consument

253 nieuwsberichten gevonden
Datacenter United stelt Bart Stevens aan als CIO
1 uur
Datacenter United heeft Bart Stevens aangesteld als Chief Information Officer. Hij zal bij de Belgische aanbieder van datacenterdiensten op technisch en structureel vlak de lijnen van de groep gaan uittekenen.
Privacyregulatoren komen op stoom: meer dan miljard aan boetes geïnd
2 uur
Europese privacyregulatoren hebben het voorbije jaar net geen 1,1 miljard euro aan boetes uitgeschreven voor bedrijven die zich niet aan de GDPR-privacyrichtlijnen hielden.
Activision ontslaat tientallen werknemers wegens grensoverschrijdend gedrag
3 uur
Gamebedrijf Activision Blizzard heeft sinds vorige zomer tientallen medewerkers ontslagen en nog eens zo'n veertig bestraft wegens grensoverschrijdend gedrag. Dat gebeurde na beschuldigingen van seksuele intimidatie en andere misdragingen bij het bedrijf.
Itsme weer online na urenlange panne
3 uur
De toepassing Itsme, om in te loggen op verschillende (overheids)websites, is na een urenlange panne opnieuw beschikbaar. Dat meldt een woordvoerster van het bedrijf.
Bose SoundLink Flex klinkt goed uit elke hoek
3 uur
De SoundLink Flex van Bose is een draadloze speaker die uitermate geschikt is om mee op pad te nemen. Zo weegt-ie slechts een halve kilo en is de behuizing waterdicht, stofbestendig en stevig genoeg om een valpartij te doorstaan.
Nieuwe general manager Startups.be
3 uur
Netwerkorganisaties Startups.be en Scale-ups.eu krijgen een nieuwe manager. Leen Anthuenis volg er Charlotte Gréant op.
FOD Economie waarschuwt voor nepkopers op tweedehandssites
3 uur
De economische inspectie heeft vorig jaar 872 meldingen ontvangen over pogingen om verkopers op tweedehandsplatforms op te lichten. Dat meldt de FOD Economie. Het ging om 434.884,32 euro.
Proximus gebruikt elektriciteitspalen voor uitrol fibernetwerk in Wallonië
21 uur
Voor de uitrol van zijn fibernetwerk in Wallonië maakt Proximus gebruik van elektriciteitspalen. Het telecombedrijf heeft daarvoor een nieuwe overeenkomst getekend met de Waalse beheerder van het elektriciteitsnetwerk Ores.
Vulkaanuitbarsting Tonga legt kwetsbaarheid van ons wereldwijde telecommunicatiesysteem bloot
22 uur
Bij de onderzeese vulkaanuitbarsting van afgelopen zaterdag nabij Tonga, een eilandengroep in de Stille Oceaan, zijn alle telefoon- en internetlijnen uitgevallen. Dit laat zien hoe kwetsbaar de wereldwijde telecommunicatiesystemen zijn, zegt hoogleraar Dale Dominey-Howes, verbonden aan de universiteit van Sydney.

'Voorlopig geen vr-headset van Apple'
1 dag
Apple moet het debuut van zijn virtual reality-headset mogelijk uitstellen. Er zijn problemen met de ontwikkeling van de bril, waarmee onder meer virtuele objecten kunnen worden geprojecteerd in de echte wereld. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Howest-studenten hacken stad Leuven
1 dag
Leuven zet sinds enkele maanden studenten van hogeschool Howest in om de stad ethisch te hacken.
'Nu ook antitrustonderzoek naar VR-bedrijf Oculus'
1 dag
De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) en meerdere Amerikaanse staten doen onderzoek naar Oculus. Het bedrijf dat virtualrealitybrillen maakt, net als Facebook een dochteronderneming van Meta, zou zich schuldig maken aan oneerlijke concurrentiepraktijken.
‘Nvidia roept productie RTX 3090 Ti een halt toe’
1 dag
Naar verluidt heeft Nvidia de productie van het volgende vlaggenschip van het bedrijf, de GeForce RTX 3090 Ti, een halt toegeroepen. De productie staat even op pauze.
Apple zegt extra betaalmogelijkheden voor datingapps toe
1 dag
Apple staat het makers van datingapps in de Nederlandse App Store toe om andere betaalsystemen te gebruiken dan alleen dat van de iPhonemaker zelf. Het techbedrijf heeft dat laten weten aan ontwikkelaars.
‘VR- en AR-bril van Apple komt niet voor 2023 uit’
1 dag
De geruchten over de VR- en AR-bril van Apple blijven zich maar opstapelen. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan verschijnt de bril niet voor 2023.
LinkedIn beschuldigd van in stand houden netwerkmonopolie
1 dag
LinkedIn zou zijn enorme schat aan gebruikersgegevens en geavanceerde technologie gebruiken om een monopolie op de zakelijke socialmediamarkt in stand te houden. Dat komt naar voren in een rechtszaak die in de VS tegen het bedrijf is aangespannen. LinkedIn noemt de claims in een reactie ongegrond.
Oekraïne 'heeft bewijs van Russische betrokkenheid bij grote cyberaanval'
1 dag
De Oekraïense regering zegt dat ze bewijzen heeft dat Rusland betrokken is bij de grote cyberaanval die verschillende overheidswebsites getroffen heeft.
Second Life-founder keert terug voor ontwerpen van metaverse
3 dagen
Linden Lab, het bedrijf achter de virtuele online wereld Second Life, heeft gisteren aangekondigd dat oprichter Philip Rosedale zich weer bij het project zal voegen als strategisch adviseur. Dat schrijft Cointelegraph.

Oekraïne heeft aanwijzingen van Russische betrokkenheid bij grootschalige cyberaanval
3 dagen
Oekraïne heeft 'voorlopige aanwijzingen' dat de Russische geheime diensten mogelijk betrokken zijn bij de grootschalige cyberaanval op verschillende van zijn ministeries. Dat heeft het land vrijdag aangekondigd.
Rusland arresteert REvil hackers op vraag van VS
3 dagen
De Russische autoriteiten hebben veertien mensen opgepakt die betrokken zijn bij de REvil hackersgroep. Opmerkelijk genoeg gebeurde dat op vraag van de VS, al is de kans op uitlevering klein.
'Google Analytics in strijd met privacyregels'
3 dagen
De analysedienst van Google stuurt gegevens van Europese gebruikers naar de Verenigde Staten, en dat is verboden onder de GDPR, zo zegt de Oostenrijkse privacytoezichthouder.
Na de klachten over Bill Gates: Microsoft licht intimidatiebeleid door
4 dagen
Microsoft gaat zijn intimidatiebeleid herbekijken. Ook de aanpak van de klachten over ex-baas Bill Gates en andere directeuren wordt daarbij onderzocht en in een publiek rapport gegoten.
Miljardenclaim tegen Facebook-moederconcern Meta in Groot-Brittannië
4 dagen
Meta, het moederconcern van Facebook, kijkt in Groot-Brittannië aan tegen een miljardenclaim, wegens de praktijken rond gegevensverzameling bij het sociaal netwerk. De claim zou oplopen tot meer dan 2,3 miljard pond (2,75 miljard euro).
Starter van de week: Segments.ai zorgt voor betere computervisiemodellen
4 dagen
Computer vision draait om data en de modellen die erop gebouwd zijn. Dat brengt zo zijn eigen uitdagingen met zich mee, en daar wil de Leuvense start-up Segments.ai bedrijven - en meer bepaald hun ingenieurs - bij helpen.
5G-licenties worden in juni uitgedeeld
4 dagen
Het BIPT roept kandidaten op om zich te melden voor 5G-spectrum. Ook bestaand 2G- en 3G-spectrum gaat deze zomer onder de hamer en er is plaats voor een vierde mobiel netwerk.
Britse ex-staatssecretaris: 'Huawei geband omdat het moest van de VS'
4 dagen
Een Britse voormalig regeringsleider claimt dat Huawei in het Verenigd Koninkrijk vooral werd verbannen niet op basis van veiligheidsredenen, maar onder druk van de VS.
Microsoft maakt geen Xbox One-consoles meer
4 dagen
Microsoft is volledig overgeschakeld op de productie van Xbox Series X en S. Het bedrijf blijkt al sinds eind 2020 geen nieuwe Xbox One-consoles meer te bouwen.

Oekraïense overheidswebsites getroffen door grootschalige cyberaanval
4 dagen
Verschillende Oekraïense overheidswebsites zijn vrijdag het slachtoffer geworden van een grootschalige cyberaanval. De aanval is nog niet opgeëist, maar vindt plaats tegen de achtergrond van oplopende spanningen tussen Kiev en Moskou.
CIO Herman De Prins verlaat UCB in mei
4 dagen
Farmabedrijf UCB moet op zoek naar een nieuwe CIO: Herman De Prins verlaat binnen enkele maanden het bedrijf.
Cashbackapp Cake verdwijnt, bedrijf gaat wel door
4 dagen
De Belgische app Cake, waarmee gebruikers cashbackkortingen kunnen krijgen door de app te koppelen aan hun bankrekening, houdt op te bestaan. Het bedrijf erachter gaat wel door met een nieuwe strategie, dankzij vers geld uit Frankrijk

Pagina's

Abonneren op consument