belgië

188 nieuwsberichten gevonden
Microsoft koopt Belgische Scaptify-app
1 dag
Het Hasseltse Scapta verkoopt een van haar apps voor webwinkels aan Microsoft. Die integreert het in haar Microsoft Dynamics portfolio.
Gwen Busseniers (CryptoSchool): 'De cryptowereld is veel meer dan bitcoin alleen'
2 dagen
Cryptomunten hebben de jongste tijd hun volatiele reputatie meer dan waargemaakt. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk allemaal, die digitale munten? En hoe zit het met dat mechanisme erachter, de blockchain? Gwen Busseniers van CryptoSchool legt het helder uit. Want wie wil beleggen in cryptomunten, kan maar beter weten wat onder de motorkap zit.
Het metaverse: liever zonder Meta en co?
2 dagen
De Google's en Meta's van deze wereld zien wel brood in het metaverse, maar is dat ook de beste stap voorwaarts? Ook kleinere bedrijven zoeken zich een weg in de digitale leefwereld. 'Big tech stelt de belangen van de gebruiker niet voorop.'
Heeft de Oekraïense techsector de veerkracht om te overleven?
2 dagen
De afgelopen tien jaar ontvouwde zich een waar techsprookje in Oekraïne. Het land zette zich op de kaart als techhub en groeide vorig jaar nog met meer dan dertig procent. Door de Russische invasie beleeft de sector nu één van de donkerste bladzijden uit zijn geschiedenis.
Tiende van Europese gezinnen investeerde in cryptomunten, raamt ECB
2 dagen
Ruim één op de tien Europese gezinnen heeft geïnvesteerd in cryptomunten zoals de bitcoin. Dat blijkt uit een studie die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag publiceert.
Vermogen Elon Musk keldert in bijna twee maanden met 100 miljard
2 dagen
Het vermogen van zakenman Elon Musk heeft de voorbije twee maanden een enorme deuk opgelopen. Musk is momenteel nog 193 miljard dollar waard, omgerekend ruim 180 miljard euro. Dat was begin april nog 288 miljard dollar. De daling volgde op het zware koersverlies van het aandeel van autofabrikant Tesla, waarvan Musk oprichter en topman is.
Skelia komt in handen van Nortal
2 dagen
Het van origine Belgische IT-nearshoringbedrijf Skelia is overgenomen door Nortal, dat haar hoofdkantoor in Talinn (Estland) heeft.
N-VA kaapt Vivaldi-burgerbevraging op Google
2 dagen
Wie op Google zoekt naar de pagina van de online burgerbevraging 'Een land voor de toekomst' krijgt geregeld N-VA-publiciteit als eerste resultaat te zien. 'Slim van de partij', zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.
Spanje gaat 12 miljard euro investeren in halfgeleiders
2 dagen
De Spaanse regering heeft een plan van 12 miljard euro aangenomen dat bedoeld is om de chip- en halfgeleiderindustrie te ontwikkelen en van Spanje een 'referentie' te maken in deze strategische sector, die wereldwijd kampt met tekorten.

Dstny neemt Tactful AI over
2 dagen
Dstny doet een nieuwe overname, deze keer breidt het haar aanbod rond customer experience verder uit met het Brits-Egyptische Tactful AI.
Oorlog in Oekraïne doet Europese smartphonemarkt krimpen
2 dagen
De Russische inval in Oekraïne heeft de Europese smartphonemarkt het voorbije kwartaal duidelijk laten krimpen. De verkoop daalde volgens berekeningen van marktonderzoeksbureau Canalys in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met tien procent tot 41,7 miljoen toestellen.
Belgische glasvezeluitrol meer dan verdubbeld op een jaar tijd
3 dagen
Het aantal aansluitingen met glasvezel is op één jaar tijd meer dan verdubbeld. Daarmee zijn we qua groei de snelste van Europa, maar in totaalcijfers hinken we achteraan.
Nieuw Android-bestandssysteem maakt gegevensopslag kleiner en sneller
3 dagen
Vanaf Android 13 zal het mobiele besturingssysteem een nieuw bestandssysteem hanteren. Daardoor blijft er meer ruimte over voor de opslag van andere bestanden zoals foto's.
Beurswaakhond FSMA waarschuwt voor valse kredieten online
3 dagen
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor oplichters die via het internet valse kredieten aanbieden. 'De voorbije maanden werden veertig frauduleuze kredietverstrekkers opgespoord', zegt de financiële waakhond dinsdag in een persbericht.
Google Street View bestaat 15 jaar, Atomium is populairste Belgische 'bestemming'
3 dagen
Het platform Google Street View viert deze week zijn vijftiende verjaardag. De virtueel meest bezochte plek in ons land blijft het Atomium, maar ook andere Brusselse trekpleisters zijn erg populair.
VR-bril verzacht pijn bij weeën
3 dagen
Zwangere vrouwen die tijdens hun arbeid op de kraamafdeling een Virtual reality (VR) bril opzetten, ervaren minder pijnlijke momenten bij de weeën.
WhatsApp kapt er binnenkort mee op iOS 10 en iOS 11
3 dagen
De populaire berichtendienst WhatsApp zal vanaf 24 oktober 2022 niet meer werken op oudere iPhones.
Zuckerberg aangeklaagd voor rol in Cambridge Analytica-schandaal
3 dagen
De openbaar aanklager van Washington DC klaagt Mark Zuckerberg aan. De procureur zegt dat hij bewijs heeft dat Zuckerberg als CEO van Facebook (nu Meta) deelnam in het beslissingsproces dat het dataschandaal mogelijk maakte.

Samsung gaat 338 miljard euro uitgeven aan chips en... medicijnen
3 dagen
Samsung gaat zijn uitgaven de komende vijf jaar fors verhogen. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern steekt omgerekend honderden miljarden euro's in vooral de productie van onder meer chips. Dat moet tot 2026 zowat 80.000 banen opleveren.
Stand van zaken na vier jaar GDPR: slechts één op de zeven bedrijven respecteert jouw 'recht van inzage'
3 dagen
De GDPR-wetgeving bestaat woensdag 25 mei exact vier jaar. Maar heb jij intussen daadwerkelijk inzicht in welke data bedrijven over jou bijhouden? Dat valt vies tegen, zo blijkt uit onderzoek van MultiMinds bij een zeventigtal ondernemingen: slechts 14 procent van de bedrijven gaf tijdig en correct inzage in de persoonsgegevens.
Ruim miljoen Telenet-klanten kunnen over een maand niet meer om reclame heen
4 dagen
Telenet gaat over een maand ook zijn oudere televisiedecoders aanpassen zodat kijkers reclame niet altijd meer kunnen doorspoelen. Het gaat om ruim één miljoen klanten, zegt de telecomprovider.
Poetin wil Rusland beter wapenen tegen cyberaanvallen
4 dagen
Rusland moet zich beter wapenen tegen cyberaanvallen. Die nemen toe sinds het land buurland Oekraïne is binnengevallen. Poetin doet dat liefst met lokale technologie, al is er weinig keuze.
Lockbit achter cyberaanval op zorggroep Vivalia
4 dagen
De cyberaanval op Vivalia, een Luxemburgse zorgintercommunale, is het werk van ransomwaregroep Lockbit. Dat wordt ondertussen door meerdere bronnen bevestigd.
Starliner-capsule van Boeing gekoppeld met ISS
4 dagen
Starliner, de ruimtevaartcapsule van Boeing, is voor het eerst aangemeerd bij het Internationaal Ruimtestation ISS. De belangrijke test voor het veelgeplaagde ruimtetuig kan daarmee als geslaagd worden beschouwd.
Nationale Bank zet balanscentrale in de cloud
4 dagen
De Nationale Bank heeft haar applicatie voor de jaarrekeningen voortaan in de cloud draaien. Dat moet de toepassing sneller en schaalbaarder maken.
'Broadcom wil VMware overnemen'
4 dagen
Er lopen gesprekken tussen Broadcom en VMware om die laatste over te nemen. Al lijkt een deal nog niet voor meteen.
Jongen van 13 zoekt 'zelf' zijn moordenaar via deepfake-technologie
4 dagen
Een dertienjarige jongen, Sedar Soares, die in 2003 in Rotterdam werd vermoord, doet nu met behulp van moderne technieken 'zelf' een oproep op tv aan de dader en aan getuigen om zich te melden. Het gebruik van deepfake-technologie is een wereldprimeur in dit soort zaken, bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse politie.

Elon Musk zet Starlink in voor 'niet-aangesloten scholen' en 'milieubewaking' Amazone
1 week
Elon Musk tweette dat hij 'heel enthousiast' is 'om in Brazilië te zijn voor de lancering van Starlink voor 19.000 niet-aangesloten scholen in landelijke gebieden en milieubewaking van de Amazone'.
Deze nieuwe regels beschermen u als consument nog beter
1 week
Als consument genoot u in het verleden al een behoorlijke wettelijke bescherming. Drie nieuwe wetgevingen dekken u nu en binnenkort nóg beter in.
Ook Nederlandse influencers krijgen eigen spelregels
1 week
Na België komen er ook in Nederland regels voor invloedrijke YouTubers, TikTok-ers en Instagrammers. Zij vallen per 1 juli onder het toezicht van het Commissariaat voor de Media.

Pagina's

Abonneren op belgië