consultancy.nl

172 nieuwsberichten gevonden
Banken keren kleine vastgoedleningen de rug toe
15 uur
Het is in Nederland steeds lastiger om een vastgoedlening te krijgen tussen de €5 miljoen en €20 miljoen. Traditionele banken richten zich minder op onroerend goed en alternatieve financiers zijn vooral geïnteresseerd in óf kleine leningen óf grote leningen.
Twee belangrijke redenen waarom strategie-executie mislukt
15 uur
Weinig leiders slagen erin strategieontwikkeling goed tot uitvoering te brengen. Strategie-executie deskundige Frans van Loef legt twee belangrijke oorzaken bloot. “Er is serieus behoefte aan realisme als het gaat om de uitvoering van de strategie”, zegt Frans van Loef, deskundige op dit gebied, verbonden aan adviesbureau Bolster.
Business Improvement-model van Atos Consulting krijgt upgrade
15 uur
Atos Consulting heeft zijn Business Performance Improvement-methodologie in een nieuw jasje gestoken. “In het snel veranderende landschap van vandaag hebben we ervoor gezorgd dat onze aanpak in lijn ligt met agile manieren van werken”, vertelt Ricardo Coppus, Lead van de Operational Excellence praktijk bij Atos Consulting.
Adviesbureau FourValue stort zich op bestrijding van financial crime
15 uur
Vier ervaren professionals in het financial crime-landschap hebben hun krachten gebundeld en samen adviesbureau FourValue opgericht. Het nieuwe consultancybureau richt zich specifiek op risk & compliance-vraagstukken in de financiële wereld, met een focus op Know Your Customer (KYC)-procedures en transactiemonitoring.
Onno Groeneveld Partner bij KPMG Corporate Finance
15 uur
KPMG Corporate Finance heeft een nieuwe Partner aangetrokken: Onno Groeneveld. Hij is afkomstig van de corporate finance praktijk van ABN AMRO, waar hij achttien jaar leidinggevende rollen vervulde. Onno Groeneveld is een bestuurder met bijna vijfentwintig jaar aan ervaring, opgedaan binnen vooral het corporate finance en financiële domein.
Kanban versus Scrum: wat is het verschil?
15 uur
Kanban en Scrum zijn twee van de meest gebruikte methodieken voor prestatieverbetering. Maar wat is precies het verschil? En wanneer is het verstandig om Kanban te gebruiken, en wanneer sluit juist Scrum beter aan bij de behoeften? Bente Schijff, adviseur bij WIN, geeft enkele handvatten.
Deloitte-dealmakers adviseren Signify bij megaovername
1 dag
Onlangs werd bekend dat Signify het Amerikaanse Cooper Lighting Solutions overneemt. Het voormalige Philips Lighting telt $1,4 miljard neer voor de verlichtingstak van het beursgenoteerde technologiebedrijf Eaton.
Koen Rutten over de ambities van Marktlink in het Noorden
1 dag
Als Limburger voelt Koen Rutten zich verrassend thuis in het Noorden. “Je trekt mensen aan die bij je passen. Ik pas hier”, weet Rutten. Sinds 1 januari 2019 is hij kantoorleider van de gloednieuwe vestiging van Marktlink in Drachten.
Twee design thinking projecten van KPN ICT Consulting
1 dag
Het Design Thinking-team van KPN ICT Consulting bestaat vandaag de dag uit zo’n twintig professionals, die klanten ondersteunen met het optimaliseren/versnellen/starten van hun digitale transformatie, door het toepassen van de DT methodiek.

Drie medewerkers over hun start bij adviesbureau ACE
1 dag
ACE Company is een adviesbureau dat klanten uit de financiële sector ondersteunt op het gebied van regelgeving en risicomanagement. Fouad Ben Masoud, Pieter Vrieleman en Ananda da Silva startten onlangs bij het bedrijf en spraken hierover met de redactie van Consultancy.
pragmatiQ werkt samen met no code platform WEM
1 dag
Procesmanagement specialist pragmatiQ is trainingspartner geworden van WEM, een no-code applicatieplatform. “Hiermee kunnen onze procesconsultants klanten nog sneller helpen in het verbeteren van processen”, zegt Vincent van der Biezen, directeur van het in Zoetermeer gevestigde bureau.
