tweakers

906 nieuwsberichten gevonden
299 dollar kostende DJI Mini SE-drone verschijnt bij Amerikaanse retailer
7 uur
De Amerikaanse retailer Walmart heeft vroegtijdig informatie over een onaangekondigde drone van DJI online gezet. Deze DJI Mini SE zou 299 dollar kosten en zou video's kunnen opnemen met een resolutie van 2720x1530 pixels op 30fps.
Modder krijgt Doom werkend op RF-module uit IKEA Trådfri-lamp
8 uur
Een modder heeft de eerste Doom-game uit 1993 geport naar een smartlamp van IKEA. Een YouTube-gebruiker genaamd next-hack kreeg de game werkend op de RF-module uit een IKEA Trådfri GU10-rgb-lamp.
Bloomberg: Apple Watch Series 7 krijgt waarschijnlijk geen bloedsuikersensor
8 uur
De komende Apple Watch Series 7 krijgt volgens geruchten dunnere schermranden en een verbeterde ultrawidebandchip. Dat meldt Bloomberg op basis van eigen bronnen. Het medium stelt ook dat de Series 7 waarschijnlijk geen bloedsuikersensor krijgt.
Sandboxie Plus 5.50.1 / 0.8.1
9 uur
Sandboxie is een programma waarmee het mogelijk is om onder Windows programma's in een afgeschermde omgeving te draaien. Op die manier zijn wijzigingen die door programma's of webbrowsers worden uitgevoerd, eenvoudig ongedaan te maken, en is er bovendien geen risico is dat belangrijke onderdelen van het besturingssysteem worden aangetast. Sandboxie kan worden gebruikt op Windows 7, 8 en 10, en wordt tegenwoordig als opensource aangeboden, nadat Sophos er niet meer verder mee wilde. Sandboxie is verkrijgbaar in een classic- en plus-uitvoering. Intern werken ze gelijk, maar die laatste heeft een modernere met Qt gebouwde gebruikersinterface. De changelog voor deze uitgave kan hieronder worden gevonden. Added
343 Industries geeft nieuwe details over Halo Infinite-multiplayer
9 uur
Ontwikkelaar 343 Industries gaf vandaag een uitgebreid overzicht van de Halo Infinite-multiplayer. De studio voorziet de gratis multiplayer van de game onder andere van betaalde battlepasses. De game komt eind dit jaar uit voor Xbox One en Series-consoles en pc's.
Apple brengt Beats Studio Buds-oordoppen deze zomer uit voor 150 euro
10 uur
Apple heeft zijn nieuwe Beats Studio Buds aangekondigd. Deze draadloze oordoppen verschijnen in de zomer op de markt en krijgen dan een adviesprijs van 149,95 euro. De oordoppen bieden onder andere volledige ondersteuning voor Android-smartphones.
ESA-sonde voor onderzoeken ijsmaan Jupiter begint aan thermische vacuümtest
11 uur
De Jupiter Icy Moons Explorer-sonde is in de Large Space Simulator van ESA's testcentrum ESTEC in Noordwijk geplaatst. Daar zullen wekenlang rigoureuze en belangrijk thermische tests worden uitgevoerd. Deze ESA-sonde moet vanaf 2032 de ijsmaan Ganymedes onderzoeken.
Windows 10-ondersteuning stopt per oktober 2025
12 uur
Microsoft heeft op een eigen ondersteuningspagina de einddatum van de ondersteuning voor Windows 10 bekendgemaakt. Dat is 14 oktober 2025. Komende week zal Microsoft meer bekendmaken over de volgende generatie van Windows.
LG geeft geen 5 jaar garantie op Z1- en G1-oled-tv's in Benelux
12 uur
LG laat weten dat het geen verlengde garantieperiode van vijf jaar biedt aan kopers van de oled-topmodellen van LG, te weten de Z1- en de G1-tv's. In de VS en het VK is dit wel het geval, al is nog niet helemaal duidelijk wat er wel en niet precies onder valt.

Persoonsgegevens van duizenden klanten van zelftestbedrijf zijn uitgelekt
13 uur
De persoonsgegevens van naar schatting meer dan zesduizend klanten van Labonovum, dat onder meer corona-antistoffentests verstrekt, waren voor onbekende tijd in te zien via de site van dochterbedrijf PostYourLab. Het lek zou na een hackaanval zijn ontstaan en is inmiddels gedicht.
Lunacy 7.0
13 uur
Lunacy is een gratis grafisch ontwerpprogramma voor Windows. Het heeft een grote hoeveelheid ingebakken content, zoals iconen, foto's, gemaskeerde afbeeldingen en illustraties. Het is ook in staat om sketch-bestanden te openen en Sketch-plug-ins te gebruiken. Het programma wordt actief ontwikkeld en Icons8 lijkt daarbij goed naar de community te luisteren. In versie 7.0 van Lunacy zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Home Tab
Niantic brengt later dit jaar Transformers: Heavy Metal AR-game uit
13 uur
Hasbro en Niantic werken samen aan een Transformers-AR-game die later dit jaar wereldwijd moet verschijnen. In de game kunnen spelers 'een team vormen' met Autobots zoals Bumblebee. Veel details over het spel zijn er nog niet.
Microsoft houdt op 17 juni extra Xbox-evenement met gesprekken met ontwikkelaars
13 uur
Na de afgelopen, grote E3-gamepresentatie van Microsoft en Bethesda van afgelopen zondag, komt Microsoft met een tweede evenement. Op 17 juni volgt een sessie waarin gesprekken en interviews met ontwikkelaars voorbij komen.
Google maakt geïntegreerde Workspace-dienst beschikbaar voor alle gebruikers
14 uur
Google heeft de geïntegreerde Workspace-dienst beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers met een Google-account. Met Workspace kunnen gebruikers meerdere Google-diensten in één interface gebruiken, zoals Gmail en Chat.
OPPO's draadloze Enco Air-oortjes zijn beschikbaar voor 99 euro
15 uur
OPPO stelt de Enco Air-bluetoothoortjes nu beschikbaar voor 99 euro. Het gaat om twee oortjes die met Bluetooth 5.2 werken en vier uur per acculading meekunnen. Met de bijgeleverde case kunnen de oortjes in totaal 24 uur mee.
Scifi-platformgame Replaced komt in 2022 naar Xbox-consoles en pc
16 uur
Scifi-platformgame Replaced komt ergens volgend jaar beschikbaar op de Xbox-consoles en de pc. In de game van Sad Cat Studios en Coatsink kruipt de speler in de huid van een artificiële intelligentie die gevangen zit in een menselijk lichaam.
Sea of Thieves krijgt op 22 juni Pirates of the Caribbean-uitbreiding
16 uur
Sea of Thieves krijgt op 22 juni een update voor seizoen drie, waarmee ook Sea of Thieves: A Pirate’s Life beschikbaar komt. Dat is de naam voor een uitbreiding met een Pirates of the Caribbean-thema.
NPO: onzeker of 4k-beeldkwaliteit van EK voetbal voor alle kijkers in orde komt
17 uur
De Nederlandse Publieke Omroep zegt dat het de klachten over een slechte beeldkwaliteit van de uhd-beelden van het EK voetbal onderzoekt. Daarbij geeft de organisatie aan niet zeker te weten 'of het lukt het iedereen naar de zin te maken'.

Scifi-survivalgame Icarus van DayZ-maker verschijnt op 11 augustus voor pc
17 uur
De scifi-survivalgame Icarus verschijnt op 11 augustus op Steam. Het spel kost dan 25 euro voor de standaardversie, of 85 euro voor een deluxe-versie met twee dlc en een extra gamemodus. Eerder zei ontwikkelaar RocketWerkz nog dat de game gratis zou zijn.
WinRAR 6.02
17 uur
RAR Labs heeft versie 6.02 van zijn archiveringsprogramma's RAR en WinRAR uitgebracht. Deze populaire compressietool is beschikbaar voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows, Linux en macOS. Het programma kan overweg met de gangbaarste formaten - waaronder rar, zip, cab, arj, lzh, tar, gz, uue, bz2, jar, iso, 7z en z - heeft een skinnable interface, en ondersteuning voor Zip64- en multivolume-cab-bestanden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 6.02
Hell Let Loose komt uit Early Access en later dit jaar naar PS5 en Xbox Series
19 uur
De multiplayershooter Hell Let Loose, een game die draait om realistische gevechten in de Tweede Wereldoorlog, gaat volgende maand uit Early Access op Steam. De game zal eind dit jaar ook beschikbaar komen voor de PlayStation 5 en Xbox Series S en X.
'Ministerie van Justitie in VS vroeg in 2018 Apple-data op van Trump-adviseur'
19 uur
Het Amerikaanse Justice Department vroeg volgens de New York Times in februari 2018 via een dagvaarding Apple-data op van Donald McGahn, de juridische adviseur van toenmalige president Donald Trump. Apple gaf gehoor aan dit verzoek en moest dit geheimhouden.
'Japan wil antitrustonderzoek starten naar Apple en Google'
20 uur
De Japanse overheid wil volgens zakenkrant Nikkei een antitrustonderzoek starten naar Apple en Google. Met het onderzoek zou de overheid erachter willen komen hoe de twee bedrijven omgaan met Japanse smartphonemakers en of deze zakelijke afspraken eerlijk verlopen.
Fallout 76 krijgt in 2022 update met Fallout 3's Pittsburgh-spelwereld
20 uur
Fallout 76 krijgt in 2022 een update waarmee spelers kunnen afreizen naar Pittsburgh, bekend van Fallout 3-dlc The Pitt. Spelers reizen naar Pittsburgh in het kader van de nieuwe gamemodus Expedition. Veel details over deze modus geeft Bethesda nog niet.
.Adv - De geschiedenis van Rainbow Six, de erfenis van Tom Clancy
20 uur
Zeg je Ubisoft, dan denk je aan beroemde spelseries als Assassin’s Creed, Rainbow Six, Far Cry, Anno en vele andere. Daarnaast is de Franse uitgever succesvol met zijn eigen Ubisoft Store waarin die series verder worden uitgediept, met naast de games ook figurines, merchandise en andere collectibles. Dit is het derde artikel in een serie van vier waarin we de iconische series van deze speluitgever verkennen.
RJ TextEd 14.90.4
22 uur
Versie 14.90.4 van RJ TextEd is uitgebracht. Deze gratis teksteditor van Zweedse makelij heeft diverse mogelijkheden, die vooral voor software- en webontwikkelaars interessant zijn, zoals syntax-highlighting, autocompletion, uitgebreide selectie- en sorteermogelijkheden en een ingebakken (s)ftp-client. Het programma wordt voor Windows ontwikkeld, maar is via Wine ook onder Linux te gebruiken. Sinds versie 14.70 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
Rijden in een waterstofauto - Bereik, tanken en kosten in de praktijk
22 uur
Al jarenlang rijden er waterstofauto's rond in Nederland. Hoe gaat dat in de praktijk, rijden op waterstof? We maakten een testrit en bekijken hoe het werkt, wat het kost en hoe praktisch het is.

Square Enix kondigt Guardians of the Galaxy-singeplayergame aan
1 dag
Uitgever Square Enix en ontwikkelaar Eidos Montreal hebben Marvel's Guardians of the Galaxy aangekondigd. Het gaat om een singleplayeractiegame, die op 26 oktober zal uitkomen voor consoles en pc. Het spel krijgt volgens de makers geen dlc of microtransacties.
Psychonauts 2 verschijnt op 25 augustus
1 dag
Psychonauts 2 komt op 25 augustus van dit jaar uit en zal ook direct verkrijgbaar zijn via abonnementsdienst Xbox Game Pass. Verder heeft Microsoft een nieuwe trailer van het spel getoond tijdens zijn E3-presentatie.
Indiegames Hades komt naar PlayStation- en Xbox-consoles en Game Pass
1 dag
Hades, een veelbekroonde indiegame uit 2020, verschijnt op 13 augustus voor consoles. De game komt naar de PlayStation 4 en 5 en naar Xbox-consoles. De Xbox-versie wordt onderdeel van het Game Pass-abonnement. De game was al verkrijgbaar op de pc en de Nintendo Switch.

Pagina's

Abonneren op tweakers