consultancy.nl

136 nieuwsberichten gevonden
CFI begeleidt verkoop van scale-up Riaktr aan Zweedse SDS
2 dagen
De Belgische software-scale-up Riaktr heeft een nieuwe eigenaar: het Zweedse Seamless Distribution Systems (SDS). De deal werd begeleid door dealmakers van Corporate Finance International. Riaktr was voor de closing eigendom van Endeit Capital, Fortino Capital, GIMV en enkele andere aandeelhouders (oprichters, management, werknemers en informele investeerders van het eerste uur).
Zorg voor balans in je werk als (zelfstandig) consultant
2 dagen
Consulting is bij velen geliefd om de interessante opdrachten en de intellectuele uitdaging die daarbij komt kijken. Daartegenover staat dat er veel wordt verlangd van werknemers en zelfstandigen, met als gevolg dat de sector kampt met een relatief hoog gehalte van stress en burnouts.
Gefaseerd en gecontroleerd naar het nieuwe werken post-corona
2 dagen
Covid-19 en de daarmee gepaarde verschuiving naar digitaal en remote werken heeft de bedrijfsvoering, manier van werken en hoe het personeel gemanaged wordt flink op zijn kop gezet. Met de propositie ‘Het Nieuwe Werken 1.
Silver Flight kijkt samen met HillFive naar vliegen voorbij de lockdown
2 dagen
Een vliegtuigmaatschappij starten midden in de coronacrisis – het klinkt als een nachtmerrie. Maar wat als de propositie juist perfect aansluit op de grootse veranderingen die de vliegmarkt te wachten staan? Silver Flight is een luchtvaartstartup die zich volledig richt op de zakelijke vliegmarkt.
Student Consultant trekt zeven nieuwe consultants aan
2 dagen
Student Consultant, een studentenadviesbureau dat opdrachtgevers adviseert en samenwerkt met consultancybureaus, heeft zeven nieuwe consultants aan zich weten te binden. Berke Can studeert Econometrics & Operations Research aan Tilburg University.
EY adviseert Prime Ventures bij investering in Orderchamp
3 dagen
Online groothandel Orderchamp heeft €16,5 miljoen opgehaald bij investeerder Prime Ventures om zijn Europese groeiambities te realiseren. De deal werd onder andere begeleid door experts van accountants- en adviesbureau EY.
Installatiebranche shopt talent steeds vaker via overnames
3 dagen
Bedrijven in de installatiebranche richten hun pijlen steeds vaker op overnames om zo het juiste talent aan boord te halen. Dat stelt Jerry van Leent, M&A-adviseur bij Van Oers Corporate Finance. De installatiebranche heeft zijn rol in de economie de afgelopen jaren flink zien toenemen.
Fraudeonderzoeker Jethro Vrouwenfelder naar EBBEN Partners
3 dagen
EBBEN Partners heeft zijn partnerteam aangevuld met de ervaren financieel forensisch onderzoeker Jethro Vrouwenfelder. De 48-jarige adviseur brengt jarenlange ervaring op het gebied van forensisch onderzoek, internal audit, risicomanagement en compliance mee naar EBBEN Partners.
ICT-tak van BT Groep gaat met investeerder zelfstandig verder
3 dagen
BT Groep, een printerleverancier en kantoorinrichter, heeft zijn ICT-divisie verkocht aan de Amsterdamse Investeringsmaatschappij Riverdam. Voor BT Groep vormt de deal onderdeel van zijn strategie om meer focus aan te brengen in zijn dienstverlening, legt eigenaar Bas Augustijn uit.

RadarAdvies bouwt team radicalisering en democratie uit
3 dagen
RadarAdvies heeft zijn team radicalisering en democratie uitgebreid met vier professionals. Het team radicalisering en democratie van RadarAdvies geldt als een van de leidende adviseurs in ons land als het gaat om vraagstukken op het gebied van radicalisering en de preventie daarvan.
Adviesbureaus BlinkLane en VKA bundelen hun krachten
3 dagen
BlinkLane Group, het moederbedrijf van BlinkLane Consulting en Gladwell Academy, heeft de krachten gebundeld met Verdonck, Klooster & Associates (VKA). Hierdoor ontstaat een consulting-groep met meer dan 250 consultants.
Richard Verbeek en Piet-Hein van Aalst nieuwe directie van LVT
4 dagen
Een mijlpaal voor communicatiegroep LVT. Voor het eerst sinds het ontstaan staat oprichter Charly Lammers van Toorenburg niet langer aan het roer. Hij draagt het stokje over aan een nieuw duo. Het was 1994 toen Charly Lammers van Toorenburg zijn eigen communicatieadviesbureau oprichtte.
Voormalig gemeentesecretaris Marcel Meijs naar BMC Advies
4 dagen
Marcel Meijs, de voormalige baas van de ambtelijke organisatie van de gemeente Tilburg, gaat per 15 mei aan de slag bij BMC Advies. Dat Marcel Meijs de consultancy in wilde was al langer bekend. In september van vorig jaar kondigde hij aan dat hij zijn rol als algemeen directeur en gemeentesecretaris binnen gemeente Tilburg zou gaan neerleggen.
Hoe gemeentelijke verandertrajecten hun doel behalen door te mislukken
4 dagen
Dat verandertrajecten notoir lastig zijn is allang geen nieuws meer. Maar wat als veel van die trajecten niet eens zijn bedoeld om de verandering tot stand te brengen? Het klinkt wellicht als een slechte grap, maar volgens hoogleraar Implementation and Change Management Thijs Homan is dat bij gemeenten wel degelijk de realiteit.
Quoratio betreedt pensioenuitvoering segment met Ferm overname
4 dagen
Quoratio Groep heeft Ferm in Pensioenen overgenomen, waarmee het zijn marktintrede doet in de pensioenuitvoering. Het is voor de zakelijke dienstverlener uit Bunnik de vierde overname in het zelfde aantal jaren, na eerder al Zorgon (waarmee het zijn intrede deed in consultancy), Verhoeve en Vossius Consultancy te hebben overgenomen.
Mark Wijngaarden start eigen onderneming: Remarkable Analytics
4 dagen
Met veertien jaar werkervaring, waarvan de laatste ruim zes jaar bij Deloitte, vervolgt Mark Wijngaarden zijn loopbaan als ondernemer. Met zijn eigen bedrijf Remarkable Analytics helpt hij opdrachtgevers bij hun data analytics vraagstukken.
Bosal weer kerngezond na omvangrijke turnaround
4 dagen
Drie jaar geleden stond auto-onderdelenproducent Bosal aan de rand van de afgrond. De schulden stapelden zich op en de reputatie brokkelde af. Dure adviesbureaus en de huisbankier zagen geen andere uitweg dan het opsplitsen en verkopen van de bedrijfsdivisies.
Zeven trends voor de chief financial officer (CFO) in 2021
4 dagen
De chief financial officer (CFO) staat in 2021 voor een scala aan kansen en uitdagingen, die aangewakkerd worden door tal van externe en technologie-gedreven trends. Experts van Steens & Partners delen zeven trends waar CFO’s dit jaar niet omheen kunnen.

Smallingerland brengt samen met inwoners kerntaken in kaart
5 dagen
Het Friese Smallingerland heeft een kerntakenstudie gelanceerd. De gemeente doet dit in samenwerking met zijn belangrijkste stakeholder – de circa 56.000 inwoners. Door het kerntakenonderzoek – dat wordt uitgevoerd in samenwerking met consultants Jasper Sterrenburg, Jelte Schievels en Noortje van ’t Klooster van het adviesbureau AEF – krijgt Smallingerland een beter beeld van welke taken het in de toekomst het best zelfstandig zou kunnen uitvoeren.
Squarefield begeleidt verkoop van Wouters aan branchegenoten
5 dagen
Het Belgische foodbedrijf Wouters is via twee afzonderlijke transacties overgenomen door branchegenoten. Verkoper LIPA Family, de eigenaar van Wouters, werd tijdens de deal begeleid door Squarefield. Het boutique M&A-bureaus fungeerde als de exclusieve financieel adviseur voor het in Lokeren gevestigde Wouters.
