datanews

208 nieuwsberichten gevonden
Belgische digitale infrastructuur verenigt zich in BDIA
6 uur
Vijf Belgische bedrijven actief rond connectiviteit, cloud en datacenters hebben BDIA opgericht: Belgium Digital Infrastructure Association. Die moet de digitale economie gaan promoten.
Britse waakhond wil Microsoft-Activision deal nader bestuderen
7 uur
De overname van gamesproducent Activision Blizzard wordt onderzocht door de britse Competition and Markets Authority (CMA). Die moet nagaan of de monsterdeal concurrentie in het VK beperkt.
Samsung verwacht omzetstijging van ruim 11 procent
8 uur
Het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics verwacht dat zijn bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal van 2022 met 11,4 procent zal stijgen, ondanks aanhoudende wereldwijde bevoorradingsproblemen. Dat meldde het bedrijf donderdag in een verklaring.
'Axie Infinity-aanval gestart met phishing'
8 uur
Een vals jobaanbod op LinkedIn zou aan de basis liggen van de aanval op het NFT-spel Axie Infinity. Bij die aanval werd een half miljard dollar aan cryptogeld buitgemaakt.
Apple komt met Lockdown Mode tegen overheidsspyware
8 uur
Apple heeft een nieuwe securityfunctie aangekondigd die specifiek gericht is op gesofisticeerde spyware.
Meta klaagt man aan voor kopiëren van Instagram-profielen
8 uur
De eigenaar van de zogeheten kloonsite MyStalk is aangeklaagd door Meta. Het moederbedrijf van Instagram en Facebook stelt dat de man via geautomatiseerde Instagram-accounts ongevraagd gegevens van 350.000 mensen heeft verzameld, waaronder foto's en video's. Ook een leverancier van software waarmee dergelijke data kan worden verzameld - Octopus - is door Meta voor de rechter gedaagd.
Geld overmaken kan straks door je smartphone op iemand te richten
9 uur
Contactloos geld overmaken door je telefoon te richten op de persoon die naast je staat. Nu kan het nog niet, maar volgens ING is dit over enkele jaren waarschijnlijk heel normaal. De bank heeft samen met het Nederlandse chipconcern NXP de technologie hierachter al klaar.
Microsoft Azure kampt met capaciteitsproblemen
1 dag
Microsoft heeft moeite om voldoende capaciteit te voorzien in haar cloudinfrastructuur. Hoge vraag met toeleveringsproblemen brengen de schaalbaarheid van Azure in gevaar.
Duitse concurrentiewaakhond verscherpt ook toezicht op Amazon
1 dag
In Duitsland gaat de mededingingsautoriteit nauwer toezien op Amazon. Het Budeskartellamt bestempelde de Amerikaanse internetreus deze week als van 'buitengewoon marktoverkoepelend belang voor de concurrentie'.

team.blue wisselt management, Jonas Dhaenens wordt voorzitter
1 dag
Hostingreus team.blue, de koepel over het vroegere Combell, krijgt een extra investering. Tegelijk stopt Jonas Dhaenens als CEO om de rol van voorzitter op te nemen.
Ruim 100.000 Android-gebruikers de dupe van nieuwe malware
1 dag
Onderzoekers van securityspecialist Pradeo hebben in de Google Play Store vier nieuwe malafide apps ontdekt. De toepassingen, die intussen op meer dan 100.000 Android-smartphones staan, stellen kwaadwillenden in staat om gebruikers op te lichten, wachtwoorden te onderscheppen en bijkomende gevaarlijke apps te installeren.
Intel verkoopt droneafdeling aan broer Elon Musk
1 dag
Kimbal Musk heeft de drones overgenomen waarmee Intel indrukwekkende lichtshows maakte. Voor Intel een signaal dat het vooral wil focussen op haar kerntaken.
Ierse CWSI neemt mobco over
1 dag
Het Belgische mobco - gespecialiseerd in werkplekdiensten en mobility - is overgenomen door CWSI: een Ierse speler rond mobile en cloud security.
Twitter klaagt Indiase overheid aan om censuur
1 dag
Berichtendienst Twitter is samen met enkele lokale Indiase providers een rechtszaak gestart om de nieuwe strenge internetwetgeving in India aan te kaarten. Die zou een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting vormen.
Ondernemingen kunnen hun verkeersboetes voortaan via e-Box Enterprise afhandelen
1 dag
Verkeersovertredingen met bedrijfswagens kunnen vanaf nu via e-Box Enterprise worden afgehandeld. Dat is een digitaal platform voor communicatie tussen de federale overheid en de bedrijven in ons land. Op termijn is het de bedoeling dat alle communicatie via e-Box Enterprise gebeurt, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne woensdag.
VS kiest standaarden voor kwantumbestendige beveiliging
1 dag
Echte, werkbare kwantumcomputers bestaan nog niet, maar nieuwe cryptografiestandaarden moeten al wel zorgen dat ze niet meteen alle beveiliging kraken.
Europees parlement stemt in met strenge regels voor techbedrijven
2 dagen
Het Europees parlement heeft met ruime meerderheid gestemd voor de nieuwe Digital Markets Act (DMA) en de Digital Services Act (DSA). Beide moeten de controle op grote techbedrijven vergroten.
Muziekstreamingdienst Deezer keldert bij beursdebuut
2 dagen
Het Franse muziekstreamingplatform Deezer is bij zijn debuut op de beurs van Parijs geflopt. De rivaal van het Zweedse concern Spotify koerst fors in het rood.

Qollabi haalt 3 miljoen euro op
2 dagen
Het Brusselse Qollabi dat zich toelegt op software voor indirecte verkoopkanalen, haalt 3 miljoen euro op bij onder meer KPN, PMV en Angelwise.
Medewerker HackerOne 'stal bug-meldingen voor eigen gewin'
2 dagen
De medewerker van het bug bounty-platform had toegang tot meldingen die bij HackerOne binnenkwamen, en zou deze informatie gebruikt hebben om beloningen op te strijken bij bedrijven.
Telecompanne treft 39 miljoen Japanners
2 dagen
Een enorme storing bij KDDI, de tweede grootste telecomoperator van Japan, heeft bijna veertig miljoen mensen rond Tokyo dit weekend zonder data of telefonie gezet.
AI is zeker nog niet ingeburgerd op de Belgische werkvloer
2 dagen
Over artificial intelligence mag iedereen dan wel de mond vol hebben, dat betekent nog niet dat zich dat ook in concrete AI-oplossingen vertaalt.
Voorpublicatie: 100 Tools to Drive Digital Transformation
2 dagen
Voor elke bedrijfsactiviteit, hoe klein of groot ook, is er een digitale oplossing om ze te verbeteren of te automatiseren. In zijn nieuwste boek, het tiende ondertussen, lijst digitaal expert Omar Mohout er honderd op, waaronder 21 van eigen bodem. Een voorsmaakje.
Microsoft nipt grootste public cloud speler
2 dagen
Met een omzet van 408,6 miljard dollar afgelopen jaar blijft de publieke cloud groeien. Hoewel er heel wat spelers actief zijn, valt op dat de grootste spelers sneller groeien en onder die groten haalt Microsoft het meeste marktaandeel binnen.
Budgetten voor beveiliging nemen toe
2 dagen
Meer dan zes op de tien Belgische bedrijven zagen de budgetten voor cybersecurity de afgelopen twee jaar toenemen. En dat is een goeie zaak.
Hoe ver staan Belgische bedrijven in hun digitalisering?
2 dagen
Heeft de pandemie de digitale transformatie nu al dan niet versneld? En waarin investeren bedrijven dan vooral? De antwoorden zijn genuanceerd, zo blijkt uit een enquête van Data News.
Walvis met een Fitbit: wearables helpen bij natuurbehoud
2 dagen
Zenders en andere technologie helpen onderzoekers om diersoorten in het wild te volgen. Maar vaak zorgt dit voor ongemak bij de dieren. Daarom ontwikkelen onderzoekers nieuwe apparatuur waar dieren zo min mogelijk last van hebben.

China wil af van Windows
2 dagen
De Chinese overheid heeft het openKylin project gelanceerd. De nieuwe Linuxdistributie moet het land minder afhankelijk maken van Microsoft software.
Exact neemt Horeko over
3 dagen
Exact haalt met Horeko gespecialiseerde cloudgebaseerde restaurant managementsoftware in huis.
Klacht tegen Google om registratieproces
3 dagen
Een reeks Europese consumentenorganisaties hebben klacht ingediend tegen het systeem waarmee je voor Google registreert. Dat zou het onnodig moeilijk maken om je privacy-instellingen strenger te zetten.

Pagina's

Abonneren op datanews