belgië

184 nieuwsberichten gevonden
Review: Oppo Watch Free - Een middenweg voor wearables
2 dagen
Is het een smartwatch? Is het een sporthorloge? Wel, het is een beetje van allebei. Wij liepen een maand lang rond met de Oppo Watch Free en leerden dat je voor die prijs een degelijk toestel krijgt, maar ook niet te veel mag verwachten.
Orange-CTO: 'Ik wil geen zendmasten beheren, maar de ervaring van drie miljoen klanten verbeteren' (interview)
2 dagen
Orange Belgium gaat meteen voor 'de finale vorm van 5G' en rolt 5G Standalone uit. CTO Stefan Slavnicu is enthousiast over de mogelijkheden voor bedrijven en consumenten, maar legt ook uit hoe Orange Belgium zich wil onderscheiden van de concurrentie nu het ook sites deelt met Proximus.
Gegevens van bijna 10 miljoen Australiërs gehackt
2 dagen
Persoonlijke gegevens van bijna tien miljoen Australiërs zijn mogelijk op straat beland bij een cyberaanval op de op een na grootste telecomoperator van het land. Dat heeft het bedrijf, Optus, bekendgemaakt.
Nieuwe Windows 11-functies komen niet naar Windows 10
2 dagen
De nieuwigheden die Microsoft in Windows 11 introduceert, zoals tabbladen in Verkenner of de Do Not Disturb-functie, blijven momenteel exclusief. Er zijn geen plannen om ze ook naar Windows 10 te brengen.
Google wil eigen formaten voor HDR en 3D-audio
2 dagen
Google zou van plan zijn eigen rechtenvrije mediaformaten uit te brengen voor HDR en 3D-audio, als concurrent voor de bekendere formaten van Dolby.
Telenet introduceert eerste zender met alleen vrouwensport in België
2 dagen
Telecombedrijf Telenet introduceert de eerste zender in België die alleen maar vrouwensport uitzendt. Op het programma van de nieuwe internationale zender 'W-Sport' staat onder andere live verslaggeving van de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen.
Starter van de week: 3-DEE maakt virtuele tours nog realistischer
2 dagen
Een virtuele tour waarbij je niet alleen een realistisch beeld van een ruimte krijgt, maar waarbij je voor bijkomende info desgewenst rechtstreeks naar partners wordt doorverwezen. Dat is wat de Antwerpse start-up 3-DEE zijn klanten te bieden heeft. Na nauwelijks een jaar blijkt het een gat in een door covid-19 geschapen markt.
Hackers aan de haal met gegevens van klanten smartphonebank Revolut
3 dagen
De Britse smartphonebank Revolut is getroffen geweest door een cyberaanval. Een woordvoerder zei aan techsite TechCrunch dat een onbevoegde derde partij korte tijd toegang had tot de gegevens van een klein percentage, 0,16 procent, van de klanten. Het gaat om zowat 50.000 klanten en mensen die klant aan het worden zijn, werd verduidelijkt aan AFP.
Google maakt het makkelijker om zoekresultaten met persoonlijke info te verwijderen
3 dagen
Binnenkort wordt het eenvoudiger om een zoekresultaat met persoonlijke info over jezelf te laten verwijderen. Het zijn opties die vandaag al bestaan, maar veel gebruiksvriendelijker worden.

Nieuw schooljaar start ook voor programmeerlessen CodeFever
3 dagen
Zo'n 3.500 kinderen gaan dit jaar aan de slag met programmeerlessen bij CodeFever vzw.
Ethias introduceert tool met schadedata om aantal ongelukken te verminderen
3 dagen
Verzekeraar Ethias introduceert begin oktober een nieuwe tool met de naam UrbanData. Daarmee kunnen steden en gemeenten gegevens raadplegen over schadegevallen op hun grondgebied. Die informatie kan volgens Ethias vervolgens worden aangewend om risicovolle (verkeers)plekken veiliger te maken.
Instagram sterk beperkt in Iran na protesten
3 dagen
In Iran wordt Instagram, een van de laatste vrije sociale netwerken, streng beperkt na de landelijke protesten. In het verleden is het internet in Iran tijdens protesten al ernstig beperkt. Deskundigen vrezen dat politie en veiligheidstroepen de demonstraties zullen neerslaan.
Softbank in gesprek met Samsung over Arm
3 dagen
Softbank wil de mogelijkheid van een strategische alliantie bekijken met Samsung rond chipontwikkelaar Arm. Dat levert ook speculatie op rond een mogelijke verkoop.
Brusselse arbeidsrechtbank spreekt zich op 16 november uit over geschil Uber
3 dagen
De Brusselse arbeidsrechtbank zal zich op 16 november uitspreken over het beroep van Uber tegen een beslissing van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid rond het statuut van een van zijn chauffeurs in België.
Wat is kunst? Getty Images verbiedt AI-werken
3 dagen
Getty Images, een van 's werelds grotere online beeldenbanken, gaat beelden verbieden die door AI gegenereerd zijn. De site vreest voor inbreuken op auteursrecht.
Sterk staaltje AI: hoe deze tien overleden wereldsterren er vandaag uit gezien zouden (kunnen) hebben
3 dagen
Michael Jackson, Kurt Cobain, Heath Ledger... Ze zijn al een hele tijd niet meer onder ons, maar de Turkse fotograaf Alper Yesiltas heeft de sterren met behulp van moderne AI-technologie digitaal teruggebracht. Niet zoals we hen kenden toen ze het tijdelijke voor het eeuwige verruilden, maar zoals de celebraties er vandaag uit zouden zien.
Facebook voor de rechter voor omzeilen beveiliging iPhone
3 dagen
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is aangeklaagd door twee gebruikers voor het stiekem omzeilen van een beveiliging van Apple op iPhones. Volgens de aanklacht heeft het bedrijf hiermee regelgeving tegen het verzamelen van persoonlijke gegevens geschonden.
'Meta bespaart en schrapt banen'
3 dagen
Moederbedrijf van Facebook Meta Platforms wil zijn kosten met een tiende terugbrengen. De reorganisatie zou niet gepaard gaan met gedwongen ontslagen al zal personeel de ingrepen wel gaan merken.

James Webb-telescoop kan ringen van Neptunus vastleggen
3 dagen
De James Webb-ruimtetelescoop heeft unieke beelden gemaakt van de planeet Neptunus en zijn ringen. De beelden geven waardevolle inzichten in de atmosfeer van de planeet, zegt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA.
Europese telecomoperatoren sleutelen aan telefoongesprek via hologram
4 dagen
De grootste telecomoperatoren van Europa willen telefoongesprekken via een hologram op grote schaal mogelijk maken. Vodafone, Telefónica (O2), Deutsche Telekom en Orange kondigden woensdag een project aan waarbij ze een platform gaan ontwikkelen voor het verzenden van driedimensionele beelden.
Schneider Electric neemt softwarebedrijf Aveva volledig over
4 dagen
Schneider Electric heeft bekendgemaakt dat het Aveva gaat overnemen. De Franse groep had sinds 2017 al zestig procent in handen van het Britse bedrijf, dat markleider is op het gebied van industriële software.
Passwerk biedt nu ook security- en low-code specialisten aan
4 dagen
Passwerk breidt het dienstenaanbod opnieuw uit. Naast low-code specialisten leidt Passwerk nu ook personen met een autismespectrumprofiel op tot SoC-analisten.
Google maakt eigen reminders en to-do-lijstjes compatibel
4 dagen
De 'Tasks' app zal binnenkort over verschillende Google-platformen werken, van Gmail en Agenda tot Google Assistent.
JetLearn vertaalt educatieve programmeertaal Hedy in twee bijkomende talen
4 dagen
Het in Amsterdam gevestigde JetLearn, een online codeer- en roboticaschool voor kinderen, is een samenwerking aangegaan met de Universiteit Leiden. Samen willen ze de eenvoudig te leren programmeertaal Hedy internationaal aan nog meer kinderen gaan aanbieden.
Goedkope studentenlaptop Surface Laptop SE binnenkort in België beschikbaar
4 dagen
Microsoft gaat de Surface Laptop SE, die het vorig jaar in de VS aankondigde, vanaf december ook aan Belgische scholen aanbieden. Aan 299 euro een stevige concurrent voor chromebooks.
Orange wil bedrijven eigen 5G-netwerk geven
4 dagen
Orange gaat van start met de uitrol van 5G standalone. Daarmee wil de operator op termijn alle mogelijkheden van 5G, zoals network slicing, aanbieden.
Wat is er nieuw in de eerste grote Windows 11 update?
5 dagen
Windows 11 bestaat een jaar en krijgt zijn eerste grote updateronde. Daarin krijgt Verkenner tabbladen, is er plaats voor automatische ondertitels en spraakbesturing, maar worden updates ook zo CO2-zuinig mogelijk geïnstalleerd en zijn Android apps breder beschikbaar.

Oracle brengt Java 19 uit
5 dagen
Naar halfjaarlijkse gewoonte brengt Oracle een nieuwe versie van Java uit. Versie 19 bevat zeven aanpassingen in de ontwikkelaarskit. Die moeten voor meer productiviteit, veiligheid en stabiliteit zorgen.
Oost-Europees bedrijf opnieuw getroffen door DDoS-aanval van recordproporties
5 dagen
De Oost-Europese onderneming die in juli doelwit was van een Distributed Denial of Service-aanval van recordomvang, is vorige week nog eens getroffen door een zeer zware DDoS-aanval. Het gaat opnieuw om een - weliswaar triest - record.
Gegevens stalkerforum Kiwi Farms zelf gelekt
5 dagen
Kiwi Farms, een forum dat voornamelijk wordt ingezet om gegevens van slachtoffers openbaar te maken zodat gebruikers hen kunnen stalken, is afgesloten. Een hacker kreeg toegang tot een account van een administrator.

Pagina's

Abonneren op belgië