datanews

221 nieuwsberichten gevonden
TikTok in Italië deels geblokkeerd na dood 10-jarig meisje door wurgspel
1 dag
In Italië heeft de privacywaakhond de video-app TikTok geblokkeerd. Dat gebeurde nadat deze week een 10-jarig meisje overleed toen ze vermoedelijk meedeed aan een wurgspel op TikTok.
Federale regering geeft startschot voor 5G-veiling
2 dagen
De federale ministerraad heeft vrijdag het wettelijke kader voor de veiling van de 5G-rechten in België vastgelegd. Daarmee maakt hij de weg vrij voor de veiling, die ten vroegste eind dit jaar kan plaatsvinden, meldt het kabinet van Groen-vicepremier Petra De Sutter. Een akkoord over de verdeling van de opbrengsten tussen de deelstaten is er nog niet.
Transformatie brengt IBM voorlopig meer pijn dan vreugde
2 dagen
IBM ziet haar omzet zowel voor het afgelopen kwartaal als voor het volledige jaar dalen. De overname van Red Hat is voorlopig eerder een pleister dan een herstelkuur.
Google maakt afspraken met Franse uitgevers over auteursrechten
2 dagen
Google gaat in Frankrijk betalen voor het gebruik van berichten van nieuwsredacties en uitgeverijen. Daarover heeft het, op aandringen van de Franse mededingingswaakhond, een overeenkomst bereikt met een van de grootste Franse uitgeverijen.
Wat moet u weten over het Europees cloudproject Gaia-X
2 dagen
Gaia-X komt uit de startblokken, maar over het Europese cloudproject is nog maar weinig bekend. Het is geen tegenhanger van AWS, Azure of Google Cloud. Maar wat is het dan wel en wat betekent dat voor Belgische cloudgebruikers- en aanbieders?
Klantgegevens Nederlands coronatestbedrijf onvoldoende beveiligd
2 dagen
Het Nederlandse duidingsprogramma Nieuwsuur heeft inzage gehad in de persoonlijke en medische informatie van ten minste tienduizenden Nederlanders die zich op corona hebben laten testen bij het commerciële testbedrijf U-Diagnostics. Volgens het programma was de informatie slecht beveiligd.
Starter van de week: NannyML houdt AI-algoritmes in de gaten
2 dagen
Allemaal goed en wil, die artificiële intelligentie. Maar doen die algoritmes wel wat ze moeten? En klopt het wat ze voorspellen? De Leuvense start-up NannyML ontwikkelde een oplossing die de gezondheid van AI-processen monitort.
Google dreigt ermee zoekmachine in Australië af te sluiten
2 dagen
Reden is een een voorstel voor een nieuwe gedragscode die Google zou verplichten om te betalen voor links naar nieuwsartikelen.
Facebook vraagt onafhankelijke experts naar schorsing account Trump te kijken
3 dagen
Het sociale medium schorste op 7 januari de accounts van Trump op Facebook en Instagram vanwege de bestorming van het Capitool de dag daarvoor. De schorsing zou in ieder geval tot na de machtsoverdracht van woensdag duren.

Carrefour in zee met NTT voor beheer bedrijfsapplicaties
3 dagen
NTT heeft vierduizend toestellen van Carrefour België uitgerust met een enterprise mobility oplossing op basis van VMware.
'Productie iPhone 12 mini teruggeschroefd door populariteit Pro-versie'
3 dagen
Apple zou de productie van de iPhone 12 mini hebben teruggeschroefd doordat er een onverwacht grote vraag is naar de duurdere iPhone 12 Pro-versies. Dat meldt de website Cult of Mac, op basis van informatie van analisten van investeringsbank Morgan Stanley.
E-mailadres onbeperkt meenemen naar andere provider komt er voorlopig niet
3 dagen
Wie wisselt van provider kan het e-mailadres van zijn oorspronkelijke internetleverancier nog achttien maanden behouden. Een voorstel om dat verder te verlengen is weggestemd, al is dat niet noodzakelijk definitief.
Delaware verwelkomt vier nieuwe partners in leadershipteam
3 dagen
Het IT- en managementconsultancybedrijf Delaware verwelkomt vier nieuwe partners in zijn senior leadershipteam. Voortaan bouwen ook Paul Belsack, Pieter Hebben, Juan Staes en Jan Van der Steen als partner mee aan de missie van het bedrijf.
Stephanie De Bruyne (Belgian Mobile ID): 'Itsme moet de referentie worden in digitale identiteit'
3 dagen
Sinds juni is Stephanie De Bruyne de nieuwe CEO van Belgian Mobile ID. Dat bedrijf ontwikkelde Itsme, een app om je digitale identiteit te beheren.
Nederlandse provider Youfone komt in april naar België
3 dagen
De Nederlandse telecomaanbieder Youfone gaat in ons land vaste en mobiele diensten aanbieden. Dat zal gebeuren via de netwerkinfrastructuur van Proximus, dat een zogeheten wholesaleovereenkomst met Youfone heeft gesloten.
Elektrische wagen moet goedkoper om Belg te overtuigen
3 dagen
Eén op drie Belgen wil als volgende wagen een hybride of elektrisch aangedreven voertuig. Maar de prijs moet onder de 30.000 euro om de meesten te overtuigen.
Twitch schorst account van Trump voor onbepaalde duur
4 dagen
Livesteamingplatform Twitch heeft het profiel van de voormalige president Donald Trump voor onbepaalde duur geschorst. Dat schrijft nieuwswebsite The Hill woensdag.
Baas LG hint op mogelijke exit smartphonemarkt
4 dagen
De topman van LG, Kwon Bong-seok, heeft in een bericht aan zijn werknemers gehint dat er een 'grote verandering' zou plaatsvinden binnen de smartphoneafdeling. Volgens ingewijden kan dat betekenen dat LG op termijn wil stoppen met mobiele telefoons. Deze tak van LG Electronics leed over de afgelopen vijf jaar een verlies van 4,5 miljard dollar.

Techgigant Tencent start samenwerking met autofabrikant Geely
4 dagen
Internetreus Tencent is een samenwerking begonnen met de Chinese autofabrikant Geely. Het eveneens Chinese Tencent zou functies gaan ontwikkelen voor 'smartcars' en zelfrijdende auto's, meldt nieuwszender CNN.
De bedrijven van imec.istart haalden samen 300 miljoen euro op
4 dagen
De accelerator imec.istart coacht al bijna tien jaar ondernemers van snelgroeiende techbedrijven. Als je al het kapitaal optelt dat de 220 bedrijven uit de portfolio van de groeiversneller ophaalden, dan kom je al aan 312 miljoen euro. 'Ondanks covid was 2020 een recordjaar.'
7,8 miljoen EU-boete voor het 'geoblocken' van videogames
4 dagen
Softwarebedrijf Valve, bekend van zijn spelplatform Steam, en vijf game-uitgevers zijn door de Europese Commissie samen voor 7,8 miljoen euro beboet vanwege het zogeheten geoblocken. Dat houdt in dat het consumenten vanwege hun geografische locatie onmogelijk wordt gemaakt om bepaalde games via internet te kopen en te activeren.
Ondanks belofte blijft Facebook politieke groepen opdringen
4 dagen
Dit voorjaar beloofde Facebook dat het Amerikaanse gebruikers niet langer politiek getinte groepen ging suggereren. Dat klopt niet. Vooral Trump-stemmers krijgen suggesties, onder meer van groepen waar ook wordt opgeroepen tot moord.
Citrix betaalt 2,25 miljard dollar voor projectbeheersoftware Wrike
4 dagen
Citrix neemt Wrike over. De software van het bedrijf moet Citrix helpen in haar transitie naar een cloudgebaseerd aanbod.
Trump verleent gratie aan ingenieur die bedrijfsgeheimen van Google stal
4 dagen
Anthony Levandowski krijgt gratie van aftredend president Trump. De man stal 14.000 documenten rond de ontwikkeling van zelfrijdende wagens.
Security-onderzoeker komt met tool om SolarWinds hack te testen
4 dagen
FireEye, het bedrijf dat de SolarWinds hack in december naar buiten bracht, komt nu met tips en een gratis tooltje waarmee bedrijven kunnen testen of ze getroffen zijn.
Alibaba-topman Jack Ma duikt na weken afwezigheid weer op
4 dagen
Jack Ma, de Chinese topman van technologiegroep Alibaba, is weer opgedoken na weken van mysterieuze afwezigheid. Ma hield een toespraak voor leerkrachten in een videoboodschap.

Microsoft investeert in bouwer zelfrijdende wagens
4 dagen
Microsoft gaat samenwerken met Cruise, een dochterbedrijf van General Motors dat werkt aan zelfrijdende wagens. Het neemt ook deel aan een investeringsronde in het bedrijf van 2 miljard dollar.
YouTube verlengt schorsing van Trump met een week
4 dagen
Videowebsite YouTube verlengt de opschorting van het kanaal van Donald Trump met een week. Dat meldt de website.
Jan De Loecker onderzoekt de macht van de techreuzen: 'Hierdoor groeit de ongelijkheid'
5 dagen
De groeiende economische en maatschappelijke invloed van technologiereuzen als Google en Facebook roept almaar meer vragen op. Hoe moeten we omgaan met de almacht van de big tech? 'Laten we de bestaande regels eerst maar eens toepassen', zegt de Leuvense econoom Jan De Loecker.

Pagina's

Abonneren op datanews