consultancy.nl

155 nieuwsberichten gevonden
Avanade breidt uit naar Limburg met vestiging in Brightlands Campus
2 dagen
Microsoft-partner Avanade slaat zijn vleugels uit naar het zuiden van het land. In het Limburgse Heerlen trekt het bureau in bij moederorganisatie Accenture. Met de stap naar Limburg streeft Avanade twee doelstellingen na, zegt Sebo Wijnberg, general manager van Nederland, België en Frankrijk bij Avanade.
Xebia benoemt Ellis de Haan tot chief operations officer
2 dagen
IT-consultancybedrijf Xebia heeft Ellis de Haan benoemd tot Chief Operations Officer voor de Nederlandse praktijk. De 34-jarige De Haan wordt in haar nieuwe rol eindverantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering van Xebia en de operaties richting de klantenkring.
Maton Sonnemans (EY): 'Duurzame massa is duurzame kassa'
2 dagen
Dat we duurzaam moeten consumeren staat vast, maar de vraag is hoe je van goede intenties naar echt schaalbare impact komt. Vaak zijn duurzame producten duurder, waardoor ze met name gekocht worden door mensen die intrinsiek zeer gemotiveerd zijn, of die status verbinden aan het gebruik ervan (‘de VanMoof-rijdende Marqt-bezoeker’).
Nederlandse hotelmarkt herstelt moeizaam van coronacrisis
2 dagen
De Nederlandse hotelmarkt is nog altijd aan het herstellen van de coronacrisis. Door de dreigende recessie en de torenhoge energieprijzen loopt het herstel echter vertraging op, stelt Horwath HTL. Toen zo’n tweeënhalf jaar geleden de Covid-19-pandemie uitbrak en Nederland in lockdown ging, begon een zware periode voor de hotelbranche.
L&vS Group: ‘Vier ondernemingen die elkaar versterken’
2 dagen
De L&vS Group is de laatste jaren uitgegroeid tot een ecosysteem van vier bureaus: BluPoint, Adaptif, N-Abled en Student Consultant. Samen richten ze zich op het leveren van toegevoegde waarde bij opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren.
Nederlanders amper boos, Libanezen en Turken wel
2 dagen
Nederlanders zijn in hun dagelijkse leven gemiddeld genomen niet vaak boos, zo blijkt uit onderzoek van Gallup. Vooral Libanezen en Turken zijn daarentegen niet te benijden. Voor hun studie brachten de onderzoekers in kaart hoe mensen uit meer dan 100 landen over de hele wereld zich dagelijks voelen.
Over Morgen wint award voor gebruik van geografische informatie in leefgebied
2 dagen
Over Morgen heeft een prijs in de wacht gesleept voor de manier waarop het geografische informatie weet te benutten voor het verbeteren van de besluitvorming in en rondom het leefgebied. Het adviesbureau uit Amersfoort adviseert publieke en private opdrachtgevers over hoe ze het leefgebied van steden en buitengebied kunnen verbeteren.
Crossminds begeleidt verkoop NAC Breda aan lokale ondernemers
2 dagen
NAC Breda is sinds vorige maand in handen van de investeringsgroep NAC=Breda. Aan de verkoop van de voetbalclub ging een lang en intensief traject vooraf. Een terugblik op de bijzondere deal en de rol van Crossminds, dat de voormalig aandeelhouders bijstond tijdens de verkoop.
Mauro Vittali (Tenzinger) over verandering bij zorgorganisaties
3 dagen
Veranderexpert Mauro Vittali werkt inmiddels 1,5 jaar als Programmamanager bij zorgadviseur Tenzinger. Een gesprek met Mauro over de uitdagingen die hij tegenkomt bij zorgorganisaties en over succesfactoren bij grote veranderingen.

