business

0 sec geleden
De GDPR introduceert nieuwe regels die gelden voor alle landen in de EU. De wetgeving gaat over de beveiliging en het beheer van persoonlijke gegevens.
44 min geleden
Het maakt bij Zalando, qua kosten, binnenkort niet meer uit of een klant zijn bestelling pas morgen of vandaag al wil ontvangen. De verzendkosten van same day delivery naderen die van standaard pakketpost. ...
1 uur geleden
De Landelijke Eenheid en de Politie-eenheid Rotterdam werken met 360-gradenopnames, vr-brillen, augmented reality en drones voor opsporingsonderzoek en bewijsvoering.
1 uur geleden
Adyen heeft, naar nu blijkt, eind april een bankvergunning verworven. Hierdoor kan het zich, nog meer, profileren als een betaalspecialist. Het kan sneller gaan werken en meer financiële diensten aanbieden. Dat signaleert Simon Lelieveldt op zijn weblog en werd gisteren door CEO Pieter van der Does (foto) in een interview met Het Financieele Dagblad nog eens bevestigd. Volgens Lelieveldt is deze stap illustratief voor een trend waarbij ICT-bedrijven in de financiële sector zich steeds dichter naar de daadwerkelijk betaaltransactie toe bewegen. Een recent voorbeeld is ook Klarna dat, zoals enkele weken geleden bekend werd, in Zweden een bankvergunning wil. De consultant: “Adyen heeft een vergunning voor rekeningen, bankleningen, betaaldiensten, het uitgeven en beheren van andere betaaldiensten, buitenlandse valuta en het uitgeven van elektronisch geld. Ik zou het een ‘betaalbank’ willen noemen”, al zal het ook in zekere mate leningen moeten gaan verstrekken. Webwinkels die met Adyen werken, krijgen het voordeel dat ze sneller hun geld overgemaakt krijgen van eindklanten. Immers, Adyen hoeft de transacties niet maar te laten afhandelen bij een bank. Met de banklicentie wordt die schakel uit de keten weggesneden. Foto: Web Summit (cc)
8 uur geleden
Twitter sluit zich aan bij het protest van diverse internetbedrijven tegen de wijzigingen in netneutraliteit. Ook Medium en Soundcloud zeggen mee te doen.
9 uur geleden
Uber heeft een advocatenbureau ingehuurd om te onderzoeken hoe het bedrijf de medische gegevens van een vrouw in India in handen kreeg. De vrouw werd in 2014 verkracht door een Uber-chauffeur.
9 uur geleden
Tesla is met platenlabels aan het praten over het ontwikkelen van een eigen muziekstreamingdienst.
9 uur geleden
Wegens een beveiligingsprobleem zijn er updates verschenen voor versies 7 en 8 van Drupal. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee een eenvoudige website of blog kan worden gebouwd. Zo'n 2,3% van alle website in de wereld zijn met Drupal gemaakt. Met de standaard installatie kan zelfs iemand zonder programmeerervaring uit de voeten, maar er zijn ook uitgebreide api's beschikbaar om complexe website te maken. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:
10 uur geleden
Valve heeft twee handleidingen gepubliceerd, die bedoeld zijn al begeleiding voor de devkits van de zogenaamde Knuckles-controller. Deze stelt gebruikers bijvoorbeeld in staat om virtuele objecten vast te pakken.
10 uur geleden
WhatsApp is bezig met het updaten van zijn dienst, waardoor de beperkingen wegvallen die gebruikers maar een bepaald aantal bestandstypes laten delen. De functie zou langzaam beschikbaar worden gemaakt voor alle gebruikers.

Pagina's

Abonneren op business