tweakers

788 nieuwsberichten gevonden
Nederlandse regering laat nieuwe telsoftware verkiezingen met encryptie maken
28 min
De minister van Binnenlandse Zaken laat volledig nieuwe software voor het berekenen van de uitslag van verkiezingen ontwikkelen. De software krijgt ondersteuning voor het versleutelen van telbestanden.
Samsung heeft miljoen Galaxy Fold-toestellen verkocht
55 min
Samsung heeft een miljoen exemplaren van de Galaxy Fold verkocht, de vouwbare smartphone annex tablet die het bedrijf van een adviesprijs van 2020 euro heeft voorzien en die een moeizame introductie kende.
VIA-dochter Centaur werkt aan x86-cpu met ai-accelerator en AVX-512
1 uur
Centaur heeft details vrijgegeven over een nieuwe octacore-processor voor servers waar het aan werkt. De chip is opgebouwd rond CNS, een nieuwe x86-microarchitectuur van het bedrijf, en Ncore, een accelerator voor deeplearningrekenwerk.
Nederlandse leveranciers gaan keurmerk refurbished MacBooks en iPads voeren
2 uur
De Nederlandse leveranciers van refubished Apple-producten Forza Refurbished, leapp, Renewd, SWOOP en iUsed gaan een keurmerk voor MacBooks en iPads voeren. Die moet klanten de garantie bieden dat de producten een bepaalde inspectie doorlopen hebben.
Duitsland wil dat Nederland zich bij Europees cloudnetwerk Gaia-X aansluit
3 uur
Nederland zou zich moeten aansluiten bij Gaia-X, een Europees datanetwerk waar Duitsland en Frankrijk aan werken. Die oproep doet Peter Batt, it-topman van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Gaia-X moet een Europees alternatief voor Amerikaanse diensten worden.
Private Internet Access 1.7.0
3 uur
Private Internet Access, recentelijk nog overgenomen door CyberGhost, heeft een nieuwe versie van zijn vpn-client uitgebracht. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
LibreOffice 6.3.4
4 uur
De Document Foundation heeft de vierde update voor versie 6.3 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 6.3 zien we onder meer prestatieverbeteringen in Writer en Calc wanneer een document meerdere bookmarks, tabellen en embedded fonts heeften zijn de export naar pdf- en ondersteuning van Microsoft Office-documenten verbeterd. Versie 6.3.4 kende twee release-candidates, waarin in totaal 136 verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed in 6.3.4 (rc1):
XnView 2.49.2
4 uur
Versie 2.49.2 van XnView is uitgekomen. Met dit programma kunnen grafische bestanden in meer dan 500 verschillende formaten worden geopend en geconverteerd. Het programma is in meer dan 40 talen beschikbaar en is gratis voor particulieren en non-profitorganisaties. Normaal gesproken zijn er drie verschillende versies beschikbaar: een minimale versie, een standaardversie en een complete versie. Het verschil zit in het aantal ondersteunde formaten en het al of niet meeleveren van NConvert. NConvert heeft ongeveer dezelfde functionaliteit als XnView, maar kan vanaf de command-line worden bestuurd. De changelog sinds versie 2.49 ziet er als volgt uit: Changes in version 2.49.2:
foobar2000 1.5.1 bèta 1
4 uur
Versie 1.5.1 van foobar2000 is in ontwikkeling en de eerste bètarelease is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor versie 1.5.1 ziet er vooralsnog als volgt uit: Changes in version 1.5.1:

IrfanView 4.54
4 uur
Irfan Skiljan heeft versie 4.54 van IrfanView uitgebracht. Met dit gratis programma kunnen diverse afbeeldingsformaten en audio- en videobestanden worden geopend. Na installatie ondersteunt IrfanView rond de 30 formaten, maar door toevoeging van alle plug-ins kan dit aantal naar ruim 70 worden opgekrikt. De download is alleen in het Engels en Duits te gebruiken, maar door de toevoeging van taalbestanden is het ook mogelijk om het programma Nederlands te laten praten. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 4.54:
Digitimes: vraag naar chips voor 5g op hoge frequenties komt eind 2020 op gang
4 uur
De vraag naar chips om 5g te kunnen gebruiken op hoge frequenties komt pas eind 2020 op gang, schrijft de Taiwanese krant Digitimes. Providers en hardwaremakers richten zich eerst op het aanbieden van 5g op lagere frequenties.
Fortnite krijgt optie voor multiplayer via splitscreen
4 uur
Epic heeft een functie aan Fortnite toegevoegd, waarmee spelers multiplayer kunnen spelen in splitscreen. Daarmee kunnen meerdere spelers tegelijk gamen op dezelfde console, zo laat Epic weten. De maker vraagt om feedback op de functie.
Consoleversie Two Point Hospital komt op 25 februari 2020 uit
4 uur
De consoleversie van Two Point Hospital komt op 25 februari uit. De game komt op die datum uit voor PS4, Xbox One en Nintendo Switch. De game stond aanvankelijk in de planning voor 2019, maar deze werd in oktober uitgesteld om de kwaliteit van de game te waarborgen.
BIPT: er komt volgend jaar waarschijnlijk geen 5g in België
5 uur
Er komt volgend jaar waarschijnlijk geen 5g in België. Dat zegt een topman van de Belgische toezichthouder BIPT. Als de veiling is geweest, moeten providers het netwerk nog bouwen en ook dat kost tijd, zo claimt hij.
Mastodon-directeur: Twitter lijkt kloon te maken van Mastodon
5 uur
Twitter lijkt te werken aan een kloon van Mastodon, zo zegt de directeur van dat sociale netwerk. Twitter kondigde woensdag aan dat het werkt aan een gedecentraliseerde standaard voor sociale media, waar Twitter gebruik van moet gaan maken.
Nvidia's GTX 1650 Super en AMD's Radeon RX 5500 XT getest
5 uur
AMD en Nvidia grepen deze weken aan voor hun laatste schermutseling van 2019. Het slagveld is deze keer de display met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels.
Vr-game Half-Life: Alyx krijgt geen multiplayermodus
6 uur
De vr-game Half-Life: Alyx zal alleen als singleplayergame te spelen zijn. Valve heeft geen plannen om een multiplayermodus toe te voegen aan het spel. De opzet zal bovendien hetzelfde zijn als bij de eerste Half-Life-games van begin deze eeuw.
Ferrari verwacht pas na 2025 volledig elektrische auto te maken
6 uur
Automaker Ferrari verwacht dat het bedrijf pas na 2025 een volledig elektrisch model op de markt zal brengen. Volgens de directeur van Ferrari is de accutechnologie nog niet ver genoeg ontwikkeld om nu een elektrische auto uit te brengen.

Opera brengt gamingbrowser uit voor macOS
6 uur
Browserbouwer Opera heeft zijn gamingbrowser GX uitgebracht voor macOS. Met de browser kunnen gebruikers het gebruik van de processor, het geheugen en de internetverbinding limiteren om games niet in de weg te zitten.
Dienst voor 'game-pc-in-de-cloud' Shadow komt naar Nederland
6 uur
Cloudgamingdienst Shadow is vanaf donderdag beschikbaar in Nederland. Met de dienst kunnen gebruikers een pc in de cloud huren, waarna ze hun games naar hun smartphone of eigen pc kunnen streamen. De dienst werkt met alle pc-games en kost vanaf 15 euro per maand.
Reddit en Twitter krijgen verzoek om info over iOS-beveiliging offline te halen
7 uur
Reddit en Twitter hebben afgelopen dagen verzoeken gekregen om berichten over de beveiliging van Apples mobiele besturingssysteem iOS offline te halen. Op Reddit ging het over posts over jailbreaks, bij Twitter om een bericht met de encryptiesleutel voor de iPhone XR.
Oppo komt binnen paar maanden met opvolger Find X-smartphone
7 uur
Oppo zal binnen een paar maanden een opvolger aankondigen van de Find X uit 2018. De volgende versie van de smartphone heeft een Qualcomm Snapdragon 865 met X55-modem met 5g. Verdere specs zijn nog niet bekend.
Orange Belgium activeert 5g-testhub voor bedrijven in Antwerpse haven - update
7 uur
Orange Belgium heeft in de Antwerpse haven een 5g-testhub in gebruik genomen. In een eerste fase zijn er zeven zendmasten die een 5g-signaal uitzenden. Tegen april 2020 moeten veertien zendmasten met 5g operationeel zijn.
Waze waarschuwt automobilist voortaan ook voor sneeuw op de weg
9 uur
Waze heeft zijn navigatie-app uitgebreid met een functie die automobilisten waarschuwt voor wegen waar sneeuw ligt. Eerder waarschuwde de community-gebaseerde applicatie gebruikers ook al voor ijzel, hagel en mist.
Intel neemt technische topman van GlobalFoundries in dienst
9 uur
Intel heeft Gary Patton in dienst genomen, de voormalge cto van GlobalFoundries. Patton werkte werkte bij de chipfabrikant aan de 7nm-procedé's en kleiner, maar GlobalFoundries is vorig jaar gestopt met de ontwikkeling daarvan.
MSI brengt acht RX 5500XT-videokaarten uit
9 uur
MSI heeft acht RX 5500XT-videokaarten aangekondigd. De fabrikant komt met Gaming X- en Mech-varianten met opties voor 4GB of 8GB aan gddr6-geheugen. Van ieder model is ook een OC-uitvoering met iets hogere kloksnelheid beschikbaar.
Samsung kondigt opvolger Galaxy A50-smartphone aan
10 uur
Samsung heeft de opvolger aangekondigd van zijn Galaxy A50-smartphone. De Galaxy A51 heeft een oledscherm met een gat midden bovenin voor de frontcamera. Aan de achterkant zitten vier camera's, zegt de fabrikant.

Duitse provider 1 & 1 Telecom krijgt AVG-boete van 9,5 miljoen
10 uur
De Duitse provider 1 & 1 Telecom heeft een boete van 9,5 miljoen euro gekregen voor het overtreden van de privacywet. Klanten hoefden alleen hun naam en geboortedatum te geven aan de klantenservice, wat volgens de toezichthouder niet voldoende authenticatie was.
Mobile Vikings vergroot EU-bundel naar 14GB voor Unlimited Da Da Ta-klanten
10 uur
Mobile Vikings-klanten met een Unlimited Da Da Ta-abonnement ontvangen vanaf 20 december een EU-databundel van 14GB in plaats van 11GB. De Belgische virtuele provider heeft klanten hiervan per e-mail op de hoogte gesteld.
Huawei brengt Mate 30 Pro zonder Google-apps op 12 december uit in Duitsland
10 uur
Huawei heeft de Mate 30 Pro zonder Google-diensten uitgebracht in Duitsland. Eerder verscheen de smartphone al in Spanje en Zwitserland. Voor zover bekend heeft Huawei vooralsnog geen plannen om de telefoon in Nederland en België uit te brengen.

Pagina's

Abonneren op tweakers