consultancy.nl

118 nieuwsberichten gevonden
Proven Partners helpt zorgorganisatie Sevagram samen sturen
1 maand
Zorgorganisatie Sevagram heeft het Samen Sturen-programma van Proven Partners doorlopen. In dit speciaal voor de zorgsector ontwikkelde programma wordt de verbinding gelegd tussen een doelgerichte organisatie, open teams en verbonden medewerkers.
Infoplaza verstevigt grip op markt met Weeronline-overname
1 maand
In een week waarin Nederland zuchtte onder zinderende hitte en massaal weersites bezocht, maakte Infoplaza bekend per direct Weeronline over te nemen. Met de nieuwe aanwinst groeit het bedrijf achter Weerplaza en Buienalarm naar eigen zeggen uit tot het grootste weerplatform van de Benelux.
Aantal deals in Nederland met 40% gedaald door Covid-19
1 maand
De Covid-19 uitbraak heeft zoals verwacht geleid tot een grote daling van de fusie- en overnameactiviteit in ons land. Volgens gegevens van Big Four-adviesorganisatie KPMG is het aantal deals dat in de eerste helft van 2020 is gesloten bijna 40% lager dan het aantal deals in dezelfde periode in 2019.
Hoe b2b-sales verandert door Covid-19 en digitalisering
1 maand
De coronapandemie heeft op medisch, sociaal en economisch gebied een spoor van maatschappelijke verandering achtergelaten. Ook op het gebied van b2b-sales werpt Covid-19 zich op als een belangrijke gamechanger.
Digital Power levert web analytics expertise aan Eneco
1 maand
Eneco is bezig met het vergroten van de volwassenheid van haar Ecommerce activiteiten. Merel Derlagen, werkzaam bij Digital Power, heeft bijgedragen aan het verbeteren van de inzichten die uit web analytics gehaald kunnen worden.
BOLD groeit juist en zoekt 20 nieuwe ondernemende professionals
1 maand
Tegen de stroom in, is BOLD de afgelopen periode flink gegroeid. Ook voor de komende maanden zijn de verwachtingen positief. Zó positief zelfs dat het bureau op zoek is naar meer dan 20 nieuwe ondernemende professionals.
AEF neemt Autoriteit Consument & Markt onder de loep
1 maand
Andersson Elffers Felix (AEF) evalueert de komende maanden in opdracht van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Het adviesbureau zal daarbij zijn oordeel vellen over de doeltreffendheid, doelmatigheid en toekomstbestendigheid van de toezichthouder.
De aanpak van First Consulting om persoonlijker klantcontact te realiseren
1 maand
Organisaties verzamelen tegenwoordig grote hoeveelheden data afkomstig uit verschillende systemen en applicaties. Zo wordt er veel data gegenereerd in CRM-systemen met als doel om de klant beter te kunnen bereiken en persoonlijker te kunnen communiceren met de klant.
Versnellen in e-commerce hoeft niet ingewikkeld te zijn
1 maand
Als de coronacrisis iets duidelijk heeft gemaakt, dan is het wel hoe snel consumentengedrag kan veranderen. Online aankopen stegen van de ene op andere dag soms met wel 60%. Digitalisering helpt je deze verandering bij te benen en zelfs voor te kunnen zijn.

TIMWOODS-model: De acht vormen van lean verspilling
1 maand
Lean thinking is een van de meest populaire methodologieën voor continu verbeteren. De methode helpt organisatie met het verminderen van ‘waste’ – de term voor iedere actie of stap in een werkproces die geen waarde toevoegt aan het uiteindelijke resultaat.
Ordina: Gebruik van 'high performance teams' neemt toe
1 maand
Bedrijven staan onder steeds meer druk om snel in te spelen op veranderende marktomstandigheden. De huidige coronacrisis toont dit nog maar eens aan. Om zich snel aan te passen doen organisaties er verstandig aan om hun verbeterinitiatieven te bemensen met zogeheten ‘high performance teams’.
Jeffrey Brussen en Sander Dingen over hun verkoop
1 maand
Vorige maand besloten de eigenaren van hostingbedrijf Skyberate, Jeffrey Brussen en Sander Dingen, hun bedrijf te verkopen aan Total Webhosting Solutions, een conglomeraat van Europese webhosting bedrijven.
Strategy& promoveert Roderik van Houtert tot Director
1 maand
Het Amsterdamse kantoor van Strategy&, de strategietak van PwC, heeft Roderik van Houtert gepromoveerd tot Director. In zijn nieuwe rol wordt Roderik van Houtert onderdeel van Strategy&’s senior team in Nederland.
Vier tips om Covid-19 lessen te behouden na de coronacrisis
1 maand
De afgelopen maanden stond de zorgsector bol van verandering. Zodra de zorgsector weer naar een ‘normale’ status quo terugkeert – de komende maanden wacht nog een forse inhaalslag in vooral de noodzakelijke zorg – staat de volgende uitdaging alweer voor de deur.
Wat verdienen een CEO en CFO bij een beursgenoteerd bedrijf?
1 maand
Wat is het salaris van een CEO en CFO van Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen? En hoeveel verdienen een CEO en CFO in totaal inclusief alle bonussen en andere uitkeringen? Het is algemeen bekend dat een Chief Executive Officer (CEO) en Chief Financial Officer (CFO) – de twee hoogste bestuurders van een onderneming – rijkelijk beloond worden voor de verantwoordelijkheid die ze dragen.
Tweede coronagolf kan gemeenten €1 miljard extra kosten
1 maand
Als Nederland te maken krijgt met een tweede golf coronabesmettingen krijgen gemeenten een flinke extra financiële klap te verwerken. De schade kan oplopen tot zo’n €1 miljard. Dat bedrag komt bovenop de geschatte €1,5 tot €1,8 miljard aan kosten die gemeenten dit jaar sowieso al maken door de coronacrisis.
Met bereidheid en vermogen is innovatie sneller dan ooit
1 maand
Een spotgoedkope ziekenhuisventilator, een AI-systeem dat naar hoestgeluiden luistert om coronabesmettingen te detecteren en een systeem dat bacteriën en virussen bestrijdt met geladen deeltjes. Dit zijn slechts drie technologieën die de afgelopen maanden zijn ontwikkeld om de coronacrisis het hoofd te bieden.
Continu verbeteren en ketensamenwerking in het sociaal domein
1 maand
Ruim vier jaar na de decentralisaties van zorg, werk en jeugdhulp (Wmo, Participatiewet, Jeugdwet) naar gemeenten blijkt dat de resultaten die de beleidsmakers voor ogen hadden maar ten dele zijn waargemaakt.

