consument

230 nieuwsberichten gevonden
Zal volledige redundantie ooit mogelijk zijn?
3 uur
Wat u zelf doet, doet u beter. Tot blijkt wat er nodig is om bedrijfssystemen de klok rond beschikbaar en bereikbaar te houden. In de wereld van datacenters en netwerken geldt redundantie daarbij als een ijzeren wet.
Ook Google stort zich op de bankwereld
10 uur
Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.
The Harbour predikt de 'gezonde financieringsmix' voor jonge bedrijven op zoek naar kapitaal
12 uur
De financieringswereld is een ondoordringbaar woud, dus je krijgt maar beter een gids mee. Het Gentse The Harbour wil precies dat zijn: een begeleiding voor start-ups en andere jonge bedrijven in hun zoektocht naar groeikapitaal.
Is de tijd van Androids monopolie bijna voorbij?
13 uur
Android is met meer dan 85 procent van de markt, en een geschatte 2,5 miljard telefoons veruit het belangrijkste mobiele besturingssysteem. Maar hoe lang nog?
Artificiële intelligentie ontdekt dat de Aarde rond de Zon draait
14 uur
Zwitserse natuurkundigen hebben een neuraal netwerk ontworpen dat natuurwetten kan 'herontdekken'. Toen ze verschillende posities van de Zon en van Mars ten opzichte van de Aarde in hun programma invoerden, kwam het heliocentrisme als vanzelf tevoorschijn.
Betaaldienst Facebook Pay kijkt mee met al je aankopen
15 uur
Facebook lanceert in de Verenigde Staten Facebook Pay, een nieuwe betaaldienst om binnen apps van Facebook snel en eenvoudig mee af te rekenen. Dat gemak heeft alleen wel een prijs. Facebook houdt precies bij wat je koopt.
Giga-fabriek van Tesla komt niet naar Vlaanderen
22 uur
De eerste Europese gigafabriek van automaker Tesla komt in Duitsland te staan, in de omgeving van Berlijn. Dat heeft Tesla-baas Elon Musk gezegd. Vlaanderen en Nederland, die ook hengelden naar de komst van de Tesla-fabriek, vissen definitief achter het net.
Dell verkoopt nu ook hardware in 'as a service' model
1 dag
Dell Technologies biedt zakelijke klanten voortaan de mogelijkheid om flexibel hardware aan te kopen in een 'as-a-service' model. Ook concurrent HPE kondigde al zo'n formule aan.
Dell stelt infrastructuur op automatische piloot voor
1 dag
De Dell EMC PowerOne is volledig autonoom draaiende infrastructuur die duizenden taken automatiseert. Op die manier kunnen IT-beheerders het manuele werk reduceren.

