techniek

928 nieuwsberichten gevonden
Apple verwijdert Fortnite uit App Store
1 uur
Apple heeft Fortnite uit zijn App Store verwijdert omdat ontwikkelaar Epic de richtlijnen van de softwarewinkel heeft overtreden. Epic Games voegde eerder op donderdag een eigen betaalsysteem toe aan Fortnite op iOS.
Vr-game The Walking Dead Onslaught verschijnt 29 september
1 uur
The Walking Dead Onslaught verschijnt 29 september voor de PlayStation VR, SteamVR en Oculus. Het gaat om een survivalshooter die gebaseerd is op de televisieserie van The Walking Dead.
NSA en FBI publiceren details over Linux-malware 'van Russische staatshackers'
2 uur
De NSA en FBI publiceren in een gezamenlijk document de details van Drovorub, een tot nu toe nog onbekende toolset met Linux-malware die ingezet zou zijn door het team Russische staatshackers naar wie onder andere met de namen Fancy Bear en APT28 verwezen wordt.
EZ CD Audio Converter 9.1.5
3 uur
Poikosoft heeft versie 9.1.5 van EZ CD Audio Converter uitgebracht. EZ CD Audio Converter is een alles-in-een-programma voor het rippen, bewerken en converteren van audiobestanden en kan daarnaast ook worden gebruikt om cd's en dvd's te branden. Ondersteuning is aanwezig voor alle bekende audioformaten, waaronder mp3, aac, he aac, Dolby Pulse, Apple Lossless, flac, Vorbis, Opus en Windows Media Audio. Een licentie kost vier tientjes en het programma kan drie weken worden geprobeerd. Sinds versie 9.1.2.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in verion 9.1.5
Wireshark 3.2.6
3 uur
Versie 3.2.6 van de opensource-protocol-analyzer en -packetsniffer Wireshark is uitgekomen. Met dit programma kunnen verschillende datapakketten en netwerkprotocollen op het netwerk worden geanalyseerd. Ook kan het programma eerder opgeslagen dataverkeer als invoer gebruiken. Wireshark is geschikt voor Windows, Linux en macOS, met aparte downloads voor 32bit- en 64bit-uitvoeringen van de besturingssystemen. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: The following vulnerabilities have been fixed:
Mozilla verlengt deal met Google voor zoekmachine in Firefox
3 uur
Mozilla heeft recent de overeenkomst met Google om Google als standaardzoekmachine in de browser Firefox te houden verlengd. Volgens geruchten gaat het om een verlenging van drie jaar, waarvoor Mozilla zo'n 400 miljoen dollar per jaar zou krijgen.
Apple iOS 13.6.1
4 uur
Apple heeft versie 13.6.1 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In versie 13 heeft Apple onder meer een donkere modus toegevoegd, kunnen gebruikers op apps en sites van derden met hun Apple ID inloggen via Sign in en ondersteunt het toetsenbord typen door te vegen. Versie 13.6 maakt het onder meer mogelijk om je iPhone te gebruiken als autosleutel en deze update moet enkele fouten verhelpen.
Civilization VI verschijnt vier jaar na release op Android
4 uur
Sid Meier’s Civilization VI is beschikbaar gemaakt op Android. Daarmee is het spel van Fireaxis vier jaar na zijn release op het mobiele platform uitgekomen. Twee jaar geleden verscheen het spel voor iOS.
Proximus voorziet All Stars-abonnementen jaar lang van Disney+
5 uur
Proximus heeft een overeenkomst met Disney gesloten om een jaar lang als exclusieve provider de Disney+-dienst te integreren in abonnementen. De All Stars- en All Stars & Sports-abo's blijven in prijs gelijk.

FIFA 21 - Eindelijk liefde voor de Career Mode
5 uur
Voetbal mag er in het echt een beetje gek uit zien momenteel, maar in de wereld van FIFA heeft de coronacrisis nooit plaatsgevonden. De serie gaat vol door en de game van dit jaar is voorzien van enkele goede vernieuwingen. Zo zijn er eindelijk veranderingen doorgevoerd in de al jaren amper aangepaste Career Mode.
Dropbox komt met wachtwoordmanager, Vault en nieuwe back-upfunctie
6 uur
Nieuwe Dropbox-functies zoals een wachtwoordmanager, back-upfunctie en Vault zijn nu overal beschikbaar. Deze diensten waren tot nu toe alleen maar toegankelijk via een bèta.  Dropbox Passwords slaat wachtwoorden van de gebruiker op, zodat de wachtwoorden op websites en in apps automatisch ingevuld worden. De data kan tussen verschillende apparaten gesynchroniseerd worden. Dropbox Passwords maakt gebruik […]
Renders tonen Huawei-smartwatch met rechthoekig scherm
6 uur
Er zijn renders en specs verschenen van de Huawei Fit Watch, een smartwatch met een langwerpig scherm. De Chinese fabrikant zou de wearable willen aankondigen tijdens de IFA-beurs over enkele weken in Berlijn.
Volgende versie Google Wear OS moet apps sneller laten starten
6 uur
Google heeft een aankomende upgrade voor zijn smartwatchplatform Wear OS aangekondigd. De nieuwe versie moet apps 20 procent sneller laten starten. Ook wil Google de pairing vereenvoudigen en de interface wijzigen.
De toekomstplannen van Intel: uitbesteding 7nm, Xe-gaming-gpu en SuperFins
7 uur
In 2018 werd daartoe de eerste Intel Architecture Day georganiseerd, om prompt niet plaats te vinden in 2019. Dit jaar is Intel Architecture Day, zij het uiteraard in virtuele vorm, weer terug en Intel had genoeg te vertellen.
'Apple en Disney praten met Witte Huis over zorgen Amerikaans WeChat-verbod'
7 uur
Apple, Disney en andere Amerikaanse bedrijven met belangen in China hebben in gesprek met de regering van de Verenigde Staten hun zorgen geuit over het aankomende verbod om te handelen met WeChat. Dat verbod gaat 20 september in.
‘Werkgevers moeten naast software ook hardware updaten’
7 uur
Juist nu veel mensen plotseling thuis moeten werken, hebben veel bedrijven laptops moeten halen om dit te faciliteren. Een gevaarlijke praktijk, want als je hardware gebruikt die niet up-to-date is, dan kunnen kwaadwillenden hierop inbreken. DSA Connect heeft een enquête gehouden waaruit blijkt dat 30 procent van de werknemers merkt dat het langer duurde dan […]
Epic bouwt eigen betaalsysteem in Fortnite voor iOS en Android
8 uur
Epic biedt sinds donderdag een eigen betaalsysteem aan voor het doen van in-app aankopen. Spelers die in de app spullen kopen doen via dat eigen systeem krijgen korting, omdat Epic dan geen percentage hoeft af te dragen aan Apple en Google.
Gerucht: ZTE Axon 20 5G wordt eerste smartphone met frontcamera achter scherm
8 uur
De ZTE Axon 20 5G zou de eerste smartphone worden met een frontcamera achter het scherm. De technologie zou afkomstig zijn van het eveneens Chinese Visionox. Andere fabrikanten lieten al wel prototypes van de technologie zien.

Gerucht: Apple bundelt diensten met 'Apple One'-abonnementen
9 uur
Apple is volgens financieel persbureau Bloomberg van plan om vanaf oktober diverse van zijn diensten te combineren in abonnementen onder het label 'Apple One'. Er zouden drie varianten komen van de abonnementen.
Streamingdienst Videoland heeft rond 835.000 betalende gebruikers
10 uur
RTL's streamingdienst Videoland heeft rond de 835.000 betalende gebruikers. Dat is af te leiden uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf RTL Group. Het aantal betalende gebruikers nam afgelopen jaar met 40 procent toe.
Apple in de clinch met Microsoft, Google en Facebook over cloudgaming
11 uur
Apple ligt in de clinch met Microsoft, Facebook en Google over cloudgaming. Xbox Game Pass Ultimate-abonnees kunnen nu met de bèta van xCloud een select aantal games spelen op hun smartphones, behalve op iOS vanwege het beleid van Apple. Microsoft heeft afgelopen dinsdag een bèta gelanceerd waarmee abonnees van Xbox Game Pass Ultimate een select […]
Techbedrijven werken samen om verkiezingen VS vrij te houden van inmenging
11 uur
Verschillende techbedrijven werken komende maanden samen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november vrij te houden van buitenlandse inmenging. Dat gebeurde wel in 2016 en nu willen bedrijven voorkomen dat dat gebeurt.
Google opent Chrome OS-ontwikkelaarshub
11 uur
Google heeft een hub opgezet voor ontwikkelaars van Chrome OS-apps. ChromeOS.dev is een website waar ontwikkelaars en ontwerpers hulpmateriaal kunnen vinden voor het bouwen of optimaliseren van applicaties voor het besturingssysteem.
‘Cybercriminelen maken vooral gebruik van bekende kwetsbaarheden’
11 uur
Het recente Global Threat Intelligence Centre report van NTT Ltd toont aan dat cybercriminelen zich vooral bezighouden met een kleine selectie kwetsbaarheden die wel al bekend zijn. 84 procent van de aanvallen komt uit de top 10 zwakheden. 32 procent van de aanvallen is gericht aan netwerkproducten en videocamera’s (Zyxel, Netcore, Netgear, Linksys en Cisco […]
Gaat Databricks met lakehouses de AI- en data-wereld veranderen?
12 uur
Bij Databricks zijn ze ervan overtuigd dat ze met het lakehouse een nieuwe industrietrend in gang gaan zetten. Nadat data warehouses de business intelligence-wereld vooruit hielp en data lakes data science-toepassingen versimpelden, moet de volgende stap gezet worden met een data-pool die geschikt is voor allerlei toepassingen. Gaan we een nieuw tijdperk tegemoet of gaat […]
Nokia-maker HMD Global krijgt flinke investering van Google
12 uur
Samen met Qualcomm heeft Google bijgedragen aan een flinke investering in de maker van Nokia-telefoons: HMD Global. Het investeringsbedrag is 230 miljoen dollar, omgerekend zo’n 195 miljoen euro. HMD Global heeft een investeringsronde achter de rug waarbij het met succes een fiks bedrag ophaalde. Het bedrijf wordt inmiddels gewaardeerd op ongeveer 1 miljard dollar. HMD […]
Gerucht: iPad en Apple Watch komen in september uit, iPhone 12 Pro's in november
12 uur
Apple brengt nieuwe versies van de Watch uit over vier weken, halverwege oktober komen de eerste iPhone 12-modellen en in november volgen iPhone 12 Pro's. Dat meldt Jon Prosser, die dit jaar diverse releasedata van Apple-producten goed voorspelde.

Forza Horizon 3 is na 27 september niet meer digitaal te koop
12 uur
Forza Horizon 3 en alle bijbehorende dlc's verdwijnenen vanaf 27 september uit de Microsoft Store. De racegame die vier jaar geleden uitkwam voor Xbox-consoles en Windows is vanaf dan niet meer digitaal te koop. Wie de game al heeft, kan blijven spelen.
'PS5-controller heeft 56 procent hogere accucapaciteit dan PS4-controller'
12 uur
In de DualSense-controller voor de PlayStation 5 zit een accu met een capaciteit van 1560mAh. Dat toont een Twitter-gebruiker die een exemplaar in handen heeft. In Sony's DualShock 4-controllers zitten 1000mAh- en 800mAh-accu's
Onderzoekers kunnen VoLTE-gesprekken afluisteren door verkeerde implementatie
12 uur
Duitse onderzoekers hebben een kwetsbaarheid ontdekt in de implementatie van het VoLTE-protocol voor bellen via 4g. Daarmee kunnen ze versleutelde telefoongesprekken afluisteren. De aanval is praktisch lastig uit te voeren.

Pagina's

Abonneren op techniek