tweakers

648 nieuwsberichten gevonden
Red Magic brengt eerste monitor uit
7 uur
ZTE Nubia's gamingmerk Red Magic heeft zijn eerste monitor aangekodigd. Het product heet 4K Gaming Monitor en heeft een 27'-ips-lcd met een verversingssnelheid van 160Hz. De monitor komt vooralsnog niet naar Europa.
Apple iOS 16.4
8 uur
Apple heeft versie 16.4 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In iOS 16, die geschikt is voor de iPhone 8 en later, treffen we onder meer een nieuw vergrendelscherm aan met widgets. Verder kunnen berichten tot vijftien minuten na verzenden nog werden bewerkt, kunnen tabbladen in Safari met anderen worden gedeeld en kunnen routes worden gepland met meerdere stops. Uitgebreide informatie over iOS 16 kan op deze pagina worden gevonden. In versie 16.4 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: iOS 16.4
Apple brengt iOS 16.4 uit met notificaties voor webapps
8 uur
Apple heeft de definitieve versie van iOS 16.4 uitgebracht. Er kwamen afgelopen maanden al ontwikkelaarsversies van de software uit. De update brengt onder meer nieuwe emoji's en de mogelijkheid voor webapps om pushnotificaties te sturen.
Microsoft brengt preview-versie uit van lichtere versie Teams
8 uur
Microsoft heeft een preview-versie uitgebracht van een lichtere versie van zijn kantoorsoftware Teams. De nieuwe versie moet minder schijfruimte innemen, minder geheugen nodig hebben en sneller werken.
Alibaba-oprichter Jack Ma keert na jaar weer terug in China
9 uur
De oprichter van Alibaba, Jack Ma, is na een jaar afwezigheid teruggekeerd in zijn thuisland China. Hij verdween nadat hij kritiek had geuit op de overheid van het land en de overheid strenger was geworden voor private bedrijven.
Huawei kondigt evenement aan voor Europese release high-end telefoons
9 uur
Huawei heeft een evenement aangekondigd voor de Europese release van high-end telefoons. Het gaat in elk geval om de P60-telefoons en vermoedelijk ook om de onlangs aangekondigde vouwbare telefoon Mate X3.
WhatsApp werkt mogelijk aan groepschats met alleen audio
10 uur
WhatsApp lijkt te werken aan een nieuwe functie voor groepen, waarin deelnemers kunnen deelnemen aan een audiochat. Die functie zou komen te zitten achter een nieuw icoon boven in het beeld bij groepsgesprekken.
Huawei claimt dat het 14nm-processors kan gaan ontwerpen
10 uur
Huawei claimt dat het de technologie heeft om te gaan werken aan 14nm-chips. Dat claimt een topman in een speech. Daarmee zou de Chinese gigant ongeveer vier generaties achter lopen op concurrenten.
Voormalig hoofd Forza Horizon-ontwikkelaar begint nieuwe gamestudio
11 uur
Gavin Raeburn begint een nieuwe gamestudio: Lighthouse Games. Raeburn is medeoprichter en voormalig hoofd van Forza Horizon-ontwikkelaar Playground Games. De nieuwe studio werkt aan een nieuwe gamefranchise.

OPPO en OnePlus ontkennen gerucht dat ze zouden stoppen in Nederland
11 uur
OPPO en OnePlus ontkennen het gerucht dat ze zich zouden terugtrekken uit Nederland en dus zouden stoppen met de verkoop van producten. Het gerucht kwam maandag eerder naar buiten via een redacteur van AllAboutSamsung.
Intel introduceert NUC 13 Pro-mini-pc's met maximaal Core i7-1370P-cpu
11 uur
Intel introduceert zijn NUC 13 Pro-systemen. De mini-pc's worden geleverd met dertiendegeneratie-Core-processors met tot veertien cores. De eerste NUC 13 Pro-systemen komen eind maart uit voor prijzen vanaf 340 dollar. De rest van de line-up volgt in juni.
EEC-registratie noemt komst MSI GeForce RTX 4070-videokaarten met 12GB geheugen
13 uur
Er zijn verschillende GeForce RTX 4070-videokaarten van MSI bij de Eurasian Economic Commission geregistreerd. Deze registraties bevestigen onder meer dat de videokaarten beschikken over 12GB. Volgens eerdere geruchten komt de RTX 4070 medio april uit.
AIMP 5.11 build 2425
13 uur
Versie 5.11 build 2425 van AIMP is uitgekomen. Deze gratis, lichtgewicht mediaspeler van Russische makelij heeft ondersteuning voor de populairste muziekformaten. Het uiterlijk heeft wat weg van het bekende Winamp en is door middel van skins aan te passen. AIMP heeft een 18-kanaalsequalizer aan boord en ondersteunt plug-ins. Verder kan het programma-cd's rippen, muziekbestanden converteren en tags bewerken. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:
Telenet introduceert wifipods voor vergroten wifibereik voor drie euro per maand
13 uur
De Belgische provider Telenet introduceert wifipods. Deze wifipunten zijn bedoeld voor het vergroten van het wifibereik en komen beschikbaar voor 3 euro per maand per stuk. Tot op heden bood Telenet klanten één gratis wifiversterker aan, maar het bedrijf stopt daarmee.
Foto's tonen eerste AM5-moederbord met AMD A620-chipset
15 uur
VideoCardz publiceert foto's van het eerste AM5-moederbord met A620-chipset. Het betreft een micro-ATX-moederbord van ASRock. Deze A620-chipset moet vooral gebruikt worden in goedkopere moederborden. De chipset is nog niet officieel aangekondigd.
OBS Studio 29.1 laat gebruikers naar YouTube livestreamen met AV1-codec
16 uur
OBS Studio krijgt binnenkort de mogelijkheid om naar YouTube te livestreamen met AV1. De software kreeg eerder al ondersteuning voor die codec voor het opnemen van video's, maar liet gebruikers daar nog niet mee livestreamen.
AMD-document noemt Phoenix-apu's met Performance- en Efficiency-cores
17 uur
AMD werkt mogelijk aan Phoenix-apu's met een hybride architectuur. Dat blijkt uit documenten van het bedrijf. De chips zouden beschikken over prestatiecores en kernen die gericht zijn op efficiëntie. Intel hanteert al een soortgelijke opbouw in zijn processors.
Delen van broncode Twitter zijn uitgelekt op GitHub
18 uur
Delen van de broncode van Twitter zijn op GitHub uitgelekt. Dat blijkt uit rechtbankdocumenten over een rechtzaak tussen Twitter en Github. Het is niet bekend wat de grootte van het uitgelekte deel van de broncode is.

Gerucht: tweede generatie Intel Arc-gpu's krijgt tot twee keer zoveel Xe-cores
18 uur
Intels tweede generatie Arc-videokaarten krijgt mogelijk tot twee keer zoveel Xe-cores als de Arc Alchemist-series. Dat stelt RedGamingTech. Het topmodel in deze Arc Battlemage-serie zou daarnaast een soortgelijk chipoppervlak krijgen als de Nvidia AD103 uit de RTX 4080.
Ming-Chi Kuo: USB-C-AirPods Pro komen in herfst van dit jaar uit
19 uur
Analist Ming-Chi Kuo meldt dat Apples AirPods Pro met USB-C-poort in het derde of vierde kwartaal van dit jaar moet uitkomen. Nog altijd zou Apple op de korte termijn geen plannen hebben voor non-Pro-AirPods met USB-C.
MKVToolnix 75.0.0
20 uur
Moritz Bunkus heeft versie 75 van MKVToolNix uitgebracht. Met dit opensourceprogramma kunnen matroska-bestanden bekeken, bewerkt en worden geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, macOS en diverse Linux-distributies. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features and enhancements
Frankrijk stelt ban op recreatieve apps op overheidstelefoons in, TikTok incluis
20 uur
Frankrijk heeft een ban op 'recreatieve' apps op overheidssmartphones ingesteld. Daaronder valt TikTok, maar evengoed Netflix en Candy Crush. De redenering is dat de apps problemen kunnen vormen op het gebied van security.
DBeaver 23.0.1
20 uur
Versie 23.0.1 van DBeaver is uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere query's uitvoeren en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een opensource-CE-uitvoering en drie verschillende commerciële uitvoeringen. Deze voegen onder meer ondersteuning voor verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevatten verder extra plug-ins en jdbc-drivers. De changelog sinds versie 22.3.5 ziet er als volgt uit: Changes in DBeaver cersion 23.0.1:
Subtitle Edit 3.6.12
22 uur
Subtitle Edit is een opensource programma waarmee ondertitels gemaakt, bewerkt, gesynchroniseerd en geconverteerd kunnen worden. Ondersteuning is aanwezig voor meer dan 250 verschillende formaten en het programma kan in meer dan dertig talen worden gebruikt. Het wordt ontwikkeld voor Windows, maar kan door van Mono gebruik te maken ook onder Linux worden gebruikt. Versie 3.6.12 is uitgekomen en de changelog voor deze uitgaven kan hieronder worden gevonden. New:
AI-generators zijn ineens overal - Maar wat zijn de risico's?
22 uur
AI-generators zijn ineens overal, van ChatGPT tot in Gmail. Hoe houden we ze onder controle?
Text Editor Pro 26.1
1 dag
Versie 26.1.0 van Text Editor Pro is uitgekomen. Deze gratis, kleine en eenvoudige teksteditor heeft uitgebreide mogelijkheden, die vooral voor softwareontwikkelaars interessant zijn. Zo zijn er syntax-highlighting voor meer dan vijftig script- en programmeertalen, macro's en verticale selectieblokken, en kan het bestanden vergelijken. Het programma wordt actief ontwikkeld en regelmatig verschijnen er nieuwe versies met kleine verbeteringen. Sinds versie 26.0.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 26.1.0:
SUMo 5.17.3
1 dag
KC Softwares heeft versie 5.17.3 van SUMo uitgebracht. SUMo, wat voor Software Update Monitor staat, is een programma dat de computer scant op aanwezige software en vervolgens controleert of er nieuwere versies beschikbaar zijn. Door het installeren van een driver agent kan het ook controleren op nieuwe drivers. De gratis uitvoering laat alleen weten van welke programma's er een nieuwere versie beschikbaar is en biedt een link naar een algemene zoekpagina op de website van KC Softwares aan. De pro-versie geeft vaak betere downloadlinks die direct naar de downloadpagina van de fabrikant leiden, maar het updaten blijft wel een handmatig proces, waardoor je altijd volledige controle over je eigen systeem blijft houden. De pro-versie heeft verder ook de mogelijkheid om SUMo zelf bij te werken naar een nieuwere versie en kan ook zien of computers die op het lokale netwerk zijn aangesloten, zijn voorzien van de laatste updates via een overzichtelijke webpagina. Naast het standaardinstallatieprogramma is er ook een portable versie beschikbaar, die zijn werk kan doen zonder eerst geïnstalleerd te moeten worden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Fixed:

Ventoy 1.0.90
1 dag
Versie 1.0.90 van Ventoy is uitgekomen. Met dit opensourceprogramma kunnen zelfstartende USB-sticks worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst worden als er vrije ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met 1101 verschillende ISO-bestanden. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in Ventoy 1.0.89:
Blizzard onderzoekt problemen met RTX 3080 Ti in Diablo IV-bèta
1 dag
Blizzard onderzoekt meldingen van Diablo IV-spelers die tijdens het spelen van de bèta problemen ondervinden met hun RTX 3080 Ti-videokaart. Uit posts blijkt dat gamers die over dergelijke gpu beschikken, het spel zien crashen en soms hun grafische kaart gebrickt zien geraken.
Amerikaanse mediabedrijven willen gecompenseerd worden door AI-bedrijven
1 dag
News Media Alliance, een Amerikaanse belangenorganisatie voor mediabedrijven, wil dat Amerikaanse media gecompenseerd worden door ondernemingen die van hun content gebruikmaken om AI-modellen te trainen. Naar verluidt worden er juridische stappen overwogen.

Pagina's

Abonneren op tweakers