consument

248 nieuwsberichten gevonden
PlayStation wil meer games naar pc brengen
16 uur
Sony maakt bekend dat het veel meer PlayStation-games naar pc en mobiele apparaten wil brengen, die nu veelal voor PS4 en PS5 beschikbaar zijn.
Microsoft koopt Belgische Scaptify-app
1 dag
Het Hasseltse Scapta verkoopt een van haar apps voor webwinkels aan Microsoft. Die integreert het in haar Microsoft Dynamics portfolio.
Motorola Edge 30 Pro krijgt goedkopere versie
1 dag
De nieuwe Motorola Edge 30 volgt kort op de Edge 30 Pro, wat momenteel de duurste Motorola is. Wat zijn de verschillen?
Subwoofer bij Denon DHT-S217 Sound Bar reeds ingebouwd
1 dag
Waar veel soundbars een losse subwoofer vereisen om de lage tonen te benadrukken, zou dat voor de DHT-S217 Sound Bar van Denon niet hoeven.
Gwen Busseniers (CryptoSchool): 'De cryptowereld is veel meer dan bitcoin alleen'
2 dagen
Cryptomunten hebben de jongste tijd hun volatiele reputatie meer dan waargemaakt. Maar hoe werkt dat nu eigenlijk allemaal, die digitale munten? En hoe zit het met dat mechanisme erachter, de blockchain? Gwen Busseniers van CryptoSchool legt het helder uit. Want wie wil beleggen in cryptomunten, kan maar beter weten wat onder de motorkap zit.
Het metaverse: liever zonder Meta en co?
2 dagen
De Google's en Meta's van deze wereld zien wel brood in het metaverse, maar is dat ook de beste stap voorwaarts? Ook kleinere bedrijven zoeken zich een weg in de digitale leefwereld. 'Big tech stelt de belangen van de gebruiker niet voorop.'
Heeft de Oekraïense techsector de veerkracht om te overleven?
2 dagen
De afgelopen tien jaar ontvouwde zich een waar techsprookje in Oekraïne. Het land zette zich op de kaart als techhub en groeide vorig jaar nog met meer dan dertig procent. Door de Russische invasie beleeft de sector nu één van de donkerste bladzijden uit zijn geschiedenis.
Tiende van Europese gezinnen investeerde in cryptomunten, raamt ECB
2 dagen
Ruim één op de tien Europese gezinnen heeft geïnvesteerd in cryptomunten zoals de bitcoin. Dat blijkt uit een studie die de Europese Centrale Bank (ECB) dinsdag publiceert.
Vermogen Elon Musk keldert in bijna twee maanden met 100 miljard
2 dagen
Het vermogen van zakenman Elon Musk heeft de voorbije twee maanden een enorme deuk opgelopen. Musk is momenteel nog 193 miljard dollar waard, omgerekend ruim 180 miljard euro. Dat was begin april nog 288 miljard dollar. De daling volgde op het zware koersverlies van het aandeel van autofabrikant Tesla, waarvan Musk oprichter en topman is.

N-VA kaapt Vivaldi-burgerbevraging op Google
2 dagen
Wie op Google zoekt naar de pagina van de online burgerbevraging 'Een land voor de toekomst' krijgt geregeld N-VA-publiciteit als eerste resultaat te zien. 'Slim van de partij', zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.
Skelia komt in handen van Nortal
2 dagen
Het van origine Belgische IT-nearshoringbedrijf Skelia is overgenomen door Nortal, dat haar hoofdkantoor in Talinn (Estland) heeft.
Spanje gaat 12 miljard euro investeren in halfgeleiders
2 dagen
De Spaanse regering heeft een plan van 12 miljard euro aangenomen dat bedoeld is om de chip- en halfgeleiderindustrie te ontwikkelen en van Spanje een 'referentie' te maken in deze strategische sector, die wereldwijd kampt met tekorten.
Dstny neemt Tactful AI over
2 dagen
Dstny doet een nieuwe overname, deze keer breidt het haar aanbod rond customer experience verder uit met het Brits-Egyptische Tactful AI.
Oorlog in Oekraïne doet Europese smartphonemarkt krimpen
2 dagen
De Russische inval in Oekraïne heeft de Europese smartphonemarkt het voorbije kwartaal duidelijk laten krimpen. De verkoop daalde volgens berekeningen van marktonderzoeksbureau Canalys in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met tien procent tot 41,7 miljoen toestellen.
Apps straks gemakkelijk te herstellen op Windows 11
2 dagen
Binnenkort kun je als gebruiker van Windows 11 heel gemakkelijk je apps herstellen, zodat je ze niet handmatig hoeft te downloaden na een installatie.
Windows 11 krijgt later dit jaar extra widgets
2 dagen
Microsoft kondigt aan dat Windows 11 later dit jaar officieel ondersteuning krijgt voor widgets van derde partijen.
Belgische glasvezeluitrol meer dan verdubbeld op een jaar tijd
3 dagen
Het aantal aansluitingen met glasvezel is op één jaar tijd meer dan verdubbeld. Daarmee zijn we qua groei de snelste van Europa, maar in totaalcijfers hinken we achteraan.
Samsung T7 Shield: Externe ssd kan tegen stootje
3 dagen
Wanneer je vaak bestanden uitwisselt met een extern opslagmedium, dan wil je uiteraard dat deze tegen een stootje kan. De Samsung T7 Shield dankt zijn naam daaraan.

Nieuw Android-bestandssysteem maakt gegevensopslag kleiner en sneller
3 dagen
Vanaf Android 13 zal het mobiele besturingssysteem een nieuw bestandssysteem hanteren. Daardoor blijft er meer ruimte over voor de opslag van andere bestanden zoals foto's.
Beurswaakhond FSMA waarschuwt voor valse kredieten online
3 dagen
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor oplichters die via het internet valse kredieten aanbieden. 'De voorbije maanden werden veertig frauduleuze kredietverstrekkers opgespoord', zegt de financiële waakhond dinsdag in een persbericht.
Google Street View bestaat 15 jaar, Atomium is populairste Belgische 'bestemming'
3 dagen
Het platform Google Street View viert deze week zijn vijftiende verjaardag. De virtueel meest bezochte plek in ons land blijft het Atomium, maar ook andere Brusselse trekpleisters zijn erg populair.
VR-bril verzacht pijn bij weeën
3 dagen
Zwangere vrouwen die tijdens hun arbeid op de kraamafdeling een Virtual reality (VR) bril opzetten, ervaren minder pijnlijke momenten bij de weeën.
WhatsApp kapt er binnenkort mee op iOS 10 en iOS 11
3 dagen
De populaire berichtendienst WhatsApp zal vanaf 24 oktober 2022 niet meer werken op oudere iPhones.
Zuckerberg aangeklaagd voor rol in Cambridge Analytica-schandaal
3 dagen
De openbaar aanklager van Washington DC klaagt Mark Zuckerberg aan. De procureur zegt dat hij bewijs heeft dat Zuckerberg als CEO van Facebook (nu Meta) deelnam in het beslissingsproces dat het dataschandaal mogelijk maakte.
Samsung gaat 338 miljard euro uitgeven aan chips en... medicijnen
3 dagen
Samsung gaat zijn uitgaven de komende vijf jaar fors verhogen. Het Zuid-Koreaanse technologieconcern steekt omgerekend honderden miljarden euro's in vooral de productie van onder meer chips. Dat moet tot 2026 zowat 80.000 banen opleveren.

Pagina's

Abonneren op consument