tweakers

1 uur geleden
De Landelijke Eenheid en de Politie-eenheid Rotterdam werken met 360-gradenopnames, vr-brillen, augmented reality en drones voor opsporingsonderzoek en bewijsvoering.
9 uur geleden
Wegens een beveiligingsprobleem zijn er updates verschenen voor versies 7 en 8 van Drupal. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee een eenvoudige website of blog kan worden gebouwd. Zo'n 2,3% van alle website in de wereld zijn met Drupal gemaakt. Met de standaard installatie kan zelfs iemand zonder programmeerervaring uit de voeten, maar er zijn ook uitgebreide api's beschikbaar om complexe website te maken. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:
10 uur geleden
Valve heeft twee handleidingen gepubliceerd, die bedoeld zijn al begeleiding voor de devkits van de zogenaamde Knuckles-controller. Deze stelt gebruikers bijvoorbeeld in staat om virtuele objecten vast te pakken.
10 uur geleden
WhatsApp is bezig met het updaten van zijn dienst, waardoor de beperkingen wegvallen die gebruikers maar een bepaald aantal bestandstypes laten delen. De functie zou langzaam beschikbaar worden gemaakt voor alle gebruikers.
11 uur geleden
WikiLeaks heeft opnieuw CIA-documenten uit zijn Vault 7-reeks gepubliceerd. Deze keer gaat het om het zogenaamde Brutal Kangaroo-project, waarmee het mogelijk is om air gapped netwerken binnen te dringen door gebruik te maken van usb-drives.
11 uur geleden
Versie 5.6 van digiKam is uitgekomen. Dit fotobeheer- en beeldbewerkingsapplicatie voor KDE heeft downloads voor Linux, BSD, macOS en Windows. Het bevat ondersteuning voor uiteenlopende bestandsformaten en kan daarnaast via plug-ins van meer mogelijkheden worden voorzien, zoals het exporteren van een album naar Facebook of Flickr. Meer over de mogelijkheden van dit programma is op deze pagina te vinden. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit:
12 uur geleden
Het Duitse Oberverwaltungsgericht van de deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft bepaald dat providers niet de verkeersgegevens van hun klanten hoeven op te slaan. Deze regeling was in 2015 ingevoerd, maar is volgens de rechter in strijd met Europees recht.
12 uur geleden
Googles vicepresident Kent Walker heeft in een toespraak een voorstel gedaan voor een verandering in de manier waarop landen gegevens bij elkaar kunnen opvragen in strafrechtonderzoeken. De huidige wetten zijn volgens Google achterhaald.
13 uur geleden
Demissionair staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft in een brief gereageerd op vragen over de aansprakelijkheid van softwareontwikkelaars. Hij zegt dat zij op verschillende manieren aansprakelijk zijn voor schade die als gevolg van hun product ontstaat.
14 uur geleden
De ontwikkelaars van OpenVPN hebben verschillende kwetsbaarheden in hun vpn-software verholpen. Deze zijn ontdekt door beveiligingsonderzoeker Guido Vranken, nadat er al audits van de software hadden plaatsgevonden.

Pagina's

Abonneren op tweakers