computeridee

478 nieuwsberichten gevonden
Chrome gaat waarschuwen bij typefouten in urls
4 uur
Een typefoutje maken is meestal geen ramp, maar bij het intikken van een url kan het wel eens nare gevolgen hebben. Voor je het weet, kom je op een schimmige site terecht die zich voordoet als de website die je eigenlijk wilde bezoeken. De Chrome-browser gaat in deze gevallen voortaan ingrijpen.
Krijgen toetsenborden straks een speciale Office-toets?
4 uur
Microsoft denkt na over een nieuwe toets op keyboards, waarmee snel de verscheidene Office-programma's zijn te openen. Deze Office-toets zou een andere toets kunnen vervangen, zoals de extra Windows-toets aan de rechterkant.
Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan
1 dag
We werken steeds vaker in de cloud en we bewaren steeds meer in de cloud. Maar hoe weet je of de dienst die je daarvoor gebruikt betrouwbaar is? Een nieuw Europees keurmerk moet aan die twijfel een einde maken.
Janus-tablet is stiekem ook e-reader
1 dag
E-readers hoeven minder vaak aan de lader dan tablets, omdat schermen van e-inkt veel energiezuiniger zijn dan lcd-schermen. Met de Janus-tablet hoef je niet te kiezen.
Ouderen verwachten gratis computerhulp van jongeren
2 dagen
Vier op de tien ouders vragen hun kinderen wel eens om hulp bij computerproblemen. En in veel gevallen krijgen ze die ook. Meer dan de helft van zogeheten millennials (twintigers en dertigers) voelt zich namelijk te bezwaard om te weigeren.
Samsung zaait paniek met antivirus-advies voor smart-tv's
2 dagen
Samsung adviseert eigenaars van zijn smart-tv's om de toestellen regelmatig op malware te scannen. Daarvoor is namelijk een antivirus-optie ingebouwd. De goedbedoelde boodschap valt online alleen niet helemaal in goede aarde.
Geen programmeerkennis nodig voor Game Builder van Google
5 dagen
Google wil het ontwerpen van games toegankelijker maken en lanceert daarom Game Builder. De software laat je op speelse wijze je eigen spellen bouwen, alleen of met vrienden.
Intuos Pro Small is compacte tekentablet van Wacom
6 dagen
Wacom brengt een nieuwe tekentablet uit die speciaal geschikt is voor creatievelingen die niet specifiek een vaste werkplek hebben. Door de compacte vorm past de Intuos Pro Small met gemak in je tas.
Rotterdams museum komt met malware-tentoonstelling
6 dagen
Zin om de komende zomervakantie eens een ander uitje dan dierentuin of pretpark te doen? Ga dan naar Rotterdam. Daar wordt in Het Nieuwe Instituut namelijk een tentoonstelling gehouden die helemaal gewijd is aan … malware!

Driekwart mobiele bestedingen gaat op aan games
1 week
Mobiele games zijn een lucratieve business. Driekwart van de bestedingen in app stores wereldwijd worden aan games uitgegeven. Toch spenderen we relatief weinig tijd aan het gamen zelf, blijkt uit onderzoek.
Deze Facebook-app volgt voor een vergoeding je smartphone-gedrag
1 week
Van veel apps en sites is niet precies duidelijk welke informatie ze zoal verzamelen. Study is een nieuwe app van Facebook die hier transparant in wil zijn. Je geeft expliciet toestemming om Facebook jouw smartphone-gebruik te laten analyseren.
DJI Osmo Action is actiecamera voor vloggers
1 week
De DJI Osmo Action is een actiecamera met dubbel scherm. Het extra display aan de voorkant is bedacht voor vloggers, die zo zichzelf makkelijker kunnen vastleggen.
HP Omen X 2S 15-laptop heeft extra scherm
1 week
HP komt met een laptop die aan één scherm niet genoeg heeft. De Omen X 2S 15 heeft namelijk een tweede display boven het toetsenbord.
Facebook keert Huawei de rug toe, Google springt in de bres
1 week
Facebook is het zoveelste Amerikaanse bedrijf dat Huawei de rug toekeert. De Chinese fabrikant mag de apps van Facebook niet meer vooraf installeren op nieuwe smartphones. Goed nieuws is er voor het bedrijf ook. Zo zou Google voor Huawei in de bres springen tegenover de Amerikaanse politici die verantwoordelijk zijn voor het handelsverbod.
Win een Fortnite Battle Royale Overlevingsgids
1 week
Drop 100 spelers op een eiland en laat ze het uitvechten tot de laatste overblijft. Met die formule trekt de gratis online-game Fortnite al een poosje miljoenen spelers. En met de Fortnite Battle Royale Overlevingsgids heb je een streepje voor op je tegenstanders.
ING gebruikt je betaalgegevens voor gerichte advertenties
1 week
De bij- en afschrijvingen op je bankrekening zeggen veel over je. Dat die info ook interessant is voor andere partijen, bleek eerder al bij de intrede van de PSD2-wet. En als ING-klant krijg je voortaan 'persoonlijke aanbiedingen' op basis van je betaalgedrag.

Pagina's

Abonneren op computeridee