consultancy.nl

143 nieuwsberichten gevonden
Birch breidt team uit met drie nieuwe consultants
13 uur
Advieskantoor Birch heeft zijn team versterkt met drie nieuwe consultants. Birch is een onderzoeks- en adviesbureau voor de publieke sector. De firma uit Driebergen richt zich op vier thema’s: regionale ontwikkeling, onderwijs, arbeidsmarkt, en innovatie – waarbij de vraagstukken vaak gaan over het creëren van meer maatschappelijke waarde op het snijvlak van bedrijfsleven en overheid.
Eijgendaal & Van Romondt sluit zich aan bij Söderberg & Partners
13 uur
Financieel advieskantoor Eijgendaal & van Romondt heeft zich aangesloten bij Söderberg & Partners, een internationale branchegenoot. De verkooptransactie werd begeleid door Clearwater International. Eijgendaal & Van Romondt is een financieel advieskantoor uit Den Haag.
'Onder de vleugels van Emixa ontstaan zóveel nieuwe kansen'
13 uur
Ian van der Wildt en Jason Bos werken allebei ongeveer een jaar als Consultant Digital Transformation bij Magnus Digital. Hoe is het om te werken voor de digitale transformatiespecialist en waar houden ze zich zoal mee bezig? En wat merken ze eigenlijk van de voordelen van het overkoepelende Emixa-ecosysteem waar het bureau deel van uitmaakt? We stelden het tweetal zeven vragen om daar achter te komen.
5 nieuwe Young Executives aan de slag bij Boer & Croon
13 uur
Boer & Croon heeft de afgelopen weken vijf nieuwe Young Executives verwelkomd: Maud Linthorst, Charlotte Mattijssen, Sebastiaan van den Berg, Sjors Smit en Justus Kreikamp. Maud Linthorst rondde voorafgaande aan de start van haar loopbaan een master in privaatrecht af aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Succesvol veranderen in vijf stappen
13 uur
Veranderen is nooit eenvoudig, maar met de juiste aanpak wordt de kans op succes verhoogd. Hans Spitsbaard, partner bij HillFive, legt uit hoe een gestructureerde aanpak in vijf stappen – begrijpen, beslissen, bewegen, bereiken en borgen – de succeskans van verandertrajecten naar een hoger niveau kan tillen.
De snelst groeiende adviesbureaus van Nederland 2023
13 uur
Net iets meer dan 1.000 snelgroeiende bedrijven zijn dit jaar in de prijzen gevallen tijdens de FD Gazellen. Zo’n 90 bedrijven in de lijst van snelste groeiers zijn actief in de advieswereld. Tijdens een speciaal georganiseerd event in Theater Amsterdam heeft het Financieel Dagblad de felbegeerde FD Gazellen Awards overhandigd aan de snelst groeiende bedrijven van ons land.
ANWB, FBTO en OHRA bieden beste customer journey
13 uur
ANWB, FBTO en OHRA bieden van alle verzekeraars de beste klantreis. Ook op het internationale toneel blinken ze uit, blijkt uit onderzoek van Sia Partners. Het onderzoek van Sia Partners nam de customer journey (‘klantreis’)-prestaties van verzekeraars in dertien landen onder de loep, waaronder Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België.
ARAG ontwikkelt samen met AND Digital AI-assistent voor juristen
13 uur
Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG wil zijn juristen uitrusten met slimme AI-tools, waarmee ze hun werk effectiever én leuker kunnen maken. AND Digital is partner van de transitie. Met bijna 800 professionals is ARAG een van de grootste rechtsbijstand-dienstverleners van ons land.
Accenture benoemt Rob Knigge tot country managing director
1 dag
Accenture heeft Rob Knigge benoemd tot Country Managing Director voor Nederland. Hij neemt het stokje over van Nicole van Det, die is doorgeschoven naar een internationale bestuursrol. Met de aanstelling van Knigge kiest Accenture wederom voor iemand die is opgeklommen binnen de eigen gelederen.

Risicomanagement een prioriteit voor organisaties
1 dag
Organisaties worden vandaag de dag geconfronteerd met een breed scala aan risico’s, zoals strategische risico’s, compliance-risico’s, operationele risico’s en reputatierisico’s. “Het effectief beheren van deze risico’s is van cruciaal belang om veerkrachtig te blijven en om een concurrentievoordeel te behouden”, zegt Thomas Theunissen, Medior Risk Consultant bij Into Control.
UMC Utrecht vangt personeelsschaarste op met slimme automatisering
1 dag
De zorg kampt met een structureel tekort aan personeel, maar ondertussen zijn medewerkers vaak veel tijd kwijt aan repetitief en administratief werk. Het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) zet de laatste tijd grote stappen met het inzetten van softwarerobots die het administratieve werk overnemen.
Conclusion Consulting helpt PinkRoccade bij Agile-ontwikkeling
1 dag
Toen PinkRoccade Local Government de wens had om het volwassenheidsniveau van agile/scrum binnen zijn IT-teams te verhogen, schakelde het Conclusion Consulting in voor ondersteuning. Het resultaat? De IT-teams zijn productiever en proactiever én kunnen nu projecten draaien die voorheen onmogelijk waren.
Financiële toekomst van Nederlandse universiteiten onder druk
1 dag
Nederlandse universiteiten hebben het afgelopen boekjaar gemiddeld genomen een positief resultaat behaald. Toch blijft hun financiële toekomst onzeker, zo stelt EY in een nieuw onderzoek. Voor zijn studie nam het accountants- en adviesbureau de jaarverslagen van de veertien Nederlandse universiteiten onder de loep.
'Duurzame dealwaarde vraagt een 360-gradenbenadering op ESG'
1 dag
Duurzaamheid is voor sommige organisaties nog een afvinkexercitie. Een gemiste kans, volgens PwC-partner Leonie Schreve. “We laten onze klanten zien dat duurzaamheid financiële waarde biedt om je te onderscheiden van concurrenten, nieuwe markten te openen en makkelijker financiering aan te trekken.
Sourcing Champions en Ivalua werken samen aan source-to-pay
4 dagen
Sourcing Champions heeft zijn groeiende ecosysteem van partners uitgebreid met Ivalua, een softwareleverancier die zich toelegt op het helpen van organisaties bij het managen en optimaliseren van hun source-to-pay-processen.
Bureaus dragen bij aan congres ‘Datasturing in het gemeentelijk beleid’
4 dagen
Op 7 december organiseert Binnenlands Bestuur het congres ‘Datasturing in het gemeentelijk beleid’ plaats in cultuur- en congrescentrum Antropia. Verschillende bureaus en consultants hebben zich als partner verbonden of leveren een inhoudelijke bijdrage.
Turner & Townsend haalt vijf nieuwe collega's aan boord
4 dagen
Projectmanagement-specialist Turner & Townsend heeft het team versterkt met vijf nieuwe krachten. Judith van der Sluis, Federico Perego, Gidel Essien, Jesse Hing-Mather, en Veronica de Vera hebben zich de afgelopen weken gevoegd bij het Amsterdamse kantoor van Turner & Townsend.
Online kanaal in 2027 goed voor 40% van retailsector
4 dagen
In 2027 bestaat de mondiale retailsector voor ruim 40% uit e-commerce, zo voorspelt Boston Consulting Group in een nieuw onderzoek. Tijdens de coronacrisis sloten fysieke winkels noodgedwongen voor vele maanden hun deuren op last van de overheid.

BDO krijgt medio 2024 duurzaamste kantoor van heel Breda
4 dagen
De bouw van het duurzaamste kantoor van Breda is in volle gang. Aan accountants- en advieskantoor BDO straks de eer om het mega-duurzame pand te betrekken. BDO heeft op dit moment twee kantoren in de regio: een vestiging in Breda en in Roosendaal.
Vier projectmanagers gestart bij KWD Resultaatmanagement
4 dagen
KWD Resultaatmanagement heeft het team uitgebreid met vier ervaren projectmanagers: Melle Haarsma, Massoud Urdu, Myrte Druyvesteyn en Guyndo Latour. Melle Haarsma is een programma- en projectmanager die in zijn opdrachten oog heeft voor waardecreatie.
Joa Smits (Business Consultant bij Mobilee): ‘Ontwikkeling staat hier centraal’
5 dagen
Sinds tien maanden is Joa Smits business consultant bij Mobilee. Eerder werkte hij jarenlang als projectmanager en docent bedrijfskunde. Samen met Joa blikken we terug op zijn overstap, zijn vliegende start, zijn werkzaamheden, de cultuur van Mobilee en meer.
‘De rem eraf’: innergo positioneert zich als hét actiebureau voor de publieke sector
5 dagen
Innergo lanceert vandaag zijn nieuwe merkidentiteit. Vanuit het motto ‘resultaat in ontwikkeling’ presenteert het bureau zich als hét actiebureau voor de publieke sector. Directeur René Koetsveld roept de publieke sector op om in beweging te komen: “Dat is waar de samenleving om vraagt en behoefte aan heeft.
Acht misvattingen over de risico’s van AI in het bedrijfsleven
5 dagen
De inzet van kunstmatige intelligentie (AI) neemt in razendsnel tempo toe. Tegelijkertijd nemen ook de zorgen onder medewerkers toe. Bij de implementatie van AI komen namelijk de nodige risico’s om de hoek kijken.
Bedrijfsleven wapent zich tegen cyberrisico’s (maar nog steeds niet voldoende)
5 dagen
Het internationale bedrijfsleven bereidt zich steeds beter voor op cyberaanvallen. Toch blijft er nog veel ruimte voor verbetering, zo is te lezen een recent gepubliceerd rapport van Aon. Voor de terugkerende studie namen de onderzoekers bijna 3.
Trends en ontwikkelingen binnen de finance-functie
5 dagen
Gedreven door een reeks ongekende uitdagingen en kansen, ondergaat de wereld van finance momenteel enorme veranderingen. Experts van Feller delen acht trends en ontwikkelingen die een grote rol van betekenis spelen.
Hiemstra & De Vries ondersteunt Jonge Klimaatbeweging
5 dagen
Voor het derde jaar op rij ondersteunt Hiemstra & De Vries de Jonge Klimaatbeweging. Adviseur Eline van Hove begeleidt als teamcoach het bestuur van de stichting. De Jonge Klimaatbeweging (JKB) wil jongeren een stem geven in het klimaatdebat in de Tweede Kamer.
DNB gunt IT-contract aan Tata Consultancy Services en Capgemini
6 dagen
De Nederlandsche Bank (DNB) heeft IT-contracten gesloten met IT-dienstverleners Tata Consultancy Services (TCS) en Capgemini. De samenwerking duurt vier jaar en trapt formeel begin 2024 af. Na een aanbestedingstraject van ruim een jaar werden kwamen Tata Consultancy Services en Capgemini als beste uit de bus voor het leveren van support aan de IT-afdeling van DNB.

Data als basis voor betere keuzes over medewerkerswelzijn
6 dagen
Data heeft zijn weg anno 2023 gevonden naar vrijwel alle domeinen. Binnen het welzijnssegment is dit niet anders. Luc Oudenes, Consultant Data Analytic bij Aon, zet uiteen hoe data werkgevers kan helpen met het maken van betere keuzes rondom medewerkerswelzijn.
ProRail kiest McKinsey, BCG en M3 en Rebel voor strategisch advies
6 dagen
ProRail heeft na een aanbestedingstraject drie voorkeurspartners geselecteerd voor strategisch advies: McKinsey & Company, Boston Consulting Group en de combinatie M3 Consultancy en Rebel. Het contract tussen ProRail en de drie partijen heeft een looptijd van drie jaar.
Sander van Roon (Epic Agility): 'Elke dag een beetje beter'
6 dagen
Epic Agility, gevestigd in Amsterdam, is een specialist in de realisatie van Agile-transformatie. Het bedrijf levert verschillende type coaches om bedrijven te helpen versnellen en te verbeteren. Sander van Roon, Business Unit Manager Innovatie & Transformatie, vertelt ons meer over Agile en over het bedrijf zelf.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl