consultancy.nl

152 nieuwsberichten gevonden
Kurtosis en Heights AI lanceren training voor LLM en Gen AI
3 dagen
Interesse om Large Language Models (LLMs) uit te rollen binnen de organisatie? Kurtosis en Heights AI hebben samen een nieuwe trainingsreeks ontwikkeld voor technische specialisten en business professionals.
Subsidiebureaus gaan verder onder één naam: Ignite Group
3 dagen
Na een reeks van overnames gaat Vindsubsidies samen met alle ingelijfde bedrijven verder onder één naam: Ignite Group. Sinds de oprichting in 1997 houdt Vindsubsidies zich bezig met dienstverlening rondom het subsidiedomain.
Graduate Consulting start volgende ronde consultancyprojecten
3 dagen
Graduate Consulting start na de zomer met de volgende ronde van consultancyprojecten. Het is voor Graduate Consulting de zevende ronde van projecten, na de eerdere editie in april dit jaar. “Elke paar maanden lanceren we projecten bij vooraanstaande organisaties zoals ASML, Shell, Schiphol, Nike, ABN Amro en Akzo Nobel”, zegt Jop van Teeffelen, een van de vier co-founders van het studentenadviesbureau.
AI-organisatieadviesbureau Refreshworks haalt groeigeld op
3 dagen
Refreshworks, een dienstverlener in AI-gedreven bedrijfstransformaties, heeft een financiering van €750.000 veiliggesteld. Met het groeigoed wil het bureau de groei versnellen. In de hele bedrijfssector neemt kunstmatige intelligentie (AI) een steeds prominentere plaats in.
Telindus helpt Rode Kruis bij cyber en netwerkupgrade
3 dagen
Het Nederlandse Rode Kruis maakt voor al zijn dataverkeer de overstap naar Cisco Meraki. ICT-bedrijf Telindus is implementatiepartner. Met een hoofdkantoor in Den Haag, 21 districtskantoren en meer dan 120 andere locaties verspreid over het hele land is communicatie en dataverkeer van groot belang voor het Nederlandse Rode Kruis.
Boosheid tonen helpt bij het beïnvloeden van bestuurders
3 dagen
Het wordt vaak gezien als een teken van zwakte: een topmanager die in een bestuursvergadering boos wordt. Toch kan het tonen van deze én de tegenovergestelde emotie wel degelijk leiden tot de gewenste resultaten, blijkt uit academisch onderzoek van de Radboud Universiteit.
RSM naamgever van kwart marathon bij ASML Marathon Eindhoven
3 dagen
RSM heeft zich opnieuw als sponsor verbonden aan de ASML Marathon Eindhoven. Vorig jaar was het al naamgever van het City Run-onderdeel (5 km), en nu verbindt RSM zijn naam de komende twee jaar tevens aan de kwart marathon.
Verbeterconsultant Berend Schilstra over de sterke groeireis van Improvery
3 dagen
Improvery zag zo’n zes jaar geleden het levenslicht. Een jaar na de oprichting kwam Berend Schilstra aan boord als Consultant (Continu Verbeteren). Als medewerker van het eerste uur heeft hij de sterke groei en ontwikkeling van het consultancy- en trainingsbureau voor de overheid en de financiële sector van dichtbij mogen meemaken.
Cegeka zet stap naar wereldwijde speler met omzet €1 miljard
4 dagen
ICT-dienstverlener Cegeka is door de magische grens van €1 miljard gebroken, het viervoudige van de omzet tien jaar geleden. Het Belgische Cegeka, dat Nederland ook als ‘thuismarkt’ beschouwt, wist de omzet in boekjaar 2023 met 18% op te schroeven naar €1,03 miljard.
Het NIC: Strategisch adviseur én hulplijn bij gemeente Huizen
4 dagen
Het zal veel organisaties bekend voorkomen: fulltime externe ondersteuning is meestal niet nodig (en vergt een behoorlijke investering), maar wat moet je als je tussendoor toch met een korte vraag zit? Het NIC biedt een antwoord op dit dilemma: de Inkoop- en Contractmanagementhulplijn.
IG&H: Herstel van de hypotheekmarkt zet door in Q1 van 2024
4 dagen
De omvang van de Nederlandse hypotheekmarkt kwam in het eerste kwartaal van dit jaar uit op €27,4 miljard, een stuk hoger dan dezelfde periode één jaar geleden. Dat blijkt uit onderzoek van IG&H. Het aantal afgesloten hypotheken steeg ten opzichte van het eerste kwartaal van 2023 met 7,4% naar 79.
Overstappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA: zes voordelen
4 dagen
Per begin 2028 stopt SAP de ondersteuning voor de oudere versies van SAP ECC. Veel organisaties zijn daarom bezig met de overstap naar de nieuwe oplossing SAP S/4HANA. Experts van iQibt delen zes voordelen die de SAP S/4HANA-upgrade biedt.
Nieuwe podcast Morgens biedt ‘hoopvolle inzichten’ over bestaanszekerheid
4 dagen
Morgens heeft een nieuwe podcast gelanceerd. In ‘Geen zorgen voor morgen’ neemt consultant Anna Veltkamp de luisteraar mee in de wereld achter bestaanszekerheid. De eerste aflevering, over schulden, staat nu online.
Bisnez verwelkomt drie nieuwe young professionals
4 dagen
Bisnez heeft het team versterkt met Annabel Gijsbertsen, Koen Wesselink en Yasmine Sengonul. Drie jonge, ambitieuze collega’s met uiteenlopende achtergronden en alle drie enthousiast geworden over paars en oranje.
Eviden lanceert BullSequana AI supercomputer en productlijn
4 dagen
Eviden heeft BullSequana AI gelanceerd, een nieuwe computer en productlijn die werken met AI veel effectiever, sneller en efficiënter maakt voor organisaties. BullSequana AI wordt door Eviden omschreven als een ‘supercomputer’ die speciaal is ontworpen voor toepassingen die erg veel rekenkracht vereisen.
Doorbreekt het doen van aangifte het medisch beroepsgeheim?
4 dagen
Het ministerie van VWS gaat regionale bijeenkomsten organiseren over het thema agressie en aangifte in de zorg. Het doel van deze bijeenkomsten is de aangiftebereidheid van zorgmedewerkers te vergroten, aangezien er nu nog te weinig aangifte wordt gedaan bij gevallen van agressie.
Geert Damman start als director Debt Advisory bij Oaklins
5 dagen
Oaklins heeft zijn Debt Advisory-team versterkt met de komst van Geert Damman. De ervaren professional heeft de afgelopen twaalf jaar bij Rabobank gewerkt, waar hij zich onder meer richtte op financial restructuring en leveraged finance, met name in het wholesale segment.
Sopra Steria: 70% van directieleden optimistisch over gebruik AI
5 dagen
Zeven op de tien Nederlandse directieleden zijn optimistisch over de kansen van kunstmatige intelligentie. Ook zijn ze positief over de AI-voortgang die hun onderneming boekt. Dit blijkt uit onderzoek van Sopra Steria.
EY ontwikkelt blauwdruk van natuurinclusief maripark in Noordzee
5 dagen
Advieskantoor EY heeft in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een blauwdruk voor een natuurinclusief maripark opgesteld. Een maripark is een maritiem bedrijventerrein binnen windparken op zee waarmee randvoorwaarden worden gecreëerd voor medegebruik en duurzaam ondernemerschap.
BeBright, Movimento en Visiom bundelen de krachten
5 dagen
Drie zakelijke dienstverleners in de zorgsector – BeBright, Movimento en Visiom – hebben de krachten gebundeld. Samen willen de drie partijen één sterke transformatiepartner vormen. Alle drie de bedrijven zijn actief in een ander segment binnen de zorgmarkt.
PMO'er bij SeederDeBoer: Drie starters delen hun ervaring
5 dagen
Hoe is het om te werken als Project Management Officer, of PMO’er? Bij SeederDeBoer weten ze daar alles van – de consultants van het bureau hebben ruime ervaring met PMO-rollen op programma’s en projecten in uiteenlopende sectoren.
Gentse scale-up Uman genereert de ‘perfecte sales pitch’ voor consultants
5 dagen
De klant beter begrijpen dan hijzelf – het is de droom van elke consultant. Met dank aan een Gentse startup is deze droom nu een stukje dichterbij: Uman biedt een AI-gedreven salesplatform dat de uitdagingen van potentiële klanten identificeert en koppelt aan de eigen expertises.
Eraneos stelt Stefan Tijsinger aan als CFO voor de groep
5 dagen
Eraneos heeft de Nederlander Stefan Tijsinger benoemd tot de nieuwe Chief Financial Officer. Stefan Tijsinger is een ervaren professional op het gebied van financiën en digitalisering, met uitgebreide expertise in controlling, accounting, risk & compliance, treasury en fusies en overnames.
Yuma koopt Belgisch data- en AI-adviesbureau B12
5 dagen
Digitale transformatiegroep Yuma heeft B12 Consulting overgenomen. Het is voor Yuma de tweede deal dit jaar in België. Door de overname van B12 Consulting voegt Yuma een groep van ongeveer 45 data scientists toe aan het personeelsbestand, waarmee het team in Nederland en België nu uitkomt op ruim 650 medewerkers.
Staan neemt belang in IT-bemiddelaar Aquemini
5 dagen
Financieel-specialist Staan heeft zijn positie in de IT-markt uitgebreid via een participatie in Aquemini. Staan is een bemiddelaar van talent in finance, data en business intelligence. Het bureau opereert vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Kamerik, ‘s-Hertogenbosch en Hoorn.
Strategy& begeleidt Qwello bij overname van Park & Charge
5 dagen
De Duitse laadpaalexploitant Qwello heeft de Nederlandse markt betreden met de overname van Park & Charge. Strategy& stond de koper bij met strategische M&A-diensten. Qwello bouwt, onder meer met geld van de Amerikaanse private equity-investeerder Tiger Infrastructure Partners, aan een Europees netwerk van laadpalen.
Zes lessen voor managers uit de teamsport
5 dagen
Managers kunnen in hun werk veel leren van topsporters. Ook uit de teamsport vallen veel lessen te halen die managers kunnen meenemen naar hun dagelijkse praktijk. Experts van TWST delen zes van zulke lessen om toe te passen op de werkvloer.
Derde topvrouw op rij voor Arcadis in Nederland: Tanya Sancisi
5 dagen
Arcadis heeft binnenkort een nieuwe baas in Nederland, en wederom valt de keuze op een topvrouw: Tanya Sancisi. Tanya Sancisi neemt per 1 juni de functie van Country Director Nederland over van Cécile Cluitmans, die promotie maakt naar een internationale rol.
WCC lanceert HERA-platform voor registeren juridische identiteit
6 dagen
Utrechts softwarebedrijf WCC heeft het zogeheten Civil Registration and Vital Statistics (CRVS)-systeem ontwikkeld, een systeem voor het registreren van de juridische entiteit van mensen. De softwarespecialist kreeg bij het project waardevolle ondersteuning van Europese technologie-dienstverlener Levi9.
Anderson MacGyver helpt Fiber Experts met nieuw IT-landschap
6 dagen
Duits glasvezelbedrijf Fiber Experts heeft met ondersteuning van Anderson MacGyver een nieuw IT-landschap ontwikkeld. Daarmee is de glasvezel- en breedbandspecialist nu goed uitgerust om zijn activiteiten in Duitsland verder uit te breiden.

Pagina's

Abonneren op consultancy.nl