business

904 nieuwsberichten gevonden
Kracht digitale transformatie blijft veelal onbenut
56 sec
De digitale transformatie richt zich op de adoptie van nieuwe technologieën. Toch leidt deze veranderde werkwijze in mindere mate tot bedrijfsbrede aanpassingen op organisatorisch en strategisch vlak. Ook blijven nieuwe vormen van waardecreatie als gevolg van...
Ruud de Langen in directie dentsu Nederland
15 min
Dentsu Aegis Network, ontstaan uit een fusie, verandert zijn naam wereldwijd in het simpelere dentsu. In Nederland wordt de directie van het lokale filiaal uitgebreid met een Chief Growth Officer, een stoel die bemand wordt door Ruud de Langen. De Langen is afkomstig van Talpa Network waar hij chief creative officer was. Een reorganisatie als gevolg van het coronavirus zette een streep door zijn loopbaan daar in juni. In zijn nieuwe functie wordt de mediaman binnen de directie verantwoordelijk voor de groei-agenda en het uitlichten van geïntegreerde dienstverlening van dentsu. Daarbij gaat het om de gecombineerde inzet van de verschillende disciplines van het bureau. “Het voelt goed om weer in de bureauwereld terug te zijn. Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren.” De andere leden van de lokale directie zijn Mark van Dijk (CEO), Monique Benda, (HR director) en Saskia Bielderman (CFO). Met de naamswijziging verenigt dentsu alle 66.000 medewerkers wereldwijd. Die volgt op een periode van transformatie van het internationale bedrijf, gericht op de vereenvoudiging van het dienstenaanbod tot drie bedrijfsonderdelen: Media, Creatie en CXM.
ECTA waarschuwt: Chinese partijen weren vertraagt digitalisering
24 min
'China-ban heeft gevolgen voor consument'
Loyals verkoopt hostingonderdeel De Hosting Makelaar aan Total Webhosting Solutions (TWS)
35 min
Loyals verkoopt haar hostingonderdeel De Hosting Makelaar (DHM) aan Total Webhosting Solutions (TWS). DHM bundelt de krachten met RealHosting, dat onderdeel uitmaakt van TWS. Loyals, het brand communicatiebureau voor de wereld van morgen, startte DHM in 2014 om de hosting van webprojecten in eigen beheer op te zetten. Al snel werden niet alleen klanten van Loyals bij DHM ondergebracht, maar werd het een zelfstandige onderneming. DHM faciliteert diverse hostingdiensten voor ontwikkelaars en opdrachtgevers van Loyals en voor een groot aantal andere digitale bureaus.
Links naar webversies Office-apps verschijnen in Windows 10
40 min
Op een groot deel van de computers met Windows 10 zijn icoontjes van Office-programma’s verschenen. Deze verwijzen niet naar de volledige versie van de software, maar slechts naar de webversies. Gebruikers klagen dat de links naar Word, Excel, Powerpoint en Outlook zonder hun toestemming zijn geïnstalleerd. Wanneer de gebruiker ze aanklikt, openen ze als Progressive […]
Uitleveringszaak Autonomy-CEO over HPE-fraude begin 2021
48 min
Terwijl Britse HPE-zaak tegen Autonomy-topman nog loopt, eist Amerikaanse overheid uitlevering voor eigen strafzaak.
Securityonderzoekers positief over ondersteuningssoftware verkiezingen
55 min
De Kiesraad liet de ondersteuningssoftware voor de verkiezingen door beveiligingsonderzoekers testen.
Xebia: Werken in de cloud blijft groeien in Nederland
1 uur
Ruim 90% van alle organisaties in Nederland maakt gebruik van cloudtechnologie. Dat blijkt uit een nieuwe studie van digitale transformatie-dienstverlener Xebia. De grote leveranciers – Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud Platform – staan bovenaan de lijst van meest gebruikte cloudplatforms in ons land.
Count & Cooper wordt met ‘Building new ways’ de bouwer die niet bouwt
1 uur
Count & Cooper heeft een nieuwe merkpositionering. Het Rotterdamse project- en tendermanagementbureau richt zich sinds de oprichting op het innoveren van de bouw- en infrasector. Nu brengt het deze missie onder woorden in de nieuwe pay-off: ‘Building new ways’.

