techniek

777 nieuwsberichten gevonden
Vermeende 3DMark-scores van AMD Radeon RX 6800XT verschijnen online
1 uur
Verschillende bronnen hebben 3DMark-resultaten van een vermeende AMD Radeon RX 6800XT gepubliceerd. De websites tonen benchmarkresultaten op een 4k-resolutie. Deze resultaten worden onder andere vergeleken met de RTX 3080 van Nvidia.
Call of Duty: Mobile is meer dan 300 miljoen keer gedownload
5 uur
De mobiele versie van Call of Duty is inmiddels door meer dan 300 miljoen spelers gedownload, zo heeft uitgever Activision Blizzard bekendgemaakt. De mijlpaal komt ongeveer een jaar nadat de game is uitgekomen.
Xbox-topman hint op komst streamingstick voor xCloud-gaming
5 uur
Microsoft lijkt met zijn Xbox-divisie te werken aan een stick die in een tv kan worden gestopt om er vervolgens via xCloud mee te gamen. De topman van Xbox hintte erop dat een dergelijk product mogelijk binnenkort verkrijgbaar wordt.
Review: Samsung Galaxy S20 FE, goedkoopste S20 is voor velen de beste
7 uur
De Samsung Galaxy S20 FE, voluit Samsung Galaxy S20 Fan Edition, is de nieuwste toevoeging aan de S20-lijn. Deze vooral op de consumentenmarkt gerichte smartphone is ook meteen de goedkoopste in de lijn. Die lage prijs in combinatie met zijn goede allround prestaties, maken de Galaxy S20 FE ook voor zakelijk gebruik misschien wel de […]
EA brengt Apex Legends voor Nintendo Switch pas volgend jaar uit
7 uur
EA gaat battle-royalegame Apex Legends pas volgend jaar uitbrengen voor de Nintendo Switch, waarmee de release een aantal maanden wordt uitgesteld. Het team dat aan de release werkt, heeft meer tijd nodig om de game te porten.
'FTC beslist binnenkort over beginnen antitrustzaak tegen Facebook'
8 uur
De Amerikaanse Federal Trade Commission zou binnenkort een besluit nemen over het vervolgen van Facebook vanwege het overtreden van de antitrustwetgeving. Er is vooronderzoek gedaan, maar de commissieleden moeten nog stemmen.
7+ Taskbar Tweaker 5.9.1.6 bèta
8 uur
Versie 5.9.1.6 van 7+ Taskbar Tweaker is uitgekomen, een versie die als bèta wordt aangeboden. Met dit programma kan de taakbalk van Windows 7 en hoger worden aangepast. Zo kan worden aangegeven welke programma's wel of niet worden gegroepeerd, kan de volgorde van items worden aangepast en kunnen verschillende schermen tegelijk geminimaliseerd of gesloten worden. Om deze bèta te kunnen gebruiken moet je wel ooit een keer een donatie aan de auteur hebben gedaan. In deze uitgave is onder meer ondersteuning toegevoegd voor de 20H2-update van Windows 10, de changelog sinds bèta 5.9.1.4 ziet er als volgt uit: Changes in version 5.9.1.6 bèta:
Ventoy 1.0.26
8 uur
Ventoy is een opensourceprogramma waarmee zelfstartende USB-sticks kunnen worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst of aangepast worden als er ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met meer dan 550 verschillende ISO-bestanden. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes
Age of Empires III Definitive Edition
11 uur
De Age of Empires-reeks behoort tot de klassiekers binnen het rts-genre. Na vernieuwde versies van deel I en II is nu ook deel III onder handen genomen.

'Politie infiltreerde al in januari 2019 op EncroChat-servers'
20 uur
Opsporingsdiensten zaten al veel eerder in het netwerk van de versleutelde chatdienst EncroChat dan gedacht. Daardoor kon de politie de administratie van de dienst bekijken, en mogelijk berichten ook al eerder ontsleutelen dan tot nu toe bekend was.
Lenovo brengt Legion Slim 7-laptop met Ryzen 9-cpu en RTX 2060-gpu uit
20 uur
Lenovo heeft een nieuwe Legion Slim-laptop aangekondigd. Het gaat om een laptop die voornamelijk op gamers is gericht. Het apparaat heeft een 4k-display, een Ryzen 9-processor en een GeForce RTX 2060-videokaart.
