techniek

35 min geleden
Wetenschappers hebben het voor elkaar gekregen om een bacteriële infectie in de maag van een muis gericht te behandelen met micromotors die antibiotica afgeven. Deze gerichtere behandeling moet bijwerkingen tegengaan.
1 uur geleden
Scythe is de losse verkoop gestart van zijn Kaze Flex 120-ventilatoren. De ventilatoren zijn beschikbaar in vijf varianten, drie met een vaste snelheid en twee waarvan de snelheid met pwm kan worden aangepast.
2 uur geleden
Google heeft nieuwe functies aan Docs toegevoegd, zo laat het bedrijf weten in een blogbericht. De focus ligt daarbij vooral op het beter samenwerken met elkaar. Niet zo gek, aangezien in Google Docs gebruikers tegelijkertijd aanpassingen kunnen maken aan een document. Soms wordt het proces van informatie verwerken daardoor verstoord. Google geeft tevens aan dat […]
2 uur geleden
Uit onderzoek van de Open State Foundation blijkt dat een overgrote meerderheid van de websites van zorgbedrijven nog geen https ondersteunen. In enkele gevallen wordt hierbij ook informatie in onlineformulieren zonder encryptie verzonden.
2 uur geleden
Versie 3.2.0 van Krita is verschenen. Krita is een programma waarmee digitale tekeningen kunnen worden bewerkt en gecreëerd, en kan overweg met zowel bitmap- als vectorafbeeldingen. Het programma is onderdeel van Calligra Suite en wordt ontwikkeld door het KDE-team, maar werkt ook prima onder Gnome of XFCE. Daarnaast zijn er downloads voor Windows en macOS. In versie 3.1 is onder meer de ondersteuning voor macOS compleet en kunnen animaties als gif, mp4, mkv of ogg worden opgeslagen. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
2 uur geleden
De aankondiging van de Essential Phone zorgde voor enthousiaste reacties bij sommige gebruikers, maar de levering wil nog niet echt vlotten. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de eerste levering in juni plaats zou vinden. Die deadline haalde de Essential Phone niet. Nu is er het bericht dat de smartphone binnen een week verscheept zal […]
2 uur geleden
Onderzoekers van IBM Research hebben een aanval via het bestandssysteem gedemonsteerd, waardoor rootrechten te verkrijgen zijn. De aanval lijkt op de Rowhammer-methode waarbij individuele bits geflipt worden, maar is minder nauwkeurig.
2 uur geleden
Onderzoekers van IBM Research hebben een succesvolle aanval op mlc nand gedemonstreerd waardoor ze in staat waren om lokaal rootrechten te verkrijgen. De aanval lijkt op de Rowhammer-methode waarbij individuele bits geflipt worden, maar is minder nauwkeurig.
3 uur geleden
Eyeo, het moederbedrijf van Adblock Plus, heeft in Duitsland drie zaken in hoger beroep gewonnen. Drie mediabedrijven klaagden het bedrijf aan voor voor gemiste inkomsten, ter waarde van miljoenen euro's.
3 uur geleden
NetApp heeft zijn financiële cijfers over het eerste kwartaal van zijn boekjaar bekendgemaakt, dat eindigde op 28 juli. Het bedrijf kan tevreden terugkijken op de prestaties in de eerste drie maanden. Er werd op meerdere gebieden namelijk een groei genoteerd. Zo kwam de netto omzet in het eerste kwartaal uit op 1,33 miljard dollar, wat […]

Pagina's

Abonneren op techniek