belgië

1660 nieuwsberichten gevonden
Wijs en Gents worden samen Duke & Grace
6 uur
Een jaar na de overname van Gents door het digitaal bureau Wijs, wordt de integratie voltooid met een nieuwe naam. Voortaan heet het eengemaakte agency 'Duke & Grace'.
Nieuwe Huawei Mate 30 zonder Google-apps en bij ons nog niet te verkrijgen
6 uur
Huawei heeft donderdag zijn nieuwe smartphones Mate 30 en Mate 30 Pro voorgesteld. Zoals verwacht zonder Google-apps, maar verrassend ook niet meteen in Europa te koop.
Huiszoeking bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy
9 uur
Donderdagochtend voerden Brusselse speurders in opdracht van een onderzoeksrechter een huiszoeking uit bij Proximus-topvrouw Dominique Leroy thuis. Dat vernam Knack uit goedgeïnformeerde bronnen.
Technische problemen met QR-codes op verkeersboetes opgelost
15 uur
Vanaf november kan iedereen een verkeersboete betalen via QR-code, ongeacht bij welke bank u bent. De technische problemen zijn opgelost.
Adshot brengt reclamemakers bij gamend publiek
15 uur
Laten we eerlijk zijn: niemand onder de dertig jaar kijkt nog lineair televisie. Hoe bereik je die commercieel lucratieve doelgroep dan toch met je reclame? Ga ze zoeken waar ze wel zitten; in de gaming wereld, online. Dat is het idee achter de Leuvense start-up Adshot.
Tinder werkt aan eigen videoserie
15 uur
Tinder, vooral bekend als dating app, zou van plan zijn om een 'Kies je eigen avontuur' videoverhaal te maken. Het gaat daarbij overigens niet om een puur romantisch verhaal. De serie zou een plot meekrijgen die draait om het einde van de wereld.
Imec gaat aan chipgebaseerde kwantumbeveiliging werken
16 uur
Het Belgische onderzoekslab imec gaat samenwerken met de Nationale Universiteit van Singapore (NUS) om chips te bouwen die het kwantuminternet kunnen beveiligen.
HTC maakt VR-bril modulair
19 uur
HTC brengt met de Vive Cosmos een nieuw virtual reality (VR)-systeem op de markt. De VR-bril heeft een modulair ontwerp waardoor de functionaliteit van de headset kan worden uitgebreid met mods.
'Huawei geschorst als lid van cyberbeveiligingskoepel'
21 uur
Huawei maakt voorlopig geen deel meer uit van een internationaal samenwerkingsverband voor cyberveiligheid. Het Chinese bedrijf is geschorst als lid van het Forum of Incident Response and Security Teams, afgekort FIRST. Daarin werken bedrijven, overheden en deskundigen samen om grote cyberaanvallen tegen te gaan en informatie over kwetsbaarheden te delen.

Review: een Sonos op een voetstuk
1 dag
Liefhebbers van het audiomerk hebben er zo'n vijftien jaar op moeten wachten, maar op de IFA-elektronicabeurs in Berlijn onthulde Sonos dan eindelijk zijn eerste draagbare luidspreker, voor binnen én buiten. Wij konden de Sonos Move, die vanaf 24 september in de winkel ligt, alvast aan de tand voelen.
Yves Maitre volgt Cher Wang op als CEO van HTC
1 dag
HTC Corporation benoemt per direct Yves Maitre tot CEO van HTC. Hij volgt Cher Wang op, die voorzitter van het HTC-bestuur blijft. Wang gaat zich richten op toekomstige technologieën die aansluiten bij het groeiende portfolio van HTC en de visie van VIVE Reality.
Brian Duffy: 'Ons succes hangt af van het succes van het ecosysteem'
1 dag
Het geïntegreerde softwarepakket van SAP heeft altijd de IT-trends gevolgd, of dat nu om mainframe gaat, client/server of cloud. Daarvoor is het aanbod steeds uitgebreid, soms door overnames. Waar ligt de focus nu? Op gebruikerservaring, zegt Brian Duffy, voorzitter van SAP EMEA North.
Softwareproblemen bij geldautomaten BNP Paribas Fortis
1 dag
BNP Paribas Fortis kampt sinds enkele dagen met softwareproblemen bij de geldautomaten. De bank werkt aan een oplossing.
Huawei stelt nieuwe AI-cluster voor
1 dag
Op haar AI-conferentie heeft Huawei een nieuwe cluster voorgesteld die op grote schaal AI-berekeningen moet maken. De Atlas 900 is volgens het bedrijf daarmee de snelste ter wereld.
iKanbi en Harvest nummer drie van de contactcentra
2 dagen
Het Waalse contact center iKanbi heeft het Vlaamse Harvest overgenomen. Wat vroeger nog call center heette, heet nu contact center, omdat de bedrijven méér diensten leveren dan alleen maar telefoontjes afhandelen. Met het klantenbestand van Harvest erbij, hoopt iKanbi uit te breiden naar Vlaanderen en Nederland.
De nieuwe kwelduivel van Telenet heet Providence
2 dagen
Providence, een Amerikaans private-equityfonds, ligt in koppositie om de Waalse telecomprovider VOO over te nemen. En dat terwijl lokale spelers als Orange en Telenet ook een kans hoopten te maken. Wie of wat schuilt er achter Providence?
Signify laat lampen meedansen met de film
2 dagen
Wie thuis slimme lampen van Philips Hue heeft, kan die binnenkort synchroniseren met de film of game die in de woonkamer afspeelt.
Er is een app voor alles, óók voor GDPR
2 dagen
'Legal tech' is lang onderbelicht gebleven, maar het ziet er nu toch naar uit dat ook de advocatuur versneld digitaliseert. Met dank aan de GDPR.

Apple stelt Arcade vervroegd open voor testgebruikers
2 dagen
Apple heeft zijn Apple Arcade live gezet voor gebruikers van zijn iOS 13 betaprogramma. De gamestreamingdienst zou op 19 september gelanceerd worden.
Antwerpen wil fonteinen 'slimmer' maken
2 dagen
De stad Antwerpen gaat in al haar fonteinen sensoren inbouwen, onder meer om het waterverbruik te beperken. Het gaat om een van de 18 projecten die werden geselecteerd voor het programma Slimme innovatie van de Vlaamse overheid. De 18 krijgen samen 5 miljoen euro
Apple en Europese Commissie staan tegenover elkaar voor EU-Gerecht
2 dagen
In de strijd tussen de Amerikaanse technologiegigant Apple en de Europese Commissie, met 13 miljard euro als inzet, treffen beide partijen elkaar dinsdag voor het EU-Gerecht in Luxemburg.
Review: uiterst snelle ssd voor scherpe prijs
2 dagen
De Kingston KC2000 M.2 (2280) PCIe NVMe solid-state drive is een betaalbare ssd op een printplaatje met vijf jaar garantie die volgens de fabrikant 35 keer sneller is dan een 7200 toeren-per-minuut harde schijf. We testten of dat klopt.
LastPass verhelpt fout die wachtwoorden kan lekken
2 dagen
Wachtwoorbeheerder LastPass heeft een zware fout gefixt. Via de bug konden kwaadaardige websites mogelijk de laatst gebruikte logins uit de browserextentie opvissen.
Beursgang WeWork mogelijk uitgesteld
3 dagen
De beursgang van WeWork, die miljarden dollar moest opbrengen, zou worden uitgesteld tot ten vroegste volgende maand. Dat schrijft de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen bij het bedrijf.
An Swalens aan het hoofd van IT-departement Nationale Bank van België
3 dagen
An Swalens, nu nog CIO bij Partena Promeris, wordt Head of IT bij de Nationale Bank van België. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Data News.
Security in de cloud blijft gedeelde verantwoordelijkheid
3 dagen
Bedrijven die de stap naar de cloud zetten, zijn zich lang niet altijd bewust van hun verantwoordelijkheden op het vlak van security. Meer nog, vaak kiezen ze voor de cloud in de hoop van hun beveiligingsproblemen af te raken. Alleen is dat niet bepaald een goed idee.
Discord stopt alweer met gamesabonnement
3 dagen
Chatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.

Flexibel inzetbare semi-robuuste Toughbook
3 dagen
Panasonic brengt met de Toughbook 55 een semi-rugged 14-inch Windows 10 Pro notebook op de markt die een een groot aantal configuratiemogelijkheden biedt om tegemoet te komen aan de specifieke noden van klanten.
De eerste riskante hack van Edward Snowden: voorpublicatie
3 dagen
In Onuitwisbaar vertelt klokkenluider Edward Snowden voor het eerst zijn verhaal. Lees een voorpublicatie, over de eerste hack van Snowden als tiener.
'Centrale banken bespreken gebruik digitale munt van Facebook'
3 dagen
De libra is vandaag in Basel onderwerp van gesprek bij een topoverleg tussen Facebook en afgevaardigden van 26 centrale banken. Het is de eerste grote ontmoeting tussen de ontwikkelaars van de digitale munt van Facebook en beleidsmakers sinds het sociale netwerkbedrijf zijn plannen voor de cryptocurrency lanceerde, weet zakenkrant Financial Times.

Pagina's

Abonneren op belgië