belgië

212 nieuwsberichten gevonden
Windows 10 crasht door specifiek bestandspad te openen
7 uur
Het is vrij eenvoudig om Windows 10 te laten crashen door een specifiek pad te openen. Het is zo ook voor voor hackers makkelijk om een gebruiker te hinderen.
Leerplatform Bingel: corona veroorzaakt vooral achterstand in wiskunde
9 uur
Covid-19 heeft tot een leerachterstand geleid. Maar tien jaar na de introductie van Bingel blijkt de digitalisering wel helemaal op snelheid in het lager onderwijs. Dat bevestigt een bevraging van de educatieve uitgeverij Van In.
Meer dan 5.200 meldingen van phishing in naam van FOD Financiën
9 uur
Er werd tussen juni en begin december 2020 al 5.200 keer melding gemaakt van fraudeurs die zich voordoen als de FOD Financiën. Dat blijkt uit de cijfers die CD&V-Kamerlid Steven Matheï opvroeg bij minister van Financiën Vincent Van Peteghem.
Signal meer dan 24 uur onderuit na populariteitssprong
9 uur
Berichtenapp Signal was dit weekend meer dan 24 uur onbeschikbaar. Dat komt vermoedelijk omdat het op korte tijd miljoenen extra gebruikers verwelkomde.
Facebook schikt in zaak rond gezichtsherkenning
9 uur
Facebook betaalt miljoenen Amerikaanse gebruikers een schadevergoeding om een rechtszaak te schikken. De zaak draaide rond het verzamelen van gezichtsherkenningsgegevens.
Gents IT-bedrijf ESC lijft SDE & Natch uit Lochristi in
9 uur
Het Gentse ESC neemt sectorgenoot SDE uit Lochristi over. Het IT-bedrijf wil zo de huidige omzet van 14 miljoen euro optrekken tot ruim 20 miljoen euro. De vijftig personeelsleden van SDE zullen het ESC-team gaan versterken.
Test met megaraket voor NASA's maanmissies vroegtijdig afgebroken
10 uur
Een belangrijke test van een nieuwe draagraket van NASA die in de toekomst weer mensen naar de maan moet brengen, is vroegtijdig afgebroken. NASA-topman Jim Bridenstine zei dat de verzamelde data wordt bekeken om te bepalen of een nieuwe test nodig is en of de eerste proeflancering van de megaraket in november nog door kan gaan.
WhatsApp stelt invoering nieuwe voorwaarden uit
10 uur
Na een week stevige kritiek heeft WhatsApp aangekondigd dat het de invoering van zijn nieuwe gebruiksvoorwaarden met drie maanden uitstelt.
Opnieuw celstraf voor Samsung-baas in omkopingszaak
12 uur
Samsung-bestuurder Lee Jae-yong is in Zuid-Korea veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. Hij is schuldig bevonden aan omkoping en is onmiddellijk vastgezet, meldt persbureau Yonhap.

Republikeinse volksvertegenwoordiger tijdelijk geschorst door Twitter
17 uur
Socialenetwerksite Twitter heeft zondag het account van Marjorie Taylor Greene, een Republikeins lid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, tijdelijk opgeschort wegens schending van de regels.
Virgin lanceert raket met satellieten vanaf Boeing 747
18 uur
Het ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit van de bekende zakenman Richard Branson heeft zondag met succes een raket vanaf een vliegende Boeing 747 de ruimte in gelanceerd.
Facebook weigert wapenadvertenties rond inhuldiging Biden
1 dag
Tot na de inhuldiging van de nieuwe Amerikaanse president Biden weigert Facebook in de Verenigde Staten advertenties voor wapenaccessoires en militaire uitrustingen. Het Amerikaanse bedrijf reageert op klachten van politici en medewerkers. Dat vernam de Amerikaanse website BuzzFeed News van een woordvoerder van het bedrijf.
Epic Games start ook in VK juridische strijd met Apple
2 dagen
Epic Games, de maker van onder meer het populaire spel 'Fortnite', bindt ook in het Verenigd Koninkrijk de juridische strijd aan met Apple. Dat maakte het Britse Competition Appeal Tribunal donderdag bekend. De spelontwikkelaar beschuldigt de technologiegigant ervan misbruik te maken van zijn dominante positie op de markt.
Solarwinds: geen nieuwe Belgische slachtoffers bekend
3 dagen
Het CCB heeft een maand na de bekendmaking van de Solarwinds-hack geen weet van Belgische slachtoffers, behalve de ene klant die Microsoft signaleerde.
Europees Geneesmiddelenbureau: 'Hackers veranderden gestolen documenten'
3 dagen
De hackers die geheime documenten van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) hebben gestolen, hebben de documenten veranderd voordat ze die online hebben gezet. Die veranderingen kunnen het vertrouwen in de coronavaccins ondermijnen, zegt de toezichthouder.
Bug in Windows 10 maakt harde schijf stuk
3 dagen
Een fout in Windows 10 maakt het bijzonder makkelijk om de harde schijf te laten crashen. Het probleem bestaat al jaren en kan ook makkelijk misbruikt worden door hackers.
Sony onthult zijn eerste Airpeak-drone
3 dagen
De naam was al eventjes bekend, maar sinds deze CES-week weten we nu ook hoe de Airpeak eruit gaat zien. En dat is... best imposant. Sony's eerste drone mikt specifiek op professionele filmmakers en is dan ook standaard uitgerust met een Alpha full-frame mirrorless camera van de Japanse fabrikant.
TSMC komt volgend jaar met 3nm chips
3 dagen
Chipfabrikant TSMC, die onder meer chips maakt voor AMD, Nvidia en Qualcomm, zegt dat het dit jaar de eerste chips op 3 nanometer gaat produceren. Dat betekent performantere en zuinigere chips.

Oracle lanceert Database 21c en low code omgeving in de cloud
3 dagen
Oracle komt, een jaar later dan eerst gepland, met een nieuwe versie van zijn Database. Het bedrijf lanceert ook een low-code ontwikkelomgeving die meer gebruikers moet aantrekken.
Belgisch-Amerikaans softwarebedrijf Oqton haalt 40 miljoen dollar op
3 dagen
Het Belgisch-Amerikaanse Oqton, met hoofdzetel in Gent, haalt meer dan 40 miljoen dollar op. Mede-oprichter Ben Schrauwen neemt ook de leiding over van het bedrijf dat specialiseert in AI-software voor de maakindustrie.
VS zetten Xiaomi op zwarte lijst
3 dagen
De Verenigde Staten hebben smartphonemaker Xiaomi op de zwarte lijst gezet wegens vermeende banden met het leger van China.Het bedrijf is de op twee na grootste maker van smartphones ter wereld.
Fitbit is nu onderdeel van Google
3 dagen
Fitbit, maker van sport- en gezondheidswearables, is overgenomen door Google. Beide bedrijven gaan meer dan een jaar na de eerste afspraken als één geheel verder, hoewel de antitrustgoedkeuringen nog niet allemaal binnen zijn.
Starter van de week: Overgenomen Into.Care digitaliseert de ouderenzorg
3 dagen
Corilus heeft Into.Care overgenomen. De tool van de Gentse start-up die WZC-personeel moet bijstaan zal op termijn de huidige 'elderly care'-software van de medische softwarespecialist vervangen. 'Dat wij in de cloud werkten en zij niet, gaf de doorslag', zegt Into.Care-oprichter Jeroen De Backer.
Online encyclopedie Wikipedia bestaat 20 jaar
3 dagen
Wikipedia, de online encyclopedie die volledig door vrijwilligers wordt volgeschreven en informatie bevat van alles over oude Egyptische generaals tot de samenstelling van chemische stoffen, bestaat vandaag twintig jaar.
Veiligheidswet China voor het eerst gebruikt tegen site Hongkong
3 dagen
Een internetprovider in Hongkong heeft in opdracht van de autoriteiten de toegang tot een lokale website afgesloten. Het gaat voor zover bekend om de eerste keer dat een omstreden Chinese veiligheidswet op die manier wordt gebruikt.
Trump overwoog inmiddels verdwenen 'Parler' als alternatief voor Twitter
3 dagen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft overwogen zich aan te melden bij het Twitter-alternatief Parler, onder het pseudoniem Persoon X. Dat was kort voordat het sociale medium werd afgesloten. Dat zei topman John Matze van het conservatieve en bij Trump-aanhangers populaire platform.
Grondwettelijk Hof verwerpt bezwaar tegen vingerafdrukken op eID
4 dagen
Dat onze vingerafdrukken op de eID worden bewaard is geen probleem volgens het Grondwettelijk Hof. Wel legt het kleine beperkingen op rond de bewaarmogelijkheden.

De Croo: 'Twitterban voor het leven is inderdaad problematisch'
4 dagen
Het is niet aan de ceo van een privébedrijf om te oordelen wat online wel of niet mag verschijnen. Dat antwoordde premier Alexander De Croo donderdagmiddag in de Kamer op een vraag van Vlaams Belanger Tom Van Grieken over de Twitter-ban van de Amerikaanse president Donald Trump.
Samsung stelt weinig verrassende Galaxy S21 voor
4 dagen
Elektronicareus Samsung stelde donderdag zijn nieuwe topreeks smartphones voor. De Galaxy S21 komt in drie uitvoeringen en heeft onder meer verbeterde camerafuncties. Maar de grote vernieuwing blijft uit.
100.000 gezinnen gefopt met vernietiging terugdraaiende teller (video)
4 dagen
Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende elektriciteitsmeter vernietigd. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten.

Pagina's

Abonneren op belgië