Nieuws

828 nieuwsberichten gevonden
Bethesda haalt games van gamestreamdienst GeForce Now af 8 uur
Nvidia's gamestreamdienst GeForce Now raakt opnieuw een aantal games kwijt. Bethesda Softworks heeft besloten om zijn spellen niet langer aan te bieden, en volgt daarmee Activision Blizzard die kortgeleden hetzelfde deed.
tweakers techniek
Onderzoekers gebruiken kunstmatige intelligentie om nieuwe antibiotica te vinden 9 uur
Onderzoekers hebben met behulp van deep learning een nieuw antibioticum ontdekt. Hun algoritmes voorspelden op basis van moleculaire structuur dat een middel tegen verscheidene bacteriesoorten zou moeten werken.
tweakers techniek
Google geeft Gmail versimpelde zoekopties in e-mail 9 uur
Google gaat het Gmail-gebruikers gemakkelijker maken om door hun e-mail te zoeken. Dat gaat met zogenaamde 'search chips', waarmee zoekresultaten kunnen worden verfijnd zonder daarvoor complexe zoekopdrachten te hoeven invoeren.
tweakers techniek
Wetenschappers bouwen miniscule chip om nepproducten tegen te gaan 10 uur
Onderzoekers van het technologie-instituut MIT hebben een chip ontworpen die kan worden gebruikt om producten te beschermen tegen namaak. Het gaat om zeer kleine chips die zonder accu een signaal kunnen uitsturen. Dit kan worden uitgelezen om authenticiteit te bevestigen.
tweakers techniek
Tesla krijgt alsnog goedkeuring voor bouw Gigafactory in Duitsland 11 uur
Tesla heeft toestemming gekregen om de plannen voor de Gigafactory in Duitsland door te zetten. Dat betekent dat het bedrijf in de omgeving van Berlijn een bosrijk gebied van 91 hectare mag gebruiken om accu's en auto's te produceren.
tweakers techniek
Afbeeldingen tonen LG V60 ThinQ-smartphone met vier camera's en 5000mAh-accu 23 uur
Er zijn afbeeldingen verschenen van de LG V60 ThinQ. De telefoon heeft volgens Android Headlines en evleaks een accucapaciteit van 5000mAh en vier camera's. Het is nog onduidelijk wanneer het toestel officieel wordt aangekondigd.
tweakers techniek
Telenet-dochtermerk Tadaam biedt eigen settopbox voor tv en internet aan 1 dag
Telenet-dochtermerk Tadaam heeft een eigen mediaspeler aangekondigd. De Tadaam TV is een settopbox die draait op Android en werkt op het 4g-netwerk van het bedrijf. De settopbox wordt standaard meegeleverd bij een abonnement.
tweakers techniek
Klantgegevens Slickwraps buitgemaakt door datalek - update 1 dag
Slickwraps, een telefoonaccessoiremerk uit de Verenigde Staten, is getroffen door een grootschalige hack waarbij onder andere de adresgegevens en e-mailadressen van klanten zijn buitgemaakt. Het lek werd ontdekt door een security-onderzoeker.
tweakers techniek
Portal van zes gemeenten bood via lek toegang tot burgerservicenummers 1 dag
Een inlogportal die zes Nederlandse gemeenten gebruikten om burgers toegang te geven tot gemeentelijke belastingdocumenten, bleek vatbaar voor sql-injectie. Via de kwetsbaarheid waren onder andere burgerservicenummers te raadplegen. Het lek is gedicht.
tweakers techniek

PCI-SIG brengt versie 0.5 van pci-e 6.0-specificatie uit 1 dag
De organisatie achter de pci-e-standaard heeft versie 0.5 van pci-e 6.0 uitgebracht. De nieuwe standaard verdubbelt de maximale bandbreedte ten opzichte van pci-e 5.0 naar 64GT/s. PCI-SIG stelt dat de definitieve specificatie van pci-e 6.0 in 2021 uitkomt.
tweakers techniek
NCTV publiceert Nationaal Crisisplan Digitaal 1 dag
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid heeft het nationaal crisisplan digitaal gepubliceerd. Dit plan biedt informatie hoe publieke- en private instanties om kunnen gaan met digitale incidenten.
tweakers techniek
Android-apps mogen straks standaard niet op de achtergrond locatie tracken 1 dag
Android-apps die op de achtergrond de locatie tracken van gebruikers, mogen dit vanaf later dit jaar alleen na toestemming van Google. Volgens Google is het bij veel apps onnodig dat ze op de achtergrond de locatie monitoren.
tweakers techniek
Nederlands bedrijf introduceert afzonderlijke leddimmers voor zigbee en z-wave 1 dag
Het Nederlandse bedrijf EcoBright brengt twee druk-draaidimmers op de markt: een die werkt op basis van z-wave en een die via zigbee functioneert. Het bedrijf wil hiermee naar eigen zeggen tegemoetkomen aan feedback van Tweakers-gebruikers.
tweakers techniek
Microsoft lanceert nieuwe Office-app voor Android en iOS 1 dag
Na een uitgebreide testperiode is de nieuwe mobiele Office-applicatie van Microsoft beschikbaar voor alle Android- en iOS-gebruikers. De toepassing bundelt de capaciteiten van onder andere Word, Powerpoint en Excel in één geheel. Alle functionaliteit van Word, Excel en Powerpoint, gecombineerd met OneDrive, Lens en enkele unieke mobiele functies: dat is de nieuwe mobiele Office-app van […]
techzine business
Automation Anywhere introduceert Discovery Bot 1 dag
Automation Anywhere heeft een nieuwe Discovery Bot-tool aangekondigd voor verbeterde Robotic Process Automation (RPA). De tool moet het herkennen van processen die met RPA geautomatiseerd kunnen worden makkelijker maken. Het platform van Automation Anywhere maakt gebruik van machine learning om repetitieve taken die normaal gesproken door mensen worden uitgevoerd over te nemen. De software observeert […]
techzine business
Universiteit zet gebruikte frituurolie van McDonald's om in 3d-printmateriaal 1 dag
Aan de universiteit van Toronto heeft een groep wetenschappers een methode ontwikkeld om frituurolie om te zetten in een materiaal waarmee 3d-printers overweg kunnen. Het team gebruikte daarvoor olie uit een restaurant van McDonald's.
tweakers techniek
'Datalek hotelketen MGM treft 9800 Nederlanders' 1 dag
Er zijn 9800 Nederlanders onder de 10,6 miljoen personen van wie de persoonsgegevens op internet verschenen als onderdeel van een datalek van MGM Resorts. Dat blijkt uit een inventarisatie van de database met uitgelekte gegevens.
tweakers techniek
HP komt met rechtenplan voor aandeelhouders tegen overname Xerox 1 dag
HP heeft een plan opgezet waarin de rechten van aandeelhouders uiteengezet worden, om de overname door Xerox tegen te houden. Het document moet aandeelhouders een vergrote zeggenschap geven in het geval van een overname van meer dan 20 procent van de aandelen van HP door een externe partij. Xerox dreigde eerder al om direct naar […]
techzine business

AOC maakt 200Hz-monitor 2,5 jaar na onthulling beschikbaar 1 dag
AOC begint met de verkoop van de Agon AG353UCG, een 35'-monitor met een resolutie van 3440x1440 pixels en een verversingssnelheid van 200Hz. De fabrikant toonde de monitor voor het eerst tijdens de gamescom van 2017.
tweakers techniek
Red Hat OpenStack 16 aangekondigd 1 dag
Open source-gigant Red Hat heeft OpenStack 16 aangekondigd, de IaaS-oplossing van het bedrijf. De nieuwe versie is gebaseerd op Red Hat Enterprise Linux 8 en moet bedrijven helpen met innovatie en consolidatie. Wat betreft innovatie gaat het vooral om minder verstoringen die developers in de weg liggen. De consolidatie wordt gerealiseerd door langere ondersteuning voor […]
techzine business
Android 11 - Kleine verfijningen zonder zoete verrassingen 1 dag
Google heeft de eerste testversie van Android 11 online gezet. Wij hebben deze versie geprobeerd.
tweakers techniek
KPN zet kopernetwerk in glasvezelgebieden vanaf begin 2023 uit 1 dag
Begin 2023 schakelt KPN zijn kopernetwerk voor 2,4 miljoen adressen uit. Het gaat om adressen die tegen die tijd over glasvezel van KPN kunnen beschikken. Klanten die dan nog op koper zijn aangesloten, worden overgezet naar glasvezel.
tweakers techniek
Nintendo breidt garantie Joy-Con-controllers in Europa uit naar twee jaar 1 dag
Nintendo geeft vanaf maart 24 maanden fabrieksgarantie op de Joy-Con-controllers in Europese landen. Het bedrijf reageert daarmee op zorgen van het Belgische Testaankoop over de kwaliteit van de controllers. Nintendo claimt weinig defecte controllers in België terug te krijgen.
tweakers techniek
Amerikaanse rechter geeft Huawei ongelijk in aangespannen rechtszaak 1 dag
Het niet mogen kopen en gebruiken van Huawei-producten door takken van de federale regering gaat volgens de Amerikaanse rechtbank niet in tegen wetten. Huawei spande de rechtszaak aan nadat het Amerikaanse congres had bepaald dat Huawei en ZTE geweerd moesten worden door takken van de regering. Volgens de rechtbank was er geen sprake van de […]
techzine business
Sony en Oculus zeggen af voor GDC-conferentie wegens coronavirus 1 dag
Sony en de vr- en gamingonderdelen van Facebook laten weten niet aanwezig te zijn op de jaarlijkse Game Developer Conference. Deze conferentie in de Verenigde Staten staat gepland voor de periode van 16 tot 20 maart en gaat vooralsnog gewoon door.
tweakers techniek
Microsoft komt met Defender voor Linux, Android en iOS volgen 1 dag
Niet alleen versies van Microsoft Windows zelf hebben beveiligingstools waaronder de Threat Protection, Insider Risk Management en Defender, ook Linux heeft vanaf deze week de mogelijkheid om die beveiliging te installeren. Microsoft is daarnaast van plan de tools later dit jaar uit te rollen voor iOS en Android. De komst van de beveiligingsproducten van Microsoft […]
techzine business
PUBG op PS4 en Xbox One heeft crossplay-optie voor party's op testservers 1 dag
PlayerUnknown's Battlegrounds-spelers op de Xbox One en PlayStation 4 konden elkaar sinds oktober vorig jaar al tegenkomen in rondes, maar vanaf nu kunnen ze ook met elkaar als party potjes opstarten. Deze crossplay-functie is onderdeel van de testservers.
tweakers techniek

LosslessCut 3.6.0 1 dag
In de afgelopen dagen zijn er kort achter elkaar enkele nieuwe versies van LosslessCut uitgekomen. LosslessCut is een opensource- en cross-platform programma waarmee stukken uit video's kunnen worden geknipt. Dit doet het zonder dat de video's worden gedecodeerd en weer gecodeerd, dus het werkt snel en zonder verlies van kwaliteit. Het is ideaal om minder interessante delen uit geschoten beelden van actioncamera's of drones te verwijderen. Ook is het mogelijk om jpg-afbeeldingen van scenes van de video te maken. De changelog sinds versie 2.8.0 ziet er als volgt uit: Changes in version 3.6.0
tweakers techniek
Apple-browsers gaan tls-certificaten weigeren die meer dan een jaar geldig zijn 1 dag
Apple heeft besloten om in zijn Safari-browsers tls-certificaten die langer dan dertien maanden geldig zijn, vanaf september niet meer te accepteren. Vanaf dan mogen tls-certificaten een geldigheid hebben van maximaal 398 dagen.
tweakers techniek
AIMP 4.60 build 2175 1 dag
Er is een update voor versie 4.60 van AIMP uitgekomen. Deze gratis, lichtgewicht mediaspeler van Russische makelij heeft ondersteuning voor de populairste muziekformaten. Het uiterlijk heeft wat weg van het bekende Winamp en is door middel van skins aan te passen. AIMP heeft een 18-kanaalsequalizer aan boord en ondersteunt plug-ins. Verder kan het programma cd's rippen, muziekbestanden converteren en tags bewerken. Sinds versie 4.60 build 2169 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: AIMP v4.60, build 2175
tweakers techniek
Calibre 4.11.0 1 dag
Versie 4.11 van Calibre is uitgekomen. Dit opensource-e-bookbeheerprogramma is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het kan onder meer alle relevante informatie en kaftafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. In versie 4.0 treffen we een geheel vernieuwde Content Server aan, is er een nieuwe e-bookviewer en is Qt WebKit vervangen door Qt WebEngine. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features
tweakers techniek
Take-Two zet nieuwe studio op voor ontwikkeling Kerbal Space Program 2 1 dag
Take-Two's uitgeeflabel Private Division heeft een nieuwe studio opgericht in Seattle voor de ontwikkeling van Kerbal Space Program 2. De studio neemt de ontwikkeling over van Star Theory Games.
tweakers techniek
Uitgestelde presentatie Oppo Find X2 vindt over twee weken plaats 1 dag
Oppo gaat zijn Find X2-smartphone over twee weken presenteren. De aankondiging van de smartphone stond gepland voor deze zaterdag, maar de fabrikant heeft dat afgelast vanwege de annulering van telecombeurs Mobile World Congress.
tweakers techniek
HTC presenteert Proton-prototypes van ar-brillen 1 dag
HTC heeft de Proton-prototypes van ar-brillen gepresenteerd. In tegenstelling tot andere ar-brillen zien gebruikers niet de echte wereld door transparante glazen, maar gaat het om een videobeeld van de werkelijkheid met daarin interface-elementen.
tweakers techniek
'Google test scheiden notificaties en toggles in Android 11' 1 dag
Google lijkt bezig te zijn met een test in de Developer Preview van Android 11, waarin het de notificaties en toggles scheidt in aparte vensters. Een veeg omlaag vanaf de linkerkant van de notificatiebalk toont meldingen, vanaf rechts komen de toggles tevoorschijn.
tweakers techniek
Terugblik op een uitverkochte Tweakers Developers Summit 1 dag
Dit jaar vond alweer de vierde editie plaats van wat inmiddels veruit het grootste Tweakers-evenement mag worden genoemd. Op 13 februari kwamen zo'n 700 bezoekers naar DeFabrique in Utrecht voor de Tweakers Developers Summit.
tweakers techniek

Twitter test felgekleurde markering voor misleidende tweets van politici 1 dag
Twitter is bezig met een test waarbij tweets van politici met feitelijk onjuiste informatie een felgekleurd label gekregen met de tekst dat dat de tweet 'schadelijk misleidend' is. Dat werkt via moderatie van gebruikers.
tweakers techniek
Testaankoop stelt Nintendo in gebreke wegens 'Joy-Con-drift' bij de Switch 1 dag
De Belgische consumentenorganisatie Testaankoop heeft een ingebrekestelling gestuurd naar Nintendo omdat de Joy-Con-controllers van de Swich snel stuk zouden gaan, met duur herstel of vervanging tot gevolg.
tweakers techniek
Microsoft geeft Windows 10-testbuild met nieuwe icoontjes vrij 2 dagen
Microsoft heeft een Insider Preview van Windows 10 vrijgegeven met daarin een gewijzigde weergave van icoontjes van enkele ingebouwde apps. In de komende maanden krijgen een groot aantal icoontjes een ander uiterlijk.
tweakers techniek
OM eist 18 maanden cel tegen Nederlandse maker crimewarekits 2 dagen
Het Openbaar Ministerie heeft 18 maanden gevangenisstraf geëist tegen een 21-jarige verdachte uit Utrecht die verantwoordelijk zou zijn voor de ontwikkeling en verkoop van de crimewarekits Rubella/Cetan en Dryad.
tweakers techniek
Belgische provider Orange gaat e-sim ondersteunen 2 dagen
Orange meldt als eerste telecomaanbieder in Belgie e-sim te ondersteunen. Vanaf donderdag 20 februari kunnen klanten e-sim laten activeren als ze een smartphone of smartwatch die compatibel is in bezit hebben.
tweakers techniek
Microsoft werkt aan Defender voor iOS en Android en brengt versie voor Linux uit 2 dagen
Microsoft brengt zijn beveiligingssuite Defender ATP naar iOS en Android, zo maakt het bedrijf in een korte mededeling bekend. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een preview van Defender ATP voor Linux vrijgegeven.
tweakers techniek
'Russische inlichtingendienst was verantwoordelijk voor cyberaanval Georgië' 2 dagen
Nederland, Georgië en andere landen zoals de VS en het VK beschouwen de omvangrijke cyberaanvallen in Georgië van vorig jaar als het werk van de Russische militaire inlichtingendienst GRU.
tweakers techniek
Google lanceert Android 11 preview met grote focus op privacy 2 dagen
Google heeft vandaag de eerste preview van Android 11 uitgerold. De preview is bedoeld voor developers die hun apps zo eerder kunnen testen op de nieuwe Android-versie. Op die manier kunnen ze compatibiliteit met de nieuwe versie garanderen voor gebruikers. Er ligt een sterke nadruk op privacy en security in de nieuwe versie. Zo wordt […]
techzine business
Fractal Design Define 7 (XL) - Net wat strakker, en iets duurder 2 dagen
We vergelijken Fractal Designs Define R7 en R7 XL met onder meer de Define R6, NZXT's H510 en H710, Phanteks' P600S en Enthoo Evolv, be quiets Silent Base 801 en Corsairs Carbide 678C.
tweakers techniek

Slide toont details van zes Comet Lake-desktop-cpu's zonder igpu 2 dagen
Een Argentijnse site die eerder slides deelde over Intels komende desktopprocessors heeft een nieuwe slide online gezet over de KF- en F-varianten zonder geïntegreerde gpu. Er komen zes van dat soort modellen.
tweakers techniek
Samenwerking IFS en Boomi zorgt voor nieuwe integratiemogelijkheden 2 dagen
IFS laat aan Techzine weten over een samenwerking met Dell Boomi. De integration Platform as a Service (iPaaS)-leverancier biedt IFS-klanten nu meer dan 200 ingebouwde connectoren. Met de connectoren moeten IFS-klanten in staat zijn om sneller integraties te bouwen. De SaaS-leverancier spreekt hierbij over toegang tot een ‘digitale switchboard’ voor zijn gebruikers, waarop bijvoorbeeld de […]
techzine business
Google neemt bedrijf uit Dordrecht over dat helpt bij migratie naar cloud 2 dagen
Google heeft Cornerstone Technology overgenomen. Dat is een bedrijf uit Dordrecht dat klanten assisteert bij het migreren van legacyapplicaties van mainframes naar cloudomgevingen. Details over de overname zijn niet bekend.
tweakers techniek
'Apple overweegt om gebruikers apps van derden als default te laten instellen' 2 dagen
Apple zou overwegen om gebruikers van iOS-apparaten de mogelijkheid te geven om apps van derden als standaard in te stellen. Tot nu toe is het nooit mogelijk geweest om alternatieven in te stellen voor apps als Safari en Mail.
tweakers techniek
Sophos introduceert Xstream-architectuur voor XG Firewall 2 dagen
Sophos introduceert Xstream-architectuur voor Sophos XG Firewall. Deze architectuur heeft onder meer Transport Layer Security (TLS)-decryptiemogelijkheden die beveiligingsrisico’s bij versleuteld netwerkverkeer. Volgens Sophos worden die risico’s regelmatig door securityteams over het hoofd gezien. Sophos heeft een rapport gepresenteerd, genaamd ‘Nearly a Quarter of Malware now Communicates Using TLS’. Hierin wordt aangegeven dat 23 procent van […]
techzine business

Pagina's