tweakers

646 nieuwsberichten gevonden
Microsoft voorziet nieuwe Surface Pro van optioneel 120Hz-oledscherm en Arm-soc
9 uur
Microsoft introduceert een nieuwe versie van zijn Surface Pro. Dit 2-in-1-apparaat, dat kan functioneren als laptop en als tablet, kan voor het eerst geleverd worden met een oledscherm. Het apparaat krijgt een nieuwe Arm-soc van Qualcomm en valt onder het Copilot+ PC-programma.
Nieuwe Surface Laptop van Microsoft krijgt Qualcomm Snapdragon X-soc
9 uur
Microsoft heeft zijn nieuwe Surface Laptop-model aangekondigd. Deze beschikt over een Snapdragon X Plus- of Elite-soc van Qualcomm, in plaats van een Core Ultra-processor van Intel. De laptop komt medio juni beschikbaar vanaf 999 dollar.
Microsoft introduceert Copilot+-pc's en nieuwe AI-functies voor Windows 11
10 uur
Microsoft komt met een nieuwe merknaam voor systemen met ingebouwde pc-hardware. Deze Copilot+-pc's krijgen ingebouwde hardware voor het uitvoeren van AI-rekentaken. Microsoft introduceert ook nieuwe functies voor Windows 11 om van deze hardware gebruik te maken.
HandBrake 1.8.0
10 uur
Versie 1.8.0 van HandBrake is verschenen. Dit opensourceprogramma, dat beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan filmmateriaal omzetten naar bestanden met onder meer een h.264-, h265- of mpeg4-beeldindeling en een aac-, ac3-, mp3- of Ogg Vorbis-geluidsindeling. Er zijn presets aanwezig voor veelgebruikte apparatuur, zoals een iPad, AppleTV of Android-tablet en er kan ook met zaken als hoofdstukindeling en ondertiteling rekening gehouden worden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: General
Dell onthult XPS- en Inspiron-laptops met Qualcomm Snapdragon X-socs
10 uur
Dell onthult zijn eerste laptops met de nieuwe Snapdragon X-socs van Qualcomm. De XPS 13 beschikt over een Snapdragon X Elite-soc of Snapdragon X Plus-soc. De Inspiron 14-modellen worden ook voorzien van een Snapdragon X Plus-soc.
Intel onthult details over Lunar Lake, bevestigt nieuwe desktop-cpu's in Q4
10 uur
Intel heeft twee weken voor de start van de Computex-beurs alvast een tipje van de sluier opgelicht over de aankondigingen die we van de processorfabrikant kunnen verwachten. De cpu-maker geeft de eerste details over Lunar Lake vrij, en bevestigt nieuwe desktop-cpu's voor Q4.
Sailfish OS 4.6.0
11 uur
Jolla heeft versie 4.6.0 van zijn Sailfish OS uitgebracht. Voor de naam van deze uitgave is wederom gekozen voor een object dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, namelijk de Finse sauna. Sailfish kan gebruikt worden op toestellen Jolla C, Jolla Tablet en meerdere Xperia-apparaten. Meer informatie over deze uitgave en ondersteunde modellen kan op deze pagina worden gevonden. Installatie-instructies staan hier en er is ook een Jolla-topic op Got. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden: Version history of the OS release
ISOBuster 5.4
12 uur
Smart Projects heeft IsoBuster versie 5.4 uitgebracht. Dit programma is gespecialiseerd in het lezen van slechte of beschadigde cd's en dvd's, en kan in veel gevallen nog bestanden terughalen die door Windows niet meer worden herkend. Een ander sterk punt van IsoBuster is dat het bijna elk denkbaar cd- of dvd-image-formaat kan lezen, waaronder *.iso, *.bin, *.img, *.ccd en *.nrg. Het programma is grotendeels gratis, slechts enkele geavanceerde features zijn alleen voor betalende gebruikers toegankelijk. Welke dat precies zijn, is op deze pagina te vinden. Sinds versie 3.0 kan het programma ook overweg met alle andere interne en externe opslagmedia, zoals harde schijven, usb-sticks en geheugenkaartjes. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes / New:
Zoom 6.0.10
14 uur
Versie 6.0.10 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer onlinevergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de gangbaarste besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en een betaalde uitvoering met meer mogelijkheden. Het programma is ook in het Nederlands te gebruiken. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. General features
Marktplaats en 2dehands.be zijn onbereikbaar door storing
19 uur
Marktplaats en 2dehands.be zijn momenteel niet bereikbaar. De problemen begonnen maandagochtend rond 10.10 uur. De storing komt een dag na de 25ste verjaardag van Marktplaats.
Gerucht: Apple brengt nieuwe AirTag in 2025 uit met betere locatietracking
20 uur
Apple wil in 2025 een nieuwe versie van de AirTag uitbrengen. Dat zegt Bloomberg-journalist Mark Gurman. De vernieuwde tracker zou over een verbeterde chip beschikken die betere locatietracking mogelijk maakt.
Blue Origin hervat toeristische ruimtevluchten na crash in 2022
20 uur
Blue Origin heeft zondag 19 mei voor het eerst sinds 2022 weer toeristen naar de rand van de ruimte gevlogen. Een van de passagiers van de NS-25 was de 90-jarige Ed Dwight, de eerste zwarte kandidaat-astronaut van de Verenigde Staten.
Sonos houdt op 21 mei presentatie, vermoedelijk voor Sonos Ace-koptelefoon
21 uur
Sonos presenteert op dinsdag 21 mei naar eigen zeggen zijn 'meest gevraagde product ooit'. Vermoedelijk gaat het om de eerste draadloze koptelefoon van het bedrijf, de Sonos Ace. Het is niet duidelijk of de fabrikant dinsdag ook een upgrade van de Roam-speaker onthult.
Bloomberg: Apple voorziet Mac Studio en Mac Pro pas medio 2025 van M4-soc
21 uur
Apple voorziet zijn Mac Studio en Mac Pro niet eerder dan halverwege 2025 van een upgrade naar de nieuwe M4-soc. Dat zegt Bloomberg-journalist Mark Gurman. Andere Mac-apparaten zullen in de loop van 2024 wel overschakelen naar de M4-soc, met uitzondering van de MacBook Air.
DBeaver 24.0.5
21 uur
Versie 24.0.5 van DBeaver is uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere query's uitvoeren en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een opensource-CE-uitvoering en drie verschillende commerciële uitvoeringen. Deze voegen onder meer ondersteuning voor verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevatten verder extra plug-ins en jdbc-drivers. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in DBeaver version 24.0.5:
.Adv - Wat vinden tweakers van de Samsung Galaxy Book4-line-up?
22 uur
Met de Galaxy Book4 Ultra, Galaxy Book4 Pro, Galaxy Book4 360 en Galaxy Book4 Pro 360 heeft Samsung een line-up met laptops voor verschillende typen gebruikers op de markt gebracht. In dit artikel lees je de ervaringen die onze community met de nieuwe modellen heeft opgedaan.
HyperSnap 9.5.1
23 uur
Hyperionics heeft versie 9.5.1 van HyperSnap uitgebracht. Met dit programma kunnen screenshots worden gemaakt van het hele scherm, van een venster of van een zelf te bepalen gedeelte van het scherm. Ook is een autoscrollfunctie aanwezig, waarmee screenshots kunnen worden gemaakt van vensters die groter zijn dan het scherm, bijvoorbeeld van een webpagina. Daarnaast kunnen afbeeldingen worden bewerkt. Zo kunnen pijlen, cirkels en tekst worden aangebracht. In deze uitgave is het volgende probleem verholpen: Changes in HyperSnap HyperSnap 9.5.1
Xiaomi Watch 2 Pro - Wear OS met irritante trekjes
1 dag
Xiaomi brengt twee slimme horloges uit met Wear OS 3.5. Uiterlijk en wat functionaliteit betreft lijken de Watch 2 en de Watch 2 Pro-versie sterk op elkaar.
Mumble 1.5.634
1 dag
Versie 1.5.634 van Mumble is uitgekomen, de eerste stabiele uitgave uit 1.5-serie. Mumble is een opensource- en crossplatform-voip-programma. Clients zijn beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, Android en iOS. De communicatie vindt altijd over een versleutelde verbinding plaats en kent een lage latency. Wordt het binnen spellen gebruikt, dan kan aan de hand van een overlay worden getoond wie er spreekt en bovendien is het programma in staat om de positie van die ander te herkennen en het geluid zo weer te geven dat je kunt horen waar die speler zich bevindt. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden.
Ventoy 1.0.98
1 dag
Versie 1.0.98 van Ventoy is uitgekomen. Met dit opensourceprogramma kan een zelfstartende USB-stick worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan bij vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst worden als er vrije ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met 1221 verschillende ISO-bestanden. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changes in Ventoy 1.0.98:
Roundcube Webmail 1.5.7 / 1.6.7
1 dag
Versie 1.6.7 van de e-mailclient Roundcube Webmail is uitgekomen. Roundcube Webmail heeft onder andere ondersteuning voor gedeelde mappen en namespaces, internationalized domain names en smtp-delivery status-notificaties. Daarnaast is de gebruikersinterface voor IMAP-mappen aangepast om zo meer ruimte te bieden voor extensies en plug-ins. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden: Roundcube Webmail 1.6.7
LyX 2.3.8
1 dag
LyX is een opensource- en crossplatform-systeem waarmee documenten kunnen worden opgemaakt. Kort door de bocht is het een grafische gebruikersinterface voor TeX en LaTeX. Het wordt vooral in de academische wereld gebruikt, omdat het eenvoudig formules kan samenstellen en een overzicht van de documentstructuur toont. In tegenstelling tot reguliere tekstverwerkers die het wysiwyg-principe gebruiken, maakt LyX gebruik van wysiwym. Meer informatie over LyX kan op deze pagina worden gevonden. Versie 2.3.8 is uitgekomen en de changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Updates:
Ayaneo toont Pocket DMG- en Pocket Micro-handhelds uit retroproductlijn
1 dag
Ayaneo heeft enkele nieuwe productconcepten van zijn aankomende Ayaneo Remake-retroproductlijn voorgesteld. De fabrikant toonde conceptbeelden van de Pocket DMG- en Pocket Micro-handhelds, maar ook van een dock voor een egpu en van een mini-pc met retrobehuizing.
Nederlandse startup Innovation in Motion is failliet verklaard
1 dag
De Nederlandse start-up Innovation in Motion heeft de deuren noodgedwongen moeten sluiten. Dat schrijft mede-oprichter Kai Beetstra in een e-mail naar zijn klanten. Het failliet bedrijf brengt nog een laatste app-update uit waardoor het Slide-gordijnsysteem lokaal kan worden gebruikt.
Poolse concurrentiewaakhond opent onderzoek naar gamingplatforms
1 dag
De Poolse concurrentiewaakhond heeft een onderzoek geopend naar aanbieders van digitale gameplatformen zoals de PlayStation Store en Steam. De waakhond wil nagaan of er machts-misbruik bij de grote spelers en heeft huiszoekingen gedaan bij Sony en enkele uitgeverijen.
Firefly III 6.1.16
1 dag
Firefly III is een in php geschreven webapplicatie waarmee een overzicht van je financiën kan worden bijgehouden. Het kan de data importeren vanuit csv-bestanden, de bunq-api of de Spectre-api. Voor meer informatie over dit programma verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaar loopt ook op Tweakers rond en bespreekt zijn applicatie in het grote 'Firefly III'-topic. Versie 6.1.16 is uitgekomen en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Added
‘Samsung komt met nieuwe Galaxy Book4-laptops met Snapdragon X-chips’
1 dag
Samsung introduceert binnenkort laptops met een Qualcomm Snapdragon X Elite-soc. Dat schrijft WinFuture op basis van anonieme bronnen. Het zou gaan om een Galaxy Book4 Edge- en Galaxy Book4 Pro-laptop. Er zijn ook productafbeeldingen van de toestellen opgedoken.
Homeworld 3 - Zo worden ze niet meer gemaakt
2 dagen
Met Homeworld 3 keert een oudgediende in de rts-wereld terug, maar inhoudelijk is er in twintig jaar tijd wel het een en ander veranderd in deze ruimtestrategiegame.
Fan Control 191
2 dagen
Versie 191 van Fan Control is uitgekomen. Met dit programma, dat van het opensource-Libre Hardware Monitor-project gebruikmaakt, kunnen de ventilators in de computer worden beheerd en in de gaten worden gehouden. Zo is het onder meer mogelijk om met verschillende profielen en configuraties de computer koel of juist stil te houden. Fan Control kan overweg met de meeste fans en controllers, en via een plug-insysteem is dat verder uit te breiden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changelog for version 191
Europese Commissie start eigen Mastodon-instance na sluiten EU Voice-platform
2 dagen
De Europese Commissie is een eigen Mastodon-instance begonnen waarop de EC nieuws deelt en interactie aangaat met het publiek. De privacytoezichthouder EDPS beheerde eerder al een server waarop de EC ook actief was, maar vorige maand werd daar de stekker uit getrokken.

Pagina's

Abonneren op tweakers