consument

1831 nieuwsberichten gevonden
Politie voorspelt misdaad met machine learning
17 uur
Misdaad voorspellen en voorkomen met behulp van machine learning? Het lijkt fictie, maar wordt vandaag al in verschillende Amerikaanse politiezones geïmplementeerd. Ook de Belgische federale politie ziet brood in predictive policing. Hoe nauwkeurig kunnen algoritmen toekomstige misdrijven voorspellen?
Nieuw IT-platform moet contactcenter van de Vlaamse overheid efficiënter maken
20 uur
De overheidsdienst achter het infonummer 1700 heeft een volledig nieuw IT-platform in gebruik genomen. Dat moet ervoor zorgen dat een aantal processen worden geautomatiseerd en dat burgers sneller worden doorverbonden.
De dominostenen blijven vallen voor Huawei
23 uur
Enkele dagen nadat de Amerikaanse regering Huawei op de zwarte lijst zette, verbreken steeds meer, ook niet-Amerikaanse, bedrijven hun banden met de Chinese telecomgigant. Ook een Belgisch filiaal zou in het vizier komen.
Google is stuk: het internet wordt niet meer geindexeerd
1 dag
Google kampt wereldwijd met een groot indexeringsprobleem. Sinds het einde van de ochtend, Nederlandse tijd, worden artikelen en pagina's niet meer geïndexeerd. Het is niet bekend wat er aan de hand is, maar het Webmasters-team van Google houdt het op 'indexeringsproblemen'.
Certificaat voor digitale vaardigheden in de maak
1 dag
Agoria gaat samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Actiris en Forem en verschillende IT-ondernemingen tegen volgend jaar een zogenaamd 'digital skills paspoort' ontwikkelen. Dat moet een beeld geven van iemands digitale vaardigheden.
Ook ARM verbreekt relaties met Huawei
1 dag
Chipontwikkelaar ARM heeft zijn banden met Huawei doorgesneden, nu de Amerikaanse overheid de telefoonmaker op een zwarte lijst heeft gezet. Daarmee komt mogelijk Huawei's eigen chipproductie in de problemen.
Aandeelhouders Amazon stemmen over gezichtsherkenning
1 dag
De aandeelhouders van Amazon krijgen vandaag hun zeg over de richting die het bedrijf uit moet. Een van de meest controversiële stappen, blijkt het leveren van gezichtsherkenningssoftware aan veiligheidsdiensten.
Vereniging gerechtstolken komt met eigen app
1 dag
De vereniging voor beëdigde gerechtstolken, Lextra Lingua, heeft een eigen app gebouwd om beschikbaarheden van tolken bij te houden. De webapplicatie moet een hiaat opvullen bij de werking van politie en justitie.
Tor Browser voor Android nu officieel beschikbaar
1 dag
Voor wie zich graag anoniem op internet wil begeven, zijn er verschillende opties voor handen. Waaronder de Tor Browser, die nu ook te downloaden is voor Android-smartphones.

Windows 10 Mei 2019 Update is uit en handmatig te installeren
1 dag
Microsoft brengt nog net op tijd de grote Mei 209 Update voor Windows 10 uit. Dit keer word je alleen (nog) niet gedwongen om deze zo snel mogelijk te installeren. De update is handmatig te downloaden zodra het je zelf het beste uitkomt.
Anonieme browser Tor komt naar Android
1 dag
De browser van Tor Project, een stuk software dat geen sporen zou nalaten en toelaat volledig anoniem te surfen, krijgt een mobiele versie voor Android.
'Vrouwelijke AI-assistenten bevestigen gendervooroordelen'
2 dagen
Digitale assistenten zoals Siri van Apple of Alexa van Amazon, die standaard gebruikmaken van een vrouwelijke stem, bevestigen de gendervooroordelen. Dat moet blijken uit een studie van de Verenigde Naties.
Fintechbedrijf TransferWise haalt 292 miljoen dollar op
2 dagen
Geldtransferdienst TransferWise heeft in een investeringsronde 292 miljoen dollar opgehaald. De snelgroeiende start-up wordt zo stilaan een van de meest waardevolle fintech-bedrijven in Europa.
IMOB-technologie grijpt in wanneer autobestuurder niet oplet
2 dagen
Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van UHasselt zal de komende drie jaar - samen met internationale onderzoekscentra en bedrijven - onderzoeken hoe technologie de verkeersveiligheid kan verbeteren.
Snelgroeiend Veeam evolueert naar hybrid cloud
2 dagen
Backupspecialist Veeam Software heeft de grens van 1 miljard dollar inkomsten doorbroken. Backup is nog steeds de basis van het softwareplatform, maar de toekomst voor Veeam ligt in de hybrid cloud. Dat maakte het bedrijf bekend op de VeeamON-conferentie.
Micro-apps moeten Citrix Workspace tot platform maken
2 dagen
Het vorig jaar voorgestelde Citrix Workspace, een portaal voor alle zakelijke apps, wordt uitgebreid. Die moet de tool vooral intelligenter maken, met integraties naar alle toepassingen.
Honor introduceert volledige line-up van smartphones (maar wacht wellicht zelfde Trump-ban als Huawei)
2 dagen
Terwijl donkere wolken zich samenpakken boven het Chinese Huawei, deze week zwaar getroffen door Amerikaanse handelsbeperkingen, lanceerde zusterbedrijf Honor dinsdag zijn eerste volledige reeks van smartphones: de Honor 20, 20 Pro en 20 Lite. Data News volgde de introductie in Londen vanaf de eerste rij.
Nintendo brengt in België geen smartphonegames met gokonderdelen meer uit
2 dagen
Vanaf 27 augustus zullen de smartphonegames Fire Emblem Heroes en Animal Crossing Pocket Camp niet langer gespeeld kunnen worden door Belgen. Nintento biedt de spelletjes met zogeheten 'lootboxen' niet langer aan omdat ze in ons land kunnen beschouwd worden als gokspellen.

Hoe staat het met de cybermaturiteit van bedrijven?
2 dagen
De sectoren die het vaakst aanvallen te verwerken krijgen, zijn daar ook het best op voorbereid. En België staat in de top van de westerse landen die de meeste aanvallen te maken krijgen. Dat moet blijken uit enkele nieuwe securitystudies.
Burger vaak slachtoffer van informaticaproblemen bij de overheid
2 dagen
De onlinediensten van de federale overheid maken het leven van de burger niet altijd gemakkelijker, zo blijkt uit het jaarverslag 2018 van de federale Ombudsman. Daarin wordt vooral gewezen op problemen met het online betalen van verkeersboetes en met een onlineplatform voor mensen met een handicap, telkens met vervelende, en soms ook financiële, gevolgen voor de burger.
Marshall Stanmore II Voice: Slimme speaker in klassiek jasje
2 dagen
Lang niet alle slimme speakers zijn even mooi om naar te kijken, omdat ze vaak een gadget-uitstraling hebben. De Marshall Stanmore II Voice daarentegen heeft een klassiekere look, van de kleurstelling tot de materialen van de behuizing.
Microsoft en Sony willen hun gametoekomst veilig stellen
2 dagen
Waar men een paar jaar geleden nog sprak over de grote 'console oorlog' tussen Microsoft en Sony, gaan de twee techgiganten nu samenwerken om een toekomst voor gaming te bouwen, en de concurrentie met Amazon en Google te overleven.
Gegevens miljoenen Instagram-gebruikers gelekt
3 dagen
Een nieuwe dag, een nieuw privacy-schandaal. De persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-gebruikers, waaronder influencers en bekendheden, blijken door een Indiaas bedrijf te zijn verzameld. Ze stonden op een onbeveiligde internetserver, waar ze door een security-onderzoekers werden gevonden.
Goolash maakt facturatie van IT-licenties gemakkelijker
3 dagen
De hele administratieve en boekhoudkundige rompslomp die softwarelicenties met zich meebrengen kan behoorlijk op een bedrijf wegen. Door ERP-pakketten te laten communiceren met de belangrijkste software, zorgt de Antwerpse start-up Goolash er voor dat alles veel vlotter gaat.
Julie Verlingue wordt adjunct-CEO van Econocom
3 dagen
Econcom-voorzitter Jean-Louis Bouchard heeft beslist om Julie Verlingue te benoemen tot adjunct. "Jean-Louis Bouchard en Julie Verlingue zullen samen de operationele directie van de groep aanvoeren en voor Econocom het stappenplan uittekenen voor duurzame en rendabele groei", maakt het Franse IT-bedrijf bekend in een persbericht.
SettleMint haalt 1,5 miljoen binnen bij VLAIO
3 dagen
SettleMint, de Belgische blockchain scale-up, heeft een onderzoekssubsidie gekregen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het bedrijf krijgt 1,591 miljoen euro om zijn middleware verder te ontwikkelen.
Google houdt stiekem je online aankopen bij
3 dagen
Een gemiddelde inbox puilt uit van de transactiebewijzen, die je ontvangt zodra je iets koopt bij een webshop. Ze zijn alleen voor jouw ogen bestemd, zou je denken. Tenzij je een Gmail-gebruiker bent, want dan blijkt Google stiekem mee te lezen.

Pagina's

Abonneren op consument