consument

284 nieuwsberichten gevonden
Logitech Ergo M575: Trackball-muis is terug
1 uur
In 2017 verraste Logitech vriend en vijand door - voor het eerst in zeven jaar tijd - een nieuwe trackball-muis te lanceren. Daar is nu een opvolger van uit, de Ergo M575.
Notarissen lanceren digitale kluis
3 uur
De Belgische notarissen lanceren een gratis digitale kluis voor elke burger. Die laat toe documenten te bewaren, en blijft gescheiden van de overheid.
Kunstmatige intelligentie lost vijftig jaar oud biologisch vraagstuk op
4 uur
DeepMind zegt dat het een van de klassieke vraagstukken van de biologie heeft opgelost. Het AI-lab van Google zou grotendeels kunnen voorspellen hoe eiwitten zich vouwen, 'protein folding' in het Engels.
Fit de winter door met Teufel Airy Sports-oordoppen
5 uur
Sportscholen beperkt open, buiten is het koud en nat... de motivatie opbrengen om toch fit te blijven, is in deze periode extra lastig. Maar een muziekje op helpt altijd. Daarom verkoopt Teufel nu deze draadloze Airy Sports-oordoppen.
Bitcoin stijgt voorbij recordstand uit 2017
5 uur
De digitale munteenheid bitcoin is naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De munt werd maandag ruim 7 procent meer waard en passeerde daarmee de vorige hoogste stand die in december 2017 werd bereikt.
Facebook neemt klantendienstbedrijf Kustomer over
5 uur
Facebook neemt Kustomer over, een Amerikaanse start-up die systemen voor klantendiensten aanbiedt. Details over de overnameprijs geeft het socialemediabedrijf niet, maar volgens de krant Wall Street Journal wordt het bedrijf op ruim 1 miljard dollar gewaardeerd.
Belgische cloudspeler komt met white label aanbod
6 uur
Het Belgische GIG Tech komt vanaf vandaag met een cloudaanbod dat spelers zelf aan hun klanten kunnen aanbieden.
Financiële data zijn het nieuwe goud
18 uur
De dataleverancier S&P Global wil zijn rivaal IHS Markit kopen voor het equivalent van 44 miljard dollar in aandelen. Het zou op de valreep een van de grootste overnames van 2020 kunnen worden.
Rechter: 'KPN-topman is niet persoonlijk verantwoordelijk voor 5G'
21 uur
De topman van het Nederlandse telecombedrijf KPN, Joost Farwerck, is niet persoonlijk verantwoordelijk voor het 5G-netwerk, de veiligheid ervan of de gezondheidsclaims die ermee samenhangen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald, na een kort geding tegen de KPN-baas.

Belgische inspectie en douane sloten dit jaar meer dan duizend nepwebsites af
22 uur
De Belgische economische inspectie en de douane hebben dit jaar 1.016 websites afgesloten waar namaakgoederen werden verkocht. Dat zijn er iets meer dan de 990 van vorig jaar, blijkt uit cijfers van de FOD Economie.
Cyberaanval op AstraZenica
1 dag
De Britse vaccinontwikkelaar AstraZenica is het doelwit geworden van Noord-Koreaanse cyberaanvallen.
Eenheid van Nederlandse defensie die data verzamelde tijdelijk stilgezet
1 dag
In Nederland is de nieuwe eenheid van de Landmacht die tijdens de coronacrisis op grote schaal data verzamelde over de Nederlandse samenleving, tijdelijk 'on hold' gezet. Dat heeft defensieminister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer laten weten.
Teveel aan servers leidde tot AWS-panne
1 dag
Amazon heeft meer details gegeven over de oorzaak van haar panne. De oorzaak ligt bij het toevoegen van servers waardoor de maximumcapaciteit werd bereikt.
Colt brengt nieuw knooppunt onder in datacenter LCL
1 dag
Telecomspecialist Colt heeft een node toegevoegd aan zijn IQ-netwerk. Het nieuwe knooppunt zal ondergebracht worden in het datacenter van LCL in Diegem.
Stevig beveiligingslek bij website bpost
1 dag
Een fout in de website van bpost zorgde er een tijd voor dat je pakjes van anderen kon ophalen. Het beveiligingsprobleem is ondertussen opgelost.
MIT lanceert vloot autonome boten in Amsterdam
1 dag
Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft de eerste vloot autonoom varende boten te water gelaten in Amsterdam. Aan de vloot is de zelfvarende 'Roboat II' toegevoegd die twee meter lang is en ook passagiers kan vervoeren.
Oprichter Tata Consulting Services overleden
1 dag
F.C. Kohli, de 'vader van de Indiase IT-industrie' is op 96-jarige leeftijd overleden. De man had een grote impact op de Indiase economie.
Microsoft patenteert Big Brother-achtige vergadertechnologie
1 dag
Microsoft heeft patent aangevraagd op technologie waarmee werknemers zich in een aflevering van Big Brother kunnen wanen. Het theoretische Meeting Insight Compute System registreert met sensoren en camera's hoe zij zich tijdens een vergadering gedragen.

Italiaanse boete voor Apple wegens 'misleiden consument'
1 dag
Apple heeft in Italië een boete van 10 miljoen euro gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook hield de Amerikaanse techreus zich volgens de mededingingswaakhond niet aan de regels voor garantie. Beide zaken hebben te maken met de waterdichtheid van iPhones.
Amnesty wil geen fusie Google en Fitbit zonder maatregelen
1 dag
Amnesty International roept de EU op om de fusie van Google en Fitbit niet toe te staan zolang er geen maatregelen worden genomen om het schenden van mensenrechten te voorkomen. De mensenrechtenorganisatie vindt de deal zorgwekkend omdat de wearables van Fitbit een grote hoeveelheid gezondheidsdata verzamelen.
Groot-Brittannië verbiedt 5G-uitrusting Huawei vanaf september 2021
1 dag
De Britse regering gaat telecomproviders vanaf september volgend jaar verbieden om nog uitrusting van Huawei te integreren in de 5G-infrastructuur. Tegen 2027 moet alle uitrusting van de Chinese telecomreus verdwenen zijn.
API-awards voor Transport & Mobility Leuven en Vlaams Energieagentschap
3 dagen
Op de tweede editie van de API Awards van Informatie Vlaanderen vallen Transport & Mobility Leuven en Vlaams Energieagentschap in de prijzen.
Google praat (even) niet meer met Telenet, bpost en ING
3 dagen
Anderhalf jaar na de Belgische lancering van Google Assistent, lijken de integraties met sommige partners van het eerste uur alweer ongedaan gemaakt. Toeval, of is er wat aan de hand?
220 overblijvende werknemers van Getronics Belux ontslagen
4 dagen
Op 10 november had de ondernemingsrechtbank van Brussel het faillissement uitgeroepen van de ICT-dienstverlener, maar toen was er nog geen duidelijkheid over het lot van de 220 personen.
CIO of the Year 2020
4 dagen
Wie wordt CIO of the Year 2020 en volgt Filip Michiels op? De publieke stemming is inmiddels achter de rug. De uiteindelijke winnaar zal mee bepaald worden door onze professionele jury en wordt bekend gemaakt op het CIO of the Year event. Dat vindt dit jaar helemaal digitaal plaats op 2 december. Volg het op de voet in dit dossier.
'Facebook start mogelijk in januari met cryptomunt Libra'
4 dagen
De langverwachte digitale munteenheid Libra, een project van Facebook, zou volgend jaar van start gaan. Mogelijk gebeurt het al in januari, zo meldt de zakenkrant Financial Times op basis van bronnen die bij het initiatief betrokken zijn.
Londen lanceert gedragscode voor Google en Facebook
4 dagen
De Britse regering heeft vrijdag een serie maatregelen aangekondigd om de macht van digitale reuzen als Facebook en Google te beperken, zowel naar het gebruik van persoonlijke gegevens als naar onlinereclame toe.

Proximus en Delta Fiber sluiten akkoord voor uitrol glasvezelnetwerk in Vlaanderen
4 dagen
Telecomoperator Proximus en Delta Fiber hebben een definitieve partnerovereenkomst ondertekend waarin de voorwaarden werden vastgelegd om samen een fibernetwerk in Vlaanderen te bouwen. Doel van de samenwerking is om minstens 1,5 miljoen woningen en bedrijven op glasvezel aan te sluiten.

Pagina's

Abonneren op consument