tweakers

2836 nieuwsberichten gevonden
Denemarken gaat drone inzetten om zwaveluitstoot van scheepvaart te controleren
32 min
De Deense scheepvaartautoriteit gaat in de komende maanden een grote drone inzetten om te controleren of de schepen in Deense wateren voldoen aan de wettelijke limieten van de uitstoot van zwavel.
'Computerbug droeg bij aan snelle verspreiding van het vuur bij Notre-Dame'
1 uur
Een computerbug heeft wellicht een rol gespeeld bij de snelle verspreiding van het vuur dat een aanzienlijk deel van de Notre-Dame in Parijs heeft verwoest. Definitieve duidelijkheid hierover zal nog even op zich laten wachten.
Hubble viert 29e verjaardag met foto van zandlopervormige Zuidelijke Krabnevel
2 uur
Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover: de Hubble-telescoop wordt op 24 april 29 jaar. Het is dan precies 29 jaar geleden dat de telescoop werd gelanceerd. Ter ere van deze 'verjaardag' hebben de NASA en ESA een gekleurde foto van de Zuidelijke Krabnevel gepubliceerd.
Toyota en Softbank steken samen een miljard dollar in Ubers zelfrijdende tech
2 uur
Toyota, Denso en de SoftBank Vision Fund investeren gezamenlijk een miljard dollar in Ubers Advanced Technologies Group, het onderdeel van Uber dat technologie voor zelfrijdende auto's ontwikkelt. Denso maakt auto-onderdelen en is in handen van Toyota.
Zelflerende ai wint van 's werelds bekendste schaakengine
3 uur
Schaakengine Lc0 heeft de Computer Chess Championship op zijn naam gezet. Het is de eerste keer dat een schaakengine, die zichzelf heeft leren schaken door middel van machine learning, het toernooi wint.
Netflix test optie om willekeurig afleveringen af te spelen
3 uur
Netflix test een Random Episode-optie om een willekeurige aflevering uit een serie te kijken. Dat schrijft Android Police op basis van een lezerstip. Voor zover bekend werkt de functie alleen in de Android-app.
Franse chatapp voor ambtenaren was toegankelijk voor buitenstaanders door bug
3 uur
Een op privacy gerichte communicatieapp van de Franse overheid is vrijwel direct na de release gekraakt. De Franse overheid had Tchap ontwikkeld als interne berichtendienst, maar een beveiligingsonderzoeker wist al snel zelf toegang tot de dienst te krijgen.
HP brengt zijn eerste 15,6"-Chromebook uit
4 uur
HP introduceert een nieuwe zakelijke Chromebook. De laptop is de eerste Chromebook van HP met een 15,6''-scherm en numpad. HP vermeldt dat de laptop binnenkort in de VS in de verkoop zal gaan voor een beginprijs van 450 dollar.
Google Chrome krijgt mogelijk Reader Mode voor vereenvoudigde webpagina's
5 uur
De Google Chrome-testversie Canary heeft een ingebouwde Reader Mode. Met deze leesmodus kunnen gebruikers vereenvoudigde versies van webpagina's bekijken. Daarbij zijn alleen afbeeldingen, films en tekst te zien. Inhoud als advertenties en animaties komt dan te vervallen.

LibreOffice 6.2.3
5 uur
De Document Foundation heeft de derde update voor versie 6.2 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 6.2 treffen we onder meer een nieuw menu met tabbladen aan en hebben de iconen in het klassieke menu ook een opfrisbeurt gekregen. Verder kan het beter overweg met EMF+ vector-afbeeldingen van Microsoft Office, is de manier waarop veranderingen in documenten worden bijgehouden veranderd wat tot flinke prestatieverbeteringen leidt en kunnen cellen uit Calc nu probleemloos in Writer worden ingevoegd. Versie 6.2.3 kende twee release-candidates waarin 92 verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed in 6.2.3 rc1:
Nintendo Switch komt beschikbaar in deel van China
6 uur
Een Chinese provincie heeft toestemming gegeven voor de levering van de Nintendo Switch in de regio. Het is de eerste keer dat de draagbare console op de lucratieve Chinese markt beschikbaar komt.
Bandcamp laat artiesten hun eigen vinylplaten persen via crowdfunding
7 uur
Bandcamp heeft een dienst aangekondigd waarmee artiesten een crowdfundingcampagne kunnen starten om hun muziek uit te geven op vinyl. De online muziekwinkel, gericht op onafhankelijke artiesten, neemt de financiering, het persen en de distributie van de platen voor zijn rekening.
Ontwikkelaars opensource-emulatiesoftware klagen over gebruik Capcom Home Arcade
8 uur
Ontwikkelaars van de niet-commerciële opensource-emulatiesoftware waar de Capcom Home Arcade gebruik van maakt, klagen over het gebruik van de emulatiesoftware in de miniconsole. Zij klagen dat ze niet vooraf waren ingelicht over de plannen. Een enkeling dreigt code in te trekken.
Instagram experimenteert met functie die het aantal likes onzichtbaar maakt
8 uur
Instagram is bezig met het testen van een functie die het aantal likes op een bericht onzichtbaar maakt voor de volgers van het account. Dit moet ervoor zorgen dat gebruikers zich meer gaan richten op de boodschap zelf en minder op het aantal likes. De functie is nog niet geactiveerd.
Google gaat inloggen via embedded browsers blokkeren
9 uur
Google gaat de mogelijkheid om in te loggen via embedded browsers blokkeren. Vanaf juni werken logins via embeddedbrowserframeworks niet meer. Het bedrijf wil gebruikers zo beschermen tegen man-in-the-middle-aanvallen.
Microsoft stopt vier jaar eerder dan voorheen gemeld met app-updates Windows 8
9 uur
Microsoft heeft een vorig jaar gepubliceerde mededeling stilletjes aangepast om duidelijk te maken dat Windows 8 vanaf 1 juli dit jaar geen app-updates meer krijgt. Oorspronkelijk stond er dat dit vanaf 2023 het geval zou zijn.
Firmware-update voegt Dual Remote Controller-modus toe aan DJI Mavic 2-drones
10 uur
DJI heeft nieuwe firmware beschikbaar gesteld die een Dual Remote Controller-modus toevoegt aan de Mavic 2 Pro en Mavic 2 Zoom. Hiermee kunnen gebruikers de drone met twee controllers tegelijk bedienen, waarbij bijvoorbeeld een persoon vliegt en iemand anders de camera bedient.
Emby 4.1
10 uur
Versie 4.1 van Emby Server is uitgekomen. Deze mediaserver voor Windows, Linux, FreeBSD, macOS en diverse nas-apparaten kan content indexeren en serveren aan clients op dezelfde machine, binnen het lokale netwerk of via internet. Tot versie 3.6 was het open source, maar is dat niet langer. Clients zijn beschikbaar voor onder meer voor de eerder genoemde besturingssystemen, maar content kan ook worden bekeken op bijvoorbeeld iOS, Android, Windows Phone en Google TV. Het programma is daarmee vergelijkbaar met Plex Media Server. De release notes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Changes in version 4.1.0.26

Netgear RAX120 1.0.0.84
11 uur
Netgear heeft voor zijn Nighthawk AX12-routers nieuwe firmware uitgebracht. Deze routers, ook wel als RAX120 aangeduid, kunnen zowel op de 2,4GHz- als op de 5GHz-band data verzenden en ontvangen op basis van de 802.11ax-standaard. Daarnaast zijn zes gigabit-ethernetpoorten aanwezig, waarvan er een aan de wankant zit en de andere vijf intern kunnen worden gebruikt, en zijn twee usb 3.0-aansluitingen aanwezig. Het versienummer van de update is 1.0.0.84 en de veranderingen zien er als volgt uit: Version 1.0.0.84 New Features and Enhancements:
IntelliJ Idea 2019.1.1
11 uur
JetBrains brengt verschillende ontwikkelomgevingen uit, zoals CLion gericht op C en C++, DataGrip gericht op sql, PhpStorm gericht op php en IntelliJ Idea gericht op Java. IntelliJ Idea biedt slimme codecompletion, deep-static-analysis, intelligent-refactorings, debugger en een testrunner, en kan ook overweg met Kotlin, Groovy, Coffee- en Actionscript. Voor een overzicht van de mogelijkheden verwijzen we naar deze pagina. IntelliJ Idea is beschikbaar in twee smaken, een gelicentieerde Ultimate-smaak met meer functionaliteit en een gratis opensource-Community-smaak. Voor de Ultimate-smaak zal voor zakelijk- en thuisgebruik betaald moeten worden, maar als de software wordt gebruikt voor onderwijs of niet-commerciële opensourceprojecten, is de licentie gratis. JetBrains heeft IntelliJ Idea 2019.1.1 uitgebracht, met de volgende aankondiging: IntelliJ IDEA 2019.1.1 is Here! Today we are ready to give you the first bug-fix update for v2019.1. Download IntelliJ IDEA 2019.1.1 from the website or update using the Toolbox App. Out of dozens of important fixes this update delivers, here are the most important ones:
'Zonnepanelen leiden tot afvalberg door slechte recyclebaarheid'
11 uur
De industrie voor zonne-energie heeft volgens deskundigen te weinig aandacht voor de recycling van zonnepanelen waardoor er over vijf tot tien jaar een afvalstroom dreigt. Rond die tijd danken de eerste gebruikers hun zonnepanelen af.
VMware ESXi en vCenter 6.7 Update 2
11 uur
Virtualisatie heeft in de laatste jaren een prominente plek veroverd. Bekende namen zijn onder andere Xen en VMware. Het complete platform van VMware heet vSphere en bestaat uit verschillende componenten, zoals vCenter Server, waarmee een complete virtuele omgeving kan worden beheerd, en natuurlijk de hypervisor ESXi, waarop virtuele machines hun werk kunnen doen. Enkele dagen geleden is 6.7 Update 2 van zowel vCenter Server als ESXi uitgekomen met de volgende releasenotes: VMware ESXi 6.7 Update 2 - What's New
Fortnite 8.40
11 uur
Fortnite is een 'co-op survival sandbox game' van ontwikkelstudio Epic Games. De grafische stijl is cartoony en doet denken aan de stijl van games als Team Fortress. Dat legt automatisch de nadruk op spelplezier. Er zijn twee modi in het spel: de door een verhaal gedreven modus 'Save the World', waarvoor momenteel nog betaald moet worden, en de gratis 'Battle Royale'-modus, waarin je het opneemt tegen andere spelers. Het spel kan gespeeld worden op Windows, macOS, de Xbox One, de PlayStation 4, de Nintendo Switch en smartphones. Voor meer informatie verwijzen we naar onze beknopte review. De ontwikkelaars hebben Fortnite 8.40 uitgebracht, met de volgende aankondiging: V8.40 PATCH NOTES - BATTLE ROYALE WHAT’S NEW?
Sony PlayStation 4 6.51
11 uur
Sony heeft eerder dit jaar nieuwe firmware voor de PlayStation 4 uitgebracht. De firmware draagt versienummer 6.51 en is iets meer dan 350MB groot. Downloaden gebeurt bij voorkeur vanuit het updatemenu van de spelconsole zelf, maar kan ook via de website van Sony. De lijst met aanpassingen vermeldt dat de prestaties van het systeem in deze uitgave zijn verbeterd. Deze lijst ziet er als volgt uit: De belangrijkste features in versie 6.51 van de systeemsoftware
Lansweeper 7.1.100.16
11 uur
Om de apparaten in je netwerk in kaart te brengen, kun je gebruikmaken van Lansweeper. Dit programma installeert zich op een Windows-server met IIS en een sql-database, en is in staat om de aanwezige software en hardware te inventariseren in het netwerk zonder dat je daarvoor op elke computer een clientprogramma moet installeren. Alle informatie is vervolgens via een webinterface te raadplegen. Lansweeper is beschikbaar als freeware voor kleine omgevingen en voor grotere omgevingen zal betaald moeten worden. De ontwikkelaar heeft versie 7.1.100.16 uitgebracht en voorzien van de volgende aanpassingen: Our ’19 Spring Release is here The Lansweeper 2019 Spring release significantly expands the number of devices Lansweeper can scan, and expands the depth of data retrieved for assets we already discover. It is our response to an increasingly hybrid work environment. Track PC Performance Performance Counter Scanning add a new dimension to IT asset management, providing an overview of the performance of assets in your network. By scanning Windows CPU, memory, disk and network utilization, you can find and avoid hardware bottlenecks, control hardware spending, and know precisely how many resources you require when moving to a cloud environment. Get a Grip on Plug & Play Devices Another vast addition to the scanning scope is Plug and Play devices. This includes media devices, smart TV's, game consoles, video players and much more. Most of these devices can be scanned without any extra configuration, as Lansweeper has added new protocols to its arsenal, that don't require any credentials to work their magic. Discover Your Cloud-Based Assets Cloud scanning concludes the scanning trifecta of Lansweeper 7.1. More and more IT infrastructure is moving to the cloud, and Lansweeper follows. We now scan assets hosted on the Microsoft Azure and Amazon Web Services platforms. Even with these additions to the scanning scope, we still found new ways to get extra information on the assets Lansweeper already discovers. Unify AD User Information with Office 365 Data Not just infrastructure is increasingly moving to the cloud but so are users and software. Lansweeper now unifies your AD user information with Office 365 information to expand on its centralized overview of all your user data. Besides user pages, Lansweeper now provides an organization tab, with your organization's mailing groups, active licenses, departments, mailboxes, and contacts. Scan Mobile Devices For a start, you can now use Lansweeper to keep track of Android, iOS and Windows Phone mobile devices. Mobile device management can be a headache for IT teams, due to the volume, variety and isolated nature of phones and tablets. But with Lansweeper connected to the Intune mobile device management platform, these devices are no longer the dark matter of your network. The Lansweeper Deepscan Engine To top things off, we have improved the Lansweeper Deepscan Engine. The engine is now less CPU-intensive, and the new scanning algorithms will help you find additional Exchange and SQL server information. The '19 Spring release is our response to an increasingly hybrid network environment. With powerful features and tons of improvements, now's a great time to update your Lansweeper installation and unlock all new features. Version 7.1.100.16, LsPush 7.1.40.1, LsAgent 7.1.100.1, SQL 167
ACM roept webwinkeliers zich te melden met info over prijsafspraken
11 uur
De Nederlandse Autoriteit Consument en Markt roept uitbaters van webwinkels op om zich te melden als zij te maken hebben gehad met leveranciers die hen dwingen om prijzen kunstmatig hoog te houden. Dat zou onder meer gebeuren bij elektronicawinkels.
Teardown toont ontwerp scharnier Samsung Galaxy Fold
12 uur
De eerste teardown van de Samsung Galaxy Fold is online verschenen. Een gebruiker van het Chinese Weibo heeft de smartphone uit elkaar geschroefd. Het scherm aan de buitenkant overleefde de teardown niet.

Amazon komt met gratis versie muziekdienst
12 uur
Amazon is begonnen met het aanbieden van een gratis versie van zijn muziekdienst. Daarmee kunnen klanten luisteren naar geselecteerde playlists met advertenties tussendoor op apparaten met Amazons digitale assistent Alexa.
Calibre 3.41
13 uur
Er is een nieuwe versie van Calibre uitgekomen. Calibre is een opensource-e-book-beheerprogramma en is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Het kan onder meer alle relevante informatie en kaftafbeeldingen opzoeken, en e-boeken converteren om ze geschikt te maken voor de diverse soorten e-readers. Verder kan het programma kranten, tijdschriften en nieuwsartikelen op basis van rss-feeds omzetten in e-bookformaat. Ook kunnen met Calibre boeken worden aangeschaft bij de bekende webwinkels. Normaal gesproken verschijnt er om de andere week op vrijdag een nieuwe versie, maar deze keer zat er wat langer tussen. Dit komt omdat Kovid Goyal momenteen veel tijd spendeert aan de migratie naar Python 3. In versie 3.41 zijn de volgende verbeteringen aangebracht: New features
Motorola Moto G7-serie - Klassieke budgetserie behoudt zijn charme
14 uur
De Moto G-serie bestaat dit jaar uit vier modellen, die onderling telkens een paar tientjes in prijs verschillen. We hebben ze alle vier getest en beoordeeld in deze review.

Pagina's

Abonneren op tweakers