tweakers

608 nieuwsberichten gevonden
Google trekt begin 2024 stekker uit html-weergave van Gmail
10 uur
Google trekt in januari 2024 de stekker uit de html-weergave van de Gmail-webclient. Dat staat te lezen op een ondersteuningspagina. Nadat de wijziging van kracht is gegaan, schakelt de webclient automatisch over naar de standaardweergave van mailclient.
Valve: volgende Steam Deck wordt eind 2025 verwacht, misschien zelfs later
11 uur
Pierre-Loup Griffais, een van de systeemarchitecten achter de Steam Deck, heeft aangegeven dat er ten vroegste tegen eind 2025 een opvolger van de Steam Deck kan worden verwacht. Volgens de man zijn nieuwe chips immers nog niet zuinig en efficiënt genoeg.
Phil Spencer: toekomstige prijsstijgingen Xbox Game Pass zijn onvermijdelijk
12 uur
Phil Spencer heeft aangegeven dat toekomstige prijsstijgingen voor het Xbox Game Pass-abonnement onvermijdelijk zullen zijn. De topman van Xbox zou de abonnees dan ook meer waar voor hun geld willen aanbieden. Wanneer de prijsstijgingen van kracht gaan, is niet duidelijk.
Intel komt in 2024 met Meteor Lake-cpu’s voor desktopgebruikers
12 uur
Michelle Johnston Holthaus, executive vice-president bij Intel, heeft tijdens een interview met PCWorld gezegd dat er een desktopversie van de Meteor Lake-cpu’s zit aan te komen. Deze cpu zal in 2024 op de markt verschijnen. Er zijn geen verdere details gegeven.
NYPD gaat autonome robot gebruiken in metrostation Times Square
13 uur
Het New York Police Department gaat een robot inzetten in het metrostation aan Times Square. Het apparaat weegt 190 kilogram, bevat vier camera’s en kan mensen in contact brengen met de hulpdiensten. Er zou geen gezichtsherkenningssoftware aanwezig zijn.
AutoHotkey 2.0.10
14 uur
Versie 2.0.10 van AutoHotkey is uitgekomen. Dit programma stelt je in staat om vaak gebruikte toetsaanslagen, handelingen en/of knoppencombo's met toetsenbord en muis in een script achter een sneltoets te zetten, zodat de betreffende handeling in één keer wordt uitgevoerd. Daarbij is het mogelijk om eerder gescripte toetscombinaties van AutoIt2 te converteren naar de scripttaal van AutoHotkey. Versie 2.0 bevat een nieuwe commandoset die veel gestructureerder is, maar die niet compatibel is met de 1.1-versies. Meer over de verschillen tussen 1.1 en 2.0 kan op deze pagina worden gevonden. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes in version 2.0.10:
AMD Radeon Software Adrenalin Edition 23.9.3
14 uur
AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition-drivers uitgebracht. De drivers zijn geschikt voor de RX 400 en hoger. In versie 23.9.3 heeft AMD onder meer ondersteuning voor de spellen en de Payday 3 en de Phantom Liberty-uitbreiding van Cyberpunk 2077 toegevoegd. De optie om naar de fabrieksinstellingen terug te keren, is nog altijd uitgeschakeld om het onherstelbaar beschadigen van een Windows-installatie te voorkomen. De complete changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. New Game Support
WingetUI 2.1.0
1 dag
De finalrelease van WingetUI versie 2.1.0 is uitgekomen. Dit programma dient als grafische gebruikersinterface voor de bekendste softwarebeheerprogramma's voor Windows, namelijk WinGet, Chocolatey en Scoop. Met die packagemanagers kan software vanaf de commandline worden geïnstalleerd, bijgewerkt en verwijderd worden, en WinGetUI probeert dat dus eenvoudiger te maken. Het programma is open source, in veel talen te gebruiken waaronder in het Nederlands, heeft een donker thema en geeft notificaties als er nieuwe versies van geïnstalleerde programma's beschikbaar zijn. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Changelog
Malwarebytes 4.6.3.282
1 dag
Malwarebytes heeft een nieuwe versie van zijn gelijknamige antivirusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtimebescherming. Installeren kan via een offline-installer of een online-installer. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Features and improvements

MSI Z790 MAX-moederbord krijgt overklokpresets tot 6,3Ghz in bios-instellingen
1 dag
MSI gaat het proces om zijn Z790 MAX-moederborden te overklokken eenvoudiger maken. In de bios-instellingen komt een 'P-Core Beyond 6 GHz+'-optie te staan, waarmee het mogelijk is om de Intel Raptor Lake Refresh-cpu's met één klik een singlecoreboost van maximaal 6,3Ghz te geven.
JerryRigEverything: achterglas iPhone 15 Pro Max breekt ongebruikelijk snel
1 dag
Het glas van de achterkant van de iPhone 15 Pro Max is gebroken bij de duurzaamheidstest van YouTube-kanaal JerryRigEverything. Volgens de YouTuber is dit uitzonderlijk. De behuizing van titanium heeft de test echter wel overleefd.
Tinder komt met abonnement voor 500 dollar per maand voor 'actiefste' gebruikers
1 dag
Tinder komt met een Select-abonnement dat 499 dollar per maand kost. Hiermee krijgen gebruikers nieuwe 'vip'-zoek-, -match- en -gespreksfuncties, al worden er nog geen verdere details gegeven door het platform.
Android-versie van Gmail krijgt functie om tot 50 e-mails tegelijk te selecteren
1 dag
De Android-versie van Gmail krijgt een 'Alles selecteren' functie. Hiermee is het mogelijk om tot vijftig e-mails tegelijkertijd te selecteren.
X stopt op 31 oktober met functie die posts zichtbaar maakt voor beperkte groep
1 dag
X stopt op 31 oktober met zijn Circle-functie. Hiermee kunnen gebruikers posts delen met een selecte groep gebruikers. Een reden voor de stopzetting wordt door het socialmediaplatform niet gegeven.
Firefly III 6.0.25
1 dag
Firefly III is een in php geschreven webapplicatie waarmee een overzicht van je financiën kan worden bijgehouden. Het kan de data importeren vanuit csv-bestanden, de bunq-api of de Spectre-api. Voor meer informatie over dit programma verwijzen we naar deze pagina. De ontwikkelaar loopt ook op Tweakers rond en bespreekt zijn applicatie in het grote 'Firefly III'-topic. De changelog sinds versie 6.0.22 kan hieronder worden gevonden.
Q-Dir 11.36
1 dag
Software OK heeft versie 11.34 van Q-Dir uitgebracht. Q-Dir is een gratis filemanager. Het ziet er een beetje uit als Windows Verkenner, maar dan met vier schermen, waardoor het eenvoudig is om bestanden te verplaatsen, beheren of bekijken. Dit verklaart ook meteen de naam: de Q staat voor quad. De download is ongeveer een megabyte groot en het programma is in verschillende talen te gebruiken, waaronder in het Nederlands. De changelog sinds versie 11.32 kan hieronder worden gevonden. New in version 11.36
AnyDesk 8.0.3
1 dag
Versie 8.0.3 van AnyDesk voor Windows is uitgekomen. Met dit programma, dat door oud-medewerkers van TeamViewer wordt ontwikkeld, kan een andere computer worden overgenomen om deze zo op afstand te beheren. Het programma is beschikbaar voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS, Android en iOS, al zit niet elk platform op hetzelfde versienummer. Het is gratis voor thuisgebruik; voor commercieel gebruik beginnen de prijzen bij vijftien euro per maand. Het maakt dan verder niet uit hoeveel updates er tussentijds uitkomen. De changelog sinds versie 7.1.16 voor Windows ziet er als volgt uit:
Ultieme game voor ruimteavonturiers - Starfield
1 dag
Starfield was op voorhand een van dé games van 2023 en maakt die status waar. Het zit boordevol verrassingen en laat spelers de ruimteavonturier in zichzelf vinden.

Rockstar breidt GTA+-abonnement uit met toegang tot bepaalde klassieke games
2 dagen
Rockstar heeft het GTA+-abonnement uitgebreid met toegang tot een wisselend aanbod aan 'klassieke games'. Abonnees kunnen nu de geremasterde Definitive Edition-versies van GTA III, Vice City en San Andreas spelen. GTA+ kost zes euro per maand.
Unity gaat bestaande projecten uitsluiten van betaling per game-installatie
2 dagen
Unity gaat de Runtime Fee waarbij ontwikkelaars per game-installatie moeten betalen, aanpassen. Zo komt er een limiet op de maximale afdracht van 2,5 procent, hoeven games met minder dan 1 miljoen dollar omzet niks te betalen en worden bestaande games uitgesloten.
Ruimte-mmo EVE Online krijgt met Vanguard multiplayer-fps-modus
2 dagen
Ontwikkelaar CCP Games heeft met EVE Vanguard een multiplayer-fps-'module' onthuld voor EVE Online. Spelers moeten in hun eentje of in kleine groepjes missies doen, grondstoffen verzamelen en vechten tegen andere spelers. In december komt een publieke bèta van Vanguard.
Samsung-pagina vermeldt Galaxy S23 FE, Galaxy Buds FE en Galaxy Tab S9 FE
2 dagen
Samsung Argentinië heeft een afbeelding gedeeld van drie nieuwe Fan Edition-producten, waaronder de S23 FE. De producten werden genoemd bij een vroegtijdig gepubliceerde productpagina van de Buds FE. Mogelijk worden de producten in oktober aangekondigd.
Apple watchOS 10.0.1
2 dagen
Apple heeft versie 10 uitgebracht van de software die op de Apple Watch draait en een eerste update met bugfixes is ook al uit. Het bijwerken van de Apple Watch moet via de app op de iPhone worden gedaan; instructies daarvoor zijn op deze pagina te vinden. Versie 10 van watchOS is beschikbaar voor de Apple Watch series 4 en hoger en heeft onder meer tweed nieuwe wijzerplaten, Palette en Snoopy, en is er een focus op widgets. Zo is er een slimme stapel (smart stack) van widgets, die de meest belangrijke informatie bevat. De complete changelog kan hieronder worden gevonden.
LotR-game Tales of the Shire verschijnt in 2024 voor console en pc
2 dagen
Wētā Workshop en Private Division hebben het The Lord of the Rings-spel Tales of the Shire aangekondigd. De bedrijven willen pas volgend jaar meer over het spel bekendmaken. Bij de aankondiging is een korte teaser gepubliceerd.
Shutter Encoder 17.5
2 dagen
Shutter Encoder is een gratis programma waarmee videobestanden kunnen worden bewerkt en geconverteerd. Het heeft een uitgebreide lijst met mogelijkheden, te lang om hier op te noemen. De video onder dit artikel laat in het kort de belangrijkste zien. Het programma is beschikbaar voor Windows, macOS en Linux, en wordt actief ontwikkeld. Het toont geen advertenties, voegt geen watermerk toe en is ook in het Nederlands te gebruiken. De auteur leeft geheel van donaties. Zojuist is versie 17.5 beschikbaar gekomen en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 17.5:
Nintendo-accounts krijgen passkeys-ondersteuning voor wachtwoordloos inloggen
2 dagen
Nintendo laat gebruikers sinds woensdag passkeys registreren voor hun account om deze extra te beveiligen. Deze kunnen worden gebruikt om in te loggen in plaats van met een e-mailadres, gebruikersnaam of wachtwoord.
Amazon Prime Video krijgt volgend jaar advertenties, nog niet in Benelux
2 dagen
Amazon Prime Video krijgt begin 2024 in bepaalde landen advertenties. Het bedrijf zegt zo te kunnen investeren in het platform en nieuwe content, zonder de prijs te hoeven verhogen. Er komt wel een advertentievrij abonnement dat 3 dollar per maand extra kost.

Intel krijgt nieuwe EU-boete van 376 miljoen euro om benadelen van AMD voor 2009
2 dagen
De Europese Commissie heeft Intel opnieuw beboet om een machtsmisbruikzaak uit 2009. Intel betaalde pc-verkopers destijds om alleen computers met Intels x86-processors te verkopen en dus niet pc's met AMD-cpu's te verkopen. Een Europees Hof vernietigde eerder een boete hierom.
BCC is failliet verklaard door rechtbank
2 dagen
De elektronicaketen BCC is failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Dit bevestigt de rechtbank na eerdere berichten dat BCC op donderdag faillissement had aangevraagd. De naar schatting duizend werknemers van de keten verliezen hun baan.
CudaText 1.199.0
2 dagen
Versie 1.199.0 van CudaText is uitgekomen. Deze opensource- en crossplatform teksteditor is beschikbaar voor Windows, Linux, macOS, BSD en Solaris. Het heeft uitgebreide mogelijkheden die met name voor softwareontwikkelaars interessant zijn. Het is ontwikkeld in Object Pascal, start snel en door middel van Python-add-ons kan de functionaliteit verder worden uitgebreid. Het programma wordt actief ontwikkeld en regelmatig verschijnen er nieuwe versies. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: Added:

Pagina's

Abonneren op tweakers