tweakers

646 nieuwsberichten gevonden
Gigabyte brengt twee Aorus Z790 X-moederborden met Wi-Fi 7 en PCIe 5.0-slot uit
1 uur
Gigabyte heeft twee nieuwe Aorus Z790-moederborden uitgebracht. De Xtreme X en Master X hebben beide Wi-Fi 7 en vier PCIe-slots waaronder een PCIe 5.0-slot, naast een ingebouwd beeldscherm.
Seasonic toont Prime TX- en PX-1600-voedingen met ATX 3.0-ondersteuning
1 uur
Seasonic heeft een nieuwe versie van de Prime TX-1600 en de PX-1600 gepresenteerd die beide ondersteuning hebben voor Intels ATX 3.0. Op de Computex-beurs werden beide topmodellen met een vermogen van 1600W en een 80 Plus Titanium- en Platinum-certificering getoond.
Nvidia bereikt beurswaarde van biljoen dollar door stijgende vraag naar AI-gpu's
2 uur
Nvidia is meer dan een biljoen dollar waard. De aandelenkoers van het bedrijf steeg door die mijlpaalgrens nadat Nvidia vorige week een positieve omzetvoorspelling deed. De verkoopcijfers vielen ruim vijftig procent hoger dan verwacht, met name door de behoefte aan gpu's voor AI.
Nederlandse overheden moeten verplicht security.txt gaan gebruiken
2 uur
Nederlandse overheidsinstellingen moeten verplicht security.txt gebruiken op websites. Gemeenten, provincies en de Rijksoverheid moeten volgens een Pas toe of leg uit-standaard een document online zetten waarin te vinden is hoe ethisch hackers hen kunnen bereiken.
TeamViewer 15.42.6
2 uur
Versie 15.42 van TeamViewer is verschenen. Met dit programma kunnen andere computers via een veilige vpn-verbinding op afstand worden beheerd. Die verbinding loopt via de servers van TeamViewer, dus er hoeven geen instellingen op de router aangepast te worden om het allemaal te laten werken. TeamViewer is gratis voor niet-commercieel gebruik en wordt ontwikkeld voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android. De changelog sinds versie 15.41 is hieronder te vinden.
ASUS toont ProArt LC 420-aio-waterkoeler met Noctua-fans en ProArt RTX 4070 Ti
3 uur
ASUS breidt zijn ProArt-serie uit met waterkoelers en videokaarten. Het bedrijf toont onder meer een ProArt LC 420-koeler en een ProArt GeForce RTX 4070 Ti. De fabrikant deelt momenteel nog geen concrete releasedata en adviesprijzen.
Nooit uitgebracht prototype toont roze Apple AirPods
3 uur
Er zijn foto's verschenen van een nooit verschenen prototype van Apples draadloze oordopjes AirPods met een roze oplaadcase. Apple had diverse kleuren van de AirPods willen uitbrengen die zouden matchen met die van de iPhone 7.
GeForce Game Ready Driver 535.98 WHQL
3 uur
Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 535.98 WHQL, zijn geschikt voor Windows 10 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Maxwell-architectuur of nieuwer. In deze uitgave treffen we onder meer verbeteringen aan voor de spellen Diablo IV en System Shock. De changelog laat verder weer enkele bugfixes zien en een aantal problemen die wel al bekend zijn, maar waar nog geen oplossing voor is. Game Ready for Diablo IV
Samsung begint in Zuid-Korea met zelfreparatie voor smartphones, tv's en laptops
3 uur
Samsung is in Zuid-Korea begonnen met een zelfreparatieprogramma voor smartphones, tv's en laptops. Het gaat vooralsnog om een klein aantal producten. Samsung levert originele onderdelen, reparatiehandleidingen en gereedschappen.

Cyberduck 8.6.0
3 uur
Versie 8.6.0 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geïnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:
MSI introduceert Z790 MAX-moederborden met Wi-Fi 7, sommige modellen met 5GbE
3 uur
MSI introduceert een refresh van zijn Z790-moederborden. De fabrikant komt met vier verschillende Z790 MAX-borden die allemaal voorzien zijn van Wi-Fi 7. Twee modellen krijgen daarnaast 5Gbit/s-ethernet. De moederborden komen in het derde kwartaal van dit jaar uit.
Nederlandse providers moeten 2 streamingdiensten blokkeren na Brein-rechtszaak
5 uur
Nederlandse internetproviders moeten de streamingdiensten Lookmovie en Flixtor blokkeren, nadat Brein een rechtszaak won. De zaak was tegen KPN, maar providers hebben afgesproken dergelijke vonnissen over te nemen.
HYTE introduceert Thicc Q60-aio-waterkoeler met 5'-ips-scherm voor 300 dollar
5 uur
Behuizingfabrikant HYTE toont zijn eerste aio-waterkoeler. De Thicc Q60 krijgt een 240mm-radiator en een koelblok met een 5'-scherm op de voorkant. De koeler komt in september beschikbaar tegen een adviesprijs van 300 dollar.
Honor 90-telefoons komen later uit buiten China
5 uur
Het Chinese smartphonemerk Honor heeft zijn Honor 90-telefoons aangekondigd. De toestellen komen eerst uit in het thuisland van het bedrijf, maar zullen later ook elders in de wereld uitkomen. Honor brengt telefoons uit in de Benelux.
Corsairs iCUE LINK-kabelsysteem voorziet fans met één kabel van data en energie
5 uur
Corsair heeft iCUE LINK geïntroduceerd, een systeem waarmee casefans, cpu-koelers en gpu-waterblokken door één kabel van stroom en data kunnen worden voorzien. ICUE LINK werkt met een hub die aan de achterzijde van het moederbord kan worden bevestigd.
Gerucht: MediaTek Dimensity 9300-soc heeft geen lichte, zuinige kernen
5 uur
MediaTek zou in zijn Dimensity 9300-soc alleen Cortex X4- en A720-kernen gaan gebruiken. Daarmee zou het de eerste soc zijn die geen zuinige processorkernen voor lichte taken aan boord heeft. MediaTek kondigt de soc vermoedelijk eind dit jaar aan.
Cooler Master toont compacte NCore 100 Max-case met ruimte voor 4-slots-gpu's
5 uur
Cooler Master toont een nieuwe NCore 100 Max-behuizing. Deze behuizing krijgt onder meer een ingebouwde aio-waterkoeler, een 850W-voeding en ruimte voor videokaarten die maximaal vier slots innemen. Het is niet bekend wanneer de behuizing uitkomt.
VueScan 9.8.03
6 uur
Hamrick Software heeft versie 9.8.03 van VueScan uitgebracht. Het programma kan worden gebruikt als vervanger van de bij scanners meegeleverde twain-drivers en biedt vaak meer instelmogelijkheden. In veel gevallen kan het programma ook scanners aansturen als de fabrikant zelf geen driver voor het desbetreffende besturingssysteem heeft uitgebracht. Naast scannen kan het ook enkele bewerkingen uitvoeren, zoals crop, sharpen, grain reduction en het aanpassen van de kleurbalans. VueScan is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, en biedt ondersteuning voor zo'n 7100 scanners van 42 fabrikanten onder Windows, Linux en macOS. Het programma is te gebruiken in 28 talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave is onder meer de automatische cropfunctie verbeterd en zijn er diverse problemen verholpen. What’s new in version 9.8.03

Ceo's OpenAI en DeepMind waarschuwen voor gevaar van uitsterven mens door AI
6 uur
De directeuren van onder meer ChatGPT-maker OpenAI en Google DeepMind hebben in een statement gewaarschuwd voor het gevaar van het uitsterven van de mens door AI. Zij tekenden samen met onder meer prominente AI-onderzoekers.
KiCad 7.0.5
6 uur
Versie 7.0.5 van KiCad is uitgebracht. KiCad is een verzameling opensourceprogramma's waarmee elektronische schema's en printplaatlay-outs ontworpen kunnen worden. Verder kan het een bill of materials, Gerber-bestanden en een 3d-weergave van de pcb en de componenten maken. KiCad beschikt over een uitgebreide bibliotheek van componenten, inclusief het symbool, voetprint en 3d-modellen. Ook een Spice-simulator ontbreekt niet. Uitgebreide informatie over de vernieuwingen in versie 7.0 kan op deze pagina worden gevonden, de changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: General
ASUS toont ROG Strix Scope II 96-toetsenbord met eigen ROG NX Snow-switches
6 uur
ASUS introduceert zijn ROG Strix Scope II 96 Wireless-toetsenbord tijdens de Computex. Dit mechanische toetsenbord krijgt een 96%-ontwerp met numpad, verwisselbare switches en een 2,4GHz- of bluetoothverbinding voor draadloos gebruik. ASUS noemt geen adviesprijs.
Nederlandse toezichthouder: veel zonnestroomomvormers storen en zijn hackbaar
6 uur
De RDI 'maakt zich ernstige zorgen' over veel omvormers voor zonne-energie op de Nederlandse markt. Een groot deel veroorzaakt storingen en is niet goed beveiligd, blijkt uit onderzoek van de RDI. De toezichthouder heeft de fabrikanten gewaarschuwd en dreigt met boetes.
Breekt de 'kabelloze' pc door? - Zelfs videokaart heeft geen stroomkabel
7 uur
Vorig jaar had Gigabyte Project Stealth; ASUS drijft het concept 'kabelloze pc' nog verder met zijn Hidden Connector Concept. Zelfs de videokaart heeft geen kabels.
Acer werkt aan losse Predator GeForce RTX 4090- en AMD Radeon-videokaarten
7 uur
Acer werkt momenteel aan nieuwe losse GeForce RTX- en Radeon RX-videokaarten. Dat blijkt uit een video van Gamers Nexus. Het bedrijf evalueert momenteel een GeForce RTX 4090 en een AMD Radeon RX 7000-videokaart. Het betreffen vooralsnog prototypes.
ASUS toont watergekoelde ROG Matrix RTX 4090 met 360mm-aio
8 uur
ASUS introduceert voor het eerst in jaren een nieuwe videokaart in zijn ROG Matrix-serie. Deze RTX 4090 krijgt een 360mm-aio-waterkoeler en liquid metal in plaats van gewone koelpasta. De videokaart komt later dit jaar beschikbaar.
Lian Li brengt dit jaar UNI FAN-casefan met scherm uit voor 130 dollar
8 uur
Lian Li toont een UNI FAN TL LCD-casefan tijdens de Computex. Deze 120mm-ventilator krijgt een scherm, dat bijvoorbeeld gif-afbeeldingen of de cpu-temperatuur kan weergeven. Lian Li verwacht dat de ventilator in het derde kwartaal uitkomt.
Corsair kondigt Dominator Titanium DDR5-geheugen aan met snelheden tot 8000MT/s
9 uur
Corsair heeft de Dominator Titanium DDR5-geheugenmodules aangekondigd op de Computex. De modules draaien op een snelheid van maximaal 8000MT/s en hebben een gecombineerde capaciteit van maximaal 192GB. De DDR5-kits komen in juli beschikbaar.

Lian Li toont SUP 01-behuizing met gpu aan voorkant en nieuwe O11-behuizingen
9 uur
Lian Li toont tijdens Computex verschillende nieuwe behuizingen. De fabrikant onthult onder meer zijn relatief dunne SUP 01-case, waarin de gpu verticaal aan de voorkant geplaatst moet worden. De fabrikant komt ook met drie nieuwe varianten in zijn O11-serie.
The Witcher-games zijn ruim 75 miljoen keer verkocht
9 uur
CD Projekt Red meldt dat de The Witcher-games in totaal meer dan 75 miljoen keer zijn verkocht. De bestverkopende game is The Witcher 3: Wild Hunt, met ruim 50 miljoen verkochte exemplaren. De uitgever zei in 2020 nog 50 miljoen exemplaren van de The Witcher-games te hebben verkocht.
Cooler Master introduceert Qube 500-ATX-zelfbouwbehuizing met platte verpakking
10 uur
Cooler Master heeft de Qube 500 gepresenteerd, een behuizing die uit losse panelen en delen bestaat en door de gebruiker in elkaar gezet moet worden. Zo kan de verpakking kleiner worden en is het verzenden minder milieubelastend. De kast kost 79 euro.

Pagina's

Abonneren op tweakers