datanews

219 nieuwsberichten gevonden
Proptechbedrijf SweepBright tankt 2,1 miljoen euro
17 uur
De Franse venture capitalist Anaxago stapt in het kapitaal van SweepBright. Dit Antwerpse technologiebedrijf biedt vastgoedmakelaars een webplatform dat het verkoopproces automatiseert.
'België' op klantenlijst van leverancier spionagetools
18 uur
Circles, een bedrijf dat landen tools levert om telefoons af te luisteren, heeft zeer waarschijnlijk ook ons land op zijn klantenlijst staan. Het is niet de eerste keer dat zo'n software opduikt in ons land.
Microsoft past monitoringtool aan na klachten
18 uur
Microsoft maakt aanpassingen aan zijn Productivity Score. De tool kwam vorige week onder vuur toen bleek dat hij misbruikt kan worden voor surveillance van werknemers.
Zelfverzekerd AWS aast op database-klanten van Microsoft en Oracle
18 uur
Op zijn jaarlijkse conferentie gaat AWS via nieuwe diensten de strijd aan met concurrenten als Oracle en Microsoft. Het bedrijf zet daarnaast in op een hele reeks nieuwe producten, onder meer in machine learning en containers.
Europese groepsvordering tegen Apple om vertragen iPhones
19 uur
Het Amerikaanse technologiebedrijf Apple zou opzettelijk de prestaties van de batterijen van oudere iPhone 6-modellen hebben vertraagd door middel van software-updates. Dit om gebruikers te verleiden een nieuwe iPhone te kopen. Woensdag wordt in België en in Spanje een groepsvordering ingediend, zegt Test-Aankoop. De volgende weken gebeurt hetzelfde in Italië en Portugal.
2021 wordt het jaar van ransomware 2.0
19 uur
Hoewel het voorbije jaar bol stond van de aanvallen met gijzelsoftware, was het slechts een voorbode van wat bedrijven en thuiswerkers in 2021 te wachten staat. Cybercriminelen zullen nóg agressiever, doelgerichter en vooral innovatiever te werk gaan, zo luidt de verwachting bij experts.
Digitale munt van Facebook heet voortaan Diem
20 uur
De door Facebook ontwikkelde digitale munt, tot nu toe gekend als Libra, krijgt een nieuwe naam: Diem, wat zoveel betekent als 'dag' in het Latijn.
Geblokkeerd op Twitter door Zuhal Demir: ex-rechter overweegt juridische stappen
1 dag
Ex-vrederechter en journalist Jan Nolf eist dat Vlaams justitieminister Zuhal Demir (N-VA) hem niet langer blokkeert op Twitter. 'Dit is een vorm van intimidatie.'
Salesforce telt bijna 28 miljard neer voor chatdienst Slack
1 dag
Het Amerikaanse softwarebedrijf Salesforce koopt de populaire chatdienst en samenwerkingsapp Slack, die vooral onder zakelijke gebruikers populair is.

Nederlandse wetenschappers willen verbod op zelfdenkende wapens
1 dag
Ruim honderdvijftig Nederlandse wetenschappers op het gebied van AI en robotica vragen de regering in een open brief om mee te werken aan een verbod op dodelijke autonome wapens. Dat zijn wapensystemen die zonder menselijke tussenkomst doelen kunnen selecteren en aanvallen.
Notarissen lanceren digitale kluis
1 dag
De Belgische notarissen lanceren een gratis digitale kluis voor elke burger. Die laat toe documenten te bewaren, en blijft gescheiden van de overheid.
Orange breidt directiecomité uit
1 dag
Zowel Isabelle Vanden Eede als Bart Staelens komen voortaan in het directiecomité van Orange Belgium. Beiden werken al jaren voor de telecomgroep.
Inkomsten Zoom verviervoudigen jaar op jaar
1 dag
Videoconferencingbedrijf Zoom slaagt er voor een tweede kwartaal op rij in zijn inkomsten te verviervoudigen tegenover een jaar eerder.
Kunstmatige intelligentie lost vijftig jaar oud biologisch vraagstuk op
1 dag
DeepMind zegt dat het een van de klassieke vraagstukken van de biologie heeft opgelost. Het AI-lab van Google zou grotendeels kunnen voorspellen hoe eiwitten zich vouwen, 'protein folding' in het Engels.
Bitcoin stijgt voorbij recordstand uit 2017
1 dag
De digitale munteenheid bitcoin is naar een nieuwe recordhoogte gestegen. De munt werd maandag ruim 7 procent meer waard en passeerde daarmee de vorige hoogste stand die in december 2017 werd bereikt.
Facebook neemt klantendienstbedrijf Kustomer over
1 dag
Facebook neemt Kustomer over, een Amerikaanse start-up die systemen voor klantendiensten aanbiedt. Details over de overnameprijs geeft het socialemediabedrijf niet, maar volgens de krant Wall Street Journal wordt het bedrijf op ruim 1 miljard dollar gewaardeerd.
Belgische cloudspeler komt met white label aanbod
1 dag
Het Belgische GIG Tech komt vanaf vandaag met een cloudaanbod dat spelers zelf aan hun klanten kunnen aanbieden.
Financiële data zijn het nieuwe goud
2 dagen
De dataleverancier S&P Global wil zijn rivaal IHS Markit kopen voor het equivalent van 44 miljard dollar in aandelen. Het zou op de valreep een van de grootste overnames van 2020 kunnen worden.

Rechter: 'KPN-topman is niet persoonlijk verantwoordelijk voor 5G'
2 dagen
De topman van het Nederlandse telecombedrijf KPN, Joost Farwerck, is niet persoonlijk verantwoordelijk voor het 5G-netwerk, de veiligheid ervan of de gezondheidsclaims die ermee samenhangen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam bepaald, na een kort geding tegen de KPN-baas.
Belgische inspectie en douane sloten dit jaar meer dan duizend nepwebsites af
2 dagen
De Belgische economische inspectie en de douane hebben dit jaar 1.016 websites afgesloten waar namaakgoederen werden verkocht. Dat zijn er iets meer dan de 990 van vorig jaar, blijkt uit cijfers van de FOD Economie.
Cyberaanval op AstraZenica
2 dagen
De Britse vaccinontwikkelaar AstraZenica is het doelwit geworden van Noord-Koreaanse cyberaanvallen.
Eenheid van Nederlandse defensie die data verzamelde tijdelijk stilgezet
2 dagen
In Nederland is de nieuwe eenheid van de Landmacht die tijdens de coronacrisis op grote schaal data verzamelde over de Nederlandse samenleving, tijdelijk 'on hold' gezet. Dat heeft defensieminister Ank Bijleveld aan de Tweede Kamer laten weten.
Teveel aan servers leidde tot AWS-panne
2 dagen
Amazon heeft meer details gegeven over de oorzaak van haar panne. De oorzaak ligt bij het toevoegen van servers waardoor de maximumcapaciteit werd bereikt.
Colt brengt nieuw knooppunt onder in datacenter LCL
2 dagen
Telecomspecialist Colt heeft een node toegevoegd aan zijn IQ-netwerk. Het nieuwe knooppunt zal ondergebracht worden in het datacenter van LCL in Diegem.
Stevig beveiligingslek bij website bpost
2 dagen
Een fout in de website van bpost zorgde er een tijd voor dat je pakjes van anderen kon ophalen. Het beveiligingsprobleem is ondertussen opgelost.
MIT lanceert vloot autonome boten in Amsterdam
2 dagen
Het Massachusetts Institute of Technology (MIT) heeft de eerste vloot autonoom varende boten te water gelaten in Amsterdam. Aan de vloot is de zelfvarende 'Roboat II' toegevoegd die twee meter lang is en ook passagiers kan vervoeren.
Oprichter Tata Consulting Services overleden
2 dagen
F.C. Kohli, de 'vader van de Indiase IT-industrie' is op 96-jarige leeftijd overleden. De man had een grote impact op de Indiase economie.

Italiaanse boete voor Apple wegens 'misleiden consument'
2 dagen
Apple heeft in Italië een boete van 10 miljoen euro gekregen voor het misleiden van consumenten. Ook hield de Amerikaanse techreus zich volgens de mededingingswaakhond niet aan de regels voor garantie. Beide zaken hebben te maken met de waterdichtheid van iPhones.
Amnesty wil geen fusie Google en Fitbit zonder maatregelen
2 dagen
Amnesty International roept de EU op om de fusie van Google en Fitbit niet toe te staan zolang er geen maatregelen worden genomen om het schenden van mensenrechten te voorkomen. De mensenrechtenorganisatie vindt de deal zorgwekkend omdat de wearables van Fitbit een grote hoeveelheid gezondheidsdata verzamelen.
Groot-Brittannië verbiedt 5G-uitrusting Huawei vanaf september 2021
2 dagen
De Britse regering gaat telecomproviders vanaf september volgend jaar verbieden om nog uitrusting van Huawei te integreren in de 5G-infrastructuur. Tegen 2027 moet alle uitrusting van de Chinese telecomreus verdwenen zijn.

Pagina's

Abonneren op datanews