techniek

1060 nieuwsberichten gevonden
'Starfield komt alleen uit voor Xbox en Windows'
43 min
Venturebeat-journalist Jeff Grubb meldt dat Starfield, de aankomende nieuwe game van Bethesda, exclusief voor Windows en Xbox zal zijn. Dat er Bethesda-games zouden zijn die na de overname door Microsoft niet naar de PlayStation zouden komen, was bekend, maar niet welke games.
Ierse privacywaakhond mag verder met stappen tegen Facebook-datatransfers VS
1 uur
De Ierse privacywaakhond DPC mag doorgaan met het onderzoek naar Facebooks data-uitwisseling tussen Europa en de VS. De waakhond wil die datatransfers stilleggen omdat de standaard contractuele clausule waaronder databescherming geregeld is, niet afdoende zou zijn.
'Twitter Blue'-abonnement kost volgens dataminer 2,99 dollar per maand
2 uur
De welbekende dataminer Jane Manchun Wong heeft informatie gevonden over een betaald abonnement bij Twitter. Twitter Blue biedt voor 2,99 dollar per maand een undo tweet-functie, mappen voor bookmarks en mogelijk een abonnement op de Scroll-dienst.
PlayStation 4-versie Hades duikt op bij Zuid-Koreaanse keuringsautoriteit
4 uur
Hades, de rogue-like van Supergiant Games, komt mogelijk uit voor de PlayStation 4. De game is langsgekomen bij de Koreaanse Game Rating and Administration Committee, die heeft bepaald dat de game voor spelers van 15 jaar en ouder is.
Tweaker chaozz over zijn passie voor retrocomputers en -gaming
8 uur
chaozz heeft een passie voor retrocomputers en -gaming, en koestert met name de Commodore 64. We spraken met hem over zijn verzameling.
[Plus] Windows is zijn Poolster kwijt
8 uur
Met het annuleren van Windows 10X raakt Microsoft zijn ideaalbeeld voor een modern desktop-OS kwijt. Maar is dat wel zo erg?
Ventoy 1.0.44
20 uur
Ventoy is een opensourceprogramma waarmee zelfstartende USB-sticks kunnen worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst worden als er vrije ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met meer dan 700 verschillende ISO-bestanden. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes
System76 brengt opensource mechanisch Launch-toetsenbord uit voor 285 dollar
21 uur
System76 heeft zijn Launch-toetsenbord uitgebracht. Dit mechanische toetsenbord is volledig opensource, heeft vervangbare switches, en is configureerbaar met bijbehorende software. De eerste Launch-toetsenborden worden in juni verzonden en kosten 285 dollar.
Uitgelekte MSI-presentatie bevestigt komst GeForce RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti
23 uur
MSI brengt binnenkort waarschijnlijk een GeForce RTX 3080 Ti en RTX 3070 Ti uit in zijn Suprim-serie. Dat blijkt uit een uitgelekte presentatie die in handen van VideoCardz is. Volgens eerdere geruchten komen de videokaarten begin juni uit.

Ransomware-aanvallers Ierse zorg eisen losgeld, maar premier weigert te betalen
1 dag
In de zaak van de ransomware-aanval op de Ierse publieke gezondheidsdienst is inmiddels losgeld geëist, maar lerland zegt dat het niet van plan is om dat te betalen. Hoe groot het losgeldbedrag is, is niet bekend.
Fall Guys-ontwikkelaar zet game-code per ongeluk online in update
1 dag
Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic heeft de code van zijn game per ongeluk verspreid in een Steam-update voor het spel. De map FallGuys_client_BackUpThisFolder_ButDontShipItWithYourGame is namelijk meegegaan.
Windows 10-preview biedt uitgebreidere controle over drivers in Apparaatbeheer
1 dag
Microsoft gaat Windows 10-gebruikers meer controle geven op het gebied van drivers. In Apparaatbeheer kunnen daarom straks niet alleen de apparaten beheerd worden, maar zijn de drivers ook makkelijker in te zien en bij te werken.
China laat met succes Marsrover op planeet landen
1 dag
Volgens de Chinese staatsmedia is het het land gelukt om een rover en lander op de planeet Mars te laten landen. Dat gebeurde omstreeks 1 uur 's nachts Nederlandse tijd. De rover-lander-bundel lijkt geen schade opgelopen te hebben bij de landing.
DragonFly BSD 6.0
1 dag
Bij een BSD-besturingssysteem denken de meesten mensen aan een van de drie varianten FreeBSD, OpenBSD en NetBSD. Er zijn echter nog diverse andere BSD-versies, zoals TrueOS en DragonFly BSD. Deze laatste is een afsplitsing van FreeBSD 4.8, dat rond juni 2003 is ontstaan. Dit gebeurde omdat Matthew Dillon, de projectleider van DragonFly BSD, het destijds oneens was met de gekozen ontwikkelstrategie en de aandachtsgebieden van FreeBSD 5. Voor een overzicht van de ontwikkelingen met betrekking tot DragonFly BSD sinds die tijd kun je deze pagina doorspitten. Versie 6.0 uitgekomen en de aankondiging daarvan is hieronder te vinden. DragonFly BSD 6.0
AmigaOS 3.2
1 dag
De Commodore Amiga is een machine waar veel mensen met enig gevoel van nostalgie aan terugdenken. Hyperion Entertainment is een bedrijf dat nog steeds op de Amiga gebaseerde hardware levert. Deze 'nieuwe computers' draaien op AmigaOS 4.1. Verder wordt ook de oude AmigaOS voor op de originele hardware onderhouden. Deze is echter gebaseerd op AmigaOS 3.1, omdat Hyperion Entertainment niet de rechten of de broncode van versie 3.9 in bezit heeft, de laatste officiële uitgave voor de originele hardware. Van AmigaOS voor de originele hardware is nu versie 3.2 uitgekomen en de release notes daarvan zien er als volgt uit: AmigaOS 3.2 for all Classic Amigas released and available
[Plus] How-to - Geef je laptop een hardwareupgrade
1 dag
Wat kun je wel en wat kun je niet upgraden aan je laptop en waar moet je op letten? In deze 'How to’ zetten we het uiteen.
SpaceX bereidt missie voor die Starship in baan om aarde brengt
1 dag
SpaceX heeft een aanvraag ingediend bij het Amerikaanse Federal Communications Commission om een testvlucht uit te voeren die een prototype van de Starship-raket in een baan om de aarde brengt. Dat blijkt documenten van de FCC. Wanneer de missie moet plaatsvinden is niet duidelijk.
Bloomberg: ‘Amerikaans ministerie van Justitie opent onderzoek naar Binance’
1 dag
Het Amerikaanse ministerie van Justitie en federale belastingdienst van de VS hebben een onderzoek geopend naar de financiële praktijken op de cryptovalutabeurs Binance. Dat schrijft persagentschap Bloomberg.

Cisco neemt beveiligingsbedrijf Kenna Security over
1 dag
Cisco heeft zijn plannen aangekondigd voor de overname van Kenna Security. Kenna maakt een platform voor vulnerability management, wat Cisco in zijn eigen SecureX-aanbod wil verwerken. De markt waarin Kenna zich begeeft, wordt risk-based vulnerability management genoemd. Het bedrijf gebruikt een combinatie van machine learning en andere vormen van data science om manieren te vinden […]
Python-ontwikkelaars willen compiler twee keer zo snel maken
1 dag
Python-gebruikers klagen al lange tijd over de matige prestaties van de CPython-compiler. Daar gaat verandering in komen, zo blijkt uit een presentatie van Python-vader Guido van Rossum. Van Rossum hield zijn presentatie tijdens de Language Summit, die deze week werd gehouden. Daarin vertelt hij met versie 3.11 van de programmeertaal de snelheid ervan te kunnen […]
‘Ransomware raakt productie-industrie het hardst’
1 dag
Bedrijven uit de productie-industrie (manufacturing) zijn het vaakst doelwit van zogeheten double-extortion ransomware-aanvallen. Dat blijkt uit analyses van Zscaler, die het bedrijf met Techzine deelt. Bij double-extortion ransomware versleutelen en stelen cybercriminelen de data. Door de data ook te stelen, is er een extra pressiemiddel om het slachtoffer te laten betalen. De cybercriminelen kunnen zo […]
Zuid-Korea presenteert miljardenplan om chipindustrie uit te breiden
1 dag
De overheid van Zuid-Korea heeft de K-semiconductor Strategy gepresenteerd. Een plan waarmee flinke belastingkortingen gegeven worden aan de chipindustrie. Chipbedrijven hebben omgerekend voor 373 miljard euro aan investeringen toegezegd.
ASML bouwt reparatiecentrum voor EUV-machines in Zuid-Korea
1 dag
Het Nederlandse ASML bouwt een faciliteit in Zuid-Korea waar bestaande EUV-chipmachines gerepareerd kunnen worden. Ook bouwt ASML een nieuw kantoor en trainingscentrum in het land. Het gaat om een investering van 180 miljoen euro in de komende vijf jaar.
Cloudflare wil CAPTCHA vervangen met fysieke sleutel
1 dag
Cloudflare, een bedrijf dat internetdiensten ontwikkelt voor websites, is bezig met het onderzoeken of CAPTCHA’s vervangen zouden kunnen worden door veiligheidssleutels. CAPTCHA’s worden gebruikt om ervoor te zorgen dat bots geen toegang krijgen tot een website. Ze bestaan doorgaans uit een test, waarbij bezoekers bijvoorbeeld alle auto’s of fietsen op verschillende foto’s moeten spotten. Sleutel […]
Ierse gezondheidsdiensten offline na ransomware-aanval
1 dag
De Ierse overheid heeft de IT-systemen van de Health, Safety & Environment (HSE) offline gehaald na een cyberaanval. Hiermee probeert de instantie verdere schade te voorkomen. Met het neerhalen van HSE-systemen is de verwachting dat verschillende ziekenhuizen tegen problemen aan zullen lopen, al is nog niet duidelijk wat de omvang van deze problemen is. Sommige […]
Xiaomi brengt FlipBuds Pro-oortjes met actieve noisecancellation uit in China
1 dag
Xiaomi heeft in China nieuwe high-end draadloze oortjes aangekondigd. De FlipBuds Pro hebben actieve noisecancellation die werkt met met drie microfoons per oortje. De oortjes zijn voorzien van een Qualcomm-chip met ondersteuning voor Bluetooth 5.2.
IBM: Chiptekorten kunnen nog 'een paar jaar' aanhouden
1 dag
Het kan nog een paar jaar duren voor alle chiptekorten weg zijn, stelt IBM-topman Jim Whitehurst. Hij zegt dat het lang duurt voor een chipfabriek is gebouwd en klaar is voor productie. Daardoor kan oplossen van de capaciteitsproblemen nog jaren duren.

Google Analytics krijgt privacy-update, minder cookies nodig
1 dag
Google heeft afgelopen donderdag via een blogpost een preview gegeven van wat we aan het einde van de maand kunnen verwachten van het Google Marketing Livestream evenement. Er staat onder andere een belangrijke privacy update voor Google Analytics in de planning. De focus van de update ligt op het verminderen van het aantal cookies en […]
Subnautica: Below Zero komt uit Early Access en is beschikbaar op consoles
1 dag
Below Zero, de losstaande uitbreiding voor Subnautica, is officieel uitgebracht. De pc-versie heeft Early Access verlaten en het spel is ook beschikbaar op de Nintendo Switch en voor Xbox- en PlayStation-consoles. De game kost 30 euro.
EVGA Precision X1 1.2.0.0
1 dag
De ontwikkelaars van EVGA hebben een nieuwe uitgave van hun overklokprogramma Precision uitgebracht, met 1.2.0.0 als versienummer. Met dit programma kunnen videokaarten van deze fabrikant met een nVidia GTX 10-, 16- of RTX-gpu tweaken. Zo kan het de verschillende waarden van de kaart in de gaten houden en bijvoorbeeld de klok van de core-, shader- en memory-modules aanpassen. Het programma is daarmee vergelijkbaar met MSI Afterburner. Hieronder is de chgangelog te vinden van alle versies die dit jaar zijn uitgekomen. Changes in version 1.2.0.0

Pagina's

Abonneren op techniek