consultancy.nl

180 nieuwsberichten gevonden
Merwede in Utrecht de eerste autovrije stadswijk van Nederland
15 uur
Er liggen plannen op tafel om van de Utrechtse Merwedekanaalzone de eerste autovrije stadswijk van Nederland te maken. Medio 2020 wordt hierover door de gemeenteraad een definitief besluit genomen.  Door de jaren heen is men in de Domstad radicaal anders gaan denken over het belang van de auto.
First Consulting helpt vervoersbedrijf met low-code capability
15 uur
Low-code platformen bieden een manier om sneller en goedkoper waardevolle en innovatieve applicaties op te leveren. Hierdoor zijn bedrijven wendbaarder en kunnen zij sneller inspelen op de wensen van klanten en medewerkers.
Gupta Strategists breidt uit naar het Midden-Oosten
15 uur
Nederlands strategisch consultancykantoor Gupta Strategists heeft zijn eerste internationale kantoor in het Midden-Oosten geopend.  Om leiding te geven aan de nieuwe vestiging, die niet onder de naam Gupta Strategists zal gaan opereren, maar onder de naam ‘GS Health’, heeft het zorgconsultancybureau Mischa van Prooijen teruggehaald naar het bedrijf.
Capgemini koopt Zweeds data science bureau Advectas
15 uur
Advectas, een Zweeds bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van business intelligence en data science, is overgenomen door adviesbureau Capgemini.  Door de overname wordt een team van ongeveer tweehonderd IT-consultants en technologie-experts, die actief zijn vanuit kantoren Stockholm, Goteborg, Malmo, Jonkoping en Kopenhagen, onderdeel van IT-gigant Capgemini.
Yanick Mollema over starten in de consultancy bij Turner
15 uur
Yanick Mollema startte direct na zijn Master Change Management als junior consultant bij Turner. Wat maakt starten bij Turner zo uitdagend? Welke ontwikkeling heeft hij in zijn eerste negen maanden doorgemaakt? En hoe bevalt dat?  Waarom koos je voor de consultancy na je studie? “Wat me in het adviesvak aantrekt is dat je als consultant steeds nieuwe dingen blijft doen.
Conclusion Implementation zet zich in voor stichting in Afrika
15 uur
Twee adviseurs van Conclusion Implementation – Steven van den Heuvel en Harm Jan Brondijk – hebben deze maand in Ghana theoretische en praktische trainingen gegeven aan IT-studenten over Scrum. Zowel Van den Heuvel als Brondijk vervullen binnen Conclusion Implementation de rol van Agile Coach en weten dus zeer veel over Scrum, “de meeste gebruikte samenwerkingsmethode binnen het agile werken”, vertelt Van den Heuvel, die door Diana van der Stelt – directeur van de stichting ‘Maxim Nyansa’ – werd gevraagd om over zijn vakgebied trainingen te verzorgen in Ghana.
Spreker voor een event: Technologie expert Jesse van Doren
15 uur
Op zoek naar een technologie spreker voor een evenement? Consultancy.nl licht maandelijks sprekers uit met een staat van dienst in adviseren, ondernemen en trendwatching – vandaag de jonge Jesse van Doren, recent uitverkozen tot de meest beloftevolle jonge ondernemer van het jaar.
FrieslandCampina tilt corporate treasury naar een hoger niveau
1 dag
Zuivelcoöperatie FrieslandCampina heeft de afgelopen jaren de volwassenheid van corporate treasury naar een hoger niveau getild. Royal FrieslandCampina heeft vestigingen in 34 landen en biedt werk aan ongeveer 23.
Bain integreert ESG en purpose in diensten met EcoVadis deal
1 dag
Internationaal managementadviesbureau Bain & Company heeft een minderheidsbelang genomen in EcoVadis, een Franse leverancier van ESG-ratings op het gebied van supply chain.  EcoVadis, met hoofdkantoor in Parijs, werd opgericht in 2007 en controleert hoe duurzaam en ethisch de inkoop- en supply chain-praktijken van bedrijven zijn.

Twee adviseurs over hun start bij Anderson MacGyver
1 dag
De afgelopen maanden heeft Anderson MacGyver zijn team versterkt met twee nieuwe management consultants: Vicentiu van der Wijk en Simon Bloo. In gesprek met Consultancy.nl vertellen de twee nieuwe aanwinsten over hun keuze voor het bureau en hun eerste ervaringen.
De juiste businesscase voor predictive maintenance
1 dag
We leven in bijzondere tijden. Wie vermoedde twintig jaar geleden dat je tegenwoordig daklekkages kunt voorspellen en dus precies weet wanneer de monteur moet langskomen? Predictive maintenance heeft veel in petto – zolang je de juiste business case optuigt.
LINKIT gaat internationaal met OutSystems implementatiediensten
1 dag
De Outsystems praktijk van LINKIT  is hard aan het groeien. Inmiddels telt de praktijk twintig consultants en voeren de twee partijen projecten uit in Nederland, Duitsland, en sinds kort ook Scandinavië.
Forensisch expert Yvonne Vlasman versterkt Grant Thornton
1 dag
Grant Thornton heeft zijn team versterkt met forensisch expert Yvonne Vlasman. Ze is aangesteld als hoofd van de Valuation, Investigation & Dispute Services praktijk van het accountants- en advieskantoor.
Zakelijke dienstverlening actiefste branche voor mkb-deals
1 dag
Honderden bedrijven in het midden- en kleinbedrijf-segment (mkb) wisselen jaarlijks van eigenaar. De meeste van deze overnamedeals, een vijfde van het totaal, vinden plaats in de zakelijke dienstverlening.
VanWaarde en P2 begeleiden ketenaanpak Medicijnresten uit Water
1 dag
VanWaarde en P2 ondersteunen samen de Ketenaanpak Medicijnresten uit Water. Hierin werken verschillende (overheids)partijen samen aan het terugdringen van de hoeveelheid medicijnresten in oppervlakte- en grondwater.
CEO's van bedrijven staan te ver van hun eigen personeel
1 dag
CEO’s van Nederlandse bedrijven staan volgens nieuw onderzoek te ver af van hun eigen personeel. Maar weinig collega’s hebben echt goed contact met de chief executive officer of algemeen directeur, en een vijfde heeft überhaupt geen contact met de baas.
Carnaval voegt miljoen toe aan lokale economie
2 dagen
Carnaval is naast een culturele traditie en een zuipfestijn ook van grote economische waarde. Hoeveel het katholieke feest in Nederland precies bijdraagt aan de economie is niet bekend. Toch geeft een nieuwe studie van The Boston Consulting Group in samenwerking met de Rheinische Fachhochschule Köln hierover een aardige doch voorzichtige indicatie.
Sioo helpt BDO bij het ontwikkelen van gedeeld leiderschap
2 dagen
Hoe ontwikkel je als accountants- en advieskantoor het leiderschap dat past bij de huidige tijd? Over die vraag buigt BDO zich momenteel met hulp van Sioo en Gooiconsult. In gesprek met New Business Radio vertellen Jesse Segers van Sioo en Dick den Braber van BDO over het leiderschapsprogramma bij het kantoor en de vele uitdagingen die daarbij komen kijken: “Een organisatie is complex, niet ingewikkeld”, aldus Segers.

Richtlijn zorgt voor betere voorselectie van architectenbureaus
2 dagen
De BNA, Architectuur Lokaal, ZRi en TwynstraGudde hebben een nieuwe richtlijn opgesteld waarmee opdrachtgevers op een betere manier tot een voorselectie van architectenbureaus kunnen komen. Volgens de initiatiefnemers is het hoog tijd om de manier waarop architecten worden aanbesteed en beoordeeld te verbeteren.
IT-leveranciers zijn goed in sales, klantbehoud kan beter
2 dagen
Wanneer IT-leveranciers een nieuwe opdracht binnenhalen, wordt zo’n ‘win’ vaak met alle egards gevierd. Waar echter het winnen van een contract van pakweg twee tot vier jaar natuurlijk een geweldige opsteker is voor de opdrachtnemer, is het voor de lange termijn veel belangrijker een klant aan boord te houden wanneer een contract afloopt en mogelijk hernieuwd moet worden.
