belgië

190 nieuwsberichten gevonden
NSO: Facebook probeerde onze spyware te kopen om gebruikers te bespioneren
22 uur
NSO Group, dat door Facebook wordt aangeklaagd om betrokkenheid bij aanvallen via Whatsapp, zegt dat Facebook zelf de spyware van het bedrijf wou inzetten in haar eigen apps.
75.000 dollar voor een bug die iPhone camera kan overnemen
23 uur
Apple heeft een onderzoeker een 'bug bounty' betaald van 75.000 dollar (omgerekend zo'n 69.000 euro). De onderzoeker rapporteerde een reeks kwetsbaarheden, waarmee hij van op afstand de camera en microfoon van een iPhone kon overnemen.
Hoe technologie een cruciale rol speelt in tijden van corona
23 uur
China zet massaal in op technologie om covid-19 onder controle te krijgen. Maar zijn wij bereid straks even ver te gaan?
Belgische startups en scale-ups willen staatsgaranties
1 dag
Een 300-tal Vlaamse, Brusselse en Waalse startups en scale-ups roepen onze federale en regionale overheden op om hen te ondersteunen met een staatsgarantie om dreigende liquiditeitsproblemen op te vangen.
Apple koopt spraak AI specialist Voysis
1 dag
Apple koopt voor een onbekend bedrag de Ierse spraak AI specialist Voysis. De technologie van Voysis wordt ongezet om spraakassistent Siri te verbeteren.
Zwakke plek in website Walibi Nederland gaf hacker controle over website
3 dagen
Een kwetsbaarheid in de Nederlandse website van Walibi kon hackers toegang geven tot de site en de gegevens van app-gebruikers. Het probleem is intussen opgelost.
Heeft een app nut om besmettingen te traceren?
3 dagen
Verschillende Belgische wetenschappers en experts hebben de afgelopen maand de voor- en nadelen van een contact tracing app afgewogen, vooral met het zicht op een volgende pandemie. In een paper roepen ze op om de voor- en nadelen te bekijken. Een app kan helpen, maar is niet altijd zaligmakend.
Review: Marshall Monitor II ANC - Hard en onversneden
3 dagen
Een beetje gitaarliefhebber krijgt bij het horen van de naam Marshall meteen een warm gevoel. Of juist kippenvel. Naast de iconische 'amps' oftewel gitaarversterkers maakt de Engelse fabrikant sinds enige tijd ook Bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons. Wij testten het nieuwste model: de Monitor II met active noise cancelling.
Zoom gaat zich even concentreren op beveiliging
3 dagen
Videobel-app Zoom heeft aangekondigd dat het een tijdlang geen nieuwe functies zal uitrollen, zodat het zich op de beveiliging kan concentreren.

Ook middelgrote bedrijven lusten wel pap van AI
3 dagen
Artificiële intelligentie is niet louter voor de grote bedrijven weggelegd: ook middelgrote organisaties hebben concrete plannen en projecten. Dat blijkt uit een onderzoek van Cheops.
Intel brengt 5GHz chip naar laptops
3 dagen
Een dik half jaar nadat Intel haar 5GHZ chips voor desktops op de markt brengt, breekt het bedrijf ook voor laptops door de 5Ghz-barrière.
Slack rolt ondersteuning uit voor Zoom en Microsoft Teams
3 dagen
Slack heeft plugins uitgebracht voor integratie met die twee andere samenwerkingsplatformen: Microsoft Teams and Zoom.
Starter van de week: digitaal incassobureau Unpaid
4 dagen
Onbetaalde rekeningen kunnen een bedrijf zwaar in de problemen brengen. Erachteraan gaan kost echter ook moeite, en de procedures zijn omslachtig. De Gentse start-up Unpaid klaart deze klus voor jou en zet daarvoor alle moderne tools in, als een digitaal incassobureau.
Tesla levert te midden van pandemie meer auto's af
4 dagen
De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
Mogelijke cyberaanval Iran op Wereldgezondheidsorganisatie
4 dagen
Iraanse staatshackers hebben geprobeerd een cyberaanval uit te voeren op de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Ze probeerden binnen te dringen in de privéaccounts van medewerkers, meldt persbureau Reuters op basis van vier bronnen rond de VN-organisatie.
Twitter verwijdert duizenden Egyptische en Saudische nepaccounts
4 dagen
Twitter heeft donderdag vele duizenden nepaccounts geblokkeerd. Ze werden gebruikt om propaganda te verspreiden namens de autoriteiten in onder meer Saudi-Arabië, Egypte en Indonesië. Tussen de accounts zat ook een Servische beïnvloedingscampagne.
Collibra is nu al 2,3 miljard dollar waard
4 dagen
Het Belgische Collibra slaagt in een nieuwe krachttoer. Het is 2,3 miljard dollar waard nadat het nog eens 112,5 miljoen dollar extra geld heeft opgehaald. Het softwarebedrijf kan met een volle bankrekening de coronacrisis aanpakken. 'Dit is een belangrijk signaal naar onze medewerkers, klanten en partners', zegt de 35-jarige CEO Felix Van de Maele.
Ontslagen pionier zelfrijdende wagens wil dat Uber zijn boetes betaalt
4 dagen
Anthony Levandowski, die is veroordeeld voor diefstal van bedrijfsgeheimen toen hij van de afdeling zelfrijdende wagens van Waymo naar Uber overstapte, vraagt zijn voormalige werkgever nu om zijn boete te betalen.

Privacy of gezondheid: daar zijn de corona tracking-apps
4 dagen
In steeds meer landen worden apps gebouwd en uitgerold die de epidemie proberen tegen te gaan door het doen en laten van burgers in kaart te brengen. Ook Europa werkt aan zo'n app, maar privacy is hier een heikel punt.
Smappee introduceert uitleesmodule voor digitale energiemeter van Fluvius
4 dagen
Het Harelbeekse bedrijf Smappee heeft zijn PS/S1-module voorgesteld, waarmee consumenten in Vlaanderen hun slimme meter van Fluvius kunnen uitlezen. Zo krijgen ze via de bijbehorende app zicht op hun real-time en historisch energieverbruik, zowel voor gas als elektriciteit.
'Google werkt aan TikTok-rivaal Shots'
4 dagen
Google zou werken aan een concurrent voor TikTok. Die komt als functie in de YouTube-app.
VS wil technologie-export naar China verstrengen
4 dagen
Er liggen plannen op tafel om te voorkomen of beperken dat China Amerikaanse technologie mag aankopen. De vrees is dat het land ze voor militaire doeleinden zal inzetten.
Russisch verkoopverbod op elektronica zonder Russische software uitgesteld
4 dagen
Rusland stelt een verkoopverbod op elektronische apparaten zonder vooraf geïnstalleerde Russische software uit. De wetgeving moest in juli 2020 van kracht worden, maar die deadline is nu doorgeschoven naar 1 januari 2021.
Techbedrijf InvestSuite haalt vers kapitaal op: 'De digitale race versnelt'
5 dagen
InvestSuite haalt 2,1 miljoen euro vers kapitaal op om de sprong te maken van start-up naar een groeibedrijf. Het bedrijf helpt banken en pensioenfondsen te automatiseren.
Overname KPN Consulting door Cegeka afgerond
5 dagen
Cegeka is na iets meer dan drie maanden klaar met de overname van KPN Consulting. Daarmee wordt het even groot in Nederland als in België.
Liveblog coronavirus: Luistergedrag Spotify verandert - Hardware-schenkingen aan ziekenhuizen
5 dagen
Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 dat covid-19 veroorzaakt heeft ook verstrekkende gevolgen voor de technologiesector. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
Palo Alto Networks koopt Cloudgenix
5 dagen
Security- en netwerkbedrijf Palo Alto Networks heeft Cloudgenix gekocht voor 420 miljoen dollar. De start-up levert SD-WAN diensten.

Agoria en Sirris willen steunmaatregelen voor startups
5 dagen
Technologiefederatie Agoria en -centrum Sirris pleiten voor extra ondersteuning voor Vlaamse startups die getroffen zijn door de coronacrisis. Anders dreigen heel wat startups noodgedwongen te moeten stoppen.
Huawei komt deze zomer met een slimme bril
5 dagen
De Chinese techreus Huawei legt de laatste hand aan zijn X Gentle Monster Eyewear, een lange naam voor de slimme bril van het bedrijf. En nee, dat is voor alle duidelijkheid geen 1 aprilgrap.
Amerikaanse ban weegt op resultaten Huawei
5 dagen
Gezien de omstandigheden gaat het vrij goed met Huawei. De Amerikaanse handelsban hakt in op de resultaten, maar de Chinese thuismarkt blijft boomen voor het bedrijf.

Pagina's

Abonneren op belgië