algemeen

1733 nieuwsberichten gevonden
Politie arresteert Nederlandse malwarehandelaar
45 min
De politie heeft een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het maken en verhandelen van malware.
'Apple investeert in exclusieve podcasts voor eigen diensten'
9 uur
Apple steekt geld in de ontwikkeling van podcasts die exclusief te beluisteren zijn via muziekdiensten van het bedrijf. Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.
Vier jaar cel geëist tegen Brabantse hacker in grote fraudezaak
9 uur
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vier jaar cel geëist tegen een 49-jarige hacker uit Boxtel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een omvangrijke fraudezaak.
Reiziger in nood kan whatsappen met ministerie van Buitenlandse Zaken
10 uur
Nederlandse reizigers die in de problemen komen, kunnen vanaf dinsdag een WhatsAppbericht sturen naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt het ministerie in een persbericht.
Nederlandse overheid handhaaft het verbod op software van Kaspersky
12 uur
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het verbod op software van het Russische bedrijf Kaspersky Labs bij de Rijksoverheid gehandhaafd blijft.
Celstraffen voor verdachten van grootschalige drugshandel op darkweb
13 uur
De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag vier verdachten veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen voor grootschalige drugshandel via het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.
Wat kunnen bedrijven en criminelen met je data uit FaceApp?
17 uur
Met het populaire FaceApp kun je er ouder op foto's uitzien, maar geef je ook je foto's en persoonsgegevens weg aan een bedrijf dat ze mag verkopen. Wat kunnen de kopers van deze informatie er precies mee?

ING-klanten melden storing bij inloggen en in ING-app
17 uur
Ruim duizend mensen hebben melding gemaakt van een storing bij het internetbankieren met ING op AlleStoringen.nl.
Financiële data miljoenen Bulgaren aan media verstuurd na hack
18 uur
Hackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.
Organisator werknemersprotest Google verlaat het bedrijf
19 uur
Eén van de organisatoren van de werknemersprotesten bij Google begin dit jaar, Meredith Whittaker, vertrekt bij het bedrijf. Dat tweette programmeur Chris Lu op maandagavond.
Chinese Nederlanders melden toename Kantonese phishingtelefoontjes
20 uur
Tientallen Nederlanders van overwegend Chinese achtergrond deden de afgelopen weken melding bij de Fraudehelpdesk over phishingtelefoontjes waarin met Kantonees accent wordt gevraagd om geld.
HagaZiekenhuis krijgt eerste Nederlandse boete onder Europese privacywet
20 uur
Het HagaZiekenhuis in Den Haag krijgt een boete van 460.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het is de eerste geldboete die in Nederland wordt uitgereikt voor een schending van de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Hoe zit het met Windows 10's nieuwe jaarlijkse update?
21 uur
Het onderhoudsmodel van het besturingssysteem is weer eens omgegooid.
AMD fixt Linux- en Destiny 2-problemen Ryzen CPU
21 uur
Je kan weer rustig gamen en kernel 5.0 starten.
Democraten werken aan wet om Facebooks cryptomunt Libra te verbieden
22 uur
Democraten in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden werken aan een wetsvoorstel om Facebooks cryptomunt Libra en andere stappen van grote techbedrijven op de financiële markt te verbieden.
Bug in iOS 13-bèta laat wachtwoorden zien zonder authenticatie
1 dag
Een bug in de bètaversie van iOS 13 maakt het mogelijk om de wachtwoordinstellingen in te zien zonder het menu eerst via een vingerafdruk of een gezichtssensor te ontgrendelen, schrijft 9to5Mac.

Onderzoek: 'Geen link tussen bovengemiddeld gamen en depressie'
1 dag
Bovengemiddeld gamen zorgt - in tegenstelling tot andere vormen van schermtijd - niet voor een toe- of afname van symptomen van depressie bij tieners. Dat concluderen wetenschappers uit Canada en Australië na zes jaar onderzoek dat maandag is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift JAMA Pediatrics.
Datalek bij Belgisch sociaal medium Netlog trof 49 miljoen accounts
1 dag
Het datalek bij het Belgische sociale medium Netlog trof minimaal 49 miljoen accounts. Dat blijkt uit gegevens die maandag beschikbaar zijn gesteld op de website Have I Been Pwned, waar gebruikers kunnen controleren of hun gegevens mogelijk zijn gelekt.
Microsoft buigt voor ontwikkelaars
1 dag
De wijzigingen die het bedrijf heeft doorgevoerd stuitte op te veel weerstand.
De 11 beste Amazon Prime-aanbiedingen voor de tech-fan
1 dag
Haal het maximale uit Prime-day.
Verenigd Koninkrijk zet computerpionier Alan Turing op 50 pondbiljet
1 dag
Het Verenigd Koninkrijk heeft het portret van wiskundige en codekraker Alan Turing uitgekozen voor het nieuwe 50 pondbiljet, schrijft de Bank of England. Het nieuwe briefje wordt vanaf eind 2021 in de roulatie gebracht.
6 grafische kaarten die je nu NIET moet kopen
1 dag
Tenzij je een prachtige aanbieding aantreft.
Waar blockchain wel en niet goed voor is
1 dag
De blockchain-hype heeft ons iets goeds gebracht.
Marktplaats waarschuwt gebruikers bij mogelijke betaalfraudepoging
1 dag
Marktplaats gaat gebruikers waarschuwen als ze naar een onbekende of onofficiële betaalpagina worden gestuurd. Het handelsplatform werkt samen met banken en de politie om betaalfraude tegen te gaan.

Satellietnavigatienetwerk Galileo getroffen door storing
1 dag
Het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo kampt met een grote storing, schrijft European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website.
'Facebook en Instagram vaker onbereikbaar dan andere sociale media'
2 dagen
Facebook en Instagram waren in de afgelopen twaalf maanden vaker onbereikbaar dan andere sociale netwerken, schrijft Business Insider op basis van cijfers van Downdetector.
'Grote ontslaggolf op komst bij Amerikaanse tak Huawei'
2 dagen
De Amerikaanse tak van de Chinese techgigant Huawei bereidt zich voor op een grote ontslaggolf, zeggen ingewijden tegen The Wall Street Journal.

Pagina's

Abonneren op algemeen