datanews

1171 nieuwsberichten gevonden
Antwerpse start-up Apicbase tankt 1,5 miljoen
3 uur
De Antwerpse start-up Apicbase kan rekenen op 1,5 miljoen euro extra kapitaal om verder door te groeien. Apicbase levert cloudgebaseerde, gespecialiseerde foodmanagementsoftware.
Zwakke plek in Firefox ontdekt: nu updaten is de boodschap
3 uur
Firefox-bouwer Mozilla waarschuwt voor een ernstige kwetsbaarheid in de browser. Updaten naar de nieuwste versie is de boodschap, want Mozilla heeft al weet van hackpogingen.
Bol.com levert voortaan ook op zondag
4 uur
Wie in Vlaanderen of Brussel woont kan voortaan ook op zondag of op dezelfde dag een pakket laten leveren van Bol.com. De Nederlandse e-commerce gigant werkt daarvoor samen met Bpost.
HPE wil volledig 'as-a-Service'-bedrijf worden tegen 2022
4 uur
Hewlett Packard Enterprise (HPE) wil tegen 2022 het volledige portfolio kunnen aanbieden volgens het 'as-a-Service'-model. Al zullen klanten wél nog steeds voor het traditionele model kunnen blijven kiezen.
Signify wil kantoren met lichtstralen van internet voorzien
4 uur
Signify, het vroegere Philips lightning, pakt uit met Trulifi: het draadloos verzenden van data via infraroodlicht. Daarmee haalt het bedrijf snelheden tot 150 Mbps.
Bart Van Den Meersche in Raad van Bestuur bij Contraste
5 uur
Bart Van Den Meersche, chief enterprise market officer bij Proximus, vervoegt de Raad van Bestuur bij IT-dienstverlener Contraste als onafhankelijke bestuurder.
Deelfietsen van Billy Bike gratis op zondag in de zomer
9 uur
Het Brusselse platform van elektrische deelfietsen Billy Bike biedt elke zondag in de zomer gratis trajecten aan van minder dan twintig minuten. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht. Het bedrijf wil 'zoveel mogelijk gebruikers aanmoedigen om een elektrische fiets te proberen'.
Destiny neemt opnieuw Nederlands bedrijf over
1 dag
Destiny neemt het Nederlandse Ozmo over. Het illustreert nogmaals de ambitie van Destiny om een van de belangrijke zakelijke providers in Nederland te worden.
Facebook komt volgend jaar met eigen digitale munt
1 dag
Na maandenlange geruchten heeft Facebook haar digitale munt Libra voorgesteld. De munt kan opgeslagen worden in een digitale portemonnee en over de hele wereld gebruikt worden.

Petaflops zijn standaard voor de 500 snelste supercomputers
1 dag
De 500 meest krachtige supercomputers ter wereld halen nu allemaal een snelheid van minstens één petaflop. De IBM Summit supercomputer voert de lijst aan met een snelheid die bijna 149 petaflops bereikt.
Actito wil met overname Europees marktleider in marketingautomatisering worden
1 dag
Het Waals-Brabantse technologiebedrijf Actito maakt vandaag de overname van zijn Britse concurrent SmartFocus bekend. Het overnamebedrag wordt niet vrijgegeven.
Miljoen euro voor Leuvense software die longziektes opspoort
1 dag
ArtiQ - een spin-off van de KU Leuven die artsen helpt om luchtwegaandoeningen op te sporen, te behandelen en op te volgen - heeft in een eerste investeringsronde 1 miljoen euro binnengehaald. Dat moet dienen om een softwareplatform te lanceren.
Actito neemt SmartFocus over
1 dag
Actito, een specialist in marketing automation met roots in Louvain-la-Neuve, neemt SmartFocus over. Dat moet de verdere Europese groei ondersteunen.
Lawbox helpt je aan standaardcontracten
1 dag
Elke advocaat heeft opdrachten die geregeld terugkomen, waarvoor hij kan terugvallen op standaard-formulieren en - teksten. Door die op een webshop te koop aan te bieden, kan hij het werk niet alleen nog verder beperken, maar wordt het volgens de Brusselse start-up Lawbox ook voor de klant gemakkelijker.
'Een bedrijf met veel data heeft waarschijnlijk ook veel problemen'
1 dag
Het deel van de ijsberg dat onder water zit. Dat is in een notendop de focus van Cohesity, maar dan voor data. Oprichter en CEO Mohit Aron wil onze niet-primaire data vereenvoudigen en legt daarbij uit waarom dat niet kon in zijn vorig bedrijf Nutanix.
KBC investeert 50 miljoen euro in nanotech en Internet of Things
2 dagen
Met een nieuw investeringsfonds wil KBC zich richten op start-ups en scale-ups in IoT, nanotechnologie en micro-electronica. In totaal gaat het om vijftig miljoen euro.
Google 'op heterdaad betrapt' voor het kopiëren van liedjesteksten
2 dagen
Muziekwebsite Genius.com beschuldigt Google ervan meer dan honderd liedjesteksten zonder toestemming te hebben overgenomen. Een verborgen boodschap in morse-code moet dat 'onweerlegbaar bewijzen'.
'Verenigde Staten heeft malware in Russisch stroomnetwerk klaarzitten'
2 dagen
De Verenigde Staten (VS) heeft volgens bronnen van de New York Times malware op het Russische stroomnetwerk kunnen plaatsen die het netwerk kunnen verstoren. Daarmee reageert het land op eerdere inbreuken van de Russen.

Ook Huawei stelt vouwbare telefoon uit
2 dagen
Huawei gaat zijn opvouwbare Mate X drie maanden later uitbrengen dan gepland. Door de handelsoorlog met de VS stelt het ook zijn ambities uit om dit jaar nog marktleider te worden.
Twee Antwerpse Salesforce-specialisten fuseren tot Brightfox
2 dagen
De Antwerpse IT-bedrijven Gen-C en 7dots fuseren en gaan voortaan verder onder de naam Brightfox. Brightfox wordt meteen een van de belangrijkere Salesforce-partners in de Benelux.
Interview: Mobile Vikings hijst de zeilen na de storm
2 dagen
Te midden van woelige tijden werd Bart De Groote begin dit jaar de nieuwe CEO van Mobile Vikings en JIM Mobile. Toch maakt hij zich sterk dat zijn bedrijf opnieuw de rol van challenger kan opnemen. Wat beter kan nu de operator een full MVNO is.
Mobile Vikings lanceert onbeperkt aanbod voor 29 euro
2 dagen
Na een woelig jaar wil Mobile Vikings zich opnieuw in de markt zetten. Het biedt net als de grote spelers een onbeperkt aanbod aan, maar gaat daarbij stevig onder de prijs.
Tv-zenders verklaren Proximus de oorlog
4 dagen
De vier belangrijke Belgische televisiezenders leggen een bom onder Pickx, het nieuwe tv-platform dat Proximus eerder deze week lanceerde. Ze nemen het niet dat de telecomgroep haar televisieaanbod grondig moderniseert zonder dat ze daar vooraf hun fiat voor hebben gegeven. Dat schrijven De Tijd en L'Echo zaterdag.
Facebook komt binnenkort met eigen munt: wat mogen we verwachten?
4 dagen
Mogelijk onthult Facebook dinsdag de whitepaper waarin de technologie achter haar betaalmiddel uit de doeken wordt gedaan. Grote spelers als PayPal, Mastercard, Visa en Uber zouden op de kar gesprongen zijn.
CERN laat Microsoft vallen
5 dagen
Onderzoekscentrum CERN gaat de komende jaren afstappen van Microsoft. Het gaat op zoek naar open source alternatieven omdat de licenties te duur worden.
Intracto neemt Prophets over
5 dagen
Met de overname van Prophets doet Intracto zijn vierde overname dit jaar. Het bedrijf heeft daarmee ook een eerste vestiging in Brussel.
Japan bant dronken dronevliegen
5 dagen
In Japan zal je Bob moeten zijn als je met drones wilt vliegen. De overheid daar heeft het bij wet verboden om met drones te vliegen als je dronken bent.

VMware koopt Avi Networks
5 dagen
VMware gaat Avi Networks overnemen. Zo wil het partners en klanten software gedefinieerde application delivery controllers (adc) services leveren.
Proximus lanceert tv-decoder op Android
6 dagen
Als eerste in Europa gaat Proximus haar nieuwe, spraakgestuurde, decoder uitrusten met Android P. Tegelijk stelt het bedrijf een nieuwe tv-interface voor en wordt er een cloud gamingdienst geïntegreerd.

Pagina's

Abonneren op datanews