onderwijs

6 uur geleden
Dit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Mediawijzer.net blijkt dat 44% van de ouders zich weleens zorgen maakt over het mediagebruik van hun opgroeiende kinderen, bijv. over de tijd die zij eraan besteden en de content die zij krijgen voorgeschoteld. In het onderzoek geven bijna 4 op de 10 ouders aan hulp te willen bij mediaopvoeding. Binnen het netwerk van Mediawijzer.net is daarom in een co-design traject met experts, professionals en ouders de MediaDiamant ontwikkeld. Deze helpt ouders en professionals om media actief op te pakken in de opvoeding van kinderen van 0 tot 18 jaar, met de focus op kansen die media bieden. Het model belicht vijf verschillende kanten van mediaopvoeding; het hebben van plezier het maken van goede afspraken over veiligheid het kiezen van goede inhoud samen met media bezig zijn het vinden van een goede balans. Lees het hele artikel MediaDiamant – Wegwijs in mediaopvoeding op ICTnieuws.
1 dag geleden
Digiwijs met Donald Duck is speciaal ontwikkeld voor scholen en helpt leerlingen veilig navigeren door de digitale wereld. Deze editie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen PrimaOnderwijs.nl, Donald Duck weekblad en Mediawijzer.net. De eerste (oplage 55.000) was snel uitverkocht. Inmiddels zijn er extra exemplaren gedrukt. Het speciale magazine is niet in de winkel verkrijgbaar.Een album kost € 1,50 (incl. BTW). Voor docent is een speciale handleiding in combinatie met een digiles ontwikkeld. Daarmee kan in de klas op een leuke en leerzame manier aandacht besteed worden aan het onderwerp Lees het hele artikel Digiwijs met Donald Duck op ICTnieuws.
4 dagen geleden
Binnengekomen bericht: Docentenvakvereniging i&i organiseert al bijna 30 jaar vakinhoudelijke conferenties op het gebied van ICT-in/en-onderwijs. De inhoudelijk sterke conferenties zorgen voor een sterke beroepsgroep binnen het Voortgezet Onderwijs. Dé plek om collega’s te ontmoeten, bij te scholen en vooral veel nieuwe kennis op te doen. Schrijf je nu in en krijg een Arduino startersset cadeau! De i&i Praktijkdag (19 april Utrecht) in 14 tweets Kun je de kaart van Nederland met slechts drie kleuren inkleuren? #Groepsgedrag #Netlogo. Visualiseren vogelzwermen, evolutie en sociaal gedrag. Leerlijn digitale geletterdheid. Met @SLO in gesprek over het nieuwe #curriculum #leerlijn Aan de slag met #Arduino. Beginnerscursus met @vddrift, praktisch en vooral heel erg leuk! Levenswijs mediawijs. #Mediawijsheid gaat verder dan #toolvaardigheid @karinwinters @jelvanrijn #Arduino gevordende module defuse a bom. 19 april Utrecht @ministickers Sociale robots. Wat betekend dat voor onze lessen #informatica? I.s.m. @UTwente Wordt digitaal geletterd met #Digit. Samen met @Instruct_Uitg goede nascholing Met de blik op oneindig. Kom alles te weten over VR/AR met @mvanast Informatica als het meest vernieuwde vak in het #voortgezetonderwijs. Computational Science en moduleren moeilijk? Op 19 april hebben we er een top sessie over. #3d #VR #AR moeilijk? Leer alles over de juiste tooling en technieken met @peterejkemp #b3d101 Nascholing #informatica? Natuurlijk kom je dan naar de @ieni praktijkdag Op zoek naar #informatica collega’s? Je treft ze bij de #koffie Aan de slag met #Arduino? Schrijf je nu in en krijg een Arduino startersset cadeau! Lees het hele artikel Gratis Starterset Arduino op ICTnieuws.
5 dagen geleden
Het lespakket van Habitat for Humanity is bedoeld voor het PO. Het bevat de basisles iedereen een een thuis en de verdiepingsles wereldwijd wonen. Beide lessen bestaan uit een prezi (digibord), met interactieve elementen en foto- en filmmateriaal. Bij elke les kunnen leerlingen aan de slag met een werkblad vol leuke inhoudelijke en creatieve opdrachten. Lesmateriaal Het lesmateriaal voor beide lessen bestaat uit: een poster een prezi (digibord), met interactieve elementen en foto- en filmmateriaal werkbladen vol leuke, inhoudelijke en creatieve opdrachten een docentenhandleiding een sponsorpakket om met je school in actie te komen voor Habitat een kartonnen vouwhuisje voor de sponsoractie. Voor wie? Het lesmateriaal is momenteel beschikbaar voor de leerlingen van groep 3 t/m 8. Het materiaal past binnen het leerdomein Oriëntatie op jezelf en de wereld en het thema burgerschap en leert de kinderen wat de betekenis van een (t)huis is voor mensen overal ter wereld. Het lespakket kan klassikaal behandeld worden, maar het leent zich ook uitstekend voor de invulling van een (schoolbrede) projectweek. Lees het hele artikel Gratis Lespakket Habitat for Humanity op ICTnieuws.
6 dagen geleden
Volgens de PO-raad lukt het inkopen van digitaal lesmateriaal, software en devices tegen een goede prijs alleen  als schoolbesturen hun krachten bundelen en samenwerken. Zo’n twintig schoolbesturen werken daarom aan het opzetten van een landelijke inkoopcoöperatie. Het is een initiatief van schoolbesturen zelf. PO-Raad en Kennisnet faciliteren deze coöperatie vanuit het Doorbraakproject Onderwijs & ICT. In de eerste fase van deze samenwerking buigt een startgroep zich over de vraag wat een geschikte vorm van vraagbundeling en eventuele gezamenlijke inkoop is. Dit initiatief moet in het voorjaar van 2017 uitgroeien tot een landelijke inkoopcoöperatie waarbij álle schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs zich kunnen aansluiten. Lees het hele artikel Meepraten over inkoopcoöperatie ICT op ICTnieuws.
Abonneren op onderwijs