consument

263 nieuwsberichten gevonden
Nederlandse privacywaakhond fluit corona-app terug
1 maand
De Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens heeft kritiek op de corona-app die het land gisteren lanceerde. Vooral het wettelijk kader en de samenwerking met Google en Apple vormen obstakels.
'Oracle wil TikTok kopen'
1 maand
Techgigant Oracle zou gesprekken voeren om onderdelen van het geplaagde sociale netwerk TikTok te kopen.
Microsoft stopt deels met Internet Explorer 11
1 maand
In het komende jaar gaat Microsoft geleidelijk aan stoppen met Internet Explorer 11. De browser blijft bestaan, maar het licht wordt geleidelijk aan gedimd.
Win een WOW-monitorstandaard van Leitz
1 maand
Lang niet iedere monitor is in hoogte verstelbaar. Wanneer de kijkhoek niet optimaal is, liggen met name nek- en schouderklachten op de loer. Het Duitse Leitz bedacht hiervoor de WOW-monitorstandaard.
Epic Games speelt hoog spel in rechtszaak tegen Apple
1 maand
Spelletjesmaker Epic Games wil dat de Amerikaanse rechter Apple verbiedt tegenstappen te nemen na een betalingsdispuut. Apple zou dreigen om de ontwikkelaarsaccounts van het bedrijf in te trekken, met mogelijk grote gevolgen voor de Unreal Engine.
Nederlandse beleggingsapp wil Belgen lokken met gratis transacties
1 maand
Het Nederlandse fintechbedrijf Bux lanceert dinsdag zijn beleggingsapp in België. Die hoopt jongeren te verleiden met een reeks gratis beleggingsdiensten.
VS strenger voor Huawei, maar laat Alibaba vooralsnog met rust
1 maand
De Verenigde Staten hebben de sancties die gelden tegen de Chinese techreus Huawei aangescherpt. Dat heeft de Amerikaanse handelsminister Wilbur Ross gezegd tegen nieuwszender Fox.
'Nederlandse overheid wist wie gehackt kon worden, maar waarschuwde niet'
1 maand
Het ministerie van Justitie en Veiligheid wist van tevoren welke bedrijven risico liepen bij een grote VPN-hack eerder deze maand, maar deed niets met die informatie. Uiteindelijk werden inloggegevens van zeker 900 bedrijven online gezet.
Nieuwe richtlijnen voor wie online koopt met kredietkaart
1 maand
Wie een product of dienst online koopt, zal dat binnenkort niet meer kunnen regelen door enkel een kredietkaartnummer en de drie cijfers op de achterkant van de kaart door te geven. De Europese wetgeving vereist extra veiligheid, zegt bankenfederatie Febelfin.

Nieuwe 'Flight Simulator' is een etalage voor Microsoft-technologie
1 maand
Een piepkleine minderheid van consumenten zal zich rot amuseren met Microsoft Flight Simulator. Voor de rest van de buitenwereld ziet technologiereus Microsoft het vooral als een uitstalraam om de kracht van zijn andere producten en diensten, zoals cartografietoepassing Bing Maps en cloudinfrastructuur Azure, te laten zien.
Duitsland onderzoekt concurrentiepraktijken Amazon
1 maand
Duitsland gaat onderzoeken of en hoe Amazon het de prijszettingen van externe verkopers op haar platform heeft beïnvloedt.
Nederland brengt zijn corona-app uit
1 maand
De Nederlandse Corona-app is nu beschikbaar voor burgers. Ze werd gelanceerd in de Google Playstore en de Apple Appstore. Ze kan door iedereen worden gedownload, maar werkt voorlopig maar in een drietal regio's.
Corona-app downloaden: Zo werkt het
1 maand
De corona-app van de Nederlandse overheid is vanaf vandaag voor iedereen te downloaden. Onder de naam CoronaMelder vind je deze in de Play Store voor Android-smartphones en in de App Store voor iPhones. Hoe gaat dit in z'n werk?
'Google wil Duo vervangen door Meet'
1 maand
Google zou plannen hebben om videobeldienst Duo op te doeken. De dienst zou moeten samensmelten met Meet, die andere videobeldienst van het bedrijf. Het gaat voorlopig om een gerucht.
IBM lanceert 7nm datacenterchip
1 maand
IBM heeft haar Power10 processor onthuld. De nieuwe datacenterchip wordt gemaakt door Samsung.
BMW: helft wagens deels elektrisch tegen 2030
1 maand
BMW wil dat tegen 2030 meer dan de helft van haar geproduceerde wagens volledig elektrisch of hybride zijn
Ook Facebook klaagt over commissies in de App Store
1 maand
Facebook klaagt over het commissiebeleid in de App Store van Apple. Het sociale netwerk ergert zich eraan dat de iPhonemaker bij een nieuwe dienst van Facebook de gebruikelijke vergoeding wil krijgen op zogeheten in-app-aankopen.
Trump overweegt ook Alibaba in de ban te doen
1 maand
De Amerikaanse president Donald Trump overweegt het Chinese techbedrijf Alibaba in de Verenigde Staten te verbieden. Dat zei hij tijdens een persconferentie zaterdag op zijn golfclub in Bedminster.

Oplichting met 'IKEA-vouchers' circuleert opnieuw op Facebook
1 maand
Op Facebook circuleert momenteel een erg geloofwaardige poging tot oplichting. Een nagemaakte pagina van Ikea Belgium belooft gratis cadeaubonnen, maar wie deelneemt komt bedrogen uit.
Uitvinder digitale fotoscanner overleden
1 maand
In de VS is computerwetenschapper Russel Kirsch overleden. Hij bouwde 63 jaar geleden de eerste scanner en maakte zo de eerste digitale foto.
Amazon lanceert 'quantum-computing-as-a-service'
1 maand
Na acht maanden in preview, maakt AWS haar quantum computing cloud officieel beschikbaar. De dienst loopt hoofdzakelijk via partners.
Boete van 20.000 euro voor Proximus wegens niet wissen van persoonsgegevens
1 maand
Proximus heeft van de Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA) een administratieve boete opgelegd gekregen van 20.000 euro. Het telecombedrijf had verzaakt om de persoonsgegevens van een vrouw op haar verzoek te schrappen en had de gegevens zelfs doorgegeven aan andere telefoongidsen en -inlichtingendiensten.
Apple én Google kegelen schietspel Fortnite uit hun app-winkels
1 maand
Na Apple heeft nu ook Google het populaire cartooneske schietspel Fortnite uit zijn app-winkel verwijderd. Dat gebeurde nadat ontwikkelaar Epic Games een eigen betaalmethode in het spel had geïntroduceerd - iets wat tegen de spelregels van de Amerikaanse techgiganten ingaat.
Lek in Amazon Alexa gaf toegang tot audio-opnames
1 maand
Amazon heeft een kwetsbaarheid in zijn spraakassistent Alexa verholpen nadat onderzoekers van cybersecurity-firma Check Point het ontdekten. Hackers konden ermee toegang krijgen tot audio-opnames van slachtoffers, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dit gedaan is.
Starter van de week: Docbyte digitaliseert interactie met klanten
1 maand
Al het papierwerk digitaliseren dat betrekking heeft op interactie met de klant: dat is het doel van de Gentse scale-up Docbyte. Op die manier zouden veel processen immers efficiënter moeten kunnen verlopen.
Massaclaim tegen Amerikaanse techreuzen wegens schending privacy
1 maand
Een Nederlandse claimstichting heeft een massaclaim ingediend tegen de Amerikaanse techreuzen Salesforce en Oracle. De stichting, The Privacy Collective, meent dat die bedrijven de privacy van miljoenen mensen schenden door illegaal hun gegevens te verzamelen.
VS slaan alarm over nieuw Russisch hackerswapen
1 maand
De Amerikaanse autoriteiten zeggen het bestaan te hebben ontdekt van een geavanceerd Russisch hackerswapen. Dat heeft de codenaam Drovorub en kan worden gebruikt om in te breken in computers die draaien op besturingssysteem Linux.

'Tsunami aan sms-phisingberichten op komst'
1 maand
Cybercriminelen plannen de komende dagen en misschien weken verschillende aanvallen met smishingberichten in ons land. Dat heeft het Centrum voor Cybercriminaliteit vernomen uit goede bron. Het Centrum roept op alert te zijn en dergelijke berichten te melden.
Stijn De Beuckelaer gaat SAP Belux leiden
1 maand
SAP heeft een nieuwe topman voor België en Luxemburg. Stijn De Beuckelaer volgt zo Alain Georgy op.

Pagina's

Abonneren op consument