tweakers

707 nieuwsberichten gevonden
Apple verwijdert Fortnite uit App Store
1 uur
Apple heeft Fortnite uit zijn App Store verwijdert omdat ontwikkelaar Epic de richtlijnen van de softwarewinkel heeft overtreden. Epic Games voegde eerder op donderdag een eigen betaalsysteem toe aan Fortnite op iOS.
Vr-game The Walking Dead Onslaught verschijnt 29 september
1 uur
The Walking Dead Onslaught verschijnt 29 september voor de PlayStation VR, SteamVR en Oculus. Het gaat om een survivalshooter die gebaseerd is op de televisieserie van The Walking Dead.
NSA en FBI publiceren details over Linux-malware 'van Russische staatshackers'
2 uur
De NSA en FBI publiceren in een gezamenlijk document de details van Drovorub, een tot nu toe nog onbekende toolset met Linux-malware die ingezet zou zijn door het team Russische staatshackers naar wie onder andere met de namen Fancy Bear en APT28 verwezen wordt.
EZ CD Audio Converter 9.1.5
3 uur
Poikosoft heeft versie 9.1.5 van EZ CD Audio Converter uitgebracht. EZ CD Audio Converter is een alles-in-een-programma voor het rippen, bewerken en converteren van audiobestanden en kan daarnaast ook worden gebruikt om cd's en dvd's te branden. Ondersteuning is aanwezig voor alle bekende audioformaten, waaronder mp3, aac, he aac, Dolby Pulse, Apple Lossless, flac, Vorbis, Opus en Windows Media Audio. Een licentie kost vier tientjes en het programma kan drie weken worden geprobeerd. Sinds versie 9.1.2.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in verion 9.1.5
Wireshark 3.2.6
3 uur
Versie 3.2.6 van de opensource-protocol-analyzer en -packetsniffer Wireshark is uitgekomen. Met dit programma kunnen verschillende datapakketten en netwerkprotocollen op het netwerk worden geanalyseerd. Ook kan het programma eerder opgeslagen dataverkeer als invoer gebruiken. Wireshark is geschikt voor Windows, Linux en macOS, met aparte downloads voor 32bit- en 64bit-uitvoeringen van de besturingssystemen. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: The following vulnerabilities have been fixed:
Mozilla verlengt deal met Google voor zoekmachine in Firefox
3 uur
Mozilla heeft recent de overeenkomst met Google om Google als standaardzoekmachine in de browser Firefox te houden verlengd. Volgens geruchten gaat het om een verlenging van drie jaar, waarvoor Mozilla zo'n 400 miljoen dollar per jaar zou krijgen.
Apple iOS 13.6.1
3 uur
Apple heeft versie 13.6.1 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In versie 13 heeft Apple onder meer een donkere modus toegevoegd, kunnen gebruikers op apps en sites van derden met hun Apple ID inloggen via Sign in en ondersteunt het toetsenbord typen door te vegen. Versie 13.6 maakt het onder meer mogelijk om je iPhone te gebruiken als autosleutel en deze update moet enkele fouten verhelpen.
Civilization VI verschijnt vier jaar na release op Android
4 uur
Sid Meier’s Civilization VI is beschikbaar gemaakt op Android. Daarmee is het spel van Fireaxis vier jaar na zijn release op het mobiele platform uitgekomen. Twee jaar geleden verscheen het spel voor iOS.
Proximus voorziet All Stars-abonnementen jaar lang van Disney+
5 uur
Proximus heeft een overeenkomst met Disney gesloten om een jaar lang als exclusieve provider de Disney+-dienst te integreren in abonnementen. De All Stars- en All Stars & Sports-abo's blijven in prijs gelijk.

FIFA 21 - Eindelijk liefde voor de Career Mode
5 uur
Voetbal mag er in het echt een beetje gek uit zien momenteel, maar in de wereld van FIFA heeft de coronacrisis nooit plaatsgevonden. De serie gaat vol door en de game van dit jaar is voorzien van enkele goede vernieuwingen. Zo zijn er eindelijk veranderingen doorgevoerd in de al jaren amper aangepaste Career Mode.
Renders tonen Huawei-smartwatch met rechthoekig scherm
6 uur
Er zijn renders en specs verschenen van de Huawei Fit Watch, een smartwatch met een langwerpig scherm. De Chinese fabrikant zou de wearable willen aankondigen tijdens de IFA-beurs over enkele weken in Berlijn.
Volgende versie Google Wear OS moet apps sneller laten starten
6 uur
Google heeft een aankomende upgrade voor zijn smartwatchplatform Wear OS aangekondigd. De nieuwe versie moet apps 20 procent sneller laten starten. Ook wil Google de pairing vereenvoudigen en de interface wijzigen.
De toekomstplannen van Intel: uitbesteding 7nm, Xe-gaming-gpu en SuperFins
7 uur
In 2018 werd daartoe de eerste Intel Architecture Day georganiseerd, om prompt niet plaats te vinden in 2019. Dit jaar is Intel Architecture Day, zij het uiteraard in virtuele vorm, weer terug en Intel had genoeg te vertellen.
'Apple en Disney praten met Witte Huis over zorgen Amerikaans WeChat-verbod'
7 uur
Apple, Disney en andere Amerikaanse bedrijven met belangen in China hebben in gesprek met de regering van de Verenigde Staten hun zorgen geuit over het aankomende verbod om te handelen met WeChat. Dat verbod gaat 20 september in.
Epic bouwt eigen betaalsysteem in Fortnite voor iOS en Android
8 uur
Epic biedt sinds donderdag een eigen betaalsysteem aan voor het doen van in-app aankopen. Spelers die in de app spullen kopen doen via dat eigen systeem krijgen korting, omdat Epic dan geen percentage hoeft af te dragen aan Apple en Google.
Gerucht: ZTE Axon 20 5G wordt eerste smartphone met frontcamera achter scherm
8 uur
De ZTE Axon 20 5G zou de eerste smartphone worden met een frontcamera achter het scherm. De technologie zou afkomstig zijn van het eveneens Chinese Visionox. Andere fabrikanten lieten al wel prototypes van de technologie zien.
Gerucht: Apple bundelt diensten met 'Apple One'-abonnementen
9 uur
Apple is volgens financieel persbureau Bloomberg van plan om vanaf oktober diverse van zijn diensten te combineren in abonnementen onder het label 'Apple One'. Er zouden drie varianten komen van de abonnementen.
Streamingdienst Videoland heeft rond 835.000 betalende gebruikers
10 uur
RTL's streamingdienst Videoland heeft rond de 835.000 betalende gebruikers. Dat is af te leiden uit de kwartaalcijfers van moederbedrijf RTL Group. Het aantal betalende gebruikers nam afgelopen jaar met 40 procent toe.

Techbedrijven werken samen om verkiezingen VS vrij te houden van inmenging
11 uur
Verschillende techbedrijven werken komende maanden samen om de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november vrij te houden van buitenlandse inmenging. Dat gebeurde wel in 2016 en nu willen bedrijven voorkomen dat dat gebeurt.
Google opent Chrome OS-ontwikkelaarshub
11 uur
Google heeft een hub opgezet voor ontwikkelaars van Chrome OS-apps. ChromeOS.dev is een website waar ontwikkelaars en ontwerpers hulpmateriaal kunnen vinden voor het bouwen of optimaliseren van applicaties voor het besturingssysteem.
Gerucht: iPad en Apple Watch komen in september uit, iPhone 12 Pro's in november
12 uur
Apple brengt nieuwe versies van de Watch uit over vier weken, halverwege oktober komen de eerste iPhone 12-modellen en in november volgen iPhone 12 Pro's. Dat meldt Jon Prosser, die dit jaar diverse releasedata van Apple-producten goed voorspelde.
Forza Horizon 3 is na 27 september niet meer digitaal te koop
12 uur
Forza Horizon 3 en alle bijbehorende dlc's verdwijnenen vanaf 27 september uit de Microsoft Store. De racegame die vier jaar geleden uitkwam voor Xbox-consoles en Windows is vanaf dan niet meer digitaal te koop. Wie de game al heeft, kan blijven spelen.
'PS5-controller heeft 56 procent hogere accucapaciteit dan PS4-controller'
12 uur
In de DualSense-controller voor de PlayStation 5 zit een accu met een capaciteit van 1560mAh. Dat toont een Twitter-gebruiker die een exemplaar in handen heeft. In Sony's DualShock 4-controllers zitten 1000mAh- en 800mAh-accu's
Onderzoekers kunnen VoLTE-gesprekken afluisteren door verkeerde implementatie
12 uur
Duitse onderzoekers hebben een kwetsbaarheid ontdekt in de implementatie van het VoLTE-protocol voor bellen via 4g. Daarmee kunnen ze versleutelde telefoongesprekken afluisteren. De aanval is praktisch lastig uit te voeren.
Facebook en Snapchat wilden TikTok-concurrent Dubsmash kopen
12 uur
Facebook en Snapchat-moederbedrijf Snap zouden beide in onderhandeling zijn geweest met Dubsmash, een concurrent van TikTok. Beide bedrijven zouden een bedrag van honderden miljoenen dollars over hebben voor de dansvideo-app.
T-Mobile krijgt er 55.000 mobiele klanten bij
13 uur
T-Mobile heeft er afgelopen kwartaal 55.000 mobiele klanten bijgekregen. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van de provider. Er zijn inmiddels 5,7 miljoen mobiele klanten, waarvan 5,3 miljoen een abonnement hebben.
Muzikant Beck brengt dertien muziekvideos uit gebaseerd op NASA-beeldmateriaal
13 uur
De Amerikaanse artiest Beck heeft in samenwerking met de NASA en Osk Studio dertien muziekvideo's uitgebracht die beelden van de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie gebruiken. De beelden zijn volgens de makers gemanipuleerd met kunstmatige intelligentie.

Moederbedrijf van THQ Nordic neemt studio achter Metro-games over
14 uur
De Embracer Group heeft via zijn dochterondernemingen acht studio's ingelijfd. Het gaat onder andere om 4A Games, de maker van de games in de Metro-serie, zoals Metro 2033 en Metro Exodus. De studio valt nu onder Saber Interactive.
Tweakers Podcast #125 - Microsoft-publiek, Apple-politiek en TikTok-dramatiek
16 uur
Een telefoon van 1300 dollar met een enkele 11-megapixelcamera achterop en een soc van vorig jaar. Dat is atypisch, maar Microsoft doet het met de Surface Duo. Maar voor wie is die Android-telefoon en wat wil Microsoft ermee bereiken?
Lenovo kondigt event aan voor vermoedelijke aankondiging opvolger Motorola razr
1 dag
Lenovo heeft een evenement aangekondigd voor volgende maand, vermoedelijk om de opvolger van de vouwbare smartphone Motorola razr te presenteren. Er gingen al langer geruchten dat die opvolger in september zou komen.

Pagina's

Abonneren op tweakers