Robotic Process Automation (RPA) implementeren? Vier succesfactoren
3 dagen
Het inzetten van Robotic Process Automation (RPA) is een van de meest populaire manieren om routinematige processen en activiteiten te automatiseren. Experts van Mobilee delen vier succesfactoren voor het tot een goed einde brengen van een RPA-implementatietraject.
Nederlands consortium helpt Antwerpen met grootschalig warmtenet
3 dagen
Een consortium van Nederlandse partijen ondersteunt Antwerpen met de aanleg van een grootschalig warmtenet. Met het gebruik van restwarmte wil Antwerpen een stap zetten in zijn energietransitieplannen.
Adjust Consulting breidt dienstverlening uit door overname Inkada
3 dagen
Adjust Consulting heeft haar dienstverlening uitgebreid door de overname van Inkada, een inkoopspecialist met dertien professionals. Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust Consulting, zegt over de deal: “Inkada is een aanvulling op en een verbreding van onze dienstverlening.
Verhoging van minimumloon in 2023 kost BV Nederland miljarden
3 dagen
Op Prinsjesdag maakte het kabinet officieel bekend dat het minimumloon per 1 januari 2023 met 10% wordt verhoogd. Deze operatie kost de staat miljarden, maar ook werkgevers zal het een kostenpost opleveren die in de miljarden loopt.
Claire Wolfs en Evelien van Leeuwen verbinden zich aan Bisnez
3 dagen
Deze zomer groeide Bisnez door de komst van managementconsultant Evelien van Leeuwen en projectmanager Claire Wolfs. De twee vertellen over hun overstap en de uitdaging die ze vinden in hun nieuwe baan.
Disruption in Action: Digitale transformatie van strategie tot executie
3 dagen
Vier jaar na ‘Make Disruption Work’ hebben SparkOptimus-managing partners Alexandra Jankovich en Tom Voskes wederom de krachten gebundeld en samen een vervolgboek uitgebracht: ‘Disruption in Action’. Met Make Disruption Work, dat in 2018 werd gepubliceerd, presenteerden de auteurs een praktische en hands-on gids voor het ontsluiten van waarde uit digitale transformaties.
Fincog-rapport werpt licht op toekomst van bankensector
3 dagen
Fincog heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin het zijn licht schijnt op de toekomst van de bankensector. Het rapport, getiteld ‘Banking for Tomorrow’, schetst de dynamiek binnen de financiële sector en zet de belangrijkste trends op een rij – variërend van digitale disruptie, toenemende concurrentie en de snel veranderende behoeften van klanten tot de toenemende ESG-wetgeving (environment, social & governance) en open finance.
Drie oud deelnemers over de business course van Strategy&
4 dagen
Medio november organiseert Strategy& zijn ‘The Road Ahead’ business course. Een “uitgelezen evenement voor studenten die een loopbaan in strategy consulting overwegen”, aldus drie oud deelnemers van eerdere business courses van Strategy& en alledrie inmiddels als adviseurs werkzaam bij het kantoor.
Tim van Pelt (M3): 'Elke opdracht is een intellectuele uitdaging'
4 dagen
Zes jaar geleden startte Tim van Pelt aan zijn eerste baan bij M3 Consultancy. Dat bleek een gouden zet, want nu, ruim zes jaar later, werkt hij nog steeds met veel plezier als manager bij de supply chain & operations specialist.

Kabinet stelt belastinghervorming uit op basis van Capgemini-onderzoek
4 dagen
De hervorming van de belasting op inkomsten uit sparen en beleggen is met één jaar uitgesteld. Met deze beslissing schaart het kabinet zich achter de hoofdconclusie van een onderzoek van adviesbureau Capgemini.
Adviesbureau helpt gemeente Wageningen met insectenbestrijding
4 dagen
Wageningen heeft overlast van mediterrane draaigatjes – een exotische mierensoort. Samen met adviesbureau KAD probeert de gemeente de insectenplaag te verhelpen. Mediterrane draaigatjes – die sterk lijken op huis-tuin-en-keuken mieren – zijn in ons land zogenaamde exoten: van nature kom ze hier niet voor.
