techniek

915 nieuwsberichten gevonden
Komende Meta Quest 3-VR-headset krijgt mixedrealityweergave in kleur
1 uur
De Meta Quest 3, de komende virtualrealitybril van het Facebook-moederbedrijf, krijgt color real-world passthrough. Dat betekent dat gebruikers de echte wereld kunnen zien zonder de headset af te doen.
Ubiquiti-afperser en 'klokkenluider' bekent schuld
2 uur
De voormalige Ubiquiti-werknemer die ervan wordt beschuldigd dat hij gigabytes aan vertrouwelijke data van zijn werkgever heeft gedownload, het bedrijf daarmee heeft geprobeerd af te persen en als 'klokkenluider' heeft zwartgemaakt, pleit schuldig aan diverse aanklachten.
Politie haalt cryptotelefoondienst Exclu offline en verricht arrestaties
3 uur
De Nederlandse opsporingsdiensten hebben opnieuw een netwerk voor versleutelde communicatie opgerold dat populair was onder criminelen. Er zijn tientallen arrestaties verricht volgens bronnen van Het Parool.
EssentialPIM 11.2.4
4 uur
Astonsoft heeft versie 11.2.4 van EssentialPIM uitgebracht. Deze personal information manager maakt het mogelijk om afspraken bij te houden, een adresboek te beheren en e-mails te versturen en ontvangen. Het programma is in diverse talen, waaronder het Nederlands, te gebruiken. EssentialPIM is beschikbaar in een standaard- en een pro-uitvoering. De eerste is gratis, maar heeft minder functies. Zo kan er niet met de clouddiensten van bijvoorbeeld Microsoft, Google, Apple of Dropbox worden gesynchroniseerd. Een compleet overzicht van de onderlinge verschillen is op deze pagina te vinden. De changelog sinds versie 11.2.2 ziet er als volgt uit: New in EssentialPIM 11.2.4
Alphabet wil ChatGPT-achtige assistent gaan inbouwen in Google Search
5 uur
Alphabet heeft de kwartaalcijfers voor het vierde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. Wat omzet betreft heeft het bedrijf vrijwel hetzelfde gepresteerd als in het kwartaal daarvoor, maar met een lager netto-inkomen. Alphabet is verder van plan een AI-chatbot in Google Search te integreren.
'The Coalition richt al zijn pijlen op ontwikkeling Gears 6'
6 uur
The Coalition, de gamestudio en Microsoft-dochteronderneming, richt nu zijn aandacht op de ontwikkeling van thirdpersonshooter Gears 6; twee andere projecten binnen de studio zijn geschrapt. Dat stelt gamesindustrie-insider Jeff Grubb.
Trefbalgame Knockout City is vanaf 6 juni niet meer speelbaar
7 uur
Velan Studios, de ontwikkelaar van het in 2021 uitgebrachte Knockout City, sluit op 6 juni de servers van de trefbalgame. Daarmee komt er een einde aan de game, die vanaf dat moment niet meer speelbaar zal zijn via de officiële servers.
Razer toont extra lichte gamingmuis van magnesiumlegering die 280 dollar kost
7 uur
Razer komt met een gamingmuis die de nieuwe lichtste muis in zijn assortiment is. De Viper Mini Signature Edition weegt 49 gram dankzij een constructie die bestaat uit een magnesiumlegering. Razer vraagt 280 dollar voor de muis.
Microsoft: Xbox 360-marktplaats stopt toch niet
8 uur
Microsoft laat weten dat er ondanks een eerder bericht geen sprake is van een komende sluiting van de digitale Xbox 360 Marketplace, waar games voor deze oudere console zijn aan te schaffen. Het bericht over de sluiting blijkt een fout te zijn.

Apple: er zijn meer dan twee miljard actieve apparaten onder gebruikers
9 uur
Apple heeft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers van de laatste maanden van vorig jaar laten weten dat de mijlpaal van twee miljard actieve apparaten is bereikt. Het gaat dan om bijvoorbeeld iPhones, iPads, Macs en andere hardwareproducten van het bedrijf.
Nederlands kabinet gaat huisadressen in Kadaster waarschijnlijk beter afschermen
10 uur
Het Nederlandse kabinet gaat waarschijnlijk maatregelen nemen zodat privéadressen beter worden afgeschermd in het Kadaster. De Tweede Kamer roept het kabinet daartoe op en het kabinet geeft er opvolging aan, al wordt er wel een voorwaarde gesteld.
Cisco bouwt gestaag aan geïntegreerd en open securityplatform; hoe ziet dat eruit?
10 uur
Tussen 6 en 8 februari vindt Cisco Live plaats in Amsterdam. Security staat prominent op de agenda tijdens die dagen. Dat mag ook wel, want de securitymarkt is verre van overzichtelijk. Veel leveranciers, veel beloftes, maar uiteindelijk toch ook veel incidenten. Kortom, organisaties zien door de bomen het bos niet meer. Het ontwikkelen van een […]
Visual Studio Code 1.75
10 uur
Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.75.0 uitgebracht en hoewel het al februari is, wordt deze versie als de januariuitgave aangeboden. Uitgebreide informatie over deze release is op deze pagina te vinden; dit is de aankondiging: January 2023 (version 1.75)
Olifanten in real time herkennen - Camera met AI, Raspberry Pi en satelliethulp
11 uur
Tim van Deursen vertelt over een project waarbij rangers een seintje krijgen als wildcamera's op basis van de gemaakte foto's een olifant herkennen.
AIMP 5.11 build 2421
21 uur
Versie 5.11 build 2421 van AIMP is uitgekomen. Deze gratis, lichtgewicht mediaspeler van Russische makelij heeft ondersteuning voor de populairste muziekformaten. Het uiterlijk heeft wat weg van het bekende Winamp en is door middel van skins aan te passen. AIMP heeft een 18-kanaalsequalizer aan boord en ondersteunt plug-ins. Verder kan het programma-cd's rippen, muziekbestanden converteren en tags bewerken. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:: New:
Opera 95.0.4635.25
21 uur
Opera heeft versie 95 van zijn gelijknamige webbrowser uitgebracht. Opera maakt gebruik van de Blink-engine. Deze maakt deel uit van Chromium, dat onder meer ook door Google Chrome gebruikt wordt. Opera is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Daarnaast zijn er ook versies voor Android en iOS. In versie 95 is Chromium naar versie 109 bijgewerkt. Verder meldt Opera dat dit de laatste uitgave zal zijn die nog ondersteuning voor Windows 7 en 8.1 biedt. De aankondiging voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. Opera 95 Stable
Gegevens gebruikers Sitedeals.nl buitgemaakt door onbevoegd persoon
21 uur
Sitedeals.nl, dat een forum en marktplaats voor webmasters biedt, heeft te maken met een datalek. De 'vermoedelijke wijze waarop toegang is verkregen' is onmogelijk gemaakt, aldus de webmaster. Het lek bevat gegevens die voor spam en phishing gebruikt kunnen worden.
PwC-rapport: cloudmigratie zet door, volledig potentieel nog niet benut
21 uur
Uit een nieuw onderzoek onder beslissers blijkt dat de meesten cloud computing hebben geaccepteerd, maar dat slechts weinigen de waarde ervan inzien. PwC heeft de resultaten vrijgegeven van hun 2023 Cloud Business Survey, die de meningen en standpunten van meer dan 1000 Amerikaanse zakelijke beslissers weergeeft. Uit het onderzoeksrapport blijkt dat 78% van de executives […]

Corsair voegt RGB-optie aan populaire producten toe
22 uur
Computercomponentenmaker Corsair heeft meerdere nieuwe producten uitgebracht. Het gaat om bekende ventilatoren, aio-cpu-koelers en varianten van de bestaande 4000D en 5000D-behuizingen, maar dan uitgerust met rgb-fans en wat kleine aanpassingen.
Mulesoft: ‘App-integratie nog steeds groot probleem bij digitale transitie’
23 uur
Applicatie-integratie vormt voor veel bedrijven nog steeds het grootste probleem bij hun digitale transitie. Dit concludeert Salesforce-dochter Mulesoft in zijn jaarlijkse Connectivity Benchmark Report. Deze integratieproblemen leveren infrastructuurproblemen en grotere risico’s op en hogere kosten van digitale transitieprojecten. Gelukkig zijn er ook positieve ontwikkelingen te melden. Uit het jaarlijkse onderzoek komt naar voren dat veel […]
'EA schrapt singleplayergame Titanfall Legends'
23 uur
Gameuitgever Electronic Arts heeft de ontwikkeling van een first-person shooter in het universum van Titanfall en Apex Legends naar verluidt geschrapt. De game was officieel nog niet aangekondigd, maar via andere wegen was zijn bestaan al wel bekend geworden.
Microsoft introduceert Teams Premium met GPT-3 functionaliteit
1 dag
Microsoft heeft onlangs MS Teams Premium geïntroduceerd. Deze zakelijke versie van het bekende platform voor videovergaderen en samenwerken biedt onder meer AI-functionaliteit. Het gaat hier dan meer specifiek om integratie van de GPT-3 natural language modellen. Bijvoorbeeld voor het presenteren van samenvattingen van vergaderingen en het opsommen van persoonlijke acties voor deelnemers. Microsoft is van […]
PS5-bèta-update introduceert Discord-voicechat en vrr-ondersteuning voor 1440p
1 dag
Sony heeft een bèta-update uitgebracht voor de PlayStation 5 waarmee onder meer ondersteuning voor Discord wordt toegevoegd. Ook komt er ondersteuning voor variable refresh rate als er wordt gespeeld op een 1440p-resolutie.
Nieuwe ontslagen bij SAP, NetApp, Splunk, PayPal, Workday, Hubspot en meer
1 dag
Het zal je niet ontgaan zijn dat veel grote techbedrijven momenteel aan het reorganiseren zijn. De ene naar de andere reorganisatie wordt bekendgemaakt. Ook deze week regent het weer ontslagen. Onder meer PayPal, Workday, Hubspot, Splunk, NetApp, Pinterest, Rivian, OpenText en Micro Focus zetten het mes in het personeelsbestand. Je zou bijna denken dat het […]
Redfall vergt ook internetverbinding voor spelen singleplayermodus
1 dag
Redfall, de bovennatuurlijke-openwereldshooter van Bethesda die op 2 mei uitkomt voor de Xbox Series-consoles en pc, en die ook onderdeel zal zijn van de Game Pass, vergt een continue internetverbinding voor spelers die zich beperken tot de singleplayer.
Regels zorgen ervoor dat Amazon nauwelijks per drone pakketten bezorgt
1 dag
Amazon heeft met zijn nieuwe dienst Prime Air in de afgelopen maand bij ongeveer tien adressen in de VS pakketjes per drone bezorgd. Regels rondom het gebruik van drones verhinderen dat Amazon de drones bij meer adressen kan inzetten.
LibreOffice 7.5.0
1 dag
De Document Foundation heeft versie 7.5.0 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 7.5 is onder meer de donkere modus verbeterd, hebben de iconen een opfrisbeurt gekregen, kan in het startscherm nu op documenttype worden gefilterd en kunnen op macOS de lettertypes nu worden geïntegreerd. Meer informatie is in de releasenotes te vinden. Dit zijn in het kort de belangrijkste verbeteringen: General

Red Hat maakt OpenShift 4.12 algemeen beschikbaar
1 dag
Red Hat heeft onlangs versie 4.12 van zijn op Kubernetes gebaseerde orkestratieplatform Red Hat OpenShift algemeen beschikbaar gemaakt. De hybrid cloud heeft in dit platform onder meer verbeterde securityfunctionaliteit, maar ook verdere ondersteuning voor op Arm gebaseerde processors gekregen. OpenShift is al enige jaren een belangrijk onderdeel van de hybrid cloudstrategie van Red Hat en […]
Oud-president hint erop dat Rusland gekraakte software zal legaliseren
1 dag
De Russische oud-president Dmitri Medvedev heeft gezegd dat Rusland het gebruik van gekraakte software mogelijk zal legaliseren. Hij bedankte de makers van software die het mogelijk maken om betaalde software gratis te gebruiken.
Zscaler introduceert Zscaler Resilience voor meer business continuity
1 dag
Zscaler heeft onlangs de oplossing Zscaler Resilience geïntroduceerd. De functionaliteit van deze oplossing moet de weerbaarheid en functionaliteit van de bestaande Zscaler-architectuur uitbreiden. Dit met behulp van nieuwe zogenoemde Security Service Edge (SSE)-functionaliteit als disaster recovery, het uitsluiten van getroffen datacenters en Zscaler Resilience Audit. Met de nu aangekondigde dienst kunnen gebruikers en devices van […]

Pagina's

Abonneren op techniek