tweakers

735 nieuwsberichten gevonden
Lid FCC vraagt aan Google en Apple om TikTok uit appwinkels te verwijderen
1 uur
Een lid van de Amerikaanse Federal Communications Commission heeft Google en Apple publiekelijk verzocht om TikTok uit hun respectievelijk appwinkels te verwijderen. Hij spreekt niet direct namens de keuringsinstantie en lijkt hiermee dus op eigen houtje te handelen.
NS start proef live cameratoezicht in treinen bij veel meldingen ongepast gedrag
3 uur
De Nederlandse Spoorwegen gaan live meekijken in treinen waar de hoeveelheid overlastmeldingen plotseling toeneemt. De directe aanleiding voor deze maatregel is een reeks incidenten in de trein rond Hoorn waarbij sprake was van seksueel grensoverschrijdend gedrag.
Foxit Reader 12.0.0
5 uur
Foxit Software heeft versie 12 van Foxit PDF Reader uitgebracht, een alternatief voor Adobe Reader. Met dit gratis programma kunnen pdf-documenten bekeken, ingevuld en ondertekend worden. Voor het bewerken van pdf-documenten heeft Foxit software het betaalde Foxit PDF Editor (voorheen PhantomPDF) in huis, vergelijkbaar met Acrobat Pro DC. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New Features and Improvements
XYplorer 23.30
5 uur
Versie 23.30 van XYplorer is uitgekomen. Dit bestandsbeheerprogramma voor Windows heeft tabbladen, een uitgebreide zoekfunctie en een veelzijdige preview. Het is klein en hoeft niet te worden geïnstalleerd om zijn werk te kunnen doen. De gebruikersinterface is geheel naar eigen smaak in te stellen en er zijn diverse mogelijkheden om taken die vaak voorkomen, te automatiseren. Een standaardlicentie kost veertig dollar. Daarvoor mag het programma voor altijd worden gebruikt, maar krijg je maar voor een jaar updates. Voor het dubbele ontvang je de updates ook voor altijd. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: What’s New in 23.30?
Extern testbedrijf reageert op kritiek over onvolledig testen Cyberpunk 2077
5 uur
Gametestbedrijf Quantic Lab stelt dat recente vermeende interne informatie omtrent het gebrekkige testen van Cyberpunk 2077 onjuist is. Het bedrijf werd verweten dat het onervaren gametesters gebruikte voor de sci-fi-game en daar mogelijk zelfs over loog tegenover partners.
Aya Neo wil gaminghandheld voorzien van losse AMD- of Intel Arc-gpu
6 uur
Aya Neo presenteert de Next II. Dat is een Windows 11-gaminghandheld die lijkt op de Steam Deck en volgens de fabrikant een losse gpu krijgt. Aya Neo wil daarvoor laptop-gpu's van AMD en Intel gebruiken. Wanneer de handheld uitkomt, is nog niet bekend.
[Plus] Cryptotelefoons als bewijs in rechtszaken: vier vragen
6 uur
Cryptotelefoons mogen als bewijs worden ingezet in rechtszaken, concludeert de Nederlandse Hoge Raad. Die keek naar de inzet van Ennetcom-telefoons, maar de jurisprudentie kan grote gevolgen hebben voor de bestrijding van zware misdaad.
Bowers & Wilkins Px7 S2-koptelefoon met actieve ruisonderdrukking kost 429 euro
6 uur
Bowers & Wilkins brengt de opvolger van zijn PX7-koptelefoon uit. De Px7 S2 heeft wederom actieve ruisonderdrukking, maar is iets compacter en lichter dan de voorganger. De draadloze koptelefoon gebruikt USB-C en heeft geen 3,5mm-jack.
EU-verbod op auto's met verbrandingsmotor per 2035 krijgt goedkeuring lidstaten
7 uur
Het voorstel van de Europese Commissie om vanaf 2035 de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotor te verbieden, heeft goedkeuring gekregen van de Europese lidstaten in de vorm van de Raad. Dat betekent dat het plan definitief wordt.

Insta360 brengt 360-gradencamera met twee 1'-sensors uit voor 940 euro
7 uur
Insta360 brengt de ONE RS 1-inch 360 Edition uit. Dat is een 360-gradencamera die gebruikmaakt van twee 1'-sensors en daarmee 6k-video's en 21-megapixelfoto's kan maken. Het is ook mogelijk om een bestaande Insta360 ONE RS te upgraden met de 1'-camera's.
Modder krijgt Half-Life 2 werkend op Nintendo Switch via Portal-bundel
7 uur
Een modder heeft Half-Life 2 werkend gekregen op de Nintendo Switch. Dat is gelukt doordat de dinsdag uitgebrachte Portal-games voor de Switch ook delen van Half-Life 2 blijken te bevatten. Levels en muziek moeten wel nog vanaf een externe bron worden geladen.
Blizzard koopt studio achter Spellbreak om World of Warcraft te ondersteunen
8 uur
Blizzard Entertainment heeft de in het Amerikaanse Boston gesitueerde studio Proletariat overgenomen. Dit is het bedrijf achter battleroyalegame Spellbreak. De overname is bedoeld om extra mankracht in te zetten voor de ondersteuning van World of Warcraft.
Vim 9.0
8 uur
Versie 9.0 van Vi IMproved, oftewel Vim, is uitgekomen. Deze universele editor is ooit door Bram Moolenaar voor de Commodore Amiga ontwikkeld, maar is tegenwoordig ook voor Unix, Linux, macOS, OS/2, DOS en Windows beschikbaar. Vim wordt niet actief ontwikkeld en meestal zitten er een paar jaar tussen de verschillende versies. De releasenotes voor deze uitgave kunnen hieronder worden gevonden. Vim 9.0 released
Nieuwe serie Fractal Pop-kasten getest - Airflow met Air of stilte met Silent
8 uur
Fractal heeft een serie behuizingen geïntroduceerd die het de Pop Series noemt. De kasten komen in drie formaten, met stille en op airflow ingerichte varianten.
Snapchat+ geeft gebruikers tegen betaling toegang tot experimentele functies
8 uur
Snapchat introduceert een betaald abonnement genaamd Snapchat+. Dat kost 4 dollar per maand en gebruikers krijgen daarmee toegang tot 'exclusieve, experimentele en prereleasefuncties'. Het abonnement is nog niet beschikbaar in Nederland en België.
Deluge 2.1.0
8 uur
Versie 2.1.0 van Deluge is uitgekomen. Deze bittorrent-client is ontwikkeld door Zach Tibbitts en Alon Zakai, twee leden van het Ubuntu-forum. Naast versies voor de bekende Linux-distributies worden er ook Deluge-versies voor Windows, BSD en macOS uitgebracht. Het programma heeft alles wat je van een bittorrent-client mag verwachten: bittorrent-protocol-encryptie, mainline dht, upnp, nat-pmp, µTorrent Peer Exchange en de mogelijkheid om het programma via een webbrowser op afstand te beheren. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Breaking changes
MMD brengt 34'-Philips-monitor met 5Mp-webcam en USB-C in juli uit voor 619 euro
8 uur
MMD brengt in juli de Philips 34E1C5600HE uit, een 34'-monitor met een VA-paneel met een resolutie van 3440x1440 pixels en een refreshrate van 100Hz. Het scherm heeft een ingebouwde 5Mp-webcam, en een USB-hub en USB-C-aansluiting die 65W leveren aan een laptop.
Mozilla Thunderbird 91.11.0
8 uur
De Mozilla Foundation heeft naast versie 102.0 ook versie 91.11.0 van Thunderbird uitgebracht. Thunderbird is een opensourceclient voor e-mail en nieuwsgroepen, met features als ondersteuning voor verschillende mail- en newsaccounts, een spamfilter, spellingscontrole en een aanpasbaar uiterlijk. In versie 91 is onder meer een waarschuwing toegevoegd wanneer er een e-mail naar een mogelijk niet-bestaand adres wordt gestuurd, of als er te veel adressen op een publieke adresregel staan. Verder is er ondersteuning voor CardDAV en is er een native client voor een Mac uitgerust met een Apple Silicon-processor. In deze uitgave zijn twee fouten en enkele beveiligingsproblemen verholpen. Fixes

Gerucht: piratengame Skull & Bones komt in november uit
9 uur
Skull & Bones wordt wellicht in november gereleased. De al in 2017 aangekondigde piratengame van Ubisoft is al vaker uitgesteld en er is nog geen officiële datum, maar volgens een relatief betrouwbare Twitter-account komt de game in november uit.
[Plus] De opmerkelijke draai van het Belgische kabinet rond itsme
10 uur
Het was in 2017 nog een triomf voor de samenwerking tussen overheid en bedrijven: het Belgische identificatieplatform itsme, van banken en providers met steun van de overheid. Nu vindt het Belgische kabinet het ineens een monopolie en wil het een eigen alternatief ontwikkelen.
'Nederlands kabinet wil vanaf 2025 EV's verplichten voor zakelijke leaserijders'
10 uur
De Nederlandse regering wil dat zakelijke leaserijders vanaf 2025 bij de keuze voor een nieuwe leaseauto alleen nog uit volledig elektrisch aangedreven modellen kunnen kiezen. Althans, dat meldt De Telegraaf op basis van bronnen.
Google zet nieuwe Gmail-interface voor meer gebruikers standaard aan
11 uur
Google maakt de nieuwe interface van Gmail opt-out. Begin februari werden zakelijke gebruikers al overgezet en vanaf nu wordt de aanpassing bij meer gebruikers doorgevoerd. Het is nog wel mogelijk om via de instellingen terug te keren naar de oudere interface.
Nikon kondigt Z30-vlogcamera en 400mm-f/4.5-objectief voor Z-serie aan
11 uur
Nikon komt met een aps-c-camera die vooral op contentcreators is gericht. Zo heeft de camera een volledig kantelbaar en draaibaar lcd voor vloggers. Verder komt Nikon met een 400mm-objectief met een diafragma van f/4.5, bedoeld voor spiegelloze camera's uit de Z-serie.
SyncBackFree 10.2.39.0
11 uur
2Brightsparks heeft versie 10.2.39.0 van SyncBackFree uitgebracht. Dit programma is de eenvoudigste en daarmee meteen ook de gratis uitvoering van de back-upsoftware die dit bedrijf in de aanbieding heeft. Naast back-ups maken kan SyncBackFree data synchroniseren. Dit kan naar een locatie op dezelfde of een andere schijf, of naar een ander medium, zoals een cd-rw of usb-stick, of naar een ftp-server of ziparchief. Naast deze gratis uitvoering zijn er ook SyncBackSE en SyncBackPro, die voor respectievelijk 44 en 60 euro extra functionaliteit bieden. De changelog voor deze uitgave is hieronder te vinden: Updated:
OpenHAB 3.3.0
12 uur
OpenHAB is domoticasoftware waarmee componenten uitgelezen en aangestuurd kunnen worden. Daarbij kun je denken aan lichtschakelaars, diverse sensors, ledlampen, beveiligingsapparatuur en tal van andere domoticahardware. Het kan via zogenaamde bindings onder andere praten via Z-Wave, Nest en Zigbee, of producten van Ikea Trådfri, Xiaomi Smart Home en Philips Hue aansturen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en voor gebruikerservaringen kun je ook op ons Forum terecht, in het Het Grote OpenHAB topic. De ontwikkelaars hebben OpenHAB 3.3 uitgebracht en de release notes voor die versie zien er als volgt uit: openHAB 3.3 Release
EvLeaks toont Samsung Galaxy XCover 6 Pro met verwisselbare accu
12 uur
De officiële renders en een specificatieblad van de Samsung Galaxy XCover 6 Pro-smartphone zijn online gezet door smartphoneleaker Evan Blass. Het stevige waterbestendige toestel krijgt een 6,6'-scherm en heeft een verwisselbare 4050mAh-accu.
Square Enix kondigt Stardew Valley-achtige farm-simgame met vechtelementen aan
13 uur
Square Enix zal in november Harvestella uitbrengen. Dit is een farmingsimulator en rpg die in grote lijnen vergelijkbaar is met Stardew Valley, maar Harvestella voegt ook duistere elementen toe aan het verhaal. Dat betekent dat er ook gevochten kan worden.

Xiaomi 12S Ultra krijgt 1'-camerasensor van Sony
13 uur
Xiaomi voorziet zijn komende topmodel Android-smartphone van een 1'-camerasensor. Het gaat om de Sony IMX989, die naar verluidt een 50-megapixelresolutie krijgt. Xiaomi presenteert het toestel op 4 juli in China, samen met de reguliere Xiaomi 12S en 12S Pro.
TeamViewer 15.31.5
13 uur
Versie 15.31 van TeamViewer is verschenen. Met dit programma kunnen andere computers via een veilige vpn-verbinding op afstand worden beheerd. Die verbinding loopt via de servers van TeamViewer, dus er hoeven geen instellingen op de router aangepast te worden om het allemaal te laten werken. TeamViewer is gratis voor niet-commercieel gebruik en wordt ontwikkeld voor Windows, Linux, macOS, iOS en Android. In deze uitgave is onder meer de beeldweergave van de op afstand verbonden computer verbeterd. Improvements
PhpStorm 2022.1.3
13 uur
JetBrains brengt verschillende ontwikkelomgevingen uit, zoals IntelliJ Idea gericht op Java, CLion gericht op C en C++ en DataGrip gericht op sql. PhpStorm is gericht op php en biedt on-the-fly-errorpreventie, autocompletion, coderefactoring en debugging, en kan ook overweg met html, css, Coffee- en JavaScript. Voor een overzicht van de mogelijkheden verwijzen we naar deze pagina. Voor het gebruik van PhpStorm is wel een licentie nodig. Voor zakelijk en thuisgebruik zul je daarvoor moeten betalen, maar als de software wordt gebruikt voor onderwijs of niet-commerciële opensourceprojecten, is de licentie gratis. JetBrains heeft kort geleden versie 2022.1.3 van PhpStorm uitgebracht en de belangrijkste veranderingen en verbeteringen die daarin zijn aangebracht kunnen hieronder worden gevonden: These are the most notable changes and bug fixes:

Pagina's

Abonneren op tweakers