emerce

44 min geleden
Het maakt bij Zalando, qua kosten, binnenkort niet meer uit of een klant zijn bestelling pas morgen of vandaag al wil ontvangen. De verzendkosten van same day delivery naderen die van standaard pakketpost. ...
1 uur geleden
Adyen heeft, naar nu blijkt, eind april een bankvergunning verworven. Hierdoor kan het zich, nog meer, profileren als een betaalspecialist. Het kan sneller gaan werken en meer financiële diensten aanbieden. Dat signaleert Simon Lelieveldt op zijn weblog en werd gisteren door CEO Pieter van der Does (foto) in een interview met Het Financieele Dagblad nog eens bevestigd. Volgens Lelieveldt is deze stap illustratief voor een trend waarbij ICT-bedrijven in de financiële sector zich steeds dichter naar de daadwerkelijk betaaltransactie toe bewegen. Een recent voorbeeld is ook Klarna dat, zoals enkele weken geleden bekend werd, in Zweden een bankvergunning wil. De consultant: “Adyen heeft een vergunning voor rekeningen, bankleningen, betaaldiensten, het uitgeven en beheren van andere betaaldiensten, buitenlandse valuta en het uitgeven van elektronisch geld. Ik zou het een ‘betaalbank’ willen noemen”, al zal het ook in zekere mate leningen moeten gaan verstrekken. Webwinkels die met Adyen werken, krijgen het voordeel dat ze sneller hun geld overgemaakt krijgen van eindklanten. Immers, Adyen hoeft de transacties niet maar te laten afhandelen bij een bank. Met de banklicentie wordt die schakel uit de keten weggesneden. Foto: Web Summit (cc)
14 uur geleden
MediaLane Holding heeft zijn groepsdirectie versterkt met Patrick Alders. Die wordt als commercieel directeur (CCO) verantwoordelijk zijn voor de commerciële ontwikkeling bij de vijf bedrijfsonderdelen van MediaLane Holding; MediaLane, OnLane, LiveLane, Mr & Mrs Lane en &C Media. Drie jaar geleden startte Alders zijn bedrijf We Are Free Agents, na elf jaar in verschillende directiefuncties bij Viacom International Media Networks. Per 1 juli maakt hij de overstap naar MediaLane Holding. MediaLane Holding is een media en entertainment bedrijf, opgericht in 2014 door Iris van den Ende. Vanuit een pand aan de Veemkade in Amsterdam is MediaLane uitgegroeid tot een onafhankelijk productiehuis dat content creëert, produceert en distribueert voor televisie, online, live-entertainment en print. Bekende titels zijn bijvoorbeeld De Kwis, onlinekanaal Ponkers en het live event ‘Holland zingt Hazes’
15 uur geleden
Mobile zal in de VS dit jaar goed zijn voor 40 procent van de online geboekte reizen, oftewel 76 miljard dollar. Dit is een toename van 16,7 procent vergeleken met vorig jaar, heeft eMarketer becijferd....
15 uur geleden
Gebruikers van Googles smartphones Nexus en Pixel kunnen niet erg lang genieten van hun toestel. De Huawei Nexus 6P en LG Nexus 5X krijgen na september geen grote updates meer. Mogelijk wordt Android 8 nog net meegenomen. Een dezer dagen heeft Google een lijst gepubliceerd van de ondersteuning die wordt geboden aan zijn smartphones. Die krijgen voortaan twee jaar lang nieuwe Android-versies en nog een extra jaar beveiligingsupdates. Nieuwe Android-versies voor de Pixel en de Pixel XL blijven nog tot oktober volgend jaar uitkomen. Een jaar later, in oktober 2019, stopt Google volledig met de ondersteuning. Het probleem is dat de klok begint te tikken zodra de smartphone is verschenen. Mocht Google zijn Pixel smartphones dit jaar alsnog in de Benelux uitbrengen dan zit er al bijna een jaar op. De toestellen kunnen dan al redelijk snel bij het oud vuil worden gezet. Apple biedt veel langer ondersteuning voor oudere toestellen.
17 uur geleden
Een grote groep Nederlanders uit de creatieve, marketing- en bureauwereld is deze week in Cannes voor het jaarlijkse Lions-festival. De Embassy of Dutch Creativity geeft een sfeerimpressie in beeld. De Embassy of Dutch Creativity http://www.embassyofdutchcreativity.com/ is het ‘ministerie van buitenlandse zaken’ voor de Nederlandse creatieve industrie dat dit jaar voor de derde keer in Cannes ons bedrijfsleven in het buitenland promoot. Zijn Sabrina Naouri legde het in beeld vast.
17 uur geleden
PostNL neemt JP Haarlem Delivery over, een full service dienstverlener op het gebied van bezorging en montage van meubels. Daarmee stapt de pakketvervoerder in de hoogwaardige dienstverlening in het bezorgen en monteren van meubels bij consumenten thuis. PostNL biedt naast het bezorgen van post en pakketten ook bezorg- en installatieservice voor grote en zware consumenten artikelen. De gespecialiseerde bezorgers van PostNL [email protected] verzorgen ‘over de drempel’ service met het plaatsen en aansluiten van wasmachines, het in elkaar zetten van tuinsets en het inbouwen van keukenapparatuur. JP Haarlem Delivery bedient veel meubelwinkels in het midden- en hoog segment. JP blijft als ‘standalone’ bedrijf opereren onder de vlag van PostNL. Daarbij behoudt men zijn eigen netwerk, huidige management en personeel met de specifieke kennis en ervaring in de branche.
18 uur geleden
Televisie is niet meer Nederlands dominante kanaal voor het verspreiden van nieuws. Binnenkort neemt de telefoon het over van de laptop en desktop als primaire drager. Dat is af te leiden uit het internationale onderzoek ‘Digital News Report 2017’ van Reuters. De nieuwsorganisatie bestempelt NU.nl, NOS Nieuws en De Telegraaf als de drie grootste online nieuwskanalen van Nederland. Geen verrassing. Maar het stelt ook dat veertien procent van de nieuwsconsumenten een online abonnement heeft (+2 ppt) en dat 22 procent een adblocker gebruikt (+2ppt). Het onderzoek laat ook zien dat Whatsapp het nummer twee sociale kanaal is voor nieuwsdistributie, twee groter dan Twitter en YouTube. Online nieuwspubliek vertrouwt vooral de nieuwsselectie die ze zelf samenstellen. Foto: kestereverts (cc)
19 uur geleden
ABN AMRO test met een selecte groep gebruikers onder andere een speciale zogenoemde Kerv ring of horloge met NFC-techniek (Near Field Communication), waarmee betaald kan worden bij bijna 40 miljoen contactloze betaalautomaten wereldwijd. Samen met de eerste gebruikers gaat de bank kijken hoe deze betaalmogelijkheid aanslaat. Tegelijkertijd zoekt de bank meer partners om mee samen te werken. Als alles naar wens verloopt hoopt de bank eind dit jaar deze betaaltechniek ook voor klanten beschikbaar te hebben. Voor de pilot wordt samengewerkt met Mastercard en DIGISEQ.
19 uur geleden
Iskander Smit, momenteel Strategy en Innovation director bij info.nl, zal als Design United gasthoogleraar tot het TU Delft Connected Everyday Lab toetreden. Daar zal hij zich richten op een nieuw thema, ‘Ontwerp de toekomst voor slimme steden’. In samenwerking met het Connected Everyday Lab, zal Smit een onderzoeksprogramma opzetten om na te gaan welke rol slimme objecten kunnen spelen bij het verbeteren van steden, met name met betrekking tot de luchtkwaliteit. Smit is ervan overtuigd dat ontwerpers, vanwege de snelle ontwikkeling op het gebied van Machine Learning en het Internet of Things, de aandacht moeten verleggen naar het ontwerpen van regels en gedrag. Bovendien hebben ontwerpers de verantwoordelijkheid om de sociale en ethische implicaties en standaarden van hun werk goed te overwegen. ‘Design kent een aantal nieuwe uitdagingen. Niet alleen mensgericht ontwerp, want gebruikers ontwerpen ook door dingen te gebruiken en dus moeten we de nieuwe rol van dingen leren begrijpen.’

Pagina's

Abonneren op emerce