Nieuws

607 nieuwsberichten gevonden
KNVB bouwt flexibele pool van onafhankelijke sportconsultants 2 dagen
De KNVB en tien andere grote sportbonden hebben de handen ineengeslagen. Samen bouwen ze aan een flexibele pool van onafhankelijke sportconsultants. Op deze manier willen de initiatiefnemers de kwaliteit van het ingewonnen advies een stimulans geven: “Zo tillen we de hele sportbranche naar een hoger niveau.
consultancy.nl business
Drie consultants over hun ‘exchange’ ervaringen naar First Consulting UK 2 dagen
Pieter Scherphof, Remco Snijders en Ard Bezemer hebben in de UK meerdere klanten van First Consulting ondersteund in digitale executie en softwareontwikkeling.  Het is inmiddels ruim anderhalf jaar geleden dat First Consulting startte in het Verenigd Koninkrijk.
consultancy.nl business
New Nodes helpt T-Mobile samenwerken met startups 2 dagen
New Nodes heeft T-Mobile ondersteund bij de uitbouw van zijn Futurelab. In deze omgeving richt het telecombedrijf zich op het creëren van innovatieve technologieën. Johan ten Dolle, partner bij New Nodes, hielp onder meer bij het inrichten van de processen en besluitvorming.
consultancy.nl business
Register Valuators en waarderingsexperts bijeen tijdens NIRV jaarcongres 2 dagen
Eind deze maand vindt het NIRV jaarcongres weer plaats, waar de beroepsgroep van Register Valuators samenkomt om de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het vakgebied door te nemen. De 2019-editie staat in het teken van de waardering van Techbedrijven.
consultancy.nl business
Rebranden? Zorg dat de brand story staat 2 dagen
Rebrandingtrajecten zijn de droom van elke marketeer. Kaders vallen weg, alles mag anders: van logo tot huiskleuren, van beelden tot copy. De verleiding is groot om op alle fronten gelijk meters te maken.
consultancy.nl business
Jacco van den Berg commercieel directeur van Experis Ciber 2 dagen
IT-dienstverlener Experis Ciber heeft de 54-jarige Jacco van den Berg benoemd tot commercieel directeur.  Van den Berg maakt de overstap van IT-bedrijf Solipsisgroep, waar hij de afgelopen vijf jaar dezelfde rol bekleedde.
consultancy.nl business
Nieuw bureau Custolutions verbetert experience rondom life events 3 dagen
Na 34 jaar bij ABN AMRO te hebben gewerkt, besloot Anneke Janssen dit jaar haar eigen adviesbureau op te richten: Custolutions. De redactie van Consultancy.nl ging in gesprek met Janssen over haar onderneming.
consultancy.nl business
SparkOptimus verwelkomt Associate Partners en Managers 3 dagen
SparkOptimus, een adviesbureau dat zich richt op digitale transformaties, heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Zo kent de organisatie inmiddels een personeelsbestand dat bestaat uit ruim honderd adviseurs.
consultancy.nl business
Business Analyse opleiding levert pijlers voor digitalisering en verandering 3 dagen
Novius heeft een nieuwe training in het leven geroepen, de Business Analyse opleiding. Senior Business Consultant Peter Buijs geeft toelichting: “Een goede businessanalyse levert de essentiële bouwstenen voor digitalisering en verandering.
consultancy.nl business

Atos organiseert Inhousedag voor studenten en starters 3 dagen
In juni organiseert Atos een inhousedag voor studenten en afgestudeerd talent. Het event biedt een uitgelezen mogelijkheid om te ervaren hoe het is om bij de ICT dienstverlener te werken, hun projecten en mensen te leren kennen en zich zelf uit te dagen tijdens een van de trainingen die verzorgd zullen worden.
consultancy.nl business
Jocelyn Uiterdijk nieuwe consultant bij Voogt, Pijl & Partners 3 dagen
Voogt, Pijl & Partners heeft het team versterkt met een nieuwe professional: Jocelyn Uiterdijk. De ervaren adviseur en projectmanager is onder meer afkomstig van Capgemini en  Global Orange, en heeft een sterke achtergrond in IT & Change trajecten.
consultancy.nl business
Acht tips voor de keuze voor een ERP- of softwarepakket 3 dagen
Het juiste softwarepakket kiezen kan een grote uitdaging zijn, vooral omdat het selecteren van een pakket zoals ERP of CRM geen dagelijkse bezigheid is. Het besluit is echter wel van cruciaal belang voor iedere organisatie.
consultancy.nl business
Buro C5: al vijftien jaar een specialist in PMO en projectmanagementadvies 4 dagen
Ruim vijftien jaar geleden zag buro C5 het levenslicht. Vandaag de dag richt de Utrechtse intermediair zich nog altijd op zijn oorspronkelijke doelstelling: het bemiddelen, begeleiden en opleiden van professionals op het gebied van PMO en projectmanagementadvies.
consultancy.nl business
Werkplekautomatisering: kijk naar techniek en mensen 4 dagen
Werkplekautomatisering omvat een complex geheel van componenten: infrastructuur, applicaties, beheerders en gebruikers. En terwijl voldaan moet worden aan de eisen en wensen van de gebruikers, moet tegelijkertijd ook rekening worden gehouden met beperkingen en strategische keuzes.
consultancy.nl business
Innovatieleider van ING Hugo Raaijmakers versterkt PA Consulting 4 dagen
Hugo Raaijmakers, Global Head of Innovation Management bij de grootste bank van Nederland, ING, maakt de overstap naar de wereld van management consultancy. “Ik kijk ernaar uit PA’s innovatie-DNA in te zetten om de klanten van PA te helpen verder en sneller te innoveren en disruptie voor te blijven”, aldus Raaijmakers over zijn verhuizing.
consultancy.nl business
Finavista en Hot Item partner van Data Quality conferentie 4 dagen
Begin juni vindt de Data Quality Conference plaats. Finavista en Hot Item hebben zich als partner verbonden aan de conferentie, terwijl onder andere Patric Schoenaker (Senior Data Management Consultant bij Hot Item) en Oscar Zonneveld (Technology Lead Data & Analytics bij Motion10) een inhoudelijke sessie zullen verzorgen.
consultancy.nl business
Adviseurs van Enigma halen geld op voor vluchtelingenkinderen 4 dagen
Op 23 mei aanstaande fietsen de adviseurs van Enigma Consulting vanuit Zeist naar Parijs. Niet zo zeer voor de lol, maar in het bijzonder om geld in te zamelen voor minderjarige vluchtelingen die zonder ouders en familie in Nederland wonen.
consultancy.nl business
Tim Kroezen en Loes Hafkamp gestart bij House of Performance 4 dagen
House of Performance heeft zijn team versterkt met twee nieuwe consultants. Sinds kort werken Tim Kroezen en Loes Hafkamp bij het Utrechtse adviesbureau dat zich richt op organisatieverbetering.  De nog jonge Tim Kroezen beschikt al over de nodige ervaring op het gebied van consulting.
consultancy.nl business

Strategietak van P2 gaat zelfstandig verder als VanWaarde 5 dagen
“P2 Strategie is begonnen als startup onder het dak van P2 en is inmiddels uitgegroeid tot een strategisch specialist gericht op duurzame vraagstukken, in met name de food- en watersector,” zegt Karsten Schipperheijn, managing partner bij P2.
consultancy.nl business
Ivar Davids: 'Kirkman Company transformeert vanuit relevantie' 5 dagen
Kirkman Company helpt organisaties transformeren. In zijn aanpak legt het bureau een stevige nadruk op de relevantie die een organisatie heeft voor al haar stakeholders, van aandeelhouders tot de bredere samenleving.
consultancy.nl business
Rob Besten en Tim van Lohuizen supply chain adviseurs bij Groenewout 5 dagen
Groenewout heeft twee young professionals aangetrokken: Rob Besten en Tim van Lohuizen. Tegenover Consultancy.nl vertellen de twee Supply Chain consultants waarom ze gekozen hebben voor het logistieke adviesbureau, dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van logistieke en supply chain operaties.
consultancy.nl business
Ivar Davids: 'Kirkman Company transformeert vanuit betekenis' 5 dagen
Kirkman Company helpt organisaties transformeren. In zijn aanpak legt het bureau een stevige nadruk op de betekenis die een organisatie heeft voor al haar stakeholders, van aandeelhouders tot de bredere samenleving.
consultancy.nl business
FTE Groep en RSG Finance nemen belang in rond 5 dagen
Twee zakelijke dienstverleners, FTE Groep en RSG Finance, hebben een belang genomen in rond, een data science-bureau uit Amersfoort. Financiële details van de transactie zijn niet naar buiten gebracht.
consultancy.nl business
Baker Tilly helpt Utrecht met transformatie grondbedrijf 5 dagen
Baker Tilly heeft de gemeente Utrecht geholpen met de transformatie van zijn grondbedrijf. In reactie op de uitdagingen die gepaard gaan met de snelle groei van de Domstad is het grondbedrijf omgevormd tot het gilde Investeren & Exploiteren.
consultancy.nl business
Terugblik op M&A in het Zuiden event bij Inspirium 5 dagen
Afgelopen week vond de netwerkborrel van ‘M&A in het Zuiden’ plaats, een event voor fusie- en overnamespecialisten werkzaam onder de rivieren. Een terugblik. M&A in het Zuiden is vorig jaar in het leven geroepen door professionals van twee corporate finance-kantoren (Van Oers Corporate Finance en Capitalmind), twee banken (ABN AMRO en Rabobank) en twee advocatenkantoren (Van Iersel Luchtman Advocaten en Taylor Wessing).
consultancy.nl business
Vijf starters begonnen met Banking traineeship SeederDeBoer 5 dagen
Het Banking traineeship van SeederDeBoer stoomt young professionals klaar voor een carrière in de financiële sector. Tijdens het tweejarige traineeship, werken young professionals aan verschillende consultancyopdrachten bij opdrachtgevers van het adviesbureau, waarbij ondernemerschap, persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal staan.
consultancy.nl business
R&D-kosten medicijnen bestaan voor meer dan de helft uit kapitaallasten 6 dagen
Slechts 7% van de research & development-uitgaven van farmaceutische bedrijven gaat op aan medicijnen die op de markt komen. 40% bestaat uit kosten voor medicijnen die de markt nooit halen, en de overige 53% gaat op aan kapitaallasten: “Een medicijn ontwikkelen duurt tien tot vijftien jaar”, zegt onderzoeker Daan Livestro van Gupta tegenover NRC.
consultancy.nl business

Consultancy Headhunter InsideOut Executive Search bestaat 6 jaar 6 dagen
Het is alweer ruim zes jaar geleden dat InsideOut Executive Search de markt voor bemiddeling van management consultants betrad. Inmiddels is het headhunterskantoor niet meer weg te denken uit de markt – de afgelopen jaren zijn enkele honderden consultants succesvol begeleid bij het vinden van een nieuwe uitdaging.
consultancy.nl business
SparkOptimus betrokken bij lancering van vervoersapp Hely 6 dagen
Begin dit jaar werd Hely gelanceerd. De startup brengt verschillende aanbieders van deelvervoer samen in één app. SparkOptimus was vanaf het eerste begin nauw betrokken bij Hely – van het bedenken van het concept en het opzetten van de startup, tot het opbouwen van de organisatie en het bouwen van een schaalbaar technologieplatform.
consultancy.nl business
Overheidstaken: Zelf doen, uitbesteden of samenwerken? 6 dagen
Met de fusieplannen van KPN en Sandd en de aankoop van KLM-aandelen door de Nederlandse staat lijkt het erop dat de ooit zo populaire marktwerking in het publieke domein weer wordt teruggedraaid. De verplichte samenwerking tussen gemeenten in jeugdzorgregio’s komt niet overal even goed uit de verf.
consultancy.nl business
Qhuba en werkdatingapp Likewise.ly slaan handen ineen 6 dagen
Qhuba, een netwerkorganisatie die klanten helpt bij hun digitale transformatie, is een samenwerkingsverband aangegaan met Likewise.ly, een ‘datingapp’ die werkgevers en potentiële werknemers aan elkaar koppelt.
consultancy.nl business
Erik Tieleman en Erik Euwe treden toe tot Jong&Fris 6 dagen
Erik Tieleman en Erik Euwe zijn als managing partners toegetreden tot Jong&Fris. Samen met oprichter Sandi Dijakovic geven ze per sinds 1 april leiding aan de ontwikkelaar van young professionals. Jong&Fris is een bureau dat jong talent levert aan organisaties in het publieke domein, waaronder gemeenten, provinciehuizen, waterbedrijven, woningcorporaties, onderwijsinstellingen en zorginstellingen.
consultancy.nl business
Consultants gaan strijd aan tijdens Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi 1 week
Komende maand is het weer zover. Op vrijdag 7 juni vindt voor de negende keer het Nationaal Adviesbureau Voetbaltoernooi plaats. Zoals ieder jaar zullen teams van uiteenlopende consultancyorganisaties de strijd met elkaar aangaan op de voetbalvelden van DEV Doorn.
consultancy.nl business
Deloitte Digital neemt digital marketing agency Pervorm over 1 week
Deloitte Digital heeft Pervorm overgenomen. Alle activiteiten van de digital marketing agency worden ondergebracht bij de digitale praktijk van het Big Four-accountants- en advieskantoor.  De krachtenbundeling met de digitale experts van Pervorm betekent een flinke uitbreiding van het team van Deloitte Digital, dat ongeveer 50 professionals toevoegt aan de circa 190+ die het reeds in dienst heeft.
consultancy.nl business
First Consulting bouwt API Management Portaal voor vervoersbedrijf 1 week
Verschillende vervoersbedrijven (zoals NS, Connexxion en Arriva) werken in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de deur tot deur reis. Om deze reis mogelijk te maken is het belangrijk om binnen en tussen bedrijven informatie uit te wisselen.
consultancy.nl business
In gesprek met de broers Bakker van Esito Group 1 week
Esito Consulting werd in 2010 opgericht door Matthijs Bakker. Het bedrijf focust zich vooral op asset management, manufacturing en supply chain. Samen met broer Jeroen Bakker bestuurt Matthijs Bakker sinds 2016 eveneens dochterbedrijf Esito People, een detacheringsbureau voor technisch personeel.
consultancy.nl business

Scholieren duiken in tech-innovatie tijdens Raspberry Pi event 1 week
Na het succes in het Verenigd Koninkrijk, werd dit jaar voor de eerste keer in ons land de PA Consulting Raspberry Pi-wedstrijd georganiseerd. Vier Amsterdamse schoolteams gingen er met de prijzen vandoor.
consultancy.nl business
Daan Noordeloos verbindt zich aan People Change 1 week
Na tien jaar Transavia neemt Daan Noordeloos afscheid van de luchtvaartmaatschappij. Hij gaat zich als zelfstandig adviseur toeleggen op het ondersteunen van organisaties met hun transformatievraagstukken.
consultancy.nl business
BCG lanceert BrightHouse en Digital Ventures in Frankrijk 1 week
Wereldwijd strategy consultancykantoor BCG heeft twee van zijn dochterondernemingen gelanceerd in Frankrijk: BrightHouse en Digital Ventures. Het kantoor van Boston Consulting Group (BCG) in Parijs werd in 1973 opgericht en geldt met zijn 400 consultants als een van de grotere van de meer dan 90 kantoren van BCG wereldwijd.
consultancy.nl business
AI kan het operationele risicobeheer in het bankwezen verbeteren 1 week
Risicobeheer is een integraal onderdeel van de bankensector. Door financiële risico’s te nemen, kunnen banken de winst genereren die nodig is om te overleven. Risicobeheer heeft als doel om dit proces te beheersen door potentiële verliezen voorspelbaarder te maken.
consultancy.nl business
Quint benoemt Leon Wijnen tot client director voor zorgmarkt 1 week
Quint heeft een ervaren bestuurder aan boord gehaald: Leon Wijnen. Hij is aangesteld als Client Director van de Health & Life sciences praktijk van het managementadviesbureau. Leon Wijnen is een professional met ruime expertise op het snijvlak van onder meer business development, sales, consultancy, innovatie en ICT.
consultancy.nl business
Mitopics begeleidt IT-outsourcingstraject bij Nooteboom Trailers 1 week
Mitopics heeft de uitbesteding van een groot deel van de IT-functie van Nooteboom Trailers begeleid. De IT-adviseur ondersteunde de trailerbouwer gedurende de inventarisatie-, RFI-, RFP- en onderhandelfase.
consultancy.nl business
Linda Prijs gestart als consultant portfoliomanagement bij Intermedius 1 week
Op 1 april is Linda Prijs gestart als consultant strategisch portfoliomanagement bij Intermedius. De jonge organisatieadviseur wordt in haar nieuwe rol verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling en -inrichting met behulp van strategisch portfoliomanagement.
consultancy.nl business
Van analist tot directeur: Irine Gaasbeek over 25 jaar bij Accenture 1 week
Afgelopen maand vierde Irine Gaasbeek haar 25-jarige jubileum bij Accenture. In 1994 begon ze als analist en sindsdien is ze uitgegroeid tot directeur van de Nederlandse tak van de multinational. Consultancy.
consultancy.nl business
Zilveren Kruis, Centraal Beheer en Aegon beste verzekeraars op social media 1 week
Zilveren Kruis heeft van alle Nederlandse verzekeraars de beste en meest effectieve social media-aanpak. Centraal Beheer, de koploper van het voorgaande jaar, en Aegon completeren de top drie van de ranking, die is samengesteld door ITDS.
consultancy.nl business

Badenoch + Clark klaar voor volgende groeifase in Nederland 1 week
Na maanden van verregaande samenwerking is Fairlane vanaf morgen formeel volledig geïntegreerd binnen Badenoch & Clark. De juridische integratie valt samen met een wereldwijde rebranding van het internationale executive search-kantoor, dat een nieuwe merknaam zal aannemen: Badenoch + Clark.
consultancy.nl business
Gupta bekijkt gevolgen van ziekenhuisplan Drenthe en Oost-Groningen 1 week
De ziekenhuiszorg in Drenthe en Oost-Groningen ondergaat de komende tijd een concentratieslag, waarbij meerdere zorginstellingen in de regio hun spoedeisende hulpfaciliteiten zullen verliezen. Aanleiding voor de plannen vormt een uitgebracht onderzoeksrapport, waaruit onder meer blijkt dat het voortzetten van deze spoedhulpfaciliteiten in de regio financieel niet haalbaar is.
consultancy.nl business
INFO ondergaat transformatie en betreedt advieslandschap 1 week
Na afronding van zijn herpositioneringstraject, is INFO, een organisatie die zich richt op business innovatie, inmiddels een maand actief binnen de consultancywereld met zijn nieuwe adviespraktijk.  Het bedrijf werd circa vijfentwintig jaar geleden opgericht onder de merknaam Info.
consultancy.nl business
WIN Festival: event voor projectmanagement professionals 1 week
In mei organiseert WIN hun jaarlijkse WIN Festival. Met als thema ‘PMO WORKS’ passeren tijdens deze editie diverse PMO succesverhalen de revue en wordt ingegaan op hoe PMO in de toekomst zal worden ingericht.
consultancy.nl business
Merlijn de Gilde en Lisanne Pool gestart als adviseurs bij GalanNXT 1 week
GalanNXT blijft groeien. Afgelopen maand hebben twee nieuwe adviseurs zich aangesloten bij het jongere label van adviesbureau de Galan Groep. De nieuwste aanwinsten zijn Merlijn de Gilde en Lisanne Pool.
consultancy.nl business

Pagina's

Kies een bron