datanews

195 nieuwsberichten gevonden
Huawei bijt van zich af na nieuwe beschuldigingen VS
2 dagen
De VS pakt uit met een hele reeks beschuldigingen tegen Huawei. Maar de telecomleverancier bijt van zich af. 'Er is geen bewijs en de VS is bewust misleidend,' klinkt het.
'Eind dit jaar geen notebooks meer met harde schijf'
2 dagen
De acceptatie van solid state drives voor primaire opslag voor computers blijft versnellen. De opmars van SSD's gaat ten koste van het volume harddisks. Dat aandeel daalde in het West-Europese IT-distributiekanaal in het vierde kwartaal van 2019 tot 9,4 procent. Dit blijkt uit cijfers van de Britse marktvorser Context.
Rechter VS blokkeert defensiecontract Microsoft
2 dagen
Een Amerikaanse rechter heeft een groot defensiecontract voor softwarebedrijf Microsoft tijdelijk geblokkeerd. Technologiebedrijf Amazon, dat ook meedong naar de opdracht, klaagt dat de aanbesteding niet eerlijk is verlopen omdat president Trump zich ermee heeft gemoeid.
Iraanse overheidshackers vallen westerse onderwijsinstellingen aan
2 dagen
Iraanse overheidshackers hebben de afgelopen maanden drie Nederlandse universiteiten en een hogeschool aangevallen. In totaal zouden er aanvallen zijn voorbereid op honderden universiteiten in 33 westerse landen. Dat blijkt uit onderzoek van accountantskantoor PwC.
Gentse start-up uman.ai haalt half miljoen euro op
2 dagen
De Gentse start-up uman.ai heeft zopas een kapitaalronde van 500.000 euro afgerond. Investeerders zijn imec.istart, Roel Naessens (ex-Google) en Skyhaus: het moederbedrijf van o.a. ML6 waarmee uman.ai meer dan één link telt.
Google koopt data-analyticsbedrijf Looker voor 2,6 miljard dollar
2 dagen
Google Cloud heeft de acquisitie afgerond van Looker, een bedrijfje dat gespecialiseerd is in data analytics en machine learning. Met de aankoop is 2,6 miljard dollar gemoeid.
Tsjechische privacywaakhond onderzoekt Avast
2 dagen
De Tsjechische privacytoezichthouder start een onderzoek nadat bekend raakte dat surfgedrag van gebruikers werd doorverkocht aan derde partijen.
Man verdacht van witwassen honderden miljoenen via bitcoins
2 dagen
Een 36-jarige Amerikaan heeft mogelijk geholpen om zo'n 311 miljoen dollar wit te wassen via bitcoins. De man uit Ohio zou een zogeheten cryptocurrency-mixer hebben gerund, een digitale witwasmachine op het dark web oftewel het verborgen deel van het internet.
Luchthavenpoortjes met gezichtsherkenning van 2,4 miljoen euro werken niet
2 dagen
De veelbesproken e-gates op Brussels Airport verdwijnen. 'We gaan ze vervangen door een performanter systeem', zegt de federale politie in de kranten van Mediahuis.

15 jaar YouTube: we kijken één miljard uur aan filmpjes per dag
2 dagen
YouTube bestaat vandaag vijftien jaar. De videodienst telt ondertussen zo'n twee miljard gebruikers, die per dag voor meer dan een miljard uur aan filmpjes bekijken. Elke minuut wordt vijfhonderd uur aan video's geüpload.
Klanten IKEA Dubai krijgen korting op basis van reistijd in Google Maps
3 dagen
Een opmerkelijk initiatief van de IKEA-vestiging in de stad Dubai: hoe langer de klant heeft moeten reizen naar de interieurzaak, hoe meer korting hij krijgt op zijn aankoop. Om de korting te verzilveren, hoeft de klant aan de kassa enkel zijn Google Timeline te tonen.
Oost-Vlaamse bedrijven zoeken het walhalla in Israël
3 dagen
Israël heeft een cultuur ontwikkeld waarin start-ups prima gedijen. Vijftig Vlaamse ondernemers lichten de succesfactoren door tijdens een inspiratiereis van Voka Oost-Vlaanderen.
Cisco boekt stabiel kwartaal dankzij vraag naar security toepassingen
3 dagen
Cisco heeft de resultaten voor het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar bekend gemaakt voor de periode eindigend op 25 januari 2020.
Smartphonebedrijf van Android-oprichter Rubin stopt ermee
3 dagen
Essential, het bedrijf van Android-medeoprichter Andy Rubin, houdt ermee op. Het bedrijf maakte eigenwijze smartphones, maar stopt nu nog voor het tweede toestel klaar is.
Facebook stelt dating-app uit na inval Ierland
3 dagen
Facebook wilde donderdag een eigen dating-app uitbrengen in een aantal Europese landen, maar heeft besloten om de lancering voor onbepaalde tijd uit te stellen. Reden is een inval van de Ierse autoriteiten in het Europese hoofdkantoor van Facebook in Dublin.
Telecombeurs MWC compleet afgelast door coronavirus
3 dagen
Editie 2020 van het Mobile World Congress in Barcelona gaat definitief niet door. De voorbije dagen zegden almaar meer techbedrijven af voor 's werelds grootste telecombeurs, uit angst voor het coronavirus. MWC had plaats moeten vinden van 23 tot 27 februari.
Techinvesteerder Annie Vereecken: 'Werken is geen straf'
4 dagen
Annie Vereecken heeft zich het voorbije decennium ontpopt tot Belgiës belangrijkste vrouwelijke investeerder in jonge technologiebedrijven. Voordien was zij een pionier voor in-vitrofertilisatie en de drijvende kracht achter de NIPT-test voor het syndroom van Down en de HPV-test om baarmoederhalskanker op te sporen. Een kloek investeringsfonds is haar nieuwste wapenfeit.
Hands-on met de Samsung Galaxy Z Flip
4 dagen
Samsung stelt haar tweede foldable voor en die komt binnenkort al naar België. Data News Kon het toestel even uitproberen.

Erik Van Den Eynden (CEO ING België): 'We hebben drie jaar niet geïnvesteerd in onze app'
4 dagen
De focus van ING België lag de voorbije jaren op de interne transformatie. Waar staat de derde bank van het land na de aankondiging eind 2016 van een ingrijpende herstructurering?
WhatsApp rondt de kaap van 2 miljard gebruikers
4 dagen
De populaire berichtenapp WhatsApp telt sinds woensdag twee miljard gebruikers. Dat is ongeveer een kwart van alle mensen op aarde. WhatsApp bereikte in februari 2016 de grens van 1 miljard gebruikers.
SAP nog steeds het meest waardevolle Duitse merk
4 dagen
SAP is het meest waardevolste Duitse merk. Met een merkwaarde van 46,4 miljard euro leidt het softwarebedrijf uit Walldorf de ranglijst BrandZ Deutschland.
Proximus wil deelnemen aan Vlaamse Netflix
4 dagen
Proximus wil met Telenet en DPG Media praten over een deelname aan het streamingplatform dat die laatste twee hebben aangekondigd. Dat zegt Proximus-woordvoerder Fabrice Gansbeke.
Opgeknapte elektro: goed voor prijs- en milieubewuste kopers, maar wat met de kwaliteit?
4 dagen
Opgeknapte elektrische toestellen, ook wel refurbished elektronica, worden populairder. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee, maar wegen die voordelen op tegen de risico's?
Apple schaart zich achter FIDO Alliance
4 dagen
Apple sluit zich aan bij de Fast IDentity Online (FIDO) Alliance. Deze alliantie richt zich op de ontwikkeling van online standaarden voor twee-factor authentificatie.
VS: Huawei kan telecomnetwerken afluisteren
4 dagen
De VS haalt opnieuw uit naar Huawei en zegt, anoniem, dat het bedrijf telecomnetwerken kan afluisteren zonder dat operatoren dit weten. Huawei ontkent en ook grote Europese operatoren zien weinig waarheid in de nieuwe beschuldiging.
Plooibare Samsung Galaxy Z Flip vanaf 21 februari in België
4 dagen
Naast de Galaxy S20 kondigt Samsung ook een nieuwe vouwbare telefoon aan. De Galaxy Z Flip is een kleine smartphone die verticaal openvouwt tot een 6,7 inch scherm.
Telenet betaalt ruim 200 miljoen euro dividend uit
4 dagen
Telecombedrijf Telenet betaalt zijn aandeelhouders in totaal 206 miljoen euro dividend uit voor het boekjaar 2019, of 1,87 euro per aandeel. Het gaat ook opnieuw aandelen inkopen, voor maximaal 55 miljoen euro. Dat heeft Telenet woensdag bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers.

'Russische geheime dienst wil toegang tot systemen techbedrijven'
4 dagen
De Russische binnenlandse veiligheidsdienst FSB wil van techbedrijven toegang krijgen tot hun systemen. Dat meldt de Russische website voor onderzoeksjournalistiek The Bell op basis van drie bronnen binnen de FSB.
Wim Feyen aan de slag als marketing manager bij Sophos Benelux
4 dagen
De Benelux-tak van Sophos heeft Wim Feyen aangesteld als nieuwe marketing manager. Feyen was eerder onder meer bij Kaspersky Lab en Lenovo werkzaam.
Vlaamse Netflix: 'Belangrijke stap voor Vlaamse medialandschap'
4 dagen
Telenet en DPG Media slaan de handen in elkaar voor een 'Vlaamse Netflix. De streamingdienst zou in de loop van het najaar operationeel moeten zijn.

Pagina's

Abonneren op datanews