emerce

380 nieuwsberichten gevonden
Infographic: houdt het internet stand onder corona?
38 min
Een niet onaanzienlijk deel van de wereldbevolking zit thuis als gevolg van het coronavirus en dat heeft gevolgen voor het internetverkeer dat fors is gestegen. Zo ook in de VS, waar het internet is uitgevonden. Peak Usage Is Now The Norm, staat te lezen in onderstaande infographic.
Rechtbanken gaan experimenteren met Skype en ‘telehoren’
1 uur
Nu de rechtszalen leeg zijn wil de Raad voor de rechtspraak gaan experimenteren met het volgen van rechtszaken via Skype. De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland maakt zich naar eigen zeggen grote zorgen over de rechtspraak tijdens de coronacrisis. De vereniging ziet veel organisaties overstappen op videobellen. Maar de rechtspraak heeft na twee en een halve week nog maar mondjesmaat ‘tele-horen’ via video mogelijk gemaakt. De Raad voor de rechtspraak benadrukt dat rechters de afgelopen week toch nog in ruim 22.000 zaken uitspraak hebben gedaan. Dat is een kleine 80 procent van het normale aantal zaken in een week. Wel ging het om zaken die grotendeels voor de coronacrisis waren aangebracht en behandeld. Het merendeel van de zaken wordt nu telefonisch of via een videoverbinding behandeld. Schriftelijke procedures gaan ook gewoon door. Op dit moment wordt gewerkt aan een plan hoe rechtbanken en -hoven verder gaan na 6 april.
Amazon stelt Prime Day minstens een maand uit
9 uur
Amazon verplaatst zijn zomerse koopjesfeest Prime Day naar augustus vanwege het coronavirus. Het uitstel kost Amazon volgens een interne memo 100 tot 300 miljoen dollar. Prime Day begon in 2015 werd tot dusverre steeds in juli gehouden. Vorig jaar duurde de ‘dag’ 48 uur en bedroeg de handelsomzet (inclusief partners) naar schatting ruim 7 miljard dollar. In totaal zouden 175 miljoen artikelen zijn verkocht. Amazon geeft daarover zelf geen cijfers vrij. Vorig jaar trok Amazon het begin van zijn internationale koopjes Prime Day twee weken naar voren. Abonnees van Prime konden toen al tientallen procenten korting vangen, maar wel alleen op producten en diensten van Amazon. Prime Day 2020 wordt echter een uitdaging. Het is moeilijk te voorspellen of in augustus het virus onder controle zal zijn en of consumenten geld willen uitgeven. Daarnaast is er onzekerheid over de beschikbaarheid van personeel. Het geprojecteerde verlies bestaat volgens het gelekte memo, waarop Amazon nog niet heeft gereageerd, uit zeker 5 miljoen (onverkochte) artikelen die in een later stadium mogelijk moeten worden afgeprijsd.
Streep door Cannes Lion 2020
11 uur
Het reclame- en marketingfestival Cannes Lion, dat al van juni naar oktober was verplaatst, gaat dit jaar niet door. De organisatie meldt dat het evenement pas weer in juni 2021 wordt gehouden. De organisatie schat in dat de sector de komende maanden alle aandacht moet gaan richten op overleven en ook in oktober veel mensen wegblijven. Directeur Simon Cook zegt dat ‘we allemaal uitkijken naar een meer positieve tijd’. Het is nog maar een paar weken geleden dat de organisatie aankondigde naar oktober te verhuizen. Voor het eerst zouden Amazon en Netflix prestaties geven, naast Microsofts Kathleen Hall, Procter & Gambles Marc Pritchard Burger Kings Fernando Machado. Cannes Lions wordt ook wel de jaarlijkse hoogmis van de internationale reclame genoemd. De Nederlandse vertegenwoordigers van Cannes Lions zijn de Orange Lions. Vorig jaar stuurde Orange Lions veertien Young Lions naar Cannes voor de Young Lions Competition. Het Duitse marketingcongres DMEXCO (23 en 24 september) gaat vooralsnog door. Het congres meent dat het een belangrijke rol kan spelen in een post-corona tijdperk. Productie, verkoop en communicatie gaan veranderen. Wel erkent de organisatie dat ontwikkelingen rond het coronavirus moeilijk te voorspellen zijn en men afhankelijk is van maatregelen die de Duitse overheid dicteert. Microsoft heeft inmiddels besloten om in 2020 geen fysieke evenementen meer te houden, wel virtuele.  
Amerikaanse winkels Apple blijven tot mei gesloten
16 uur
Apple gaat zijn Amerikaanse winkels toch niet al in april weer openen, zo blijkt uit een memo van hoofd Retail & People Deirdre O’Brien waaruit 9to5Mac citeert. Op zijn vroegst gaan de winkels begin mei open. De meeste winkels in China zijn alweer enige tijd open, maar elders in de wereld is dat niet het geval. De drie Nederlandse winkels blijven vooralsnog gesloten. Dat geldt ook voor de Apple winkel in Brussel. In de memo verzekert O’Brien dat Apple de winkelmedewerkers blijft steunen en zij niet voor hun banen hoeven te vrezen. In Nederland neemt KPN tijdelijk afscheid van ruim tweehonderd uitzendkrachten die in de winkels van het telecombedrijf werken. 91 van de 107 winkels blijven vanwege de coronamaatregelen dicht. Foto Apple
PostNL kampt met ziekteverzuim en achterstanden
17 uur
PostNL erkent dat het bedrijf als gevolg van de coronamaatregelen kampt met een hoog ziekteverzuim. Vanwege de extra drukte is er een achterstand bij de pakketbezorging ontstaan. Het bedrijf hoopt die achterstand vandaag of zaterdag weg te werken, zegt een woordvoerder vrijdag tegen NU.nl. De achterstand is vooral dinsdag ontstaan, de drukste dag van de week. De volumes zijn nu even hoog als in de kerstperiode, normaal gesproken de drukste tijd van het jaar. De hausse waar het bedrijf nu mee te maken heeft, kon het niet zien aankomen. PostNL had vorige week als gewaarschuwd voor vertragingen bij de bezorging.
Essent en energiedirect.nl selecteren Accenture Interactive als nieuw bureau
17 uur
Accenture Interactive gaat aan de slag voor Essent en energiedirect.nl. Het bedrijf brengt de communicatiestrategie, campagne-ontwikkeling en -realisatie onder bij het team van Accenture Interactive in Amsterdam. Accenture Interactive levert in Nederland, sinds de acquisitie van Storm Digital in 2019, een volledig aanbod aan marketingdiensten voor zijn klanten. Het werk dat uitgevoerd zal worden voor Essent en energiedirect.nl gaat dan ook verder dan alleen de reclamecampagne. Het is de specifieke wens geweest van Essent om een goede integratie te bieden van data, creativiteit én media. Er zal nauw worden samengewerkt met het in-house digital team van Essent. De pitch is begeleid door Aranka Staijen van 3MO.
Aanbod Eventbrite verschuift naar online evenementen
18 uur
De omzet van ticketsite Eventbrite moet in tijden dat nagenoeg alle festivals en evenementen wereldwijd zijn afgelast fors zijn gedaald. Daarover communiceert het bedrijf liever niet: wel dat de vraag van consumenten naar online evenementen in maart is vertienvoudigd. Het aanbod op Eventbrite bestaat nu vooral uit yogaklasjes, workshops zoals kaasproeverijen en online huiskamerconcerten. De categorieën workshops, persoonlijke ontwikkeling en fitness en wellness maken als eerste de overstap naar online.
Mogelijk aparte Apple app voor wachtwoorden
19 uur
Apple lijkt te werken aan een aparte applicatie voor het opslaan van wachtwoorden. Dat valt af te leiden uit gelekte code van iOS 14 die in juni wordt gepresenteerd. De toepassing zou de iCloud sleutelhanger moeten gaan vervangen en een volwaardig alternatief worden voor apps als Lastpass en 1Password. Ook zou Apple tweestapswachtwoorden willen faciliteren in de iCloud sleutelhanger te steken. Dat maakt het inloggen van online diensten wat simpeler.

Steeds meer besmettingen bij dc’s Amazon
19 uur
Bij zeker dertig distributiecentra van Amazon in de VS zijn besmettingen van het coronavirus geconstateerd. Werknemers maken zich steeds meer zorgen, zo blijkt uit een inventarisatie van GeekWire. In New York, Chicago en Detroit heeft personeel het werk uit protest stilgelegd. Zij eisen dat Amazon de dc’s tijdelijk sluit en desinfecteert. Frank Eliason werkt bij een Amazon dc in New Jersey, waar twee collega’s naar huis zijn gestuurd met ziekteverschijnselen. Zelf is Eliason diabetespatiënt. ‘Werknemers zijn bang, ik ben bang, ik wil deze ziekte niet mee naar huis nemen.’ Amazon doet zelf geen mededelingen over het aantal gevallen, maar afgaande op berichten op Facebook zouden 30 van de 175 dc’s te maken hebben (gehad) met besmettingsgevallen. De VS zijn inmiddels het epicentrum van het coronavirus. Het dodental is gestegen naar 5926. Ook zijn er ruim 243.000 geregistreerde besmettingen. Sinds zondag is Amazon begonnen met het opnemen van de temperatuur van werknemers in New York en Seattle en die maatregel wordt ook elders ingevoerd. Bij verhoging worden werknemers naar huis gestuurd. Amazon betaalt hun loon door. Ook worden in alle dc’s desinfectiemiddelen aangeboden. Maar sommige werknemers melden dat er een tekort is aan beschermingsmiddelen. Amazon zegt dat het 350 miljoen dollar heeft uitgetrokken voor maatregelen tegen het coronavirus, zoals verhoging van het salaris. De verwachting is dat dat bedrag nog verder wordt verhoogd. Omdat veel winkels zijn gesloten, wordt veel meer online besteld en heeft het bedrijf al 80.000 extra mensen moeten aannemen. Daar komen zeker nog eens 20.000 bij. Daardoor wordt het alsmaar drukker in de dc’s en is de verspreiding van het virus wellicht lastig te beteugelen. Amerikaanse senatoren maken zich al langer zorgen om de hygiëne in de distributiecentra van Amazon. Onder meer Cory Booker, Robert Menendez en presidentskandidaat Bernie Sanders beweren dat er onvoldoende disinfectiemiddelen zijn in de magazijnen van de retailer. De senatoren noemen de dc’s potentiële brandhaarden voor infectieziekten. Autoriteiten zullen niet snel overgaan tot sluiting van de dc’s, aangezien mensen afhankelijk zijn geworden van online bestellingen. Foto Amazon
Doelstellingen Videoland blijven ongewijzigd
20 uur
Bij de televisie- en radiobusiness rekent RTL Group op teruglopende resultaten in deze en komende maanden. Bij Videoland en TV Now in Duitsland zijn de doelstellingen, en daarmee de verwachtingen, ongewijzigd. Dat zegt het Duitse mediaconcern in een communiqué aan de financiële markt. “Op middellange termijn houden we vast aan de doelstellingen voor de streamingdiensten: tussen de vijf en zeven miljoen abonnees, een omzet van 500 miljoen euro en een break-even resultaat per 2025.” Over de tv- en radio-activiteiten is RTL Group minder uitgesproken. De aandeelhouders krijgen enkel te horen dat de eerder uitgesproken omzetverwachting niet wordt gehaald en dat het dividend van vier euro per aandeel niet zal worden uitbetaald. De mediagroep stuurt sterk op kostenverlaging en cashflow. “We hebben een laag schuldenniveau en een onaangeroerde kredietlijn bij Bertelsmann”, de grootaandeelhouder, “die pas afloopt in 2023.” Het is aannemelijk de productiekant van het concern lagere omzetten gaat draaien. Er wordt althans minder televisie gemaakt door en met mensen. Dat leidt ook tot lagere omzetten uit reclame. Deze trend speelt de producenten van animaties echter in de hand, want hun verhalen worden op computers geproduceerd. De komende maanden moeten uitwijzen hoe sterk de trend richting digitale animaties op grote publiekszenders is. Foto: Jorge Franganillo (cc)
NYT bevestigt: Amazon werkt aan rivaal Google Stadia
21 uur
Amazon lijkt te werken aan een cloudgebaseerd gameplatform dat moet concurreren met Google Stadia. Volgens The New York Times gaat het om Project Tempo. Vorig jaar al gingen er geruchten dat Amazon met een eigen streamingdienst zou komen. Aanvankelijk was het de bedoeling om het platform dit jaar al te lanceren, maar vanwege de coronacrisis is het project uitgesteld tot 2021. Amazon is eigenaar van Twitch, maar via dat kanaal kun je alleen zien hoe anderen games spelen. Via het nieuwe platform kun je zelf games spelen vanuit de cloud, zelfs op relatief lichte pc’s. Amazon ontwikkelt inmiddels ook zelf games, en heeft twee releases ingepland voor mei. Het gaat om sci-fi shooter Crucible, ontwikkeld door Relentless Studios, en een multispeler game New World.
Noren houden dagelijkse competitie e-sports
22 uur
In de strijd tegen de verveling en om een gevoel van sportieve verwantschap te creëeren worden er in Noorwegen sinds kort dagelijkse competites e-sports gehouden met Fifa20 en Fortnite. Iedere dag van de week om vijf uur in de middag schuiven Noren massaal aan om samen te gamen. Omdat ze niet naar buiten kunnen voor vermaak met vrienden zoeken de gamers hun sociale vertier binnenshuis, achter de computer. Het initiatief komt van Gamer.no bestaat al wat langer (Good Game), maar voor de nieuwe nationale competitie e-sports werkt de uitgever samen met internetprovider Telia. Good Game is de afgelopen jaren een toernooileider geweest voor de Telialiga en de E-serie. De Telialiga is een divisie- en seizoensreeksgame. Hier ontmoeten de beste teams en spelers van Noorwegen elkaar in vijf verschillende wedstrijden om te vechten voor het recht om zichzelf Noorse kampioen te noemen. De scope van de competitie is in de nieuwe opzet verbreed naar het hele land. Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden. Cookie instellingen Foto: steamXO (cc)
Dutch Digital Agencies bezorgd om overheidsmaatregel werkbehoud
23 uur
Dutch Digital Agencies (DDA), de belangenorganisatie voor digitale bureaus in Nederland, is teleurgesteld over de uitwerking van de Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud-regeling. Ze stuurt een brandbrief aan de overheid omdat met name jonge, snelgroeiende digitale bedrijven in de portemonnee worden getroffen. “Dit is funest voor veel van onze bureaus”, zegt DDA-voorzitter Ivo Roefs. “Los van startups en scale-ups, moeten we andere branches zeker ook niet vergeten. Onze leden bestaan uit snelgroeiende organisaties en worden ook niet geholpen met deze regeling. De pijn zit ‘m in de wijze waarop de twintig procent omzetdaling berekend wordt. Helaas heeft de overheid ervoor gekozen deze omzetdaling alleen te relateren aan het gemiddelde over 2019. Dit heeft flinke gevolgen voor groeiende bedrijven.” Roefs illustreert de wrevel onder een deel van zijn achterban met dit voorbeeld. “Begin 2019 heeft iemand een omzet van 200.000 per maand. De onderneming draait goed, groeit stevig en eindigt met 300.000 per maand omzet. Dan kom je gemiddeld op 250.000 omzet per maand. Om omzetdaling van twintig procent aan te tonen moet de omzet dan zijn gedaald tot 200.000. Echter, op basis van de huidige omzet is het een daling van 100.000. Dat betekent dat een de omzetdaling van dertig procent van het huidige werkelijke omzetniveau te klein is voor steun, en een omzet daling van veertig procent onvoldoende steun geeft.” DDA roept de overheid op om snel met aanvullende maatregelen te komen waar snelgroeiende bedrijven baat bij hebben. Een oplossing zou kunnen zijn, zo klinkt de suggestie, om een accountantsverklaring te laten afgeven om een eventuele stevige omzetgroei in 2019 aan te tonen. Die kan leiden tot een ander ‘normaal’ omzetniveau en een daarbij passende financieel vangnet. Foto: Markus Spiske (cc)
23,4 miljard dollar besteed aan apps, dankzij corona
23 uur
Het verplicht thuiszitten blijkt zeer gunstig uit te pakken voor de appwinkels van Apple en Google. In het eerste kwartaal is voor 23,4 miljard dollar besteed aan apps, 20 procent meer dan een jaar eerder, zo blijkt uit cijfers van App Annie. iOS nam 15 miljard voor zijn rekening en Google 8,3 miljard. 16,7 miljard ging naar games, een indicatie dat consumenten vooral afleiding zochten. Naast games ging de belangstelling uit naar foto en video-apps waaronder TikTok. De VS en China droegen vooral bij aan de omzet van iOS, bij Google ging het om de VS, Japan en Zuid Korea. De cijfers zijn goed nieuws voor Apple, dat in het kwartaal flink minder smartphones verkocht. Het is echter de vraag of het voldoende zal zijn om de verliezen te compenseren.
Fitbit Charge met geïntegreerde GPS
1 dag
Fitbit mag dan tegenwoordig van Google zijn, het maakt nog steeds producten onder eigen naam. Deze week werd de Charge 4 gelanceerd, de eerste activiteitentracker van het bedrijf met een geïntegreerde GPS. De GPS-tracking start en stopt automatisch wanneer de gebruiker zijn training begint en eindigt. Nieuw is ook een gepersonaliseerde meting op basis van leeftijd en hartslag in rust. Verder kent de Charge 4 een Spotify Control-functie om favoriete afspeellijsten en nummers te bedienen vanaf de pols. Charge 4 kost 149,95 euro in zwart, palissander of staalblauw. Er is ook een Charge 4 Special Edition (169,95 euro) met een exclusieve geweven band en een klassieke zwarte band.
ACM stelt regels op voor vouchers
1 dag
De ACM heeft uitgangspunten geformuleerd voor branches die nadenken over het aanbieden van vouchers, bijvoorbeeld omdat evenementen of vakanties worden uitgesteld. Bedrijven willen hiermee faillissementen voorkomen die ontstaan als consumenten massaal hun geld terugvragen. Deze uitgangspunten gelden voor regelingen waarbij consumenten al (aan)betaald hebben voor de levering van een product of dienst, maar nog niet geleverd hebben gekregen. Volgens de wet heeft de consument dan recht op terugbetaling. Bij het aanbieden van een voucher geldt: Uitgangspunt blijft dat consumenten bij annuleringen in principe recht hebben op terugbetaling. Dat is een wettelijk recht dat de ACM niet opzij kan zetten. De voucher moet een volwaardige vervanging zijn voor de consument, bijvoorbeeld door levering van het product of dienst op een later tijdstip met een gelijk of goed vergelijkbaar product of dienst. De voucher moet een redelijke geldigheidsduur hebben, bijvoorbeeld 12 maanden. Restbedrag (bedrag van de voucher dat nog niet is besteed) moet achteraf actief en binnen een redelijke termijn. De voucher moet ook de eerder betaalde reserverings,- en administratiekosten en dergelijke vergoeden. Consumenten die een aanbetaling hebben gedaan, hoeven niet het restant van de som te betalen als het bedrijf de overeenkomst niet kan nakomen. De consument krijgt dan een voucher voor het bedrag van de aanbetaling die hij heeft gedaan. Verder moeten de vouchers zoveel mogelijk gedekt zijn door een garantiefonds of een vergelijkbare partij. Dit geeft de consument meer zekerheid dat de ondernemer de verplichting die verbonden is aan de uitgifte van de voucher ook kan nakomen. De ACM ondersteunt tot slot het overdraagbaar maken van vouchers, zodat consumenten deze desgewenst kunnen doorverkopen. Foto Pixabay
Bijna drie op de vijf Nederlanders maakt gebruik van online platforms
1 dag
Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft 58 procent in 2019 wel eens gebruik gemaakt van online platforms om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden, kochten tweedehands goederen of boekten een accommodatie via zo’n online platform. Dit blijkt uit onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019 van CBS. Digitale platformen brengen vraag en aanbod van goederen, diensten en informatie bij elkaar. Digitale platformen functioneren niet alleen als intermediair tussen bedrijven en consumenten, maar steeds vaker ook tussen consumenten onderling. Particulieren maken het meest gebruikt van de digitale platforms om bijvoorbeeld maaltijden te bestellen. In 2019 heeft 35 procent van de Nederlanders via een digitaal platform zoals Thuisbezorgd of Deliveroo maaltijden besteld bij een restaurant, fastfoodketen of cateraar. Daarnaast kocht 32 procent tweedehands goederen via een app of website zoals Marktplaats. Een op de vijf heeft een accommodatie via een online platform geboekt. In veel mindere mate maakten Nederlanders gebruik van digitale platformen om vervoerdiensten te bestellen (8 procent), personen in te huren voor klussen (4 procent) of auto te huren van een particulier persoon (2 procent). Het zijn vooral 25- tot 45- jarigen die gebruik maken van een of meerdere online platforms. Van de 12- tot 25-jarigen en 45- tot 65-jarigen deed respectievelijk 64 en 57 procent dit. Onder 65-plussers is het gebruik van digitale platforms het minst populair; 23 procent maakte hier gebruik van. Naast leeftijd spelen ook digitale vaardigheden een rol bij het gebruik van online platforms. Minder digitaal vaardige mensen maken minder vaak gebruik van platforms dan digitaal vaardigen, te weten 30 procent tegen 78 procent.

Mac en Windows apps voor Facebook Messenger
1 dag
Facebook heeft zojuist de Messenger app vrijgegeven voor Windows en Mac. Die laatste is ook al te vinden in de Nederlandse Mac App Store. De Messenger app voor Windows was al overigens al langer beschikbaar, die voor Mac aanvankelijk alleen in Frankrijk. De apps waren een jaar geleden al aangekondigd op het F8 congres. In de appwinkels voor Windows en Mac waren wel allerlei Facebook en Messenger apps te vinden van derden. Vorig jaar verwijderde Facebook zijn Facebook app voor Windows 10 uit de Microsoft Store, daar is nu alleen nog de Instagram app te vinden naast een beperkte app voor WhatsApp die niet zonder de smartphone werkt. Messenger schiet voor videovergaderen overigens tekort. Maar acht deelnemers zijn tegelijk toegestaan, in Zoom zijn dat er 100 tot 500.
Minder Nederlanders kochten in 2019 over de grens
1 dag
Minder Nederlanders kochten in 2019 over de grens. Het aantal van 4,6 miljoen cross-border shoppers in Nederland is een daling van 8 procent ten opzichte van 2018, toen het er nog 5 miljoen waren. Dat blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland. 34 procent van de Nederlandse bevolking van vijftien jaar of ouder koopt bij buitenlandse webshops. Samen hebben zij voor 1,1 miljard euro online over de grens uitgegeven, een stijging van 22 procent ten opzichte van 2018. Het aandeel van de aankopen die over de grens zijn gedaan binnen de totale online bestedingen uit de Thuiswinkel Markt Monitor ook is toegenomen, van 3,4 procent in 2018 naar 4,2 procent in 2019. Vergeleken met de landen om ons heen is dit een laag aandeel, wat betekent dat Nederlandse consumenten nog steeds een sterke voorkeur hebben voor webwinkels in eigen land. Net als in voorgaande jaren blijft China de populairste bestemming voor cross-border shoppende Nederlanders: bijna een derde van de online bestedingen aan producten en diensten in het buitenland vindt plaats bij Chinese webwinkels. Duitsland groeit in populariteit (van 17 procent in 2018 naar 21 procent in 2019), terwijl Groot-Brittannië minder populair wordt (van 15 naar 11 procent).  
Proef met 5G in Amsterdam Zuidoost afgeblazen
1 dag
Een eerder aangekondigde proef met 5G in Heesterveld in Amsterdam Zuidoost gaat voorlopig niet door. Het stadsbestuur wil eerst met de bewoners van de wijk in gesprek gaan, zo meldt Het Parool. De grootschalige test van 5G moest plaatsvinden tijdens de wedstrijden in de Arena tijdens het Europees Kampioenschap deze zomer. Die gaan sowieso niet door. Een tweede kans is Sail in augustus. Het stadsbestuur benadrukt tegenover Het Parool dat er momenteel nergens in de stad met 5G wordt gewerkt, in tegenstelling tot wat sommige berichten op sociale media beweren.
BERT en FiftyTwoDegreesNorth verder als Doop
1 dag
De Enschedese creatieve bureaus FiftyTwoDegreesNorth en BERT Creative Agency en Pineappletree uit Naarden gaan verder als Doop. De drie bedrijven waren al samengegaan, maar nemen nu een nieuwe identiteit aan. Directeur-eigenaar van FiftyTwoDegreesNorth (52DN), Marcel Roorda, nam in 2017 BERT Creative Agency over. 52DN richt zich op mobiele toepassingen en werkt voor opdrachtgevers in binnen en buitenland. Met het landelijk opererende BERT werd veel digitale kennis toegevoegd op het gebied van strategie, visuele identiteit en online oplossingen. Vorig jaar kwam Pineappletree daar nog eens bij. Met Doop bedient Roorda nu naar eigen zeggen de volledige ‘horizontale dienstenkolom’ op het gebied van communicatie en IT. Met Doop en ruim 45 medewerkers denkt Roorda zijn opdrachtgevers adequaat te kunnen bedienen en klaar te zijn voor de vragen van morgen. Foto Pixabay
Betaalleverancier CCV geeft klanten gratis webshop
1 dag
Retailers die door het coronavirus hun fysieke zaken hebben moeten sluiten, krijgen van hun betaalleverancier CCV gratis een webshop. CCV is in digitale domein namelijk al vier jaar een landelijke speler met een eigen webwinkelplatform. Vanuit die achtergrond is het relatief makkelijk om het tijdelijke aanbod van de gratis shops te doen. Tot 30 april betalen uitbaters ook geen pakketprijs voor het platform. Deze periode kan verlengd worden als ook de coronamaatregelen van de overheid worden verlengd. Handelaren betalen enkel 39 cent per verwerkte transactie. Bastiaan Phlips, CCV e-commerce Business Development Manager zegt in een persbericht: “Digitalisering was in veel sectoren altijd al een moeilijk verhaal”, vult Phlips aan. “Deze crisis is verschrikkelijk, maar we geloven dat het ook een katalysator voor digitalisering kan zijn.” Foto: Petras Gagilas (cc)
Funda organiseert virtuele bezichtigingen van huizen
1 dag
Funda helpt makelaars om toch bezichtingen van koophuizen te laten inplannen ondanks de beperkingen die het coronavirus met zich meebrengt. De huizensite helpt met het organiseren van virtuele rondleidingen. Virtueel kan daarbij op twee manieren worden uitgelegd. Huizen waarvan 3D-modellen zijn gemaakt, staan potentiële huizenkopers toe om door die panden te lopen via hun computer. Zo krijgen ze op zijn minst een indruk van de inrichting en afmetingen. Daarnaast kunnen woningzoekenden op met hun makelaar op een aangewezen tijdstip via een live-videoverbinding deelnemen aan een rondleiding. Daarbij kunnen zij direct vragen stellen via een chatfunctionaliteit. Funda ondersteunt hiertoe alle in de markt gangbare applicaties zoals Facebook Live, Instagram Live en Zoom. Directeur Quinten Schevernels zegt dat de interesse voor verhuizen niet lijkt afgenomen: De woonmarkt is zeker niet op slot. Traffic bij Funda is weer terug op het normale niveau en het aantal informatie-verzoeken naar makelaars zien we ook weer stijgen. Uiteraard zijn er wel allerlei maatregelen om bv. een woning veilig te kunnen bezichtigen (fysiek of virtueel). — Quintin Schevernels (@Quintin24) April 1, 2020 Ook zijn organisatie is noodgedwongen vrijwel helemaal thuis aan het werk. De reguliere agile werkwijze vindt nu plaats via videocalls en zelfs de hackathon eind vorige week, met een kleine honderd deelnemers. De ervaringen daar leidden tot de invoering van de virtuele bezichtigingen. The presentations of our weeklong hackathon have started. Ofcourse remote with almost 100 participants. Very excited to see the outcome (and hope to ship some stuff soon). — Quintin Schevernels (@Quintin24) March 27, 2020 Foto: Alix Guillard (cc)
WE Fashion gaat verkopen op bol.com
1 dag
Moderetailer WE Fashion zet veertienduizend kledingstukken op bol.com en vergroot daarmee zijn digitale bereik met meer dan tien miljoen winkelbezoekers. Vandaag is WE Fashion in Nederland live gegaan met dames-, kinder- en herenkleding op het domein van bol.com. De verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van dit jaar wordt uitgebreid naar België. De bestellingen worden direct vanuit het distributiecentrum van WE Fashion verzonden. “Onlangs hebben we dames,- en herenkleding aan ons assortiment toegevoegd. Daarmee is onze winkel completer dan ooit. WE Fashion biedt met hun collectie een zeer mooie toevoeging aan ons platform en het aanbod voor onze klanten”, Aldus Stefan Brzozowski, divisiedirector fashion bij bol.com.
Icecat rondt overname Franse dataspecialist af
1 dag
De Nederlandse dataleverancier voor het e-commercekanaal Icecat heeft de overname van het Franse Cedemo afgerond. Daarmee wordt Icecat eigenaar van een specialist op het gebied van speelgoed- en entertainment. De overgedragen data-activiteit omvat naast het leveren van speelgoeddata ook productgegevens voor videogames, games, gelicenseerde producten en game-accessoires. Webwinkels nemen dat soort data af in hun productomschrijvingen. Cedemo uit Monaco wordt de lokale, Franse vertegenwoordiging van Icecat. De onderneming richt zich voornamelijk op de Franse markt en werkt voor retailers zoals Cdiscount, Amazon, Jouet Club, Micromania/GameStop, E.Leclerc en merken zoals LEGO, Epoch d’Enfance, Mattel, Playmobil, EA en Ubisoft. Het Nederlandse moederbedrijf is aanmerkelijk breder georiënteerd en vindt in Zuid-Frankrijk een nieuwe verkoopkantoor. De overname zal naar verwachting tien procent toevoegen aan de omzetgroei van Icecat op jaarbasis en er is geen direct effect op de winstgevendheid te verwachten. Directeur Martijn Hoogeveen betaalt de overname met 90.257 nieuwe gewone aandelen van Icecat, ongeveer een procent van het totale aandelenkapitaal, en betaalt cash negenhonderdduizend euro. Hoogeveen: “Icecat krijgt [in de huidige periode van de coronacrisis, red.] twee keer meer aanvragen voor gratis content. Vooral van webwinkelplatformen en merken investeren door.” Foto: Eirien Ccc)
Capayable stopt met achteraf betalen, klanten naar Billink
1 dag
Betaalbedrijf Capayable stopt per 1 mei 2020 met zijn achterafbetaaldienst. De klanten gaan per die datum over naar branchegenoot Billink. De onderneming zelf hernoemt zich en gaat door als In3. De bedrijven zijn een samenwerking aangegaan om de actieve klanten over te dragen. Dat zijn webwinkels die de technologie van Capayable gebruiken om de consument achteraf te laten betalen. Over het aantal doen de onderneming geen uitspraak. Capayable, ooit een spin-off uit PostNL, heeft besloten om zich helemaal te gaan richten op een zelfontwikkeld betaalconcept: gespreid betalen in drie termijnen. Dat ging live in juni 2016. De leiding heeft besloten om zich helemaal te gaan richten op In3 en te stoppen met de achterafbetaaldienst. Dat komt niet helemaal onverwacht, want in juni 2018 was er al spake van een geplande rebranding naar In3. Billink is een bekende speler in zijn segment en biedt met flexibel een inzetbare achterafbetaalmethode voor zowel de b2c- als b2b-markt. Foto: Steve Snodgrass (cc)

WE Fashion wordt partner van bol.com
1 dag
WE Fashion gaat zijn collectie ook aanbieden via bol.com. Vanaf vandaag is de volledige MEN, WOMEN en KIDS collectie verkrijgbaar via het platform.  De samenwerking tussen de modeketen en de webwinkel is in eerste instantie gericht op Nederland, maar de verwachting is dat dit in het tweede kwartaal van dit jaar wordt uitgebreid naar België. De bestellingen worden direct vanuit het distributiecentrum van WE Fashion verzonden. WE deed al zaken via wehkamp en Zalando.
Trunkrs breidt bezorgingscapaciteit voor versproducten uit
1 dag
Trunkrs breidt de bezorgingscapaciteit voor versproducten per direct uit in heel Nederland. Het bedrijf biedt de voedselsector de mogelijkheid om hun producten bij klanten thuis te laten bezorgen. De dienstverlening is opgezet in samenwerking met INAMOOD en kan ook door andere versleveranciers ingezet worden. Ook verschillende andere vleesleveranciers verzenden hun vleesproducten sinds deze week landelijk via Trunkrs. Om verse producten te vervoeren zijn verschillende aanpassingen in het logistieke proces nodig. Zo heeft Trunkrs alle distributiecentra uitgerust met vriezers en worden speciale dozen met additionele koeling gebruikt tijdens de ritten zelf. Voor de versproducten zet Trunkrs de eigen ‘same day delivery’ in: de producten kunnen op dezelfde dag afgeleverd worden bij de klant. Foto Pixabay
Twee miljard euro omzetverlies voor Belgische reissector
1 dag
De Belgische reisbureaus becijferen hun omzetverlies tot midden april als gevolg van de coronamaatregelen op zo’n 2 miljard euro. Volgens Koen van den Bosch, de topman van de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR), is de financiële impact van het corona­virus op de Belgische reissector gigantisch. Ook als de lockdown op 19 april wordt opgeheven, wat niet zeker is, leiden de reisbureaus en reisorganisatoren in Vlaanderen en Brussel 1,5 miljard euro omzetverlies. Met Wallonië erbij komt het bedrag op 2 miljard euro. Dat bedrag houdt geen rekening met de resultaten van marktleider TUI België. Luchtvaartmaatschappijen betalen tickets momenteel niet terug, al zijn ze daar wettelijk toe verplicht. Ook hoteliers willen tegoeden niet teruggeven. Foto Pixabay

Pagina's

Abonneren op emerce