business

47 min geleden
Op initiatief van het ministerie van Economische Zaken (EZ) vormen bank ABN Amro, netbeheerder Enexis en de TU Delft een Nationale Blockchain Coalitie. De drie partijen gaan zich in eerste instantie richten op identiteitsvraagstukken. Het samenwerkingsverband,...
47 min geleden
Internetreus Google doneert 500.000 euro aan DigiLeerKracht, een scholingsprogramma voor basisschoolleraren. Het programma moet tweeduizend leerkrachten van geselecteerde basisscholen ondersteunen op het vlak van computational thinking. Dat is een term die wordt gebruikt voor het nadenken...
47 min geleden
Eén op de vijf bedrijven met minimaal vijftig werknemers draait zijn financiële software in de cloud. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2014 (10 procent). Destijds draaide de meeste oplossingen bij een moeder- of zusterlocatie...
53 min geleden
Online supermarkt Picnic rolt zijn bezorgservice uit over heel Nederland. Het bedrijf heeft de komende jaren 100 miljoen euro beschikbaar om distributiecentra op te tuigen en logistiek stappen te zetten.
58 min geleden
De computers van de Gooise gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren zijn uit voorzorg offline gehaald, nadat de systemen werden getroffen door een cyberaanval.
1 uur geleden
Producenten van films en tv-programma’s profiteren van de groeiende behoefte aan kwalitatieve visuele online content. Telecombedrijven daarentegen zien de omzetten dalen en moeten nieuwe verdienmodellen zoeken. Dat stelt ABN AMRO in een nieuwe sectoranalyse van de telecom- media- en technologiesector in Nederland. Die verscheen vanochtend. De bank ziet dat AV-producenten profiteren van de vraag naar kwaliteitscontent. Dat geldt zowel voor televisie als voor online, waar ook marketeers steeds meer budget neerleggen voor branding en campagnes. “De vooruitzichten voor dit segment zijn positief. [We verwachten] een omzetgroei van 4,5 procent in 2017 en 3,5 procent in 2018”, aldus de bank. In datzelfde rapport wordt programmatic trading als een nieuw, of alternatief, verdienmodel genoemd voor uitgevers. Die stelling is al lang achterhaald, tenzij de rapporteur doelt op de televisiewereld. Maar juist daar zal programmatic, of addressable tv in Nederland slechts gestaag doordringen. Het perspectief op de telecomsector is niet bijster positief. “Sinds 2008 is de omzet met zo’n 18 procent gedaald. De sector kan klanten aan zich binden door de introductie van nieuwe abonnementsvormen.” Maar de hier gesuggereerde multiplaypakketten zijn ook al lang alledaagse praktijk en hebben de omzetdaling niet gekeerd, maar slechts de marktposities van de grote drie beklonken. Kasper Buiting, sectorconoom TMT van ABN AMRO: “Vooral telecombedrijven en uitgevers staan voor de uitdaging deze transitie vorm te geven door het introduceren van nieuwe verdienmodellen. In 2017 en 2018 is sprake van een overgangsfase waarin deze omschakeling gestalte zal krijgen.” Foto: Dramatify (cc)
1 uur geleden
Gameontwikkelaar Bungie en uitgever Activision hebben de komst van Destiny 2 op Twitter officieel bekendgemaakt door middel van het tonen van het logo van de game. Een officiële releasedatum is niet bekendgemaakt en andere nadere details ontbreken ook nog.
1 uur geleden
Picnic krijgt 100 miljoen euro van diverse investeerders waaronder De Hoge Dennen, Hoyberg en NPM Capital om het concept landelijk uit te rollen. Het bedrijf verwacht 10.000 nieuwe banen te creëren. Picnic wil vijf distributriecentra laten bouwen, plus lokale 70 hubs. Er komen 2000 elektrische voertuigen voor bezorging, zo maakte het bedrijf zojuist bekend in Amsterdam. Op welke termijn men dat wil realiseren is nog niet duidelijk. “We zien dat de behoefte veel groter is dan we zelf hadden vermoed.” Het gaat om een investering op de lange termijn. De uitbreiding vindt plaats vanuit de Randstad. Volledige landelijke dekking is vermoedelijk niet nodig. In dunbevolkte gebieden wordt bezorgen te duur. Picnic realiseert nu 30 miljoen euro omzet, dit jaar moet dat 100 miljoen worden. In iedere stad waar Picnic zich vestigt wordt al winst gedraaid. Maar die verdiensten zullen de komende tijd nog in de infrastructuur worden gestoken. Picnic overweegt ook uitbreiding in het buitenland, maar niet op de korte termijn. De app speelt een enorm belangrijke rol, zegt Michiel Muller, één van de vier ondernemers achter de internetsupermarkt. “Mensen gebruiken het als een boodschappenlijst, we zien dat die app de hele dag wordt bijgewerkt, ook tijdens de reclame van GTST.”  
1 uur geleden
Als bedrijf is het niet vanzelfsprekend om in de toch wel behoorlijk complexe AI-markt te stappen. Deze markt is in potentie enorm, wat het niet eenvoudig maakt om er met een duidelijk idee in te stappen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan de benodigde kennis en achtergrondinformatie om op een goede manier om te gaan met […]
1 uur geleden
Qualcomm verbreedt de dekking van zijn merknaam SnapDragon. Logisch? Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Pagina's

Abonneren op business