computeridee

51 nieuwsberichten gevonden
Windows 11: Standaard browser wijzigen wordt minder omslachtig
3 dagen
De standaard browser van Windows 11 is Edge, maar wellicht kies je liever een alternatief zoals Chrome of Firefox. Nu is dat proces nog bijzonder omslachtig, maar daar lijkt na aanhoudende kritiek toch verandering in te komen.
Pixel 6-smartphones draaien op chip van Google zelf
4 dagen
De Pixel 6 en Pixel 6 Pro zijn de nieuwste smartphones van Google, tevens de eersten die op Googles eigen Tensor-chipset draaien.
InfinityLab InstantStation is oplader voor drie gadgets tegelijk
4 dagen
Met de InfinityLab InstantStation van Harman (een dochteronderneming van Samsung) laad je drie apparaten tegelijk op, waaronder je smartphone draadloos.
Omstreden functie voor Edge-browser: Gespreid betalen
5 dagen
Microsoft heeft een functie aan de Edge-browser toegevoegd die gespreid betalen mogelijk maakt zodra je bij webshops afrekent. Hoewel de 'koop nu, betaal later'-optie nu nog alleen in Amerika beschikbaar is, zijn de reacties op het nieuws veelal negatief.
Microsoft verkoopt Mijnenveger-trui voor onder de kerstboom
5 dagen
Voor velen is kerst niet compleet zonder een lelijke kersttrui aan te trekken en ook Microsoft doet aan die traditie mee. De trui die dit jaar wordt verkocht, staat in het teken van het klassieke Windows-spelletje Mijnenveger. Maar veel maten zijn al uitverkocht.
Tile Sticker beter in verloren voorwerpen opsporen
6 dagen
Tile verkoopt bluetooth-trackers in allerlei soorten en maten, nu met een vernieuwd ontwerp en groter bereik dan voorheen. Neem de verbeterde Tile Sticker, wat we eerder al zo'n vernuftig apparaatje vonden.
Acer ConceptD 7 SpatialLabs Edition: 3D-scherm zonder brilletje
6 dagen
Onder de naam ConceptD brengt Acer geregeld laptops uit die weliswaar experimenteel en peperduur zijn, maar toch telkens weer de show stelen door hun futuristische kenmerken. Dit geldt opnieuw voor de ConceptD 7 SpatialLabs Edition.
Meer geld voor Informatiepunten Digitale Overheid in bibliotheken
1 week
Niet iedereen kan de digitalisering van veel overheidszaken bijbenen en daarom biedt menig bibliotheek inmiddels een zogeheten Informatiepunt Digitale Overheid. Om dit initiatief verder uit te breiden, trekt het ministerie van Binnenlandse Zaken er 18 miljoen euro extra voor uit.
Dyson-producten in virtual reality te proberen
1 week
Producten even uitproberen in fysieke winkels is helaas niet zo vanzelfsprekend meer. Volgens Dyson moet je in virtual reality toch een aardig idee krijgen van je potentiële aankopen en daarom brengt het bedrijf een app vol virtuele demonstratie uit.

Wet verplicht straks eerlijkere kortingen in webwinkels
1 week
Door een aankomende wetswijziging moeten webwinkels straks eerlijker zijn over de kortingen die zij geven. Nu komt het nog te vaak voor dat prijsdalingen aantrekkelijk lijken dan ze zijn, bijvoorbeeld omdat eerst stiekem de normale prijs wordt verhoogd.
Yubico Security Key C NFC draag je altijd bij je
1 week
Het merk Yubico verkoopt verscheidene usb-sticks die als verificatiesleutel dienen voor je online accounts. Pas als de stick in je pc zit, krijg je toegang. Het nieuwste model is de Security Key C NFC.
Hightech en hip met Razer Zephyr-mondmasker
1 week
Een mondmasker met ingebouwde ledverlichting, je moet er maar mee over straat durven. Toch denkt Razer dat er een markt voor is, want deze 'draagbare luchtverfrisser' met de naam Zephyr is nu daadwerkelijk te koop.
Nieuwe emoji maken intrede in Windows 11
1 week
Een nieuwe update voor Windows 11 brengt opgefriste emoji met zich mee. Daarmee keert ook Clippy terug naar het besturingssysteem, de nieuwe versie van de paperclip-emoji neemt de vorm aan van de voormalige Office-mascotte.
Dit jaar al bijna 16.000 aangiftes tegen valse webshops
1 week
De Nederlandse politie heeft dit jaar al bijna 16.000 aangiftes ontvangen tegen malafide webshops, zo'n 3000 meer dan vorig jaar. Oplichters hebben profijt van de fysieke winkelsluitingen door de coronapandemie en zetten massaal webwinkels op die de aangeboden spullen helemaal niet leveren.
Kobo Sage: E-reader tevens notitieboekje
1 week
De Kobo Sage is een e-reader en digitaal notitieblok in één. Voor het maken van aantekeningen is een Kobo Stylus vereist.
Derde generatie Teufel Boomster-speaker is herfstbestendig
1 week
De Boomster-speaker van het Duitse audiomerk Teufel is een draadloze luidspreker voor het serieuze werk, en is inmiddels al aan de derde generatie toe. Dit keer is-ie geschikter voor gebruik buitenshuis, omdat de behuizing spatwaterdicht is.

Pagina's

Abonneren op computeridee