tweakers

661 nieuwsberichten gevonden
Microsoft voegt zoekveld aan taakbalk toe in Windows 11 preview build
4 uur
Microsoft heeft een zoekveld toegevoegd aan de taakbalk in een testversie van Windows 11. De zoekbalk kan op verschillende manieren gepersonaliseerd worden via de instellingen van het besturingssysteem.
Mozilla Firefox 107.0.1
4 uur
Mozilla heeft een update voor versie 107 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. In versie 107 heeft Mozilla onder meer power profiling nu ook beschikbaar gemaakt op Linux en de Intel-versie van macOS. Verder zijn er diverse beveiligingsproblemen verholpen en verbeteringen aangebracht in de developer tools. De changelog voor deze uitgave maakt melding van een handvol bugfixes. Fixed
Hof van Twente eist schadevergoeding van 4 miljoen euro van IT-bedrijf Switch
5 uur
De gemeente Hof van Twente eist een schadevergoeding van ruim 4 miljoen euro van systeembeheerder Switch voor het leveren van 'wanprestaties'. De gemeente werd twee jaar geleden getroffen door ransomware waardoor systemen onbruikbaar werden.
Nederland gaat meedoen aan Europese pilot voor digitaal reisdocument
6 uur
De Europese Commissie wil begin 2023 een proef doen met een digitaal reisdocument. De Nederlandse staatssecretaris van Justitie en Veiligheid, Eric van der Burg, heeft laten weten dat Nederland mee gaat doen aan de pilot.
Gratis Portal RTX-dlc met raytracing en DLSS verschijnt in december
8 uur
Portal with RTX verschijnt in december. Dat maakt Nvidia bekend in een blogpost. De gratis dlc voegt onder meer raytracing toe aan Valves puzzelgame, die in 2007 voor het eerst uitkwam. De update stond aanvankelijk op de planning voor november.
Bullit Group brengt begin volgend jaar smartphone met satellietcommunicatie uit
8 uur
Bullitt Group, die onder meer smartphones uitbrengt onder de merknaam van Cat, brengt in de eerste maanden van volgend jaar een eerste telefoon uit die satellietcommunicatie ondersteunt. Gebruikers kunnen berichten blijven sturen als er geen bereik is.
Arma 3-ontwikkelaar: gebruik ingamebeelden niet om nepnieuws te maken
8 uur
Bohemia Interactive, de ontwikkelaar van Arma 3, roept spelers op om ingamebeelden niet te verspreiden en daarbij de suggestie te wekken alsof het om echte oorlogsbeelden gaat. Het bedrijf is niet blij dat zijn game op deze wijze wordt gebruikt voor nepnieuws en oorlogspropaganda.
Arcadeversie van tennisgame Pong bestaat vijftig jaar
10 uur
Het is alweer vijftig jaar geleden dat de game Pong uitkwam. Het is het eerste product van gameontwikkelaar Atari en kwam eerst uit als een arcadespel. Naar aanleiding van de populariteit van de arcade verscheen drie jaar later de homeconsoleversie.
Intel Core i7-1370P-laptop-cpu met 14 cores verschijnt in Geekbench-database
11 uur
Er is een onaangekondigde Core i7 1370P-cpu voor laptops verschenen in de Geekbench-database. De Core i7-1370P moet beschikken over veertien cores en twintig threads. Het is niet bekend wanneer de cpu officieel uitkomt.

Call of Duty: Warzone is weer beschikbaar met enkel speelveld en twee gamemodi
11 uur
Activision heeft Call of Duty: Warzone Caldera uitgebracht. Dit is de nieuwe naam van het weer beschikbaar gemaakte originele Call of Duty: Warzone, al zijn er minder speelvelden en gamemodi. De opvolger van deze battleroyalegame kwam twee weken geleden uit: Warzone 2.0.
balenaEtcher 1.10.2
12 uur
Versie 1.10.2 van balenaEtcher is uitgekomen. Met dit opensource- en crossplatform-programma kunnen op een eenvoudige en veilige manier OS-images op geheugenkaartjes of USB-sticks worden geflasht. In het selectiescherm laat het alleen geheugenkaartjes of USB-sticks zien, zodat nooit per ongeluk een hardeschijfpartitie wordt overschreven, en na afloop kan de schrijfactie worden gevalideerd. Verder is het ook mogelijk om een image naar meerdere devices tegelijkertijd te schrijven. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes since version 1.7.9
WinSnap 5.3.6
12 uur
NTWind Software heeft versie 5.3.6 van WinSnap uitgebracht. Met dit programma is het mogelijk om screenshots in Windows te maken. Ook kunnen verschillende vensters en opengeklapte pull-downmenu's worden vastgelegd. Verder kunnen er bewerkingen op de afbeeldingen worden uitgevoerd, zoals het toevoegen van een schaduw of een watermerk, en het aanpassen van helderheid en kleuren. De download is klein en een levenslange licentie kost dertig dollar. In deze uitgave de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changelog for WinSnap v5.3.6:
Lansweeper 10.3.1.0
12 uur
Om de apparaten in je netwerk in kaart te brengen, kun je gebruikmaken van Lansweeper. Dit programma werkt op een Windows-machine en is in staat om de aanwezige software en hardware te inventariseren in het netwerk zonder daarvoor op elke computer een clientprogramma te installeren. Alle informatie is vervolgens via een webinterface te raadplegen. Lansweeper is beschikbaar als freeware voor kleine omgevingen en voor grotere omgevingen zal betaald moeten worden. Lansweeper 10.3.1.0 is een kleine release waarin een handvol problemen zijn verholpen. Added:
Samsung ontwikkelt GDDR6W-gpu-geheugen met verdubbelde capaciteit en bandbreedte
12 uur
Samsung introduceert GDDR6W, een nieuw geheugentype dat gebruikmaakt van fan-out-packaging. Daardoor kan een GDDR6W-module met twee keer zoveel geheugen worden uitgerust als GDDR6, terwijl er minder ruimte in beslag wordt genomen.
Sony gaat motioncapturetrackerset Mocopi uitbrengen voor Japanse markt
12 uur
Sony heeft een set met motioncapturetrackers onthuld genaamd Mocopi. De set bestaat uit zes sensoren en werkt met een smartphoneapp, die de bewegingen opneemt. Het gaat omgerekend 345 euro kosten.
Ubisoft brengt The Settlers: New Allies uit op 17 februari 2023 voor pc
14 uur
Ubisoft wil zijn strategiegame The Settlers: New Allies op 17 februari 2023 uitbrengen. Het spel, dat eerst zou worden uitgebracht onder de naam The Settlers, verschijnt eerst voor de pc. Later volgen er versies voor de Xbox-consoles, de PlayStation-consoles en de Nintendo Switch.
Samsung-handelsmerk beschrijft zelfreparatieapp voor smartphones en smartwatches
14 uur
Samsung heeft in de Verenigde Staten een handelsmerk aangevraagd voor een Self Repair Assistant. Met deze app zouden gebruikers advies en informatie kunnen krijgen voor het zelf repareren van onder meer smartwatches en smartphones.
Orion-capsule breekt afstandsrecord, heeft sinds lancering 269.000 mijl afgelegd
15 uur
De onbemande Orion-capsule heeft sinds de lancering 268.563 mijl afgelegd. Dat is omgerekend 432.210km. Volgens NASA is dat de grootste afstand die een ruimtevoertuig dat mensen moet vervoeren ooit heeft afgelegd.

.Actie - Maak met Belsimpel kans om de Google Pixel 7 Pro te reviewen én te winnen
16 uur
Begin oktober heeft Google eindelijk zijn Pixel-smartphones in Nederland verkrijgbaar gemaakt. De gloednieuwe Pixel 7 en Pixel 7 Pro zijn - net als de Pixel 6a, de Pixel Buds A-Series en de Pixel Buds Pro - nu officieel in Nederland verkrijgbaar, bij Belsimpel.
'Microsoft wil Activision Blizzard-deal aanpassen om EC tegemoet te komen'
16 uur
Microsoft is van plan om een aantal toezeggingen te doen in de overname van Activision Blizzard. Dat schrijft Reuters op basis van eigen bronnen. Hiermee wil het bedrijf vooral Europese mededingingstoezichthouders en de Europese Commissie (EC) tegemoetkomen.
ASUS Zenfone 9 vs. Sony Xperia 5 IV - 'Klein', krachtig én compleet
18 uur
Eindelijk zijn er weer wat compacte high-end smartphones op de markt. Kunnen ze het opnemen tegen de grote jongens en zijn ze echt zo goed als de fabrikant beweert?
Apple brengt Oceanic+-duikcomputerapp uit voor Watch Ultra
1 dag
Apple brengt in samenwerking met Huish Outdoors de Oceanic+-duikapp uit voor de Watch Ultra. Met de applicatie kunnen amateurduikers de smartwatch van Apple als duikcomputer gebruiken tot 40 meter diepte. Er is een gratis versie en een betaald abonnement.
WinSCP 5.21.6
1 dag
Versie 5.21.6 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes in WinSCP 5.21.6:
Duitse privacywaakhond: Microsoft 365 nog steeds in strijd met GDPR
1 dag
Microsoft is volgends het Duitse Datenschutzkonferenz nog steeds in strijd met de Europese GDRP-privacyregelgevingen. De privacywaakhond zegt in een recent rapport dat de 365-cloudservices nog te ondoorzichtig omgaan met het verwerken van gebruikersgegevens.
UCheck 4.5.3.0
1 dag
Adlice Software heeft versie 4.5.3.0 van UCheck uitgebracht. Met dit programma, met ondersteuning voor 237 programma's, kan software op de computer up-to-date worden gehouden. Met de gratis uitvoering moet een scan handmatig uitgevoerd worden; de betaalde uitvoering kan dat periodiek automatisch doen en deze kan verder de ondersteunde programma's ook installeren indien deze nog niet op de computer aanwezig zijn. In deze uitgave zijn enkele kleine verbeteringen aangebracht. Changes in version 4.5.3.0:
Rufus 3.21
1 dag
Versie 3.21 van Rufus is uitgekomen. Rufus is een Windows-programma waarmee zelfstartende usb-sticks kunnen worden gemaakt. Handig bijvoorbeeld om een besturingssysteem te installeren, wat sneller gaat vanaf een usb-stick dan van een cd of dvd, om het bios bij te werken of om een systeem te benaderen dat niet meer wil starten. Er is overigens een groot aantal tooltjes waarmee dit gedaan kan worden, maar Rufus beweert één van de snelste in zijn soort te zijn. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 3.21:
EA patenteert algoritme dat samenspelen met tegenstanders bestraft
1 dag
Electronic Arts heeft een patent aangevraagd op een systeem dat automatisch detecteert of spelers samenwerken met tegenstanders. Uiteenlopende informatie uit een game en daarbuiten wordt meegenomen in het beoordelingsproces van het algoritme.

Co-opgame op basis van Starship Troopers komt in 2023 naar de pc
1 dag
Gameontwikkelaar Offworld Industries werkt aan een game met de Starship Troopers-licentie. Starship Troopers: Extermination wordt een co-op first person shooter waarin twaalf spelers bases moeten verdedigen tegen horden gigantische, insectachtige aliens.
Zoom 5.12.9
1 dag
Versie 5.12.9 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer onlinevergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de gangbaarste besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en betaalde uitvoering met meer mogelijkheden. Het programma is sinds kort ook in het Nederlands is te gebruiken. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden. General features
Meta krijgt 265 miljoen euro AVG-boete om gescrapete data van 533 miljoen users
1 dag
De Ierse privacytoezichthouder DPC heeft Meta een boete opgelegd van 265 miljoen euro. Meta's bedrijf Facebook heeft volgens de DPC de AVG overtreden door gebruikersdata onvoldoende te beveiligen toen in april 2021 een dataset met bijna 533 miljoen gebruikers verscheen.

Pagina's

Abonneren op tweakers