Ciphix wordt eerste UiPath Diamond Partner in Nederland
5 dagen
Ciphix is door softwareleveranciers UiPath benoemd tot Diamond Partner. De Rotterdamse scale-up is hiermee het eerste bedrijf in Nederland dat deze titel mag dragen. Al sinds de oprichting in 2017 richt Ciphix zich volledig op het implementeren van zogeheten ‘intelligent automation’ oplossingen.
1,6 miljard mensen zagen hun inkomsten dalen tijdens de crisis
5 dagen
Wereldwijd zagen ruim 1,6 miljard werknemers door de coronacrisis hun inkomsten dalen. Dat blijkt uit een nieuwe analyse van het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup.  Voor hun studie keken de onderzoekers naar de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie in 117 landen.
Cegeka toont zich van beste kant en stort NOW-steun terug
5 dagen
Cegeka heeft zich in ons land van zijn beste kant laten zien. Na het bekendmaken van hun zeer positieve financiële resultaten heeft het bestuur besloten om de volledige NOW-noodsteun die het bedrijf heeft ontvangen terug te storten aan de overheid.
Luchthavens werken samen om elektrisch vliegen van de grond te krijgen
5 dagen
Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Groningen Airport Eelde gaan testen met elektrisch vliegen. De proef – die wordt ondersteund door Royal Schiphol Group en NLR - Royal Netherlands Aerospace Centre – volgt op een onderzoek waarin M3 Consultancy de technische en economische haalbaarheid van het project heeft aangetoond.
M&A-specialisten betrokken bij overname in transportsector
5 dagen
DPD Nederland heeft twee logistieke dienstverleners overgenomen: BK Pharma Logistics en BK Sneltransport. Met de deal speelt DPD in op de snelle groei binnen het segment voor geconditioneerd farmeutische transport.
IJsselvliet levert strategisch advies aan MT van Verbruggen
6 dagen
Verbruggen Palletizing Solutions heeft de afgelopen periode samen met adviesbureau IJsselvliet Strategie & Realisatie gewerkt aan de ontwikkeling van zijn nieuwe strategische plannen. Met een fabriek in Emmeloord en vestigingen in de Verenigde Staten en Azië is Verbruggen Palletizing Solutions een van de grotere gespecialeerde bedrijven in ons land die palletiseermachines ontwikkelt.
Jurriaan Kasius en Antea nemen Gouweloos Elektrotechniek over
6 dagen
Het in Rotterdam gevestigde Gouweloos Elektrotechniek heeft een nieuwe eigenaar en topman: Jurriaan Kasius. De ervaren manager zet de stap naar het ondernemerschap na jarenlang leidende posities te hebben bekleed in het bedrijfsleven en in het bijzonder Nokia.

PwC Experience Consulting verwelkomt Bart Baeschnitt
6 dagen
Voormalig KPMG’er Bart Baeschnitt vervolgt zijn carrière bij PwC. Begin deze maand is hij gestart als Senior Product Manager binnen het Experience Consulting team.  Bart Baeschnitt heeft een diverse achtergrond in de digitale wereld en richt zich op het creëren van impact met mensgerichte digitale producten, services, businesses en teams.
Buck Consultants: 'Veel belangstelling voor uitbreiding De Eemshaven'
6 dagen
De Groningse Eemshaven moet wederom worden uitgebreid. Zowel bedrijven als investeerders lopen hier warm voor. Dat blijkt uit onderzoek van Buck Consultants International in opdracht van provincie Groningen en gemeente Het Hogeland.
Participatiemaatschappijen blijven investeren in Nederlandse bedrijven
6 dagen
Ondanks de coronacrisis investeerden binnen- en buitenlandse participatiemaatschappijen (private equity- en venture capital-partijen) het afgelopen jaar fors in Nederlandse bedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) in samenwerking met accountants- en adviesbureau PwC.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl