datanews

1636 nieuwsberichten gevonden
An Swalens aan het hoofd van IT-departement Nationale Bank van België
16 uur
An Swalens, nu nog CIO bij Partena Promeris, wordt Head of IT bij de Nationale Bank van België. Dat heeft het bedrijf bevestigd aan Data News.
Security in de cloud blijft gedeelde verantwoordelijkheid
18 uur
Bedrijven die de stap naar de cloud zetten, zijn zich lang niet altijd bewust van hun verantwoordelijkheden op het vlak van security. Meer nog, vaak kiezen ze voor de cloud in de hoop van hun beveiligingsproblemen af te raken. Alleen is dat niet bepaald een goed idee.
Discord stopt alweer met gamesabonnement
19 uur
Chatdienst Discord gaat stoppen met het aanbieden van gratis games aan abonnees van zijn betaalde Nitro-dienst. De games zouden amper gebruikt worden.
Flexibel inzetbare semi-robuuste Toughbook
20 uur
Panasonic brengt met de Toughbook 55 een semi-rugged 14-inch Windows 10 Pro notebook op de markt die een een groot aantal configuratiemogelijkheden biedt om tegemoet te komen aan de specifieke noden van klanten.
De eerste riskante hack van Edward Snowden: voorpublicatie
21 uur
In Onuitwisbaar vertelt klokkenluider Edward Snowden voor het eerst zijn verhaal. Lees een voorpublicatie, over de eerste hack van Snowden als tiener.
'Centrale banken bespreken gebruik digitale munt van Facebook'
21 uur
De libra is vandaag in Basel onderwerp van gesprek bij een topoverleg tussen Facebook en afgevaardigden van 26 centrale banken. Het is de eerste grote ontmoeting tussen de ontwikkelaars van de digitale munt van Facebook en beleidsmakers sinds het sociale netwerkbedrijf zijn plannen voor de cryptocurrency lanceerde, weet zakenkrant Financial Times.
Dominique Leroy vertrekt al op 20 september bij Proximus
2 dagen
Dominique Leroy verlaat Proximus al op 20 september. Dat zijn Leroy en de raad van bestuur onderling overeengekomen 'met het oog op het herstellen van een sereen klimaat binnen het bedrijf en in het belang van de onderneming', zo meldt het telecombedrijf.
Opgelet voor dure telefoontjes die uit zone Brussel lijken te komen
3 dagen
De Ombudsdienst voor Telecommunicatie kreeg afgelopen dagen al meer dan 30 klachten binnen van mensen die telefoontjes van onbekenden krijgen. Wie terugbelt, riskeert een dure factuur.
Europese PSD2-richtlijn verplicht vanaf zondag betere bescherming bij onlinebetalingen
3 dagen
Wie regelmatig op het internet aankopen doet of betalingen verricht, kan vanaf zondag strengere beveiliging verwachten. De maatregel maakt deel uit van de nieuwe Europese betaalrichtlijn PSD2 (Payment Services Directive 2), die vanaf 14 september volledig van kracht gaat.

Verzoeningsvergadering bij Econocom levert niets op
3 dagen
De verzoeningsvergadering over het sociaal conflict bij Econocom heeft donderdag niets opgeleverd. De sociale onrust bij Econocom blijft zo aanslepen.
Pc-gaming: Microsofts spelletje is nog niet uit
3 dagen
Microsoft heeft nog altijd grootse plannen met videogames. Al stuurt het zijn schip iets verder weg van de slabakkende Xbox-huiskamerconsole, in de richting van een platform waarop het ooit zijn game-imperium begon: de pc.
Belgen en Nederlanders ontwikkelen efficiëntere flexibele zonnecel
3 dagen
Onderzoekers van het Vlaams-Nederlandse Solliance Solar Research hebben een nieuw record neergezet voor de efficiëntie van een flexibele zonnecel die CIGS en perovskiet combineert.
Volgend jaar contactloos betalen bij Brussels openbaar vervoer
3 dagen
De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB test contactloos betalen met bankkaarten. Vanaf volgend jaar wil MIVB die 'ticketloze' dienst aanbieden.
Spotify gaat familie-abonnement beter controleren
3 dagen
Spotify gaat beter controleren of gebruikers van een familie-abonnement wel degelijk samenwonen. Al is het nog niet duidelijk hoe doortastend en waterdicht die controles zullen zijn.
Yahoo koopt webshop van toekomstige maanreiziger
3 dagen
De Japanse miljardair Yusaku Maezawa vertrekt bij zijn geesteskind, de grote fashionwebshop Zozotown. De webshop wordt overgenomen door Yahoo Japan.
Gents museum analyseert je bezoek om bezienswaardigheden te suggereren
3 dagen
Wie het Design Museum in Gent bezoekt, krijgt voortaan aanbevelingen om andere Gentse plekken en monumenten te bekijken op basis van waar je tijdens je museumbezoek stil staat. Het gaat om een proefproject om slimme technologie in musea te integreren.
Proximus krijgt een plekje bij Microsoft België
3 dagen
Wie bij Microsoft België op bezoek gaat, ziet daar voortaan prominent een stand van Proximus staan. De twee technologiereuzen gaan voortaan (nog) meer samenwerken.
Google schikt Franse belastingzaak voor bijna 1 miljard euro
3 dagen
Techreus Google heeft een zaak in Frankrijk over belastingontduiking geschikt. Het Amerikaanse bedrijf betaalt een boete van 500 miljoen euro en betaalt nog eens 465 miljoen euro aan achterstallige belastingen.

Duizendtal commerciële dronevluchten per maand in België
3 dagen
Sinds maart 2018 hebben er boven België iets meer dan 16.000 commerciële dronevluchten plaatsgevonden, bijvoorbeeld om inspecties uit te voeren of luchtbeelden te maken. Dat is donderdag gezegd bij de lancering van 'droneguide PRO'.
Sharp komt met high-end smartphone
3 dagen
Sharp lanceert zijn eerste smartphone in de Benelux. De Aquos R3 is een Android smartphone uit het hogere segment die is uitgerust met een 6,2-inch Pro IGZO scherm met een Quad HD+ resolutie.
Jaya Baloo: 'De huidige algoritmes zullen niet meer veilig zijn'
4 dagen
Hoe beveilig je tegen kwantumcomputers die de huidige algoritmes kunnen kraken? Post-quantum security betekent dat alles op de schop moet, zegt Jaya Baloo, de voormalige CISO van telecomgigant KPN en specialist in kwantumbeveiliging: 'Het probleem is dat cryptografie in alles zit.'
'Duitse regels voor Google News gelden niet'
4 dagen
Door een foutje in de procedure van de wet heeft Google geen toestemming van uitgevers nodig om delen van nieuwsberichten op de Duitse versie van Google Nieuws te zetten.
App 'eerste hulp' van Rode Kruis al 80.000 keer gedownload
4 dagen
Sinds de lancering op 1 april is de gratis app eerste hulp van Rode Kruis-Vlaanderen al bijna 80.000 keer gedownload. Dat aantal downloads was in totaal al goed voor meer dan 2,5 miljoen actieve sessies. 'Met andere woorden: de app wordt niet enkel gedownload, maar ook gebruikt', meldt de organisatie vandaag in een persbericht.
Opnieuw spontane acties bij Proximus
4 dagen
Bij Proximus zijn vandaag opnieuw spontane stakingsacties uitgebroken. De sfeer in het telecombedrijf is erg gespannen, na het aangekondigde vertrek van CEO Dominique Leroy naar sectorgenoot KPN.
Oracle-CEO tijdelijk weg door ziekte
4 dagen
Mark Hurd, een van Oracle's co-CEO's, zal voor onbepaalde tijd afwezig zijn wegens ziekte. Het bedrijf kondigt ook kwartaalresultaten aan die onder de verwachtingen blijven.
Kunstwerken of foto's tonen op slim canvas
4 dagen
Netgear introduceert het Meural Canvas II, een nieuwe versie van het slimme canvas waarop je kunstwerken kan tonen of je persoonlijke fotocollectie. Het digitaal canvas is verkrijgbaar in twee maten
Uber zet 435 werknemers aan de deur in tweede grote ontslagronde
4 dagen
Ritjesdienst Uber heeft 435 van zijn werknemers ontslagen. Het gaan om ingenieurs en mensen die op productontwikkeling werken. Het bedrijf voerde in juli van dit jaar al een ontslagronde uit van 400 mensen in het marketingdepartement.

Skipr is je copiloot in multimodale mobiliteit
4 dagen
Allemaal uit de auto en de fiets, de tram en de bus op? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan als je snel en vlot op je bestemming wil raken. De Brusselse start-up Skipr wil het kinderspel maken met een app die alle vervoersmiddelen combineert én voor je het juiste traject uitstippelt.
Waarom het vertrek van Dominique Leroy op een slecht moment komt voor Proximus
5 dagen
Proximus moet op zoek naar een nieuwe CEO, nu Dominique Leroy naar het Nederlandse KPN gaat. Degene die het roer van haar overneemt, wacht een woelige vaart.
Waakhond VS bereidt kartelzaak tegen Amazon voor
5 dagen
De Amerikaanse kartelwaakhond onderzoekt of Amazon zijn dominante positie misbruikt. De toezichthouder, de Federal Trade Commission (FTC), is begonnen met het ondervragen van kleine bedrijven die hun producten verkopen via Amazon.

Pagina's

Abonneren op datanews