tweakers

787 nieuwsberichten gevonden
AMD kondigt 8 november nieuwe EPYC-serverprocessors en Instinct-accelerators aan
1 uur
AMD houdt op 8 november een livestream waarin het nieuwe EPYC-processors en Instinct-accelerators voor servers en supercomputers aankondigt. Vermoedelijk betreffen het EPYC Milan-X-cpu's met gestapeld 3D V-cache en de recent uitgelekte Instinct MI200-serie.
GeForce Now is in bèta beschikbaar op Edge, waardoor Xbox pc-games kan streamen
2 uur
Nvidia heeft zijn GeForce Now-dienst als bèta beschikbaar gemaakt voor de Microsoft Edge-browser. Hiermee wordt het mogelijk om met de internetbrowser op een Xbox-console pc-games van bijvoorbeeld Steam te streamen via het abonnement.
Sigil 1.8.0
3 uur
Sigil is een opensource-e-bookeditor met uitgebreide mogelijkheden, die ontwikkeld wordt voor Windows, Linux en macOS. Het programma kan zowel epub- als html-bestanden importeren, inclusief opmaak en afbeeldingen. De ondersteuning voor epub2 is honderd procent en die voor epub3 is nagenoeg compleet. Het kan verder een inhoudsopgave met meerdere niveaus genereren en de epub-syntax direct bewerken in de code view. In versie 1.8.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Microsoft toont na ruim een jaar verbeterde Halo Infinite-campagne
3 uur
Microsoft heeft voor het eerst sinds juli 2020 weer beelden getoond van de campagne van Halo Infinite. Daarmee wil het bedrijf de verbeteringen laten zien die uitgevoerd zijn in de afgelopen periode. De eerste beelden vorig jaar leidden tot uitstel van de game.
Vodafone heeft opnieuw storing op mobiel netwerk
4 uur
Vodafone heeft voor de derde keer deze maand te maken met een storing op zijn mobiele netwerk. De provider meldt dat klanten problemen kunnen ondervinden met mobiele data, bellen en gebeld worden. De oorzaak is niet bekend.
Renders tonen Sony Xperia PRO-I-smartphone met 1'-camerasensor
4 uur
Afbeeldingen van Sony laten zien dat de Xperia PRO-I-smartphone een 1'-camerasensor krijgt. Ook komt er een extern schermpje, dat aan de achterkant bevestigd kan worden. Sony mikt daarmee op vloggers. De fabrikant maakt ook een VR-headset voor het toestel.
Gerucht: Warner Bros. werkt aan Super Smash Bros.-achtig vechtspel
4 uur
Warner Bros. zou aan een vechtspel à la Super Smash Bros. werken, met onder meer Batman en Shaggy uit Scooby-Doo als speelbare personages. Dat beweert een anonieme Reddit-gebruiker. Gamejournalist Jeff Grubb bevestigt het gerucht.
Licentienemer Motorola-wearables laat Moto Watch 100 zien
5 uur
Het Canadese CE Brands, dat een licentie heeft voor het gebruik van de Motorola-merknaam op wearables, gaat in november de Watch 100 maken. Dat ronde horloge moet relatief goedkoop zijn, zo laat de fabrikant weten.
Microsoft: hackersgroep achter SolarWinds is nog steeds actief
6 uur
De Russische groep achter onder meer de SolarWinds-hack voert de laatste maanden nog steeds cyberaanvallen uit, meldt Microsoft op basis van eigen onderzoek. Nobelium infecteert ict-bedrijven in de supplychain met malware of ransomware.

VR-game Transformers Beyond Reality verschijnt eind dit jaar op SteamVR en PSVR
7 uur
Hasbro kondigt een Transformers-VR-game aan die voor kerst dit jaar zal verschijnen. Het spel wordt gemaakt door Meta4 Interactive, een kleine studio die ook al een VR-arcadegame met hetzelfde thema maakte.
WinSCP 5.19.4
7 uur
Versie 5.19.4 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes in WinSCP 5.19.4:
Versie Magisk zonder MagiskHide en repo voor modules verschijnt
8 uur
Ontwikkelaar John Wu heeft de nieuwe versie van Magisk uitgebracht. Daarin is niet langer MagiskHide te vinden, de functie om root-toegang te verbergen voor apps. Ook de repository voor modules zit niet meer in de app.
Nikon Z9-camera fotografeert met 20fps en filmt in 8k-resolutie met 60fps
8 uur
Een promotiefilmpje van de Nikon Z9 is online verschenen. Daaruit blijkt dat Nikons nieuwe topmodel in volledige resolutie met 20 beelden per seconden kan fotograferen. Dat loopt op tot 120fps in een lagere resolutie. Filmen gaat in 8k met maximaal 60fps.
Tesla trekt bèta 10.3 van Full Self Driving-software terug vanwege problemen
8 uur
Automaker Tesla heeft bètaversie 10.3 van zijn Full Self Driving-platform teruggetrokken. De update zorgde voor problemen die de automaker eerst wil aanpakken, zegt directeur Elon Musk. Gebruikers meldden afgelopen dagen al problemen.
Animaties tonen mogelijk ontwerp van Oculus Quest Pro-headset
9 uur
Animaties die gevonden zijn op de website van Oculus, tonen een headset met een ontwerp dat anders is dan de huidige Quest 2. Mogelijk gaat het om de Oculus Quest Pro, waar al langer geruchten over gaan. Ook zijn nieuwe controllers te zien.
Tool maakt gebruik Google Play Store op Windows 11 mogelijk
9 uur
Er is een tool verschenen die het mogelijk maakt om downloadwinkel Google Play Store op Windows 11 te gebruiken. Windows 11 krijgt ondersteuning voor Android-apps, maar officieel werkt dat via een integratie met de Amazon App Store.
[Plus] Losgeldverbod voor ransomware: het gevoel zegt ja, het onderzoek zegt nee
10 uur
Moet er een verbod komen op losgeldbetalingen? Dat lijkt misschien logisch, maar onderzoek wijst het niet uit.
Ontwikkelaars App Store-apps mogen gebruikers mailen over andere betaalmethodes
11 uur
Apple heeft de richtlijnen voor de App Store aangepast. Ontwikkelaars van apps mogen nu contactgegevens vragen van gebruikers, zolang dat optioneel is. Ook mogen ze actief contact zoeken met klanten om ze te wijzen op andere betaalmethodes dan via Apples betaalplatform.

Clubhouse laat makers van Rooms links vastzetten bovenin beeld
11 uur
Audiochatapp Clubhouse laat makers van Rooms links vastzetten bovenin beeld. Zo kunnen ze gebruikers verwijzen naar waar ze over praten of reclame maken voor eigen merchandise of video's bijvoorbeeld, zo zegt het bedrijf.
Klokkenluider: Facebook monitort Groups nauwelijks
11 uur
Er is een nieuwe klokkenluider bij Facebook. De persoon, die werkte voor het Integrity-team, claimt dat Facebook de Groups op zijn platform nauwelijks monitort, zelfs als daar duidelijk illegale handel plaatsvindt.
World of Tanks Blitz 8.4
18 uur
World of Tanks Blitz wordt ontwikkeld door Wargaming, de maker van World of Tanks, World of Warships, World of Warplanes, Master of Orion en Total War: Arena. Het kan gezien worden als het kleine, snelle broertje van World of Tanks, en is een free-to-play, onlinespel waarin spelers elkaar in teams bestrijden met tanks uit de periode tussen grofweg 1925 en 1965. Het spel is gratis te spelen, maar maakt gebruik van microtransacties, waarmee je bijvoorbeeld betere munitie of premiumvoertuigen kunt aanschaffen. Het spel draait op Android, iOS, macOS en Windows. Daarnaast is het ook via Steam beschikbaar. World of Tanks Blitz 8.4 is enkele dagen geleden uitgebracht met de volgende aankondiging: Update 8.4 Polish Heavies The new branch of five researchable Tier VI–X heavy tanks has joined the European Nation! Each is well-armed, perfectly armored, and very dangerous! These Poles come with their own consumables that will bring you new tactical opportunities. Both newcomers and experienced commanders will enjoy riding the new heavies into battle. Economy Lesson We're continuing to refine the credit economy. This time, the changes will affect researchable Tier I–VI vehicles. Previously, the number of battles required to accumulate credits and research each subsequent tank could vary quite widely depending on the branch. To balance out this uneven profitability, starting from Update 8.4, some tanks will earn a little more, while others will earn a little less. These changes won't apply to Premium vehicles. Holiday Camos and New Arrivals Halloween is coming! While we 'probably' won't go from Garage to Garage asking for consumables, it would be nice to dress up for this fun-filled occasion. Spooky Web, Pumpkin Mayhem, Pumpkin Spice, Scary Swarm, and Spidertrap are available again in the Camouflage tab. Also, with Update 8.4, you'll be able to get the harsh Bulwark camo for the harsh X T110E3 tank destroyer. Here are the new Legendary camos! Owners of the X T95E6 will soon receive an offer to purchase the feisty Piranha camo, while commanders of the X AMX 30 B will be offered to get the gorgeous Corsica camo. Improvements and Fixed Bugs
War Thunder 2.9.0.107 (PC) / 2.9.0.106 (Xbox, Playstation)
18 uur
War Thunder is een crossplatform militair-mmo-spel. Hierin bestrijden spelers elkaar in teams met vliegtuigen, gepantserde voertuigen en oorlogsschepen uit de periode van de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog. Het spel is gratis te spelen, maar maakt gebruik van microtransacties, zodat je bijvoorbeeld betere voertuigen kunt aanschaffen. Voor meer informatie en spelerservaringen verwijzen we naar dit topic op ons Forum. De ontwikkelaars hebben voor het weekend versies 2.9.0.107 voor pc's en 2.9.0.106 voor de Xbox en Playstation uitgebracht met de volgende veranderingen: Update 2.9.0.107 (2.9.0.106 — Xbox, Playstation) Armoured vehicles
Capture One 21 (14.4.1)
19 uur
Phase One heeft een update van Capture One uitgebracht, namelijk versie 21 (14.4.1). Capture One is een fotobewerkingsprogramma en ondersteunt raw bestanden van de meeste digitale camera's. Het is beschikbaar in verschillende uitgaven: een standaarduitgave met ondersteuning voor meer dan vijfhonderd camera's, en Fujifilm-, Nikon- of Sony-uitgaven die alleen overweg kunnen met de camera's van Fujifilm, Nikon of Sony. De prijs van deze drie laatste versies ligt onder die van de standaarduitgave. Voor meer informatie over de mogelijkheden van dit programma verwijzen we naar deze pagina. De aankondiging van deze uitgave ziet er als volgt uit: Capture One 21 (14.4.1) release notes Capture One 21 (14.4.1) is a service release containing new operating system support, new camera and lens support, and important bug fixes. Operating System Support
Nikon WR-R11(a/b) 1.01
19 uur
Nikon heeft voor haar WR-R11a en WR-R11b draadloze afstandsbedieningen nieuwe firmware uitgebracht, met 1.01 als versienummer. Met deze ontvangers kan je de ontspanknop van de camera draadloos bedienen of de ontspanknoppen van meerdere camera's synchroniseren die zijn gekoppeld aan de hoofdcamera. Ze kunnen daarnaast ook worden gebruikt om externe flitsers te bedienen in opstellingen voor geavanceerde draadloze flitssturing. De firmwareupdate voor de WR-R11a kan via een Nikon D6 camera worden uitgevoerd, voor de WR-R11b kan dat gedaan worden via een Nikon Z 5, 6, 6II, 7, 7II of een D780. De beknopte lijst met aanpassingen ziet er als volgt uit: Wijzigingen van firmwareversie 1.00 naar 1.01
Nikon Z 6II 1.30
19 uur
Nikon heeft voor haar Z 6II-digitale systeemcamera's nieuwe firmware uitgebracht, met 1.30 als versienummer. Deze camera's hebben een fx-cmos-beeldsensor met 24,5 megapixels aan boord en zijn geschikt voor lenzen met een Nikon Z-vatting. De firmware kan vanaf een Windows- of macOS-machine worden geïnstalleerd en is ongeveer 37MB groot. De lijst met veranderingen voor deze update ziet er als volgt uit: Wijzigingen van “C” Firmwareversie 1.21 naar 1.30
Nikon Z 7II 1.30
19 uur
Nikon heeft voor haar Z 7II-digitale systeemcamera's nieuwe firmware uitgebracht, met 1.30 als versienummer. Deze camera's hebben een fx-cmos-beeldsensor met 45,7 megapixels aan boord en zijn geschikt voor lenzen met een Nikon Z-vatting. De firmware kan vanaf een Windows- of macOS-machine worden geïnstalleerd en is ongeveer 37MB groot. De lijst met veranderingen voor deze update ziet er als volgt uit: Wijzigingen van “C” Firmwareversie 1.21 naar 1.30
OpenSSH 8.8
20 uur
OpenSSH versleutelt het netwerkverkeer om afluisteren, het overnemen van de verbinding en andere netwerkaanvallen tegen te gaan. Daarnaast bevat het de mogelijkheid om zogenaamde veilige tunnels op te zetten en ondersteunt het verschillende authenticatiemethodes. OpenSSH is primair ontwikkeld voor OpenBSD, gebruikers van andere besturingssystemen kunnen hier terecht. De ontwikkelaars hebben eventjes geleden versie 8.8 van OpenSSH uitgebracht die we toch nog het vermelden waard vonden. De bijbehorende aankondiging ziet er als volgt uit: OpenSSH 8.8 released OpenSSH 8.8 has just been released. It will be available from the mirrors listed at https://www.openssh.com/ shortly. OpenSSH is a 100% complete SSH protocol 2.0 implementation and includes sftp client and server support. Once again, we would like to thank the OpenSSH community for their continued support of the project, especially those who contributed code or patches, reported bugs, tested snapshots or donated to the project. More information on donations may be found at: https://www.openssh.com/donations.html Future deprecation notice A near-future release of OpenSSH will switch scp(1) from using the legacy scp/rcp protocol to using SFTP by default. Legacy scp/rcp performs wildcard expansion of remote filenames (e.g. 'scp host:* .') through the remote shell. This has the side effect of requiring double quoting of shell meta-characters in file names included on scp(1) command-lines, otherwise they could be interpreted as shell commands on the remote side. This creates one area of potential incompatibility: scp(1) when using the SFTP protocol no longer requires this finicky and brittle quoting, and attempts to use it may cause transfers to fail. We consider the removal of the need for double-quoting shell characters in file names to be a benefit and do not intend to introduce bug- compatibility for legacy scp/rcp in scp(1) when using the SFTP protocol. Another area of potential incompatibility relates to the use of remote paths relative to other user's home directories, for example - 'scp host:~user/file /tmp'. The SFTP protocol has no native way to expand a ~user path. However, sftp-server(8) in OpenSSH 8.7 and later support a protocol extension 'expand-path at openssh.com' to support this. Security sshd(8) from OpenSSH 6.2 through 8.7 failed to correctly initialise supplemental groups when executing an AuthorizedKeysCommand or AuthorizedPrincipalsCommand, where a AuthorizedKeysCommandUser or AuthorizedPrincipalsCommandUser directive has been set to run the command as a different user. Instead these commands would inherit the groups that sshd(8) was started with. Depending on system configuration, inherited groups may allow AuthorizedKeysCommand/AuthorizedPrincipalsCommand helper programs to gain unintended privilege. Neither AuthorizedKeysCommand nor AuthorizedPrincipalsCommand are enabled by default in sshd_config(5). Potentially-incompatible changes This release disables RSA signatures using the SHA-1 hash algorithm by default. This change has been made as the SHA-1 hash algorithm is cryptographically broken, and it is possible to create chosen-prefix hash collisions for

Samba 4.14.8
21 uur
Samba draait op Unix-, BSD- en Linux-servers, en is een opensource-implementatie van het smb/cifs-netwerkprotocol. Ook kan Samba file- en printservices aan Windows-clients aanbieden, en is het in staat om als domaincontroller binnen Active Directory te fungeren. Uitgebreide documentatie, inclusief praktische how-to's voor een iets oudere versie, kan op deze pagina worden gevonden. De ontwikkelaars hebben eerder deze maand versie 4.14.8 klaargezet, met de volgende aanpassingen: Release Notes for Samba 4.14.8 Changes since 4.14.7
Go 1.17.2 / 1.16.9
21 uur
Go, ook aangeduid als golang, is een programmeertaal die sinds 2007 wordt ontwikkeld door Google en de opensourcegemeenschap. De taal wordt onder andere door CloudFlare, Google, Netflix en Uber gebruikt. Go-code kan worden gecompileerd voor Android, Linux, macOS, FreeBSD en Windows, op i386-, amd64- en ARM-processorarchitecturen. De syntax van Go is vergelijkbaar met die van C en soortgelijke programmeertalen, hoewel er ook enkele opvallende verschillen zijn. Ook biedt Go de mogelijkheid voor gedistribueerd programmeren, waarbij verschillende processen tegelijk worden uitgevoerd. Het team heeft eerder deze maand Go versies 1.17.2 en 1.16.9 vrijgegeven met de volgende aanpassingen: go1.17.2 includes a security fix to the linker and misc/wasm directory, as well as bug fixes to the compiler, the runtime, the go command, and to the time and text/template packages.
PowerDNS Recursor 4.5.6 / 4.4.6
21 uur
PowerDNS is een dns-server met een database als backend, waardoor het beheer van een groot aantal dns-entries op een gemakkelijke manier kan plaatsvinden. De ontwikkelaars hebben eerder besloten om de twee delen waaruit PowerDNS bestaat, een recursor en een authoritative nameserver, apart uit te geven, waardoor sneller en gerichter een nieuwe versie kan worden uitgebracht, aldus de ontwikkelaars. Als je een dns-look-up uitvoert, begint een recursor in eerste instantie met het stellen van de look-upvraag aan een dns-rootserver. Deze kan dan doorverwijzen naar andere servers, vanaf waar weer doorverwezen kan worden naar andere servers enzovoort, totdat uiteindelijk een server is bereikt die het antwoord weet of weet dat de look-up niet mogelijk is. Van dit laatste kan sprake zijn als de naam niet bestaat of de servers niet reageren. Het proces van het langslopen van verschillende authoritative servers heet recursie. De ontwikkelaars hebben enkele dagen geleden PowerDNS Recursor 4.5.6 en 4.4.6 uitgebracht. De aanpassingen van deze uitgaves zien er als volgt uit: Version 4.5.6 - Bug Fixes

Pagina's

Abonneren op tweakers