emerce

334 nieuwsberichten gevonden
DHL in Duitsland: meer dan 11.000 pakketkluizen
11 uur
Pakketbezorger DHL heeft in Duitsland inmiddels meer dan 11.000 pakketkluizen in bedrijf en streeft naar uiteindelijk 15.000 locaties. De consument is het gewend, de bezorger ontlast. Bestellingen bij webwinkels krijgen een hoger afleverpercentage naarmate er meer deuren opengaan. Of dat nu een voordeur is of een kluisdeur, dat is niet relevant. Dat besef drong bij DHL in Duitsland goed door, waarna het concern besloot een berg wandkluizen te installeren. Elfduizend zijn het er sinds kort en eind volgend jaar moeten daar nog eens vierduizend bij komen. Hoe meer er zijn, hoe bewuster de consument wordt van deze afleveroptie. Dat vertaalt zich dan weer in relatief minder vervoersbewegingen voor DHL omdat het op één locatie meer pakketjes tegelijk kan afgeven. De meeste wandkluizen staan in de deelstaat Nordrhein-Westfalen (2.700), gevolgd door Bayern (1.540), Baden Württemberg (1.260) en Niedersachsen (1.050). Omgerekend is dat 1 kluis per respectievelijk 6.700, 8.400, 8.700 en 7.600 inwoners. De bevolkingsdichtheid en straal per kluis zijn niet bekend. In Nederland is Budbee bezig om bij 700 Albert Heijn-supermarkten pakketkluizen voor bol.com te installeren. Daar kunnen klanten hun bol.com-pakketten en pakketten van andere – bij Budbee aangesloten webshops – ophalen en retourneren. Daar horen niet de 250 kluizen van Instabox bij. Die worden overgenomen door DHL Parcel.
Twitter herstelt minstens 62.000 verbannen accounts
11 uur
Twitter heeft inmiddels 62.000 verbannen accounts met elk meer dan 10.000 volgers hersteld. Eind oktober beloofde eigenaar Elon Musk dat geen van de opgeschorte of verbannen Twitter-accounts zou worden hersteld totdat een nieuwe moderatieraad was bijeengeroepen. Het besluit om deze omstreden accounts weer toegankelijk te maken is genomen nadat Musk zijn volgers had gevraagd wat er moest gebeuren. Het grootste deel koos voor herstel. Tot de herstelde accounts is een account met meer dan 5 miljoen volgers en 75 accounts met meer dan 1 miljoen volgers. Welke dat zijn kon niet worden achterhaald. Het grootste account is dat van Donald Trump, die echter nog niet is teruggekeerd. Het account van complotdenker Alex Jones, die anderhalf miljard dollar moet betalen aan nabestaanden van een schietpartij op een school, wordt niet hersteld, zo heeft Musk laten weten. Opmerkelijk is dat één persoon nog verantwoordelijk is voor het verwijderen van materiaal over seksueel misbruik van kinderen. Twitter verwijdert verder geen berichten meer met desinformatie over COVID. Het is de vraag hoe adverteerders hierop reageren. Veel  adverteerders zijn al afgehaakt of hebben hun advertenties opgeschort. Adverteerders die willen blijven kampen met het probleem dat hun contactpersonen zijn ontslagen, geen analyses meer beschikbaar zijn en dat technische problemen niet worden verholpen. Vorige week werd bekend dat het kantoor van Twitter in Brussel volledig is ontbonden. De medewerkers waren het aanspreekpunt voor allerlei EU-instellingen, waaronder de Europese Commissie. Het lijkt erop dat het team van Twitter in de Ierse hoofdstad Dublin de taken heeft overgenomen. Eurocommissaris Jourova, verantwoordelijk voor het tegengaan van desinformatie, maakt zich zorgen De verwachting is dat de Europese Commissie met nieuwe cijfers komt waaruit zou blijken dat Twitter zo’n 5 procent minder haatzaaiende berichten heeft verwijderd dan een jaar geleden.
Ruim twee miljard betalingen met Bancontact en Payconiq
12 uur
Er zijn dit jaar al twee miljard betalingen uitgevoerd met Bancontact of Payconiq. Dat meldt betalingsspecialist Bancontact Payconiq Company. Het is voor het eerst dat in een tijdbestek van een jaar twee miljard elektronische betalingen werden verwerkt via Bancontact en Payconiq. In 2010 werd het aantal van een miljard betalingen overschreden. Volgens onderzoek in samenwerking met onderzoeksbureau iVOX, heeft 75,3 procent van de Belgen Payconiq of een bank-app met Bancontact op hun smartphone staan. Op vlak van betalingen via het internet werden Payconic en Bancontact ook populairder. 81,5 procent van online aankopen werd betaald met de smartphone, tegenover 18,5 procent met een bankkaart en kaartlezer. Belgische detailhandelaren zijn sinds kort verplicht om een vorm van elektronisch betalen aan te bieden. Die wet trad in werking op 1 juli.
DHL beleeft naar eigen zeggen drukste bezorgdag ooit
12 uur
DHL Parcel brak vandaag een nieuw record met het bezorgen van 1,6 miljoen pakketten. Dat is 15 procent meer dan het record van vorig jaar. Ook de ruim 4.000 DHL servicepunten hebben te maken met een recordaantal van een kwart miljoen pakketten. De groei kan mede worden opgevangen door het nieuwe sorteercentrum in Dordrecht, een aantal nieuwe en grotere CityHubs en de met 500 elektrische bestelauto’s uitgebreide vloot. In totaal wordt er door ruim 14.000 DHL’ers, waarvan het grootste deel in eigen dienst, gewerkt aan het op tijd bezorgen van alle pakketten. DHL blijft ook komend jaar uitbreiden met onder meer tien nieuwe CityHubs en de uitrol van 1000 pakketautomaten die recent overgenomen zijn van Instabox.
Jonatan de Boer naar 3Rivers
13 uur
Jonatan de Boer treedt per 1 december 2022 toe tot het 3Rivers-team. De mediamanagementconsultant krijgt een ervaren ondernemer aan boord op het gebied van social media, online video en influencermarketing. Het bedrijf uit Weesp, dat werpt voor klanten in binnen- en buitenland, tekende recent ook Tina Nijkamp en Jacqueline Smit. Ze deden ervaring op bij respectievelijk SBS en Veronica en, in het geval van Smit, bij Microsoft en 538. Als senior adviseur gaat De Boer zich richten op mediaprojecten vanuit een social media en online media perspectief. Oege Boonstra, partner 3Rivers, licht in een verklaring toe: “Jonatan de Boer heeft al vroeg in zijn carrière betekenisvolle ervaring opgedaan en kan onze klantenkring met een nieuwe service bedienen. Hij kan als geen ander social media demystificeren en klanten praktisch adviseren.” De Boer startte de Nederlandse tak van Mediakraft, was managing director van de online tak van MediaLane en gaf leiding aan de tech startup Bird. Sinds begin 2022 is hij actief als socialmedia-adviseur. Met zijn eigen recent gelanceerde bureau blijft hij klanten buiten de media bedienen.
Klarna lanceert online platform voor Nederlandse influencers en retailers
14 uur
Het nieuwe Creator Platform van Klarna heeft helemaal níets met online achteraf betalen te maken, maar is illustratief voor de verbreding die de Zweden doorvoeren in hun portfolio. Vandaag kondigen ze internationaal dit nieuwe online marketingplatform aan. Retailers die de betaaldiensten van Klarna afnemen, kunnen nu ook marketingdiensten afnemen en daarmee via hun betaalleverancier ook hun omzet beïnvloeden. Op het Creator Platform vinden de 450.000 aangesloten retailers een groeiende groep influencers die er hun bereik aanbieden. Dat zijn vaak fashion- en lifestylefans. Het systeem werkt zo: na het koppelen van hun e-commercepagina kiezen retailers de producten die ze willen promoten en stellen ze de commissies vast om influencers mee te belonen. Via enkele kliks kunnen geselecteerde influencers affiliatelinks toevoegen aan hun socialmediacontent. Op het platform kunnen retailers en influencers online chatten en giftingaanvragen beheren. Klarnas dashboard toont automatisch via welke content extra traffic wordt gegenereerd, wat dat kost en hoeveel omzet dat oplevert. De nieuwe dienst haakt in op het groeiende gebruik van social kanalen als medium waar consumenten inspiratie vinden om producten te kopen. Klarna, dat volgend jaar weer winstgevend wil zijn na forse groei-investeringen, investeert agressief in de uitbouw van zijn dienstenwaaier. Marketing, performance- en loyaltygericht, spelen daarin een centrale rol. Die ontwikkeling is voor de consument vooral zichtbaar in de mobiele app. Het aantal features daarin zal over de kwartalen heen aanzienlijk groeien. Creator Platform ging vorige maand live in de VS en wordt vandaag uitgerold in de andere 44 landen waar het bedrijf actief is.
Vlaming luistert meer naar digitale radio
14 uur
In Vlaanderen wordt steeds meer digitaal naar de radio geluisterd. Een kleine 41 procent van het totale luistervolume is intussen digitaal: via DAB+, kabel, digitale tv of internet, zo blijkt uit het rapport ‘Mediaconcentratie in Vlaanderen 2022’ van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM). Het marktaandeel van de VRT-radiozenders blijft intussen verder dalen. Met 56 procent heeft de publieke omroep het laagste peil in de radiogeschiedenis bereikt. De Vlaamse mediagroepen bieden volgens de VRM ook steeds meer podcasts aan.
Anchor laat podcastmakers achtergrondgeluid wegpoetsen
15 uur
Een rumoerig kantoor, een congrescentrum of een open studio zijn geen belemmering meer voor makers om een podcast te produceren. Spotify stopt een magische oppoetsknop in Anchor. Als de omgeving de beperking is om een podcast op te nemen, dan moet Anchor die wegnemen. Zo zal de redenering onder de technici hebben geklonken. De Anchor-app is de studio waarmee drie kwart van de podcasts op Spotify mee wordt gemaakt. De Zweden is er veel aan gelegen de tool continu te verbeteren. De nieuwe Audio Enhancement-knop is een van de middelen daartoe. Op podcasts maakt Spotify hogere winstmarges dan op muziek. Bij die laatste zijn het de muziekmaatschappijen die de prijzen bepalen en waar het audioplatform als het ware volgt en niet leidt. Bij podcasts is dat omgedraaid omdat het enkel tussen de maker en Spotify gaat. Er zijn geen derde, grote belanghebbenden. Geld wordt in deze fase verdiend door reclame rondom podcasts uit te zenden. In het meest recente kwartaal groeide de reclame-omzet van Spotify met negentien procent. Die toename kwam voor een belangrijk deel op het konto van podcasts. CEO Daniel Ek zei onlangs dat de grootste investeringen in deze ‘nieuwe’ mediavorm achter de rug zijn. Impliciet kan dat betekenen dat hij de koers kan inzetten naar winstgevendheid van deze tak. Naast muziek en podcast wordt het audioplatform ook gebruikt om audioboeken te verspreiden. Sinds gisteren ook in Europa, in Engeland en Ierland. Foto: Randarey (cc)
Quantum Delta NL opent eerste locatie House of Quantum
16 uur
In Delft is de eerste locatie van het House of Quantum geopend,’s werelds eerste nationale quantumcampus, met verschillende verzamelgebouwen voor quantumbedrijven verspreid over het land. De bedrijven die in deze vroege fase van de quantumeconomie aan de technologieën werken, hebben werkruimtes en hoogwaardige laboratoriumfaciliteiten nodig die voor individuele implementatie vaak te kostbaar zijn. Minister van Economische Zaken en Klimaat, Micky Adriaansens, opende het eerste gebouw maandag tijdens een feestelijke bijeenkomst op de nieuwe Delftse locatie in aanwezigheid van onder anderen Techleap.nl Special Envoy Constantijn van Oranje, oprichters, investeerders en kennisinstellingen zoals de TU Delft. Orange Quantum Systems, Qblox, Quantware en QphoX zijn de eerste bedrijven die zich er hebben gevestigd. In het House of Quantum ontmoeten lokale en internationale bedrijven, investeerders en onderzoekers elkaar en werken zij samen aan de quantumtechnologie van morgen en het groeien van hun bedrijven . Met House of Quantum wil Quantum Delta NL (QDNL) het tech-ecosysteem uitbreiden, synergie creëren tussen hardware en software, en niet-technische stakeholders binnenhalen die het nationale quantumecosysteem kunnen ondersteunen. Als onderdeel van het nationale programma voor quantumtechnologie, gecoördineerd door Quantum Delta NL, zijn tussen 2023 en 2026 House of Quantum-locaties gepland in Eindhoven, Amsterdam en Twente. In Delft volgen nog twee locaties, te beginnen met een naastgelegen locatie in 2023. Ook verwante initiatieven uit het Quantum Delta NL programma zullen onderdak vinden in het gebouw. Ook internationale startups en MKB-bedrijven kunnen lid te worden van House of Quantum. Bedrijven kunnen hiermee een kantoor of lab vestigen, of zich aansluiten via co-working en community lidmaatschappen. Voor grotere bedrijven zijn er ook mogelijkheden om een House of Quantum sponsor te worden. Launching members van de House of Quantum Elektronicaweg locatie zijn Orange QS, Qblox, Qphox, Quantware, Delft Circuits, Single Quantum, Q*Bird, Bluefors, Microsoft, Quantum Delft en Quantum Delta NL. Launching partners zijn Fujitsu, QuTech, TNO en TU Delft.  

Plus stopt met online super Telesuper
16 uur
Supermarkt Plus gaat stoppen met online supermarkt Telesuper, onderdeel van Coop. Volgens Distrifood worden de activiteiten in het dc in Almere volgend jaar beëindigd. Het distributiecentrum van Telesuper is overbodig geworden door het zogenoemde store-pickmodel. Waarbij bestellingen rechtstreeks vanuit de supermarkt naar de (zakelijke) consument worden geleverd. Coop nam enkele jaren geleden vijftig procent van de aandelen van Telesuper Nederland Holding over. De onlinesupermarkt levert vooral boodschappen aan de zakelijke markt.
Cyber Monday lijkt voorlopig niet opgewassen tegen Black Friday
17 uur
Cyber Monday lijkt in Nederland voorlopig niet opgewassen tegen Black Friday. Dat concludeert CCV, expert in betaaloplossingen. CVV ziet wel een stevige stijging van het aantal online transacties in de week voor en in het bijzonder op Black Friday. Tijdens de Black Friday-actieweek, namen de transactiecijfers elke dag toe, met op de vrijdag 20,91 procent meer transacties dan op een “normale” vrijdag’. Het toenemende aantal online aankopen in de Black Friday-actieweek kan dit jaar verklaard worden door verschillende factoren. Het lijkt erop dat consumenten het zekere voor het onzekere nemen in moeilijke tijden. In de VS lijken op Cyber Monday wel nieuwe records te zijn gebroken. De uitgaven gaan richting 11,6 miljard dollar te gaan, volgens Adobe. Dat zou een stijging zijn van maximaal 8,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. De verkoop op Cyber Monday daalde vorig jaar met 1,4 procent, omdat retailers al vanaf oktober promotiedeals hadden. Wereldwijd nam de gemiddelde transactiewaarde tijdens Black Friday met 10,2 procent toe ten opzichte van 2021, zegt betaalverwerker Mollie. Voor vier van de vijf belangrijkste retailgebieden stegen de transactiewaarden eveneens. Zo namen die voor consumentenelektronica een vlucht met 37 procent. De transactiewaarden voor sportartikelen stegen met 19 procent. Op het gebied van wooninrichting en kleding is een kleine stijging van respectievelijk 6 en 2 procent zichtbaar. Alleen de gemiddelde transactiewaarde voor schoonheidsproducten daalde met 7 procent ten opzichte van 2021.  
Sterke groei in aantal slimme thermostaten
17 uur
Het aandeel slimme thermostaten is binnen Nederlandse huishoudens in een jaar tijd met 32 procent gestegen. Kostenbesparing is verreweg de belangrijkste motivatie voor de aanschaf. Binnen de top 10 energieleveranciers heeft UnitedConsumers het hoogste percentage bezitters, zo blijkt uit de zesde editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders. Steeds meer huishouders hebben een slimme thermostaat (25%). Ten opzichte van 2021 (19%) is dit een procentuele stijging van 32%. Het totale aantal slimme thermostaten komt daarmee op twee miljoen. Koopwoningen (28%) zijn vaker voorzien van een slimme thermostaat dan huurwoningen (16%). Voor het ruime merendeel (68%) is kostenbesparing de belangrijkste motivatie voor de aanschaf van een slimme thermostaat. Andere motivaties zijn ‘inzicht’ (45%), ‘gemak en comfort’ (44%) en ‘controle’ (40%). Verder blijft de vervanging van de oude thermostaat voor ruim één op de drie consumenten (35%) een reden om een slimme thermostaat aan te schaffen. UnitedConsumers heeft binnen de populairste energieleveranciers het hoogste percentage bezitters van slimme thermostaten (41%). Ten opzichte van een jaar geleden heeft UnitedConsumers daarmee koploper Eneco ingehaald. Eneco volgt nu op een tweede plek met 37%. Na Eneco volgen Greenchoice (30%), Vandebron (27%) en Energiedirect.nl (27%).
200 miljoen euro voor OVHcloud
18 uur
Europa’s grootste lokale cloudprovider OVHcloud ontvangt een lening van tweehonderd miljoen euro van de Europese overheid. De European Investment Bank (EIB) stelt een kredietlijn beschikbaar voor OVHcloud om diens groeiplannen versneld te helpen uitvoeren. Het bedrijf richt zich bewust niet tot zijn aandeelhouders of de bank, maar spreekt de EU-overheid aan op diens strategische digitaliseringsplannen. OVHcloud wil zijn clouddiensten tot eind 2024 versneld uitrollen. Dat houdt in: vijftien nieuwe datacentra in gebruik nemen. Tien daarvan moeten in de komende vierentwintig maanden op het Europese vasteland verschijnen. Het Franse OVHcloud is beursgenoteerd. Boekjaar 2022 werd onlangs afgesloten met een omzet van 788 miljoen euro (+19%) en een winstmarge (ebitda) van 39% (PDF). De helft van de verkopen vindt plaats op de thuismarkt, 28 procent elders in Europa en 23 procent van de klanten komt van buiten de EU. Eind vorige maand schetste BNR-podcast De Technoloog een overzicht van de Europese cloudmarkt met gast Michiel Steltman, directeur bij Digitale Infrastructuur Nederland:
FNV furieus over ‘zoethoudertje’ PostNL
19 uur
PostNL verhoogt de lonen per 1 april buiten de goedkeuring van de vakbonden om. De aankondiging komt op het moment dat FNV het postbedrijf heeft laten weten dat PostNL-medewerkers op zeer korte termijn in actie komen. PostNL-medewerkers wilden vorige week tijdens Black Friday gaan staken, maar het postbedrijf stelde daar voor de rechter zulke hoge eisen aan over de minimale bezetting, dat staken volgens de medewerkers praktisch onmogelijk werd gemaakt. ‘Daar waren de medewerkers al boos over en door nu eenzijdig het eigen loonbod door te drukken, worden ze nog bozer. PostNL maakt de eigen medewerkers monddood’, aldus FNV. FNV probeert al maanden tot een goede cao te komen met PostNL. De medewerkers willen dat iedereen binnen PostNL minstens 14 euro per uur gaat verdienen. Daarnaast willen ze tenminste 10 procent loonsverhoging, om de kosten van de gestegen prijzen enigszins op te kunnen vangen. Verder willen ze onder andere dat de werkdruk omlaag gaat en dat uitzendkrachten na negen maanden een vaste aanstelling krijgen. Foto FNV
‘VodafoneZiggo wil rechten Nederlands voetbal’
20 uur
VodafoneZiggo polst diverse Nederlandse voetbalclubs om de uitzendrechten van de Eredivisie in Nederlandse handen te houden. Dat onthulde sportmarketeer Chris Woerts in het WK-voetbalprogramma De Oranjewinter op SBS 6. “Ze hebben een belronde gedaan en gezegd: wij willen de rol van ESPN overnemen en vanaf 2025 alle wedstrijden van de Eredivisie hebben, inclusief de samenvattingen.” Op dit moment zijn de uitzendrechten in handen van ESPN van Disney. Deze zender ontleent zijn bestaansrecht grotendeels aan de Nederlandse voetbalrechten. Als ESPN de rechten verliest, is het ‘einde verhaal’, zoals de tafelfgasten van De Oranjewinter aangaven. De rechten worden vermoedelijk volgend jaar opnieuw aangeboden. Volgens Woerts wil VodafoneZiggo met deze rechten zien te voorkomen dat klanten overstappen. “Een klant behouden is goedkoper dan hem werven.” Woerts spreekt over een bedrag van 150 tot 200 miljoen euro per jaar. Dat zal deels moeten worden terugverdiend via sublicenties aan andere zenders. De marketeer verwacht dat ook Apple (Apple TV+), Amazon (Prime Video) en Netflix een serieus bod op de uitzendrechten gaan doen.  Koerts bezweert dat hij zelf niet is betrokken bij de onderhandelingen. VodafoneZiggo kocht onlangs ook de exclusieve uitzendrechten van alle Europese voetbalcompetities, zoals de Champions League, Europa League en Conference League voor een periode van minimaal drie jaar. De komende maanden werkt Ziggo Sport de programmering verder uit. Alle voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs zijn voor iedereen in Nederland in ieder geval gratis te streamen via de Ziggo GO-app. Ziggo-klanten kunnen de belangrijkste wedstrijden bovendien ook zien op kanaal 14. Hoeveel Ziggo Sport betaalt voor de rechten is niet bekend gemaakt.  
BlockFi vraagt faillissement aan
1 dag
Crypto-leenplatform BlockFi, dat de afgelopen weken al in de problemen raakte na de implosatie van cryptobeurs FTX, heeft in de VS uitstel van betaling aangevraagd. Feitelijk is dat een opstapje naar het faillissement. BlockFi leende geld op basis van ingelegde cryptomunten, waarvan de waarde flink was gekrompen na de problemen met de stablecoins van Luna. FTX bood het platform afgelopen zomer nog 250 miljoen dollar aan hulp, en dat bedrag werd nog eens verhoogd naar 400 miljoen. Nu FTX op de grond ligt, is dat geld niet langer beschikbaar. BlockFi heeft nu circa 100.000 schuldeisers waarvan FTX.US met 275 miljoen dollar een van de grootste is. Beurswaakhond SEC heeft het platform begin dit jaar ook nog beboet met 30 miljoen dollar, geld dat nog niet was overgemaakt. BlockFi zelf heeft nog 257 miljoen dollar in kas. De grootste concurrenten van BlockFi, Celsius Network en Voyager Digital, waren al failliet. Foto van Babydov via Pexels  
Weer forse boete voor Meta voor AVG overtreding
1 dag
Het moederbedrijf van Facebook, Meta, krijgt opnieuw een forse boete voor het overtreden van de Europese wetgeving inzake gegevensbescherming. De boete van 265 miljoen euro wordt opgelegd door de Irish Data Protection Commission (DPC), de belangrijkste toezichthouder voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van de Europese Unie. De DPC laat weten dat het ook een reeks corrigerende maatregelen oplegt. De boete heeft betrekking op een onderzoek dat op 14 april 2021 door de DPC werd geopend, naar aanleiding van mediaberichten over meer dan 530 miljoen persoonlijke gegevens van Facebook-gebruikers (waaronder e-mailadressen en mobiele telefoonnummers) die online zouden zijn gelekt. Destijds probeerde Facebook het lek te bagatelliseren. Het zou gaan om ‘oude gegevens’ die niet gestolen waren, maar onttrokken waren aan openbare profielen. De Ierse toezichthouder erkent dat het om ‘data scraping’ gaat, maar vindt de overtreding niettemin ernstig,
Lodewijk Asscher benoemd tot voorzitter Digitaliseringsimpuls Onderwijs
1 dag
Lodewijk Asscher wordt de nieuwe voorzitter van de Digitaliseringsimpuls Onderwijs. De minister heeft ingestemd met het voorstel van de benoemingscommissie bestaande uit bestuurders uit mbo, hbo en wo, en het ministerie van OCW. Asscher volgt daarmee per 1 januari 2023 de huidige voorzitter a.i. Hans Nederlof op. De benoemingscommissie heeft Asscher als kandidaat voor het voorzitterschap voorgedragen aan minister Dijkgraaf. Asscher start op 1 januari 2023 en zal betrokken zijn bij de opbouw van het programma. Als voorzitter zal hij de overige leden van de stuurgroep benoemen, die worden voorgedragen door MBO Raad, Vereniging Hogescholen en Universiteiten van Nederland. Ook SURF heeft zitting in de stuurgroep. Daarnaast zal Asscher een rol spelen in de selectie van de directeur van het programma. Asscher (Amsterdam, 1974) is sinds maart 2022 partner bij adviesbureau Van de Bunt en voorzitter van de taskforce Doelmatigheid bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Daarvoor was hij van 2017 tot 2021 lid van de Tweede Kamer voor de PvdA. Van 2012 tot 2017 was Asscher vicepremier en minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in het kabinet-Rutte II. In 2006-2012 was hij wethouder van Amsterdam (sinds 2010 belast met financiën, onderwijs en jeugdbeleid).

Europa investeert miljoenen in eerste drone-airline
1 dag
De European Innovation Council (EIC) geeft start-up Dronamics een beurs van 2,5 miljoen euro en wil deelnemen in diens Series-A ronde. Het bedrijf brengt drones naar de vrachtluchtvaart. De beurs geeft Dronamics de middelen om de stap te zetten van concept naar product en daarna naar commerciële dienstverlening. Het bedrijf gaat als eerste zijn vrachtdrones daadwerkelijk bouwen en de eerste luchthavens. De start-up heeft een licentie van de Maltese luchthavenautoriteiten om als exploitant vliegtuigen de lucht in te mogen sturen en door het luchtruim te routeren. Dronamics bouwt zelfstandig vliegende vrachtvoertuigen met een bereik van maximaal 2.500 kilometer. De maximum vrachtcapaciteit is 350 kilo. Een start- en landingsbaan van 400 meter volstaat al en de drones hoeven niet per se op asfalt te stijgen en landen om hun werk te kunnen doen. De bouwkosten voor initiële infrastructuur hoeven niet bijster hoog te zijn. Tot de logistieke partners behoren onder meer DHL en Hellmann. Waar de eerste zogeheten droneports worden gebouwd, is nog niet bekend. Evenmin wanneer CEO Svilen Rangelov verwacht zijn eerste financieringsronde te realiseren.
The Mobile Company in Engelse handen
1 dag
Het Engelse bedrijf Apadmi uit Manchester heeft de grote Nederlandse ontwikkelaar The Mobile Company ingelijfd. De Nederlandse overname vormt een stap in de ambitie van de Engelsen om door te groeien tot een organisatie met 1.500 medewerkers in vijf landen. Met het bedrijf van CEO Kees van Mourik aan boord bestaat de groep uit ‘nog maar’ 250 man. Niet heel vreemd, want dit is de eerste overname in wat een reeks moet worden. Eerder dit jaar opende Apadmi kantoren in Edinburgh, Lissabon en Utrecht. Het lijkt erop, dat de overname van The Mobile Company uit eigen middelen wordt betaald. De Engelse mobiele specialist heeft tot op heden geen venture capital opgehaald. De geplande reeks acquisities van het Mancunian bedrijf wordt gecoördineerd door de Nederlander Jasper van de Luijtgaarden. Hij was eerder CEO bij Building Blocks uit Manchester. De overname daarvan door het Nederlandse TamTam vormde de opmaat voor de creatie van Dept.
Spotify breidt aanbod audioboeken uit
1 dag
Spotify breidt zijn onlangs gelanceerde audioboekendiensten uit buiten de VS, onder meer in het VK, Ierland, Australië en Nieuw-Zeeland. Het bedrijf lanceerde zijn dienst voor audioboeken in de VS in september. Inmiddels zijn zeker 300.000 audioboektitels beschikbaar in de Audiobooks-hub in de Spotify-app. Gebruikers hebben de mogelijkheid om titels te downloaden voor offline luisteren, titels te beoordelen, de afspeelsnelheid aan te passen en boeken op verschillende apparaten te luisteren. Het bedrijf wil de titels niet beschikbaar stellen via in-app-aankopen, omdat Apple en Google dan een commissie eisen. Dat betekent dat gebruikers eerst de Spotify website moeten bezoeken om een boek te kopen, Spotify rechtstreeks moeten betalen en vervolgens moeten in de app het boek te beluisteren. De dienst is ontwikkeld na de overname van het bedrijf Findaway vorig jaar.
Proton Drive: 1 miljoen file-uploads per dag
1 dag
De nieuwe opslagdienst van Proton Mail, Drive geheten, ontvangt twee maanden na zijn lancering een miljoen uploads per dag van gebruikers. Proton Drive onderscheidt zich van diensten als Google Drive, iCloud en Dropbox in het feit dat privacy en dataveiligheid bijzonder hoog in het vaandel staan. De locatie van het juridisch hoofdkantoor van Proton, in Zwitserland, biedt daarbij meer garanties dan bijvoorbeeld een Amerikaans bedrijf. De Zwitserse datakluis is beschikbaar op het web en voor een bepaalde groep gebruikers om mobiel. In de komende maanden zal Drive voor iedereen op web, Android en iOS beschikbaar. Gratis gebruikers hebben 1 gigabyte aan schijfruimte, betalende abonnees 200 of 500 gigabyte. Deze geldstroom vormt het primaire verdienmodel waar CEO Andy Yen (foto) mee werkt. Het onderscheidt de onderneming van zijn grote voorbeelden Gmail, Google Drive en Google Calendar. Die hebben geen of veel hogere betaaldrempels. Bij Google betaal je met je persoonlijke gegevens en gedragingen. Proton, ontwikkeld aan onderzoeksinstantie CERN, is daar juist wars van. Om Gmail-gebruikers te lokken bouwt Proton Mail Google-features na. Zo komt binnenkort de mogelijk om e-mail op een zelf gekozen moment in de toekomst te laten verzenden, automatische rubricering, auto-upload van hele grote bijlagen naar Drive en komt er full text search. Dat laatste is technisch lastig, omdat Proton niet ín de berichten van zijn gebruikers kan kijken vanwege de versleuteling daarvan. Foto: Web Summit (cc)
Wet- en regelgeving wordt dit jaar beter nageleefd in online winacties
1 dag
Wet- en regelgeving wordt dit jaar beter nageleefd in online winacties, zo blijkt uit de DMCC Benchmark leadwerving compliance 2022. Onder leadwerving wordt verstaan de praktijk waarbij consumenten via online winacties hun gegevens achterlaten in ruil voor een korting of een kans op een prijs. Uit de metingen blijkt een positief effect van de wijziging van de Telecommunicatiewet op 1 juli 2021. Telemarketing is sinds die datum alleen nog toegestaan met toestemming van de consument. En adverteerders controleren hier nu actief op. Dit leidt tot verbeterde compliance in de toestemmingsvragen voor telefonische benadering. Deze voldoen vaker aan de vereisten dat toestemming vrijelijk kan worden gegeven (en dus niet verplicht is voor deelname aan de winactie)m voorzien is van de juiste informatie zodat de consument een geïnformeerde keuze kan maken of hij zijn gegevens wil achterlaten, specifiek is ten aanzien van de adverteerder, het aanbod en het kanaal waarmee iemand benaderd wordt met een commercieel aanbod. De compliance scores van de leadwerving concepten laten ten opzichte van de meting uit 2021 een stijgende lijn zien. Er is nog altijd veel ruimte voor verbetering, immers een 100% score betekent volledig compliant, maar de resultaten zijn flink verbeterd. De oorzaak van de verbetering ligt aldus Van Doodewaerd bij de inwerkingtreding van de gewijzigde telecommunicatiewet en het opt-in regime voor telemarketing. Foto Shutterstock
Tanya Ponømareva nieuwe Creative Director van Gospooky
1 dag
Social technology agency Gospooky versterkt haar team met de aanstelling van Tanya als Creative Director. De uitbreiding is onderdeel van de internationale groeistrategie. In haar rol als Creative Director zal Ponømareva verantwoordelijk zijn voor het leiden van het creative team om internationale merken zoals Prime Video, JBL en Tommy Hilfiger in de voorhoede van social te houden. Zijn werkte eerder als Creative Lead en Creative Director bij internationaal gerichte bureaus als Boomerang, Part of Publicis Groupe en Dentsu Creative Amsterdam. Dit jaar werd ze genomineerd voor de jury bij shots Awards, D&AD, Cannes Lions en was ze juryvoorzitter bij de ADCN Awards. Ponømareva zal samen met de nieuw aangestelde Technical Director Tom Geurts en Strategy Director Jeffrey Kloezeman de internationale groeistrategie verder vorm gaan geven.
‘Amazon bereidt schikking met EU voor’
1 dag
Amazon wil naar verluidt twee EU-antitrustonderzoeken voortijdig beëindigen door te schikken. Daarmee kan het bedrijf een boete van maar liefst 10 procent van zijn wereldwijde omzet vermijden. Het onderzoek heeft betrekking op de verhouding met verkooppartners, die zouden zijn achtergesteld doordat Amazon verkopersgegevens voor zijn eigen concurrerende handel en huismerkproducten heeft aangewend. In een tweede onderzoek draait het om de rangschikking van aanbiedingen die nogal eens in het voordeel van Amazon zelf uitvielen. De schikking zou volgende maand getroffen kunnen worden, kort voor een EU-besluit. Amazon wilde geen commentaar geven aan Bloomberg en Reuters, die hierover hebben bericht.  
‘Kleinere verkopers hebben meer bescherming nodig’
1 dag
Online marktplaatsen zoals Amazon spelen voor eigen rechter wanneer een koper niet tevreden is. Consumenten worden vaak in het gelijk gesteld, zonder dat een verkopende partij zich kan verdedigen, zo laat promotieonderzoek van Emma van Gelder (Erasmus School of Law) zien. De regulering en procedures voor conflicten over online aankopen moeten daarom beter. Nu aankopen online steeds meer de norm zijn, neemt ook de kans op online geschillen toe. Een gang naar de rechter ligt niet voor de hand, onder meer omdat de juridische kosten zelden in verhouding staan tot het aankoopbedrag. Je kunt in zo’n geval een klacht indienen bij de aankooppartij zelf, die voor consumenten meestal een eigen infrastructuur heeft ingericht. Voor offline aankopen, of wanneer je er met een verkoper niet uitkomt, bestaan buitengerechtelijke geschillencommissies. Voor van Gelder is dit problematisch, omdat de toegang tot het recht onder druk komt te staan. Nu, zeker sinds corona, steeds meer geschillen online worden behandeld, vindt ze dat er betere regulering en duidelijkere afspraken moeten komen, voornamelijk voor procedures aangeboden door online platformen. De Europese wetgever is hier mee bezig en publiceerde in oktober een nieuwe Digtital Services ActOpent extern (DSA). Hierin staat bijvoorbeeld dat online marktplaatsen kwalitatief betere procedures moeten aanbieden en verplicht worden om samen te werken met externe geschillencommissies. Een stap in de goede richting, maar de promovenda constateert dat dit niet ver genoeg gaat. Zo is er is te weinig aandacht voor consumenten met slechte digitale vaardigheden. Ook staat er in dat de procedures beter moeten, maar die kwaliteitseisen zijn slecht gedefinieerd, verklaart ze. Verder is in volgens haar te weinig oog voor algoritmen die online marktplaatsen gebruiken om bijvoorbeeld onterechte claims eruit te vissen. Die algoritmen worden gemaakt door programmeurs die mogelijk helemaal geen verstand van recht hebben. Zij programmeren bepaalde biases, al dan niet onbewust, mee. De besluitvorming is niet onafhankelijk, maar dus ook weinig transparant. Alleen al een partij als Amazon Marketplace handelt via hun eigen platform zo’n 80 miljoen geschillen per jaar af. Kopers zijn volgens de onderzoeker steeds beter beschermt, maar dit gaat vaak over de ruggen van ‘third party sellers’ (kleinere bedrijven die via bol.com of Amazon Marketplace hun diensten verkopen). Deze verkopers worden door online marktplaatsen gedwongen om mee te werken aan de procedures, terwijl deze procedures vaak niet eerlijk zijn. Als een consument een klacht indient, krijgt een verkoper bijvoorbeeld twee dagen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Komt dit in je spambox of ben je met vakantie heb je pech. ‘Hun account kan worden geschorst als ze niet betalen en dat kan uitmonden in een faillissement’.
Musk: Record aantal aanmeldingen voor Twitter
1 dag
Twitter ziet het aantal aanmeldingen van nieuwe gebruikers sterk stijgen. Dat maakte eigenaar Elon Musk dit weekend bekend, daarmee suggererend dat een minder stringent moderatiebeleid juist goed voor het platform is. Het aantal nieuwe aanmeldingen is gestegen naar meer dan twee miljoen per dag in de afgelopen zeven dagen vanaf 16 november, een stijging van 66 procent in vergelijking met dezelfde week in 2021. Daarnaast lijken gebruikers meer tijd te besteden aan Twitter. Musk meldt een gemiddelde van bijna 8 miljard actieve minuten per dag in de afgelopen zeven dagen vanaf 15 november, een toename van 30 procent in vergelijking met dezelfde week vorig jaar. Toch zijn adverteerders niet gerust op het nieuwe beleid van Twitter. Bedrijven als General Motors, Mondelez International en Volkswagen geven even geen geld meer uit zolang de koers niet duidelijk is. Musk deelt ook meer ideeen die hij heeft voor een alles-in-een-app die hij wil laten ontwikkelen, vergelijkbaar met WeChat. Twitter 2.0 The Everything App zal krijgt gecodeerde directe berichten (DM’s), langere tweets en betalingen. Slides from my Twitter company talk pic.twitter.com/8LLXrwylta — Elon Musk (@elonmusk) November 27, 2022

Ook in VS recordcijfers Black Friday
1 dag
Ook in VS zijn de verkoopcijfers rond Black Friday hoger uitgevallen dan verwacht. Adobe Analytics schat dat er alleen al 5,29 miljard dollar online is uitgegeven op Thanksgiving, afgelopen donderdag. Dat is een stijging van 2,9 procent ten opzichte van een jaar geleden. Salesforce schat dat de online uitgaven op Thanksgiving wereldwijd groeide tot 31 miljard, terwijl ze in de VS met 9 procent stegen tot 7,5 miljard. Salesforce signaleert verder dat 78 procent van het verkoopverkeer afkomstig was van mobiele apparaten. Black Friday brak voor het eerst een omzet van 9 miljard dollar, met een online omzet van 9,12 miljard dollar, blijkt uit cijfers van Adobe Analytics. Dit is een stijging van 2,3 procent ten opzichte van de verkoopcijfers een jaar geleden, en iets hoger dan Adobe in de aanloop naar de dag had geschat. Vermoedelijk is de hogere inflatie de reden van de stijging. Er moest ook op Black Friday gemiddeld meer worden betaald voor artikelen dan een jaar geleden. Salesforce publiceert zijn eigen cijfers op basis transactiegegevens van 1,5 miljard consumenten en schat dat de verkoop 8 miljard dollar bereikte in de VS en 40 miljard wereldwijd. De feestaankopen zijn enorm veranderd met de opkomst van e-commerce. Zo heeft online winkelen de dagen en uren dat mensen winkelen verlengd. Vandaag is het ook nog Cyber Monday, dat ooit bedoeld was als online alternatief voor de fysieke koopjesdag Black Monday. Cyber Monday heeft echter aan belangrijkheid ingeboet. Opvallend waren de tekorten aan iPhones door productieproblemen. De smartphones van Apple waren moeilijk verkrijgbaar. ’s werelds grootste Apple iPhone-fabriek in China worstelt met COVID-19-beperkingen. De Amerikaanse elektronicaketen Best Buy waarschuwde vorige week al voor tekorten. De verwachting is dat 8 miljoen iPhones zullen worden verkocht tijdens het Black Friday-weekend, tegen 10 miljoen een jaar geleden.
‘Tijdens Black Week alle records gebroken’
1 dag
Tijdens Black Week en Black Friday zijn ook dit jaar – ondanks de aanzwellende kritiek op het koopjesfestijn – alle records gebroken. Zo steeg het aantal creditcardtransacties tijdens Black Week – de week voorafgaand aan Black Friday tussen 21 en 25 november – met 12 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dat blijkt uit transactiedata van ICS. Op Black Friday zelf piekte het aantal creditcardtransacties eveneens, met maar liefst 13 procent. De totale bestedingen tijdens Black Week zijn – mede als gevolg van de hoge inflatie – met ruim 30 procent toegenomen. Ten tijde van een historisch laag consumentenvertrouwen, een dalende koopkracht en een mogelijke recessie in het vooruitzicht gingen veel Nederlanders toch massaal op zoek naar aanbiedingen. ICS concludeert dat veel mensen grote aankopen – zoals meubels en elektronica – hebben uitgesteld om tijdens Black Week hun slag te slaan. Het gemiddelde orderbedrag voor een aankoop bedroeg 102 euro. Ten opzichte van een gemiddelde week in 2022 is dit een stijging van 22 procent. Opvallend is dat de verhouding tussen aankopen in webshops en fysieke winkels weinig verschilt met 2021, toen consumenten door de lockdowns uitsluitend tot 18.00 uur fysiek konden shoppen tijdens Black Week. Dit jaar is 69 procent van de creditcardaankopen online gedaan; in 2021 was dit 72 procent. Desalniettemin groeide het aantal aankopen in fysieke winkels met 26 procent ten opzichte van vorig jaar, terwijl de online aankopen met 7 procent toenamen. Steeds meer Nederlanders kijken hierbij ook over de grenzen. Slechts 32 procent van de online bestellingen die met een creditcard zijn geplaatst, vonden dit jaar plaats bij een webshop met Nederland als thuisbasis. Vorig jaar was dit 36 procent. Tijdens Black Week komen veruit de meeste aankopen voor rekening van Gen X (41 tot 56 jaar ), gevolgd Millennials (25 tot 40 jaar). Opvallend is dat de aankopen bij Nederlandse webshops met 6 procent zijn afgenomen, terwijl in Europa juist sprake was van een toename (+9 procent). De sterkste stijging is echter te zien bij webshops buiten Europa: +36 procent. Naast Nederland zijn webshops afkomstig uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland erg populair onder Nederlandse shoppers. Qua bestedingen zijn de grootste stijgingen dit jaar te zien in de productcategorieën Speelgoed & hobby (+28 procent), Schoenen & kleding (+13 procent) en Muziek & boeken (+7 procent). Productvergelijker Tweakers geeft op verzoek van Emerce een blik achter de schermen bij Nederlands e-commerce. Pricewatch weet enkel hoe vaak er wordt doorgeklikt naar sites van webwinkels, niets over hun omzetten. Het gaat veelal om elektronica. Bob Cordemeyer, salesmanager Tweakers, vertelt: “De pre-Black Friday-week telde dit jaar 2,6 procent meer click-outs dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee loopt de week in aanloop naar Black Friday nagenoeg gelijk aan vorig jaar. Ten opzichte van een normale week zijn de click-outs 180 procent hoger.” “Als we kijken naar het aantal prijsalerts in de Pricewatch zien we op maandag 14 november een duidelijke stijging van 250 procent. Daarna daalden de prijzen en zijn de eerste Black Friday-deals van start gegaan. Op dezelfde dag ging de consument ook écht op zoek, blijkt uit de click-outs. Dit jaar waren Smartphones het populairst, met 9 procent van de click-outs, terwijl de afgelopen jaren juist Televisies steeds het populairst waren, met vorig jaar nog 10,4 procent van de click-outs. Dit jaar is er in deze categorie juist een halvering in click-outs zichtbaar.” Ook betaalverwerker Klarna registreerde online recordverkopen. Consumenten zijn dit jaar vroeg begonnen met het vinden van goede deals voor de feestdagen. De verkooppiek begon al op de maandag van Black Week met een opvallende stijging van de online verkopen met 40 procent in vergelijking met dezelfde dag in 2021. Op Black Friday zelf zag Klarna een stijging van 28 procent. In totaal zijn de verkopen afgelopen week (21 – 25 november) met 30 procent gestegen. Klarna heeft ook gekeken naar de populairste productcategorieën en het shoppinggedrag per generatie geanalyseerd. Hieruit blijkt dat maandag zelf de populairste shoppingdag was van de gehele Black Week, gevolgd door woensdag met een groei van 38 procent. Mensen hebben dus niet gewacht tot Black Friday zelf om een mooie aankoop te doen. Andere opvallende bevindingen op basis van Klarna data zijn: • Millennials hebben de meeste aankopen gedaan (48%). • GenZ’s hebben het meeste gewinkeld in vergelijking met een gemiddelde dag. • De populairste productcategorieën tijdens Black Friday waren gezondheid & beauty, elektronica en juwelen en accessoires. • Vooral mensen uit Noord-Holland, Flevoland en Utrecht waren dit jaar gebrand op het scoren van een Black Friday deal. • In het eerste uur van Black Friday gingen de verkopen met +575% omhoog ten opzichte van hetzelfde uur van een gemiddelde dag. • De meeste Black Friday aankopen werden gedaan op vrijdagochtend om 10:00 uur.  
Tim Dierckxsens (Venly): ‘Web3 brengt e-commerce naar nog meer sectoren’
3 dagen
Op de tweede plek van de Emerce Top 10 European Startups staat Venly, dat zich inspant om blockchaintechnologie klaar te maken voor een breed publiek. Het Vlaamse bedrijf biedt hiervoor onder andere een multi-blockchainwallet, een eigen NFT-marketplace en white label marketplaces aan. De diensten die Venly levert, vullen elkaar aan, stelt CEO en medeoprichter Tim Dierckxsens, en zijn opgesplitst in twee niveaus. Namelijk een eigen wallet en een eigen NFT-markplaats, zodat gebruikers ge-onboard kunnen worden en zij kunnen handelen zonder dat bedrijven zelf iets hoeven te bouwen. Daarnaast wordt dezelfde technologie aangeboden als API. Zodat bedrijven zelf gebruikers kunnen onboarden en een eigen NFT-marktplaats kunnen oprichten. Om zo de gebruiker dichter bij zich te houden. Vanaf de start is gekozen om te concentreren op gaming. Het model in die markt verschuift van free to play naar play and earn, ziet Dierckxsens. Wat betekent dat een gratis spel niet meer draait om het te gelde maken van gebruikersdata door de uitgever en het zoveel mogelijk verkopen van in-game items aan spelers, die zij onderling weer niet mogen doorverkopen – daar verdient de uitgever immers niets aan. In een Web3-variant, dus op de blockchain, zal dit heel anders komen te liggen. Indien spelers onderling handelen, kunnen op basis van een smart contract automatisch royalty’s naar de uitgever gaan en kan een in-gamemarktplaats ontstaan tussen spelers. Shopify Dierckxsens merkt dat de markt inmiddels wel overtuigd is van de voordelen van blockchaintechnologie. De taak nu is om het maken en verhandelen van NFT’s laagdrempeliger te maken. Dat gaat volgens hem niet om technologie, maar om gebruiksvriendelijkheid. Een NFT maken moet net zo eenvoudig worden als een product op een e-commercemarktplaats plaatsen. En verhandelen net zo eenvoudig als inloggen op een platform als Facebook. “Je mag van een gebruiker niet verwachten dat hij het hele veiligheidsaspect van een wallet op zich neemt”, stelt hij. Het gros staat niet stil bij securityzaken. “Het is onze rol om het vertrouwen en de veiligheid te bieden.” Vanuit die gedachte is hij ook voorstander van overheidsregulering, want ook dat komt het vertrouwen ten goede. Naast gaming richt Venly zich ook op e-commerce. Bijvoorbeeld door samenwerking met Shopify. Door de boom in populariteit van NFT’s vorig jaar stapten vele partijen in, zo ook Logan Paul, blikt Dierckxsens terug. De YouTuber verkocht NFT’s die gekoppeld waren aan Pokémon-items die random toegewezen werden aan de NFT-houders – zodat zij kans maakten op veel waardevollere Pokémons dan dat de gemiddelde NFT kostte. De verkoop ervan verliep via Shopify, op de reguliere e-commercemanier, want de klandizie van het platform wordt niet gelijk gevormd door cryptogebruikers. “Wij hebben als techleverancier ervoor gezorgd dat we alle NFT’s hebben kunnen maken en distribueren naar de consumenten. Waarna Shopify graag een integratie wilde hebben, zodat ze eenvoudiger NFT’s kunnen aanbieden.” Dit omdat merchants steeds meer de behoefte hebben om digitale assets aan hun klanten te verkopen, wat onder andere goed is voor de fan-engagement. Terwijl zij gewend zijn om vanuit bestaande platformen te werken en zaken als Facebook, Instagram en YouTube allemaal op elkaar hebben aangesloten, dus willen zij van daaruit blijven werken, stelt de CEO. Koppeling tussen fysieke en digitale producten kan daarbij risicovol zijn, merkt hij op. “Wij adviseren om het niet te doen. Mocht je een fysiek product toch willen koppelen, maak de NFT dan niet verhandelbaar of stel als voorwaarde de goedkeuring van een third party in.” Een gebruikelijkere toepassing is volgens hem dat bij een fysiek product een digitale evenknie geleverd wordt die de koper in verschillende virtuele werelden kan gebruiken, zoals bij sneakers. Sprekend over gebruikstoepassingen van NFT’s ziet Dierckxsens ook heil in inzet bij ticketing, omdat het eigendomsrecht goed vastgelegd kan worden. Evenals unlockable content: door een NFT in bezit te hebben, kan iemand daarbij toegang krijgen tot een ervaring of korting. Over dit laatste: “Als de korting als NFT in je wallet zit, kan een e-commerceplatform elke keer als jij er bent automatisch de prijzen verlagen. Specifiek voor jou dus.” De e-commercebusiness an sich is al groot, maar Dierckxsens verwacht dat dit door inzet van NFT’s in andere branches nog veel groter zal worden. Grenzen tussen branches zullen mede door commerce vervagen. Zo liggen er kansen voor de muziek- en sportbranche. “Met wat wij doen voor Shopify kun je sportclubs helpen om hun fan-engagement te vergroten”, geeft hij als voorbeeld. “Welke industrie is dat dan: e-commerce of sport?” Naar de achtergrond Keuzevrijheid en zo breed mogelijk integreren zijn terugkerende onderwerpen. Venly’s wallet ondersteunt bijvoorbeeld twaalf verschillende blockchains, terwijl de eindgebruiker maar één account nodig heeft. Venly neemt daarbij de rol op zich van ‘beveiliger’ en zorgt ervoor alle technische benodigdheden zoveel mogelijk op de achtergrond te houden. Dat de Venly-wallet inmiddels zo’n drie miljoen gebruikers heeft, brengt het bedrijf een netwerkeffect. Doordat de wallet in steeds meer applicaties gebruikt wordt, kunnen klanten gebruikers delen en is het mogelijk om nieuwe business op te bouwen, schetst Dierckxsens. “We bouwen dus feitelijk een community waaraan we samen met partners nieuwe diensten kunnen leveren.” Gelinkt daaraan zullen de NFT-marktplaatsen een steeds grotere rol spelen. Want iemand die een NFT in zijn (Venly-)wallet heeft gekregen, zal deze veelal ook willen kunnen verhandelen op de secondary market. “Als iemand een aankoop doet, geven wij hem extra informatie over hoe hij ermee kan handelen.” Het interessante daarbij is dat de maker of eerste eigenaar royalty’s kan blijven verdienen over alle verkopen die een item nog door zal maken. “Doordat wij de technologieleverancier voor Shopify zijn, weten we wie de b2b-klant is en kunnen we op onze eigen marketplace het contract verifiëren, zodat de b2b-klant automatisch de vooraf afgesproken royalty’s kan claimen.” Naar de toekomst toe verwacht Dierckxsens dat het aandeel van white label marketplaces zal groeien, waarbij bedrijven het onder hun eigen merk onderbrengen en via een API verbonden zijn met Venly. Dat zijn strategische overwegingen. Voor sommige NFT’s zal iemand zoveel mogelijk bereik willen hebben en ze in meerdere marktplaatsen aanbieden. Op een ander moment mag het exclusiever en vindt het handelen alleen plaats op de marktplaats van het merk zelf. De huidige klanten zijn doorgaans behoorlijk ‘developer-savvy’ en gewend aan werken met API’s, meent Dierckxsens. Naar de toekomst toe ziet hij echter een uitdaging om ook andere gameontwikkelaars te bereiken die gewend zijn te werken met grote game-engines en wars zijn van API-integraties. “Wij zullen onze producten verder moeten uitbouwen om ze in game-engines te integreren of aansluitingen nog laagdrempeliger te maken.” Aanvullend: “Het belangrijkste is dat wij de architectuur juist krijgen. Dat het zo seamless werkt dat de technologie naar de achtergrond kan verschuiven, terwijl de gameplay net zo prettig blijft werken als zonder Web3-technologie.” Op zich zou dat puzzelstukje niet zo lastig mogen zijn, voegt hij toe. “Maar er zijn momenteel helaas maar weinig mensen die de juiste kennis hebben om die puzzel te kunnen leggen.” Dit artikel verscheen eerder in het novembernummer van Emerce Magazine #192.

Pagina's

Abonneren op emerce