Kim de Graaf als Young Professional gestart bij Bostec
1 dag
Bostec, een adviesbureau met een focus op de zorg, mobiliteit en industrie, heeft Kim de Graaf aangetrokken als nieuwe young professional. Kim de Graaf kwam bij Bostec op het netvlies tijdens de jaarlijkse selectiedag voor young professionals.
Boudewijn Duijvesteijn van BuroC5 over zijn werk als PMO'er
2 dagen
Boudewijn Duijvesteijn is als PMO specialist actief bij buro C5. In gesprek met consultancy.nl vertelt hij over zijn werkzaamheden en over het projectmanagement-vakgebied. Het Utrechtse buro C5 focust zich sinds zijn oprichting, ruim vijftien jaar geleden, op het bemiddelen, begeleiden en opleiden van professionals op het gebied van PMO en projectmanagementadvies.
Rijk geeft €104 miljoen uit aan consultants en interimmers
2 dagen
Managementconsultants en interimmers hebben vorig jaar iets meer dan €100 miljoen verdiend bij de Rijksoverheid, een slordige €20 miljoen meer dan in het voorgaande jaar. Uit een analyse van de algehele uitgaven van de Nederlandse Rijksoverheid aan externe inhuur, blijkt dat de overheid in totaal zo’n €1,4 miljard neertelt.
Jubilerend Sia Partners zet vol in op consulting 4.0
2 dagen
Eind vorige maand was het dubbel feest op het Amsterdamse kantoor van Sia Partners. Er werd gevierd dat het internationale adviesbureau 20 jaar bestaat én dat het Nederlandse kantoor 10 jaar geleden de deuren opende.
Stijgende huizenprijzen schrikken hypotheekafsluiter niet af
2 dagen
Ondanks de aanhoudende, stijgende huizenprijzen blijven Nederlanders kooplustig. Uit een analyse van gegevens van IG&H blijkt dat de hypotheekmarkt zijn beste derde kwartaal sinds 2007 achter de rug heeft.
Tien Klimaatakkoord-subsidies voor burgers en bedrijfsleven
2 dagen
Het 250 pagina’s tellende Klimaatakkoord omvat het pakket aan afspraken en voorstellen om de Nederlandse klimaatdoelen te realiseren. Belangrijkste doelstelling: tegen 2030 een halvering van de Nederlandse uitstoot aan broeikasgassen ten opzichte van het niveau in 1990.
IT-bureaus aanwezig tijdens De Nederlandse Carrièredagen
2 dagen
Over twee weken vindt de 2019 editie van de Nederlandse Carrièredagen plaats. Verschillende IT-adviesorganisaties nemen deel aan de IT Carrièredagen – een branche-onderdeel van het jaarlijkse recruitmentevent.

Zorgapp voor hiv-patiënten wint Impact in Healthcare award
2 dagen
Zorgapp HappiApp heeft de Vintura Impact in Healthcare award in de wacht gesleept. De app werd uit meer dan 30 inzendingen verkozen tot de beste zorginnovatie van het jaar.  De Impact in Healthcare award is in initiatief van adviesbureau Vintura.
Lenard & Lenard co-organiseert netwerkevent in Almere
5 dagen
Adviesbureau Lenard & Lenard heeft de handen ineengeslagen met ICT-bedrijf Ultimum en voetbalclub Almere City FC. Samen organiseren de partners op 11 november aanstaande een event om regionaal talent te enthousiasmeren voor werken binnen organisatieadvies en de IT-sector.
