tweakers

574 nieuwsberichten gevonden
Data klein aantal gebruikers van 2fa-app Authy ingezien bij hack moederbedrijf
1 uur
De data van een klein aantal gebruikers van Authy, een app voor tweetrapsauthenticatie, is buitgemaakt bij een hack van moederbedrijf Twilio. Het gaat in totaal om 125 gebruikers, zo meldt het bedrijf.
Ontwikkelaar: Instagram en Facebook tracken gebruikers via in-app browser
1 uur
Instagram en Facebook tracken gebruikers via de in-app browser van die apps. Dat claimt een ontwikkelaar. Volgens hem injecteren de in-app browsers Javascript in elke pagina, ook als die pagina's versleuteld zijn.
Analist: Apple maakt iPhone 14 Pro duurder dan iPhone 13 Pro
2 uur
Apple maakt de iPhone 14 Pro duurder dan de iPhone 13 Pro, zegt analist Ming-Chi Kuo van TF Securities. Hij zegt niet hoeveel hoger die prijs komt te liggen. Behalve met inflatie heeft het vermoedelijk te maken met verschuivingen in de line-up.
Microsoft: Sony betaalt ontwikkelaars om games niet op Game Pass te zetten
2 uur
Microsoft claimt dat Sony ontwikkelaars betaalt voor 'blokkeerrechten' die voorkomen dat games op Xbox Game Pass uitkomen. Microsoft deed de bewering in een document dat het heeft ingediend bij de Braziliaanse overheid.
.Adv - Techorama komt weer naar Nederland
2 uur
Na edities in 2018 en 2019 is hét event voor Microsoft-specialisten weer terug in Nederland. Techorama, dat van 10 tot 12 oktober plaatsvindt in Utrecht, biedt een programma bomvol workshops en deep dives over praktisch alle nieuwe mogelijkheden binnen de Microsoft-stack, met als thema ‘Viva Las Vegas’. Het event biedt vooral voor developers, data scientists en securityspecialisten veel mogelijkheden. Kom je een gokje wagen?
Tweakers Podcast #229 - Review-nda's, OnePlus-problemen en vouwbare concurrenten
4 uur
Deze week praten Arnoud Wokke, Jurian Ubachs, Eric van Ballegoie en Donovan Kerssenberg over een sensor voor het meten van je core-temperatuur, wasmachinereparaties, reviewembargo's, de verkoopstop van OnePlus in Duitsland en Samsungs nieuwe producten.
VueScan 9.7.90
13 uur
Hamrick Software heeft versie 9.7.90 van VueScan uitgebracht. Het programma kan worden gebruikt als vervanger van de bij scanners meegeleverde twain-drivers en biedt vaak meer instelmogelijkheden. In veel gevallen kan het programma ook scanners aansturen als de fabrikant zelf geen driver voor het desbetreffende besturingssysteem heeft uitgebracht. Naast scannen kan het ook enkele bewerkingen uitvoeren, zoals crop, sharpen, grain reduction en het aanpassen van de kleurbalans. VueScan is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, en biedt ondersteuning voor ruim 6800 scanners van 42 fabrikanten onder Windows, Linux en macOS. Het programma is te gebruiken in 28 talen, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn is ondersteuning voor tien nieuwe Canon scanner toegevoegd en is het nu mogelijk om het programma middels een maandelijks abonnement af te nemen. Changes in VueScan version 9.7.89
Vivaldi 5.4
13 uur
Versie 5.4 van de webbrowser Vivaldi is uitgekomen. Vivaldi is een webbrowser die wordt ontwikkeld door voormalige werknemers van Opera. Hij richt zich voornamelijk op powerusers en gebruikers van Opera voor de overstap op Chromium, hoewel ook deze browser daarop is gebaseerd. Vivaldi heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals mousegestures, stapelen van tabbladen, uitgebreide keyboardshortcuts en het maken van aantekeningen op webpagina's. De browser is gratis en wordt voor Windows, Linux, macOS en Android ontwikkeld. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. The new Vivaldi gets the ability to mute Web Panels, customizable Rocker Gestures, and an improved Vivaldi Mail.
Total Commander 10.51 RC1
13 uur
Versie 10.51 RC1 van Total Commander is uitgekomen. Dit programma kan als vervanging voor Windows Verkenner worden gebruikt. Doordat het beeld in tweeën is gesplitst, is het eenvoudig om bestanden te kopiëren, maar het programma kan veel meer. Zo zijn er diverse manieren om bestanden aan te passen, zijn een ingebouwde ftp-client en een multirename-tool aanwezig, en is er ondersteuning voor een groot aantal compressieformaten. Verder kan de functionaliteit met plug-ins worden uitgebreid. Versie 10.51 is een zogenaamde bugfix-release die voornamelijk kleine problemen verhelpt, maar ook enkele nieuwe mogelijkheden toevoegt. Total Commander 10.51 release candidate 1 is available now!

Synology DSM 7.1.1 build 42951 RC
14 uur
Synology heeft versie 7.1.1 Disk Station Manager uitgebracht, een versie die als release candidate wordt aangeboden. Synology DSM is de beheersoftware die op diverse nas-producten van het bedrijf draait. De Disk en Rack Stations bieden meer dan alleen extra opslagruimte. Zo kunnen er extra pakketten worden geïnstalleerd om het apparaat bijvoorbeeld ook als mediaserver, webserver, printserver of back-upserver te laten functioneren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Voordat versie 7.1 kan worden geïnstalleerd, moet minimaal versie 7.0 aanwezig zijn. Verder is 7.1 uitsluitend geschikt voor de nas-modellen waarvan het typenummer eindigt op 13 of hoger. Versie 7.1 zal ook de laatste update zijn voor modellen die eindigen op 13, 14 of 15. Kijk voor de overige voorwaarden en de verschillende downloads op deze pagina. In versie 7.1 zijn weinig veranderingen aangebracht die voor thuisgebruikers belangrijk zijn. Voor de zwaardere modellen en de nassen die in bedrijfsomgevingen worden ingezet, zijn wel de nodige veranderingen en verbeteringen aangebracht. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. Important Notes
SpaceX voert succesvolle staticfiretest uit van Super Heavy-booster
14 uur
SpaceX heeft een staticfiretest uitgevoerd van zijn Super Heavy-booster, die succesvol is verlopen. Daarmee heeft het ruimtevaartbedrijf een belangrijke stap gezet in het gereedmaken van zijn Starship-raket voor de eerste baanvlucht rond de aarde.
Telenet heeft last van storing bij mobiel bellen en sms'en
14 uur
Telecomprovider Telenet heeft sinds woensdagavond last van een storing. Verschillende klanten geven aan dat ze niet kunnen bellen met hun mobiel of sms'en. De provider zegt op de hoogte te zijn van de problemen en te werken aan een oplossing.
Oud-medewerker Twitter is in Verenigde Staten veroordeeld voor spionage
15 uur
Een voormalige medewerker van Twitter is door een federale rechtbank in de Verenigde Staten veroordeeld voor spionage. De man had persoonlijke gegevens van anonieme accounts die kritiek hadden op het Saoedische koningshuis gelekt naar de Saoedische overheid.
From Software haalt verplichte pvp-infiltraties uit sidequest in Elden Ring
16 uur
Ontwikkelaar From Software heeft dinsdag een update voor Elden Ring uitgerold. Na het installeren van de versie 1.06-update kunnen spelers een belangrijke sidequest in het spel voltooien zonder dat ze gebruik moeten maken van de player-versus-player-modus.
Bulk Crap Uninstaller 5.4
16 uur
Klocman Software heeft versie 5.4 van Bulk Crap Uninstaller uitgebracht. Met dit programma, dat onder een opensourcelicentie wordt uitgebracht, kunnen in een keer diverse programma's en Windows Store-apps van de computer worden verwijderd. Het voert eerst de standaard verwijderprocedure uit en scant vervolgens de computer op overgebleven snelkoppelingen en registersleutels om die ook nog te verwijderen. Na afloop kunnen eventueel ook nog externe programma's zoals CCleaner worden gestart. Ten slotte bevat het een start-upmanager, waarmee programma's die met Windows meestarten uitgeschakeld kunnen worden. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Changes in Bulk Crap Uninstaller version 5.4:
Microsoft Visual Studio 2022 17.3.0
16 uur
Microsoft heeft versie 17.3.0 van Visual Studio 2022 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F# en Python gemakkelijker te maken. De nieuwe versie is volledig 64bit en heeft een nieuwe vereenvoudigde gebruikersinterface. Meer informatie over versie 17.3 is in deze aankondiging van Microsoft te vinden, dit is de aankondiging van deze uitgave: Visual Studio for Mac 17.3 is now available
Snagit 2022.1.1
16 uur
TechSmith heeft versie 2022.1.1 van Snagit uitgebracht. Met dit programma, dat voor zowel Windows als macOS beschikbaar is, kunnen plaatjes, tekst, bewegende beelden en webpagina's worden afgevangen en bewerkt. Zo kunnen er effecten als perspectief, spotlight en magnify op worden losgelaten. Verder kunnen ter verduidelijking teksten, pijlen en cirkels worden aangebracht. De screenshots kunnen als afbeeldingen worden opgeslagen of direct in diverse programma's zoals Word en PowerPoint worden geïmporteerd. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: New Features
Bloomberg: Justitie VS wil Google aanklagen wegens positie advertentiemarkt
17 uur
Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil een rechtszaak aanspannen tegen Google vanwege zijn vermeende monopoliepositie op de online-advertentiemarkt. Dat schrijft Bloomberg dinsdag op basis van informatie van ingewijden.

[Plus] Het wil nog niet echt lukken met vouwbare smartphones, want ze zijn nog te duur
19 uur
Samsung presenteert woensdag zijn nieuwe vouwbare smartphones als twee van de belangrijkste telefoons van het jaar. Voorlopig blijft dat een belofte, want vouwbare smartphones vormen vooralsnog een kleine niche van de smartphonemarkt.
Tesla begint levering Semi-vrachtwagen dit jaar en Cybertruck volgt in 2023
19 uur
Tesla begint volgens topman Elon Musk dit jaar met de levering van elektrische Semi-vrachtwagens. In eerste instantie gaat het om de variant met een actieradius van ruim 800 kilometer, die 150.000 euro kost.
Buds2 Pro-oordopjes van Samsung hebben speak-to-chatfunctie
19 uur
Samsung heeft op zijn eigen Unpacked-evenement de Galaxy Buds2 Pro-oordopjes gepresenteerd. De nieuwe, luxe, draadloze oordopjes hebben nu speak-to-chat, waarmee de ruisonderdrukking uitgaat als gebruikers zelf spreken.
Galaxy Watch5-horloges van Samsung hebben grotere accu's
19 uur
Samsung heeft op zijn eigen evenement Unpacked zijn Galaxy Watch5-horloges gepresenteerd. De Watch5 en Watch5 Pro krijgen grotere accu's dan hun voorgangers, terwijl de Pro-versie enkele eigen functies meekrijgt.
Samsung Galaxy Z Flip4 en Fold4
19 uur
Samsung presenteerde woensdag de Galaxy Z Flip4 en Fold4. In deze preview kijken we naar beide telefoons.
Samsung kondigt Galaxy Z Flip4 en Fold4 aan
19 uur
Elektronicamaker Samsung heeft zijn vouwbare smartphones Galaxy Z Flip4 en Fold4 gepresenteerd. De Flip4 heeft ten opzichte van zijn voorganger een grotere camera en een accu met hogere capaciteit in een behuizing die iets minder lang en minder breed is.
Blizzard stopt deze maand met de verkoop van lootboxes in Overwatch
20 uur
Activision Blizzard stopt na het huidige Anniversary Remix-evenement met het verkopen van lootboxes in Overwatch. Spelers kunnen vanaf 30 augustus dus geen echt geld meer spenderen aan lootboxes, maar kunnen ze nog wel verdienen door de game te spelen.
President VS ondertekent wet die miljardensubsidie voor chipsector vrijmaakt
21 uur
De Amerikaanse president Joe Biden heeft een handtekening gezet onder de Chips and Science-wet. Daarmee is de wet nu officieel van kracht. Het 'bipartisan' initiatief werd eerder aangenomen door de Senaat en het Huis van Afgevaardigden.
Deliveroo vertrekt waarschijnlijk uit Nederland
22 uur
Maaltijdbezorger Deliveroo overweegt uit Nederland te vertrekken. Het bedrijf zou niet genoeg winst kunnen maken en zou daarom tegen het einde van het jaar willen stoppen met het aanbieden van de service.

Ahold Delhaize gaat dit jaar toch niet naar de beurs met bol.com
1 dag
Ahold Delhaize gaat dit jaar toch niet met dochterbedrijf bol.com naar de beurs. Volgens de multinational is de timing van de vooraf aangekondigde beursgang niet goed. Er is vooralsnog geen nieuw moment aangewezen waarop het bedrijf bol.com naar de beurs wil brengen.
Nokia toont ads voor 'duurzaam' abonnement vermoedelijk voor leasen telefoons
1 dag
Nokia Mobile heeft in de eigen app een advertentie getoond voor Circular, vermoedelijk een abonnement voor het leasen van Nokia-smartphones. De fabrikant richt het abonnement op duurzaamheid, zo blijkt uit het beeldmateriaal.
Modder geeft Skyrim het Nemesis-vijandensysteem van Shadow of Mordor
1 dag
Een modder heeft het Nemesis-vijandensysteem van de Middle-Earth-games in The Elder Scrolls V: Skyrim verwerkt. Met de mod kan praktisch iedere vijand, als die de speler verslaat, een 'nemesis' worden met een unieke naam, statistieken en vaardigheden.

Pagina's

Abonneren op tweakers