techniek

1018 nieuwsberichten gevonden
Modders krijgen gpu-virtualisatie werkend op Nvidia-gpu's voor consumenten
7 uur
Een groep modders hebben gpu-virtualisatie werkend gekregen op Nvidia GeForce-gpu's voor consumenten. Daarmee kunnen gebruikers een videokaart gebruiken om meerdere virtual machines te draaien. De functie werkt officieel alleen op Quadro- en datacenter-gpu's.
Unraid OS 6.9.2
8 uur
Versie 6.9.2 van Unraid OS is uitgekomen. Met dit besturingssysteem kan een server worden opgezet voor taken als network attached storage, applicatieserver en virtualisatiehost. Het is eenvoudig op te zetten en enorm flexibel met betrekking tot de gebruikte hardware en grote van de harde schijven. Docker wordt gebruikt om functionaliteit toe te voegen en deze apps worden door een actieve community gevalideerd en onderhouden. Er is een eenmalige aanschafprijs die afhangt van het aantal gebruikte harde schijven en ssd's. Basic kost 59 dollar en staat tot zes apparaten toe, een plus-licentie kost dat 89 dollar voor maximaal twaalf apparaten en bij pro is dat voor 129 dollar ongelimiteerd. De release notes voor versie 6.9.2 zien er als volgt uit: Failed Login Restrictions
Renders tonen Samsung Galaxy S21 Fan Edition met 6,4'-scherm
9 uur
De bekende leaker OnLeaks heeft renders van de Samsung Galaxy S21 Fan Edition gepubliceerd. Deze smartphone wordt vermoedelijk betaalbaarder dan de reguliere Galaxy S21, en krijgt onder andere een groter schermdiagonaal van ongeveer 6,4'.
Epic Games Store zorgt voor honderden miljoenen dollars verlies per jaar
10 uur
De Epic Games Store boekte in 2019 een verlies van zo'n 181 miljoen dollar, in 2020 een verlies van naar verwachting 273 miljoen dollar en de projectie voor 2021 is een verlies van zo'n 139 miljoen dollar. Dat blijkt uit documenten in de rechtszaak Apple versus Epic Games.
NASA stelt eerste helikoptervlucht op Mars uit door probleem bij pre-flighttest
12 uur
NASA stelt de eerste helikoptervlucht op Mars uit: de Ingenuity-helikopter weigerde bij een rotortest om van pre-flight naar flight-modus te gaan. Waarom is nog niet bekend. Nu moet de vlucht uiterlijk 14 april plaatsvinden.
Play Store-alternatief APKPure had malafide adware aan boord
13 uur
De APKPure-app, een alternatief op de Google Play Store, was besmet met malafide adware. Die zorgde voor ongewenste reclame op Android-apparaten maar kon er ook voor zorgen dat er heimelijk geld gestolen wordt via betaalde abonnementen in de Play Store.
Microsoft toont nieuwe content Age of Empires-games en brengt IV in herfst uit
13 uur
Age of Empires 4 komt in de herfst van 2021 op de markt. Dat heeft Microsoft bekend gemaakt. Daarnaast zijn er nieuwe facties en een nieuwe campagne getoond voor de game. Ook de Definitive Editions van AoE II en III krijgen nieuwe content.
Age of Empires IV - Op zoek naar de balans tussen oud en nieuw
18 uur
Microsoft probeert in Age of Empires IV de goede onderdelen uit de oude games te behouden en de serie tegelijkertijd te moderniseren. Wat blijft behouden en wat is nieuw?
[Plus] Apple wil de wereld redden, maar het mag niet te veel kosten
18 uur
Apple doet het nodige voor het klimaat, maar laat vooral ook veel kansen liggen om producten zó te ontwerpen dat ze bijdragen aan een betere wereld.

Ventoy 1.0.40
18 uur
Ventoy is een opensourceprogramma waarmee zelfstartende USB-sticks kunnen worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst of aangepast worden als er ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met meer dan 650 verschillende ISO-bestanden. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes
Ocenaudio 3.10.5
18 uur
Versie 3.10.5 van Ocenaudio is uitgekomen. Dit gratis geluidsbewerkingsprogramma is van Braziliaanse bodem en heeft versies voor Windows, Linux en macOS. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals ondersteuning voor vst-plug-ins en het uitvoeren van een bewerking op verschillende plekken in een bestand tegelijk. Het openen en opslaan van bestanden gebeurt op de achtergrond, zodat het programma beschikbaar blijft. Verder is er een spectrumanalyzer aanwezig en het programma gaat zeer efficiënt om met geheugen. Het vergelijkbare Audacity heeft nog meer mogelijkheden en daardoor is Ocenaudio, zeker voor de beginnende gebruiker, wat makkelijker te gebruiken. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 3.10.5:
Gerucht: Microsoft brengt Surface Laptop 4 op 27 april uit
1 dag
Microsoft is volgens geruchten van plan om de Surface Laptop 4 op 27 april uit te brengen. Dat claimt WinFuture op basis van eigen informatie. Het medium publiceert ook mogelijke adviesprijzen van de laptops.
Logitech stopt met productie van Harmony-afstandsbedieningen
1 dag
Logitech stopt met het produceren van zijn universele Harmony-afstandsbedieningen. Dat meldt het bedrijf op zijn supportwebsite. Logitech blijft de afstandsbedieningen naar eigen zeggen voorlopig nog ondersteunen.
Volledige port TimeSplitters 2 blijkt verborgen in arcadekast in Homefront-game
1 dag
Het blijkt dat TimeSplitters 2, een bekende fps-game uit 2002, in zijn volledigheid speelbaar is in Homefront: The Revolution uit 2016. Een ontwikkelaar aan die game heeft in het geheim het gehele spel in een arcadekast gestopt.
NRC: NCTV volgt burgers zonder bevoegdheid met nepaccounts op sociale media
1 dag
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding volgt volgens NRC al 'jarenlang' personen in Nederland op sociale media door middel van nepaccounts. Vergaarde informatie werd verder verspreid naar andere autoriteiten. Die bevoegdheid heeft de NCTV echter niet.
Wine 6.6
1 dag
Er is met versienummer 6.6 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 27.820 titels. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: What's new in this release:
MKVToolnix 56.1.0
1 dag
Moritz Bunkus heeft een update voor versie 56 van MKVToolNix uitgebracht. Met dit opensourceprogramma kunnen matroska-bestanden bekeken, bewerkt en worden geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, macOS en diverse Linux-distributies. Deze uitgave moet onder meer problemen verhelpen met hevc en h.265 verhelpen. MKVToolNix v56.1.0 released
Kubernetes 1.21
1 dag
Versie 1.21 van Kubernetes is uitgekomen. Kubernetes is een opensource en cross-platform systeem voor het beheren, implementeren en uitvoeren van applicaties in containers. Het is origineel door Google ontworpen, maar wordt tegenwoordig door de Linux Foundation uitgegeven. Volledige release notes voor versie 1.21 zijn op deze pagina te vinden, dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: CronJobs Graduate to Stable!

Dopamine 2.0.8
1 dag
Versie 2.0.8 van Dopamine is uitgekomen. Dopamine is een opensource audiospeler die tot doel heeft het afspelen van audio zo eenvoudig en mooi mogelijk te maken. Het wordt ontwikkeld voor Windows 7 en hoger, heeft een portable mode, een aanpasbaar uiterlijk, geeft systeemnotificaties en kan eventueel ook vanuit de taakbalk of systemtray worden bediend. Sinds versie 2.0.6 zijn de volgende twee problemen verholpen: Dopamine 2.0.7
FBI arresteert 28-jarige man wegens beramen bomaanslag op Amazon-datacentra
1 dag
De Amerikaanse FBI heeft een 28-jarige man gearresteerd die een bomaanslag op een Amazon-datacenter aan het beramen was. De man postte over zijn plannen op het 'militieforum' MyMilitia en hoopte dat de aanslag 'zo'n 70 procent van het internet' plat zou leggen.
Alibaba krijgt boete van 2,35 miljard euro in China voor misbruik marktpositie
1 dag
Het Chinese Alibaba heeft in zijn thuisland een boete van omgerekend 2,35 miljard euro gekregen voor 'monopolistische zakenpraktijken'. Een van de aanleidingen voor het onderzoek was het feit dat Alibaba verkopers verbiedt om op zijn platform en de concurrent tegelijk te handelen.
Patch My PC 4.2.0.3
1 dag
Versie 4.2.0.3 van Patch My PC is uitgekomen. Dit programma kan controleren of de laatste versies van een groot aantal programma's – waaronder Mozilla Firefox, Java, iTunes, Skype en Adobe Flash – zijn geïnstalleerd. Daarnaast kan het zien welke Windows Updates nog op het systeem ontbreken en welke programma's met Windows meestarten, en kan het programma's verwijderen. Daarmee is Patch My PC vergelijkbaar met SUMo van KC Softwares. Het programma zelf is nog geen twee megabyte groot en hoeft niet te worden geïnstalleerd om zijn werk te kunnen doen. De gebruiker kan zelf aangeven welke updates geïnstalleerd of overgeslagen moeten worden en vervolgens wordt alles met één muisklik opgehaald en geïnstalleerd. Ook kan de taal van de installatie worden opgegeven. In versie 4.0 heeft de interface een opfrisbeurt gekregen en kan er nu makkelijker naar subcategorieën worden gesprongen. Verder is er een contextmenu per applicatie en zijn er weer een boel nieuwe applicaties aan de lijst met ondersteunde programma's toegevoegd. De changelog voor deze uitgave laat de volgende verbetering zien:
Review: Oppo Find X3 Pro mist zakelijke aantrekkingskracht
1 dag
De Oppo Find X3 Pro is een indrukwekkende en uitgebreide smartphone met bijbehorend prijskaartje. Voor 1149 euro koop je een smartphone die alles kan een een aantal interessante features heeft, maar tegelijk moeite heeft die prijs te rechtvaardigen. In deze review vertellen we je waarom de Find X3 Pro voor de zakelijke gebruiker niet de […]
EditPad Lite 8.2.2
1 dag
JGsoft heeft versie 8.2.2 van de gratis teksteditor EditPad Lite uitgebracht. Dit programma is niet bedoeld voor programmeurs, die kunnen beter EditPad Pro, RJ TextEd of Notepad++ gebruiken. Dit is meer een vervanger van het met Windows meegeleverde Kladblok. In tegenstelling tot Kladblok kan EditPad Lite een onbeperkt aantal bestanden in hetzelfde scherm openen, heeft het geen limiet op de grootte van te openen bestanden en is het aantal undo's en redo's onbeperkt. EditPad Lite is gratis voor privégebruik, maar bedrijven kunnen een licentie aanschaffen als er geen behoefte is aan alle extra's die de Pro-versie biedt. Sinds versie 8.2.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Outriders - Zeker niet foutloos, maar wel erg leuk
1 dag
Outriders is een third-person loot-shooter die je het best met vrienden kunt spelen. Als je toevallig een Game Pass Ultimate hebt, speel je deze game gratis.
PhpStorm 2021.1
2 dagen
JetBrains brengt verschillende ontwikkelomgevingen uit, zoals IntelliJ Idea gericht op Java, CLion gericht op C en C++, DataGrip gericht op sql en PhpStorm gericht op php. PhpStorm biedt on-the-fly-errorpreventie, autocompletion, coderefactoring en debugging, en kan ook overweg met html, css, Coffee- en JavaScript. Voor een overzicht van de mogelijkheden verwijzen we naar deze pagina. Voor het gebruik van PhpStorm is wel een licentie nodig. Voor zakelijk en thuisgebruik zul je daarvoor moeten betalen, maar als de software wordt gebruikt voor onderwijs of niet-commerciële opensourceprojecten, is de licentie gratis. JetBrains heeft PhpStorm 2021.1 uitgebracht. De complete release notes kunnen hier worden gevonden, dit is de korte maar krachtige aankondiging: What’s New in PhpStorm 2021.1
EZ CD Audio Converter 9.3
2 dagen
Poikosoft heeft versie 9.3 van EZ CD Audio Converter uitgebracht. EZ CD Audio Converter is een alles-in-een-programma voor het rippen, bewerken en converteren van audiobestanden en kan daarnaast ook worden gebruikt om cd's en dvd's te branden. Ondersteuning is aanwezig voor alle bekende audioformaten, waaronder mp3, aac, he aac, Dolby Pulse, Apple Lossless, flac, Vorbis, Opus en Windows Media Audio. Een licentie kost vier tientjes en het programma kan drie weken worden geprobeerd. Sinds versie 9.2 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 9.3

Australische laser kan ruimteafval uit baan duwen
2 dagen
Het Australische EOS heeft samen met het Space Environment Research Centre een laser ontwikkeld waarmee ruimteafval uit zijn baan kan worden geduwd. Het zou de eerste laser zijn die effectief de koers van ruimteafval kan wijzigen.
Gerucht: Google schrapt Pixel 5a door chiptekorten
2 dagen
Volgens geruchten heeft Google de Pixel 5a geschrapt. De midrange telefoon was nog niet aangekondigd, maar moest volgens ingewijden later dit jaar uitkomen. Door chiptekorten zou Google hebben besloten om de telefoon niet uit te brengen.
Handgemaakte stop-motionplatformgame Vokabulantis verschijnt eind 2024
2 dagen
Een ontwikkelaar heeft geld ingezameld op Kickstater voor het maken van Vokabulantis, een co-opplatformgame die gebruikmaakt van handgemaakte modellen en stop-motion. De Deense ontwikkelaar werkt al jaren aan het spel, dat eind 2024 moet verschijnen.

Pagina's

Abonneren op techniek