Jeroen Bos nieuwe hoofd van Synechron Nederland
2 dagen
Jeroen Bos is benoemd tot het nieuwe hoofd van Synechron Nederland. In zijn nieuwe rol zal Bos het kantoor door zijn volgende groeifase leiden, waarin het zich verder wil ontwikkelen als “dé innovatie- en transformatiepartner van financiële instellingen”.
Satriun en Staan organiseren summit voor finance executives
2 dagen
Op 19 maart 2020 organiseren Staan en Satriun samen de Executive Finance Summit, een event voor finance executives. Het evenement vindt plaats bij Apollo Hotels in Vinkeveen. Dit nieuwe evenement draait om het delen van ervaringen en inspirerende verhalen binnen de finance community.
EY'er Mark Chandler maakt overstap naar WorldStream
2 dagen
Hostingbedrijf WorldStream heeft Mark Chandler toegevoegd aan zijn managementteam. Chandler is afkomstig van EY. In de nieuw gecreëerde leiderschapsrol wordt Mark Chandler verantwoordelijk voor de wereldwijde financiële beheersing en processen van Worldstream, opgericht in 2006 en met duizenden klanten wereldwijd, een middelgrote Infrastructure-as-a-Service (IaaS) hosting provider.
Aandacht voor menskant maakt Lean in ziekenhuizen effectiever
3 dagen
Ziekenhuizen die Lean Six Sigma implementeren doen er goed aan de populaire verandermethodiek te combineren met voldoende aandacht voor de menskant. Doen ze dat niet, dan kunnen ze weliswaar in de kosten snijden, maar gaat dat wel ten koste van de tevredenheid van medewerkers.
Digital Power helpt Consumentenbond bij datagedreven website
3 dagen
Digital Power heeft de Consumentenbond geholpen bij het verbeteren van zijn website. De prestatie-indicatoren voor een succesvolle website zijn op een toegankelijke manier inzichtelijk gemaakt. Daarnaast zijn multidisciplinaire teams ingericht die samen werken aan de continue verbetering van de prestaties van de website.
Nieuwe tool geeft inzicht in circulaire waarde van grondstoffen
3 dagen
Een consortium van vier bedrijven heeft de krachten gebundeld om samen, zoals ze het zelf omschrijven, “’s lands eerste model voor circulaire taxatie van grondstoffen en materialen in bestaande gebouwen” te lanceren.
Net gestart bij Riverwise: twee junior consultants vertellen
3 dagen
Daley van de Sande (27) en Dirk Verloop (25) zijn in september en oktober 2019 gestart als junior consultant bij Riverwise. Ze vertellen over hun eerste maanden bij deze snelgroeiende Rotterdamse strategie-boutique.

Van Oers begeleidt agrarisch transportbedrijf bij verkoop
3 dagen
Transportbedrijf Erik Tax is overgenomen door branchegenoot CLTV Zundert. Tijdens de deal werd Erik Tax begeleid door overnameadviseurs Teun Onstenk en Winand Leenaars van Van Oers Corporate Finance. Erik Tax houdt zich met name bezig met het verzamelen, verladen en transporteren van boomkwekerijproducten.
Public Matters verwelkomt twee junior adviseurs en drie trainees
3 dagen
Public Matters heeft het team uitgebreid met vijf nieuwe young professionals. Hilde Klapwijk en Lieuwe Burger zijn gestart in de rol van Junior Adviseur, terwijl Rosa Juffer, Stijn Fijneman en Tess de Wit aan de slag zijn gegaan als nieuwe Trainees.
Leider van morgen focust op missie, innovatie en inclusie
3 dagen
Bedrijven die verder kijken dan hun financiële cijfers en zich ook inzetten voor een betere wereld presteren beter. Dat stellen Accenture en het World Economic Forum op basis van eigen onderzoek. Bedrijven die uitblinken in duurzaamheid, stakeholdervertrouwen en innovatie realiseren gemiddeld 3,1% procent meer winst en een hoger rendement voor aandeelhouders.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl