tweakers

758 nieuwsberichten gevonden
Sony houdt donderdag State of Play-livestream met bijna 30 minuten aan trailers
6 uur
Op donderdag 2 juni houdt Sony de volgende State of Play-presentatie. Er wordt 'bijna 30 minuten aan trailers' getoond tijdens de livestream, die om 23.59 uur Nederlandse tijd via Twitch en YouTube te volgen is.
Clonezilla Live 3.0.0-26
6 uur
Clonezilla is een opensourceprogramma waarmee diskimages kunnen worden gemaakt. Het is onder andere mogelijk om back-ups van partities of van de hele harde schijf te maken, of een kopie van een harde schijf: een zogeheten kloon. Clonezilla is daarmee een opensourcevariant van Macrium Reflect en Acronis True Image. Het geheel is gebaseerd op een Debian-distributie en het maakt gebruik van DRBL, Partclone en udpcast. Clonezilla live is bedoeld voor losse computers, terwijl er met Clonezilla server en SE tot wel veertig computers tegelijk van een image voorzien kunnen worden. Met versienummer 3.0.0-26 is een nieuwe stabiele uitgave van Clonezilla verschenen en de changelog van die versie ziet er als volgt uit: Enhancements and changes:
Werkers fabriek Apple-leverancier in China in opstand na strenge coronaregels
6 uur
Werknemers van Apple-leverancier Quanta Computer in Shanghai beginnen in opstand te komen tegen de strenge lockdownmaatregelen. Tienduizenden werknemers zouden al maanden vastzitten in en rondom de fabriek.
PuTTY 0.77
6 uur
Versie 0.77 van PuTTY is beschikbaar gekomen. PuTTY is een van de populairste telnet- en ssh-clients, waarmee het mogelijk is om een computer over een beveiligde verbinding op afstand te beheren. Oorspronkelijk was het programma alleen beschikbaar voor Windows, maar er zijn tegenwoordig ook clients voor de diverse Unix-platforms. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. New:
Malwarebytes 4.5.9.198 - 1.0.1689
7 uur
Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime bescherming. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:
FileZilla 3.60.0
7 uur
Versie 3.60.0 van de opensource-ftp-client FileZilla is verschenen. Het programma is populair vanwege de geringe belasting van de systeembronnen. FileZilla is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Sinds versie 3.26.0 worden wachtwoorden ook versleuteld en beveiligd op de computer opgeslagen. Naast de standaardversie is er ook een Pro-versie, die tegen een kleine vergoeding ondersteuning biedt voor diverse online opslagdiensten. Wees voorzichtig met het 'aanbevolen' downloadbestand, want dat wordt gebundeld met software van derden. Op deze pagina zijn installatiebestanden te vinden die geen extra componenten bevatten. Een verkeerde installatie is overigens eenvoudig te herkennen aan het woord sponsored in de bestandsnaam. Sinds de release candidate zijn nog de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Bugfixes and minor changes:
Minecraft krijgt begin juni twee nieuwe biomes met de Wild Update
7 uur
Mojang Studios brengt de Minecraft Wild Update op 7 juni uit voor zowel de Bedrock als de Java Edition van de game. Update 1.19 introduceert onder meer nieuwe blokken en twee nieuwe biomes voor de Overworld.
Red klaagt Nikon aan vanwege vermeende inbreuk op videocompressiepatenten
9 uur
Cameramerk Red.com LLC is een rechtszaak gestart tegen Nikon voor het vermeende gebruik van een gepatenteerde videocompressietechnologie. Nikon zou sinds firmware-update 2.0 voor de Z9-camera inbreuk maken op meerdere patenten.
AMD: AM5 krijgt maximale ppt van 230W
10 uur
De AM5-socket krijgt een package power tracking-limiet van 230W en er verschijnen Ryzen 7000-processors met een maximale thermal dissipation power van 170W. Dat heeft AMD verduidelijkt na incorrecte uitlatingen over de maximale ppt.

HTC stelt introductie high-end smartphone met metaverse-functies uit
10 uur
HTC introduceert zijn in februari in het vooruitzicht gestelde high-end smartphone niet meer in het tweede kwartaal, zoals het bedrijf van plan was, maar op een later moment. De oorzaak ligt bij leveringsproblemen die HTC toeschrijft aan de coronacrisis.
Sony wil minstens 20 games gereed hebben bij verkoopstart PlayStation VR2
12 uur
Sony rekent erop dat er bij de marktintroductie van de PlayStation VR2 meer dan twintig games voor de virtualrealityheadset gereed zijn. Het gaat dan onder andere om de eerder aangekondigde Horizon-spin-off Horizon Call of the Mountain.
Hackers stalen in april wachtwoordhashes en mailadressen van 100.000 npm-users
12 uur
Criminelen stalen bij de npm-aanval in april gebruikersnamen, gehashte wachtwoorden en e-mailadressen van ongeveer 100.000 npm-gebruikers. De aanvallers gebruikten daarvoor OAuth-tokens die ze van twee externe diensten hadden gestolen.
Windows 11-testbuild toont Office 2021-abo in systeeminstellingen
13 uur
Microsoft heeft aan een deel van de Insider-testgebruikers een buildversie van Windows 11 vrijgegeven waarin eventuele licenties op meerdere Office-producten zichtbaar zijn in de accountinstellingen.
Webversie Google Drive krijgt toetsenbordshortcuts voor knippen en plakken
13 uur
Google Drive Web krijgt ondersteuning voor toetsenbordshortcuts. Zo kunnen gebruikers met bijvoorbeeld Ctrl + C en Ctrl + V bestanden kopiëren naar andere folders. Dit werkt ook tussen verschillende tabbladen. Bij het plakken in Docs-bestanden en e-mails krijgen gebruikers een link.
Valve belooft verbeteringen na klachten over botprobleem Team Fortress 2
14 uur
Valve bevestigt dat het probleem met bots in Team Fortress 2 te grote vormen aanneemt en belooft de gemeenschap van spelers dat er verbeteringen komen. Ontevreden spelers hielden afgelopen week een protest om hun ongenoegen over het botprobleem te uiten.
Microsoft wijzigt koers met werk aan dongle voor Xbox Cloud Gaming op tv
15 uur
Microsoft bevestigt aan een apparaat met de codenaam Keystone voor Xbox Cloud Gaming voor op tv's en monitors gewerkt te hebben, maar de koers te hebben verlegd. Het bedrijf spreekt van een 'nieuwe aanpak' om Xbox Cloud Gaming naar meer spelers te brengen.
Privacyvriendelijk sociaal netwerk van twee Nederlandse hoogleraren komt in 2023
16 uur
Begin 2023 verschijnt PubHubs, een privacyvriendelijk sociaal medium dat met hubs groepen mensen 'in verbinding wil brengen'. Het project is open source en gebaseerd op het opensourcecommunicatieproject Matrix. Hoogleraren Bart Jacobs en José van Dijck zitten achter het project.
Plex brengt htpc-app en Snap voor Linux uit
16 uur
Snap maakt zijn Home Theater PC-app voor Windows, macOS en Linux beschikbaar. Plex kondigt daarnaast ondersteuning voor Linux aan. De dienst heeft een desktop- en htpc-app voor Linux in de Snap-downloadwinkel gepubliceerd.

Derde seizoen van Star Wars-serie The Mandalorian verschijnt in februari
17 uur
Disney gaat volgend jaar drie Star Wars-series uitbrengen, waaronder het derde seizoen van The Mandalorian. Die moet in februari starten op Disney+. Ook Ahsoka en de nieuw aangekondigde serie Skeleton Crew moeten volgend jaar te zien zijn op die streamingdienst.
Steam Deck-update verbetert fangebruik, 'vooral stiller bij licht gebruik'
17 uur
Valve heeft een SteamOS-update uitgebracht die een nieuwe fancurve naar de Steam Deck brengt. Daardoor moeten de ventilatoren van de handheld stiller zijn, vooral tijdens licht gebruik. De SteamOS 3.2-update verscheen eerder als bèta en komt nu officieel beschikbaar.
Drupal 9.2.20 / 9.3.14
18 uur
Er zijn updates uitgekomen voor Drupal versies 9.2 en 9.3. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Het is eenvoudig genoeg voor een beginnende gebruiker, maar krachtig genoeg om ook een wat complexere website te bouwen. Het programma bevat een contentmanagementplatform en een developmentframework. De updates bevatten een nieuwe versie van de Guzzle library, die een beveiligingsprobleem moet verhelpen. Drupal core - Moderately critical - Third-party libraries - SA-CORE-2022-010
Helft van firstparty-PlayStation-releases is in 2025 voor pc of smartphone
18 uur
Sony wil het aantal firstparty-PlayStation-games dat naar de pc of smartphone komt over de komende jaren verdubbelen. Dit boekjaar is ongeveer een kwart van PlayStations releases voor de pc of smartphone; in 2025 moet dit de helft zijn.
Calibre 5.43
19 uur
Versie 5.43 van Calibre is uitgekomen. Dit opensource-e-bookbeheerprogramma is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het kan onder meer alle relevante informatie en omslagafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features
Aomei Partition Assistant 9.8
19 uur
Aomei heeft versie 9.8 van Partition Assistant uitgebracht. Met dit programma kunnen partities worden aangepast. Zo kunnen deze vergroot, verkleind, opgedeeld of samengevoegd worden, kan de alignment worden aangepast en kan een partitie worden gekopieerd, wat handig is als er bijvoorbeeld van een harde schijf naar een ssd gemigreerd wordt. Partition Assistant is gratis, maar er is ook een Pro-uitvoering, die onder meer converteren van de indeling van mbr naar gpt voor een bootpartitie mogelijk maakt en overweg kan met dynamische volumes. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in version 9.8.0:
Sony werkt aan Horizon- en God of War-series en aan Gran Turismo-tv-productie
19 uur
Sony bevestigt eerdere geruchten over een God of War-Amazon-serie en kondigt daarnaast aan een Horizon-Netflix-serie te werken. Het bedrijf zegt verder aan een Gran Turismo-productie te werken, Deadline claimt dat dit om een film gaat.
Samsung Galaxy A53 en A33 - Complete middenklassers met te hoge prijs
21 uur
De Samsung Galaxy A53 en A33 lijken met hun op het oog aantrekkelijke prijs en dito featureset goed op weg om de populairste midrangetelefoons van 2022 te worden. Maar zijn ze wel beter dan hun voorgangers van vorig jaar?
[Plus] Eenrichtingssupergeleiding: TU Delft zet essentiële stap voor next-gen computing
21 uur
Wetenschappers van de TU Delft hebben een Josephson-diode ontdekt: supergeleiding in een enkele richting zonder magneetveld. Dit opent de deur naar toepassingen voor supersnelle en zuinige computing.

AlmaLinux 9.0
1 dag
Net als Red Hat die Enterprise Linux versie 9.0 heeft uitgebracht is ook de CloudLinux met versie 9.0 van AlmaLinux gekomen. AlmaLinux is net als Rocky Linux een van de nieuwkomers die in het gat is gesprongen dat CentOS heeft achtergelaten. Door het grote aantal sponsors lijkt AlmaLinux ook wel een blijvertje te zijn. De release notes voor deze uitgave kunnen hier worden gevonden, dit is de aankondiging voor AlmaLinux versie 9.0: AlmaLinux 9 Now Available!
Matomo 4.10.1
1 dag
Versie 4.10.1 van Matomo is uitgekomen. Matomo is een opensourcealternatief voor Google Analytics. Het maakt gebruik van php en een MySQL-database om zijn werk te doen. De functionaliteit kan eenvoudig worden uitgebreid met plug-ins, waarvan er ruim twintig worden meegeleverd. Natuurlijk kun je deze ook uitzetten als bepaalde functionaliteit niet nodig is. Voor meer informatie over Matomo verwijzen we naar deze pagina. De releasenotes voor deze uitgave zien er als volgt uit: What’s new?
Broadcom neemt VMware voor 53 miljard euro over
1 dag
Broadcom neemt VMware definitief over. Het betaalt daar 53 miljard euro voor in zowel cash als aandelen. Ook neemt Broadcom 7,5 miljard euro aan schulden van VMware over. De softwaretak van Broadcom gaat in de toekomst verder onder de naam VMware.

Pagina's

Abonneren op tweakers