nu.nl

778 nieuwsberichten gevonden
Verenigde Staten verlichten sancties tegen Huawei
8 uur
Het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft de woensdag opgelegde sancties tegen de Chinese smartphone- en telecomapparatuurfabrikant Huawei verlicht.
'Miljoenen telefoonnummers van Instagram-influencers openbaar'
11 uur
De persoonlijke informatie, waaronder telefoonnummers en e-mailadressen, van miljoenen Instagram-influencers heeft voor onbekende tijd online gestaan, meldt TechCrunch maandag. De gegevens waren gekoppeld aan openbare profielinformatie.
'Nederlandse chipmaker NXP stopt deels met leveringen aan Huawei na sancties'
14 uur
De Nederlandse chipfabrikant NXP stopt deels met het leveren van producten aan Huawei, meldt RTL Z. Dat gebeurt nadat het Chinese telecombedrijf op de sanctielijst van de Verenigde Staten is geplaatst.
Overheid opent site tegen onzin over chemische stoffen in producten
21 uur
De overheidswebsite Waarzitwatin.nl moet juiste informatie bieden over chemische stoffen in producten. Daarmee biedt het internetportaal tegenwicht aan uiteenlopende informatie die daarover online te vinden is.
Privacywaakhond onderzoekt of Belastingdienst ouders etnisch profileert
22 uur
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) onderzoekt of de Belastingdienst zich schuldig heeft gemaakt aan etnisch profileren, melden RTL Nieuws en Trouw maandag. Daarmee zou de fiscus mogelijk de privacywet overtreden.
'Chipmakers Intel en Qualcomm stoppen leveringen aan Huawei'
23 uur
Grote chipfabrikanten Intel, Qualcomm en Broadcom doen geen zaken meer met Huawei, schrijft Bloomberg op basis van ingewijden.
Staatssecretaris Keijzer wil maatregelen tegen grote techbedrijven
3 dagen
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken komt met een pakket maatregelen om de macht van enorme bedrijven als Google, Apple en Facebook in te perken. Dat meldt de Telegraaf.
'Verenigde Staten overweegt restricties tegen producten van Huawei'
3 dagen
Het Amerikaanse ministerie van Handel verlicht mogelijk binnenkort de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei. Het ministerie overweegt volgens een zegsvrouw om een tijdelijke ontheffing van 90 dagen in te stellen.
'Facebook richt bedrijf voor eigen cryptomunt op in Genève'
3 dagen
De afgelopen maanden gaan meerdere geruchten over een cryptomunt waar Facebook aan zou werken. Nu heeft Facebook voor dit project een bedrijf opgericht in Genève, meldt de Zwitserse krant Handelszeitung.

Leiders phishingbende krijgen vijf jaar gevangenisstraf voor miljoenenfraude
3 dagen
Vrijdag zijn in de rechtbank van Breda twee leiders van een cybercrimebende veroordeeld tot vijf jaar cel. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan oplichting, computervredebreuk, diefstal en witwassen.
Europese Unie kan sancties opleggen na buitenlandse cyberaanvallen
3 dagen
De Raad van de Europese Unie, die bestaat uit ministers uit de 28 lidstaten, heeft vrijdag vastgesteld in welke gevallen Brussel sancties kan opleggen in reactie op grote cyberaanvallen.
Internetfenomeen 'Grumpy Cat' (7) overleden aan blaasontsteking
3 dagen
De beroemde norse kat met de bijnaam 'Grumpy Cat' is dinsdag overleden. Dat heeft de eigenaar van de poes, die eigenlijk Tardar Sauce heet, vrijdag bekendgemaakt.
'Aantal Nederlandse slachtoffers van helpdeskfraude in 2018 gedaald'
3 dagen
Het aantal Nederlandse slachtoffers van helpdeskfraude is in 2018 gedaald ten opzichte van 2017. Dat meldt de politie aan Security.nl.
Italië onderzoekt mogelijk machtsmisbruik Google
3 dagen
De Italiaanse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar mogelijk machtsmisbruik van Google, schrijft CNBC.
'Russische overheidswebsites lekken data van 2,25 miljoen mensen'
3 dagen
Verschillende Russische overheidswebsites hebben persoonlijke data van gebruikers gelekt, schrijft ZDNet.
Wat kan Huawei van mij allemaal afluisteren?
4 dagen
De AIVD onderzoekt of technologiebedrijf Huawei betrokken is geweest bij Chinese spionage in Nederland. Dat meldt de Volkskrant donderdag. In deze aflevering van de Week van NUtech gaan we dieper in op het nieuws en vragen we ons af wat Huawei allemaal zou kunnen afluisteren.
85 enkelbanddragers werden preventief ingesloten door storing
4 dagen
Het aantal dragers van een elektronische enkelband die rond 9 mei na een storing preventief werden ingesloten, is vastgesteld op 85 mensen. Dat meldde strafrechtadvocaat Michael Berndsen donderdag via een Twitter-bericht.
Manning moet opnieuw de cel in voor weigeren getuigenis in WikiLeaks-zaak
4 dagen
De Amerikaanse klokkenluider Chelsea Manning moet opnieuw de gevangenis in, omdat ze weigert te getuigen in een rechtszaak rond WikiLeaks. Dat heeft een federale rechtbank donderdag bepaald, meldt NBC News.

NUcheckt: Meer mensen in elektronisch patiëntendossier dan beweerd
4 dagen
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Minder dan de helft van de volwassenen heeft toestemming gegeven om zijn medische gegevens elektronisch te delen."
Finale van The Voice Kids in Rusland gemanipuleerd door bots
4 dagen
De finale van de talentenshow The Voice Kids in Rusland moet over nadat bleek dat de stemprocedure is gemanipuleerd door bots. Dat heeft de Russische staatszender Channel One donderdag bekendgemaakt na onderzoek.
Oost-Europese autoriteiten en VS rollen internationale cybercrimebende op
4 dagen
De autoriteiten van de Verenigde Staten, Duitsland en enkele Oost-Europese landen hebben een cybercrimebende opgerold die verdacht wordt van de diefstal van ongeveer 100 miljoen dollar (omgerekend zo'n 89,3 miljoen euro). Dat is donderdag bekendgemaakt op het kantoor van politieorganisatie Europol in Den Haag.
Europees Parlement gebruikt Snapchat om opkomst verkiezingen te verhogen
4 dagen
Het Europees Parlement werkt samen met Snapchat om meer kiezers naar de stembus te krijgen tijdens de Europese Verkiezingen op 23 mei. De actie is specifiek gericht op stemgerechtigden tussen 18 en 24 jaar.
Trump ondertekent decreet voor verbod op spionagetelecom
5 dagen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een decreet ondertekend voor een verbod op spionagetelecom. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met telecomgiganten als Huawei.
AIVD onderzoekt mogelijke spionage van Huawei in Nederland
5 dagen
De AIVD onderzoekt of het technologiebedrijf Huawei betrokken is geweest bij Chinese spionage in Nederland. Dat meldt de Volkskrant woensdag.
WhatsApp-maatregel die spam moet voorkomen te omzeilen
5 dagen
Een maatregel die WhatsApp heeft genomen om spam op zijn platform tegen te gaan, kan worden omzeild met software die te koop is voor omgerekend 12,50 euro. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau Reuters.
Israëlisch hackbedrijf 'onderzoekt misbruik' na groot WhatsApp-lek
5 dagen
Het Israëlische bedrijf NSO Group, dat spionagesoftware ontwikkelt, zegt elke "geloofwaardige beschuldiging van misbruik" van zijn producten te onderzoeken. Dat heeft het bedrijf laten weten aan mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
Politie ziet dat criminaliteit steeds digitaler en minder 'klassiek' wordt
5 dagen
De politie krijgt steeds meer met digitale criminaliteit en steeds minder met 'klassieke' criminaliteit als woninginbraken en overvallen te maken. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de politie.

Voorzitter Nederlandse privacywaakhond wordt vicevoorzitter EU-samenwerking
5 dagen
Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP), wordt de komende vijf jaar ook vicevoorzitter voor de European Data Protection Board (EDPB). Dat schrijft de AP in een persbericht.
Google Street View-auto's gaan luchtkwaliteit in Amsterdam meten
5 dagen
Google en de gemeente Amsterdam werken samen aan Project Air View om de luchtkwaliteit in de stad te meten. Dat gebeurt met Google Street View-auto's.
Bellen binnen EU kost voortaan maximaal 19 cent per minuut
5 dagen
Bellen en sms'en is vanaf woensdag goedkoper binnen de Europese Unie. Bellen kost voortaan maximaal 19 cent per minuut, een sms-bericht kost maximaal 6 cent.

Pagina's

Abonneren op nu.nl