techniek

902 nieuwsberichten gevonden
Dragon's Dogma 2-patch bevat nog geen oplossing voor prestatieproblemen op pc
9 uur
Capcom gaat deze maand een patch uitbrengen voor zijn rpg Dragon's Dogma 2. De veranderingen zijn vooral gericht op elementen in de gameplay. Voor de prestatieproblemen die veel voorkomen bij de pc-versie is echter nog geen oplossing.
Patch voor Stardew Valley voegt 40 nieuwe lay-outs toe voor twee mijnen
10 uur
Ontwikkelaar ConcernedApe heeft donderdag een patch uitgebracht voor Stardew Valley. De patch, die de versie van het spel updatet naar versie 1.6.4, voegt onder meer 40 nieuwe lay-outs toe voor twee mijnlocaties in het spel.
Micron krijgt naar verwachting 6,1 miljard dollar aan subsidie van overheid VS
11 uur
Micron komt in aanmerking voor een miljardendubsidie van het Amerikaanse ministerie van Handel. Naar verwachting krijgt de chipmaker een bedrag van 6,1 miljard dollar, al staat dat bedrag nog niet definitief vast.
GPU-Z 2.59.0
12 uur
Versie 2.59.0 van GPU-Z is uitgekomen. Dit programma kan precies vertellen welke grafische kaart in de pc zit. Zo vermeldt het onder meer fabrikant, model, type, revisie en snelheid van de grafische processor, maar ook de hoeveelheid, type en snelheid van het geheugen. Hoewel de naam en het uiterlijk doen denken aan CPU-Z en PCI-Z, vergelijkbare programma's voor processors en pci-devices, zijn al deze programma's van andere makers. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in version 2.59.0:
Prison Architect 2 is opnieuw uitgesteld, nieuwe releasedatum is 3 september
12 uur
Paradox Entertainment heeft de release van Prison Architect 2 weer uitgesteld. Het spel is al eerder uitgesteld van eind maart naar 7 mei. Door problemen met het geheugengebruik van het spel vindt de uitgever het nodig de release op te schuiven naar 3 september.
SmartEVSE 3.5.1
14 uur
Als je zelf een laadpaal voor de elektrische auto in elkaar wilt knutselen, kun je meestal een hoop geld besparen. In dat geval heb je onder meer een EVSE nodig, bijvoorbeeld de opensource SmartEVSE van fabrikant Stegen. Voor deze controller zijn verschillende firmwares beschikbaar, zoals de originele van Stegen, of een alternatieve door de community ontwikkelde versie met allerlei extra functionaliteit. Aan de laatste heeft de hier op Tweakers bekendstaande dingo35 meegewerkt, en hij is op dit moment eigenlijk nog de enige actieve ontwikkelaar. Dingo35 heeft besloten het project te forken en het onder eigen beheer uit te brengen. Versie 3.5.1 is verschenen en hierin zijn de volgende problemen verholpen: Release v3.5.0
ACM draagt SIDN op om twee domeinnamen van webwinkel TI-84shop te schrappen
14 uur
De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland, ofwel SIDN, heeft op last van de Autoriteit Consument en Markt twee domeinnamen van TI-84shop geschrapt. Volgens de marktautoriteit is dit de eerste keer dat ze deze bevoegdheid inzet.
Wiz nadert overname Lacework voor een koopje
14 uur
Een week nadat het Gem Security heeft overgenomen, mikt Wiz alweer op een volgend doelwit. Lacework, dat ooit bijna 8 miljard euro waard leek te zijn, zou tussen de 140 miljoen en 190 miljoen euro gaan kosten. Er zou al een ‘letter of intent‘ geschreven zijn om de beoogde overname af te ronden. Ondanks het […]
Microsoft presenteert AI-model dat portretfoto's laat praten en zingen
14 uur
Microsoft heeft een onderzoek gepubliceerd over zijn AI-model VASA-1. Met dit model kunnen portretfoto's worden gekoppeld aan audiobestanden. Vervolgens genereert VASA-1 video's waarin de foto's 'op een realistische wijze kunnen praten en zingen'.
Nederlandse overheid moet mogelijk stoppen met Facebook na advies van AP
15 uur
De Nederlandse Rijksoverheid moet mogelijk stoppen met het gebruik van Facebook voor communicatie. De overheid had een privacyonderzoek laten uitvoeren waaruit verschillende hoge risico's naar voren kwamen. De overheid wil dat Meta die oplost, maar het bedrijf weigert dat.
ExifTool 12.83
15 uur
Phil Harvey heeft versie 12.83 van ExifTool uitgebracht. ExifTool is een gratis en crossplatformprogramma waarmee de metadata van een groot aantal bestanden kan worden beheerd en bewerkt. Het werkt vanaf de commandline, maar er zijn oplossingen van derden beschikbaar waardoor het ook met een grafische gebruikersinterface kan worden gebruikt. Met enige regelmaat verschijnen er nieuwe versies, maar de meeste uitgaven worden onder de bètavlag beschikbaar gesteld. Ook deze update wordt als ontwikkelversie aangeduid; de laatste stabiele uitgave is versie 12.76. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 12.83
Netflix heeft ruim 9 miljoen abonnees erbij gekregen in eerste kwartaal 2024
15 uur
Streamingplatform Netflix is in het eerste kwartaal van dit jaar 9,3 miljoen abonnees rijker geworden. Volgens het platform was het afgelopen kwartaal de beste start van een nieuw jaar sinds het eerste kwartaal van 2020.
Hugging Face scoort AI-modellen op medische betrouwbaarheid
15 uur
Hugging Face heeft recent zijn Open Medical-benchmark geïntroduceerd. Deze oplossing test LLM’s op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de medische informatie die ze verschaffen. Hiermee wil het AI-platform ervoor zorgen dat de medische sector op een verantwoordelijke wijze GenAI kan gebruiken. GenAI wordt steeds vaker in de gezondheidszorg gebruikt, maar de diverse onderliggende LLM’s zijn […]
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in Instellingen in te loggen met account
16 uur
Microsoft vraagt Windows 10-gebruikers in een nieuwe update om hun lokale account om te zetten in een Microsoft-account. Het gaat om een previewversie van het besturingssysteem, waardoor niet duidelijk is of het om een permanente functie gaat of niet.
Apple haalt WhatsApp en Threads uit Chinese App Store na eis Chinese overheid
16 uur
Apple heeft op last van de Chinese overheid WhatsApp en Threads uit de Chinese versie van de App Store verwijderd. Reden voor de overheid zijn 'zorgen over de nationale veiligheid'. Ook berichtendiensten Telegram en Signal zijn van het platform verdwenen.
Schermen Samsung Galaxy S21-modellen tonen groene streep na update
16 uur
Verschillende Galaxy S21-toestellen tonen een permanente groene lijn op het scherm na een software-update. Het probleem komt vooral voor bij de Ultra- en FE-modellen. Wat de precieze oorzaak is van het probleem, is nog niet bekend.
Flexibele sim-onlyprovider Stern Mobile stopt
17 uur
Provider Stern Mobile stopt. De sim-onlyprovider, die werkte op het netwerk van VodafoneZiggo, onderscheidde zich doordat abonnees makkelijk hun abonnement konden aanpassen. Het bedrijf mailt klanten, maar zegt verder niets over het stoppen.
OPNsense 24.1.6
17 uur
Het pakket OPNsense is een firewall met uitgebreide mogelijkheden. Het is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en is oorspronkelijk een fork van m0n0wall en pfSense. Het pakket kan volledig via een webinterface worden ingesteld en heeft onder andere ondersteuning voor mfa, OpenVPN, IPsec, CARP en captive portal. Daarnaast kan het packetfiltering toepassen en beschikt het over een traffic shaper. De ontwikkelaars hebben OPNsense 24.1.6 uitgebracht en de releasenotes voor die uitgave kunnen hieronder worden gevonden. OPNsense 24.1.6 released
Previewversie Microsoft Office LTSC 2024 nu beschikbaar
17 uur
Microsoft heeft de commerciële preview van Office LTSC 2024 beschikbaar gesteld. Deze versie is bedoeld voor een beperkt aantal niche toepassingen. Een LTSC (Long-Term Servicing Channel)-versie van een Microsoft-product is niet bedoeld voor de meeste organisaties en niet voor reguliere eindgebruikers. Geschikte toepassingen zijn, zoals Microsoft aangeeft onder andere streng gereguleerde apparaten die jaren geen […]
Meta onthult krachtig open-source model Llama 3 en chatbot Meta AI
18 uur
Meta heeft Llama 3 aangekondigd, de opvolger van het zeer succesvolle open-source model Llama 2. Samen met de nieuwe LLM debuteert Meta AI, volgens het bedrijf een van de beste AI-assistenten ter wereld. Llama 3 lanceert met twee modellen: het compacte Llama 3-8B (8 miljard parameters), dat op minder imposante hardware te draaien is, en […]
OPPO brengt Reno11 met betere camera uit in Nederland voor 449 euro
18 uur
OPPO brengt de Reno11 F 5G uit in Nederland. Eerder kwam dat toestel al uit in China. Het apparaat heeft op veel vlakken dezelfde specificaties als de Reno10, maar de Reno11 kost met 449 euro ruim zestig euro minder dan het eerdere model.
Kubernetes 1.30
18 uur
Versie 1.30 van Kubernetes is uitgekomen. Kubernetes is een opensource en cross-platform systeem voor het beheren, implementeren en uitvoeren van applicaties in containers. Het is origineel door Google ontworpen, maar wordt tegenwoordig door de Linux Foundation uitgegeven. De volledige releasenotes voor deze uitgave kunnen op deze pagina worden gevonden; dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: Robust VolumeManager reconstruction after kubelet restart (SIG Storage)
Databricks ziet omzet in EMEA met 70 procent groeien
18 uur
Databricks heeft in het afgelopen jaar een sterke omzetgroei in de EMEA-regio weten te realiseren. De omzet in dit gebied steeg de afgelopen 12 maanden met 70 procent, vooral door de grotere zakelijke vraag naar AI-oplossingen. Databricks laat weten dat de omzet met dit percentage steeg in de EMEA-regio. De belangrijkste reden voor deze flinke […]
Microsoft Edge 124.0.2478.51
18 uur
Microsoft heeft versie 124 van Edge uitgebracht. Deze op Chromium gebaseerde browser is beschikbaar voor Windows 10 en hoger, Linux en macOS. Ook zijn er versies voor Android en iOS. De belangrijkste veranderingen in deze uitgave, die verspreid over verscheidene dagen wordt uitgerold, zijn hieronder voor je op een rijtje gezet. Feature updates
Vivaldi brengt experimentele browser uit voor Windows op Arm-architectuur
18 uur
Vivaldi heeft een versie van zijn browser uitgebracht voor Windows op Arm-chips. Het gaat om een preview die volgens het bedrijf nog vol zit met 'serieuze problemen' en mogelijk niet goed werkt, maar toch is het een van de populairste browsers die op dat platform werkt.
Microsoft is mogelijk de enige partij met een echte AI-pc deze zomer
19 uur
Inmiddels wordt er al maanden gesproken over toekomstige AI pc’s. Zowel softwarefabrikanten als Microsoft en Google als chip- en hardwarevendoren zoals Intel, AMD, HP en Dell kunnen er niet over ophouden. Op basis van uitgelekte systeemspecificaties lijkt het erop dat een grote nieuwe Windows 11 AI-functie, met de naam AI Explorer, enkel op Arm-systemen beschikbaar […]
VASA-1-model van Microsoft laat foto’s praten
19 uur
Microsoft heeft onlangs een onderzoek gepubliceerd waarin het bedrijf het AI-model VASA-1 presenteerde. Dit model laat met behulp van portretfoto’s en daaraan gekoppelde audiobestanden realistische ‘talking heads’ zien. Deze technologie biedt creatieve opties, maar brengt serieuze risico’s met zich mee. Het VASA-1 AI-model bevindt zich nog in een onderzoeksfase. Microsoft laat al wel zien dat […]
Microsoft brengt eerste preview uit van Office 2024 LTSC
20 uur
Microsoft heeft voor het eerst een preview uitgebracht van Office 2024. Gebruikers van zowel Windows als macOS kunnen een betaalde previewversie van de Long Term Service Channel kopen, die vijf jaar ondersteuning krijgt.
Fan Control 187
20 uur
Versie 187 van Fan Control is uitgekomen. Met dit programma, dat van het opensource-Libre Hardware Monitor-project gebruikmaakt, kunnen de ventilatoren in de computer worden beheerd en in de gaten worden gehouden. Zo is het onder meer mogelijk om met meerdere profielen en configuraties de computer koel of juist stil te houden. Fan Control kan overweg met de meeste fans en controllers, en via een plug-insysteem is dat verder uit te breiden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:. Changelog for version 187
Google consolideert interne teams om sneller met AI te innoveren
20 uur
Een grote schoonmaak bij Google moet ervoor zorgen dat het bedrijf een leidende rol blijft spelen bij AI-ontwikkeling. Verschillende onderzoeks-, platforms- en hardware-teams smelten samen om eenvoudiger strategische keuzes te kunnen maken. CEO Sundar Pichai legt uit hoe Google gaat veranderen. Allereerst consolideert het bedrijf haar AI-ontwikkeling, waarbij de onderzoekstak samengevoegd wordt met development-teams. Het […]

Pagina's

Abonneren op techniek