techniek

898 nieuwsberichten gevonden
Intel toont grote Xe HP-gpu met vier tiles
1 maand
Intels chieft architect Raja Koduri toonde tijdens de virtueel gehouden Hot Chips 2020-conferentie kortstondig zijn variant van de Xe HP-gpu met vier tiles. Ook onthulde het bedrijf een die-afbeelding van een Tiger Lake-quadcoreprocessor.
‘Oracle zet ook zijn zinnen op TikTok’
1 maand
Niet alleen Microsoft is geïnteresseerd in een overname van het social mediaplatform TikTok. Ook Oracle zou nu, volgens Financial Times, plannen hebben voor een overname van de activiteiten van dit Chinese bedrijf in enkele regio’s. Volgens Financial Times zou ook Oracle nu plannen hebben om -evenals Microsoft- de activiteiten van het Chinese social mediaplatform TikTok […]
mIRC 7.63
1 maand
Er is een nieuwe stabiele uitgave van irc-client mIRC verschenen. Met dit programma is het mogelijk om via verschillende kanalen en servers met elkaar te chatten, maar ook om via 'direct client-to-client' bestanden naar elkaar te sturen. Verder kunnen scripts worden gedraaid om bijvoorbeeld het beheren van kanalen eenvoudiger te maken. De irc-server van Tweakers draait op irc.tweakers.net, met #tweakers.net als het officiële kanaal en een groot aantal andere kanalen die dienstdoen als thuishaven voor de hardware- en softwarefanaat. Een overzicht van alle beschikbare kanalen kan via het commando /list worden opgevraagd. Via die lijst kan snel het gewenste kanaal worden gevonden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: mIRC 7.63 has been released!
Cisco wil helemaal over op Everything-as-a-Service
1 maand
Cisco-CEO Chuck Robbins heeft gezegd dat het Everything-as-a-Service wil inzetten voor de netwerkhardware. Dit deed hij bij de bekendmaking van de financiële cijfers van het IT-bedrijf. De cijfers van Cisco vielen, mede door de pandemie, tegen. Het bedrijf heeft zijn transformatie-doelen uit 2017 gehaald. Eén van die doelen was om twee derde van de softwareverkopen […]
Nederlands hackerkamp MCH2021 zoekt deelnemers voor workshops en lezingen
1 maand
De Nederlandse hackerconferentie May Contain Hackers 2021 is op zoek naar mensen die bij willen dragen aan het evenement. De organisatie geeft lezingen, workshops en kunstinstallaties als voorbeelden. Het kamp is van 6 tot 10 augustus 2021 in Zeewolde.
ING heeft internetbankierenstoring die inzage gegevens en betalingen blokkeert
1 maand
De Nederlandse ING heeft een storing bij zijn dienst voor internetbankieren. Inloggen is wel mogelijk, maar klanten maken melding dat ze geen inzage hebben in de bij- en afschrijvingen. Ook is het saldo niet te zien en is geen geld over te maken. Dit alles geldt ook voor de mobiele app.
MediaTek introduceert Dimensity 800U-soc voor midrange-5g-smartphones
1 maand
MediaTek heeft de Dimensity 800U aangekondigd, een soc voor midrange-5g-smartphones die iets beter zou moeten presteren dan de Dimensity 800. De nieuwe Dimensity 800U is alweer de zesde MediaTek-soc met een geïntegreerde 5g-modem.
Politie waarschuwt 50.000 e-mailaccounts na vondst inloggegevens voor webwinkels
1 maand
De Nederlandse politie heeft dinsdag een e-mail gestuurd naar 50.000 e-mailadressen die de Belgische politie aantrof in een cybercrime-onderzoek. De gewaarschuwde e-mailaccounts stonden inclusief wachtwoorden op in beslag genomen gegevensdragers.
Docker Enterprise-eigenaar Mirantis koopt Kubernetes-specialist Lens
1 maand
Mirantis, het bedrijf dat eind vorig jaar Docker Enterprise overnam, heeft nu Lens overgenomen. Deze partij biedt een integrated development environment (IDE) voor Kubernetes. Het is geen verrassende move, want Mirantis heeft laatst het team achter Kontena gekocht, de mensen die Lens hebben ontwikkeld. Er is echter veel veranderd nadat die mensen weggingen bij Lens. […]

Samsung geeft ook goedkopere telefoons in A-serie drie Android-upgrades
1 maand
Samsung gaat meer apparaten van drie Android-upgrades voorzien, waaronder telefoons in de A-serie en bepaalde tablets. Eerder beloofde Samsung alleen 'dure telefoons' van deze upgrades te voorzien.
Gerucht: Oracle sprak met ByteDance over overname TikTok
1 maand
Oracle zou gesprekken hebben gevoerd met ByteDance over een eventuele overname van de populaire video-app TikTok in bepaalde regio's, meldt de Financial Times. Daarmee zou Oracle zich naast Microsoft en Twitter scharen, die ook overnameplannen zouden hebben.
GeForce Game Ready Driver 452.06 WHQL
1 maand
Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 452.06 WHQL, zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Kepler-architectuur of nieuwer. Deze uitgave bevat onder meer verbeteringen voor de spellen Microsoft Flight Simulator, A Total War Saga: Troy, Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 en World of Warcraft: Shadowlands, en verhelpt diverse problemen. De complete release notes staan hieronder: Game Ready
Hitman 3 krijgt geen Ghost-modus en deze pvp-modus verdwijnt in Hitman 2
1 maand
IO Interactive heeft meer details bekendgemaakt over de gamemodi in het nog uit te komen Hitman 3 en daaruit blijkt dat de Ghost Mode niet in de game zal zitten. Deze 1v1-multiplayermodus zit nog wel in Hitman 2, maar verdwijnt daar per 31 augustus.
Microsoft kondigt einde ondersteuning Edge Legacy en Teams op IE 11 aan
1 maand
Microsoft stopt de ondersteuning voor Edge Legacy op 9 maart volgend jaar. Daarnaast kondigt het bedrijf het einde van de ondersteuning van Teams en Microsoft 365 voor Internet Explorer 11 aan.
Google vraagt toestemming om te testen op 6GHz in 17 staten VS
1 maand
Google heeft toestemming gevraagd aan de Amerikaanse instantie FCC om testen te doen in de 6GHz-frequentieband in 17 Amerikaanse staten. Het is onduidelijk wat Google precies wil testen in de komende twee jaar.
Epic: Apple dreigt onze dev-accounts te beëindigen en dat treft de Unreal Engine
1 maand
Epic Games probeert via de rechter te voorkomen dat Apple op 28 augustus zijn ontwikkelaarsaccounts beëindigt. Volgens Epic lijdt het bedrijf hierdoor onherstelbare schade en wordt ook de Unreal Engine getroffen door de tegenactie.
Asus kondigt Zenfone 7-telefoons volgende week aan
1 maand
Asus zal zijn Zenfone 7-telefoons volgende week aankondigen tijdens een livestream op YouTube. Dat heeft de fabrikant bekendgemaakt. De telefoons zullen niet verschijnen in Nederland, omdat Asus zich heeft teruggetrokken van de Nederlandse markt.
AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.8.2
1 maand
AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition 2020-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. De drivers worden alleen voor Windows 7 en 10 aangeboden en verder zijn er geen 32bit-drivers meer beschikbaar. Nieuw in de 2020 editie is onder meer Radeon Boost, een technologie die van dynamic resolution scaling gebruik maakt om betere framerates te bereiken. In versie 20.8.1 treffen we onder verbeteringen in de spellen Total War Saga: Troy, Microsoft Flight Simulator, Mortal Shell en de open bèta van Marvel’s Avengers aan en zijn er weer de nodige problemen verholpen. Support For

Pure Storage en Cohesity gaan samenwerken met FlashRecover
1 maand
Cohesity en Pure Storage gaan samen een nieuw product in de markt zetten. Het gaat om Pure FlashRecover, Powered by Cohesity. Hiermee kunnen bedrijven snel op grootschalige wijze data herstellen. Cohesity is een datamanagementbedrijf dat bedrijven helpt back-ups te maken. Het vereenvoudigt de manier waarop bedrijven data kunnen beheren en met data omgaan. Samen met […]
LibreELEC 9.2.4
1 maand
De ontwikkelaars achter het Libre Embedded Linux Entertainment Center hebben enkele dagen geleden versie 9.2.4 uitgebracht. LibreELEC is ontstaan nadat een groot aantal ontwikkelaars bij OpenELEC wegens onenigheid vertrokken zijn en voor zichzelf zijn begonnen. Deze Linux-distributie is gebaseerd op Kodi en kan een computer tot een volwaardige htpc omtoveren. Ook kan het op een Raspberry Pi of een aparte mediaspeler worden geïnstalleerd. Versie 9.2.8 van LibreELEC gebruikt Kodi versie 18.8 als basis en moet verder opstartproblemen met de Raspberry Pi verhelpen. Changes since 9.2.3:
OPNsense 20.7.1
1 maand
Het pakket OPNsense is een firewall met uitgebreide mogelijkheden. Het is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en is oorspronkelijk een fork van m0n0wall en pfSense. Het pakket kan volledig via een webinterface worden ingesteld en heeft onder andere ondersteuning voor 2fa, openvpn, ipsec, carp en captive portal. Daarnaast kan het packetfiltering toepassen en beschikt het over een traffic shaper. De ontwikkelaars hebben OPNsense 20.7 uitgebracht met de volgende aankondiging: OPNsense 20.7.1 released
Galaxy S20 Ultra versus P40 Pro+ - Crème de la crème van smartphonecamera's
1 maand
We zetten de beste smartphonecamera's van twee Android-grootheden, Samsung en Huawei, tegenover elkaar.
Autoriteit Persoonsgegevens: privacy Nederlandse corona-app is nog niet op orde
1 maand
De Autoriteit Persoonsgegevens stelt dat de privacy rondom de inmiddels verschenen CoronaMelder-app nog onvoldoende is gewaarborgd. De privacywaakhond geeft adviezen om de zorgen weg te nemen en adviseert het kabinet de app pas in te zetten als de adviezen zijn opgevolgd.
Chrome krijgt waarschuwingsfunctie als webformulier onveilig wordt verstuurd
1 maand
Chrome krijgt vanaf de M86-build een waarschuwingsfunctie als gebruikers een webformulier willen invullen en versturen op een beveiligde https-pagina, terwijl het formulier op onbeveiligde wijze wordt verstuurd.
ZTE onthult begin september Axon 20 5G-smartphone met frontcamera achter scherm
1 maand
ZTE brengt op 1 september de Axon 20 5G uit in China. Naar eigen zeggen wordt dit de eerste smartphone waarbij de frontcamera achter het scherm is geplaatst, in plaats van het gebruik van inkepingen, uitklappende modules of gaten in het scherm.
Apple breidt programma voor onafhankelijke reparateurs uit naar Macs
1 maand
Apple heeft het bestaande programma voor goedgekeurde externe reparatiebedrijven uitgebreid. Dit programma voor onafhankelijke bedrijfjes was tot nu toe gericht op de reparatie van iPhones, maar dat is nu uitgebreid naar Mac-computers.
VS scherpt Huawei-chiprestricties verder aan door deals met derden te blokkeren
1 maand
Het Amerikaanse overheid heeft regels aangescherpt die het voor Huawei moeilijker moeten maken om chips geleverd te krijgen die gemaakt zijn op basis van Amerikaanse technologie. De aanscherping is bedoeld om omzeiling van eerdere regels via derde bedrijven te blokkeren.

Ghost of Tsushima krijgt in herfst coöperatieve onlinemultiplayermodus
1 maand
Sony heeft aangekondigd dat Ghost of Tsushima: Legends in de herfst van dit jaar zal verschijnen. Dit is een gratis update waarmee een onlinemultiplayermodus met co-op beschikbaar komt voor het in juli uitgekomen PS4-spel Ghost of Tsushima.
Kdenlive 20.08.1
1 maand
Versie 20.08.1 van Kdenlive is uitgekomen. Kdenlive, een afkorting voor KDE Non-Linear Video Editor, is een geavanceerd niet-lineair videobewerkingsprogramma en wordt voornamelijk ontworpen voor Linux, maar heeft ook versies voor Windows, BSD en MacOS, hoewel die laatste niet meer actief ontwikkeld wordt. Het maakt gebruik van diverse andere opensourceprojecten, zoals FFmpeg en het MLT video framework. In versie 20.04 zien we onder meer flinke prestatieverbeteringen, is het mogelijk om clips te sorteren, filteren en te beoordelen, en zijn er ook weer de nodige problemen verholpen. De aankondiging voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Kdenlive 20.08 is out
Zoom 5.2.1
1 maand
Versie 5.2.1 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer on-line vergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de meest gangebare besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en betaalde uitvoering met meer mogelijkheden. Zoom is net als diverse vergelijkbare oplossingen tijdens de coronacrisis enorm in populariteit toegenomen, ondanks dat bleek dat het niet altijd de beveiliging even goed op orde had. In versie 5.2.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: General features

Pagina's

Abonneren op techniek