business

1156 nieuwsberichten gevonden
B-Corp bureau P2 neemt intrek in duurzaam kantoor
8 min
P2 gaat verhuizen. Na 18 mooie jaren in Slot Rossum neemt het bureau deze zomer zijn intrek in het splinternieuwe kantoor ‘Houtwerk’ op Campus Werkspoor in Utrecht. Met enige pijn in het hart, maar wel in lijn met P2’s hart voor een betere wereld, want het nieuwe kantoor past helemaal bij de duurzaamheidsambities van de B-Corporation.
Omarm voortdurende verandering – 5 Tips
8 min
Terwijl er al jaren op wordt gehamerd dat bedrijven nú moeten transformeren om te overleven, blijven de benodigde veranderingen bij veel organisaties nog altijd uit. Volgens Petra Groot van People Change komt dit niet dan ook niet omdat deze organisaties niet weten dat ze moeten transformeren, maar omdat weten simpelweg niet genoeg is: veranderen is spannend, en daarom moet ook rekening worden gehouden met alle emoties die erbij komen kijken.
Dealmakers begeleiden cross-border deal in verpakkingssector
8 min
Koemans Verpakkingen, een bedrijf uit Bodegraven dat zich specialiseert in industriële verpakkingen, is overgenomen door het Deense bedrijf OptiGroup. Onder de vleugels van investeerder Triton is OptiGroup bezig met een heuse overnamecampagne.
Het Management Development programma van Arlande
8 min
Het Management Development programma van Arlande is een tweejarig ontwikkelingsprogramma voor jonge managementtalenten. Gedurende het programma krijgen professionals binnen het managementdomein de mogelijkheid om een intensief traject te volgen die hun klaarstoomt voor de tweede stap in hun loopbaan.
Voormalig ambassadeur Ed Kronenburg naar Hague Corporate Affairs
8 min
Ervaren diplomaat en topambtenaar Ed Kronenburg is benoemd tot Associate Partner bij public affairs- en communicatiebureau Hague Corporate Affairs. Ed Kronenburg heeft een lange ambtelijke en internationale diplomatieke loopbaan achter de rug.
Möbius deelt visie op informatiegestuurd werken tijdens congres
8 min
Op 23 september vindt het congres ‘De informatiegestuurde overheid’ plaats. Tijdens het congres krijgen gemeentefunctionarissen inzicht in alles wat ervoor nodig is om informatiegestuurd werken tot een succes te maken.
Ruben Eikenaar start als Consultant bij MitH Management
8 min
Na meer dan zes jaar voor het Ministerie van Defensie werkzaam te zijn geweest, maakt Ruben Eikenaar de overstap naar de consultancybranche. Per september is Eikenaar aan de slag gegaan als Data, IT & Security Consultant bij MitH Management, een jong adviesbureau gespecialiseerd in organisatieadvies, cyberdiensten en interim management binnen de Nederlandse vitale infrastructuur.
Britse uitvinder computer Clive Sinclair (81) overleden
26 min
Sinclair was een van de grondleggers van betaalbare computers
500 miljoen dollar voor chatplatform Discord
29 min
Chatplatform Discord heeft 500 miljoen dollar opgehaald in een nieuwe financieringsronde onder leiding van investeringsmaatschappij Dragoneer Investment Group. De financiering waardeert het bedrijf op ongeveer 15 miljard. Baillie Gifford & Co, Coatue Management, Fidelity Management & Research Co en Franklin Templeton namen ook deel aan de financiering, naast bestaande investeerders. Discord groeide werd voor het eerst gebruikt door videogamers, maar wordt nu breder gebruikt, onder meer voor evenementen en karaokefeesten.

Nieuwe MS Office komt 5 oktober uit
1 uur
Niet alleen Windows 11 zal op 5 oktober uitkomen, maar ook Office 2021, de volgende consumentenversie van zijn productiviteitssoftware. Microsoft belooft binnenkort meer details over Office 2021 bekend te maken. Al wel is bekend dat de software dezelfde verbeteringen zal bevatten die zijn aangetroffen in Office LTSC, een variant van de software die Microsoft voor zakelijke klanten heeft uitgebracht. Office 2021 is aan te schaffen via een eenmalige aankoop op zowel Windows als macOS. Microsoft 365-abonnees gaan vanzelf over op de nieuwe versie.  
‘Deepfakes zijn niet meer te stoppen’
2 uur
De opkomst van deepfakes is niet meer te stoppen. Toch kunnen we ons wel tegen het gemanipuleerde audio- en videomateriaal wapenen, zo blijkt uit het Europese rapport Tackling deepfakes in European policy dat onder leiding van het Rathenau Instituut tot stand kwam. Dankzij deepfake-technologie wordt gemanipuleerd audio- en videomateriaal steeds overtuigender. Een paar jaar geleden was er nog een stemacteur, een speciaal pak en veel tijd nodig om nepvideo’s te maken. Nu is er al software die op een snelle computer live het beeld aanpast zodat je in een videovergadering het gezicht van iemand anders kunt gebruiken. De deepfake-technologie biedt kansen voor bijvoorbeeld onderwijs, wetenschap en entertainment. Maar er zitten natuurlijk ook risico’s aan gemanipuleerd beeld en geluid, zoals publieke vernedering met gefabriceerde naaktbeelden, oplichting door deepfake-telefoongesprekken en ondermijning van de media en de democratie. De onderzoekers pleiten niet alleen voor om technologie om deepfakes op te sporen. Ook de verspreidingsplatformen, de makers van deepfakes, de slachtoffers en het grote publiek kunnen met beleid worden ondersteund, aangepakt, geholpen of bewapend. Het rapport is onderdeel van een groter project rond deepfakes van STOA, het officiële orgaan van het Europees Parlement dat onderzoek doet naar de toekomst van wetenschap en technologie. Naast onderzoekers van het Rathenau Instituut waren ook onderzoekers uit Duitsland en Tsjechië betrokken. Foto Edward Webb (cc)
Uitvinder Clive Sinclair overleden
2 uur
De Britse uitvinder Clive Sinclair is donderdag op 81-jarige leeftijd in zijn woning in Londen overleden aan kanker. Sinclair ontwikkelde de elektronische rekenmachine in de jaren zeventig, goedkope handcomputers in de jaren tachtig en een elektrische miniwagen, ook wel rijdende badkuip genoemd. De Sinclair ZX80 was voor een bedrag van minder dan 200 gulden ook in Nederland te koop, al kon je er niet heel veel mee, behalve programmeren in BASIC. Andere thuiscomputers, zoals de Apple II, kosten destijds veel meer. De Sinclair C5, een elektrische driewieler die in 1985 werd gepresenteerd als het vervoersmiddel van de toekomst, werd een flop. Saillant detail is dat Sinclair zelf nooit een computer heeft willen gebruiken, zelfs geen calculator.
SDB Groep pleegt drie softwareovernames
13 uur
Zorgautomatiseerder SDB Groep verwerft, met steun van software-investeerder Main Capital Partners, drie Nederlandse softwarebedrijven. Het betreft CPM4Care en Infent, aanbieders van business intelligence (bi)-oplossingen voor de zorg, en Kindplanner, leverancier van planningssoftware voor de kinderopvang.
Treinverkeer Nederland platgelegd door telefoniestoring
13 uur
Verkeersleidingsposten kunnen niet meer communiceren.
Dell komt met nieuwe hybride PowerScale-systemen
14 uur
Dell Industries heeft vernieuwingen aangekondigd van de Dell EMC PowerScale-systemen. De nieuwe PowerScale hybride nodes en archive nodes leveren tot twee keer betere prestaties, stelt het bedrijf. Dell Industries brengt een aantal nieuwe nodes op de markt. “Met de nieuwe PowerScale hybride (H700 en H7000) en archiefknooppunten (A300 en A3000), hebben we de vernieuwing van […]
Dit is er mis met informatievoorziening in Nederland
14 uur
Twee veteranen uit de Nederlandse ict-industrie kunnen zich nog dagelijks ergeren over de geldverspilling bij de overheid. Anton Greve en Michiel van Lopik geven in hun boek antwoord op de vraag hoe telkens weer nieuwe affaires...
Microsoft brengt passwordless naar Windows
15 uur
Microsoft breidt wachtwoordloze aanmeldingsoptie uit van Azure Active Directory naar Windows 10- en Windows 11. Microsoft breidt zijn wachtwoordloze aanmeldingsoptie uit, van zakelijke klanten die Azure Active Directory gebruiken, naar consumentenaccounts op Windows 10- en Windows 11. Het bedrijf wil al jaren af van wachtwoorden, omdat te veel mensen nog te vaak makkelijk te raden […]

Van co-locatie tot de cloud (en alles daar tussenin)
15 uur
Veel organisaties verhuizen hun hostinginfrastructuur naar een iaas- of volledige cloudoplossing. Bedrijven die deze stap nog niet hebben gemaakt, spelen nu met het idee om over te stappen van on-premise of co-locatie naar cloud. Dat roept...
EU komt met chipverdrag als reactie op chiptekorten
16 uur
Von der Leyen kondigt chipverdrag aan om EU onafhankelijk te laten zijn van chipindustrie in VS en Azië. De EU is eindelijk van plan om de Europese chipindustrie te stimuleren, zo maakte de voorzitter van de Europese Commissie Ursula von der Leyen gisteren bekend. De chiptekorten en lokale overheidssteun aan de toch al machtige fabrikanten […]
SeniorWeb bestaat 25 jaar
16 uur
SeniorWeb bestaat deze maand 25 jaar. Het platform maakt naar eigen zeggen de digitale wereld begrijpelijk voor senioren. Met een stabiel ledenaantal van 150.000, 3.000 vrijwilligers en 425 leslocaties verspreid over het hele land heeft de vereniging SeniorWeb ondertussen een stevig landelijk netwerk. Het jubileumjaar start met de lancering van een speciale website vol informatie over 25 jaar SeniorWeb. Oud-voorzitter Lieteke van Vucht Tijssen en huidige voorzitter Moniek van Jaarsveld blikken terug op 25 jaar digitale ontwikkelingen. Komend jaar zullen er diverse activiteiten in het kader van het jubileum gaan plaatsvinden.
‘Kwetsbaarheden in cloudomgevingen vaak gevolg van misconfiguratie’
17 uur
Een verkeerde configuratie van applicaties, databases en security policies is meestal verantwoordelijk voor veiligheidsincidenten in cloudomgevingen. Dit constateren de securityexperts van IBM in een recent onderzoek. In de laatste editie van hun Cloud Security Threat Landscape-rapport geven de experts van IBM Security X-Force aan dat tussen het tweede kwartaal van 2020 en het tweede kwartaal […]
Wetenschappers roepen op: stel Nederlandse datalekmeldingen beschikbaar
17 uur
Open brief aan Ministerie van Justitie en Veiligheid.
Gratis decryptor voor REvil-ransomware Kaseya
17 uur
Decryptor ontwikkeld 'in samenwerking met vertrouwde wetshandhavingspartner'.
Ollongren: Gemeenten onvoldoende bewust van AVG
17 uur
'Gemeenten hebben hulp nodig bij naleven privacywetgeving.'
Na 30 jaar is Linux te groot voor deze planeet
17 uur
In 1991 kondigde de Finse student Linus Torvalds aan dat hij was begonnen met de ontwikkeling van de Linux-kernel, en de rest is geschiedenis. Het was geen 'overnight succes', maar de Linux-kernel is nu precies derig...
Hoger onderwijs: it-beveiliging nog steeds ondermaats
17 uur
Ondanks de recente aanvallen op instellingen in het onderwijs doen hogescholen en universiteiten nog steeds te weinig om zich afdoende te beschermen tegen cybercriminelen. Dat concludeert de Inspectie van het Onderwijs.

Salesforce geeft Marketing Cloud meer AI-functionaliteit
17 uur
Salesforce heeft onlangs de mogelijkheden binnen zijn Marketing Cloud-oplossing uitgebreid met meer AI-functionaliteit. Dit moet tot meer realtime persoonlijke interactie tussen marketeers en klanten leiden, aldus het bedrijf. De nu toegevoegde AI-functionaliteit moet marketeers het mogelijk maken om direct meer met hun klanten in gesprek te gaan. Hiermee wil Salesforce marketeers helpen bij één van […]
Weer iets minder ICT'ers ingestroomd in de WW
17 uur
Uitstroom wel minder dan in juni. 
‘Kabinet wil digitale inhaalslag’
18 uur
Het kabinet zou extra geld willen uittrekken ter versterking van de technologie- en chipsector. Haagse bronnen bevestigen berichten dat hiervoor een bedrag van zo’n 300 miljoen euro wordt vrijgemaakt. Dinsdag (Prinsjesdag) wordt daarover meer bekend. De EU heeft een paar sectoren aangewezen waar gezamenlijke projecten van bedrijven en onderzoeksinstellingen het stempel IPCEI kunnen krijgen, oftewel ’Belangrijk project van gemeenschappelijk Europees belang’. Bij twee eerdere rondes over waterstof en batterijen heeft ons land niet meegedaan. De overheid mag een IPCEI tot maximaal honderd procent financieren. De Europese Commissie kondigde deze week al een zogeheten Chip Act aan, waarmee het chipproductie in Europa wil stimuleren.

Pagina's

Abonneren op business