belgië

202 nieuwsberichten gevonden
Drie sterke verhalen uit de videogame-industrie
2 dagen
De videogame-industrie heeft zich op een heel aparte manier ontwikkeld tot een entertainment- en it-sector die vandaag 120 miljard euro per jaar waard is. In dit exclusieve extract van drie fragmenten uit zijn boek 'Bonus Level: op avontuur door zestig jaar videogames' laat Data News-medewerker Ronald Meeus zien hoé verschillend dat allemaal is gegaan dan bij andere digitale bedrijvigheden.
Cisco neemt eventorganisator Socio Labs over
2 dagen
Cisco breidt zijn Webex-videoconferencing verder uit met de overname van Socio Labs, een platform om virtuele en fysieke events te combineren.
Starter van de week: Crowdselling digitaliseert de wafelverkoop van je vereniging
2 dagen
De beste manier voor kleine non-profitorganisaties - denk aan verenigingen, scholen - om inkomsten te genereren, blijft het verkopen van iets of het klassieke eetfestijn. Via een vernuftig fundraisingplatform wil Crowdselling dat proces vergemakkelijken en de inkomsten verder opdrijven.
Crevits wil digitale kloof voor 100.000 Vlamingen dichten
3 dagen
Vlaams minister van Werk Hilde Crevits wil de komende jaren 100.000 kwetsbare Vlamingen digitaal opleiden. Ze wil daarvoor honderd digibanken oprichten, plaatsen waar mensen niet alleen terechtkunnen voor herstelde pc's of laptops, maar ook voor het versterken van digitale vaardigheden.
Amerikaanse regering haalt Xiaomi van zwarte lijst
3 dagen
De Amerikaanse regering heeft de Chinese smartphonefabrikant Xiaomi geschrapt van de zwarte lijst. Het gaat om de eerste sanctie tegen Chinese bedrijven van voormalig Amerikaans president Donald Trump die door zijn opvolger Joe Biden wordt teruggedraaid. Biden zal ook de andere sancties tegen Chinese bedrijven herbekijken.
Tesla stopt met bitcoins 'uit milieuoverwegingen'
3 dagen
De Amerikaanse autobouwer Tesla zet betalingen met de cryptomunt bitcoin opnieuw stop uit milieuoverwegingen. Het concern nam de beslissing vanwege het snel toenemende verbruik van fossiele brandstoffen voor het delven van bitcoin en de transacties, schreef Tesla-topman Elon Musk op Twitter.
VS-pijplijn werkt weer na hackersaanval
3 dagen
De Amerikaanse groep Colonial Pipeline heeft de operaties van zijn pijplijn terug in gang gezet. De pijpleiding was na een hackeraanval vrijdag volledig stilgevallen, wat leidde tot tekorten in de benzinestations.
Europese proptechsector heeft nog veel groeipotentieel
3 dagen
Nu vastgoed en technologie elkaar eindelijk hebben gevonden, is er een druk tweerichtingsverkeer ontstaan. De kapitaalkrachtige vastgoedsector pompt massa's geld in veelbelovende proptechbedrijven. Omgekeerd vinden technologische oplossingen almaar vlotter hun weg naar de klassieke vastgoedbedrijven.
Leerplatform MobieTrain haalt 4 miljoen euro op (video)
3 dagen
De Genkse groeier MobieTrain, gespecialiseerd in digitale leertechnologie, haalt vers kapitaal op.'Organisaties beseffen sinds de lockdowns dat ze hun opleidingen anders moeten invullen', zegt CEO Guy Van Neck.

'Virus op meer dan 9.000 smartphones via valse bpost-sms'en'
3 dagen
Al zeker 9.000 smartphones zijn met een virus besmet geraakt doordat gebruikers een app installeerden via een sms die zogezegd van bpost kwam. Dat zeggen het Centrum voor Cybersecurity (CCB) en telecomwaakhond BIPT.
Amazon wint zaak voor EU-Gerecht tegen belastingbeslissing EU-Commissie
4 dagen
's Werelds grootste onlinehandelaar Amazon heeft niet van ongeoorloofde belastingvoordelen in Luxemburg geprofiteerd. Dat heeft het Gerecht van de Europese Unie woensdag geoordeeld.
Duitsland verbiedt Facebook om WhatsApp-data te verwerken
4 dagen
Ondanks de nieuwe gebruiksvoorwaarden verbiedt Duitsland Facebook om data van haar dochterbedrijf te verwerken. Facebook zelf zegt dat de uitspraak fout is.
Data News Awards op 23 september in Brussels Expo
4 dagen
Na een coronapauze zijn de Data News Awards weer helemaal terug in al hun glorie. Op 23 september wordt het ongetwijfeld hét ICT-feest van het jaar.
Stakingsactie gaande bij IBM in Brussel
4 dagen
Bij IBM is woensdagochtend een stakingsactie van start gegaan, na het mislukken van onderhandelingen tussen vakbonden en directie in het kader van een groot herstructureringsplan. Daardoor staan in België 196 banen op de helling. Zowat 50 werknemers, het maximale aantal volgens de coronamaatregelen, hebben postgevat voor het IBM-gebouw in Brussel.
Natuurpunt vernieuwt app: 'Pokémon Go voor dieren en planten'
4 dagen
Er is sinds woensdag een nieuwe versie van de app ObsIdentify beschikbaar. De originele versie kwam vorig jaar uit en helpt je bij het herkennen van verschillende dieren en planten. 'Beschouw het als Pokémon Go voor de natuur', zegt Hannes Ledegen van Natuurpunt.
Pentagon moet JEDI Cloud-contract voor Microsoft opnieuw beoordelen
4 dagen
Het Pentagon moet het JEDI Cloud-contract opnieuw beoordelen. AWS maakt al lange tijd bezwaar over de toekenning van het Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI)-contract aan Microsoft.
Samsung schrapt deelname MWC Barcelona
4 dagen
Samsung doet niet mee met het Mobile World Congress (MWC) eind juni vanwege zorgen over het coronavirus. Het bedrijf is wel van plan om online deel te nemen aan het evenement.
Bezos verkocht al voor 6,7 miljard dollar aan aandelen Amazon
4 dagen
Amazon-stichter en -topman Jeff Bezos heeft in mei al voor 6,7 miljard dollar aan aandelen van zijn onlinewinkelbedrijf verkocht. Dat blijkt uit documenten van de Amerikaanse beurswaakhond US Securities and Exchange Commission (SEC).

Privacywaakhond legt familiezoeksite boete van ruim een half miljoen euro op
4 dagen
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft Locatefamily.com een boete opgelegd van 525.000 euro. De site publiceert adressen en telefoonnummers van mensen, vaak zonder dat die dat weten. Die informatie laten schrappen is niet makkelijk, omdat de familiezoeksite geen vertegenwoordiger heeft in de EU. Dat is een overtreding van de privacywet, en de reden van de boete.
Nokia en Proximus verdubbelen internetsnelheid op het kopernetwerk
4 dagen
Nokia en Proximus pakken uit met een wereldprimeur, ontwikkeld in Antwerpen. Met ultra dense vectoring kunnen straatcabines voortaan dubbel zoveel huizen aan het internet koppelen, aan een hogere snelheid. Een oplossing om gebieden zonder glasvezel beter aansluitbaar te maken.
Telenet en YES.be brengen laptops, digitaal aanbod en internet naar de klas
4 dagen
Telecomoperator Telenet en YES.be, specialist in ICT voor het onderwijs, slaan de handen in elkaar om het onderwijs te digitaliseren. Ze bieden scholen van het lager, secundair en hoger onderwijs internetaansluitingen, wifi-netwerken, laptops, software, beveiliging en technische ondersteuning aan.
Weyts: Digisprong ook voor buitengewoon onderwijs
4 dagen
De Digisprong in het onderwijs wordt doorgetrokken in het buitengewoon onderwijs, in het deeltijds beroepsonderwijs en in de leertijd.
Volvo-zustermerk Lynk & Co opent deze zomer Antwerpse 'club'
4 dagen
Lynk & Co, het internationale zustermerk van Volvo dat auto's met een Netflix-achtige formule aan de man wil brengen, opent begint augustus zijn eerste Belgische vestiging. Daarvoor is een pand in de Antwerpse Drukkerijstraat gekozen, waar in plaats van een traditionele dealership een zogenaamde 'club' komt.
Dell verwacht dat chiptekort 'enkele jaren' kan duren
5 dagen
Het wereldwijd tekort aan chips wordt door de meeste speler ingeschat als iets wat tot volgend jaar kan duren. Dell is pessimistischer en stelt dat een productieverhoging enkele jaren zal kosten.
Proximus voegt Amazon Prime Video toe aan Android TV-decoder
5 dagen
Klanten van Proximus Pickx met een Android TV-decoder hebben voortaan rechtstreeks toegang tot Amazons streamingdienst Prime Video. Eerder voegde het bedrijf al Netflix en Disney+ aan het apparaat toe.
SolarWinds: 'Minder dan honderd klanten daadwerkelijk gehackt'
5 dagen
De geavanceerde hack via tools van SolarWinds zou dan toch bij veel minder bedrijven daadwerkelijk tot een hack hebben geleid dan eerst gedacht. Dat concludeert het bedrijf na maanden onderzoek.
Tesla's winstmodel onder druk
5 dagen
Tesla heeft zopas mooie resultaten kunnen tonen en de Amerikaanse autofabrikant geeft ook inkijk in de opbouw van het winstmodel. Daaruit blijkt dat de winst een stuk sneller groeit dan het aantal verkochte voertuigen.

Cyberaanval pijplijn VS: eind deze week weer operationeel, Moskou ontkent betrokkenheid
5 dagen
De grootste oliepijplijn van de VS, die sinds donderdag lam ligt door een hackersaanval, moet tegen eind deze week weer volledig operationeel zijn. Dat meldt het bedrijf Colonial Pipeline. Intussen beginnen de olieprijzen weer te dalen en ontkent Moskou elke betrokkenheid bij de cyberaanval.
Agfa onverwacht in het rood
5 dagen
De Mortselse groep Agfa-Gevaert is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar in het rood beland. De bedrijfswinst (ebit) daalde van 7 miljoen euro tijdens dezelfde periode vorig jaar tot min 1 miljoen euro. Dat heeft Agfa-Gevaert dinsdag voorbeurs bekendgemaakt. Analisten waren nochtans uitgegaan van een winst van 11 miljoen euro voor het eerste kwartaal. Netto eindigt Agfa-Gevaert het eerste kwart...
Plannen voor Instagram-versie voor kinderen stuiten op verzet
5 dagen
Plannen van Facebook om een speciale Instagram-versie voor kinderen te maken, stuiten op grote weerstand in de VS. Tientallen staten hebben Facebook-topman Mark Zuckerberg in een brief opgeroepen om af te zien van de dienst die zich zou richten op kinderen jonger dan 13 jaar.

Pagina's

Abonneren op belgië