consultancy.nl

157 nieuwsberichten gevonden
Onderwijzers en onderzoekers gebaat bij extra cybersecuritykennis
9 uur
Docenten van scholen en onderzoekers van universiteiten zouden gebaat zijn bij extra cyberveiligheidskennis. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek van accountants- en adviesbureau BDO. Onderwijs- en onderzoeksinstellingen worden steeds vaker getroffen door cybercriminaliteit.
AI tech consultancy Y.Digital breidt uit naar Zuidoost-Azië
9 uur
Nederlands artificial intelligence consultancybureau Y.Digital heeft een nieuw kantoor geopend in Da Nang City, Vietnam. Paul van der Hulst, de CEO van Y.Digital, zet uiteen waarom het bureau Vietnam heeft geselecteerd als nieuwe, en eerste internationale hub voor zijn ambities in de Aziatische regio.
Lysias Advies verwelkomt Ferdinand Strijthagen en Catheel Pino
9 uur
Lysias Advies, een adviesbureau in het publieke domein, heeft begin deze maand zijn team uitgebreid met twee nieuwe en ervaren collega's: Ferdinand Strijthagen en Catheel Pino. Vanuit Amersfoort werken de circa 45 adviseurs van Lysias Advies dagelijks aan een beter, welvarender, duurzamer en gezonder Nederland.
Terug in Nederland kiest Maryse Dik voor Kruger
9 uur
Na bijna vier jaar in New York en Dubai te hebben doorgebracht, is Maryse Dik sinds deze zomer weer terug in Nederland. Bij Kruger voelt ze zich helemaal thuis – ze werkt aan uitdagende financiële en strategische vraagstukken en is onderdeel van een geweldig team.
Politieke onrust zet toeleveringsketens onder druk
9 uur
In de nasleep van de coronacrisis neemt de politieke onrust toe. En dat brengt het functioneren van de toeleveringsketens van bedrijven in gevaar, waarschuwt Aon in een recent gepubliceerd rapport. Volgens de meest recente ‘Risk Maps’ van Aon, waarin de focus ligt op risico’s op het vlak van politiek, terrorisme en de samenleving, nemen de risico’s mondiaal toe.
Clay Heskett leidt strategisch adviesbureau L.E.K. Consulting
9 uur
Wereldwijd adviesbureau L.E.K. Consulting heeft een nieuwe topman: Clay Heskett, Hij neemt het stokje over van de Amerikaan Stuart Jackson. Stuart Jackson werd in 2013 aangesteld als opvolger van oprichter Iain Evans.
Durfkapitalisten investeren steeds vaker in techstartups
9 uur
Investeerders in startups – durfkapitalisten en corporate investeerders – investeren steeds vaker in technologiebedrijven, zo blijkt uit een nieuwe analyse van Bain & Company. Het ‘Global Technology Report’ van Bain & Company brengt de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het technologielandschap in kaart.
Sander van 't Noordende nieuwe chief executive van Randstad
3 dagen
Voormalig Accenture-bestuurder Sander van ’t Noordende is de nieuwe chief executive officer van Randstad. Hij volgt Jacques van den Broek op, die in maart na het einde van zijn tweede termijn het stokje doorgeeft.
Anne Willem van der Meulen associate partner bij First Consulting
3 dagen
Sinds 1 oktober versterkt Anne Willem van der Meulen de groep associate partners bij First Consulting. Zijn doel: het verstevigen van de supply chain-tak en retailsector binnen het bureau.  Anne Willem begon zijn carrière bij Schiphol, waar hij verschillende managementfuncties bekleedde.

Yellowtail wordt partner van Rulecube in de financiële sector
3 dagen
Yellowtail is een samenwerking aangegaan met Rulecube, een bedrijf dat software levert waarmee business rules eenvoudig kunnen worden ontworpen en geïntegreerd binnen bestaande processen en systemen. Het in Naarden gevestigde Rulecube levert software-oplossingen aan organisaties in uiteenlopende sectoren.
De tien mythes van Agile werken en hoe daarmee om te gaan
3 dagen
Veel organisaties zijn in de afgelopen jaren begonnen met Agile werken. De daadwerkelijke invoering blijkt vaak echter makkelijker gezegd dan gedaan. In hun nieuwe boek leggen ervaringsdeskundigen Harry Valkink en Giovanni Dhondt aan de hand van 10 mythes op een nuchtere wijze uit wat je in de praktijk tegenkomt bij de implementatie van Agile.
David Leeuwenburgh over werken als projectmanager bij KWD
3 dagen
David Leeuwenburgh werkt inmiddels acht jaar als projectmanager bij KWD en ervaart dagelijks hoe aantrekkelijk het werken aan en in projecten kan zijn. “Ik hou ervan om dingen voor elkaar te krijgen, te bouwen, met elkaar werken naar het gewenste resultaat en om daar als projectmanager sturing aan te geven.
Consultant Joris Westhof maakt debuut als scheidsrechter in Eredivisie
3 dagen
Op 2 oktober maakte Joris Westhof – managing consultant bij Zestgroup – zijn debuut in de Eredivisie. De voorlopige kroon op het werk van de professionele assistent scheidsrechter, die aankomend weekend zijn debuut een snel vervolg geeft als onderdeel van het scheidsrechtersteam dat FC Twente-NEC zal fluiten.
Archeologisch adviesbureau onderzoekt bodem nabij voetbalstadion
3 dagen
In de Groningse stadswijk Europapark wordt sinds begin deze maand onderzoek uitgevoerd door archeologisch adviesbureau Raap. Pal naast voetbalstadion de Euroborg – de thuishaven van FC Groningen – wil de gemeente Groningen binnen afzienbare tijd tal van nieuwe woningen en kantoren laten bouwen.
Ciratum behaalt groeidoelstelling met acht nieuwe collega's
3 dagen
Ciratum, een adviesbureau gespecialiseerd is in de energie-, water- en telecomsector, heeft het team de afgelopen periode uitgebreid met acht nieuwe collega’s. Begin deze maand zijn de gelederen versterkt met de ervaren consultants Ilse de Bruin, Horia Siamari en Joris Jonkergouw.
Te veel woningen in Grouw gebruikt als vakantiehuis
3 dagen
Te veel woningen in het centrum van het Friese dorp Grouw worden gebruikt als vakantiehuis. Dat stelt de gemeente Leeuwarden op basis van een onderzoek van adviesbureau Compaenen. Begin 2014 werd Grouw – met vandaag de dag 5.
Wie heeft de beste internal audit innovatie van Nederland?
4 dagen
Wie heeft de beste internal audit innovatie van Nederland? Die vraag staat jaarlijks centraal tijdens de Internal Audit Innovation Awards van Protiviti en het IIA. Teams die een gooi willen doen naar de prijs kunnen zich tot vrijdag 5 november nog inschrijven.
De bijdrage van groene waterstof aan de energietransitie
4 dagen
Waterstof wordt door velen gezien als een van de belangrijkste aanjagers van de energietransitie. Mirthe Lanthman, Senior Consultant bij JBR, legt uit welke bijdrage waterstof kan leveren, en kijkt in het bijzonder naar de kansen en mogelijkheden rondom groene waterstof.

Annabelle Dierick wordt trainee management consultant bij Bostec
4 dagen
Bostec Management & Consultancy heeft een nieuwe trainee aan boord: Annabelle Dierick. De recent afgestudeerde Dierick is sinds begin deze maand werkzaam bij Bostec als Trainee Management Consultant. Zij volgt nu het traineeprogramma van Bostec en Axians (beide bedrijven zijn onderdeel van VINCI Energies).
Pensioenfondsen lanceren netwerk voor meer ESG in vastgoedsector
4 dagen
Een groep van grote pensioenfondsen en vermogensbeheerders in Nederland heeft de krachten gebundeld om het 'Global Real Estate Engagement Network' te lanceren, een platform dat duurzaamheid binnen de Nederlandse vastgoedsector wil versnellen.
PwC verkoopt Mobility-divisie voor $2,2 miljard aan private equity
4 dagen
PwC heeft zijn Global Mobility-divisie voor een bedrag van $2,2 miljard verkocht aan de Amerikaanse private equity-firma Clayton, Dubilier & Rice. Voor het Big Four-kantoor betekent het de grootste deal sinds de verkoop van zijn adviespraktijk twintig jaar geleden.
Ons pensioenstelsel is beter geworden (maar verliest toch koppositie)
4 dagen
Het Nederlandse pensioenstelsel mag zich niet langer ’s werelds beste noemen. Ons land is van de troon gestoten door het piepkleine IJsland. De afgelopen drie jaar stond het Nederlandse pensioenstelsel steevast bovenaan de prestigieuze ‘Global Pension Index’ van adviesbureau Mercer, in samenwerking met CFA Institute.
Marieke Segaar en Glenn van de Hulst over werken bij Energyprofs
4 dagen
Marieke Segaar en Glenn van de Hulst werken allebei bij Energyprofs. Marieke maakte een kleine drie jaar gelden de overstap vanuit de bankensector, Glenn kwam twee jaar geleden direct na het behalen van zijn studie in dienst.
Synechron wordt partner van klimaatrisico netwerk Green RWA
5 dagen
Green RWA, een non-profit organisatie die bedrijven in het financial services segment adviseert over het managen van klimaatveranderingsrisico's, heeft wereldwijd consultancykantoor Synechron opgenomen in zijn ecosysteem van partners.
SparkOptimus voegt drie associates toe aan team
5 dagen
Digitaal strategy consultancykantoor SparkOptimus heeft drie nieuwe Associates verwelkomd binnen zijn Amsterdamse team. Deepayan Roy is begin augustus begonnen bij het adviesbureau, na het afronden van zijn master in Management aan INSEAD in Frankrijk en Singapore.
KPMG benoemt Pascal Hogenboom tot lead partner voor Defensie
5 dagen
KPMG heeft voormalig CEO van Aon Hewitt (en marinier) Pascal Hogenboom benoemd tot lead Advisory partner voor Defensie. In deze rol houdt hij zich bezig met alle adviesdiensten die KPMG biedt aan het Ministerie van Defensie.
SHINE Medical kiest Veendam voor Europese productiefaciliteit
5 dagen
SHINE Medical, een Amerikaanse producent van medische isotopen, heeft Veendam aangewezen als de locatie voor zijn Europese productiefaciliteit. De Groningse gemeente werd geselecteerd uit 50 kandidaten door heel Europa.

Werkorganisatie CGM en Metafoor werken al jaren samen
5 dagen
De gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert werken binnen de Werkorganisatie CGM al jaren samen met Metafoor Vastgoed en Software. Zo volgen de medewerkers van de gemeenten geregeld opleidingen die georganiseerd worden door Metafoor.
In hoeverre zijn publieke organisaties in staat te veranderen?
5 dagen
Er waait een wind van verandering door de overheid – althans, publieke organisaties willen en móeten veranderen. Maar kunnen ze dit wel? Turner deed onderzoek onder meer dan veertig publieke organisaties.
7 vragen aan Albert Goldsteen, oprichter van Goudvisie
5 dagen
Albert Goldsteen is oprichter van Goudvisie, een adviesbureau dat zich specialiseert in organisatieverandering, opgavegericht samenwerken en serious gaming. Zeven vragen aan Goldsteen over de dienstverlening, de nieuwe productlijn Skills en de ambities voor de komende maanden.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl