techniek

1106 nieuwsberichten gevonden
Rainmeter 4.4 r3473 bèta
28 min
Versie 4.4 van Rainmeter is in ontwikkeling en er is een nieuwe testversie uitgekomen. Met dit programma kan in real time allerlei zinvolle, maar ook minder zinnige informatie op de desktop worden weergegeven, zoals vrije ruimte op de harde schijf, netwerkactiviteit en of er nieuwe e-mail is. Ook kunnen functionele applets worden gebruikt om bijvoorbeeld notities te maken of om tweets mee te versturen. In de\e uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Google Meet past hand opsteken in videoconferentie aan
36 min
Je hand opsteken in Google Meet is makkelijker geworden. Althans: het is makkelijker om te worden opgemerkt. De optie was er al, maar bleek niet zo effectief als gewenst. Hierdoor heeft Google de visuele animatie aangepast waarmee anderen zien dat mensen hun hand opsteken. Het opsteken van een hand is ideaal voor meetings, omdat je […]
Android installeert automatisch corona-tracingapp bij Amerikaanse gebruikers
44 min
Amerikaanse gebruikers in de staat Massachusetts zeggen dat Android automatisch de corona-tracingapp MassNotify heeft geïnstalleerd. Google bevestigt dat de app automatisch wordt verspreid via de Play Store en dat het hier samen met de overheid aan heeft gewerkt.
Porsche wil vanaf 2024 raceauto-accu's met siliciumanode produceren
1 uur
Porsche heeft samen met een Duitse accufabrikant een joint venture opgericht om vanaf 2024 accu's met siliciumanodes voor elektrische auto's te produceren. Deze lithium-ionaccu's hebben een grotere energiedichtheid dan de gebruikelijke accu's met grafietanodes.
.Actie - Maak kans op €50 Amazon-tegoed en vind de beste Prime Day-deals in de Pricewatch
1 uur
Koopjesjagers opgelet! Op 21 en 22 juni is het weer zover: dan vindt Amazon Prime Day 2021 plaats, het jaarlijkse event waarbij de webshop hoge kortingen geeft en flink stunt met zijn prijzen. In samenwerking met Amazon mogen we tien tweakers verblijden met vijftig euro Amazon-tegoed; een fijn voorschot voor als je een mooie deal of afgeprijsd product voorbij ziet komen.
OnePlus Nord CE - Terug naar de kern
3 uur
Met de 299 euro kostende Nord CE gaat OnePlus naar eigen zeggen terug naar de kern. Is dat hét recept voor een goede middenklasse-smartphone?
YouTube: 56 procent van alle Nederlanders postte afgelopen jaar een video
3 uur
Ruim de helft van alle Nederlanders plaatste in de laatste twaalf maanden een video online, schrijft YouTube in een trendrapport. Het gaat hierbij niet alleen om YouTube-gebruikers, maar kan ook om het plaatsen op andere platformen gaan, zoals Facebook.
[Plus] Vijf wachtwoordmanagers onder de loep - Waarin verschillen ze?
3 uur
Wachtwoordmanagers zijn de beste verdediging tegen het gros van de aanvallen, zoals credential stuffing. Het is echter een flinke klus om de goede te vinden.
f.lux 4.120 bèta
14 uur
Versie 4.120 van f.lux is uitgekomen, een bètareleae. Dit programma stemt de kleur van het scherm af op de stand van de zon. Zo is het scherm overdag helderder en wanneer de zon ondergaat wordt de kleur 'warmer'. Dit is niet alleen rustiger voor de ogen, het zou zelfs kunnen helpen bij slaapproblemen. Het programma helpt bij het vinden van jouw locatie op aarde, zodat het precies weet wanneer de zon ondergaat. F.lux is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What's new

ScreenToGif 2.32
14 uur
Versie 2.32 van ScreenToGif is uitgekomen. Met deze opensourceapplicatie kunnen de handelingen op het scherm of de beelden van de webcam worden opgenomen. Het resultaat kan eventueel worden bewerkt met de ingebakken editor en vervolgens worden opgeslagen als een geanimeerde gif-afbeelding of mp4-filmbestand. Het programma kan bijvoorbeeld goed worden gebruikt voor het maken van korte instructievideo's. Het programma is afhankelijk van .Net 4.8 en de download is dan ook minimaal. Ook kan het worden gebruikt zonder het eerst te hoeven installeren. ScreenToGif wordt actief ontwikkeld en regelmatig verschijnen er nieuwe versies. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What's new?
Eerste afbeelding van Ring-dashcam verschijnt online
16 uur
Er zijn eerste afbeeldingen verschenen van een Ring Car Cam. Deze dashcam zou de digitale assistent Alexa geïntegreerd krijgen en daarmee opnames kunnen starten wanneer gebruikers zeggen dat ze zijn aangehouden.
Gerucht: Samsung kondigt smartphone-soc met geïntegreerde AMD-gpu in juli aan
18 uur
Samsung kondigt volgens geruchten in juli zijn eerste Exynos-chip met een geïntegreerde AMD-gpu aan. Die chip krijgt een RDNA 2-gpu en is bedoeld voor high-end smartphones, zo bevestigde AMD eerder dit jaar al.
Wifi-systemen iPhones uit te schakelen door te verbinden met ssid '%p%s%s%s%s%n'
19 uur
Een Deense reverse engineer heeft een bug gevonden in iOS op iPhones die de wifi-functionaliteit onbruikbaar maakt. Een gebruiker hoeft alleen maar te verbinden met een signaal met ssid '%p%s%s%s%s%n' en de wifi is buiten werking.
LG geeft C1- en G1-oled-tv's ondersteuning voor 4k120-input met Dolby Vision
20 uur
LG's C1- en G1-oled-tv's hebben een firmware-update gekregen die het mogelijk maakt om videosignalen in 4k met Dolby Vision en een verversingssnelheid van 120Hz weer te geven. Dat is een signaal dat de Xbox Series-consoles met preview-fimware bijvoorbeeld kunnen produceren.
Back 4 Blood vereist in solomodus ook internetverbinding
22 uur
Back 4 Blood, de Left 4 Dead-achtige game die later dit jaar uitkomt, kan niet gespeeld worden zonder internetverbinding, zelfs niet wanneer men alleen speelt. De ontwikkelaar zegt wel 'te kijken naar manieren om dat in de toekomst te ondersteunen'.
Qualcomm: aankomende versie Wear OS kan draaien op Snapdragon 3100 en nieuwer
23 uur
Qualcomm heeft aan onder andere XDA laten weten dat de aankomende versie van Wear OS kan draaien op de Snapdragon Wear 3100, 4100 en 4100+. Van nog geen enkele smartwatch is bevestigd of hij het nieuwe Wear OS krijgt, waardoor compatibiliteit nog een vraagstuk is.
Muizen met hoge polling rates - Corsair Sabre RGB Pro en Razer Viper 8KHz
1 dag
Er zijn twee muizen op de markt verschenen waarbij je de polling rate veel hoger in kunt stellen dan tot nu toe gebruikelijk. Heeft dat meerwaarde?
Debian GNU/Linux 10.10
1 dag
Debian is een opensource-besturingssysteem, dat zowel voor desktops als servers gebruikt kan worden en waarbij de nadruk op stabiliteit en veiligheid ligt. Het wordt dan ook als basis voor diverse Linux-distributies gebruikt, waaronder Ubuntu en Linux Mint. Versie 10.x, die als codenaam 'Buster' meegekregen heeft, is een zogenaamde Long Term Support-uitgave en zal de komende vijf jaar van updates worden voorzien. De release notes voor versie 10.10 kunnen hieronder worden gevonden. Debian 10.10 buster released

VLC Media Player 3.0.16
1 dag
Versie 3.0.16 van VLC Media Player is uitgekomen. Deze opensource- en cross-platformmediaspeler kan diverse audio-, video- en streamingformaten afspelen, zonder dat hiervoor de desbetreffende codec hoeft te worden geïnstalleerd. Verder is er ondersteuning voor Chromecast, hardwareversnelling voor het decoderen van 4k- en 8k-video, ondersteuning voor hdr, weergave van 360-gradenvideo's en 3d audio, toegang tot netwerklocaties via onder meer smb, ftp en nfs, hd audio-passthrough en ondersteuning voor BD-J-menu's. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Video Output:
Sabnzbd 3.3.1
1 dag
Versie 3.3.1 van SABnzbd is uitgekomen. Met SABnzbd kunnen bestanden van usenet worden gedownload. Dit opensourceprogramma is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS, en biedt de mogelijkheid om nzb-bestanden te laden, waarna de juiste bestanden van usenet worden geplukt. Met de ingebouwde webinterface is het mogelijk om het programma via een webbrowser te bedienen. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes and bugfixes since 3.3.0
Team Group brengt DDR5-4800-geheugenkit van 32GB eind juni uit voor 400 dollar
1 dag
Team Group brengt in juli zijn eerste 32GB-kit met DDR5-4800-geheugen uit. Het zijn de eerste DDR5-modules die beschikbaar komen voor consumenten. Momenteel zijn er nog geen cpu-platforms voor consumenten uit die deze geheugenmodules ondersteunen.
Duitse deelstaat Beieren spreekt met Intel over bouw chipfabriek
1 dag
De Duitse deelstaat Beieren is in gesprek met Intel over de bouw van een Europese chipfabriek. Dat meldt persbureau Reuters. De fabriek zou mogelijk in de buurt van München komen te staan, mochten de onderhandelingen slagen.
Switch-eigenaren kampen sinds meer dan een week met niet werkende downloads
1 dag
Sinds meer dan een week hebben Nintendo Switch-gebruikers problemen met het downloaden van games en game-updates voor hun Switch. Ook wordt eigendom van dlc soms niet erkend. Ze krijgen een foutcode, maar geen verdere uitleg over wat er aan de hand is.
YouTube komt met picture-in-picture op iOS in VS en maakt het gratis
1 dag
De YouTube-app op iOS krijgt ondersteuning voor picture-in-picture op het Apple-platform. Dat begint met beschikbaarheid voor abonnees van YouTube Premium, maar moet zich daarna uitbreiden naar gebruikers van de gratis variant. De introductie begint in de VS.
Verwijzingen naar Final Fantasy VII Remake gevonden in data Epic Games Store
1 dag
Na een remaster van Alan Wake zijn ook verwijzingen naar de Final Fantasy VII Remake gevonden in de krochten van de Epic Games Store. Dat betekent mogelijk dat een of meerdere episodes van het spel naar Windows komen.
Nvidia is begonnen met introductie reclame op Shield TV-homescreen
1 dag
De Nvidia Shield TV-mediaspeler krijgt in een aankomende Android TV-update reclame op het homescreen. Dat neemt de vorm aan van 'aanbevolen series en films', die beschikbaar zijn via streamingdiensten waarop de gebruiker mogelijk niet geabonneerd is.
Manjaro Linux 21.0.7
1 dag
Manjaro Linux is een Linux-distributie gebaseerd op Arch Linux. De focus ligt op gebruikersvriendelijkheid en eenvoud. Er kan worden gekozen voor een uitvoering met een Xfce-, KDE- of Gnome-desktopomgeving en het wordt standaard met een groot aantal applicaties geleverd. Manjaro Linux maakt gebruik van zogenaamde rolling releases en gebruikt Pacman als zijn package manager. Versie 21.0.7 van Manjaro Linux uitgekomen en de belangrijkste veranderingen sie sinds versie 21.0.4 zijn aangebrachtkunnen hieronder worden gevodnen: Changes in Manjaro 21.0.7

Emby 4.6.3
1 dag
Er is een derde update voor versie 4.6 van Emby Server uitgekomen. Deze mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten kan content indexeren en serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Tot versie 3.6 was het open source, maar is dat niet langer. Clients zijn beschikbaar voor onder meer voor de eerder genoemde besturingssystemen, maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, diverse mediaspelers en Google TV. Het programma is daarmee vergelijkbaar met Plex Media Server. De complete releasenotes met screenshots zijn op deze pagina te vinden. Dit is dezelfde tekst zonder plaatjes: Emby Server 4.6.3 Released
[Plus] Bluetoothcodecs - Het moeras gedraineerd
2 dagen
Er zijn de laatste jaren steeds meer bluetoothcodecs bijgekomen. Hoe verschillen ze onderling en welke past het best bij jou?
VS doet onderzoek naar dertig crashes met zelfrijdende Tesla's
2 dagen
De Amerikaanse autoriteit voor verkeersveiligheid heeft dertig onderzoeken geopend naar ongelukken met Tesla's waarbij mogelijk de autopilotfunctie was ingeschakeld. In totaal zijn er tien mensen bij de ongelukken om het leven gekomen.

Pagina's

Abonneren op techniek