belgië

198 nieuwsberichten gevonden
Donald Trump krijgt opnieuw toegang tot Instagram en Facebook
19 uur
Socialemediagigant Meta heeft aangekondigd dat de Amerikaanse oud-president binnenkort opnieuw toegang krijgt tot Instagram en Facebook. Twee jaar nadat Trump van de platformen werd geweerd, zal Meta de ban op zijn profiel 'in de komende weken' opheffen.
Nederlander gearresteerd voor stelen tientallen miljoenen persoonsgegevens
19 uur
Het Nederlandse Openbaar ministerie heeft een 25-jarige in verdenking gesteld. De man zou gegevens van tientallen miljoenen mensen hebben verhandeld.
Verzekeraars verhogen premies door stijgend aantal cyberincidenten
20 uur
Geconfronteerd met steeds meer schade door cyberincidenten zien verzekeraars zich genoodzaakt om hun premies te verhogen en strenger te zijn bij het toekennen van polissen, zo meldt L'Echo donderdag.
IBM schrapt wereldwijd 3.900 banen
20 uur
Technologieconcern IBM gaat wereldwijd 3.900 banen schrappen, zo maakte het bedrijf woensdag bekend.
Ook SAP schrapt duizenden banen
20 uur
De ontslaggolf in de techsector raakt nu ook het grootste softwarebedrijf van Europa. Het Duitse concern SAP schrapt bij een reorganisatie 3.000 banen, maar België blijft grotendeels gespaard.
Modemfabrikant AVM hekelt traag certificatieproces Proximus
21 uur
In België is het amper mogelijk om je eigen modem te kiezen. Proximus laat het beperkt toe, maar AVM, de bekendste leverancier van alternatieve modems, ergert zich aan hoe het telecombedrijf daarmee omgaat.
Vrouwen bekleden maar 22 procent van alle Europese technologiebanen
1 dag
De technologiesector in Europa wordt tegen 2027 geconfronteerd met een tekort van 1,4 miljoen tot 3,9 miljoen werknemers. De huidige talentenpool, die voornamelijk uit mannen bestaat, is echter niet groot genoeg om aan de groeiende vraag naar Europees talent te voldoen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van McKinsey.
Nieuwe CEO bij betalingsverwerker Mollie
1 dag
De Nederlandse fintech haalt zijn nieuwe baas bij Klarna.
Tesla steekt miljarden in nieuwe fabrieken voor accu's en trucks
1 dag
De fabrikant van elektrische auto's Tesla steekt 3,6 miljard dollar (3,3 miljard euro) in twee nieuwe fabrieken die accu's en volledig elektrische vrachtwagens gaan produceren. De nieuwe locaties komen naast een bestaand fabrieksterrein in Reno, in de Amerikaanse staat Nevada.

Safeonweb waarschuwt voor gehaaide phishing-pogingen via QR-codes
1 dag
Cybercriminelen gaan almaar vernuftiger te werk. Zo waren er in 2022 opvallend meer phishing-pogingen waarbij de klassieke link in het bericht vervangen werd door een QR-code, die bij de ontvanger kennelijk minder argwaan wekt. Dat staat in het jaaroverzicht van Safeonweb.be, dat van alerte burgers het voorbije jaar liefst zes miljoen verdachte berichten kreeg doorgespeeld.
Helft gebruikers sluit 'slimme' toestellen niet aan op internet
1 dag
Van de wasmachines, ovens, koelkasten en ander slim witgoed dat de laatste jaren is uitgekomen, wordt ongeveer de helft ook effectief door gebruikers aangesloten op het internet. Tot spijt van de fabrikanten.
Storing bij verschillende Microsoft-diensten
1 dag
Verschillende diensten van Microsoft kampen woensdagochtend met storingen. Ook in België zijn bedrijven en gebruikers getroffen door de panne.
Nethys verkoopt IT-filiaal Win voor 50 miljoen euro
1 dag
De onderneming NRB en zijn meerderheidsaandeelhouder Ethias hebben een bindend bod uitgebracht van minstens 50 miljoen euro op Win, het IT-filiaal van de Luikse intercommunale Nethys. Dat bericht Le Soir. Zakenman François Fornieri en Stéphane Moreau hadden de entiteit drie jaar geleden voor 8 miljoen euro verworven.
Bombardementen op stroomnet treffen online les van miljoenen Oekraïense kinderen
1 dag
De aanvallen op de energievoorziening van Oekraïne hebben een grote impact op het online onderwijs, waarschuwt Unicef. Meer dan vijf miljoen kinderen kunnen nu moeilijk les volgen.
Spin-off van UAntwerpen en imec ontwikkelt ultralichte tracker om gedrag van kleine dieren te monitoren
2 dagen
De Universiteit Antwerpen en onderzoekscentrum imec hebben met IoSA (Internet of Small Animals) deze week een nieuwe spin-off gelanceerd. Die gaat ultralichte trackers ontwikkelen om de activiteiten van kleine dieren zoals vogels, knaagdieren, vleermuizen en zelfs padden te monitoren.
Apple lost veiligheidsprobleem op voor oudere iPads en iPhones
2 dagen
Apple heeft een zero day kwetsbaarheid opgelost die vooral oudere toestellen treft. Het probleem werd mogelijk actief misbruikt door hackers.
ESA wil kwantumcommunicatie via satellieten beveiligen
2 dagen
Het Europees Ruimtevaartagentschap ESA en satellietfabrikant Thales Alenia Space gaan samen technologie ontwikkelen voor beveiligde kwantumcommunicatie via satelliet. Dat moet onder meer cyberaanvallen beter kunnen afweren.
Twitter wordt aangeklaagd voor achterstallige huur hoofdkantoor in San Francisco
2 dagen
Het socialemediabedrijf Twitter heeft onder zijn nieuwe eigenaar en topman Elon Musk geen huur meer betaald voor zijn hoofdkantoor in San Francisco en moet nu voor de rechter verschijnen.

Vanaf volgende week geen Windows 10 meer te koop
2 dagen
Microsoft stopt volgende week met het verkopen van het besturingssysteem. Dat krijgt wel nog ondersteuning tot 2025.
EU wil kankeronderzoek versterken met nieuw digitaal platform
2 dagen
De Europese Commissie wil een digitaal platform in het leven roepen dat de zorgsector en onderzoekers toegang zal bieden tot grote hoeveelheden kankerbeeldvormingsgegevens. Het gaat volgens eurocommissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides om een schoolvoorbeeld van hoe het potentieel van innovatieve digitale oplossingen aangewend kan worden in de strijd tegen kanker.
De gevaren van ChatGPT: 'We dreigen collectief dommer te worden'
2 dagen
Sinds ChatGPT eind vorig jaar gelanceerd werd, is de tekstgenerator hét gespreksonderwerp in de techwereld én daarbuiten. Ingenieurs bejubelen het systeem. Journalisten en copywriters vragen zich bang af of ze binnenkort vervangen worden door een computer. Onderwijsinstellingen bannen het van hun netwerk. Binnen de week telde de chatbot al meer dan een miljoen gebruikers over de hele wereld. 'Chat...
'Justitie VS gaat Google aanklagen om marktmisbruik'
2 dagen
Het Amerikaanse gerecht gaat opnieuw een mededingingszaak aanspannen tegen techreus Alphabet, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Het moederbedrijf van Google wordt ervan beschuldigd de online-advertentiemarkt te monopoliseren.
Sophos zet tien procent van personeel aan de deur
2 dagen
ICT-beveiliger Sophos ontslaat 450 mensen, of een tiende van zijn personeel. Het Britse bedrijf zegt dat het moet reorganiseren door het verslechterende economische klimaat, dat de groei en winstgevendheid van het bedrijf in gevaar brengt.
Internetverkeer op BNIX daalde in 2022 voor het eerst
3 dagen
Na een jarenlange stevige stijging is het internetverkeer op BNIX vorig jaar voor het eerst gedaald. BNIX is het nationale internetknooppunt waarlangs een groot deel van het Belgische verkeer passeert. Zowel de gemiddelde trafiek als de pieken lagen in 2022 lager dan in het recordjaar 2021. Oorzaak is de sterk gedaalde impact van corona op het bedrijfs- en privéleven.
Chinezen kunnen geen World of Warcraft meer spelen
3 dagen
Heel wat Chinese gamers lieten op sociale media hun tranen al de vrije loop. De razend populaire onlinegame World of Warcraft is er sinds maandag niet meer beschikbaar.
Alle banken voortaan de klok rond bereikbaar voor phishing-incidenten
3 dagen
Slachtoffers van phishing kunnen voortaan bij alle retailbanken 24 uur op 24 telefonisch terecht om hun betaalapps te laten blokkeren. Dit werd maandag bekendgemaakt door Febelfin en de staatssecretaris voor Consumentenbescherming, Alexia Bertrand.
'Amerikaanse Wolfspeed gaat chipfabriek bouwen in Duitsland'
3 dagen
De Amerikaanse chipfabrikant Wolfspeed zou van plan zijn om een grote fabriek voor de productie van siliciumcarbide-halfgeleiders te bouwen in Saarland, in het westen van Duitsland. Dat berichten verschillende Duitse media waaronder Handelsblatt.

Microsoft zet metaverse op laag pitje
3 dagen
De ontslagronde bij Microsoft treft in het bijzonder werknemers die aan virtual en mixed reality werken.
India straks goed voor een kwart productie van Apple
3 dagen
Apple is van plan om zijn productie in India verder op te voeren. Dat zei de Indiase minister van Handel. Volgens hem wil Apple dat op termijn een kwart van zijn productie uit India komt, van de huidige vijf tot zeven procent. Het Amerikaanse techconcern is al langer bezig zijn productie uit China te verplaatsen.
Je Netflix-wachtwoord delen wordt vanaf maart moeilijker
3 dagen
Streamingdienst Netflix heeft een nieuwe deadline gezet op gebruikers die hun wachtwoorden delen met vrienden. Vanaf maart zouden abonnees moeten bijbetalen voor gebruikers die niet bij hen in huis wonen.

Pagina's

Abonneren op belgië