bnr

4 nieuwsberichten gevonden
Hoeveel rek zit er nog in de technologie van AI-taalmodellen?
3 dagen
Hoeveel rek zit er nog in de technologie achter de AI-taalmodellen van o.a. Google, OpenAI en Anthropic? Deze koplopers beloven de consument gouden bergen, maar kunnen we dat met het huidige type technologie wel bereiken? Dat is maar de vraag, ontdekken Joe van Burik en Daniël Mol in deze nieuwe aflevering van BNR Digitaal.
AI en desinformatie cruciaal bij Europese verkiezingen
1 week
Nog een kleine maand tot de Europese verkiezingen van 6 juni, waarbij Nederlanders kunnen stemmen op hun vertegenwoordigers in het Europees parlement. Waar technologie en digitalisering op nationaal niveau nog weleens willen ondersneeuwen, is het onderwerp voor de Europese verkiezingen een stuk relevanter. En welke rol speelt technologie, zoals AI, in deze (belangrijke) verkiezingen? Dat krijgen Joe van Burik en Daniël Mol te horen in de eerste helft van deze uitzending.
Hoe hypocriet zijn de VS met het TikTok-verbod, en hoe daarmee verder?
2 weken
Het TikTok-verbod is een feit! Althans, bij de wet die door de Amerikaanse president Biden getekend is. Maar hoe gaat TikTok dat aanvechten bij de rechter, en hoe kansrijk is die poging? Joe van Burik en Ben van der Burg bespreken dat in deze aflevering van BNR Digitaal.
Zo krijgt de Kamer oog voor tech in de Toekomst Kamer
3 weken
De politiek houdt zich vooral bezig met de korte termijn, mede omdat ze zich binnen vier jaar bewijzen. En dat is een probleem, want goed beleid dient ook rekening te houden met de toekomst, zeker als we het hebben over politieke beslissingen rond technologie.De Toekomst Kamer, een nieuwe denktank ontsprongen uit de Stichting Toekomstbeeld der Techniek moet daar verandering in brengen en scenario's uitdenken voor die verre toekomst.
Abonneren op bnr