tweakers

706 nieuwsberichten gevonden
Lenovo kondigt event aan voor vermoedelijke aankondiging opvolger Motorola razr
6 uur
Lenovo heeft een evenement aangekondigd voor volgende maand, vermoedelijk om de opvolger van de vouwbare smartphone Motorola razr te presenteren. Er gingen al langer geruchten dat die opvolger in september zou komen.
Bètaversie Telegram voor Android bevat ondersteuning voor videobellen
7 uur
De nieuwste bètaversie van chatapp Telegram voor Android bevat onderstening voor videobellen. Het is onbekend wanneer de functie in de stabiele versie van de app zal zitten. Gebruikers kunnen nu alleen via audio bellen.
Twitter zet nieuwe api voor ontwikkelaars online
8 uur
Twitter heeft een eerste versie van zijn api v2 online gezet. De nieuwe api, de grootste verandering sinds 2012, vervangt op termijn api v1.1. Voorlopig noemt Twitter de toegang tot de api nog 'early access'. Er verandert veel in de api.
Europese Commissie kondigt gezamenlijke streamingdienst van Telenet en DPG goed
9 uur
De Europese Commissie heeft het plan van provider Telenet en mediabedrijf DPG Media om gezamenlijk een streamingdienst te beginnen onvoorwaardelijk goedgekeurd. De Commissie keek of de samenwerking concurrentie zou schaden.
Xiaomi brengt Mi 10 Ultra-smartphone met 120W-laden niet uit in Europa
9 uur
Xiaomi brengt zijn Mi 10 Ultra en Redmi K30 Ultra beide niet uit buiten China. Dat heeft de fabrikant laten weten. De Mi 10 Ultra heeft bovendien als eerste Xiaomi-telefoon een scherm van de Chinese fabrikant TCL.
'Huawei brengt binnenkort pc met eigen Kunpeng 920-cpu uit in China'
9 uur
Huawei zou binnenkort een desktop-pc met eigen processor willen uitbrengen. De processor heet Hi1620. TSMC zou de cpu met 24 kernen maken voor Huawei. Het gaat om een product voor de Chinese markt.
Dropbox maakt back-up-functie beschikbaar voor alle gebruikers
10 uur
Webopslagdienst Dropbox heeft de back-up-functie beschikbaar gemaakt voor alle gebruikers. Betalende gebruikers kunnen bovendien bestanden met extra beveiliging opslaan en gebruik maken van een door Dropbox ontwikkelde wachtwoordbeheerder.
Cyberduck 7.5.0
10 uur
Versie 7.5 van Cyberduck is uitgekomen. Dit programma, dat onder een gpl-licentie wordt uitgebracht, is een ftp-, sftp- en webdav-client, en heeft daarnaast ondersteuning voor diverse cloudopslagdiensten die van S3 of de OpenStack-api gebruikmaken. Het programma beschikt over een overzichtelijke interface en ondersteunt technieken als Spotlight, Bonjour, Keychain, Applescript en Growl. Daarnaast kun je gebruikmaken van verschillende, al geïnstalleerde teksteditors, waaronder BBEdit, TextWrangler, TextMate, Mi, Smultron en CSSEdit. Cyberduck is in een groot aantal talen te gebruiken, waaronder het Nederlands. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New:
Home Assistant Core 0.114.0
10 uur
Versie 0.114 van Home Assistant Core is uitgebracht. Home Assistant Core is een opensourceplatform voor home-automation dat draait onder Python 3. Het draait via Hassbian op een Raspberry Pi 3 of een Linux-, macOS- of Windows-computer. Het ondersteunt het detecteren van apparaten, zoals Nest-thermostaten, Philips Hue, Belkin WeMo-schakelaars, Mr. Coffee-koffiezetapparaten, de slimme schakelaars van IKEA en het mqtt-protocol. Daarnaast kan het waar mogelijk deze apparaten aansturen en automatisering toepassen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en ons Forum. De aankondiging voor deze uitgave is hieronder te vinden. 0.114: Dark mode, Open Z-Wave progress and more automation & scripts

WordPress 5.5
10 uur
Versie 5.5 van WordPress is uitgekomen. Met dit programma, dat onder een gpl-licentie beschikbaar wordt gesteld, is het mogelijk om een website of blog op te zetten en bij te houden. WordPress is eenvoudig in te stellen en kan binnen vijf minuten draaien mits er al een server met php en MySQL beschikbaar is. Er zijn mogelijkheden om de functionaliteit van WordPress verder uit te breiden met plug-ins en het uiterlijk met thema's aan te passen. De belangrijkste veranderingen die in versie 5.5 zijn aangebracht zijn hieronder voor je op een rijtje gezet: Snelheid
Gigabyte komt met 34'-monitor met 1440p-resolutie en 144Hz-verversingssnelheid
11 uur
Gigabyte heeft een nieuwe monitor aangekondigd. Het gaat om een gebogen scherm met een diagonaal van 34' en een resolutie van 3440x1440 pixels. De verversingssnelheid van het paneel bedraagt 144Hz.
Cold Iron gaat door met ontwikkeling Alien-game na overname door Daybreak Games
11 uur
Gameontwikkelaar Daybreak Games heeft ontwikkelaar Cold Iron Studios overgenomen. In het officiële persbericht maken de bedrijven melding van de ontwikkeling van de Alien-game bij Cold Iron en dat die zal doorgaan. Door allerlei eerdere overnames was dat laatste onzeker.
Google Lens krijgt filter die hulp biedt om vergelijkingen op foto op te lossen
12 uur
Google Lens, de dienst die onder meer zoekopdrachten kan maken op basis van gefotografeerde objecten en planten en dieren op foto's kan herkennen, krijgt een 'huiswerkfilter'. Daarmee kunnen gebruikers hulp krijgen om wiskundige vergelijkingen op een foto op te lossen.
E-bikeverkoper Amslod waarschuwt klanten voor datalek bij extern callcenter
12 uur
De gegevens van zo'n 2000 klanten van elektrische fietsfabrikant Amslod liggen op straat na een datalek bij een leverancier. Mogelijk zijn er ook andere bedrijven getroffen door dat datalek, dat bij een callcenterondersteuner zou hebben plaatsgevonden.
Microsoft repareert twee zerodays in Windows tijdens Patch Tuesday
13 uur
Microsoft heeft twee zerodaylekken in Windows gerepareerd. Tijdens Patch Tuesday werden in totaal 120 bugs gefixt, waaronder een bug in Internet Explorer en een spoofing-kwetsbaarheid die actief werden uitgebuit.
OM eist celstraffen voor 'vriend-in-noodfraude' via WhatsApp
14 uur
Het Openbaar Ministerie eist celstraffen van 3 jaar en van 28 maanden tegen twee mannen die zogeheten 'vriend-in-noodfraude' zouden hebben gepleegd. De verdachten maakten in een half jaar 82.000 euro buit via de WhatsApp-fraude.
Ruimtetelescoop TESS voltooit primaire missie met 66 gevonden exoplaneten
15 uur
De Transiting Exoplanet Survey Satellite, een ruimtetelescoop die de NASA in april 2018 lanceerde, heeft zijn primaire missie voltooid. Er zijn 66 exoplaneten ontdekt en nog eens 2100 potentiële kandidaten. De telescoop gaat verder met het zoeken naar nieuwe werelden.
Opvolger ZX Spectrum Next krijgt snellere cpu-modes en meer ram
15 uur
Een opvolger van de ZX Spectrum Next wordt sneller en krijgt meer ram dan de twee jaar geleden uitgebrachte replica van de klassieke computer. De crowdfundingcampagne behaalde het doel van 250.000 pond in enkele minuten. De nieuwe versie is wel duurder.

Netgear introduceert Orbi LBR20-router met 4g-ondersteuning
15 uur
Netgear heeft een nieuwe router uitgebracht in de Orbi-serie. De Orbi LBR20 biedt ondersteuning voor 4g en wifi 5. De LBR20 krijgt een adviesprijs van 400 euro en is vanaf nu leverbaar. Gebruikers kunnen losse Orbi AC-satellieten aanschaffen voor een beter bereik.
HTC Desire 20 Pro-telefoon is binnenkort in Nederland verkrijgbaar voor 279 euro
16 uur
De relatief goedkope, in juni in Taiwan gepresenteerde HTC Desire 20 Pro-smartphone wordt ook uitgebracht in Nederland. Het toestel zal hier over enkele weken beschikbaar komen voor een prijs van 279 euro.
Microsoft brengt Surface Duo-smartphone op 10 september uit vanaf 1399 dollar
16 uur
Microsoft brengt zijn Android-smartphone met twee 5,6'-schermen op 10 september uit voor een prijs vanaf 1399 dollar. De fabrikant noemt de prijs en de datum op een zakelijk blog; de aankondiging voor consumenten staat nog niet online.
Nuvia claimt dat zijn ARM-servercores beter presteren dan mobiele x86-cores
16 uur
Chipfabrikant Nuvia heeft zijn aankomende Phoenix-cpu-cores aangekondigd. Deze cores zijn gebaseerd op de ARM-architectuur. Nuvia claimt dat de prestaties beter zijn dan bijvoorbeeld een AMD Ryzen 7 4700U of een Core i7-1065G7, bij lager verbruik.
GoldenEye-remaster op Unreal Engine 4-basis mag geen James Bond meer gebruiken
17 uur
GoldenEye 25, de remaster van de campagne van GoldenEye 007 voor de Nintendo 64, komt er niet. De makers hebben een cease-and-desist-brief ontvangen en mogen de merknaam van James Bond niet gebruiken. De makers gaan met de nodige aanpassingen wel door met het project.
TikTok verzamelde mac-adressen van Android-gebruikers
17 uur
TikTok verzamelde de mac-adressen van gebruikers die de app op Android draaien, blijkt uit onderzoek van de Wall Street Journal. Het bedrijf gebruikte een loophole in de regels van Google, en omzeilde zo de regels van de Play Store.
Samsung Galaxy Note 20 Ultra heeft ultrawidebandchip van NXP
17 uur
De Samsung Galaxy Note 20 Ultra is de eerste Android-smartphone met een uwb-chip en die is afkomstig van het Nederlandse NXP. Samsung wil de chip inzetten voor Nearby Share en om gebruikers met hun telefoon deuren van auto's of een huis te laten openen.
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 wordt uitgesteld tot 2021
18 uur
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 wordt opnieuw uitgesteld. Het spel van ontwikkelaar Hardsuit Labs en uitgever Paradox Interactive had eigenlijk in het eerste kwartaal van dit jaar uit moeten komen, maar dat werd al niet gehaald en nu wordt een release voor 2021 genoemd.
Rechter: bundeling patenten met levering Qualcomm-modemchips is niet onwettig
19 uur
Een hogere Amerikaanse rechter heeft een streep gehaald door een eerdere uitspraak van mei vorig jaar, waarin was bepaald dat Qualcomm niet meer patentlicenties mocht bundelen met de levering van zijn modemchips. Het gaat hier om patenten over het maken van modems.

Horizon Zero Dawn voor Windows - Prima game krijgt haperende port
21 uur
Waar de pc-versie van Death Stranding erg goed was, valt op de pc-overzetting van Horizon Zero Dawn wel wat aan te merken. Zo hapert de framerate, is de besturing niet ideaal en heeft de game last van bugs. Los daarvan is het een prima game.
Microsoft brengt Xbox Series X in november uit
1 dag
De Xbox Series X komt uit in november, zegt Microsoft. Een exacte datum is nog niet bekend, maar eerder werd gesproken over de feestdagen, wat de periode rond Thanksgiving aannemelijk maakt. Die Amerikaanse feestdag valt dit jaar op 26 november.
Halo Infinite is uitgesteld tot 2021
1 dag
Microsoft en 343 Indrustries brengen Halo Infinite niet meer dit jaar uit. De game had samen met de Xbox Series X op de markt moeten komen, maar is uitgesteld tot volgend jaar. De studio noemt onder andere de coronacrisis als reden.

Pagina's

Abonneren op tweakers