tweakers

753 nieuwsberichten gevonden
Microsoft gaat Web Content Filtering zonder licentie aanbieden in Defender ATP
1 uur
Microsoft implementeert in de toekomst Web Content Filtering in alle versies van het enterprisepakket van Defender Advanced Threat Protection. Gebruikers hoeven daarvoor geen extra partnerlicentie af te nemen.
Marantz onthult vier receivers met enkele hdmi 2.1-aansluiting
1 uur
Marantz introduceert vier receivers die hdmi 2.1 ondersteunen. Alle receivers beschikken over een enkele aansluiting waarmee passthrough van 4k-beelden in combinatie met 120Hz of 8k-video op 60Hz mogelijk is.
Samsung ontwikkelt 2d-materiaal voor isolatie dram- en nand-interconnects
1 uur
Samsung meldt tweedimensionaal amorf boornitride ontwikkeld te hebben met eigenschappen die het materiaal geschikt maken als isolator voor chipinterconnects. Een laagje van het materiaal zou elektrische verstoring van interconnects goed kunnen tegengaan.
Continuous delivery, zoeken in dm's en een bugbash - Development-iteratie #185
2 uur
Development-iteratie #185 is afgerond. In deze iteratie zijn we gestart met het toepassen van continuous delivery, hebben we het mogelijk gemaakt om te zoeken in dm's, is een lijst met bugs weggewerkt en zijn er verbeteringen achter de schermen gedaan.
Moederbedrijf van TransIP en Combell neemt SuperHosting over
2 uur
Team.blue, het fusiebedrijf van TransIP en Combell, heeft het Bulgaarse hostingbedrijf SuperHosting overgenomen. Met de overname wil Team.blue zijn positie op de Centraal- en Oost-Europese markt versterken.
Belgisch samenwerkingsproject print met 3d-betonprinter huis op locatie
2 uur
Een Belgisch samenwerkingsproject heeft in Westerlo in de provincie Antwerpen een betonnen huis gebouwd met een 3d-printer. Volgens het project is het voor het eerst dat een huis met een verdieping op de locatie zelf met een printer wordt vervaardigd.
'Verenigd Koninkrijk weert Huawei misschien dit jaar al uit 5g-netwerk'
3 uur
De Britse veiligheidsdienst GCHQ zou de Britse premier deze week een rapport tonen waarin staat dat Huawei niet-vertrouwde technologie gaat gebruiken. Door recente sancties van de VS kan Huawei niet langer gebruikmaken van bepaalde Amerikaanse chips.
Shadow Warrior 3 komt in 2021 uit en krijgt teasertrailer
3 uur
De Poolse ontwikkelaar Flying Wild Hog en de uitgever Devolver Digital hebben Shadow Warrior 3 aangekondigd. De game zal in de loop van volgend jaar uitkomen en de aankondiging gaat gepaard met een teasertrailer waarin hoofdpersoon Lo Wang weer is te zien.
België wil corona-app in september landelijk uitbrengen
4 uur
Het Belgische Interfederaal Comité voor Testing & Tracing hoopt vanaf september een corona-trackingapp beschikbaar te hebben die voor alle Belgische deelstaten werkt. De Belgische app gaat het Duitse systeem gebruiken en werkt op basis van anonieme bluetoothhandshakes.

ScreenToGif 2.26
4 uur
Versie 2.26 van ScreenToGif is uitgekomen. Met deze opensourceapplicatie kunnen de handelingen op het scherm of de beelden van de webcam kunnen worden opgenomen. Het resultaat kan eventueel worden bewerkt met de ingebakken editor en vervolgens worden opgeslagen als een geanimeerde gif-afbeelding of filmbestand. Het programma is afhankelijk van .Net 4.8 en de download is dan ook minimaal. Ook kan het worden gebruikt zonder het eerst te hoeven installeren. ScreenToGif wordt actief ontwikkeld en met grote regelmaat verschijnen er nieuwe versies. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What's new?
Onderzoek: vrijwel alle routers voor thuisgebruik hebben verouderde software
5 uur
Duitse beveiligingsonderzoekers concluderen dat vrijwel alle routers voor thuisgebruik niet up-to-date zijn. De onderzoekers keken naar 127 routers en vonden overal verouderde software, ontbrekende securitypatches en simpele beveiligingsfouten.
VS bekijkt weren Chinese apps zoals TikTok
5 uur
De regering van de Verenigde Staten bekijkt het uit het land verbannen van Chinese apps voor sociale media, zoals TikTok. Dat meldt de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Mike Pompeo, zonder details te geven. TikTok zelf trekt zich terug uit Hongkong.
Clonezilla 2.6.7-28
6 uur
Clonezilla is een opensourceprogramma waarmee diskimages kunnen worden gemaakt. Het is onder andere mogelijk om backups van partities of van de hele harde schijf te maken, of een kopie van een harde schijf: een zogeheten kloon. Clonezilla is daarmee een opensourcevariant van Macrium Reflect en Acronis True Image. Het geheel is gebaseerd op een Debian-distributie en het maakt gebruik van DRBL, Partclone en udpcast. Clonezilla live is bedoeld voor losse computers, terwijl er met Clonezilla server en SE tot wel veertig computers tegelijk van een image voorzien kunnen worden. Met versienummer 2.6.7-28 is een nieuwe stabiele uitgave van Clonezilla verschenen en de changelog hiervan ziet er als volgt uit: Enhancements and changes:
Gerucht: Microsoft polst overname Warner Bros. Interactive Entertainment
6 uur
Microsoft zou volgens geruchten interesse hebben getoond in een overname van Warner Bros. Interactive Entertainment. Daarmee zou Microsoft studio's die verantwoordelijk zijn voor onder andere Batman- en Mortal Kombat-games in handen krijgen.
Consumentenbond wil dat Facebook gebruikers compenseert voor schenden privacy
7 uur
De Consumentenbond en de Data Privacy Stichting hebben Facebook gedagvaard in een poging om het socialenetwerkbedrijf te dwingen gebruikers te compenseren voor het schenden van hun privacy. De bond roept consumenten op de actie te steunen.
Google Docs, Sheets en Slides voor Android krijgen donkere modus
17 uur
Google begint met het beschikbaar maken van een donkere modus voor Google Docs, Sheets en Slides. De ondersteuning voor een donker thema wordt vanaf maandag geleidelijk aan beschikbaar gemaakt voor Android-gebruikers.
Makers van LA Noire: The VR Case Files werken aan vr-titel voor Rockstar
17 uur
De ontwikkelaar van de eind 2017 uitgekomen virtual reality-game L.A. Noire: The VR Case Files werkt aan een nieuwe titel. Het gaat volgens de studio om een aaa-titel, specifiek een vr-game met een open wereld.
WhatsApp, Twitter en Telegram schorten medewerking op aan dataverzoeken Hongkong
18 uur
Whatsapp, Facebook, Twitter en Telegram werken ieder geval voorlopig niet meer mee aan verzoeken vanuit Hongkong om gebruikersdata te overhandigen. Daartoe is besloten naar aanleiding van de repressie in Hongkong als gevolg van de Chinese veiligheidswet.

Pc-spelers klagen over prijsverhogingen Horizon Zero Dawn als gevolg vpn-gebruik
19 uur
Spelers geïnteresseerd in Horizon Zero Dawn voor de pc klagen dat in een dozijn landen de prijzen van de game fors verhoogd zijn op Steam. Dat zou het gevolg zijn van spelers uit andere landen die een vpn-verbinding gebruiken om het spel veel goedkoper aan te schaffen.
Microsoft houdt op 23 juli evenement voor tonen Xbox Series X-games
20 uur
Microsoft houdt op 23 juli een evenement waarbij het bedrijf beelden van verschillende games zal tonen die voor de Xbox Series X uit zullen komen. De livestream van het evenement begint om 18:00 uur Nederlandse tijd.
Insta360 One R 1.1.43
20 uur
Insta360 heeft voor zijn One R-actiecamera's nieuwe firmware uitgebracht, met 1.1.43 als versienummer. Dit is een modulaire camera met een resolutie van 5312x3552 pixels voor foto's of 5312x2988 pixels op 30fps voor video. De camera kan ook aangesloten worden op de iPhone 8, 11, X, XS en XR of een Android-apparaat met usb-otg, op basis van een soc als de Qualcomm 845 / Kirin 980 / Exynos 9810 of recenter. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: Changes in vrsion 1.1.43
Consortium brengt hevc-opvolger h.266 uit en in herfst komen software-encoders
21 uur
Een consortium van meerdere bedrijven, organisaties en een aantal grote namen uit de techsector hebben h.266 of Versatile Video Coding officieel uitgebracht. Deze videocodec vormt de opvolger van h.265 of hevc. Fraunhofer HHI komt in de herfst met de eerste software-encoders.
Jonsbo toont 'open frame'-behuizing MOD5
22 uur
Jonsbo heeft afbeeldingen en details van zijn MOD5-behuizing online gezet. Het gaat om een zogenaamd open frame-ontwerp: een kast die niet is afgesloten. De opvallende verschijning biedt ruimte aan negen 120mm-ventilators.
Netgear Orbi AX4200-meshrouter met een of twee satellieten kost 500 en 700 euro
22 uur
Netgear heeft de europrijzen en verkrijgbaarheid van zijn Orbi AX4200-meshrouter bekendgemaakt. De RBK753-uitvoering, die bestaat uit een router en twee satellieten, kost 700 euro en verschijnt op 29 juli. De RBK752 met één satelliet volgt op 5 augustus voor 500 euro.
BKR krijgt boete van 830.000 euro wegens geld vragen voor inzage dossier
1 dag
Het Nederlandse Bureau Krediet Registratie krijgt een boete van 830.000 euro omdat het geld vroeg aan mensen om versneld hun eigen dossiers in te zien. Voor gratis inzage werden hoge drempels opgeworpen. Het BKR vecht de boete aan bij de rechter.
Verlaging btw-tarief op e-books heeft niet geleid tot lagere prijzen
1 dag
De btw-tariefverlaging van 21 naar 9 procent die dit jaar is ingevoerd voor e-books en digitale kranten, heeft niet geleid tot lagere prijzen. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. De prijzen daalden in januari licht, maar zijn inmiddels weer hetzelfde als voor de verlaging.
Half uur aan gameplaybeelden van Assassin's Creed Valhalla lekt uit
1 dag
Op YouTube en andere videostreamingsites zijn gameplaybeelden van Assassin's Creed Valhalla te zien. Het gaat om een half uur aan videomateriaal. Ubisoft probeert de beelden offline te halen; de uitgever wil de gameplay komende zondag zelf onthullen.

Beveiligingsbedrijf linkt recente skimmingaanvallen aan Noord-Koreaanse hackers
1 dag
Verschillende prominente Magecart-skimaanvallen op webshops zouden worden uitgevoerd door Noord-Koreaanse staatshackers. Een beveiligingsbedrijf koppelt verschillende aanvallen aan de Hidden Cobra-groep, ook bekend als Lazarus.
Productie van chipfabrikant X-Fab ligt stil na gerichte cyberaanval
1 dag
De Belgisch-Duitse chipfabrikant X-Fab heeft de productie in alle zes zijn fabrieken wereldwijd stilgelegd. Dat doet het bedrijf uit voorzorg nadat het werd getroffen door een gerichte cyberaanval. Wanneer de productie verder kan, is niet duidelijk.
Ernstig lek in F5's BIG-IP-apparatuur maakt remote code execution mogelijk
1 dag
Onderzoekers hebben een grote kwetsbaarheid gevonden in BIG-IP-netwerkapparatuur van F5. Inmiddels zijn er ook proofs-of-concept uitgebracht waarmee onder andere een authenticatieloze remote code execution kan worden uitgevoerd. Er zijn actieve aanvallen waargenomen.

Pagina's

Abonneren op tweakers