tweakers

6253 nieuwsberichten gevonden
Google Stadia komt wellicht volgend jaar beschikbaar op Android TV
7 uur
Google Stadia komt wellicht ergens volgens jaar uit in de vorm van een app voor Android TV. Dat meldt XDA Developers op basis van informatie van een Google-presentatie die gehouden is op het op de tv-industrie gerichte, Amsterdamse International Broadcasting Convention-evenement.
Microsoft: Gears 5 had tijdens het openingsweekend ruim 3 miljoen spelers
7 uur
Het onlangs uitgebrachte Gears 5 heeft volgens Microsoft een zeer succesvolle introductie gehad. De uitgever zegt dat deze nieuwste titel in de reeks een record heeft gebroken, in de vorm van meer dan drie miljoen spelers die het spel in het eerste weekend hebben gespeeld.
Klassieke Dragon Quests-games komen op 27 september uit voor Nintendo Switch
8 uur
De Japanse uitgever Square Enix brengt de eerste drie klassieke games uit de Dragon Quest-reeks op 27 september uit voor de Nintendo Switch. De drie titels uit de zogeheten Erdrick-trilogie zijn los van elkaar te verkrijgen als digitale downloads in de Nintendo eShop.
WinSCP 5.15.4
9 uur
Versie 5.15.4 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. Sinds versie 5.15.2 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 5.15.4:
Google houdt op 15 oktober evenement voor vermoedelijk nieuwe Pixel-telefoons
9 uur
Google heeft een eigen evenement aangekondigd dat op 15 oktober in de Amerikaanse stad New York wordt gehouden. Op dit zogeheten Made By Google-evenement laat Google vermoedelijk onder meer de nieuwe Pixel-smartphones zien.
'Amazon paste zoekalgoritme aan om zijn eigen producten prominenter te tonen'
9 uur
Amazon heeft het geproductgerelateerde zoeksysteem voor zijn digitale winkel aangepast om de eigen producten beter naar voren te laten komen in de zoekresultaten. Dat stelt de WSJ op basis van bronnen. Het zou een zet zijn om de meer winstgevende producten een stimulans te geven.
Europese League of Legends-coaches klagen over internetkwaliteit in Berlijn
11 uur
Coaches van League of Legends-e-sportsteams klagen over de internetkwaliteit in Berlijn. De klachten lopen uiteen van dagenlang geen internet tot een hoge ping. De hoogste Europese League of Legends-competitie wordt gehost vanuit Berlijn en ook de teamhuizen staan in de stad.
Honor opent woensdag webshop in Nederland en start verkoop Honor Band 5
11 uur
Honor opent woensdag een eigen webwinkel in Nederland. Daarnaast zal de fabrikant woensdag beginnen met de Nederlandse verkoop van de Honor Band 5-fitnesstracker voor 30 euro. In 2020 worden de smarttelevisies van Honor in de Nederlandse webshop verwacht.
'Rusland kraakte encryptie FBI-communicatie'
11 uur
De Russische inlichtingendienst zou er vanaf 2011 in geslaagd zijn om de versleutelde communicatie van mobiele surveillanceteams van de FBI in te zien. Ook het back-upsysteem zou daarna niet veilig zijn geweest.

Vivo introduceert NEX 3 5G-smartphone met 'edge-scherm'
11 uur
Vivo heeft de NEX 3 5G-smartphone aangekondigd. De telefoon heeft een amoled-scherm van 6,89' met randen die doorlopen over de zijkanten van het toestel. De NEX 3 komt ergens in de komende maanden uit in Azië. Of het toestel naar Europa komt is onbekend.
Shotcut 19.09.14
12 uur
Shotcut is een uitgebreid opensource en crossplatform videobewerkingsprogramma voor Windows, Linux en macOS. Het maakt gebruik van FFmpeg en heeft daardoor ondersteuning voor de meest gangbare formaten audio en video. De bestanden worden niet geïmporteerd, maar worden in hun originele formaat bewerkt. Het kan overweg met meerdere sporen en binnen een project kan er een mix van formaten en resoluties worden gebruikt. Versie 19.09.14 van Shotcut uitgekomen en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New Features
Eerste Pokémon van vijfde generatie verschijnen maandagavond in Pokémon Go
12 uur
Niantic begint maandagavond met het toevoegen van Pokémon uit de Unova-region aan Pokémon Go. De vijfde generatie Pokémon bevat in totaal 156 verschillende wezentjes, waarvan maandag een klein deel wordt uitgebracht.
Directory Opus 12.17
13 uur
GPSoftware heeft versie 12.17 van zijn bestandsmanager Directory Opus uitgebracht. Dit programma is in zekere zin vergelijkbaar met Total Commander, maar dan met uitgebreidere mogelijkheden over welke informatie precies moet worden weergegeven en op welke manier. Het programma nestelt zich diep in Windows en is dan ook meer bedoeld als vervanger van Windows Verkenner. Directory Opus is veelzijdig en extreem configureerbaar, zowel wat functionaliteit als wat uiterlijk betreft. Dat is meteen ook het grootste probleem, want het programma kan zeker op beginnende gebruikers complex overkomen. Directory Opus werkt op Windows XP en hoger, en is beschikbaar in een 32bit- en een 64bit-versie. Het programma kan 60 dagen worden getest; daarna moet een licentie van 89 Australische dollar worden aangeschaft, wat neerkomt op ongeveer 55 euro. Sinds versie 10.2 is er ook een minder uitgebreide versie, voor omgerekend 30 euro. De changelog voor deze uitgave laat de volgende lijst met veranderingen en verbeteringen zien: This version contains all changes from the 12.16 betas:
digiKam 6.3
13 uur
Versie 6.3 van digiKam is uitgekomen. Deze fotobeheer- en beeldbewerkingsapplicatie heeft downloads voor Linux, BSD, macOS en Windows. Het bevat ondersteuning voor uiteenlopende bestandsformaten en kan daarnaast via plug-ins van meer mogelijkheden worden voorzien, zoals het exporteren van een album naar Facebook of Flickr. Meer over de mogelijkheden van dit programma is op deze pagina te vinden. De release notes voor deze uitgave zien er als volgt uit: digiKam 6.3.0 is released
OnePlus bevestigt 90Hz-scherm vor 7T-serie en aankondiging op 10 oktober
13 uur
OnePlus onthult de OnePlus 7T-serie op 10 oktober om 17.00 uur tijdens introductie-evenementen in onder andere Londen en Den Haag. De fabrikant bevestigt alvast dat de smartphones een 90 Hz-scherm bevatten.
Logitech brengt draadloze G604-muis voor gamers uit voor 100 euro
14 uur
Logitech komt met een nieuwe draadloze gamemuis, de G604 Lightspeed. De muis gebruikt een enkele AA-batterij en houdt het daarmee 240 uur vol. De G604 komt in de herfst uit en heeft een adviesprijs van honderd euro.
LastPass dicht kwetsbaarheid in zijn browserplug-in
14 uur
LastPass heeft een door Googles Project Zero aangetroffen kwetsbaarheid in zijn browserplug-in ongedaan gemaakt. Een aanvaller kon onder omstandigheden het laatst gebruikte wachtwoord achterhalen met een speciaal vervaardigde website.
Pi-hole 4.3.2
15 uur
Versie 4.3.2 van Pi-hole is uitgekomen. Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Als op de router naar Pi-hole wordt verwezen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina's sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video's op deze pagina, of deze handleiding van tweaker jpgview. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Fixes

Borderlands 3-spelers ervaren prestatieproblemen op pc en consoles
15 uur
Borderlands 3 heeft volgens spelers last van prestatieproblemen en bugs. Zowel de pc- als de console-versies van de game hebben te maken met framedrops en glitches. Daarnaast melden meerdere gebruikers savebestanden te verliezen door een bug.
Deel Nederlandse gemeenten trekt zich terug bij EU-project gratis wifihotspots
15 uur
Van de 48 Nederlandse gemeenten die subsidie toegewezen hebben gekregen voor het Wifi4EU-project van de Europese Commissie, komen er 8 terug op hun deelname. De kosten zouden niet opwegen tegen de subsidie.
Linux 5.3 met AMD Navi-ondersteuning is verschenen
16 uur
Linus Torvalds heeft aangekondigd dat de Linux 5.3-kernel beschikbaar is. De kernel heeft onder andere ondersteuning voor AMD Navi-gpu's en x86-processors van de Chinese chipfabrikant Zhaoxin.
Google lijkt aan functie te werken om te 'zoeken op schermafbeelding'
17 uur
Google lijkt te werken aan een functie om een zoekopdracht uit te voeren aan de hand van een gemaakte schermafbeelding. De recentste apk van de Google-app bevat sporen van deze zogeheten Smart Screenshots-functie.
Sommige Windows 10-gebruikers hebben netwerkproblemen na recente update
18 uur
Meerdere Windows 10-gebruikers ervaren problemen met hun netwerkkaart na het bijwerken van het OS met de cumulatieve update van vorige week. Microsoft erkent dat er problemen zijn, maar alleen voor wat betreft computers van de Japanse fabrikant NEC.
Oppo komt op 10 oktober met Reno Ace-smartphone met 65W-snellaadtechniek
18 uur
Oppo komt op 10 oktober met een nieuw topmodel uit de Reno-serie. Dat meldt Brian Shen, vicepresident van Oppo, via het Chinese sociale netwerk Weibo. De Reno Ace maakt gebruik van een nieuwe snellaadtechniek met een vermogen van 65W.
Uber waarschuwt nu ook in België via app voor fietsers bij het uitstappen
18 uur
Uber laat weten dat zijn in-app veiligheidsfunctie Bike Lane Alerts nu ook in België beschikbaar is. De functie stuurt passagiers een pushbericht wanneer hun uitstapplaats zich vlakbij een fietspad bevindt. In Nederland zijn deze waarschuwingen al sinds 4 september beschikbaar in de Uber-app.
World of Tanks krijgt schaduwen met raytracing voor alle videokaarten
19 uur
Free-to-playgame World of Tanks krijgt ondersteuning voor schaduwen met raytracing via de Intel oneAPI. De techniek werkt met videokaarten van alle fabrikanten. Ontwikkelaar Wargaming werkt samen met Intel aan de integratie in zijn Core-engine.
Belsimpel geeft je de kans om de Xperia 5 van Sony te reviewen en te winnen
20 uur
Nog maar net gelanceerd op de techbeurs IFA in Berlijn, en nu hebben jullie al de mogelijkheid de Sony Xperia 5 te testen. De smartphone valt op door zijn compacte, smalle design zonder in te boeten op hardware.

Aankomend directeur KPN stopt deze week vervroegd bij Proximus
20 uur
Aankomend KPN-directeur Dominique Leroy stopt deze week vervroegd bij haar huidige werkgever Proximus. Ze zou eigenlijk aanblijven tot 1 december, maar haar aankomende vertrek leidde tot onrust binnen het bedrijf.
Europese Centrale Bank: lat voor goedkeuring Facebook Libra ligt hoog
20 uur
De lat voor goedkeuring van de door Facebook ontwikkelde munteenheid Libra in de Europese Unie ligt hoog, zo zegt een bestuurder van de Europese Centrale Bank. Facebook-medewerkers gaan maandag in Zwitserland in gesprek over de plannen met Libra.
Pine64 kondigt 25 dollar kostende smartwatch aan
21 uur
Pine64, een maker van goedkope Linux-apparaten, heeft de PineTime aangekondigd. Het is een smartwatch die 25 dollar moet gaan kosten en meerdere dagen moet gaan meegaan op een enkele acculading.

Pagina's

Abonneren op tweakers