techniek

779 nieuwsberichten gevonden
Pc-gamers kunnen Hitman 2-levels toch wel importeren naar Hitman 3 op Epic Store
1 uur
Eigenaren van de pc-versie van Hitman 3 kunnen toch wel hun levels uit Hitman 2 vanaf Steam importeren naar de nieuwe game, die een jaar lang exclusief op de Epic Games Store verschijnt. Vorige week stelde ontwikkelaar IO Interactive dat dit niet mogelijk zou zijn.
PDF-XChange Editor 9.0.350
2 uur
Tracker Software Products heeft versie 9.0.350 PDF-XChange Editor uitgebracht, een alternatief voor Adobe Acrobat Reader en Pro. Het heeft een groot aantal mogelijkheden die gratis zijn te gebruiken en een aantal waar wel voor moet worden betaald. Ook is er een iets duurdere plus-versie, waarmee onder andere invulbare formulieren kunnen worden gemaakt en er is betere ocr-functionaliteit. Via een extra download is het programma ook in het Nederlands te gebruiken. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. Newly added feature:
Firefox 85 krijgt optie voor importeren wachtwoorden vanuit KeePass
2 uur
De eerstvolgende stabiele Firefox-release krijgt ondersteuning voor het importeren van wachtwoorden vanuit KeePass en forks als KeePassXC. De browser kon sinds Firefox 80 al met CSV-bestanden vanuit de Bitwarden-wachtwoordmanager overweg.
Nvidia past stilletjes hdr-eis aan voor G-Sync Ultimate
2 uur
Nvidia blijkt de eisen voor monitoren om voor een G-Sync Ultimate-certificaat in aanmerking te komen te hebben verlaagd, zonder hier enige ruchtbaarheid aan te geven. Niet langer is een maximale schermhelderheid van 1000cd/m² vereist.
Eindhoven krijgt startloket voor techstartups in de Brainportregio
3 uur
Eindhoven krijgt een nieuw startloket voor techstartups: The Gate. Verschillende organisaties waaronder de TU Eindhoven gaan samenwerken bij het ondersteunen van techstarters in de regio.
‘DNS over HTTPS vormt risico voor beveiliging bedrijfsnetwerken’
3 uur
Het nieuwe streng beveiligde DNS over HTTPS (DoH)-protocol moet het DNS-verkeer nog beter beveiligen. Toch heeft dit nieuwe protocol gevolgen voor de security-infrastructuur voor bedrijven, zo geeft de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA aan. DNS over HTTPS (DoH) is een nieuw gebruikt protcol dat ‘domain-lookup’ dataverkeer beschermt tegen afluisteren en manipulatie door hackers. DoH gebruikt hiervoor versleutelde […]
Ninja Gaiden-maker Tomonobu Itagaki begint nieuwe gamestudio
4 uur
Ninja Gaiden-ontwikkelaar Tomonobu Itagaki heeft een nieuwe gamestudio opgericht, Itagaki Games. De ontwikkelaar van Dead or Alive en Ninja Gaiden stopte in 2017 bij Valhalla Game Studios om docent te worden.
Samsung-topman Lee Jae-yong krijgt gevangenisstraf voor omkoping
4 uur
Samsung-leider en -vicevoorzitter Lee Jae-yong heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar opgelegd gekregen voor een poging tot omkopen van voormalig president Park Geun-hye. Hij zou zo geprobeerd hebben een fusie tussen twee bedrijfsonderdelen te faciliteren. Volgens ZDNet probeerde Lee president Park om te kopen om de fusie van twee op Samsung aangesloten bedrijven goed te […]
SyncBackFree 9.4.14.0
4 uur
2Brightsparks heeft versie 9.4.14.0 uitgebracht van SyncBackFree. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 45 en 62 euro extra functionaliteit bieden. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden: New:

‘Apple test vouwbare iPhone’
4 uur
Apple lijkt bezig te zijn met de ontwikkeling van een vouwbare iPhone. Het bedrijf zou overwegen een dergelijk toestel in productie te nemen, maar heeft hier nog geen definitieve beslissing over genomen. Een bron van Bloomberg vertelt dat Apple al prototypes van een vouwbaar scherm heeft ontwikkeld om intern mee te testen. Of het bedrijf […]
SAP ziet gebruik van clouddiensten toenemen
5 uur
SAP ziet zijn klanten steeds meer clouddiensten gebruiken. Dit blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal van 2020. Wel loopt de totale omzet van de ERP-gigant terug. SAP ziet in de laatste cijfers het gebruik van zijn clouddiensten steeds meer toenemen. Voor de ERP-gigant is dit goed nieuws omdat hiermee duidelijk wordt dat klanten […]
Data van Viruswaarheid-aanhangers waren te achterhalen door wijzigen URL petitie
5 uur
De gegevens van aanhangers van de Nederlandse organisatie Viruswaarheid waren te achterhalen door de URL van een petitie te veranderen. Het is onbekend of kwaadwillenden de gegevens van de ondertekenaars hebben achterhaald.
Gerucht: Apple wil podcast-abonnement gaan aanbieden
6 uur
Apple zou overwegen om een podcast-abonnement te gaan aanbieden, waarbij het zou gaan investeren in podcasts die alleen uitkomen binnen dat abonnement. Apple is afgelopen jaren begonnen met veel meer soorten abonnementen.
Ransomware legt Belgisch ziekenhuis voor een groot deel lam
6 uur
Het ziekenhuis CHwapi in Picardisch Wallonië is afgelopen zondag slachtoffer geworden van een ransomwareaanval. Artsen kunnen niet bij dossiers. Niet-urgente onderzoeken en afspraken zijn uitgesteld.
‘Citrix wil collaborationspecialist Wrike overnemen’
6 uur
Citrix is van plan het work managementplatform Wrike over te nemen van durfinvesteerder Vista Equity Partners voor een bedrag van 2 miljard dollar (1,7 miljard euro). Met de acquisitie van Wrike wil Citrix zijn portfolio van collaborationdiensten een boost te geven, stelt Bloomberg.   Met de eventuele overname van Wirke, die binnenkort al zijn beslag […]
De juiste securitystrategie? ‘Apps en data allebei topprioriteit’
6 uur
Voor veel organisaties is het realiseren van de juiste securitystrategie een puzzel die nooit af komt. Vaak wordt aangenomen dat je eerst je applicatielaag op orde moet hebben voordat je naar het databeleid kan gaan kijken. “Het is de totale benadering die je organisatie veilig maakt”, stelt Micro Focus. De leverancier van securityoplossingen ziet ook […]
Corellium krijgt Linux werkend op Mac met M1-soc en zet vroege bèta online
6 uur
Virtualisatiebedrijf Corellium heeft succesvol Linux geport naar een Mac met M1-soc en heeft een 'zeer vroege bèta' van Linux voor M1 online gezet. Corellium-cto Chris Wade waarschuwt dat de port alleen voor 'geavanceerde gebruikers' is bedoeld.
Macrium Reflect 7.3.5550
6 uur
Paramount Software heeft een nieuwe versie van Macrium Reflect uitgebracht. Met dit programma kan een diskimage van een partitie of harde schijf worden gemaakt. Naast de gratis versie zijn er ook betaalde uitvoeringen die verschillende extra's bieden, zoals het kunnen maken van een bestandsback-up of een incrementele back-up, versleuteling en het terugzetten van een back-up naar andere hardware dan waarop hij is gemaakt. Nieuw in versie 7.3 is onder meer dat Macrium Reflect nu gebruik maakt van een eigen taakplanner en niet langer meer die van Windows zelf. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Bug fixes and Improvements

foobar2000 1.6.3
6 uur
Versie 1.6.3 van foobar2000 is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 1.6.3:
Meer beelden van Windows 10X uitgelekt
6 uur
Nu een vroege versie van Windows 10X is uitgelekt, duiken er op het internet steeds meer beelden op van het aankomende besturingssysteem. De foto’s laten een versimpelde en beperkte interface zien. Uit de foto’s, gedeeld door Thurrott, kunnen enkele nieuwtjes worden opgemaakt. Zo blijkt het niet mogelijk te zijn om bestanden of snelkoppelingen op het […]
DuckDuckGo groeit met 62 procent in een jaar
6 uur
Het aantal dagelijkse zoekopdrachten via de op privacy gerichte zoekmachine DuckDuckGo is afgelopen jaar met 62 procent gegroeid. Het aantal kwam eerder deze maand voor het eerst uit boven 100 miljoen per dag.
Foto toont opvolger ASUS ROG Phone 3
7 uur
Er is een foto verschenen van wat de opvolger zou worden van de ASUS ROG Phone 3. De foto toont een grote rode knop aan de linker onderkant, vermoedelijk om de game-modus van de telefoon te activeren.
‘Intel mag geen chips meer aan Huawei leveren’
8 uur
De regering-Trump heeft voor verschillende bedrijven de licentie ingetrokken om onderdelen aan Huawei te leveren. Onder andere Intel kan hierdoor geen chips meer aan het Chinese bedrijf leveren. Dit vertellen bronnen van Reuters. Naast Intel is ook minstens een van de licenties van het Japanse Kioxia ingetrokken. Het bedrijf, dat vroeger de naam Toshiba Memory […]
Eerste foto's van nieuwe Mortal Kombat-film tonen Scorpion en Sub-Zero
8 uur
De eerste foto's van de aanstaande filmadaptatie van Mortal Kombat tonen aan dat de film zich vooral focust op de rivaliteit tussen Scorpion en Sub-Zero. De film belooft bovendien dichtbij de originele spellenreeks te blijven.
VLC Media Player 3.0.12
8 uur
Versie 3.0.12 van VLC Media Player is uitgekomen. Deze opensource- en cross-platformmediaspeler kan diverse audio-, video- en streamingformaten afspelen, zonder dat hiervoor de desbetreffende codec hoeft te worden geïnstalleerd. In versie 3.0 is onder meer ondersteuning voor Chromecast toegevoegd. Verder is er hardwareversnelling voor het decoderen van 4k- en 8k-video, ondersteuning voor hdr, weergave van 360-gradenvideo's en 3d audio, toegang tot netwerklocaties via onder meer smb, ftp en nfs, hd audio-passthrough en ondersteuning voor BD-J-menu's. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Access:
Inkscape 1.0.2
8 uur
Versie 1.0.2 van Inkscape is uitgebracht. Dit opensource- en cross-platformprogramma is bedoeld voor het bewerken van vectorafbeeldingen. Het vertoont overeenkomsten met programma's als Adobe Illustrator, Corel Draw, Freehand en Xara X, maar het grote verschil is dat Inkscape met Scalable Vector Graphics werkt, een door het W3C ontwikkelde open standaard. Versie 1.0.2 bevat voornamelijk bugfixes, maar we treffen ook enkele nieuwe mogelijkheden en bijgewerkte vertalingen aan. De changelog ziet er als volgt uit:
Meer dan helft Nederlandse zendmasten ondersteunt nu 5G
9 uur
Meer dan de helft van de zendmasten in Nederland had eind vorig jaar 5G. Dat aantal is sinds de zomer van vorig jaar met 10 procentpunt gestegen. Naast 4G is 2G nog altijd de dominante techniek op Nederlandse mobiele netwerken.

Antec kondigt D700 FLUX-behuizing voor gamers aan
10 uur
Antec heeft een nieuwe mid-towerbehuizing aangekondigd in de vorm van de D700 FLUX. De fabrikant richt zich op gebruik voor gaming en bij de ontwikkeling is met name rekening gehouden met de koeling van de gpu.
Google beperkt bepaalde Chromefuncties in Chromiumbrowsers van derde partijen
10 uur
Google gaat vanaf 15 maart toegang tot sync, click-to-call en andere api-functies beperken in Chromiumbrowsers van derde partijen. Volgens Google was het nooit de bedoeling dat gebruikers die functies buiten de officiële Chromebrowser konden gebruiken.
Dynabook komt met Satellite Pro-laptops voor mkb’ers
10 uur
Dynabook heeft een nieuwe lijn laptops ontwikkeld genaamd Satellite Pro. Deze toestellen worden gedistribueerd door SYNNEX en zijn vooral bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). De Satellite Pro-naam kan bekend in de oren klinken, want in eerste instantie waren deze gelanceerd onder het merk Toshiba. Nu gaat Dynabooks America deze onder de vlag van […]

Pagina's

Abonneren op techniek