datanews

257 nieuwsberichten gevonden
Britse mededingingsautoriteit onderzoekt App Store van Apple
19 uur
De Britse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar de appwinkel van Apple. Dat doet de Competition and Markets Authority (CMA) na klachten dat het Amerikaanse techconcern 'oneerlijke en concurrentiebeperkende' voorwaarden hanteert voor ontwikkelaars van apps.
Cheops wint raamcontract bij privacywaakhond
23 uur
De Gegevensbeschermingsautoriteit gaat in zee met Cheops voor haar IT-infrastructuur. Het gaat om een contract van 1,7 miljoen euro.
Anrova en Desk Solutions slaan de handen in elkaar
23 uur
Het Antwerpse ICT-bedrijf Anrova heeft de West-Vlaamse ICT'er Desk Solutions overgenomen. De ondernemingen gaan samen verder onder de naam Anrova Solutions.
Overheidshackers misbruiken Exchange-lek
1 dag
Een van de pas bekend gemaakte lekken in Exchange wordt actief misbruikt door hackersgroepen uit China. Ook België zit bij de slachtoffers.
Zelfs Netflix heeft nu een TikTok-kloon
1 dag
Streamingplatform Netflix heeft een functie toegevoegd aan zijn mobiele app waarmee abonnees kunnen scrollen door grappige filmpjes.
WhatsApp rolt (video)bellen voor de computer uit
1 dag
WhatsApp heeft de functie voor (video)bellen nu ook in de computerversie van zijn app geïmplementeerd. Momenteel kan je via een pc of Mac alleen nog een-op-eengesprekken voeren, maar in de toekomst moet er ook een optie voor groepsgesprekken komen.
Elektrische Volkswagens krijgen updates via internet
1 dag
Wie met een elektrische auto van Volkswagen rijdt, zal voor updates aan het voertuig niet langer moeten wachten op een bezoek aan de garage. De Duitse autobouwer rust de wagens uit met 'over the air'-technologie, zodat ze overal geüpdatet kunnen worden, bijvoorbeeld via een mobiel netwerk.
Politie onderzoekt cyberaanval op diensten van premier
1 dag
De politie voert een onderzoek naar een ernstige cyberaanval vorig jaar tegen de diensten van premier Alexander De Croo. Dat bevestigt de eerste minister donderdag in De Tijd. Er zijn extra beveiligingsmaatregelen getroffen.
Ruimtetuig SpaceX ontploft enkele minuten na landing
1 dag
Een prototype van een toekomstig ruimteschip van SpaceX is woensdag voor het eerst geland in Texas. Maar het succes was van heel korte duur. Enkele minuten na de landing in Boca Chica, ontplofte de raket op de grond. Twee voorgangers van het prototype waren al tijdens hun testvlucht ontploft in de lucht.

Google gaat geen persoonlijke advertenties meer verkopen
1 dag
Google zal vanaf 2022 geen advertenties meer verkopen op basis van het zoekgedrag van individuele internetgebruikers, zo maakte de technologigant woensdag bekend.
Amazon past app-logo aan na vergelijkingen met Hitler-snor
1 dag
Webwinkel Amazon heeft het logo voor zijn smartphone-app aangepast. Volgens sommige gebruikers leek het symbooltje op de snor van Adolf Hitler.
Bitcoin stijgt weer tot boven de 50.000 dollar
1 dag
De digitale munt bitcoin is woensdag weer tot boven de 50.000 dollar gestegen. Beleggers stappen weer in de markt voor bitcoins. Vorige week ging 's werelds bekendste cryptomunt nog behoorlijk omlaag door zorgen of de waarde niet te sterk was opgelopen.
IT-dienstverlener ZiZoo neemt Delta Technics over
1 dag
De Limburgse IT-dienstverlener ZiZoo heeft Delta Technics overgenomen, een leverancier van IT-oplossingen aan bedrijven. Door de acquisitie wordt het klantenbestand van ZiZoo verdubbeld.
Nieuwe Belgische zakelijke internetprovider Connect27 gelanceerd
2 dagen
Er komt weer wat extra concurrentie op de Belgische zakelijke internetmarkt. Hostingbedrijf Level27 start met Connect27 een nieuw bedrijf op dat connectiviteit levert aan zakelijke klanten.
60 miljoen om Vlaamse universiteiten en hogescholen digitaler te maken
2 dagen
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil met een Voorsprongfonds van 60 miljoen de hogescholen en universiteiten toekomstgerichter, flexibeler en digitaler maken. 'De coronacrisis heeft ons teruggeslagen, maar we grijpen het momentum aan om een achterstand om te buigen in een voorsprong', zegt hij.
Ook Nieuw-Zeeland wil akkoorden tussen technologiereuzen en media
2 dagen
Nieuw-Zeeland wil net als Australië akkoorden laten sluiten tussen de technologiereuzen en de media. De overheid heeft Google en Facebook daar vorige week al over aangesproken.
Japanse miljardair biedt acht gratis zitjes aan voor reis rond de maan
2 dagen
De Japanse miljardair Yusaku Maezawa gaat acht tickets aanbieden aan mensen die hem willen vergezellen op een toeristische ruimtereis rond de maan. De trip zou in 2023 moeten plaatsvinden met het ruimtevaartbedrijf SpaceX.
Nederlandse online Belastingdienst al twee dagen verstoord
2 dagen
Nederlanders die online hun belastingaangifte willen invullen, hebben het sinds maandag moeilijk met inloggen.

SoundCloud maakt betalingen aan artiesten 'eerlijker'
2 dagen
SoundCloud gaat als eerste onlinemuziekdienst abonnees alleen laten betalen aan de artiesten waar ze daadwerkelijk naar luisteren. Muzikanten zijn daar over het algemeen blij mee omdat dit principe als eerlijker wordt gezien dan het gangbare systeem.
Microsoft waarschuwt voor veiligheidslek in Exchange-software
2 dagen
Microsoft heeft veiligheidslekken in zijn e-mail-software Exchange gedicht. Hackers die werkten vanuit China, hebben er volgens het Amerikaanse softwarebedrijf misbruik van gemaakt.
Frank Robben uitgeroepen tot 'Big Brother van het Jaar'
2 dagen
Ministry of Privacy reikt haar eerste Privacy Awards uit. Hoewel de focus op positieve initiatieven ligt, bleek er vooral veel aandacht voor 'Big Brother van het Jaar'. Al is Frank Robben niet de enige die kritiek krijgt.
Microsoft lanceert low code-programmeertaal
2 dagen
Onder de naam Microsoft Power FX brengt Microsoft een eigen programmeertaal voor Power Platform uit.
Windows Server 2022 is beschikbaar als preview
2 dagen
De volgende Windows Server krijgt onder meer extra aandacht voor security, hybride capaciteiten in combinatie met Azure en beter beheer.
MS Teams laat webinars toe tot 20.000 gebruikers
2 dagen
Microsoft Teams krijgt een aantal uitbreidingen die het platform nuttiger moeten maken voor kleine en zeer grote vergaderingen of webinars.
YouTube heeft zijn TikTok-kloon klaar
2 dagen
YouTube Shorts, een netwerk voor bijzonder korte video's naar het voorbeeld van de populaire app TikTok, wordt in de Verenigde Staten uitgerold.
Sociaal netwerk Gab is gehackt
3 dagen
Gab, een anti-censuurnetwerk dat vooral geliefd lijkt bij uiterst rechtse mensen, is gehackt. De daders vragen een half miljoen dollar losgeld.
Apple opnieuw aangeklaagd om batterij iPhone 6
3 dagen
De Portugese consumentenbond heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf de iPhone 6, 6 Plus, 6s en 6s Plus met softwarematige trucs sneller zou hebben doen verouderen. Een maand geleden diende de Italiaanse consumentenbond om dezelfde reden al een groepsvordering van minstens 60 miljoen euro in tegen Apple.

Destiny breidt uit in Wallonië
3 dagen
Met de overname van Ulysse Group is cloud telecomprovider Destiny voortaan even groot in beide landsdelen. Het krijgt er meteen ook een tweede vestiging in het zuiden bij.
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken en verkoopt die enkel online
3 dagen
Volvo kiest wereldwijd voor een fundamentele transformatie. 'We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit', zegt CEO Håkan Samuelsson.
Gentse subsidies worden eenvoudig online raadpleegbaar
3 dagen
De Gentse gemeenteraad heeft maandagavond op vraag van N-VA de oprichting van een eenvoudig raadpleegbare subsidiedatabank goedgekeurd. Ook in Antwerpen, waar een onderzoek loopt naar misbruik van subsidies door Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi, komt er zo een lijst.

Pagina's

Abonneren op datanews