business

8952 nieuwsberichten gevonden
Prestatiebonus op de schop door arbeidsmarktkrapte en millennials
16 min
Organisaties, ongeacht hun omvang, gooien hun prestatiebonusregelingen steeds vaker op de schop. Niet langer kijken ze enkel en alleen naar financiële criteria zoals sales of geleverde klantenservice, maar juist ook meer naar andere factoren.
BDO groeit dankzij Audit en Advisory-praktijken
16 min
De omzet van accountants- en advieskantoor BDO is in het afgelopen jaar gestegen tot €282 miljoen. De Advisory-praktijk was de snelste groeier. “2018 was voor BDO op vele vlakken een uitdagend, maar succesvol jaar waarin de omzet met 2,7% steeg”, schrijft Dick den Braber, bestuursvoorzitter van BDO, in het jaarverlag.
Deloitte begeleidt overname van Agrimarkt door Jumbo
16 min
Jumbo neemt de kleine branchegenoot Agrimarkt over van landbouwcoöperatie CZAV. 'Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities”, zegt Jumbo-CEO Frits van Eerd. 'De Agrimarkt-winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest-Nederland.
Initiatiefnemers starten zoektocht naar beste interim-manager
16 min
Het zakelijke landschap is een nieuwe award rijker. De ‘Interim-Manager van het Jaar’ is een initiatief van BLMC and ZiPconomy, dat verder wordt ondersteund door adviesbureaus Leeuwendaal en Finance Factor, en waarin op zoek wordt gegaan naar – hoe kan het ook anders – ‘s lands beste interim-manager.
Het Adviesbureau breidt team uit met drie adviseurs
16 min
Het Adviesbureau heeft het team uitgebreid met drie adviseurs. Eric Lange, Rachelle Smeets en Tim Levert zijn onlangs gestart bij het Amsterdamse boetiek adviesbureau. Eric Lange adviseert en begeleidt organisaties en teams bij veranderingen en maakt hierbij gebruik van het gedachtengoed van systemisch transitiemanagement.
Teufel opent pop-up store Rotterdam
1 uur
De fabrikant van audioproducten Teufel opent een pop-up store als extra kanaal naast zijn webwinkel. Het is het vierde fysieke verkooppunt van de Duitsers. Afgelopen vrijdag opende Teufel aan de Coolsingel in Rotterdam zijn eerste fysieke verkooppunt in Nederland. Dat blijft in elk geval tot het einde van 2019 open en afhankelijk van eventuele bouwplannen van de pandeigenaar langer. De winkel, gevestigd in INCONCEPT op nummer 83, deelt de vloerruimte met retailconcepten die variëren van fashion tot lifestyle en van boeken tot designmeubelen. De locatie geniet steeds meer aandacht van retailers. CEO Sascha Mallah van Teufel in Duitsland zegt in een persbericht: “Onze kracht ligt met name in de verkoop van audioproducten via onze uitgebreide online winkel. Los van de flagshipstore in de shoppingmall Bikini Berlijn en een brandstore in Essen en Wenen hebben we verder geen fysieke winkels. Het pop-up storeconcept is voor Teufel dan ook uniek. We kijken ernaar uit om Nederlanders, en met name de Rotterdammers, nog bekender te maken met ons uitgebreide assortiment van audio-oplossingen.”
Slim gordijn IKEA komt in augustus
1 uur
Er moest lang op gewacht worden, maar de slimme rolgordijnen van IKEA komen er nu echt aan. In eerste instantie was het de bedoeling dat de KADRILJ and FYRTUR smart blinds in februari al op de markt zouden verschijnen. Dat werd uitgesteld naar augustus en uiteindelijk naar oktober. Nu wordt het toch weer augustus. De slimme rolgordijnen verschijnen in twee varianten, die voor resp. 99 euro en 159 euro op de markt komen. Het Kadrilj-gordijn is lichtdoorlatend, de Fyrtur verduisterend. Uiteraard zijn de rolgordijnen eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening of aansluiten op de TRÅDFRI-verbindingshub.
'Apple heeft modemtak Intel bijna binnen'
1 uur
Cook wil heft in eigen handen nemen na strijd met Qualcomm.
5% IT'ers ziet arbeidsmarktpositie verslechteren
1 uur
Ze bestaan echt: IT’ers die hun positie het afgelopen jaar zagen verslechteren.

SANS Institute: ‘Iedere cybersecurityspecialist heeft forensische kennis van Windows nodig’
1 uur
Hoe je het ook went of keert, de software-oplossingen van Microsoft -en dan natuurlijk speciaal Windows- worden wereldwijd nog altijd veel gebruikt. Maar dat maakt ook dat hackers zich vaak op deze toepassingen richten om aanvallen te kunnen uitvoeren. Cybersecurity-opleidings- en onderzoeksinstituut SANS Institute leert met zijn ‘FOR500: Windows Forensic Analysis’-cursus securityspecialisten het naadje van […]
Amazon: groter dan Libelle, kleiner dan Startpagina
2 uur
Amazon is in Nederland een fractie groter dan damesblad Libelle online maar kleiner dan Bing, Yahoo en Wordfeud. De Amerikaanse e-commercegigant is hier nog maar een kleintje, een shop die door vier van de vijf mensen nog niet maandelijks wordt bezocht. Cijfers van marktonderzoeker GfK laten zien dat Amazon een maandelijks bereik heeft 21,9 procent van de Nederlandse online populatie van dertien jaar en ouder. Ter vergelijking: het bereik van Libelle.nl is 21,5 procent, dat van Startpagina.nl 22,3 procent en dat van Bing.com 31,2 procent. Amazon is net iets groter dan dan de SBS-zenders van Talpa en de Volkskrant. Niettemin staat het e-commerceplatform wel in de top 50 grootste sites van GfK. Bovendien hebben de Amerikanen wat de Nederlandse markt betreft nooit haast gehad. En toch realiseren ze hier al een omzet van enkele honderden miljoenen dollars per maand en is Amazon bijvoorbeeld op Black Friday al een populaire bestemming voor elektronica. Qua bereik zijn de grootste e-commerceapps die van bol.com (19%), AliExpress (16%), Appie van AH (12%), Hema (12%) en Wish (9%). Opvallend is dat de bezoekfrequentie aan AliExpress en Wish met gemiddeld 12 bezoeken per maand hoger ligt dan bij bol.com, waar het gemiddelde op 7 bezoeken per maand ligt. De grootste stijgers ten opzichte van een jaar eerder zijn apps uit de food sector zoals Thuisbezorgd, Picnic, Jumbo en Too Good To Go. Apps zijn in E-commerce Nederland inmiddels de favoriete manier van de consument om te snuffelen en te shoppen. In het eerste halfjaar van 2019 lag het bereik van mobiele shoppingapps voor het eerst boven de vijftig procent (51%). Een jaar geleden was dat nog 43 procent (2017) en de jaren daarvoor 33 (2016) en 21 procent (2015). Wat verder opvalt is dat slechts negen van de top 25 websites uit Nederland komt: Foto Shutterstock
F1 Zandvoort krijgt ‘tweedehandssite’ tickets
2 uur
Wie morgen geen toegangskaartje voor de Grand Prix in Zandvoort krijgt toegewezen, maakt nog een kleine kans op de officiële tweedehandssite die er nog komt. De ticketingpartner van het event, CM.com uit Breda, bevestigt dat er een secundair ticketingplatform komt. Dat wordt een officieel platform waar tickethouders die onverhoopt toch niet naar het circuit kunnen hun kaartjes, die op naam zijn, toch kunnen verkopen. De organisatie wil daar woekerpraktijken mee tegen gaan. Volgens Jeroen van Glabbeek van CM.com is het een noviteit in Formule 1-races. Geen andere F1-race elders in de wereld, noch zo’n groot event als dit in Nederland kent zo’n systeem. De directeur verwacht dat de showcase de interesse zal wekken van andere eventorganisatoren. Morgen gaat de ticketverkoop van de Grand Circuit Zandvoort de volgende fase in. Honderdduizenden mensen schreven zich voor ongeveer een miljoen tickets, maar er zijn slechts 105.000 kaartjes beschikbaar op elk van de drie dagen van het lange raceweekend. Daarom vond er een loting plaats. Vandaag krijgen de gelukkigen die zijn ingeloot tickets toegewezen en een betaallink. Voor het voldoen van de betaling krijgen de racefans vijf dagen. “We gaan in deze fase ook de persoonsgegevens van de bezoekers uitvragen. Met die gegevens kunnen we in de komende maanden klantrelaties opbouwen. Bijvoorbeeld om te vragen of bezoekers parkeer- of treinkaartjes willen, maar ook engagement rondom rondom teams en coureurs. Alles gaat per mobiel.” Aangezien CM een van de eerste aanbieders van RCS is, de multimediale opvolger van SMS, zal dat ook groots worden ingezet richting het publiek. CM.com is samen met Jumbo, Talpa, pon, VolkerWessels en Heineken sponsor van de Formule 1 in Zandvoort.
Politie roept op FaceApp te verwijderen
9 uur
Politie: 'Rusland kan gegevens verzamelen'.
'Facebook hing veel hogere boete boven hoofd'
9 uur
Toezichthouder overwoog boete van tientallen miljarden dollars.
Nieuwe securityservice van SentinelOne voor het implementeren van security-tools
12 uur
Cybersecuritybedrijf SentinelOne, dat autonome endpoint-beveiligingssoftware maakt, laat weten dat het nieuwe functies toevoegt voor het beschermen van bedrijven bij het installeren van hun veiligheidstools. De nieuwe software zorgt voor een beschermde omgeving tijdens het implementeren. De al eerder geïntroduceerde Vigilance MDR (managed detection and response)-software is bedoeld voor bescherming op ieder punt van de security-lifecycle, […]
AI van DeepMind kan realistische video’s genereren aan de hand van YouTube-video’s
13 uur
DeepMind, een zusterbedrijf van Google, heeft een paper geschreven waarin het een kunstmatige intelligentie (AI) beschrijft die realistische video’s kan genereren aan de hand van YouTube-video’s. De AI – Dual Video Discriminator GAN (DVD-GAN) – kan coherente video’s van 256 bij 256 pixels maken, met een “opmerkelijke betrouwbaarheid” en een lengte van maximaal 48 frames, […]
‘Amerikaanse waakhonden geven Equifax boete van 700 miljoen dollar wegens hack 2017’
14 uur
Equifax, een Amerikaans kredietbureau, krijgt waarschijnlijk een boete van 700 miljoen dollar van diverse Amerikaanse waakhonden. Reden is dat het bedrijf in 2017 gehackt werd, waarbij de burgerservicenummers en andere gevoelige informatie van bijna 150 miljoen Amerikanen buit werden gemaakt. Als de schikking inderdaad wordt getroffen, moet het bedrijf de boete betalen aan de Federal […]
Suse heeft met Melissa Di Donato nieuwe topvrouw
14 uur
De van oorsprong Duitse Linux-distributeur Suse heeft een nieuwe ceo. De keuze viel op Melissa Di Donato, die voorheen als chief operating officer en chief revenu officer bij SAP werkte.

Main Capital is nieuwe eigenaar scm-expert Optimizers
14 uur
De Nederlandse software-investeerder Main Capital verwerft een meerderheidsbelang in Optimizers. Dat is een aanbieder van oplossingen voor voorraadketenbeheer op de logistieke markt uit Nijkerk. Met de investeerder aan boord wil het bedrijf internationaal verder groeien en...
‘Google schikt wifi-spionage Streetview-auto’s'
14 uur
Internetgigant Google wil voor dertien miljoen dollar een rechtszaak over wifi-spionage via Streetview-auto’s schikken. Het gaat om een zaak uit 2010 waarbij de Streetview-auto’s naast 360 gradenbeelden van de omgeving ook allerlei data van wifi-gebruikers verzamelden.
Nog relatief veel Windows 7-pc’s, nog zes maanden tot einde besturingssysteem
14 uur
Het is al een tijdje geleden dat Windows 10 het ooit zo populaire Windows 7 is gepasseerd als meest gebruikte PC-besturingssysteem, maar het definitieve einde van de ondersteuning voor Windows 7 is over een half jaar echt op komst. ZDNet heeft echter informatie uit drie onderzoeken waaruit blijkt dat dat het aantal computers dat nog […]
Microsoft schikt smeergeldaffaire Hongarije
15 uur
Softwaregigant trekt boetekleed aan.
TSMC versnelt productieproces 5 nanometer-chip vanwege 5G introductie
16 uur
TSMC ziet de vraag naar nieuwe processors stijgen, dankzij de verkoop van vroege 5G-apparaten. Het bedrijf wil nu “iets eerder dan verwacht” meer geavanceerde technologie uitrollen, in de vorm van 5 nanometer-chips. Het productieproces van de nieuwe 5 nanometer (nm) chip moet in de eerste helft van 2020 opgeschaald worden naar massaproductie. Daardoor kunnen de […]
Lenovo DCG wacht volgende grote stap met uitbreiding netwerkmogelijkheden
17 uur
De Lenovo Data Center Group (Lenovo DCG) bevindt zich in een markt waar veel ontwikkelingen plaatsvinden. Organisaties verschuiven steeds vaker on premise infrastructuur naar de cloud, terwijl er ook steeds meer over edge computing wordt nagedacht. Smart cities en het Internet of Things (IoT) zijn enkele voorbeelden waar oplossingen steeds meer op aangepast moeten worden. […]
Volkswagen en Ford slaan handen ineen voor zelfrijdende auto’s
17 uur
Volkswagen en Ford zullen hun hun krachten gaan bundelen wat betreft elektrische en zelfrijdende auto’s, meldt Bloomberg. Volkswagen zal 2,6 miljard dollar investeren in Argo AI, de partner van Ford op het gebied van zelfrijdende autotechnologie. Aan Argo AI wordt door de deal een waarde van 7 miljard toegeschreven, lieten de twee autofabrikanten vrijdag weten […]
Intel: we lopen achter omdat we wilden voorlopen
17 uur
Intel was te ambitieus voor betere processors en loopt daardoor nu achter op AMD.
Datagedreven malariabestrijding met “Visualize No Malaria”
17 uur
Tijdens World Malaria Day 2019 op 25 juni jl. kondigde Tableau Foundation in samenwerking met partners Mapbox, Exasol en Alteryx een gift van 4,3 miljoen dollar in technologie en training aan ter bestrijding van malaria in Sub-Saharaans Afrika. In deze regio lopen naar schatting zo’n 60 miljoen mensen het risico malaria te krijgen, met vaak […]

‘Witte Huis wil met Intel, Google en Qualcomm over Huawei-verbod praten’
17 uur
Topmensen van diverse Amerikaanse techbedrijven zijn bij het Witte Huis uitgenodigd om over het verbod op handel met het Chinese Huawei te praten. Dat stellen twee bronnen die op de hoogte zijn van de vergadering tegenover Reuters. De vergadering wordt georganiseerd door economisch adviseur Larry Kudlow van het Witte Huis. Ook is minister van Financiën […]
20 jaar geleden: Apple lanceert als eerste wifi
17 uur
Het is inmiddels zo wijdverbreid dat je je nauwelijks kunt voorstellen dat het er ooit niet was: Wifi. Twintig jaar geleden lanceerde Apple de draadloze technologie als eerste in zijn schelpvormige iBooks. Met behulp van Nederlanders. Samen met Cees Links ontwikkelde Nederlander Vic Hayes van Lucent Technologies eind jaren tachtig de draadloze WaveLAN-technologie. Het lukte Hayes maar niet om die technologie aan computerfabrikanten te slijten. Totdat Links werd ontboden op het hoofdkantoor van Apple in Cupertino op 20 april 1998. Steve Jobs wilde de benodigde radiokaart voor vijftig dollar inkopen, maar het viel niet mee om hem tegen die kostprijs te maken. Tijdens de presentatie in New York juli 1999 haalde Jobs de iBook door een hoelahoep om duidelijk te maken dat er toch echt geen kabels aan vast zaten. De iBook werd overigens nog wel met modem en Ethernetpoort geleverd. Apple ging niet verder met de iBook, die vergeleken met de zeer platte notebooks van bijvoorbeeld Toshiba onhandig groot waren. Wifi leefde voort en de laatste standaard is WiFi 6, die mogelijk dit najaar in de nieuwste iPhones is te vinden. Het verhaal van wifi is door Cees Links opgetekend in het gratis boek The Spirit of Wifi.
‘Eigen besturingssysteem Huawei niet als Android-vervanger bedoeld’
18 uur
Het besturingssysteem dat Huawei ontwikkeld, is niet als vervanger van Android bedoeld. In plaats daarvan is het besturingssysteem genaamd Hongmeng vooral gericht op industrieel gebruik. Het besturingssysteem is al langer in ontwikkeling dan dat de ban op Huawei in de Verenigde Staten van kracht is, schrijft TechCrunch na nieuws van de Chinese staatsomroep Xinhua. Hongmeng […]

Pagina's

Abonneren op business