consultancy.nl

902 nieuwsberichten gevonden
Prestatiebonus op de schop door arbeidsmarktkrapte en millennials
18 min
Organisaties, ongeacht hun omvang, gooien hun prestatiebonusregelingen steeds vaker op de schop. Niet langer kijken ze enkel en alleen naar financiële criteria zoals sales of geleverde klantenservice, maar juist ook meer naar andere factoren.
BDO groeit dankzij Audit en Advisory-praktijken
18 min
De omzet van accountants- en advieskantoor BDO is in het afgelopen jaar gestegen tot €282 miljoen. De Advisory-praktijk was de snelste groeier. “2018 was voor BDO op vele vlakken een uitdagend, maar succesvol jaar waarin de omzet met 2,7% steeg”, schrijft Dick den Braber, bestuursvoorzitter van BDO, in het jaarverlag.
Deloitte begeleidt overname van Agrimarkt door Jumbo
18 min
Jumbo neemt de kleine branchegenoot Agrimarkt over van landbouwcoöperatie CZAV. 'Deze aanwinst sluit goed aan op onze groeiambities”, zegt Jumbo-CEO Frits van Eerd. 'De Agrimarkt-winkels vormen een mooie aanvulling op ons huidige winkelbestand in Zuidwest-Nederland.
Initiatiefnemers starten zoektocht naar beste interim-manager
18 min
Het zakelijke landschap is een nieuwe award rijker. De ‘Interim-Manager van het Jaar’ is een initiatief van BLMC and ZiPconomy, dat verder wordt ondersteund door adviesbureaus Leeuwendaal en Finance Factor, en waarin op zoek wordt gegaan naar – hoe kan het ook anders – ‘s lands beste interim-manager.
Het Adviesbureau breidt team uit met drie adviseurs
18 min
Het Adviesbureau heeft het team uitgebreid met drie adviseurs. Eric Lange, Rachelle Smeets en Tim Levert zijn onlangs gestart bij het Amsterdamse boetiek adviesbureau. Eric Lange adviseert en begeleidt organisaties en teams bij veranderingen en maakt hierbij gebruik van het gedachtengoed van systemisch transitiemanagement.
Conclusion Implementation: een integrale digitale transformatie partner
23 uur
Met een nieuw en succesvol label voor Robot Proces Automation (RPA) zijn alle ingrediënten als digitale transformatie partner in huis volgens Martin de Smit en Martijn Jolink, beiden verbonden aan Conclusion Implementation en leads van de Business Technology practice.
IT-uitgaven verschuiven steeds meer van CIO naar de business
23 uur
De hoogste IT-baas binnen een organisatie, de Chief Information Officer (CIO), heeft steeds minder directe controle op de IT-uitgaven in een bedrijf. Wereldwijd staat maar liefst zestig procent van de grote bedrijven inmiddels toe dat investeringen in technologie buiten de IT-afdeling plaatsvinden.
Voormalig consultant aan het roer bij detacheerder DPA
23 uur
Voormalig algemeen directeur van KPN ICT Consulting en vroegere Executive Director bij  EY, Arnold van Mameren, is benoemd als de nieuwe CEO van detacheringsbedrijf DPA. Per augustus zal hij officieel aantreden en volgt Eric Winter op.
Leiderschap in het digitale tijdperk vraagt om persoonlijke aandacht
23 uur
Jeroen van Duijvenbode heeft een lange staat van dienst in de consultancy, waarin de nadruk steeds lag op talent- en leiderschapsontwikkeling. Vijf jaar geleden kreeg hij bij Hay Group de kans om zijn expertise intern in de praktijk te brengen, toen hij een leidinggevende rol kreeg toegewezen.

In 2040 is helft van alle vleesconsumptie vegetarisch van aard
23 uur
De wereldwijde vleesconsumptie bestaat in 2040 voor meer dan helft uit kweekvlees en uit vegetarische of veganistische vleesvervangers. Dat zeggen onderzoekers van A.T. Kearney. Met name de grootschalige opkomst van kweekvlees springt hierbij in het oog.
Vijf kenmerken van de happyholics, de gelukszoeker op werk
4 dagen
Mensen zoeken steeds meer naar zingeving in hun werk. Werknemers zijn op zoek naar ‘meer’ en naar ‘iets groters’, dan enkel salaris en materiële onderdelen van de arbeidsvoorwaarden. Dat stelde Itamar Sharon tijdens de recente ROA Ernst Hijmanslezing.
Susan Lenderink nieuwe CFO van Ajax: 'Ik heb een hekel aan verliezen'
4 dagen
Landskampion Ajax heeft een nieuwe financieel directeur. In een door mannen gedomineerde wereld is voormalig Bijenkorf-topvrouw en PwC’er Susan Lenderink binnengehaald om Jeroen Slop op te volgen. Ze is de eerste vrouwelijk CFO van Ajax en stapt in op een moment waarop de kas van de Amsterdamse voetbalclub uitpuilt.
De visie en aanpak van First Consulting op HR Transformation
4 dagen
First Consulting begeleidt en realiseert organisatieveranderingen bij klanten. In de aanpak staan de mensen centraal – er wordt een aanpak gehanteerd waarbij individuen, teams en organisaties van een huidige situatie naar een beoogd nieuwe situatie worden begeleid.
Zorgbureau Arteria Consulting door grens van 20 adviseurs
4 dagen
Arteria Consulting is tijdens de eerste helft van 2019 sterk gegroeid. Inmiddels bestaat het team van het zorgadviesbureau uit meer dan twintig professionals in dienst. Een gesprek met medeoprichter Nico Baas, over de groei en de nieuwe aanwinsten.
Experis Ciber benoemt Rick Haas tot Head of Resources
4 dagen
Rick Haas is per 1 juli benoemd tot Head of Resources bij IT-dienstverlener Experis Ciber. Hij gaat zich richten op competentieontwikkeling van de consultants en de resourceverdeling binnen projecten rondom veranderprocessen en digitale transformaties.
Zorg dat content converteert met het Content Marketing Canvas
4 dagen
Consultancybureaus stellen gemiddeld genomen veel content op. Denk aan blogs, whitepapers, infographics, hier en daar een e-book, of zelfs een vlog. Maar ondanks deze investeringen in tijd en geld vallen de resultaten nog vaak tegen, blijkt uit het onderzoek ‘Grip op acquisitie in consultancy’ van Consultancy.
Zeven tips om een geweldige werknemerservaring te realiseren
4 dagen
Door de recordkrapte op de arbeidsmarkt worden werkgevers momenteel geconfronteerd met de uitdaging om toptalent aan te trekken en te behouden. Daarmee is het bieden van een geweldige werknemerservaring een steeds belangrijker facet geworden binnen het moderne bedrijfslandschap.
Omzet van Aon Nederland groeit licht naar €378 miljoen
4 dagen
Aon, een risico- en verzekeringsadviseur met zo’n 2.600 medewerkers, heeft zijn omzet het afgelopen jaar licht weten te verhogen. De omzet nam met 0,4% toe naar een totaal van €378 miljoen. Voor het lopende jaar 2019 ligt het kantoor volgens topman Marc van Nuland op koers om ruim 2% groei te realiseren.

Terugblik op de Agile rondetafel van WIN
4 dagen
Begin deze maand organiseerde WIN op het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag een Agile rondetafel. Een terugblik op het event en de belangrijkste lessen.  De sessie werd afgetrapt door Yara Beerling, Directeur bij WIN, en Marcel Poel, hoofd Strategisch Portfoliomanagement bij PostNL.
Jan Dijkmans en Remon Lustenhouwer benoemd tot partner bij Marktlink
4 dagen
Snel groeiend M&A kantoor Marktlink heeft  twee interne promoties doorgevoerd: zowel Jan Dijkmans en Remon Lustenhouwer zijn benoemd tot partner. Ferry Nahon, managing partner bij Marktlink, is verheugd met de versterking van het leiderschap: “Remon en Jan zijn twee jonge, ambitieuze mensen die je échte Marktlinkers kunt noemen.
Starters maken kennis met Oliver Wyman tijdens The Expedition
5 dagen
Onlangs organiseerde Oliver Wyman zijn business course getiteld: ‘The Expedition’. Zo’n twintig topstudenten die een carrière in strategy consulting ambiëren werden uitgenodigd om deel te nemen aan het tweedaagse evenement.
PNO voegt externe audit op subsidies toe aan dienstverlening
5 dagen
De subsidiemanagement- en compliancetak van PNO Consultants is een samenwerking aangegaan met JamBo Finance, een boutique bureau gespecialiseerd in externe subsidie-audits. Doel van het partnership is het kunnen aanbieden van nieuwe diensten aan de klanten van PNO Consultants.
Een stappenplan voor het verkopen van een bedrijf
5 dagen
Jaarlijks overwegen honderden ondernemers om hun bedrijf te verkopen. Twee drijfveren zijn doorgaans van bijzonder belang voor de ondernemer: enerzijds dat deze een goede prijs krijgt voor het bedrijf, in lijn met de financiële waarde ervan, anderzijds dat de continuïteit of nieuwe groeifase gewaarborgd blijft.
Zes Outsystems consultants gestart bij IT-bureau CoolProfs
5 dagen
CoolProfs heeft zes nieuwe junior OutSystems consultants in dienst genomen. Vijf van hen, Jasper Blikman (26), Marjolein Scheers (25), Matthew de Jong (23), Robert Koetsier (25) en Rosalie Schipper (26), volgden via YoungCapital NEXT een OutSystems traineeship en zijn inmiddels aan het werk gegaan bij de IT-dienstverlener.
Bart Schellekens over hoe Bostec de industriesector helpt
5 dagen
Bart Schellekens viert deze maand zijn 12,5 jarige jubileum bij Bostec. De Senior Projectmanager geeft sinds twee jaar leiding aan het nieuw opgezette Industrie-team van het management- en consultancybureau.
De trainees van PBLQ over hun studiereis naar New York
5 dagen
Jaarlijks gaan de advanced trainees van PBLQ op studiereis naar het buitenland. Dit keer ging de reis – die door de trainees zelf wordt georganiseerd – naar New York. Daar bezochten de 15 trainees diverse publieke en private organisaties, waaronder UN Women, UNICEF, de Port Authority, Microsoft en Arcadis.
IT-outsourcing bedrijven met de hoogste klanttevredenheid
6 dagen
Een nieuwe studie, uitgevoerd door Quint en onderzoeksbureau Whitelane, heeft de best presterende IT-outsourcingproviders van Nederland in kaart gebracht. Klanten van IT-outsourcing diensten waarderen hun leveranciers met een gemiddelde score van 7 op 10, waarbij Amazon, Centric, TCS en Accenture de hoogste klanttevredenheid genieten.

Rogier Offerhaus: ‘de mens is de sleutel tot iedere transformatie’
6 dagen
Het Utrechtse People Change helpt organisaties veranderen. Met de naam ‘People Change’ wil het bureau zo duidelijk mogelijk zijn over zijn filosofie – over waar de prioriteit moeten liggen in elke digitale of organisatorische transformatie.
De business case: een integraal onderdeel van een project
6 dagen
Peter Noordam, adviseur bij Bisnez, heeft een boek uitgebracht dat opdrachtgevers van programma- en projecten helpt bij het opstellen van een business case. Belangrijker nog, met de handvatten die in het boek worden aangereikt kunnen zij de business case relevant en up to date houden, zodat organisatiedoelstellingen aan het einde van de rit behaald kunnen worden.
EY sluit zich aan bij Nederlands blockchain samenwerkingsverband
6 dagen
EY is in navolging van PwC de tweede partij in het zakelijke landschap dat kernpartner is geworden van de Dutch Blockchain Coalition (DBC). “EY verrijkt de coalitie met haar brede en relevante kennis op terreinen waar blockchain toegepast wordt”, zegt Frans van Ette, Coalitiemanager binnen het samenwerkingsverband.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl