techniek

4016 nieuwsberichten gevonden
Denemarken gaat drone inzetten om zwaveluitstoot van scheepvaart te controleren
56 min
De Deense scheepvaartautoriteit gaat in de komende maanden een grote drone inzetten om te controleren of de schepen in Deense wateren voldoen aan de wettelijke limieten van de uitstoot van zwavel.
'Computerbug droeg bij aan snelle verspreiding van het vuur bij Notre-Dame'
1 uur
Een computerbug heeft wellicht een rol gespeeld bij de snelle verspreiding van het vuur dat een aanzienlijk deel van de Notre-Dame in Parijs heeft verwoest. Definitieve duidelijkheid hierover zal nog even op zich laten wachten.
Microsoft weigert gezichtsherkenningstechnologie te delen met politie
2 uur
Microsoft heeft geweigerd zijn gezichtsherkenningstechnologie te delen met de politie in Californië, meldt Reuters. De politie in de staat had het bedrijf gevraagd om gezichtsherkenning te installeren in politieauto’s en body camera’s. Reden voor de afwijzing van het verzoek zijn zorgen om mensenrechten. Microsoft concludeerde dat de inzet van de gezichtsherkenningstechnologie zou leiden tot het […]
Hubble viert 29e verjaardag met foto van zandlopervormige Zuidelijke Krabnevel
2 uur
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de Hubble-telescoop wordt op 24 april 29 jaar. Het is dan precies 29 jaar geleden dat de telescoop werd gelanceerd. Ter ere van deze 'verjaardag' hebben de NASA en ESA een gekleurde foto van de Zuidelijke Krabnevel gepubliceerd.
IBM Watson Health trekt stekker uit Drugs Discovery-service
3 uur
IBM’s Watson Health business unit stopt door tegenvallende verkoopcijfers met het aanbieden van zijn Drugs Discovery service. Het op AI-gebaseerde platform wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt om artificiële intelligentie (AI) toe te passen bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen. Wel blijft de service actief voor bestaande klanten, aldus het medisch tijdschrift, Stat. Drug Discovery combineert […]
Toyota en Softbank steken samen een miljard dollar in Ubers zelfrijdende tech
3 uur
Toyota, Denso en de SoftBank Vision Fund investeren gezamenlijk een miljard dollar in Ubers Advanced Technologies Group, het onderdeel van Uber dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Denso maakt auto-onderdelen en is in handen van Toyota.
Zelflerende ai wint van 's werelds bekendste schaakengine
3 uur
Schaakengine Lc0 heeft de Computer Chess Championship op zijn naam gezet. Het is de eerste keer dat een schaakengine, die zichzelf heeft leren schaken door middel van machine learning, het toernooi wint.
Netflix test optie om willekeurig afleveringen af te spelen
3 uur
Netflix test een Random Episode-optie om een willekeurige aflevering uit een serie te kijken. Dat schrijft Android Police op basis van een lezerstip. Voor zover bekend werkt de functie alleen in de Android-app.
Microsoft duikt dieper IoT in met overname Express Logic
4 uur
Microsoft heeft aangekondigd Express Logic over te nemen. Express Logic is een bedrijf uit San Diego dat een real-time besturingssysteem (RTOS) heeft ontwikkeld, gericht op het beheren van het groeiende aantal IoT-apparaten in de wereld. Welk bedrag er met de overname gemoeid is, is onbekend. Express Logic bestaat al 23 jaar, schrijft TechCrunch. In die […]

Franse chatapp voor ambtenaren was toegankelijk voor buitenstaanders door bug
4 uur
Een op privacy gerichte communicatieapp van de Franse overheid is vrijwel direct na de release gekraakt. De Franse overheid had Tchap ontwikkeld als interne berichtendienst, maar een beveiligingsonderzoeker wist al snel zelf toegang tot de dienst te krijgen.
HP brengt zijn eerste 15,6"-Chromebook uit
5 uur
HP introduceert een nieuwe zakelijke Chromebook. De laptop is de eerste Chromebook van HP met een 15,6''-scherm en numpad. HP vermeldt dat de laptop binnenkort in de VS in de verkoop zal gaan voor een beginprijs van 450 dollar.
Kaspersky Lab wil security awareness verhogen met trainingsplatform
5 uur
Kaspersky Lab wil werknemers beter onderwijzen over beveiliging en het risico dat zij voor een bedrijf vormen als ze geen basiskennis hebben om data veilig te houden. Met dat doel voor ogen heeft het nu een trainingsplatform gelanceerd, genaamd Kaspersky Automated Security Awareness Platform. Het nieuwe Kaspersky Automated Security Awareness Platform pakt twee belangrijke uitdagingen […]
Google Chrome krijgt mogelijk Reader Mode voor vereenvoudigde webpagina's
5 uur
De Google Chrome-testversie Canary heeft een ingebouwde Reader Mode. Met deze leesmodus kunnen gebruikers vereenvoudigde versies van webpagina's bekijken. Daarbij zijn alleen afbeeldingen, films en tekst te zien. Inhoud als advertenties en animaties komt dan te vervallen.
LibreOffice 6.2.3
5 uur
De Document Foundation heeft de derde update voor versie 6.2 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 6.2 treffen we onder meer een nieuw menu met tabbladen aan en hebben de iconen in het klassieke menu ook een opfrisbeurt gekregen. Verder kan het beter overweg met EMF+ vector-afbeeldingen van Microsoft Office, is de manier waarop veranderingen in documenten worden bijgehouden veranderd wat tot flinke prestatieverbeteringen leidt en kunnen cellen uit Calc nu probleemloos in Writer worden ingevoegd. Versie 6.2.3 kende twee release-candidates waarin 92 verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed in 6.2.3 rc1:
Nvidia lanceert Isaac SDK voor AI-aangestuurde robotontwikkeling
6 uur
Nvidia heeft zijn Isaac SDK beschikbaar gemaakt om te downloaden. De software-ontwikkelingskit is onderdeel van de pogingen van de chipfabrikant om te helpen robotontwikkeling toegankelijker te maken voor een breder publiek. De Isaac SDK werd vorige maand al aangekondigd, maar is nu pas algemeen beschikbaar gemaakt. Het systeem is volgens TechCrunch ontworpen om toegankelijkheid tot […]
Nintendo Switch komt beschikbaar in deel van China
6 uur
Een Chinese provincie heeft toestemming gegeven voor de levering van de Nintendo Switch in de regio. Het is de eerste keer dat de draagbare console op de lucratieve Chinese markt beschikbaar komt.
Fortinet breidt aanbod uit met cloud-certificeringen en security awareness-trainingen
7 uur
Fortinet heeft zijn Network Security Expert (NSE) Institute uitgebreid met gratis security awareness-trainingen en cloud-certificeringen. De securityspecialist wil hiermee bijdragen aan een oplossing voor het tekort aan beveiligingsprofessionals. In het huidige beveiligingslandschap is training van cruciaal belang voor zakelijk succes. De ontwikkeling en tenuitvoerlegging van een omvangrijke strategie kan volgens het bedrijf een overweldigende taak […]
Cisco waarschuwt voor kritieke fout in ASR 9000 Series-routers
8 uur
Cisco heeft 29 nieuwe kwetsbaarheden bekendgemaakt en waarschuwt klanten die de ASR 9000 Series Aggregation Services Routers gebruiken over een kritieke fout. De kwetsbaarheid kan op afstand misbruikt worden, zonder dat hier een wachtwoord voor nodig is. De fout wordt met een update opgelost. De ASR-fout draagt de naam CVE-2019-1710. Volgens ZDNet is het één […]

Bandcamp laat artiesten hun eigen vinylplaten persen via crowdfunding
8 uur
Bandcamp heeft een dienst aangekondigd waarmee artiesten een crowdfundingcampagne kunnen starten om hun muziek uit te geven op vinyl. De online muziekwinkel, gericht op onafhankelijke artiesten, neemt de financiering, het persen en de distributie van de platen voor zijn rekening.
Waarom on-premise-development niet dood is
8 uur
Er is een wisseling van de wacht gaande bij techbedrijven. De controle over de implementatie van nieuwe apps verschuift van traditionele IT-afdelingen naar nieuw gevormde ontwikkelteams. Vaak geven deze nieuwe teams de voorkeur aan public-cloudoplossingen, waar ze niet hoeven te werken met on-premise-IT en direct toegang hebben tot de vereiste infrastructuurresources en developer-vriendelijke platformservices. Deze ontwikkeling […]
Belastingdienst voldoet nog steeds niet aan privacywet GDPR
8 uur
De Belastingdienst meldt een jaar na de invoering van de Europese privacywet GDPR nog altijd niet aan de wet te voldoen. De organisatie stelt dat vooral de opslag van oude persoonsgegevens problematisch blijft. Veel van die verouderde gegevens zouden automatisch verwijderd moeten zijn, maar dat blijkt langer te duren dan verwacht. Het blijkt voor een […]
Ontwikkelaars opensource-emulatiesoftware klagen over gebruik Capcom Home Arcade
9 uur
Ontwikkelaars van de niet-commerciële opensource-emulatiesoftware waar de Capcom Home Arcade gebruik van maakt, klagen over het gebruik van de emulatiesoftware in de miniconsole. Zij klagen dat ze niet vooraf waren ingelicht over de plannen. Een enkeling dreigt code in te trekken.
Instagram experimenteert met functie die het aantal likes onzichtbaar maakt
9 uur
Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt voor de volgers van het account. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers zich meer gaan richten op de boodschap zelf en minder op het aantal likes. De functie is nog niet geactiveerd.
Google gaat inloggen via embedded browsers blokkeren
9 uur
Google gaat de mogelijkheid om in te loggen via embedded browsers blokkeren. Vanaf juni werken logins via embeddedbrowserframeworks niet meer. Het bedrijf wil gebruikers zo beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen.
Microsoft stopt vier jaar eerder dan voorheen gemeld met app-updates Windows 8
9 uur
Microsoft heeft een vorig jaar gepubliceerde mededeling stilletjes aangepast om duidelijk te maken dat Windows 8 vanaf 1 juli dit jaar geen app-updates meer krijgt. Oorspronkelijk stond er dat dit vanaf 2023 het geval zou zijn.
CloudBees neemt Electric Cloud over voor onbekend bedrag
10 uur
CloudBees heeft Electric Cloud, een continuous delivery en automatiseringsplatform dat in 2002 gelanceerd werd, overgenomen voor een onbekend bedrag. CloudBees is een enterprise continuous integration and delivery-dienst, en de grootste bijdrager aan de open source Jenkins automation server. CloudBees is van plan om het application release automation platform te integreren in zijn eigen oplossingen. De […]
Review: Shuttle DH370 mini pc
10 uur
Speciaal voor diegenen die niet op zoek zijn naar een compacte laptop, maar juist een potente mini-pc zoeken voor kantoorapplicaties, smarthome toepassing of voor streaming audio toepassing levert Shuttle de hele interessante Shuttle DH370. Deze pc is geheel naar wens te configureren voor het doel waarvoor deze pc wordt ingezet en hierbij presteert deze compacte […]

Oracle en CoreDial werken samen aan IP-betrouwbaarheid
10 uur
Oracle Communications heeft aangekondigd samen te werken met CoreDial. De twee bedrijven gaan samen zorgen voor betrouwbaardere IP-diensten van hogere kwaliteit. Dat meldt UC Today. Oracle Communications staat bekend om zijn mogelijkheid om state-of-the-art geïntegreerde communicatie- en cloud-oplossingen te bieden voor service providers. CoreDial is een leidende provider van UCaaS en cloud-communicatiediensten. Volgens CEO Alan […]
Firmware-update voegt Dual Remote Controller-modus toe aan DJI Mavic 2-drones
10 uur
DJI heeft nieuwe firmware beschikbaar gesteld die een Dual Remote Controller-modus toevoegt aan de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom. Hiermee kunnen gebruikers de drone met twee controllers tegelijk bedienen, waarbij bijvoorbeeld een persoon vliegt en iemand anders de camera bedient.
Emby 4.1
10 uur
Versie 4.1 van Emby Server is uitgekomen. Deze mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten kan content indexeren en serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Tot versie 3.6 was het open source, maar is dat niet langer. Clients zijn beschikbaar voor onder meer voor de eerder genoemde besturingssystemen, maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Windows Phone en Google TV. Het programma is daarmee vergelijkbaar met Plex Media Server. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Changes in version 4.1.0.26

Pagina's

Abonneren op techniek