datanews

186 nieuwsberichten gevonden
Telenet onderzoekt draadloos 'vast internet' op 60 GHz
22 uur
Telenet gaat samen met drie bedrijven volgend jaar testen uitvoeren om vast internet tot 1 Gbps draadloos over korte afstanden aan te bieden. Het gaat niet over 5G, maar wel over zeer hoge frequenties.
Facebook: 'Instagram kan tot zelfmoord leiden' (maar het bedrijf zwijgt daar liever over)
22 uur
Facebook weet hoe schadelijk Instagram is voor jongeren, en specifiek tienermeisjes. Het platform zorgt voor een laag zelfbeeld, zelfmoordneigingen en eetstoornissen. Facebook verzweeg dat.
Microsoft laat je inloggen zonder wachtwoord
23 uur
Microsoft wil voor een reeks online diensten, waaronder Outlook en OneDrive, het klassieke wachtwoord vervangen door veiliger alternatieven.
SpaceX-draagraket met vier ruimtetoeristen aan boord is opgestegen
23 uur
De Falcon 9-draagraket van SpaceX met vier ruimtetoeristen aan boord is woensdagavond (lokale tijd) opgestegen van het Kennedy Space Center in Florida. Het is de eerste volledig commerciële bemande ruimtevlucht.
Hackers stelen gegevens van 1,4 miljoen Parijzenaars die coronatest ondergingen
1 dag
Hackers zijn er in Frankrijk vandoor gegaan met de persoonlijke gegevens van 1,4 miljoen Parijzenaars die een coronatest deden.
Waze en Coyote tonen geen alcoholcontroles meer in Frankrijk
1 dag
Verschillende navigatie apps zoals Waze en Coyote gaan vanaf 1 november geen alcohol- of drugcontroles meer tonen in Frankrijk. Voor België zijn er geen plannen.
VN waarschuwen voor mensenrechten bij gebruik kunstmatige intelligentie
1 dag
Bij het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI) moeten mensenrechten worden gewaarborgd, zegt de hoge commissaris voor de mensenrechten van de Verenigde Naties, Michelle Bachelet. Ze noemt het gebruik en de gevaren van AI een 'groeiend probleem'.
De nieuwste iPhones zijn een beetje saai en dat is de bedoeling
1 dag
Met een miljard iPhone-gebruikers is Apple niet geneigd om nog grote risico's te nemen. Dat bleek nogmaals bij bekendmaking van de nieuwe iPhone-modellen.
Nintendo Switch werkt voortaan met bluetooth hoofdtelefoons
1 dag
Wie een Nintendo Switch heeft kan voortaan ook via een draadloze hoofdtelefoon luisteren. al zijn er wel beperkingen.

Kwetsbaarheden ontdekt in Linux op Azure
1 dag
Vier kwetsbaarheden maken het mogelijk om gevaarlijke code uit te voeren in virtuele Linux machines op Azure. Het probleem zit bij een dienst die automatisch en stiekem wordt uitgerold.
BelgiumIX sluit datacenters van Datacenter United aan op zijn netwerk
1 dag
Het alternatieve interconnectie-platform voor serviceproviders, BelgiumIX, sluit beide datacenters van Datacenter United op zijn netwerk aan. Daardoor bestaat dat netwerk nu uit tien datacenters en wordt BelgiumIX ook actief in de regio Antwerpen.
Tap-gadgets van Logitech moeten inplannen en bijwonen van vergaderingen vereenvoudigen
1 dag
Logitech heeft twee nieuwe vergaderruimte-oplossingen geïntroduceerd, de Tap IP en Tap Scheduler. Ze stellen werknemers onder meer in staat om de beschikbaarheid van meeting rooms in te zien en deze vervolgens met één druk op de knop te reserveren.
Destiny breidt uit naar Denemarken
1 dag
Met de overname van het Deense ipvision versterkt de Belgische UCaaS provider haar positie in Noord-Europa.
Xerxes Group gaat verder onder de naam OneXillium
2 dagen
Xerxes Group, moederbedrijf van Xtandit, DocVisie, Ricoh Document Center Midden Nederland en Document House Limburg, gaat verder onder de nieuwe naam OneXilium. De merknamen van de vier dochterbedrijven zullen verdwijnen.
Apple komt met nieuwe iPhones, Apple Watch en iPads
2 dagen
Apple heeft dinsdagavond de nieuwe modellen van de iPhone voorgesteld. De iPhone 13 heeft een beter scherm, grotere batterij, snellere processor en betere camera's dan zijn voorganger. Het techbedrijf deed dat tijdens een virtuele presentatie waar ook de nieuwste versies van de Apple Watch en iPad (mini) werden onthuld.
Alles wat je moet weten over de iPhone 13, Apple Watch 7 en nieuwe iPads
2 dagen
Techreus Apple heeft dinsdagavond vier nieuwe iPhone-modellen voorgesteld. De iPhone 13-serie heeft een beter scherm, krachtigere batterij, snellere processor en betere camera's dan de vorige generatie. Op hetzelfde virtuele event onhulde het bedrijf ook nieuwe versies van de Apple Watch en iPad (mini).
Zweedse glasvezelspeler VX Fiber komt naar België
2 dagen
Via de nieuwe telecomspeler Connect27 biedt het Zweedse VX Fiber voortaan ook haar diensten in België aan.
Java 17 ondersteunt voortaan Apple Silicon
2 dagen
Oracle heeft Java 17 uitgebracht. Het gaat om een long term release die tot 2029 ondersteuning krijgt. Voortaan werkt de ontwikkeltaal ook native met de eigen chips van Apple.

Megaboete voor Google in Zuid-Korea om machtsmisbruik
2 dagen
Techconcern Google heeft in Zuid-Korea een boete van omgerekend 150 miljoen euro gekregen omdat het misbruik maakt van zijn dominante marktpositie. De zoekmachinegigant beheert met besturingssysteem Android tachtig procent van de smartphones wereldwijd en gebruikt die macht volgens de autoriteiten om de concurrentie uit te knijpen.
Gevaarlijk FluBot-virus doet opnieuw de ronde: ruim twee miljoen valse sms'en per dag
2 dagen
Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie en het Centrum voor Cybersecurity CCB waarschuwen voor het gevaarlijke FluBot-virus dat momenteel opnieuw de ronde doet op smartphones. Sinds vorige week blokkeren de mobiele operatoren meer dan twee miljoen valse sms'jes per dag, zeker tweeduizend smartphones werden al tijdelijk geblokkeerd.
Philippe Lipinski trekt Waalse activiteiten LCL op gang
2 dagen
Na de overname van haar eerste Waals datacenter, stelt LCL Philippe Lipinski aan voor de uitbreiding van haar Waals klantenbestand.
Marijke Verhavert (Tomorrowlab): 'Ik zie te weinig vrouwen in de ICT-sector'
2 dagen
Marijke Verhavert, practice lead digitalisation bij Tomorrowlab, werd zowel in 2016 als 2018 genomineerd voor onze ICT Woman of the Year-award. 'De combinatie van strategisch en operationeel veranderingen in gang zetten, vind ik heel boeiend.'
Facebook laat VIP's de regels breken, en verzweeg dat
2 dagen
Wie haatspraak of naaktbeelden deelt op Facebook krijgt een schorsing. Maar Facebook past die regels niet bij iedereen toe. Sommige beroemdheden of politici mogen veel meer en Facebook liegt daar over.
Zoom krijgt live vertaling en transcriptie
2 dagen
Videodienst Zoom wil tegen het einde van volgend jaar real-time transcriptie in 30 talen en live vertaling in 12 talen toevoegen. Daarnaast positioneert Zoom zich alsmaar meer als een tool voor hybride werkomgevingen.
Blancochequebedrijf van Rob Heyvaert koopt aandelenplatform Forge
2 dagen
Het aandelenplatform Forge Global gaat naar de beurs van New York via een fusie met Motive Partners Corp. Dat is het blancochequebedrijf dat is gelanceerd door Motive Partners van de Vlaming Rob Heyvaert. Door de fusie wordt Forge gewaardeerd op 2 miljard dollar.
Belgisch foodtechbedrijf Deliverect werft 150 werknemers aan
3 dagen
De Belgische foodtech-speler Deliverect werft wereldwijd 150 mensen aan, van wie 50 in België, om zijn systemen uit te breiden. De Gentse start-up stemt restaurants af op bezorgbedrijven als Uber Eats en Deliveroo met de bedoeling om leveringen te vereenvoudigen.
'Betere verzameling en deling van overheidsdata kan levens redden'
3 dagen
De Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV) en de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) roepen de Vlaamse regering op om steviger te investeren in de beschikbaarheid, kwaliteit, vindbaarheid en ontsluiting van overheidsdata. Dat melden ze dinsdag in een persbericht.

Pegagus-spyware: Apple komt met dringende software-update
3 dagen
Apple komt met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in het besturingssysteem iOS moet wegwerken. Een Israëlisch cyberspionagebedrijf heeft een tool ontwikkeld, Pegasus, die hen in staat stelt Apple-producten te hacken met een ongeziene techniek.
China-expert Pascal Coppens: 'China wil Alibaba niet opbreken'
3 dagen
Slecht nieuws voor Ant Financial en zijn eigenaar Alibaba. Zijn in China zeer populaire betaalapp Alipay mag wellicht geen kleine leningen meer aanbieden. 'De Chinese overheid perkt al twee jaar de macht in van techgiganten zoals Alibaba', zegt China-expert Pascal Coppens.
VUB-wetenschappers stellen mee richtlijnen op voor gebruik van AI
3 dagen
Artificiële Intelligentie (AI) is een belangrijke troef in biomedisch onderzoek, maar de datasets die gebruikt worden, moeten wel correct samengesteld worden. Om te voorkomen dat AI onnauwkeurig wordt ingezet, heeft een groep van internationale wetenschappers kwaliteitsaanbevelingen ontwikkeld om tot een standaardisering te komen bij het gebruik van voorspellende algoritmen.

Pagina's

Abonneren op datanews