Nieuws

447 nieuwsberichten gevonden
Philips 65OLED937/12 - Spetterend beeld én geluid 1 dag
De Philips 65OLED937 biedt de beste beeldkwaliteit die Philips kan leveren én indrukwekkende geluidsprestaties dankzij een uitgekiende luidsprekerbalk van het gerenommeerde Bowers & Wilkins. Dat is genoeg om de aandacht van elke filmfan te trekken. Maar hoe goed is die combinatie eigenlijk?
computertotaal consument
Samsung HW-Q990B - Overtuigend en omhullend 2 dagen
De HW-Q990B is de allerbeste soundbar die Samsung in 2022 aanbiedt. De Koreanen trekken alle registers open met dit vlaggenschip, zowel qua functionaliteit als qua echte surroundprestaties via gesofistikeerde extra draadloze speakers. Het is de enige soundbar die écht 11.1.4-surround kan aanbieden. Lees onze HW-Q990B review.
computertotaal consument
Virtuele machine op Synology NAS draaien 2 dagen
Een deel van de Synology NAS’en biedt de mogelijkheid om een (of meerdere) virtuele machines te installeren. Theoretisch betekent het dat je Windows 10 zou kunnen draaien. In de praktijk geldt dat voor de meeste modellen ‘alleen’ Linux (en DOS) varianten soepel draaien. Windows is nogal topzwaar voor dit soort toepassingen. We gaan aan de slag met de momenteel meest recente DSM 7 als basis.
computertotaal consument
Orange-CTO: 'Ik wil geen zendmasten beheren, maar de ervaring van drie miljoen klanten verbeteren' (interview) 2 dagen
Orange Belgium gaat meteen voor 'de finale vorm van 5G' en rolt 5G Standalone uit. CTO Stefan Slavnicu is enthousiast over de mogelijkheden voor bedrijven en consumenten, maar legt ook uit hoe Orange Belgium zich wil onderscheiden van de concurrentie nu het ook sites deelt met Proximus.
datanews belgië
Review: Oppo Watch Free - Een middenweg voor wearables 2 dagen
Is het een smartwatch? Is het een sporthorloge? Wel, het is een beetje van allebei. Wij liepen een maand lang rond met de Oppo Watch Free en leerden dat je voor die prijs een degelijk toestel krijgt, maar ook niet te veel mag verwachten.
datanews belgië
Gegevens van bijna 10 miljoen Australiërs gehackt 2 dagen
Persoonlijke gegevens van bijna tien miljoen Australiërs zijn mogelijk op straat beland bij een cyberaanval op de op een na grootste telecomoperator van het land. Dat heeft het bedrijf, Optus, bekendgemaakt.
datanews belgië
Nieuwe Windows 11-functies komen niet naar Windows 10 2 dagen
De nieuwigheden die Microsoft in Windows 11 introduceert, zoals tabbladen in Verkenner of de Do Not Disturb-functie, blijven momenteel exclusief. Er zijn geen plannen om ze ook naar Windows 10 te brengen.
datanews belgië
Google wil eigen formaten voor HDR en 3D-audio 2 dagen
Google zou van plan zijn eigen rechtenvrije mediaformaten uit te brengen voor HDR en 3D-audio, als concurrent voor de bekendere formaten van Dolby.
datanews belgië
Telenet introduceert eerste zender met alleen vrouwensport in België 2 dagen
Telecombedrijf Telenet introduceert de eerste zender in België die alleen maar vrouwensport uitzendt. Op het programma van de nieuwe internationale zender 'W-Sport' staat onder andere live verslaggeving van de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen...
datanews belgië

Starter van de week: 3-DEE maakt virtuele tours nog realistischer 2 dagen
Een virtuele tour waarbij je niet alleen een realistisch beeld van een ruimte krijgt, maar waarbij je voor bijkomende info desgewenst rechtstreeks naar partners wordt doorverwezen. Dat is wat de Antwerpse start-up 3-DEE zijn klanten te bieden heeft. Na nauwelijks een jaar blijkt het een gat in een door covid-19 geschapen markt...
datanews belgië
Hackers aan de haal met gegevens van klanten smartphonebank Revolut 3 dagen
De Britse smartphonebank Revolut is getroffen geweest door een cyberaanval. Een woordvoerder zei aan techsite TechCrunch dat een onbevoegde derde partij korte tijd toegang had tot de gegevens van een klein percentage, 0,16 procent, van de klanten. Het gaat om zowat 50.000 klanten en mensen die klant aan het worden zijn, werd...
datanews belgië
Google maakt het makkelijker om zoekresultaten met persoonlijke info te verwijderen 3 dagen
Binnenkort wordt het eenvoudiger om een zoekresultaat met persoonlijke info over jezelf te laten verwijderen. Het zijn opties die vandaag al bestaan, maar veel gebruiksvriendelijker worden.
datanews belgië
Nieuw schooljaar start ook voor programmeerlessen CodeFever 3 dagen
Zo'n 3.500 kinderen gaan dit jaar aan de slag met programmeerlessen bij CodeFever vzw.
datanews belgië
Ethias introduceert tool met schadedata om aantal ongelukken te verminderen 3 dagen
Verzekeraar Ethias introduceert begin oktober een nieuwe tool met de naam UrbanData. Daarmee kunnen steden en gemeenten gegevens raadplegen over schadegevallen op hun grondgebied. Die informatie kan volgens Ethias vervolgens worden aangewend om risicovolle (verkeers)plekken veiliger te maken.
datanews belgië
Instagram sterk beperkt in Iran na protesten 3 dagen
In Iran wordt Instagram, een van de laatste vrije sociale netwerken, streng beperkt na de landelijke protesten. In het verleden is het internet in Iran tijdens protesten al ernstig beperkt. Deskundigen vrezen dat politie en veiligheidstroepen de demonstraties zullen neerslaan.
datanews belgië
Softbank in gesprek met Samsung over Arm 3 dagen
Softbank wil de mogelijkheid van een strategische alliantie bekijken met Samsung rond chipontwikkelaar Arm. Dat levert ook speculatie op rond een mogelijke verkoop.
datanews belgië
Brusselse arbeidsrechtbank spreekt zich op 16 november uit over geschil Uber 3 dagen
De Brusselse arbeidsrechtbank zal zich op 16 november uitspreken over het beroep van Uber tegen een beslissing van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid rond het statuut van een van zijn chauffeurs in België.
datanews belgië
Wat is kunst? Getty Images verbiedt AI-werken 3 dagen
Getty Images, een van 's werelds grotere online beeldenbanken, gaat beelden verbieden die door AI gegenereerd zijn. De site vreest voor inbreuken op auteursrecht.
datanews belgië

Sterk staaltje AI: hoe deze tien overleden wereldsterren er vandaag uit gezien zouden (kunnen) hebben 3 dagen
Michael Jackson, Kurt Cobain, Heath Ledger... Ze zijn al een hele tijd niet meer onder ons, maar de Turkse fotograaf Alper Yesiltas heeft de sterren met behulp van moderne AI-technologie digitaal teruggebracht. Niet zoals we hen kenden toen ze het tijdelijke voor het eeuwige verruilden, maar zoals de celebraties er vandaag uit...
datanews belgië
Facebook voor de rechter voor omzeilen beveiliging iPhone 3 dagen
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is aangeklaagd door twee gebruikers voor het stiekem omzeilen van een beveiliging van Apple op iPhones. Volgens de aanklacht heeft het bedrijf hiermee regelgeving tegen het verzamelen van persoonlijke gegevens geschonden.
datanews belgië
'Meta bespaart en schrapt banen' 3 dagen
Moederbedrijf van Facebook Meta Platforms wil zijn kosten met een tiende terugbrengen. De reorganisatie zou niet gepaard gaan met gedwongen ontslagen al zal personeel de ingrepen wel gaan merken.
datanews belgië
James Webb-telescoop kan ringen van Neptunus vastleggen 3 dagen
De James Webb-ruimtetelescoop heeft unieke beelden gemaakt van de planeet Neptunus en zijn ringen. De beelden geven waardevolle inzichten in de atmosfeer van de planeet, zegt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA.
datanews belgië
Analyseer geluid met SpectrumView Plus 4 dagen
Omgevingsgeluid bestaat uit een mengelmoes van afzonderlijke geluiden. Dat geldt ook voor muziek. Jij hoort het als geheel, waarbij je hersens in staat zijn om individuele geluiden te herkennen. Mits je ze al eens eerder gehoord hebt en dus daadwerkelijk kent. Er is ook nog een scala aan onbekende geluiden. Om daar eens in te duiken is een app als SpectrumView Plus voor iOS en iPadOS onmisbaar.
computertotaal consument
LG 65QNED866 - Heldere tv voor de woonkamer 4 dagen
OLED-tv’s zijn het stokpaardje van LG, je zou bijna vergeten dat ze ook nog LCD-modellen verkopen. Onder de vlag ‘QNED’ heeft LG zelfs een aantal miniled-modellen met quantum-dot technologie voor ons in petto. Wat mag je van de 65QNED866 verwachten?
computertotaal consument
Europese telecomoperatoren sleutelen aan telefoongesprek via hologram 4 dagen
De grootste telecomoperatoren van Europa willen telefoongesprekken via een hologram op grote schaal mogelijk maken. Vodafone, Telefónica (O2), Deutsche Telekom en Orange kondigden woensdag een project aan waarbij ze een platform gaan ontwikkelen voor het verzenden van driedimensionele beelden.
datanews belgië
Schneider Electric neemt softwarebedrijf Aveva volledig over 4 dagen
Schneider Electric heeft bekendgemaakt dat het Aveva gaat overnemen. De Franse groep had sinds 2017 al zestig procent in handen van het Britse bedrijf, dat markleider is op het gebied van industriële software.
datanews belgië
Passwerk biedt nu ook security- en low-code specialisten aan 4 dagen
Passwerk breidt het dienstenaanbod opnieuw uit. Naast low-code specialisten leidt Passwerk nu ook personen met een autismespectrumprofiel op tot SoC-analisten.
datanews belgië

Google maakt eigen reminders en to-do-lijstjes compatibel 4 dagen
De 'Tasks' app zal binnenkort over verschillende Google-platformen werken, van Gmail en Agenda tot Google Assistent.
datanews belgië
JetLearn vertaalt educatieve programmeertaal Hedy in twee bijkomende talen 4 dagen
Het in Amsterdam gevestigde JetLearn, een online codeer- en roboticaschool voor kinderen, is een samenwerking aangegaan met de Universiteit Leiden. Samen willen ze de eenvoudig te leren programmeertaal Hedy internationaal aan nog meer kinderen gaan aanbieden.
datanews belgië
Goedkope studentenlaptop Surface Laptop SE binnenkort in België beschikbaar 4 dagen
Microsoft gaat de Surface Laptop SE, die het vorig jaar in de VS aankondigde, vanaf december ook aan Belgische scholen aanbieden. Aan 299 euro een stevige concurrent voor chromebooks.
datanews belgië
Owl Labs Meeting Owl 3 – Iedereen in beeld 4 dagen
De Meeting Owl 3 is een 360graden-vergadercamera die in één keer de hele vergaderruimte in beeld brengt en deelnemers die aan het woord zijn uitlicht. Zo hebben zij die vanaf een andere locatie inbellen een beter overzicht van alle collega's in de normale vergaderruimte. Het ideale product voor je vergaderkamer?
computertotaal consument
OnePlus 10T - voor een select gezelschap 4 dagen
Relatief kort na de introductie van de OnePlus 10 Pro verschijnt er een 10T. Geen beter model met een hogere prijs, maar een voordeligere keuze die op sommige specificaties inlevert. Maar gek genoeg op andere punten wel beter is dan de 10 Pro. In deze OnePlus 10T review lees je voor wie de smartphone een goede keuze is.
computertotaal consument
Orange wil bedrijven eigen 5G-netwerk geven 4 dagen
Orange gaat van start met de uitrol van 5G standalone. Daarmee wil de operator op termijn alle mogelijkheden van 5G, zoals network slicing, aanbieden.
datanews belgië
Wat is er nieuw in de eerste grote Windows 11 update? 5 dagen
Windows 11 bestaat een jaar en krijgt zijn eerste grote updateronde. Daarin krijgt Verkenner tabbladen, is er plaats voor automatische ondertitels en spraakbesturing, maar worden updates ook zo CO2-zuinig mogelijk geïnstalleerd en zijn Android apps breder beschikbaar.
datanews belgië
Oracle brengt Java 19 uit 5 dagen
Naar halfjaarlijkse gewoonte brengt Oracle een nieuwe versie van Java uit. Versie 19 bevat zeven aanpassingen in de ontwikkelaarskit. Die moeten voor meer productiviteit, veiligheid en stabiliteit zorgen.
datanews belgië
Oost-Europees bedrijf opnieuw getroffen door DDoS-aanval van recordproporties 5 dagen
De Oost-Europese onderneming die in juli doelwit was van een Distributed Denial of Service-aanval van recordomvang, is vorige week nog eens getroffen door een zeer zware DDoS-aanval. Het gaat opnieuw om een - weliswaar triest - record.
datanews belgië

Gegevens stalkerforum Kiwi Farms zelf gelekt 5 dagen
Kiwi Farms, een forum dat voornamelijk wordt ingezet om gegevens van slachtoffers openbaar te maken zodat gebruikers hen kunnen stalken, is afgesloten. Een hacker kreeg toegang tot een account van een administrator.
datanews belgië
Double Digit investeert in zakelijke internetprovider WAN-connect 5 dagen
De Belgische internet service provider (ISP) WAN-connect - de opvolger van Connect27 - treedt toe tot de Double Digit groep met CEO Xavier Dekeyster. Daar hoort een 'significante kapitaalsverhoging' bij.
datanews belgië
Uber legt schuld datalek bij Lapsus$-groep 5 dagen
Uber, dat vorige week werd getroffen door een groot datalek, legt de schuld daarvoor bij de Lapsus$-groep. Bij de aanval zouden geen klantendata zijn gestolen.
datanews belgië
Elon Musk wil internet aanbieden in Iran 5 dagen
SpaceX zal bij de Amerikaanse overheid een uitzondering vragen op de sancties tegen Iran, zodat het er internetverbindingen kan aanbieden via zijn Starlink-satellieten. Dat heeft de oprichter van het bedrijf, miljardair Elon Musk, deze week gezegd.
datanews belgië
Oekraïne claimt hack van database met gegevens van Russische huurlingen en zint op wraak 5 dagen
Hackers van het Oekraïense leger hebben de website van het Russische huurlingenbedrijf Wagner gehackt en persoonsgegevens buitgemaakt van alle strijders die zijn aangesloten bij de organisatie. Dat zegt de Oekraïense minister van Digitale Transformatie Mychajlo Federov.
datanews belgië
Apple verhoogt prijzen in App Store 5 dagen
De prijzen van apps en aankopen binnen apps in de App Store van Apple gaan omhoog. Het Amerikaanse techbedrijf verhoogt de prijzen in verschillende landen en regio's, waaronder de eurozone volgende maand, zo maakte Apple aan ontwikkelaars bekend.
datanews belgië
Beltug-graadmeter: 'Cybersecurity blijft hoogste prioriteit voor Belgische CIO' 6 dagen
Een goede IT-beveiligingsstrategie heeft voor de Belgische CIO de allerhoogste prioriteit. Dat blijkt uit het Priorities Compass 2022 van CIO-vereniging Beltug, een jaarlijkse bevraging bij IT-beslissingsnemers waaraan dit keer 378 respondenten deelnamen. Daarnaast zijn databeheer en bezorgdheid over cloudcontracten, door...
datanews belgië
Brusselse arbeidsrechtbank buigt zich woensdag over geschil rond werknemersstatuut Uber 6 dagen
De Brusselse arbeidsrechtbank buigt zich op 21 september over het beroep van Uber tegen een beslissing van de FOD Sociale Zekerheid rond het statuut van een van zijn chauffeurs in België. Dat meldt de christelijke vakbond ACV.
datanews belgië
Allianz: chiptekort kost Europese auto-industrie 100 miljard euro 6 dagen
Het tekort aan chips heeft de Europese auto-industrie in 2021 en dit jaar zo'n 100 miljard euro gekost, heeft kredietverzekeraar Allianz Trade becijferd.
datanews belgië

Onderzoek: thuiswerken wordt een blijvertje 6 dagen
Telewerken raakt steeds meer ingeburgerd in de werkgewoontes: op vier jaar tijd is het aandeel telewerkers nagenoeg verdubbeld, met gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een groot deel werknemers zou ook van werk veranderen als telewerk niet langer wordt toegelaten.
datanews belgië
Snapchat voortaan ook beschikbaar op je computer 6 dagen
Berichtendienst Snapchat kan voortaan ook worden gebruikt via de pc of Mac. Het bedrijf heeft de webversie van zijn dienst, die eerder deze zomer werd gelanceerd voor betalende abonnees, beschikbaar gemaakt voor iedereen.
datanews belgië
HP Envy 27-cp0350nd - Rappe all-in-one-pc voor creatievelingen 6 dagen
Op zoek naar een luxe all-in-one-pc voor thuis? Dit stijlvolle exemplaar van HP biedt interessante specificaties in een slank jasje. Zo huist er in het 27inch-scherm een rappe Intel Core i7-processor en discrete videokaart. Opvallend is bovendien de bijgesloten magnetische webcam. Hoe bevalt de HP Envy cp0350nd in de praktijk?
computertotaal consument
Intel houdt grote schoonmaak in zijn merknamen 6 dagen
Chipmaker Intel stapt af van zijn Pentium- en Celeron-benamingen. De cpu's worden vanaf 2023 hernoemd naar Intel Processor.
datanews belgië
ESA-baas: binnen tien jaar Europese astronaut op de maan 6 dagen
De directeur-generaal van het Europese Ruimtevaartagentschap (ESA), Josef Aschbacher, blijft vastbesloten om binnen het komende decennium een Europese astronaut op de maan te zien. Dat heeft hij gezegd in een interview met het Duitse persagentschap DPA.
datanews belgië

Pagina's