belgië

274 nieuwsberichten gevonden
Zweeds-Zwitserse drones voor toekomstige mijnenbestrijdingsvaartuigen Belgische marine
46 min
De Franse groep ECA heeft een vliegende drone van een Zweeds-Zwitsers consortium gekozen voor de mijnenbestrijdingsvaartuigen voor de Belgische en Nederlandse zeemachten. Dat is woensdag uit een industriële bron vernomen.
Imec maakt AI-chip stuk energiezuiniger met nieuw design
4 uur
Onderzoeksinstelling imec heeft een chip ontwikkeld die afstapt van de traditionele architectuur en zo met minder stroomverbruik AI-berekeningen kan uitvoeren. Opmerkelijk genoeg doet het dat met analoge in plaats van digitale berekeningen.
Belg krijgt vinger in de pap bij softwaretesters-organisatie ISTQB
9 uur
Onze landgenoot Michaël Pilaeten, in dienst bij IT-dienstenleverancier CTG, zit de volgende twee jaar mee aan het stuur van de Internationale Software Testing Qualifications Board (ISTQB). Deze wereldwijde organisatie geldt als de referentie voor softwaretesters.
'Twitter werkt aan betaalde dienst op abonnementsbasis'
18 uur
Twitter werkt achter de schermen aan een platform op abonnementsbasis. Daarbij zouden gebruikers moeten betalen voor bepaalde diensten. Het plan heeft de codenaam Gryphon, zo blijkt uit een lijst met vacatures die door het technologiebedrijf werd gepost.
Google staakt cloudproject in China en andere 'gevoelige' markten
19 uur
Google heeft zijn plannen om een nieuwe clouddienst in China aan te bieden stopgezet. Ook in andere 'politiek gevoelige' landen staakt de Amerikaanse techreus het initiatief. De beslissing zou te maken hebben met geopolitieke spanningen in combinatie met de coronapandemie, zo meldt Bloomberg op basis van ingewijden.
Gebruik breedbandinternet vorig jaar met een derde toegenomen
23 uur
Het gebruik van vast breedbandinternet in ons land nam vorig jaar met 33,3 procent toe. Dat blijkt uit het economisch cijferrapport van telecomregulator BIPT. Eerder maakte het BIPT ook al bekend dat we vorig jaar veel meer mobiel internet gebruikten.
Foutje bij MediaMarkt: Apple iMacs geleverd voor enkele euro's
23 uur
Door een fout op de website van MediaMarkt in Nederland konden klanten vorige week voor iets meer dan 2 euro een Apple iMac kopen die normaal geprijsd staat voor zo'n 2.000 euro. De computers werden ook bezorgd en de winkelketen eist nu dat kopers de iMacs terugsturen, of flink bijbetalen. Een aantal klanten weigert dat te doen.
LibreOffice overweegt betaalde versie voor bedrijven
1 dag
De gratis en open source kantoorsoftware LibreOffice bekijkt de mogelijkheden voor een betalende editie. Maar dat wordt niet unaniem enthousiast onthaald door de ontwikkelaarsgemeenschap.
Zo streamt u muziek tijdens de zomervakantie
1 dag
Het coronavirus maakt een kruis over de festivalzomer. Gelukkig werd uw persoonlijke bubbel sinds 1 juli uitgebreid tot 15 personen. Met deze streamingdiensten maakt u er toch nog een muzikaal feestje van.

Motorola introduceert moto g 5G plus
1 dag
Motorola heeft tijdens een online event zijn nieuwe moto g 5G plus voorgesteld, een smartphone met - uiteraard - 5G-technologie aan boord, maar ook met een 48MP quad-camerasysteem en een 21:9 CinemaVision-scherm.
LinkedIn krijgt functie voor correcte uitspraak van namen
1 dag
LinkedIn, het sociale netwerk voor professionals, krijgt een functie waarmee gebruikers kunnen verduidelijken hoe je hun naam correct uitspreekt. Dat gebeurt aan de hand van een opgenomen geluidsfragment van maximaal tien seconden.
PeopleWare breidt uit naar Corda Campus in Hasselt
1 dag
PeopleWare uit Lier gaat uitbreiden. Het softwarebedrijf opent een hub op de Corda Campus in Hasselt.
Slimme voederbak Petnet vraagt nu abonnement voor dienst die niet werkt
1 dag
Een abonnementendienst die de felgeplaagde geautomatiseerde voederbak aan de praat moest houden, blijkt een maat voor niets.
Kortrijkse IT-integrator Trustteam neemt Nexis over
1 dag
De Kortrijkse IT-integrator Trustteam neemt het in Waver gevestigde Nexis over. De gezamenlijke jaaromzet komt zo naar eigen zeggen dicht bij de 50 miljoen euro.
Proximus fuseert Codit en Unbrace
1 dag
Proximus gaat twee dochterbedrijven samenzetten. Unbrace en Codit gaan voortaan verder onder de Codit-merknaam.
Aalsterse Chili Publish tankt opnieuw 3 miljoen
1 dag
Het Aalsterse softwarebedrijf Chili Publish haalt 3 miljoen extra kapitaal op. PMV is de nieuwe hoofdinvesteerder in de derde grote kapitaalsronde voor het bedrijf dat gespecialiseerde grafische software aanbiedt.
Magic Leap snoept nieuwe CEO weg bij Microsoft
1 dag
Mixed reality start-up Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als nieuwe CEO. Johnson was tot voor kort executive vicepresident voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft. Ze vervangt huidig CEO en medeoprichter Rony Abovitz.
IT Provider haalt kapitaal op voor overnametocht
1 dag
IT Provider uit Tielt heeft er een eerste investeringsronde opzitten. Daarmee krijgt het bedrijf de middelen om haar activiteiten in Vlaanderen stevig uit te breiden.

Low-codemaker Mendix breidt uit naar België
1 dag
Mendix heeft grootse plannen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf, nu dochter van Siemens, is een van de grootste spelers op de markt van de 'low code' en het breidt nu uit naar België.
Sheryl Sandberg: 'We werken aan weren van haatdragende teksten'
1 dag
Facebook werkt er naar eigen zeggen aan om haatdragende berichten van het sociale netwerk te weren. Volgens operationeel directeur Sheryl Sandberg doet het bedrijf dat 'niet om financiële redenen of om druk van adverteerders, maar omdat het juist is om te doen', zo heeft ze geschreven op haar Facebook-pagina.
Amerikaanse overheid 'kijkt naar ban' op TikTok
1 dag
De regering van de Verenigde Staten kijkt naar het blokkeren van de Chinese sociale media-app TikTok. Dat zei minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in een vraaggesprek op tv-zender Fox News. De Amerikanen vrezen dat Beijing de app gebruikt om propaganda te verspreiden en data te verzamelen, iets dat het bedrijf ontkent.
Bigdatabedrijf Palantir bevestigt beursplannen
2 dagen
Het Amerikaanse bigdatabedrijf Palantir Technologies wil naar de beurs. Dat heeft de onderneming bevestigd, die onder meer samenwerkt met inlichtingendiensten in de strijd tegen terrorisme, na eerdere berichten over een beursgang.
Deutsche Bank wil moderniseren met Google Cloud
2 dagen
De grootste bank van Duitsland gaat de komende jaren samenwerken met Google om zichzelf te moderniseren.
Nokia zet volop in op open netwerken
2 dagen
Nokia gaat als eerste grote telecomleverancier inzetten op open interfaces. Dat gaat het makkelijker maken om onderdelen van telecomnetwerken van verschillende spelers te combineren.
Nieuwe toetsenborden en muizen van EuroSys mogen in de vaatwasser
2 dagen
Het hoeft geen betoog dat toetsenborden en computermuizen een broeihaard van bacteriën zijn. EuroSys bedacht er een 'propere' oplossing voor: randapparatuur die je gewoon in de vaatwasser mag reinigen.
Singapore en Nederland het best voorbereid op zelfrijdende auto, België op 21ste plaats
2 dagen
Na Singapore is Nederland het best voorbereid op de komst van de zelfrijdende auto. Onze noorderburen scoren hoog door het goed onderhouden wegennet, de vele laadstations voor elektrische auto's en de wetgeving. België eindigt pas op plek 21.
Computer Telecom voor de helft in handen van EASI
2 dagen
EASI zegt haar overnametocht verder en neemt een belang van 50 procent in Computer Telecom.

Orange Belgium benoemt Xavier Pichon (53) tot CEO
2 dagen
Xavier Pichon wordt met ingang van 1 september de nieuwe CEO van Orange Belgium. De 53-jarige Fransman volgt zijn landgenoot Michaël Trabbia op, die gepromoveerd is tot directeur technologie en innovatie bij het Franse moederbedrijf.
Tracing app komt er dan toch
2 dagen
De contact tracing app in de strijd tegen het coronavirus zal tegen september klaar zijn. Dat heeft Karine Moykens, de voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing, gezegd in De Ochtend (Radio 1). De app wordt niet verplicht.
Samsung verwacht solide winst dankzij geheugenchips
2 dagen
Electronicareus Samsung verwacht in het tweede kwartaal een betere winst dan verwacht, grotendeels dankzij de sterke verkoop bij de geheugenverkoopafdeling. Dat heeft de Zuid-Koreaanse techreus dinsdag bekendgemaakt.

Pagina's

Abonneren op belgië