webwereld

71 nieuwsberichten gevonden
Bill Gates is weer de rijkste man op aarde
18 uur
Bill Gates is jarenlang de rijkste man ter wereld geweest, totdat Jeff Bezos, van Amazon ‘m in 2018 van die titel beroofde, maar Gates is terug en staat weer op nummer 1. Niet alleen omdat de ex-Microsoft-topman opeens meer geld binnenharkte, maar omdat Bezos veel heeft verloren.
Zo weet je of je internetverbinding goed genoeg is voor Google Stadia
21 uur
Google Stadia is vandaag officieel uitgekomen en gebruikers kunnen er direct mee aan de slag. Deze nieuwe streamingdienst geeft je de mogelijkheid games te streamen zonder dat je daar een spelcomputer voor nodig hebt. Het enige dat telt is een goede internetverbinding en wij vertellen je hoe je dat op de beste manier kan testen.
Microsoft en Apple strijden samen tegen Google’s Chromebook
1 dag
De populariteit van laptops met Google’s besturingssysteem, Chrome OS, groeit gestaag, maar blijkbaar snel genoeg voor Apple en Microsoft om zich ermee te bemoeien. Het bedrijf uit Cupertino bemoeide zich vorige week al met Chromebooks en het bedrijf uit Redmond doet sinds kort mee.
Disney+ gaat volgend jaar oude Simpsons-afleveringen in 4:3 tonen
1 dag
De Disney+ streamingdienst is nu ruim een week in de lucht, maar kreeg nogal wat kritiek te verduren. Een van de grootste kritiekpunten is dat de populaire tekenfilmserie, The Simpsons, gecropped werd getoond. Disney heeft deze beslissing afgelopen weekend verdedigd, maar gaat het probleem toch oplossen.
Zie hier de QNAP TS-251B vs de TS-253Be, semi-unboxing
4 dagen
De QNAP TS-251B vs de TS-253Be lijken wel heel erg op elkaar, maar schijn bedriegt. Onder de motorkap zijn er aardig wat verschillen. Wij pakken de twee apparaten uit en vertellen je kort de verschillen voor we aan de review beginnen.
Microsoft stuurt 'Personen' met vervroegd pensioen
4 dagen
Microsoft heeft aangegeven de My People-app (in Nederland beter bekend als Personen) alweer met pensioen te sturen. Deze app werd geïntroduceerd in de Fall Creators Update van Windows 10, maar was geen lang leven beschoren.
Welke social media-netwerken gebruik jij?
4 dagen
Door alle schandalen rondom Twitter en Facebook en de klachten rondom het onzichtbaar maken van likes op Instagram, zou je verwachten dat veel mensen de netwerken de rug toekeren, zeker omdat veel gebruikers het van de daken schreeuwen dat zij dat gaan doen, maar is dat wel zo? Wij zijn benieuwd hoe dat met onze lezers zit.
Game ontwikkelaars bang voor Google Stadia
5 dagen
Nog een paar nachtjes slapen en dan komt Google’s gamestreamingdienst officieel op de markt, Google Stadia. Deze dienst geeft je de mogelijkheid games te streamen, niet alleen naar de pc, maar ook naar andere apparaten zoals tablet en smartphone. Toch lijkt niet iedereen de dienst te omarmen, veel game-ontwikkelaars schijnen bang te zijn voor de dienst, maar waarom eigenlijk?
Dit apparaat genereert hologrammen met behulp van geluid
5 dagen
Onderzoekers van Interact Lab in Southampton hebben een apparaat gebouwd dat 3d objecten weer kan geven. Dat doet het met behulp van een plastic balletje en ultrasoon geluid. KleurenLEDs zorgen ervoor dat de objecten te bekijken zijn in kleur. De gegenereerde beelden kunnen zelfs worden aangeraakt.

Technologie komt in balbezit: data wint de wedstrijd
5 dagen
De rol van technologie in de sportwereld neemt de laatste jaren flink toe. Logisch, want de superioriteit van data ten opzichte van menselijke inschattingen is in de vorige eeuw al duidelijk geworden. Technologie brengt dat inzicht nu realtime naar ons toe.
Canonical en UBports delen gratis Ubuntu Phones uit
5 dagen
Canonical heeft twee jaar geleden Ubuntu Touch met pensioen gestuurd en de ondersteuning op het mobiele besturingssysteem gestaakt. Het bedrijf heeft vorig jaar een hele stapel Ubuntu Phones gedoneerd aan UBports om het systeem levend te houden. Het bedrijf achter Ubuntu heeft besloten wederom een stapel Ubuntu-toestellen weg te geven, deze keer niet aan UBports, maar aan andere ontwikkelaars en geïnteresseerden.
Hierom werkt Netflix niet meer op je oude smart TV
6 dagen
Of het nou gaat om Disney+ die niet werkt onder Linux en Chrome OS of Netflix die de ondersteuning voor oude smart tv’s en mediacenters staakt...de reden is bijna altijd hetzelfde: het is DRM dat roet in het eten gooit. Netflix heeft nu uitgelegd waarom het de ondersteuning voor sommige apparaten moest staken en ook in dit geval is het een DRM-kwestie.
Nieuwe Ubuntu Phone op komst
6 dagen
De startup, Volla, werkt aan een nieuwe op privacy gerichte smartphone, de Volla Phone. Deze smartphone gaat draaien op Volla OS, een aangepaste versie van Android zonder connecties met Google, maar kan ook overweg met Ubuntu touch.
Facebook-app opent 'per ongeluk' camera tijdens scrollen op iPhone
6 dagen
Gebruikers hebben een nieuwe bug ontdekt in de iOS-versie van de Facebook-app. Deze zou tijdens het scrollen de camera gebruiken zonder toestemming van de gebruiker. Apple’s mobiele besturingssysteem geeft tegenwoordig aan wanneer de camera op de achtergrond wordt gebruikt waardoor dit direct opviel bij gebruikers.
Disney+ toont Simpsons-afleveringen onvolledig
6 dagen
Disney+ is gisteren officieel live gegaan, maar dat ging helaas niet zonder slag of stoot. De grote hoeveelheid nieuwe gebruikers zorgden ervoor dat de dienst meermaals onbereikbaar wat zorgde voor grote frustratie. Het hield daar echter niet mee op, Veel gebruikers klagen over de manier waarop de serie , The Simpsons, op Disney+ staat.
Dit weten we over Microsoft’s nieuwe Edge-browser
1 week
Nog ongeveer tien weken en dan komt de nieuwe versie van Edge officieel uit. Deze versie van Edge is gebaseerd op de technologie van rivaal Google en Microsoft hoopt op deze manier een groter marktaandeel te verkrijgen.
Ophef en angst onnodig voor YouTubers
1 week
Google heeft onlangs de algemene voorwaarden voor YouTube aangepast en daarin stond onder andere een passage over het opdoeken van accounts als deze niet commercieel rendabel zijn. Dit zorgde voor paniek onder gebruikers met weinig abonnees en gebruikers die YouTube überhaupt niet gebruiken om geld mee te verdienen, maar die hoeven zich, volgens Google, geen zorgen te maken.
Oproep aan alle prijwinnaars
1 week
Onze nieuwe website is nu al een paar weken live en wij hebben dit heugelijke feit gevierd door prachtige prijzen weg te geven. De winnaars zijn inmiddels getrokken en hebben bericht van ons gehad, maar nog niet iedereen heeft gereageerd.

De 9 beste Singles Day-aanbiedingen
1 week
Ah, 11 november… snoep voor de kids, gadgets voor jezelf, even stil staan bij de gesneuvelden in Amerika en daarna hossend de straat op. Deze feestdag wordt inmiddels door zoveel bedrijven, organisaties en tradities geclaimd dat je door de bomen het bos niet meer ziet. De, uit China overgewaaide, Singles Day lijkt echter de overhand te krijgen nu zelfs (web)shops in Nederland met prijzen stunten op deze dag, wij hebben de beste aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.
Zo gebruik je een VPN op je Xbox One
1 week
In dit artikel laten we je zien hoe je een VPN-verbinding opzet voor je Xbox One. Er is geen dedicated app, maar het proces is niet zo heel ingewikkeld.
Photoshop voor iPad grote teleurstelling
1 week
Adobe heeft vorige week met veel bombarie een nieuwe versie van Photoshop voor de iPad aangekondigd. Deze versie zou bijna net zo uitgebreid zijn als de desktop-versie, maar dat blijkt in de praktijk toch tegen te vallen en gebruikers zijn teleurgesteld.
Zo haal je meer uit je Gmail inbox met labels
1 week
Gmail-labels kunnen je geheime wapen zijn tegen inbox chaos. Wij laten je zien hoe je er het maximale mee uit je inbox kan halen.
Zo controleer je de temperatuur van je grafische kaart
1 week
Als het belangrijk is dat je apparatuur niet te heet wordt - gedurende een hittegolf of wanneer je aan het overklokken slaat - is het belangrijk om de temperatuur van de GPU te monitoren. Windows biedt daar geen directe optie voor.
Webwereld trakteert: Win een Kingston KC600 SSD
1 week
Hoera, onze nieuwe website is live! Om dit heugelijke feit te vieren geven wij de komende weken in samenwerking met verschillende fabrikanten toffe hardware weg en vandaag is dat KC600 SSD.
Verander elke smartphone, ook je iPhone, in een laptop
1 week
De convergentie-droom is nog steeds niet dood en het aantal bedrijven dat met hardwarematige oplossingen op de proppen komt, blijft maar stijgen. Allemaal beloven ze hetzelfde: verander je smartphone in een laptop (of desktop), dit geldt echter vooral voor toestellen die deze functie al standaard ondersteunen. Het bedrijf achter de PhoneBook belooft echter met smartphones te werken die geen desktop-ondersteuning hebben, zelfs de iPhone.
Nieuw updatebeleid Chrome OS is een goed begin
1 week
Google rekt de ondersteuningstermijn van een heleboel Chromebooks op en zorgt ervoor dat informatie daarover voortaan te vinden is in de instellingen in plaats van enkel in een document online. Dat is al beter, maar gaat nog niet ver genoeg.
Zo maak je screenshots in Snapchat zonder dat de ander het weet
1 week
Als iemand je via snapchat een leuke, grappige foto of video stuurt die je zo leuk vindt dat je die wilt bewaren op je telefoon en je doet dat ook daadwerkelijk, dan zal de zender dat altijd te weten komen, maar er zijn trucs om daaromheen te werken en wij vertellen je hoe.

Google stuurt Pixel 1 alweer met pensioen
1 week
Het lijkt nog helemaal niet zo lang geleden, maar Google’s eerste Pixel is alweer drie jaar geleden uitgekomen. “Tijd voor een nieuwe smartphone” moet Google gedacht hebben. Het bedrijf stuurt smartphone dit jaar alweer met pensioen.
Black Friday-gekte barst nu al los
1 week
Vroeger was Black Friday vooral een dag in Amerika waarop mensen over elkaar heen tuimelden om de mooiste aanbiedingen te scoren. Tegenwoordig lijkt het een heel evenement te worden dat weken duurt. Winkels beginnen steeds eerder met stunten en consumenten bedenken hele strategieën om de mooiste deals binnen te slepen. Dit jaar helpen we je een handje en vertellen je alle ins en outs over deze periode.
Met nog 2 maanden voor pensioen daalt Windows 7 verder
1 week
Windows 7 daalt harder dan Windows XP deed in de maanden voor zijn pensioen, maar zoals het er nu naar uitziet zitten nog 390 miljoen pc's op de pensioendatum in januari op Windows 7.

Pagina's

Abonneren op webwereld