tweakers

738 nieuwsberichten gevonden
VN-commissaris roept op tot moratorium van biometrische herkenning via ai
9 uur
De commissaris voor mensenrechten bij de VN pleit voor een moratorium op het gebruik van biometrische herkenning in de publieke ruimte. Overheden zouden eerst moeten kunnen aantonen of er voldaan wordt aan de privacywetgeving en of er niet gediscrimineerd kan worden.
Nieuwe draadloze Nintendo-controller duikt op in FCC-keuring
10 uur
Nintendo heeft documenten ingediend bij de Amerikaanse FCC voor een nieuwe draadloze bluetooth-controller. De controller zou meer stroom vragen dan de Joy-Cons en bevat een modelnummer dat in lijn ligt met de SNES-controller voor de Switch.
Microsoft brengt Office 2021 uit op 5 oktober
11 uur
Microsoft Office 2021 komt uit op 5 oktober. Dat blijkt uit een blogpost waarop Microsoft ook aankondigt dat Office 2021 Long-Term Servicing Channel vanaf vandaag beschikbaar is voor bedrijven en overheden. De prijzen van het standalone kantoorpakket blijven gelijk.
Nederlands treinverkeer stilgelegd wegens communicatieproblemen - update
13 uur
Het treinverkeer in Nederland werd deze avond tijdelijk stilgelegd door een storing op de verkeersleidingsposten van ProRail. Hierdoor konden treinmachinisten niet meer communiceren met de treinleiders. Vanaf 19u00 werd het treinverkeer in beperkte mate heropgestart.
Topuitvoering Lucid Air heeft rijbereik van 837 kilometer
13 uur
Het Amerikaanse agentschap voor milieu schat het rijbereik van de aankomende Lucid Air Dream Edition Range op 837 kilometer. Dat is volgens Lucid Motors het grootste rijbereik dat ooit werd gemeten bij een elektrisch voertuig. Ook de andere modellen kregen een hoge epa-rating.
GoPro brengt de Hero 10 Black met GP2-processor en 4K120-opnames uit
14 uur
GoPro heeft de Hero 10 Black aangekondigd. De actioncam heeft met de GP2 een krachtiger processor dan zijn voorganger, waardoor meerdere functies sneller te gebruiken zouden zijn. Ook is de maximale framerate van opnames verdubbeld.
Microsoft krijgt toestemming voor bouw datacenter Middenmeer 'op eigen risico'
15 uur
De Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied heeft Microsoft toestemming gegeven om de bouw van zijn tweede datacenter in het Noord-Hollandse Middenmeer te starten. Het gaat nog niet om een definitieve vergunning dus de bouwstart is op eigen risico.
WhatsApp test functie om via de app bedrijven in de buurt te zoeken
15 uur
WhatsApp test een nieuwe bedrijvengidsoptie in de app. Met die functie kunnen gebruikers zien welke bedrijven er de buurt zijn, en die dan direct via de app benaderen. Momenteel wordt er alleen in Brazilië getest.
MultiPar 1.3.1.9
15 uur
MultiPar is een opensourceprogramma waarmee bestanden met bijbehorende parchive-bestanden gecontroleerd kunnen worden op corruptie. Zonodig kan het de data reconstrureren. Dit wordt onder andere gebruikt voor het uitwisselen van bestanden via usenet, aangezien deze in verschillende delen worden opgeknipt en niet alle delen op alle usenetservers beschikbaar zijn. MultiPar 1.3.1.9 is enkele dagen geleden uitgekomen en de release notes voor die uitgave kunnen hieronder worden gevonden. MultiPar version 1.3.1.9

LibreOffice 7.2.1
16 uur
De Document Foundation heeft de eerste update voor versie 7.2 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 7.2 treffen we onder meer verbeterde ondersteuning van Microsoft Office-bestanden aan en zijn er prestatieverbeteringen waar te nemen bij het openen en bewerken van grote bestanden. Verder is er nu ook een versie voor computers uitgerust met een Apple-processor. Versie 7.2.1 kende twee releasecandidates, waarin in totaal 87 verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed fixed in 7.2.1 rc1:
Drupal 8.9.19 / 9.1.13 / 9.2.6
16 uur
Er zijn updates uitgekomen voor Drupal versies 8.9, 9.1 en 9.2. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Het is eenvoudig genoeg voor een beginnende gebruiker, maar krachtig genoeg om ook een wat complexere website te bouwen. Het programma bevat een contentmanagementplatform en een developmentframework. De updates bevatten een oplossing voor een vijftal beveiligingsproblemen. Release notes
Specificaties van AMD EPYC Milan-X-processors met 768MB L3-cache lekken uit
16 uur
Er zijn specificaties van vermeende AMD EPYC Milan-X-cpu's verschenen. Deze serverprocessors zouden gestapeld '3D V-Cache' krijgen. AMD heeft de Milan-X-serie nog niet officieel aangekondigd.
Discord krijgt investering van 500 miljoen dollar voor nieuwe functies
16 uur
Chatplatform Discord heeft 500 miljoen dollar aan investeringen ontvangen. Dat maakte een woordvoerder van het bedrijf bekend. Discord meldt dat het dat bedrag gaat gebruiken om te investeren in 'nieuwe functies en tools'.
Elektriciteitsnet Liander bereikt capaciteitslimiet in delen van Noord-Holland
17 uur
Het elektriciteitsnet heeft zijn maximale capaciteit bereikt in een deel van Noord-Holland. Hierdoor kan netbeheerder Liander de komende jaren geen nieuwe capaciteit bieden aan grootgebruikers, zoals supermarkten en grote bedrijven.
Windows 11 Insider Preview 22458 (dev)
17 uur
Microsoft heeft een nieuwe testversie van Windows 11 uitgebracht voor leden van het Windows Insiders-programma. De update draagt buildnummer 22458 en is een uitgave uit de zogenaamde Dev Channel. Windows 11 bevat onder meer een nieuw uiterlijk, widgets, een nieuwe Windows Store, verbeteringen voor gebruik met meerdere schermen en ondersteuning voor Wi-Fi 6E. De changelog voor deze Windows 11 Insider Preview ziet er als volgt uit: Changes and Improvements
Telenet test inzet 60GHz-band voor draadloos internet van 1Gbit/s of sneller
17 uur
Telenet gaat volgend jaar als onderdeel van een consortium bedrijven een veldtest uitvoeren met het gebruik van 60Ghz-radiotechnologie voor draadloos internet. De techniek zou breedbandinternet voor onder andere landelijke gebieden mogelijk maken.
Gerucht: EA stelt ook Battlefield 2042-bèta's uit
18 uur
Electronic Arts en DICE stellen mogelijk ook de bètatests voor Battlefield 2042 uit. Die staan officieel voor september in de planning, maar zouden volgens geruchten nu in oktober beschikbaar komen. Eerder deze week werd de release van het spel al uitgesteld.
Gerucht: Samsung Galaxy S22 krijgt kleinere accu dan voorganger
18 uur
De komende Galaxy S22-smartphone van Samsung krijgt mogelijk een kleinere accu dan de huidige Galaxy S21. De accucapaciteit van de komende smartphone zou 7,5 procent kleiner zijn dan zijn voorganger.

WSJ: Facebook weet door eigen onderzoek dat Instagram schadelijk is voor tieners
20 uur
Facebook zou een groot, intern onderzoek hebben uitgevoerd naar de schadelijkheid van Instagram. Dat meldt de Wall Street Journal, die de resultaten zou hebben ingezien. Volgens de WSJ blijkt uit het onderzoek dat de fotoapp voornamelijk schadelijk is voor tienermeisjes.
Belgische instanties klagen dat chip in identiteitskaart vaak onleesbaar is
20 uur
Tal van sectoren in België ondervinden problemen bij het uitlezen van de chip in de nieuwe identiteitskaarten in het land. Een software-update van middleware zou dit probleem oplossen, maar veel instanties blijken daar niet van op de hoogte.
'Kabinet wil 300 miljoen euro uittrekken voor technologie- en chipsector'
20 uur
Het demissionaire kabinet wil extra geld uittrekken voor digitalisering. Dat melden De Telegraaf en NOS op basis van anonieme bronnen. De regering zou 300 miljoen euro willen steken in de technologie- en chipsector.
Google zoekt ontwikkelaars met VR-ervaring voor Stadia
21 uur
Google heeft vier vacatures geplaatst voor nieuwe Stadia-ontwikkelaars. Daarbij geeft het bedrijf voorkeur aan mensen met ervaring in VR. Google biedt momenteel nog geen VR-titels via Stadia en het bedrijf geeft niet aan of dit in de toekomst wel gaat gebeuren.
Mogelijke specificaties van Google Tensor-soc voor Pixel 6-telefoons verschijnen
22 uur
Er zijn mogelijke details over de komende Google Tensor-soc verschenen. De chip zou gebruikmaken van acht Arm Cortex-cores en een Mali-gpu. De Tensor-soc is door Google ontworpen en wordt gebruikt in de komende Pixel 6-smartphones die later dit jaar uitkomen.
Undertale-maker brengt Deltarune: Chapter 2 op 18 september uit voor pc en Mac
22 uur
Undertale-maker Toby Fox brengt het tweede hoofdstuk van Deltarune op 18 september uit, om 02.00 uur Nederlandse tijd. De game verschijnt op die datum voor pc en Mac. Deltarune Chapter 1 verscheen drie jaar geleden, in oktober 2018.
Criminelen hebben covid-19-testdata van 1,4 miljoen Parijzenaars gestolen
23 uur
Bij een aanval op een niet nader aangeduide 'dienst voor het delen van bestanden' hebben criminelen de covid-19-testgegevens van Parijse ziekenhuizen in handen gekregen. Het gaat om testdata van 1,4 miljoen personen.
WhatsApp start met vrijgeven multi-device-bèta naar alle gebruikers
23 uur
WhatsApp is begonnen met het beschikbaar maken van zijn 'multi-device'-functie. Daarmee kunnen gebruikers WhatsApp aan andere apparaten koppelen, en vanaf die apparaten berichten versturen op de dienst. Daarvoor hoeven ze niet verbonden te zijn met een smartphone.
SpaceX lanceert eerste volledig private ruimtemissie met vier ruimtetoeristen
1 dag
SpaceX heeft donderdag succesvol een Crew Dragon-capsule met enkel ruimtetoeristen gelanceerd. Het is daarmee de eerste volledig commerciële ruimtemissie zonder professionele astronauten. De capsule zal zich drie dagen in een baan om de aarde bevinden.

.Adv - Gaminglaptop ROG Zephyrus M16 geeft héél veel scherm in een klein formaat
1 dag
Met een unieke vormfactor (een 16-inch-display in een 15-inchbehuizing), de nieuwste Intel-chiptechnologie, een krachtige gpu (Nvidia RTX 3070) en genoeg accuduur om tien uur lang non-stop video's af te spelen, is de ROG Zephyrus een gaminglaptop die het in veel omstandigheden goed doet. Vanwege het cleane design neem je 'm ook rustig mee naar kantoor.
Samsung Display start massaproductie 90Hz-oledpanelen voor laptops
1 dag
Samsung Display is de massaproductie gestart van oledpanelen met een maximale verversingssnelheid van 90Hz voor gebruik in laptops. Dit zijn de panelen die ASUS en Lenovo gebruiken voor recent aangekondigde laptops met oledschermen.
Deathloop - Het beste van Arkane
1 dag
We durven deze uitspraak wel aan: Deathloop is de beste game die Arkane Studios tot nu toe heeft afgeleverd. De gameplay is origineel en beter in balans dan in vorige games van de studio.

Pagina's

Abonneren op tweakers