consultancy.nl

145 nieuwsberichten gevonden
Drietal bestuurders voegt zich bij JBR Interim Executives
2 dagen
Adviesbureau JBR heeft het netwerk van zijn interim executive praktijk uitgebreid met een drietal nieuwe bestuurders: Hans Reinigert, Heske van Eyck van Heslinga en Suzanna Koning. JBR Interim Executives werd opgericht in 2017 en is sindsdien uitgegroeid tot een van de bekendere interimbureaus voor specialisten op CxO-niveau.
Nieuwe bestuurders van Young Consulting Network stellen zich voor
2 dagen
Het Young Consulting Network heeft vier nieuwe bestuurders benoemd: Bo-Iris Bergevoet, Kirsten Niekolaas, Frederique Uyterlinde en Ruben van Twillert.  Met zo’n 150 leden is het Young Consulting Network – een onderdeel van de Raad van Organisatieadviesbureaus (ROA) – het grootste netwerk voor jonge adviseurs (tot 35 jaar).
Improven breidt Young Improven MT uit met net-dertigers
2 dagen
Young Improven – het traineeship-programma van Improven – heeft met het oog op hun verdere ambities het managementteam uitgebreid van twee naar drie leden. Improven lanceerde in 2017 Young Improven, een speciaal programma dat young professionals klaarstoomt voor een carrière in de consultancy.
CJIB kiest na aanbesteding zeven partners voor externe IT-inhuur
2 dagen
Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) heeft de winnaars bekendgemaakt van zijn Europese aanbesteding voor de inhuur van ICT-professionals. Na een aanbestedingstraject waarin tal van externe dienstverleners onder de loep werden genomen op thema’s als trackrecord, kwaliteit van de dienstverlening, beschikbare IT-community en prijs, zijn zeven winnaars uit de bus komen rollen: Between Staffing, Cimsolutions, Get There, De Staffing Groep, Itaq, Cegeka en Sogeti.
Nestlé-CEO Mark Schneider over duurzaamheid en digitalisering
2 dagen
In het kader van de ‘CEO stories’-interviewreeks van SparkOptimus sprak Managing Partner Alexandra Jankovich onlangs met Nestlé-CEO Mark Schneider. De twee hadden het met name over de wijze waarop Nestlé toewerkt naar het realiseren van zijn duurzaamheids- en digitaliseringsagenda.
Luuk Versluis partner in Health-adviespraktijk van KPMG
2 dagen
KPMG heeft zijn Healthcare-adviespraktijk uitgebreid met een nieuwe partner: Luuk Versluis. De 42-jarige Luuk Versluis brengt meer dan vijftien jaar ervaring in de zorgconsultancy en gezondheidszorg met zich mee naar het Big Four-kantoor.
Kirkman Company en Milkymap bundelen krachten in CX-dienstverlening
3 dagen
Kirkman Company heeft een partnership gesloten met Milkymap, een bedrijf dat door middel van slimme software de customer experience journey in kaart weet te brengen. Door samen op te trekken verwachten de twee partijen een meer integrale customer experience-dienstverlening te kunnen aanbieden.
Aeternus begeleidt Coppens bij verkoop aan De Heus
3 dagen
Coppens Diervoeding uit Helmond is overgenomen door De Heus, een veevoerbedrijf uit Ede dat zijn producten exporteert naar meer dan zeventig landen wereldwijd. Al jaren opereren de twee bedrijven “met veel wederzijds respect” naast elkaar, volgens Hendrik de Vor, algemeen directeur van Coppens.
Zes tips voor succesvolle productontwikkeling in de foodsector
3 dagen
De uitdagingen voor productontwikkelaars nemen toe in een wereld waarin de consument steeds meer aan het stuur zit en retailers veeleisender worden: van hen wordt gevraagd om niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook om in te spelen op de verschillende trends, zoals duurzaamheid, gezondheid, local for local en traceability in de keten.

Hoe til je agile in de financiële sector naar een hoger niveau?
3 dagen
Met behulp van agile kunnen financiële instellingen hun organisatie snel en effectief verbeteren. Maar hoe doe je dat? Robert Voogt, Head of Consulting bij Delta Capita Benelux, legt het uit. Het omarmen van de agile-aanpak is al langere tijd onmisbaar voor financiële instellingen.
Groenewout betrokken bij bouw van distributiecentrum in Oss
3 dagen
Vos Logistics, een specialist op het gebied van transport en logistieke diensten, heeft ondanks de coronacrisis een aardig jaar achter de rug. Om die lijn voort te zetten, bouwt Vos momenteel een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein De Geer in Oss.
Onderzoek: Omzet van cultuursector gedecimeerd door corona
3 dagen
Culturele organisaties zijn in 2020 zwaar getroffen door de coronacrisis. Hun activiteiten kwamen nagenoeg tot stilstand. Daardoor kelderen hun eigen inkomsten gemiddeld met 85%. Dat blijkt uit onderzoek van de Boekmanstichting in samenwerking met advies- en onderzoeksbureaus SiRM en Significant APE.
AEF onderzoekt de relevantie van het Sociaal en Cultureel Planbureau
3 dagen
De visitatiecommissie die het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) gaat evalueren heeft Andersson Elffers Felix (AEF) ingeschakeld voor een stakeholderonderzoek. Het SCP – één van de drie Nederlandse planbureaus – is een interdepartementaal instituut dat zelfstandig en onafhankelijk sociaal-wetenschappelijk beleidsrelevant onderzoek verricht.
The Board Whisperers helpt bestuurders moedig leiderschap te omarmen
3 dagen
Nederland is weer een adviesbureau rijker. Waar veel gevestigde branchegenoten klanten helpen de voortdurende verandering van het bedrijfslandschap bij te benen, laat het nieuwe ‘The Board Whisperers’ ze juist graag even stilstaan.
Waterschap Noorderzijlvest loopt voorop met blauwe omgevingsvisie
4 dagen
Een omgevingsvisie, dat is alleen verplicht voor gemeenten en provincies. Toch ontwikkelt Waterschap Noorderzijlvest een strategische omgevingsvisie. Ook de totstandkoming van deze visie pakt het waterschap anders aan.
De groslijstmethodiek: voordelen en implementatietips
4 dagen
Bij Europees aanbesteden is het erg belangrijk om leveranciers te selecteren op basis van objectieve criteria. Een van de manieren om een objectieve wijze die selectie uit te kunnen voeren is door gebruik te maken van een groslijstmethode.
Verdonck, Klooster & Associates benoemt drie nieuwe partners
4 dagen
Verdonck, Klooster & Associates (VKA) heeft drie nieuwe partners benoemd: Ben ten Dam, Melanie Nadorp en Wilbert Enserink.  Ben ten Dam is al negentien jaar werkzaam bij het strategisch IT-adviesbureau, en is momenteel verantwoordelijk voor partnerships met andere organisaties.
Webs helpt Mollie met professionaliseren van HubSpot
4 dagen
Webs, een specialistisch marketingbureau uit Eindhoven, heeft de in Amsterdam gevestigde betaaldienstverlener Mollie geholpen bij het optimaliseren van zijn gehele verkoopapparaat en het verhogen van zijn productiviteit.

Op- en afschalen van IT belangrijkste outsourcingtrend
4 dagen
Wat zijn de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de Nederlandse IT-outsourcingmarkt? Adviesbureau Quint en onderzoeksbureau Whitelane zochten het uit. Voor de 2021-editie van hun jaarlijkse ‘IT Sourcing Study’ namen Quint en Whitelane zo’n 800 contracten met de 28 grootste IT-outsourcers en cloudleveranciers in Nederland onder de loep.
Data van 65.000 ambtenaren op straat na fout van IT-consultant
4 dagen
De persoonsgegevens van maar liefst 65.000 ambtenaren zijn op straat komen te liggen, door toedoen van een fout van een externe IT-consultant. “Op dit moment heb ik geen indicatie dat deze gegevens door onbevoegden zijn ingezien of gebruikt”, zegt Ferdinand Grapperhaus – demissionair minister van Justitie en Veiligheid (J&V) – in een brief aan de Tweede Kamer.
Richard Bussink leidt het health team bij Capgemini Invent
4 dagen
Tien jaar na zijn vertrek is Richard Bussink teruggekeerd naar Capgemini Invent om leiding te geven aan het health team. Bussink is ruim twee decennia actief binnen de adviesbranche. Na enkele jaren te hebben gewerkt bij het Academisch Medisch Centrum, ging hij in 2000 werken bij Logica (nu CGI).
Match Plan begeleidt buy- en sellside deals in industriële sector
4 dagen
Match Plan Corporate Finance heeft de afgelopen weken twee deals in de industriële sector waaraan het aan heeft gewerkt, succesvol geclosed zien worden. Al jaren is Match Plan de huis-M&A-adviseur van investeringsnetwerk Ondernemend Kapitaal, en met de overname van het in Den Haag gevestigde TS Systems is de samenwerking uitgebreid tot zes deals.
Hoe groei centraal staat in het traineeship van Dimensys
4 dagen
Op 1 september start de volgende lichting van trainees binnen het Process & IT Consultancy traineeship van Dimensys. Dit programma biedt ambitieuze studenten de kans om via een uitgebreid leer- en werkprogramma klaargestoomd te worden voor het consultancyvak.
Adviseurs begeleiden verkoop van in-store marketingspecialist
5 dagen
Het in Amsterdam gevestigde XLCONCEPT, een specialist in point-of-sale en branded merchandise-oplossingen, is overgenomen door de Britse marketingdienstengroep adm. XLCONCEPT werd opgericht in 1999 en helpt zijn klanten – veelal schoonheids- en huidverzorgingsbedrijven – bij het ontwerpen en uitvoeren van hun in-store activatiecampagnes.
Wat vinden zzp'ers van een sociaal basisstelsel en verplichte AOV?
5 dagen
Steeds meer zzp’ers staan achter het idee voor een sociaal basisstelsel voor alle werkenden op de arbeidsmarkt. Op de mogelijke invoering van een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering zitten zzp’ers niet te wachten.
Logius kiest vijf partners voor IT-contract van €255 miljoen
5 dagen
Logius heeft vijf voorkeursleveranciers geselecteerd voor de verdere ontwikkeling en het beheer van zijn applicatielandschap. De opdrachtwaarde van de raamovereenkomsten kan oplopen tot meer dan €250 miljoen.
Bijzonder beheerexperts: 'Minder faillissementen dan verwacht'
5 dagen
Het aantal faillissementen – veroorzaakt door de gevolgen van de Covid-19 pandemie – valt flink lager uit dan verwacht. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van PwC en de Universiteit Leiden. Voor hun terugkerende studie – naam: ‘Bijzonder Beheer Barometer juli 2021’ – spraken de onderzoekers van het Big Four-kantoor en de academische instelling met tal van experts.

Een beter alternatief voor third party cookies: First party
5 dagen
Uit een onderzoeksrapport van de DDMA blijkt dat het afschaffen van third party cookies een grote impact zal hebben op de marketingsector. Simon Bolhuis, Principal Consultant bij Cmotions, legt uit waarom marketeers de transitie naar de toekomstige ‘cookieless world’ moeten aangrijpen om goed na te denken over hun online tracking-marketingstrategie.
Marcel Bruggers nieuwe associate partner bij Boer & Croon
5 dagen
Boer & Croon heeft Marcel Bruggers als nieuwe Associate Partner verwelkomd binnen zijn netwerk van ervaren adviseurs en interimmanagers.  Marcel Bruggers brengt circa vijftien jaar aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol.
IRP Delft studentconsultants gaan deze zomer naar Scandinavië
5 dagen
Als onderdeel van het IRP Delft programma reizen deze zomer twintig Delftse studenten naar Scandinavië waar ze twee maanden lang gaan werken aan strategische projecten voor grote corporates. IRP Delft is vijftien jaar geleden ontstaan door drie masterstudenten die een gat in de markt zagen.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl