consument

272 nieuwsberichten gevonden
Eén emoji zegt meer dan duizend woorden
1 dag
De lange lijst van gele gezichtjes en allerhande groente en fruit die tegenwoordig onontbeerlijk zijn in de onlinecommunicatie blijft groeien. Maar hoe, en vooral door wie, wordt bepaald welke emoji's erbij komen en welke verdwijnen?
NRB neemt IT-staffer People & Technology over
1 dag
People & Technology uit het Waals-Brabantste Corroy-Le-Grand wordt overgenomen door NRB. Daarmee wil die laatste haar managed staffing-diensten uitbreiden.
The Ada Talks lanceert met eerste editie in Brussel
1 dag
Donderdagavond bracht She Goes ICT een tweehonderdtal genodigden naar het centrum van Brussel voor een avond die 'women in tech' in de verf zet. Maar in de uren daarvoor, vond ook een primeur plaats: de allereerste versie van The Ada Talks.
Haal alles uit Excel met deze online cursus + cursusboek
1 dag
Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want met onze nieuwste online cursus plus cursusboek Excel in de Praktijk, samengesteld door Wim de Groot, haal ook jij alles uit deze software.
PMV investeert in software die zelfrijdende wagens veiliger maakt
1 dag
PMV investeert pompt samen met andere investeerders 1,2 miljoen euro in IVEX. Daarmee wil die laatste haar software voor veilige zelfrijdende wagens sneller op de markt brengen.
Orange introduceert als eerste de eSIM in België
1 dag
Orange biedt als eerste operator in België ondersteuning voor embedded SIM's oftewel eSIMS. Bij smartphones en andere gadgets die deze technologie aan boord hebben heeft de consument geen fysiek simkaartje meer nodig. Onder meer Apple en Samsung bieden smartphones en smartwatches aan met eSIM-ondersteuning.
Honderden Android-apps uit Play Store verbannen
1 dag
Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de downloadwinkel verbannen.
Orange start rechtszaak tegen verkoop van VOO aan Providence
1 dag
Orange Belgium heeft een kortgedingprocedure ingeleid om de verkoop van VOO aan investeringsfonds Providence nietig te laten verklaren. Dat meldt het bedrijf zelf.
Proximus zag omzet dalen met 2,1 procent in 2019
1 dag
Telecomconcern Proximus heeft de omzet vorig jaar met 2,1 procent zien afnemen ten opzichte van 2018, tot 5,686 miljard euro. Dat is in lijn met de analistenverwachtingen. Ondanks de druk op de omzet kwam de onderliggende ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 0,3 procent hoger uit, op 1,87 miljard euro.

Belgische bedrijven meest tevreden over IT-diensten van Atos en TCS
1 dag
IT-dienstverleners Atos en TCS scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Maar er zijn ook onverwachte dalers.
Trump koopt alle advertentieruimte YouTube op verkiezingsdag
1 dag
In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op de verkiezingsdag plaatst YouTube slechts voor één kandidaat advertenties op de startpagina: Donald Trump.
Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) is ICT Woman of the Year 2020
2 dagen
Dewi Van De Vyver van Flow Pilots mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen. Julie Scherpenseel van ML6 werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020. De winnaressen werden donderdagavond bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van She Goes ICT, het jaarlijkse evenement van Data News dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.
Larry Tesler overleden
2 dagen
Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.
Big Chungus-kast voor gamers die graag opvallen
2 dagen
Behuizingen voor gaming-pc's horen enigszins imponerend te zijn en de Big Chungus van Kolink past goed in die traditie.
'Apple wil rivalen meer ruimte geven op zijn gadgets'
2 dagen
Apple overweegt concurrenten meer mogelijkheden te bieden op iPhones, iPads en de HomePod-luidspreker. Hierdoor zouden gebruikers straks bijvoorbeeld ook andere browsers en mail-apps moeten kunnen instellen als standaardtoepassing.
Google brengt testversie uit van Android 11
2 dagen
Google heeft een eerste testversie van Android 11 op de wereld, en dan vooral op de ontwikkelaars van deze wereld, losgelaten.
'Dit is een veldslag': strijd tussen VS en China over 5G verscheurt Europese Unie
2 dagen
De Europese Unie en haar lidstaten zitten gewrongen tussen Amerikaanse en Chinese druk over de aanleg van supersnelle internetnetwerken. Ook België worstelt met het vraagstuk. Maar wie de ene de hand reikt, dreigt de andere te verbranden.
Citymesh meldt zich bij BIPT voor 4G-licentie (update)
2 dagen
Technologiebedrijf Citymesh uit Oostkamp heeft interesse getoond in het nog vrije spectrum van de 4G-frequentieband. Regulator BIPT zal daarom een veiling lanceren die de overheid minstens 15 miljoen euro aan extra inkomsten kan opleveren.

Improvisatietheater met robots gaat in première
2 dagen
Kan een kunstmatige intelligentie theater maken? En kan zo'n AI dan ook grappig zijn? Een nieuwe improvisatievoorstelling trekt op tournee door Vlaanderen, en een van de spelers is een robot.
Sony skipt Amerikaanse gameconferentie om coronavirus
2 dagen
Sony heeft aangekondigd dat het niet naar Pax East gaat. Na MWC is dat een nieuwe grote conferentie die met afzeggingen te kampen krijgt omwille van de corona-epidemie.
Coolblue wil meer winkels en meer zelf bezorgen
2 dagen
Coolblue gaat dit jaar meer stenen winkels openen. Zo opent er binnenkort een filiaal in het centrum van Brussel. Ook wil het webwinkelbedrijf de eigen bezorgservice CoolblueFietst flink uitbreiden en zijn installatiedienst aan huis verder laten groeien.
Zanco Tiny T2: piepklein telefoontje met grote ambities
2 dagen
De Zanco Tiny T2 is een van de kleinste telefoons ter wereld, met een omvang van zo'n 6 bij 3 centimeter. Het scherm heeft een resolutie van 120 x 96 pixels.
Nederlands team bouwt 'cryo-chip' voor kwantumcomputer
2 dagen
Het Nederlandse QuTech heeft samen met Intel een nieuwe chip gemaakt die een echte schaalbare kwantumcomputer weer wat dichterbij moet brengen.
Digimeter: ''Digitaal-nieuwsparadox' drijft Vlaming richting vertrouwde nieuwsmerken'
2 dagen
Meer Vlamingen kampen met de zogenaamde digitaal-nieuwsparadox: ze zijn beter dan ooit geïnformeerd door digitale media, maar ze maken zich meer zorgen over het toenemende fake news dat gepaard gaat met die digitale media.
Vlamingen maken zich zorgen over fake news
2 dagen
Meer Vlamingen kampen met de zogenaamde digitaal-nieuwsparadox: ze zijn beter dan ooit geïnformeerd door digitale media, maar ze maken zich meer zorgen over het toenemende fake news dat gepaard gaat met die digitale media. Die paradox drijft de Vlaming weer richting de vertrouwde nieuwsmerken zoals de televisiejournaals, leert het onderzoek Digimeter 2019.
Voor het eerst heeft elke Vlaming minstens één slim scherm
3 dagen
Elke Vlaming heeft minstens één slim toestel in huis zoals een computer, tablet, smartphone, smart tv of 'wearable', zo leert de Digimeter 2019 van onderzoeksinstituut imec. Daarnaast bereikten Netflix, Spotify en andere mediaplatforms in 2019 een kritische massa.
Amerikaan die knippen & plakken uitvond, is overleden
3 dagen
Computerpionier Larry Tesler is op 74-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan bedacht in de jaren 70 een manier om op de computer stukken tekst te knippen, te kopiëren en te plakken. 'Cut, copy and paste', noemde Tesler dat. Het principe is tegenwoordig niet meer weg te denken.

Ethias benoemt Wilfried Neven tot CDTO
3 dagen
Ethias heeft Wilfried Neven aangeduid als nieuwe Chief Digital Transformation Officer binnen het directiecomité van de verzekeringsgroep. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door de NBB.
Brussels minister van Digitalisering pleit voor 5G-testzone
3 dagen
Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) heeft een testzone voorgesteld voor de uitrol van het 5G-netwerk. Hij opperde het idee woensdag in het Brussels Parlement na een vraag in de commissie Economische Zaken.
Aanklacht Huawei tegen Amerikaanse overheid afgewezen
3 dagen
Een aanklacht van Huawei tegen de Amerikaanse overheid is afgewezen door een Amerikaanse rechter. Huawei vocht een verbod aan waardoor Amerikaanse overheidsdiensten geen Huawei-apparatuur kunnen kopen.

Pagina's

Abonneren op consument