tweakers

5067 nieuwsberichten gevonden
'Apple is in vergevorderde overnamegesprekken met Intel voor modemdivisie'
1 uur
Apple zou in gesprek zijn met Intel om diens modemdivisie over te nemen. De gesprekken zouden al in een vergevorderd stadium zijn, en er zou een miljard dollar met de overname zijn gemoeid.
WhatsApp komt uit voor KaiOS
1 uur
WhatsApp heeft een versie van de chat-app uitgebracht voor KaiOS, het besturingssysteem van onder andere de goedkope Nokia-featurephones. De applicatie is te downloaden in de KaiStore, en wordt in de toekomst standaard op de telefoons meegeleverd.
Tor Project werkt samen met Mozilla aan Tor-modus in Firefox
15 uur
Firefox krijgt mogelijk een Tor-modus zodat gebruikers anoniem op internet kunnen. De makers van de Tor-browser werken naar eigen zeggen aan zo'n modus die apart kan worden gedownload in de browser.
Prijzengeld Dota 2-toernooi The International overstijgt dertig miljoen dollar
16 uur
De totale pot voor het prijzengeld voor het grote, jaarlijkse Dota 2-toernooi The International bevat momenteel meer dan dertig miljoen dollar. Daarmee is The International wat het in totaal te winnen prijzengeld betreft, 's werelds grootste e-sportstoernooi van dit jaar.
Microsoft investeert miljard dollar in OpenAI
17 uur
Microsoft gaat een samenwerking aan met non-profitorganisatie OpenAI. De techgigant investeert een miljard dollar en gaat samen met de organisatie een hardware- en softwareplatform voor kunstmatige intelligentie binnen Azure bouwen.
'Huawei heeft in het geheim 3g-netwerk in Noord-Korea opgezet'
17 uur
Huawei heeft tussen 2008 en 2016 volgens onderzoek van The Washington Post in Noord-Korea een 3g-netwerk opgezet en geholpen bij het onderhoud daarvan. Dat gebeurde via het Chinese bedrijf Panda International, dat de apparatuur aan de dictatuur leverde.
India lanceert sonde en rover naar de maan
19 uur
India heeft zijn tweede maanmissie gelanceerd. Chandrayaan-2 is de tweede missie van het land richting de maan, en de eerste die een landing op de maan moet bewerkstelligen. De missie bestaat uit een sonde, een lander en een rover.
Chinese studio achter succesvolle smartphonegames maakt Pokémon-spel
19 uur
De Chinese internetgigant Tencent gaat een nieuwe Pokémon-game maken in samenwerking met The Pokémon Company. Het spel wordt gemaakt door TIMI Studio, de studio die achter mobiele kaskrakers als Arena of Valor en PUBG Mobile zit.
F1-coureurs Max Verstappen en Lando Norris winnen 24-uursrace Spa in iRacing
19 uur
Een team met onder andere Max Verstappen en Lando Norris heeft de virtuele 24-uursrace op Spa Francorchamps in de game iRacing gewonnen. De jonge F1-coureurs staan bekend om hun rijkunsten in simulators naast hun prestaties op de baan.

Respawn gaat detecteren of consolegamer Apex Legends met muis en keyboard speelt
21 uur
Respawn Entertainment, de ontwikkelaar van Apex Legends, is bezig met het testen van verschillende methodes om te detecteren of spelers een muis en toetsenbord gebruiken om het spel op hun PlayStation 4 of Xbox One te spelen.
KPN wil naam Xs4all niet overdragen aan gehandicaptenstichting
21 uur
KPN wil zijn merknaam Xs4all niet geven aan de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Die stichting deed een oproep en plaatste een krantenadvertentie met het verzoek aan KPN om de naam te doneren.
Onderzoekers vinden lek in VLC dat remote code execution mogelijk maakt
21 uur
Onderzoekers hebben een lek ontdekt in mediaspeler VLC waarmee van een afstand code kan worden uitgevoerd. Het gaat volgens de ontdekkers om een buffer-overflowlek. VLC werkt inmiddels aan een patch, maar die is nog niet beschikbaar.
Asus presenteert ROG Phone II met 120Hz-oledscherm en 6000mAh-accu
22 uur
Asus heeft zijn ROG Phone II aangekondigd. De gamesmartphone krijgt een oledpaneel met een resolutie van 2340x1080 pixels en een verversingssnelheid van 120Hz. De soc is een Snapdragon 855 Plus. Of het toestel uitkomt in Nederland en België, is nog niet bekend.
Nintendo wordt aangeklaagd vanwege problemen met joysticks op Joy-Cons
22 uur
Een Amerikaans advocatenbureau is een collectieve zaak tegen Nintendo begonnen vanwege problemen die bezitters van de Switch kunnen ervaren met de Joy-Con-controllers. Het gaat over de werking van de joysticks.
Sailfish OS 3.1.0
23 uur
Jolla heeft een update van zijn Sailfish OS uitgebracht met 3.1.0.11 als het volledige versienummer. Voor de naam van deze uitgave is gekozen voor Seitseminen, een nationaal park ongeveer 50km ten noorden van Tampere in Finland. Sailfish kan gebruikt worden op toestellen van Jolla, de Sony Xperia X en XA2, en de Gemini PDA. De aankondiging ziet er als volgt uit: [release notes] 3.1.0 Seitseminen Sailfish OS 3.1 is our biggest update since the launch of Sailfish 3 last year. It features redesigns of many core apps, including People, Phone, Messages, and Clock, driven by extensive UX studies. It also brings small changes to the look of the documents and gallery apps. This all aims to make Sailfish more intuitive, encouraging a more natural usage of the device. The other big focus for this update is security: we introduce disk encryption support (to be rolled out to devices in phases), VPN changes to ensure that your traffic is secure from the first moment you use your phone, and enhanced isolation of many system APIs and functionalities. With many bugfixes and improvements to its Android™ App Support, plus the addition of fingerprint authentication, this update brings Sailfish X for Xperia XA2 officially out of beta! Many thanks to you our active contributors for your feedback and proposals. Release Highlights This list contains examples of new features (and some bug fixes) added to Sailfish OS, compared to the previous public release 3.0.3. The instructions for installing Sailfish OS to Sony Xperia X and XA2 devices are here - covering Windows, Linux, and macOS. IMPORTANT: Do not update your XA2 device to Android 9, or else there is a risk that installing Sailfish OS would brick your device. The supported Sony Xperia XA2 models are (no change here):
Serato DJ Pro 2.2 / Lite 1.2
23 uur
Serato heeft updates van zijn Serato DJ Pro en Serato DJ Lite uitgebracht, met 2.2 voor de Pro-smaak en 1.2 voor de Lite-smaak als versienummers. Beide zijn de doorontwikkeling van Serato DJ en Serato DJ Intro, die op hun beurt weer de doorontwikkeling van Serato Scratch Live en ITCH waren. Een overzicht van de mogelijkheden en de verschillen tussen de Pro en Lite uitgaven is op deze pagina te bekijken. De lijsten met veranderingen voor deze uitgaven zien er als volgt uit: Serato DJ Pro 2.2 New Features
Linux Mint 19.2 bèta
23 uur
Versie 19.2 bèta van Linux Mint is uitgekomen. Linux Mint is een op Ubuntu gebaseerde distributie en versie 19 krijgt extra lange ondersteuning mee, tot 2023. Het is binnen te halen met een Cinnamon-, Mate- of Xfce-desktopomgeving in zowel 32- als 64bit-uitvoeringen. De releasenotes melden de volgende vernieuwingen: Linux Mint 19.2 “Tina” – BETA Release Linux Mint 19.2 is a long term support release which will be supported until 2023. It comes with updated software and brings refinements and many new features to make your desktop even more comfortable to use. New features: This new version of Linux Mint contains many improvements. For an overview of the new features please visit: “What’s new in Linux Mint 19.2 Cinnamon“. “What’s new in Linux Mint 19.2 MATE“. “What’s new in Linux Mint 19.2 Xfce“. Important info: The release notes provide important information about known issues, as well as explanations, workarounds and solutions. To read the release notes, please visit: “Release Notes for Linux Mint 19.2 Cinnamon” “Release Notes for Linux Mint 19.2 MATE” “Release Notes for Linux Mint 19.2 Xfce”
SOGo 4.0.8
23 uur
Scalable OpenGroupware.org maakt gebruik van de broncode van OpenGroupware.org en richt zich op het delen van agenda's, contactpersonen en e-mails. Daarnaast is het volgens de ontwikkelaars goed schaalbaar en kan het via een webinterface worden aangesproken. Verder worden aangepaste versies van Mozilla Thunderbird en Lightning meegeleverd als client. Er kunnen ook andere clients worden gebruikt, zoals Microsoft Outlook, of mobiele apparaten. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina, waar de documentatie te vinden is. SOGo 4.0.8 is verschenen met de volgende aanpassingen: SOGo v4.0.8 released The Inverse team is pleased to announce the immediate availability of SOGo v4.0.8. This is a minor release of SOGo which focuses on improved stability over previous versions. Enhancements

Sophos XG Firewall 17.5 MR7
23 uur
Sophos heeft een nieuwe versie vrijgegeven van zijn XG Firewall met 17.5 MR7 als versienummer. Deze software wordt zowel op fysieke hardware als in een soft-appliance voor VMware, Hyper-V, Xen en KVM geleverd. Naast de betaalde varianten voor bedrijven biedt Sophos deze firewall voor thuisgebruik zonder kosten aan, zoals op deze pagina te lezen is. Voor de verschillende image- en updatebestanden kun je terecht op het MySophos-portaal. De aankondiging van deze uitgave ziet er als volgt uit: SFOS 17.5 MR7 Released Hi XG Community! We've released SFOS v17.5.7 MR7 for the Sophos XG Firewall. Initially, the firmware will be available by manual download from your MySophos account. We then make the firmware available via auto-update to a number of customers, which will increase over time. Issues Resolved in SF 17.5 MR7
Ziggo-klanten kunnen extra Mediabox Next afnemen voor vijf euro per maand
1 dag
Ziggo biedt vanaf maandag klanten de mogelijkheid om een extra Mediabox Next te bestellen. Dat kost vijf euro per maand en klanten kunnen maximaal twee extra settopboxen afnemen. Ziggo's nieuwe settopbox ondersteunt 4k-video en hdr-weergave.
'Google schikt voor 13 miljoen dollar in zaak over dataverzameling Street View'
1 dag
Google komt in de Verenigde Staten mogelijk weg met het betalen van een schikking van 13 miljoen dollar voor het privacyschandaal uit 2010 rondom de verzameling van privégegevens via Street View-auto's. Een rechter moet de schikking nog goedkeuren.
Delft Hyperloop haalt geen snelheidsrecord in SpaceX-competitie door probleem
1 dag
Het studententeam Delft Hyperloop is er zondag niet in geslaagd om een snelheidsrecord te breken bij de SpaceX-competitie. Dat mislukte omdat er een communicatieprobleem optrad waardoor de noodremmen geactiveerd moesten worden.
Malware in je slimme huis
1 dag
Eens in de zoveel tijd wordt er weer eens gewaarschuwd voor malware op je slimme thermostaat of je smart-tv, maar in de praktijk komen virussen in Internet of Things-apparaten amper voor. Er is namelijk geen droog brood mee te verdienen.
'Equifax betaalt 700 miljoen dollar voor gebrekkige security persoonsgegevens'
1 dag
De Amerikaanse kredietbeoordelaar Equifax gaat naar verluidt rond de 700 miljoen dollar betalen aan vergoedingen voor de gebrekkige beveiliging van persoonsgegevens van miljoenen Amerikanen. Die gegevens werden in 2017 buitgemaakt.
Eerste Anno 1800-dlc voegt crafting en onderzee-expedities toe
1 dag
Anno 1800 krijgt zijn eerste dlc-pakket. Het heet Sunken Treasures en brengt een nieuw personage, crafting, een speelveld en onderzee-expedities met zich mee. De nieuwe map is driemaal zo groot als de grootste die de game nu te bieden heeft.
Hackers maken 7,5TB data buit bij zakelijk contact Russische inlichtingendienst
1 dag
Een aannemer van de Russische inlichtingendienst FSB is gehackt. Bij het bedrijf Sytech zijn 7,5TB aan documenten gestolen en de website is beklad. In de bestanden staan projecten beschreven voor onder andere social media scraping en decryptie van Tor-verkeer.
Round-up: de viering van het 50-jarig jubileum van de maanlanding op het web
1 dag
De mens zette zondag 50 jaar geleden om 05:56 Nederlandse tijd voor eerst een stap op de maan. 'One small step for man, one giant leap for mankind', waren Neil Armstrong's woorden terwijl hij die eerste stap zette. Hier een round-up van wat het web erover gepost heeft.

Blizzard-medeoprichter Frank Pearce vertrekt bij gamestudio
2 dagen
Blizzard-medeoprichter Frank Pearce gaat de gamestudio na 28 jaar verlaten. De man gaat met pensioen. Hij is met de stap de tweede oprichter in minder dan een jaar die een punt zet achter zijn carrière bij de bekende spellenmaker.
Netflix toont eerste teaser van The Witcher-serie
2 dagen
Netflix heeft een eerste teaser van de aankomende serie van The Witcher online gezet. Geralt of Rivia, vertolkt door Henry Cavill, maar ook Yennefer en Ciri passeren de revue. Het verhaal in de serie lijkt zich ten tijde van The Witcher 3 af te spelen.
Tinder probeert betalen via Play Store te voorkomen ten faveure van creditcard
2 dagen
Tinder voor Android probeert in zijn nieuwste appversie gebruikers niet via de Google Play Store te laten betalen voor Tinder Plus, maar direct met de creditcard. Zo hoeft Tinder niet 30 procent van de omzet aan Google af te dragen.

Pagina's

Abonneren op tweakers