belgië

264 nieuwsberichten gevonden
Windows Server 2022 is beschikbaar als preview
15 uur
De volgende Windows Server krijgt onder meer extra aandacht voor security, hybride capaciteiten in combinatie met Azure en beter beheer.
Microsoft lanceert low code-programmeertaal
15 uur
Onder de naam Microsoft Power FX brengt Microsoft een eigen programmeertaal voor Power Platform uit.
Sociaal netwerk Gab is gehackt
20 uur
Gab, een anti-censuurnetwerk dat vooral geliefd lijkt bij uiterst rechtse mensen, is gehackt. De daders vragen een half miljoen dollar losgeld.
Apple opnieuw aangeklaagd om batterij iPhone 6
20 uur
De Portugese consumentenbond heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf de iPhone 6, 6 Plus, 6s en 6s Plus met softwarematige trucs sneller zou hebben doen verouderen. Een maand geleden diende de Italiaanse consumentenbond om dezelfde reden al een groepsvordering van minstens 60 miljoen euro in tegen Apple.
Destiny breidt uit in Wallonië
21 uur
Met de overname van Ulysse Group is cloud telecomprovider Destiny voortaan even groot in beide landsdelen. Het krijgt er meteen ook een tweede vestiging in het zuiden bij.
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken en verkoopt die enkel online
22 uur
Volvo kiest wereldwijd voor een fundamentele transformatie. 'We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit', zegt CEO Håkan Samuelsson.
Gentse subsidies worden eenvoudig online raadpleegbaar
1 dag
De Gentse gemeenteraad heeft maandagavond op vraag van N-VA de oprichting van een eenvoudig raadpleegbare subsidiedatabank goedgekeurd. Ook in Antwerpen, waar een onderzoek loopt naar misbruik van subsidies door Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi, komt er zo een lijst.
Zoom verviervoudigde omzet in 2020
1 dag
Zoom Video Communications heeft zijn omzet in coronajaar 2020 ruim verviervoudigd. Het Amerikaanse videoconferentiebedrijf profiteerde van het vele thuiswerken door de coronapandemie.
Twitter hangt waarschuwingslabel aan misleidende vaccinberichten
1 dag
Twitter voorziet misleidende berichten over coronavaccins voortaan van een waarschuwing. Gebruikers die dergelijke tweets plaatsen worden bij herhaling tijdelijk geblokkeerd en na vijf keer permanent verbannen van het sociale netwerk.

Chinese regio pakt het minen van bitcoins aan
1 dag
Om te voldoen aan de plannen van de Chinese overheid om het energieverbruik terug te brengen, pakt Binnen-Mongolië nu de bitcoinminers aan. De autonome regio is vanwege zijn goedkope energie en ruimte geliefd bij bedrijven die met grote datacentra de berekeningen maken waarmee nieuwe bitcoins worden toegevoegd.
TikTok verovert de culinaire wereld: waarom ook jij de app zou moeten leren kennen
1 dag
Afgelopen maanden ontpopte TikTok zich tot een waar online kookplatform. Tijd om afstand te nemen van onze ouderwetse kookboeken en een account aan te maken op de populaire video-app?
Computerogen, lockdownrugpijn en coronakilo's: een jaar telewerken eist zijn tol
1 dag
Pijn, vermoeide ogen, een paar kilootjes meer ... het 'nieuwe' werken laat na een jaar zijn sporen na op ons lichaam. 18 praktische tips tegen lockdownkwaaltjes.
Zeker proberen: AI wekt (oude foto's van) je voorouders tot leven
1 dag
Een nieuwe onlinedienst kan oude foto's tot leven wekken met behulp van kunstmatige intelligentie. Deep Nostalgia, zoals de dienst heet, neemt het gezicht van een persoon op een bestaande foto en animeert dat. Zo lijkt het alsof de gefotografeerde met zijn of haar hoofd draait, met de ogen knippert en glimlacht.
Digitaal plannen in opmars bij Vlaamse wegenwerken
1 dag
Bouwwerk Informatie Management, kortweg BIM, is in opmars bij Vlaamse Wegenwerken. Een kwart van de gepubliceerde studiebestekken maakt al gebruik van digitaal en virtueel plannen.
LastPass volgt gebruikers in Android-app
1 dag
LastPass gebruikt volgens een nieuw onderzoek een pak meer trackers dan andere wachtwoordbeheerders. Het bedrijf zelf nuanceert dat door te stellen dat de trackers geen al te gevoelige data doorspelen.
Na de computerproblemen: wellicht één extra virtuele Batibouwdag
1 dag
De virtuele editie van Batibouw is zondag door technische problemen niet doorgegaan. Ook zaterdag gooiden informaticaproblemen al roet in het eten. Vandaag wordt er een nieuwe poging ondernomen om de poorten van de bouwbeurs digitaal te openen.
TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie
1 dag
ByteDance, de Chinese eigenaar van filmpjesapp TikTok, zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De onderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers aanwerven. Zo wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China.
PlayStation 5 vanaf de zomer klaar voor geheugenuitbreiding
1 dag
Sony wil de PS5 deze zomer via een update klaarstomen voor een interne geheugenuitbreiding. Dat meldt Bloomberg. Op dit moment is het lastig om de opslagcapaciteit van de spelconsole uit te breiden, terwijl de nieuwste games vaak extreem veel geheugen opslokken.

'Huawei wil een eigen elektrische auto uitbrengen'
1 dag
Techgigant Huawei werkt naar verluidt aan een eigen elektrische wagen. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters. Het Chinese bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen.
'Handelsplatform achter GameStop-saga wil in maart naar de beurs'
1 dag
Beursbemiddelaar Robinhood, een van de hoofdrolspelers in de beursgekte rond fondsen als GameStop en AMC Entertainment, zou daarover al gesprekken hebben gevoerd met banken.
Uber-chauffeurs mogen smartphone niet meer gebruiken in Brussel
2 dagen
Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist.
N-VA wil dat overheid daders van cyberaanvallen benoemt
4 dagen
In een resolutie roepen vier N-VA parlementsleden op om landen die cyberaanvallen uitvoeren bij naam te noemen, te sanctioneren en de kwestie internationaal aan te kaarten.
Interview Cegeka en Citymesh: 'Ons doel is om de vierde operator te worden op de zakelijke markt'
4 dagen
Een van de grootste Belgische ICT-spelers bundelt de krachten met een van de prominentste zakelijke telecomspelers. Het Limburgse Cegeka en het Brugse Citymesh hebben elkaar gevonden in een markt die volgens hen groter wordt dan klassieke telecom.
Aantal vacatures met telewerk meer dan verdubbeld
4 dagen
Het aantal vacatures dat telewerk toelaat is ten opzichte van voor de pandemie meer dan verdubbeld. Voor de IT-sector is de stijging zelfs nog groter.
Google komt met Autopilot voor Kubernetes
4 dagen
Google, een van de uitvinders van containertechnologie Kubernetes, wil met de dienst het draaien en beheren van containers op het platform vergemakkelijken.
Belgische bedrijven meest tevreden over IT-outsourcing van TCS, Computacenter en Hexaware
4 dagen
IT-dienstverleners TCS, Computacenter en Hexaware scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Atos valt van een gedeelde eerste plaats vorig jaar terug naar nummer tien.
Bart Watteeuw ruilt Proximus voor Cegeka
4 dagen
Bart Watteeuw wordt voortaan verantwoordelijk voor de infrastructuur bij Cegeka. Hij werkte twaalf jaar lang voor Proximus.

Draconische maatregelen leggen internet in Azië aan banden
4 dagen
Schendingen van mensenrechten gebeuren in Azië steeds vaker online, stellen critici. Een resem aan nieuwe reglementen en wetsvoorstellen, zogenaamd bedoeld om foute informatie over het coronavirus te bestrijden, beperken volgens hen de vrijheden in de hele regio.
Leuvense gamestudio Happy Volcano haalt 1,8 miljoen euro binnen
4 dagen
Het investeringsfonds Hiro Capital van Ian Livingstone investeert 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in de studio voor de ontwikkeling van een parkeerspel. Livingstone is een van de ontwikkelaars van de originele Tomb Raider games.
Twitter wil omzet verdubbelen met meer reclame
4 dagen
Techbedrijf Twitter kijkt naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers om zijn jaaromzet omhoog te krijgen. Er wordt ook gedacht aan abonnementen op Tweetdeck, de app voor professionale gebruikers.

Pagina's

Abonneren op belgië