Nieuws

172 nieuwsberichten gevonden
Jambon laat zich in Tallinn inspireren voor digitalisering van Vlaanderen 15 uur
Vlaams minister-president Jan Jambon heeft in de Estse hoofdstad Tallinn een bezoek gebracht aan de e-showroom van e-Estonia, de digitale samenleving van Estland. Zo hoopt Jambon, die ook Vlaams minister van Digitalisering is, inspiratie op te doen over de manieren waarop digitalisering verder ontplooid kan worden in Vlaanderen...
datanews belgië
Cryptofinancier BlockFi vraagt faillissement aan na fiasco FTX 15 uur
Het faillissement van cryptobeurs FTX is ook overgeslagen op de Amerikaanse cryptofinancier BlockFi. Het in New Jersey gevestigde bedrijf heeft het faillissement aangevraagd.
datanews belgië
Medewerkers IKEA Gent krijgen voortaan assistentie van autonome drones 15 uur
De Gentse vestiging van IKEA België doet sinds kort beroep op autonome drones. Het systeem helpt de medewerkers met het zoeken van opgevraagde producten, de controle van voorraden en de opmaak van inventarissen. IKEA Gent is de eerste Belgische vestiging van de interieurketen die drones gebruikt.
datanews belgië
Gebruik van Microsoft 365 mogelijk onwettig in Duitsland 16 uur
Het gebruik van Microsoft 365 is mogelijk in strijd met de Europese privacywetgeving, de GDPR. Dat oordeelt een werkgroep die bestaat uit federale en nationale privacytoezichthouders.
datanews belgië
Amazon belooft gebruikt water voor datacenters weer aan te vullen 16 uur
Techbedrijf Amazon belooft in 2030 al het water dat het gebruikt voor zijn datacenters weer aan te vullen. Dat kan het bedrijf doen door dat water bijvoorbeeld weer te zuiveren en terug te leveren aan de gemeenschap. Amazon treedt met de belofte in de voetsporen van branchegenoten Google en Microsoft die zelfs meer water terug...
datanews belgië
Ierse datawaakhond legt Meta boete op van 265 miljoen euro 1 dag
De Ierse privacywaakhond DPC heeft Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook en WhatsApp, een boete opgelegd van 265 miljoen euro.
datanews belgië
Aerospacelab bouwt de grootste satellietfabriek van Europa 1 dag
De Waalse satellietontwikkelaar Aerospacelab bouwt grootste satellietfabriek van Europa. Die zou jaarlijks tot 500 kleine, lowcost satellieten bouwen tegen 2025. Een enorme groeimarkt. Uitzonderlijk kregen we toegang tot de bestaande productiefaciliteiten in Louvain-la-Neuve. Een voorproefje van wat de satellitebouwer van plan is...
datanews belgië
Vanaf vandaag kan je whatsappen met jezelf 1 dag
Zou het niet handig zijn als je af en toe een WhatsApp-berichtje naar jezelf kon sturen, met een herinnering, handige link of een boodschappenlijstje? Goed nieuws: Meta rolt vanaf vandaag een nieuwe functie uit die het mogelijk maakt om met jezelf te chatten!
datanews belgië
Kaap van twee miljard betalingen met Bancontact en Payconiq overschreden 1 dag
Er zijn dit jaar al twee miljard betalingen uitgevoerd met Bancontact of Payconiq. Dat meldt betalingsspecialist Bancontact Payconiq Company.
datanews belgië

Bijna alle Belgische gezinnen hebben toegang tot internet 1 dag
Het percentage Belgische huishoudens dat toegang heeft tot internet is in 2022 verder gestegen tot 94 procent. Dat blijkt maandag uit cijfers van statistiekbureau Statbel. In 2017 was dat 86 procent en in 2012 ging het om 78 procent.
datanews belgië
Nieuw transparantiesysteem Binance moet vertrouwen herstellen 1 dag
Binance komt met een 'proof-of-reserves' systeem waarmee het wil bewijzen dat het genoeg bitcoin in huis heeft om klanten uit te betalen. Een en ander lijkt een reactie op de crash van grote concurrent FTX.
datanews belgië
Verlies van zes miljoen iPhones door onrust in Chinese fabriek 1 dag
De onrust in de grote iPhone-fabriek in het Chinese Zhengzhou dreigt Apple op te zadelen met een productietekort van zo'n zes miljoen iPhones Pro dit jaar. Dat meldt persagentschap Bloomberg op basis van bronnen dicht bij het dossier.
datanews belgië
Twee miljoen euro voor software om frauduleuze sms'en tegen te houden 2 dagen
Federaal minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) trekt 2 miljoen euro uit waarmee telecomoperatoren software zullen ontwikkelen om frauduleuze sms'en tegen te houden. De programmatuur zal binnen een jaar volledig operationeel zijn, kondigt De Sutter zondag aan. Ze waarschuwt er in een adem voor dat in de...
datanews belgië
Een op de drie bedrijven slordig met persoonlijke gegevens 3 dagen
Een op de drie bedrijven uit de top 55 met de meest bezochte websites in België springt slordig om met onze gegevens. Dat blijkt uit onderzoek van de UHasselt, schrijft het Belang van Limburg zaterdag.
datanews belgië
VS verbieden officieel Chinese telecomapparatuur 3 dagen
De Amerikaanse telecomwaakhond FCC verbiedt telecomapparatuur en -diensten van een vijftal Chinese bedrijven, waaronder die van Huawei en ZTE. Dat heeft de FCC vrijdag bekendgemaakt.
datanews belgië
Interview Palo Alto Networks: 'We vechten tegen een industrie. Dat verandert de dimensie wel' 4 dagen
Palo Alto Networks is ooit begonnen met een van de eerste 'next gen' firewalls, maar timmert ondertussen al een tijdje aan de SASE-weg. Wat betekent dat voor België? We vroegen het aan de country manager.
datanews belgië
Meta: Amerikaanse leger voerde (slechte) beïnvloedingscampagne 4 dagen
In het dreigingsrapport van Meta meldt het bedrijf beïnvloedingscampagnes van China en Rusland. Maar ook de VS voerde die uit in het Midden-Oosten, hetzij met belabberd resultaat.
datanews belgië
Tesla moet 80.000 wagens terugroepen in China 4 dagen
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla moet in China zowat 80.000 wagens terugroepen voor problemen met de software en de veiligheidsgordels.
datanews belgië

OVHCloud krijgt Europese lening van 200 miljoen euro 4 dagen
Franse datacenterspecialist OVHCloud krijgt de hoogst mogelijke lening van de Europese Investeringsbank. Daarmee wil het een pak nieuwe datacenters in Europa en daarbuiten bouwen.
datanews belgië
Google: Android-fabrikanten patchen te laat 4 dagen
Fabrikanten van Android-telefoons wachten te lang met het installeren van patches, waardoor oude kwetsbaarheden nog door aanvallers gebruikt kunnen worden. Dat schrijft Google's Project Zero.
datanews belgië
Tienduizenden Brusselaars krijgen al maanden geen waterfactuur door softwareproblemen bij Vivaqua 4 dagen
Door problemen met nieuwe software kan Vivaqua tienduizenden klanten geen facturen sturen. Dat schrijft De Standaard.
datanews belgië
Starter van de week: PayBIX belooft één Europees payrollsysteem 4 dagen
Wie personeel in verschillende landen moet uitbetalen, weet hoe verschrikkelijk ingewikkeld het dan kan worden om het overzicht te behouden. De Vlaams-Brabantse start-up PayBIX wil werkgevers opnieuw de bomen door het bos laten zien met één overkoepelend payrollsysteem.
datanews belgië
Twitter: 'Amnestie voor geschorste gebruikers begint volgende week' 5 dagen
Vanaf volgende week begint sociaalnetwerksite Twitter gebruikers die geschorst werden, weer toe te laten. Dat maakte Elon Musk donderdag bekend op het platform.
datanews belgië
Hacker breekt in bij politie Zwijndrecht: pv's, nummerplaten en boetes online 5 dagen
Een hacker heeft ingebroken op de server van de politiezone Zwijndrecht en duizenden nummerplaten, flitsboetes en zelfs pv's gelekt. Dat melden VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een van de grootste overheidslekken in ons land, zeggen de nieuwsmedia.
datanews belgië
Black Friday dag van acties tegen Amazon in tientallen landen 5 dagen
Webwinkel- en techbedrijf Amazon krijgt tijdens koopjesfestijn Black Friday in zo'n veertig landen te maken met stakingen en protesten van duizenden werknemers.
datanews belgië
Opdoeken Brussels kantoor Twitter wekt bezorgdheid op over naleven EU-richtlijnen 5 dagen
Nadat twee spilfiguren afgelopen week opstapten, doekt Twitter het hele Brusselse kantoor op, zo meldt Financial Times. Bij de Europese Unie wekt de sluiting volgens de zakenkrant bezorgdheid op over het naleven van de strenge digitale richtlijnen.
datanews belgië
Brussels Airport neemt data-analist Jetpack over 5 dagen
Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, heeft een meerderheidsbelang genomen in het Brusselse bedrijf Jetpack, dat gespecialiseerd is in data-analyse en artificiële intelligentie.
datanews belgië

iCloud voor Windows maakt video's stuk en toont mogelijk foto's van andere gebruikers 5 dagen
De iCloud app voor Windows beschadigt in sommige gevallen video's. Ook krijgen gebruikers beelden te zien die hoogstwaarschijnlijk van andere iCloud-gebruikers zijn.
datanews belgië
Europese landen akkoord met 45 miljard euro voor Europese chipproductie 5 dagen
De EU-lidstaten zijn het unaniem eens over een aangepast plan dat meer chipproductie op Europese bodem moet krijgen. De steun die overheden mogen geven gaat voortaan breder dan enkel de meest geavanceerde chips.
datanews belgië
'Cybercriminelen profiteren nog steeds van het Log4J-lek' 5 dagen
Onderzoek van IT-beveiligingsbedrijf G Data CyberDefense laat zien dat cybercriminelen nog steeds profiteren van het Log4J-lek, ook wel bekend als Log4Shell. Log4j is een opensource Java-logtool die door veel verschillende applicaties wordt gebruikt. De kwetsbaarheid kan potentieel grote schade aanrichten bij organisaties...
datanews belgië
Russische rechter eist dat YouTube blokkade van kanaal parlement opheft 5 dagen
Een Russische rechter heeft geoordeeld dat YouTube de blokkade van het kanaal Duma TV moet opheffen. Het kanaal dat debatten in het Russische parlement uitzendt is al sinds april niet meer te zien op het Amerikaanse videoplatform.
datanews belgië
Cyberaanval op Europees Parlement, voorzitter wijst naar Rusland 5 dagen
Het Europees Parlement is woensdagmiddag getroffen door een cyberaanval. De pro-Russische hackersgroep Killnet beweert erachter te zitten, zegt parlementsvoorzitter Roberta Metsola. Ze legt een verband met het besluit van het parlement eerder op de dag om Rusland te bestempelen als sponsor van terrorisme.
datanews belgië
Foxconn verontschuldigt zich voor 'technische fout' na protesten 5 dagen
De Taiwanese groep Foxconn heeft donderdag verontschuldigingen aangeboden voor een 'technische fout' bij het uitbetalen van de lonen, nadat er in de iPhone-fabriek in Zhenghzhou protesten waren uitgebroken. Wie het bedrijf wil verlaten, krijgt een premie.
datanews belgië
Vlaamse techsector zendt zijn maffia's uit 5 dagen
Rentenieren is niks voor de gouden generatie van de Vlaamse techbranche. Een steeds hechter netwerk van succesvolle techondernemers gooit zich op risicovolle investeringen in nieuwe start-ups. Naast de Netlog-maffia groeit nu ook een Showpad- en een Collibra-maffia, met clans van ex-medewerkers die zelf techondernemer worden. 'Dit...
datanews belgië
Elon Musk overweegt 'algemene amnestie' voor geschorste Twitteraccounts 6 dagen
Elon Musk heeft woensdag een peiling gelanceerd over het herstellen van geschorste Twitteraccounts. Na zijn vorige peiling werd voormalig Amerikaans president Donald Trump opnieuw verwelkomd op het platform
datanews belgië
De schrikkelseconde verdwijnt, en dat zorgt voor minder techproblemen 6 dagen
Er komen, idealiter de komende eeuw, geen schrikkelseconden meer. De bestaande werkwijze stuurde elke paar jaar digitale systemen in de war, dat verdwijnt nu.
datanews belgië

IT-specialist Initeam neemt Nederlandse sectorgenoot All Automation Service over 6 dagen
Initeam, gespecialiseerd in ERP-systemen, heeft zijn Nederlandse sectorgenoot All Automation Service overgenomen. Met de acquisitie wil het bedrijf uit Izegem de continuïteit van All Automation Service op lange termijn verzekeren en tegelijkertijd zijn voetafdruk bij onze noorderburen vergroten.
datanews belgië
Facebook geeft minderjarigen betere privacybescherming 6 dagen
Facebook en Instagram gaan gebruikers onder de zestien jaar (in sommige landen onder de achttien jaar) striktere standaardinstellingen geven rond privacy.
datanews belgië
Protesten uitgebroken in 's werelds grootste iPhone-fabriek in China 6 dagen
Bij de grootste iPhone-fabriek ter wereld, in Zhengzhou in de Chinese provincie Henan, zijn woensdag protesten uitgebroken. Dat blijkt uit video's en foto's die op de sociale netwerken Weibo en Twitter verspreid worden. De fabriek is eigendom van de Taiwanese onderaannemer Foxconn.
datanews belgië
Londen onderzoekt dominantie Apple en Google bij games en browsers 6 dagen
De Britse concurrentiewaakhond start een diepgaand onderzoek naar de dominantie van Apple en Google op de markt van 'cloud gaming' (computerspellen op externe servers) en inzake webbrowsers op mobiele toestellen. Dat heeft de Competition and Markets Authority (CMA) aangekondigd.
datanews belgië
Prepaid-bellers mogen vanaf volgend jaar beltegoed meenemen bij wissel van operator 6 dagen
Wie belt met een prepaid telefoonkaart en van operator wil wisselen, kan binnenkort zijn beltegoed meenemen. Dat heeft minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) bekendgemaakt. De Sutter werkt aan een KB hierover dat in 2023 van kracht wordt.
datanews belgië
Tot 6.000 banen verloren bij computerconcern HP 6 dagen
Computer- en printerbouwer HP wil in de komende drie jaar 4.000 tot 6.000 banen schrappen. Dat maakte het Amerikaanse bedrijf dinsdagavond bekend.
datanews belgië
Walen krijgen het almaar moeilijker om een geldautomaat te vinden 6 dagen
Voor inwoners van Wallonië wordt het steeds lastiger om een geldautomaat te vinden. De toestand lijkt jaar na jaar te verslechteren. Dit blijkt uit een studie van het Waals Instituut voor Evaluatie, Voorspelling en Statistiek (Iweps) in opdracht van het Waalse parlement.
datanews belgië
China zou Ant Group van Jack Ma (Alibaba) boete van miljard euro willen opleggen 1 week
De Chinese autoriteiten bereiden zich voor om Ant Group van de Chinese miljardair Jack Ma een boete te geven van zowat een miljard euro. Dat zegt persagentschap Reuters op basis van meerdere anonieme bronnen. De stap zou ook het einde inluiden van de overheidsregulering van de financiële dienstverlener.
datanews belgië
Ericsson pompt miljoenen in onderzoek naar 6G 1 week
Terwijl het in veel landen, waaronder België, nog wachten is op voldoende 5G-dekking, maakt Ericsson zich op voor de volgende generatie met een onderzoeksproject in Groot Brittannië.
datanews belgië

Tesla met 'onbestaande' Apple Music-app aan boord gespot 1 week
Tesla-chauffeurs beschikken over heel wat digitale gemakken, maar de streamingmuziekdienst Apple Music schittert in de populaire elektrische wagen vooralsnog door afwezigheid. Daar zou binnenkort evenwel verandering in kunnen komen.
datanews belgië
Salesnudge haalt half miljoen euro op 1 week
De Limburgse start-up voor CRM-inzichten haalt 500.000 euro op om verder te groeien. Voor oprichter Tom Pennings is het zijn derde ondernemersavontuur.
datanews belgië
Volkswagen ontwerpt een rijdende elektrische bureaustoel 1 week
De elektromobiliteit kent geen grenzen. Nu is er zelfs een gemotoriseerde bureaustoel van Volkswagen die een snelheid van 20 km/u haalt en een rijbereik heeft van 12 km.
datanews belgië
Cegeka-dochter NSI neemt IT-bedrijf BuSI over 1 week
NSI, een dochteronderneming van Cegeka die actief is op de Franstalige markt, lijft BuSI in. Met de overname van alle aandelen van het IT-bedrijf, met hoofdkantoor in Brussel, wil NSI zijn positie op de Franstalige markt in ons land versterken. Er worden geen financiële details vrijgegeven.
datanews belgië
Meer omzet voor videochatdienst Zoom 1 week
Videochatdienst Zoom Video Communications heeft in het afgelopen kwartaal meer omzet geboekt. Het Amerikaanse bedrijf zag het aantal gebruikers toenemen ondanks dat weer veel meer op kantoor wordt gewerkt. Er is nog steeds vraag naar de onlinevergaderingsdiensten van Zoom door het hybride werken.
datanews belgië

Pagina's