belgië

191 nieuwsberichten gevonden
Humanoïde robot met levensechte gezichtsuitdrukkingen (video)
4 uur
De Engelse ontwerper en fabrikant van humanoïde robots Engineered Arts pakt uit een met een robot die levensechte gezichtsuitdrukkingen maakt.
Brits bedrijf demonstreert humanoïde robot met levensechte gezichtsuitdrukkingen (video)
4 uur
De Engelse ontwerper en fabrikant van humanoïde robots Engineered Arts pakt uit een met een robot die levensechte gezichtsuitdrukkingen maakt.
Kan ik mijn EV gebruiken als thuisbatterij?
6 uur
Technisch is het mogelijk om de aandrijfaccu van je elektrische auto te gebruiken als stroombron voor je huishoudapparaten en verwarming.
Kleine opfrissing voor Startmenu en Taakbalk in Windows 11
17 uur
Microsoft heeft een paar kleine maar praktische verbeteringen doorgevoerd in de previerversie van Windows 11. Die maken onder meer de klok zichtbaar op meerdere schermen.
NSO hackte telefoons van Amerikaans ministerie van Buitenlandse Zaken
18 uur
Minstens negen werknemers van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken werden gehacked met behulp van Pegasus, de spyware van NSO. Het gaat om mensen die zich toeleggen op Oeganda.
EU breidt regels voor cyberveiligheid uit
3 dagen
Het aantal sectoren dat verplicht is om hun netwerk- en informatiesystemen te beveiligen en ernstige cyberincidenten zoals datadiefstal of gijzelingssoftware te melden, wordt uitgebreid. Dat zijn de EU-ministers van Telecommunicatie in Brussel overeengekomen. Het gaat bijvoorbeeld om grotere partijen die actief zijn in de voedselproductie en -distributie, maakindustrie en post- en koeriersdiensten...
HPE-baas: 'Einde chiptekort in zicht'
3 dagen
De topman van HPE denkt dat het einde van het huidige chiptekort eraan komt. Antonio Neri, CEO van het techbedrijf, verwacht dat de markt tegen de zomer van 2022 er aanzienlijk beter uit ziet.
NASA geeft drie bedrijven 367 miljoen euro om opvolgers van ISS te ontwikkelen
3 dagen
De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA biedt een bedrag van ruim 415 miljoen dollar (367 miljoen euro) aan drie bedrijven die de opdracht krijgen om ruimtestations te ontwikkelen. Het International Space Station (ISS) moet aan het einde van het decennium vervangen worden en NASA hoopt via commerciële bedrijven geschikte opvolgers te vinden.
Minder Belgen bezorgd over wat internetbedrijven met hun data doen
3 dagen
We zijn steeds minder bezorgd om wat internetbedrijven met onze persoonlijke data doen. Een gratis product in ruil voor data vinden we geen probleem.

Belgische Intigriti gaat bug bounties Intel beheren
3 dagen
Techgigant Intel gaat Intigriti inzetten als platform voor het beheer van bugs en andere kwetsbaarheden in de security.
Amerikaanse toezichthouder wil overname Arm door Nvidia verhinderen
3 dagen
De Amerikaanse toezichthouder FTC wil een miljardendeal waarbij de Britse chipontwerper Arm zou worden overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Nvidia verhinderen. Volgens de FTC zou de deal de innovatie in de sector kunnen beknotten.
Starter van de week: Dgenious ontsluit winkeldata voor retailers in realtime
3 dagen
Hoeveel stock is er nog? Wie koopt chips bij zijn cola? Wat is het effect van een promotie? Het zijn dingen waar een retailer veel van kan leren, maar dan moet hij wel de data hebben. Op basis van de kassagegevens zorgt de Brusselse start-up Dgenious dat bedrijven het allemaal in realtime kunnen opvolgen.
Twitter bant 3.465 staatsgelieerde accounts
3 dagen
Twitter heeft een paar duizend accounts verwijderd die het linkt aan overheden die het platform gebruiken voor onder meer desinformatie, manipulatie van de publieke opinie of het versterken van de communicatie van bepaalde actoren.
Stem nu voor de ICT Woman & Young ICT Lady of the Year 2022
4 dagen
Tien inspirerende ICT-jongedames maken kans op de titel Young ICT Lady of the Year. De redactie van Data News nomineert daarnaast vijf topvrouwen die ICT Woman of the Year kunnen worden. Stemmen kan nog tot 19 december.
Fintechbedrijf Jack Dorsey heet voortaan Block
4 dagen
Square, het bedrijf dat wordt geleid door ex Twitter-CEO Jack Dorsey, verandert van naam. Als 'Block' wil het haar verschillende activiteiten beter benadrukken.
'Vraag naar nieuwe iPhone 13 neemt af'
4 dagen
Apple worstelt met een tegenvallende vraag naar de in september uitgebrachte iPhone 13. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.
Facebook laat weer reclame voor cryptomunten toe
4 dagen
Nu Facebook's eigen plannen voor cryptomunten verder in het slop geraken, laat het bedrijf weer advertenties voor andere cryptobedrijven toe. Al houdt het wel een stok achter de deur.
Databedrijf Marple haalt half miljoen euro op
4 dagen
De Antwerpse start-up Marple haalt 500.000 euro op in zijn tweede investeringsronde.

Saoedi-Arabië bestelt Duitse luchttaxi's en cargodrones voor nieuwe megastad
4 dagen
De Duitse maker van vliegende taxi's Volocopter zal luchtvaarttuigen leveren voor de Saoedi-Arabische stad in aanbouw Neom.
Reservelijst QVAX wegens technisch probleem even onbeschikbaar
4 dagen
De centrale reservelijst QVAX, waar men zich normaal vanaf vandaag kan aanmelden voor een sneller dan geplande derde prik van het coronavaccin, was donderdagochtend onbeschikbaar. De problemen lijken ondertussen opgelost.
AWS wil machine learning makkelijker maken
4 dagen
Klanten van AWS krijgen een nieuw platform dat hen moet toelaten ook zonder de nodige opleiding te experimenteren met machine learning.
ProUnity scoort tweede jaar op rij in Fast 50: 'digitaal platform maakt het verschil'
4 dagen
Hr-platform proUnity is de snelst groeiende 'enterprise software leverancier' in ons land. Vorig jaar was het ook al de snelst groeiende technologiespeler. Wat is het geheime recept?
Eigenaar Tinder schikt met oprichters voor honderden miljoenen
4 dagen
De huidige eigenaar van Tinder gaat 441 miljoen dollar (390 miljoen euro) betalen aan de oprichters van de datingapp. Zo komt een einde aan een geschil over de waardering van aandelenopties. Daarover wordt sinds 2018 een juridische strijd gevoerd in de Verenigde Staten.
Regering verdeeld over afschaffen encryptie
4 dagen
Binnen de regeringspartijen lijkt het enthousiasme om encryptie verplicht omzeilbaar te maken af te kalven. Groen en de PS hebben nu ook oor voor het recht op privacy.
Uber geeft Brusselse chauffeurs vergoeding van 500 euro
5 dagen
Taxibedrijf Uber heeft beslist om een fonds van 1 miljoen euro op te richten om de chauffeurs te ondersteunen die sinds vrijdag geen ritten meer kunnen uitvoeren in Brussel. De in aanmerking komende chauffeurs ontvangen 500 euro.
AWS zet in op robots en digital twins
5 dagen
Op zijn jaarlijkse conferentie kondigt AWS een reeks nieuwe diensten aan, waaronder enkele die vooral boeiend zijn voor industriële applicaties.
Bret Taylor wordt co-CEO bij Salesforce
5 dagen
Salesforce heeft een nieuwe CEO. Hij komt hij naast huidige topman Marc Benioff te staan. Het is opmerkelijk genoeg de tweede grote promotie van Bret Taylor deze week.

VN-studie: 'Ruim een derde van de wereldbevolking niet op internet'
5 dagen
Meer dan een derde van de wereldbevolking, zowat 2,9 miljard mensen, heeft geen internettoegang. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Verenigde Naties.
Telenet lanceert 5G in abonnementen
5 dagen
Na Proximus zal ook Telenet vanaf volgende week op sommige plaatsen snelle 5G-verbindingen aanbieden aan zijn klanten met een 5G-smartphone. Dat bevestigt het telecombedrijf. Zones rond Leuven, Antwerpen en de kust komen als eerste aan de beurt.
Klacht tegen Facebook wordt ledenwervingscampagne voor Test Aankoop
5 dagen
Met veel tamtam trok Test Aankoop ten strijde tegen Facebook na het Cambridge Analytica schandaal. Drie jaar later blijkt dat vooral uit te draaien op een actie om betalende abonnees voor Test Aankoop te werven.

Pagina's

Abonneren op belgië