Nieuws

273 nieuwsberichten gevonden
Eén emoji zegt meer dan duizend woorden 1 dag
De lange lijst van gele gezichtjes en allerhande groente en fruit die tegenwoordig onontbeerlijk zijn in de onlinecommunicatie blijft groeien. Maar hoe, en vooral door wie, wordt bepaald welke emoji's erbij komen en welke verdwijnen?
datanews belgië
NRB neemt IT-staffer People & Technology over 1 dag
People & Technology uit het Waals-Brabantste Corroy-Le-Grand wordt overgenomen door NRB. Daarmee wil die laatste haar managed staffing-diensten uitbreiden.
datanews belgië
The Ada Talks lanceert met eerste editie in Brussel 1 dag
Donderdagavond bracht She Goes ICT een tweehonderdtal genodigden naar het centrum van Brussel voor een avond die 'women in tech' in de verf zet. Maar in de uren daarvoor, vond ook een primeur plaats: de allereerste versie van The Ada Talks.
datanews belgië
Haal alles uit Excel met deze online cursus + cursusboek 1 dag
Wie wel eens met Excel heeft gewerkt, weet hoe uitgebreid dat pakket is, waardoor je misschien niet alles uit de software haalt. Geen nood, want met onze nieuwste online cursus plus cursusboek Excel in de Praktijk, samengesteld door Wim de Groot, haal ook jij alles uit deze software.
computeridee consument
PMV investeert in software die zelfrijdende wagens veiliger maakt 1 dag
PMV investeert pompt samen met andere investeerders 1,2 miljoen euro in IVEX. Daarmee wil die laatste haar software voor veilige zelfrijdende wagens sneller op de markt brengen.
datanews belgië
Orange introduceert als eerste de eSIM in België 1 dag
Orange biedt als eerste operator in België ondersteuning voor embedded SIM's oftewel eSIMS. Bij smartphones en andere gadgets die deze technologie aan boord hebben heeft de consument geen fysiek simkaartje meer nodig. Onder meer Apple en Samsung bieden smartphones en smartwatches aan met eSIM-ondersteuning.
datanews belgië
Honderden Android-apps uit Play Store verbannen 1 dag
Google heeft krap 600 Android-apps uit de Play Store gehaald die na installatie te opdringerig adverteerden. De makers achter deze apps zijn ook van de downloadwinkel verbannen.
computeridee consument
Orange start rechtszaak tegen verkoop van VOO aan Providence 1 dag
Orange Belgium heeft een kortgedingprocedure ingeleid om de verkoop van VOO aan investeringsfonds Providence nietig te laten verklaren. Dat meldt het bedrijf zelf.
datanews belgië
Proximus zag omzet dalen met 2,1 procent in 2019 1 dag
Telecomconcern Proximus heeft de omzet vorig jaar met 2,1 procent zien afnemen ten opzichte van 2018, tot 5,686 miljard euro. Dat is in lijn met de analistenverwachtingen. Ondanks de druk op de omzet kwam de onderliggende ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 0,3 procent hoger uit, op 1,87 miljard euro.
datanews belgië

Belgische bedrijven meest tevreden over IT-diensten van Atos en TCS 1 dag
IT-dienstverleners Atos en TCS scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Maar er zijn ook onverwachte dalers.
datanews belgië
Trump koopt alle advertentieruimte YouTube op verkiezingsdag 1 dag
In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op de verkiezingsdag plaatst YouTube slechts voor één kandidaat advertenties op de startpagina: Donald Trump.
datanews belgië
Dewi Van De Vyver (Flow Pilots) is ICT Woman of the Year 2020 1 dag
Dewi Van De Vyver van Flow Pilots mag zich een jaar lang ICT Woman of the Year noemen. Julie Scherpenseel van ML6 werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2020. De winnaressen werden donderdagavond bekendgemaakt tijdens de twaalfde editie van She Goes ICT, het jaarlijkse evenement van Data News dat vrouwen bekroont die zich onderscheiden hebben in de ICT-sector.
datanews belgië
Larry Tesler overleden 2 dagen
Larry Tesler is overleden. De 74-jarige computerwetenschapper was de man die onder andere de sneltoetsen bedacht, waarmee gebruikers eenvoudig teksten konden knippen, plakken en kopiëren.
computeridee consument
Big Chungus-kast voor gamers die graag opvallen 2 dagen
Behuizingen voor gaming-pc's horen enigszins imponerend te zijn en de Big Chungus van Kolink past goed in die traditie.
computeridee consument
'Apple wil rivalen meer ruimte geven op zijn gadgets' 2 dagen
Apple overweegt concurrenten meer mogelijkheden te bieden op iPhones, iPads en de HomePod-luidspreker. Hierdoor zouden gebruikers straks bijvoorbeeld ook andere browsers en mail-apps moeten kunnen instellen als standaardtoepassing.
datanews belgië
Google brengt testversie uit van Android 11 2 dagen
Google heeft een eerste testversie van Android 11 op de wereld, en dan vooral op de ontwikkelaars van deze wereld, losgelaten.
datanews belgië
'Dit is een veldslag': strijd tussen VS en China over 5G verscheurt Europese Unie 2 dagen
De Europese Unie en haar lidstaten zitten gewrongen tussen Amerikaanse en Chinese druk over de aanleg van supersnelle internetnetwerken. Ook België worstelt met het vraagstuk. Maar wie de ene de hand reikt, dreigt de andere te verbranden.
datanews belgië
Citymesh meldt zich bij BIPT voor 4G-licentie (update) 2 dagen
Technologiebedrijf Citymesh uit Oostkamp heeft interesse getoond in het nog vrije spectrum van de 4G-frequentieband. Regulator BIPT zal daarom een veiling lanceren die de overheid minstens 15 miljoen euro aan extra inkomsten kan opleveren.
datanews belgië

Improvisatietheater met robots gaat in première 2 dagen
Kan een kunstmatige intelligentie theater maken? En kan zo'n AI dan ook grappig zijn? Een nieuwe improvisatievoorstelling trekt op tournee door Vlaanderen, en een van de spelers is een robot.
datanews belgië
Sony skipt Amerikaanse gameconferentie om coronavirus 2 dagen
Sony heeft aangekondigd dat het niet naar Pax East gaat. Na MWC is dat een nieuwe grote conferentie die met afzeggingen te kampen krijgt omwille van de corona-epidemie.
datanews belgië
Coolblue wil meer winkels en meer zelf bezorgen 2 dagen
Coolblue gaat dit jaar meer stenen winkels openen. Zo opent er binnenkort een filiaal in het centrum van Brussel. Ook wil het webwinkelbedrijf de eigen bezorgservice CoolblueFietst flink uitbreiden en zijn installatiedienst aan huis verder laten groeien.
datanews belgië
Zanco Tiny T2: piepklein telefoontje met grote ambities 2 dagen
De Zanco Tiny T2 is een van de kleinste telefoons ter wereld, met een omvang van zo'n 6 bij 3 centimeter. Het scherm heeft een resolutie van 120 x 96 pixels.
computeridee consument
Nederlands team bouwt 'cryo-chip' voor kwantumcomputer 2 dagen
Het Nederlandse QuTech heeft samen met Intel een nieuwe chip gemaakt die een echte schaalbare kwantumcomputer weer wat dichterbij moet brengen.
datanews belgië
Digimeter: ''Digitaal-nieuwsparadox' drijft Vlaming richting vertrouwde nieuwsmerken' 2 dagen
Meer Vlamingen kampen met de zogenaamde digitaal-nieuwsparadox: ze zijn beter dan ooit geïnformeerd door digitale media, maar ze maken zich meer zorgen over het toenemende fake news dat gepaard gaat met die digitale media.
datanews belgië
Vlamingen maken zich zorgen over fake news 2 dagen
Meer Vlamingen kampen met de zogenaamde digitaal-nieuwsparadox: ze zijn beter dan ooit geïnformeerd door digitale media, maar ze maken zich meer zorgen over het toenemende fake news dat gepaard gaat met die digitale media. Die paradox drijft de Vlaming weer richting de vertrouwde nieuwsmerken zoals de televisiejournaals, leert het onderzoek Digimeter 2019.
datanews belgië
Voor het eerst heeft elke Vlaming minstens één slim scherm 2 dagen
Elke Vlaming heeft minstens één slim toestel in huis zoals een computer, tablet, smartphone, smart tv of 'wearable', zo leert de Digimeter 2019 van onderzoeksinstituut imec. Daarnaast bereikten Netflix, Spotify en andere mediaplatforms in 2019 een kritische massa.
datanews belgië
Amerikaan die knippen & plakken uitvond, is overleden 3 dagen
Computerpionier Larry Tesler is op 74-jarige leeftijd overleden. De Amerikaan bedacht in de jaren 70 een manier om op de computer stukken tekst te knippen, te kopiëren en te plakken. 'Cut, copy and paste', noemde Tesler dat. Het principe is tegenwoordig niet meer weg te denken.
datanews belgië

Ethias benoemt Wilfried Neven tot CDTO 3 dagen
Ethias heeft Wilfried Neven aangeduid als nieuwe Chief Digital Transformation Officer binnen het directiecomité van de verzekeringsgroep. De benoeming moet nog worden goedgekeurd door de NBB.
datanews belgië
Brussels minister van Digitalisering pleit voor 5G-testzone 3 dagen
Brussels minister van Digitalisering Bernard Clerfayt (DéFI) heeft een testzone voorgesteld voor de uitrol van het 5G-netwerk. Hij opperde het idee woensdag in het Brussels Parlement na een vraag in de commissie Economische Zaken.
datanews belgië
Aanklacht Huawei tegen Amerikaanse overheid afgewezen 3 dagen
Een aanklacht van Huawei tegen de Amerikaanse overheid is afgewezen door een Amerikaanse rechter. Huawei vocht een verbod aan waardoor Amerikaanse overheidsdiensten geen Huawei-apparatuur kunnen kopen.
datanews belgië
Bosch-topman Denner: 'AI moet met minder data kunnen' 3 dagen
Data is de sleutel voor degelijke kunstmatige intelligentie. Maar volgens het Duitse technologiebedrijf Bosch moeten we werken aan AI-oplossingen die ook met minder data goed werk leveren. Anders grijpen monopolisten de macht, stelt het bedrijf.
datanews belgië
Internetgebruik stijgt dankzij smartphones 3 dagen
Het aantal websitebezoeken is vorig jaar wereldwijd wederom gestegen. De honderd bestbezochte sites trokken maandelijks 223 miljard bezoekers, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2018.
computeridee consument
Internetgebruik stijgt dankzij smartphones 3 dagen
Het aantal websitebezoeken is vorig jaar wereldwijd wederom gestegen. De honderd bestbezochte sites trokken maandelijks 223 miljard bezoekers, een stijging van 8 procent ten opzichte van 2018.
computeridee consument
Cisco: gemiddelde 5G-snelheid in 2023 bedraagt 575 Mbps (en andere voorspellingen) 3 dagen
Tegen 2023 bedraagt de gemiddelde 5G-snelheid 575 megabit per seconde, wat dertien keer sneller is dan de huidige gemiddelde mobiele verbinding. Verder zou 5G over drie jaar door ruim tien procent van alle mobiele verbindingen worden ondersteund. Dit voorspelt Cisco in zijn Annual Internet Report.
datanews belgië
Verzekeringsbedrijf weigert losgeld te betalen aan cybercriminelen 3 dagen
IC Verzekeringen NV, een Belgische verzekeringsmakelaar, werd op 24 december slachtoffer van een ransomware-aanval. Er zouden daarbij geen klantengegevens zijn gestolen.
datanews belgië
TCL zou werken aan uitschuifbare smartphone 3 dagen
Nu MWC werd afgeschaft door het coronavirus beginnen enkele van de geplande aankondigingen voor de telecombeurs druppelsgewijs tot bij pers en bloggers te komen. Waaronder: de schuiftelefoon van TCL.
datanews belgië

Offce-app bundelt Word, PowerPoint en Excel 3 dagen
Word, Excel en PowerPoint bestaan al tijden als losse apps, maar Microsoft bundelt ze nu voor het eerst samen in één applicatie. Die draagt de naam Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & Meer en is vanaf heden te installeren.
computeridee consument
Offce-app bundelt Word, PowerPoint en Excel 3 dagen
Word, Excel en PowerPoint bestaan al tijden als losse apps, maar Microsoft bundelt ze nu voor het eerst samen in één applicatie. Die draagt de naam Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint & Meer en is vanaf heden te installeren.
computeridee consument
Raketbouwer SpaceX biedt 'tickets naar de ruimte' aan 3 dagen
In samenwerking met een Amerikaanse firma voor ruimtetoerisme zoekt de Amerikaanse raketbouwer SpaceX vier privépersonen voor een ruimtereis. De prijs van het ticket is nog niet geweten.
datanews belgië
Oppo ontwikkelt eigen chips voor smartphones 3 dagen
Chinees smartphonebedrijf Oppo werkt aan eigen chips. Dat moet blijken uit een interne memo, en werd door het bedrijf bevestigd aan een Chinese nieuwssite.
datanews belgië
Lek in plug-in maakt 100.000 WordPress-sites onveilig 3 dagen
Een lek in een plug-in zorgt ervoor dat zo'n 100.000 WordPress-sites kwetsbaar zijn. De volledige inhoud van de sites kan worden weggeveegd door aanvallers.
datanews belgië
Oppo Belux lijft Dirk Pauwels in als directeur 4 dagen
De Chinese smartphonefabrikant Oppo heeft Dirk Pauwels aangesteld als directeur voor België en Luxemburg. Pauwels komt van Canon, maar was daarvoor bijna vier jaar country director van Huawei Technologies.
datanews belgië
Immoweb gaat samen met Keytrade Bank woonkredieten aanbieden: 'Een woning zoeken wordt gemakkelijker' 4 dagen
Immoweb verbreedt zijn actieterrein. De grootste vastgoedsite van het land gaat samenwerken met Keytrade Bank voor de verkoop van woonkredieten. Nu ook de nieuwe website op punt staat, heeft CEO Valentin Cogels er alle vertrouwen in dat 2020 het jaar van de hogere versnelling wordt.
datanews belgië
JBL Tune 750BTNC: headset met noice cancelling niet heel duur 4 dagen
Prijzen van koptelefoons met ruisonderdrukking lopen vaak snel hoog op. JBL zet er een relatief betaalbaar alternatief tegenover in de vorm van de JBL Tune 750BTNC.
computeridee consument

JBL Tune 750BTNC: headset met noice cancelling niet heel duur 4 dagen
Prijzen van koptelefoons met ruisonderdrukking lopen vaak snel hoog op. JBL zet er een relatief betaalbaar alternatief tegenover in de vorm van de JBL Tune 750BTNC.
computeridee consument
De nieuwste Huawei onder de loep: is er leven zonder Google? 4 dagen
In september geïntroduceerd, en nu eindelijk ook in België: de Huawei Mate 30 Pro, in beperkte oplage. Gesaboteerd door een Amerikaans handelsconflict met China en dus zonder de apps en diensten van Google. Valt met zo'n toestel eigenlijk nog te werken, of loopt Huawei's paradepaardje zo mank als maar zijn kan? Wij zochten het voor u uit.
datanews belgië
Nextbase presenteert 4K-dashcam 622GW 4 dagen
Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail wordt vastgelegd. De 622GW Dash Cam van Nextbase is dan ook de eerste autocamera van het bedrijf dat opnames in 4K kan maken.
computeridee consument
Nextbase presenteert 4K-dashcam 622GW 4 dagen
Hoe hoger de resolutie, hoe meer detail wordt vastgelegd. De 622GW Dash Cam van Nextbase is dan ook de eerste autocamera van het bedrijf dat opnames in 4K kan maken.
computeridee consument
Rijkste man ter wereld Jeff Bezos start klimaatfonds van tien miljard 4 dagen
Jeff Bezos, de baas van Amazon, trekt 10 miljard dollar (9,23 miljard euro) uit voor de strijd tegen de klimaatverandering. Dat heeft hij in een Instagram-postje bekendgemaakt.
datanews belgië

Pagina's