consument

221 nieuwsberichten gevonden
Garmin Dash Cam Mini zit niet in de weg
5 uur
Leuk en aardig zo'n dashcam, maar hoe werk je die een beetje fatsoenlijk weg? Het liefst zoveel mogelijk uit het zicht. Met de Dash Cam Mini van Garmin lukt dat wel.
Acquia van Dries Buytaert neemt bedrijf over om klantendata te analyseren
6 uur
Acquia, het softwarebedrijf dat opgericht werd door Drupal-uitvinder Dries Buytaert, neemt AgilOne over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het samenbrengen van klantengegevens voor gepersonaliseerde marketing.
Cegeka neemt consultancytak van KPN over en verdubbelt in één klap omzet in Nederland
6 uur
Het Limburgse IT-bedrijf Cegeka slaat een grote slag in Nederland. Het kondigt de overname aan van de ICT-consultancydiensten van het Nederlandse telecombedrijf KPN. CEO Stijn Bijnens spreekt van 'een belangrijke stap in de verdere internationale groei' van Cegeka.
UGent investeert miljoen euro in nieuwe elektronische leeromgeving
7 uur
De Universiteit Gent heeft een nieuw e-learning-platform in gebruik genomen. Het klopt daarvoor aan bij D2L.
AOC Q27T1-monitor: Oog wil ook wat
9 uur
Een monitor mag er best een beetje chic uit zien; je kijkt er doorgaans dagelijks naar. AOC hoopt op dit gebied met model Q27T1 de aandacht te trekken, onder meer door de kunstige voet.
Cisco wil bepalend blijven voor het internet
9 uur
Het Amerikaanse techbedrijf Cisco Systems lanceert zijn nieuwe strategie. Die zal volgens de top van het bedrijf de toekomst van het internet bepalen. Het bedrijf investeert daarvoor zwaar in chips, glasvezel en software.
Genoeg gecentraliseerd, iedereen naar de edge?
10 uur
De toenemende hoeveelheid apparaten die met elkaar in dialoog treden, zorgen voor steeds grotere hoeveelheden data. Die willen organisaties dichter bij de bron verwerken en analyseren. Hebben we genoeg gecentraliseerd en kiezen we opnieuw voor lokale rekenkracht?
Review: kan de HTC Vive Cosmos ons virtueel verwonderen?
1 dag
De nieuwe versie van HTC's VR-headset zit een pak comfortabeler dan de eerste generatie. Maar is dat genoeg om het grote publiek aan te spreken?
Infosys blijft aan boord bij Telenet
1 dag
Telenet rekent de komende vijf jaar op Infosys voor haar digitale transformatie. Daarmee verlengt het bedrijf haar bestaand partnerschap.

Arkane Network maakt blockchain bruikbaar voor bedrijven
1 dag
Elke technologie brengt haar eigen problemen met zich mee. In het geval van blockchain is het de ongelooflijke complexiteit ervan. Om deze behapbaar te maken voor doorsnee bedrijven ontwikkelde de Antwerpse start-up Arkane Network een softwareplatform dat de vertaalslag van door ontwikkelaars gekende code naar blockchain doet.
Heidi Rakels verlaat GuardSquare
1 dag
ICT Woman of the Year Heidi Rakels verlaat GuardSquare, het bedrijf dat ze in 2014 samen met haar man oprichtte.
Chrome waarschuwt bij hergebruik gestolen wachtwoord
1 dag
Hergebruik van wachtwoorden maakt het voor cybercriminelen eenvoudig om op meerdere accounts tegelijk in te breken. Google wil je voor dit gevaar behoeden en de nieuwste versie van Chrome moet daarbij helpen.
Moeten sociale netwerken qua content aan banden worden gelegd?
1 dag
Nog niet zo gek lang geleden leken sociale netwerken wel vrijstaten van interactie, communicatie en creativiteit. Dat beeld is vandaag enigszins bijgesteld. Zal (en moet) de beteugeling van de inhoud toenemen?
KU Leuven ontdekt veiligheidslek in Intel Core processors
1 dag
Onderzoekers van de onderzoeksgroep imec-DistriNet aan de KU Leuven hebben samen met collega's van andere universiteiten een kwetsbaarheid ontdekt in de beveiligingstechnologie van Intel Core chips. Die maakt de SGP-technologie, een speciale 'kluis', kwetsbaar.
Pirate Bay test streamen van torrents
1 dag
Sinds enkele dagen geeft The Pirate Bay je de optie om torrents van films en afleveringen van series te streamen. Je hoeft ze daardoor niet meer eerst helemaal te downloaden, voor je kunt beginnen met kijken.
Twee Belgen halen 47,6 miljoen dollar op voor hun cybersecurity-starter Secure Code Warrior
2 dagen
Het Belgisch-Australische Secure Code Warrior haalt 47,6 miljoen dollar op bij gereputeerde namen als Goldman Sachs, Cisco en Forcepoint Capital. Pieter Danhieux en Matias Madou willen het geld investeren in hun platform om programmeurs veiligere code te laten schrijven en in de uitbouw van hun team, in het bijzonder in Brugge.
Microsoft trekt stekker uit lijstjesapp Wunderlist
2 dagen
Microsof stopt op 6 mei definitief met Wunderlist, een app waarmee mensen hun taken kunnen bijhouden. Gebruikers kunnen overstappen op een nieuwe app, Microsoft To Do.
Slimme camera waarschuwt soldaat voor bermbom
2 dagen
De Technische Universiteit Eindhoven heeft een speciale camera ontwikkeld die soldaten waarschuwt voor geïmproviseerde bommen die langs een weg zijn verstopt. Het opsporen en uitschakelen van deze bermbommen is volgens promovendus Dennis van de Wouw nu nog een erg lastige klus.

Microsoft stopt ondersteuning Windows 10 Mobile
2 dagen
Vandaag stopt Microsoft met het ondersteunen van Windows 10 Mobile. Er verschijnen al geruime tijd geen smartphones meer met het besturingssysteem.
Start-up Cowboy haalt in 12 minuten doelstelling van crowdfunding binnen
2 dagen
Cowboy, de Belgische start-up die elektrische fietsen produceert, heeft dinsdag al na 12 minuten al het doel van zijn crowdfundingactie bereikt.
Xerox paait HP-aandeelhouders met ontslagen en besparingen
2 dagen
Nadat Xerox twee keer bot ving bij het bestuur van HP Inc om een overname rond te krijgen, stapt het bedrijf nu rechtstreeks naar de aandeelhouders. Die worden verleid met de belofte dat Xerox en HP samen veel goedkoper kunnen opereren.
Intel toont chip om quantumcomputing te vereenvoudigen
2 dagen
Met 'Horse Ridge' maakt Intel een chip die het connecteren met qubits eenvoudiger en schaalbaarder moet maken.
Europa bouwt ruimtestofzuiger
2 dagen
Europa wil een ruimtetuig bouwen dat satellieten gaat opruimen. Dit moet de hoeveelheid ruimteafval in een baan rond de aarde terugdringen. Het is de bedoeling dat de schoonmaaksonde, de ClearSpace-1, in 2025 voor het eerst een testvlucht uitvoert.
AR vraagt de juiste combinatie van hardware en software
2 dagen
Niet alleen is de basistechnologie beschikbaar, ook bedrijven als Google, Facebook en Apple zetten voluit in op augmented reality. Mogen we daaruit afleiden dat AR een blijvertje is? Wellicht wel, al hangt de echte doorbraak straks ook af van de gebruikte hardware.
Smartphone wordt Switch met Razer Junglecat
2 dagen
Controllers voor smartphones zijn er bij de vleet, maar Razer pakt het met zijn Junglecat-model net even anders aan.
Politieke advertenties op Facebook zijn inhoudelijker en negatiever
3 dagen
Facebookadvertenties van politieke partijen belichten eerder beleidsthema's dan politici en worden vaker gebruikt om andere partijen te bekritiseren dan krantenadvertenties. Dat blijkt uit onderzoek van de UAntwerpen en de VUB. De online campagne van Vlaams Belang verschilde inhoudelijk niet veel van die van andere partijen, maar ze ging wel het vaakst in de aanval.
Universiteiten slaan de handen in elkaar voor nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij
3 dagen
De Universiteit Gent, de KU Leuven en de Vrije Universiteit Brussel richten een nieuw Kenniscentrum Data en Maatschappij op, dat vooral moet focussen op ethische en juridische vragen rond artificiële intelligentie. Het centrum wordt maandagmiddag gelanceerd in aanwezigheid van Vlaams minister van Innovatie Hilde Crevits (CD&V)

Pagina's

Abonneren op consument