consultancy.nl

1098 nieuwsberichten gevonden
Hotels beleven gouden tijden dankzij recordtoerisme
19 uur
Nederland trekt meer toeristen dan ooit. Dit is natuurlijk goed nieuws voor hotels: zowel de gemiddelde kamerprijs als bezettingsgraad liep vorig jaar op tot recordhoogte. Vooral in Amsterdam zijn hotels tot de nok gevuld.
NPO bezwijkt onder druk en deelt consultancyrapport
19 uur
Na meer dan vijftien maanden van geheimhouding voor de politiek, ondanks herhaaldelijk smeekbedes van fractievoorzitters en zelfs minister Slob, is de NPO dan toch overstag gegaan. Een rapport van BCG waarin wordt uitgetekend hoe de omroep jaarlijks meer dan €12 miljoen kan besparen op de organisatie is eindelijk openbaar gemaakt.
Bestrijding witwassen vraagt om real time-opsporing
19 uur
Financiële instellingen, toezichthouders, wetshandhavers en andere overheidsinstanties moeten nauwer samenwerken om witwassen tegen te gaan, zo stelt Mark Griep, hoofd van PA Consulting Nederland. Hij pleit voor real time-toezicht op het misbruik van bankrekeningen.
Customer transformatie helpt VGZ aan hogere NPS en lagere kosten
19 uur
De commerciële divisie van VGZ is in negen maanden tijd getransformeerd tot een klantgerichte en wendbare organisatie. Hiermee wist de zorgverzekeraar zijn NPS te verhogen bij zowel klanten als medewerkers, en tegelijkertijd ook zijn operationele kosten te verlagen.
Tips om consultants te managen die op afstand werken
19 uur
Door de opkomst van de ‘gig economy’ en het internet is het tegenwoordig mogelijk om uit alle hoeken van de wereld kwalitatief goede consultants in te schakelen. Het inschakelen van deze consultants ‘op afstand’ kan bedrijven diverse voordelen opleveren, waaronder snelle beschikbaarheid, lagere tarieven en – mits een goede match gevonden is – soms zelfs betere expertise.
Ex-BCG'er Pauwel Wiertsema topman Hello Fresh Benelux
19 uur
Pauwel Wiertsema, voormalig adviseur van de Boston Consulting Group, is deze maand begonnen bij maaltijdboxenbezorger HelloFresh als CEO van de Benelux regio. De benoeming van Wiertsema komt beslist niet uit de lucht vallen.
Vier starters stromen in Consulting traineeship van Dimensys
19 uur
Er zijn vier nieuwe talenten begonnen aan hun traineeship bij Dimensys. Lion van den Heuvel, Franka de Vries, Tim van Sprundel en Rik Beekers volgen het éénjarige Process en IT Consultingprogramma. “Ik heb gekozen voor Dimensys omdat het mij de mogelijkheid biedt mezelf te blijven ontwikkelen”, vertelt de 20-jarige Lion van den Heuvel.
BCG rapport: besparingen bij de NPO | publieke omroep
3 dagen
De NPO kampt met teruglopende reclame-inkomsten, daarnaast is de overheid bezig met het verlagen van het beschikbare budget. Om inzicht te krijgen in hoe de organisatie en bedrijfsvoering efficiënter zou kunnen worden ingericht, vroeg de NPO aan adviesbureau Boston Consulting Group (BCG) om de kosten huishouding van de omroep onder de loep te nemen.
Adviesbureau begeleidt conceptontwikkeling van Songfestival
3 dagen
Na veertig jaar wachten, mag Nederland in 2020 weer het Songfestival organiseren. Inmiddels is bekend dat deze editie zal plaatsvinden in Rotterdam. Omdat het team van producenten met dit Songfestival een verbeterslag wil realiseren ten opzichte van voorgaande edities, werd adviesbureau Fronteer ingeschakeld om het creatieve conceptontwikkelproces te begeleiden.

Twee junior consultants over werken bij PA Consulting
3 dagen
Maureen Xu en Machiel Hermans werken allebei al enige tijd bij PA Consulting. De redactie van Consultancy.nl ging in gesprek met Xu en Hermans, die hun ervaringen deelden over werken bij PA.  Door hoge werkgelegenheidscijfers en vergrijzing concurreren bedrijven in de meeste toonaangevende sectoren om een steeds kleiner wordende groep van talenten.
Gemeente Sittard-Geleen slaat plank mis met citymarketing
3 dagen
Grote evenementen die in Sittard-Geleen worden georganiseerd, sluiten niet aan bij het imago dat de Limburgse fusiegemeente nastreeft. Dat zeggen onderzoekers van adviesbureau Berenschot. Zo worden er momenteel geen evenementen georganiseerd met een overkoepelend karakter die de twee kernen met elkaar verbinden.
ACE haalt Geert Waardenburg aan boord als partner
3 dagen
Geert Waardenburg heeft zich als partner aangesloten bij ACE Company. De Deloitte-veteraan is daarmee de eerste nieuwe partner naast oprichter Arthur Willigenburg. Hij richt zich in zijn nieuwe rol op “alle onderwerpen die eraan bijdragen de financiële sector meer robuust en future-proof te maken”, aldus de nieuwe partner.
Yellowtail sluit samenwerking met BE in Flow
3 dagen
Yellowtail en BE in Flow gaan samenwerken op het gebied van actief beheer van hypotheekportefeuilles. Samen gaan de partners opdrachtgevers helpen bij het proactief beheren van hypotheekklanten. De veranderende vraag vanuit de markt en de toenemende mogelijkheden die technologie biedt, hebben er ook voor gezorgd dat de verwachtingen die klanten hebben ten aanzien van hun relatie met banken zijn veranderd.
Vera Verweij verruilt financiële sector voor Bvolve
3 dagen
Vera Verweij is vanaf 1 september 2019 werkzaam als consultant bij Bvolve. Ze maakt de overstap vanuit de financiële sector waar ze haar passie voor de balans tussen procesverbeteringen en de menselijke kant in verandertrajecten heeft ontdekt.
44 partijen met een PSD2-vergunning maar animo is gering
4 dagen
Sinds januari van dit jaar is de Europese PSD2 richtlijn van kracht in ons land. De richtlijn, die met veel bombarie werd gelanceerd, is er op gericht meer concurrentie binnen het personal finance domein te bewerkstelligen.
Als promovenda aan de slag in strategy consulting
4 dagen
Strategiekantoren werven de meeste van hun talenten onder vers afgestudeerden, of halen professionals binnen die net hun MBA hebben voltooid. Gupta Strategists richt zich echter ook actief op het binnenhalen van promovendi en postdocs.
Secure Base Leadership als groeimodel voor Agile leiders
4 dagen
De organisatieverandering van een sterk gelaagde organisatie naar een netwerk van Agile teams vraagt om leiderschapsontwikkeling. Steeds meer Agile Coaches maken hierbij gebruik van het ‘Secure Base Leadership’ model.
Drie professionals verbinden zich aan Bisnez
4 dagen
Adviesbureau Bisnez heeft zijn team versterkt. Marjolijn van der Waals, Simone Freijer en Floor Broekman zijn sinds kort aan de slag bij het kantoor als Management Consultant.  “Het feit dat bij Bisnez een mensencultuur heerst, dat een ander jou als persoon echt ziet staan, is belangrijk voor mij”, vertelt Marjolijn van der Waals.

Marktlink begeleidt overname van Vanessen ICT door Solimas
4 dagen
Solimas Groep heft zijn vierde acquisitie in drie jaar tijd afgerond. En wederom werd de IT-dienstverlener bijgestaan door dealmakers van Marktlink. Het in Alphen aan den Rijn gevestigde Solimas werd opgericht in 2004 en focust zich op twee specifieke gebieden binnen de IT-markt: ICT-outsourcing en managed services.
