consument

246 nieuwsberichten gevonden
Apple lanceert nieuw besturingssysteem macOS Monterey
1 uur
Techreus Apple geeft zijn besturingssystemen voor de Mac sinds jaar en dag de (bij)naam van een markante plek in Californië. Vanavond rond een uur of 19:00 is het de beurt aan Monterey, oftewel macOS 12. We lijsten de belangrijkste nieuwigheden voor je op.
Helena Mischel (Microsoft): 'Mijn steentje bijdragen aan de maatschappij geeft me energie'
6 uur
Helena Mischel, account executive bij Microsoft in Zweden, werd in 2015 genomineerd voor de ICT Young Lady of the Year-award. 'Mensen moeten leren openstaan voor verandering en enthousiast zijn over de mogelijkheden van technologie. Dat gaat verder dan de upgrade van een besturingssysteem', steekt ze van wal.
YouTube-accounts gewild doelwit voor hackers
6 uur
Google heeft zijn handen vol aan cybercriminelen die op YouTube-accounts inbreken en de toegang tot deze gehackte kanalen vervolgens doorverkopen, zodat andere misdadigers erop kunnen uitzenden wat ze willen. Zoals nepadvertenties voor cryptovaluta.
REvil-bende nu écht van het internet gekegeld?
7 uur
Een internationale groep van veiligheidsdiensten, waaronder de FBI, heeft REvil van het net gehaald. REvil is de bende achter onder meer de Kaseya-aanval die meer dan duizend bedrijven trof.
Ook Italië wil Intel-fabriek binnenhalen
7 uur
De Italiaanse overheid voert gesprekken met Intel over een nieuwe chipfabriek. Onder meer Duitsland, Polen, Frankrijk, België en Nederland liggen al op tafel.
Everis gaat voortaan als NTT Data door het leven
7 uur
IT-consultancybedrijf Everis is nu helemaal omgedoopt tot NTT Data. NTT Data nam in 2014 de controle over Everis over.
Mogelijk 70 banen weg bij IT-integrator NTT Belgium
7 uur
Bij NTT Belgium in Diegem verdwijnen rond de 70 banen. Het gaat om personeelsleden van de administratieve afdeling. De IT-integrator wil de taken van die dienst uitbesteden aan een externe provider.
Netflix wil niet opdraaien voor extra dataverkeer door Squid Game
8 uur
Netflix weigert te betalen voor het extra dataverkeer dat wordt veroorzaakt door de populariteit van series als Squid Game. Dat had een Zuid-Koreaanse internetprovider geëist. Door de toenemende populariteit van streamingplatforms kijken steeds meer mensen vaker series via internet en dat leidt tot extra dataverbruik.
Nieuwe klokkenluider verwijt Facebook dat het problematische inhoud toeliet om winst
2 dagen
Opnieuw beschuldigt een klokkenluider socialemediabedrijf Facebook ervan dat het winst laat voorgaan op het modereren van problematische inhoud. Dat bericht de Washington Post vrijdag. Facebook is sinds september in een schandaal verwikkeld, nadat een gewezen medewerkster van het bedrijf, Frances Haugen, interne documenten publiek had gemaakt.

Philips en ASML geraakt door cyberaanval bij Nederlandse VDL
3 dagen
Chipmachinefabrikant ASML en zorgtechnologiebedrijf Philips worden geraakt door een cyberaanval begin deze maand bij industrieconcern VDL. Dat bevestigen de bedrijven na eerdere berichtgeving van het Eindhovens Dagblad. ASML en Philips laten weten dat VDL voor hen een 'belangrijke leverancier' is.
Regeling 5G-veiling kan goed uitdraaien voor Citymesh
3 dagen
De federale regering heeft de regelgeving voor de komst van een vierde telecomspeler zo geschreven dat de toegang iets moeilijker gemaakt wordt voor bedrijven met grote ambities om op alle fronten actief te zijn. Dat kan in het voordeel uitdraaien van het Belgische Citymesh, dat in de eerste plaats op bedrijfsklanten mikt.
Amadys levert onderdelen glasvezelnetwerk Proximus
3 dagen
Fiberklaar, dat in Vlaanderen het glasvezelnetwerk van Proximus uitrolt, gaat in zee met Amadys voor het leveren van verschillende netwerkcomponenten de komende vijf jaar.
Zestigtal namaakwebshops met .be-domeinnaam opgerold dit jaar
3 dagen
Sinds begin dit jaar werden 58 frauduleuze webshops met een .be-domeinnaam opgedoekt. Dat zegt de Belgische vereniging van e-commercebedrijven BeCommerce.
YouTube doelwit van malware die paswoorden steelt
3 dagen
Een gigantische malwarecampagne probeert sinds zeker eind 2019 de kanalen van videomakers op YouTube over te nemen, om op die manier crypto-scams te verspreiden.
Corona deed internetfraude oplopen tot 74 miljoen euro
3 dagen
In 2020 liep de schade door internetfraude op tot 74.157.032 miljoen euro, maar liefst zeven keer hoger dan in 2019. Dit jaar normaliseren de cijfers opnieuw enigszins.
Verwacht niet teveel van de Windows 10 November 2021 Update
3 dagen
Hoewel alle ogen de laatste tijd op Windows 11 gericht zijn, brengt Microsoft volgende maand voor Windows 10 ook nog een onderdelenupdate uit. De omvang van de Windows 10 November 2021 Update (21H2) is echter beperkt, met weinig nieuwe functies.
Starter van de week: Trensition snort de relevantste trends voor bedrijven op
3 dagen
In een wereld vol verandering kun je niet anders dan meebewegen. Welke trend belangrijk is voor je bedrijf, en hoe je daarop moet inspelen om morgen nog relevant te zijn, dat zoekt de Gentse start-up Trensition voor je uit.
Maakt een lichaam AI slimmer?
4 dagen
Een experiment van de universiteit van Stanford kijkt naar hoe intelligentie en lichamen gelinkt zijn. Bedoeling is om een AI te bouwen voor robots die zelf evolueert.

Belgische wereldprimeur: eerste VR-sport 'Ballistic' ziet levenslicht
4 dagen
Op het tweejaarlijkse Sportinnovatiecongres van Sport Vlaanderen, dat donderdag plaatsvond, werd met Ballistic de eerste VR-sport gelanceerd. Het gaat om een wereldprimeur van Vlaamse bodem. Data News sprak met producer Jeroen Dessaux van ontwikkelaar Triangle Factory.
Kingston XS2000: Externe ssd voert snelheid op
4 dagen
De Kingston XS2000 is een externe ssd die bijzonder compact en licht is. De afmetingen bedragen slecht 70 x 33 millimeter en het opslagapparaatje weegt net geen 60 gram.
Minister De Sutter: 'Weg vrij voor veiling 5G-rechten volgend jaar'
4 dagen
De federale ministerraad heeft donderdag het licht op groen gezet voor de koninklijke besluiten die de weg vrijmaken voor de veiling van de 5G-rechten in ons land. Dat meldt minister van Telecom Petra De Sutter (Groen). Volgens haar zit het dossier nu in de laatste rechte lijn en kan de veiling plaatsvinden in het tweede kwartaal van volgend jaar.
Hubside.Store wil begin 2022 nog eens zes winkels openen
4 dagen
De Franse keten Hubside.Store, gespecialiseerd in refurbished multimedia, opende deze week zijn tweede winkel in Brussel, in winkelcentrum City 2. De ambitie is om tegen eind januari nog eens zes vestigingen in ons land te openen.
Facebook beboet voor schending gerechtelijk bevel
4 dagen
De Britse mededingingsautoriteit CMA heeft Facebook een boete van 50,5 miljoen pond (ongeveer 60 miljoen euro) opgelegd in het kader van zijn fusie met Giphy, omdat het bedrijf 'opzettelijk' een gerechtelijk bevel heeft overtreden en geweigerd heeft informatie te verstrekken.
Telenet en Ericsson breiden samenwerking rond 5G uit
4 dagen
De telecombedrijven Telenet en Ericsson breiden hun partnership verder uit. Met de verlenging van het bestaande contract zal Ericsson niet alleen instaan voor het ontwerp en de optimalisering van het netwerk van Telenet, maar ook voor het uitrollen van 5G-hardware en de integratie daarvan in de bestaande mobiele infrastructuur.
Stabiele selfies met DJI OM 5
4 dagen
Zoals de naam doet vermoeden, is de DJI OM 5 alweer de vijfde editie van DJI's smartphone-gimbal. Die zorgt er opnieuw voor dat mobiele filmpjes stabiel blijven, dit keer met een uitschuifbare arm.
'PayPal wil Pinterest kopen'
4 dagen
Betalingsbedrijf PayPal overweegt uit te breiden naar sociale media met een overname van Pinterest, dat vooral bekendstaat als digitaal prikbord voor afbeeldingen.
Geen parlementaire hoorzitting over encryptie
5 dagen
Er komt geen parlementaire hoorzitting over het wetsvoorstel dat berichtendiensten verplicht om encryptie te ondermijnen. N-VA parlementslid Michael Freilich had daar om gevraagd, maar de meerderheidspartijen vinden het te voorbarig.

Cisco maakt mobiel bellen mogelijk met Webex Go
5 dagen
Cisco gaat het gebruik van zijn Webex-communicatieplatform op mobiele apparaten vereenvoudigen. Daarvoor lanceert het bedrijf in de eerste helft van 2022 de nieuwe dienst Webex Go, waarmee klanten zakelijk kunnen bellen vanaf een persoonlijk device zonder dat ze een extra app nodig hebben.
Train zelf AI om Amazonewoud te redden
5 dagen
Om ontbossing snel te detecteren komt data-analysebedrijf SAS met een AI tool. Het vraagt aan het grote publiek om te helpen het algoritme te trainen.

Pagina's

Abonneren op consument