consultancy.nl

175 nieuwsberichten gevonden
Hans Boezel nieuwe partner bij EY-Parthenon
21 uur
Per 1 april is Hans Boezel van start gegaan bij EY-Parthenon, de strategische consultancytak van EY. Boezel treedt toe als partner, met als standplaats het kantoor van EY-Parthenon in Rotterdam. De 42-jarige Boezel heeft zijn opleiding genoten in Groningen, waar hij de studies economie en psychologie heeft afgerond.
First Consulting helpt netbeheerder bij AVG-compliance
21 uur
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze verordening zorgt voor meer privacyrechten bij de verwerking van persoonsgegevens en meer verantwoordelijkheden voor organisaties.
BMC opent corona-hulplijn voor het publieke domein
21 uur
Door de uitbraak van het coronavirus werken zeer veel professionals uit het publieke domein thuis. Deze nieuwe situatie brengt allerlei vragen met zich mee, onder meer op het gebied van beveiliging en privacy.
Natuurmonumenten betrekt oude kantoor van TwynstraGudde
21 uur
Het landelijke kantoor van Natuurmonumenten verhuist dit najaar naar een nieuw kantoor in Amersfoort. Het kantoor, dat jarenlang de thuisbasis is geweest van organisatieadviesbureau TwynstraGudde, zal plaats bieden aan ongeveer 250 medewerkers en komt de bereikbaarheid en het duurzame karakter van de natuurminnende vereniging ten goede.
Stan Russell maakt overstap naar The Talent Institute
21 uur
The Talent Institute heeft zich versterkt met Stan Russell, die mee gaat bouwen aan de Digital Innovators-propositie. Russell maakt de overstap van recruitmentbureau Badenoch + Clark, waar hij zich focuste op het top- en middensegment binnen innovatie.
'Voor ons is remote-consulting al lange tijd dagelijkse kost'
21 uur
Door het coronavirus werken we ineens massaal thuis. Voor sommige bedrijven is dat een uitdaging, voor andere niet, zegt Improven-consultant Jacco van de Griek: “Voor ons is remote-consulting al lange tijd dagelijkse kost.
Deloitte Australië stuurt alle medewerkers 1 week op verplicht verlof
21 uur
Omdat de adviessector onder zware druk staat door de corona-pandemie, moeten veel consultancybureaus maatregelen nemen. In Australië heeft Deloitte misschien wel de meest ingrijpende maatregel tot nu toe genomen: het concern sluit deze maand zijn deuren een week lang en heeft al zijn werknemers gedwongen deze periode verlof op te nemen.
Gepersonaliseerde voeding goudmijn voor foodsector
21 uur
Steeds meer voedingsproducenten zetten in op ‘gepersonaliseerde voeding’. Door persoonlijke data te verzamelen kunnen ze consumenten een maatgemaakt aanbod bieden. Terwijl de voedingsbedrijven benadrukken dat ze zo kunnen bijdragen aan een gezondere maatschappij, wijzen critici juist op de vele gevoelige informatie die zij in handen krijgen en de gevaren die daaraan kleven.
Uitvoering van Tozo voor zzp’ers: adviezen voor gemeenten
1 dag
Om zzp’ers te helpen die door de coronavirus in financiële problemen zijn geraakt, heeft de overheid de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (Tozo) in het leven geroepen; ook wel de ‘tijdelijke bijstand voor zzp’ers’ genoemd.

Adviesbureaus beschermen ziekenhuizen gratis tegen hackers
1 dag
Meer dan 60 cybersecuritybedrijven en adviesbureaus hebben de handen ineengeslagen om zorgpartijen te beschermen tijdens de coronacrisis. Ze bieden gratis advies en technische expertise aan onder meer ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsenpraktijken, die tijdens de uitbraak van covid-19 extra risico lopen te worden aangevallen door hackers.
Deloitte onderzoekt verduistering van €2 miljoen bij Stadgenoot
1 dag
Een werkneemster van woningcorporatie Stadgenoot uit Amsterdam heeft €2 miljoen verduisterd. Experts van Deloitte hebben de fraudezaak onderzocht.  De vrouw, die bij Stadgenoot de rol van senior financieel medewerker vervulde, maakte een aantal jaar achter elkaar zeer grote geldbedragen – volgens dagblad De Telegraaf ging het om bedragen tussen de €10.
EY co-organiseert hackathon voor coronacrisis-oplossingen
1 dag
Van 3 tot en met 5 april organiseren vrijwilligers uit de Nederlandse startup- en techgemeenschap een online hackathon om met innovatieve oplossingen te komen voor de bestrijding van de corona-pandemie.
Gratis studentenadvies voor mkb-bedrijven getroffen door Corona
1 dag
Terwijl het coronavirus voor zowel de economie en maatschappij ingrijpende gevolgen heeft, is er echter ook een positief neveneffect: het creëert namelijk ook meer saamhorigheid in onze samenleving. Zo ook onder de studentconsultants van Student Consultancy Group: zij bieden door Corona getroffen ondernemers kosteloos advies aan.
Adjust oprichter betrokken bij ontwikkeling lokaal compensatiebos
1 dag
Begin deze maand is het eerste lokale compensatiebos aangeplant in de gemeente Best. Dat gebeurde onder meer op initiatief van Guido Winnink van Adjust Consulting. Het compensatiebos in het Noord-Brabantse Best, waarmee de CO2-uitstoot die bedrijven produceren op een lokaal niveau wordt gecompenseerd, bestaat uit een mix van inheemse loofboomsoorten – zoals zomereiken, beuken, essen en winterlinden – en uit struikvormers – zoals vlieren, hazelaars, boswilgen en sleedoorns.
Cybersecurity-adviseurs: Drie beveiligingstips voor een website
1 dag
Door de coronavirus neemt het aantal cyberincidenten toe, zo werd afgelopen week door verschillende media gemeld. Cyberfraudeurs misbruiken de onzekerheid rondom covid-19 om de aandacht van bedrijven en gebruikers te krijgen, met als uiteindelijke doel het ontfutselen van gevoelige data of hacken van systemen.
Marion Vloedgraven-Kleizen sluit zich aan bij Bexer
1 dag
Eén maand na de oprichting verwelkomen de oprichters van Bexer hun eerste nieuwe collega: Marion Vloedgraven-Kleizen. De kersverse aanwinst is een goede bekende van de drie medeoprichters van het reward & benefits-bureau: net als Rob Westrek, Rogier Kerkhof en Guyot van Meer is ze afkomstig van Korn Ferry.
Cegeka rondt overname van KPN ICT Consulting af
2 dagen
Zo’n vier maanden nadat de deal tussen Cegeka en KPN ICT Consulting werd aangekondigd, hebben beide partijen de transactie nu formeel afgerond. Door de deal ontstaat een van de grootste IT-adviseurs en -dienstverleners van ons land.
Klaus Schmitt & Partners sluit zich aan bij Leeuwendaal
2 dagen
Klaus Schmitt & Partners, een werving en selectiebureau voor de zorgsector, heeft zich aangesloten bij Leeuwendaal, een zakelijk dienstverlener voor de publiek sector. De deal versterkt de zorgpraktijk van Leeuwendaal en zorgt ervoor dat Klaus Schmitt – de oprichter en managing director van het gelijknamige bureau – toetreedt tot de directie van Leeuwendaal, waar hij de portefeuille Zorg & Leiderschap onder zijn hoede krijgt.

Nieuw adviesbureau voor digitale transformatie: Deep Value
2 dagen
IT-specialisten Eqeep en Business as One hebben hun krachten gebundeld en gezamenlijk adviesbureau Deep Value opgericht, dat zich volledig richt op het ondersteunen van klanten bij digitale transformaties.