Telenet dient klacht in tegen geplande joint venture tussen Proximus en Orange
1 dag
Telenet heeft bij de mededingingsautoriteit een klacht ingediend tegen de samenwerking die de concurrenten Orange en Proximus willen opzetten om hun mobiele toegangsnetwerken te delen. Dat werd vernomen bij de laatste twee bedrijven.
Skullcandy Vert Clip-Anywhere-dopjes raak je niet zomaar kwijt
1 dag
Skullcandy richt zich doorgaans op hippe jongeren maar met de Vert Clip-Anywhere Wireless Earbuds komt men nu ook met oordoppen voor actievelingen.
Labour doelwit van DDoS-aanval
1 dag
In de aanloop naar de vervroegde parlementsverkiezingen in Groot-Brittannië zegt oppositiepartij Labour dinsdag het slachtoffer van een cyberaanval te zijn geweest. Het zou gaan om een DDoS-aanval, die inmiddels gemeld is bij de National Cyber Security Centre.
Wordt spraakbesturing de standaard bedieningsinterface?
1 dag
Van smartphones over auto's tot smarthomesystemen: spraaktechnologie krijgt stilaan een prominente rol in ons leven. Kunnen muis, toetsenbord en touchpad binnenkort voorgoed naar het containerpark?
VUB-onderzoekers miniaturiseren optische computer
1 dag
Computers die werken op basis van laserlicht zijn aanzienlijk sneller bij het oplossen van optimalisatieproblemen, maar waren tot nu toe te groot en te duur. De onderzoeksgroep toegepaste fysica van de Vrije Universiteit Brussel heeft deze machines sterk verkleind en vereenvoudigd tot een draagbaar systeem. Dat moet ze geschikt maken voor commercieel gebruik.
Eminent EM6410-camera op afstand te draaien
1 dag
Het is niet altijd vanzelfsprekend dat een beveiligingscamera alles in beeld krijgt. Op afstand kunnen draaien en kantelen is dan een welkome toevoeging.
'Apple plant AR-headset tegen 2022'
1 dag
Apple zou tegen 2022 een AR-headset op de markt willen brengen. Het bedrijf heeft zijn plannen bekendgemaakt op een interne meeting met een duizendtal medewerkers. Dat schrijft techsite The Information op basis van anonieme bronnen.
Vier banken en Bpost gaan samen geldautomaten beheren
1 dag
Argenta, AXA Bank, Bpost, Crelan en VDK bank gaan samen hun geldautomaten beheren. Dankzij de samenwerking kunnen de banken de dienst naar eigen zeggen efficiënter organiseren.
Betaalkaart van Apple is mogelijk seksistisch
1 dag
In New York is een onderzoek geopend naar de betaalkaart van technologiegigant Apple en de bank Goldman Sachs na beschuldigingen van discriminatie. Dat bevestigt de regulator van de financiële diensten van de Amerikaanse staat.

Dominique Leroy aan de slag bij Amerikaanse consultant
2 dagen
De voormalige CEO van Proximus, Dominique Leroy, werkt als extern adviseur voor het Brussels bureau van de Amerikaanse consultant Bain & Company. Dat blijkt uit haar LinkedIn-profiel, zo melden De Tijd en L'Echo.
XS4All-aanhangers lanceren nieuwe provider: Freedom Internet
2 dagen
Nederland is sinds vandaag een internetprovider rijker: Freedom Internet. Deze is opgericht door tegenstanders van KPN's plannen om XS4All als zelfstandige provider op te doeken, het actiecomité XS4ALL Moet Blijven.
Dit jaar 200 nepwebshops offline gehaald door politie
2 dagen
De Nederlandse politie heeft dit jaar rond de 200 nepwebshops offline gehaald. Wel is dat een stuk minder dan vorig jaar, omdat men selectiever te werk gaat en zich nu vooral op de 'grote jongens' richt.
Review Hue Play Sync Box: sfeerlicht op maat van je tv
4 dagen
De Sync Box van Signify stuurt je slimme lampen aan op basis van je tv. Data News ging aan de slag met het doosje dat meteen ook een aantal HDMI-poorten uitspaart.
VDAB start met onlinecursus over artificiële intelligentie
5 dagen
De VDAB start met een nieuwe onlinecursus die zo veel mogelijk mensen moet uitleggen wat artificiële intelligentie (AI) precies is en wat de impact ervan is op de samenleving. De cursus werd vrijdag voorgesteld in Ardooie door Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits. 'Als we willen dat Vlaanderen een economische topregio blijft, dan moeten we ervoor zorgen dat iedereen mee is met AI', klonk he...
VS uit nogmaals kritiek op landen die Chinese 5G gebruiken
5 dagen
De technologieadviseur van Amerikaans president Donald Trump heeft op techconferentie Web Summit gewaarschuwd voor China en Huawei. Al kreeg hij ook weerwerk uit de zaal toen iemand de naam 'Edward Snowden' liet vallen.
Ook betaalbare smartphones presteren goed
5 dagen
We testten negen octa-core Android-smartphones uit twee marktsegmenten: hogere middenklasse en premium.
VS start veiligheidsonderzoek naar videoplatform TikTok
5 dagen
De Verenigde Staten zijn een onderzoek begonnen naar Chinese socialemedia-app TikTok. Politici vrezen Bytedance, het Chinese bedrijf dat TikTok bezit, een gevaar kan vormen voor de nationale veiligheid.

Pagina's

Abonneren op consument