tweakers

740 nieuwsberichten gevonden
WinMerge 2.16.14
2 uur
Er is een nieuwe stabiele versie van WinMerge verschenen. Met WinMerge kunnen bestanden of folders met elkaar worden vergeleken: handig, bijvoorbeeld om te zien wat er is veranderd tussen verschillende stukken broncode of om de inhoud van logbestanden door te pluizen. Het programma bevat syntax highlighting en de applicatie kan op basis van de ontdekte verschillen patch-bestanden aanmaken. Meer informatie over de mogelijkheden kan op deze pagina worden gevonden. De belangrijkste veranderingen in deze release staan hieronder: General
PicPick 5.1.7
5 uur
PicPick is een programma waarmee screenshots kunnen worden gemaakt, die kunnen worden bewerkt voor ze worden opgeslagen. Verder zijn er nog een aantal extra tools aanwezig, zoals een colorpicker, die de kleurcode van een plek op het scherm kan weergeven, een liniaal om de pixels tussen twee punten te meten, een vergrootglas en een vizier, die de exacte locatie op het scherm kan aangeven. PicPick is gratis voor privégebruik en een levenslange licentie kost dertig dollar. Daarvoor krijg je automatische updates, technische ondersteuning en worden er geen advertenties getoond. De changelog voor versie 5.1.7 ziet er als volgt uit: PicPick 5.1.7 changelog:
LosslessCut 3.37.0
5 uur
Versie 3.37.0 van LosslessCut is uitgekomen, als opvolger van 3.34.3. LosslessCut is een cross-platform en opensourceprogramma waarmee stukken uit video's kunnen worden geknipt. Dit doet het zonder dat de video's worden gedecodeerd en weer gecodeerd, dus het werkt snel en zonder verlies van kwaliteit. Het is ideaal om minder interessante delen uit geschoten beelden van actioncamera's of drones te verwijderen. Ook is het mogelijk om jpg-afbeeldingen van scenes van de video te maken. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 3.37.0:
Oculus komt met Passthrough-api voor mixed reality op Quest 2-headsets
7 uur
Oculus-moederbedrijf Facebook heeft een nieuwe api aangekondigd die ontwikkelaars mixed reality-beelden laat gebruiken in hun Oculus Quest 2-games en -apps. Daarvoor worden videobeelden van de Oculus Quest 2-sensoren 'gemengd' met virtuele VR-beelden.
ScreenToGif 2.33.1
9 uur
Versie 2.33.1 van ScreenToGif is uitgekomen. Met deze opensourceapplicatie kunnen de handelingen op het scherm of de beelden van de webcam worden opgenomen. Het resultaat kan eventueel worden bewerkt met de ingebakken editor en vervolgens worden opgeslagen als een geanimeerde gif-afbeelding of mp4-filmbestand. Het programma kan bijvoorbeeld goed worden gebruikt voor het maken van korte instructievideo's. Het programma is afhankelijk van .Net 4.8 en de download is dan ook minimaal. Ook kan het worden gebruikt zonder het eerst te hoeven installeren. ScreenToGif wordt actief ontwikkeld en regelmatig verschijnen er nieuwe versies. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Fixed:
Gerucht: AMD Radeon RX 6600 XT krijgt adviesprijs van 349 dollar
9 uur
De komende AMD Radeon RX 6600 XT-videokaart voor desktops krijgt mogelijk een adviesprijs van 349 dollar. De lager gepositioneerde Radeon RX 6600 zou een adviesprijs van 299 dollar krijgen.
OnLeaks deelt renders en specificaties Motorola Edge 20
10 uur
OnLeaks publiceert renders van de aankomende Motorola Edge 20. Het toestel zou een camera-eiland met drie lenzen krijgen. De standaardvariant in de Edge 20-serie krijgt een 6,7'-scherm, relatief grote schermranden en een punchhole-camera.
WhatsApp-ceo: 'ambtenaren van VS-bondgenoten' waren doelwit van NSO-spyware
13 uur
WhatsApp-ceo Will Cathcart beweert dat spyware van het Israëlische NSO Group in 2019 onder andere tegen hooggeplaatste overheidsfunctionarissen werd gebruikt. De chatdienst sprak al eerder over die WhatsApp-aanval, maar geeft er nu meer details over.
Brave 1.27.108
16 uur
Brave is een webbrowser die is gebaseerd op Chromium. Aan het roer van de onderneming achter Brave staat Brendan Eich, de bedenker van JavaScript en een van de oprichters van Mozilla. Brave richt zich op het verbeteren van de onlineveiligheid en biedt een alternatief systeem voor het financieel ondersteunen van contentaanbieders. Het idee daarachter is dat reclame vaak de grootste inkomstenbron van een website is, maar dat veel mensen vanwege opdringerige reclames adblockers gebruiken en websites inkomsten mislopen. De ontwikkelaars hebben versie 1.27.108 uitgebracht en de changelog daarvan ziet er als volgt uit: Release Notes V1.27.108:

Umbraco CMS 8.15.1
16 uur
Umbraco is een contentmanagementsysteem voor het bewerken en beheren van dynamische webpagina's. Het geheel is geschreven in C# en draait op een Microsoft-infrastructuur. Er zit een positieve en proactieve community achter met ruim 50.000 geregistreerde gebruikers en ontwikkelaars en die zorgen voor een stabiele stroom aan releases. Versie 8.15.1 van Umbraco is uitgekomen en hierin zijn de volgende problemen verholpen: Bugfixes
Asuswrt-Merlin 386.3
16 uur
Asus gebruikt voor zijn routers, zoals de RT-AC68 en RT-AX88, van een Tomato afgeleide firmware met de naam Asuswrt. Deze firmware is, op enkele drivers na, opensource, waarbij de gesloten binaries wel meegeleverd worden. Asuswrt-Merlin is op zijn beurt een aangepaste versie van de originele firmware van Asus. Het bevat onder meer bugfixes en kleine verbeteringen, maar probeert toch dicht bij het origineel te blijven, zodat het mogelijk blijft om nieuwe features die Asus introduceert, toe te voegen aan de code. De changelog voor versie 386.3 ziet er als volgt uit: Note:
PeaZip 8.1.0
16 uur
Versie 8.1 van PeaZip is verschenen. Dit archiveringsprogramma wordt onder een opensourcelicentie beschikbaar gesteld, en downloads zijn beschikbaar voor Windows en Linux. Het programma wil zich van de concurrentie onderscheiden door zich te specialiseren in veiligheid. Het versleutelen van data is dan ook een van de voornaamste functies van het eigen pea-formaat. PeaZip kan 7z-, bz2-, gz-, paq/lpaq-, pea-, quad-, tar-, upx- en zip-bestanden creëren, en diverse bestandsformaten uitpakken, waaronder ace, arj, cab, deb, iso, lha, rar en rpm. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Backend
Apple iPad Pro 2021 - Belachelijkste tablet nog belachelijker
18 uur
De iPad Pro 2021 12,9' heeft een nieuw miniledscherm en de M1-soc. Heeft hij ook de software om door meer mensen als primair werkpaard te worden gebruikt?
Microsoft Visual Studio 2019 16.10.4
1 dag
Microsoft heeft versie 16.10.4 van Visual Studio 2019 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F#, Python en R gemakkelijker te maken. De complete lijst met de veranderingen in de 2019-uitgave kun je nalezen in de bijbehorende releasenotes. In versie 16.10.4 heeft Microsoft de volgende verbeteringen aangebracht: Top Issues Fixed in this Release
Chinees bedrijf Loongson introduceert 3A5000-processor met eigen instructieset
1 dag
De Chinese chipfabrikant Loongson heeft een nieuwe cpu aangekondigd. De Loongson 3A5000 is een quadcoreprocessor met kloksnelheden van 2,3 tot 2,5GHz. Het is de eerste chip die werkt op Loongsons eigen instructiesetarchitectuur, LoongArch.
Computerwetenschapper krijgt AMD Radeon RX 6700 XT werkend op RISC-V-pc
1 dag
Computerwetenschapper René Rebe heeft een AMD Radeon RX 6700 XT-videokaart werkend gekregen op de HiFive Unmatched-RISC-V-pc van SiFive. Daarvoor heeft hij naar eigen zeggen tien uur lang gewerkt aan het patchen van de Linux-kernel.
Mp3tag 3.08
1 dag
Florian Heidenreich heeft versie 3.08 van Mp3tag uitgebracht. Met dit programma kunnen de metatags van de meest gangbare muziekformaten worden aangepast. Ondersteuning is aanwezig voor ID3v1, ID3v2.3, ID3v2.4, mp4, wma, Vorbis-comments en Ape-tags. Verder kunnen de bestandsnamen aan de hand van die tags worden aangepast en kunnen playlists worden gegenereerd. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:
9to5Mac: Apple werkt aan nieuwe monitor met geïntegreerde A13-soc
1 dag
Apple werkt mogelijk aan een nieuwe externe monitor. Dat meldt 9to5Mac op basis van eigen bronnen. De nog niet aangekondigde monitor zou aangedreven worden door een A13-soc en Apples Neural Engine.

GParted Live 1.3.1-1
1 dag
Versie 1.3.1-1 van GParted live is uitgekomen. Met de Gnome Partition Editor is het mogelijk om een harde schijf te partitioneren en bestaande partities te wijzigen, bijvoorbeeld door een ander bestandssysteem in te stellen of de grootte te veranderen. Het programma is niet groot, maar meestal wordt het in de vorm van een live-cd uitgebracht, zodat het op vrijwel elke computer gebruikt kan worden. Sinds versie 1.3.0-1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: GParted Live 1.3.1-1 Stable Release
NASA gebruikt SpaceX-raket om sonde naar maan Jupiter te brengen
1 dag
NASA heeft een contract van 178 miljoen dollar met SpaceX getekend voor het lanceren van een sonde naar Jupiters maan Europa. De sonde moet in 2024 aan de ruim vijf jaar durende reis naar Europa beginnen, om te onderzoeken of er leven op de ijsmaan kan bestaan.
Google Earth 7.3.4.8248
1 dag
Google heeft een update voor versie 7.3.4 van Google Earth uitgebracht. Dit programma stelt je onder meer in staat om vanuit de ruimte in te zoomen op een groot aantal bezienswaardigheden en deze in detail te bekijken, waaronder steden, maar ook objecten onder de zeespiegel en zelfs op Mars. Ook is het mogelijk om een route te plotten en deze te printen. Vanaf versie 7.0 is het mogelijk om steden in 3d te bekijken en is er een tourguide. De changelog voor deze release ziet er als volgt uit:
Valve streeft naar framerate van 30fps voor Steam Deck-games op native resolutie
1 dag
Valve streeft naar een framerate van minstens 30fps op zijn komende Steam Deck-handheld. Die framerate zou haalbaar moeten zijn op de native resolutie van 1280x800 pixels. Tijdens tests zouden er nog geen games gevonden zijn die te zwaar waren voor de aankomende handheld-pc.
OpenRCT 0.3.4
1 dag
Versie 0.3.4 van OpenRCT2 uitgekomen, de opensource-versie van RollerCoaster Tycoon 2. Het project probeert zo veel mogelijk op het origineel te lijken, maar is in een moderne taal geschreven wat uitbreidingen en verbeteringen mogelijk maakt. Het is hiermee vergelijkbaar met bijvoorbeeld OpenTTD. Om het te kunnen spelen is het overigens wel noodzakelijk om het originele spel te hebben, want het heeft onder meer geluidsbestanden en de afbeeldingen nodig. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New
Plex bevestigt plannen om streamingdiensten in Plex-app te bundelen
1 dag
Streamingdienst Plex is van plan om content van andere streamingdiensten binnen de Plex-app te bundelen. Het Amerikaanse bedrijf is op zoek naar een nieuwe medewerker die contracten voor onder andere contentlicenties onderhandelt.
Universal USB Installer 2.0.0.5
1 dag
Versie 2.0.0.5 van Universal USB Installer is uitgekomen. Met dit Windows-programma kunnen de installatie-iso's van een groot aantal Linux-distributies op een usb-stick geplaatst worden. Daardoor hoeven ze niet meer eerst op een cd of dvd gebrand te worden; de installatie kan vanaf de zelfstartende usb-stick worden uitgevoerd. Ondersteuning is aanwezig voor een groot aantal distributies, van de bekendste tot enkele zeer obscure. Ook kan een gedeelte van de usb-stick als persistent geheugen worden gebruikt, zodat wijzigingen en persoonlijke bestanden opgeslagen kunnen worden, wat normaal gesproken niet mogelijk is bij een live-cd. Sinds versie 2.0.0.3 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 2.0.0.5:
[Plus] Zo werkt een videokaart - Diepe duik in de moderne graphicspipeline
1 dag
Videokaarten zijn met afstand de meest besproken computercomponenten. Hoe werkt een videokaart eigenlijk? In dit artikel lees je alles over de graphicspipeline.
Max Payne viert twintigste verjaardag
2 dagen
Het is op 23 juli precies twintig jaar geleden dat Max Payne voor het eerst in een videogame verscheen. Het personage speelde de hoofdrol in drie gerenommeerde games en één film. In totaal zijn er naar schatting ruim 11 miljoen exemplaren van Max Payne-games verkocht.

Gerucht: Dragon Age 4 staat op de planning voor een release in 2023
2 dagen
Dragon Age 4 loopt volgens betrokkenen op schema voor een release in 2023. BioWare kondigde het langverwachte vierde hoofddeel van de rpg-franchise in 2018 aan. Sindsdien is er nog weinig nieuwe informatie over de game bekendgemaakt.
Kuo: Apple brengt halverwege 2022 eerste MacBook Air met miniledbacklight uit
2 dagen
Apple brengt volgens analist Ming-Chi Kuo ergens midden 2022 de eerste 13,3'-MacBook Air met miniledbacklight uit. Het zou volgens dezelfde bron daarmee na de MacBook Pro de tweede Apple-laptop met de relatief nieuwe schermtechnologie worden.
Apple maakt lossless audio beschikbaar voor Apple Music op Android
2 dagen
Apple heeft zijn Android-app voor Apple Music een update gegeven waardoor deze nu ondersteuning voor de weergave van lossless muziek biedt. Ook is voortaan ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig.

Pagina's

Abonneren op tweakers