consultancy.nl

153 nieuwsberichten gevonden
Bewegin organiseert hackathon voor starters in de consultancy
19 uur
Interesse om als net afgestudeerde aan de slag te gaan in de consultancy? Maar wil je het vak van consultant eerst nog op een informele manier ontdekken? Dan biedt de Bewegin x Woonzorg Hackathon waarschijnlijk uitkomst.
Maryam Hassouni wint prijs voor agenderen grensoverschrijdend gedrag
19 uur
Actrice en schrijfster Maryam Hassouni heeft de Issue Award 2023 in de wacht gesleept; Ze ontving de award vooral vanwege haar uitgebrachte boek ‘Wat de fak’, met daarin haar persoonlijk relaas rondom grensoverschrijdend gedrag in de televisiewereld.
CE Delft onderzoekt tankmarkt in haven van Rotterdam en Antwerpen
19 uur
CE Delft heeft de tankmarkt voor zeeschepen in de havens van Rotterdam en Antwerpen-Brugge onderzocht. Dat gebeurde in opdracht van de havenbedrijven van Rotterdam en Antwerpen-Brugge. Deze ontvingen namelijk allebei meerdere klachten over de levering van brandstof door zogenaamde bunkerschepen – boten die naar zeeschepen varen en deze onder andere bevoorraden met bunkerolie.
Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry bestuurders van B&A
19 uur
B&A heeft het duo Mathilde Corsten en Marie-Fleur Lobry aangesteld als nieuwe bestuurders. Het tweetal volgt José ten Kroode en Oscar Papa op, die beiden zo’n twintig jaar aan het roer stonden van het advies- en onderzoeksbureau.
Arcadis betrokken bij bouw van batterijfabriek voor e-voertuigen
19 uur
Arcadis is de komende jaren betrokken bij de realisatie van een gigantische batterijenfabriek voor elektrische auto’s in Duitsland. Het ingenieurs- en adviesbureau is ingeschakeld door Automotive Cells Company (ACC).
Bouwexperts onderzoeken betonscheuren in Brabantse parkeergarage
19 uur
De gemeente Meierijstad heeft een bouwkundig adviesbureau ingeschakeld om scheuren in het beton van een ondergrondse parkeergarage te onderzoeken. Het externe bureau is kort na een reguliere inspectie ingehuurd.
Hollandse glorie in de wereld van digitale klantervaring
19 uur
Hema, Bol.com, G-Star en Wehkamp zijn volgens nieuw onderzoek van BearingPoint de meest digitaal volwassen bedrijven van ons land. De vier koplopers zijn zo vergevorderd met hun digitale prestaties dat ze zich ook internationale koplopers mogen noemen.
Na topjaren wacht logistieke vastgoedsector mager 2023
1 dag
Na een aantal topjaren maakt de Nederlandse logistieke vastgoedsector dit jaar een flinke pas op de plaats. Door het dalende consumentenvertrouwen wagen retailers zich minder aan uitbreiding en vernieuwing, en door de hoge rente kijken ook investeerders steeds vaker de andere kant op.
Promista helpt Den Haag met upgrade van Fortes Change Cloud
1 dag
De Dienst Stedelijke Ontwikkeling van Den Haag werkt steeds meer vanuit portfoliomanagement. Om dat te faciliteren werd overgestapt op de Fortes Change Cloud (FCC). Promista ondersteunde de implementatie.

Riwal kiest CGI als wereldwijde full service provider voor IT
1 dag
Hoogwerkbedrijf Riwal heeft CGI geselecteerd als zijn wereldwijde IT service provider. Het contract heeft een looptijd van 10 jaar. Sinds 1968 houdt Riwal zich bezig met werken op hoogte. Het bedrijf verhuurt, verkoopt en onderhoudt onder meer hoogwerkers, verreikers en heftrucks in meer dan 50 landen wereldwijd.
McKinsey & Company voegt Iguazio toe aan AI-tak QuantumBlack
1 dag
Advieskantoor McKinsey & Company heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een deal gesloten in Israël, waar het Iguazio heeft overgenomen. Het bedrijf is ondergebracht in QuantumBlack, McKinsey’s artificial intelligence-praktijk.