Fintech-M&A groeit ondanks afkoelende overnamemarkt
4 dagen
Ondanks een afkoeling van de fusie- en overnameactiviteit in ons land, draaide de dealmachine binnen het fintechlandschap in de eerste helft van dit jaar op volle toeren. Dat concludeert Hampleton Partners in een nieuw rapport.
SPOTONVISION helpt Cyclomedia met naamsbekendheid-campagne
4 dagen
Technologiebedrijf Cyclomedia heeft de ambitie om zijn naamsbekendheid in internationale markten te vergroten. Samen met SPOTONVISION wordt gewerkt aan een marketingcampagne. Het in Zaltbommel gevestigde Cyclomedia is een Nederlands technologiebedrijf dat gegevens uit de buitenruimte vastlegt en omzet in waardevolle inzichten voor zijn klanten.
De vele voordelen van een project management office (PMO)
4 dagen
Een project management office (PMO) kan enorm veel waarde opleveren voor projectorganisaties. Van het bieden van structuur en inzicht en het fungeren als een centrale communicatiespil, tot het helpen van organisaties bij het verbeteren van de manier waarop ze hun veranderinitiatieven en –projecten insteken en de voordelen daarvan realiseren.
Politieteam Venray-Gennep plukt de vruchten van agile werken
4 dagen
De politie in Limburg, basisteam Venray-Gennep, loopt binnen de Nationale Politie voorop als het gaat om agile werken. Experts van het Limburgse politieteam leggen uit hoe de Politie agile heeft omarmd, welke voordelen het oplevert, en hoe het team tijdens de transitie werd begeleid door een agile coach.
De energierekening verlagen met een slimme thermostaat
4 dagen
Met de huidige torenhoge energieprijzen willen steeds meer consumenten inzicht in hoeveel energie ze precies verbruiken. En welke impact dit heeft op hun maandelijkse energierekening. Slimme thermostaten bieden uitkomst – experts van Tado leggen uit wat een slimme thermostaat is en welke voordelen deze biedt.
Beaufort benoemt ex-bankier Suzanne Schilder tot partner
4 dagen
Suzanne Schilder sluit zich per 1 oktober als partner aan bij Beaufort. Ze wordt de negende partner van het Utrechtse advieskantoor. De nieuwe Beaufort-aanwinst is een ervaren, allround strategische en financiële professional met een lange state van dienst in de bancaire wereld.
Eén jaar Maisters: ‘De volgende stap voor young professionals in het consultancyvak’
5 dagen
Een jaar geleden besloot Maisters iets nieuws te doen: een ontwikkelprogramma lanceren voor young professionals met enkele jaren ervaring op zak die de volgende stap willen zetten in hun ontwikkeling.

P2 brengt partijen samen voor streekwinkel op Station Ede-Wageningen
5 dagen
Gisteren was het op station Ede-Wageningen groot feest. Want met de nieuwe pop-up foodstore kunnen reizigers nu verse groente en fruit, zó van de boer, kopen op het station. Het gebied rond station Ede-Wageningen gaat de komende jaren op de schop.
Verplicht gasbesparingsplan kost bedrijfsleven vele miljarden
5 dagen
Als het Nederlandse bedrijfsleven wordt verplicht zijn gasverbruik flink terug te schroeven, gaat dat gepaard met een gigantisch omzetverlies. Dat blijkt uit een doorberekening van het gasbesparingsplan van energieminister Rob Jetten door Berenschot.
OC&C Strategy Consultants begeleidt overname van muziekplatform
5 dagen
Kobalt, een van ’s werelds bekendste muziekrechtenplatforms, is overgenomen door private equity-groep Francisco Partners. OC&C Strategy Consultants leverde strategische en commerciële due diligence-dienstverlening aan de kopers.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl