consultancy.nl

151 nieuwsberichten gevonden
Goodzo ondersteunt Goudse bij systeembeveiliging
11 uur
De Goudse Verzekeringen wilde zijn systeembeveiliging professionaliseren. In samenwerking met de Core ICT-afdeling van de verzekeraar heeft Goodzo-consultant Remy Zuiderwijk de afgelopen periode gewerkt aan het opzetten van en professionaliseren van vulnerablity management, met als doel het waarborgen van de digitale veiligheid binnen de organisatie richting de toekomst.
Martain van Leijsen over zijn start en ontwikkeling bij Intermedius
11 uur
Sinds twee maanden is Martain van Leijsen werkzaam als consultant bij Intermedius. In gesprek met Consultancy.nl vertelt hij waarom hij heeft gekozen voor een rol als organisatieadviseur en hoe hij zijn start en ontwikkeling bij de portfoliomanagementspecialist ervaart.
Omzet van BDO groeit met 8% naar €343 miljoen
11 uur
BDO kijkt terug op een sterk financieel jaar in Nederland. De omzet nam toe met 8% toe naar €343 miljoen, het resultaat na belasting kwam uit op €46 miljoen. Met een omzet van €132 miljoen (+10%) bleef Audit & Assurance de grootste divisie van BDO.
Vier alumni blikken terug op FEMME van Eden McCallum
4 dagen
Strategiekantoor Eden McCallum lanceerde vorig jaar het Female Mentorship Programme (FEMME). Inmiddels heeft de eerste lichting van vier vrouwelijke strategietalenten FEMME succesvol doorlopen. Ze reflecteren op het programma en wat het ze heeft gebracht.
Talita Lemes over haar eerste maanden bij BlinkLane Consulting
4 dagen
Talitha Lemes begon haar loopbaan in thuisland Brazilië. Zes jaar geleden verhuisde ze naar Nederland, waar ze een MBA volgde. Inmiddels werkt ze bij BlinkLane Consulting, waar ze klanten ondersteunt met het vormgeven van hun digitale strategieën en transformaties.
10de editie Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi trapt af op 23 juni
4 dagen
Na jaren van coronamalaise is het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi weer terug op het veld. Op 23 juni strijden teams van 15 tot 20 adviesbureaus (inschrijven is nog mogelijk) om de titel van best voetballende consultantsteam van 2023.
Beter Healthcare vervolgt groeipad met nieuwe directie
4 dagen
Beter Healthcare heeft een nieuw directieteam geïnstalleerd. Alle vier de bestuurders zijn al jaren betrokken bij het 80-koppige zorgadviesbureau. Het adviesbureau uit Uden en Zwolle zet zich sinds 2012 in op het snijvlak van zorg en ICT.
Nike gunt wereldwijd IT-contract aan Cognizant
4 dagen
Nike en Cognizant hebben hun samenwerking verlengd. De komende vijf jaar gaat de wereldwijde IT-dienstverlener de sportschoenengigant helpen bij het onderhouden en transformeren van zijn IT-operaties.
Disruption in Action wint internationale boekenprijs
4 dagen
Het boek ‘Disruption in Action’ van SparkOptimus-partners Alexandra Jankovich en Tom Voskes heeft een prestigieuze internationale prijs in de wacht gesleept. Voor het boek – de tweede van hun hand na ‘Make Disruption Work’ uit 2018 – doken Alexandra Jankovich en Tom Voskes in de wereld van digital transformatie.

Fronteer en Strategiemakers samen verder als Elemental
4 dagen
Twee adviesboutiques actief op het vlak van strategie, businessmodelinnovatie en duurzaamheid hebben de krachten gebundeld. Fronteer en Strategiemakers gaan samen verder als Elemental. Door de fusie van gelijken – zowel Fronteer als Strategiemakers had zo’n 20 medewerkers – ontstaat een bureau met een team van ruim 40 professionals.
