Nieuws

155 nieuwsberichten gevonden
Nederlandse hotelmarkt herstelt moeizaam van coronacrisis 2 dagen
De Nederlandse hotelmarkt is nog altijd aan het herstellen van de coronacrisis. Door de dreigende recessie en de torenhoge energieprijzen loopt het herstel echter vertraging op, stelt Horwath HTL. Toen zo’n tweeënhalf jaar geleden de Covid-19-pandemie uitbrak en Nederland in lockdown ging, begon een zware periode voor de hotelbranche.
consultancy.nl business
Over Morgen wint award voor gebruik van geografische informatie in leefgebied 2 dagen
Over Morgen heeft een prijs in de wacht gesleept voor de manier waarop het geografische informatie weet te benutten voor het verbeteren van de besluitvorming in en rondom het leefgebied. Het adviesbureau uit Amersfoort adviseert publieke en private opdrachtgevers over hoe ze het leefgebied van steden en buitengebied kunnen verbeteren.
consultancy.nl business
Crossminds begeleidt verkoop NAC Breda aan lokale ondernemers 2 dagen
NAC Breda is sinds vorige maand in handen van de investeringsgroep NAC=Breda. Aan de verkoop van de voetbalclub ging een lang en intensief traject vooraf. Een terugblik op de bijzondere deal en de rol van Crossminds, dat de voormalig aandeelhouders bijstond tijdens de verkoop.
consultancy.nl business
Maton Sonnemans (EY): 'Duurzame massa is duurzame kassa' 2 dagen
Dat we duurzaam moeten consumeren staat vast, maar de vraag is hoe je van goede intenties naar echt schaalbare impact komt. Vaak zijn duurzame producten duurder, waardoor ze met name gekocht worden door mensen die intrinsiek zeer gemotiveerd zijn, of die status verbinden aan het gebruik ervan (‘de VanMoof-rijdende Marqt-bezoeker’).
consultancy.nl business
Nederlanders amper boos, Libanezen en Turken wel 2 dagen
Nederlanders zijn in hun dagelijkse leven gemiddeld genomen niet vaak boos, zo blijkt uit onderzoek van Gallup. Vooral Libanezen en Turken zijn daarentegen niet te benijden. Voor hun studie brachten de onderzoekers in kaart hoe mensen uit meer dan 100 landen over de hele wereld zich dagelijks voelen.
consultancy.nl business
Xebia benoemt Ellis de Haan tot chief operations officer 2 dagen
IT-consultancybedrijf Xebia heeft Ellis de Haan benoemd tot Chief Operations Officer voor de Nederlandse praktijk. De 34-jarige De Haan wordt in haar nieuwe rol eindverantwoordelijk voor de interne bedrijfsvoering van Xebia en de operaties richting de klantenkring.
consultancy.nl business
L&vS Group: ‘Vier ondernemingen die elkaar versterken’ 2 dagen
De L&vS Group is de laatste jaren uitgegroeid tot een ecosysteem van vier bureaus: BluPoint, Adaptif, N-Abled en Student Consultant. Samen richten ze zich op het leveren van toegevoegde waarde bij opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren.
consultancy.nl business
Avanade breidt uit naar Limburg met vestiging in Brightlands Campus 2 dagen
Microsoft-partner Avanade slaat zijn vleugels uit naar het zuiden van het land. In het Limburgse Heerlen trekt het bureau in bij moederorganisatie Accenture. Met de stap naar Limburg streeft Avanade twee doelstellingen na, zegt Sebo Wijnberg, general manager van Nederland, België en Frankrijk bij Avanade.
consultancy.nl business
Adjust Consulting breidt dienstverlening uit door overname Inkada 3 dagen
Adjust Consulting heeft haar dienstverlening uitgebreid door de overname van Inkada, een inkoopspecialist met dertien professionals. Guido Winnink, algemeen directeur van Adjust Consulting, zegt over de deal: “Inkada is een aanvulling op en een verbreding van onze dienstverlening.
consultancy.nl business

Disruption in Action: Digitale transformatie van strategie tot executie 3 dagen
Vier jaar na ‘Make Disruption Work’ hebben SparkOptimus-managing partners Alexandra Jankovich en Tom Voskes wederom de krachten gebundeld en samen een vervolgboek uitgebracht: ‘Disruption in Action’. Met Make Disruption Work, dat in 2018 werd gepubliceerd, presenteerden de auteurs een praktische en hands-on gids voor het ontsluiten van waarde uit digitale transformaties.
consultancy.nl business
Verhoging van minimumloon in 2023 kost BV Nederland miljarden 3 dagen
Op Prinsjesdag maakte het kabinet officieel bekend dat het minimumloon per 1 januari 2023 met 10% wordt verhoogd. Deze operatie kost de staat miljarden, maar ook werkgevers zal het een kostenpost opleveren die in de miljarden loopt.
consultancy.nl business
Claire Wolfs en Evelien van Leeuwen verbinden zich aan Bisnez 3 dagen
Deze zomer groeide Bisnez door de komst van managementconsultant Evelien van Leeuwen en projectmanager Claire Wolfs. De twee vertellen over hun overstap en de uitdaging die ze vinden in hun nieuwe baan.
consultancy.nl business
Robotic Process Automation (RPA) implementeren? Vier succesfactoren 3 dagen
Het inzetten van Robotic Process Automation (RPA) is een van de meest populaire manieren om routinematige processen en activiteiten te automatiseren. Experts van Mobilee delen vier succesfactoren voor het tot een goed einde brengen van een RPA-implementatietraject.
consultancy.nl business
Mauro Vittali (Tenzinger) over verandering bij zorgorganisaties 3 dagen
Veranderexpert Mauro Vittali werkt inmiddels 1,5 jaar als Programmamanager bij zorgadviseur Tenzinger. Een gesprek met Mauro over de uitdagingen die hij tegenkomt bij zorgorganisaties en over succesfactoren bij grote veranderingen.
consultancy.nl business
Nederlands consortium helpt Antwerpen met grootschalig warmtenet 3 dagen
Een consortium van Nederlandse partijen ondersteunt Antwerpen met de aanleg van een grootschalig warmtenet. Met het gebruik van restwarmte wil Antwerpen een stap zetten in zijn energietransitieplannen.
consultancy.nl business
Fincog-rapport werpt licht op toekomst van bankensector 3 dagen
Fincog heeft een nieuw rapport uitgebracht waarin het zijn licht schijnt op de toekomst van de bankensector. Het rapport, getiteld ‘Banking for Tomorrow’, schetst de dynamiek binnen de financiële sector en zet de belangrijkste trends op een rij – variërend van digitale disruptie, toenemende concurrentie en de snel veranderende behoeften van klanten tot de toenemende ESG-wetgeving (environment,...
consultancy.nl business
Drie oud deelnemers over de business course van Strategy& 4 dagen
Medio november organiseert Strategy& zijn ‘The Road Ahead’ business course. Een “uitgelezen evenement voor studenten die een loopbaan in strategy consulting overwegen”, aldus drie oud deelnemers van eerdere business courses van Strategy& en alledrie inmiddels als adviseurs werkzaam bij het kantoor.
consultancy.nl business
Politieteam Venray-Gennep plukt de vruchten van agile werken 4 dagen
De politie in Limburg, basisteam Venray-Gennep, loopt binnen de Nationale Politie voorop als het gaat om agile werken. Experts van het Limburgse politieteam leggen uit hoe de Politie agile heeft omarmd, welke voordelen het oplevert, en hoe het team tijdens de transitie werd begeleid door een agile coach.
consultancy.nl business

De vele voordelen van een project management office (PMO) 4 dagen
Een project management office (PMO) kan enorm veel waarde opleveren voor projectorganisaties. Van het bieden van structuur en inzicht en het fungeren als een centrale communicatiespil, tot het helpen van organisaties bij het verbeteren van de manier waarop ze hun veranderinitiatieven en –projecten insteken en de voordelen daarvan realiseren.
consultancy.nl business
Tim van Pelt (M3): 'Elke opdracht is een intellectuele uitdaging' 4 dagen
Zes jaar geleden startte Tim van Pelt aan zijn eerste baan bij M3 Consultancy. Dat bleek een gouden zet, want nu, ruim zes jaar later, werkt hij nog steeds met veel plezier als manager bij de supply chain & operations specialist.
consultancy.nl business
SPOTONVISION helpt Cyclomedia met naamsbekendheid-campagne 4 dagen
Technologiebedrijf Cyclomedia heeft de ambitie om zijn naamsbekendheid in internationale markten te vergroten. Samen met SPOTONVISION wordt gewerkt aan een marketingcampagne. Het in Zaltbommel gevestigde Cyclomedia is een Nederlands technologiebedrijf dat gegevens uit de buitenruimte vastlegt en omzet in waardevolle inzichten voor zijn klanten.
consultancy.nl business
Adviesbureau helpt gemeente Wageningen met insectenbestrijding 4 dagen
Wageningen heeft overlast van mediterrane draaigatjes – een exotische mierensoort. Samen met adviesbureau KAD probeert de gemeente de insectenplaag te verhelpen. Mediterrane draaigatjes – die sterk lijken op huis-tuin-en-keuken mieren – zijn in ons land zogenaamde exoten: van nature kom ze hier niet voor.
consultancy.nl business
Beaufort benoemt ex-bankier Suzanne Schilder tot partner 4 dagen
Suzanne Schilder sluit zich per 1 oktober als partner aan bij Beaufort. Ze wordt de negende partner van het Utrechtse advieskantoor. De nieuwe Beaufort-aanwinst is een ervaren, allround strategische en financiële professional met een lange state van dienst in de bancaire wereld.
consultancy.nl business
De energierekening verlagen met een slimme thermostaat 4 dagen
Met de huidige torenhoge energieprijzen willen steeds meer consumenten inzicht in hoeveel energie ze precies verbruiken. En welke impact dit heeft op hun maandelijkse energierekening. Slimme thermostaten bieden uitkomst – experts van Tado leggen uit wat een slimme thermostaat is en welke voordelen deze biedt.
consultancy.nl business
Kabinet stelt belastinghervorming uit op basis van Capgemini-onderzoek 4 dagen
De hervorming van de belasting op inkomsten uit sparen en beleggen is met één jaar uitgesteld. Met deze beslissing schaart het kabinet zich achter de hoofdconclusie van een onderzoek van adviesbureau Capgemini.
consultancy.nl business
Fintech-M&A groeit ondanks afkoelende overnamemarkt 4 dagen
Ondanks een afkoeling van de fusie- en overnameactiviteit in ons land, draaide de dealmachine binnen het fintechlandschap in de eerste helft van dit jaar op volle toeren. Dat concludeert Hampleton Partners in een nieuw rapport.
consultancy.nl business
P2 brengt partijen samen voor streekwinkel op Station Ede-Wageningen 5 dagen
Gisteren was het op station Ede-Wageningen groot feest. Want met de nieuwe pop-up foodstore kunnen reizigers nu verse groente en fruit, zó van de boer, kopen op het station. Het gebied rond station Ede-Wageningen gaat de komende jaren op de schop.
consultancy.nl business

Iris Wuisman wordt partner bij ACE Company 5 dagen
Iris Wuisman, hoogleraar ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden, heeft zich als partner aangesloten bij ACE Company. Wuisman geldt als een autoriteit op het snijvlak van ondernemingsrecht en technologie.
consultancy.nl business
Eén jaar Maisters: ‘De volgende stap voor young professionals in het consultancyvak’ 5 dagen
Een jaar geleden besloot Maisters iets nieuws te doen: een ontwikkelprogramma lanceren voor young professionals met enkele jaren ervaring op zak die de volgende stap willen zetten in hun ontwikkeling.
consultancy.nl business
Verplicht gasbesparingsplan kost bedrijfsleven vele miljarden 5 dagen
Als het Nederlandse bedrijfsleven wordt verplicht zijn gasverbruik flink terug te schroeven, gaat dat gepaard met een gigantisch omzetverlies. Dat blijkt uit een doorberekening van het gasbesparingsplan van energieminister Rob Jetten door Berenschot.
consultancy.nl business
OC&C Strategy Consultants begeleidt overname van muziekplatform 5 dagen
Kobalt, een van ’s werelds bekendste muziekrechtenplatforms, is overgenomen door private equity-groep Francisco Partners. OC&C Strategy Consultants leverde strategische en commerciële due diligence-dienstverlening aan de kopers.
consultancy.nl business
Innergo helpt Woonzorg Nederland met nieuwe app, website én werkwijze 5 dagen
Om zijn dienstverlening verder te verbeteren ontwikkelde Woonzorg Nederland een nieuwe app en website. Als product owner speelde adviesbureau innergo een belangrijke rol bij de livegang én de nieuwe werkwijze in de weg daarnaartoe.
consultancy.nl business
Vermogen van Nederlandse gemeenten gestegen naar €36 miljard 5 dagen
Het vermogen van Nederlandse gemeenten is afgelopen jaar gestegen naar €35,8 miljard. Dat is te lezen in een recent gepubliceerd onderzoeksrapport van BMC. Voor hun studie analyseerde het adviesbureau de jaarcijfers (2021) van alle Nederlandse gemeenten.
consultancy.nl business
Wavestone geeft Britse divisie flinke boost met dubbele overname 5 dagen
Door twee grote overnames in korte tijd af te ronden heeft Wavestone zijn Britse praktijk een flinke boost gegeven. Met de toevoeging van Coeus Consulting en PEN Partnership heeft het bureau zo’n 150 consultants toegevoegd aan zijn team.
consultancy.nl business
Zes tips voor IT-projecten in de pensioensector 6 dagen
De pensioensector staat met het nieuwe pensioenakkoord voor fundamentele veranderingen. Veel van deze veranderingen zullen worden mogelijk gemaakt met behulp van nieuwe technologie, en daarin ligt gelijk ook een grote uitdaging voor de sector.
consultancy.nl business
Colosseum in Rome kopen? Dat kost €77 miljard, volgens Deloitte 6 dagen
Wie het Colosseum in Rome op de kop zou willen tikken moet daarvoor diep in de buidel tasten. Volgens accountants- en adviesbureau Deloitte hangt er een prijskaartje van een slordige €77 miljard aan de wereldberoemde arena.
consultancy.nl business

Anderson MacGyver zet digital twin-technologie in om meer impact te maken 6 dagen
Anderson MacGyver heeft een strategisch partnership gesloten met Ortelius, een leverancier van digital twin-technologie. “Met dit partnership voegen wij een digitaal platform toe aan onze consulting-propositie”, vertelt Rik Bijmholt, medeoprichter van Anderson MacGyver.
consultancy.nl business
Het geheime recept achter Synechrons prijswinnende carrièreontwikkeling 6 dagen
Als het aankomt op goed werkgeverschap loopt Synechron al jaren voorop. Het wereldwijde digitaal adviesbureau geldt als vaste waarde op de lijstjes van beste werkplekken. Onlangs kwam daar nog eens een internationale prijs voor talentontwikkeling bij.
consultancy.nl business
Ordina haalt Joleen Breij aan boord als business director data 6 dagen
IT-dienstverlener Ordina heeft Joleen Breij per 1 september 2022 benoemd tot business director Data. Joleen Breij brings nearly two decades of experience in verschillende sectoren met zich mee naar Ordina.
consultancy.nl business
Joscha van den Bos en Stijn Spitaels partner bij PwC 6 dagen
PwC heeft per 1 september twee nieuwe partners benoemd in zijn Deals-praktijk: Joscha van den Bos en Stijn Spitaels. Joscha van den Bos gaat zich als partner richten op M&A advisering in de maakindustrie en zakelijke dienstverlening.
consultancy.nl business
Druk op werving en talentbehoud neemt grotere vormen aan 6 dagen
De druk op HR-professionals en recruiters is de afgelopen periode verder toegenomen. Organisaties moeten nog meer hun zeilen bijzetten om geschikte mensen te vinden, en tegelijkertijd meer moeite doen om mensen aan boord te houden.
consultancy.nl business
Delta Capita verwelkomt 40 trainees voor KYC Talent Program 6 dagen
In het kantoor van Delta Capita in Amsterdam was het vorige week een drukke aangelegenheid, toen het bureau meer dan 40 trainees verwelkomde voor de InHouse dag van het KYC Talent Program. Delta Capita lanceerde in 2021 zijn KYC Talent Program met de ambitie om hoogopgeleide starters klaar te stomen voor een carrière in de wereld van Know Your Client (KYC) en Anti Money Laundering (AML).
consultancy.nl business
Solve Consulting werft nieuwe lichting consultants in drie steden 1 week
Solve Consulting, een adviesbureau gerund door studenten, heeft een recruitmentcampagne gelanceerd om nieuwe student consultants te werven in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Sinds de oprichting in 2007 positioneert Solve Consulting zich als dé studentenconsultancy op het gebied van social impact.
consultancy.nl business
Ivo Wansink en Toine van Male in directie van Marsh 1 week
Marsh voert per 1 januari 2023 twee directiewissels door. Nieuwkomers Ivo Wansink en Toine van Male komen beiden uit de eigen gelederen. Met de wisseling van de wacht verwelkomt Marsh – ’s werelds grootste risicoadviseur en verzekeringsmakelaar en onderdeel van Marsh McLennan – een “nieuwe generatie”, zegt topman David Sanderse.
consultancy.nl business
Workato voegt IT-adviesbureau Ciphix toe aan partnernetwerk 1 week
Workato, een leverancier van software voor integratie en workflowautomatisering, heeft IT-adviesbureau Ciphix benoemd tot implementatiepartner binnen de Nederlandse markt. Het Amerikaanse Workato levert software waarmee organisaties hun businessprocessen en workflows kunnen automatiseren.
consultancy.nl business

Werken bij Kwattaas: Laura Mittelmeijer en Leander van Bijnen 1 week
De een maakte de overstap vanuit een lijnfunctie, de ander vanuit een groot advieskantoor. Maar zowel Laura Mittelmeijer als Leander van Bijnen koos bewust voor Kwattaas. Consultancy.nl ging in gesprek met het duo over hun werkzaamheden, ervaringen en keuze voor het boutiquebureau uit Amersfoort.
consultancy.nl business
IT-consultancy Goodzo benoemt Barth de Klerk tot CEO 1 week
Barth de Klerk, voormalig partner bij Valcon, is door Goodzo benoemd tot chief executive officer. De 52-jarige De Klerk brengt meer dan 25 jaar aan werkervaring mee naar Goodzo, een IT-consultancy en detacheerder uit Zoetermeer.
consultancy.nl business
RedPack Innovators bestaat 1 jaar: ‘Work smart, play hard’ 1 week
Deze zomer vierde RedPack Innovators zijn éénjarig jubileum. Alle reden om in gesprek te gaan met de vier oprichters – Ian Bovelander, Kevin Hermes, Marnix Pilon en Dennis Wüstefeld – over het ontstaan van RedPack en de manier waarop het bureau zich onderscheidt in de markt.
consultancy.nl business
Boston Consulting Group koopt duurzaamheidsconsultancy Quantis 1 week
Strategy consultancykantoor Boston Consulting Group heeft zijn duurzaamheidspraktijk versterkt met de overname van Quantis, een in Zwitserland gevestigd bedrijf met circa 250 milieu-adviseurs in Europa en Noord-Amerika.
consultancy.nl business
Gamestudio BlackMill (WW1 Game Series) ingelijfd door Fransen 1 week
Nederlandse gamestudio BlackMill Games heeft een nieuwe meerderheidsaandeelhouder: Focus Entertainment. M&A-adviseurs van BBN Corporate Finance en PwC werkten mee aan de deal. BlackMill Games is vooral bekend voor zijn zogeheten WW1 Game Series, een first-person shooter game waarvan drie edities zijn uitgebracht.
consultancy.nl business

Pagina's