tweakers

645 nieuwsberichten gevonden
'Coronatestbedrijf overtreedt AVG met WhatsApp-groep en onveilige database'
3 uur
Bij het commerciële testbedrijf U-Diagnostics worden gevoelige persoonsgegevens en medische gegevens gedeeld in een WhatsApp-groep met driehonderd leden en opgeslagen op een slecht beveiligde database. Onder meer bedrijven, zorginstellingen en Defensie gebruiken U-Diagnostics.
'Britse overheid gaf scholieren laptops geïnfecteerd met Gamarue-virus'
3 uur
Laptops die de Britse overheid aan kwetsbare kinderen van basisscholen en middelbare scholen gaf om thuis te kunnen studeren, zijn mogelijk geïnfecteerd met een variant van de Gamarue.l-worm. Dit virus laat kwaadwillenden andere malware zoals spyware installeren.
'Twee derde van bezitters van een elektrische auto heeft thuis een laadstation'
5 uur
Twee derde van alle Nederlandse bezitters van een elektrische auto heeft thuis een laadstation, wat neerkomt op zo'n tachtigduizend thuislaadstations. De afstand van het huis van een EV-bezitter tot een openbare laadpaal bedraagt gemiddeld genomen 313 meter.
Vivo kondigt X60 Pro+-smartphone aan met grote 50MP-camerasensor
7 uur
Vivo heeft de X60 Pro +-smartphone aangekondigd. De telefoon heeft geen gimbal-stabilisatie op de primaire camera, die zit nu op de camera met ultragroothoeklens. De primaire camera is wel een van de grootste sensors op een smartphone tot nu toe.
[Premium] Hyperloop zou na 2026 in Randstad inzetbaar zijn voor vervoer bloemen en fruit
7 uur
Nederlandse bedrijven en overheden onderzoeken de haalbaarheid van een hyperloopverbinding tussen Rotterdam en Amsterdam. Het gaat hierbij uitsluitend om goederenvervoer. Wellicht dat in de jaren na 2026 de eerste capsules door de buizen gaan, met vooral versproducten.
AdwCleaner 8.0.9.1
7 uur
Malwarebytes heeft een update voor AdwCleaner versie 8.0.9 uitgebracht. Dit programma is bedoeld voor het verwijderen van malware, zoals toolbars die aan webbrowsers worden toegevoegd en zogenaamde hijackers, die onder meer de startpagina en zoekmachine aanpassen. Ondersteuning is aanwezig voor Internet Explorer, Mozilla Firefox en Google Chrome. Nadat de scan is uitgevoerd, kun je zelf bepalen wat er verwijderd moet worden. In deze uitgave is een opstartprobleem verholpen waar sommige mensen last van hadden. Changes:
Meer fabrikanten gaan laptops met 16:10-schermen maken
8 uur
Meer fabrikanten gaan laptops uitbrengen met een 16:10-scherm. MSI werkt aan modellen met die schermverhouding, onder andere in de Creator-lijn en Acer stelt dat 16:10-schermen in dure modellen komen. ASUS hint op de komst van ZenBooks met 16:10-scherm.
[Premium] Laptopschermen worden weer hoger - De terugkeer van 16:10 en opkomst van 3:2
8 uur
Steeds meer fabrikanten geven hun laptops weer een 16:10-scherm en ook het 3:2-formaat is in opkomst. Verschillende fabrikanten zeggen tegen Tweakers meer laptops met hoge schermen te gaan maken.
Pebble-oprichter komt met betaalde universele berichtendienst
8 uur
De oprichter van Pebble, Eric Michigovsky, heeft een betaaldienst voorgesteld die werkt met alle grote chatapps. De dienst moet berichten uit onder meer WhatsApp, Telegram, Slack, Discord en Apple iMessage combineren.

foobar2000 1.6.4 bèta 1
9 uur
Versie 1.6.4 van foobar2000 is in ontwikkeling en de eerste bètarelease is uitgekomen. Deze populaire, lichte muziekspeler kan onder andere overweg met mp3, aac, ogg vorbis, flac, wav en wma, en beschikt over ondersteuning voor Replay Gain. Verder kan de speler verschillende formaten converteren, heeft het programma uitgebreide mogelijkheden om de tags aan te passen en kan de interface geheel naar eigen hand gezet worden. Daarnaast is het mogelijk om de functionaliteit met behulp van plug-ins uit te breiden. De changelog voor versie 1.6.4 ziet er vooralsnog als volgt uit: Changes in version 1.6.4:
Ventoy 1.0.33
10 uur
Ventoy is een opensourceprogramma waarmee zelfstartende USB-sticks kunnen worden gemaakt. De manier waarop het dat doet, is echter anders dan vergelijkbare tools. De USB-stick hoeft slechts eenmaal geprepareerd te worden en daarna kunnen net zoveel ISO-bestanden op de stick geplaatst of aangepast worden als er ruimte is. Ventoy maakt zelf automatisch een bootmenu aan voor de aanwezige ISO-bestanden. Ondersteuning is aanwezig voor zowel UEFI- als legacy-boot en het is getest met meer dan 600 verschillende ISO-bestanden. Hieronder is de changelog voor deze uitgave te vinden. Changes
Microsoft laat mock-ups zien van Windows 10-menu's met nieuwe interface
10 uur
Microsoft heeft mock-ups op GitHub gezet van hoe menu's in Windows 10 eruit komen te zien na een grote interface-update die eraan komt. De menu's laten ronde hoeken zien, in plaats van de hoekige menu's van de huidige Windows 10-versies.
'Apple werkt aan VR-headset met grootte van Oculus Quest'
10 uur
Apple werkt aan een VR-headset die qua uiterlijk en functies veel wegheeft van een Oculus Quest, meldt financieel persbureau Bloomberg. De headset moet volgend jaar al uitkomen, maar Apple verwacht geen hoge verkoopcijfers, aldus het persbureau.
R&d-afdeling OnePlus lijkt gefuseerd te zijn met die van OPPO
10 uur
De r&d-afdeling van OnePlus is volgens een nieuw gerucht gefuseerd met die van OPPO. OnePlus bevestigt de stap niet, maar zegt wel dat 'sommige r&d-activiteiten' zijn ondergebracht bij OPLUS, de paraplu-onderneming van OnePlus en OPPO.
Youfone gaat in april van start in België op netwerk van Proximus
11 uur
De Nederlandse virtuele provider Youfone start in april in België. Het Rotterdamse bedrijf heeft een overeenkomst gesloten met marktleider Proximus om van diens mobiele netwerk gebruik te kunnen gaan maken.
Aantal iDEAL-betalingen groeide vorig jaar met 30 procent
11 uur
Het aantal betalingen via het Nederlandse betaalsysteem iDEAL groeide vorig jaar met 30 procent, zo blijkt uit cijfers van Currence. Van die betalingen werd 85 procent afgerond via een smartphone, een stijging ten opzichte van vorig jaar.
EU-Commissie start onderzoeken naar advertentietechnologie en datagedrag Google
12 uur
De Europese Commissie heeft twee onderzoeken ingesteld die zich richten op Googles advertentietechnologie en de wijze waarop Google omgaat met data. Daartoe heeft de Commissie een vragenlijst opgesteld die naar allerlei adverteerders is gestuurd.
Renders tonen Sony Xperia 10 III zonder grote wijzigingen aan ontwerp
12 uur
Er zijn renders verschenen van wat de Sony Xperia 10 III zou worden. De midrange-smartphone laat op gebied van het ontwerp weinig wijzigingen zien ten opzichte van zijn voorganger. Sony zou de telefoon op korte termijn willen presenteren.

[Premium] ASML-ceo: China heeft geen alternatief voor massaproductie chips met EUV
12 uur
De technologie waar de Chinese chipfabrikant SMIC zijn hoop gevestigd heeft om 5nm-chips te kunnen maken, is nog mijlenver gereed voor productie op grote schaal. Dat zegt ASML-topman Peter Wennink in een interview met Tweakers.
Gerucht: Android 12 krijgt 'app pairs' voor splitscreen-multitasking
12 uur
Android 12 zou een manier krijgen om twee apps als één in het multitaskingoverzicht te zetten. De functie, App Pairs, zit al enkele jaren in Samsung-telefoons en zou als standaardfunctie in Android 12 komen te zitten.
'Vietnamese ODM Vingroup biedt op deel LG's smartphonedivisie'
12 uur
De Vietnamese Original Device Manufacturer Vingroup zou het interessantste bod hebben gedaan op een deel van LG's smartphonedivisie. Deze week werd bekend dat LG een verkoop van zijn smartphonetak overweegt.
Ontwerper van Nehalem-architectuur keert terug bij Intel om aan cpu's te werken
13 uur
Glenn Hinton komt terug van pensioen en gaat weer bij Intel aan cpu's werken. De recente benoeming van Pat Gelsinger tot nieuwe Intel-ceo speelde een rol bij die beslissing, zegt de processorontwerper. Hinton werkte eerder al 35 jaar bij Intel.
Samsung begint in maart met massaproductie 14'-90Hz-oledschermen voor laptops
13 uur
Samsung Display begint in maart met de massaproductie van de oledschermen bedoeld voor laptops. Het gaat om schermen met een diagonaal van 14 inch en een verversingssnelheid van 90Hz.
Vermoedelijke specs opvolger vouwbare Huawei Mate Xs komen naar buiten
14 uur
De vermoedelijke specs van de opvolger van de vouwbare smartphone Huawei Mate Xs zijn naar buiten gekomen. Het gaat volgens de informatie om een telefoon die het vouwbare scherm niet langer aan de buitenkant heeft zitten, maar aan de binnenkant.
EPOS kondigt GTW 270 Hybrid oordoppen aan voor games
14 uur
EPOS heeft de GTW 270 Hybrid-oordoppen aangekondigd. De oordoppen zijn volgens de fabrikant geschikt voor gamers, doordat ze aptX Low Latency ondersteunen. De oordoppen worden geleverd met een aparte dongle voor aptx LL.
Raspberry Pi Foundation brengt Pi Pico-module uit met eigen chip van 133MHz
14 uur
De Raspberry Pi Foundation heeft een nieuwe module uitgebracht met daarop voor het eerst een zelfontworpen microcontroller. De Pi Pico maakt gebruik van de RP2040, een microcontroller met twee ARM Cortex-M0+-cores. De module kost slechts vier euro.
Hitman 3-spelers melden verbindingsproblemen bij overzetten van oude savegames
15 uur
Spelers van Hitman 3 melden problemen met de servers waardoor het in sommige gevallen niet mogelijk is om gameplay over te zetten. Daardoor willen veel spelers nog niet aan het spel beginnen. De ontwikkelaar werkt nog aan een oplossing.

Drupal 7.78 / 8.9.13 / 9.0.11 / 9.1.3
16 uur
Er zijn updates uitgekomen voor Drupal versies 7, 8.9, 9.0 en 9.0. Drupal is een in php geschreven, gebruiksvriendelijk en krachtig contentmanagementplatform, waarmee bijvoorbeeld websites kunnen worden gemaakt. Het is eenvoudig genoeg voor een beginnende gebruiker, maar krachtig genoeg om ook een wat complexere website te bouwen. Het programma bevat een contentmanagementplatform en een developmentframework. De updates bevatten een oplossing een beveiligingsprobleem met archiefbestanden: Drupal core - Critical - Third-party libraries - SA-CORE-2021-001
Ministerie begint gesloten bugbountyprogramma voor CoronaMelder
16 uur
De Nederlandse CoronaMelder-app heeft een eigen bugbountyprogramma. Ethische hackers kunnen kwetsbaarheden in de app voortaan via dat platform melden. Het gaat wel om een gesloten programma via een bedrijf.
Tweakers Podcast #148 - WhatsApp-overstappers, Stadia-fans en raket-testen
18 uur
In deze aflevering praten Wout Funnekotter, Arnoud Wokke, Jurian Ubachs en Tijs Hofmans over alternatieven voor WhatsApp, Google Stadia een jaar later, de rol van Netflix, de aanklacht tegen Apple om Telegram uit de App Store te halen en er is ook een ruimtevaartkwartiertje.

Pagina's

Abonneren op tweakers