Nieuws

174 nieuwsberichten gevonden
Betaalbaarheid van de zorg belangrijkste thema van 2020 1 dag
De zorg leeft volop onder Nederlanders. Zowel de betaalbaarheid als de kwaliteit van de zorg staat in de top drie van de belangrijkste onderwerpen voor 2020. Ook over geweld op straat maken veel mensen zich druk, zo blijkt uit het ‘Issues to Watch 2020’-onderzoek van communicatiebureau De Issuemakers, uitgevoerd in samenwerking met Kantar.
consultancy.nl business
McKinseys 'Ramp Off, Ramp On' helpt moeders met terugkeer 1 dag
Na een zwangerschap weer aan het werk gaan is niet eenvoudig. Wanneer een moeder actief is in de veeleisende managementconsultancysector, kan die uitdaging zelfs nog groter zijn. Antoinette Sol, practice specialist bij McKinsey & Company in Amsterdam, keerde terug van zwangerschapsverlof in haar eigen tempo dankzij het ‘Ramp Off, Ramp On’-programma van het adviesbureau.
consultancy.nl business
Invictus Games 2020 in Den Haag krijgt steun van Deloitte 1 dag
Deloitte mag zich Official Supporter van de Invictus Games 2020 noemen, een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen dat dit jaar in ons land wordt georganiseerd.  De initiatiefnemer van de Invictus Games is de Britse prins Harry, die zich liet inspireren door de Warrior Games, een vergelijkbaar evenement dat wordt georganiseerd in de Verenigde Staten.
consultancy.nl business
First Consulting helpt klanten bij ontwikkeling van effectieve teams 1 dag
First Consulting wordt regelmatig door opdrachtgevers gevraagd om effectieve teams te ontwikkelen met als doel de performance op de werkvloer te verbeteren. Experts van het bureau over de succesvolle aanpak en hoe het bijdraagt aan effectievere teams.
consultancy.nl business
Freddy van der Putten en Eva Fredriks naar AevesBenefit 1 dag
AevesBenefit heeft zijn team versterkt met twee nieuwe professionals. Freddy van der Putten is gestart als Medior Inkoopadviseur en Eva Fredriks als Junior Inkoopadviseur. Freddy van der Putten maakte de overstap vanuit het Wellantcollege.
consultancy.nl business
The Next Organization organiseert groeiprogramma in Ghana 1 dag
Voor de vierde keer organiseert het Nederlandse adviesbureau The Next Organization een groeiprogramma voor ondernemers en leidinggevenden uit Afrika. Dit jaar staat Minoek Wijs aan het roer van het programma.
consultancy.nl business
Thomas van der Nat sluit zich aan bij Common Eye 1 dag
Common Eye heeft zijn team uitgebreid. Sinds afgelopen maand zet voormalig hotelmanager Thomas van der Nat zich in voor het bureau als Adviseur Samenwerken.  In 2008 begon Thomas van der Nat aan de Hogere Hotelschool in Breda.
consultancy.nl business
Winkels met in-store automation hebben meer tevreden klanten 2 dagen
Als fysieke retailers het grote voordeel van ‘automation’ willen benutten, dan zullen ze ook prioriteit moeten geven aan in-store automation en dus aan toepassingen van de technologie die positieve consumentenervaringen creëren in plaats van alleen kostenbesparingen realiseren.
consultancy.nl business
PA Consulting wil omzet in vijf jaar verhogen naar £1 miljard 2 dagen
De omzet van PA Consulting Group is het afgelopen jaar gegroeid naar £500 miljoen. In een blik op de toekomst zegt vertrekkend CEO Alan Middleton, die later dit jaar wordt opgevolgd door Panos Kakoullis, dat PA van plan is zijn omzet de komende vijf jaar tijd te verdubbelen naar £1 miljard.
consultancy.nl business

FTE Groep helpt grote bank bij organisatieverbetering 2 dagen
De operationele stuurinformatie verbeteren en werken met realistische uitvoerbare jaarplannen in de lijnorganisatie. Dat is de wens van de Volksbank. Maar hoe richt je een besturing in van meerdere waarde stromen en zorg je er tegelijkertijd voor dat de plannen realistisch en uitvoerbaar blijven?   Michiel Daggert, consultant van FTE Groep heeft samen met het verbeterteam de besturing ingericht voor de Volksbank van zowel vier waarde stromen binnen de Hypothekenketen als de besturen van het Service Centrum Hypotheken.
consultancy.nl business
De zin en onzin van Agile en hoe zorg je dat het werkt 2 dagen
Veel IT-afdelingen van grote bedrijven beweren tegenwoordig 'Agile' te werken. Maar vaak doen ze volgens William Owen maar alsof. “Ze werken volgens de oude watervalmethode, en voegen daar wat scrum of stand-ups aan toe.
consultancy.nl business
Gemeente Bronckhorst evalueert innovatiesubsidie sociaal domein 2 dagen
In opdracht van de gemeente Bronckhorst heeft B&A de beleidsregel innovatiesubsidie sociaal domein geëvalueerd. De onderzoekers concluderen dat de regeling in intentie en op papier goed is, maar in de praktijk nog vraagt om duidelijke kaders en doelstellingen.
consultancy.nl business
Berenschot leidt integriteitsonderzoek naar Jos Heijmans 2 dagen
Dagblad De Limburger onthulde in januari dat de burgemeester van Weert mogelijk de gemeentelijke gedragscode aan zijn laars heeft gelapt. Jos Heijmans (D66) zou onrechtmatig subsidies hebben verstrekt aan een stichting waar hij zelf voorzitter van is.
consultancy.nl business
Sander van Meurs nieuwe Head of Benelux bij RGP 2 dagen
Sander van Meurs volgt Hans Wichink op als Head van de Benelux-praktijk van zakelijke dienstverlener RGP. Naast dat Van Meurs is benoemd tot Vice President van de Benelux-tak van het adviesbureau, treedt hij eveneens toe tot het Europese managementteam van de onderneming.
consultancy.nl business
Event stream processing biedt prachtige kansen maar is complex 2 dagen
Event stream processing (ESP), een technologie om near real-time op gebeurtenissen te reageren, is al een tijdje hot.  Maar, zoals de Gartner Hype Cycle voorspelt, duurt het dan nooit lang voordat zo’n technologie in het dal van de desillusies belandt.
consultancy.nl business
Marieke Wijdeven verder als zelfstandig adviseur sociaal domein 2 dagen
Na vele jaren ervaringen te hebben opgedaan bij verschillende adviesorganisaties en lokale overheden, gaat Marieke Wijdeven verder als zelfstandig adviseur. Onder het label MOW Interim & Advies voert ze sindsdien zelfstandig opdrachten uit binnen het sociaal domein.
consultancy.nl business
Accenture koopt productontwerp- en innovatiebureau VanBerlo 3 dagen
Eindhovens productontwerp- en innovatiebureau VanBerlo is overgenomen door Accenture. Met de stap voegt de wereldwijde technologie en consultancyorganisatie ruim 90 experts in innovatie en productstrategie toe aan zijn Industry X.
consultancy.nl business
Erik van de Pasch richt zich op marketing technologie bij K2 3 dagen
Erik van de Pasch, een voormalig consultant bij Big Four kantoor PwC, heeft zich aangesloten bij marketingadviseur K2. Hij is aangesteld als Manager Marketing Tech Solutions.  Van de Pasch neemt naar zijn nieuwe rol meer dan 15 jaar ervaring mee in het vormgeven van de digitale transformatie binnen de marketingfunctie en e-commerce omgeving.
consultancy.nl business

Capgemini Invent koopt social impact bureau Purpose 3 dagen
Met de overname van het Amerikaanse Purpose, een social impact-adviesbureau, voegt Capgemini Invent een team van circa honderd professionals toe aan zijn personeelsbestand. Het betreft de tweede acquisitie van Capgemini Invent sinds de oprichting.
consultancy.nl business
Implementatietips voor identity & access management 3 dagen
Tegen de achtergrond van groeiende digitalisering is het belang van identity & access management (IAM) de laatste jaren almaar toegenomen. Ondanks de groeiende aandacht worstelen veel organisaties echter nog volop met de implementatie van IAM.
consultancy.nl business
Effectenbeurs Nxchange kiest zeven adviesbureaus als partner 3 dagen
Nxchange, een alternatieve beurs voor vooral middelgrote en kleine bedrijven die geld willen ophalen, heeft zeven adviesbureaus benoemd tot ‘nominated advisors’. De zeven bureaus zijn exclusieve partners van de beurs geworden en zullen advies- en financiële diensten verlenen aan bedrijven en initiatieven die via Nxchange de kapitaalmarkt opgaan.
consultancy.nl business
Stappenplan voor datagedreven werken binnen de overheid 3 dagen
Van overheidsorganisaties wordt steeds vaker verwacht dat ze datagedreven werken. Hiermee kunnen ze de dienstverlening aan burgers en bedrijven verbeteren en personaliseren, en kunnen ze de kwaliteit en efficiency van de bedrijfsvoering naar een hoger niveau tillen.
consultancy.nl business
Aleid Haenen van YourConnector over het belang van human capital 3 dagen
Mensen zijn het belangrijkste ingrediënt voor het succes van een bedrijf. Dat zegt Aleid Haenen van HR-adviesbureau YourConnector: “Mensen zijn de drijvende kracht achter alle onderdelen van een bedrijf; groei, ideeën, omzet, klantrelaties en producten.
consultancy.nl business
ResidentieProfs start traineeship voor jong juridisch talent 3 dagen
Juridisch adviesbureau ResidentieProfs heeft een eigen traineeshipprogramma gelanceerd. Met het nieuwe programma wil het adviesbureau jonge, juridische WO-talenten voorbereiden op een toekomstige uitdaging binnen de publieke sector.
consultancy.nl business
R2 Research breidt uit met Gr8 Purpose Research 3 dagen
Marktonderzoekers Menno Urbanus van R2 Research en Marco de Groot van Gr8 Purpose Research hebben de krachten gebundeld. “Samen kunnen we een breder pakket aan diensten aanbieden.” Beide eigenaren hebben een gedeelde achtergrond bij Blauw Research.
consultancy.nl business
Floor Willems over haar overstap naar House of Performance 4 dagen
House of Performance heeft Floor Willems verwelkomd als nieuwe adviseur. Tegenover Consultancy.nl vertelt de consultant, die SeederDeBoer na ruim vier jaar heeft verruild voor het Utrechtse organisatieadviesbureau, over haar overstap.
consultancy.nl business
Het juiste IT-systeem voor een 360-graden klantbeeld 4 dagen
Het wordt voor organisaties steeds belangrijker om een 360 graden beeld te verkrijgen van hun klanten. Het realiseren van zo’n volledig klantbeeld behoeft een naadloze afstemming tussen de sales-, marketing- en IT-afdelingen.
consultancy.nl business

Pieter Wolthuis maakt stap naar kernteam van Bewegin 4 dagen
Talentontwikkelaar Bewegin heeft het kernteam uitgebreid met Pieter Wolthuis. Hij stapt over vanuit het eigen talententeam en stort zich op een nieuwe uitdaging: de zichtbaarheid van Bewegin vergroten en de banden van Bewegin met jong en ambitieus Nederland versterken.
consultancy.nl business
De tweede carrièrestap: consulting, intern of toch zzp'er? 4 dagen
In de overspannen arbeidsmarkt van vandaag de dag staan starters volop in de schijnwerpers – organisaties pakken flink uit om jonge talenten het hof te maken met traineeship en young talent programs. Veel minder aandacht is er voor wat daarna komt.
consultancy.nl business
Berenschot en Birch ondersteunen governance van Regio Deals 4 dagen
De Rijksoverheid heeft een consortium bestaande uit Berenschot, Birch Consultants en de universiteiten van Tilburg en Utrecht ingeschakeld om te adviseren over de Regio Deals. De adviesbureaus en universiteiten kijken daarbij specifiek naar de governance binnen de publiek-private samenwerkingsverbanden gericht op brede regionale welvaartsverbetering.
consultancy.nl business
Verwachtingen voor de fusie & overnamemarkt in 2020 4 dagen
Vorig jaar zijn meer dan 750 transacties met een dealwaarde van $100 miljoen of meer gesloten. Dealexpert Gabe Langerak van Willis Towers Watson doet vijf voorspellingen voor de wereldwijde fusie- en overnamemarkt in 2020.
consultancy.nl business
Jonge spaarders overwegen bank switch bij negatieve rente 4 dagen
Steeds meer Nederlanders overwegen om hun spaargedrag te veranderen nu de spaarrente negatief is. Dit blijkt uit onderzoek van EY VODW onder 1.000 Nederlandse consumenten. Bij een negatieve spaarrekening krijgen spaarders geen rente, maar moeten ze zelf betalen om veilig bij een bank te mogen sparen.
consultancy.nl business
Agile behoeft vertaling van strategie naar de operations 4 dagen
Anderson MacGyver organiseerde recent de zogeheten ‘Governing Agile Summit’, een evenement voor bestuurders en managers in business en IT. Tijdens het drukbezochte evenement kregen bezoekers inzicht in het belang van het beleggen van Agile werken binnen de top van een organisatie, en hoe de vertaling van strategie naar de operations kan worden gewaarborgd.
consultancy.nl business
Alvarez & Marsal en Oaklins begeleiden private equity deal 4 dagen
Emma Safety Footwear, een Nederlandse producent van premium veiligheidsschoeisel en accessoires, is overgenomen door de Zweedse private equity investeerder AB Latour.  Als gevolg van de deal, die afgelopen week werd gesloten, heeft Hultafors Group, een portfoliobedrijf van Investment AB Latour, 80%  van de aandelen in Daan Holding, het moederbedrijf van Emma Safety Footwear, overgenomen.
consultancy.nl business
Tien projectmanagement en PMO trends voor 2020 5 dagen
Jaarlijks stellen de adviseurs van Improven Projects & Change een lijst op van de belangrijkste projectmanagement trends. Zij delen tien trends en ontwikkelingen voor 2020.  Hybride projectmanagement Hybrid, Blended, Bi-model? Het zijn drie termen voor ongeveer dezelfde ontwikkeling in ons vakgebied: het combineren van waterval- en agile-technieken.
consultancy.nl business
JBR begeleidt verkoop van Peruviaans maritiem bedrijf 5 dagen
Dealmakers van JBR hebben succesvol samengewerkt met collega’s in Latijns-Amerika om Tramarsa Flota – een maritiem bedrijf uit Peru – te ondersteunen bij hun verkoop aan de grotere branchegenoot PSA Marine uit Singapore.
consultancy.nl business

Ordina boekt beste financiële resultaten in jaren 5 dagen
IT-automatiseerder en detacheerder Ordina realiseerde in 2019 zijn beste financiële resultaten in jaren.  De firma uit Nieuwegein zag zijn omzet groeien met 3,8% naar €372,3 miljoen, waarvan 69% wordt gegenereerd door de Nederlandse divisie.
consultancy.nl business
Detacheerder voor financial crime professionals van start 5 dagen
Headhunter Financial Assets Executive Search heeft een dochterbedrijf gelanceerd, dat zich richt op het detacheren van professionals binnen het snelgroeiende segment van financiële criminaliteit en anti-witwassen.
consultancy.nl business
Vier Young Executives over hun start bij Boer & Croon 5 dagen
Josephine Bollen, Suzanne Lei, Max Hunfeld en Daan Pickkers zijn gestart als Young Executive bij Boer & Croon. Ze vertellen over zichzelf en hun keuze voor het managementbureau. In het Young Executive-programma biedt Boer & Croon jonge talenten de kans een driejarig ontwikkelprogramma te doorlopen met een focus op zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling.
consultancy.nl business
Waarom huren opdrachtgevers een interim manager in? 5 dagen
Waarom huren organisaties een interim manager in? Die vraag stond centraal in een onderzoek van de Raad voor Interim Management (RIM) onder opdrachtgevers. Tijdelijke capaciteit Volgens de survey huren opdrachtgevers interimmers in – verrassend is het niet – omdat ze tijdelijke capaciteit dienen op te vullen.
consultancy.nl business
Duidelijkere mededingingsregels voor goedkopere geneesmiddelen 5 dagen
De kosten van geneesmiddelen rijzen de pan uit. Door hun inkoopkrachten te bundelen kunnen ziekenhuizen en zorgverzekeraars hun onderhandelingspositie ten opzicht van medicijnfabrikanten verbeteren, om zo goedkopere inkoopprijzen te bedingen.
consultancy.nl business
Telefónica werkt met Kearney en McKinsey aan reorganisatie 5 dagen
De Spaanse telecomgigant Telefónica heeft de hulp van managementadviesbureaus Kearney en McKinsey ingeschakeld voor ondersteuning bij twee reorganisatieprogramma’s. De consultants van Kearney – voorheen A.
consultancy.nl business
Amazon moet fors goedkoper zijn dan Bol en Coolblue 1 week
Als Amazon echt voet aan de voet wil krijgen in ons land, moet de Amerikaanse webwinkel minimaal 10% onder de prijzen gaan zitten van zijn grootste rivalen in de Nederlandse markt, zoals Bol.com, Coolblue en Wehkamp.
consultancy.nl business
Terugblik van drie senior managers op hun tijd bij First Consulting 1 week
Bosse Zwerink, Yannika Wolfert en Thijs Wolters zijn alle drie gestart als consultant bij First Consulting en inmiddels doorgegroeid tot het level senior manager. Een gesprek over hun keuze voor First Consulting en hun ervaringen.
consultancy.nl business
Porsche Consulting opent kantoren in Frankrijk en China 1 week
Porsche Consulting, dat zijn hoofdkantoor heeft in Duitsland, is het jaar 2020 vooruitstrevend begonnen, met de opening van twee nieuwe kantoren in Europa en Azië. In 1994 zag Porsche Consulting, als een in-house adviestak binnen autofabrikant Porsche, het levenslicht.
consultancy.nl business

Zes vragen aan Fien Meinema over werken bij VP&P 1 week
Een levensgenieter, techy en altijd speurend naar nieuwe uitdagingen – dat is hoe Fien Meinema door andere wordt omschreven. Binnen Voogt Pijl & Partners, een adviesbureau voor de financiële sector, krijgt zij op jonge leeftijd al veel verantwoordelijkheid.
consultancy.nl business
Marktlink wordt lid van businessclub van FC Volendam 1 week
Voetbalvereniging FC Volendam heeft een nieuwe sponsor aan zich weten te binden: M&A kantoor Marktlink. Plan is om tot aan het einde van het seizoen een “vruchtbare samenwerking op te zetten”, om deze vervolgens de komende seizoenen verder uit te bouwen.
consultancy.nl business
Jos Smits volgt Frenk Ochse op bij Virtual Sciences 1 week
Na twintig jaar leiding te hebben gegeven aan Virtual Sciences, kiest Frenk Ochse voor een sabbatical. Hij heeft zijn taken inmiddels overgedragen aan Jos Smits. De afgelopen jaren was Ochse als Chief Technology Officer verantwoordelijk voor de technische strategie van het Virtual Sciences .
consultancy.nl business
Jeroen Bosch Ziekenhuis wint ton aan gratis consultancyuren 1 week
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit Den Bosch krijgt consultancyuren ter waarde van €100.000 cadeau van M&I Partners. De bijzondere gift maakt deel uit van het mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid van M&I/Partners, een adviesbureau dat klanten helpt bij strategische IT vraagstukken en de implementatie van digitalisering.
consultancy.nl business
Meryem Kilic-Karaaslan terug naar TwynstraGudde als partner 1 week
Na circa vier jaar keert Meryem Kilic-Karaaslan deze lente terug bij TwynstraGudde. Per 1 april gaat Kilic-Karaaslan aan de slag als partner binnen de interim management-praktijk van het bureau.  In 2001 startte Meryem Kilic-Karaaslan als adviseur bij TwynstraGudde, waar ze vervolgens maar liefst veertien jaar werkzaam was en doorgroeide naar de rol van senior adviseur.
consultancy.nl business

Pagina's