tweakers

757 nieuwsberichten gevonden
Microsoft neemt platform voor gratis online esportstoernooien over
8 uur
Microsoft heeft Smash.gg overgenomen. Dat meldt het platform op de homepagina van zijn website. Gebruikers kunnen op Smash.gg gratis online esportstoernooien organiseren. De werking van het platform verandert volgens de website niet.
CD Projekt Red toont fotomodus van Cyberpunk 2077
8 uur
Ontwikkelaar CD Projekt Red toont de fotomodus van Cyberpunk 2077. In een twee minuten durende trailer gaat de ontwikkelaar in op de verschillende functies van deze modus, waaronder verschillende effecten. De game komt donderdag 10 december uit.
WinSCP 5.18 bèta
9 uur
Versie 5.18 van WinSCP is verschenen, een bètarelease. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 5.18:
Google stopt volgend jaar met Poly-database met 3d-objecten voor AR en VR
9 uur
Google stopt op 30 juni 2021 met zijn Poly-dienst. Dit is een platform waarop ontwikkelaars 3d-objecten kunnen delen, die vervolgens in AR en VR bekeken en bewerkt kunnen worden. De mogelijkheid om 3d-objecten te uploaden, stopt twee maanden eerder al.
Snapdragon 888-soc heeft geïntegreerd 5G-modem en gebruikt Samsungs 5nm-procedé
9 uur
Qualcomm heeft de volledige specificaties van zijn Snapdragon 888-soc bekendgemaakt. De chip krijgt onder andere een geïntegreerd 5G-modem en wordt gemaakt op Samsungs 5nm-procedé. De fabrikant kondigde de Snapdragon 888 eerder deze week al aan, maar deelde toen nog weinig technische details.
Microsoft Windows and Office ISO Download Tool 8.43
10 uur
HeiDoc heeft versie 8.43 van Microsoft Windows and Office ISO Download Tool uitgebracht, een programma waarmee officiële iso's met installatiebestanden voor Windows-versies 7 tot en met 10, inclusief Insider Previews, en Office-versies 2010 tot en met 2019 kunnen worden gedownload. In het programma moet een Windows- of Office-versie worden geselecteerd, daarna de gewenste taal en vervolgens worden links naar de juiste bestanden op de website van Microsoft opgezocht. Het programma is in .Net ontwikkeld, de download is dan ook maar vier megabyte groot, en laat advertenties zien wanneer het open staat. Sinds versie 8.41 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 8.43:
DBeaver 7.3.0
12 uur
Versie 7.3 van DBeaver is kort geleden uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere queries uitvoeren, en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een CE- en EE-smaak, waarbij de eerste zonder kosten als open source te gebruiken is. De enterprisesmaak voegt ondersteuning van verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevat verder extra plug-ins en jdbc-drivers. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in DBeaver version 7.3:
Bandai Namco werkt samen met stop-motionstudio Aardman aan nieuwe projecten
12 uur
Het Japanse gamebedrijf Bandai Namco werkt samen met de Britse animatiestudio Aardman aan verschillende nieuwe projecten. Het gaat om crossmediale producties. Aardman is met name bekend van Wallace & Gromit en Chicken Run.
Kuo: Apple brengt in 2021 twee MacBook Pro-modellen met miniledscherm uit
13 uur
Apple zou volgend jaar twee MacBook Pro's met een nieuw ontwerp uitbrengen, waarvan de aanwezigheid van een miniledscherm een van de belangrijkste vernieuwingen vormt. Dat stelt analist Ming-Chi Kuo van TF Securities.

Amerikaanse hacker die inbrak bij Nintendo krijgt drie jaar celstraf
13 uur
De 21-jarige Amerikaan Ryan S. Hernandez is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. In 2016 brak hij als minderjarige in op systemen van Nintendo, waar hij onder andere informatie over de toen nog niet uitgebrachte Switch buitmaakte.
Lunacy 6.6
13 uur
Lunacy is een gratis grafisch ontwerpprogramma voor Windows. Het heeft een grote hoeveelheid ingebakken content, zoals iconen, foto's, gemaskeerde afbeeldingen en illustraties. Het is ook in staat om sketch-bestanden te openen en Sketch-plug-ins te gebruiken. Het programma wordt actief ontwikkeld en Icons8 lijkt daarbij goed naar de community te luisteren. In versie 6.6 van Lunacy zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Fonts Embedding
'Aantal apparaten met miniled-backlight groeit naar 8,9 miljoen in 2021'
14 uur
Industrieonderzoeksbureau Display Supply Chain Consulting is optimistisch over de adoptie van miniled-backlight in televisies, monitoren en andere apparaten. Het bureau stelt dat er in 2021 sprake is van een enorme groei tot 8,9 miljoen apparaten.
Stichting Brein wil beginnen met waarschuwen frequente torrentgebruikers
16 uur
Brein wil op 15 december beginnen met het waarschuwen van frequente en langdurige uploaders. Met software zoekt de stichting IP-adressen die BitTorrent of sites als Popcorn Time gebruiken. Brein gaat providers vragen een e-mail door te sturen.
Hyundai toont EV-platform voor 400V- en 800V-laden en bereik van ruim 500km
16 uur
Hyundai introduceert een nieuwe platform voor elektrische auto's. Het platform maakt auto's met een bereik van meer dan 500km mogelijk en biedt ondersteuning voor een 800V-accusysteem, waarbij voor het laden ook naar 400V kan worden geschakeld.
De hersenen als voorbeeld - Neuromorfische informatica
17 uur
Om de volgende generatie microchips, of atomaire netwerkprocessors, te begrijpen, moet je alles loslaten wat je weet van digitale, binaire chips.
Xbox Game Pass-leden kunnen sommige games voorafgaand aan toevoeging installeren
17 uur
Microsoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor de Xbox Series X en S en de Xbox One, waarmee onder meer Xbox Game Pass-abonnees de mogelijkheid krijgen om bepaalde games, die op korte termijn worden toegevoegd aan de dienst, alvast te installeren.
Mozilla Thunderbird 78.5.1
18 uur
De Mozilla Foundation heeft versie 78.5.1 van Thunderbird uitgebracht. Thunderbird is een opensourceclient voor e-mail en nieuwsgroepen, met features als ondersteuning voor verschillende mail- en newsaccounts, een spamfilter, spellingscontrole en een aanpasbaar uiterlijk. In versie 78 is onder meer een donkere modus toegevoegd en zijn ook andere onderdelen van de interface, zoals de iconen en het scherm voor het opstellen van een e-mail, onder handen genomen. Verder is de kalender-add-on Lightning nu standaard onderdeel van het programma, is er een nieuwe wizard voor het eerste gebruik en worden alleen nog MailExtensions-add-ons ondersteund. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What’s New
Apple brengt dubbele MagSafe-oplader uit voor 149 euro
19 uur
Apple heeft zijn in oktober aangekondigde dubbele MagSafe-oplader uitgebracht. Het accessoire dat tegelijkertijd draadloos een iPhone en Apple Watch kan opladen, kost 149 euro. Apple raadt een USB-C-adapter van 20W of 27W aan, die wordt niet meegeleverd.

Volkswagen stopt met motorsport en gaat middelen inzetten voor ev's
19 uur
Volkswagen Motorsport, het bedrijfsonderdeel dat zich bezighoudt met ontwikkelen van raceauto's, wordt opgeheven. De medewerkers worden overgeheveld naar moederbedrijf Volkswagen om elektrische auto's verder te ontwikkelen.
OnePlus 6(T) OxygenOS 10.3.7
19 uur
OnePlus heeft updates vrijgegeven van OxygenOS voor zijn OnePlus 6- en OnePlus 6T-smartphones met 10.3.7 als versienummer. Deze smartphones hebben een Snapdragon 845-soc, 6 of 8GB werkgeheugen en 64, 128 of 256GB opslagruimte aan boord met een 6,28'-amoledscherm met inkeping voor de OnePlus 6 en een 6,41'-amoledscherm met inkeping voor de OnePlus 6T. Met deze nieuwe uitgave worden weer verschillende verbeteringen doorgevoerd en bugs geplet. OxygenOS 10.3.7 for the OnePlus 6 and 6T Hey everyone, We are starting to push the incremental rollout of OxygenOS 10.3.7 for OnePlus 6 and OnePlus 6T. System
Chinees ruimtevaartuig voor verzamelen maanstenen landt succesvol op de maan
19 uur
Het Chinese ruimtevaartuig Chang'e 5 is op de maan geland, melden Chinese staatsmedia. De lander gaat daar de komende twee dagen maanstenen verzamelen en die moeten ook weer teruggebracht worden naar de aarde.
Viscosity 1.9
19 uur
Viscosity is een door SparkLabs ontwikkelde OpenVPN-client voor macOS- en Windows-systemen. Het programma maakt het op een eenvoudige manier mogelijk om vpn-connecties aan te maken, te bewerken en te beheren. De ontwikkelaars hebben vorige maand versie 1.9 voor zowel macOS als Windows uitgebracht. De bijbehorende aankondiging ziet er als volgt uit: Viscosity For Mac & Windows: Version 1.9 Viscosity 1.9 is now available for both macOS and Windows! This is one of our biggest updates yet, with significant changes under-the-hood and many new features. One of the most anticipated additions in version 1.9 is support for macOS 11 (Big Sur). Viscosity now supports and integrates with macOS 11, and all of Viscosity's existing functionality is fully supported (including TAP support - more on that below). We've also ported Viscosity to have complete native support for the upcoming Apple Silicon (ARM) Macs. Viscosity and your VPN connections will run at native speed to take full advantage of the new processor architecture and power savings. Version 1.9 also introduces driverless TAP (bridged) connection support on macOS. This is something we are particularly enthusiastic about: if you use TAP (bridged) OpenVPN connections you'll no longer need to manually approve a kernel extension to load before you're able to connect. This will also make deployment much easier in enterprise environments. And best of all, our approach fully supports macOS 11. On the Windows side, version 1.9 introduces a brand-new VPN network adapter driver for Windows 10 2004 and later. This driver has been written from the ground up for modern Windows 10 machines. It does away with using legacy system frameworks to help optimise performance and lower resource usage. It also includes privacy improvements, such as generating a random ethernet (MAC) address each time you connect, as well as better support for custom MTU values and custom MAC addresses (using the lladdr command) for TAP connections. A common request from Viscosity power users is for more powerful scripting support, and we're pleased to be able to say we've done just that. Both AppleScript scripts on macOS, and Batch scripts on Windows now have access to connection details, making it easier to write scripts that respond to different network changes. This also makes it easier to share scripts between connections, or even different users. It's now also possible for Before-Connect scripts to return username and password credentials, making it easy to craft custom authentication prompts, integrate with custom authentication systems, or manually handle credential storage. The Windows version also updates the DNS system to improve the reliability of Network Location Awareness (NLA) when connected to a VPN on newer versions of Windows 10. This should resolve an issue where certain applications, such as Microsoft Office, may be unable to use network services while connected. Also addressed in the Windows update is a low-severity security vulnerability that could allow certain libraries to be side-loaded from the same directory when the Windows installer is run. Thank you to Vladimir Dubrovin for reporting this. It's also important to note that this update drops support for OpenVPN 2.3. Viscosity will still be able to connect to servers running OpenVPN 2.3 or older versions, however OpenVPN 2.4 will now be used client-side. For the vast majority of users no migration changes are needed and connections will automatically work. However if you've updated and can no longer connect please refer to our migration guide. Finally, version 1.9 also includes many more small improvements and bug fixes. For further information please refer to the release notes below. Version 1.9 Mac Release Notes:
Huawei: 10 miljoen mensen wereldwijd draaien EMUI 11 zonder Google-diensten
20 uur
Huawei claimt dat 10 miljoen mensen wereldwijd een smartphone hebben met zijn EMUI 11-software op basis van Android 10. De fabrikant startte begin november in thuisland China met de verspreiding van de Android-schil en gaat daar de komende maanden mee door.
.Adv - Ontdek hoe NS de nieuwe treindetectie-feature steeds nauwkeurig heeft gemaakt
20 uur
“Hoe laat komt de trein aan waarin ik me nu bevind?” Om een snel(ler) antwoord te geven op deze vraag testte NS een nieuwe feature in de NS Lab-app: treindetectie. Er moest nog wel het nodige gebeuren om de feature precies genoeg te krijgen. In dit artikel lees je hoe dit is opgelost.
Google-onderzoeker kon iOS-apparaten volledig overnemen via wifi-exploit
21 uur
Een onderzoeker van Googles Project Zero-team van beveiligingsexperts wist een bug in de kernel van iOS uit te buiten en iPhones via wifi over te nemen zonder dat enige interactie van gebruikers vereist was. Apple heeft de problemen verholpen.
.Actie - Meld je aan voor het testpanel en maak kans om de Philips 276C8/00 te winnen
21 uur
De Philips 276C8/00 is een aantrekkelijke monitor voor grafische toepassingen. Het ruime 27-inchscherm met USB-C-aansluiting ondersteunt een resolutie van 2560×1440 pixels. Wil je deze monitor weleens aan de tand voelen? Dat komt mooi uit, want Philips geeft acht Tweakers-communityleden de kans om dit nieuwe scherm te testen.
Sony XH90 TV - Met zonder HDMI 2.1
23 uur
Met de XH90 heeft Sony een, op papier, zeer aantrekkelijke tv voor next-gen gamers. Door een gebrekkige implementatie van HDMI 2.1 valt dat in de praktijk tegen.

Plex Media Server 1.21.0.3711
1 dag
Plex heeft versie 1.21.0.3711 van Media Server uitgebracht. Deze versie was eerder al voor houders van de betaalde PlexPass beschikbaar, maar kan inmiddels door iedereen worden gedownload. Plex Media Server is een mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten. De software kan content serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Clientsoftware is beschikbaar voor de eerder genoemde besturingssystemen maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Google TV en Chromecast. Het programma is gratis te gebruiken en heeft daarnaast PlexPass, een betaalde dienst die toegang tot 'premium features' en eerder tot nieuwe versies geeft. In deze uitgave is de EPG van Gracenote terug van weggeweest in een groot aantal landen, waaronder in Nederland.
MultiPar 1.3.1.3
1 dag
MultiPar is een opensourceprogramma waarmee bestanden met bijbehorende parchive-bestanden gecontroleerd kunnen worden op corruptie. Zonodig kan het de data reconstrureren. Dit wordt onder andere gebruikt voor het uitwisselen van bestanden via usenet, aangezien deze in verschillende delen worden opgeknipt en niet alle delen op alle usenetservers beschikbaar zijn. MultiPar 1.3.1.3 is enkele dagen geleden uitgekomen met de volgende lijst veranderingen: Changes from 1.3.1.2 to 1.3.1.3
Geekbench 5.3
1 dag
De ontwikkelaars van Primate Labs hebben vorige maand een update voor Geekbench uitgebracht met 5.3 als het versienummer. Dit programma is een crossplatform benchmarker die het werkgeheugen en de processor(s) aan verschillende tests onderwerpt. Vervolgens berekent het programma de benchmarkscore en kan de verkregen uitkomst in de online Result Browser worden gezet. De resultaten kunnen daarna worden vergeleken met andere systemen van Geekbench-gebruikers. De aankondiging van versie 5.3 ziet er als volgt uit: Geekbench 5.3 Geekbench 5.3, the latest version of Primate Labs’ cross-platform benchmark, is now available for download. Geekbench 5.3 features the following changes:

Pagina's

Abonneren op tweakers