emerce

350 nieuwsberichten gevonden
DDMA: Stijging budget voor chatbots, online video, e-mail en mobiele apps
37 min
Ten opzichte van vorig jaar is over vrijwel alle kanalen de gepersonaliseerde marketingcommunicatie toegenomen. Dat blijkt uit het tweede deel van het Data-Driven Marketing Onderzoek 2020, waarvoor branchevereniging DDMA 135 Nederlandse organisaties heeft ondervraagd. Het komt eigenlijk zelden nog voor dat organisaties helemaal niet personaliseren. De groei was er voor display advertising (van 63% naar 85 procent), direct messaging (72% naar 90%), social (van 54% naar 66%) en search advertising (van 61% naar 72%). Vrijwel alle organisaties zetten een eigen website (97%), e-mail (96%) en social media (90%) in om te communiceren met (potentiële) klanten. De kanalenmix bij grote organisaties (meer dan 100 werknemers) wordt echter diverser: 73 procent van de grote organisaties gebruikt 8 of meer kanalen om met klanten te communiceren. Bij kleine organisaties, met minder dan of gelijk aan 100 werknemers, is dit 24 procent. Bij een aantal kanalen zijn de verschillen groot. Zo zet 48 procent van de grote organisaties mobiele apps in, tegenover 8 procent bij kleine organisaties. Ook search advertising wordt door kleine organisaties aanzienlijk minder gebruikt dan bij grote organisaties. 82 procen van de organisaties is van mening dat data leidend moet zijn bij het optimaliseren van kanalen. Investeringen in data-driven marketing hebben binnen de sector dan ook het meest bijgedragen aan meer en/of betere klantdata (bij 44% van de organisaties), meer en/of betere leads (bij 42%), meer inzicht in klanten (bij 39%), grotere naamsbekendheid (bij 33%) en betere samenwerking tussen verschillende afdelingen (bij 31%). Zeker voor chatbots (42%), online video (42%), e-mail (40%) en mobiele apps (39%) wordt meer budget verwacht. Chatbots worden ook het vaakst genoemd als veelbelovende marketingtrend. Alleen gebruikers van direct mail verwachten volgend jaar minder budget. De ondervraagde bedrijven maken zich weinig zorgen over privacy en AVG-compliance. Slechts 15 procent van de ondervraagde organisaties bestempelt dit als prominente uitdaging. Het blokkeren van cookies door browsers wordt nog door weinig organisaties als echte uitdaging gezien. Foto Pixabay
Softbank stapt in bij Zweeds communicatieplatform Sinch
1 uur
De Japanse investeerder Softbank neemt voor 570 miljoen euro een belang van tien procent in Sinch. De Zweden bouwden een digitaal omnichannel communicatieplatform voor merken, fabrikanten, winkels en andere dienstverleners. In jargon heet het ‘cloud gebaseerd customer engagement’ wat de Zweden doen. Softbank is een investeerder die cheques uitschrijft van honderden miljoenen euro’s tegelijk. Eerder stapte het in Europa ook al in bij Auto1.com, de Duitse online autohandelaar. Sinch zegt met het nieuwe geld zijn overnameplannen te kunnen uitvoeren. Sinds 2009 doet het gemiddeld zo’n twee overnames per jaar. Tot op heden kon het die financieren uit eigen middelen en met het geld dat via een beursgang werd aangetrokken. Het techbedrijf biedt communicatiediensten in de sferen voice, video en messaging. Bij dat laatste werkt het met onder meer WhatsApp, Facebook Messenger, Viber, SMS, MMS en RCS. In de eerste zes maanden van 2020 boekte het een omzet van driehonderd miljoen euro (+42%). De overname staat in de aandacht omdat Facebook eerder deze week een vergelijkbaar bedrijf overnam in de VS. Voor Kustomer betaalde het naar verluidt rond de 1 miljard dollar.
Online fraude met nieuwe technieken strenger bestraft
2 uur
Misbruik van elektronische betaalinstrumenten wordt een zelfstandig strafbaar feit. Ook gaan de maximale straffen voor betaalfraude omhoog. Dat staat in het wetsvoorstel dat minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid naar de Tweede Kamer stuurde en een Europese richtlijn omzet in Nederlands recht. Met het wetsvoorstel wordt de strafbaarstelling van het vervalsen, gebruikmaken en bezitten van betaalpassen uitgebreid naar alle elektronische betaalinstrumenten. Zodat nieuwe betaalmethoden net zo goed worden beschermd door het strafrecht als de ‘oude‘, zoals bankpassen. Met het wetsvoorstel wordt een Europese richtlijn over de bestrijding van fraude met en vervalsing van niet-contante betaalmiddelen volledig omgezet in Nederlands recht. Ook worden de maximale gevangenisstraffen voor betaalfraude verhoogd. Voor computercriminaliteit waarmee betaalgegevens worden verkregen, gaan de straffen omhoog van twee naar drie jaar. Voor het vervalsen van betaalgegevens of betaalapplicaties gaan de straffen zelfs omhoog naar zes jaar.
Android Auto nu officieel in de Benelux
3 uur
Android Auto is officieel uitgerold in de Benelux, evenals in een groot aantal Europese landen. Officieel was het infotainmentsysteem voor de auto, dat al in 2015 werd gelanceerd, hier tot nu toe niet beschikbaar. Het is Googles antwoord op Apple CarPlay. Met Android Auto kun je navigeren met Google Maps of Waze, inkomende berichten beantwoorden en muziek beluisteren via bijvoorbeeld Spotify. Android Auto draait op de smartphone, waarbij het infotainmentscherm van de auto (indien aanwezig) dient als externe monitor. Voorwaarde is wel dat de auto Android Auto ondersteunt. Dat is het geval bij meer dan vijfhonderd modellen van ruim vijftig fabrikanten. Vorig jaar is Android Auto 2019 nog opgefrist, met nieuwe lettertypes die volgens Google beter leesbaar zijn en knoppen die qua uiterlijk nauwer aansluiten bij de nieuwste Android versies. De app was tot nu toe niet de Nederlandse Play Store te vinden. Links en rechts werd dan ook gesuggereerd dat Android Auto hier verboden was, maar volgens Haris Ramic, productmanager Android Automotive van Google, is Google voorzichtig met het uitrollen van dit soort producten. Tegenover het AD: ‘We willen dat het optimaal werkt, als het er bijvoorbeeld om gaat gesproken commando’s te verstaan. Het is dus niet zo dat we Android Auto in Nederland niet willen vrijgeven, maar we hebben de gewenste kwaliteit nog niet op orde.’ De komende weken zal Android Auto in 36 nieuwe landen beschikbaar komen. Naast Android Auto is er sinds kort ook Android Automotive. Dat wordt een compleet besturingssysteem voor auto’s, in plaats van een app die op je smartphone staat. De eerste auto met dit systeem is de Volvo Polestar 2. Android Automotive heeft een eigen Play Store voor apps. Een dergelijk inbouwsysteem zou er ook komen voor Apple. Daarnaast hebben sommige autofabrikanten hun eigen systeem. Een voorbeeld is VW OS van het Volkswagen-concern, een aangepaste versie van Android, die over vijf jaar in alle Volkswagens moet zitten.  
‘Spreiding Black Friday-periode goed geslaagd’
16 uur
Black Friday heeft dit jaar op internet elf dagen geduurd. Daardoor kregen webwinkels en vervoerders de verlangde extra ruimte om overbelasting te voorkomen. Bol.com en Amazon ontvingen, vanuit Tweakers althans, het meeste verkeer. Cijfers van Pricewatch, de prijsvergelijker van Tweakers, laten zien dat de Black Week over het geheel dertig procent meer kliks naar webwinkels heeft opgeleverd. In het geval die DPG Media-titel gaat het vooral om verwijzingen naar elektronicawinkels. “De Black Friday-periode is dit jaar weer verder opgerekt,” zegt Bart Zoetmulder, Commercieel directeur van DPG Technology. “We zien dat duidelijk terug in de cijfers van de Pricewatch. Duurde Black Friday in 2019 nog acht dagen, dit jaar besloeg de periode elf dagen. Hoewel vorig jaar de belasting bij webwinkels en vervoerders al hoog was, slaagden ze er in om zonder grote ontwrichtingen de groei op te vangen. Wel meldde PostNL dat het niet alle pakketjes heeft kunnen meenemen voor bezorging, maar dat werd vorige maand al verwacht. Partijen die hun voorspellingen niet op orde hadden, waren al nadrukkelijk gewezen op dat risico. Zoetmulder: “Naast de jaarlijks terugkerende piek in clickouts op Black Friday zelf, die vijf procent lager lag dan in 2019, zijn er dit jaar nog twee opvallende pieken te zien. Dit komt omdat e-tailers op andere dagen begonnen zijn met hun Black Friday-aanbiedingen. De eerste piek zagen we op de vrijdag precies een week vóór Black Friday, met de aftrap van Amazon.nl, Bol.com en Coolblue. De maandag erop zagen we opnieuw een piek, doordat op dat moment alle e-tailers vol in de aanval gingen.” De populairste webshops in de Pricewatch zijn dit jaar Bol.com en Amazon.nl, dat eerder dit jaar zijn entree maakte op de Nederlandse markt. “Het verrast ons niet dat Amazon.nl dit jaar in de top drie staat. Waar het marktaandeel van Bol.com (14,2%) dat van Amazon (11,3%) gedurende het jaar nog bijna drie procent voorbleef, gingen de twee concurrenten tijdens Black Friday vrijwel gelijk op. Uiteindelijk kwam Amazon.nl zelfs 0,24% boven Bol.com uit.” Op de derde plaats vinden we dit jaar Megekko terug, een shop die gedurende het hele jaar als vertrouwde naam goed scoort bij de Tweakers-doelgroep. De top 5 wordt compleet gemaakt met Coolblue en MediaMarkt. “Opvallend is daarnaast de prestatie van BCC, die een top tien plek heeft behaald en daarmee zijn marktaandeel ten opzichte van een gemiddelde week in 2020 bijna heeft verdubbeld, van 1,7% naar 3,1%.” Foto: Forsaken Fotos (cc)
Belgische variant Google Assistant niet meer bij Telenet, bpost en ING
17 uur
De Belgische variant van spraakassistent Google Assistant lijkt alweer op zijn retour. Data News stelt vast dat het praatcommando anderhalf jaar na de lancering in elk niét meer werkt bij Telenet, bpost en ING. De drie lanceringspartners zijn ook niet meer terug te vinden in het overzicht van Google. Bij Telenet gaat het overigens om technische problemen die nog moeten worden opgelost. De status van je bpost-pakketje opvragen bij Assistant is niet meer mogelijk. In de toekomst keert het spraakhulpje mogelijk weer terug. Bij ING is het project stopgezet. Er waren maar een beperkt aantal klanten die er gebruik van maakten. Ook onder meer Bol.com, het KMI en Proximus gebruiken het spraakhulpje nog wel.
Investeerder henQ opent nieuw fonds: 100 miljoen euro
18 uur
Venture capital fonds henQ uit Amsterdam heeft honderd miljoen euro gekregen om dat zelf te investeren in zakelijke softwarebedrijven in Nederland en elders in Europa. Tachtig procent van het geld zal naar SaaS-bedrijven gaan en twintig procent naar bedrijven waar henQ al in zit, zoals onder meer Zivver, OrderChamp, Sendcloud en Mews. “De snelheid waarmee dit bedrag is opgehaald onderstreept de mogelijkheden die er liggen voor softwarebedrijven die inzetten op de optimalisering van bedrijfskritische processen en de opkomst van tweede generatie cloudsoftwarepartijen die wel begrijpen hoe je gebruiksvriendelijke software maakt”, zegt Coen van Duiven, partner bij henQ. Van Duiven ziet een verschil tussen de vorige en huidige generatie cloudbedrijven. De huidige nieuwkomer hebben het gebruiksgemak veel hoger in het vaandel staan. Enerzijds is de UX een marketingmiddel, anderszins is het een afspiegeling van de verbreding van de gebruikersgroepen. Die wordt minder technisch en meer algemener van aard. Dan moet de software ook makkelijker te gebruiken zijn. De uitbraak van het coronavirus heeft er voor gezorgd dat techbedrijven makkelijker mensen van verder weg kunnen aantrekken. Het werken op afstand is een minder grote drempel geworden.
‘Amazon aast op podcastuitgever Wondery’
19 uur
Amazon zou in exclusieve onderhandelingen verkeren met de Amerikaanse podcastuitgever over een overname. De waarde van de transactie wordt geschat op driehonderd miljoen dollar. Wondery is volgens de Wall Street Journal, die het nieuws brengt, de laatst overgebleven grote onafhankelijke podcaster in de V.S. In handen van Amazon zou de uitgever zijn bereik aanzienlijk vergroten op de thuismarkt en zich kunnen focussen op de doorontwikkelen van zijn techniek. Geld wordt een mindere zorg zo lang het bijdraagt aan de hogere doelen van Amazon. Het vier jaar oude bedrijf is op koers om 2020 af te sluiten met een omzet van veertig miljoen dollar. Drie kwart daarvan is afkomstig uit reclame-inkomsten. De rest uit licentie-overeenkomsten met abonneedientsen als Audible en Stitcher Premium. Adverteerders op de Amerikaanse markt geven dit jaar 48 procent meer budget uit aan podcastreclame, aldus het lokale IAB. Volgend jaar gaat dat bedrijf over de miljard dollar. Qua reclametechnologie lijkt Spotify het verst doorontwikkeld. Daar kunnen adverteerders al dynamisch publiekssegmenten inkopen met audio- en videoboodschappen. Ook als podcatcher is Spotify een grote speler, al zou Apple op dat front groter zijn. Google is op de podcastmarkt een kleine speler al is zijn reclametechnologie én natuurlijke taalherkenning over het algemeen gesproken vrij geavanceerd. Foto: hernanpc (cc)
Pieter Meijer versterkt directie Adeptiv
20 uur
Pieter Meijer treedt toe tot de directie van Adeptive. Hij neemt de rol over van Gert Jan Delcliseur die onlangs wegging bij de organisatie. Meijer werkt al twintig jaar op het snijvlak van strategie, marketing en digital. En voor uiteenlopende organisaties, waaronder Microsoft, Improve digital, Marktplaats, Pervorm en Deloitte Digital. Als CSO vormt Pieter Meijer samen met Sabine Bijleveld (CEO) en Michiel van Riemsdijk (CCO) de directie van Adeptiv. Adeptiv is het overkoepelende merk boven onder meer de labels Searchresult, Yourzine en Kernel. Het bureau werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers als T-Mobile, Albert Heijn, Manutan, Brabantia, Dille & Kamille, Rituals, PostNL, KIA en de Efteling.

Reclameveteranen beginnen creatief bureau Mad. Avenue
21 uur
Gert van der Kaay en Daniel Kok lanceren het creatieve bureau Mad. Avenue, een vaste kern en met daaromheen getalenteerde specialisten. Gert van der Kaay was voorheen creative bij onder meer XXS Amsterdam, Vuur en Fitzroy en Daniel Kok werkte voor XXS Amsterdam, FHV BBDO en DaimlerChrysler Nederland. ‘Het complexe medialandschap anno 2020 brengt onvoorstelbaar veel specialisaties met zich mee. We zagen dat het voor bureaus steeds lastiger is om die allemaal op het gewenste niveau in huis te hebben,’ zeggen de beide oprichters. De eerste internationale pitch is ‘gewonnen’, maar daarover wenst het duo nog niet te communiceren.
Orderchamp: een bestelling per minuut op Black Friday
22 uur
Online groothandel Orderchamp, waar fysieke en omnichannel retailers inkopen, verwerkte op piekmomenten een bestelling per minuut op Black Friday. Het bedrijf krap een jaar oud en directeur Joost Brugmans experimenteerde vorig jaar al met Black Friday-acties. Dit jaar pakte Orderchamp wat breder uit. Van donderdag tot en met maandag organiseerde het actief met vijfhonderd merken voor 68.000 unieke producten met gemiddeld 25 procent korting. Brugmans heeft wat gemengde gevoelens bij Black Friday, omdat het retailers dwingt om tegen lage prijzen veel te verkopen. Het knaagt aan de marges van zijn klanten: de fysieke en omnichannel retailers. “Met ruim vijfhonderd van de aangesloten duizend merken op ons platform konden we acties optuigen.” Retailers die goed inkochten konden met grotere kortingen inkopen dan de kortingen die ze bij de verkoop gaven. Ergo: een hogere winstmarge ondanks een lagere verkoopprijs. Een kleine groep vaste klanten kon op de woensdag voor Black Friday extra gunstig inkopen. “Dat was onze Premium Day, georganiseerd voor de meest actieve retailers. Zij krijgen vroeg toegang en grotere kortingen. Daaraan deden 350 merken mee.” Orderchamp is een platform dat retailers en merken bij elkaar brengt. “Het is onze missie om unieke merchandise in winkels te brengen.” het bedrijf probeert aangesloten retailers dus ook actief in contact te brengen met, voor hen, nieuwe leveranciers. Nieuw, exclusief aanbod in de winkels moet uiteindelijk extra voetverkeer en kopende klanten opleveren. “Er is veel ingekocht bij bestaande relaties, maar er zijn ook tweeduizend nieuwe afzetrelaties ontstaan.” Voor merken biedt het platform een handige route om de longtail van de kleinere verkopers via internet aan te spreken. Winkeliers krijgen toegang tot een breed scherp geprijsd assortiment. De start-up nam afgelopen september een miljoeneninvestering aan om zich voor te bereiden op activiteite buiten Nederland. Het bedrijf stevent af op een maandomzet van een miljoen euro.
Uber Eats breidt uit naar Maastricht, Ede, Spijkenisse en Naarden-Bussum
22 uur
Uber Eats breidt is vanaf vandaag ook beschikbaar in Maastricht, Ede, Spijkenisse, en Naarden-Bussum. De keuze voor deze nieuwe steden is gebaseerd op data die laat zien dat er in deze regio’s veel interesse is in de bezorg-app. Uber Eats werkt in deze steden samen met verschillende partners. Onder andere McDonald’s, New York Pizza en Subway hebben zich aangesloten bij de app. Ook worden de maaltijden van lokale restaurants zoals Bakker Bart en Bagels & Beans aan huis bezorgd. Volgende week krijgt Uber Eats concurrentie van de Nederlandse app EET24.nl. Door 0 procent commissie te rekenen voor restaurants en 0 euro bezorgkosten voor consumenten, willen de initiatiefnemers een alternatief bieden ‘dat horecaondernemers in coranatijd echt helpt’. Zo’n 2600 restaurants hebben zich aangemeld. Foto Pixabay
Orange Belgium straks volledig in Franse handen
23 uur
Orange Belgium, het tweede telecombedrijf van België, komt volledig in handen van zijn grootste aandeelhouder en verdwijnt daarmee mogelijk van de Belgische beurs. De Franse telecomgroep Orange (ooit France Telecom) wil een bod uitbrengen op alle uitstaande aandelen die het nog niet in zijn bezit heeft, tegen 22 euro per aandeel. Omgerekend dus zo’n 622 miljoen euro. De Franse groep bezit momenteel 52,9 procent van de aandelen van Orange Belgium. De rest van de aandelen – 28,3 miljoen stuks – is in handen van grote en kleine beleggers. Orange Belgium heette ooit Mobistar en is altijd de grote concurrent geweest van Proximus. De derde speler op de Belgische telecommarkt is Telenet, dat de Belgische tak van KPN overnam.
Beleggers twijfelen aan mega-overname Slack door Salesforce
1 dag
Het aandeel Salesforce noteerde woensdag 8,5 procent lager na het nieuws dat het bedrijf voor bijna 28 miljard dollar chatapp Slack overneemt. Beleggers vinden de aankoop voor een bedrijf met nog geen miljard dollar omzet veel te duur. Ook zijn er twijfels over de integratiemogelijkheden. Salesforce verloor woensdag alleen al 18,7 miljard dollar in waarde. Slack en Salesforce zijn letterlijk buren van elkaar. Vanuit Salesforce Park kijk je op het gebouw van Slack. Beide bedrijven doen ook al langer zaken met elkaar. “Ik had niet gedacht dat we dit jaar nog bedrijven zouden overnemen,” vertelde Benioff tegen Bloomberg (video onder). “Net als iedereen werk ik vanuit huis.” De kritiek dat er veel te veel geld is betaald voor Slack legt Benioff naast zich neer. “We hebben zo’n zestig overnames gedaan en hebben verschillende bedrijven geholpen om hun omzet fors te verhogen.” Benioff zegt dat dezelfde reactie kwam toen Salesforce voor 16 miljoen dollar data-analysebedrijf Tableau overnam, dat nu miljarden per jaar omzet en waarvan het marktaandeel is gegroeid. Overigens was er eenzelfde ophef toen Facebook in 2014 19 miljard dollar bood voor WhatsApp, een app die nauwelijks omzet genereerde. Het is nu de grootste communicatie-app ter wereld. Vragen over zijn grote rivaal Microsoft ging Benioff handig uit de weg. In zijn ogen wordt Slack de interface voor alle Salesforce diensten, iets dat het bedrijf tien jaar geleden al heeft geprobeerd met Chatter. Dat werd destijds geen succes. Ook heeft Salesforce nog vergeefs een bod uitgebracht op chatapp Yammer, die voor 1,2 miljard naar Microsoft ging. Slack wordt dus Chatter 2.0, een regelrechte concurrent van Microsoft Teams, maar dan voor verkoop- en marketingteams. Uit het Bloomberg interview blijkt dat tussen Slack en Salesforce nog allerlei afspraken moeten worden gemaakt. CEO Stewart Butterfield blijft aan het roer, maar hoe beide bedrijven gaan samenwerken moet nog nader worden uitgewerkt. Wel zijn er prototypes ontwikkeld van een gezamenlijk product. De koers daalde verder na de virtuele Dreamforce keynote van CEO Marc Benioff gisteren, waarin Slack maar heel even werd genoemd. Normaal nodigt Salesforce rond deze tijd zijn klanten uit om naar San Francisco te komen, waar rond het Moscone Center een complete straat wordt afgehuurd om bezoekers te onderhouden en te informeren. Dit jaar vindt Dreamforce congres virtueel plaats. Klanten kunnen half december honderden presentaties bekijken. De keynote, compleet met mini-optredens van Metallica en Lenny Kravitz, was een soort Dreamforce in het klein. Zo was er een korte presentatie over Bentley Motors, het Britse autobedrijf dat als gevolg van corona eerder dit jaar compleet stil kwam te liggen en van de ene dag op de andere moest leren om zijn auto’s virtueel aan klanten te slijten. Het zet Salesforce-cloudoplossingen in om een zogeheten 360-gradenbeeld van klanten te krijgen. Met behulp van software van Salesforce dochter MuleSoft en Tableau kan Bentley Motors gegevens van honderden nieuwe en oudere IT-systemen ontsluiten en koppelen en klantdata analyseren. Salesforce kondigde verder Hyperforce aan; een nieuwe versie van de platformarchitectuur van het bedrijf, die klanten op een veilige manier toegang moet bieden tot elke Salesforce toepassing. Nieuw is ook Einstein Automate, een end-to-end oplossing voor workflowautomatisering, en Service Cloud Workforce Engagement, dynamische personeelsplanning om contactcenters te ontlasten. Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden. Cookie instellingen
funda stapt over naar cloud
1 dag
Huizensite funda heeft zijn hele IT-infrastructuur overgezet naar de cloudomgeving van Microsoft, Azure. Eind vorig jaar besloot de leiding dat ze afscheid wilde nemen van het zelf hosten op eigen hardware. De cloud is een flexibeler en schaalvaarder omgeving, licht directeur Quinten Schevernels toe. De migratie vond plaats in de nacht van 21 op 22 november. “Hiermee is een stevig fundament gelegd om de marktplaatspositie naar de toekomst toe te verdienen.” In de loop van 2021 wil funda de zoekfunctie achter de dienst op de schop nemen. Wanneer dat is afgerond kan de zoekfunctie nauw worden vervlochten met de nieuwe datatool Segment. “Dan kun je de zoekervaring veel meer verbeteren.” Dat betekent, in abstracte zin, meer content en meer diensten. Vandaag werd bekend dat de Amerikaanse investeringsmaatschapij General Atlantic opnieuw interesse heeft getoond voor een minderheidsbelang in de huizensit. Twee jaar geleden had de private-equity-partij ook al belangstelling, maar toen hield meerderheidsaandeelhouder Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) de boot af. General Atlantic is bekend van beleggingen in Uber en de Nederlandse betaaldienst Adyen. Foto: Mike Norton (cc)
BREIN start met voorlichtingsproject frequente uploaders
1 dag
Half december gaat Stichting BREIN van start met het voorlichtingsproject voor wat het noemt ‘langdurig inbreukmakende uploaders’ van auteursrechtelijk beschermde werken zoals films, series, boeken en muziek. BREIN gaat met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde software op zoek naar Nederlandse IP-adressen waarmee meermaals inbreukmakende uploads plaatsvinden. Het gaat in dit project niet om incidentele – zogenoemde ‘hit & run’- downloaders, maar om frequente bittorrent-uploaders. BREIN wil gedurende tenminste een half jaar voorlichtende waarschuwingen versturen aan abonnees van ISP’s, maar is wel afhankelijk van de medewerking van internetaanbieders. Die in het verleden ook geen gehoor hebben gegeven aan dergelijke verzoeken. BREIN begint eerst met een kleine aantal IP- adressen. Het is de bedoeling om vervolgens op te schalen naar maximaal 1000 unieke IP-adressen per maand. Om relevante Nederlandse IP-adressen te detecteren heeft BREIN speciale software dlaten ontwikkelen. Elke maand worden er meerdere steekproeven op diverse titels gedaan. Niet-relevante adressen worden niet opgeslagen. Gegevens die niet worden gebruikt worden gewist en gegevens die wel worden gebruikt worden zo snel mogelijk na verzending van de voorlichtende waarschuwing gewist. De verwerking van persoonsgegevens is met een privacy-expert onderzocht en vindt plaats conform de geldende wettelijke privacy-bescherming. Bij de ontwikkeling van dit project is overleg gevoerd met de Autoriteit Persoonsgegevens. Er wordt in de e-mail ook op gewezen dat er in de toekomst mogelijk gehandhaafd gaat worden. Of er inderdaad tot handhaving zal worden overgegaan hangt af van de effectiviteit van de voorlichtende waarschuwingen. KPN laat aan Emerce weten in principe géén NAW gegevens aan BREIN te verstrekken. Dat zou kunnen veranderen als op grond van wetgeving en rechtspraak KPN als tussenpersoon eraan is gehouden om een dergelijk bericht door te sturen. Er moet dan wel sprake zijn van een proportioneel verzoek en er géén andere mogelijkheid is om betrokkenen rechtstreeks met dergelijke berichten te benaderen. ‘In de begeleidende e-mail aan klanten zullen we daarbij benadrukken dat de persoonlijke gegevens niet zijn verstrekt en ook niet zullen worden verstrekt aan BREIN.’ Vodafone Ziggo heeft nog niet gereageerd op vragen van Emerce. Foto Pixabay
Amerikaanse staten bereiden antitrustzaak voor tegen Facebook
1 dag
Een groep Amerikaanse staten onder leiding van New York gaat volgende week Facebook aanklagen wegens het schenden van de antritrustwetgeving, zo melden diverse bronnen aan Reuters. Veertig staten zouden bereid zijn om mee te doen. Het zou de te tweede grote Amerikaanse rechtszaak tegen een Big Tech worden dit jaar. In oktober is Google officieel aangeklaagd door het Ministerie van Justitie, terwijl verschillende Amerikaanse staten eveneens stappen willen ondernemen. Hoe de aanklacht tegen Facebook precies gaat luiden is nog onduidelijk. Justitie en toezichthouder FTC zijn in 2019 een antitrustonderzoek gestart naar vier grote techbedrijven, waaronder ook Amazon en Apple.
PostNL moet klanten weigeren wegens ‘extreme drukte’
1 dag
Met meer dan tien miljoen bezorgde pakketten in zeven dagen is het absolute topdrukte bij PostNL. Het bedrijf waarschuwt dat niet alles meer op tijd bezorgd kan worden en ook niet alles meer wordt aangenomen. Het is voor het eerst dat PostNL klanten moet weigeren. Het bedrijf schrijft op haar site: ‘Omdat we geen concessies willen doen aan de coronamaatregelen en ons netwerk goed moet kunnen blijven draaien, passen we op piekmomenten de planning voor het ophalen van pakketten bij webshops aan.’ PostNL schat dat 95 procent van de pakketten top tijd wordt afgeleverd. De feestdagenperiode verloopt dit jaar onvoorspelbaarder dan voorgaande jaren. De gebruikelijke drukte rond de feestdagen, startend vanaf Black Friday, wordt dit jaar aanzienlijk versterkt door corona. Zo werden het afgelopen weekend lokale maatregelen getroffen (zoals het vroeger sluiten van winkels en de oproep van burgemeesters om inkopen online te doen) die tot extra drukte bij webshops en bezorgers leidden. PostNL vraagt aan consumenten om retouren zo veel mogelijk vast te houden tot na Sinterklaas. PostNL verwacht niettemin de komende dagen samen met de webshops meer dan 1,5 miljoen pakketten per dag te verwerken en heel Nederland (en België). DHL lijkt nog nog wel alle pakketten te kunnen afhalen bij webshops. DHL bezorgt nu zo’n 1,2 miljoen pakketten per dag in Nederland. Hee @PostNL is dit hoe jullie bezorgers pakketjes horen af te geven? Ik snap dat het druk is. Maar wat nou als dit gejat was? pic.twitter.com/T9zw3nvUfB — Wesley (@wes_hm_t) December 2, 2020

NMBS schakelt eindelijk over op digitale rittenkaart
1 dag
De Belgische spoorwegen NMBS lijken eindelijk digitale rittenkaarten in te gaan voeren als alternatief voor de papieren rittenkaart. De spoorwegmaatschappij kondigde die plannen al in 2018 aan, maar toen werd de lancering uitgesteld. Zowel de Standard Multi-, Youth Multi als Local Multi-rittenkaart krijgen een digitaal broertje, meldt de Belgische site Techpulse. De invoering van de digitale rittenkaart betekent nog niet het definitieve einde van de klassieke papieren rittenkaart. Om de overstap naar het digitale alternatief aan te moedigen, zal de jaarlijkse prijsverhoging die op 1 februari ingaat niet worden doorgerekend als je een digitale rittenkaart aankoopt.
‘Samsung stopt met Note’
1 dag
Ook Reuters meldt nu dat Samsung volgend jaar stopt met zijn Galaxy Note, de smartphone met een pen. In plaats daarvan zal het topmodel van de Galaxy S-serie, de S21, een stylus krijgen en de volgende versie van Samsungs opvouwbare telefoon krijgt ook ondersteuning voor het gebruik van een pen. Reden zou zijn dat de verkoop van de Note serie terugloopt, volgens sommige analisten met een vijfde tot 8 miljoen stuks dit jaar. Sowieso loopt de vraag naar premiumtoestellen terug. Samsung lanceerde de Note voor het eerst in 2011.
Emerce Conversion: hoe Univé eindelijk zijn klanten herkende
1 dag
De markt voor autoverzekeringen is moordend. Dat merkte ook Univé. De verzekeraar moest voor zoekadvertenties zo’n 20 tot 80 euro per klik betalen, terwijl men geen groot marketingsbudget had. Storm Digital zorgde voor een 34 procent hogere conversie, zo vertellen Daniël Meijering en Wouter Sportel op Emerce Conversion. Niet alleen was Univé nauwelijks zichtbaar, ook had de verzekeraar geen goed beeld van de bezoekers van de site. “Het kwam er op neer dat men telkens dezelfde generieke content voorschotelde,” aldus Meijering. Dagelijks bezoeken honderden mensen de website van Univé om hun verzekering af te sluiten. Door goed te kijken naar het gedrag van de bezoeker werd een targetscore opgesteld: hoe groot was de kans dat de bezoeker zou converteren en in welke mate? Bezoekers met een lage score werden genegeerd, uit testen met dit type bezoekers kwam de conversiescore niet boven de 0,0048 procent uit. Bezoekers met score  ‘gemiddeld’ en ‘hoog’ werden actief benaderd. Daarbij werd ook de concurrentiepositie in het postcodegebied bekeken. Was Univé in dit gebied wellicht aan de dure kant? Het leverde een ruim 34 procent hogere conversie op, terwijl er niet meer (zelfs minder) kosten werden uitgegeven. “En door een grote groep te negeren, konden we ook potentiële nieuwe klanten benaderen met een gemiddelde conversie.” Door een score toe te kennen, kan volgens Meijering ook worden voorkomen dat bezoekers op andere sites nog dagen worden achtervolgd met de advertentie waar ze misschien per ongeluk op hebben geklikt. Emerce Conversion vindt dit jaar helemaal online plaats. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om het hele programma gratis te bekijken.
Emerce Conversion: ‘Maak van CRO center of excellence’
1 dag
CRO teams moeten binnen organisaties veel meer een center of excellence worden die marketing en productteams van de juiste informatie en tools voorzien. Dat zegt online rendement consultant Ton Wesseling van Online Dialoguie op Emerce Conversion. CRO teams zien zich graag als de Koning op het schaakbord, maar ze zijn volgens Wesseling eerder een pion ‘die ruimte maakt voor anderen’.  Het is volgens de specialist de volgende stap in volwassenheid: je realiseren dat je meer waarde toevoegt wanneer je als CRO-team anderen faciliteert in plaats van zelf optimaliseert. Wesseling denkt dan ook dat traditionele CRO teams gaan verdwijnen. Organisaties gaven voorheen de regie voor CRO graag uit handen. “Wij CRO specialisten gingen dan experimenteren en testen om te conversie te verhogen. Tegenwoordig willen bedrijven dat CRO onderdeel wordt van hun DNA.” En dat vergt een andere invulling van het begrip CRO. “Het komt nog regelmatig voor dat CRO teams marketing en productontwikkeling in de weg zitten omdat ze aan het testen zijn en site of pagina niet kan worden aangepast. Maar CRO is niet belangrijker dan de rest van de organisatie. Het CRO team moet de afdelingen tools en onderzoeken aanreiken waarmee ze zelf aan de slag kunnen.” Het center of excellence, zegt Wesseling, zorgt voor democratisering van CRO-toolgebruik, maar maakt zich niet druk om wat teams er inhoudelijk mee doen. Het DNA van de echte validatiekampioen bevat een groot stuk nederigheid, de kunst om trots te zijn op wat de andere teams behalen. Bij voorkeur wordt valideren een vast gegeven in het hele bedrijfsproces. En die onderzoeken moeten ook echt kloppen. Wesseling haalde een voorbeeld aan uit zijn eigen verleden. “Voor SNS Maxisparen hadden we een een groene actieknop bedacht voor de zondag en een rode voor de maandag. Daarbij hadden we bedacht dat mensen op de zondag minder gejaagd zijn dan op de maandag, en dus een rustiger kleur prefereerden. Maar we hadden geen data om dat te onderbouwen.” Emerce Conversion vindt dit jaar helemaal online plaats. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om het hele programma gratis te bekijken.
Bright Circle en Bluro gaan fuseren
1 dag
Online marketingbureau Bright Circle en marketingcommunicatiebureau Bluro gaan per 1 januari 2021 samen verder onder de naam Yeps! Door het bundelen van de onlinemarketingspecialismen van Bright Circle en de strategische specialismen van Bluro is Yeps naar eigen zeggen in staat om het totale marketingproces van strategie, online marketing, design en content creatie van haar klanten uit handen te nemen. Job Lefrandt, huidig directeur van Bright Circle, zal bij Yeps de functie van algemeen directeur op zich gaan nemen.
ACM: aanscherping regels om gelijk speelveld betaalmarkt te behouden
1 dag
Big Techbedrijven, waaronder Apple, Facebook, Amazon of Ant Group (Alibaba), moeten ervoor zorgen dat hun platform of apparaat geschikt is voor verschillende aanbieders van betaaldiensten. Dat zegt toezichthouder ACM. De ACM bepleit een gelijk speelveld voor alle aanbieders van betaaldiensten. De huidige regels zouden daartoe moeten worden aangevuld met aangescherpte Europese regels. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in opdracht van het ministerie van Financiën een marktstudie gemaakt. Belangrijkste conclusie is dat Big Tech een aanjagende rol kan spelen bij de concurrentie en daardoor de innovatie op de Nederlandse betaalmarkt. Maar het vraagt wel van de Big Techbedrijven dat ze hun platforms en apparaten openstellen voor concurrerende betaaldiensten. Net zoals de banken dat moeten doen. De ontwikkelingen in Europa en in Nederland lopen volgens de toezichthouder over de hele linie wat achter bij de ontwikkelingen buiten Europa, waar Big Techs vaak al verder zijn met hun initiatieven op de betaalmarkt. Niettemin is een aantal Big Techs in Europese landen waaronder Nederland recent samenwerkingen aangegaan met bestaande spelers, of heeft door overnames of het nemen van minderheidsdeelnemingen hun positie op de Europese betaalmarkt versterkt. De Big Techs geven zelf aan dat de introductie van PSD2 niet de (belangrijkste) reden is om de Europese en Nederlandse betaalmarkt te betreden. Hoewel sommige Big Techs – zoals Google – vergunningen hebben om onder PSD2 betaaldiensten aan te bieden in de EU, treden ze vaak op als (niet vergunningplichtige) technische dienstverleners en werken ze samen met bestaande vergunninghouders zoals banken of betaalkaartschema’s om hun betaaldiensten aan te bieden. Nederlandse banken zien als belangrijkste risico voor het eigen businessmodel dat Big Techs het klantcontact overnemen. Klantcontact is belangrijk vanwege de informatie die de bank verkrijgt over de kredietwaardigheid van klanten en de mogelijkheden om betaaldiensten en leningen gebundeld te verkopen. Een populair online platform kan verder concurrerende betaaldiensten weigeren. Ze kunnen het voor concurrenten ook moeilijk maken om goed te functioneren op het online platform. Dit belemmert de concurrentie en daarmee de verdere innovatie. Er zijn twee Europese regels die kunnen helpen om het speelveld voor betaaldiensten gelijk te houden. Big Techbedrijven die alleen betaaldiensten faciliteren vallen nu nog niet onder de Europese regels voor open toegang tot betaalsystemen, de PSD2 richtlijn. De ACM adviseert deze richtlijn te wijzigen zodat Big Techbedrijven die alleen een faciliterende rol spelen ook daaraan moeten voldoen. De tweede aanpassing is een wijziging van de concurrentieregels zodat vooraf voorwaarden kunnen worden gesteld aan dominante platforms. Daarmee kunnen bedrijven met bijvoorbeeld een dominante positie op een online markt, gedwongen worden om hun platform open te stellen voor anderen en blijft er een gelijk speelveld. Foto Pixabay
Blauw Gras aan de slag voor de Hartstichting
1 dag
Blauw Gras is voortaan verantwoordelijk voor de digitale campagnes van de Hartstichting. De samenwerking wordt begin volgend jaar afgetrapt met meerdere campagnes. Onder andere een nieuwe merkcampagne. Met een team van vijftig specialisten bedient Blauw Gras klanten als Samsung, HORNBACH, McDonald’s, Nederlandse Loterij, Menzis & Interpolis. Blauw Gras is onderdeel van Ace.
Nu ook Apple Pay beschikbaar voor de ING Creditcard
1 dag
Vanaf vandaag kunnen ING-klanten naast de ING Betaalpas ook met hun ING Creditcard betalen via Apple Pay. In juni 2019 heeft ING Nederland Apple Pay naar Nederland gebracht. Een ING Creditcard of Platinumcard kan direct vanuit de Apple Wallet op je toestel worden toegevoegd. Bij het toevoegen van een nieuwe kaart kiest de klant voor ‘ING’ en dan ‘Creditcard’. Met de camera van het toestel kan de kaart dan worden gescand. Een gedetailleerde uitleg hiervan is te vinden op ing.nl/apple-pay-credit.
Nieuwe samenwerking Dille & Kamille en Adeptiv
1 dag
Dille & Kamille heeft Adeptiv agency’s Searchresult en Yourzine gevraagd structureel te helpen bij het optimaliseren van de digitale kanalen en bij het versnellen van de online groei in Nederland, België en Frankrijk. Als gevolg van alle coronamaatregelen in maart zag het retailbedrijf een enorme groei online. De beleving in de fysieke winkel krijgt desondanks de prioriteit omdat het ‘echte’ contact centraal staat in de missie van het bedrijf. Gestart wordt met het op orde brengen van de basis en het realiseren van de ‘quick wins’. Daarna wordt er gezamenlijk gewerkt aan het verder professionaliseren van alle digitale marketingkanalen.

Mediahuis mag dagbladen in Noord-Nederland overnemen
1 dag
Mediahuis mag NDC mediagroep (NDC) overnemen. Dat heeft de Autoriteit Consument & Markt (ACM) besloten. NDC is een relatief kleine speler op de dagbladenmarkt. De overname heeft geen gevolgen voor lezers en zal geen negatieve gevolgen hebben op de prijs, kwaliteit en innovatie in de sector. Ook op de advertentiemarkt blijft er voldoende concurrentie, zegt de toezichthouder. Mediahuis is uitgever van de landelijke dagbladen De Telegraaf en NRC. Ook geeft Mediahuis verschillende regionale bladen uit in Zuid- en Noord-Holland en Limburg. Onder NDC vallen de Leeuwarder Courant, het Friesch Dagblad, het Dagblad van het Noorden en diverse regionale nieuwsbladen en huis-aan-huis bladen in Noord-Nederland. De dagbladen van Mediahuis en NDC concurreren nauwelijks met elkaar. Uit onderzoek blijkt dat regionale radio en televisie (en de daarbij behorende websites) en regionale nieuwswebsites een belangrijkere concurrent zijn dan de landelijke dagbladen van Mediahuis en DPG (o.a. De Volkskrant en het AD). Adverteerders hebben daarnaast ook nog de keuze om online hun advertenties te plaatsen om op die manier hun doelgroep te bereiken. De markt voor nieuwsmedia is flink in beweging. Betaalde dagbladen zien al jaren het aantal abonnees dalen. Daarbij lezen steeds meer abonnees een onlinekrant al dan niet gecombineerd met een papieren krant in het weekend. Ook de advertentie-inkomsten voor kranten dalen al jaren. Adverteerders geven steeds meer van hun advertentiebudget uit aan online kanalen. Foto Pixabay
Emerce Conversion: ‘Traditionele aankoopfunnel bestaat niet meer’
1 dag
Gevestigde opvattingen over winkelen gelden op internet en zeker op mobiele apparaten niet meer. De funnel van bewustzijn, via behoefte naar klantentrouw is veranderd in een, op het oog, chaotisch aankoopproces. Maar van chaos is geen sprake, wel van andere bewegingspatronen aan de zijde van de consument. Dat is het beeld dat Essane Valley schetst. Hij is conversiespecialist van Google voor de Noord-Europese markt en is spreker op Emerce Conversion. “Wat nieuw is, is dat de consument altijd ‘aan’ staat met een on-demand-mentaliteit.” Hij wil altijd over alles online kunnen beschikken. “Er zijn geen tussenstappen in het proces van opgewekte interesse en de aankoop.” De enige variabele is de ervaring van de klantreis. Een verkoper die een goede klantreis faciliteert ‘wint’ de aankoop. Wie suboptimaal levert, verliest de potentiële klant. “Je klant gaat zich in elk geval oriënteren en zijn opties evalueren. Dat is het punt waar je het verschil kunt maken.” Valley vult de rest van zijn spreekbeurt met het benoemen van de vijf grootste conversiedrempels bij mobiel shoppen en welke UX- en UI-verbeteringen geslecht moeten worden. Hij sluit af met een aantal best practicus. Emerce Conversion vindt dit jaar helemaal online plaats. Belangstellenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden om het hele programma gratis te bekijken.
Meer dan 1 miljoen nieuwe klanten voor Zalando tijdens Cyber Week
1 dag
Zalando heeft tijdens de zesde editie van Cyber Week meer dan 1 miljoen nieuwe klanten verworven en breekt hiermee naar eigen zeggen het record van vorig jaar. Het bruto handelsvolume (GMV) van Zalando groeide met ongeveer 35 procent ten opzichte van de editie van vorig jaar. Het aandeel van het bruto handelsvolume (GMV) dat via het partnerprogramma werd gegenereerd, bedroeg dit jaar ongeveer 30 procent. Meer dan 2300 fysieke winkels namen deel aan Zalando’s Cyber Week via het Connected Retail-programma en meer dan 250 nieuwe fysieke winkels traden toe tot het programma in november. Tijdens de piekuren werden er rond de 7500 bestellingen per minuut geplaatst. De absolute bestseller van Cyber Week 2020 bij Zalando was de hardlooplegging.

Pagina's

Abonneren op emerce