consument

239 nieuwsberichten gevonden
Portima neemt insurtech Harukey (e-GOR) over
4 uur
Portima, het IT-platform dat verzekeringsmaatschappijen en -makelaars met elkaar verbindt, neemt het insurtechbedrijf Harukey over. Harukey is vooral bekend voor zijn softwaretoepassing e-GOR, die focust op de distributie en het beheer van levensverzekeringen.
Huiszoekingen bij Hyundai in Duitsland en Luxemburg in onderzoek rond sjoemelsoftware
4 uur
In Duitsland en Luxemburg zijn dinsdag huiszoekingen uitgevoerd bij de Zuid-Koreaanse autobouwer Hyundai en zijn dochtermerk Kia. De huiszoekingen gebeurden in het kader van een onderzoek naar de verkoop van '210.100 voertuigen' waarbij er gesjoemeld zou zijn met de dieselmotor.
AI kan (nog) geen uitvinding patenteren in Verenigd Koninkrijk
6 uur
Een uitvinding kan momenteel niet worden gepatenteerd door kunstmatige intelligentie. Dat beslist het Intellectual Property Office van het Verenigd Koninkrijk. Maar niet elk land volgt die redenering.
Netflix wil goedkoper worden, mét advertenties
6 uur
Streamingdienst Netflix werkt 'actief' aan een aanbod dat goedkoper moet worden, en ondersteund door advertenties. Dat heeft het Franse team van het bedrijf gezegd.
Doccle start met digitaal aangetekende verzendingen
6 uur
Administratieplatform Doccle laat consumenten voortaan digitaal aangetekende verzendingen ontvangen. Bedrijven krijgen dan weer de mogelijkheid om documenten digitaal aangetekend te versturen via het platform.
Tesla ontslaat 200 mensen van Autopilot-team
7 uur
Tesla heeft tweehonderd mensen ontslagen die aan de zelfrijdende mogelijkheden van auto's van het bedrijf werkten.
Facebook en Instagram bannen nu berichten over abortuspillen
7 uur
Enkele dagen nadat vrouwen in veel staten van de VS het recht op abortus verloren, besluit Meta, moederbedrijf van Instagram en Facebook, om streng op te treden tegen berichten over in de VS legale abortuspillen.
Sony lanceert nieuw merk voor gaming-accessoires
7 uur
Het Japanse technologieconcern Sony stort zich op de markt van gaming-accessoires, zoals hoofdtelefoons en beeldschermen. Het wil daarmee zijn aanwezigheid in de spelletjesmarkt uitbreiden, ook buiten het ecosysteem van de PlayStation-consoles.
Nieuwe HTC-smartphone legt focus op metaverse
8 uur
Het is jaren geleden dat HTC een smartphone uitbracht waar mensen op zaten te wachten, maar nu waagt het bedrijf het er opnieuw op met de Desire 22 Pro.

Nieuw Gmail-uiterlijk wordt verder uitgerold
8 uur
Sinds februari rolt Google een nieuw uiterlijk uit voor de e-maildienst Gmail, waar vanaf nu meer mensen mee te maken krijgen.
Nieuwe versie Firefox kan trackingparameters uit url's verwijderen
8 uur
De browser van Mozilla blijft inzetten op nieuwe privacy-functies.
Mogelijk 450 gigabyte aan bedrijfsdata gestolen bij AMD
17 uur
AMD onderzoekt de claim van een hackersbende die beweert ettelijke gigabytes aan interne bedrijfsdata te hebben gestolen. De groep wil de data verkopen.
Chris Van der Auwera ruilt DXC voor Cipal Schaubroeck
20 uur
De voormalige kabinetschef bij Defensie gaat voortaan nieuwe markten voor de publieke sector verkennen voor Cipal Schaubroeck.
IBM schikt rechtszaak rond leeftijdsdiscriminatie
1 dag
Nu interne mails dreigen publiek te gaan, wil IBM alsnog een rechtszaak afkopen rond leeftijdsdiscriminatie, ook al beweerde het eerder dat het oudere werknemers niet systematisch ontsloeg.
Groeiend ruimtetoerisme veroorzaakt 'enorme klimaatschade'
1 dag
De gevolgen van de groeiende ruimtevaart op het klimaat zullen ontzettend ingrijpend zijn als we niet nu in actie komen met regulering. Dat stelt een team van wetenschappers in nieuw onderzoek.
Nethys zoekt meerderheidsaandeelhouder voor IT-filiaal Win
1 dag
De Luikse intercommunale Nethys gaat op zoek naar een nieuwe meerderheidsaandeelhouder voor haar IT-filiaal Win. Dat heeft de raad van bestuur van Nethys beslist, zo maakte het bedrijf maandag bekend.
Overheid werkt aan alternatief voor Itsme
1 dag
De overheid werkt aan een eigen variant van ­Itsme, nochtans is het vandaag al deels eigenaar van het bedrijf, maar de kosten zijn een doorn in het oog.
Killnet voert reeks DDoS-aanvallen uit op Litouwen
1 dag
De pro-Russische groep Killnet eist een reeks cyberaanvallen op die maandag het internetverkeer in Litouwen verstoorden.

Google sluit Hangouts
1 dag
De techgigant is gebruikers aan het migreren naar Chat, voordat de bijl in november finaal over de berichtendienst valt.
MWC nog tot 2030 in Barcelona
2 dagen
Het Mobile World Congress zal zeker nog tot 2030 in Barcelona doorgaan. Zowel Fira de Barcelona als organisator GSMA bevestigen hun samenwerking die al sinds 2006 loopt.
Al één miljoen huizen en bedrijven aangesloten op glasvezel
2 dagen
Proximus kondigt aan dat het de kaap van één miljoen glasvezelaansluitingen heeft behaald. Tegen eind dit jaar wil het 22 procent van de Belgische woningen en bedrijven aangesloten hebben.
BNIX en LU-CIX slaan handen in elkaar om internetverkeer Belux te optimaliseren
2 dagen
Het Belgische internetknooppunt BNIX en zijn Luxemburgse tegenhanger LU-CIX gaan nauwer samenwerken om het dataverkeer tussen de twee landen te optimaliseren. Dat moet resulteren in minder latency en een grotere veiligheid bij de uitwisseling van grensoverschrijdend internetverkeer.
Zendesk verkocht voor 10 miljard dollar
2 dagen
De maker van een platform voor klantenbeheer wordt eigendom van een investeringsgroep, nadat het in februari een bod van 17 miljard afsloeg.
Nieuwe antitrust-klacht voor vacaturediensten Google
2 dagen
Een Deense vacaturesite dient klacht in tegen Google voor machtsmisbruik, door zijn eigen vacaturedienst prominenter te promoten dan anderen.
Voor bijna miljoen euro aan zilverpoeder gestolen bij Schneider Electric
2 dagen
Bij de groep Schneider Electric in de Franse stad Moirans is afgelopen weekend zilverpoeder ter waarde van bijna één miljoen euro buitgemaakt bij een gewapende overval. Dat heeft het parket van Grenoble meegedeeld. Niemand raakte gewond.
Einde van Windows 8.1 in zicht
2 dagen
De uitgebreide ondersteuning voor het besturingssysteem stopt over een half jaar. Ook Exchange Server 2013 loopt nu echt tegen zijn einde aan.
Nieuw op 1 juli: ondernemingen moeten elektronisch betalen aanbieden
2 dagen
Vanaf 1 juli moet elke onderneming in België minstens één vorm van elektronisch betalen aanbieden, zoals betalen met de kaart of de smartphone.

Microsoft wil Windows 8.1 achter zich laten
2 dagen
Het einde van Windows 8.1 nadert. Daarom krijgen gebruikers van het systeem vanaf volgende maand hier waarschuwingen over.
Pleidooi voor het recht op repareren: herstelbaarheidsscores zijn een belangrijke eerste stap
2 dagen
Ja, er zijn fabrikanten van huishoudapparaten die erkennen dat sommige consumenten kwaliteit en duurzaamheid belangrijker vinden dan flikkerende lichtjes of een onverantwoord lage prijs. Maar duurzaamheidsclaims zijn moeilijk te controleren. Hoe kan het beter?
Netflix bevestigt komst abonnement met advertenties
2 dagen
De co-ceo van Netflix, Ted Sarandos, bevestigt tijdens een interview dat het bedrijf een abonnement lanceert dat advertenties voorschotelt.

Pagina's

Abonneren op consument