tweakers

678 nieuwsberichten gevonden
Code wijst op YouTube-streaming en gratis proefmaand voor Stadia
3 uur
Google geeft nieuwe Stadia-gebruikers in de toekomst mogelijk een gratis proefperiode. Ook krijgt de gamestreamingdienst de mogelijkheid naar YouTube te streamen. Er staan hints in de code van de app die daarnaar wijzen.
LosslessCut 3.12.0
3 uur
In de afgelopen dagen zijn er kort achter elkaar enkele nieuwe versies van LosslessCut uitgekomen. LosslessCut is een opensource- en cross-platform programma waarmee stukken uit video's kunnen worden geknipt. Dit doet het zonder dat de video's worden gedecodeerd en weer gecodeerd, dus het werkt snel en zonder verlies van kwaliteit. Het is ideaal om minder interessante delen uit geschoten beelden van actioncamera's of drones te verwijderen. Ook is het mogelijk om jpg-afbeeldingen van scenes van de video te maken. De changelog sinds versie 3.6.0 ziet er als volgt uit: Changes in version 3.12.0
AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.2.2
3 uur
AMD heeft een nieuwe versie van zijn Radeon Software Adrenalin Edition 2020-drivers uitgebracht. De drivers zijn alleen geschikt voor de HD 7730(M) en hoger, de HD 8570 en hoger, en de kaarten uit de R5-, R7- R9- en RX-series. Drivers worden alleen voor Windows-versies 7 en 10 aangeboden en verder zijn er geen 32bit-drivers meer beschikbaar. Nieuw in de 2020 editie is onder meer Radeon Boost, een technologie die van dynamic resolution scaling gebruik maakt om betere framerates te bereiken. In versie 20.2.2 treffen we geen nieuwe features aan, maar zijn er wel de nodige problemen verholpen. Fixed Issues
Tixati 2.68
3 uur
Versie 2.68 van Tixati is uitgekomen. Tixati is een uitgebreide en efficiënte bittorrentclient voor Windows en Linux met ondersteuning voor dht, magnet-links en rss-feeds. Het programma geeft uitgebreide informatie over alle aspecten van de download en het in- en uitgaande netwerkverkeer. Downloads zijn beschikbaar voor Windows en Linux. Het programma toont geen advertenties. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit: This update contains several important fixes and improvements:
Mitre Corp brengt cwe-lijst uit met enkel hardwaregerelateerde kwetsbaarheden
3 uur
De Mitre Corporation heeft een nieuwe versie uitgebracht van zijn Common Weakness Enumeration-lijst waarop naast software nu ook aan hardware gerelateerde beveiligingsproblemen staan.
Microsoft verwijdert smarthomefuncties uit Cortana en zet in op productiviteit
4 uur
Microsoft gaat een aantal veranderingen doorvoeren aan de slimme assistant Cortana. Die wordt meer gericht op productiviteit. Microsoft verwijdert functies zoals het afspelen van muziek en het aansturen van smarthome-apparatuur.
HTC brengt Wildfire R70-telefoon uit met drie camera's en micro-usb-aansluiting
4 uur
HTC heeft een nieuwe telefoon uitgebracht in het goedkope segment. Het toestel heeft drie camerasensoren en een accu van 4000mAh, maar ook een micro-usb-poort. Het is nog niet bekend wanneer het toestel uitkomt en wat het gaat kosten.
Ontwikkelaars maken dlc voor 25 jaar oude game Master of Magic
6 uur
Hoeveel games van 25 jaar oud ken je nog, laat staan dat ze nog in ontwikkeling zijn? De game Master of Magic is niet alleen ouder dan klassiekers als Super Mario 64 en Full Tilt Pinball, maar de game krijgt nu zelfs een nieuwe dlc met nieuwe opties en veel verbeteringen.
Let's Encrypt heeft een miljard https-certificaten uitgereikt
6 uur
Certificaatautoriteit Let's Encrypt heeft een miljard https-certificaten uitgereikt. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen op 192 miljoen websites een certificaat staan. Volgens Let's Encrypt is de automatische verlenging van certificaten een van de oorzaken van de stijgende adoptie.

WinRAR 5.90 bèta 3
8 uur
RAR Labs heeft de derde bètarelease van versie 5.90 van zijn archiveringsprogramma's RAR en WinRAR uitgebracht. Deze populaire compressietool is beschikbaar voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS. Het programma kan overweg met de gangbaarste formaten - waaronder rar, zip, cab, arj, lzh, tar, gz, uue, bz2, jar, iso, 7z en z - heeft een skinnable interface, en ondersteuning voor Zip64- en multivolume-cab-bestanden. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Bugs fixed:
Nederlandse cryptoexchange Anycoin Direct maakt melding van datalek
8 uur
Het in Nederland gevestigde Anycoin Direct licht zijn klanten in over een mogelijk datalek en heeft de Autoriteit Persoonsgegevens daarvan op de hoogte gebracht. De exchange 'kan niet uitsluiten' dat onbevoegden toegang hebben gehad tot gegevens van klanten.
Plague Inc. is verwijderd uit Chinese App Store wegens 'illegale inhoud'
8 uur
Plague Inc. is in China niet meer beschikbaar in de App Store. De iOS-game is op last van de Cyberspace Administration of China verwijderd omdat die 'illegale inhoud' zou bevatten. Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus is de game zeer populair.
SilentiumPC brengt Astrum AT6V-behuizingen met glazen paneel uit vanaf 69 euro
10 uur
SilentiumPC brengt de Astrum AT6V-behuizingen uit. Er is een variant met rgb-ventilatoren en een goedkopere versie zonder rgb-leds. Beide torens bieden ruimte aan maximaal een e-atx-moederbord en zijn voorzien van een zijpaneel van gehard glas.
Astronomen zien bewijs voor grootste explosie in heelal op 390 miljoen lichtjaar
11 uur
De oerknal was uiteraard groter, maar als die buiten beschouwing word gelaten, is er een nieuwe recordhouder gevonden voor de grootste explosie in het universum. De uitbarsting is vermoedelijk afkomstig van een zwart gat in een cluster op een afstand van 390 miljoen lichtjaar.
Vivo toont Apex 2020-conceptsmartphone met camera achter scherm en optische zoom
12 uur
Vivo heeft zijn Apex 2020-conceptsmartphone onthult. Het toestel bevat nieuwe technieken zoals een camera achter het scherm, een lens met optische zoom van 5 tot 7,5x en een gimbal voor stabilisatie van de primaire camera. Het toestel komt niet in deze vorm uit.
Ervaar als eerste de nieuwe line-up van LG tijdens een exclusief event
12 uur
Het is weer zover! Van 9 t/m 11 maart vinden de LG Dealerdays plaats: hét evenement om alvast kennis te maken met LG's allernieuwste hardware. Hier kun je gloednieuwe oled-televisies, audiosystemen, smartphones, monitors en projectors ervaren en uitproberen. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan snel aan!
Borderlands 3 komt over twee weken uit op Steam
12 uur
Gearbox brengt Borderlands 3 op 13 maart uit op Steam. Dat is een half jaar nadat het spel uitkwam in de Epic Games Store en voor consoles. Eind maart volgt er een tweede betaalde dlc met de titel Guns, Love and Tentacles: The Marriage of Wainwright and Hammerlock.
Toeschouwers zijn niet welkom bij ESL-toernooi in Katowice wegens coronavirus
13 uur
De playoffs van de Intel Extreme Masters Katowice, een groot jaarlijks e-sportstoernooi in Polen, gaan door zonder publiek. Dat heeft de Poolse lokale overheid besloten naar aanleiding van de zorgen over coronavirus SARS-CoV-2.

Larian Studios demonstreert gameplay van Baldur's Gate III
14 uur
Het Belgische Larian Studios heeft voor het eerst gameplay getoond van zijn komende rpg Baldur's Gate III. In een presentatie van ruim een uur speelt Sven Vincke, oprichter van de studio, de game en laat hij diverse aspecten zien.
Gerucht: Apple werkt aan iPad-toetsenbord met trackpad
15 uur
Apple zou werken aan een aanklikbaar toetsenbord voor de iPad Pro met trackpad. Dat schrijft The Information. Er is sinds iOS 13 ondersteuning voor het gebruik van trackpads in het mobiele besturingssysteem.
GDC gaat vooralsnog door ondanks afzeggingen Microsoft, Unity en Epic
15 uur
Ondanks een aantal afzeggingen van grote bedrijven gaat Game Developer Conference vooralsnog door. Dat zegt de organisatie. Donderdag zeiden Microsoft, Unity en Epic Games dat ze niet zouden komen.
ScreenToGif 2.21.2
16 uur
ScreenToGif is een opensource applicatie waarmee de handelingen op het scherm of de beelden van de webcan kunnen worden opgenomen. Het resultaat kan eventueel worden bewerkt met de ingebakken editor en worden opgeslagen als een geanimeerde gif-afbeelding of filmbestand. Het programma is afhankelijk van .Net 4.8 en de download is dan ook minimaal. Ook kan het worden gebruikt zonder het eerst te hoeven installeren. ScreenToGif wordt actief ontwikkeld en met grote regelmaat verschijnen er nieuwe versies. Enkele dagen geleden is versie 2.21 uitgebracht en inmiddels zijn er ook alweer twee kleine updates verschenen.
Aan de slag met machinelearning tijdens workshop van IBM
16 uur
Voor tweakers is het vast geen verrassing dat diep in dataverzamelingen een schat aan waardevolle informatie verborgen zit. En dat het dé uitdaging is om de juiste analyses uit te voeren, patronen te herkennen en modellen te bouwen om tot nieuwe inzichten te komen. Bij watermanagement wil je bijvoorbeeld onderzoeken hoe we in Nederland droge voeten houden en veilig en efficiënt met onze watervoorraden omgaan.
Senaat VS neemt wet aan om subsidies voor kopen Huawei-apparatuur af te schaffen
16 uur
De Amerikaanse Senaat heeft unaniem een wet aangenomen die het geven van subsidie aan providers voor de aanschaf van apparatuur van Huawei en ZTE verbiedt. Alleen de Amerikaanse president Donald Trump hoeft de wet nog goed te keuren voor hij van kracht wordt.
'Clearview-gezichtsherkenningsoftware heeft klanten in België en Nederland'
16 uur
Clearview AI, een bedrijf dat software maakt om gezichten op camerabeelden te vergelijken met openbare foto's en filmpjes op internet, heeft ook klanten in Nederland en België. Dat claimt Buzzfeed op basis van de gelekte klantenlijst.
Go 1.14
17 uur
Go, ook aangeduid als golang, is een programmeertaal die sinds 2007 wordt ontwikkeld door Google en de opensourcegemeenschap. De taal wordt onder andere door CloudFlare, Google, Netflix en Uber gebruikt. Go-code kan worden gecompileerd voor Android, Linux, macOS, FreeBSD en Windows op i386-, amd64- en ARM-processorarchitecturen. De syntax van Go is vergelijkbaar met die van C en soortgelijke programmeertalen, hoewel er ook enkele opvallende verschillen zijn. Ook biedt Go de mogelijkheid voor gedistribueerd programmeren, waarbij verschillende processen tegelijk worden uitgevoerd. Het team heeft Go versie 1.14 vrijgegeven met de volgende aankondiging: Go 1.14 is released
Postbox 7.0.12
17 uur
Versie 7.0.12 van Postbox is uitgekomen. Postbox is een e-mailclient voor Windows en macOS, die zijn oorsprong heeft in Mozilla's Thunderbird. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals een gemeenschappelijke inbox voor verschillende e-mailaccounts, quick reply, signatures en het openen van mails in tabs. Daarnaast heeft het een uitgebreide contactmanager en veel zoekmogelijkheden. Vanaf versie 7.0 kan er naast de levenslange licentie ook een jaarlijks abonnement worden afgenomen. In versie 7.0.12 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in Postbox 7.0.11

Malwarebytes 4.1.0.56
18 uur
Malwarebytes heeft versie 4.1 van zijn gelijknamige anti-virusprogramma uitgebracht. Dit programma is gericht op het bestrijden van malware, zoals bijvoorbeeld kwaadaardige software die zich als bonafide antivirus- of antispywareoplossing voordoet, maar in werkelijkheid minder goede bedoelingen heeft, zoals ransom- of scareware. Naast de gratis uitvoering is er een betaalde variant, die extra functionaliteit biedt, waaronder realtime-bescherming. Versie 4.0 heeft naast een nieuw uiterlijk onder meer een verbeterde detectie-engine. Dat was wel nodig ook, want Malwarebytes scoort tegenwoordig niet al te best in de testen. Verder zijn ook de prestaties van het programma en de snelheid van de scan verbeterd en worden alleen Windows 7, 8.1 en 10 ondersteund. Versie 4.1 voegt daar verder nog een donkere modus toe, verbeterd de detectie en prestaties, en lost enkele problemen op. Improvements
Windparken op Noordzee moeten waterstoffabriek in Groningen voeden
1 dag
Gasunie, Groningen Seaports en Shell kondigen NortH2 aan. Het doel van dit project is dat windparken op zee energie genereren voor waterstofproductie. De partijen bekijken dit jaar of hun ambitie haalbaar is.
Facebook schrapt zijn F8-conferentie voor ontwikkelaars wegens coronavirus
1 dag
Facebook houdt dit jaar niet zijn grootste ontwikkelconferentie, de F8, vanwege toenemende zorgen omtrent coronavirus covid-19. Het bedrijf zou de F8 2020-conferentie 5 en 6 mei in San Jose houden.

Pagina's

Abonneren op tweakers