Nederland blijft wereldtop voor zelfrijdende auto's
1 maand
Nederland is niet langer het beste land ter wereld voor zelfrijdende auto’s. Ons land blijft volgens KPMG-onderzoek echter wel onderdeel uitmaken van de wereldtop. Het sterke imago van ons land op het gebied van autonoom rijden heeft de afgelopen jaren veel internationale aandacht opgeleverd vanuit alle hoeken van de wereld.
Mendix en Power BI combineren om gebouwbeheer inzichtelijk te maken
1 maand
Bij “gebouwbeheer” denken veel mensen aan het beeld van een conciërge die langskomt om een lamp te vervangen. Vooral bij grotere gebouwen behelst gebouwbeheer echter vaak veel meer. Zoveel meer dat First Consulting bij een recent project besloot om Mendix en Power BI te combineren om het benodigde inzicht te verschaffen in de beschikbare data.
Hoe meet je het succes en ROI van online marketing?
1 maand
Anno 2020 zijn er tal van online marketingkanalen die organisaties kunnen gebruiken om hun producten en diensten aan te prijzen. Het wordt daarom steeds belangrijker om de effectiviteit van marketinguitgaven goed in beeld te brengen.
Deloitte verlengt steun aan The Ocean Cleanup met drie jaar
1 maand
Ook de komende drie jaar staat Deloitte The Ocean Cleanup bij in zijn strijd tegen plastic afval. Het internationale accountants- en advieskantoor heeft zijn partnership met de innovatieve schoonmaak-ngo verlengd tot en met 2023.
Microsoft kiest Merkle Nederland als digital creative agency
1 maand
Microsoft heeft Merkle geselecteerd als zijn nieuwe digital creative consultancypartner voor Nederland. Op mondiaal niveau werkt Microsoft al jaren met Carat, net als Merkle ook onderdeel van het Dentsu Aegis Network.
Voor Value Based Healthcare bestaat (nog) geen blauwdruk
1 maand
Veel ziekenhuizen in Nederland omarmen Value Based Healthcare, een aanpak aanpak die de focus van zorg legt op uitkomsten die er voor de patiënt toe doen. De waarde die geleverd wordt aan de patiënt staat dus centraal, in tegenstelling tot andere, traditionele benaderingen, die bijvoorbeeld kosten of processen als uitgangspunt nemen.
Een best practice strategie en aanpak voor kostenbesparing
1 maand
Tegen de achtergrond van de onzekere marktomstandigheden als gevolg van de covid-19 pandemie is het reduceren van de kosten voor de meeste organisatie een topprioriteit geworden. Door gebruik te maken van best practice strategieën en aanpakken om kosten te besparen, kunnen organisaties zich dusdanig positioneren om op de lange termijn succesvol te blijven.
Organiseer de ruimte in het midden van de samenwerking
1 maand
In veel samenwerkingen tussen opdrachtgever en opdrachtnemer is er een midden, een ruimte waar gezamenlijkheid centraal staat. In de praktijk wordt deze ruimte maar beperkt gezien en benut. Tijs Heunks, Edwin Kaats en Wilfrid Opheij van adviesbureau Common Eye doen een aantal aanbevelingen voor het vormgeven van die gezamenlijke ruimte.
Hoe ziet de toekomst van finance eruit?
1 maand
In de finance-functie van de toekomst BDO speelt technologie een almaar belangrijkere rol, zo stellen Marco Schilder en Sjoerd Roelofs van BDO. Tegelijkertijd moeten bedrijven ervoor waken niet zomaar achter de laatste buzzwords aan te hollen.

Jeugdbeleid van Arnhem kampt met flinke tekortkomingen
1 maand
B&A heeft in opdracht van de Rekenkamer Arnhem onderzoek gedaan naar het jeugdbeleid van de gemeente. Het bureau komt in het eindrapport tot een aantal stevige conclusies en indringende aanbevelingen.
Aantal deals door durfkapitalisten neemt duikvlucht
1 maand
Het aantal deals gesloten door durfkapitalisten in Europa is volgens KPMG gedaald tot het laagste punt in zeven jaar. De reden? Hoe kan het ook anders: de coronacrisis. In het eerste kwartaal van 2019 kregen zo’n 2.
Vintura gaat internationaal met opening van UK-kantoor
1 maand
In het jaar waarin Vintura zijn twintigste verjaardag viert, slaat het ook voor het eerst zijn vleugels uit over de grens. Sinds enkele maanden is de zorgadviseur actief in de Britse markt. Sinds de oprichting in 2000 Is Vintura uitgegroeid tot een van de bekendere namen in het Nederlandse zorg-, farma- en life sciences-landschap.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl