emerce

4 uur geleden
Websites van ziekenhuizen en huisartsen zijn het meest beveiligd. Ruim 75 procent van de 108 onderzochte websites van ziekenhuizen ondersteunen een HTTPS-verbinding. Maar veel andere zorgsites zijn nog niet zover, zo blijkt uit een onderzoek van Open State Foundation. Van de 22.393 onderzochte websites van zorgaanbieders ondersteunt slechts een derde een verbinding die ervoor zorgt dat het websiteverkeer versleuteld wordt. Slechts 39 procent van de onderzochte websites van zorgaanbieders ondersteunt HTTPS. Van de 8.637 zorgwebsites met een HTTPS-verbinding blijkt dat dit bij 1.786 niet wordt afgedwongen waardoor bezoekers alsnog onnodig risico’s lopen. Bij gebruik van HTTPS worden de gegevens versleuteld, waardoor het voor een buitenstaander, bijvoorbeeld iemand die afluistert, onmogelijk zou moeten zijn om te weten welke gegevens verstuurd worden. Van de onderzochte websites van verloskundigen, aanbieders van geestelijke gezondheidszorg en thuiszorg ondersteunt slechts 34 procent HTTPS. Bij minder dan een derde van deze onderzochte websites wordt HTTPS afgedwongen. Ook websites van fysiotherapeuten en aanbieders van paramedische zorg scoren laag. Iets minder dan de helft van de onderzochte websites van apotheken ondersteunt HTTPS, waarbij 45 procent dit wordt afgedwongen. Bij websites voor tandartsen, mondhygiënisten en aanbieders van gehandicaptenzorg is dit bijna 40 procent. Bij 33 procent van deze websites wordt HTTPS daarnaast ook afgedwongen. Van 3.475 websites van huisartsen ondersteunt 66 procent een HTTPS-verbinding. Bij 68 procent van de websites van ziekenhuizen en 61 procent van de onderzochte websites van huisartsen wordt HTTPS afgedwongen. Van de 161 onderzochte websites van aanbieders van jeugdzorg ondersteunt 56 procent een HTTPS-verbinding maar minder dan 37 procent van de domeinen dwingt HTTPS af. Uit een steekproef van de onderzochte websites blijkt ook nog eens dat verschillende zorgaanbieders op onbeveiligde websites online formulieren aanbieden. Zo zijn er aanmeldings- en inschrijfformulieren te vinden op onbeveiligde websites van huisartsen, apotheken, verloskundigen en aanbieders van geestelijke gezondheidszorg.
6 uur geleden
Nederlandse consumenten shoppen sinds deze zomer zowel ’s weekends als door de week overwegend met de mobiele telefoon, zo laten cijfers van Beslist.nl zien. Vergelijkende cijfers tussen de zomers van 2016 en 2017 laten zien dat men makkelijker en meer mobiel shopt. Het aandeel mobiel verkeer nam met maar liefst zestien procent toe ten opzichte van vorig jaar in de maanden juni, juli en augustus. Het aantal mensen dat via de desktop ging winkelen nam negen procent af. Als mogelijke verklaring geeft de vergelijker: “Het is niet ondenkbaar dat de afschaffing van de roamingkosten in Europa grote invloed heeft tijdens de vakanties. Het lijkt er dus op dat Nederlanders dit voordeel gebruiken om vanaf hun vakantieadres lekker door te blijven winkelen.” Foto: Damian Gadal (cc)
7 uur geleden
Voor het eerst in Nederland: Een tentoonstelling met films uit de hele wereld die gemaakt zijn met mobiele telefoons. De tentoonstelling in het Museum Hilversum aan de Kerkbrink volgende maand is onderdeel van de Dutch Media Week. Jong talent uit de hele wereld etaleert een rauwe of poëtische verbeeldingskracht. Een eye opener, een game changer en een kennismaking met de toekomst van verhalen vertellen, stellen de organisatoren. Per genre gaat het om maximaal vijf producties in lengte variërend van 30 seconden tot 30 minuten. Films draaien non stop in een loop. Het geluid van de films is te horen via koptelefoons.
7 uur geleden
Veel meer Chinezen zijn veel meer verschillende artikelen via internet gaan kopen, overwegend via de mobiele telefoon. Dat is in het kort de simpele verklaring voor de robuuste omzetgroei die Alibaba Group. De verkopen stegen met 53 procent 6,4 miljard euro....
8 uur geleden
Restauranthouders kunnen de bezorgdiensten van Foodora direct gaan integreren in hun kassasysteem. Technologieleverancier Cashdesk werkt ook aan de integratie van Uber Eats en, zodra de techniek het toelaat, ook Deliveroo. “Je ziet vaak dat restaurants drie tablets hebben liggen waarop ze orders van thuisbezorgers ontvangen. Eentje voor Foodora, een voor Deliveroo en een voor Uber Eats”, vertelt Rolf van Alten van Cashdesk. “Daarom gaan wij onze systemen koppelen met alle partijen die eten bezorgen. Ze zijn nog niet allemaal zo ver dat ze dat technisch aan kunnen, maar dat komt wel.” Cashdesk werkt ook met bezorgdienst Scoober van Thuisbezorgd.nl. Het bedrijf levert software en hardware aan de horeca en richt zich specifiek op de bovenkant van de bezorgmarkt. Volgens Van Alten heeft hij in Nederland honderden klanten, onder wie Sushipoint en Sabu Sabu. Vapiano is behalve in Nederland ook in Duitsland, waar het veel groter is, een klant. Restaurants hebben interesse in de geïntegreerde systemen omdat het hen efficiënter laat werken. De bestellingen en, daarmee, marktinformatie komen dan wel binnen in één gecentraliseerde systemen dat dat opslaat en voor analyse ontsluit. Daarnaast kan de ondernemer zich simpelweg beter concentreren op het werk tijdens zijn spitsuren. Foto: Seika (cc)
9 uur geleden
De nieuwe populaire datingapp Happn heeft in Nederland, naar eigen zeggen, zeshonderdduizend gebruikers. Van hen zou ongeveer de helft maandelijks actief zijn. Het aantal downloads groeit rap en de app kan zichzelf zachtjesaan gaan beschouwen als concurrent voor Tinder. ...
9 uur geleden
Ook al is er veel kritiek op de hoge prijzen van MacBooks, de dunne laptops van Apple doen het goed. Zegt TrendForce. Het aantal verscheepte MacBooks steeg 17,1 procent in het tweede kwartaal. Dat komt voor een belangrijk deel door de nieuwe versie van de 12 inch MacBook, het goedkoopste model. De groei betekent dat Apples marktaandeel is gestegen naar 10 procent, dicht bij ASUS, de nummer 4 op de ranglijst na HP, Lenovo en Dell.
10 uur geleden
Online dienstverlener Moneyou, een dochter van ABN, voert een rebranding door. Het bedrijf neemt afscheid van haar huidige look en vervangt die door een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe tone-of-voice. Onderdeel van de rebranding is een verbeterde mobiele website waarop klanten terechtkunnen voor informatie over sparen, lenen en hypotheken. Ook introduceert Moneyou binnenkort de nieuwe app. Ook het uiterlijk en de tone-of-voice voor alle klantcommunicatie en de persoonlijke klantpagina zijn vernieuwd. Tot de nieuwe huisstijl behoren onder andere ‘frisse en levendige kleuren’ in combinatie met eenvoudige portretfotografie in zwart-wit. De rebranding wordt de komende maanden gefaseerd doorgevoerd.
11 uur geleden
Nooit meer haperende muziek als je wat verder weg van de luidspreker loopt. De nieuwe Everplay Bluetooth-speakers van Philips bieden een verbinding tot wel 30 meter, zo claimt de fabrikant en merkhouder Gibson. De makers van Everplay gaan er prat op: de verbinding van elk type uit de reeks is enorm stabiel. Loop gerust naar buiten met je Bluetooth-apparaat als jouw Everplay in de woonkamer staat te spelen. De luisteraars daar zullen er niks van merken. Geen hapering, geen weggevallen verbinding. De speakers bieden verder aantal handige en simpele oplaadmogelijkheden. Met één druk op de knop kun je zien hoeveel leven er nog in je batterij zit. Is de batterij bijna leeg, dan gebruik je eenvoudig de twee-in-een USB-oplaadkabel. De drie nieuwe modellen zijn begin september te bewonderen op de IFA in Berlijn. De BT3900 kost 69.99 euro, de BT6900 kost 99.99 euro en de BT7900 119.99 euro.
11 uur geleden
Containervervoerder Maersk schat de schade als gevolg van een aanval met ransomware op 200 tot 300 miljoen dollar. Dat gaat ten koste van de winst. Dat maakte de Deense vervoerder woensdag bekend bij de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal (PDF). Afgelopen juni was Maersk een van de multinationals die werd geraakt door een uitbraak van ransomware NotPetya. De terminals van de Denen op de Maasvlakte gingen na drie dagen weer open. Het digitaal herstel duurde weken. Het schadebedrag bestaat voornamelijk uit verloren omzet. De totale omvang van de schade zal duidelijk worden bij de presentatie van de cijfers over het derde kwartaal. Maersk zegt dat het meer en andere maatregelen heeft getroffen om zijn digitale veiligheid te vergroten. Veiligheidsspecialisten verwachten dat de uitbraak van ransomware in de toekomst geen uitzondering zal blijken. Digitale veiligheid staat te laag op de prioriteitenlijst van te veel organisaties waardoor het een aanhoudende bron van zorg zal zijn. Het geval van NotPetya laat zien hoe groot en ingrijpend de ketenschade kan zijn. Foto: teralaser (cc)

Pagina's

Abonneren op emerce