computertotaal

102 nieuwsberichten gevonden
Samsung Galaxy Buds2 Pro: 24bit met asterisk
4 uur
Opvouwbare smartphones, nieuwe smartwatches. De introductie van de Samsung Galaxy Buds2 Pro vallen een beetje in de schaduw van andere gelijktijdig aangekondigde innovaties. Toch hebben de draadloze oortjes van Samsung interessante eigenschappen.
Samsung Galaxy Z Fold4 en Flip4: wordt de vouwbare smartphone mainstream?
8 uur
Waar andere fabrikanten als Motorola, Huawei en Oppo nog wat aan lijken te modderen met smartphones met een vouwbaar scherm, is Samsung met de zojuist aangekondigde Galaxy Z Fold4 en Galaxy Z Flip4 de opvouwbare smartphone aan het verfijnen. De nieuwe smartphones strijken meerdere plooien glad.
OnePlus Nord CE 2 Lite - Merk wordt steeds verder afgebroken
12 uur
Met de OnePlus Nord CE 2 Lite onderstreept het smartphonemerk dat alles waar OnePlus op gebouwd is als vergaan mag worden bestempeld. Waarom je deze smartphone beter links laat liggen lees je in deze OnePlus Nord CE 2 Lite review.
Mini-pc kopen? Zeven kleine pc's voor elke prijs
14 uur
Bij een (thuis)werkplek met weinig ruimte komt een mini-pc goed van pas. Anders dan een laptop sluit je hierop een eigen monitor, toetsenbord en muis aan. Sommige modellen kun je met behulp van een VESA-adapter zelfs achter op een scherm of televisie kwijt. Mini-pc kopen? In dit artikel bespreken we zeven modellen in uiteenlopende prijsklassen.
Films afspelen op Raspberry Pi met OSMC
15 uur
Bewaar je een heleboel films, series en tv-programma’s op een NAS of harde schijf, dan komt een mediaspeler goed van pas om ze op je televisie te bekijken. Met OSMC op een Raspberry Pi creëer je een goedkope mediaspeler met een levendige gebruikersomgeving, waarmee je beeld en geluid in de beste kwaliteit afspeelt. Films afspelen op je Raspberry Pi? Zo werkt dat!
Driver van printer niet beschikbaar op Windows? Dit helpt
16 uur
Printers installeren op Windows werkt vaak goed, printers gebruiken op Windows werkt vaak slecht. Heel vaak komt dit door een probleem met de driver. Als dat daadwerkelijk het geval is, dan heb je een aantal opties tot je beschikking.
Deze Chrome-instellingen zijn het controleren waard
1 dag
Google Chrome is momenteel de populairste browser, zeker onder Windows. Op de eveneens populaire Chromebook is het zelfs de centrale spil van het OS. Er verschijnen zeer regelmatig updates en het is verstandig met enige regelmaat de al even regelmatig wijzigende settings in te duiken. Controleer deze Chrome-instellingen eens.
Zo werkt de picture-in-picture-modus van YouTube op iOS
1 dag
YouTube krijgt een picture-in-picture-modus voor de iPhone en iPad. Wat kun je daarmee en hoe schakel je de functie in? In dit artikel leggen we de stappen uit.
Pc op afstand bedienen met gratis tools
1 dag
Wil je je pc op afstand bedienen? In dit artikel bekijken we verschillende apps om op afstand, via je netwerk of het internet, een andere computer te benaderen en te bedienen, zoals je thuiscomputer of de pc van iemand die jou om hulp vraagt.

Mandala’s tekenen met iOrnament-app voor iOS en iPad
1 dag
Voor iOS en iPadOS zijn veel creatieve apps van hoge kwaliteit te vinden, waaronder bijvoorbeeld iOrnament. Daarmee teken je mandala’s. Hoeft niks zweverigs aan te zijn trouwens, want het levert vooral mooie, op verschillende punten gespiegelde lijntekeningen op. Voor iedereen geschikt dus, en je kunt er een hoop plezier aan beleven.
Panasonic TX-55LXW944 - Fraai afgewerkte familie-tv
2 dagen
Panasonic heeft een stevige reputatie als merk dat knappe en rijk uitgeruste tv’s met een prima beeldkwaliteit maakt. Voor zijn topmodellen gebruikt het exclusief OLED-technologie, in de middenklasse voert deze TX-55LXW944 LCD-tv de line-up aan.
Windows ziet tweede monitor niet? Probeer dit eens
2 dagen
Het kan gebeuren dat Windows 10 of Windows 11 je tweede monitor niet ziet. Dat is erg vervelend natuurlijk, maar gelukkig zijn daar verschillende oplossingen voor. In dit artikel gaan we daar dieper op in.
Met PicoPDF kun je gratis PDF's bewerken
2 dagen
Met de meeste pdf-lezers kun je nauwelijks tot geen bewerkingen op je pdf-documenten uitvoeren. Wil je dat een keertje wel doen, dan ben je vaak aangewezen op (de soms wat schimmige) webdiensten. Vind je het gebruik van een online pdf-editor, geen probleem. Met PicoPDF kun je gratis PDF's bewerken.
Zo schrap je persoonlijke data uit bestanden op Windows
2 dagen
Via Windows is het mogelijk bestanden te ontvangen en te bewerken die metadata bevatten. Die persoonlijke gegevens verstuurt een website soms mee wanneer je het bestand uploadt. Dit kan een negatieve impact hebben op je privacy, daarom werpen we er nu een blik op. Metdata verwijderen werkt als volgt.
Deze vervelende functies op je Samsung-telefoon kun je uitzetten
3 dagen
Samsung maakt fantastische telefoons, maar de software kan beter. Spraakassistent Bixby werkt lang niet zo goed als Siri of Google Assistant en Samsungs eigen apps, waaronder Samsung Internet en de Galaxy Store, zijn niet bepaald een goed alternatief op Chrome en de Play Store. Gelukkig hoef je de software van Samsung niet te gebruiken: je kunt veel apps of functies uitzetten.
Tien microcontroller-bordjes vergeleken
3 dagen
Toen de Raspberry Pi Foundation begin 2021 de Raspberry Pi Pico aankondigde, bleek dit een geduchte concurrent voor de Arduino-microcontrollerbordjes te zijn. Nog opvallender was dat ze hier een eigen chip voor ontwikkeld hadden: de RP2040. Het duurde niet lang tot andere fabrikanten rond diezelfde chip ook allerlei microcontrollerbordjes bouwden. Maak kennis met tien van deze kleine krachtpatsers.
Programmeren op iPad met Textastic
4 dagen
Voor de iPad is een berg aan serieuze en desktopwaardige apps beschikbaar. Zoals bijvoorbeeld Textastic, een tekst- én code-editor waarmee je serieus aan de slag kunt. Wel is het verstandig om voor dit soort gebruik een fysiek toetsenbord aan te schaffen, en een muis komt ook best van pas. Programmeren op iPad ermee werkt als volgt.
Sneller downloaden met Firefox
4 dagen
De snelheid waarmee je bestanden downloadt, is vooral afhankelijk van de maximumsnelheid die je internetprovider aanbiedt en de kwaliteit van de internetverbinding. Maar als je Firefox gebruikt, kan het gebeuren dat je niet de beschikbare downloadsnelheid haalt, tenzij je enkele instellingen wijzigt. Sneller downloaden met Firefox doe je zo.

Dit zijn de beste apps van augustus 2022
5 dagen
Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van juli.
Privacy in de cloud met CryptSync
5 dagen
Er zijn diverse cloudopslagdiensten een gratis opslagruimte aanbieden. De meeste maken zich sterk je data versleuteld te bewaren, maar zij beschikken helaas wel over de (decryptie)sleutel. Vertrouw je het zaakje niet, versleutel je data dan eerst zelf voordat je het online zet. Dat kan met de opensource-tool CryptSync.
Handmatig Windows-updates verwijderen doe je zo
5 dagen
Over het algemeen is het verstandig Windows 10- en 11-aparaten helemaal up-to-date te houden. Maar het kan zijn dat een recent verschenen update voor problemen zorgt. En dan is het handig om te weten hoe je handmatig een Windows-update verwijderen kunt.
Hele alinea's nummeren in Word doe je zo
6 dagen
Bij sommige zakelijke teksten is het belangrijk dat je snel kunt verwijzen naar een bepaalde alinea. Microsoft Word heeft een eenvoudige functie om automatisch regels te nummeren, maar om enkel en alleen alinea’s te voorzien van een nummering moet je iets meer moeite doen. Hele alinea's nummeren in Word doe je zo.
Draadloos toetsenbord werkt niet op Windows, en nu?
6 dagen
Werken met een draadloos toetsenbord is hemels, behalve wanneer er problemen optreden. Het is fijn dat al die draden uit het zich zijn; maar wanneer zo’n keyboard dan niet goed werkt, is dat ook weinig waard. Dit kun je doen als je draadloze toetsenbord dienst weigert.
Garmin Forerunner 955 - Sporthorloge in het zonnetje
6 dagen
Tegelijk met het wat prijs-prestatie betreft onverslaanbare budgetmodel de Forerunner 255, vernieuwt Garmin met de 955 en 955 Solar het absolute topmodel in de Forerunner-serie. Een multisport-sporthorloge waar reikhalzend naar is uitgekeken.
Zo gebruik je het waterslot op je Apple Watch
6 dagen
Ben je van plan om een frisse duik in het water te nemen? Dan kun je je Apple Watch gewoon omhouden. Het is dan wel belangrijk dat je de waterslotfunctie activeert. Wat kun je met het waterslot op je Apple Watch en hoe schakel je de functie in?
Nieuwe Thunderbolt-hub van Hyper heeft geen stekkerblok
1 week
Hyper is een fabrikant die we kennen van verschillende accessoires, zoals opladers en powerbanks. Dit keer probeert het bedrijf ons een duurder geprijsde Thunderbolt-hub te verkopen via Kickstarter. Eentje die verkocht wordt zonder een externe stekkerblok.
Keuzehulp: de 10 beste smartwatches van nu (augustus 2022)
1 week
Ben je van plan een smartwatch aan te schaffen? Misschien twijfel je tussen de Apple Watch en de Samsung Galaxy Watch, maar welke moet je dan precies hebben? En dan zijn er ook nog al die andere merken die óók slimme horloges maken. Keuzes, keuzes. Tijd om die makkelijker te maken met deze Keuzehulp, met daarin de Top 10 beste smartwatches van dit moment, tips voor je aankoop én antwoord op al je vragen!

1More Evo - in-earbellen
1 week
Hoewel 1More niet het bekendste audiomerk is, wordt er flink aan de weg getimmerd. Met deze 1More Evo draadloze in-ears wordt opgevallen, al is het alleen al om het sieraad-achtige ontwerp. Je leest er meer over in deze 1More Evo review.
Zo open je Windows-programma's geminimaliseerd
1 week
Met Windows 10 is het mogelijk een programma altijd geminimaliseerd te openen. Sommige programma’s draaien prima op de achtergrond en hoef je dus niet in beeld te zien verschijnen, waardoor je hem – iedere keer na het opstarten – handmatig moet minimaliseren.
Pc ziet usb-apparaat niet? Probeer deze stappen
1 week
Heb je een usb-station aangesloten op je computer en krijg je hem niet te zien in Windows Verkenner, dan is het verstandig om de pc te herstarten. Sluit de schijf opnieuw aan om te controleren of hij nu wel opduikt. Werkt dat niet, probeer dan het volgende …

Pagina's

Abonneren op computertotaal