techniek

5200 nieuwsberichten gevonden
Verhuurmakelaar verliest gevoelige gegevens woningzoekenden bij hack
28 min
Criminelen hebben gevoelige gegevens van Nederlanders die zich ingeschreven hadden bij verhuurmakelaar NederWoon buitgemaakt. Het gaat niet alleen om naw-gegevens maar ook om bijvoorbeeld inkomensgeschiedenis.
VS-president Trump zegt dat Huawei onderdeel kan zijn van handelsverdrag
1 uur
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gezegd dat het mogelijk is dat Huawei onderdeel is van een handelsverdrag. Met zo'n handelsverdrag zou het verbod voor Amerikaanse bedrijven om te handelen met de Chinese fabrikant van smartphones, laptops en netwerkapparatuur mogelijk van tafel gaan.
Autoriteit Persoonsgegevens ontving 20.000 privacyklachten sinds AVG
1 uur
De Autoriteit Persoonsgegevens heeft in het eerste jaar na invoering van de AVG bijna 20.000 klachten ontvangen over privacyschendingen. De privacywaakhond ontving daarnaast in de eerste vijf maanden van 2019 bijna 8.000 meldingen over datalekken.
Instagram TV heeft voortaan niet alleen maar verticale video's
1 uur
Instagrams tv-dienst IGTV heeft voortaan niet alleen ondersteuning voor verticale video's, maar ook voor horizontale video's. Het alleen ondersteunen van verticale video's was een van de onderscheidende punten bij de release van de dienst een jaar geleden.
OnePlus 7 Pro kan '3x zoom' bereiken door crop van camera met telelens
2 uur
De OnePlus 7 Pro heeft geen 8-megapixelcamera met telelens die '3x zoom' mogelijk maakt, maar een 13-megapixelcamera met '2,2x zoom', waar de software een beeld met acht megapixels uit cropt. Dat heeft OnePlus bevestigd nadat een gebruiker op Reddit daarachter kwam.
Windows 10 May 2019 Update
3 uur
De Windows 10 May 2019 Update, oftewel versie 1903, is een wat bescheiden release voor een feature-update.
Toshiba en Panasonic stoppen leveringen van bepaalde producten aan Huawei
12 uur
Ook de Japanse elektronicabedrijven Toshiba en Panasonic stoppen uit voorzorg de levering van bepaalde producten aan Huawei als gevolg van het Amerikaanse handelsverbod. Het Taiwanese chipbedrijf TSMC meldt dat zijn leveringen aan Huawei niet getroffen worden.
Facebook verwijdert 2,19 miljard nep-accounts
13 uur
Facebook heeft in het eerste kwartaal van 2018 2,19 miljard nep-accounts verwijderd. Dat is een sterke stijging ten opzichte van voorgaande kwartalen. Dat blijkt uit Facebooks Community Standards Enforcement Report.
‘Hackersgroep Fancy Bear gebruikt achterdeurtje Zebrocy bij aanvallen’
14 uur
Beveiligingsonderzoekers bij het R&D-centrum van ESET in Montreal hebben ontdekt hoe de bekende hackersgroep Fancy Bear – ook bekend als Sednit, APT28, Sofacy en STRONTIUM – te werk gaat. Volgens de onderzoekers gebruiken de hackers een achterdeurtje genaamd Zebrocy.  De Advanced Persistent Threat (APT) groep Sednit heeft de afgelopen jaren diverse doelwitten in Europa, Centraal-Azië […]

Google toont locatie flitspalen bij enkele Nederlandse Google Maps-gebruikers
15 uur
Google geeft bij enkele Nederlandse Google Maps-gebruikers aan waar zich snelheidscamera's in de buurt bevinden. Onder andere kregen gebruikers de locatie van flitspalen in Arnhem en Alkmaar op plattegronden te zien.
Microsoft maakt zijn beveiligingssoftware voor macOS breder beschikbaar
15 uur
Microsoft heeft een publieke preview aangekondigd van Defender Advanced Threat Protection voor macOS. Daarmee kunnen meer klanten van Microsofts Defender ATP de beveiliging voor Apples besturingssysteem uitproberen.
Siemens en Alphabet-dochter Chronicle beschermen energie-infrastructuur
16 uur
Siemens AG heeft een samenwerking gesloten met Chronicle, een dochterbedrijf van Alphabet. De twee partijen gaan samen systemen in de energie-infrastructuurindustrie beveiligen.  Het plan is dat Siemens het Backstory-netwerkbeveiligingsplatform van Chronicle gaat gebruiken om meer zichtbaarheid te bieden in de IT-systemen van een energiebedrijf, schrijft Silicon Angle. Siemens gaat Backstory daarvoor combineren met zijn eigen […]
Dead Island 2 is volgens THQ Nordic nog steeds in productie
16 uur
THQ Nordic werkt nog steeds aan Dead Island 2. Dat liet de uitgever weten tijdens een financiële presentatie over de kwartaalcijfers. De uitgever van de game, waarvan de aankondiging in 2014 plaatsvond, bracht lang niets over de game naar buiten.
LibreOffice 6.2.4
16 uur
De Document Foundation heeft de vierde update voor versie 6.2 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 6.2 treffen we onder meer een nieuw menu met tabbladen aan en hebben de iconen in het klassieke menu ook een opfrisbeurt gekregen. Verder kan het beter overweg met EMF+ vector-afbeeldingen van Microsoft Office, is de manier waarop veranderingen in documenten worden bijgehouden veranderd wat tot flinke prestatieverbeteringen leidt en kunnen cellen uit Calc nu probleemloos in Writer worden ingevoegd. Versie 6.2.4 kende twee release-candidates, waarin in totaal 115 verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed in 6.2.4 rc1:
Misconfiguraties in root-account van top 20 meest gangbare Docker-containers
16 uur
Zo’n 20 procent van de 1.000 meest gangbare Docker-containers op de Docker Hub-portal worden beïnvloed door een verkeerde configuratie. Dit vergroot de kans dat gebruikerssystemen onder bepaalde omstandigheden worden blootgesteld aan aanvallen, aldus Jerry Gamblin, principal security engineer bij Kenna Security. Volgens ZDnet heeft Gamblin de grootte van het probleem onderzocht over de gehele linie […]
Mkb wil uitzonderingspositie voor privacywet vanwege onduidelijkheid
16 uur
Ondernemers worstelen nog altijd om te voldoen aan de privacywet. Belangenorganisaties willen daarom dat de wet wordt bijgewerkt zodat er uitzonderingsregels voor het midden- en kleinbedrijf komen. Dat schrijven MKB Nederland en VNO-NCW in een brief aan de Tweede Kamer.
Alibaba Cloud breidt aantal partners in EMEA-regio uit
17 uur
Alibaba Cloud, de cloudcomputing- en data intelligence-afdeling van de Alibaba Group, heeft aangekondigd dat negen nieuwe partners zich hebben aangesloten bij zijn EMEA Ecosystem Partner Program. Het programma werd vorig jaar gelanceerd en moet de samenwerking tussen de klanten en partners van het bedrijf in Europa, het Midden-Oosten en Afrika versterken.  De nieuwe partners in […]
Drupal 8.7.2
17 uur
Versie 8.7.2 van Drupal is uitgebracht. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Het is eenvoudig genoeg voor een beginnende gebruiker, maar krachtig genoeg om ook een wat complexere website te bouwen. Het programma bevat een contentmanagementplatform en een developmentframework. Versie 8.6 bevat onder meer oEmbed, een nieuwe manier om media toe te voegen, en is er een demo die laat zien waartoe Drupal allemaal in staat is. In versie 8.7.2 zijn enkele kritieke beveiligingsproblemen verholpen.

CPU-Z 1.89
17 uur
CPUID heeft versie 1.89 van CPU-Z uitgebracht voor Windows. Dit kleine programma geeft uitgebreide informatie over de processor, het moederbord en het geheugen in de computer. Daarnaast kan het programma ook informatie over de grafische kaart in de computer geven, zij het beperkt. Hiervoor kan beter GPU-Z worden gebruikt, dat ondanks een vergelijkbare naam niet van dezelfde makers is. De download bevat aparte versies voor 32bit- en 64bit-omgevingen. In deze uitgave Is herkenning van de volgende hardware toegevoegd: Changes in CPU-Z version 1.89:
Nieuwe versie Box Relay krijgt krachtigere workflow engine en verbeterde tools
17 uur
Box heeft een geheel nieuwe versie van zijn Relay workflow managementtool gelanceerd. De tool bevat een krachtigere workflow engine, een vereenvoudigde gebruikersinterface en verbeterde tools voor het manipuleren van data. Met de Relay-tool moet het eenvoudiger worden voor meerdere afdelingen, zowel binnen als buiten een organisatie, om samen te werken aan projecten in de Box-app, […]
Renders tonen Xiaomi-telefoon die misschien Pocophone F1 gaat opvolgen
18 uur
Xiaomi heeft renders online gezet van de komende Redmi K20-smartphone. Het toestel heeft drie camera's aan de achterkant, een 4000mAh-accu en een scherm zonder inkeping. Eerder bleek al dat het gaat om een telefoon met een Qualcomm Snapdragon 855-soc.
Gerucht: Samsung Galaxy A70S-smartphone krijgt 64-megapixelcamera
18 uur
Samsung is bezig met een A70S die in de tweede helft van het jaar moet uitkomen. Het zou de eerste smartphone zijn met een camerasensor met 64 megapixels, zo meldt het Zuid-Koreaanse ETNews. Samsung kondigde de sensor eerder deze maand aan.
Gerucht: Amazon werkt aan wearable die emoties herkent aan stem
18 uur
Amazon zou bezig zijn met de ontwikkeling van een wearable die emoties van gebruikers kan herkennen aan het stemgebruik. Dat claimt financieel persbureau Bloomberg. De wearable zou om de pols gedragen moeten worden en diverse microfoons hebben.
Intel boekt vooruitgang in ontwikkeling optische chips die AI versnellen
18 uur
Chipfabrikant Intel heeft vooruitgang geboekt in de ontwikkeling van optische chips die speciaal gemaakt zijn voor kunstmatige intelligentie (AI) workloads. Wetenschappers van het bedrijf hebben technieken waarmee optische neurale netwerken dichterbij de realiteit komen, meldt Venturebeat.  Photonic integrated circuits, ook wel optische chips genoemd, moeten met een serie aan voordelen komen ten opzichte van hun […]
GitHub komt met manier om geld te doneren aan ontwikkelaars
18 uur
GitHub krijgt een manier om geld te doneren aan ontwikkelaars om zo de ontwikkeling van projecten te steunen. Dat heeft de site, sinds enige tijd eigendom van Microsoft, bekendgemaakt. De site verdubbelt elke donatie in het eerste jaar.
Microsoft Windows Server version 1903
18 uur
Microsoft heeft Windows Server version 1903 uitgebracht. Wie vreemd opkijkt van het versienummer, kan het beste deze pagina van Microsoft doorlezen. Het komt neer op de twee verschillende kanalen waarin Windows Server tegenwoordig beschikbaar is. De eerste is het long term servicing channel, kortweg ltsc, met het bekende jaartal als versienummer, dat tien jaar ondersteuning meekrijgt, waarvan vijf jaar mainstream en vijf jaar extended. Deze versies beschikken over een gui en kunnen ook zonder gui worden ingezet. De tweede is het semi annual channel, kortweg sac, met een indicatie van de uitgifteperiode als versienummer, deze krijgen achttien maanden ondersteuning mee en bevatten geen giu. De aankondiging van Windows Server version 1903 ziet er als volgt uit: Windows Server version 1903 now generally available Last month, we gave everyone a detailed sneak peek into new capabilities we are releasing with Windows Server, version 1903. Today, we are excited to announce that this release is now generally available. Windows Server, version 1903 brings innovation to areas that that matter to you, such as Containers, Edge Computing and Hybrid. You can see these capabilities enabled across our suite of server products. Windows Server containers We’ve introduced several new capabilities of Windows Server containers, most notably, the support of Windows Server containers in Kubernetes. Not only that, we are also bringing that support in Azure Kubernetes Service (AKS). Check out the preview for more details. Other enhancements include GPU Acceleration in Windows containers, and scalability improvements in the latest release of Flannel and Kubernetes v1.14. Windows Admin Center The latest Windows Admin Center release continues to build on hybrid cloud capabilities that make it easier than ever to leverage the benefits of the cloud from your Windows Servers. For example, you can seamlessly migrate Windows Server 2008 and 2008 R2 file shares to Azure, using Storage Migration Service and Azure File Sync integration in Windows Admin Center. Check out the Windows Admin Center blog for other new capabilities. Application Compatibility in Server Core Server Core is the recommended Server OS for production. Server Core App Compatibility Feature on Demand (FOD) augments for improved application compatibility. The two additions to FOD this release are Task Scheduler and Hyper-V Manager. Learn more Refer to what’s new in Windows Server version 1903 in Windows Server docs. Get Windows Server version 1903:
Philips 6700 018.004.146.001
18 uur
Philips heeft op zijn website nieuwe firmware voor zijn lcd-tv's uit de 6700-series uitgebracht en hieraan versienummer 018.004.146.001 toegekend. Hierbij moet worden vermeld dat het modellen uit 2018 betreft. De lijst met veranderingen van deze uitgave ziet er als volgt uit: TPM186E_018.004.146.001

DBeaver 6.0.5
18 uur
DBeaver is een tool om databases te beheren. Het kan onder andere queries uitvoeren, en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een CE- en EE-smaak, waarbij de eerste zonder kosten als open source te gebruiken is. De enterprisesmaak voegt ondersteuning van verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevat verder extra plug-ins en jdbc-drivers. De ontwikkelaars hebben versie 6.0.5 uitgebracht met de volgende veranderingen: DBeaver 6.0.5
Apache Tomcat 9.0.20 / 8.5.41
18 uur
Apache Tomcat is een Webcontainer die is ontwikkeld door de Apache Software Foundation. Tomcat voert Java Servlets en JavaServer Pages uit, en biedt een http-webomgeving aan waarop Java-code direct kan worden gedraaid. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaars hebben versies 9.0.20 en 8.5.41 uitgebracht, voorzien van de volgende aankondigingen: Tomcat 9.0.20 Released The Apache Tomcat Project is proud to announce the release of version 9.0.20 of Apache Tomcat. The notable changes compared to 9.0.19 include:
Gerucht: Huawei kan Honor 20 Pro niet uitbrengen vanwege handelsverbod
18 uur
Huawei kan naar verluidt zijn Honor 20 Pro niet uitbrengen vanwege het handelsverbod van de Amerikaanse overheid. De telefoon zou niet op tijd uit de Google-keuring zijn gekomen. De Honor 20 zou wel kunnen uitkomen.

Pagina's

Abonneren op techniek