fraudehelpdesk

1 uur geleden
De politie waarschuwt voor oplichters die facturen manipuleren. Volgens de politie onderscheppen criminelen facturen die via de post worden verstuurd. Ze wijzigen het rekeningnummer en sturen de rekeningen dan door naar de oorspronkelijke geadresseerden. Twee politieteams hebben aangiften ontvangen van deze manier van oplichting. De politie raadt andere gedupeerden aan aangifte te doen. Lees ook: Hoe voorkom ik dat ik de dupe word van factuurfraude? • Volg de Fraudehelpdesk ook via Twitter, Facebook en Instagram • The post ‘Pas op voor valse rekeningnummers op facturen’ appeared first on Fraudehelpdesk.
4 dagen geleden
Er kan een scheur door de factuur van Trademark Publication Service. Het gaat om een spookfactuur, waar geen betaalverplichting voor geldt. Volgens het schrijfsel moeten ontvangers € 1380,- betalen voor een zogenoemde Filling Fee. Onduidelijk is wat dat precies inhoudt. Het zou gaan om een publicatie op een bepaalde website. De suggestie wordt in elk geval gewekt dat het gaat om een buitenkansje. In werkelijkheid is het een waardeloze aanbieding. Advies In de kleine lettertje staat dat het om een aanbieding gaat, waar geen betaalverplichting voor geldt. Dus: in de papierbak ermee! The post Nota Trademark Publication Service is spookfactuur appeared first on Fraudehelpdesk.
4 dagen geleden
Oplichters proberen weer eens de persoonsgegevens van klanten van creditcardmaatschappij ICS te pakken te krijgen. Ze hebben een phishingmail gestuurd die zeer echt lijkt. ...
5 dagen geleden
Oplichters hebben het met een valse e-mail gemunt op klanten van Telfort. Ze proberen hiermee persoonsgegevens te pakken te krijgen. ...
5 dagen geleden
Een e-mail met het onderwerp ‘Aanmelden in de kennisgeving van Ziggo’ kunt u het beste negeren. Het gaat om een phishingmail. Het bericht is opvallend kort. Er staat in dat berichten niet meer afgeleverd kunnen worden omdat ‘uw limiet wordt overschreden’. Daarom zou een upgrade van uw e-mail noodzakelijk zijn. De tekst is in zeer gebrekkig Nederlands opgesteld. Bekijk de e-mail hier: Advies Deze e-mail kunt u probleemloos weggooien. Heeft u twijfels over een e-mail? Gebruik onze valse e-mailwijzer (pdf). Valse e-mails kunt u doorsturen naar [email protected] • Volg de Fraudehelpdesk ook via Twitter, Facebook en Instagram • The post Phishingmail Ziggo in omloop appeared first on Fraudehelpdesk.
5 dagen geleden
Een e-mail met het onderwerp ‘Aanmelden in de kennisgeving van Ziggo’ kunt u het beste negeren. Het gaat om een phishingmail. Het bericht is opvallend kort. Er staat in dat berichten niet meer afgeleverd kunnen worden omdat ‘uw limiet wordt overschreden’. Daarom zou een upgrade van uw e-mail noodzakelijk zijn. De tekst is in zeer gebrekkig Nederlands opgesteld. Bekijk de e-mail hier: Advies Deze e-mail kunt u probleemloos weggooien. Heeft u twijfels over een e-mail? Gebruik onze valse e-mailwijzer (pdf). Valse e-mails kunt u doorsturen naar [email protected] • Volg de Fraudehelpdesk ook via Twitter, Facebook en Instagram • The post Phisingmail Ziggo in omloop appeared first on Fraudehelpdesk.
Abonneren op fraudehelpdesk