datanews

172 nieuwsberichten gevonden
Jambon laat zich in Tallinn inspireren voor digitalisering van Vlaanderen
15 uur
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in de Estse hoofdstad Tallinn een bezoek gebracht aan de e-showroom van e-Estonia, de digitale samenleving van Estland. Zo hoopt Jambon, die ook Vlaams minister van Digitalisering is, inspiratie op te doen over de manieren waarop digitalisering verder ontplooid kan worden in Vlaanderen.
Medewerkers IKEA Gent krijgen voortaan assistentie van autonome drones
16 uur
De Gentse vestiging van IKEA België doet sinds kort beroep op autonome drones. Het systeem helpt de medewerkers met het zoeken van opgevraagde producten, de controle van voorraden en de opmaak van inventarissen. IKEA Gent is de eerste Belgische vestiging van de interieurketen die drones gebruikt.
Cryptofinancier BlockFi vraagt faillissement aan na fiasco FTX
16 uur
Het faillissement van cryptobeurs FTX is ook overgeslagen op de Amerikaanse cryptofinancier BlockFi. Het in New Jersey gevestigde bedrijf heeft het faillissement aangevraagd.
Gebruik van Microsoft 365 mogelijk onwettig in Duitsland
17 uur
Het gebruik van Microsoft 365 is mogelijk in strijd met de Europese privacywetgeving, de GDPR. Dat oordeelt een werkgroep die bestaat uit federale en nationale privacytoezichthouders.
Amazon belooft gebruikt water voor datacenters weer aan te vullen
17 uur
Techbedrijf Amazon belooft in 2030 al het water dat het gebruikt voor zijn datacenters weer aan te vullen. Dat kan het bedrijf doen door dat water bijvoorbeeld weer te zuiveren en terug te leveren aan de gemeenschap. Amazon treedt met de belofte in de voetsporen van branchegenoten Google en Microsoft die zelfs meer water terug willen leveren dan ze gebruiken.
Ierse datawaakhond legt Meta boete op van 265 miljoen euro
1 dag
De Ierse privacywaakhond DPC heeft Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook en WhatsApp, een boete opgelegd van 265 miljoen euro.
Aerospacelab bouwt de grootste satellietfabriek van Europa
1 dag
De Waalse satellietontwikkelaar Aerospacelab bouwt grootste satellietfabriek van Europa. Die zou jaarlijks tot 500 kleine, lowcost satellieten bouwen tegen 2025. Een enorme groeimarkt. Uitzonderlijk kregen we toegang tot de bestaande productiefaciliteiten in Louvain-la-Neuve. Een voorproefje van wat de satellitebouwer van plan is in Marcinelle.
Vanaf vandaag kan je whatsappen met jezelf
1 dag
Zou het niet handig zijn als je af en toe een WhatsApp-berichtje naar jezelf kon sturen, met een herinnering, handige link of een boodschappenlijstje? Goed nieuws: Meta rolt vanaf vandaag een nieuwe functie uit die het mogelijk maakt om met jezelf te chatten!
Kaap van twee miljard betalingen met Bancontact en Payconiq overschreden
1 dag
Er zijn dit jaar al twee miljard betalingen uitgevoerd met Bancontact of Payconiq. Dat meldt betalingsspecialist Bancontact Payconiq Company.

Bijna alle Belgische gezinnen hebben toegang tot internet
1 dag
Het percentage Belgische huishoudens dat toegang heeft tot internet is in 2022 verder gestegen tot 94 procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van statistiekbureau Statbel. In 2017 was dat 86 procent en in 2012 ging het om 78 procent.
Nieuw transparantiesysteem Binance moet vertrouwen herstellen
1 dag
Binance komt met een 'proof-of-reserves' systeem waarmee het wil bewijzen dat het genoeg bitcoin in huis heeft om klanten uit te betalen. Een en ander lijkt een reactie op de crash van grote concurrent FTX.
Verlies van zes miljoen iPhones door onrust in Chinese fabriek
1 dag
De onrust in de grote iPhone-fabriek in het Chinese Zhengzhou dreigt Apple op te zadelen met een productietekort van zo'n zes miljoen iPhones Pro dit jaar. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier.
Twee miljoen euro voor software om frauduleuze sms'en tegen te houden
2 dagen
Federaal minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) trekt 2 miljoen euro uit waarmee telecomoperatoren software zullen ontwikkelen om frauduleuze sms'en tegen te houden. De programmatuur zal binnen een jaar volledig operationeel zijn, kondigt De Sutter zondag aan. Ze waarschuwt er in een adem voor dat in de eindejaarsperiode meer cyberfraude voorkomt.
Een op de drie bedrijven slordig met persoonlijke gegevens
3 dagen
Een op de drie bedrijven uit de top 55 met de meest bezochte websites in België springt slordig om met onze gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van de UHasselt, schrijft het Belang van Limburg zaterdag.
VS verbieden officieel Chinese telecomapparatuur
3 dagen
De Amerikaanse telecomwaakhond FCC verbiedt telecomapparatuur en -diensten van een vijftal Chinese bedrijven, waaronder die van Huawei en ZTE. Dat heeft de FCC vrijdag bekendgemaakt.
Interview Palo Alto Networks: 'We vechten tegen een industrie. Dat verandert de dimensie wel'
4 dagen
Palo Alto Networks is ooit begonnen met een van de eerste 'next gen' firewalls, maar timmert ondertussen al een tijdje aan de SASE-weg. Wat betekent dat voor België? We vroegen het aan de country manager.
Meta: Amerikaanse leger voerde (slechte) beïnvloedingscampagne
4 dagen
In het dreigingsrapport van Meta meldt het bedrijf beïnvloedingscampagnes van China en Rusland. Maar ook de VS voerde die uit in het Midden-Oosten, hetzij met belabberd resultaat.
Tesla moet 80.000 wagens terugroepen in China
4 dagen
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla moet in China zowat 80.000 wagens terugroepen voor problemen met de software en de veiligheidsgordels.

OVHCloud krijgt Europese lening van 200 miljoen euro
4 dagen
Franse datacenterspecialist OVHCloud krijgt de hoogst mogelijke lening van de Europese Investeringsbank. Daarmee wil het een pak nieuwe datacenters in Europa en daarbuiten bouwen.
Google: Android-fabrikanten patchen te laat
4 dagen
Fabrikanten van Android-telefoons wachten te lang met het installeren van patches, waardoor oude kwetsbaarheden nog door aanvallers gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Google's Project Zero.
Tienduizenden Brusselaars krijgen al maanden geen waterfactuur door softwareproblemen bij Vivaqua
4 dagen
Door problemen met nieuwe software kan Vivaqua tienduizenden klanten geen facturen sturen. Dat schrijft De Standaard.
Starter van de week: PayBIX belooft één Europees payrollsysteem
4 dagen
Wie personeel in verschillende landen moet uitbetalen, weet hoe verschrikkelijk ingewikkeld het dan kan worden om het overzicht te behouden. De Vlaams-Brabantse start-up PayBIX wil werkgevers opnieuw de bomen door het bos laten zien met één overkoepelend payrollsysteem.
Twitter: 'Amnestie voor geschorste gebruikers begint volgende week'
5 dagen
Vanaf volgende week begint sociaalnetwerksite Twitter gebruikers die geschorst werden, weer toe te laten. Dat maakte Elon Musk donderdag bekend op het platform.
Hacker breekt in bij politie Zwijndrecht: pv's, nummerplaten en boetes online
5 dagen
Een hacker heeft ingebroken op de server van de politiezone Zwijndrecht en duizenden nummerplaten, flitsboetes en zelfs pv's gelekt. Dat melden VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een van de grootste overheidslekken in ons land, zeggen de nieuwsmedia.
Black Friday dag van acties tegen Amazon in tientallen landen
5 dagen
Webwinkel- en techbedrijf Amazon krijgt tijdens koopjesfestijn Black Friday in zo'n veertig landen te maken met stakingen en protesten van duizenden werknemers.
Opdoeken Brussels kantoor Twitter wekt bezorgdheid op over naleven EU-richtlijnen
5 dagen
Nadat twee spilfiguren afgelopen week opstapten, doekt Twitter het hele Brusselse kantoor op, zo meldt Financial Times. Bij de Europese Unie wekt de sluiting volgens de zakenkrant bezorgdheid op over het naleven van de strenge digitale richtlijnen.
Brussels Airport neemt data-analist Jetpack over
5 dagen
Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, heeft een meerderheidsbelang genomen in het Brusselse bedrijf Jetpack, dat gespecialiseerd is in data-analyse en artificiële intelligentie.

iCloud voor Windows maakt video's stuk en toont mogelijk foto's van andere gebruikers
5 dagen
De iCloud app voor Windows beschadigt in sommige gevallen video's. Ook krijgen gebruikers beelden te zien die hoogstwaarschijnlijk van andere iCloud-gebruikers zijn.
Europese landen akkoord met 45 miljard euro voor Europese chipproductie
5 dagen
De EU-lidstaten zijn het unaniem eens over een aangepast plan dat meer chipproductie op Europese bodem moet krijgen. De steun die overheden mogen geven gaat voortaan breder dan enkel de meest geavanceerde chips.
'Cybercriminelen profiteren nog steeds van het Log4J-lek'
5 dagen
Onderzoek van IT-beveiligingsbedrijf G Data CyberDefense laat zien dat cybercriminelen nog steeds profiteren van het Log4J-lek, ook wel bekend als Log4Shell. Log4j is een opensource Java-logtool die door veel verschillende applicaties wordt gebruikt. De kwetsbaarheid kan potentieel grote schade aanrichten bij organisaties.

Pagina's

Abonneren op datanews