Eneco werkt met Valcon aan het verduurzamen van warmtenetten
4 dagen
Eneco Warmte & Koeling is druk bezig met het uitbouwen van de warmtenet-infrastructuur. Samen met Valcon wordt gewerkt aan de gelijktijdige verduurzaming van warmtenetten. Met meer dan 150.000 aansluitingen is Eneco Warmte één van de grootste warmteleveranciers van Nederland.
Nederlanders vertrouwen overheid minder met persoonsgegevens
5 dagen
Nederlanders zijn de overheid minder gaan vertrouwen als het gaat om de omgang met persoonsgegevens. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG. Het accountants- en adviesbureau ondervroeg meer dan 1.000 Nederlanders, en stelde hen allerlei vragen rondom onderwerpen als privacy, cyberveiligheid, bekendheid met regelgeving en hoe ze aankijken tegen instanties die hun gegevens verwerken.
Hoe gaan grootverbruikers om met de energiecrisis?
5 dagen
Hoe gaan grootverbruikers in ons land om met de energiecrisis? Experts van adviesbureau Been Management Consulting zochten het uit. De adviseurs van het bureau gingen de afgelopen maanden in gesprek met vertegenwoordigers van dertien Nederlandse energieslurpers – bedrijven actief in de chemie, productie, distributie en het transport.
Lydia Boonstra over de groeiende aandacht voor mensenrechten
5 dagen
Steeds meer bedrijven richten zich in hun ESG-inspanningen op mensenrechten, onderdeel van de pijler 'G' (governance). Om meer te weten te komen over de achtergrond hiervan, en over wat bedrijven zoal kunnen doen om hun verantwoordelijkheid te nemen, stelden we zes vragen aan Lydia Boonstra van duurzaamheidsadviseur 2BHonest.
Jeroen Aarts richt zich bij Boer & Croon op duurzame ontwikkeling
5 dagen
Jeroen Aarts is begonnen als Senior Manager bij Boer & Croon. Hij zet zijn ervaring en expertise in om de Strategy & Transformation Solution-praktijk verder te versterken. “Aan welke knoppen moet je draaien om duurzame maatschappelijke ontwikkeling te versnellen? Die vraag stond centraal in mijn studie- en carrièrekeuzes”, aldus Jeroen over zijn reis die hem langs verschillende werkgevers leidde en hem nu naar een nieuwe leidende rol bij Boer & Croon hebben gebracht, een managementadviesbureau uit Amsterdam.
Lars Kattenbeld en Harmke Geverinck over hun HR-rollen bij BearingPoint
5 dagen
Sinds enkele maanden maken zowel Lars Kattenbeld als Harmke Geverinck deel uit van het People & Strategy-team van BearingPoint. Waar Lars is gestart in de rol van consultant, voltooit Harmke er haar afstudeerstage en scriptie.
Centralisatie in de landbouwmechanisatiesector: Vloek of zegen?
5 dagen
In de landbouwmechanisatiesector is de afgelopen jaren steeds meer sprake van centralisatie. Deze centralisatie vindt plaats op verschillende niveaus en biedt zowel kansen als uitdagingen voor mechanisatiebedrijven, schrijven experts van MSR Consulting Group.
Versuni werkt met Tata Consultancy Services aan SAP-transformatie
5 dagen
Op de IT-afdeling van Versuni was er onlangs reden voor een feestje. Het consumentengoederenbedrijf stond namelijk stil bij een heuglijke mijlpaal: na 18 maanden hard werken is een nieuw SAP-systeem succesvol live gegaan.

Jacko D’Agnolo lanceert adviesbureau Smart Business Parks
6 dagen
Ervaren manager en consultant Jacko D’Agnolo heeft een nieuw managementadviesbureau opgericht. Met Smart Business Parks richt hij zich op het collectief en integraal verduurzamen van bedrijventerreinen.
Van Oers Corporate Finance voegt due diligence toe aan M&A-diensten
6 dagen
Van Oers Corporate Finance is al jaren een gevestigde naam in de begeleiding van fusies en overnames. Met de lancering van een officiële due diligence-propositie verdiept het kantoor zijn expertise rond deze cruciale stap in het overnameproces.
Havenbedrijf Rotterdam kiest partners voor strategische IT-consultancy
6 dagen
Havenbedrijf Rotterdam heeft na een competitief aanbestedingstraject vijf partijen geselecteerd als partner voor strategisch advies op het gebied van digitalisering en IT-transformatie. Achter het traditionele havendecor van schepen, containers en kranen bouwt Havenbedrijf Rotterdam aan een digitale toekomst.
De verbouwing van Nederland vraagt om een renaissance van de provincie
6 dagen
Hoe kunnen de provincies een krachtige rol spelen in het aangaan van de grote maatschappelijke ruimtelijke opgaven waar Nederland voor staat? Met deze vraag schoof Hiemstra & De Vries aan tafel met een groep leiders uit provincieland.
Lime Yellow wordt ICT-inkoop mentor van Fresh Rebels trainees
6 dagen
Twee bureaus gericht op de zorgsector, Fresh Rebels en Lime Yellow, hebben een samenwerking afgesloten. Het in Eindhoven gevestigde Fresh Rebels is een talentontwikkelaar van jong talent. Via een tweejarig traineeship worden young professionals opgeleid tot consultant of leidinggevende.
Edward van de Pas managing director van The/experts
6 dagen
IT-bureau The/experts heeft voormalig Eraneos partner Edward van de Pas benoemd als de nieuwe managing director. De 46-jarige Van de Pas kan bogen op een lange loopbaan in de commercie. Van de Pas neemt ongeveer 25 jaar aan ervaring mee naar The/experts, in het bijzonder opgedaan in de IT- en consultingwereld.
Ervaren transformatie-expert Brechje van Elteren sluit zich aan bij Summiteers
6 dagen
Summiteers versterkt zich met een doorgewinterde management consultant. Brechje van Elteren brengt meer dan twee decennia (advies)ervaring mee naar de Utrechtse strategie-executieboutique: “Wanneer het gaat om échte verandering is de koppeling met gedrag voor mij een no-brainer.
Martijn Kuiphof (FTE Groep): ‘Door de afwisseling zit stilzitten er niet bij’
6 dagen
Ruim anderhalf jaar geleden is Martijn Kuiphof gestart aan zijn huidige opdracht bij PGB Pensioendiensten. Binnen de afdeling ICT draagt hij zorg voor een optimale dienstverlening aan de verschillende business-afdelingen van de pensioenbeheerder.
PwC: Nederlandse familiebedrijven staan er betrekkelijk goed voor
1 week
Vergeleken met de rest van wereld, staan Nederlandse familiebedrijven er goed voor. Dat blijkt uit een analyse van PwC. Voor de studie spraken de onderzoekers van het Big Four-kantoor met meer dan 2.000 familiebedrijven uit 82 landen – denk naast Nederland onder andere aan Duitsland, België, Libanon, Kenia, de Verenigde Staten, Polen, Thailand, Turkije, Japan, Brazilië, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Sharda Wolterink en Sara Lutgerink versterken team InContext Consultancy
1 week
InContext Consultancy Group heeft zijn team versterkt met twee nieuwe consultants: Sharda Wolterink en Sara Lutgerink. Vanuit hun uiteenlopende achtergronden – industrieel ontwerpen en de psychologie – ondersteunt het duo klanten bij hun verandertrajecten.
EDSN kiest Staffing MS als partner voor inhuur en managed services
1 week
Energie Data Services Nederland heeft na een competitief aanbestedingsproces Staffing MS gekozen als end-to-end partner voor de inhuur van externe professionals. Energie Data Services Nederland (EDSN) is de uitvoeringsinstantie voor het ondersteunen van informatievoorziening binnen de energiemarkt.
Vincent van Rooij start als senior consultant bij adviesbureau HillFive
1 week
HillFive, een adviesbureau in de energie- en industriesector, heeft het team uitgebreid met Vincent van Rooij. Al tijdens zijn studie Aerospace Engineering aan de TU Delft kwam Vincent in contact met continu verbeteren.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl