techniek

983 nieuwsberichten gevonden
AMD kondigt 8 november nieuwe EPYC-serverprocessors en Instinct-accelerators aan
1 uur
AMD houdt op 8 november een livestream waarin het nieuwe EPYC-processors en Instinct-accelerators voor servers en supercomputers aankondigt. Vermoedelijk betreffen het EPYC Milan-X-cpu's met gestapeld 3D V-cache en de recent uitgelekte Instinct MI200-serie.
‘4 citizen developers voor iedere professionele programmeur in 2023’
1 uur
Gartner voorspelt dat het aantal citizen developers voor 2023 viermaal zo hoog zal zijn als het aantal professionele programmeurs. Volgens Gartner moeten IT-organisaties de groep anders gaan behandelen om een hoognodig antwoord te vinden op de groei van hyperautomatisering. De term ‘citizen developer’ omschrijft iedere professional die geen directe verantwoording aan een IT-afdeling aflegt, maar […]
GeForce Now is in bèta beschikbaar op Edge, waardoor Xbox pc-games kan streamen
2 uur
Nvidia heeft zijn GeForce Now-dienst als bèta beschikbaar gemaakt voor de Microsoft Edge-browser. Hiermee wordt het mogelijk om met de internetbrowser op een Xbox-console pc-games van bijvoorbeeld Steam te streamen via het abonnement.
Sigil 1.8.0
3 uur
Sigil is een opensource-e-bookeditor met uitgebreide mogelijkheden, die ontwikkeld wordt voor Windows, Linux en macOS. Het programma kan zowel epub- als html-bestanden importeren, inclusief opmaak en afbeeldingen. De ondersteuning voor epub2 is honderd procent en die voor epub3 is nagenoeg compleet. Het kan verder een inhoudsopgave met meerdere niveaus genereren en de epub-syntax direct bewerken in de code view. In versie 1.8.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Microsoft toont na ruim een jaar verbeterde Halo Infinite-campagne
3 uur
Microsoft heeft voor het eerst sinds juli 2020 weer beelden getoond van de campagne van Halo Infinite. Daarmee wil het bedrijf de verbeteringen laten zien die uitgevoerd zijn in de afgelopen periode. De eerste beelden vorig jaar leidden tot uitstel van de game.
‘IT-managers verdeeld over invloed in de directiekamer’
3 uur
IT-managers zijn verdeeld over de invloed die zij hebben in de directiekamer en of zij serieus bij de zakelijke beslissingen worden geconsulteerd. Dit blijkt uit recent Europees onderzoek van Pure Storage. Uit het onderzoek blijkt dat IT-managers best trots zijn op hun prestaties tijdens de afgelopen pandemie. Zo geeft bijna de helft aan dat hun […]
Vodafone heeft opnieuw storing op mobiel netwerk
4 uur
Vodafone heeft voor de derde keer deze maand te maken met een storing op zijn mobiele netwerk. De provider meldt dat klanten problemen kunnen ondervinden met mobiele data, bellen en gebeld worden. De oorzaak is niet bekend.
Renders tonen Sony Xperia PRO-I-smartphone met 1'-camerasensor
4 uur
Afbeeldingen van Sony laten zien dat de Xperia PRO-I-smartphone een 1'-camerasensor krijgt. Ook komt er een extern schermpje, dat aan de achterkant bevestigd kan worden. Sony mikt daarmee op vloggers. De fabrikant maakt ook een VR-headset voor het toestel.
Gerucht: Warner Bros. werkt aan Super Smash Bros.-achtig vechtspel
4 uur
Warner Bros. zou aan een vechtspel à la Super Smash Bros. werken, met onder meer Batman en Shaggy uit Scooby-Doo als speelbare personages. Dat beweert een anonieme Reddit-gebruiker. Gamejournalist Jeff Grubb bevestigt het gerucht.

Licentienemer Motorola-wearables laat Moto Watch 100 zien
4 uur
Het Canadese CE Brands, dat een licentie heeft voor het gebruik van de Motorola-merknaam op wearables, gaat in november de Watch 100 maken. Dat ronde horloge moet relatief goedkoop zijn, zo laat de fabrikant weten.
Microsoft draait wijziging .NET 6 terug
4 uur
Microsoft heeft een onlangs uitgebrachte wijziging in de code voor .NET 6 teruggedraaid na druk van de .NET-community. De techgigant verwijderde een belangrijk onderdeel van de Hot Reload-functie in de komende .NET 6-versie, maar moet dit nu herstellen. Het ging om een verwijdering van een belangrijk onderdeel van de Hot Reload-functionaliteit in de programmeercode. Deze […]
Lenovo en Esper samen in beheer van zakelijke Android-devices
6 uur
Lenovo en Esper gaan samenwerken voor het grootschalig kunnen beheren van zakelijke Android-devices. Bedrijven kunnen zich hierdoor beter focussen op hun belangrijke zakelijke applicaties, in plaats van de devices waarop deze oplossingen worden gebruikt. Binnen de samenwerking worden de zakelijke cloudgebaseerde DevOps-infrastructuuroplossingen van Esper gecombineerd met op Android gebaseerde smartphones en tablets van Lenovo. Met […]
Microsoft: hackersgroep achter SolarWinds is nog steeds actief
6 uur
De Russische groep achter onder meer de SolarWinds-hack voert de laatste maanden nog steeds cyberaanvallen uit, meldt Microsoft op basis van eigen onderzoek. Nobelium infecteert ict-bedrijven in de supplychain met malware of ransomware.
Datacenters: Blijft Nederland de gateway tot Europa?
6 uur
Nederland is sinds de start van het internet de “gateway tot Europa”. Nederland werd als eerste Europese land verbonden met de Verenigde Staten. De Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is één van de grootste internet exchanges ter wereld. Maar hoelang nog? De positie van Nederland staat onder druk nu het bouwen van nieuwe datacenters zo goed […]
VR-game Transformers Beyond Reality verschijnt eind dit jaar op SteamVR en PSVR
7 uur
Hasbro kondigt een Transformers-VR-game aan die voor kerst dit jaar zal verschijnen. Het spel wordt gemaakt door Meta4 Interactive, een kleine studio die ook al een VR-arcadegame met hetzelfde thema maakte.
WinSCP 5.19.4
7 uur
Versie 5.19.4 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes in WinSCP 5.19.4:
Rust krijgt met versie 1.56.0 nieuwe functionaliteit
7 uur
Programmeertaal Rust heeft met stabiele versie 1.56.0 meer functionaliteit gekregen. Met versie 1.56.0 van de open-source programmeertaal voor het bouwen van softwareapplicaties krijgen ontwikkelaars meer nieuwe en vooral stabielere functionaliteit. De nieuwe versie is ook de meest definitieve opt-in-versie van de 2021 Edition van de programmeertaal. Met Rust 1.56.0 krijgen ontwikkelaars de kans backwards compatibility […]
Versie Magisk zonder MagiskHide en repo voor modules verschijnt
7 uur
Ontwikkelaar John Wu heeft de nieuwe versie van Magisk uitgebracht. Daarin is niet langer MagiskHide te vinden, de functie om root-toegang te verbergen voor apps. Ook de repository voor modules zit niet meer in de app.

Nikon Z9-camera fotografeert met 20fps en filmt in 8k-resolutie met 60fps
7 uur
Een promotiefilmpje van de Nikon Z9 is online verschenen. Daaruit blijkt dat Nikons nieuwe topmodel in volledige resolutie met 20 beelden per seconden kan fotograferen. Dat loopt op tot 120fps in een lagere resolutie. Filmen gaat in 8k met maximaal 60fps.
Tesla trekt bèta 10.3 van Full Self Driving-software terug vanwege problemen
8 uur
Automaker Tesla heeft bètaversie 10.3 van zijn Full Self Driving-platform teruggetrokken. De update zorgde voor problemen die de automaker eerst wil aanpakken, zegt directeur Elon Musk. Gebruikers meldden afgelopen dagen al problemen.
Microsoft koopt Clear Software voor connectie met SAP en Oracle
8 uur
Microsoft heeft onlangs Clear Software overgenomen. Met de acquisitie wil de techgigant zijn Power Platform beter laten werken en integreren met ERP-oplossingen als SAP en Oracle. Bedrijven zijn steeds afhankelijker van een vloeiende werking van al hun zakelijke applicaties op verschillende platforms en locaties waar hun data is opgeslagen. De werking tussen deze applicaties en […]
Animaties tonen mogelijk ontwerp van Oculus Quest Pro-headset
8 uur
Animaties die gevonden zijn op de website van Oculus, tonen een headset met een ontwerp dat anders is dan de huidige Quest 2. Mogelijk gaat het om de Oculus Quest Pro, waar al langer geruchten over gaan. Ook zijn nieuwe controllers te zien.
Tool maakt gebruik Google Play Store op Windows 11 mogelijk
9 uur
Er is een tool verschenen die het mogelijk maakt om downloadwinkel Google Play Store op Windows 11 te gebruiken. Windows 11 krijgt ondersteuning voor Android-apps, maar officieel werkt dat via een integratie met de Amazon App Store.
[Plus] Losgeldverbod voor ransomware: het gevoel zegt ja, het onderzoek zegt nee
9 uur
Moet er een verbod komen op losgeldbetalingen? Dat lijkt misschien logisch, maar onderzoek wijst het niet uit.
Ontwikkelaars App Store-apps mogen gebruikers mailen over andere betaalmethodes
11 uur
Apple heeft de richtlijnen voor de App Store aangepast. Ontwikkelaars van apps mogen nu contactgegevens vragen van gebruikers, zolang dat optioneel is. Ook mogen ze actief contact zoeken met klanten om ze te wijzen op andere betaalmethodes dan via Apples betaalplatform.
Clubhouse laat makers van Rooms links vastzetten bovenin beeld
11 uur
Audiochatapp Clubhouse laat makers van Rooms links vastzetten bovenin beeld. Zo kunnen ze gebruikers verwijzen naar waar ze over praten of reclame maken voor eigen merchandise of video's bijvoorbeeld, zo zegt het bedrijf.
Klokkenluider: Facebook monitort Groups nauwelijks
11 uur
Er is een nieuwe klokkenluider bij Facebook. De persoon, die werkte voor het Integrity-team, claimt dat Facebook de Groups op zijn platform nauwelijks monitort, zelfs als daar duidelijk illegale handel plaatsvindt.

World of Tanks Blitz 8.4
18 uur
World of Tanks Blitz wordt ontwikkeld door Wargaming, de maker van World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes, Master of Orion en Total War: Arena. Het kan gezien worden als het kleine, snelle broertje van World of Tanks, en is een free-to-play, onlinespel waarin spelers elkaar in teams bestrijden met tanks uit de periode tussen grofweg 1925 en 1965. Het spel is gratis te spelen, maar maakt gebruik van microtransacties, waarmee je bijvoorbeeld betere munitie of premiumvoertuigen kunt aanschaffen. Het spel draait op Android, iOS, macOS en Windows. Daarnaast is het ook via Steam beschikbaar. World of Tanks Blitz 8.4 is enkele dagen geleden uitgebracht met de volgende aankondiging: Update 8.4 Polish Heavies The new branch of five researchable Tier VI–X heavy tanks has joined the European Nation! Each is well-armed, perfectly armored, and very dangerous! These Poles come with their own consumables that will bring you new tactical opportunities. Both newcomers and experienced commanders will enjoy riding the new heavies into battle. Economy Lesson We're continuing to refine the credit economy. This time, the changes will affect researchable Tier I–VI vehicles. Previously, the number of battles required to accumulate credits and research each subsequent tank could vary quite widely depending on the branch. To balance out this uneven profitability, starting from Update 8.4, some tanks will earn a little more, while others will earn a little less. These changes won't apply to Premium vehicles. Holiday Camos and New Arrivals Halloween is coming! While we 'probably' won't go from Garage to Garage asking for consumables, it would be nice to dress up for this fun-filled occasion. Spooky Web, Pumpkin Mayhem, Pumpkin Spice, Scary Swarm, and Spidertrap are available again in the Camouflage tab. Also, with Update 8.4, you'll be able to get the harsh Bulwark camo for the harsh X T110E3 tank destroyer. Here are the new Legendary camos! Owners of the X T95E6 will soon receive an offer to purchase the feisty Piranha camo, while commanders of the X AMX 30 B will be offered to get the gorgeous Corsica camo. Improvements and Fixed Bugs
War Thunder 2.9.0.107 (PC) / 2.9.0.106 (Xbox, Playstation)
18 uur
War Thunder is een crossplatform militair-mmo-spel. Hierin bestrijden spelers elkaar in teams met vliegtuigen, gepantserde voertuigen en oorlogsschepen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Het spel is gratis te spelen, maar maakt gebruik van microtransacties, zodat je bijvoorbeeld betere voertuigen kunt aanschaffen. Voor meer informatie en spelerservaringen verwijzen we naar dit topic op ons Forum. De ontwikkelaars hebben voor het weekend versies 2.9.0.107 voor pc's en 2.9.0.106 voor de Xbox en Playstation uitgebracht met de volgende veranderingen: Update 2.9.0.107 (2.9.0.106 — Xbox, Playstation) Armoured vehicles
Capture One 21 (14.4.1)
18 uur
Phase One heeft een update van Capture One uitgebracht, namelijk versie 21 (14.4.1). Capture One is een fotobewerkingsprogramma en ondersteunt raw bestanden van de meeste digitale camera's. Het is beschikbaar in verschillende uitgaven: een standaarduitgave met ondersteuning voor meer dan vijfhonderd camera's, en Fujifilm-, Nikon- of Sony-uitgaven die alleen overweg kunnen met de camera's van Fujifilm, Nikon of Sony. De prijs van deze drie laatste versies ligt onder die van de standaarduitgave. Voor meer informatie over de mogelijkheden van dit programma verwijzen we naar deze pagina. De aankondiging van deze uitgave ziet er als volgt uit: Capture One 21 (14.4.1) release notes Capture One 21 (14.4.1) is a service release containing new operating system support, new camera and lens support, and important bug fixes. Operating System Support

Pagina's

Abonneren op techniek