nu.nl

1100 nieuwsberichten gevonden
Europese Unie: 'Chinese inlichtingenwet meewegen bij 5G in Europa'
2 maanden
De Europese Unie moet de nationale inlichtingenwet van China meewegen in zijn beslissing omtrent de aanleg van 5G-netwerken in Europa, stelt EU-commissaris Julian King (Veiligheid) vrijdag.
'Hackbedrijf NSO beweert data uit iCloud en Google Drive te kunnen halen'
2 maanden
Het Israëlische hackbedrijf NSO Group beweert in staat te zijn om data uit onder meer iCloud en Google Drive en andere clouddiensten te kunnen halen, schrijft The Financial Times op basis van documenten en anonieme bronnen bekend met de verkooppitch van het bedrijf.
YouTube Music laat gebruikers wisselen tussen muziek en videoclip
2 maanden
De muziekstreamingdienst YouTube Music biedt gebruikers met een update de optie om tijdens het spelen van een nummer eenvoudig te wisselen tussen de audio en de videoclip. De functie is beschikbaar voor ruim vijf miljoen nummers, maakt YouTube bekend op zijn blog.
Google Chrome maakt vaststellen van gebruik privémodus moeilijker
2 maanden
De internetbrowser Chrome van Google gaat het voor websites moeilijker maken om vast te stellen of zij in de privémodus de pagina bezoeken. Dat maakt Google bekend op zijn blog.
Voormalige Microsoft-ontwikkelaar opgepakt om verdenking miljoenenfraude
2 maanden
Een voormalige software-ontwikkelaar van Microsoft is gearresteerd omdat hij wordt verdacht van grootschalige fraude met Microsoft-testaccounts. Dat schrijft het Amerikaanse openbaar ministerie (OM).
Slack reset wachtwoorden van in 2015 gehackte accounts
2 maanden
De zakelijke chatapp Slack gaat de wachtwoorden van accounts opnieuw instellen, waarvan mogelijk informatie is gelekt bij een hack in 2015. Dat maakt het bedrijf donderdag in een blogbericht bekend.
Dagenlange storing satellietnavigatienetwerk Galileo opgelost
2 maanden
De storing van het Europese satellietnavigatienetwerk Galileo is verholpen, schrijft de European Global Navigation Systems Agency (GSA) op zijn website. De storing zorgde sinds vorige week vrijdag voor problemen.
'Telegraaf- en Parkmobile-app bewaren intensief verzamelde iPhone-locatie'
2 maanden
De Telegraaf Media Groep (TMG) en Parkmobile bewaren de locatiegeschiedenis die zij intensief via hun iPhone-apps verzamelen, blijkt uit onderzoek van Brandpunt+ naar dertig populaire Nederlandse apps. De locatiegegevens worden zelfs actief opgeslagen als de Telegraaf- of Parkmobile-app niet door de gebruiker is geopend.
Microsoft-werknemer verdacht van stelen 10 miljoen dollar aan vouchers
2 maanden
Een voormalig programmeur bij Microsoft is aangeklaagd voor het frauderen van zijn ex-werkgever voor 10 miljoen dollar (bijna 8,9 miljoen euro) door het stelen van vouchers voor online Microsoft-winkels. De 25-jarige man is dinsdag aangehouden, maakt het Amerikaanse ministerie van Justitie bekend.

Luistert Facebook je af?
2 maanden
Je hebt het over je kapotte laptop of een nieuw fototoestel en opeens krijg je op je telefoon advertenties te zien van nieuwe modellen. Je zou bijna denken dat je telefoon je afluistert. Veel mensen wijzen Facebook aan als grootste boeman. Niet zo vreemd als je bedenkt dat je Facebook toestemming hebt gegeven voor het gebruik van je microfoon. Maar luistert het sociale medium je ook daadwerkelijk af?
Netflix ziet veel kleinere groei in abonnees dan verwacht
2 maanden
Netflix zag het aantal abonnees in het afgelopen kwartaal een stuk minder hard groeien dan verwacht. In totaal heeft de videodienst nu wereldwijd 151,6 miljoen gebruikers. Dat maakt Netflix woensdag bekend in de kwartaalcijfers (pdf).
'Torrentsite week lang onterecht niet bereikbaar voor Ziggo-klanten'
2 maanden
Ziggo heeft een week lang torrentwebsite EZTV voor zijn klanten geblokkeerd, nadat de website op een lijst van Stichting BREIN terechtkwam van IP-adressen die gefilterd moeten worden. Dat schrijft Tweakers woensdag.
'Kwetsbaarheid in bluetooth kan iOS- en Windows 10-gebruikers volgen'
2 maanden
Een lek in de bluetooth-technologie kan gebruikers van Apple- en Microsoft-apparatuur mogelijk volgen en identificeren. Daarvoor waarschuwen onderzoekers van de Universiteit van Boston, schrijft ZDNet.
Utrecht lekte foto's van kentekens via tablet in parkeergarage
2 maanden
De gemeente Utrecht heeft een foto's van auto's, inzittenden en kentekens gelekt via een tablet in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. De afbeeldingen waren voor iedereen met fysieke toegang tot de slecht beveiligde tablet in te zien, meldt RTV Utrecht.
Bulgarije arresteert verdachte van miljoenenhack op belastingdienst
2 maanden
De politie van Bulgarije heeft een verdachte gearresteerd voor de hack op de nationale belastingdienst, waarbij persoonlijke en financiële informatie van miljoenen Bulgaren werd gelekt.
'Kabinet wil duizenden 5G-antennes op bushokjes en lantaarnpalen'
2 maanden
Het kabinet wil dat gemeenten meer ruimte krijgen om antennes voor 5G-internet te plaatsen op onder meer bushokjes, lantaarnpalen, openbare gebouwen en verkeerslichten. Dat staat in een wetsvoorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, meldt het AD.
Google ontkent banden met Chinese leger na aantijgingen miljardair
2 maanden
Een topman van techgigant Google ontkent dat het bedrijf nauwe banden onderhoudt met het Chinese leger.
CBS: Ruim miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercrime
2 maanden
In 2018 waren 1,2 miljoen Nederlanders het slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat concludeert een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Politie arresteert Nederlandse malwarehandelaar
2 maanden
De politie heeft een 20-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van het maken en verhandelen van malware.
'Apple investeert in exclusieve podcasts voor eigen diensten'
2 maanden
Apple steekt geld in de ontwikkeling van podcasts die exclusief te beluisteren zijn via muziekdiensten van het bedrijf. Dat schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.
Vier jaar cel geëist tegen Brabantse hacker in grote fraudezaak
2 maanden
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag vier jaar cel geëist tegen een 49-jarige hacker uit Boxtel, waarvan één jaar voorwaardelijk. De man wordt verantwoordelijk gehouden voor een omvangrijke fraudezaak.
Reiziger in nood kan whatsappen met ministerie van Buitenlandse Zaken
2 maanden
Nederlandse reizigers die in de problemen komen, kunnen vanaf dinsdag een WhatsAppbericht sturen naar het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat meldt het ministerie in een persbericht.
Nederlandse overheid handhaaft het verbod op software van Kaspersky
2 maanden
Minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) schrijft dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer dat het verbod op software van het Russische bedrijf Kaspersky Labs bij de Rijksoverheid gehandhaafd blijft.
Celstraffen voor verdachten van grootschalige drugshandel op darkweb
2 maanden
De rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag vier verdachten veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen voor grootschalige drugshandel via het darkweb, het afgeschermde deel van het internet.
Wat kunnen bedrijven en criminelen met je data uit FaceApp?
2 maanden
Met het populaire FaceApp kun je er ouder op foto's uitzien, maar geef je ook je foto's en persoonsgegevens weg aan een bedrijf dat ze mag verkopen. Wat kunnen de kopers van deze informatie er precies mee?
ING-klanten melden storing bij inloggen en in ING-app
2 maanden
Ruim duizend mensen hebben melding gemaakt van een storing bij het internetbankieren met ING op AlleStoringen.nl.
Financiële data miljoenen Bulgaren aan media verstuurd na hack
2 maanden
Hackers zijn binnengedrongen in de systemen van de Bulgaarse belastingdienst en hebben de gegevens van zo'n vijf miljoen Bulgaren gestolen. Dat schrijft persbureau Reuters op basis van lokale media.

Organisator werknemersprotest Google verlaat het bedrijf
2 maanden
Eén van de organisatoren van de werknemersprotesten bij Google begin dit jaar, Meredith Whittaker, vertrekt bij het bedrijf. Dat tweette programmeur Chris Lu op maandagavond.
Chinese Nederlanders melden toename Kantonese phishingtelefoontjes
2 maanden
Tientallen Nederlanders van overwegend Chinese achtergrond deden de afgelopen weken melding bij de Fraudehelpdesk over phishingtelefoontjes waarin met Kantonees accent wordt gevraagd om geld.
HagaZiekenhuis krijgt eerste Nederlandse boete onder Europese privacywet
2 maanden
Het HagaZiekenhuis in Den Haag krijgt een boete van 460.000 euro van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Het is de eerste geldboete die in Nederland wordt uitgereikt voor een schending van de Europese privacywet, de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Pagina's

Abonneren op nu.nl