techniek

976 nieuwsberichten gevonden
Libra-project verliest ook moederbedrijf van Booking.com als lid
1 uur
Booking Holdings is uit het Libra-project van Facebook gestapt. Het bedrijf achter reissites als Booking.com en Priceline heeft het vertrek bevestigd aan Reuters. Eerder deze maand verloor de cryptocurrency ook al de steun van onder meer PayPay, eBay, Visa en Mastercard.
Sophos wordt overgenomen door Thoma Bravo
1 uur
Sophos is binnenkort waarschijnlijk in handen van Thoma Bravo. Het bedrijf heeft namelijk een overnamebod gekregen van het Amerikaanse private equity-bedrijf van 7,40 dollar per aandeel. Dat komt neer op een totaalbedrag van ongeveer 3,9 miljard dollar (3,53 miljard euro). De raad van bestuur gaat de aandeelhouders van Sophos unaniem aanraden om het bod aan […]
'AIVD schiet tekort bij verstrekken ongeëvalueerde data aan buitenland'
1 uur
De Nederlandse inlichtingendiensten hebben niet aan de verplichtingen van de Wiv 2017 voldaan met het verstrekken van ongeëvalueerde gegevens aan buitendlandse collegadiensten. Ze schoten op een aantal punten tekort, is het oordeel van de toetsingscommissie.
Netgear brengt kleine vierkante Orbi-routers uit voor Wi-Fi 5-meshnetwerken
1 uur
Netgear brengt een nieuwe set Orbi-meshrouters uit. Deze relatief kleine apparaten hebben een vierkant ontwerp en ondersteunen Wi-Fi 5. Ze hebben geen ondersteuning voor Wi-Fi 6, in tegenstelling tot de nieuwe Orbi-generatie die Netgear in september aankondigde.
Ontwikkelaar vindt exploit in sudo-commando voor Linux
2 uur
Er is een exploit ontdekt in de sudo-utility van Linux-besturingssystemen. Door de exploit kunnen gebruikers in bepaalde gevallen sudo-commando's uitvoeren, zelfs als ze daarvoor geen rechten hebben. De meeste installaties zijn niet door de fout aangetast.
Oral-B introduceert Genius X-tandenborstel met 'kunstmatige intelligentie'
2 uur
Oral-B heeft zijn tandenborstel met kunstmatige intelligentie uitgebracht in de Benelux. De Genius X heeft volgens de fabrikant geleerd van duizenden poetsstijlen. Het apparaat onthoudt ook op welke plekken er al gepoetst is en geeft via een app aan welke delen extra aandacht nodig hebben.
Commvault wil backup-activiteiten mkb vereenvoudigen
2 uur
Het maken van backups is belangrijk, maar het deployen van backup-oplossingen en het gebruik hiervan is niet altijd even eenvoudig. Commvault wil dit voor het mkb gaan versimpelen, aan de hand van zijn nieuwe dienst Metallic. Metallic is een nieuw SaaS-portfolio van Commvault waarmee het mkb zijn data on premise, in de cloud en in […]
ABN Amro biedt Apple Pay aan
2 uur
ABN Amro biedt ondersteuning voor Apple Pay. De bank kondigde begin september aan dat de klanten 'nog heel even moesten wachten' voordat de betaaldienst daadwerkelijk beschikbaar zou zijn. Dat is nu het geval.
‘Hackers kunnen voor 200 dollar succesvol spionagechips plaatsen’
3 uur
Het blijkt helemaal niet ingewikkeld om een kleine, moeilijk te detecteren spionagechip in hardware te plaatsen. Het kan al voor slechts 200 dollar (iets meer dan 180 euro) aan apparatuur, blijkt uit een proof-of-concept van beveiligingsonderzoeker Monta Elkins.  Elkins toont zijn proof-of-concept later deze maand bij de security-conferentie CS3sthlm, maar deelde zijn bevindingen nu al […]

Apple ontkent sturen url's naar Tencent voor Safe Browsing-functie Safari
4 uur
Apple ontkent dat de iOS-versie van Safari url's naar het Chinese bedrijf Tencent stuurde voor de Safe Browsing-functie van Safari. Volgens het bedrijf werkt de functie zonder het delen van url's met een ander bedrijf.
Google start verkoop Titan-beveiligingssleutel met usb-c
4 uur
Google heeft een nieuwe beveiligingssleutel in zijn Titan-serie aangekondigd. De in samenwerking met Yubico gemaakte fysieke sleutel kan via usb-c verbonden worden en kost in de VS 40 dollar, omgerekend en met btw 44 euro.
AI van LinkedIn genereert automatisch fotobeschrijvingen
5 uur
Alternatieve beschrijvingen van foto’s – ook wel alt-teksten genoemd – zijn van groot belang voor mensen die beelden niet kunnen zien. De teksten beschrijven wat er op foto’s getoond wordt, zodat ook iemand met beperkt zicht en ondersteunende technologie om een computer te gebruiken een idee krijgt van het beeld. Een nieuwe kunstmatige intelligentie (AI) […]
Uitgelekte video toont Fortnite-map met boten en zwemmende spelers
5 uur
Er is een video online verschenen die de nieuwe plattegrond van Fortnite weergeeft. In de Chapter 2, Season 1-trailer speelt onder andere water een rol, met spelers die in boten zitten en in het water zwemmen.
Microsoft start publieke test xCloud-gamestreamdienst met vier games
5 uur
Microsoft start de publieke test van zijn Xbox xCloud-streamingdienst voor games in drie landen en met vier games. Android-gebruikers in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Korea kunnen de dienst vast uit proberen.
Zuckerberg: ‘Cloud is voor de meerderheid te duur’
6 uur
Hoewel steeds meer bedrijven overstappen naar de cloud, is dit voor de grote meerderheid nog altijd te duur. Dat stelt Facebook-CEO Mark Zuckerberg in een gesprek met Dr. Joseph DeRisi en Dr. Stephen Quake, de co-presidenten van de Chan Zuckerberg Initiative (CZI).  De groep besprak tijdens de ontmoeting – die live op YouTube werd uitgezonden […]
‘Maak iedere dag een beetje cyberveiliger dan gisteren’
6 uur
ESET wil dat organisaties in hoog tempo de basis voor een goede cybersecurity op orde krijgen. Hiervoor moeten de organisaties en leveranciers zich aanpassen aan een nieuwe ‘infinite’ gedachtegang en daarbij leiderschap tonen. We spraken hierover onlangs met CEO ESET Nederland Dave Maasland. Cybersecurity is een spel waarbij er geen vastgestelde regels en er geen begin […]
Razer voorziet Blade 15 Advanced-laptop van optisch-mechanische switches
16 uur
Razer gaat zijn op gamers gerichte Blade 15 Advanced-laptop voorzien van optische-mechanische switches. Volgens de fabrikant zijn deze laptops daarmee de eersten ter wereld die over een toetsenbord met optische switches beschikken.
Geforce Now komt beschikbaar als download voor Android
17 uur
GeForce Now is beschikbaar om te downloaden op Android-apparaten. Nvidia's cloudgamingdienst is naar verluidt nu beschikbaar in Zuid-Korea, maar verschillende mensen buiten Zuid-Korea zijn erin geslaagd om een apk te installeren en de dienst uit te proberen.

Gears 5-spelers die te vaak wedstrijden verlaten kunnen ban voor 2 jaar krijgen
18 uur
Spelers van Gears 5 die te vaak voortijdig multiplayerwedstrijden verlaten lopen het risico om een ban voor de duur van bijna twee jaar te krijgen. Ontwikkelaar The Coalition en uitgever Microsoft willen hiermee ontmoedigen dat spelers te vaak voortijdig een multiplayerronde afsluiten.
Uniti onthult lichte elektrische driezitsstadsauto met 12kWh- of 24kWh-accu
18 uur
Het Zweedse bedrijf Uniti heeft meer details bekendgemaakt over zijn via crowdfunding gefinancierde elektrische auto. Deze Uniti One komt volgend jaar uit in twee versies, met accucapaciteiten van 12 en 24kWh.
Kik zegt dat zijn chat-app blijft bestaan
19 uur
Chat-app Kik blijft volgens het gelijknamige bedrijf bestaan. In de loop van vorige maand leek het erop dat Kik Interactive de stekker uit de chat-app zou trekken om zich op de eigen cryptomunt Kin te richten, maar het lijkt erop dat er een partij geïnteresseerd is om de app over te nemen.
‘Google heeft toegang tot gevoelige data van G Suite-klanten’
21 uur
Binnen bedrijven gaat flink wat gevoelige data rond. Gebruikt een organisatie G Suite, dan is de kans groot dat die data zich ook daar bevindt. Maar nu blijkt dat die data daar niet altijd zo veilig is als zou moeten. Een voormalig Google-werknemer stelt namelijk dat de internetgigant toegang heeft tot privébestanden.  De waarschuwing komt […]
Porsche onthult voordeligere elektrische Taycan 4S-sportwagen
21 uur
Porsche komt in januari met de volledig elektrische Taycan 4S, een voordeligere variant van de eerder aangekondigde Taycan Turbo. De Taycan 4S is per direct te bestellen, zal in januari 2020 geleverd worden en krijgt een adviesprijs vanaf 109.000 euro.
‘Meeste SSL-certificaatfouten gevolg van softwarefouten’
21 uur
Certificate Authorities (CA’s) maken nogal eens fouten met SSL-certificaten. De meeste van die fouten – 42 procent – zijn het gevolg van softwarefouten en verkeerde interpretaties van industriestandaarden. Dat blijkt uit onderzoek van de School of Informatics and Computing van de Indiana University Bloomington. Het onderzoeksteam wilde weten hoe de CA’s zich aan industriële standaarden […]
Intel komt in 2021 met lga4677-socket voor serverprocessors met pci-e 5.0
22 uur
Intel komt in 2021 met de lga4677-socket als opvolger van de huidige lga3647-socket en de komende lga4189-variant. Het gaat om een socket voor Xeon-processors; het bijbehorende Eagle Stream-platform krijgt pci-e 5.0- en ddr5-ondersteuning.
Mozilla beschermt Firefox-gebruikers tegen injectieaanvallen op about:-pagina's
22 uur
Mozilla gaat Firefox-gebruikers beschermen tegen injectieaanvallen op about:-pagina's. Dit doet het team door inline-scrips te verplaatsen naar packaged bestanden. Ook heeft Mozilla de eval()-achtige scripts in de browser herschreven.
Internet Archive voegt 2500 in browser speelbare MS-DOS-games toe
22 uur
The Internet Archive heeft ruim 2500 MS-DOS-games toegevoegd aan zijn site. De games zijn via een emulator te spelen in de browser. Bij de nieuwe games zitten titels als Redneck Rampage, WipEout, SimCity 2000 en Star Wars TIE Fighter.

Corsair brengt 110Q- en 110R-budgetbehuizingen uit
23 uur
Corsair introduceert twee nieuwe budgetbehuizingen. De 110Q en 110R zijn de opvolgers van de Carbide 100Q en 100R. De Q-versie is voorzien van geluiddempend materiaal, de R-variant heeft een extra fan en een zijpaneel van gehard glas.
Infinity Ward ontkent te werken aan lootboxes voor nieuwe Modern Warfare-game
23 uur
Infinity Ward ontkent dat er gewerkt wordt aan lootboxes of supply drops voor de reboot van Call of Duty: Modern Warfare. De ontwikkelaar reageert daarmee op geruchten over de komst van dergelijke elementen.
Fujitsu wil gebruik autodata versnellen met nieuw platform
1 dag
Fujitsu wil dat dienstverleners zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van big data die verzameld wordt van connected cars, om zo nieuwe diensten op te zetten. Daar heeft het een nieuw stream data processing platform voor gelanceerd.  Het aantal verbonden auto’s groeit vanaf 2020 exponentieel, zo is de verwachting. Al die auto’s genereren data, bijvoorbeeld via […]

Pagina's

Abonneren op techniek