consultancy.nl

176 nieuwsberichten gevonden
Symbol onderzoekt volwassenheid van continu verbeteren
5 uur
Organisaties zijn onder het mom van ‘continu verbeteren’ doorlopend bezig met het naar een hoger niveau tillen van hun processen en bedrijfsvoering. Hoe vergevorderd en successvol organisaties hiermee zijn is voor verbeterkenners nog vaak een black box.
Wepublic benoemt Jojanneke Holtrust-Westerbeek tot director
5 uur
Wepublic heeft zijn senior team versterkt met de komst van Jojanneke Holtrust-Westerbeek, die jarenlange ervaring in de financiële sector en de zakelijke advisering meebrengt. In haar nieuwe rol als Director zal Holtrust-Westerbeek strategisch communicatieadvies leveren aan klanten en zich onder meer bezighouden met positioneringsvraagstukken, crisiscommunicatie en issuemanagement.
Jan Willem Kradolfer (Galan) hoogste ambtenaar in Hollands Kroon
5 uur
De Galen Groep-partner Jan Willem Kradolfer is door de gemeente Hollands Kroon benoemd tot gemeentesecretaris. Hij vervult de functie op interimbasis, in principe voor de periode van één jaar. De doorgewinterde organisatieadviseur – Kradolfer is al meer dan 27 jaar werkzaam in de consultancy – wordt met zijn aanstelling de hoogste ambtenaar in Hollands Kroon.
PwC breidt Microsoft-team uit met drietal benoemingen
5 uur
PwC heeft zijn team gericht op Microsoft-diensten uitgebreid met twee ervaren professionals, tegelijk is een nieuwe partner benoemd die aan het hoofd komt te staan van de Microsoft-alliantie. Al sinds 2015 behoort PwC tot een van de selecte Global Alliance-partners van Microsoft.
Emma van Eeghen en Wouter Gerritsen over het traineeship van Jong Morgens
5 uur
Emma van Eeghen en Wouter Gerritsen hebben er bijna een jaar opzitten in het traineeship van Jong Morgens. Het duo blikt terug op de diverse hoogtepunten, uitdagende opdrachten en de ontwikkeling die ze het afgelopen jaar hebben doorgemaakt.
Boek: Samenwerken aan complexe maatschappelijke opgaven
5 uur
Picture this: een fluïde maatschappelijke opgave, geen baas, geen hiërarchie, geen masterplan, geen centrale organisatie en tientallen actoren met eigen agenda’s en belangen. Klinkt dat hopeloos? Dat is het gelukkig niet.
Ajax schakelt adviesbureaus in voor onderzoek naar Sven Mislintat
5 uur
Ajax is in gesprek met twee adviesbureaus naar aanleiding van de ophef rond technisch directeur Sven Mislintat. Externe adviseurs zullen de club assisteren bij het eigen onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling.
E-learning training over de Minto piramidemethode
5 uur
Hoe kun je als consultant ervoor zorgen dat de opdrachtgever jouw boodschap goed begrijpt, eenvoudig kan onthouden en dat ook nog in de kortst mogelijke tijd? De piramidemethode – oorspronkelijk ontwikkeld door McKinsey & Company – is hiervoor een veel gebruikte aanpak.
Pacco Ammann over de opkomst van recruitmentoutsourcing in consultancy
5 uur
Steeds meer consultancykantoren kiezen ervoor om hun recruitmentafdeling uit te besteden aan gespecialiseerd providers. De trend is al jaren zichtbaar in de markt, maar is sinds de Covid-19-pandemie in een stroomversnelling geraakt.

INNOPAY begeleidt verzekeringsbranche bij uitrol open insurance
1 dag
Het Verbond van Verzekeraars heeft een partnership gesloten met INNOPAY. Doel van de krachtenbundeling is het gezamenlijk bevorderen van het gebruik van open insurance modellen binnen de gehele sector.
Viertal begint aan Young Executives-programma van Boer & Croon
1 dag
Boer & Croon heeft vier nieuwe gezichten verwelkomd binnen zijn Young Executives-programma: Juriaan Spaanstra, Luc Braaksma, Mateo Malbašić en Sam Krekels. Juriaan Spaanstra rondde voorafgaande aan zijn start bij Boer & Croon een bachelor in Economics & Business Economics en een master in Strategy Economics af aan Erasmus School of Economics in Rotterdam.
Overheid steekt €500 miljoen in Stedin. Dit waren de dealmakers
1 dag
De overheid heeft een belangrijke stap gezet in de hoognodige uitbreiding van de capaciteit van ons stroomnet. Ze investeert €500 miljoen in het regionale elektriciteitsnetwerkbedrijf Stedin. De megadeal werd begeleid door tal van bankiers, consultants en advocaten.
SparkOptimus helpt Colgate-Palmolive met digitale transformatiereis
1 dag
Colgate-Palmolive heeft de afgelopen jaren een ingrijpende digitale transformatie doorgevoerd binnen zijn Europese business. Hoe heeft de consumentengoederenreus die verandering aangepakt en met welke resultaten? Alexandra Jankovich, oprichter en managing partner bij SparkOptimus, sprak erover met Prabha Parameswaran, Group President of Growth & Strategy bij Colgate-Palmolive.
Onderzoek: Cloud blijft investeringsprioriteit voor grote bedrijven
1 dag
Ondanks economische tegenwind en uitdagingen in de implementatie, blijft investeren in de cloud over de hele wereld een topprioriteit voor grote bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Tata Consultancy Services.
Nieuwe lichting junior consultants van start bij Hieroo
1 dag
Hieroo heeft per 1 september weer een nieuwe lichting jonge consultants verwelkomd op verschillende locaties in het land. De tien nieuwe starters zijn gestart met het tweejarige traineeship dat hen zal klaarstomen tot volwaardige consultants.
5 tips voor het realiseren van een hybride werkomgeving
1 dag
Hybride werken – een combinatie van werken op kantoor en werken op afstand – is in veel sectoren steeds meer de norm. Aan organisaties de taak om dit werkmodel effectief te implementeren. Maar hoe faciliteer en ondersteun je de benodigde transitie? Sabine Booijink van HEYDAY Consultancy deelt vijf tips voor de succesvolle implementatie van een hybride werkomgeving.
Zorgdigitalisering krijgt onvoldoende aandacht binnen raden van toezicht
1 dag
Binnen de zorg is digitalisering van cruciaal belang. Toch staat het onderwerp nog niet structureel op de agenda van raden van toezicht van zorgstellingen. Dat blijkt uit onderzoek van M&I/Partners. Digitale oplossingen leveren een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit en de betaalbaarheid van de zorg.
Victoria Verellen start als consultant bij Mercer
2 dagen
Mercer heeft zijn team versterkt met Victoria Verellen. Kersvers uit de universitaire schoolbanken – maar mét de nodige advieservaring – gaat Victoria bij het HR-adviesbureau aan de slag als Compensation and Benefits Consultant.

SAP-specialist Rojo Consultancy haalt groeigeld binnen
2 dagen
SAP-specialist Rojo Consultancy heeft een kapitaalinjectie gekregen van investeerder 365 Capital. Rojo Consultancy werd in 2011 opgericht. Het bedrijf richt zich sinds de start op SAP-diensten, met een focus op integratiediensten tussen SAP- en non-SAP-systemen.
M&A-activiteit binnen industrie & productie veert weer op
2 dagen
Het aantal fusies & overnames binnen de industriële en productiesector is in het eerste halfjaar van 2023 flink gedaald. Met 170 deals was het het minst actieve halfjaar sinds 2019. Toch is het langetermijnperspectief voor de dealmarkt rooskleurig, laat Niels Beckers, overnamespecialist bij Match Plan Fusies en Overnames, weten.
Eén uur meer werken kan personeelstekort in zorg oplossen (in theorie)
2 dagen
De zorg kampt al tijden met een nijpend tekort aan personeel. Momenteel staan maar liefst 60.000 vacatures open. De grote vraag is natuurlijk hoe het tekort kan worden verholpen. Waar de aandacht al snel uitgaat naar het werven van extra mensen, ligt de oplossing misschien nóg meer voor de hand: (iets) meer werken.
Eddy Westerveld directeur Toekomstbestendige Infrastructuur bij AT Osborne
2 dagen
Eddy Westerveld is benoemd tot directeur Toekomstige Infrastructuur bij AT Osborne en treedt toe tot de directie van het adviesbureau. Hoe gaat hij zijn nieuwe rol invullen? Welke kansen en uitdagingen ziet hij? Als pas afgestudeerd bedrijfskundige begon Eddy in 1999 bij wat toen nog Berenschot Osborne heette.
Hot ITem organiseert 2023-editie Factbased Improvement Day
2 dagen
Op 12 oktober organiseert de Hot ITem Groep samen met AMIS en Mediaan de 2023-editie van Factbased Improvement Day, een evenement waar data en factbased besluitvorming de rode draad zullen vormen. Veel leiders en managers begrijpen tegenwoordig maar al te goed de toegevoegde waarde die data en factbased besluitvorming en bedrijfsvoering kunnen hebben.
Restocks stevig in de schoenen met nieuw fulfilment center
2 dagen
In recordtijd groeide Restocks uit tot Europees marktleider in de online verkoop van limited sneakers. De consignment operatie is sinds 2022 ondergebracht in een gloednieuw fulfilment center. Voor de inrichting van het pand én de processen schakelde Restocks de expertise van Groenewout in.
Leidy Timmerman leidt Business Services-praktijk van Aon
2 dagen
Aon heeft Leidy Timmerman benoemd tot directeur van Business Services, een van de industriepraktijken van de zakelijke dienstverlener. Leidy Timmerman werkt sinds april 2021 bij Aon. Ze sloot zich destijds aan in de rol van Senior Client Manager, met een focus op klanten in de sectoren technologie, media, telecom en software.
BCI onderzoekt herontwikkeling van verouderde bedrijfslocaties
2 dagen
Buck Consultants International (BCI) is door een consortium van logistieke vastgoedpartijen in de arm genomen om een verdiepend onderzoek uit te voeren naar de herontwikkelingsmogelijkheden van verouderde bedrijfslocaties.
Lux Consulting verwelkomt Laurens Schiebroek en Joep Visser
3 dagen
Lux Consulting heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe consultants: Laurens Schiebroek en Joep Visser. Laurens Schiebroek is een ervaren consultant met een achtergrond in de energiemarkt. Laurens kijkt er naar uit om zijn loopbaan te vervolgen bij energieadviesbureau Lux Consulting: “Door me aan te sluiten bij Lux ga ik me verder verdiepen in de energiesector en ga ik klanten helpen om écht de energietransitie mogelijk te maken.

Emixa breidt uit naar DACH met overname LMtec Digital Solutions
3 dagen
Digitaal transformatiebureau Emixa heeft zijn horizon verbreed naar de DACH-regio door middel van een strategische investering in LMtec Digital Solutions. Het is de eerste deal voor Emixa sinds de lancering van het merk begin dit jaar.
Boston Consulting Group verhuist naar The Pulse of Amsterdam
3 dagen
Strategieadviesbureau Boston Consulting Group verhuist eind volgend jaar naar een nieuw kantoor in het spiksplinternieuwe The Pulse of Amsterdam. Boston Consulting Group is sinds 2007 gevestigd in het SOM-gebouw aan de Gustav Mahlerlaan (pal naast de ITO-toren) in hartje Zuidas.
Marijke Synhaeve (Berenschot) op plek 8 van D66-kieslijst
3 dagen
Berenschot-adviseur Marijke Synhaeve staat voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen op plek acht van de D66-conceptkieslijst. “De jeugdzorg moet beter. Daarom stel ik mij kandidaat als Tweede Kamerlid voor D66”, laat Synhaeve weten op X.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl