computeridee

48 nieuwsberichten gevonden
Win een WOW-monitorstandaard van Leitz
1 maand
Lang niet iedere monitor is in hoogte verstelbaar. Wanneer de kijkhoek niet optimaal is, liggen met name nek- en schouderklachten op de loer. Het Duitse Leitz bedacht hiervoor de WOW-monitorstandaard.
Corona-app downloaden: Zo werkt het
1 maand
De corona-app van de Nederlandse overheid is vanaf vandaag voor iedereen te downloaden. Onder de naam CoronaMelder vind je deze in de Play Store voor Android-smartphones en in de App Store voor iPhones. Hoe gaat dit in z'n werk?
Lek in Amazon Alexa gaf toegang tot audio-opnames
1 maand
Amazon heeft een kwetsbaarheid in zijn spraakassistent Alexa verholpen nadat onderzoekers van cybersecurity-firma Check Point het ontdekten. Hackers konden ermee toegang krijgen tot audio-opnames van slachtoffers, hoewel er geen aanwijzingen zijn dat dit gedaan is.
Kobo Nia is e-reader voor prijsbewuste lezers
1 maand
Op zoek naar een nieuwe e-reader? Kobo presenteerde onlangs de Kobo Nia, een betaalbaar model dat sterk lijkt op de oudere Kobo Clare HD.
Philips Momentum 558M1RY voor de serieuze gamer
1 maand
MMD, dat verantwoordelijk is voor Philips-tv’s en -monitoren, verkoopt sinds kort de Philips Momentum 558M1RY. Deze monitor is gericht op consolegamers, waaronder de Playstation 4 en Xbox One.
Gerucht: Vouwbare smartphone Google komt eind 2021 uit
1 maand
Google brengt mogelijk een vouwbare smartphone in de Pixel-lijn uit, hoewel dat nog niet op korte termijn is. Gelekte documenten hinten naar een release in het vierde kwartaal van 2021.
Microsoft en Apple in de clinch om gamestreaming-apps
1 maand
Microsofts gamestreamingdienst xCloud werkt weldra niet op iPhones en iPads omdat Apple de bijbehorende app niet toestaat in de App Store. Het beleid schuurt de afgelopen tijd wel vaker. Zo heeft ook Google er last van.
Windows 10 krijgt optie voor Android-apps vanaf je telefoon
1 maand
Android-apps die je op je smartphone staan, zijn weldra in Windows 10 te openen als ware het een programma op je pc. Dat werkt door de twee apparaten met elkaar te verbinden via de Jouw Telefoon-software van Windows 10. Eerst werkt dat alleen met Samsung-toestellen.
Creative SXFI Gamer-headset: Uniek geluid voor iedereen
1 maand
Gamingheadsets zijn er in allerlei vormen, maar de nieuwe Creative SXFI Gamer vormt zich letterlijk.

Samsung stelt nieuwe soundbars voor
1 maand
Samsung verkoopt twee nieuwe, premium soundbars in Nederland. De Samsung HW-Q900T en de duurdere HW-Q950T.
Extra betalen voor Mulan op Disney+
1 maand
Disney's nieuwe speelfilm Mulan is vanaf 4 september bij Disney+ te zien, maar zit niet bij het standaard abonnementsgeld inbegrepen. De uitbater van de jonge streamingdienst brengt er een paar tientjes extra voor in rekening.
Zelfs het Google-logo draagt vandaag een mondkapje
1 maand
Om mensen tijdens de coronacrisis te wijzen op het belang van mondkapjes, heeft Google zijn zoekmachinelogo tijdelijk aangepast. De letters dragen mondmaskers en nemen afstand van elkaar.
Sega Astro City Mini: Arcadekastje vol games
1 maand
Sega komt met een nieuwe miniconsole, in ieder geval in Japan. De Astro City Mini is in feite een hele kleine arcadekast met zes knoppen, een joystick en een hoofdtelefoonaansluiting.
Logitech MX Master 3 en MX Keys nu ook voor Mac
1 maand
Logitech’s prettige MX Master 3-muis en MX Keys-toetsenbord zijn verschenen in speciale Mac-varianten. De muis heeft speciale profielen voor programma’s als Safari en Adobe om efficiënter te werken.
Mede-uitvinder eerste computermuis overleden
1 maand
De Amerikaanse ingenieur William English is overleden. In 1963 was hij medeverantwoordelijk voor de bouw van de allereerste computermuis, samen met collega Douglas Engelbart. Engelbart stierf eerder al, in 2013.
Apple lanceert iPhone 12 later dan verwacht
1 maand
De nieuwe iPhones van dit jaar lanceren niet in september, maar 'een paar weken later' dan we inmiddels gewend zijn. Dat bevestigt Apple tegenover investeerders. Het uitstel van de iPhone 12-serie is vermoedelijk te wijten aan de coronacrisis.

Pagina's

Abonneren op computeridee