belgië

194 nieuwsberichten gevonden
Heeft een app nut om besmettingen te traceren?
18 uur
Verschillende Belgische wetenschappers en experts hebben de afgelopen maand de voor- en nadelen van een contact tracing app afgewogen, vooral met het zicht op een volgende pandemie. In een paper roepen ze op om de voor- en nadelen te bekijken. Een app kan helpen, maar is niet altijd zaligmakend.
Zoom gaat zich even concentreren op beveiliging
19 uur
Videobel-app Zoom heeft aangekondigd dat het een tijdlang geen nieuwe functies zal uitrollen, zodat het zich op de beveiliging kan concentreren.
Ook middelgrote bedrijven lusten wel pap van AI
19 uur
Artificiële intelligentie is niet louter voor de grote bedrijven weggelegd: ook middelgrote organisaties hebben concrete plannen en projecten. Dat blijkt uit een onderzoek van Cheops.
Intel brengt 5GHz chip naar laptops
19 uur
Een dik half jaar nadat Intel haar 5GHZ chips voor desktops op de markt brengt, breekt het bedrijf ook voor laptops door de 5Ghz-barrière.
Slack rolt ondersteuning uit voor Zoom en Microsoft Teams
20 uur
Slack heeft plugins uitgebracht voor integratie met die twee andere samenwerkingsplatformen: Microsoft Teams and Zoom.
Starter van de week: digitaal incassobureau Unpaid
23 uur
Onbetaalde rekeningen kunnen een bedrijf zwaar in de problemen brengen. Erachteraan gaan kost echter ook moeite, en de procedures zijn omslachtig. De Gentse start-up Unpaid klaart deze klus voor jou en zet daarvoor alle moderne tools in, als een digitaal incassobureau.
Tesla levert te midden van pandemie meer auto's af
1 dag
De fabrikant van elektrische auto's Tesla heeft in de eerste drie maanden van dit jaar flink meer voertuigen geproduceerd en afgeleverd dan een jaar eerder. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf bekend in een kwartaalbericht over de productie, zonder daarbij in te gaan op de gevolgen van het nieuwe coronavirus.
Mogelijke cyberaanval Iran op Wereldgezondheidsorganisatie
1 dag
Iraanse staatshackers hebben geprobeerd een cyberaanval uit te voeren op de Wereldgezondheidsorganisatie, de WHO. Ze probeerden binnen te dringen in de privéaccounts van medewerkers, meldt persbureau Reuters op basis van vier bronnen rond de VN-organisatie.
Twitter verwijdert duizenden Egyptische en Saudische nepaccounts
1 dag
Twitter heeft donderdag vele duizenden nepaccounts geblokkeerd. Ze werden gebruikt om propaganda te verspreiden namens de autoriteiten in onder meer Saudi-Arabië, Egypte en Indonesië. Tussen de accounts zat ook een Servische beïnvloedingscampagne.

Collibra is nu al 2,3 miljard dollar waard
1 dag
Het Belgische Collibra slaagt in een nieuwe krachttoer. Het is 2,3 miljard dollar waard nadat het nog eens 112,5 miljoen dollar extra geld heeft opgehaald. Het softwarebedrijf kan met een volle bankrekening de coronacrisis aanpakken. 'Dit is een belangrijk signaal naar onze medewerkers, klanten en partners', zegt de 35-jarige CEO Felix Van de Maele.
Ontslagen pionier zelfrijdende wagens wil dat Uber zijn boetes betaalt
1 dag
Anthony Levandowski, die is veroordeeld voor diefstal van bedrijfsgeheimen toen hij van de afdeling zelfrijdende wagens van Waymo naar Uber overstapte, vraagt zijn voormalige werkgever nu om zijn boete te betalen.
Privacy of gezondheid: daar zijn de corona tracking-apps
1 dag
In steeds meer landen worden apps gebouwd en uitgerold die de epidemie proberen tegen te gaan door het doen en laten van burgers in kaart te brengen. Ook Europa werkt aan zo'n app, maar privacy is hier een heikel punt.
Smappee introduceert uitleesmodule voor digitale energiemeter van Fluvius
1 dag
Het Harelbeekse bedrijf Smappee heeft zijn PS/S1-module voorgesteld, waarmee consumenten in Vlaanderen hun slimme meter van Fluvius kunnen uitlezen. Zo krijgen ze via de bijbehorende app zicht op hun real-time en historisch energieverbruik, zowel voor gas als elektriciteit.
'Google werkt aan TikTok-rivaal Shots'
1 dag
Google zou werken aan een concurrent voor TikTok. Die komt als functie in de YouTube-app.
VS wil technologie-export naar China verstrengen
1 dag
Er liggen plannen op tafel om te voorkomen of beperken dat China Amerikaanse technologie mag aankopen. De vrees is dat het land ze voor militaire doeleinden zal inzetten.
Russisch verkoopverbod op elektronica zonder Russische software uitgesteld
1 dag
Rusland stelt een verkoopverbod op elektronische apparaten zonder vooraf geïnstalleerde Russische software uit. De wetgeving moest in juli 2020 van kracht worden, maar die deadline is nu doorgeschoven naar 1 januari 2021.
Techbedrijf InvestSuite haalt vers kapitaal op: 'De digitale race versnelt'
2 dagen
InvestSuite haalt 2,1 miljoen euro vers kapitaal op om de sprong te maken van start-up naar een groeibedrijf. Het bedrijf helpt banken en pensioenfondsen te automatiseren.
Overname KPN Consulting door Cegeka afgerond
2 dagen
Cegeka is na iets meer dan drie maanden klaar met de overname van KPN Consulting. Daarmee wordt het even groot in Nederland als in België.

Liveblog coronavirus: Luistergedrag Spotify verandert - Hardware-schenkingen aan ziekenhuizen
2 dagen
Het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2 dat covid-19 veroorzaakt heeft ook verstrekkende gevolgen voor de technologiesector. Volg hier de laatste ontwikkelingen.
Palo Alto Networks koopt Cloudgenix
2 dagen
Security- en netwerkbedrijf Palo Alto Networks heeft Cloudgenix gekocht voor 420 miljoen dollar. De start-up levert SD-WAN diensten.
Agoria en Sirris willen steunmaatregelen voor startups
2 dagen
Technologiefederatie Agoria en -centrum Sirris pleiten voor extra ondersteuning voor Vlaamse startups die getroffen zijn door de coronacrisis. Anders dreigen heel wat startups noodgedwongen te moeten stoppen.
Huawei komt deze zomer met een slimme bril
2 dagen
De Chinese techreus Huawei legt de laatste hand aan zijn X Gentle Monster Eyewear, een lange naam voor de slimme bril van het bedrijf. En nee, dat is voor alle duidelijkheid geen 1 aprilgrap.
Amerikaanse ban weegt op resultaten Huawei
2 dagen
Gezien de omstandigheden gaat het vrij goed met Huawei. De Amerikaanse handelsban hakt in op de resultaten, maar de Chinese thuismarkt blijft boomen voor het bedrijf.
Hotelketen Marriott biecht nieuwe datadiefstal op
2 dagen
Marriott International laat weten dat de gegevens van ongeveer 5,2 miljoen hotelgasten gestolen zijn. Het gaat al om het tweede grootschalige dataprobleem bij Marriott op nog geen twee jaar tijd.
Zoom-videogesprekken lekken nog meer data dan gedacht
2 dagen
Zoom, de videoconferencing-app die de voorbije lockdownweken ongekende hoogtes bereikte, stapelt de securityproblemen op. Het zou mailadressen en wachtwoorden van gebruikers lekken, en liegen over zijn versleuteling.
Fitbit introduceert fitnesstracker met ingebakken gps
2 dagen
Fitbit heeft de Charge 4 voorgesteld, de eerste activiteitentracker van het bedrijf met een geïntegreerde gps. Hierdoor hoeven sportievelingen niet langer hun smartphone mee te zeulen, om in de buitenlucht hun activiteiten te registreren.
Gentse Radahr herlanceert hr-platform en haalt geld op voor groei
2 dagen
Radahr lanceert zijn vernieuwde rekruteringsplatform, dat de wirwar van platformen en tools van uitzendkantoren, selectiebureaus en jobboards overzichtelijk wil maken. Het verwerft ook 1,2 miljoen euro nieuwe middelen om het team uit te breiden en in te zetten op groei en internationalisering.

Australische deelstaat verplicht beveiligingsapparatuur voor quarantaine-overtreders
2 dagen
Western Australia heeft in een reeks maatregelen om covid-19 te bestrijden ook de mogelijkheid gezet om burgers verplicht bewakingstechnologie te laten plaatsen om hen te monitoren.
Apple koopt weer-app Dark Sky, Android-versie verdwijnt
2 dagen
De weer-app Dark Sky is overgekocht door techgigant Apple. Dat meldt het bedrijf zelf. Voor gebruikers van de app op iOS verandert er niets, maar de Android-versie van de app wordt in juli afgesloten.
Xerox ziet af van overname HP
2 dagen
Xerox ziet af om HP over te nemen vanwege de coronacrisis. Eerder had het al aangekondigd de overnameplannen on hold te zetten.

Pagina's

Abonneren op belgië