computeridee

331 nieuwsberichten gevonden
Zo stelt Google straks andere browsers en zoekmachines voor
6 uur
Google ziet zich genoodzaakt om Android-gebruikers te wijzen op alternatieven voor de Chrome-browser en de Google-zoekmachine. Dit onder druk van de Europese Commissie, die er op verschillende fronten voor waakt dat Google geen monopolieposities inneemt. Nu is bekend hoe dat er straks uit ziet.
BlackBerry Messenger stopt na 14 jaar trouwe dienst
9 uur
BlackBerry Messenger is vanaf 31 mei niet meer te gebruiken, zo maakt platformhouder Emtek vandaag bekend. Daarmee komt er een einde aan een chatdienst die inmiddels alweer 14 jaar bestaat en in het verleden erg populair bleek.
Facebook blundert opnieuw met privacy en wachtwoorden
10 uur
Facebook is lek. Het ene schandaal is nog niet afgesloten of de volgende blunder komt alweer naar buiten. Zo hebben er veel meer Instagram-wachtwoorden op de tocht gestaan dan eerder gedacht, en blijkt Facebook anderhalf miljoen adresboeken van nieuwe gebruikers heimelijk te hebben opgeslagen.
Goed verstaanbaar met Battle Buds van Turtle Beach
1 dag
Gamers zijn vaak aangewezen op grote koptelefoons, omdat microfoons in oordopjes niet de kwaliteit bieden die nodig is in online games. Turtle Beach wil daar verandering in brengen.
Nieuwe Xbox lust geen schijfjes
1 dag
Microsoft heeft een nieuwe Xbox aangekondigd. Bijzonder aan de Xbox One S All-Digital Edition is dat er geen fysieke games meer op gespeeld kunnen worden: de console heeft namelijk geen schijfstation meer.
Archos Play Tab groot genoeg voor digitale bordspellen
1 dag
Trek jij nog wel eens een bordspel uit de kast? Vast minder vaak dan vroeger, terwijl het zo'n gezellig tijdverdrijf is. Het Franse Archos komt met een hedendaags alternatief.
Brexit disaster voor .eu-domeinen
1 dag
Het aantal geregistreerde .eu-domeinen is afgelopen jaar flink gekelderd, meldt EURid. De topleveldomeinregistrar heeft er wel een verklaring voor: het komt vooral door de Brexit.
Hoe een game kan helpen bij de heropbouw van de Notre Dame
1 dag
Na de grote brand in de Notre Dame in Parijs wordt er gekeken naar allerlei hulpmiddelen om de ruim 800 jaar oude kerk weer in haar oude glorie te herstellen. Kunnen games een rol spelen? Misschien: het zou zomaar kunnen dat de Assassin’s Creed Unity-versie van het gebouw gebruikt gaat worden bij de heropbouw...
Hyperloop als vliegtuig-vervanger weer stapje dichterbij
2 dagen
Van Schiphol naar Frankfurt reizen in slechts een half uurtje, de Hyperloop moet dat in de toekomst mogelijk maken. Om de ontwikkeling ervan te stimuleren, investeert de provincie Noord-Holland nu 50.000 euro in het initiatief.

Netflix niet bang voor Apple en Disney
2 dagen
Met de komst van Apple TV+ en Disney+ in het verschiet, verwacht je wellicht dat het zweet bij Netflix al uitbreekt. Concurrentie erbij van twee van de machtigste merken ter werelden. Toch ziet de streamingdienst de toekomst juist met vertrouwen tegemoet.
Insta360 Evo vouwt dubbel voor vr-beelden
3 dagen
De Insta360 Evo is een bijzondere camera. De twee lenzen schieten namelijk 180-graden-foto's met 3D-effect.
Heel Nederland heeft een DigiD (nou ja, bijna …)
3 dagen
Nieuws vanuit Den Haag: Logius, de dienst digitale overheid, deelt in zijn jaarverslag over 2018 cijfers over het gebruik van DigiD en MijnOverheid. Spoiler alert: ze nemen in populariteit toe.
Jetson Nano is Pi-concurrent van Nvidia
3 dagen
De Raspberry Pi krijgt concurrentie uit onverwachte hoek, namelijk van Nvidia. Dat bedrijf ken je van videokaarten maar specialiseert zich de laatste tijd ook in kunstmatige intelligentie.
Hackers lazen inhoud e-mails van Outlook-gebruikers
4 dagen
Heb jij een account bij Hotmail, Outlook of MSN? Let dan even op of je een mailtje van Microsoft hebt ontvangen. Het bedrijf waarschuwt gebruikers waarvan de inhoud van hun e-mails is ingezien door hackers.
Update voor Galaxy S10 verbetert vingerafdrukscanner
4 dagen
Vingerafdrukscanners die in het scherm zelf verwerkt zitten, zijn een relatief nieuwe techniek op smartphone-gebied. Geen wonder dat er her en der nog aan wordt gesleuteld, zoals in het geval van een nieuwe update voor de Samsung Galaxy S10 en S10+.
Sharp toont vouwbare smartphone met een twist
1 week
Lopen we straks allemaal met een vouwbare smartphone op zak? Meerdere telefoonfabrikanten duiken op flexibele displays, met Samsung als bekendste naam. Sharp wil ook aan deze trend meedoen en toont een eigen toestel met buigbaar scherm, dat net even anders werkt dan we tot nu toe bij concurrenten zagen.
Win een Xtorm Power Bank 10.000 Core
1 week
Duurt het opladen van je smartphone altijd een eeuwigheid? Xtorm belooft dat het met zijn Fuel Series 3-powerbanks een stuk vlotter gaat. Deze laders ondersteunen namelijk Quick Charge 3.0.
Camera Samsung Galaxy A80 schuift uit en draait rond
1 week
Bij de meeste smartphones hebben de camera's aan de achterzijde een hogere resolutie dan die aan de voorkant. De nieuw onthulde Samsung Galaxy A80 heeft echter een uniek kantelmechanisme, waardoor je dezelfde drie camera's zowel voor standaard foto's als voor selfies gebruikt.

Pagina's

Abonneren op computeridee