Datadelen levert bijdrage aan verdienvermogen van cultuursector
1 uur
De Nederlandse cultuursector heeft veel te winnen bij een landelijk samenwerkingsverband rond het gebruik van data. De krachtenbundeling kan zorgen voor efficiënter en effectiever gebruik van data, waardoor instellingen meer inzicht krijgen in hun publieksbereik.
Rutger Hagendoorn wordt partner bij KPMG Advisory
1 uur
Het hoofd van Accenture’s Insurance-praktijk, Rutger Hagendoorn, heeft zich aangesloten bij KPMG. Bij het Big Four-kantoor is hij benoemd tot partner binnen de Advisory-praktijk. “KPMG is een fantastisch bedrijf waar ik de ruimte krijg om zowel strategisch als operationeel advies te kunnen leveren aan bestaande en nieuwe relaties over klassieke en moderne uitdagingen”, laat Hagendoorn weten in een reactie op zijn benoeming.
Bureaus helpen mbo-instellingen met datagedreven onderzoek
1 uur
Adviesbureau New Nodes heeft in samenwerking met Hutspot in opdracht van DUO en negen mbo-scholen een onderzoek geleid naar het gebruik van data binnen onderwijsinstellingen, onder andere om meer zicht te krijgen op de leerloopbaan van studenten.
Steven Prins terug bij House of Performance
1 uur
Steven Prins keert terug als consultant bij House of Performance, waar hij reeds zes jaar werkte als change management consultant. Het is niet ongebruikelijk in de adviesbranche. Na een jarenlange loopbaan in de consultancy verlaten adviseurs geregeld hun werkgever voor een nieuwe, vaak leidende uitdaging buiten de branche.
Communicatieadviseur Lindblom trekt Maurice Westerwoudt aan
1 uur
Haags communicatieadviesbureau Lindblom heeft Maurice Westerwoudt aan zijn interim netwerk toegevoegd. “We zijn verheugd met de komst van Maurice. Met zijn creativiteit en ruime ervaring is Maurice een belangrijke toevoeging aan ons team.
Danceprofessionals starten online platform
1 uur
Aan de vooravond van het Amsterdam Dance Event, dat woensdag 21 oktober van start gaat, is het ADE Pro-platform gelanceerd. Daarmee kunnen professionals uit de muziekindustrie eenvoudig met elkaar in contact komen. Net als nagenoeg alle andere festivals, wordt Amsterdam Dance Event dit jaar online gehouden. Via het platform worden vanuit de studio’s in ADE-thuisbasis Felix Meritis verschillende panels uitgezonden. Daarnaast kunnen de ADE Digital Pro Pass kopers digitaal met elkaar netwerken tijdens de online conferentie. De plannen voor het netwerk bestonden al veel langer, met Buma Music in Motion en Buma inJazz als voorbeelden. Het verschil is dat het ADE Pro-platform een permanente status krijgt. ‘We willen dus meer doen dan alleen het jaarlijkse fysieke evenement in oktober. Daarin hebben we met dit sociale netwerkplatform geïnvesteerd,’ aldus het Amsterdam Dance Event. Foto Mark Richter (ADE)
Microsoft ziet even af van webapp-push in Start-menu
1 uur
Ongevraagde installatie van webapps en geforceerde reboots, waren 'deels een bug'.
Proef met duurzame brandstof HVO100 bij PostNL
2 uur
In Zwolle doen de komende tijd 23 vrachtwagens van PostNL mee aan een proef om met schonere brandstof te rijden. Ook het depot in Leeuwarden test met 26 bussen. Zes weken lang wordt er HVO100 getankt, een diesel gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. De locaties zijn onder meer gekozen omdat daar meer dieselbussen rijden die geschikt zijn voor HVO100. PostNL is een van de eerste grote landelijke bedrijven in Nederland die op HVO100 rijden. HVO100 staat voor 100% Hydrotreated Vegetable Oil. Het wordt gemaakt door Neste, wereldwijd de grootste producent van deze hernieuwbare diesel. Zij gebruiken hiervoor plantaardige oliën, afval- en restvetten. Bijvoorbeeld het gebruikte frituurvet van alle Nederlandse restaurants van McDonald’s wordt door Neste omgezet in HVO100. Deze diesel zorgt voor 90 procent minder CO2-uitstoot, in vergelijking met fossiele diesel. De ambitie van PostNL is om in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux in de laatste kilometer (last mile) uitstootvrij te bezorgen. Als tussenstap wil PostNL al in 2025 in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen. Daarvoor wordt gewerkt aan het groener en uiteindelijk uitstootvrij maken van het wagenpark. Bijvoorbeeld door elektrische vervoermiddelen in te zetten.
Verdachten ‘misdaadbunker’ komen vandaag voor
2 uur
Vier Nederlanders, drie Duitsers en een Bulgaar die vanuit een oude NAVO-bunker in Duitsland een bulletproofhoster exploiteerden, staan dinsdag voor de rechter. Klanten gebruikten de servers voor de verspreiding van kinderporno en de verkoop van verboden wapens. Het Openbaar Ministerie in Koblenz stelt dat de verdachten 250.000 strafbare feiten hebben gepleegd. Dark Web marktplaatsen Wall Street Market (met 240.000 verdovende middelen ter waarde van 36 miljoen euro) en Cannabis Road (bijna 4.000 individuele verkopers) zouden gebruik hebben gemaakt van de diensten van de Nederlanders. De hostingbedrijf werd in september 2019 opgerold. Hoofdverdachte is Herman Johan Verwoert-Derksen alias Xennt. Hij kocht het bunkercomplex in 2013 en begon het serverpark samen met twee Nederlanders van 25 en 33 jaar en een 50-jarige man die de dagelijkse leiding had. Xennt was ooit computerhandelaar met een groot aantal bedrijven als Zyztm, Computer Discount Center en Simmcity, en bouwde in 1997 een vervallen Zeeuwse bunker om als superveilige hostinglocatie. Kennelijk om niet op te vallen werd de bunker voor 7,5 ton aangekocht en voor 3 miljoen gulden verbouwd door de stichting Onderzoek Mens en Milieu, waardoor de Provinciale Zeeuwse Courant, die via de zware toegangsdeur eens ging kijken, meende dat ‘de milieugarde nu waakt in de bunker’. De centrale vraag in wat Duitse media een ‘mammoetproces’ noemen is de vraag of de verdachten wisten van de illegale activiteiten van hun klanten. Als er sprake is van een dubbele intentie (actief steunen) gaat de strafmaat omhoog. De eigenlijke rechtszaak vindt overigens pas eind 2021 plaats.

Open Infrastructure Foundation neemt stokje over van OpenStack Foundation
2 uur
Nieuwe organisatie overziet meer dan OpenStack-project.
Veeloo Logistics haalt eerste deal binnen
3 uur
Het recent opgerichte Veeloo Logistics heeft zijn eerste deal gesloten. Het Nederlandse bedrijf gaat de supply chain-software van het Duitse Körber aanbieden in de Benelux. De onderneming focust zowel op de implementatie als het onderhoud van...
Ook Japan wil techgiganten reguleren
3 uur
Na de VS en Europa meldt ook Japan zich als belangstellend om de macht van techgiganten als Facebook en Google te kunnen reguleren. Dat zei de nieuwe toezichthouder Mededinging gisteren, aldus persbureau Reuters. In de ogen van Kazuyuki Furuya is het noodzakelijk dat zijn land zich aansluit bij de activiteiten van de EU en de VS, omdat partijen als Amazon, Apple, Facebook en Google ook wereldwijd opereren. Lokale aanpak werkt dan niet. Ook de overheden in Australië en Zuid-Korea beginnen steeds prominenter positie te kiezen richting de techgiganten. De boodschap is vooral ze hun marktmacht niet moeten misbruiken om concurrentie te hinderen. Foto: Luca Sartoni (cc)
Inschrijving uitreiking Dutch Interactive Awards is open
4 uur
Bijna 300 cases werden ingezonden en 84 ontvingen een nominatie die ze aan twee dozijn juryleden presenteerden. Op 3 november worden de winnaars van de Dutch Interactive Awards bekend. De inschrijving voor de uitreikingsshow is nu open. Iedereen met interesse voor het beste werk van Nederlandse digital agencies blokkeert die dinsdag tussen 15:30 tot 17:30 uur zijn agenda. Dan zenden we live de uitreiking van de elfde editie van de Dutch Interactive Awards uit. Emerce organiseert dit jaarlijks samen met Dutch Digital Agencies. Ook worden de winnaars van de DIA Pro’s bekendgemaakt, dé volgens vakgenoten meest aansprekende toppers op het gebied van Design en Tech. De onderdelen van het feest worden aan elkaar gepraat door sterhost Gerrit Heijkoop onder het toeziend oog van sterrencast van bureaus én opdrachtgevers die ertoe doen. Van hen kun je flitsende winnaarsspeeches en cases verwachten die speciaal worden uitgelicht in video. De show is het resultaat van een juryronde die eerder per videoverbinding plaatsvond. Op 11 september presenteerden de 84 kanshebbers in 15 rubrieken hun werk aan de vakjury’s. Gratis inschrijven voor de awardshow van de DIA 2020 doe je hier.
Alleen de cloud groeit bij IBM
5 uur
De cloudactiviteiten van IBM zijn in het derde kwartaal aanzienlijk gegroeid, maar de dienstentak leverde in. De inkomsten vielen in totaal 2,6 procent lager uit op 17,6 miljard dollar. De clouddivisie realiseerde juist 19 procent meer omzet. De winst was met 1,7 miljard dollar maar 2 procent meer dan een jaar eerder. Onlangs werd bekend dat IBM zichzelf na 109 jaar opsplitst in twee nieuwe organisaties. IBM brengt zijn afdeling voor IT-infrastructuurdiensten aan het einde van 2021 onder bij een nieuw bedrijf, met een nieuwe nog nader te bepalen naam. Deze afdeling biedt technische ondersteuning aan 4600 klanten in 115 landen. Het overgebleven IBM gaat zich vooral richten op software en andere oplossingen, met een focus op de open hybride cloud en AI-oplossingen. Ook Red Hat, dat in 2018 door IBM werd overgenomen, gaat hierin een rol spelen.
Blik op de populairste e-mailhacks van het moment
9 uur
Hackingmails komen, hackingmails gaan, alleen ransomware blijft bestaan. Op deze listige manieren proberen cybercriminelen het ons lastig te maken.
'Jongere ziet cybercrime niet als delict'
12 uur
Cybercriminaliteit stijgt, daders worden steeds jonger en de schade en impact zijn groot. Hoe te voorkomen dat ‘een techie’ in de fout gaat? Daarvoor heeft de politie een gespecialiseerd daderpreventie-team opgericht. Teamleider Floor Jansen: ‘Jongeren beseffen...
Optimaliseer het netwerk ook aan de rand
15 uur
De organisatiestructuur van bedrijven raakt verspreid en is zelfs grenzeloos te noemen. Onmisbare medewerkers, externe vestigingen, faciliteiten en partners kunnen zich overal te wereld bevinden. Is de juiste fysieke locatie niet langer een voorwaarde voor succes,...

Veeloo Logistics distributeur supply chain-tech Körber
16 uur
Het recent opgerichte Veeloo Logistics heeft zijn eerste deal gesloten. Het Nederlandse bedrijf gaat de supply chain-software van het Duitse Körber aanbieden in de Benelux. De onderneming focust zowel op de implementatie als het onderhoud van...
Scholen woest op Iddink na tariefexplosie Magister
16 uur
De coöperatie voor schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs Sivon is al weken in overleg met Iddink Group, aanbieder van leerlingvolgsysteem Magister. Aanleiding is de brief die scholen enkele weken voor de zomervakantie ontvingen en...

Pagina's

Abonneren op business