tweakers

671 nieuwsberichten gevonden
Apple maakt uiteenlopendere prijzen mogelijk in App Store
1 uur
Apple past het prijsbeleid van de App Store aan, waardoor ontwikkelaars bijna tien keer zoveel verschillende prijzen kunnen vaststellen voor hun apps. Onder meer de minimum- en maximumprijs zijn respectievelijk verlaagd naar 0,29 euro en verhoogd naar 11.999,99 euro.
Kali Linux 2022.4
1 uur
Kali Linux is een penetration testing suite en maakt op de achtergrond gebruik van Debian. Het kan draaien als een live image, maar kan natuurlijk ook gewoon geïnstalleerd worden op aanwezige opslagmedia. Het wordt geleverd met een uitgebreide verzameling applicaties, zoals Armitage, nmap, Wireshark, John the Ripper, Aircrack-ng en Burp Suite. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaars bij Offensive Security hebben versie 2022.4 van Kali Linux vrijgegeven en de releasenotes voor die uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Kali Linux 2022.4 Release (Azure, Social & Kali NetHunter Pro)
Camtasia 2022.4.0
2 uur
TechSmith heeft versie 2022.4.0 van Camtasia voor Windows en macOS uitgebracht. Dit programma maakt het mogelijk om op een eenvoudige manier video's te maken voor trainingen en presentaties. Denk bijvoorbeeld aan een video over de werking van een bepaalde applicatie die met een voice-over wordt toegelicht, of een PowerPoint-presentatie samengevoegd met een opname van een lezing. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de mogelijkheden op een rijtje worden gezet. Sinds versie 2022.2.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Proton brengt Drive-clouddienst uit voor iOS en Android
2 uur
Proton brengt een Drive-app voor zijn clouddienst uit op iOS en Android via de Apple App Store en Google Play Store. Gebruikers kunnen via de app bestanden up- en downloaden en delen, beschermd door end-to-endencryptie.
Intel belooft aanzienlijke prestatieverbetering bij Arc-gpu's en DirectX 9-games
2 uur
Intel brengt een nieuwe driverversie voor zijn Arc Alchemist-gpu's uit die vooral merkbare prestatieverbeteringen met zich mee zou moeten brengen bij DirextX 9-games. Het was al bekend dat de Arc-gpu's minder goed presteerden in combinatie met de oudere api's.
Vivaldi integreert eigen Mastodon-server in browser
3 uur
De ontwikkelaars van Vivaldi hebben een eigen instance van sociaal platform Mastodon in de browser verwerkt. Gebruikers kunnen het zogenoemde Vivaldi Social aan de zijbalk toevoegen. Er is ook een mogelijkheid om andere Mastodon-servers toe te voegen.
NASA's Ingenuity-helikopter vestigt hoogterecord van 14 meter bij Mars-vlucht
4 uur
Elke meter telt op de rode planeet. Dat geldt niet alleen voor Mars-rover Perseverance die behoorlijke afstanden aflegt om onderzoek te doen naar gesteenten, maar ook voor Ingenuity. De kleine helikopter van de Perseverance-missie heeft een hoogterecord gevestigd van 14 meter.
The Witcher: Monster Slayer is vanaf juni 2023 niet meer speelbaar
4 uur
Ontwikkelaar Spokko stopt eind januari 2023 met de ondersteuning van de AR-smartphonegame The Witcher: Monster Slayer. Ondersteuning voor het spel wordt in stappen afgebouwd en de game is vanaf 30 juni 2023 niet meer te spelen.
'Amazon sluit EU-deal en geeft derde producten dezelfde behandeling in buy box'
4 uur
Amazon heeft naar verluidt overeenstemming bereikt met de Europese Commissie over diens zorgen over het gebruik van data van concurrerende verkopers. Zo zou Amazon onder meer producten van derden voortaan een gelijke behandeling geven in de 'buy box'.

Microsoft wil Call of Duty naar Nintendo-consoles brengen na Activision-overname
6 uur
Microsoft heeft bij monde van Xbox-topman Phil Spencer laten weten dat het zich heeft 'gecommitteerd' om Call of Duty naar Nintendo-consoles te brengen, voor een periode van tien jaar. Dit zal pas aan de orde zijn als de overname van Activision Blizzard King doorgaat.
'Apples zelfrijdende auto krijgt toch een ontwerp met stuur en padelen'
7 uur
Er wordt al jaren vanuit gegaan dat Apple over enkele jaren een zelfrijdende auto wil gaan uitbrengen, maar het ontwerp zou volgens bronnen minder ambitieus worden dan voorheen de bedoeling was. Zo zou het ontwerp zijn aangepast zodat er toch een stuur en pedalen zijn.
Winamp 5.9.1 build 10021 RC 1
7 uur
Er is een nieuwe versie van de mediaspeler Winamp uitgekomen, een ontwikkelversie. Winamp was begin deze eeuw een populaire mediaspeler, maar in 2013 besloot moedermaatschappij AOL de stekker uit het project te trekken. Het kwam uiteindelijk bij het Belgische Radionomy terecht, maar ondanks diverse beloften heeft deze er ook weinig mee gedaan. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. In versie 5.9 is onder meer de codebase van VS2008 naar VS2019 gemigreerd, is ondersteuning voor Windows 11 en afspelen van https-streams toegevoegd en afscheid genomen van de Bento Browser tab. In versie 5.9.1 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: New:
Audacity 3.2.2
8 uur
Versie 3.2.2 van Audacity is uitgekomen. Deze opensource-audio-editor, die beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan geluid opnemen, en wav-, aiff-, ogg- en mp3-bestanden importeren en exporteren. Het programma heeft een ongelimiteerde undo-functie en heeft daarnaast een grote verzameling effecten aan boord, zoals fade-in en fade-out, echo, tempowijziging en ruisonderdrukking. Meer effecten kunnen eenvoudig worden toegevoegd, want het programma ondersteunt onder meer Nyquist-, vst- en ladspa-plug-ins. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: Audacity 3.2.2
[Plus] Aan de slag met ESP Web Tools - Microcontrollers flashen in de webbrowser
9 uur
Wie al eens aangepaste firmware op een microcontrollerbordje heeft geflasht, moest lokaal ontwikkeltools installeren. ESP Web Tools doet het anders: vanuit je webbrowser flash je er firmware mee op een ESP32 of ESP8266.
PowerToys 0.65.0
9 uur
Microsoft heeft versie 0.65.0 van PowerToys uitgebracht. De PowerToys zijn een verzameling kleine programma's voor powerusers. Er waren PowerToys voor Windows 95 en Windows XP en sinds halverwege 2019 is Microsoft ook bezig met de ontwikkeling van een versie voor Windows 10 en hoger. De PowerToys bestaan op dit moment uit Awake, Color Picker, FancyZones, File Explorer Add-ons, Image Resizer, Keyboard Manager, PowerRename, PowerToys Run, Shortcut Guide en de Video Conference Mute. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien. Highlights
Dwarf Fortress verschijnt op Steam met muisondersteuning en grafische update
18 uur
Dwarf Fortress is beschikbaar op pc via Steam en itch.io met pixelgraphics en muisondersteuning. De game was sinds 2002 in ontwikkeling bij gamestudio Bay 12 Games en is oorspronkelijk opgebouwd uit ascii-karakters.
Meta mag bekende mensen niet langer voortrekken van eigen toezichtraad
19 uur
Meta is op de vingers getikt door zijn eigen toezichtraad voor het niet snel genoeg modereren van content van bekende mensen. Meta zou een lijst hebben van vip-profielen waarvan berichten alleen handmatig worden gecontroleerd als ze gerapporteerd worden.
Apple kondigt karaokefunctie voor Apple Music aan
19 uur
Apple voegt een nieuwe functie toe aan Apple Music waarmee meegezongen kan worden met liedjes. De nieuwe functionaliteit heet Apple Music Sing en moet nog dit jaar beschikbaar komen voor Apple Music-leden op Apple-apparaten.

FreeBSD 12.4
20 uur
De leden van het FreeBSD Release Engineering Team hebben versie 12.4 van FreeBSD uitgebracht. FreeBSD is in 1993 ontstaan en wordt als één geheel ontwikkeld, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Linux, waarvan de kernel door de ene groep ontwikkelaars wordt onderhouden en bepaalde applicaties weer door anderen. Hierdoor wordt FreeBSD over het algemeen als stabieler en robuuster beschouwd dan diverse andere besturingssystemen. Uitgebreide releasenotes kunnen op deze pagina worden gevonden. Dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: FreeBSD 12.4-RELEASE Announcement
Staatssecretaris: ontbreken loggegevens Belastingdienst bemoeilijkt onderzoek
20 uur
Staatssecretaris Marnix van Rij erkent dat door het ontbreken van een logsysteem bij de Belastingdienst, onderzoek naar corrupte medewerkers wordt bemoeilijkt. De systemen leggen niet vast wie welke gegevens opvraagt, waardoor ambtelijke corruptie moeilijk is te achterhalen.
Elden Ring krijgt op 7 december gratis player-versus-player-update
22 uur
De openwereld-rpg Elden Ring krijgt een pvp-update. Na het installeren van de update kunnen spelers het tegen elkaar opnemen in een grote arena. Deze komt beschikbaar op 7 december voor alle versies van de game. Verder zijn er nog niet veel details over de modus bekend.
Data Crow 4.4
22 uur
Data Crow is een catalogusprogramma dat orde kan scheppen in de chaos van zo'n beetje elke verzameling, of het nu om boeken, cd's, dvd's, foto's of mediabestanden gaat. Waar mogelijk wordt allerlei relevante en aanvullende informatie van internet gehaald. Het programma is opensource en in Java geschreven, en het is dan ook eenvoudig om aanpassingen in het uiterlijk of de functionaliteit te maken. In versie 4.4 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New
Datadiefstal bij Delta Mobiel en Caiway treft vermoedelijk tienduizenden klanten
22 uur
Er zijn mogelijk gegevens van tienduizenden klanten gestolen bij Delta Mobiel en Caiway. De klantgegevens zijn uit de bestelomgeving ontvreemd, melden de providers. Wie achter de diefstal zit en hoe de gegevens precies zijn gestolen, is niet bekend.
TSMC's 3nm-chipfabriek in Arizona begint productie in 2026
23 uur
TSMC gaat een tweede fabriek bouwen in de Amerikaanse staat Arizona. Deze fabriek gaat 3nm-chips produceren. Productie in de fabriek moet vanaf 2026 beginnen, bevestigt TSMC tijdens een ceremonie in de Verenigde Staten.
Microsoft bevestigt tienjarige COD-licentie aan Sony te hebben aangeboden
1 dag
Microsoft heeft bevestigd dat het een aanbod heeft gedaan aan Sony, waarbij er tien jaar lang gegarandeerd nieuwe Call of Duty-games verschijnen op PlayStation-consoles. Of Sony akkoord is gegaan met de deal, is nog niet bekend.
Gerucht: Eerste Horizon Forbidden West-uitbreiding komt in april 2023 uit
1 dag
De eerste uitbreiding van Horizon Forbidden West komt mogelijk in april 2023 uit. Dat meldt insider Tom Henderson. Een andere bekende insider deelt een teaser over de locatie van de uitbreiding. De dlc heet naar verluidt Burning Shores. Een officiële aankondiging volgt mogelijk binnenkort.
Trezor Model T 2.5.3
1 dag
Trezor heeft vorige maand voor zijn hardwarewallet Model T firmware uitgebracht met 2.5.3 als versienummer. Hiermee kun je op een veilige manier jouw cryptovaluta beheren door de private key, de sleutel waarmee je betalingen kunt uitvoeren, buiten jouw computer of smartphone op te slaan. Het ondersteunt meer dan 1400 verschillende cryptovaluta's en cryptotokens, zoals bitcoin, ethereum, monero en zcash. De veranderingen van deze uitgave zien er als volgt uit: Trezor Device Firmware Update November 2022 The November 2022 Trezor device firmware updates brings the Trezor Model T to firmware version 2.5.3 and the following improvements:

Gecombineerde streamingservice HBO Max en Discovery+ gaat mogelijk Max heten
1 dag
De nieuwe streamingdienst van mediaconglomeraat Warner Bros. Discovery gaat waarschijnlijk Max heten. Het komende voorjaar wil het bedrijf zijn streamingdiensten HBO Max en Discovery+ samenvoegen en verder laten gaan onder een nieuwe naam
Japanse chipfabrikant Rapidus gaat samen met imec werken aan geavanceerde chips
1 dag
Belgisch onderzoekscentrum imec heeft een overeenkomst gesloten met nieuwe Japanse chipfabrikant Rapidus. Imec gaat de recent opgezette chipmaker ondersteunen bij het ontwikkelen van 2nm-chips, laten de twee bedrijven op dinsdag weten.
Facebook Dating-gebruikers in de VS kunnen leeftijd verifiëren via gezichtsscan
1 dag
Meta geeft Amerikaanse gebruikers van Facebook Dating voortaan de mogelijkheid hun leeftijd te verifiëren via een gezichtsscan. Vervolgens worden de gezichtskenmerken gebruikt om de leeftijd van een gebruiker te schatten zonder hem te identificeren.

Pagina's

Abonneren op tweakers