algemeen

75 nieuwsberichten gevonden
Hierom werkt Netflix niet meer op je oude smart TV
12 uur
Of het nou gaat om Disney+ die niet werkt onder Linux en Chrome OS of Netflix die de ondersteuning voor oude smart tv’s en mediacenters staakt...de reden is bijna altijd hetzelfde: het is DRM dat roet in het eten gooit. Netflix heeft nu uitgelegd waarom het de ondersteuning voor sommige apparaten moest staken en ook in dit geval is het een DRM-kwestie.
Nieuwe Ubuntu Phone op komst
13 uur
De startup, Volla, werkt aan een nieuwe op privacy gerichte smartphone, de Volla Phone. Deze smartphone gaat draaien op Volla OS, een aangepaste versie van Android zonder connecties met Google, maar kan ook overweg met Ubuntu touch.
Facebook-app opent 'per ongeluk' camera tijdens scrollen op iPhone
15 uur
Gebruikers hebben een nieuwe bug ontdekt in de iOS-versie van de Facebook-app. Deze zou tijdens het scrollen de camera gebruiken zonder toestemming van de gebruiker. Apple’s mobiele besturingssysteem geeft tegenwoordig aan wanneer de camera op de achtergrond wordt gebruikt waardoor dit direct opviel bij gebruikers.
Disney+ toont Simpsons-afleveringen onvolledig
16 uur
Disney+ is gisteren officieel live gegaan, maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot. De grote hoeveelheid nieuwe gebruikers zorgden ervoor dat de dienst meermaals onbereikbaar wat zorgde voor grote frustratie. Het hield daar echter niet mee op, Veel gebruikers klagen over de manier waarop de serie , The Simpsons, op Disney+ staat.
Dit weten we over Microsoft’s nieuwe Edge-browser
1 dag
Nog ongeveer tien weken en dan komt de nieuwe versie van Edge officieel uit. Deze versie van Edge is gebaseerd op de technologie van rivaal Google en Microsoft hoopt op deze manier een groter marktaandeel te verkrijgen.
Ophef en angst onnodig voor YouTubers
1 dag
Google heeft onlangs de algemene voorwaarden voor YouTube aangepast en daarin stond onder andere een passage over het opdoeken van accounts als deze niet commercieel rendabel zijn. Dit zorgde voor paniek onder gebruikers met weinig abonnees en gebruikers die YouTube überhaupt niet gebruiken om geld mee te verdienen, maar die hoeven zich, volgens Google, geen zorgen te maken.
Oproep aan alle prijwinnaars
1 dag
Onze nieuwe website is nu al een paar weken live en wij hebben dit heugelijke feit gevierd door prachtige prijzen weg te geven. De winnaars zijn inmiddels getrokken en hebben bericht van ons gehad, maar nog niet iedereen heeft gereageerd.
De 9 beste Singles Day-aanbiedingen
2 dagen
Ah, 11 november… snoep voor de kids, gadgets voor jezelf, even stil staan bij de gesneuvelden in Amerika en daarna hossend de straat op. Deze feestdag wordt inmiddels door zoveel bedrijven, organisaties en tradities geclaimd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De, uit China overgewaaide, Singles Day lijkt echter de overhand te krijgen nu zelfs (web)shops in Nederland met prijzen stunten op deze dag, wij hebben de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.
Zo gebruik je een VPN op je Xbox One
2 dagen
In dit artikel laten we je zien hoe je een VPN-verbinding opzet voor je Xbox One. Er is geen dedicated app, maar het proces is niet zo heel ingewikkeld.

Photoshop voor iPad grote teleurstelling
2 dagen
Adobe heeft vorige week met veel bombarie een nieuwe versie van Photoshop voor de iPad aangekondigd. Deze versie zou bijna net zo uitgebreid zijn als de desktop-versie, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen en gebruikers zijn teleurgesteld.
Zo haal je meer uit je Gmail inbox met labels
5 dagen
Gmail-labels kunnen je geheime wapen zijn tegen inbox chaos. Wij laten je zien hoe je er het maximale mee uit je inbox kan halen.
Zo controleer je de temperatuur van je grafische kaart
5 dagen
Als het belangrijk is dat je apparatuur niet te heet wordt - gedurende een hittegolf of wanneer je aan het overklokken slaat - is het belangrijk om de temperatuur van de GPU te monitoren. Windows biedt daar geen directe optie voor.
Webwereld trakteert: Win een Kingston KC600 SSD
5 dagen
Hoera, onze nieuwe website is live! Om dit heugelijke feit te vieren geven wij de komende weken in samenwerking met verschillende fabrikanten toffe hardware weg en vandaag is dat KC600 SSD.
Verander elke smartphone, ook je iPhone, in een laptop
6 dagen
De convergentie-droom is nog steeds niet dood en het aantal bedrijven dat met hardwarematige oplossingen op de proppen komt, blijft maar stijgen. Allemaal beloven ze hetzelfde: verander je smartphone in een laptop (of desktop), dit geldt echter vooral voor toestellen die deze functie al standaard ondersteunen. Het bedrijf achter de PhoneBook belooft echter met smartphones te werken die geen desktop-ondersteuning hebben, zelfs de iPhone.
Nieuw updatebeleid Chrome OS is een goed begin
6 dagen
Google rekt de ondersteuningstermijn van een heleboel Chromebooks op en zorgt ervoor dat informatie daarover voortaan te vinden is in de instellingen in plaats van enkel in een document online. Dat is al beter, maar gaat nog niet ver genoeg.
Zo maak je screenshots in Snapchat zonder dat de ander het weet
6 dagen
Als iemand je via snapchat een leuke, grappige foto of video stuurt die je zo leuk vindt dat je die wilt bewaren op je telefoon en je doet dat ook daadwerkelijk, dan zal de zender dat altijd te weten komen, maar er zijn trucs om daaromheen te werken en wij vertellen je hoe.
Google stuurt Pixel 1 alweer met pensioen
6 dagen
Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden, maar Google’s eerste Pixel is alweer drie jaar geleden uitgekomen. “Tijd voor een nieuwe smartphone” moet Google gedacht hebben. Het bedrijf stuurt smartphone dit jaar alweer met pensioen.
Black Friday-gekte barst nu al los
1 week
Vroeger was Black Friday vooral een dag in Amerika waarop mensen over elkaar heen tuimelden om de mooiste aanbiedingen te scoren. Tegenwoordig lijkt het een heel evenement te worden dat weken duurt. Winkels beginnen steeds eerder met stunten en consumenten bedenken hele strategieën om de mooiste deals binnen te slepen. Dit jaar helpen we je een handje en vertellen je alle ins en outs over deze periode.

Met nog 2 maanden voor pensioen daalt Windows 7 verder
1 week
Windows 7 daalt harder dan Windows XP deed in de maanden voor zijn pensioen, maar zoals het er nu naar uitziet zitten nog 390 miljoen pc's op de pensioendatum in januari op Windows 7.
Netflix zal niet meer werken op je oude smart tv
1 week
Netflix is begonnen met het tonen van berichten op verschillende smart tv’s, kant-en-klare mediacenters en Blu-ray spelers waarin het waarschuwt dat de ondersteuning wordt stopgezet. Gebruikers kunnen tot 1 december 2019 genieten van de app.
Microsoft werkt aan back-ups op glasplaat
1 week
Het archiveren van grote hoeveelheden data voor zeer lange tijd is iets waar verschillende bedrijven al jaren mee experimenteren. Door bitrot en degradering blijft het namelijk een uitdaging om data en vooral films voor zeer lange tijd op te bergen zonder een back-up van een back-up te moeten maken. Project Silica moet dat in elk geval een stuk makkelijker maken door alles weg te schrijven op glasplaten.
8 overleden diensten op het cloud-kerkhof
1 week
Het gemak dient de mens en steeds meer gebruikers uploaden hun hele hebben en houden naar de cloud. Maar is dat nou wel zo slim? Het is misschien heel makkelijk, maar men vergeet dat als het bedrijf achter de dienst er de brui aan geeft je al je data ook kwijt bent. Wij kijken naar 8 voorbeelden.
Zo hack je slimme speakers zonder ook maar iets te zeggen
1 week
Beveiligingsonderzoekers van de universiteit van Michigan en Tokio hebben aangetoond dat het mogelijk is Google Home (assistant), Apple Siri en Amazon Alexa-apparaten te hacken/over te nemen zonder ze te benaderen via het netwerk of ertegen te praten. Er wordt slechts gebruik gemaakt van een laser.
7 Fitbit-features die verdwijnen of verbeteren onder Google
1 week
Wat gebeurt er met de Fitbit-app, Fitbit Pay en meer nu het bedrijf is overgenomen door Google? We laten hier ons licht schijnen over deze vragen.
9 leugens die programmeurs zichzelf vertellen
1 week
Programmeurs zijn niet voor niets trots op hun werk. Niemand anders heeft de kracht om een database te openen en de werkelijkheid te veranderen. Hoe meer de wereld afhankelijk is van computers om te bepalen hoe de wereld werkt, hoe krachtiger de programmeurs worden, maar loop niet naast je schoenen, we maken nog meer dan genoeg fouten en een perfect stuk code bestaat niet. Trap vooral niet in de volgende valkuilen.
Zo zet je de ruisonderdrukking van de AirPods Pro aan en uit
1 week
De ruisonderdrukking van de nieuwe AirPods Pro, met twee microfoons die omgevingsgeluid meten om dit te kunnen blokkeren, maken het product zo interessant. Hoe bedien je de oortjes eigenlijk?
Apple AirPods Pro volstrekt niet te repareren
1 week
Apple scoort al jaren lage cijfers wat de repareerbaarheid van diens producten betreft. Deze keer lijkt Apple er echter een schepje bovenop te doen en scoort met de AirPods Pro lager dan ooit.

Linus Torvalds: Ik ben geen programmeur meer
1 week
De man achter Linux, Linus Torvalds, heeft in een interview op de Open Source Summit laten weten dat hij geen programmeur meer is, maar vooral bezig is met het schrijven en beantwoorden van e-mails.
Google koopt Fitbit voor bijna twee miljard euro
1 week
Het zat er al een tijdje aangekomen en nu is de kogel door de kerk. Google heeft smartwatch-fabrikant, Fitbit, overgenomen voor 2,1 miljard dollar, bijna 2 miljard euro. Het bedrijf wil met de aankoop “investeren in het Wear OS ecosysteem” en zelf met smartwatches op de markt komen.
LIFX Candle Color review: veel kleur, weinig licht
1 week
Er zijn inmiddels al aardig wat fabrikanten op de markt die met (slimme) verlichting werken die alle kleuren van de regenboog kunnen weergeven, maar LIFX gaat nog een stap verder en heeft een lap uitgebracht die meerdere kleuren tegelijk weer kan geven.

Pagina's

Abonneren op algemeen