Unit4 haalt expert aan boord voor uitbouwen HCM-oplossingen
4 dagen
ERP-leverancier Unit4 heeft Thomas Otter aan boord gebracht om het bedrijf te helpen bij het ontwikkelen van zijn softwarepraktijk voor human capital management.  Sinds zijn oprichting in de de jaren tachtig van de vorige eeuw is Unit4 specialist op het gebied van softwareproducten en -services.
Consultingbedrijf HK&P trekt Stefan de Kort aan
5 dagen
HK&P International, een boutique consultancy voor de investment (fund) management industrie, heeft Nederlander Stefan de Kort toegevoegd aan het country management team voor zowel de Nederlandse als Luxemburgse praktijken.
Werken bij Varrlyn en in capital markets consulting
5 dagen
Varrlyn is een in Nederland gevestigd adviesbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van kapitaalmarkten. De redactie van Consultancy.nl ging in gesprek met medeoprichter van het bedrijf Stephan van der Windt en met medewerker Sathya Chandrasekaran, die hun ervaringen deelden.
Jerry Jansen naar debt advisory-specialist Avaxa
5 dagen
Jerry Jansen heeft zich aangesloten bij Avaxa Debt Advisors. De nieuwe Associate brengt tweeënhalf jaar Big Four-ervaring mee naar de Amsterdamse debt advisory-specialist. De 25-jarige Jansen is deze maand begonnen in zijn nieuwe rol bij Avaxa.
YourConnector bouwt aan de beste werkgevers van de toekomst
5 dagen
Als je mensen succesvol zijn, is je organisatie succesvol. Als je mensen groeien, groeit je organisatie. YourConnector is een strategisch HR-adviesbureau dat bedrijven helpt om de beste werkgever van de toekomst te worden.
Workum krijgt nieuw sportcomplex via participatieconstructie
5 dagen
Eind vorige maand werd in het Friese Workum het nieuwe sportcomplex Rolpeal geopend, dat via een bijzondere constructie tot stand werd gebracht. Consultancybureau Pentascope voerde een draagvlakonderzoek uit en begeleidde de realisatie van het complex in goede banen.
Berenschot verhuist naar Life kantorencomplex in Papendorp
5 dagen
Na twintig jaar gevestigd te zijn geweest aan de Europalaan in Utrecht neemt Berenschot volgend jaar een nieuw kantoor in gebruik. Het oer-Hollandse organisatieadviesbureau blijft trouw aan Utrecht en verhuist naar kantorencomplex Life in Papendorp.
Zorginstellingen geven €2,6 miljard uit aan (dure) zzp'ers
6 dagen
Het chronische personeelstekort in de zorg leidt tot hogere werkdruk. Dit zorgt er weer voor dat het verzuim stijgt tot recordniveaus, zodat zorginstellingen steeds vaker een beroep moeten doen op externe krachten.

'Een vrouwelijke interim-ceo doorbreekt het patroon'
6 dagen
Nog altijd zijn er maar weinig vrouwen te vinden in de top van het bedrijfsleven. Ook het interim executive-vak wordt gedomineerd door mannen. Heleen van Gulik en Angelique van der Lugt sloten zich bijna twee jaar geleden aan bij het team Interim Executives van JBR.
Hoe consultants circulair ondernemen kunnen versnellen
6 dagen
Steeds meer bedrijven en organisaties gaan met circulair ondernemen aan de slag. Dat vraagt om diverse veranderingen en in die transitie spelen consultants veelal een belangrijke rol. Wat is zijn of haar affiniteit en ervaring met circulair ondernemen? En welke rol zou een consultant kunnen spelen? Bas Douma, inspirator circulaire economie bij Startcirculair, deelt zijn ervaring.
Over het NextGen programma van KPN ICT Consulting
6 dagen
Joris van Tets en Anouk van Brecht zijn allebei betrokken bij het NextGen programma van KPN ICT Consulting: Van Tets als Young Professional, terwijl Van Brecht als Manager eindverantwoordelijk is voor het opleidingsprogramma.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl