ict nieuws

14 uur geleden
Op initiatief van een aantal high tech bedrijven van het Innovatiecluster Drachten i.s.w.m. de provincie Friesland, gemeente Smallingerland en de twee PO-organisaties ontvangen de basisscholen in totaal 415 robots. Gedeputeerde Sander de Rouwe overhandigde de eerste robot aan groep 6 van OBS de Pionier in Leeuwarden: ‘Zo willen we kinderen vertrouwd maken met techniek en ze voorbereiden op de toekomst. We willen kinderen op zo vroeg mogelijke leeftijd laten kennismaken met techniek, zodat ze op de middelbare school hopelijk de keus maken voor een techniekopleiding.’ Het is voor technologische bedrijven steeds moeilijker aan geschikt personeel komen en de maatschappelijke ontwikkelingen op technisch gebied gaan razend gaan. ,,Daarom steken we geld en energie in dit project, om kinderen op de basisschool al warm te maken voor een baan in de techniek.’’ Zie ook het hele artikel in de Drachter Courant. Lees het hele artikel 415 robots voor PO Friesland op ICTnieuws.
1 dag geleden
Het magazine COS  (Computers Op School) lanceert vanaf deze maand de digitale COS Add On: een toevoeging op het magazine die de geprinte content versterkt en aanvult met filmpjes, gerelateerde websites, gratis downloads, tutorials en directe doorkliks. Met de COS Add On wordt het delen van digitale lessuggesties met de klas of collega’s een stuk eenvoudiger. Niet langer linkjes over tikken maar direct toepasbaar op je telefoon, laptop, tablet of digibord, zodat de hele klas hiervan kan profiteren. Zie de in de mei 2017 uitgave de extra features bij het artikel over het Rijksmuseum, dat  SnapGuide en Dig-I-dee lanceert. De rubrieken [email protected] en How to… vind je deze editie exclusief in de COS Add On. Deze maand nemen in de How to… stap voor stap mee door EduGIS; het platform voor geo-informatietechnologie in het onderwijs. Lees het hele artikel COS introduceert COS Add On op ICTnieuws.
4 dagen geleden
In de veertiende editie van het digitale, onderwijsmagazine Like to Share weer ruim aandacht voor de impact van technologie (digitaal leermateriaal) op het onderwijs. Met deze keer onder meer aandacht voor virtual en augmented reality in het onderwijs, zoals over het congres Leren met VR op 7 juni as in Eindhoven. En verder de vlog van Pedro de Bruykere en artikelen over actualiteit en recht. Interviews met Jan-Maarten Luursema, Merijn Doggen en Tim van der Grinten. Bijdragen van Inez Groen, Mitchell de Mol (AVRGE – de Augmented- en Virtual Reality Studio)) en Britt van Dort en veel meer …   Lees het hele artikel Onderwijsmagazine LikeToShare #14 op ICTnieuws.
5 dagen geleden
De miniconferentie Gamification en Gamedidactiek vindt plaats op het UvA Science Park te Amsterdam. Het doel van deze conferentie is om docenten meer kennis en ervaring te geven met het toepassen van gamemechanieken in de les. Veel leerlingen besteden een groot gedeelte van hun vrije tijd aan games. Of dit wenselijk is, is de vraag, maar het feit is dat de leerlingen door deze games worden gemotiveerd om door te spelen. Hoe krijgen die spellen voor elkaar dat leerlingen vrijwillig tientallen uren spelen, terwijl docenten moeten buffelen om ze aan het huiswerk te krijgen? Games zijn zo ontworpen dat ze spelers constant prikkelen om verder te gaan met het spel. In deze bijeenkomst leer je hoe zo’n spel in elkaar zit en welke mechanieken we kunnen gebruiken om leerlingen te motiveren ook zo uitgedaagd te worden door de lessen. Zie het hele bericht bij Informatica voor VO Lees het hele artikel Miniconferentie: Gamification en Gamedidactiek op ICTnieuws.
6 dagen geleden
Op de website van Kennisnet is een bericht verschenen over gijzelsoftware op schoolnetwerken en computers. Job Vos (expert bij Kennisnet op het gebied van privacy en informatiebeveiliging in het onderwijs): Het was veel in het nieuws afgelopen weekend; wereldwijd zijn organisaties slachtoffer geworden van gijzelsoftware. Het aanklikken van een besmette e-mail kan er voor zorgen dat kwaadaardige software zich op je computer en in het netwerk van je school nestelt. Maar hoe voorkom je dit? Bewustwording Bewustwording van medewerkers en leerlingen is ook van groot belang. Open daarom geen onbekende mails en links. Dit is cruciaal bij bestrijding van cyberaanvallen. Het vergroten van bewustwording kan bijv. met de Aanpak informatiebeveiliging en privacy of de Dialoog met medewerkers; een geschikte training voor medewerkers op het gebied informatiebeveiliging en privacy.   Lees het hele artikel Gijzelsoftware op schoolnetwerken op ICTnieuws.
Abonneren op ict nieuws