techniek

942 nieuwsberichten gevonden
Nederlandse techbedrijven verzetten zich tegen komende anti-Chinawet
1 uur
Nederlandse techbedrijven zijn in toenemende mate ongerust over de maatregelen van de regering om geavanceerde technologie uit Chinese handen te houden. Zij maken bezwaar tegen de Wet veiligheidstoets investeringen, fusies en overnames die volgend jaar ingaat, schrijft het FD. Met de door de Tweede- en Eerste kamer aangenomen en inmiddels ondertekende Wet veiligheidstoets investeringen, fusies […]
HPE vernieuwt GreenLake For Private Cloud Enterprise
1 uur
HPE lanceert een reeks nieuwe functies voor GreenLake for Private Cloud Enterprise. De oplossing ontvangt self-service VM’s, geoptimaliseerde instances en analytics tools voor applicaties in public clouds. Het doel van HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is een public cloud-ervaring voor on-premises infrastructuur. Dit betekent dat DevOps-professionals vanuit een centrale omgeving workloads kunnen uitrollen en […]
‘Gebrek aan datagebruik vertraagt groei’
1 uur
Datagebruik staat in de kinderschoenen, aldus HPE. De meeste bedrijven willen meer gegevens analyseren, maar een gebrek aan geld en strategie houdt groei tegen. Dat stelt de organisatie in een nieuw onderzoeksrapport. HPE sprak 8.600 executives, directeuren en managers wereldwijd voor een onderzoek naar de staat van datagebruik. 62 procent vindt het belangrijk om data […]
Apple maakt uiteenlopendere prijzen mogelijk in App Store
1 uur
Apple past het prijsbeleid van de App Store aan, waardoor ontwikkelaars bijna tien keer zoveel verschillende prijzen kunnen vaststellen voor hun apps. Onder meer de minimum- en maximumprijs zijn respectievelijk verlaagd naar 0,29 euro en verhoogd naar 11.999,99 euro.
Kali Linux 2022.4
2 uur
Kali Linux is een penetration testing suite en maakt op de achtergrond gebruik van Debian. Het kan draaien als een live image, maar kan natuurlijk ook gewoon geïnstalleerd worden op aanwezige opslagmedia. Het wordt geleverd met een uitgebreide verzameling applicaties, zoals Armitage, nmap, Wireshark, John the Ripper, Aircrack-ng en Burp Suite. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaars bij Offensive Security hebben versie 2022.4 van Kali Linux vrijgegeven en de releasenotes voor die uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Kali Linux 2022.4 Release (Azure, Social & Kali NetHunter Pro)
Camtasia 2022.4.0
2 uur
TechSmith heeft versie 2022.4.0 van Camtasia voor Windows en macOS uitgebracht. Dit programma maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier video's te maken voor trainingen en presentaties. Denk bijvoorbeeld aan een video over de werking van een bepaalde applicatie die met een voice-over wordt toegelicht, of een PowerPoint-presentatie samengevoegd met een opname van een lezing. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de mogelijkheden op een rijtje worden gezet. Sinds versie 2022.2.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Proton brengt Drive-clouddienst uit voor iOS en Android
2 uur
Proton brengt een Drive-app voor zijn clouddienst uit op iOS en Android via de Apple App Store en Google Play Store. Gebruikers kunnen via de app bestanden up- en downloaden en delen, beschermd door end-to-endencryptie.
Intel belooft aanzienlijke prestatieverbetering bij Arc-gpu's en DirectX 9-games
2 uur
Intel brengt een nieuwe driverversie voor zijn Arc Alchemist-gpu's uit die vooral merkbare prestatieverbeteringen met zich mee zou moeten brengen bij DirextX 9-games. Het was al bekend dat de Arc-gpu's minder goed presteerden in combinatie met de oudere api's.
Vivaldi integreert eigen Mastodon-server in browser
3 uur
De ontwikkelaars van Vivaldi hebben een eigen instance van sociaal platform Mastodon in de browser verwerkt. Gebruikers kunnen het zogenoemde Vivaldi Social aan de zijbalk toevoegen. Er is ook een mogelijkheid om andere Mastodon-servers toe te voegen.

CockroachDB 22.2 breidt PostgreSQL-compatibiliteit uit
3 uur
Cockroach Labs heeft met versie 22.2 de functionaliteit van CockroachDB uitgebreid. De nieuwe features moet de efficiency van de database vergroten, om ontwikkelaars productiever te maken. Versie 22.2 van CockroachDB belooft de architectuur van data-intensieve applicaties te vereenvoudigen, zodat ontwikkelaars makkelijker van traditionele database-omgevingen naar die van CockroachDB kunnen overstappen. De update voegt User-Defined Functions […]
NASA's Ingenuity-helikopter vestigt hoogterecord van 14 meter bij Mars-vlucht
4 uur
Elke meter telt op de rode planeet. Dat geldt niet alleen voor Mars-rover Perseverance die behoorlijke afstanden aflegt om onderzoek te doen naar gesteenten, maar ook voor Ingenuity. De kleine helikopter van de Perseverance-missie heeft een hoogterecord gevestigd van 14 meter.
The Witcher: Monster Slayer is vanaf juni 2023 niet meer speelbaar
4 uur
Ontwikkelaar Spokko stopt eind januari 2023 met de ondersteuning van de AR-smartphonegame The Witcher: Monster Slayer. Ondersteuning voor het spel wordt in stappen afgebouwd en de game is vanaf 30 juni 2023 niet meer te spelen.
‘Microsoft denkt aan mobiele super app’
4 uur
Microsoft zou overwegen een mobiele ‘super app’ te ontwikkelen. De app belooft gebruikers verschillende diensten in een enkele mobiele omgeving te bieden. Dat schrijft The Information op basis van anonieme bronnen. De super app kan bijvoorbeeld beschikken over functies voor online winkelen, messaging, het vinden van nieuwsberichten en zoekopdrachten. Reden voor het ontwikkelen van de […]
'Amazon sluit EU-deal en geeft derde producten dezelfde behandeling in buy box'
5 uur
Amazon heeft naar verluidt overeenstemming bereikt met de Europese Commissie over diens zorgen over het gebruik van data van concurrerende verkopers. Zo zou Amazon onder meer producten van derden voortaan een gelijke behandeling geven in de 'buy box'.
Microsoft wil Call of Duty naar Nintendo-consoles brengen na Activision-overname
6 uur
Microsoft heeft bij monde van Xbox-topman Phil Spencer laten weten dat het zich heeft 'gecommitteerd' om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen, voor een periode van tien jaar. Dit zal pas aan de orde zijn als de overname van Activision Blizzard King doorgaat.
'Apples zelfrijdende auto krijgt toch een ontwerp met stuur en padelen'
7 uur
Er wordt al jaren vanuit gegaan dat Apple over enkele jaren een zelfrijdende auto wil gaan uitbrengen, maar het ontwerp zou volgens bronnen minder ambitieus worden dan voorheen de bedoeling was. Zo zou het ontwerp zijn aangepast zodat er toch een stuur en pedalen zijn.
Review: Acer Chromebook Vero 514 – meer dan milieuvriendelijk
7 uur
De Acer Chromebook Vero 514 is sinds november verkrijgbaar in Nederland. Het model staat in het teken van duurzaamheid. Acer werkt met gerecycled plastic om de voetafdruk te verminderen. De behuizing is eenvoudig open te schroeven om onderdelen te upgraden. Met een 12th Gen Intel CPU en tot 16GB memory bevindt de Chromebook zich in […]
Winamp 5.9.1 build 10021 RC 1
7 uur
Er is een nieuwe versie van de mediaspeler Winamp uitgekomen, een ontwikkelversie. Winamp was begin deze eeuw een populaire mediaspeler, maar in 2013 besloot moedermaatschappij AOL de stekker uit het project te trekken. Het kwam uiteindelijk bij het Belgische Radionomy terecht, maar ondanks diverse beloften heeft deze er ook weinig mee gedaan. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. In versie 5.9 is onder meer de codebase van VS2008 naar VS2019 gemigreerd, is ondersteuning voor Windows 11 en afspelen van https-streams toegevoegd en afscheid genomen van de Bento Browser tab. In versie 5.9.1 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: New:

Audacity 3.2.2
8 uur
Versie 3.2.2 van Audacity is uitgekomen. Deze opensource-audio-editor, die beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan geluid opnemen, en wav-, aiff-, ogg- en mp3-bestanden importeren en exporteren. Het programma heeft een ongelimiteerde undo-functie en heeft daarnaast een grote verzameling effecten aan boord, zoals fade-in en fade-out, echo, tempowijziging en ruisonderdrukking. Meer effecten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, want het programma ondersteunt onder meer Nyquist-, vst- en ladspa-plug-ins. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: Audacity 3.2.2
[Plus] Aan de slag met ESP Web Tools - Microcontrollers flashen in de webbrowser
9 uur
Wie al eens aangepaste firmware op een microcontrollerbordje heeft geflasht, moest lokaal ontwikkeltools installeren. ESP Web Tools doet het anders: vanuit je webbrowser flash je er firmware mee op een ESP32 of ESP8266.
PowerToys 0.65.0
9 uur
Microsoft heeft versie 0.65.0 van PowerToys uitgebracht. De PowerToys zijn een verzameling kleine programma's voor powerusers. Er waren PowerToys voor Windows 95 en Windows XP en sinds halverwege 2019 is Microsoft ook bezig met de ontwikkeling van een versie voor Windows 10 en hoger. De PowerToys bestaan op dit moment uit Awake, Color Picker, FancyZones, File Explorer Add-ons, Image Resizer, Keyboard Manager, PowerRename, PowerToys Run, Shortcut Guide en de Video Conference Mute. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien. Highlights
Dwarf Fortress verschijnt op Steam met muisondersteuning en grafische update
18 uur
Dwarf Fortress is beschikbaar op pc via Steam en itch.io met pixelgraphics en muisondersteuning. De game was sinds 2002 in ontwikkeling bij gamestudio Bay 12 Games en is oorspronkelijk opgebouwd uit ascii-karakters.
Meta mag bekende mensen niet langer voortrekken van eigen toezichtraad
19 uur
Meta is op de vingers getikt door zijn eigen toezichtraad voor het niet snel genoeg modereren van content van bekende mensen. Meta zou een lijst hebben van vip-profielen waarvan berichten alleen handmatig worden gecontroleerd als ze gerapporteerd worden.
Apple kondigt karaokefunctie voor Apple Music aan
19 uur
Apple voegt een nieuwe functie toe aan Apple Music waarmee meegezongen kan worden met liedjes. De nieuwe functionaliteit heet Apple Music Sing en moet nog dit jaar beschikbaar komen voor Apple Music-leden op Apple-apparaten.
Stack Overflow verbiedt AI-gegenereerde antwoorden van ChatGPT
19 uur
Stack Overflow plaatst een tijdelijk verbod op antwoorden die met AI NLP-model ChatGPT worden gegenereerd. De antwoorden zouden onvoldoende kwaliteit hebben. Stack Overflow is een populaire vraag- en antwoordwebsite voor programmeurs. Volgens de moderators wordt de website de laatste tijd overspoeld met antwoorden die zijn gegenereerd door ChatGPT, een AI NLP-model van OpenAI. Helaas is […]
Datadiefstal bij Delta Fiber raakt “enkele tienduizenden” klanten
20 uur
Een deel van de klantengegevens van Delta Mobile en Caiway Mobile zijn gestolen. Dat bevestigt moederbedrijf Delta Fiber in een verklaring. Het Nederlandse Delta Fiber levert mobiele diensten onder naam van Delta Mobile en Caiway Mobile. De organisatie laat in een verklaring weten dat de gegevens van klanten zijn gestolen. Delta Fiber beschrijft de dader […]
FreeBSD 12.4
20 uur
De leden van het FreeBSD Release Engineering Team hebben versie 12.4 van FreeBSD uitgebracht. FreeBSD is in 1993 ontstaan en wordt als één geheel ontwikkeld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Linux, waarvan de kernel door de ene groep ontwikkelaars wordt onderhouden en bepaalde applicaties weer door anderen. Hierdoor wordt FreeBSD over het algemeen als stabieler en robuuster beschouwd dan diverse andere besturingssystemen. Uitgebreide releasenotes kunnen op deze pagina worden gevonden. Dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: FreeBSD 12.4-RELEASE Announcement

Staatssecretaris: ontbreken loggegevens Belastingdienst bemoeilijkt onderzoek
20 uur
Staatssecretaris Marnix van Rij erkent dat door het ontbreken van een logsysteem bij de Belastingdienst, onderzoek naar corrupte medewerkers wordt bemoeilijkt. De systemen leggen niet vast wie welke gegevens opvraagt, waardoor ambtelijke corruptie moeilijk is te achterhalen.
Micro Focus lanceert HCMX FinOps Express voor cloud spend management
21 uur
Micro Focus lanceert HCMX FinOps Express. De SaaS-oplossing brengt de public cloud-uitgaven van een organisatie in kaart, herkent onnodige capaciteit en vergelijkt producten van cloudproviders om kosten te besparen. HCMX FinOps Express is direct beschikbaar. Public cloud-uitgaven nemen wereldwijd toe. Het belang van kostenbeheer, ook wel bekend als cloud spend management, groeit mee. Providers als […]
Elden Ring krijgt op 7 december gratis player-versus-player-update
22 uur
De openwereld-rpg Elden Ring krijgt een pvp-update. Na het installeren van de update kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in een grote arena. Deze komt beschikbaar op 7 december voor alle versies van de game. Verder zijn er nog niet veel details over de modus bekend.

Pagina's

Abonneren op techniek