consultancy.nl

159 nieuwsberichten gevonden
Finance fundamentals: Hoe Ritchie Bros. leerde veranderen
6 uur
BDO heeft Ritchie Bros. geholpen bij het professionaliseren van zijn finance functie. De afgelopen jaren is het bedrijf – vooral bekend als veilinghuis voor bouwmachines – enorm gegroeid. De finance operations bleven echter een beetje achter.
Digitaal onboarden bij Sia Partners: Daan Vonsée blikt terug
6 uur
Begin mei trad Daan Vonsée in dienst bij Sia Partners als Junior Consultant Energy, Utilities & Environment. Hij was hiermee de eerste consultant die volledig digitaal werd ingewerkt binnen het Amsterdamse team.
Veco automatiseert zijn testproces met behulp van Symbol
6 uur
Symbol heeft Veco Precision geholpen bij het automatiseren van zijn testproces. Het testen van de micro-precisie metalen onderdelen is nog grotendeels mensenwerk, en daardoor zowel arbeidsintensief als foutgevoelig.
Proud People breidt uit naar vastgoedmarkt met Alina Kramer
6 uur
Recruiter en detacheerder Proud People heeft zijn dienstverlening uitgebreid naar de vastgoedmarkt. Het bedrijf uit Huizen is sinds de start in 2009 gericht op het invullen van posities in human resources, finance & risk, en sales & marketing.
myBrand begeleidt SAP-migraties bij Ausnutria en Intertoys
6 uur
SAP-dienstverlener myBrand werkt samen met twee van zijn klanten aan een grote SAP-migratie. Bij speelgoedretailer Intertoys, hebben consultants en IT-professionals van myBrand, een dochtermaatschappij van Conclusion, geholpen om diens SAP-omgeving te verhuizen naar de Azure Cloud, waarmee het volgens eigen zeggen een van de eerste bedrijven in ons land is dat zijn ERP-omgeving naar de publieke cloud heeft overgezet (‘SAP on Azure’).
API-economie stuwt de vraag naar integratie-expertise
6 uur
In de groeiende API-economie van vandaag, is er een stijgende vraag naar techneuten met diepe integratie-expertise aan de achterkant van IT. Dat zegt Jos Smits, CEO van Virtual Sciences, onderdeel van Conclusion.
PlanMen en PlanMotion werken samen in de zorgmarkt
6 uur
PlanMen, een consultancy- en softwareleverancier gespecialiseerd in workforce management, heeft een partnership gesloten met PlanMotion, een leverancier van software voor personeelsplanning. Samen hebben de twee bedrijven een dienst in de markt gezet die zorgorganisaties helpt met een van hun meest acute vraagstukken in de covid-19 wereld van vandaag: personeelsplanning.
Robin Verkerk van trainee naar management consultant bij ITDS
1 dag
Robin Verkerk startte vijf jaar geleden in het Business Consultancy Traineeship van ITDS. Na het afronden van het traineeship bleef hij werkzaam bij het adviesbureau voor de financiële sectoren en inmiddels is hij doorgegroeid naar Management Consultant.
Afvalverwerker Avri moet sleutelen aan dienstverlening
1 dag
Afvalverwerker Avri moet behoorlijk aan zijn dienstverlening sleutelen. Dat zeggen experts van TwynstraGudde in een evaluatierapport.  Avri verzorgt de inzameling en verwerking van afval binnen de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel.

NPO schakelt Motivaction in voor mediaonderzoek
1 dag
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft Motivaction ingeschakeld om mediaonderzoek te verrichten. Pieter Paul Verheggen, directeur Motivaction, licht toe: ”We zijn bijzonder trots dat we dit onderzoek mogen gaan uitvoeren.
Ramona Chang verruilt bankierswereld voor Marktlink
1 dag
Ramona Chang begint op 1 september als marketing manager en managementteam-lid van Marktlink. Chang brengt ruim 20 jaar aan ervaring in marketing en communicatie mee naar de bedrijfsovernamespecialist.
Grote GGZ-instellingen verbeteren hun bedrijfsvoering
1 dag
Grote GGZ-organisaties kunnen terugkijken op een financieel geslaagd 2019. Of 2020 net zo geslaagd zal zijn, valt echter te bezien, want de coronacrisis zal naar verwachting een grote weerslag hebben op de resultaten in de sector.
Economische adviseurs nemen Kifid onder de loep
1 dag
Op verzoek van het ministerie van Financiën wordt het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) doorgelicht door SEO Economisch Onderzoek.  SEO Economisch Onderzoek is een wetenschappelijk instituut dat economisch onderzoek verricht in opdracht van bijvoorbeeld ministeries of bedrijven.
Adviescollege Stikstofproblematiek: Halveer uitstoot van stikstof
1 dag
Begin juni overhandigde het Adviescollege Stikstofproblematiek zijn onderzoeksbevindingen aan minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Belangrijkste advies: Nederland moet de uitstoot van stikstof in 2030 hebben gehalveerd.
Herstel van externe inhuurmarkt verschilt sterk per sector
2 dagen
De vooruitzichten voor intermediairs in de inhuurmarkt lopen flink uiteen. Waar de vraag in sommige sectoren vrij snel zal terugkeren naar pre-coronaniveaus, zullen andere sectoren tot eind 2021 nodig hebben om te herstellen.
SiRM helpt ziekenhuizen, maar kijkt ook voorbij de crisis
2 dagen
De coronacrisis trekt zijn spoor door het consultancylandschap. De impact verschilt echter per bureau. Recruitment- en interimspecialist Badenoch + Clark sprak met verschillende opdrachtgevers uit de adviesbranche over hun ervaringen in coronatijd.
'De crisis maakt organisaties alerter voor wat er speelt in de samenleving'
2 dagen
De Issuemakers heeft voortdurend zijn vinger op de pols van de samenleving. Het bureau adviseert organisaties over maatschappelijke issues. Dit jaar is er natuurlijk één onderwerp dat alles domineert: corona.
Vanberkel Professionals voegt GRC-tool van Naris toe aan diensten
2 dagen
Vanberkel Professionals, een financiële dienstverlener voor de publieke sector, heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met softwareleverancier Naris. “Afzonderlijk zijn wij sterke spelers, maar met dit partnership maken we een vuist in de markt”, zegt Bob van Berkel, Directeur van Vanberkel Professionals.

Buitenlichtproducent Techmar haalt investeerder aan boord
2 dagen
De Twentse participatiemaatschappij Dei Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Techmar uit Hengelo.  Techmar is een specialist in 12 volt buitenverlichting, en bedient de markt met de merken Garden Lights, Lightpro en Ludeco.
Finext en The Resource lanceren Taxvibes
2 dagen
Zakelijk dienstverlener Finext en The Resource hebben hun krachten gebundeld om samen Taxvibes te lanceren, een bedrijf gespecialiseerd in de automatisering van belastingprocessen.  Volgens de twee initiatiefnemers kunnen organisaties, ongeacht hun omvang, profiteren van automatisering van hun ‘tax’-processen.
Yvonne Vlasman benoemd tot partner bij Grant Thornton
2 dagen
Vijf maanden na zich bij Grant Thornton te hebben aangesloten, is Yvonne Vlasman toegetreden tot de maatschap van het bureau. Met ingang van 1 juli 2020 is Vlasman benoemd tot partner in de Valuation, Investigation & Dispute Services praktijk van het accountants-en advieskantoor.
Hoe veranker je verandering als permanente kracht in je organisatie?
3 dagen
Het is dezer dagen een veelgehoorde kreet: we gaan zorgen dat we sterker uit de crisis komen. Maar hoe doe je dat? Rogier Offerhaus van People Change vertelde ons onlangs al dat de huidige situatie allesbehalve uniek is: verandering is juist de enige constante.
KNVB, Ajax, ArenA en Man City strijden samen voor volle stadions
3 dagen
De KNVB, de Johan Cruijff ArenA, Ajax en de City Football Group hebben de handen ineengeslagen om de voetbaltribunes zo snel mogelijk weer vol te krijgen. De partijen hebben een platform gelanceerd waar bedrijven onder het motto ‘Reimagine Football’ worden opgeroepen om innovatieve ideeën in te sturen om het voetbal zo goed mogelijk door de coronaperiode te loodsen.
Marnix Prosman stapt in bij anti-explosiespecialist Mitrex
3 dagen
Ondernemer Marnix Prosman heeft zich via een management buy-in ingekocht bij Mitrex. Prosman neemt de aandelen over van algemeen directeur Ben de Kruif, die in 1996 eigenaar werd van Mitrex en van de zustervennootschap Moerman & Robbers.
Jeroen Visscher leidt werkgroep Onderwijs van AI Coalitie
3 dagen
De Nederlandse AI Coalitie heeft Jeroen Visscher van Turner benoemd tot het hoofd van de werkgroep Onderwijs. Afgelopen najaar werd door 65 bedrijven, maatschappelijke organisaties en onderzoeksinstellingen de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) gelanceerd.
BMC helpt Lelystad met uitvoering van Tozo-regeling
3 dagen
De afgelopen maanden was het flink aanpoten voor gemeentelijke bijstandsloketten. Met de komst van de Tozo – de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers – werden de loketten van de een op de andere dag overspoeld door uitkeringsaanvragen.
Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman naar AEF
3 dagen
Voormalig Paradiso-directeur Mark Minkman is als adviseur gestart bij Andersson Elffers Felix (AEF). Hij richt zich hoofdzakelijk op projecten op het gebied van cultuur, media en auteursrecht. Minkman brengt ruime bestuurlijke ervaring uit de cultuur- en mediasector mee naar het adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken.

Overheid verdubbelt uitgaven aan interim managers
3 dagen
De Rijksoverheid heeft haar uitgaven aan interim managers verdubbeld. Dat blijkt uit een analyse door Consultancy.nl van de Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk over het afgelopen jaar.  De totale uitgaven van de Rijksoverheid aan externen is in 2019 met bijna 20% gestegen tot zo’n €1,7 miljard.
Hamstra & Partners en Bexer fuseren tot BexerHamstra
6 dagen
Zo’n zes maanden na de oprichting gaat boutique HR-advieskantoor Bexer samen met branchegenoot Hamstra & Partners. BexerHamstra telt na de krachtenbundeling veertien ervaren partners en adviseurs. Aan de fusie ging een kort traject vooraf.
Voetbalclub Wigan Athletic gaat failliet en huurt adviseurs in
6 dagen
Wigan Athletic is de eerste Engelse voetbalclub die sinds het uitbreken van de coronacrisis failliet is gegaan. Consultants van Begbies Traynor zijn ingehuurd om de toekomst  van de club veilig te stellen.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl