datanews

271 nieuwsberichten gevonden
EMAsphere krijgt 2,5 miljoen euro om te internationaliseren
4 uur
EMAphere, dat onder meer financiële dashboards voor KMO's ontwikkelt, haalt in een derde kapitaalronde 2,5 miljoen euro op. Daarmee wil het haar buitenlandse ambities versnellen.
Overname Fitbit door Google krijgt tegenkanting consumentenorganisaties
4 uur
Een twintigtal consumentenorganisaties hebben een brief gestuurd naar regulatoren wereldwijd, om hun bezorgdheid uit te drukken over de verkoop van fitnessmerk Fitbit aan Google. Ze vrezen voor een nieuw soort monopolie.
Nieuwe IoT-platform van Insight bewaakt gezondheid en veiligheid in publieke ruimtes
4 uur
Systemintegrator Insight Belgium heeft een nieuw 'detect & prevent'-platform aangekondigd waarmee toepassingen kunnen worden ontwikkeld om de gezondheid en veiligheid in publieke ruimtes te monitoren.
Facebook-topman verwacht dat adverteerders snel zullen terugkeren
5 uur
Mark Zuckerberg lijkt zich nog geen grote zorgen te maken om het groeiend aantal bedrijven dat advertentiecampagnes stopzet op Facebook. De topman van de socialenetwerksite denkt dat de adverteerders 'snel genoeg terugkomen' en dat de gemiste inkomsten slechts 'een paar procent van de omzet vertegenwoordigen'.
Britse waakhond wil meer middelen in de strijd tegen 'big tech'
22 uur
De Britse marktwaakhond CMA zegt meer middelen nodig te hebben om de dominantie van techreuzen als Facebook en Google te breken. Bestaande wetgeving in het Verenigd Koninkrijk is nu nog onvoldoende om machtsmisbruik door deze bedrijven tegen te gaan, stelt de toezichthouder.
Bijna 13 procent van loontrekkenden deed in 2019 aan telewerk
22 uur
In 2019 heeft 12,7 procent van alle loontrekkenden van 15 jaar en ouder aan telewerk gedaan. Dat blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel. Voor het onderzoek werden ruim 20.000 loontrekkenden en zelfstandigen bevraagd, nog voor de covid-19-crisis uitbrak. Het aantal telewerkers is de afgelopen maanden toegenomen vanwege de maatregelen tegen het virus.
Al meer dan 1 miljoen belastingaangiftes ingediend via Tax-on-web
22 uur
Er hebben intussen al 1.002.154 Belgen hun belastingaangifte via Tax-on-web ingediend. In vergelijking met vorig jaar zijn er dat bijna 33.000 of 3,4 procent meer, meldt de federale overheidsdienst Financiën. De uiterste indieningstermijn van de elektronische belastingaangifte eindigt over twee weken, op 16 juli.
Spotify introduceert Duo-abonnement voor koppels (onder één dak)
1 dag
Muziekdienst Spotify heeft een nieuw abonnement geïntroduceerd voor koppels of huisgenoten. Met Premium Duo kunnen twee mensen die onder hetzelfde dak leven voor 12,99 euro per maand een Spotify Premium-account delen.
Belgen verbruiken meer mobiele data, maar de factuur stijgt niet
1 dag
Belgen verbruiken maar liefst 324 petabyte aan mobiele data per jaar. Het mobiele dataverbruik is op één jaar tijd met één gigabyte per actieve gebruiker toegenomen. Maar dat levert de operatoren niet meer inkomsten op.

Microsoft gaat 25 miljoen mensen voorbereiden op de digitale post-corona-economie
1 dag
Via een nieuw wereldwijd initiatief wil Microsoft 25 miljoen mensen de kans geven om hun digitale vaardigheden te ontwikkelen. De techreus denkt dat het economische herstel na de coronacrisis op die manier versneld kan worden, vooral voor mensen die hun baan hebben verloren.
Booking.com mag merknaam vastleggen
1 dag
Reissite booking.com mag zijn naam registreren als officieel handelsmerk. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof geoordeeld. Daarmee staat de deur open om generische merknamen, met domein, te beschermen.
Orange-topvrouw leidt zakelijke tak van Proximus
1 dag
Proximus heeft met Anne-Sophie Lotgering een opvolger voor Bart Van Den Meersche. De nieuwe topvrouw komt van concurrent Orange en krijgt meteen ook een nieuwe COO.
QuTech komt met simulator voor kwantumnetwerken
1 dag
Het Nederlandse QuTech maakt zijn simulator gratis beschikbaar voor niet-commerciële ontwikkelaars en testers. Bedoeling is de mogelijkheden van kwantumnetwerken aan te tonen.
Colruyt investeert in Antwerpse databedrijf Daltix
1 dag
Colruyt Group heeft een belang van 65 procent genomen in de Belgische dataspecialist Daltix. Hoeveel de deal gekost heeft, kondigt de supermarktketen niet aan.
Infrastructuurinvesteerder TINC stapt in Datacenter United
1 dag
Het beursgenoteerde infrastructuurfonds TINC neemt een meerderheidsparticipatie in Datacenter United, via een kapitaalinjectie van 12 miljoen euro. Oprichters Friso Haringsma en Ogy Smet willen met het kapitaal de Belgische uitbater van datacenters verder laten groeien, eventueel via overnames.
Dominique Leroy schikt in voorkenniszaak
1 dag
Voormalig Proximus-CEO Dominique Leroy heeft een deal gesloten met het parket om een einde te maken aan de voorkenniszaak waarvoor ze in verdenking werd gesteld. Dat melden L'Echo en De Tijd woensdag.
Europees akkoord over digitale uitwisseling van bewijsmateriaal
1 dag
Rechtbanken in de Europese Unie kunnen binnenkort makkelijker bewijsmateriaal en andere juridische documenten digitaal gaan uitwisselen. Het wordt ook eenvoudiger om getuigen in een andere lidstaat via een videoverbinding te horen.
Nederland pompt miljoenen in techbedrijf om het uit buitenlandse handen te houden
1 dag
De Nederlandse overheid investeert 20 miljoen euro in de vorm van een lening in het snel groeiende jonge Smart Photonics. Daarmee moet worden voorkomen dat de veelbelovende technologie van het bedrijf uit Eindhoven in buitenlandse handen zou vallen. Het is uitzonderlijk dat de Nederlandse staat rechtstreeks participeert in een bedrijf.

Samsung zegt af voor grootste elektronicabeurs van Europa
1 dag
Samsung heeft afgezegd voor IFA, Europa's grootste beurs voor consumentenelektronica. Het evenement staat gepland voor september en gaat als het goed is fysiek door, zij het op veel kleinere schaal dan in voorgaande jaren.
Facebook toont licht prototype van 'VR-zonnebril'
2 dagen
De onderzoeksafdeling van Facebook heeft een prototype voorgesteld van een zonnebrilachtig gadget waarmee virtual reality-beelden bekeken kunnen worden. De bril zou veel lichter en comfortabeler moeten zijn dan bestaande VR-brillen.
Bart Steukers gaat volgend jaar Agoria leiden
2 dagen
Bart Steukers wordt de nieuwe CEO van technologiefederatie Agoria. Binnen een jaar volgt hij Marc Lambotte op die met pensioen gaat.
Sociale media sluiten massaal kanalen wegens haatdragende taal
2 dagen
Maandag hebben zowel YouTube, Reddit als Twitch een reeks kanalen gesloten in een poging om haatdragende boodschappen en racisme in te dijken. De platformen reageren daarmee op een vraag naar strengere regels.
Microsoft en Bridgestone ontwikkelen intelligent bandencontrolesysteem
2 dagen
Bandenfabrikant Bridgestone werkt met Microsoft aan een monitoringsysteem dat in real time schade aan banden kan opsporen. Het systeem kan volgens de bedrijven een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid: bandenschade is verantwoordelijk voor zo'n dertig procent van de ongevallen veroorzaakt door technische storingen.
Australië pompt honderden miljoenen euro's in cybersecurity
2 dagen
Australië gaat 1,35 miljard Australische dollar investeren in cybersecurity. Het land doet dat na geavanceerde aanvallen door een ander land.
Advertentieboycot zet steeds meer druk op Facebook
2 dagen
De advertentieboycot van Facebook breidt steeds verder uit. Bedrijven proberen op deze manier druk te zetten op Facebook om zijn regels rond haatdragende boodschappen strenger te maken.
Mobiliteitsapp Skipr haalt 7 miljoen euro op
2 dagen
De mobiliteitsapplicatie Skipr heeft 7 miljoen euro opgehaald bij de bank Belfius en Lab Box, de start-upincubator van autogroep D'Ieteren Auto. Belfius wordt een referentieaandeelhouder van Skipr.
Ben Vicca ruilt CGI voor Realdolmen
2 dagen
Ben Vicca, Managing Director van CGI Belgium, geeft zijn carrière een nieuwe wending. Vanaf 1 juli gaat hij aan de slag bij Realdolmen als Director APS.

Bamboo Systems lanceert opslagserver met Arm-architectuur
2 dagen
Arm-technologie stijgt in populariteit, ook aan de opslagkant. Een start-up uit het Verenigd Koninkrijk claimt de eerste volledige Arm-architectuur voor een serverblade.
India verbiedt TikTok, WeChat en tientallen andere Chinese apps
2 dagen
India heeft in totaal 59 apps verboden die afkomstig zijn uit China, waarmee het land op gespannen voet leeft. Volgens India zijn de toepassingen 'schadelijk voor de soevereiniteit en eenheid, de verdediging van het land en de veiligheid van de openbare orde'.
Verkoop van VOO opgeschort
2 dagen
De Luikse ondernemingsrechtbank schort de verkoop van VOO aan Providence opnieuw op. Daarmee haalt Orange haar slag thuis.

Pagina's

Abonneren op datanews