webwereld

39 nieuwsberichten gevonden
Windows 10-upgrade nog steeds gratis
2 dagen
Microsoft gaf gebruikers enkele jaren geleden de mogelijkheid gratis te upgraden van Windows 7 naar Windows 10. Daarbij ging het af en toe zo ver dat zelfs gebruikers die dat niet wilden een upgrade kregen. De aanbieding is al lang en breed voorbij, maar gratis upgraden is nog steeds mogelijk en het is nu makkelijker dan ooit. Wij vertellen je hoe je dat doet.
Cooler Master herontwerpt koelpasta-tubes wegens drugsverdenkingen
2 dagen
Cooler Master heeft het uiterlijk van z’n koelpasta-spuiten aangepast omdat het bedrijf het naar eigen zeggen beu is om steeds te moeten uitleggen aan ouders dat de inhoud geen drugs is, maar koelpasta.
Chrome, Edge, Firefox: Welke browser is het snelst?
2 dagen
Er is veel veranderd op de markt voor pc-browsers. Ongeveer vijf jaar geleden was er nog meer concurrentie en geheel eigen ontwikkeling, nu zijn er nog maar twee engines over: die achter Chrome en die achter Firefox. Met de release van de Blink-gebaseerde Edge van Microsoft deze maand kijken we naar benachmarks en praktijktests.
Zo installeer je Chrome OS op je (oude) computer
3 dagen
Google timmert al jaren hard aan de weg met Chrome OS en brengt samen met verschillende computerfabrikanten Chrome-apparaten uit met dat besturingssysteem. Je hoeft niet per se een dedicated apparaat aan te schaffen, je kan het systeem ook zelf op je (oude) computer zetten en wij laten je zien hoe.
Bespaar inkt en papier met deze tools
3 dagen
Je bespaart tijd, het milieu en je portemonnee met deze programma’s die het printproces ondersteunen. Sommige van deze tools maken er zelfs een wedstrijdje van en laten je gedetailleerde resultaten van je besparingen zien.
Google stopt met Chrome-apps
3 dagen
Google heeft aangegeven te stoppen met losse Chrome-apps. Het bedrijf is begonnen met het afbouwen van de ondersteuning van de apps en richt zich alleen nog op extensies.
Grote Windows 10-gat gebruikt om NSA te Rickrollen
3 dagen
Een kwetsbaarheid in Windows 10 zorgt ervoor dat gebruikers er niet meer op kunnen vertrouwen dat ze een legitiem domein bezoeken en dat gevaarlijke software van betrouwbare certificaten kan worden voorzien. Een onderzoeker heeft al aangetoond dat dit niet moeilijk is.
Zo repareer je het grote gevaarlijke Windows 10-gat
4 dagen
Een gevaarlijk Windows 10-gat moet met spoed worden gepatcht. Dat gaat niet altijd even vlot als je de automatische update afwacht en in dit artikel laten we zien hoe je de installatie van deze specifieke patch afdwingt.
Vanaf vandaag kan je aan de slag met Microsoft’s nieuwe browser
4 dagen
Windows 7 is niet het enige dat Microsoft deze week met pensioen stuurt, ook webbrowser, Edge, moet het veld ruimen. Vanaf vandaag kan elke Windows 10-gebruiker aan de slag met de nieuwe, op Chromium gebaseerde Edge.

Canonical lokt Windows 7-gebruikers naar Ubuntu
4 dagen
Windows 7 wordt niet langer ondersteund en verschillende organisaties doen hun best om gebruikers te laten switchen van Microsoft’s besturingssysteem naar iets anders. Canonical, de organisatie achter Ubuntu, doet ook mee.
Groot gevaarlijk gat in Windows 10
4 dagen
Een groot gat in Windows 10 zorgt ervoor dat malware wel heel gemakkelijk kan binnenkomen op je pc. Het is dan ook belangrijk je pc zo snel mogelijk bij te werken.
Zo voorkom je fouten in je harde schijf of SSD in Windows
5 dagen
Problemen met de harde schijf of SSD in je Windows-pc zijn vaak te wijten aan beschadigde bestanden. Windows heeft tools ingebouwd om dit soort problemen te verhelpen. We laten je zien hoe.
De laatste dag van Windows 7 is aangebroken
5 dagen
Dit is de allerlaatste dag dat Windows 7 ondersteund wordt. Het is hoog tijd om te upgraden naar Windows 10 of te switchen naar een ander besturingssysteem.
5 vragen om te zien of Chrome OS iets voor jou is
6 dagen
Nu Windows 7 aan z'n einde komt is het tijd om te kijken naar een ander besturingssysteem. We hebben al gekeken naar het upgraden naar Windows 10, Linux en zelfs eventjes macOS, maar er is nog niks gezegd over Google's besturingssysteem Chrome OS. Chromebooks zijn niet zoals normale laptops en daarom ook niet voor iedereen geschikt. Ze bieden voor- en nadelen, maar hoe bepaal je of de goedkopere apparaten iets voor jou zijn? Wij vertellen het je.
Zo leeft je SSD of HDD het langst in Linux
6 dagen
Zware belasting of hoge temperaturen verkorten de levensduur van het opslagmedium van je pc. Maar dat hoeft niet. In dit artikel kijken we naar hoe je je schijf gezond houdt onder Linux.
Nog één nachtje slapen voor Windows 7
6 dagen
De een na laatste dag waarop je Windows 7 kan gebruiken is ingegaan. De ondersteuning stopt morgen dus mocht je nog niet nagedacht hebben over wat je nu gaat doen met je computer, dan is het nu hoog tijd het alsnog te doen.
18 winkels waar je Linux-computers kan kopen
1 week
Een van de belangrijkste argumenten waarom Linux niet doorbreekt op de desktop is toch wel beschikbaarheid. De gemiddelde computerzaak levert alleen maar computers met Windows. Maar wat nou als je geen zin hebt om zelf Linux te installeren? Deze winkels verkopen kant-en-klare Linux-computers.
Google ondersteunt Windows 7 langer dan Microsoft
1 week
De ondersteuning van Windows 7 mag dan wel op z’n einde lopen, dat betekent niet dat iedereen massaal het besturingssysteem verlaat om voor iets anders te gaan. Sterker nog, er zijn zelfs bedrijven die het systeem langer ondersteunen. Google is van plan het systeem nog 18 maanden langer te ondersteunen.

KDE lokt Windows 7-gebruikers naar Linux
1 week
Met nog een paar dagen op de teller voordat de ondersteuning van Windows 7 stopt, doen verschillende organisaties hard hun best om wat gebruikers weg te snoepen van Microsoft’s ecosysteem. De organisatie achter de populaire desktopomgeving, KDE, heeft een video gemaakt waarin het gebruikers overtuigt te kiezen voor een gratis Linux distributie met KDE.
Deze Windows 10 Pro-licentie kost iets meer dan een tientje
1 week
Tijdens onze zoektocht naar mooie kortingen, prijsverlagingen en prachtige deals vonden wij een Windows licentie voor iets meer dan 10 euro. Dat moeten we natuurlijk even met je delen en als we toch bezig zijn, plaatsen we meteen onze andere gevonden pareltjes.
Deze laptop heeft maar liefst 7 schermen
1 week
We weten dat er een hoop bijzondere hardware en gadgets te zien zijn op de CES en daarom zijn we een beetje teleurgesteld dat juist deze laptop niet te zien is op dit evenement. Toch kunnen we het niet laten wat aandacht te besteden aan dit bakbeest.
2020 is het jaar van de opvouwbare laptop
1 week
De CES is in volle gang en er zijn weer een hoop laptops aangekondigd. Het valt ons op dat verschillende fabrikanten groots inzetten op laptops met een opvouwbaar scherm. Wij nemen ze even met je door.
7 redenen om te upgraden naar Linux ipv Windows 10
1 week
Het einde van Windows 7 nadert met rasse schreden en de grote vraag die wij regelmatig horen langskomen is: Wat moeten we doen? Een nieuwe computer kopen met Windows 10? Een nieuwe computer kopen met Linux, het huidige systeem upgraden naar Windows 10 of toch overstappen naar Linux? Wij zetten de voors en tegens voor je op een rijtje.
De grootste frustratie van webontwikkelaars is…
1 week
Mozilla heeft onderzocht hoe webdevelopers het webplatform, de tools en mogelijkheden van de organisatie ervaren en de resultaten gedeeld. Hoewel de ontwikkelaars over het algemeen positief waren, was er een grote frustratie die met kop en schouders overal bovenuit stak.
AQL Challenge review: betaalbare draadloze sportkoptelefoon
1 week
Het aantal draadloze koptelefoons en oordopjes dat op de markt komt groeit gestaag, de ene set nog duurder dan de andere. Audio Quality Lab (AQL), een dochter van Cellularline, heeft een betaalbaar alternatief op de markt gebracht: de Challenge. Wij hebben de set uitgebreid getest.
Speel je Battlefield V onder Linux? Dan word je geband
1 week
Gamen onder Linux mag dan wel makkelijker zijn dan ooit, er zijn nog steeds bedrijven die er niks van moeten weten. EA is zo’n partij. De gameportaal van het bedrijf, Origin, is niet beschikbaar voor Linux, maar gelukkig kunnen Linux-fans een deel van de games dankzij trucs toch nog spelen onder het open source besturingssysteem…tot nu.
GIMP vs Photoshop, welke is beter?
2 weken
Als men praat over het bewerken van afbeeldingen, dan is de kans extreem groot dat het woord Photoshop valt. Dit pakket is zo populair dat het zelfs een werkwoord is geworden. Als er echter over kosten wordt gesproken (of over open source/Linux) dan komt GIMP al gauw om de hoek kijken. Dit gratis alternatief wordt vaak neergezet als iets dat Photoshop kan vervangen of zelfs beter is, maar is dat wel zo? Wij zochten het uit.

Je kan eindelijk iMessage gebruiken op je pc
2 weken
iPhone-gebruikers die zich (nog) niet helemaal hebben verdiept in het Apple-ecosysteem opgelet. Het is nu eindelijk mogelijk om iMessage-integratie te hebben op je Windows-pc. Het moet alleen wel een Dell zijn omdat het om een door Dell gemaakte applicatie gaat.
Je kan je niet zomaar online afmelden
2 weken
Bevalt die online streamingdienst je niet meer, word je overspoeld met (nutteloze) notificaties van dat ene sociale netwerk waar je vanaf wilt of wil je simpelweg niet meer worden lastig gevallen door je oude energiemaatschappij? Dan zou je denken dat opzeggen of afmelden de beste optie is, maar dat blijkt lastiger dan gedacht.
Zo maak je van je Synology-Nas een private cloud-oplossing
2 weken
Heb je een uitgebreid huishouden of zit je in het MKB? Heb je geen zin om al je data over te hevelen naar een clouddienst, maar wil je toch samenwerken met familieleden of collega’s en alle data op een centrale plek opslaan en beheren? Het kan met je NAS en wij leggen je uit hoe.

Pagina's

Abonneren op webwereld