algemeen

8 nieuwsberichten gevonden
Security by behavioural design
2 dagen
In 2021 heeft het NCSC de Universiteit Leiden gevraagd om een rapid review uit te voeren naar best practices en mogelijkheden voor vervolgonderzoek over de integratie van gedragswetenschappen in security by design methodologieën en projecten. Dit academische veld wordt security by behavioural design genoemd. Het doel ervan is om systemen op zo’n manier te ontwerpen dat de gebruiker zich vrijwel automatisch veiliger gaan gedragen.
Evaluatierapport ISIDOOR 2021: cyberwereld en crisiswereld moeten nader tot elkaar komen
2 dagen
De grootste uitdaging bij een grootschalige cybercrisis zit in het maken van snelheid en tegelijkertijd het betrachten van zorgvuldigheid. Dat blijkt uit het evaluatierapport van ISIDOOR, de grootste cybercrisisoefening van Nederland die op 1, 2 en 10 juni werd georganiseerd door het NCSC en de NCTV. Het uitgebreide scenario is tot stand gekomen met hulp van het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement, in samenwerking met Fox-IT voor de IT-security aspecten. Naast de rol van oefenleider verzorgde het COT ook de overkoepelende leerevaluatie, die op 14 september naar de Kamer is gestuurd.
Digital Trust Center start met delen dreigingsinformatie NCSC
3 dagen
Het Digital Trust Center (DTC), onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, start met het proactief informeren van niet-vitale bedrijven over cyberdreigingen met een zeer hoog risico. Hiervoor ontvangen zij informatie van het NCSC. Het doel is om bedrijven tijdig van kritische informatie te voorzien die zij anders niet of te laat zouden ontvangen.  
Samenwerking ONE Conference en Franse FIC
6 dagen
De Nederlandse ONE Conference en de French International Cybersecurity Forum (FIC) gaan samenwerken. Tijdens de FIC is deze week een gezamenlijke Memorandum of Understanding getekend om dit te onderstrepen.
Actief misbruik Confluence: installeer updates
1 week
Het NCSC heeft geconstateerd dat een kwetsbaarheid in Atlassian Confluence door kwaadwillenden actief wordt misbruikt. Misbruik van deze kwetsbaarheid kan er onder andere toe leiden dat kwaadwillenden een systeem overnemen of toegang krijgen tot gevoelige informatie. Misbruik door kwaadwillenden is eenvoudig, mede doordat voorbeeldcode op internet beschikbaar is waarmee de kwetsbaarheid kan worden misbruikt. Het NCSC adviseert organisaties en bedrijven die gebruik maken van Atlassian Confluence zo snel mogelijk de beschikbare updates te installeren.
Herhaalde oproep: update Microsoft Exchange Server
2 weken
Het NCSC heeft de afgelopen dagen geconstateerd dat kwaadwillenden nog steeds actief op zoek zijn naar kwetsbare Microsoft Exchange Server-systemen. Het NCSC vraagt met dit bericht opnieuw actief aandacht voor de door Microsoft beschikbaar gestelde beveiligingsupdates. Het NCSC doet de dringende oproep aan bedrijven en organisaties die gebruik maken van Microsoft Exchange Server, de door Microsoft beschikbaar gestelde beveiligingsupdates te installeren.
NCSC publiceert factsheet ‘Bereid u voor op Zero Trust’
4 weken
Het gebruik van Zero Trust-principes wordt steeds populairder en de noodzaak van het gebruik ervan wordt alsmaar groter. Technologische ontwikkelingen hebben de traditionele kijk op security en het beveiligingsbeleid van veel organisaties ingehaald. Organisaties die Zero Trust omarmen zijn minder vatbaar voor externe aanvallen en dreigingen van binnenuit.
Nederlandse selectie bekend voor FIFA eNations Cup
2 jaar
Dani Hagebeuk en Bob van Uden gaan Nederland vertegenwoordigen bij de FIFA eNations Cup op 13 en 14 april in Londen. Wereldvoetbalbond FIFA organiseert dit WK voor Xbox- en PS4-spelers, waar twintig landen afkomstig uit alle wereldstreken aan meedoen. Dani en Bob kwamen als respectievelijk beste Xbox- en PS4-spelers uit de nationale kwalificatiereeks hiervoor. Per categorie kwamen eerst de 16 beste spelers van ons land online tegen elkaar uit. De vier toppers per device namen het vervolgens tegen elkaar op in het trainingscentrum van de KNVB Campus in Zeist. Hier werd duidelijk wie straks met trots het oranje shirt mogen dragen. Volg AjaxBob95 op Instagram!
Abonneren op algemeen