webwereld

73 nieuwsberichten gevonden
Oppo Reno 2 review: een gehaaide smartphone
15 uur
Oppo heeft de Reno 2 slechts 5 maanden na de lancering van de Reno Z op de markt gebracht. Dit toestel heeft meer camera’s een boord en is wat krachtiger. Is het toestel de extra euro’s waard? Wij hebben het toestel uitgebreid getest.
Zo start je Windows 10 zonder wachtwoord
18 uur
Je wachtwoord verwijderen van je pc is meestal een slecht idee, tenzij het een machine is die thuis staat en je de enige bent die hem gebruikt. In dat geval kun je sneller opstarten door de inlog te verwijderen.
Microsoft stopt met gratis virusscanner voor Windows 7
18 uur
Toen de ondersteuning voor Windows XP afliep, bleef Microsoft nog een behoorlijke tijd updates uitbrengen voor Microsoft Security Essentials. Hierdoor werd verwacht dat het bedrijf hetzelfde zou doen voor Windows 7, maar dat is dus niet het geval.
Zo voeg je stickers toe aan WhatsApp
1 dag
Bestaat de emoticon voor wat je voelt niet? Je kunt je bericht op WhatsApp ook aanvullen met een sticker die je baseert op eigen foto's. We laten zien hoe dat werkt op iPhone en Android.
Sony geeft moderne tv’s nu al geen updates meer
1 dag
Sony heeft een lijst met smart tv’s die een upgrade naar Android 9 zouden krijgen vrijgegeven en het blijkt dat veel moderne toestellen niet voorkomen op deze lijst.
Windows 10 Mobile ontvangt vandaag allerlaatste update
1 dag
Wat Windows 10 Mobile (en Windows Phone) dood is, is al jaren bekend, ondanks dat krijgt het mobiele besturingssysteem nog wel beveiligingsupdates, tot nu.
De beste gratis tools om spionnen te frustreren
4 dagen
Er wordt heel wat digitaal gegrasduind door overheden, criminelen en zelfs vrienden of familie. Bescherm jezelf beter en kijk wat er allemaal met je pc gebeurt. In dit artikel vind je enkele gratis tools die je meer zicht geven.
Neatgear Nighthawk XR700 Pro Gaming router review
4 dagen
Online gamen speelt een steeds grotere rol in de game-wereld en daar hoort natuurlijk een router bij die dat allemaal met gemak aankan. Gaming-routers bestaan al een tijd en zetten groots in op high-end onderdelen. Netgear doet er met de Nighthawk XR700 een schepje bovenop en wij testen het apparaat.
Linux, Android, macOS en meer kwetsbaar voor VPN-kaping
4 dagen
IT-onderzoekers melden een kwetsbaarheid die aanvallers in staat stelt om VPN-verkeer te achterhalen en over te nemen. Exacte details houden ze nog even onder de pet totdat er een oplossing is geïmplementeerd.

Miljoenen Microsoft-gebruikers hergebruiken gehackte wachtwoorden
4 dagen
Tientallen miljoenen gebruikers van Microsoft-diensten hanteren een combinatie van inloggegevens die al eens is buitgemaakt in een hack bij een andere online dienst. Het bedrijf dwingt bij deze gebruikers een wachtwoordreset af.
iPhone zou straks helemáál geen poorten meer hebben
4 dagen
De iPhone heeft in 2021 helemaal geen poorten meer over, zegt een analist die goed op de hoogte is van ontwikkelingen bij de toeleveranciers van Apple.
Europa kijkt of asteroïde op weg naar Aarde afgeketst kan worden
5 dagen
Europese ruimtevaartorganisatie ESA onderzoekt over een paar jaar de gevolgen van de inslag van een door de mens afgevuurd object op een asteroïde. NASA en ESA maken zo stappen in de richting van planeetdefensie.
Disney+ werkt eindelijk ook onder Linux
5 dagen
Disney+ is al enkele maanden beschikbaar in Nederland en gebruikers kunnen naar hartelust films, series en documentaires streamen. Dit gold echter niet voor Linux-gebruikers. Die werden getrakteerd op een error 83-foutmelding...tot nu.
Onzekere Alexa gaat vragen terug stellen
5 dagen
Een onderzoek van Amazon kijkt naar hoe virtuele assistenten kunnen leren als de zekerheidswaarde afneemt door aanvullende informatie te vragen van de gebruiker. Navigerende assistenten sturen je zo niet meer de verkeerde kant op, maar vragen bij twijfel meer gegevens.
Samsung Galaxy Note 10 Plus review
6 dagen
Dit is de eerste keer dat Samsung komt met een plus model van de S Pen smartphone. Deze versie heeft een paar mooie extra’s ten opzichte van de Galaxy Note 10. Wij hebben het toestel uitgebreid getest en delen onze bevindingen met je.
iPhone 11 verzamelt ongevraagd locatiedata
6 dagen
Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs heeft ontdekt dat de iPhone 11 GPS locatie verzamelt en doorstuurt naar Apple, zelfs als gebruikers expliciet hebben aangegeven dat niet te willen en de optie hebben uitgeschakeld.
Landelijke storing legt NS reisplanner-app lam
6 dagen
Een grote softwarestoring bij de NS heeft ervoor gezorgd dat zowel de informatieborden als de reisplanner app niet werken en mogelijk onjuiste informatie geven.
Dit zijn de beste processoren van 2019 voor je game-pc
1 week
Het zoeken van een processor voor je game-pc is gelukkig niet meer zo moeilijk als vroeger. Nu ook AMD's processoren weer goed meekunnen kan je bijna geen slechte CPU meer kopen, zeker nu moderne games zwaarder leunen op videokaarten dan CPU's. Toch zijn er nog wat punten waar je op moet letten...

Heb jij meegedaan met de Black Friday en Cyber Weekend-gekte?
1 week
Het zit er alweer op, de cyberweek is voorbij (en het feest- en shopseizoen begonnen). Gebruikers hebben massaal spullen, diensten en software gekocht. Heb jij meegedaan, of heb je je in kunnen houden?
De 9 mooiste Cyber Monday deals
1 week
Als je dacht dat de gekte voorbij is nu Black Friday achter ons ligt, dan heb je het mis want… het is Cyber Monday! Nog meer kortingen, nog meer gadgets en elektronica voor weinig en nog meer mooie aanbiedingen. Ook hier zit helaas troep tussen dus ook vandaag hebben wij de mooiste, echte, aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.
Zo werkt de zwarte doos van een vliegtuig
1 week
De in een zwarte doos verwerkte opnameapparatuur en dataopslagsystemen zijn vaak de enige bron om de exacte oorzaak van een vliegtuigongeluk te achterhalen. In dit artikel kijken we naar hoe zo'n apparaat is opgebouwd en hoe de gegevens ervan worden hersteld.
Wifi Raspberry Pi 4 faalt bij WQHD-resolutie
1 week
Gebruikers die hun Raspberry Pi 4 instellen op een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, ondervinden problemen met het verbinden naar het wifi-netwerk. Een interferentie-issue zorgt ervoor dat het draadloze signaal wegvalt.
20 fantastische Black Friday-aanbiedingen
1 week
Het is vandaag vrijdag, Black Friday! De dag waarop (web)shops keihard stunten met prijzen en consumenten verleiden zo snel en vaak mogelijk de portemonnee te laten trekken. Hoewel veel shops echt stunten met prachtige prijzen, zit er ook een hoop nep-aanbiedingen tussen. Wij hebben de allermooiste (echte) aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.
Zo werk je alle stuurprogramma's bij in Windows
1 week
Het programma DriverMax controleert de bestaande hardware en apparaten om te zien of er ontbrekende of verouderde drivers zijn of stuurprogramma's van hardware die niet meer aanwezig is op het systeem staat.
Nieuwe Windows 10 heet nu 2004, omdat 2003 verwarrend zou zijn
1 week
Microsoft zit met een probleem qua nummering van Windows 10. De versies die doorgaans JJMM als nummer krijgen, zijn mogelijk verwarrend nu 2020 aanbreekt. De voorjaarsversie zou dan 2003 heten, maar Microsoft heeft een oplossing.
Tips om je smartphone de winter te laten overleven
1 week
De winter biedt enkele uitdagingen voor de verstokte smartphonegebruiker: kou zorgt ervoor dat de accu zich vreemd gedraagt, sneeuw maakt toestellen nat en warme ruimtes binnenstappen vanuit de kou zorgt voor interne condensatie. Hier een aantal tips om je te helpen.
Apple: We maken juist verlies op reparaties
1 week
Apple strijdt nog steeds tegen het recht om te repareren en gaat daarin zo ver dat het claimt juist verlies te maken op reparaties.

Nog meer prachtige Pre-Black Friday-deals
1 week
Nog een paar dagen en dan is het zo ver, Black Friday, maar (web)shops stunten nu al volop en wij zetten de mooiste aanbiedingen wederom voor je op een rijtje.
WhatsApp bant gebruikers die 3rd party-apps gebruiken
1 week
WhatsApp is begonnen met het blokkeren en bannen van gebruikers die niet de officiële versie van WhatsApp gebruiken. Verschillende gebruikers melden dat zij geen gebruik meer kunnen maken van de dienst. Het is niet bekend hoe lang de ban duurt.
Zo scan je jouw webserver op kwetsbaarheden
1 week
Er zijn handige gratis tools om een scan uit te voeren op je webserver, of die nu van jezelf is of je ruimte huurt bij een hostingpartij. Nikto is een standaardonderdeel van Kali linux, maar je kunt hem ook los in een andere distributie of live-omgeving gebruiken.

Pagina's

Abonneren op webwereld