Maxine Rijsdijk versterkt team van Significant Synergy
1 dag
Twee jaar geleden maakte Maxine Rijsdijk de overstap van facility management naar het inkoopvak. Als consultant bij Significant Synergy zet ze nu de volgende stap in haar loopbaan. “Mijn eerste weken zijn onwijs goed bevallen”, zegt Maxine terugkijkend op haar vliegende start bij Significant.
Nerissa Lazeron leidt Rotterdams datascience bureau Veneficus
1 dag
Detacheringsbureau Veneficus heeft per 1 januari een nieuwe managing director: de 34-jarige Nerissa Lazeron. Met de promotie van Nerissa Lazeron krijgt Veneficus een bekend gezicht aan het roer. Lazeron sloot zich twee jaar geleden aan als eindverantwoordelijke voor de commerciële afdeling en heeft in die rol veel indruk gemaakt op het management en haar collega’s.
Medisch adviesbureau onder een vergrootglas in Geldrop-Mierlo
1 dag
JPH Consult – een medisch adviesbureau – heeft inwoners van Geldrop-Mierlo niet op de juiste manier behandeld. Dat stelt de Brabantse gemeente in het Eindhovens Dagblad (ED). Geldrop-Mierlo huurt JPH Consult sinds begin 2022 in voor het medisch beoordelen van zijn inwoners door onafhankelijke artsen (die voor het adviesbureau werken).
HeadFirst Group sleept Great Place To Work-certificering binnen
1 dag
HR-dienstverlener HeadFirst Group is door Great Place To Work gecertificeerd als een topwerkgever in ons land. Joke de Graaf, Head of HR & Organisation bij HeadFirst Group, zegt dat het succesvol doorlopen van het certificeringstraject een “fantastische erkenning” is voor het HR-beleid en de HR-procedures bij de zakelijke dienstverlener.
Dijkversterking Hansweert: TWST begeleidt samenwerking in twee-fasen-proces
2 dagen
Bij infraprojecten wordt steeds meer gewerkt met een nieuwe manier van aanbesteden: in het twee-fasen-proces volgt de prijsbepaling voor de bouwfase pas na de ontwerp- of engineeringsfase. Dat moet (financiële) risico’s verkleinen, maar zo’n nieuwe manier van samenwerken brengt uiteraard ook uitdagingen met zich mee.
De zorg roept om duurzame inzetbaarheid, maar waar begin je?
2 dagen
Grote personeelstekorten, terwijl de zorgvraag blijft stijgen. Het is voor veel zorgorganisaties een hoofdpijndossier. Want hoe minder personeel, hoe meer werkdruk en hoe groter de kans op uitval. Daarom organiseerden Bisnez en Corparis recent een symposium in Amersfoort, met als hoofdvraag: hoe behouden we zorgprofessionals voor de toekomst? Een terugblik.
De carrièreswitch van Adriaan Verhoeff naar data science consultant
2 dagen
Als data scientist aan de slag zonder een data-achtergrond? Klinkt op het eerste gezicht niet logisch, toch wist Adriaan Verhoeff deze carrièreswitch succesvol te maken. Na het afronden van zijn opleidingen Communicatie- en Informatiewetenschappen in Utrecht stortte Adriaan zich in de wereld van online.

1 op de 10 agrariërs in Zuid-Holland in vizier van criminelen
2 dagen
Bijna één op de tien agrariërs in Zuid-Holland is wel eens benaderd door criminelen. Dat blijkt uit onderzoek van Hiemstra & De Vries. Het adviesbureau werd ingeschakeld door de Haagse tak van de Regionale Informatie- en Expertise Centra.
CEO's rekenen op groei ondanks economische uitdagingen
2 dagen
Hoewel twee derde van de CEO’s wereldwijd vindt dat ze momenteel in het meest uitdagende economische klimaat ooit opereren, heeft een groot gedeelte van de topleiders vertrouwen in het vermogen om groei te realiseren.
Product teams: Wie, wat, waar, waarom en hoe?
2 dagen
Steeds meer bedrijven maken gebruik van product teams. Maar wat zijn product teams precies? Wie zit in zo’n team, en wat doen deze mensen? Remmelt Blessinga – Product Principal bij AND Digital – loopt door de wie, wat, waar, waarom en hoe van (digital) product teams.
Conclusion Consulting helpt Cosun Beet Company bij SAP-transformatie
2 dagen
Toen Cosun Beet Company besloot zijn SAP-omgeving naar de cloud te migreren, nam het bedrijf ook gelijk van de gelegenheid gebruik om een bredere verbetertransitie in te zetten. Samen met Conclusion Consulting is gewerkt aan deze omvangrijke transitie.
Niels de Boer aan de slag bij House of Performance
2 dagen
House of Performance heeft zijn team versterkt met een ervaren professional: Niels de Boer. In zijn nieuwe rol als consultant richt hij zich in het bijzonder op uitdagende verandervraagstukken. Niels de Boer neemt een achtergrond in Bewegingswetenschappen (bachelor) en International Business & Management (master) mee naar het Utrechtse organisatieadviesbureau, dat rond de 130 medewerkers telt.
CEO's van optimistisch naar somber: 'Een ongekende omslag'
3 dagen
Nooit eerder is het sentiment onder CEO’s zo gekelderd als in het afgelopen jaar. Dat stelt PwC in zijn jaarlijkse CEO-onderzoek (‘CEO Survey’). “Dit is met afstand de grootste omslag sinds we meten vanaf de financiële crisis in 2008”, aldus bestuursvoorzitter Agnes Koops-Aukes.
AB&C Groep benoemt Lidia Drost tot directeur HR en lid raad van bestuur
3 dagen
AB&C Groep heeft Lidia Drost benoemd tot directeur HR en lid raad van bestuur. Drost maakt de overstap vanuit de eigen gelederen. In haar nieuwe rol wordt Drost verantwoordelijk voor de HR-strategie en het HR-beleid van AB&C Groep en alle labels die daaronder vallen.
SeederDeBoer promoveert Anke ter Horst tot partner
3 dagen
SeederDeBoer heeft per 1 januari 2023 Anke ter Horst tot partner gepromoveerd. Ter Horst leidt binnen het bureau het team van consultants en young professionals gericht op de zorgmarkt. Ter Horst is inmiddels zo’n zeven jaar werkzaam voor SeederDeBoer, waar ze bij haar aantreden aan de wieg stond van de (toen nieuwe) marktgroep Zorg.
Adviesbureau onderzoekt toekomst van Noord-Hollandse haven
3 dagen
Wat is het toekomstperspectief voor de haven van Den Oever in de gemeente Hollands Kroon? Onderzoekers van adviesbureau Wing hebben zich de afgelopen maanden gebogen over deze vraag. Dat gebeurde in opdracht van de gemeente Hollands Kroon, waarvan Den Oever een kern is.

Arend Dekker en Mila Hendrikse over hun start bij Jetzt
3 dagen
Afgelopen najaar startten Arend Dekker en Mila Hendrikse in de eerste lichting talenten van Jetzt, de vorig jaar gelanceerde young professionals-praktijk van Rijnconsult. Tegenover Consultancy.nl delen ze hun ervaringen.
Flexibiliteit maakt werkgever aantrekkelijker voor talent
3 dagen
De arbeidsmarkt is ook in 2023 krap. Voor werkgevers betekent dit dat ze nog meer uit de kast moeten halen om talent aan te trekken en te binden. Een van de manieren hoe werkgevers aantrekkelijker kunnen worden voor talent is door het bieden van meer flexibiliteit.
De digital commerce-journey van PostNL met Anderson MacGyver
3 dagen
Om de ambitie van favoriete bezorger waar te maken, werkt PostNL aan een betere connectie met de klant. Via de website, e-commercekanalen en app wil het bedrijf consumenten en zakelijke gebruikers een eenduidige, gepersonaliseerde ervaring bieden.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl