datanews

1054 nieuwsberichten gevonden
Politie voorspelt misdaad met machine learning
18 uur
Misdaad voorspellen en voorkomen met behulp van machine learning? Het lijkt fictie, maar wordt vandaag al in verschillende Amerikaanse politiezones geïmplementeerd. Ook de Belgische federale politie ziet brood in predictive policing. Hoe nauwkeurig kunnen algoritmen toekomstige misdrijven voorspellen?
Nieuw IT-platform moet contactcenter van de Vlaamse overheid efficiënter maken
20 uur
De overheidsdienst achter het infonummer 1700 heeft een volledig nieuw IT-platform in gebruik genomen. Dat moet ervoor zorgen dat een aantal processen worden geautomatiseerd en dat burgers sneller worden doorverbonden.
De dominostenen blijven vallen voor Huawei
1 dag
Enkele dagen nadat de Amerikaanse regering Huawei op de zwarte lijst zette, verbreken steeds meer, ook niet-Amerikaanse, bedrijven hun banden met de Chinese telecomgigant. Ook een Belgisch filiaal zou in het vizier komen.
Certificaat voor digitale vaardigheden in de maak
1 dag
Agoria gaat samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Actiris en Forem en verschillende IT-ondernemingen tegen volgend jaar een zogenaamd 'digital skills paspoort' ontwikkelen. Dat moet een beeld geven van iemands digitale vaardigheden.
Ook ARM verbreekt relaties met Huawei
1 dag
Chipontwikkelaar ARM heeft zijn banden met Huawei doorgesneden, nu de Amerikaanse overheid de telefoonmaker op een zwarte lijst heeft gezet. Daarmee komt mogelijk Huawei's eigen chipproductie in de problemen.
Aandeelhouders Amazon stemmen over gezichtsherkenning
1 dag
De aandeelhouders van Amazon krijgen vandaag hun zeg over de richting die het bedrijf uit moet. Een van de meest controversiële stappen, blijkt het leveren van gezichtsherkenningssoftware aan veiligheidsdiensten.
Vereniging gerechtstolken komt met eigen app
1 dag
De vereniging voor beëdigde gerechtstolken, Lextra Lingua, heeft een eigen app gebouwd om beschikbaarheden van tolken bij te houden. De webapplicatie moet een hiaat opvullen bij de werking van politie en justitie.
Anonieme browser Tor komt naar Android
2 dagen
De browser van Tor Project, een stuk software dat geen sporen zou nalaten en toelaat volledig anoniem te surfen, krijgt een mobiele versie voor Android.
'Vrouwelijke AI-assistenten bevestigen gendervooroordelen'
2 dagen
Digitale assistenten zoals Siri van Apple of Alexa van Amazon, die standaard gebruikmaken van een vrouwelijke stem, bevestigen de gendervooroordelen. Dat moet blijken uit een studie van de Verenigde Naties.

Fintechbedrijf TransferWise haalt 292 miljoen dollar op
2 dagen
Geldtransferdienst TransferWise heeft in een investeringsronde 292 miljoen dollar opgehaald. De snelgroeiende start-up wordt zo stilaan een van de meest waardevolle fintech-bedrijven in Europa.
IMOB-technologie grijpt in wanneer autobestuurder niet oplet
2 dagen
Het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) van UHasselt zal de komende drie jaar - samen met internationale onderzoekscentra en bedrijven - onderzoeken hoe technologie de verkeersveiligheid kan verbeteren.
Snelgroeiend Veeam evolueert naar hybrid cloud
2 dagen
Backupspecialist Veeam Software heeft de grens van 1 miljard dollar inkomsten doorbroken. Backup is nog steeds de basis van het softwareplatform, maar de toekomst voor Veeam ligt in de hybrid cloud. Dat maakte het bedrijf bekend op de VeeamON-conferentie.
Micro-apps moeten Citrix Workspace tot platform maken
2 dagen
Het vorig jaar voorgestelde Citrix Workspace, een portaal voor alle zakelijke apps, wordt uitgebreid. Die moet de tool vooral intelligenter maken, met integraties naar alle toepassingen.
Honor introduceert volledige line-up van smartphones (maar wacht wellicht zelfde Trump-ban als Huawei)
2 dagen
Terwijl donkere wolken zich samenpakken boven het Chinese Huawei, deze week zwaar getroffen door Amerikaanse handelsbeperkingen, lanceerde zusterbedrijf Honor dinsdag zijn eerste volledige reeks van smartphones: de Honor 20, 20 Pro en 20 Lite. Data News volgde de introductie in Londen vanaf de eerste rij.
Nintendo brengt in België geen smartphonegames met gokonderdelen meer uit
2 dagen
Vanaf 27 augustus zullen de smartphonegames Fire Emblem Heroes en Animal Crossing Pocket Camp niet langer gespeeld kunnen worden door Belgen. Nintento biedt de spelletjes met zogeheten 'lootboxen' niet langer aan omdat ze in ons land kunnen beschouwd worden als gokspellen.
Hoe staat het met de cybermaturiteit van bedrijven?
2 dagen
De sectoren die het vaakst aanvallen te verwerken krijgen, zijn daar ook het best op voorbereid. En België staat in de top van de westerse landen die de meeste aanvallen te maken krijgen. Dat moet blijken uit enkele nieuwe securitystudies.
Burger vaak slachtoffer van informaticaproblemen bij de overheid
2 dagen
De onlinediensten van de federale overheid maken het leven van de burger niet altijd gemakkelijker, zo blijkt uit het jaarverslag 2018 van de federale Ombudsman. Daarin wordt vooral gewezen op problemen met het online betalen van verkeersboetes en met een onlineplatform voor mensen met een handicap, telkens met vervelende, en soms ook financiële, gevolgen voor de burger.
Microsoft en Sony willen hun gametoekomst veilig stellen
2 dagen
Waar men een paar jaar geleden nog sprak over de grote 'console oorlog' tussen Microsoft en Sony, gaan de twee techgiganten nu samenwerken om een toekomst voor gaming te bouwen, en de concurrentie met Amazon en Google te overleven.

Gegevens miljoenen Instagram-gebruikers gelekt
3 dagen
Een nieuwe dag, een nieuw privacy-schandaal. De persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-gebruikers, waaronder influencers en bekendheden, blijken door een Indiaas bedrijf te zijn verzameld. Ze stonden op een onbeveiligde internetserver, waar ze door een security-onderzoekers werden gevonden.
Goolash maakt facturatie van IT-licenties gemakkelijker
3 dagen
De hele administratieve en boekhoudkundige rompslomp die softwarelicenties met zich meebrengen kan behoorlijk op een bedrijf wegen. Door ERP-pakketten te laten communiceren met de belangrijkste software, zorgt de Antwerpse start-up Goolash er voor dat alles veel vlotter gaat.
Julie Verlingue wordt adjunct-CEO van Econocom
3 dagen
Econcom-voorzitter Jean-Louis Bouchard heeft beslist om Julie Verlingue te benoemen tot adjunct. "Jean-Louis Bouchard en Julie Verlingue zullen samen de operationele directie van de groep aanvoeren en voor Econocom het stappenplan uittekenen voor duurzame en rendabele groei", maakt het Franse IT-bedrijf bekend in een persbericht.
SettleMint haalt 1,5 miljoen binnen bij VLAIO
3 dagen
SettleMint, de Belgische blockchain scale-up, heeft een onderzoekssubsidie gekregen bij VLAIO, het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Het bedrijf krijgt 1,591 miljoen euro om zijn middleware verder te ontwikkelen.
Google breekt met Huawei: wat we weten
4 dagen
Op vraag van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken heeft Google met onmiddellijke ingang de banden verbroken met Chinese telecomspeler en smartphonemaker Huawei. Dat lijkt voorlopig vooral gevolgen te hebben voor toekomstige modellen.
Google beperkt Huawei's toegang tot Android
4 dagen
Google volgt daarmee nieuwe, strengere regels van het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken voor het Chinese telefoonbedrijf. Dat melden persbureau Reuters en het Amerikaanse medium The Verge.
Ontoforce wint AI-wedstrijd
6 dagen
Ontoforce werd donderdag uitgeroepen tot winnaar van een AI-wedstrijd die Startups.be, Scale-ups.eu en Huawei samen organiseerden.
HPE koopt supercomputerbouwer Cray
6 dagen
HP Enterprise (HPE) neemt de bouwer van supercomputers Cray over. Met de deal is een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar gemoeid.
Dit zijn de winnaars van de Data News Awards 2019
6 dagen
Uit een longlist van een paar honderd bedrijven selecteerde u als lezer een kleine veertig genomineerden. Met die lijst trok onze vakjury zich terug in het verborgene om al debatterend tot een consensus te geraken. De stemformulieren zijn intussen tot witte rook herleid en wat rest zijn de veertien verdiende winnaars van de Data News Awards for Excellence 2019.

Start-up wil IoT gebruiken bij weermetingen
6 dagen
Een start-up uit Boston wil het Internet of Things (IoT) gebruiken voor weersverwachtingen. "We kunnen IoT-apparaten veranderen in een weersensor", legt Climacell-oprichter Shimon Elkabetz uit aan Fortune.
Magic Leap neemt Belgische start-up over
6 dagen
Magic Leap, een van de opmerkelijkste spelers in augmented reality, neemt het Belgisch-Franse Mimesys over. De start-up blijft wel aanwezig op de Hasseltse Corda Campus.
Microsoft brengt onverwacht nieuwe patch uit voor Windows XP
6 dagen
De vrees voor een globale virusplaag heeft Microsoft ertoe aangezet om patches uit te brengen voor oude Windows-versies, waarvoor de ondersteuning al vijf jaar lang is verlopen. Het lek dat hersteld wordt zou een te ernstig risico vormen.

Pagina's

Abonneren op datanews