computeridee

46 nieuwsberichten gevonden
Facebook ziet voorlopig af van advertenties in WhatsApp
1 dag
Facebook werkt momenteel niet meer aan het integreren van advertenties in WhatsApp. Althans, zo gaan de geruchten. Ontwikkelingen op dit gebied zijn op de lange baan geschoven.
Ernstig lek in Windows 10: Deze update heb je nodig
3 dagen
Microsoft waarschuwt voor een ernstig lek in Windows 10, dat een groot veiligheidsrisico vormt. Het goede nieuws is dat er reeds een update voor uit is gekomen. We leggen hier uit welke update je nodig hebt, zodat je zeker weet dat jouw systeem niet langer kwetsbaar is.
GoDice: Slimme dobbelsteen voor virtueel Yahtzee
4 dagen
De GoDice zijn dobbelstenen met aan de binnenzijde sensoren die meten welke kant bovenop uitkomt. Die informatie wordt via bluetooth doorgestuurd naar een app met dobbelspelletjes voor smartphones en tablets.
Mysterieuze Spotify-speaker duikt ineens op
5 dagen
Werkt Spotify nu aan een eigen speaker of toch niet? Die vraag zingt al een poosje rond. Nieuw bewijs lijkt nu te zijn geleverd. Online is een afbeelding opgedoken van Spotify's 'Home Thing'.
Firefox-browser straks met stem te bedienen
5 dagen
Mozilla laat je straks de Firefox-browser bedienen door middel van stemcommando's. Daarvoor is de Firefox Voice-extensie in het leven geroepen. Geïnteresseerden kunnen het alvast uitproberen door zich in te schrijven voor de bètaversie.
Samsung Galaxy S20: Alle geruchten op een rijtje
5 dagen
Volgende maand wordt-ie aangekondigd en een maandje later ligt-ie in de winkels. De Samsung Galaxy S20 als opvolger van de Galaxy S10-serie. Waar is de Galaxy S11 gebleven? Over de nieuwe naam en andere geruchten lees je hier.
Facebook past beleid rond politieke advertenties niet aan
1 week
Facebook is niet van plan zijn beleid rond de verspreiding van politieke advertenties aan te passen, ook al doen andere grote partijen als Google en Twitter dit wel. Nepnieuws kan daardoor heel gericht op het platform rond blijven gaan.
Ieder gordijn wordt slim met Slide
1 week
Gordijnen die automatisch openen zodra de wekker gaat, toekomstmuziek? Nee hoor! Slide is een uitvinding van Nederlandse bodem, die dit nu al mogelijk maakt.
Sonos klaagt Google aan om speaker-patenten
1 week
Slimme speakers van Google maken mogelijk gebruik van technieken waar concurrent Sonos juist patent op heeft. Dat is althans de beschuldiging van Sonos richting Google. Het meningsverschil loopt nu uit op een rechtszaak.

Site-notificaties minder opdringerig in Firefox en Chrome
1 week
Menig website vraagt je toestemming voor het sturen van notificaties in de vorm van een pop-up bovenin beeld. De browsers Firefox en Chrome krijgen beide updates die hier paal en perk aan stellen.
ROG Strix Go 2.4: Gaming-headset met usb-c
1 week
Asus breidt zijn Republic of Gamers-lijn uit met een draadloze koptelefoon, de ROG Strix Go 2.4. Die dankt zijn naam aan de 2,4 GHz-verbinding, waarvoor een usb-dongle wordt meegeleverd. Het betreft in dit geval een usb-c-variant.
ASRock 4X4 Box-R100V is mini-pc met AMD-cpu
1 week
Tot voor kort domineerde Intel de markt voor mini-pc's, ook bekend als NUCs. AMD gaat zich er nu ook mee bemoeien, met zijn Ryzen Embedded-processoren.
Weg ochtendhumeur: douchekop met geïntegreerde speaker
1 week
Veel mensen zingen wel eens onder de douche, dus waarom dan niet meezingen met je favoriete nummers? De nieuwe Moxie-douchekop van Kohler voorziet in deze behoefte. Niet alleen komt er water uit, het middelste gedeelte is een draadloze speaker.
Verloren HP-laptop terug te vinden dankzij Tile-integratie
1 week
Bepaalde laptops van HP zijn straks op afstand terug te vinden dankzij Tile-integratie. Tile is een merk dat bekend is van zijn bluetooth-trackers en diezelfde technologie wordt weldra in HP-notebooks toegepast.
Win een 480 GB Philips Ultra Speed Solid State Drive (ssd)
2 weken
Je doet jezelf een groot plezier door je harde schijf te vervangen voor een ssd. Enkele voordelen zijn een aanzienlijk snellere opstarttijd, kortere laadtijden in games en een langere levensduur door het ontbreken van bewegende delen.
Ondersteuning WhatsApp stopt voor verouderde smartphones
2 weken
WhatsApp wordt geregeld bijgewerkt maar dat geldt niet voor eeuwig. De ondersteuning stopt binnenkort op (sterk) verouderde versies van Android en iOS, terwijl de Windows Phone-versie nu helemaal afgeschreven is.

Pagina's

Abonneren op computeridee