tweakers

788 nieuwsberichten gevonden
Volledige port TimeSplitters 2 blijkt verborgen in arcadekast in Homefront-game
1 uur
Het blijkt dat TimeSplitters 2, een bekende fps-game uit 2002, in zijn volledigheid speelbaar is in Homefront: The Revolution uit 2016. Een ontwikkelaar aan die game heeft in het geheim het gehele spel in een arcadekast gestopt.
NRC: NCTV volgt burgers zonder bevoegdheid met nepaccounts op sociale media
2 uur
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding volgt volgens NRC al 'jarenlang' personen in Nederland op sociale media door middel van nepaccounts. Vergaarde informatie werd verder verspreid naar andere autoriteiten. Die bevoegdheid heeft de NCTV echter niet.
Wine 6.6
3 uur
Er is met versienummer 6.6 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten tot er een aantal nieuwe functies klaar is. Een paar keer per jaar verschijnt er een stabiele uitgave. De database met applicaties die onder Wine werken, al dan niet met behulp van kleine aanpassingen, bevat op het moment van schrijven 27.820 titels. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: What's new in this release:
MKVToolnix 56.1.0
3 uur
Moritz Bunkus heeft een update voor versie 56 van MKVToolNix uitgebracht. Met dit opensourceprogramma kunnen matroska-bestanden bekeken, bewerkt en worden geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, macOS en diverse Linux-distributies. Deze uitgave moet onder meer problemen verhelpen met hevc en h.265 verhelpen. MKVToolNix v56.1.0 released
Kubernetes 1.21
3 uur
Versie 1.21 van Kubernetes is uitgekomen. Kubernetes is een opensource en cross-platform systeem voor het beheren, implementeren en uitvoeren van applicaties in containers. Het is origineel door Google ontworpen, maar wordt tegenwoordig door de Linux Foundation uitgegeven. Volledige release notes voor versie 1.21 zijn op deze pagina te vinden, dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: CronJobs Graduate to Stable!
Dopamine 2.0.8
3 uur
Versie 2.0.8 van Dopamine is uitgekomen. Dopamine is een opensource audiospeler die tot doel heeft het afspelen van audio zo eenvoudig en mooi mogelijk te maken. Het wordt ontwikkeld voor Windows 7 en hoger, heeft een portable mode, een aanpasbaar uiterlijk, geeft systeemnotificaties en kan eventueel ook vanuit de taakbalk of systemtray worden bediend. Sinds versie 2.0.6 zijn de volgende twee problemen verholpen: Dopamine 2.0.7
FBI arresteert 28-jarige man wegens beramen bomaanslag op Amazon-datacentra
3 uur
De Amerikaanse FBI heeft een 28-jarige man gearresteerd die een bomaanslag op een Amazon-datacenter aan het beramen was. De man postte over zijn plannen op het 'militieforum' MyMilitia en hoopte dat de aanslag 'zo'n 70 procent van het internet' plat zou leggen.
Alibaba krijgt boete van 2,35 miljard euro in China voor misbruik marktpositie
5 uur
Het Chinese Alibaba heeft in zijn thuisland een boete van omgerekend 2,35 miljard euro gekregen voor 'monopolistische zakenpraktijken'. Een van de aanleidingen voor het onderzoek was het feit dat Alibaba verkopers verbiedt om op zijn platform en de concurrent tegelijk te handelen.
Patch My PC 4.2.0.3
5 uur
Versie 4.2.0.3 van Patch My PC is uitgekomen. Dit programma kan controleren of de laatste versies van een groot aantal programma's – waaronder Mozilla Firefox, Java, iTunes, Skype en Adobe Flash – zijn geïnstalleerd. Daarnaast kan het zien welke Windows Updates nog op het systeem ontbreken en welke programma's met Windows meestarten, en kan het programma's verwijderen. Daarmee is Patch My PC vergelijkbaar met SUMo van KC Softwares. Het programma zelf is nog geen twee megabyte groot en hoeft niet te worden geïnstalleerd om zijn werk te kunnen doen. De gebruiker kan zelf aangeven welke updates geïnstalleerd of overgeslagen moeten worden en vervolgens wordt alles met één muisklik opgehaald en geïnstalleerd. Ook kan de taal van de installatie worden opgegeven. In versie 4.0 heeft de interface een opfrisbeurt gekregen en kan er nu makkelijker naar subcategorieën worden gesprongen. Verder is er een contextmenu per applicatie en zijn er weer een boel nieuwe applicaties aan de lijst met ondersteunde programma's toegevoegd. De changelog voor deze uitgave laat de volgende verbetering zien:

EditPad Lite 8.2.2
5 uur
JGsoft heeft versie 8.2.2 van de gratis teksteditor EditPad Lite uitgebracht. Dit programma is niet bedoeld voor programmeurs, die kunnen beter EditPad Pro, RJ TextEd of Notepad++ gebruiken. Dit is meer een vervanger van het met Windows meegeleverde Kladblok. In tegenstelling tot Kladblok kan EditPad Lite een onbeperkt aantal bestanden in hetzelfde scherm openen, heeft het geen limiet op de grootte van te openen bestanden en is het aantal undo's en redo's onbeperkt. EditPad Lite is gratis voor privégebruik, maar bedrijven kunnen een licentie aanschaffen als er geen behoefte is aan alle extra's die de Pro-versie biedt. Sinds versie 8.2.0 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Outriders - Zeker niet foutloos, maar wel erg leuk
9 uur
Outriders is een third-person loot-shooter die je het best met vrienden kunt spelen. Als je toevallig een Game Pass Ultimate hebt, speel je deze game gratis.
PhpStorm 2021.1
20 uur
JetBrains brengt verschillende ontwikkelomgevingen uit, zoals IntelliJ Idea gericht op Java, CLion gericht op C en C++, DataGrip gericht op sql en PhpStorm gericht op php. PhpStorm biedt on-the-fly-errorpreventie, autocompletion, coderefactoring en debugging, en kan ook overweg met html, css, Coffee- en JavaScript. Voor een overzicht van de mogelijkheden verwijzen we naar deze pagina. Voor het gebruik van PhpStorm is wel een licentie nodig. Voor zakelijk en thuisgebruik zul je daarvoor moeten betalen, maar als de software wordt gebruikt voor onderwijs of niet-commerciële opensourceprojecten, is de licentie gratis. JetBrains heeft PhpStorm 2021.1 uitgebracht. De complete release notes kunnen hier worden gevonden, dit is de korte maar krachtige aankondiging: What’s New in PhpStorm 2021.1
EZ CD Audio Converter 9.3
20 uur
Poikosoft heeft versie 9.3 van EZ CD Audio Converter uitgebracht. EZ CD Audio Converter is een alles-in-een-programma voor het rippen, bewerken en converteren van audiobestanden en kan daarnaast ook worden gebruikt om cd's en dvd's te branden. Ondersteuning is aanwezig voor alle bekende audioformaten, waaronder mp3, aac, he aac, Dolby Pulse, Apple Lossless, flac, Vorbis, Opus en Windows Media Audio. Een licentie kost vier tientjes en het programma kan drie weken worden geprobeerd. Sinds versie 9.2 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 9.3
Australische laser kan ruimteafval uit baan duwen
20 uur
Het Australische EOS heeft samen met het Space Environment Research Centre een laser ontwikkeld waarmee ruimteafval uit zijn baan kan worden geduwd. Het zou de eerste laser zijn die effectief de koers van ruimteafval kan wijzigen.
Gerucht: Google schrapt Pixel 5a door chiptekorten
21 uur
Volgens geruchten heeft Google de Pixel 5a geschrapt. De midrange telefoon was nog niet aangekondigd, maar moest volgens ingewijden later dit jaar uitkomen. Door chiptekorten zou Google hebben besloten om de telefoon niet uit te brengen.
Handgemaakte stop-motionplatformgame Vokabulantis verschijnt eind 2024
22 uur
Een ontwikkelaar heeft geld ingezameld op Kickstater voor het maken van Vokabulantis, een co-opplatformgame die gebruikmaakt van handgemaakte modellen en stop-motion. De Deense ontwikkelaar werkt al jaren aan het spel, dat eind 2024 moet verschijnen.
AH heeft minder voorverpakte kaas in de schappen door hack bij transportbedrijf
22 uur
De Albert Heijn heeft te kampen met leveringsproblemen van voorverpakte kaas naar zijn vestigingen omdat transportbedrijf Bakker Logistiek afgelopen weekend slachtoffer was van een hack. Die trof het automatiseringssysteem van het magazijn.
Dumbphone Punkt krijgt ondersteuning voor bellen en chatten via Signal
23 uur
Het Zwitserse bedrijf Punkt heeft ondersteuning voor het Signal-protocol voor zijn 4G-dumbphone MP02 aangekondigd. De telefoon krijgt ondersteuning voor versleuteld bellen en chatten via de app Pigeon.

Gerucht: Naughty Dog werkt aan The Last of Us-remake voor PlayStation 5
23 uur
Sony werkt achter de schermen al meerdere jaren aan een remake van The Last of Us voor de PlayStation 5. Wanneer die uitkomt, is nog niet bekend. De game verscheen oorspronkelijk voor de PS3 in 2013 en in 2014 kwam er een remaster uit voor de PS4.
Work-around voor Xbox-cloudgaming op Windows 10-pc's werkt niet meer
1 dag
De work-around om Xbox-cloudgames op Windows 10-pc's te spelen, werkt door een aanpassing van Microsoft niet meer. De work-around werkte met een testversie van de streaming-app bedoeld voor Xbox-devkits.
Gerucht: Samsung praat met LG om miljoenen oled-tv-panelen te kopen
1 dag
Meerdere Zuid-Koreaanse media melden dat Samsung Electronics in gesprek is met LG Display om de komende jaren miljoenen oled-tv-panelen te kunnen kopen. De president van Samsungs displayafdeling doet de verhalen echter af als geruchten.
[Plus] Nft's wat moet je ermee? De zoektocht naar eigenaarschap op internet
1 dag
De queeste naar eigenaarschap op internet neemt constant nieuwe vormen aan. De laatste hype: nft's, maar zijn die wel zo nieuw?
CNV: werkgevers monitoren ruim half miljoen thuiswerkers mede via software
1 dag
Bij een onderzoek van CNV onder 1200 werknemers die thuis werken, gaf 13 procent aan dat hun werkgever al dan niet via software in de gaten houdt of ze daadwerkelijk aan het werk zijn. De organisatie geeft aan dat dit illegaal kan zijn en in ieder geval onnodig is.
Code in Nintendo Switch-update hint naar ondersteuning voor bluetoothoortjes
1 dag
Dataminers hebben aanpassingen gevonden in de code van de Nintendo Switch 12.0.0-update die wijzen op de komst van bluetooth-audio-ondersteuning. Op dit moment is het verbinden van bluetoothoortjes met de console niet mogelijk zonder adapters te gebruiken.
Visual Studio Code 1.55.1
1 dag
Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.55.1 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen doorgevoerd: The update 1.55.1 update addresses these issues:
Banken: schade door phishing en telefoonnummerspoofing nam in 2020 sterk toe
1 dag
Phishing en telefoonnummerspoofing in het betalingsverkeer nam in 2020 sterk toe, zegt de Nederlandse Vereniging van Banken. De schade door phishing steeg met ruim zestig procent tot 12,8 miljoen euro. Nummerspoofing zorgde voor ruim twee keer zoveel schade.
SciTE 5.0.1
1 dag
Versie 5.0.1 van SciTE is uitgekomen. Scintilla Text Editor is een opensource en cross-platform teksteditor. Het maakt gebruik van de opensource Scintilla Text Editor-bibliotheek, wat van dezelfde makers is. Deze bibliotheek wordt ook door andere programma's gebruikt, waaronder Notepad++. Downloads zijn beschikbaar voor Windows en Linux, en in Apple's app store kan een commerciële versie voor macOS worden gevonden. Daarnaast is er een stand-alone executable die handig op een usb-stick meegenomen kan worden. In deze uitgave is een Apple-specifiek probleem met Xcode 12 verholpen: Release 5.0.1:

.Adv - Cyberattacks, opsporing en crypto-challenges: Operatie Volt was een groot succes
1 dag
Zaterdag 27 maart stond in het teken van de spannende wereld van cybersecurity en cyberwarfare bij de politie en Defensie. Het unieke online event Operatie Volt was een groot succes en telde maar liefst 2076 bezoekers. Zij namen actief deel aan inhoudelijke talks en uitdagende online workshops, bezochten digitale stands en hadden flitsende speeddates.
[Plus] Alle gebouwen in Nederland in 3d op de kaart, hoe krijg je dat voor elkaar?
1 dag
Een onderzoeksgroep van TU Delft heeft een 3d-dataset en bijbehorende viewer van vrijwel alle tien miljoen gebouwen in Nederland gepubliceerd. Tweakers sprak met Ravi Peters, die het reconstructie-algoritme ontwikkelde om open data te vertalen naar 3d-modellen.
Samsung maakt webapp iTest die iPhone-gebruikers Android-proefervaring geeft
1 dag
Samsung heeft iTest ontwikkeld, een webapp die gebruikers een proefervaring van Samsungs One UI-Androidskin moet geven. IPhone-gebruikers kunnen met de site door de thuisschermen van een Android-telefoon navigeren, naar de Galaxy Store gaan en apps openen.

Pagina's

Abonneren op tweakers