tweakers

706 nieuwsberichten gevonden
Nieuwe high-end 5g-smartphones: de Oppo Find X2 Pro en Oppo Find X2
1 uur
Met de Find X2 Pro- en Find X2-smartphones geeft Oppo opnieuw zijn visitekaartje af. De nieuwe modellen zijn onder andere uitgerust met de snelste laadtechnologie SuperVOOC 2.0, een van de beste camera’s, een prachtig 120Hz-scherm en 5g!
Boeing gaat tweede testvlucht zonder astronauten doen met Starliner-capsule
2 uur
Boeing gaat nog een tweede vlucht met de Starliner-capsule uitvoeren voordat het astronauten naar het ISS brengt. Dat doet het bedrijf nadat de eerste testvlucht deels mislukte. Met de nieuwe vlucht moeten kwetsbaarheden in de software worden opgelost.
AIDA64 6.25 build 5400
3 uur
FinalWire heeft een nieuwe versie van AIDA64 uitgebracht. Dit programma is de opvolger van Everest, dat op zijn beurt de opvolger van AIDA32 en AIDA16 was. Met AIDA64 kan een uitgebreid overzicht van alle in de computer aanwezige hard- en software worden verkregen. Vooral handig zijn de directe links naar de pagina's waar specifieke drivers en firmware van de diverse onderdelen kunnen worden gedownload. Daarnaast kunnen er diverse benchmarks mee worden uitgevoerd en is er uitgebreide hardwaremonitoring. AIDA64 is beschikbaar in de versies Extreme, Engineer, Business en Network Audit, en met prijzen die beginnen bij 40 dollar voor een persoonlijke licentie. De changelog voor versie 6.25 ziet er als volgt uit: Release notes:
Private Internet Access 2.0.1
3 uur
Verleden week is versie 2.0 van Private Internet Access uitgekomen en inmiddels is er ook alweer een kleine update beschikbaar gekomen. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 33 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de drie en zeven dollar per maand en voor aanschaf kan het zeven dagen gratis worden getest. Nieuw in versie 2.0 is dat er nu ook voor WireGuard kan worden gekozen om de verbinding op te zetten. Changes in version 2.0.1:
Ori and the Will of the Wisps - Soepele en sfeervolle platformgame
3 uur
Vijf jaar geleden stal de kleine spirit guardian Ori de harten van veel gamers, in het uiterst sfeervolle Ori and the Blind Forest. Nu is Ori terug. In Ori and the Will of the Wisps komt het beestje nog net wat beter voor de dag.
'Tesla ruilt HAL 9000 in voor Portal-kanon bij Sentry-autobewakingsmodus'
12 uur
Voor de bewakingsmodus van zijn auto's gebruikte Tesla een tijdje een op HAL 9000 lijkende weergave. Dit is een fictief ai-personage uit 2001: A Space Odyssey. Die weergave is naar verluidt wegens een copyrightbezwaar ingeruild voor een onderdeel van een kanon uit het spel Portal.
Saints Row The Third Remastered komt uit op 22 mei
13 uur
Een remaster van het in 2011 uitgekomen Saints Row: The Third komt op 22 mei uit voor de pc, Xbox One en PS4. Onlangs verscheen de titel al op de Amerikaanse organisatie voor leeftijdsclassificaties voor videogames en inmiddels heeft Deep Silver de komst bevestigd.
Mafia II en III krijgen wellicht remaster voor pc en consoles
13 uur
Er komen wellicht remasters aan van Mafia II en III. Op de site van de Taiwanase keuringsinstantie zijn de titels Mafia II: Definitive Edition en Mafia III: Definitive Edition verschenen. Enkele dagen geleden verscheen Mafia II: Definitive Edition ook al bij een Koreaanse keuringsinstantie.
Renders tonen Oppo Find X2 Lite met vier camera's op achterkant
14 uur
Er zijn renders verschenen van de Oppo Find X2 Lite, waarop onder meer vier camera's op de achterkant te zien zijn. Deze nog niet uitgebrachte telefoon zal naast de vorige maand uitgekomen Find X2 en X2 Pro komen te staan en zal het goedkoopste model worden.

SteelSeries neemt audiobedrijf achter Nahimic-software over
15 uur
Het Deense SteelSeries heeft de audiosoftwareontwikkelaar A-Volute overgenomen. Dit bedrijf is onder meer bekend van de 3d-audiosoftware genaamd Nahimic. Dit moet op het vlak van he geluid verbeteringen opleveren voor de gamingproducten van SteelSeries.
Privacytoezichthouder wil een overkoepelende EU-app voor tracken coronavirus
15 uur
De European Data Protection Supervisor roept op om een gezamenlijke EU-brede mobiele app te ontwikkelen voor het tracken van het coronavirus. De directeur van deze EU-privacywaakhond wijst daarbij op de grote variaties in de apps die lidstaten nu gaan of willen gaan gebruiken.
TCL 10 5G-smartphone met Snapdragon 765G-soc kost 399 euro
16 uur
De Chinese fabrikant TCL brengt een 5g-smartphone uit voor 399 euro. De TCL 10 5G is voorzien van Qualcomms Snapdragon 765G-soc met geïntegreerd 5g-modem, 6GB ram en 128GB flashopslag.
Deel internetverkeer verliep uur lang via Russische provider Rostelecom
17 uur
Internetverkeer bedoeld voor meer dan tweehonderd grote content delivery networks is vorige week omgeleid via Rostelecom, een provider die in handen is van de Russische staat. Het kan gaan om een configuratiefout of om bewuste bgp-hijacking.
Asus gebruikt Liquid Metal-koelpasta in ROG-gamelaptops met Intel-cpu's
18 uur
Asus gebruikt Liquid Metal-koelpasta in zijn nieuwe Republic of Gamers-laptops die zijn uitgerust met Intel Comet Lake-H-processors. Volgens de fabrikant levert dat temperaturen op die 10 tot 20°C lager zijn dan met reguliere koelpasta.
Freedom Internet begint ondanks uitstel met aansluiten eerste 128 klanten
18 uur
Freedom Internet gaat toch de eerste 128 klanten aansluiten. Eind maart besloot de nieuwe provider de aanvraag van internetverbindingen uit te stellen vanwege de coronacrisis. De eerste aansluitingen zijn bedoeld voor leden met technische kennis.
Volkswagen toont head-updisplay van ID.3 die in 3d routeaanwijzingen geeft
19 uur
Volkswagen laat in een demofilmpje een optionele head-updisplay zien voor zijn elektrische auto ID.3. Afgaande op de beelden lijkt het erop dat de hud een flink deel van de voorruit gebruikt om elementen zoals routeaanwijzingen in 3d te projecteren.
Belgische Banken verhogen transactielimiet contactloos betalen volgende week
19 uur
In navolging van Nederlandse banken verhogen ook Belgische banken de transactielimiet voor contactloze betalingen zonder pincode van 25 naar 50 euro. Ook gaat de cumulatieve limiet voor opeenvolgende betalingen omhoog naar 100 euro. Dat gaat op 14 april in.
Marketingafbeeldingen tonen Core i9-10900K, i7-10700K en i5-10600K
21 uur
Er zijn marketingafbeeldingen verschenen van de drie topmodellen in Intels komende serie Come Lake-desktopprocessors. De afbeeldingen bevestigen eerder uitgelekte specificaties. Intel kondigt de processors naar verluidt op 30 april aan.

OBS Studio 25.0.4
21 uur
Versie 25.0.4 van OBS Studio is uitgekomen. Open Broadcaster Software Studio is opensource en crossplatform software bedoeld voor het opnemen en streamen van videobeelden van een of meer bronnen, zoals een webcam, microfoon, mediabestanden en de desktop. In versie 25 van OBS Studio is onder meer ondersteuning voor spellen die op Vulkan draaien is toegevoegd. Sinds versie 25.0.1 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: 25.0.4 Hotfix Changes
Asuswrt-Merlin 384.16
21 uur
Asus gebruikt voor zijn nieuwere routers, zoals de RT-AC87 en RT-AC5300, van Tomato afgeleide firmware met de naam Asuswrt. Deze firmware is, op enkele drivers na, opensource, waarbij de gesloten binaries wel meegeleverd worden. Asuswrt-merlin is op zijn beurt een aangepaste versie van de originele firmware van Asus. Het bevat onder meer bugfixes en kleine verbeteringen, maar probeert toch dicht bij het origineel te blijven, zodat het mogelijk blijft om nieuwe features die Asus introduceert, toe te voegen aan de code. De complete changelog voor versie 384.16 is op deze pagina te vinden, dit zijn in het kort de hoogtepunten: Asuswrt-Merlin 384.16 (and 384.13_6) are now available
MAME 0.220
21 uur
Versie 0.220 van MAME en MESS is uitgekomen. MAME staat voor Multiple Arcade Machine Emulator en is een programma waarmee het mogelijk is om een grote hoeveelheid klassieke arcadespellen te spelen. MESS staat voor Multi Emulator Super System en emuleert een groot aantal oude computers, zoals de Commodore 64, Atari 2600, Gameboy en ZX Spectrum. De uitgebreide lijst met veranderingen staat hier, de releasenotes kunnen hieronder worden gevonden. MAME 0.220:
'Apple neemt Ierse start-up Voysis voor intelligente spraakherkenning over'
22 uur
Apple heeft naar verluidt Voysis overgenomen, een Ierse start-up die een platform voor intelligente spraakherkenning heeft ontwikkeld. Ook zou Apple bezig zijn met het overnemen van NextVR, een platform voor het streamen van videobeelden in vr.
MKVToolNix 45.0.0
22 uur
Moritz Bunkus heeft versie 45 van MKVToolNix uitgebracht. Met dit opensourceprogramma kunnen matroska-bestanden bekeken, bewerkt en worden geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, diverse Linux-distributies en macOS. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: New features and enhancements
Dell-website toont nieuwe XPS 15 met 16:10-scherm en vier usb-c-poorten
22 uur
Op de Dell-website staat een afbeelding met daarop vermoedelijk de nieuwe XPS 15. Het nieuwe model lijkt een 16:10-scherm te krijgen met dunne randen aan alle kanten. De laptop is voorzien van vier usb-c-aansluitingen en heeft geen usb-a-poorten meer.
Mozilla repareert twee use-after-free-zerodays in Firefox
23 uur
Mozilla heeft twee kwetsbaarheden gerepareerd in Firefox waarmee een aanvaller op afstand een compleet systeem kon overnemen. Veel details over de bugs zijn niet bekend, maar de browsermaker zegt dat de kwetsbaarheden actief in het wild werden misbruikt.
AMD is gestopt met cachingtechnologie StoreMI en werkt aan vervanger
1 dag
AMD biedt zijn StoreMI-software niet meer aan en is gestopt met de ondersteuning van de twee jaar geleden geïntroduceerde cachingtechnologie. De fabrikant zegt te werken aan een alternatief, dat ergens in het tweede kwartaal van dit jaar moet uitkomen.
'E3 vindt volgend jaar van 15 tot 17 juni plaats'
1 dag
Organisatie ESA heeft volgens GamesIndustry.biz een datum geprikt voor de E3-beurs van volgend jaar. De gamebeurs vindt plaats van 15 tot 17 juni. ESA heeft de informatie vooralsnog niet bevestigd. De beurs van dit jaar is afgelast.

New Jersey zoekt cobol-ontwikkelaars om mainframes draaiende te houden
1 dag
De gouverneur van New Jersey vraagt vrijwilligers die in cobol kunnen programmeren, zich te melden om te helpen zijn mainframe draaiende te houden. De druk op de verouderde systemen van de staat is toegenomen vanwege de coronacrisis.
Gerucht: Resident Evil 8 is firstpersongame en verschijnt volgend jaar
1 dag
Volgens een gerucht brengt Capcom volgend jaar Resident Evil 8 uit en maakt de horrorgame gebruik van een eerstepersoonsperspectief. De game zou in ontwikkeling zijn geweest als Resident Evil Revelations 3, maar nu toch als deel acht worden uitgebracht.
Diverse schoolorganisaties in VS verbieden gebruik videobelapp Zoom
1 dag
Diverse organisaties van scholen in de Verenigde Staten hebben het gebruik van videobelapp Zoom verboden. Veel leerlingen en leraren maken melding van onbevoegden die tijdens videobellen binnenkwamen en ongewenste boodschappen verspreidden.

Pagina's

Abonneren op tweakers