Bolt 4.1
21 uur
Versie 4.1 van Bolt uitgekomen. Bolt is een opensource-contentmanagementsysteem en is daarmee in bepaalde opzichten vergelijkbaar met programma's als Wordpress en Drupal. Bolt is eenvoudig in gebruik, voor zowel installatie als beheer, heeft diverse goed uitziende templates die met Twig zijn aan te passen, en is geoptimaliseerd voor zowel desktop- als mobiele omgevingen. Sinds versie 4.0 is Bolt een volwaardige Symfony applicatie geworden. De redactie-omgeving is geheel vernieuwd en ondersteunt nu meertaligheid. Verder is er een keuze tussen verschillende content editors, zijn er collections, zoals we die kennen uit de Gutenberg editor in Wordpress, en is er een RESTful / GraphQL-api. Versie 4.1 brengt verder nog de volgende verbeteringen: What's new in Bolt 4.1
OM neemt 27 miljoen euro in bitcoins in beslag van stel na witwasveroordeling
22 uur
De rechtbank in Rotterdam heeft een echtpaar veroordeeld voor gevangenisstraffen van 2 en 2,5 jaar waarvan een half jaar voorwaardelijk voor het witwassen van geld via bitcoin. Ook sieraden, computers en voor 25 miljoen euro aan cryptovaluta in beslag genomen.
Microsoft opent 'incompatibele sites' in IE voortaan standaard in Edge
22 uur
Microsoft gaat bepaalde websites die in Internet Explorer niet goed werken automatisch openen in Edge. Het bedrijf houdt een lijst bij met zulke sites. De gebruiker krijgt ook gelijk de optie hun IE-data te importeren naar de nieuwe browser.
Spotify maakt exporteren van muziek naar concurrenten toch weer mogelijk
23 uur
Spotify maakt het toch mogelijk muziek te exporteren en over te zetten naar andere diensten. Het bedrijf heeft de algemene voorwaarden voor ontwikkelaars daarvoor aangepast. Eerder verwijderde de dienst de functie juist.
‘Vertrouwen in veiligheid cloudoplossingen groeit’
23 uur
Een groeiend aantal bedrijven heeft het besluit genomen om gevoelige data naar de cloud te verplaatsen. Hybrid cloud-oplossingen worden echter ook nog breed ingezet. Dit blijkt uit een rapport van beveiligingsbedrijf Trustwave, gebaseerd op onderzoek onder 966 IT-professionals. Van de respondenten vertelt 96 procent van plan te zijn om in de komende twee jaar gevoelige […]
Privacytoezichthouder: sneltesten van zorgpersoneel mogelijk in strijd met AVG
23 uur
Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen testen steeds vaker hun eigen personeel op corona, maar dat kan in strijd zijn met de privacywet. De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt dat het testen van personeel niet zomaar mag.
Remaster van Blade Runner is uitgesteld wegens technische problemen
23 uur
Blade Runner: Enhanced Edition, een verbeterde versie van de point-and-clickgame waar Nightdive Studios aan werkt, komt dit jaar niet meer uit. Het spel is tot een onbekende datum uitgesteld, mede doordat de broncode en oorspronkelijke assets zoek zijn.

Ben zet alle abonnementen zonder 4G om naar '4G Basis'
1 dag
Volgende week start Ben met het activeren van 4G Basis voor klanten die nog een 3G-bundel hebben. De klanten behouden een maximale downloadsnelheid van 14,4Mbit/s en upload van 2Mbit/s, maar zouden een stabiele verbinding en betere dekking krijgen.
ServiceNow gaat samen met Accenture werken aan automatisering
1 dag
ServiceNow heeft samen met Accenture een zakengroep opgezet met het doel om de digitale transformatie- en workflowprocessen van klanten te versnellen. De twee bedrijven zijn van plan om in de komende vijf jaar miljoenen dollars in de zogenaamde Accenture ServiceNow Business Group te investeren. In de praktijk gaan zo’n 8500 experts van ServiceNow bij Accenture […]
CBS: omzet uit verkopen Nederlandse webwinkels is met 55 procent gegroeid
1 dag
Webwinkels gevestigd in Nederland hebben in het tweede kwartaal van dit jaar 55 procent meer omzet behaald dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het is de hoogste groei ooit gemeten. De groei was nog groter bij winkels die ook fysieke vestigingen hebben.
‘Privacy en security-problemen nemen toe door remote werken’
1 dag
Medewerkers veilig op afstand te laten werken, is voor veel bedrijven een grote uitdaging geweest gedurende de eerste periode van de pandemie. Daarnaast zijn consumenten en werknemers sceptisch als het gaat om privacybescherming binnen technologieën voor thuiswerken. Dit blijkt uit onderzoeken van techgigant Cisco. Veel bedrijven werden eerder dit jaar van vrijwel de ene op […]
'NSA kon meeluisteren met SE 660 Crypto-mobilofoons van Nederlandse politie'
1 dag
De Nederlandse politie en de Koninklijke Marechaussee gebruikten jarenlang honderden mobilofoons voor gevoelige communicatie waar een ingebouwde kwetsbaarheid in zat. Daardoor kon de Amerikaanse inlichtingendienst de apparaten afluisteren, stelt Argos.
‘Nederlandse bedrijven investeren door COVID-19 meer in security’
1 dag
Nederlandse bedrijven zijn zich door de pandemie meer bewust geworden van cybersecurity en hebben hierop actie genomen. Dit stelt securityspecialist Motiv in een recent onderzoek onder Nederlandse IT-bedrijven. Uit het onderzoek van de Nederlandse securityspecialist Motiv komt naar voren dat veel bedrijven beseffen dat de huidige pandemie aantrekkelijk is voor kwaadaardig gedrag van hackers. Hackers […]
MediaPortal 2.3
1 dag
Versie 2.2.3 van MediaPortal is uitgekomen. Met dit programma kan een Windows-machine als hart van de multimediahardware in de huiskamer worden gebruikt. Zo kan op een eenvoudige manier naar radio en muziek worden geluisterd, en naar video's en dvd's worden gekeken. Ook kunnen tv-programma's worden opgenomen. Door middel van plug-ins en extensies kan de functionaliteit worden uitgebreid en kan de look & feel van het programma worden aangepast. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Skins Nereus
Ubuntu 20.10 ‘Groovy Gorilla’ is verschenen voor onder andere Raspberry Pi 4
1 dag
Canonical heeft de stabiele versie van Ubuntu 20.10 ‘Groovy Gorilla’ vrijgegeven. Het is de eerste versie van de Linux-distributie die is geoptimaliseerd voor de Raspberry Pi 4. Versie 20.10 van het besturingssysteem is gebaseerd op Linux-kernel 5.8.
Plex Media Server 1.20.3.3483
1 dag
Plex heeft versie 1.20.3.3483 van Plex Media Server uitgebracht. Deze versie was eerder al voor houders van de betaalde PlexPass beschikbaar, maar kan inmiddels door iedereen worden gedownload. Plex Media Server is een mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten. De software kan content serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Clientsoftware is beschikbaar voor de eerder genoemde besturingssystemen maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Google TV en Chromecast. Het programma is gratis te gebruiken en heeft daarnaast PlexPass, een betaalde dienst die toegang tot 'premium features' en eerder tot nieuwe versies geeft. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Fixes:

Chinese bedrijven liggen dwars bij overname Arm door Nvidia
1 dag
Chinese techbedrijven, waaronder Huawei, maken bij de lokale mededingingsautoriteiten bezwaar tegen de aanstaande overname van chipsetfabrikant Arm door Nvidia. Dit bericht nieuwsorganisatie Bloomberg. Volgens de nieuwsorganisatie maken verschillende Chinese techbedrijven bij de lokale Chinese mededingingsautoriteiten bezwaar tegen de overname van Arm door Nvidia. Eén van de aanklagers zou Huawei zijn. Aan de State Administration for […]
Npcap 1.00
1 dag
Vroeger was je op het Windows-platform aangewezen op WinPcap wanneer je het netwerkverkeer wilde opvangen of bewerken. De ontwikkeling daarvan werd echter in 2013 volledig gestaakt. Onder andere Nmap maakte gebruik van deze packet capture library en deze ontwikkelaars zijn toen begonnen met het ontwikkelen van Npcap waar verschillende verbeteringen in terug te vinden zijn. Zo worden recente libpcaps ondersteund, en kan het loopback verkeer opvangen of versturen. Npcap wordt tegenwoordig door verschillende netwerktools gebruikt, zoals Nmap en Wireshark. Het ontwikkelteam van Npcap heeft het recentelijk aangedurft om eindelijk versie 1.00 uit te brengen. De aankondiging daarvan ziet er als volgt uit: Npcap 1.00 was just released and a new Nmap is on the way! Hello everyone. I hope you are all safe and well during this nasty pandemic. I obviously haven't been wearing my marketing hat enough given that this is my first mail to the Nmap Announcement list since last August's Nmap 7.80 release. But we've been heads-down programming since then and have great news to report! The biggest news is that, after more than 7 years of development and 170 previous public releases, we're delighted to release Npcap 1.00! Some products may start at version one or rush to get there, but we took our time making sure Npcap was completely stable and ready for production use. After all, driver crashes can take down your whole system. You may recall that we started the Npcap project because Nmap needed a better way to send and receive raw packets on Windows. WinPcap was great for its time, but ceased development in 2013 and used a deprecated Windows API that never worked well on Windows 10. We also wanted improved stability, performance, and security. While we created Npcap for Nmap, it turns out that many other projects and companies had the same need. Wireshark switched to Npcap with their big 3.0.0 release last February, and Microsoft publicly recommends Npcap for their Azure ATP (Advanced Threat Protection) product. We introduced the Npcap OEM program allowing companies to license Npcap OEM for use within their products (redistribution license: https://nmap.org/npcap/oem/redist.html) or for company-internal use with commercial support and deployment automation ( https://nmap.org/npcap/oem/internal.html). This project that was expected to be a drain on our resources (but worthwhile since it makes Nmap so much better) is now helping to fund the Nmap project. The Npcap OEM program has also helped ensure Npcap's stability by deploying it on some of the fastest networks at some of the largest enterprises in the world. Npcap 1.00 is now available for download from https://npcap.org. Even though I failed to actually announce recent Npcap releases (we've made 15 in the last year), you can read about those dozens of performance improvements, bug fixes, and feature enhancements at https://npcap.org/changelog. I'd like to thank Daniel Miller (@bonsaiviking on Github and Twitter) for doing most of the Npcap dev work in recent years, and Yang Luo (@hsluoyz) for all of his help in the early years. It turns out that Windows kernel development is hard work (LOL), so Npcap has taken a huge amount of our time recently. We've made many Nmap improvements in Github, but haven't had a formal Nmap release since last year's Defcon. I'm happy to report that is about to change. We're hoping to finish a new Nmap release this week with all of the accumulated changes plus of course Npcap 1.00! And now that Npcap has proven itself extremely stable, we are turning more of our attention to Nmap proper. Stay tuned! Cheers, Gordon 'Fyodor' Lyon
Nmap 7.91
1 dag
Nmap is een programma voor het verkennen en controleren van een netwerk. Het is ontworpen om zonder vertragingen een groot netwerk te scannen en werkt ook zonder problemen op een enkele host. Het programma maakt gebruik van 'raw ip packets' om actieve hosts en informatie over de beschikbare services te achterhalen. Het wordt gebundeld met NSE, waarmee je scripts kunt gebruiken voor het detecteren van beveiligingslekken, wat idee betreft vergelijkbaar met Nessus of OpenVAS. Daarnaast wordt het gebundeld met Zenmap, waarmee een visuele topologie van de gedetecteerde netwerkomgeving gegenereerd wordt, en met Ncat, waarmee je netwerkverkeer kunt onderscheppen, analyseren, aanpassen enzovoort. Meer informatie over de mogelijkheden is te vinden op deze pagina. De ontwikkelaars hebben Nmap 7.91 uitgebracht, voorzien van de volgende aanpassingen: Nmap 7.91

Pagina's

Abonneren op techniek