Nieuws

184 nieuwsberichten gevonden
Orange-CTO: 'Ik wil geen zendmasten beheren, maar de ervaring van drie miljoen klanten verbeteren' (interview) 2 dagen
Orange Belgium gaat meteen voor 'de finale vorm van 5G' en rolt 5G Standalone uit. CTO Stefan Slavnicu is enthousiast over de mogelijkheden voor bedrijven en consumenten, maar legt ook uit hoe Orange Belgium zich wil onderscheiden van de concurrentie nu het ook sites deelt met Proximus.
datanews belgië
Review: Oppo Watch Free - Een middenweg voor wearables 2 dagen
Is het een smartwatch? Is het een sporthorloge? Wel, het is een beetje van allebei. Wij liepen een maand lang rond met de Oppo Watch Free en leerden dat je voor die prijs een degelijk toestel krijgt, maar ook niet te veel mag verwachten.
datanews belgië
Gegevens van bijna 10 miljoen Australiërs gehackt 2 dagen
Persoonlijke gegevens van bijna tien miljoen Australiërs zijn mogelijk op straat beland bij een cyberaanval op de op een na grootste telecomoperator van het land. Dat heeft het bedrijf, Optus, bekendgemaakt.
datanews belgië
Nieuwe Windows 11-functies komen niet naar Windows 10 2 dagen
De nieuwigheden die Microsoft in Windows 11 introduceert, zoals tabbladen in Verkenner of de Do Not Disturb-functie, blijven momenteel exclusief. Er zijn geen plannen om ze ook naar Windows 10 te brengen.
datanews belgië
Google wil eigen formaten voor HDR en 3D-audio 2 dagen
Google zou van plan zijn eigen rechtenvrije mediaformaten uit te brengen voor HDR en 3D-audio, als concurrent voor de bekendere formaten van Dolby.
datanews belgië
Telenet introduceert eerste zender met alleen vrouwensport in België 2 dagen
Telecombedrijf Telenet introduceert de eerste zender in België die alleen maar vrouwensport uitzendt. Op het programma van de nieuwe internationale zender 'W-Sport' staat onder andere live verslaggeving van de vrouwelijke Premier League en vier andere Europese voetbalcompetities, basketbal, triatlon, paardrijden en boksen...
datanews belgië
Starter van de week: 3-DEE maakt virtuele tours nog realistischer 2 dagen
Een virtuele tour waarbij je niet alleen een realistisch beeld van een ruimte krijgt, maar waarbij je voor bijkomende info desgewenst rechtstreeks naar partners wordt doorverwezen. Dat is wat de Antwerpse start-up 3-DEE zijn klanten te bieden heeft. Na nauwelijks een jaar blijkt het een gat in een door covid-19 geschapen markt...
datanews belgië
Hackers aan de haal met gegevens van klanten smartphonebank Revolut 3 dagen
De Britse smartphonebank Revolut is getroffen geweest door een cyberaanval. Een woordvoerder zei aan techsite TechCrunch dat een onbevoegde derde partij korte tijd toegang had tot de gegevens van een klein percentage, 0,16 procent, van de klanten. Het gaat om zowat 50.000 klanten en mensen die klant aan het worden zijn, werd...
datanews belgië
Google maakt het makkelijker om zoekresultaten met persoonlijke info te verwijderen 3 dagen
Binnenkort wordt het eenvoudiger om een zoekresultaat met persoonlijke info over jezelf te laten verwijderen. Het zijn opties die vandaag al bestaan, maar veel gebruiksvriendelijker worden.
datanews belgië

Nieuw schooljaar start ook voor programmeerlessen CodeFever 3 dagen
Zo'n 3.500 kinderen gaan dit jaar aan de slag met programmeerlessen bij CodeFever vzw.
datanews belgië
Ethias introduceert tool met schadedata om aantal ongelukken te verminderen 3 dagen
Verzekeraar Ethias introduceert begin oktober een nieuwe tool met de naam UrbanData. Daarmee kunnen steden en gemeenten gegevens raadplegen over schadegevallen op hun grondgebied. Die informatie kan volgens Ethias vervolgens worden aangewend om risicovolle (verkeers)plekken veiliger te maken.
datanews belgië
Instagram sterk beperkt in Iran na protesten 3 dagen
In Iran wordt Instagram, een van de laatste vrije sociale netwerken, streng beperkt na de landelijke protesten. In het verleden is het internet in Iran tijdens protesten al ernstig beperkt. Deskundigen vrezen dat politie en veiligheidstroepen de demonstraties zullen neerslaan.
datanews belgië
Softbank in gesprek met Samsung over Arm 3 dagen
Softbank wil de mogelijkheid van een strategische alliantie bekijken met Samsung rond chipontwikkelaar Arm. Dat levert ook speculatie op rond een mogelijke verkoop.
datanews belgië
Brusselse arbeidsrechtbank spreekt zich op 16 november uit over geschil Uber 3 dagen
De Brusselse arbeidsrechtbank zal zich op 16 november uitspreken over het beroep van Uber tegen een beslissing van de federale overheidsdienst Sociale Zekerheid rond het statuut van een van zijn chauffeurs in België.
datanews belgië
Wat is kunst? Getty Images verbiedt AI-werken 3 dagen
Getty Images, een van 's werelds grotere online beeldenbanken, gaat beelden verbieden die door AI gegenereerd zijn. De site vreest voor inbreuken op auteursrecht.
datanews belgië
Sterk staaltje AI: hoe deze tien overleden wereldsterren er vandaag uit gezien zouden (kunnen) hebben 3 dagen
Michael Jackson, Kurt Cobain, Heath Ledger... Ze zijn al een hele tijd niet meer onder ons, maar de Turkse fotograaf Alper Yesiltas heeft de sterren met behulp van moderne AI-technologie digitaal teruggebracht. Niet zoals we hen kenden toen ze het tijdelijke voor het eeuwige verruilden, maar zoals de celebraties er vandaag uit...
datanews belgië
Facebook voor de rechter voor omzeilen beveiliging iPhone 3 dagen
Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, is aangeklaagd door twee gebruikers voor het stiekem omzeilen van een beveiliging van Apple op iPhones. Volgens de aanklacht heeft het bedrijf hiermee regelgeving tegen het verzamelen van persoonlijke gegevens geschonden.
datanews belgië
'Meta bespaart en schrapt banen' 3 dagen
Moederbedrijf van Facebook Meta Platforms wil zijn kosten met een tiende terugbrengen. De reorganisatie zou niet gepaard gaan met gedwongen ontslagen al zal personeel de ingrepen wel gaan merken.
datanews belgië

James Webb-telescoop kan ringen van Neptunus vastleggen 3 dagen
De James Webb-ruimtetelescoop heeft unieke beelden gemaakt van de planeet Neptunus en zijn ringen. De beelden geven waardevolle inzichten in de atmosfeer van de planeet, zegt het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA.
datanews belgië
Europese telecomoperatoren sleutelen aan telefoongesprek via hologram 4 dagen
De grootste telecomoperatoren van Europa willen telefoongesprekken via een hologram op grote schaal mogelijk maken. Vodafone, Telefónica (O2), Deutsche Telekom en Orange kondigden woensdag een project aan waarbij ze een platform gaan ontwikkelen voor het verzenden van driedimensionele beelden.
datanews belgië
Schneider Electric neemt softwarebedrijf Aveva volledig over 4 dagen
Schneider Electric heeft bekendgemaakt dat het Aveva gaat overnemen. De Franse groep had sinds 2017 al zestig procent in handen van het Britse bedrijf, dat markleider is op het gebied van industriële software.
datanews belgië
Passwerk biedt nu ook security- en low-code specialisten aan 4 dagen
Passwerk breidt het dienstenaanbod opnieuw uit. Naast low-code specialisten leidt Passwerk nu ook personen met een autismespectrumprofiel op tot SoC-analisten.
datanews belgië
Google maakt eigen reminders en to-do-lijstjes compatibel 4 dagen
De 'Tasks' app zal binnenkort over verschillende Google-platformen werken, van Gmail en Agenda tot Google Assistent.
datanews belgië
JetLearn vertaalt educatieve programmeertaal Hedy in twee bijkomende talen 4 dagen
Het in Amsterdam gevestigde JetLearn, een online codeer- en roboticaschool voor kinderen, is een samenwerking aangegaan met de Universiteit Leiden. Samen willen ze de eenvoudig te leren programmeertaal Hedy internationaal aan nog meer kinderen gaan aanbieden.
datanews belgië
Goedkope studentenlaptop Surface Laptop SE binnenkort in België beschikbaar 4 dagen
Microsoft gaat de Surface Laptop SE, die het vorig jaar in de VS aankondigde, vanaf december ook aan Belgische scholen aanbieden. Aan 299 euro een stevige concurrent voor chromebooks.
datanews belgië
Orange wil bedrijven eigen 5G-netwerk geven 4 dagen
Orange gaat van start met de uitrol van 5G standalone. Daarmee wil de operator op termijn alle mogelijkheden van 5G, zoals network slicing, aanbieden.
datanews belgië
Wat is er nieuw in de eerste grote Windows 11 update? 5 dagen
Windows 11 bestaat een jaar en krijgt zijn eerste grote updateronde. Daarin krijgt Verkenner tabbladen, is er plaats voor automatische ondertitels en spraakbesturing, maar worden updates ook zo CO2-zuinig mogelijk geïnstalleerd en zijn Android apps breder beschikbaar.
datanews belgië

Oracle brengt Java 19 uit 5 dagen
Naar halfjaarlijkse gewoonte brengt Oracle een nieuwe versie van Java uit. Versie 19 bevat zeven aanpassingen in de ontwikkelaarskit. Die moeten voor meer productiviteit, veiligheid en stabiliteit zorgen.
datanews belgië
Oost-Europees bedrijf opnieuw getroffen door DDoS-aanval van recordproporties 5 dagen
De Oost-Europese onderneming die in juli doelwit was van een Distributed Denial of Service-aanval van recordomvang, is vorige week nog eens getroffen door een zeer zware DDoS-aanval. Het gaat opnieuw om een - weliswaar triest - record.
datanews belgië
Gegevens stalkerforum Kiwi Farms zelf gelekt 5 dagen
Kiwi Farms, een forum dat voornamelijk wordt ingezet om gegevens van slachtoffers openbaar te maken zodat gebruikers hen kunnen stalken, is afgesloten. Een hacker kreeg toegang tot een account van een administrator.
datanews belgië
Double Digit investeert in zakelijke internetprovider WAN-connect 5 dagen
De Belgische internet service provider (ISP) WAN-connect - de opvolger van Connect27 - treedt toe tot de Double Digit groep met CEO Xavier Dekeyster. Daar hoort een 'significante kapitaalsverhoging' bij.
datanews belgië
Uber legt schuld datalek bij Lapsus$-groep 5 dagen
Uber, dat vorige week werd getroffen door een groot datalek, legt de schuld daarvoor bij de Lapsus$-groep. Bij de aanval zouden geen klantendata zijn gestolen.
datanews belgië
Elon Musk wil internet aanbieden in Iran 5 dagen
SpaceX zal bij de Amerikaanse overheid een uitzondering vragen op de sancties tegen Iran, zodat het er internetverbindingen kan aanbieden via zijn Starlink-satellieten. Dat heeft de oprichter van het bedrijf, miljardair Elon Musk, deze week gezegd.
datanews belgië
Oekraïne claimt hack van database met gegevens van Russische huurlingen en zint op wraak 5 dagen
Hackers van het Oekraïense leger hebben de website van het Russische huurlingenbedrijf Wagner gehackt en persoonsgegevens buitgemaakt van alle strijders die zijn aangesloten bij de organisatie. Dat zegt de Oekraïense minister van Digitale Transformatie Mychajlo Federov.
datanews belgië
Apple verhoogt prijzen in App Store 5 dagen
De prijzen van apps en aankopen binnen apps in de App Store van Apple gaan omhoog. Het Amerikaanse techbedrijf verhoogt de prijzen in verschillende landen en regio's, waaronder de eurozone volgende maand, zo maakte Apple aan ontwikkelaars bekend.
datanews belgië
Beltug-graadmeter: 'Cybersecurity blijft hoogste prioriteit voor Belgische CIO' 6 dagen
Een goede IT-beveiligingsstrategie heeft voor de Belgische CIO de allerhoogste prioriteit. Dat blijkt uit het Priorities Compass 2022 van CIO-vereniging Beltug, een jaarlijkse bevraging bij IT-beslissingsnemers waaraan dit keer 378 respondenten deelnamen. Daarnaast zijn databeheer en bezorgdheid over cloudcontracten, door...
datanews belgië

