algemeen

3 nieuwsberichten gevonden
ISIDOOR 2021: NCTV en NCSC organiseren grootste cybercrisisoefening ooit
1 week
Afgelopen week deden zo’n 96 organisaties uit de publieke en private sector, omgerekend meer dan 1500 personen, mee aan de cyberoefening ISIDOOR 2021. Deelnemers kwamen uit vitale sectoren zoals drinkwatervoorziening, nucleair, energie, infrastructuur en het bankwezen. Daarnaast hebben verschillende overheden mee geoefend zoals ministeries, veiligheidsregio’s, politie en het OM. Het grote aantal deelnemende organisaties vanuit verschillende sectoren maakt ISIDOOR uniek en de grootste nationale cybercrisisoefening ooit in Nederland gehouden. Deze driedaagse oefening werd georganiseerd door de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC), ondersteund door het COT en FOX-IT, en had tot doel om de informatie-uitwisseling, samenwerking en coördinatie bij een cybercrisis te beoefenen. 
Derde editie Challenge the Cyber op 29 mei
3 weken
Zaterdag 29 mei vindt alweer de derde editie van het jaarlijkse cybersecurity-event voor scholieren en studenten, Challenge the Cyber 2021, plaats. 38 Teams met in totaal ruim 150 deelnemers nemen het vanaf 11:00 tegen elkaar op om zo snel mogelijk cybersecurity challenges op te lossen. Om 17:00 uur luidt het eindsignaal en zal bekend worden wie in de juniorcategorie (t/m 21 jaar) en de seniorcategorie (t/m 26 jaar) de prijzen in de wacht hebben gesleept. Via een live feed op de website van Challenge the Cyber is de online CTF-wedstrijd zaterdag te volgen voor het publiek.
Nederlandse selectie bekend voor FIFA eNations Cup
2 jaar
Dani Hagebeuk en Bob van Uden gaan Nederland vertegenwoordigen bij de FIFA eNations Cup op 13 en 14 april in Londen. Wereldvoetbalbond FIFA organiseert dit WK voor Xbox- en PS4-spelers, waar twintig landen afkomstig uit alle wereldstreken aan meedoen. Dani en Bob kwamen als respectievelijk beste Xbox- en PS4-spelers uit de nationale kwalificatiereeks hiervoor. Per categorie kwamen eerst de 16 beste spelers van ons land online tegen elkaar uit. De vier toppers per device namen het vervolgens tegen elkaar op in het trainingscentrum van de KNVB Campus in Zeist. Hier werd duidelijk wie straks met trots het oranje shirt mogen dragen. Volg AjaxBob95 op Instagram!
Abonneren op algemeen