techniek

975 nieuwsberichten gevonden
Veeam Backup & Replication 11.0
39 min
Veeam heeft versie 11 van het Backup & Replication-pakket uitgebracht. Met Backup & Replication kun je op een gemakkelijke manier back-ups van een VMware vSphere of een Microsoft Hyper-V-omgeving instellen, inclusief optimalisaties voor applicaties die draaien op het virtuele platform, zoals Oracle RMAN en SAP HANA. In de enterprise-plus-uitgave kan ook direct samengewerkt worden met storagesnapshots van Dell EMC, HPE Primera, Quantum DXi, NetApp Ontap en NetApp SVM. Het exacte versienummer is vastgesteld op 11.0.0.837 en is voorzien van de volgende aankondiging: Veeam Backup & Replication v11: Accelerate Your Journey What a milestone! Veeam Backup & Replication v11 is here and loaded with capabilities to help you accelerate your Digital Transformation journey. Here at Veeam, we could not be more excited about this monumental release, which is arguably our largest ever! In addition to our flagship product, Veeam Backup & Replication, this launch delivers more updates, such as Veeam ONE v11, Veeam Backup for Microsoft Azure v2, Veeam Service Provider Console v5 and a newly rebranded Veeam Disaster Recovery Orchestrator v4. Our launch includes a great series of blogs that will roll out over the days and weeks to come. We’ve also refreshed demos, videos and strategically refreshed resources, aligned by use case, throughout our website, enabling you to find everything you need to know including what’s new in this massive release. Let’s start by highlighting the 5 most exciting capabilities within Veeam Backup & Replication v11:
System Shock krijgt deze zomer een remake voor pc waarvan demo al te spelen is
46 min
Nightdive Studios brengt deze zomer een remake uit van de game System Shock uit 1994. De remake komt vooralsnog alleen naar pc via Steam, GOG, de Epic Games Store en Amazon Luna. Consoleversies van de remake volgen na de pc-release.
EU stelt verlenging gratis roamen voor
1 uur
De Europese Unie heeft een voorstel ingediend om de wet die telecomproviders verplicht gratis roaming binnen de EU aan te bieden, met tien jaar te verlengen. De originele wet verloopt in 2022. Naast het verlengen van de wetgeving wil de EU enkele extra garanties aan de wetgeving toevoegen. Een voorbeeld daarvan is de garantie dat […]
Nvidia maakt Resizable BAR beschikbaar voor de RTX 3060 en mobiele RTX 30-gpu's
1 uur
Nvidia heeft ondersteuning voor Resizable BAR toegevoegd aan zijn GeForce RTX 3060-desktopkaart en de RTX 30-gpu's voor laptops. Eind maart volgt de ondersteuning voor andere desktopkaarten van de fabrikant.
[Plus] Chiptekorten houden aan - De oorzaken en gevolgen
1 uur
De vraag naar chips is groter dan het aanbod en waarschijnlijk blijft dat nog wel even. Hoe komt dat eigenlijk?
‘Datakwaliteit bepaalt bedrijfssucces’: Ctac over kansen benutten
1 uur
Voor bedrijven is het aantrekkelijk om steeds meer gebruik te maken over de berg data waar ze over beschikken. Veel processen kunnen hierdoor namelijk vlot verlopen, terwijl bijvoorbeeld diepe analyses marktkansen en optimalisaties in beeld brengen. Om er een succes van te maken en jouw bedrijf verder te helpen, dienen echter stappen gezet te worden. […]
Square Enix kondigt Final Fantasy VII Ever Crisis voor smartphones aan
1 uur
Game-ontwikkelaar Square Enix heeft de mobiele game Final Fantasy VII Ever Crisis aangekondigd. De game voegt alle games en verhaallijnen van het Final Fantasy VII-universum samen en moet in 2022 uitkomen.
LastPass bevat zeven datatrackers in de Android-app, ook van marketingbureaus
2 uur
Wachtwoordmanager LastPass bevat zeven trackers in de Android-app, waaronder vier van Google en drie van marketingbureaus, die mogelijk data verzamelen over gebruikers. Het is niet duidelijk welke data precies verzameld en gedeeld wordt met derden.
Aantal mobiele T-Mobile-klanten neemt met 22.000 toe
3 uur
T-Mobile heeft er in het laatste kwartaal van 2020 netto 22.000 mobiele klanten bij kunnen schrijven. Het bedrijf kreeg er op 1 december in een klap ongeveer een miljoen klanten bij door de overname van virtuele provider Simpel.

Google brengt bètaversie van Jetpack Compose uit
3 uur
Google heeft een bètaversie van Jetpack Compose uitgebracht. De tool helpt ontwikkelaars sneller apps voor Android te bouwen. Ook het opzetten van een gebruikersinterface is nu eenvoudiger, nu er geen gebruik gemaakt hoeft te worden van XML. Tot op heden moesten ontwikkelaars van Android-apps XML gebruiken om de gebruikersinterface te bouwen. Dit is altijd een […]
Oculus voegt 'Hey Facebook'-spraakcommando toe aan Quest-headsets
4 uur
Oculus gaat gebruikers de mogelijkheid bieden spraakbediening bij hun vr-headsets in de Quest-lijn te starten met het commando 'Hey Facebook'. Ook de Portal-displays van Facebook krijgen deze mogelijkheid.
Media Player Classic - Home Cinema 1.9.10
5 uur
In juli 2017 is versie 1.7.13 van Media Player Classic - Home Cinema uitgekomen en gaven de ontwikkelaars aan dat zij verder geen nieuwe versies meer uit zouden brengen. De broncode is echter open source en een ontwikkelaar die onder de naam clsid bij de website Doom9 bekendstaat en zelf lange tijd bij mpc-hc betrokken was, brengt nu af en toe nieuwe 'onofficiële' versies uit. Deze bevatten voornamelijk kleine verbeteringen en ook worden altijd de laatste versies van de LAV Filters en MediaInfo meegeleverd. De changelog voor versie 1.9.10 is hieronder te vinden. Changes/additions/improvements:
TrueNAS 12.0-U2.1
5 uur
iXsystems heeft versie 12.0-U2.1 van TrueNAS uitgebracht. Versie 12.0 van TrueNAS is de eerste uitgave waarin de codebase van de oude FreeNAS en TrueNAS is samengevoegd en nu uitgebracht wordt onder de naam TrueNAS Core en TrueNAS Enterprise. Met TrueNAS kan een in het netwerk opgenomen computer als network attached storage worden ingezet. Met behulp van plug-ins kan extra functionaliteit worden toegevoegd. Het geheel is gebaseerd op FreeBSD en voorzien van een overzichtelijke webinterface. Meer informatie over de mogelijkheden van deze software kan op deze pagina worden gevonden. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. TrueNAS 12.0-U2.1
Hoge Raad verwerpt beroep Dutch Filmworks om gegevens illegale downloaders
5 uur
De Hoge Raad heeft het cassatieberoep van Dutch Filmworks verworpen. Daarmee blijf het vonnis van het gerechtshof dat Ziggo gegevens van klanten die illegaal zouden downloaden niet af hoeft te geven aan het bedrijf in stand.
GeForce Game Ready Driver 461.72 WHQL
5 uur
Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 461.72 WHQL, zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Kepler-architectuur of nieuwer. Deze uitgave voegt onder meer ondersteuning toe voor de GeForce RTX 3060, de demo van het spel Outriders. Verder kan er van DLSS gebruik worden gemaakt in Nioh 2 en Mount & Blade II: Bannerlord, en Reflex in Rainbow Six Siege. De changelog laat verder een verzameling bugfixes zien: This new Game Ready Driver provides support for
.Adv - Militairen voorzien van professionele ICT bij Defensie geeft veel voldoening
5 uur
Tienduizenden Defensie-collega’s wereldwijd veilig online laten werken volgens de strengste veiligheidseisen. De burger-ict'ers van Defensie maken het mogelijk. We spraken een ict'er over zijn werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden en motivatie. “Ik vind het mooi dat ik als burgermedewerker de technische ondersteuning kan bieden om onze militairen zo goed en veilig mogelijk te kunnen laten werken.”
Calibre 5.12
7 uur
Versie 5.12 van Calibre is uitgekomen. Dit opensource-e-bookbeheerprogramma is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het kan onder meer alle relevante informatie en omslagafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. In versie 5.0 is onder meer de overstap naar Python 3 gemaakt, zijn er diverse verbeteringen in de e-bookviewer aangebracht en is er nu ook een dark mode voor de e-bookviewer en contentserver. In deze uitgave zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features
Xiaomi Mi 11 - Badend in luxe met kanttekeningen
7 uur
Xiaomi wordt een steeds serieuzere speler op de smartphonemarkt in de Benelux. Dit topmodel is het nieuwste voorbeeld. We legden het toestel op de pijnbank.

Oddworld: Soulstorm verschijnt op 6 april voor PS4, PS5 en pc
13 uur
Oddworld Inhabitants brengt Oddworld: Soulstorm op 6 april uit. De game verschijnt voor de PS4 en PS5 en op de pc. De PlayStation 5-versie is bij de release gratis beschikbaar voor PlayStation Plus-leden. De pc-versie verschijnt in de Epic Games Store.
Makers van Absolver kondigen kungfu-game Sifu aan voor pc, PS4 en PS5
13 uur
Sloclap, de ontwikkelaar van Absolver, heeft achter de schermen twee jaar gewerkt aan Sifu. Dat is een nieuwe kungfu-game, die eind dit jaar moet verschijnen voor Sony's PlayStation 4 en 5. Er komt ook een pc-versie in de Epic Games Store.
Kena: Bridge of Spirits verschijnt op 24 augustus voor PS4, PS5 en pc
13 uur
Adventuregame Kena: Bridge of Spirits komt op 24 augustus uit. Het spel wordt uitgebracht op Sony's PlayStation 4 en 5 en in de Epic Games Store verschijnt een pc-versie. Het is de debuutgame van de nieuwe onafhankelijke studio Ember Lab.
Final Fantasy VII Remake Intergrade verschijnt op 10 juni voor PlayStation 5
14 uur
Square Enix brengt op 10 juni Final Fantasy VII Remake Intergrade uit voor de PlayStation 5. Het gaat om een verbeterde versie van de remake van Final Fantasy VII, die vorig jaar voor de PS4 verscheen. Ook verschijnt er een nieuwe episode, tegen betaling.
MariaDB 10.5.9 / 10.4.18 / 10.3.28 / 10.2.37
14 uur
MariaDB is ontstaan als fork van MySQL, nadat dit in 2009-2010 door Oracle werd overgenomen. Voor een overzicht van de verschillen tussen MariaDB en MySQL kun je op deze en deze pagina's terecht. MariaDB is een krachtige opensourcedatabaseserver, die vooral populair is als website- en forumdatabase. De ontwikkelaars hebben versies 10.5.9, 10.4.18, 10.3.28 en 10.2.37 uitgebracht. De eerste stable uit de 10.5-tak stamt uit juni 2020, de eerste stable uit de 10.4.x-tak is van juni 2019, de eerste stable uit de 10.3.x-tak is van mei 2018 en de eerste stable uit de 10.2.x-tak is van mei 2017. Alle vier hebben voor vijf jaar ondersteuning meegekregen. De belangrijkste veranderingen van deze uitgaves zien er als volgt uit: MariaDB 10.5.9 Release Notes MariaDB 10.5 is the current stable series of MariaDB. It is an evolution of MariaDB 10.4 with several entirely new features not found anywhere else and with backported and reimplemented features from MySQL. MariaDB 10.5.9 is a Stable (GA) release. InnoDB
Xbox Live heeft storing waardoor spelers niet kunnen inloggen
14 uur
Xbox Live heeft te maken met een storing waardoor gebruikers niet kunnen inloggen en geen multiplayer- of cloudgames kunnen spelen. De storing begon rond 21:15 uur Nederlandse tijd en Microsoft zegt inmiddels dat de oplossing nabij is.
Amerikaans bedrijf toont modulaire en makkelijk te repareren 13,5'-laptop
16 uur
De Amerikaanse start-up Framework heeft een 13,5'-laptop aangekondigd die modulair is en makkelijk te repareren moet zijn. De laptop gebruikt uitbreidingskaarten om bijvoorbeeld meerdere USB-poorten mogelijk te maken, of juist veel opslag. Een prijs is nog niet bekend.
Twitter toont eerste beelden van Super Follow-abonnement met exclusieve tweets
17 uur
Twitter onderzoekt een Super Follow-functie, waarmee volgers van een account tegen betaling extra functies kunnen krijgen. Het platform noemt de voorbeelden van een speciale badge en exclusieve tweets en nieuwsbrieven. Of en wanneer deze functie verschijnt, is niet duidelijk.
Steam werkt aan 'lokale multiplayer via internet'-functie zonder accounteis
17 uur
Remote Play Together vereist in Steams bètaclient niet langer dat uitgenodigde gebruikers een Steam-account hebben. Gebruikers kunnen in multiplayergames nu één niet-Steam-account uitnodigen. Remote Play Together laat gebruikers online lokale multiplayergames spelen.

GOM Player 2.3.62
18 uur
Gretech heeft een nieuwe versie van GOM Player uitgebracht. Deze gratis mediaspeler wordt door Gretech ontwikkeld en is geschikt voor Windows XP of hoger. GOM Player wordt geleverd met diverse populaire codecs, zodat deze niet apart in Windows hoeven te worden geïnstalleerd. Mocht er een bestand worden afgespeeld waarvoor de codec nog niet aanwezig is, dan kan deze via de codec finder automatisch worden opgezocht en toegevoegd. Verder is ondersteuning aanwezig voor het afspelen van incomplete bestanden en uiteraard ook voor ondertiteling. Sinds versie 2.3.60 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd:
0 A.D. Alpha 24
18 uur
0 A.D. is een opensource, crossplatform en realtime strategy-spel. Wildfire Games werkt er nu samen met zo'n honderd vrijwilligers aan. Het is een historisch oorlogs- en economiespel, dat zich van vijfhonderd jaar voor tot vijfhonderd jaar na het begin van de christelijke jaartelling afspeelt en waarmee spelers het ontstaan van de westerse beschaving kunnen naspelen. De ontwikkeling is in 2001 begonnen als een total conversion mod voor het spel Age of Empires II: The Age of Kings en sinds 2003 wordt van een eigen game-engine gebruikgemaakt. Enkele dagen geleden is met codenaam Xšayāršā een nieuwe ontwikkelbuild verschenen en de belangrijkste veranderingen die hierin zijn aangebracht, kunnen hieronder worden gevonden. Top new features
Blender 2.92
18 uur
Versie 2.92 van het cross-platform en opensource programma Blender is uitgekomen. Deze applicatie is bedoeld voor 3d-modelling, animatie, rendering, post-production, interactive creation en playback. Meer informatie over de uitgebreide mogelijkheden van Blender kan op deze pagina worden gevonden. Met dit programma zijn onder meer de korte opensource-animatiefilms Elephants Dream, Big Buck Bunny, Sintel, Tears of Steel en Cosmos Laundromat gemaakt. Uitgebreide informatie over de verbeteringen die in deze uitgave zijn aangebracht kunnen op deze pagina worden gevonden, dit is de korte aankondiging: Blender 2.92 Released

Pagina's

Abonneren op techniek