techniek

856 nieuwsberichten gevonden
SUMo 5.10.13
5 uur
KC Softwares heeft versie 5.10.13 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. In de gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is en biedt een link naar een algemene zoekpagina op de website van KC Softwares aan. De pro-versie geeft vaak betere download-links die direct naar de downloadpagina van de fabrikant leiden, maar het updaten blijft een handmatig proces, waardoor je altijd volledige controle over je eigen systeem blijft houden. De pro-versie heeft verder ook de mogelijkheid om SUMo zelf bij te werken naar een nieuwere versie en kan ook zien of computers die op het lokale netwerk zijn aangesloten zijn voorzien van de laatste updates via een overzichtelijke webpagina. Naast het standaardinstallatieprogramma is er ook een portable-versie beschikbaar, die zijn werk kan doen zonder eerst geïnstalleerd te hoeven worden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen aangebracht: Changes in SUMo version 5.10.13:
Bitspower brengt Touchaqua DIY-waterkoelset uit voor cpu's van Intel en AMD
6 uur
Bitspower heeft een waterkoelset uitgebracht. De Touchaqua DIY-set wordt geleverd met zachte tubing, waardoor het installeren relatief gemakkelijk moet zijn voor beginners. De fabrikant komt met losse sets voor cpu's van AMD en Intel.
SystemRescueCd 6.1.2
8 uur
Versie 6.1.2 van SystemRescueCd is uitgekomen. SystemRescueCd is een zelfstartende Linux-omgeving voor het beheren of repareren van een systeem en gegevens na een crash. Het is bedoeld om op een eenvoudige manier admin-taken uit te voeren, zoals het maken en bewerken van de hardeschijfpartities. Het wordt geleverd met diverse programma's zoals GParted, fsarchiver, bestandssysteemtools, editors, Midnight Commander en netwerktools. Het kan worden gebruikt voor zowel Linux- en Windows-computers en vereist geen installatie, maar dit is wel mogelijk. De kernel ondersteunt alle belangrijke bestandssystemen zoals ext3/ext4, xfs, btrfs, reiserfs, jfs, vfat, ntfs, en netwerkbestandssystemen zoals SMB en NFS. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 6.1.2:
Zeldzame GTX 480-gpu met 512 CUDA-cores duikt op
8 uur
Er is een werkende engineering sample van een Nvidia GTX 480-gpu met 512 Cuda-cores opgedoken. De GTX 480 zou oorspronkelijk standaard 512 Cuda-cores bevatten, maar met oog op warmteproductie en energieverbruik werd dit aantal teruggeschroefd naar 480.
Google breidt ondersteuning draadloos Android Auto uit naar Europa
9 uur
Google heeft het in verscheidene Europese landen mogelijk gemaakt om draadloos gebruik te maken van Android Auto, waardoor de smartphone niet langer via usb verbonden hoeft te zijn. Nederland en België ontbreken nog op de lijst met ondersteunde landen.
Renders tonen Samsung Galaxy M11
11 uur
Er zijn renders verschenen van wat de Galaxy M11 van Samsung moet worden. Het gaat om een budgettoestel dat gezien de naamgeving de opvolger moet worden van de Galaxy M10, al heeft Samsung de smartphone nog niet officieel aangekondigd.
FBI waarschuwt bedrijven voor hackersgroep die usb-sticks met malware verstuurd
12 uur
De FBI heeft een waarschuwing uitgevaardigd voor bedrijven om bedacht te zijn op malafide usb-sticks die met de post worden verstuurd. Er zijn meldingen van usb-sticks die van Best Buy afkomstig zouden zijn, vergezeld met een waardebon.
SpaceX gaat maanmissies bevoorraden met nieuwe Dragon-capsule
13 uur
NASA heeft een contract gegund aan SpaceX voor het bevoorraden van de Lunar Gateway, een ruimtestation dat in een baan om de maan gebracht moet worden. Voor de bevoorrading gaat SpaceX gebruikmaken van de Falcon Heavy en een nieuwe Dragon-capsule.
Half-Life: Alyx - Zo goed als we hoopten
17 uur
Waar velen niet meer op durfden te hopen, is toch gebeurd: er is een nieuwe Half-Life uitgebracht. Het is alleen niet Half-Life 3, maar Half-Life: Alyx, een game die uitsluitend in vr kan worden gespeeld. Niet elke fan van de serie kan de nieuwe game dus spelen, maar dat neemt niet weg dat hij erg geslaagd is.

Micron brengt in 2020 hbm2-chips en 128-laags-nand uit
1 dag
Geheugenproducent Micron gaat later dit jaar zijn eerste hbm2-geheugenchips produceren. Dat laat het bedrijf weten in een conference call met investeerders. Daarnaast werkt het bedrijf aan 128-laags nand-geheugen met een replacement gate-techniek.
Gerucht: Intel introduceert Comet Lake-desktopprocessors op 30 april
1 dag
Intel zal volgens geruchten zijn Comet Lake-S-cpu's voor desktops op 30 april introduceren. De processors zouden later op de markt verschijnen. Volgens eerdere geruchten biedt de Comet Lake-S-serie processors met maximaal 10 cores en hyperthreading.
Tixati 2.72
1 dag
Versie 2.72 van Tixati is uitgekomen. Tixati is een uitgebreide en efficiënte bittorrentclient voor Windows en Linux met ondersteuning voor dht, magnet-links en rss-feeds. Het programma geeft uitgebreide informatie over alle aspecten van de download en het in- en uitgaande netwerkverkeer. Downloads zijn beschikbaar voor Windows en Linux. Het programma toont geen advertenties. De changelog sinds versie 2.69 ziet er als volgt uit: Changes in Tixati version 2.72:
EMDB 3.56
1 dag
Versie 3.56 van EMDB is uitgekomen. EMDB, wat staat voor Eric's Movie Database, is een gratis programma waarmee een filmcollectie kan worden beheerd. Hoewel de download slechts 4,7MB groot is, beschikt het programma over uitgebreide functionaliteit. Zo kan relevante informatie van onlinedatabases als IMDb, MovieMeter, TMDb en TheTVDB worden opgehaald, kan worden bijgehouden welke films uitgeleend zijn en kunnen films die op de harde schijf staan direct vanuit het programma gestart worden. EMDB kan worden gebruikt in diverse talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in release 3.56:
Apple komt met digitale screening en adviezen voor Covid-19
1 dag
Apple heeft een applicatie en website uitgebracht om mensen te screenen op mogelijke infectie met het coronavirus. Met behulp van een aantal vragen kunnen gebruikers een indicatie krijgen of ze te kampen hebben met Covid-19.
Huawei start cloud-gameplatform in samenwerking met Tencent
1 dag
Huawei en Tencent hebben aangekondigd samen een cloud-gamingplatform te gaan oprichten. Daarbij gaat Huawei de hardware leveren met onder meer een eigen processor, terwijl Tencent zich meer op de softwarekant gaat richten.
Call of Duty: Warzone krijgt update voor betere balans in gameplay
1 dag
Spelers van Call of Duty: Warzone krijgen een update toegestuurd die een aantal verbeteringen voor de game met zich meebrengt. Zo moet er onder andere meer balans zijn tussen spelers wat betreft de toegang tot wapens.
Wine 5.5
1 dag
Er is met versienummer 5.5 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 26.989 titels. Sinds versie 5.2 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: What's new in release 5.5:
Cyberduck 7.3.0
1 dag
Versie 7.3.0 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geïnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. In versie 7.3.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features:

pfSense 2.4.5
1 dag
Versie 2.4.5 van pfSense is uitgekomen. Dit pakket is gebaseerd op het besturingssysteem FreeBSD en richt zich op router- en firewalltaken. Het is in 2004 begonnen als een afsplitsing van m0n0wall vanwege verschillende visies bij de ontwikkelaars en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een router- en firewallpakket dat in zowel kleine als zeer grote omgevingen kan worden ingezet. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De hoogtepunten voor deze uitgave zien er als volgt uit: New Features
Slack heeft plannen voor integratie met Microsoft Teams
1 dag
Samenwerkingssoftware Slack kan mogelijk op termijn worden geïntegreerd met Microsoft Teams, waardoor gebruikers van de beide softwarepakketten onderling met elkaar kunnen communiceren. Het is echter nog niet bekend wanneer de functionaliteit uit moet komen.
Samsung Galaxy S20-serie - Nog altijd de allemansvriendjes?
1 dag
In de Galaxy S20 Ultra combineert Samsung de allernieuwste technologieën. Ook de S20 en S20+ hebben echter veel high-end features. We zetten de drie toestellen naast elkaar.
Google waarschuwde in 2019 40.000 keer voor aanvallen van staatshackers
2 dagen
Google heeft vorig jaar 40.000 keer een waarschuwing gegeven van een hackpoging door staatshackers. Dat is ruim een kwart minder vaak dan het jaar ervoor. In één geval gebruikte een groep staatshackers vijf zerodays voor een aanval.
'Softwareproblemen bij Volkswagen ID.3 zijn groter dan gedacht'
2 dagen
De problemen rondom de software Volkswagens elektrische ID.3-auto zouden veel groter zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Het bedrijf zou daarom praten met andere autofabrikanten zoals Daimler en BMW om een gezamenlijk besturingssysteem voor zijn auto's te ontwikkelen.
Mp3tag 3.01
2 dagen
Florian Heidenreich heeft versie 3.01 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die tags worden aangepast en kunnen playlists worden gegenereerd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:
Internetsatellietbedrijf OneWeb is failliet na mislukte investeringsrondes
2 dagen
Ruimtevaartbedrijf OneWeb is failliet. Het Londense bedrijf bouwde een satellietnetwerk om overal ter wereld snel internet te verzorgen en had al tientallen satellieten in een baan om de aarde gebracht. Het bedrijf ontslaat werknemers omdat het geen nieuwe investeringen kon krijgen.
Microsoft Flight Simulator gaat live-verkeersdata van vliegtuigen gebruiken
2 dagen
Microsoft heeft details vrijgegeven over hoe de multiplayermodus werkt in de nieuwe Flight Simulator-game die later dit jaar uit moet komen. Spelers kunnen met elkaar vliegen in dezelfde wereld, of tegen andere vliegtuigen waarvan real-time-data wordt gebruikt van echte vluchten.
Windows 10-gebruikers hebben last van internetverbindingsproblemen door bug
2 dagen
Veel Windows-gebruikers hebben last van een bug waarbij sommige applicaties niet goed met internet verbinden. Het gaat om apparaten die met een handmatige of automatisch geconfigureerde proxy met een vpn verbinden.

OnePlus werkt aan always-on-display voor smartphones
2 dagen
OnePlus werkt aan een always-on-displayfeature voor zijn bestaande en nieuwe telefoons. Het bedrijf schrijft op Twitter dat het die functie gaat oppakken, al zijn details over wanneer dat moet gebeuren nog niet bekend.
Microsoft slaat met Affirmed Networks slag op 5G-netwerkmarkt
2 dagen
Microsoft heeft duidelijk zijn zinnen gezet op een stuk van de 5G-netwerkmarkttaart. De techgigant heeft hiervoor recent de softwarespecialist op het gebied van infrastructuurbeheer voor mobiele operators Affirmed Networks overgenomen. Vooral public cloud Azure moet hiervan gaan profiteren De techgigant krijgt door de overname -waarvan vanzelfsprekend de financiële details niet zijn bekend gemaakt- een softwarebedrijf […]
Onderzoekers Delft koppelen snorkel met 3d-geprint stuk voor 'covidmasker'
2 dagen
Onderzoekers van de TU Delft hebben in samenwerking met anesthesisten van het Haaglanden Medisch Centrum een gezichtsmasker ontworpen dat bestaat uit een snorkelmasker en filtersysteem. Die zijn verbonden met een 3d-geprinte koppeling.

Pagina's

Abonneren op techniek