techniek

8841 nieuwsberichten gevonden
SUMo 5.9.9
8 uur
KC Softwares heeft versie 5.9.9 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is, het downloaden van de update en het bijwerken is iets wat je verder zelf handmatig uit moet voeren. Hierdoor is het vooral handig voor mensen die zelf controle willen houden over welke updates ze wel of niet willen installeren. Het standaardinstallatieprogramma bevat een optionele advertentiemodule, maar er zijn ook een lite- en een portable-versie beschikbaar, waar deze niet in zit. Sinds versie 5.9.7 zijn de volgende veranderingen aangebracht: Changes in version 5.9.9:
Microsoft stelt binnenste testring Xbox One-os tijdelijk open voor aanmeldingen
10 uur
Microsoft geeft Xbox One-bezitters een korte tijd de mogelijkheid om binnen te komen in de zogenaamde Alpha Skip-Ahead Ring, waarin nieuwe functionaliteiten van het console-os voor het eerste getest worden. Geïnteresseerden kunnen zich tot maandagochtend 09:59 aanmelden.
Video-analyse laat duidelijk zien hoe computer valsspeelt in Street Fighter II
10 uur
De computergestuurde speler in Street Fighter 2 speelde vals. Een YouTuber gespecialiseerd in vechtspellen zet in een video uiteen hoe de computer onze muntjes afhandig maakte door klappen te negeren, sneller te herstellen, aanvallen veel sneller uit te voeren en meer.
OnePlus brengt releaseversies Android 10 uit voor OnePlus 7 en 7 Pro
12 uur
Het Chinese OnePlus heeft OxygenOS 10, op basis van Android 10, uitgebracht voor de OnePlus 7 en 7 Pro. Dat doet het bedrijf nog geen drie weken nadat Google Android 10 uitbracht voor zijn eigen Pixel-toestellen.
'Fitbit overweegt zichzelf te koop aan te bieden'
13 uur
Fitbit overweegt zichzelf te koop aan te bieden. Het bedrijf zou dat doen wegens moeilijkheden met de overstap van fitnesstrackers naar smartwatches. De Amerikaanse firma zou daarvoor in gesprek zijn met een investeringsbank.
Apache OpenOffice 4.1.7
14 uur
Versie 4.1.7 van OpenOffice is uitgekomen. Dit opensource-officepakket is in 1984 begonnen als StarOffice. In 1999 is het in handen van Sun Microsystems gekomen en vervolgens is het in 2010 bij Oracle terechtgekomen. Nadat een aantal ontwikkelaars uit onvrede over hoe Oracle dit project aanstuurde naar LibreOffice is overgestapt, is uiteindelijk de broncode aan de Apache Software Foundation gedoneerd. OpenOffice wordt geleverd met een tekstverwerker (Writer), een spreadsheetprogramma (Calc), een presentatieprogramma (Impress), een tekenprogramma (Draw), een databaseprogramma (Base) en een programma om wetenschappelijke notaties te maken (Formula). De release notes voor versie 4.1.7 zien er als volgt uit: General Remarks
Huawei-ceo: bootloader van Mate 30 Pro is ontgrendelbaar
14 uur
Huawei levert de Mate 30 Pro met een unlockable bootloader. Dat betekent dat het installeren van een custom recovery en daaropvolgend Google-diensten relatief eenvoudig zal zijn. Huawei-ceo Richard Yu stelt dat het bedrijf consumenten 'meer vrijheid geeft'.
eFootball PES 2020 - Slechte naam, goed voetbal
19 uur
eFootball PES 2020 kent zijn ups en downs, maar maakt vooral indruk binnen de lijnen. De game speelt heerlijk en doet zelfs denken aan de oude gloriedagen van de serie. Daar omheen gaat echter nog te veel mis, maar dat Konami op de goede weg is, is duidelijk.
Valve gaat in hoger beroep tegen uitspraak Franse rechter over doorverkoop games
1 dag
Spellengigant Valve gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Franse rechter over de doorverkoop van Steam-games. Het Parijse hooggerechtshof verklaarde de clausule in de Steam-voorwaarden over het verbod op de doorverkoop van gamelicenties van de week ongeldig.

Datalek bij Chinese slimmecamerafabrikant treft 14.000 exemplaren in Nederland
1 dag
RTL nieuws meldt dat 14.000 slimme camera's in Nederland van de merken Apexis en Sumpple een lek hebben. De database waarop inloggegevens opgeslagen worden, is slecht beveiligd en de gebruikerswachtwoorden staan er in plaintext, waardoor praktisch iedereen kan meekijken.
VMWare Fusion 11.5
1 dag
VMware heeft versie 11.5 van Fusion uitgebracht. Fusion is voor macOS wat Workstation Pro en Workstation Player zijn voor Windows en Linux. Het programma maakt het mogelijk om virtuele machines aan te maken op een met een Intel-processor uitgeruste macOS-machine. Op die manier is het mogelijk om bijvoorbeeld Windows, Linux of Solaris naast het bestaande besturingssysteem te draaien. In versie 11 is onder meer ondersteuning voor de Windows 10 1803, macOS Sierra 10.14 en Ubuntu 18.04 toegevoegd. In deze update, die gratis is voor iedereen die een licentie voor 11 heeft, treffen we onder meer ondersteuning voor Catalina aan, is er een dDark mode, en ondersteuning voor Sidecar en Jumbo Frames. What's New
'Uitsluiten Huawei en ZTE in EU kost veel minder dan geschat door 5g-lobbygroep'
1 dag
De introductie van 5g kost bij uitsluiting van Chinese bedrijven niet 55 miljard euro meer, maar ongeveer 3,2 miljard dollar meer. Die kosten beraamt een Deense onderzoeksfirma. Het bedrag van 55 miljard euro komt van de GSMA, de overkoepelende organisatie voor de telecomindustrie.
Minecraft krijgt character creator
1 dag
Minecraft geeft spelers binnenkort de mogelijkheid om hun personage naar eigen smaak aan te passen. De lichaamsvorm, het haar, het gezicht en de kleding zijn in te stellen. Voorheen kon dit alleen met mods.
foobar2000 1.4.7
1 dag
Ondanks dat versie 1.5 alweer enige tijd in ontwikkeling is, is nu versie 1.4.7 van foobar2000 verschenen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 1.4.7:
Wireshark 3.0.5
1 dag
Versie 3.0.4 van de opensource-protocol-analyzer en -packetsniffer Wireshark is uitgekomen. Met dit programma kunnen verschillende datapakketten en netwerkprotocollen op het netwerk worden geanalyseerd. Ook kan het programma eerder opgeslagen dataverkeer als invoer gebruiken. Wireshark is geschikt voor Windows, Linux en macOS, met aparte downloads voor 32bit- en 64bit-uitvoeringen van de besturingssystemen. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: What’s New
Daum PotPlayer 1.7 build 20538
1 dag
Er is een nieuwe versievan Daum PotPlayer verschenen. Deze mediaspeler voor Windows wordt ontwikkeld door de Koreaan die ooit is begonnen met KMPlayer, dat nu door Pandora TV wordt uitgegeven. Daum PotPlayer heeft ingebakken ondersteuning voor een groot aantal formaten en is dus niet afhankelijk van los geïnstalleerde codecs. Sinds versie 1.7 build 18344 zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes in version 1.7 build 20538:
Borderlands 3 - Heel veel wapens en flauwe grappen
1 dag
Borderlands 3 is mooier dan zijn voorganger, de wapens zijn beter en je kunt je personage beter naar je hand zetten. De grappen zijn echter vaak flauw en je tegenstanders vrij dom.
Facebook zet tienduizenden apps op non-actief na Cambridge Analytica-onderzoek
2 dagen
Facebook heeft tienduizend app op non-actief gezet als onderdeel van zijn App Developer Investigation, die het vorig jaar begon na het Cambridge Analytica-schandaal. Aan de schorsing liggen 'verschillende redenen' ten grondslag.

AMD brengt Ryzen 9 3950X en Threadripper-cpu's van 3e generatie in november uit
2 dagen
AMD's Ryzen 9 3950X verschijnt niet in september, zoals het bedrijf aanvankelijk aankondigde, maar in november, zo heeft AMD laten weten. In die maand moet ook de eerste Ryzen Threadripper-processors van de derde generatie beschikbaar komen.
Google haalt dubieuze adblockers met 1,6 miljoen gebruikers uit Chrome-store
2 dagen
Google heeft twee adblock-extensies uit de Chrome Web Store verwijdert. De extensies blokkeerden advertenties maar verdienden daarnaast heimelijk aan affiliate-programma's door het plaatsen van cookies.
Epic lijkt 9,49 miljoen euro betaald te hebben voor exclusiviteit Control
2 dagen
Het Italiaanse gamebedrijf Digital Bros heeft in de periode voor juni 2019 9,49 miljoen euro van Epic ontvangen voor Control. Het lijkt er daarmee op dat dit het bedrag is dat betaald is voor de exclusieve distributie van de pc-versie in de Epic Games Store.
Back-up startup Acronis krijgt Unicorn-status
2 dagen
 Acronis heeft de Unicorn-status bereikt. Door een recente investering van 147 miljoen dollar (133 miljoen euro),  is de waarde van de back-upspecialist nu boven de 1 miljard dollar uitgekomen. De investeringsronde werd geleid door Goldman Sachs. Acronis gaat het geld gebruiken om andere bedrijven over te nemen, meer engineers aan te nemen, een uitbreiding voor […]
Nederlands luchtvaartinstituut test waterstofdrone
2 dagen
Het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum heeft op een afgesloten terrein in de Noordoostpolder eerste testvluchten met een waterstofdrone uitgevoerd. Na volgende testen deelt het instituut zijn bevinden met andere partijen om emissievrije luchtvaart te stimuleren.
Apple iOS 13
2 dagen
Apple heeft versie 13 van iOS uitgebracht. Apple iOS is het besturingssysteem voor de iPhone. De iPads krijgen vanaf nu een eigen OS. Versie 13 van iOS kan alleen op de iPhone modellen vanaf de 6s-modellen en de SE of nieuwer worden geïnstalleerd. In versie 13 heeft Apple onder meer een donkere modus toegevoegd, kunnen gebruikers op apps en sites van derden met hun Apple ID kunnen inloggen via Sign in en ondersteunt het toetsenbord typen door te vegen. Over enkele dagen volgt overigens alweer versie 13.1 met daarin functionaliteit die oorspronkelijk voor 13.0 bedoeld was en natuurlijk de nodige bugfixes. Tegen die tijd moet ook iPadOS beschikbaar komen. Hieronder zijn de verbeteringen uit iOS neg even voor je op een rijthe gezet.
‘Deepfake ransomware is een grote toekomstige securitydreiging’
2 dagen
Deepfake ransomware is één van de meest gevreesde toekomstige cyberdreigingen. Dat blijkt uit onderzoek van Trend Micro. Deepfake ransomware is een aanval waarbij een cybercrimineel een selectie van een reeks afbeeldingen neemt die mensen online plaatsen, om ze om te zetten in beschamende of schandalige video’s. Aanvallers zijn bij deze vorm van cyberbedreigingen in staat […]
Delftse onderzoekers helpen moleculaire brug voor nano-elektronica te bouwen
2 dagen
Met hulp van een team van de TU Delft hebben onderzoekers een moleculaire brug gebouwd die kan helpen om op nanoschaal elektronische circuits te ontwikkelen. De brug blijft bij kamertemperatuur mechanisch en elektronisch stabiel.
Huawei investeert 1,5 miljard dollar in ‘Trump-proof’ cloud- en mobiel ecosysteem
2 dagen
Huawei investeert 1,5 miljard dollar (1,36 miljard euro) in een ontwikkelaarsprogramma. De Chinese techgigant wil hiermee meer programmeurs overhalen om software te schrijven voor zijn kit. Hiermee hoopt het bedrijf alternatieven te vinden voor Amerikaanse leveranciers die wegens een verbod geen handel mogen drijven met het Chinese bedrijf. De techgigant maakte zijn investering en een […]

Microsoft wil bluetoothpairing verder versoepelen bij Windows 20H1
2 dagen
Een nieuwe testversie van Windows 10 heeft een vereenvoudigde procedure om bluetoothapparaten te kunnen pairen. De methode werkt vooralsnog vooral met Microsofts eigen Surface-accessoires.
VMware Workstation Pro 15.5.0
2 dagen
VMware heeft versie 15.5 van zijn virtualisatiesoftware Workstation Pro uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om een of meer virtuele computers aan te maken, waarop een groot aantal verschillende besturingssystemen kan worden geïnstalleerd. Op die manier kunnen ze naast elkaar worden gebruikt, in tegenstelling tot een dualbootopstelling, waarbij voor het ene of het andere OS moet worden gekozen. VMware Workstation is beschikbaar voor Windows en Linux, en licenties beginnen bij zo'n 275 euro. Hieronder is te vinden welke verbeteringen VMWare in versie 15.5 heeft doorgevoerd:
Salesforce investeert 300 miljoen dollar in WordPress-eigenaar Automattic
2 dagen
Automattic, de eigenaar van het CMS-systeem WordPress, heeft een flinke kapitaalinjectie mogen ontvangen. Het bedrijf haalde tijdens een financieringsronde geleid door Salesforce 300 miljoen dollar (271 miljoen euro) op. Daarmee is het bedrijf nu 3 miljard dollar (2,71 miljard euro) waard. Het is voor het eerst sinds 2014 dat Automattic een investering krijgt. Samen met […]

Pagina's

Abonneren op techniek