techniek

723 nieuwsberichten gevonden
Release van Iron Man VR is vertraagd naar 15 mei
5 uur
De makers van de virtual reality-versie van Iron Man hebben te kennen gegeven dat de release van de game wordt uitgesteld. De bedoeling was om het spel volgende maand uit te brengen, maar er is meer tijd nodig voor de ontwikkeling.
Valve: er wordt niet gewerkt aan nieuwe Left 4 Dead-game
6 uur
Valve ontkent dat er wordt gewerkt aan een nieuwe game in de Left 4 Dead-reeks. Daarmee ontkracht het bedrijf eerdere berichten waarin werd gesproken over het uitbrengen van Left 4 Dead 3, als opvolger van de huidige Left 4 Dead 2.
Nottingham start test met draadloos laden van taxi's
7 uur
In de Britse stad Nottingham wordt een test gedaan met het draadloos opladen van de accu van elektrische taxi's. De auto's zouden opgeladen moeten worden wanneer zij op een klant aan het wachten zijn.
Rechter beslist dat Facebook data van apps moet overhandigen in privacyonderzoek
8 uur
Een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat Facebook gegevens moet afstaan in een onderzoek naar applicaties die de privacy van gebruikers hebben geschonden. Het gaat om een onderzoek in de Amerikaanse staat Massachusetts.
Xiaomi: beveiligingsprobleem met integratie Google Nest Hub is opgelost
8 uur
Xiaomi heeft de problemen met zijn slimme Mi Home-camera waarbij gebruikers beelden van anderen te zien kregen op hun Google Nest Hub, permanent gerepareerd. Eerder had Google uit voorzorg integratie met de Assistant uitgeschakeld.
LG G8X ThinQ - Zijn 2 schermen beter dan 1?
12 uur
De G8X van LG wordt geleverd met een tweede scherm, waar de telefoon in te klikken is. Is dit handig in de praktijk? Of is het slechts een leuke gimmick?
Blokker waarschuwt onbekend aantal klanten voor datalek
21 uur
Winkelketen Blokker heeft last gehad van een datalek. Er is ingebroken bij accounts, al is niet bekend bij hoeveel klanten dat gebeurde. Ook is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens Blokker zijn er geen financiële gegevens of wachtwoorden gestolen.
HiSense stopt met oled-televisies om zich op eigen ulex xd-formaat te focussen
22 uur
HiSense stopt met het maken van oled-televisies. Volgens Techradar wil het bedrijf zich voortaan richten op zijn eigen uled xd-panelen. Er komt geen opvolger van de O8B-oled die vorig jaar uit kwam.
Nextcloud doopt dienst om tot Hub en introduceert samenwerken in documenten
23 uur
Nextcloud heeft zijn dienst omgedoopt tot Nextcloud Hub. De nieuwe vorm voegt veel losse bestaande functies samen zodat het beter moet concurreren met online diensten als Office 365 en Google Drive. Nextcloud Hub krijgt onder andere een geïntegreerde tekstverwerker voor samenwerkingen.

Bedrijven, overheden en gemeenten schakelen Citrix-systemen uit voorzorg uit
23 uur
Verschillende Nederlandse bedrijven, overheden en instellingen hebben hun Citrix-omgevingen volledig uitgeschakeld vanwege de veiligheid. Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt na recente incidenten dat dat de beste oplossing is.
TomTom gaat kaarten voor nieuw besturingssysteem van Huawei leveren
1 dag
TomTom gaat samenwerken met Huawei om kaarten te leveren voor het nieuwe besturingssysteem van de smartphonemaker. Het Nederlandse bedrijf wordt de exclusieve leverancier van kaarten voor de fabrikant, al zijn details nog niet bekend.
Lenovo brengt nieuwe Chromebook en laptop voor scholieren uit
1 dag
Lenovo heeft een nieuwe Chromebook voor scholieren uitgebracht. Ook komt het bedrijf met een nieuwe ThinkPad Yoga-laptop met Windows, en vernieuwt het bedrijf een aantal bestaande laptops en Chromebooks.
Google introduceert nieuw Transformer model: Reformer
1 dag
Google heeft in samenwerking met de universiteit UC Berkeley een nieuw model geïntroduceerd van het in 2017 gelanceerde Transformer machine learning systeem. Het nieuwe model gaat onder de naam Reformer en werkt sneller en efficiënter dan zijn voorganger. Hoewel Google’s Transformer model veelvuldig wordt gebruikt in de wereld van AI en machine learning, heeft het […]
Google wil Steam-ondersteuning naar Chromebooks brengen
1 dag
Google wil Chrome OS ondersteuning voor Steam geven. De Steam-client voor Linux zou dan binnen het Linux-subsysteem draaien, zodat gebruikers games via het Steam-platform op hun Chromebooks kunnen draaien.
Microsoft kondigt nieuwe PCs aan voor de educatieve markt
1 dag
Microsoft is van plan volgende week tijdens de Bett UK conferentie nieuwe PCs te presenteren die gericht zijn op de educatieve markt. Het gaat om onder andere twee ARM-gebaseerde computers met mobiele connectiviteit. Daarnaast zou het bedrijf tijdens het evenement ook een nieuwe samenwerking aankondigen met T-mobile, waardoor verschillende scholen in de Verenigde Staten voorzien […]
'EU overweegt gezichtsherkenning in openbare ruimte tot 5 jaar te verbieden'
1 dag
De Europese Unie zou willen voorstellen om technologie voor gezichtsherkenning in de publieke ruimte voor een periode van drie tot vijf jaar te verbieden. In de tussentijd zouden maatregelen tegen onwenselijke gevolgen van de techniek ontwikkeld kunnen worden.
Metro Redux-games komen eind februari uit voor Nintendo Switch
1 dag
Ontwikkelaar 4A Games brengt twee Metro-games naar de Nintendo Switch. Het gaat hierbij om Redux-versie van Metro: 2033 en Metro: Last Light, inclusief alle dlc. De games komen op 28 februari uit.
Ionity verhoogt kosten voor elektrische rijders bij gebruik van snelladers
1 dag
Ionity voert een aanzienlijke prijsverhoging door voor het gebruik van zijn snellaadpalen. Het bedrijf, dat een Europees snellaadnetwerk aan het opbouwen is, vervangt het vaste tarief van 8 euro voor een oplaadbeurt door een vaste prijs van 79 eurocent per kWh.

Reddit-gebruiker bouwt pc met custom waterkoeling en ingebouwd scherm in koffer
1 dag
Een knappe kop heeft een pc met waterkoeling in een Pelican-koffer gebouwd. De pc, die liefkozend The Nuclear Football wordt genoemd, wordt volledig gekoeld met een enkele Alphacool UT60-radiator van 240mm en heeft een ingebouwd 23'-scherm.
Dell vereenvoudigt IT-operations met PowerOne autonomous datacenter
1 dag
Tijdens de speciaal ingelaste analisten- en mediasummit in Austin, Texas, presenteerde Dell Technologies een compleet nieuw product. Met PowerOne zet het bedrijf een autonomous datacenter op de markt dat vrijwel al het werk van IT-operations uit handen neemt. Dit datacenter is ook te verkrijgen as a service of op basis van een consumptiemodel. Het was […]
Xiaomi maakt van merk achter Pocophone F1 dochterbedrijf
1 dag
Xiaomi maakt van zijn Poco-merk een spin-offbedrijf dat onafhankelijk zal opereren van het moederbedrijf. Details over komende producten die onder de Poco-merknaam uit moeten komen, maakt Xiaomi niet bekend. Het merk is bekend van de Pocophone F1-smartphone.
Equinix neemt Packet over voor avontuur in de network edge
1 dag
Equinix, operator van data centers, heeft de start-up Packet gekocht voor een move naar de edge computing-markt. Packet levert hosted bare metal servers; Equinix wil met de acquisitie zijn eigen bare metal aanbod gaan verbeteren. De bare metal servers van Packet geeft klanten de mogelijkheid om alle lagen die boven de daadwerkelijke serverlaag komen, zelf […]
Cooler Master voorziet koelpastatubes van plat mondstuk
1 dag
Cooler Master heeft deze week drie nieuwe MasterGel-koelpasta's uitgebracht. Het bedrijf voorziet de tubes van een nieuw soort ontwerp, waarmee de koelpasta gemakkelijker te verdelen moet zijn. De producten zijn per direct verkrijgbaar.
Nuts Groep presenteert mobiele abonnementen onder Budget-merk
1 dag
De Nuts Groep heeft mobiele abonnementen gepresenteerd onder het Budget-merk. Budget Thuis Mobiel werkt met twee abonnementen. Klanten die andere diensten bij het bedrijf afnemen, krijgen vijf euro korting.
Red Hat brengt OpenShift Container Storage 4 uit
1 dag
Red Hat heeft de beschikbaarheid aan van Red Hat OpenShift Container Storage 4 aangekondigd. De nieuwe versie moet gebruikers van het Red Hat OpenShift Container Platform een geïntegreerde, multicloud-ervaring bieden. Eerder schreven we al over de nieuwe versie van OpenShift zelf, het Kubernetes management platform van Red Hat. De storage-oplossing van OpenShift is bedoeld als […]
Licht gaat in juni 2022 definitief uit voor Chrome Apps
1 dag
De doelstelling om in 2018 al de Chrome Apps definitief vaarwel te zeggen, werd door Google niet behaald. In plaats daarvan kiest men er nu voor om wederom een tijdlijn van twee jaar aan te houden, waarin de ondersteuning van Chrome Apps langzaam wordt verminderd. In 2016 kondigde Google aan dat het in twee jaar […]
Nvidia verlaagt adviesprijs van RTX 2060 Founder's Edition naar 325 euro
1 dag
Nvidia heeft de adviesprijs van zijn RTX 2060-videokaart verlaagd naar 325 euro. Het gaat hierbij om de Founder's Edition van Nvidia. Bij release kostte deze videokaart 369 euro. Nvidia meldt aan Tweakers dat het de prijsverlaging 'in de afgelopen weken' is doorgevoerd.

Bedrijven versturen signaal naar satelliet met sensor op plantenenergie
1 dag
Bedrijven Plant-e en Lacuna Space hebben samen een sensor ontwikkeld die volledig werkt op plantenenergie. Deze sensor heeft succesvol een signaal verstuurd naar een satelliet in lage aardbaan. Het project wordt ondersteund door ESA.
Officiële PlayStation-website meldde dat DualShock 5-controller op PS4 werkt
1 dag
De huidige PlayStation 4-consoles zullen naar verwachting werken met de DualShock 5-controller van de PS5. Dat blijkt uit een inmiddels verwijderde tabel op de officiële Franse PlayStation-website. In een overzicht wordt compatibiliteit met een 'DS5'-controller vermeldt.
Google komt met premium support-optie voor clouddienst
1 dag
In een poging aantrekkelijk te worden voor grote bedrijven, introduceert Google Cloud een nieuwe laag in de al langer bestaande reeks van opties voor de clouddienst. Premium Support richt zich met name op grote partijen die essentiële handelingen uitvoeren in de cloud en geen minuut zonder kunnen. Voorheen was de Production-optie de beste (en duurste) […]

Pagina's

Abonneren op techniek