De Duitstalige markt is de eerste in de EU waar L’Oreal LOREALISTAR uitbrengt, een platform voor nano- en micro-influencers.
Het systeem werkt niet veel anders dan een spaarprogramma aan de benzinepomp. Hoe meer je van een merk ‘tankt’, hoe meer punten je krijgt. In het geval van de influencers gaat het niet om tanken, maar het posten van social items rondom een van zestien merken.
L’Oreal werkt vanuit het idee dat de optelsom van het bereik van kleine influencers aanmerkelijk groter is dan dat van grote, bekende influencers. “Micro- en nano-influencers, met duizend tot vijftigduizend volgers, vertegenwoordigen bijna zeventig procent van alle samenwerkingsverbanden van influencers met merken wereldwijd.”
Cijfers van het Nederlandse maar wereldwijd werkende socialplatform The Cirqle bevestigen die stelling. Een analyse van campagneresultaten van vele duizenden internationale influencers liet eerder dit jaar zien dat adverteerders het meeste waar voor hun geld krijgen bij de allerkleinste creators. Allereerst vraagt deze groep de laagste vergoeding per social posting en daarnaast ligt de interactieratio er het hoogst: 14,2 procent. De boodschappen van de kleinste creators komen het hardst aan bij hun publiek.
Influencers, of gezien hun kleine bereik eerder: creators, kunnen de gespaarde L’Oréal-punten inwisselen voor merkproducten. Waarover ze dan weer opnieuw kunnen posten, waarmee ze dan weer punten verzamelen en zo hun statusniveau verhogen. Het modemerk legt uit: “Naarmate hun statusniveau toeneemt, kunnen contentmakers ook deelnemen aan ervaringen ‘Money Can’t Buy’, zoals masterclasses, uitnodigingen voor events en trainingen.”
Het modeconcern werkt momenteel jaarlijks samen met ongeveer tweeduizend beïnvloeders in de DACH-regio voor campagnes.
LOREALISTAR is ook actief in het VK en Spanje. Met een dergelijk systeem houden de Fransen controle over wie ze toelaten als merkambassadeur en wie niet.
Foto: Cat Han. Unsplash
emerce
23-04-2025 06:26