consument

2517 nieuwsberichten gevonden
Proefproject met zelfrijdende shuttlebus moet Brussels mobiliteitsvraagstuk helpen oplossen
2 uur
Vanaf vandaag rijdt er op de Brussels Health Campus (de omgeving van het UZ Brussel) een kleine zelfrijdende shuttle rond die studenten en personeel van en naar hun auditoria moet brengen. Het proefproject moet onderzoekers van VUB en ULB helpen om slimme oplossingen te bedenken voor de Brusselse mobiliteitsuitdagingen.
Vakbonden blokkeren gebouwen van Econocom in Zaventem
3 uur
Enkele tientallen werknemers blokkeren sinds vrijdagmorgen de gebouwen van Econocom in Zaventem. Dat gebeurt op initiatief van de christelijke en socialistische bediendevakbonden, uit protest tegen het ontslag van de syndicaal hoofdafgevaardigde van de Franstalige christelijke bediendevakbond CNE in het bedrijf.
Crelan maakt digitale inhaalbeweging: 'We willen een smart follower zijn'
3 uur
Heidi Cortois kwam twee jaar geleden aan het hoofd van Operations, IT, Transformation Office, de Digitale Bank en het Contact center bij Crelan. Als COO en CIO overzag ze, samen met IT-directeur Kurt Deli, een stevige inhaalbeweging van de coöperatieve bank op vlak van online en mobile banking. Data News sprak beiden en maakt de balans op.
Google wil niet dat je cookies blokkeert (en stelt een alternatief voor)
3 uur
Google wil een 'privacy sandbox' maken voor zijn Chrome browser. Het zou gaan om een aantal webstandaarden die gepersonaliseerde advertenties toelaten, maar toch de privacy van gebruikers zoveel mogelijk heel laten.
Android Q wordt Android 10: Toetjes voortaan cijfers
5 uur
Google maakt bekend dat het aankomende Android Q voortaan door het leven gaat als Android 10. Android-versies die daarna uitkomen, worden ook aangeduid met een cijfer. Daarmee komt er een einde aan een jarenlange traditie.
Nieuwe CEO voor HP
5 uur
HP Inc. heeft vanaf november een nieuwe directeur. Huidig CEO Dion Weisler verlaat het bedrijf.
Tobania neemt UXpro over
6 uur
Met de overname van UXpro versterkt het Belgische ICT-bedrijf Tobania de expertise in 'user centric design'. Een overnamebedrag werd niet meegedeeld.
Android stopt met snoepnamen, nieuwe versie heet Android 10
7 uur
De nieuwste versie van besturingssysteem Android heeft een officiële naam. Android Q, zoals het systeem tot nu toe werd genoemd, heet voortaan Android 10. Het is namelijk de tiende versie van Android.
Ook YouTube blokkeert tientallen kanalen wegens Chinese poging tot beïnvloeding
10 uur
Na Twitter en Facebook heeft nu ook Google de Chinese regering ervan beticht via sociale media politieke verdeeldheid in Hongkong te zaaien. De zoekgigant heeft naar eigen zeggen eerder deze week 210 kanalen op zijn platform YouTube geblokkeerd.

Kinepolis komt met 270°-cinema naar België
20 uur
Bioscoopuitbater Kinepolis opent in december een eerste zaal met ScreenX-technologie in ons land, in Antwerpen. De nieuwe technologie biedt filmliefhebbers een beeld van 270 graden.
Investeerders pompen vijf miljoen in Gentse 'lab-on-chip'-technologie
1 dag
Universiteit Gent en biotechbedrijf MyCartis hebben een spin-off opgericht: Antelope Dx. Het nieuwe bedrijf krijgt meteen 5,1 miljoen euro aan startkapitaal mee. Daarmee wil het onder meer een goedkope soa-test op de markt brengen.
Nextbase-dashcam belt alarmdiensten
1 dag
In het geval van een auto-ongeluk ben je mogelijk niet meer zelf in staat om hulp in te schakelen. Nieuwe dashcams van het merk Nextbase hebben hiervoor een Emergency SOS-functie.
Walmart klaagt Tesla aan nadat zonnepanelen vuur vatten
1 dag
Walmart start een rechtszaak tegen Tesla om diens zonnepanelen. De Amerikaanse supermarktgigant heeft het over nalatigheid bij het installeren, nadat de voorbije jaren zeven supermarktdaken in brand vlogen.
Waymo stelt dataset open voor onderzoekers
1 dag
Waymo heeft een grote set data opengesteld die het onderzoekers makkelijker moet maken om algoritmes te bouwen voor zelfrijdende wagens.
Nokia 105 kost ongeveer een tientje
1 dag
Je vindt waarschijnlijk niet snel een goedkopere telefoon dan de nieuwe Nokia 105. We zeggen bewust niet 'smartphone', want er zijn geen apps op te installeren.
'Europa wil strikte regels rond gezichtsherkenning invoeren'
1 dag
De Europese Commissie wil strikte regels opstellen voor de toepassing van gezichtsherkenningtechnologie. Daarmee moet het alsmaar toenemende gebruik van deze techniek door bedrijven en overheden worden beperkt. Dat schrijft de Financial Times (FT) op basis van gesprekken met EU-ambtenaren.
Gegevensbeschermingsautoriteit volgt vingerafdrukkenlek bij Adecco op
1 dag
De Gegevensbeschermingsautoriteit (GBA), de vroegere Privacycommissie, is door de uitzendgroep Adecco op de hoogte gebracht van het lek waarbij de vingerafdrukken van ongeveer 2.000 Belgische werknemers betrokken zijn. Ze gaat de zaak 'nauwlettend' opvolgen, klinkt het woensdag in een reactie.
Robots gaan klanten op weg helpen in Belgische computerwinkels
2 dagen
Elf humanoïde assistenten zullen binnenkort als assistent-verkoper en animator ingezet worden. De mobiele, intelligente en interactieve Cruzr-robots moeten klanten helpen en het personeel bijstaan. De eerste robots - volgens de partners een primeur in Europa - worden ingezet in verkoopruimtes van de ketens Auva en Computer Checkpoint.

TomTom komt met API's voor elektrisch rijden
2 dagen
Het Nederlandse TomTom brengt twee API's uit die specifiek gemaakt zijn om te worden ingebouwd in elektrische voertuigen.
Intel komt met chips voor AI en mobiele toestellen
2 dagen
Intel kondigt twee nieuwe chips aan, voor twee grote markten. Met Spring Hill stelt het een chip voor die AI-werklasten aan moet kunnen, en de mobiele chip Lakefield moet een concurrent worden voor Qualcomm's Snapdragon chips.
YouTube bant per ongeluk video's van robotgevechten wegens 'dierenmishandeling'
2 dagen
Het YouTube-algoritme heeft een aantal video's over robotgevechten verwijderd omdat daarin 'opzettelijk dierenleed wordt toegebracht of dieren gedwongen werden om met elkaar te vechten.' Het blijkt om een vergissing te gaan.
Netflix brengt Bill Gates-documentaire uit
2 dagen
Vanaf 20 september is er op Netflix een documentaire-serie te zien over Microsoft-oprichter Bill Gates. Inside Bill's Brain: Decoding Bill Gates bestaat uit drie afleveringen en focust op de jaren nadat Gates bij Microsoft vertrok.
Android deelt niet langer locatiedata met providers
2 dagen
Google deelt niet langer netwerkgegevens met providers. De techgigant lijkt mogelijke overheidsonderzoeken voor te willen zijn.
Binnenkort mogelijk om surfgedrag los te koppelen van Facebook-account
2 dagen
Op Facebook advertenties voor schoenen zien verschijnen nadat je schoenen heb gekocht via een webshop? Wie dat niet langer wil, kan zijn surfgedrag binnenkort loskoppelen van zijn Facebook-account. Gebruikers zullen de informatie kunnen bekijken die Facebook via andere apps en websites verzameld heeft en ervoor kunnen kiezen om die niet meer te linken aan hun account.
Apple investeert 6 miljard dollar in series: de strijd om de comakijker
2 dagen
Apple heeft zijn budget voor originele films en series opgeblazen van 1 miljard tot 6 miljard dollar. Dat bericht de Britse zakenkrant Financial Times. Maar wat betekent dat voor de andere streamingdiensten, zoals Netflix en Amazon Prime Video? Een overzicht.
Jurist-ondernemer Matthias Dobbelaere-Welvaert: 'Bewust offline zijn? Ik ben bewust altijd bereikbaar'
2 dagen
In deze rubriek bevragen we ondernemers over hun ervaringen met carrière en stijl. Matthias Dobbelaere-Welvaert brengt met zijn eigen productiehuis juridische vlogs en podcasts, en richtte tussendoor ook het legal techbedrijf Ethel op. Zijn doel: het recht toegankelijker maken en de privacystrijd opvoeren. 'Onze persoonsgegevens zijn tegenwoordig meer waard dan olie.'
Jaguar wil verkeersinformatie in 3D op de weg projecteren
3 dagen
Jaguar Land Rover is een head-updisplay aan het ontwikkelen die navigatie-instructies en waarschuwingen op de voorruit projecteert alsof ze rechtstreeks op de weg verschijnen. Passagiers zullen de technologie ook kunnen gebruiken om 3D-films te streamen, kondigt het bedrijf aan.

Start-up Macty personaliseert de mode-industrie met artificiële intelligentie
3 dagen
De start-up Macty maakt slimme software die consumenten via artificiële intelligentie en beeldherkenning persoonlijke suggesties geeft. Kledingzaken kunnen zo meer en beter verkopen.
Nieuwe iOS-update opent oude kwetsbaarheid
3 dagen
De nieuwste iOS update, uitgerold in juli, opent een oude bug die het mogelijk maakt om iPhones te 'jailbreaken', en er dus aangepaste software op te zetten.
Instagram start met bug bounty voor privacy-inbreuken
3 dagen
Instagram gaat onderzoekers betalen die kunnen rapporteren wanneer derde partijen persoonlijke gegevens op het sociale netwerk misbruiken. Het programma moet werken als een soort 'bug bounty' voor privacy-inbreuken.

Pagina's

Abonneren op consument