Nieuws

12 nieuwsberichten gevonden
EXTRA | Luister naar de App Rap 4 maanden
Heb je recent de App Rap voorbij horen komen op BNR? Hier vind je de volledige versie!
bnr business
Tik op vingers inlichtingen- en veiligheidsdiensten 5 maanden
Op 1 mei van dit jaar ging de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten in. Nu, een halfjaar later, is er de nulmeting van toezichthouder CTIVD. De kritiek is niet mals: onze privacy is bij de uitvoering van de wet onvoldoende gewaarborgd, vindt de toezichthouder.
bnr business
Internet via satellieten 5 maanden
Internetten kan via kabel, telefoonlijn of mobiele verbinding. Maar het kan ook via satellieten! Zo is SpaceX bezig met een ambitieus plan en Hiber - een Nederlands initiatief - wil satellieten lanceren om sensoren aan connectiviteit te helpen.
bnr business
Groothandel in nepvolgers 5 maanden
Achter de miljarden fotos en filmpjes op Instagram gaat een wereld schuil waar likes en volgers keiharde valuta zijn geworden. Programmamaker Nicolaas Veul maakte een documentaire over de financiële wereld achter het platform.
bnr business
Hoe je kinderen online leert zoeken 6 maanden
Zoeken op het internet. We doen het allemaal, de hele dag door, meestal vrij achteloos en op de automatische piloot. Des te gekker dat kinderen op school niet online leren zoeken. Maarten Sprenger wil daar verandering in brengen, hij schreef het boek 'Slim Zoeken', waarvan onlangs een herziene versie verscheen.
bnr business
De zin en onzin van blockchain 6 maanden
Blockchain-technologie zou de manier waarop wij data vastleggen helemaal gaan veranderen. In de afgelopen jaren hebben veel bedrijven en overheden wel iets met blockchain gedaan. Nu blijkt, onder andere uit onderzoek van de Volkskrant en De Correspondent, dat de meeste van die projecten helemaal niet verder komen dan een testfase.
bnr business
Silk Road-maker Ross Ulbricht te zwaar bestraft? 6 maanden
Ross Ulbricht creëerde met Silk Road een online marktplaats waar je volledig anoniem handel kon drijven. Het werd een bazaar voor drugs, wapens, valse papieren enzovoorts. Ulbricht werd tot levenslang veroordeeld, maar nu komen zijn medestanders in een serie video's met "verrassende details".
bnr business
Flexibele smartphoneschermen komen eraan 6 maanden
Het gonst al tijden van de geruchten: het opvouwbare of oprolbare scherm komt eraan. Maar wie maakt 'm als eerste, Samsung of Huawei? We praten erover met Roel Vertegaal, hoogleraar Human-Computer Interaction bij Queens University in Canada en tevens directeur van het Human Media Lab.
bnr business
De rechten van een seksrobot 7 maanden
Op de expositie Robot Love vond een fictief kort geding plaats tussen seksrobot Sadie en haar werkgever. De robot was mishandeld door een agressieve klant, waarna ze zijn privacy en die van haar werkgever zou hebben geschonden door te klagen op sociale media. Hoofdvraag in de zaak: in hoeverre zijn robots gelijkwaardig aan mensen en hebben ze dus ook (mensen-)rechten?
bnr business

Hack met minuscule spionage-chip 7 maanden
China zou een chip ter grootte van een rijstkorrel hebben ingebouwd in servers van het bedrijf Supermicro, nog voor die hardware de fabriek uit rolde. Met dat bericht kwam Bloomberg Businessweek. Er bestaat scepsis rond het verhaal, maar als het klopt, dan is deze hack ongekend. Waarom dat zo is, hoor je in BNR Digitaal.
bnr business
Malware die zich op de firmware richt 7 maanden
Beveiligingsonderzoekers hebben een cyberaanval ontdekt die niet simpelweg je besturingssysteem aanvalt, maar je computer op het allerdiepste niveau infecteert, namelijk bij de firmware. In BNR Digitaal hoor je hoe dat werkt.
bnr business
Voice in de auto 7 maanden
Het is Mobility Week bij BNR! Dat komt goed uit, want je struikelt de afgelopen weken over de nieuwsberichten met betrekking tot slimme assistenten in de auto. Met aan de ene kant de autofabrikanten en aan de andere kant de bekende techbedrijven. Maar... wat moet je er eigenlijk mee?
bnr business