Ondanks Netflix en Videoland blijft bioscoopmarkt groeien
5 dagen
Ondanks de massale opkomst van streamingdiensten zoals Netflix en Videoland, blijft het ouderwetse bioscoopbezoek nog altijd erg populair. Zo populair zelfs dat de markt de komende jaren verder blijft groeit, aldus PwC.
SparkOptimus lanceert 'Make disruption work in the next decade'
5 dagen
Consultancybureau SparkOptimus is een nieuw initiatief gestart, dat er op gericht is een betere wereld te creëren door het gebruik van disruptieve technologieën. De aftrap van de beweging vond medio oktober plaats, tijdens de wereldwijde tech-conferentie CES Unveiled, waar een van de oprichters van SparkOptimus, Alexandra Jankovich, het manifest ‘10 recommendations to make disruption work’ overhandigde aan een discussiepanel, bestaande uit Mona Keijzer (Nederlandse staatssecretaris voor Economische Zaken en Klimaatbeleid), Karen Chupka (CEO van CES) en Lidwien Suur (bestuurslid binnen Achmea).
Grootse shopdag ter wereld Singles Day amper bekend in Nederland
5 dagen
Aanstaande maandag barst het winkelgeweld van Singles Day weer los. Deze dag, die in teken staat van het vieren van het vrijgezelle bestaan door elkaar cadeaus te geven, is vooral in China megapopulair.
Na zes vrouwen op rij, is MVO-manager van het jaar nu een man
5 dagen
Na zes opeenvolgende jaren waarin de titel ‘MVO-manager van het jaar’ werd toegekend aan een vrouw, is de prijs dit jaar uitgereikt aan een man. Arnoud van Vliet, Manager CSR & Quality bij Zeeman, is door een jury en collega’s verkozen tot de beste duurzaamheidsmanager van het afgelopen jaar.
Innopay en DCSP organiseren Data Sharing Days 2020
5 dagen
In januari van volgend jaar vindt de eerste editie van de Data Sharing Days plaats in Den Haag. Het tweedaagse congres, gepositioneerd als Europa's belangrijkste evenement rondom ‘data sharing’ , kent een groot aantal vooraanstaande sprekers die zullen ingaan op de nieuwste trends en inzichten in het datadomein.
Bart Verheyen over zijn eerste jaar bij Lux Consulting
5 dagen
Bart Verheyen ging in de zomer van 2018 aan de slag als Business Consultant bij Lux Consulting. Inmiddels is Verheyen een jaar en verschillende rollen verder – tijd om terug te blikken op dit eerste jaar.
The Next Organization ontwikkelt Marketing & Sales game
5 dagen
De Marketing & Sales game van The Next Organization wordt gebruikt door toonaangevende organisaties als Jaguar Land Rover en door business schools zoals Aston Business School en Copenhagen Business School om hun bedrijfsontwikkeling te versnellen.

Thijs Speet aan de slag bij digitaal adviesbureau Onbrdng
5 dagen
Thijs Speet is aan de slag gegaan bij Amsterdams adviesbureau Onbrdng, in de rol van Commercial Growth Manager. De 29-jarige Speet werkte hiervoor tweeënhalf jaar bij headhunter en interimbureau Newpeople, waar hij als senior consultant tal van klanten hielp bij het invullen van vooral hun digitale functies.
Bart Deckers sluit zich aan bij Roland Berger in België
6 dagen
Roland Berger heeft Bart Deckers toegevoegd aan zijn Belgische praktijk. Deckers is daarmee de vijfde partner van het bedrijf in België.  Deckers trad begin deze maand in dienst bij Roland Bergers kantoor in Brussel als Senior Partner en lid van het Belgische managementteam van het bedrijf.
Studenten in Nijmegen maken kennis met consultancybureaus
6 dagen
Deze maand vindt het tweedaagse Career Event Nijmegen plaats. Het jaarlijkse evenement brengt studenten en bedrijven bijeen en biedt een uitgebreid programma vol met workshops, presentaties en het voeren van informele gesprekken.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl