consument

249 nieuwsberichten gevonden
1.120 Belgen dienen klacht in na datalek Facebook
2 dagen
Na het datalek bij Facebook, dat in april aan het licht kwam, dienden zo'n 1.120 Belgen klacht in bij de Gegevensbeschermingsautoriteit. Zo'n drie miljoen Belgische gebruikers zouden bij het lek getroffen zijn.
Twitter en Snapchat boeren uitstekend in tweede kwartaal
2 dagen
De socialmediabedrijven Twitter en Snapchat hebben een sterk tweede kwartaal achter de rug. Twitter behaalde bijna driekwart meer omzet dan een jaar eerder, Snapchat zag de omzet zelfs verdubbelen. Beide diensten wisten meer gebruikers te lokken en verdienden ook meer aan adverteerders.
Chrome OS-update verhelpt inlogproblemen door eerdere update
2 dagen
Bezit je een Chromebook waarop je na het installeren van een recente update ineens niet meer kunt inloggen, dan is daarvoor nu een oplossing beschikbaar in de vorm van een nieuwe update. Binnen te halen door het besturingssysteem in de gastmodus te starten.
Review: Roomba iRobot i3 - Robotstofzuiger met nood aan betere software
2 dagen
Volautomatisch stofzuigen, dat kan hij zeker. Maar die app die er bij hoort? Daar ontbreekt toch functionaliteit die we bij dit prijskaartje verwacht hadden.
Einde van ellende in zicht voor slachtoffers van REvil-ransomware
2 dagen
Kaseya, de maker van beheersoftware die begin juli slachtoffer werd van een stevige REvil ransomware-aanval, heeft een universele sleutel te pakken. Het bedrijf begint die ook te delen met zijn klanten.
Chipbakker Intel kampt met gestagneerde omzet door toegenomen concurrentie
2 dagen
Intel, 's werelds grootste fabrikant van halfgeleiders, heeft ondanks de wereldwijde schaarste aan chips in het tweede kwartaal een licht lagere omzet geboekt dan een jaar eerder. Het Amerikaanse bedrijf verkocht meer chips voor computers en laptops, maar de divisie die onderdelen levert voor datacenters kampte met gedaalde verkopen.
Starter van de week: Conneqtr haalt papierlast uit de bouwwerf
2 dagen
Leveringsbonnen, Dimona-aangiften, attesten, certificaten... Soms lijkt het of een gebouw niet uit baksteen en beton wordt opgetrokken, maar uit papier. Genoeg daarmee; de Brusselse start-up Conneqtr wil met twee apps en een ondersteunend onlineplatform de administratie op een werf digitaliseren.
Technisch probleem legde wereldwijd groot aantal sites plat
3 dagen
Door een technisch probleem dat wereldwijd de websites en apps van grote bedrijven treft, zijn ook in België tal van websites onbereikbaar. Het gaat onder meer om de sites van KBC, Delhaize, AirBNB en de websites en apps van mediabedrijven van de DPG Media (o.a. Het Laatste Nieuws, De Morgen, vtm). Intussen zijn de sites opnieuw bereikbaar.
Covid-app stuurt 600.000 Britten in zelfquarantaine op een week tijd
3 dagen
De NHQ Covid-19-app, de Britse versie van Coronalert, heeft tussen 8 en 15 juli meer dan een half miljoen mensen advies gegeven in zelf-quarantaine te gaan.

Israël opent parlementair onderzoek naar spionagesoftware Pegasus
3 dagen
Het Israëlische parlement heeft een commissie geïnstalleerd om onderzoek te doen naar het mogelijke misbruik van de spyware Pegasus door staten, zo heeft een Israëlisch parlementslid donderdag gezegd.
TikTok krijgt boete om schenden van privacy kinderen
3 dagen
De populaire filmpjesapp TikTok moet een boete van 750.000 euro betalen. De Autoriteit Persoonsgegevens, de privacywaakhond van de Nederlandse overheid, vindt dat de app de privacy van kinderen heeft geschonden.
Zens ZEPP03M-powerbank is dubbele draadloze lader
3 dagen
De ZEPP03M-powerbank van het Nederlandse merk Zens is bijzonder omdat 'ie aan beide kanten draadloos kan opladen.
YouTube verwijdert coronavideo's van Braziliaanse president Bolsonaro
3 dagen
Videodienst YouTube heeft filmpjes van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro verwijderd vanwege 'misleidende informatie' over het coronavirus. In een verklaring schrijft YouTube dat het na een zorgvuldige beoordeling heeft besloten de video's van de rechts-populistische president weg te halen.
Slack: binnenkort de Teams van Salesforce
3 dagen
Bedrijfssoftwaremaker Salesforce.com heeft de overname van Slack helemaal afgerond. Salesforce wil Slack uitbouwen tot een werkplekapp voor samenwerkingen tussen bedrijven.
EU-hof buigt zich over dataverwerking Facebook
3 dagen
Het Hof van Justitie van de Europese Unie gaat zich buigen over de vraag of Facebook juridisch gezien gebruikersgegevens mag verwerken. Het doet dat op vraag van het Oostenrijkse gerechtshof en Noyb, de organisatie van activist Max Schrems.
Nieuw informaticasysteem beoordeelt prestaties van scheidsrechters
3 dagen
Belgische scheidsrechters kunnen vanaf dit seizoen hun eigen prestaties evalueren via het Referee Information System (RIS), een gloednieuw onlineplatform ontwikkeld door hogeschool UCLL. Dat maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond vandaag bekend. De RIS-analyses zullen mee de aanduidingen en de trainingen bepalen.
Nederland: vervalste vaccinatiebewijzen en hackers die site voor test- en prikafspraken belagen
3 dagen
Op chatdienst Telegram wordt gehandeld in nagemaakte vaccinatiebewijzen. Dat werd ontdekt in Nederland waar de Gemeentelijke gezondheidsdiensten (GGD) 'enkele tientallen aangiftes' hebben gedaan tegen mensen die zo'n bewijs kochten en daarmee tegen de lamp liepen. Ondertussen kunnen Nederlanders ook problemen ondervinden bij het inloggen op GGD-websites, door ddos-aanvallen van hackers.
Firefox dropt als laatste moderne browser FTP
3 dagen
Mozilla ondersteunt in de nieuwste versie van zijn Firefox browser niet langer het File Transfer Protocol of FTP. Het ooit erg populaire systeem is nu verdwenen uit elke grote hedendaagse browser.

Beats Studio Buds-oordoppen ook geschikt voor Android
3 dagen
Hoewel audiomerk Beats onderdeel is van Apple, zijn de volledig draadloze Beats Studio Buds ook geoptimaliseerd voor gebruik met Android-smartphones.
Brit opgepakt in verband met grote Twitter-hack van vorig jaar
3 dagen
De Spaanse politie heeft een 22-jarige Brit gearresteerd voor zijn rol bij de grootschalige hacking van prominente Twitter-accounts vorig jaar. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.
Marsrover Perseverance gaat monsters van rotsen op Mars nemen
3 dagen
De rover Perseverance, die sinds februari op Mars is, gaat binnen twee weken monsters nemen van de rotsen van een oud meer op de rode planeet. Dat heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa bekendgemaakt.
E-maildienst DuckDuckGo houdt pottenkijkers uit je inbox
4 dagen
DuckDuckGo zet zich al jaren in voor het inperken van online trackers. In de eerste plaats met de gelijknamige, privacyviendelijke zoekmachine. Nu breidt het bedrijf uit naar je inbox. Email Protection filtert trackers uit binnenkomende e-mails, zodat de afzender minder over je te weten komt.
Nederlandse chipmachinemaker ASML ziet orderboek bijna verdubbelen
4 dagen
ASML heeft zijn orderboekje in het tweede kwartaal van dit jaar bijna zien verdubbelen. Door de tekorten op de chipmarkt zijn er veel bedrijven met uitbreidings- of vernieuwingsplannen, wat resulteerde in zo'n 8,3 miljard euro aan orders. In totaal heeft de Nederlandse chipmachinefabrikant nu 17,5 miljard euro aan bestellingen in de boeken staan.
Eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin succesvol verlopen
5 dagen
De eerste bemande ruimtevlucht van Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Jeff Bezos, is dinsdag een succes geworden. Aan boord waren naast Bezos en zijn broer ook de jongste en oudste astronaut tot nu toe.
Pegasus-spyware op je telefoon? Zo check je het zelf
5 dagen
De tool die Amnesty gebruikt om smartphones te analyseren op sporen van spyware, kan je nu zelf gebruiken. Wie na de onthullingen over de Pegasus-spyware van onder meer Knack zelf even wil checken, zal evenwel wat geduld en IT-ervaring nodig hebben.
Meer platte monitoren in Samsung Odyssey-lijn
5 dagen
Met de Odyssey G70A, G50A en G30A voegt Samsung drie platte gamemonitoren toe aan de Odyssey-lijn, die eerder voornamelijk uit curved modellen bestond.
Snap koopt bedrijf dat AR-shopping mogelijk maakt
5 dagen
Snap - dat is het moederbedrijf van de populaire Snapchat-app - koopt opnieuw een bedrijf dat inzet op augmented reality (AR). Vertebrae zet AR in voor shopping.

Pagina's

Abonneren op consument