techniek

837 nieuwsberichten gevonden
‘7 op de 10 bedrijven boeken meer omzet door real-time datagebruik’
51 min
De meeste bedrijven zien de voordelen van real-time data in, maar kosten en complexiteit houden adoptie tegen. Dat stelt DataStax op basis van een nieuw onderzoeksrapport. Het is vandaag de dag gebruikelijk om servers en logs in real-time te monitoren. De beginperiode van computing zag er anders uit. Data werd regelmatig werd op geplande momenten […]
Koptelefoon Adidas bevat fotovoltaïsche cellen en kan opladen bij elk type licht
9 uur
Sportfabrikant Adidas heeft een nieuwe draadloze koptelefoon geïntroduceerd. De RPT-02 Sol kan 80 uur op een acculading mee en maakt gebruik van ingebouwde fotovoltaïsche cellen waardoor de accu bij zowel natuurlijk als kunstlicht kan opladen. De koptelefoon kost 229 euro.
Microsoft Visual Studio 2022 17.3.1
9 uur
Microsoft heeft versie 17.3.1 van Visual Studio 2022 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F# en Python gemakkelijker te maken. De nieuwe versie is volledig 64bit en heeft een nieuwe vereenvoudigde gebruikersinterface. Meer informatie over versie 17.3 is in deze aankondiging van Microsoft te vinden. Versie 7.3.1 voegt verder ondersteuning voor de nieuwste versie van Windows 11 toe en verhelpt twee problemen.
Ngo: Facebook detecteert geen politieke advertenties met desinformatie
10 uur
Global Witness claimt dat Facebook er niet in slaagt om politieke advertenties met desinformatie te detecteren en te verwijderen. Naar aanleiding van aankomende Braziliaanse verkiezingen heeft de ngo Facebook-advertenties kunnen posten die politieke misinformatie bevatten.
Spotify test stemreacties uit bij het beluisteren van playlists
10 uur
Spotify voert testen uit bij gebruikers waardoor er stemreacties kunnen opgenomen bij het beluisteren van playlists. Eenmaal die reactie werd opgenomen, komt die als een podcastaflevering op het account van de gebruiker te staan.
Intel zet in op de markt voor custom microchips
11 uur
Intel wil meer maatwerk leveren. Jeremy Rader, general manager van de enterprisedivisie, laat weten dat de organisatie focust op custom chips voor de workloads van klanten. Meerdere hardware- en softwareleveranciers ontwikkelen custom microchips om de prestaties van specifieke workloads te verbeteren. De M- en A-serie processoren van Apple zijn voorbeelden. In de cloud vind je […]
Tweede Amerikaanse luchtvaartmaaschappij bestelt supersonische vliegtuigen
11 uur
Luchtvaartmaatschappij American Airlines heeft twintig supersonische vliegtuigen bij vliegtuigfabrikant Boom Supersonic besteld. Het vliegtuig bevindt zich nog in de ontwikkelfase en zou snelheden van Mach 1,7 halen en maximum 80 passagiers kunnen vervoeren.
Spider-Man: Remastered voor pc bevat verwijzingen naar PS-launcher en PSN
12 uur
Er is code aangetroffen in de bestanden van de pc-game Marvel’s Spider-Man: Remastered die hint dat Sony mogelijks aan een pc-launcher werkt. Er zijn ook verwijzingen naar PlayStation Network gevonden wat doet vermoeden dat Sony over PSN-integratie voor pc-games nadenkt.
Camtasia 2022.1.0
12 uur
TechSmith heeft versie 2022.0.4 van Camtasia voor Windows en macOS uitgebracht en meteen de dag erna een opvolger. Dit programma maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier video's te maken voor trainingen en presentaties. Denk bijvoorbeeld aan een video over de werking van een bepaalde applicatie die met een voice-over wordt toegelicht, of een PowerPoint-presentatie samengevoegd met een opname van een lezing. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de mogelijkheden op een rijtje worden gezet. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

SyncBackFree 10.2.49.0
13 uur
2Brightsparks heeft versie 10.2.49.0 van SyncBackFree uitgebracht. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 44 en 60 euro extra functionaliteit bieden. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden: Fixed:
Malwarebytes 4.5.13.208
13 uur
Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What’s New:
XnView MP 1.01.0
13 uur
Versie 01.01 van XnView MP is uitgekomen. Met dit gratis programma kunnen afbeeldingen worden bekeken en bewerkt. MP staat voor Multi Platform, wat betekent dat er versies zijn voor Windows, Linux en macOS, met elk aparte downloads voor 32bit- en 64bit-omgevingen. XnView MP gebruikt dezelfde broncode voor Windows, Linux en macOS; functionaliteit en uiterlijk van de afzonderlijke versies zijn dan ook nagenoeg gelijk. Zo is er onder andere ondersteuning voor unicode, afbeeldingen met full bit depth, een eenvoudigere manier voor vertalingen en een betere database. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: New:
Bètaversie WhatsApp laat gebruikers bepaalde verwijderde berichten terugplaatsen
13 uur
De Android-bètaversie van WhatsApp bevat een functie waarmee gebruikers het verwijderen van bepaalde berichten ongedaan kunnen maken. Na het verwijderen verschijnt dan onderaan een pop-up om dit te kunnen doen. Die pop-up verdwijnt na enkele seconden weer.
Ransomwaregroep Cl0p heeft Brits drinkwaterbedrijf gehackt
14 uur
De ransomwarebende Cl0p zegt bestanden van een Brits drinkwaterbedrijf te hebben gestolen en eist losgeld. De hackers claimen daarnaast toegang te hebben tot systemen die het drinkwater beïnvloeden, maar het bedrijf ontkent dit. Hoeveel geld Cl0p wil, is niet duidelijk.
Cloudian lanceert HyperBalance, load balancer voor object storage
14 uur
HyperBalance is nu beschikbaar. De load balancer helpt organisaties bij het optimaliseren van een opslaginfrastructuur. Cloudian is een startup voor storage management. Het bedrijf ontving in de afgelopen jaren meer dan 170 miljoen dollar aan groeigeld van investeerders voor de ontwikkeling van oplossingen voor gegevensbeheer en backups. De software draait zowel in de cloud als […]
Polestar gaat in 2026 elektrische cabrio uitbrengen
14 uur
Polestar gaat vanaf 2026 een elektrische cabrio produceren. Die gaat de 6 heten en de 800V-aandrijflijn van de 5 gebruiken. Eerder dit jaar liet het bedrijf een concept zien van een cabrio, die als basis gaat dienen voor de productieauto.
AMD kondigt Ryzen 7000-processors eind deze maand officieel aan
15 uur
AMD kondigt zijn Ryzen 7000-processors eind deze maand officieel aan. Het bedrijf houdt op 30 augustus een evenement dat live wordt uitgezonden op YouTube. De daadwerkelijke release van de Ryzen 7000 wordt in september verwacht.
AWS organiseert GameDay, wereldkampioenschap voor developers
15 uur
De AWS GameDay staat voor de deur. Het wereldkampioenschap is een kans voor iedere professional die met de diensten van AWS werkt. Deelnemers nemen het tegen elkaar op door fictionele bedrijfsopdrachten op te lossen. System administrators, developers, solutions architects en technische account managers van elk niveau kunnen zich inschrijven. De wedstrijd bestaat uit meerdere virtuele […]

Guild Wars 2 komt volgende week uit op Steam
15 uur
ArenaNet brengt Guild Wars 2 op 23 augustus uit op Steam. De ontwikkelaar bevestigde eerder al dat de game naar dat platform zou komen, maar gaf daar nog geen concrete releasedatum voor. Het spel was eerder alleen te spelen via een losse client.
Gerucht: AMD stelt geplande releasedatum Ryzen 7000 met twee weken uit
16 uur
AMD heeft de releasedatum voor zijn Ryzen 7000-processors mogelijk uitgesteld naar 27 september. Het bedrijf zou eerder een release op 15 september hebben gecommuniceerd aan partners. Diezelfde datum werd eerder ook vermeld door moederbordfabrikant MSI.
Microsoft start preview van cloudworkstation Dev Box
16 uur
Microsoft laat bedrijven en ontwikkelaars Dev Box uitproberen. Dev Boxes zijn virtuele cloudworkstations waardoor ontwikkelaars op afstand kunnen programmeren en code kunnen draaien zonder daar een krachtige computer voor nodig te hebben.
ZTE introduceert AX3000 Pro-Wi-Fi 6-router voor 100 euro
16 uur
ZTE heeft met de AX3000 Pro een nieuwe Wi-Fi 6-router geïntroduceerd. De router heeft een maximale snelheid van 3000Mbit/s en heeft vier externe antennes. De AX3000 Pro is vanaf dinsdag verkrijgbaar voor 100 euro.
HPE ontwikkelt Slingshot offload-technologie voor control planes
16 uur
HPE heeft een nieuwe compute offload-technologie gepresenteerd op basis van het Message Passing Interface (MPI)-protocol voor zijn Slingshot Network Interface Cards (NIC’s). Hiermee kunnen de control planes voor zowel berekeningen als communicatie op de NIC zelf worden beheerd. Het verplaatsen van workloads op de control plane moet voor moderne systeeminfrastructuren vaak kostenbesparingen en sterkere security […]
Thoma Bravo wil securitybedrijf Darktrace overnemen
17 uur
Investeringsmaatschappij Thoma Bravo heeft zijn zinnen gezet op het Britse securitybedrijf Darktrace. Een eventueel overnamebedrag is nog niet bekend. In een verklaring geeft Darktrace-CEO Poppy Gustafsson aan dat het bedrijf met Thoma Bravo gesprekken voert over een mogelijke overname. Gustafsson spreekt daarbij over verkennende gesprekken. Het hoeft niet te leiden tot een daadwerkelijk overnamebod. Thoma […]
Ierland verstrekt datacenter-vergunningen te midden van energiezorgen
17 uur
Een datacenterbedrijf vecht het bouwverbod op datacenters in de omgeving van Dublin aan. Tegelijkertijd kreeg Amazon toestemming om twee nieuwe locaties in de buurt van de stad te bouwen, te midden van toenemende zorgen over het energieverbruik van datacenters. In juni wijzigde de South Dublin County Council het lokale bestemmingsplan om de bouw van nieuwe […]
Microsoft waarschuwt voor Russische phishinggroep die 'narratief wil bepalen'
17 uur
Microsoft waarschuwt voor de uit Rusland afkomstige phishinggroep Seaborgium, ook bekend als Cold River. De groep richt zich op overheden en andere organisaties, en probeert met gestolen data 'het narratief te bepalen' in landen.
Google lanceert Android 13, Pixel-telefoons krijgen voorrang
18 uur
Android 13 is algemeen beschikbaar. Google deelde de broncode via het Android Open Source Project. Het Android-team van Google heeft maandenlang aan het nieuwe besturingssysteem gewerkt. De release focust op privacy en veiligheid, productiviteit, vrijheid voor developers en taalinstellingen. Android 13 is reeds voor Google Pixel smartphones beschikbaar. Andere smartphones worden later dit jaar vernieuwd, […]

Microsoft maakt Dev Box virtuele workstation beschikbaar voor testers
18 uur
Microsoft heeft de preview van ontwikkeltool Dev Box openbaar gemaakt. Ontwikkelaars kunnen hiermee on-demand, high-performance, veilige en cloudgebaseerde workstations aanmaken. De ontwikkeltool moet ontwikkelaars helpen bij het focussen op het schrijven van code die alleen zij kunnen schrijven. Dit in plaats van dat zij naar een werkomgeving zoeken die code kan bouwen en draaien. De […]
Heb je in 2022 een VPN nodig?
19 uur
Een heel simpel antwoord op de vraag of een VPN nog nodig is in 2022: meestal wel. Als je een VPN hebt, is het natuurlijk altijd beter om deze aan te zetten. Vooral als je gevoelige gegevens verzendt en ontvangt, kun je beter het zekere voor het onzekere nemen en je internetverkeer extra beveiliging geven. […]
‘Duizenden VNC-servers onbeveiligd met internet verbonden’
20 uur
Meer dan duizend Virtual Network Computing (VNC)-endpoints zijn onbeveiligd met het internet verbonden en staan daardoor open voor niet-geautoriseerde toegang. Dit ontdekten securityexperts van Cyble. VNC is een platformonafhankelijk systeem waarmee gebruikers op afstand met systemen kunnen verbinden voor het uitvoeren van monitoring en aanpassingen. Hierbij krijgen de gebruikers via het remote frame buffer (RFB)-protocol […]

Pagina's

Abonneren op techniek