techniek

1006 nieuwsberichten gevonden
Sony houdt donderdag State of Play-livestream met bijna 30 minuten aan trailers
5 uur
Op donderdag 2 juni houdt Sony de volgende State of Play-presentatie. Er wordt 'bijna 30 minuten aan trailers' getoond tijdens de livestream, die om 23.59 uur Nederlandse tijd via Twitch en YouTube te volgen is.
Clonezilla Live 3.0.0-26
6 uur
Clonezilla is een opensourceprogramma waarmee diskimages kunnen worden gemaakt. Het is onder andere mogelijk om back-ups van partities of van de hele harde schijf te maken, of een kopie van een harde schijf: een zogeheten kloon. Clonezilla is daarmee een opensourcevariant van Macrium Reflect en Acronis True Image. Het geheel is gebaseerd op een Debian-distributie en het maakt gebruik van DRBL, Partclone en udpcast. Clonezilla live is bedoeld voor losse computers, terwijl er met Clonezilla server en SE tot wel veertig computers tegelijk van een image voorzien kunnen worden. Met versienummer 3.0.0-26 is een nieuwe stabiele uitgave van Clonezilla verschenen en de changelog van die versie ziet er als volgt uit: Enhancements and changes:
Werkers fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels
6 uur
Werknemers van Apple-leverancier Quanta Computer in Shanghai beginnen in opstand te komen tegen de strenge lockdownmaatregelen. Tienduizenden werknemers zouden al maanden vastzitten in en rondom de fabriek.
PuTTY 0.77
6 uur
Versie 0.77 van PuTTY is beschikbaar gekomen. PuTTY is een van de populairste telnet- en ssh-clients, waarmee het mogelijk is om een computer over een beveiligde verbinding op afstand te beheren. Oorspronkelijk was het programma alleen beschikbaar voor Windows, maar er zijn tegenwoordig ook clients voor de diverse Unix-platforms. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. New:
Malwarebytes 4.5.9.198 - 1.0.1689
6 uur
Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:
FileZilla 3.60.0
7 uur
Versie 3.60.0 van de opensource-ftp-client FileZilla is verschenen. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Sinds versie 3.26.0 worden wachtwoorden ook versleuteld en beveiligd op de computer opgeslagen. Naast de standaardversie is er ook een Pro-versie, die tegen een kleine vergoeding ondersteuning biedt voor diverse online opslagdiensten. Wees voorzichtig met het 'aanbevolen' downloadbestand, want dat wordt gebundeld met software van derden. Op deze pagina zijn installatiebestanden te vinden die geen extra componenten bevatten. Een verkeerde installatie is overigens eenvoudig te herkennen aan het woord sponsored in de bestandsnaam. Sinds de release candidate zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Bugfixes and minor changes:
Minecraft krijgt begin juni twee nieuwe biomes met de Wild Update
7 uur
Mojang Studios brengt de Minecraft Wild Update op 7 juni uit voor zowel de Bedrock als de Java Edition van de game. Update 1.19 introduceert onder meer nieuwe blokken en twee nieuwe biomes voor de Overworld.
Microsoft vreest economische onzekerheid, neemt minder mensen aan
7 uur
Microsoft neemt in de komende tijd minder mensen aan op de afdeling van Windows, Office en Teams. De techgigant bereidt zich voor op een onzeker jaar. Een woordvoerder van Microsoft liet aan Bloomberg weten dat de organisatie een nieuw beleid voor sollicitanten introduceert op de afdeling van Windows, Office en Teams. Nieuwe kandidaten worden uitsluitend […]
Nederlandse tech startups gaan ‘periode van grote onzekerheid in’
8 uur
Apple verloor 200 miljard dollar in waarde, de kwartaalcijfers van Alphabet stellen teleur en Twitter neemt geen personeel meer aan. De IT-industrie staat wereldwijd onder druk. Nederland gaat niet aan de gevolgen voorbij. “We gaan een periode van grote onzekerheid in”, waarschuwt Techleap-ambassadeur Prins Constantijn tegen het Financieele Dagblad. De afgelopen twee weken waren een […]

Red klaagt Nikon aan vanwege vermeende inbreuk op videocompressiepatenten
9 uur
Cameramerk Red.com LLC is een rechtszaak gestart tegen Nikon voor het vermeende gebruik van een gepatenteerde videocompressietechnologie. Nikon zou sinds firmware-update 2.0 voor de Z9-camera inbreuk maken op meerdere patenten.
AMD: AM5 krijgt maximale ppt van 230W
10 uur
De AM5-socket krijgt een package power tracking-limiet van 230W en er verschijnen Ryzen 7000-processors met een maximale thermal dissipation power van 170W. Dat heeft AMD verduidelijkt na incorrecte uitlatingen over de maximale ppt.
HTC stelt introductie high-end smartphone met metaverse-functies uit
10 uur
HTC introduceert zijn in februari in het vooruitzicht gestelde high-end smartphone niet meer in het tweede kwartaal, zoals het bedrijf van plan was, maar op een later moment. De oorzaak ligt bij leveringsproblemen die HTC toeschrijft aan de coronacrisis.
’57 procent van alle cybermisdaden zijn scams’
11 uur
Georganiseerde cybermisdaad groeit. In 2021 signaleerde Group-IB 390 professionele scam-groepen, een stijging van 350 procent. Een cybercrimineel hoeft geen netwerk of endpoint binnen te dringen om succesvol te zijn. Volgens securityonderzoek van Group-IB was scamming de meest voorkomende misdaadvorm van 2021. Group-IB spreekt van scamming zodra een cybercrimineel zonder malware slachtoffers overhaalt om gegevens of […]
Sony wil minstens 20 games gereed hebben bij verkoopstart PlayStation VR2
11 uur
Sony rekent erop dat er bij de marktintroductie van de PlayStation VR2 meer dan twintig games voor de virtualrealityheadset gereed zijn. Het gaat dan onder andere om de eerder aangekondigde Horizon-spin-off Horizon Call of the Mountain.
Hackers stalen in april wachtwoordhashes en mailadressen van 100.000 npm-users
12 uur
Criminelen stalen bij de npm-aanval in april gebruikersnamen, gehashte wachtwoorden en e-mailadressen van ongeveer 100.000 npm-gebruikers. De aanvallers gebruikten daarvoor OAuth-tokens die ze van twee externe diensten hadden gestolen.
SK Group pompt 182 miljard euro in chips, batterijen en medicijnen
12 uur
SK Group wil in de komende vijf jaar 247 biljoen won (ongeveer 182 miljard euro) investeren in veelbelovende industrieën, waaronder chips, batterijen en biotechnologie. Een deel van het geld is bestemd voor dochterbedrijf SK Hynix, een chipfabrikant die samenwerkt met het Nederlandse ASML. Samsung is het grootste concern van Zuid-Korea. SK Group staat op de […]
Windows 11-testbuild toont Office 2021-abo in systeeminstellingen
13 uur
Microsoft heeft aan een deel van de Insider-testgebruikers een buildversie van Windows 11 vrijgegeven waarin eventuele licenties op meerdere Office-producten zichtbaar zijn in de accountinstellingen.
Webversie Google Drive krijgt toetsenbordshortcuts voor knippen en plakken
13 uur
Google Drive Web krijgt ondersteuning voor toetsenbordshortcuts. Zo kunnen gebruikers met bijvoorbeeld Ctrl + C en Ctrl + V bestanden kopiëren naar andere folders. Dit werkt ook tussen verschillende tabbladen. Bij het plakken in Docs-bestanden en e-mails krijgen gebruikers een link.

AWS komt met preview van P4de EC2-instance voor ML-training
13 uur
AWS kondigt een preview aan van EC2 P4de. Deze instance is geschikt voor het sneller trainen van machine learning-modellen. De aangekondigde Amazon EC2 P4de-instance van de techgigant moet het mogelijk maken machine learning (ML)-modellen sneller te trainen voor toepassing in neurale netwerken. Ook moeten deze instances HPC voor applicaties versnellen. Denk bijvoorbeeld aan applicaties die […]
Google Cloud biedt meer security in zakelijke Chrome OS-omgevingen
14 uur
Google Cloud heeft onlangs het Chrome Enterprise Connectors Framework geïntroduceerd. Dit portfolio moet het gebruik van Chrome OS en Chromebooks in zakelijke omgevingen veiliger maken. Het Chrome Enterprise Connectors Framework biedt zakelijke eindgebruikers van Chrome OS een viertal opties voor het beheren en beveiligen van het besturingssysteem. Dit gebeurt voornamelijk met tools van andere leveranciers. […]
Valve belooft verbeteringen na klachten over botprobleem Team Fortress 2
14 uur
Valve bevestigt dat het probleem met bots in Team Fortress 2 te grote vormen aanneemt en belooft de gemeenschap van spelers dat er verbeteringen komen. Ontevreden spelers hielden afgelopen week een protest om hun ongenoegen over het botprobleem te uiten.
Dell Technologies overtreft verwachtingen met sterke kwartaalcijfers
14 uur
Dell Technologies scoorde in het afgelopen kwartaal meer winst en omzet dan verwacht. Bedrijven blijven intensief in desktops en laptops investeren om hybride werken te ondersteunen. De cijfers van het eerste kwartaal van 2022 zijn bekend. Winst en omzet groeiden fors. Na de presentatie steeg de aandelenprijs van Dell met ongeveer 7 procent. De organisatie […]
Microsoft wijzigt koers met werk aan dongle voor Xbox Cloud Gaming op tv
15 uur
Microsoft bevestigt aan een apparaat met de codenaam Keystone voor Xbox Cloud Gaming voor op tv's en monitors gewerkt te hebben, maar de koers te hebben verlegd. Het bedrijf spreekt van een 'nieuwe aanpak' om Xbox Cloud Gaming naar meer spelers te brengen.
Privacyvriendelijk sociaal netwerk van twee Nederlandse hoogleraren komt in 2023
15 uur
Begin 2023 verschijnt PubHubs, een privacyvriendelijk sociaal medium dat met hubs groepen mensen 'in verbinding wil brengen'. Het project is open source en gebaseerd op het opensourcecommunicatieproject Matrix. Hoogleraren Bart Jacobs en José van Dijck zitten achter het project.
Informatica brengt data integratie en governance naar Oracle OCI
15 uur
Informatica en Oracle gaan nauw samenwerken voor data integratie en governance. De Informatica-oplossingen worden beschikbaar binnen de Oracle Cloud Infrastructure (OCI). De samenwerking maakt Informatica een prefered partner voor data integratie en governance naar OCI. Het brengt de Informatica-oplossingen voor data-warehouses en lakehouses naar de OCI-omgeving van Oracle. De samenwerking koppelt de Informatica Intelligent Data […]
In 6 stappen naar de beste server voor uw organisatie
16 uur
Steeds complexere workloads, grotere – en vooral wijdverspreide – volumes data… De noodzaak om uw IT-infrastructuur te moderniseren wordt steeds groter. Met zoveel oplossingen en benaderingen om uit te kiezen, is de keuze voor IT-teams niet altijd makkelijk. Hoe kiest u de juiste server voor uw organisatie en vooral: waar moet u op letten bij […]
TU Delft-onderzoekers versturen quantum bits via netwerk
16 uur
Onderzoekers van QuTech uit Delft zijn er voor het eerst in geslaagd quantum bits te ‘teleporteren’ tussen drie nodes. Onlangs publiceerden de onderzoekers hun bevindingen in wetenschappelijk tijdschrift Nature. De nu gepubliceerde doorbraak maakte het mogelijk quantum bits in een netwerk te versturen onder drie nodes. Eerder waren de onderzoekers er al eens in geslaagd […]

Plex brengt htpc-app en Snap voor Linux uit
16 uur
Snap maakt zijn Home Theater PC-app voor Windows, macOS en Linux beschikbaar. Plex kondigt daarnaast ondersteuning voor Linux aan. De dienst heeft een desktop- en htpc-app voor Linux in de Snap-downloadwinkel gepubliceerd.
Derde seizoen van Star Wars-serie The Mandalorian verschijnt in februari
16 uur
Disney gaat volgend jaar drie Star Wars-series uitbrengen, waaronder het derde seizoen van The Mandalorian. Die moet in februari starten op Disney+. Ook Ahsoka en de nieuw aangekondigde serie Skeleton Crew moeten volgend jaar te zien zijn op die streamingdienst.
Steam Deck-update verbetert fangebruik, 'vooral stiller bij licht gebruik'
17 uur
Valve heeft een SteamOS-update uitgebracht die een nieuwe fancurve naar de Steam Deck brengt. Daardoor moeten de ventilatoren van de handheld stiller zijn, vooral tijdens licht gebruik. De SteamOS 3.2-update verscheen eerder als bèta en komt nu officieel beschikbaar.

Pagina's

Abonneren op techniek