consument

323 nieuwsberichten gevonden
Ziggo hoeft klantgegevens illegale downloaders niet met filmdistributeur te delen
2 uur
Internetprovider Ziggo hoeft de namen en adressen van illegale downloaders niet aan Dutch Filmworks te overhandigen. De filmdistributeur hoopte deze naw-gegevens af te dwingen aan de hand van gemonitorde ip-adressen, maar een uitspraak van de Hoge Raad steekt hier nu een stokje voor.
Belgische bedrijven meest tevreden over IT-outsourcing van TCS, Computacenter en Hexaware
2 uur
IT-dienstverleners TCS, Computacenter en Hexaware scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Atos valt van een gedeelde eerste plaats vorig jaar terug naar nummer tien.
Draconische maatregelen leggen internet in Azië aan banden
2 uur
Schendingen van mensenrechten gebeuren in Azië steeds vaker online, stellen critici. Een resem aan nieuwe reglementen en wetsvoorstellen, zogenaamd bedoeld om foute informatie over het coronavirus te bestrijden, beperken volgens hen de vrijheden in de hele regio.
Twitter wil omzet verdubbelen met meer reclame
3 uur
Techbedrijf Twitter kijkt naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers om zijn jaaromzet omhoog te krijgen. Er wordt ook gedacht aan abonnementen op Tweetdeck, de app voor professionale gebruikers.
3D-objecten verdwijnen uit Windows 10
3 uur
Een van de meest zichtbare, maar ongebruikte, onderdelen van Windows 10 verdwijnt binnenkort.
Proximus werkt aan nieuw besparingsplan
4 uur
Proximus spant de broekriem opnieuw aan. Het telecombedrijf werkt aan een nieuw kostenverminderingsprogramma waarmee het 400 miljoen euro wil besparen tegen 2025.
Starter van de week: IVEX maakt zelfrijdende auto's veiliger
4 uur
Elk ongeluk is er een te veel, en als het met een zelfrijdende auto gebeurt is het al helemaal onverteerbaar. Om constructeurs te helpen hun autonoom rijdende wagens te verbeteren, ontwikkelde de Leuvense start-up IVEX een tool die uit alle ritdata de potentieel riskante situaties opspoort.
Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook
7 uur
Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet onafhankelijk actie gaat ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.
1,2 miljoen euro voor dataplatform Twintag
19 uur
Het Antwerpse Esoptra verandert zijn naam in Twintag en haalde onlangs ook 1,2 miljoen euro op. Dat geld wordt hoofdzakelijk gebruikt om de commercialisering van het softwareplatform voor datatransport te versnellen. Het focust nu vooral op toepassingen waarmeej bedrijven fysieke producten voor eindklanten kunnen verrijken met QR-codes. Via die digitale tweeling kan zo extra informatie gegeven wor...

Waarom virtueel vergaderen zo vermoeiend is: 'Jezelf continu zien werkt belastend'
23 uur
Vergaderen via Zoom en andere online videoconferencingtools zijn vermoeiend, constateren onderzoekers van de universiteit van Stanford. Dat heeft te maken met 'ontwerpfouten' in de software.
HP legt 425 miljoen dollar op tafel voor HyperX
1 dag
HP gaat zich verder toeleggen op gaming randapparatuur door HyperX over te nemen van Kingston.
Overheid verlengt samenwerking met Itsme
1 dag
Itsme wordt ook de komende drie jaar het mobiele identificatieplatform voor overheidsdiensten. De toepassing werd er vorig jaar zo'n 35 miljoen keer gebruikt.
WhatsApp groeit na twaalf jaar nog amper
1 dag
Het aantal gebruikers van WhatsApp lijkt na twaalf jaar niet meer echt te groeien. De chatapp kondigde op Twitter aan 'meer dan twee miljard gebruikers per maand' te hebben - terwijl het bedrijf een jaar geleden zei dat het de mijlpaal van twee miljard gepasseerd was.
Systeem voor banktransfers enkele uren plat in VS
1 dag
Servers van de Federale Reserve in de Verenigde Staten lagen er de voorbije nacht enkele uren uit. Daardoor waren overschrijvingen tussen banken in het land lange tijd verstoord.
EU wil gratis roaming met tien jaar verlengen
1 dag
De huidige roamingregels, waarbij EU-burgers geen toeslag moeten betalen voor bellen vanuit andere Europese landen, vervalt in 2022. De nieuwe roamingregels zouden ook worden uitgebreid.
Nvidia scoort bij gamers en datacenters, maar worstelt met cryptominers
1 dag
Nvidia zet uitstekende kwartaalresultaten neer dankzij haar succes bij gamers en datacenters. Dat ook cryptominers fan zijn van haar producten is een mes dat langs twee kanten snijdt.
Facebook gaat een miljard dollar investeren in nieuws
1 dag
Facebook gaat de komende drie jaar een miljard dollar (circa 820 miljoen euro) investeren in nieuws. Dat meldt vicepresident Global Affairs van het socialenetwerk, Nick Clegg, in een blogbericht.
Teufel Supreme In-oordopjes blijven altijd op hun plaats
1 dag
Teufels nieuwe Supreme In-oordopjes zijn draadloos, maar draag je wel met een kabeltje rond de nek zodat je ze zeker niet verliest.

Hackers lekken interne documenten van wetenschapsfinancier NWO
1 dag
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is gehackt door hackersgroep DoppelPaymer. Die lekt ondertussen interne documenten.
EU onderzoekt mogelijkheid boetes bij terugtrekken techbedrijven
1 dag
EU-commissaris Margrethe Vestager wil onderzoeken of de Europese Unie grote techbedrijven kan beboeten als zij zich van de markt terugtrekken.
Militair regime Myanmar verbannen van Facebook en Instagram
1 dag
Facebook heeft alle accounts die verbonden zijn met het Myanmarese leger afgesloten. Dat heeft het platform donderdag laten weten in een communiqué. De militaire junta wordt ook verbannen van Instagram, dat eigendom is van Facebook.
Australisch parlement keurt omstreden mediawet goed
1 dag
Het Australische parlement heeft een omstreden mediawet goedgekeurd die digitale platformen verplicht om nieuwsmedia te betalen voor nieuwscontent die via de platformen wordt verspreid. De geamendeerde wet passeerde zoals verwacht met weinig tegenstand door het Australische parlement.
TikTok verwijderde ruim 89 miljoen video's in half jaar
1 dag
Filmpjesapp TikTok verwijderde in de tweede helft van 2020 ruim 89 miljoen video's omdat die niet voldeden aan de richtlijnen. Dat is overigens minder dan één procent van alle video's die in die periode werden geplaatst.
Tech Data neemt financieringsplatform over
2 dagen
IT-distributeur Tech Data neemt Finance Technology over. Daarmee wil het de diensten van het bedrijf naar haar eigen klanten en partners aanbieden.
'Deel Linux Mint-gebruikers laks met updates'
2 dagen
Volgens de ontwikkelaars van Linux Mint lopen er nog teveel gebruikers achter met systeemupdates. Naar schatting is een aanzienlijk deel blijven steken op een versie van Linux Mint 17, waar al twee jaar geen beveiligingsupdates voor zijn uitgebracht.
Android waarschuwt bij gelekte wachtwoorden
2 dagen
Wie wachtwoorden in Android bewaart, wordt binnenkort geïnformeerd als dat wachtwoord in een gekend datalek is opgedoken.
Telenet verwijdert profielen van decoders
2 dagen
Decoders van Telenet krijgen in maart een update waarna klanten geen profielen meer kunnen instellen via het toestel. Bovendien zullen bestaande profielen en bijbehorende pincodes worden verwijderd.

'Gemiddeld 76 nieuwe malware-samples per minuut'
2 dagen
Securitybedrijf G Data CyberDefense identificeerde in 2020 liefst 16,1 miljoen malware-samples. Dit zijn gemiddeld 76 nieuwe schadelijke stukjes code per minuut.

Pagina's

Abonneren op consument