tweakers

624 nieuwsberichten gevonden
Valve: er wordt niet gewerkt aan nieuwe Left 4 Dead-game
1 uur
Valve ontkent dat er wordt gewerkt aan een nieuwe game in de Left 4 Dead-reeks. Daarmee ontkracht het bedrijf eerdere berichten waarin werd gesproken over het uitbrengen van Left 4 Dead 3, als opvolger van de huidige Left 4 Dead 2.
Nottingham start test met draadloos laden van taxi's
1 uur
In de Britse stad Nottingham wordt een test gedaan met het draadloos opladen van de accu van elektrische taxi's. De auto's zouden opgeladen moeten worden wanneer zij op een klant aan het wachten zijn.
Rechter beslist dat Facebook data van apps moet overhandigen in privacyonderzoek
2 uur
Een Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat Facebook gegevens moet afstaan in een onderzoek naar applicaties die de privacy van gebruikers hebben geschonden. Het gaat om een onderzoek in de Amerikaanse staat Massachusetts.
Xiaomi: beveiligingsprobleem met integratie Google Nest Hub is opgelost
3 uur
Xiaomi heeft de problemen met zijn slimme Mi Home-camera waarbij gebruikers beelden van anderen te zien kregen op hun Google Nest Hub, permanent gerepareerd. Eerder had Google uit voorzorg integratie met de Assistant uitgeschakeld.
LG G8X ThinQ - Zijn 2 schermen beter dan 1?
7 uur
De G8X van LG wordt geleverd met een tweede scherm, waar de telefoon in te klikken is. Is dit handig in de praktijk? Of is het slechts een leuke gimmick?
Blokker waarschuwt onbekend aantal klanten voor datalek
16 uur
Winkelketen Blokker heeft last gehad van een datalek. Er is ingebroken bij accounts, al is niet bekend bij hoeveel klanten dat gebeurde. Ook is niet duidelijk wat er precies is gebeurd. Volgens Blokker zijn er geen financiële gegevens of wachtwoorden gestolen.
HiSense stopt met oled-televisies om zich op eigen ulex xd-formaat te focussen
16 uur
HiSense stopt met het maken van oled-televisies. Volgens Techradar wil het bedrijf zich voortaan richten op zijn eigen uled xd-panelen. Er komt geen opvolger van de O8B-oled die vorig jaar uit kwam.
Nextcloud doopt dienst om tot Hub en introduceert samenwerken in documenten
17 uur
Nextcloud heeft zijn dienst omgedoopt tot Nextcloud Hub. De nieuwe vorm voegt veel losse bestaande functies samen zodat het beter moet concurreren met online diensten als Office 365 en Google Drive. Nextcloud Hub krijgt onder andere een geïntegreerde tekstverwerker voor samenwerkingen.
Bedrijven, overheden en gemeenten schakelen Citrix-systemen uit voorzorg uit
18 uur
Verschillende Nederlandse bedrijven, overheden en instellingen hebben hun Citrix-omgevingen volledig uitgeschakeld vanwege de veiligheid. Het Nationaal Cyber Security Centrum waarschuwt na recente incidenten dat dat de beste oplossing is.

TomTom gaat kaarten voor nieuw besturingssysteem van Huawei leveren
18 uur
TomTom gaat samenwerken met Huawei om kaarten te leveren voor het nieuwe besturingssysteem van de smartphonemaker. Het Nederlandse bedrijf wordt de exclusieve leverancier van kaarten voor de fabrikant, al zijn details nog niet bekend.
Lenovo brengt nieuwe Chromebook en laptop voor scholieren uit
19 uur
Lenovo heeft een nieuwe Chromebook voor scholieren uitgebracht. Ook komt het bedrijf met een nieuwe ThinkPad Yoga-laptop met Windows, en vernieuwt het bedrijf een aantal bestaande laptops en Chromebooks.
Google wil Steam-ondersteuning naar Chromebooks brengen
21 uur
Google wil Chrome OS ondersteuning voor Steam geven. De Steam-client voor Linux zou dan binnen het Linux-subsysteem draaien, zodat gebruikers games via het Steam-platform op hun Chromebooks kunnen draaien.
'EU overweegt gezichtsherkenning in openbare ruimte tot 5 jaar te verbieden'
22 uur
De Europese Unie zou willen voorstellen om technologie voor gezichtsherkenning in de publieke ruimte voor een periode van drie tot vijf jaar te verbieden. In de tussentijd zouden maatregelen tegen onwenselijke gevolgen van de techniek ontwikkeld kunnen worden.
Metro Redux-games komen eind februari uit voor Nintendo Switch
22 uur
Ontwikkelaar 4A Games brengt twee Metro-games naar de Nintendo Switch. Het gaat hierbij om Redux-versie van Metro: 2033 en Metro: Last Light, inclusief alle dlc. De games komen op 28 februari uit.
Ionity verhoogt kosten voor elektrische rijders bij gebruik van snelladers
22 uur
Ionity voert een aanzienlijke prijsverhoging door voor het gebruik van zijn snellaadpalen. Het bedrijf, dat een Europees snellaadnetwerk aan het opbouwen is, vervangt het vaste tarief van 8 euro voor een oplaadbeurt door een vaste prijs van 79 eurocent per kWh.
Reddit-gebruiker bouwt pc met custom waterkoeling en ingebouwd scherm in koffer
22 uur
Een knappe kop heeft een pc met waterkoeling in een Pelican-koffer gebouwd. De pc, die liefkozend The Nuclear Football wordt genoemd, wordt volledig gekoeld met een enkele Alphacool UT60-radiator van 240mm en heeft een ingebouwd 23'-scherm.
Xiaomi maakt van merk achter Pocophone F1 dochterbedrijf
23 uur
Xiaomi maakt van zijn Poco-merk een spin-offbedrijf dat onafhankelijk zal opereren van het moederbedrijf. Details over komende producten die onder de Poco-merknaam uit moeten komen, maakt Xiaomi niet bekend. Het merk is bekend van de Pocophone F1-smartphone.
Cooler Master voorziet koelpastatubes van plat mondstuk
23 uur
Cooler Master heeft deze week drie nieuwe MasterGel-koelpasta's uitgebracht. Het bedrijf voorziet de tubes van een nieuw soort ontwerp, waarmee de koelpasta gemakkelijker te verdelen moet zijn. De producten zijn per direct verkrijgbaar.

Nuts Groep presenteert mobiele abonnementen onder Budget-merk
1 dag
De Nuts Groep heeft mobiele abonnementen gepresenteerd onder het Budget-merk. Budget Thuis Mobiel werkt met twee abonnementen. Klanten die andere diensten bij het bedrijf afnemen, krijgen vijf euro korting.
Nvidia verlaagt adviesprijs van RTX 2060 Founder's Edition naar 325 euro
1 dag
Nvidia heeft de adviesprijs van zijn RTX 2060-videokaart verlaagd naar 325 euro. Het gaat hierbij om de Founder's Edition van Nvidia. Bij release kostte deze videokaart 369 euro. Nvidia meldt aan Tweakers dat het de prijsverlaging 'in de afgelopen weken' is doorgevoerd.
Bedrijven versturen signaal naar satelliet met sensor op plantenenergie
1 dag
Bedrijven Plant-e en Lacuna Space hebben samen een sensor ontwikkeld die volledig werkt op plantenenergie. Deze sensor heeft succesvol een signaal verstuurd naar een satelliet in lage aardbaan. Het project wordt ondersteund door ESA.
Officiële PlayStation-website meldde dat DualShock 5-controller op PS4 werkt
1 dag
De huidige PlayStation 4-consoles zullen naar verwachting werken met de DualShock 5-controller van de PS5. Dat blijkt uit een inmiddels verwijderde tabel op de officiële Franse PlayStation-website. In een overzicht wordt compatibiliteit met een 'DS5'-controller vermeldt.
Politie pakt Nederlander op bij offline halen WeLeakInfo.com
1 dag
De FBI heeft samen met autoriteiten in onder andere Nederland opgetreden tegen WeLeakInfo.com, een zoekmachine die betaalde abonnementen aanbood om gestolen persoonsgegevens te vinden. In Nederland is daarbij een aanhouding verricht.
T-Mobile komt volgende maand met 5g-abonnement
1 dag
T-Mobile biedt vanaf volgende maand een 5g-abonnement aan, ondanks dat het 5g-netwerk dan nog niet live is. Klanten kunnen dan met een geschikte telefoon gelijk gebruik maken van 5g als het netwerk deze zomer live gaat, laat de provider weten aan Tweakers.
'Brussels stroomnet schiet tekort voor laden van elektrische auto's'
1 dag
Burgers en bedrijven uit Brussel klagen dat ze geen zwaardere aansluiting voor het laden van elektrische voertuigen krijgen. Brussel beschikt voornamelijk over een 230-voltnet in plaats van 400-voltnet. Netbeheerder Sibelga vindt dat het probleem niet al te groot is voor particulieren.
Multiplayer Cyberpunk 2077 verschijnt waarschijnlijk pas na 2021
1 dag
CD Project RED acht het onwaarschijnlijk dat de multiplayer van Cyberpunk 2077 nog in 2021 verschijnt, gezien het uitstel van de release van de singleplayer van april naar september van dit jaar.
VirtualBox 6.1.2
1 dag
Oracle heeft de eerte update voor VirtualBox versie 6.1 uitgebracht. VirtualBox kan worden gebruikt om andere besturingssystemen in een virtuele omgeving op een computer te installeren. Op die manier is het mogelijk om verschillende besturingssystemen op dezelfde hardware naast elkaar en tegelijkertijd te gebruiken. VirtualBox is beschikbaar voor Windows, macOS, Linux en Solaris, en is in staat om diverse gastbesturingssystemen te draaien. De veranderingen die in versie 6.1.2 zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet: This is a maintenance release. The following items were fixed and/or added:

Xbox-bezitters in Benelux kunnen games van console naar smartphone streamen
1 dag
Nederlandse en Belgische bezitters van een Xbox One kunnen een techniek proberen om games die ze hebben gekocht, van hun console naar een smartphone te streamen. Microsoft maakt de testversie van Xbox Game Streaming wereldwijd beschikbaar.
GPU-Z 2.29.0
1 dag
Versie 2.29.0 van GPU-Z is uitgekomen. Dit programma kan precies vertellen welke grafische kaart in de pc zit. Zo vermeldt het onder meer fabrikant, model, type, revisie en snelheid van de grafische processor, maar ook de hoeveelheid, type en snelheid van het geheugen. Hoewel de naam en het uiterlijk doen denken aan CPU-Z en PCI-Z, vergelijkbare programma's voor processors en pci-devices, zijn al deze programma's van andere makers. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in version 2.29.0:
Facebook haalt kwart van prijs Oculus Go af
1 dag
Facebook heeft een kwart van de prijs van de vr-headset Oculus Go afgehaald. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Waar de vr-headset tot voor kort 220 euro kostte, hoeven gebruikers nu 160 euro te betalen voor de headset.

Pagina's

Abonneren op tweakers