techniek

7823 nieuwsberichten gevonden
Xiaomi's Android-skin Miui heeft 163 miljoen gebruikers buiten China
1 uur
Xiaomi's Android-uitgave Miui heeft 163 miljoen gebruikers buiten China. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de Chinese fabrikant. Het is voor het eerst dat Xiaomi die cijfers vrijgeeft. In China zijn er rond 115 miljoen gebruikers van de Xiaomi-software.
Medewerkers Microsoft luisteren naar Xbox-audio sinds 2014
1 uur
Medewerkers van bedrijven die samenwerken met Microsoft luisteren al jarenlang naar audio die de Xbox opnam via Kinect. Dat claimt Motherboard op basis van interviews met zulke medewerkers. Dat gebeurde voordat de Xbox Cortana-ondersteuning kreeg.
Valve: er komen geen exclusives op Chinese versie Steam
1 uur
De aankomende Chinese versie van Steam krijgt geen exclusieve games, zegt Valve. Als een game op Steam China beschikbaar komt, is het de bedoeling dat die elders ook speelbaar zal zijn. Valve zegt nog altijd niet wanneer Steam China uitkomt.
Google, Apple en Mozilla blokkeren 'afluistercertificaat' overheid Kazachstan
2 uur
Google, Mozilla en Apple blokkeren het ssl-certificaat dat de overheid van Kazachstan heeft gebruikt om https-verkeer van burgers te onderscheppen. Google zegt dat het een onacceptabele poging vond om data van Chrome-gebruikers te onderscheppen.
Nextcloud 14.0.14 / 15.0.11 / 16.0.4
2 uur
Er zijn kort geleden updates verschenen voor versies 14, 15 en 16 van Nextcloud. Met dit programma is het mogelijk om in eigen beheer cloudopslag te draaien. Nextcloud is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij ownCloud zijn weggelopen en opnieuw zijn begonnen. Alle onderdelen, inclusief de enterprisefunctionaliteit, worden als open source aangeboden en het verdienmodel is gelijk aan wat Red Hat doet, namelijk het leveren van betaalde ondersteuning voor grote klanten. Nextcloud belooft verder een zogenaamde drop-in replacement, die het mogelijk maakt om eenvoudig van ownCloud naar Nextcloud over te stappen. De release notes voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. Nextcloud 16.0.4: changes (latest version)
Ziggo blokkeert aangepaste Slowaakse Android TV-app voor Nederlandse gebruikers
2 uur
Ziggo heeft de aangepaste Slowaakse app geblokkeerd, waarmee het mogelijk was om op Android TV Ziggo-diensten te gebruiken. Ziggo heeft de Nederlandse app nog niet klaar, omdat die interface in lijn moet liggen met de nieuwe Mediabox Next.
IObit Uninstaller 9.0.2
3 uur
IObit heeft versie 9.0.2 van Uninstaller uitgebracht. Met deze gratis tool kunnen programma's, apps en toolbars op een grondige manier worden verwijderd. De standaarduninstaller die de meeste programma's meeleveren, verwijdert namelijk lang niet altijd alle bestanden en registersleutels die aanwezig zijn. IObit Uninstaller scant de harde schijf en het register op achtergebleven rommel en is ook in staat om in een keer verschillende programma's te verwijderen. IOBit heeft de volgende veranderingen en verbeteringen in deze uitgave aangebracht: Changelog:
Apple stelt regels voor kinder-apps in App Store uit
3 uur
Apple stelt de invoering van strengere regels rondom trackers en advertenties in apps voor kinderen uit. De regels hadden in september moeten ingaan, maar Apple gaat in gesprek met ontwikkelaars om te regelen dat bonafide ontwikkelaars niet getroffen worden.
Vivaldi 2.7.1628.30
4 uur
Versie 2.7 van de webbrowser Vivaldi is uitgekomen. Vivaldi is een webbrowser die wordt ontwikkeld door voormalige werknemers van Opera. Hij richt zich voornamelijk op powerusers en gebruikers van Opera voor de overstap op Chromium, hoewel ook deze browser daarop is gebaseerd. Vivaldi heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals mousegestures, stapelen van tabbladen, uitgebreide keyboardshortcuts en het maken van aantekeningen op webpagina's. De browser is gratis en wordt voor Windows, Linux en macOS ontwikkeld. De changelog voor deze uitgave is op deze pagina te vinden, dit zijn de release notes: Cut the noise with Mute Tab

Digital Foundry: verbruik nieuwe versie Nintendo Switch ligt veel lager
4 uur
De nieuwe versie van de Nintendo Switch heeft een stroomverbruik die bij gamen vaak 40 tot 50 procent lager ligt dan de originele versie. Dat claimt Digital Foundry. De nieuwe Switch heeft onder meer een ander scherm en geüpdatete processor ten opzichte van de eerste variant.
MSI introduceert dunne 14'- en 15,6'-laptops met Intel Comet Lake-processors
4 uur
MSI kondigt drie laptops aan die uitgerust worden met Intels nieuwe zuinige Comet Lake-processors. Het gaat om de Modern 14, en de Prestige 14 en 15. De Prestige-modellen worden geleverd met maximaal een GTX 1650 Max-Q-gpu, bij de Modern 14 is dat een MX250.
IBM maakt isa van Power-architectuur voor processors opensource
5 uur
IBM maakt de instruction set architecture van Power en referentieontwerpen voor hardware opensource, zo maakt het bedrijf bekend op de OpenPower Summit. De OpenPower Foundation wordt onderdeel van de Linux Foundation.
IBM maakt instructieset OpenPower-chips open source
5 uur
OpenPower, een dochteronderneming van IBM, heeft bekendgemaakt dat de instructieset van OpenPower-processors open source wordt. Dit betekent dat er geen licentie meer aangeschaft hoeft te worden bij IBM voor gebruik van de set. De instructieset wordt volgens SiliconAngle onder meer gebruikt in twee van de snelste supercomputers ter wereld. Instructiesets zetten code in software om […]
Citrix maakt Managed Desktops algemeen beschikbaar
6 uur
Citrix Managed Desktops zal vanaf 26 augustus algemeen beschikbaar zijn. De desktop-as-a-service (DaaS)-oplossing vereenvoudigt de levering van apps en desktops voor Windows, vanaf Microsoft Azure naar devices. In vergelijking met Citrix Virtual Apps en Desktops is Citrix Managed Desktop ontworpen om een “turnkey service” te bieden, meldt ZDNet. Dit is ongeacht de grootte van het […]
Foto toont Nokia 7.2 met drie camera's aan achterkant
7 uur
Een medewerker van het Duitse Zeiss heeft een foto op Twitter gezet van de achterkant van een nieuwe, nog uit te komen Nokia-telefoon. Hij schreef dat het gaat om de Nokia 7.2. Op basis van de foto krijgt de smartphone drie camera's op de achterkant.
Intel kondigt zuinige Comet Lake-processor met zes cores aan voor dunne laptops
7 uur
Intel heeft zijn Comet Lake-processors voor laptops aangekondigd. Het nieuwe topmodel in de U-serie, met een tdp van 15W, is de Core i7-10710U-hexacore. In de zuinige Y-serie voor passief gekoelde laptops komen quadcores, maar de tdp is daarbij verhoogd naar 7W.
Databricks lanceert nieuwe tools voor machine learning
7 uur
Het Amerikaanse big data-bedrijf Databricks introduceert een aantal tools voor het bouwen van machine learning-modellen. De Automated Machine Learning (AutoML)-tools moeten zogeheten “citizen data scientists” de mogelijkheid geven eigen machine learning-modellen te bouwen.  De tools worden onderdeel van het Unified Analytics-platform van Databricks. Ze zijn bedoeld om niet- of minder getrainde gebruikers de mogelijkheid te geven het […]
Go 1.12.9 / 1.11.13
7 uur
Go, ook aangeduid als golang, is een programmeertaal die sinds 2007 wordt ontwikkeld door Google en de opensourcegemeenschap. De taal wordt onder andere door CloudFlare, Google, Netflix en Uber gebruikt. Go-code kan worden gecompileerd voor Android, Linux, macOS, FreeBSD en Windows, op i386-, amd64- en ARM-processorarchitecturen. De syntax van Go is vergelijkbaar met die van C en soortgelijke programmeertalen, hoewel er ook enkele opvallende verschillen zijn. Ook biedt Go de mogelijkheid voor gedistribueerd programmeren, waarbij verschillende processen tegelijk worden uitgevoerd. Het team heeft Go versies 1.12.9 en 1.11.13 vrijgegeven met de volgende aanpassingen: go1.12.8 includes security fixes to the net/http and net/url packages. See the Go 1.12.8 milestone on our issue tracker for details. go1.12.9 includes fixes to the linker, and the os and math/big packages. See the Go 1.12.9 milestone on our issue tracker for details. go1.11.13 includes security fixes to the net/http and net/url packages. See the Go 1.11.13 milestone on our issue tracker for details.

Fouten bij telefoondata hebben wellicht rol gespeeld in tienduizend Deense zaken
7 uur
De Deense justitie heeft besloten tijdelijk te stoppen met het gebruik van telecommunicatiedata als bewijs voor een veroordeling in strafzaken. Dat hangt samen met eerder ontdekte fouten. Er moeten nu wellicht meer dan 10.000 eerdere zaken onderzocht worden.
Intel kondigt zijn eerste AI-chip voor datacenters aan
9 uur
Intel heeft op een evenement in Israël aangekondigd dat het met zijn eerste AI-chip voor datacenters komt. De Nervana Neural Network Processor for Inference, zoals de chip officieel heet, is bedoeld voor gebruik in grote datacenters die AI-workloads draaien. De chip is een bewerkte versie van de 10-nm Ice Lake processor. Reuters meldt dat de […]
YouTube schrapt per 18 september optie om privéberichten te versturen
9 uur
Google stopt met de in 2017 geïntroduceerde berichtenfunctie in YouTube. Vanaf 18 september kunnen YouTube-gebruikers de functie niet langer gebruiken om video's met elkaar te delen en bijvoorbeeld over video's te discussiëren.
Samsung introduceert 32'-gamemonitor met ruimtebesparende voet
9 uur
Samsung start in het vierde kwartaal met de verkoop van de 32'-versie van de Space Gaming Monitor. Dit scherm voor gamers is plat tegen de muur te plaatsen en dankzij zijn arm naar voren te trekken.
NASA bevestigt missie waarmee sonde ijsmaan Europa gaat onderzoeken
10 uur
De NASA bevestigt dat de volgende fase van de Europa Clipper-missie wordt ingezet, waarmee een ruimtevaartuig naar de ijsmaan Europa afreist. Deze maan van Jupiter is een zeer goede kandidaat in ons zonnestelsel om eventueel leven aan te treffen.
Huawei-CEO spreekt over een ‘moment van leven of dood’ in interne memo
10 uur
Ren Zhengfei, CEO bij Huawei, benadrukt in een intern bericht dat Huawei voor een beslissend moment in de geschiedenis van het bedrijf staat. De handelsoorlog met de VS bereikt een hoogtepunt, en het bedrijf moet zich volgens de CEO voorbereiden op een zware tijd.  Bloomberg meldt dat Zhengfei in de interne memo onder andere meldt […]
Oude kwetsbaarheid maakt jailbreak in iOS 12.4 mogelijk
10 uur
Er zit een lek in iOS 12.4 dat in een eerdere versie al is gerepareerd. Daarmee kunnen aanvallers via Safari uit de sandbox van iOS ontsnappen. Hoe de bug terug in het besturingssysteem kwam is niet bekend, maar hackers hebben er inmiddels wel een jailbreak voor weten te maken.
Ontwikkelaar Cyberpunk 2077 weet niet zeker of multiplayeruitbreiding er komt
10 uur
Werknemers van CD Projekt Red zijn bezig met een onderzoeksfase naar multiplayer voor Cyberpunk 2077, maar de studio heeft nog niet besloten of die uitbreiding er daadwerkelijk komt. Als het niet goed blijkt te werken, komt er geen mutliplayer.
‘Cloud wint terrein bij het Nederlandse MKB’
11 uur
Uit een onderzoek door Capterra blijkt dat het Nederlandse MKB relatief veel cloudgebaseerde oplossingen gebruikt. Hybride oplossingen nemen een kleiner deel van de markt in.   Het onderzoek toont aan dat de cloud flink aan de weg aan het timmeren is in Nederland. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek werkt met […]

Europese Commissie onderzoekt of cryptomunt Libra concurrentie belemmert
11 uur
De Europese Commissie is een onderzoek gestart naar Facebooks cryptomunt Libra, bericht Bloomberg op basis van een document. Het gaat er voornamelijk om de vraag of de munt concurrerende betaaldiensten in de kiem smoort. Ook zijn de regelgevers bang voor datamisbruik.
Australië draait verbod op DayZ terug na aanpassingen in het spel
11 uur
Een Australische keuringsinstantie heeft het verbod op de zombiesurvivalgame DayZ teruggedraaid. Dat heeft waarschijnlijk te maken met aanpassingen die Bohemia Interactive heeft doorgevoerd.
T-Mobile begint met aanbieden van e-sim in Nederland
12 uur
T-Mobile is officieel begonnen met het aanbieden van e-simfunctionaliteit in Nederland. Klanten met een geschikt toestel die al een abonnement hebben, kunnen voor 5,09 euro een e-sim aanvragen. Bij nieuwe abonnementen is er geen meerprijs.

Pagina's

Abonneren op techniek