Brusselse arbeidsrechtbank buigt zich woensdag over geschil rond werknemersstatuut Uber 6 dagen
De Brusselse arbeidsrechtbank buigt zich op 21 september over het beroep van Uber tegen een beslissing van de FOD Sociale Zekerheid rond het statuut van een van zijn chauffeurs in België. Dat meldt de christelijke vakbond ACV.
datanews belgië
Allianz: chiptekort kost Europese auto-industrie 100 miljard euro 6 dagen
Het tekort aan chips heeft de Europese auto-industrie in 2021 en dit jaar zo'n 100 miljard euro gekost, heeft kredietverzekeraar Allianz Trade becijferd.
datanews belgië
Onderzoek: thuiswerken wordt een blijvertje 6 dagen
Telewerken raakt steeds meer ingeburgerd in de werkgewoontes: op vier jaar tijd is het aandeel telewerkers nagenoeg verdubbeld, met gevolgen voor de verkeersveiligheid. Een groot deel werknemers zou ook van werk veranderen als telewerk niet langer wordt toegelaten.
datanews belgië
Snapchat voortaan ook beschikbaar op je computer 6 dagen
Berichtendienst Snapchat kan voortaan ook worden gebruikt via de pc of Mac. Het bedrijf heeft de webversie van zijn dienst, die eerder deze zomer werd gelanceerd voor betalende abonnees, beschikbaar gemaakt voor iedereen.
datanews belgië
Intel houdt grote schoonmaak in zijn merknamen 6 dagen
Chipmaker Intel stapt af van zijn Pentium- en Celeron-benamingen. De cpu's worden vanaf 2023 hernoemd naar Intel Processor.
datanews belgië
ESA-baas: binnen tien jaar Europese astronaut op de maan 6 dagen
De directeur-generaal van het Europese Ruimtevaartagentschap (ESA), Josef Aschbacher, blijft vastbesloten om binnen het komende decennium een Europese astronaut op de maan te zien. Dat heeft hij gezegd in een interview met het Duitse persagentschap DPA.
datanews belgië
Frankrijk zal op drie jaar tijd negen miljard euro investeren in ruimtevaartsector 6 dagen
Frankrijk zal de komende drie jaar meer dan negen miljard euro investeren in de ruimtevaartsector. Dat bedrag omvat al een deel goedgekeurde middelen.
datanews belgië
Hacker lekt beelden van GTA VI en wil 'deal' met ontwikkelaar 6 dagen
Een hacker heeft beelden gepubliceerd van de langverwachte game Grand Theft Auto VI, ontwikkeld door Rockstar Games. Het gaat om tientallen video's. Een lek van deze omvang is zeer zeldzaam, maar mensen die bekend zijn met de ontwikkeling van het spel zeggen dat het materiaal authentiek is.
datanews belgië
ECB selecteert Amazon voor prototype van digitale euro 1 week
De Europese Centrale Bank (ECB) heeft techconcern Amazon en vier andere bedrijven de opdracht gegeven een prototype voor de digitale euro te ontwikkelen. De centrale bank voor de eurozone praat al langer over de mogelijkheden voor een digitale munt. Die moet een stabiel alternatief vormen voor cryptomunten als bitcoin...
datanews belgië

King's Quest-bedenkers maken na 25 jaar nieuw videogame 1 week
Meer dan vijfendertig jaar geleden genoten Roberta en Ken Williams een ware supersterrenstatus onder de toen nog bescheiden populatie van computergamers. Met Colossal Cave Reimagined maken ze ineens een onverwachte comeback.
datanews belgië
Europa wil dat geconnecteerde toestellen verplicht veiligheidsupdates krijgen 1 week
Als het aan de Europese Commissie ligt dan worden geconnecteerde huishoudtoestellen of speelgoed voortaan tot vijf jaar ondersteund. Vandaag worden ze bij een securityprobleem vaak aan hun lot overgelaten.
datanews belgië
Communicatiegigant Twilio ontslaat bijna duizend werknemers 1 week
De Amerikaanse communicatiespecialist Twilio ontslaat bijna duizend werknemers. Reden is dat het bedrijf enerzijds snel groeit, maar dat het zich anderzijds meer moet concentreren op winstgevendheid en andere prioriteiten.
datanews belgië
Tesla zet project rond batterijfabriek in Duitsland on hold 1 week
De Amerikaanse fabrikant van elektrische wagens Tesla zet zijn project voor de bouw van een batterijfabriek in Duitsland on hold, na subsidiebeloftes in de VS. Dat schrijft de Wall Street Journal op gezag van ingewijden.
datanews belgië
Antwerpse start-up haalt 3,5 miljoen euro op om voorraad te optimaliseren via AI 1 week
Garvis haalt 3,5 miljoen euro op. Daarmee wil het bedrijf zijn AI om voorraden te voorspellen verder internationaliseren.
datanews belgië

Pagina's