Vier tips voor thuiswerken tijdens de corona-lockdown
2 dagen
Ook de komende weken zullen de meeste Nederlanders door de coronapandemie vanuit huis werken. Tim Clauwaert, CEO van Intuo geeft vier tips om thuiswerken zo effectief mogelijk te maken. Nederland zit op slot, in ieder geval nog tot (bijna) het einde van deze maand, zo weten we sinds gisteravond.
Joost in 't Zandt versterkt corporate finance team van Alfa
2 dagen
Joost in 't Zandt heeft zich gevoegd bij het corporate finance-team van Alfa Consultants.  De 42-jarige In 't Zandt is een ervaren bankier en adviseur gespecialiseerd in financieringsadvies. De afgelopen zeven jaar heeft hij gewerkt als financieringsspecialist bij Jumbo Supermarkten en bij Credion.
Covid-19 zorgt voor minder deals, maar ook M&A-kansen
2 dagen
Het zal niemand verbazen dat de coronacrisis een enorme weerslag heeft op de fusie- en overnamemarkt. Maar hoe groot is de impact precies? In een nieuw rapport komt EY met de harde cijfers die ten grondslag liggen aan alle onzekerheid.
Klantenwerving en IT-legacy nekt Belgische energieleveranciers
2 dagen
Belgische energiebedrijven beleven financieel zware tijden en presteren internationaal gezien onder de maat, zo stelt Arthur D. Little in een nieuw rapport. In de analyse van het wereldwijde managementadviesbureau worden de financiële resultaten van grote energiebedrijven in vijf Europese landen (België, Nederland, Duitsland, de UK en Italië) met elkaar vergeleken.
Nederlands zorgsysteem uitstekend voorbereid op coronavirus
3 dagen
Ondanks alle druk en kritiek op het Nederlandse zorgsysteem – dat momenteel zijn handen meer dan vol heeft aan de almaar toenemende stroom coronapatiënten – heeft ons land een van ’s werelds beste zorgstelsels voor het bestrijden van pandemieën als de huidige Covid-19 uitbraak.
De tijd is rijp voor platformization in de financiële sector
3 dagen
Na onder meer de retail en de reiswereld moet nu ook de financiële sector eraan geloven: platformization, oftewel de transitie van traditionele bedrijfsmodellen naar online platforms die vragers en aanbieders met elkaar verbinden.
ENISA kiest Capgemini Invent en TNO voor ISAC-uitbreiding
3 dagen
De Europese Commissie heeft een consortium, geleid door Capgemini Invent, ingehuurd om te helpen bij de opzet van nieuwe Information Sharing and Analysis Centers (ISAC’s). Nederland speelt een voortrekkersrol in het programma.
H+C lanceert app voor competentieontwikkeling
3 dagen
Adviesbureau Hauptmeijer & Clotscher (H+C) heeft een app gelanceerd waarmee medewerkers en HR-professionals samen kunnen werken aan competentieontwikkeling. Dit instrument – genaamd ‘Spiegelapp’ – is inmiddels succesvol ingezet bij een grote organisatie.

Simon Verzijl aan de slag als CEO van SparkOptimus
3 dagen
Een half jaar geleden begon Simon Verzijl als de eerste CEO van SparkOptimus. Waarom ruilde hij een grote multinational is voor de veel kleinere specialist in digitale transformatie? En wat ziet de kersverse CEO als zijn belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren? Verzijl vertelt over zijn start bij SparkOptimus.
$10 miljard aan cryptocurrencies gestolen in twee jaar
3 dagen
De afgelopen twee jaar is er circa $10 miljard aan cryptocurrencies gestolen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van KPMG. In de studie komt verder naar voren dat bedrijven uit de markt voor cryptocurrencies veel meer moeten investeren in beveiligingsmaatregelen.
Gert-Jan Meppelink algemeen directeur van interimbureau Eiffel
3 dagen
Morgen begint Gert-Jan Meppelink aan zijn nieuwe rol als algemeen directeur van interimbureau Eiffel.  Gert-Jan Meppelink maakt de overstap naar het interimbureau vanuit ABN Amro, waar hij de afgelopen dertien jaar werkzaam was in verschillende leidinggevende rollen.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl