Nieuws

229 nieuwsberichten gevonden
Klantenbestand controversiële specialist in gezichtsherkenning ligt op straat 16 uur
De klantenlijst van Clearview AI, een van 's werelds meer controversiële gezichtsherkenningsfirma's, is gestolen. Het zou gaan om een volledige database van klanten, waaronder veel politiediensten.
datanews belgië
Facebook verbiedt misleidende reclameboodschappen 16 uur
Facebook bant reclameboodschappen die de uitbraak van het coronavirus misbruiken om winst te boeken en zo consumenten misleiden. Dat heeft het bedrijf woensdag gemeld.
datanews belgië
Google Translate ondersteunt vijf nieuwe talen 16 uur
Het aantal talen waarvoor je Google Translate kunt inzetten is uitbegreid met Kinyarwanda, Odia, Tataars, Turkmeens en Oeigoers.
datanews belgië
Unifly gaat Canadees droneverkeer in goede banen leiden 16 uur
Het Belgische Unifly heeft een akkoord met de Canadese luchtverkeersleider om haar oplossing in te zetten voor het digitaal opvolgen van dronevluchten in Canada.
datanews belgië
Van elke euro voor Nederlandse muzikanten komt 80 cent uit streaming 17 uur
De Nederlandse muziekindustrie zag in 2019 de omzet flink stijgen. Dat komt vooral door de toenemende inkomsten van streamingsdiensten. Bijna 80 procent van de verdiensten komt uit het online luisteren van muziek. In 2015 was dat de helft.
datanews belgië
Apple: Geen duidelijk zicht op de impact van het coronavirus 17 uur
Apple-topman Tim Cook kan niet duidelijk inschatten wat de gevolgen van het coronavirus zullen zijn op toekomstige producten van het techbedrijf. Hij zei dit tijdens Apples jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hints over nieuwe gadgets bleven dit keer uit.
datanews belgië
Insight benoemt (ruim op voorhand) Emma de Sousa als volgende president EMEA 18 uur
Insight, IT-adviseur en systemintegrator van technologische oplossingen, heeft Emma de Sousa aangesteld als volgende president EMEA. Zij zal Wolfgang Ebermann vervangen, maar de opvolging is pas gepland op 1 januari volgend jaar. Tot die tijd is er een gezamenlijke overgangsperiode die de continuïteit moet garanderen.
datanews belgië
Jim Casteele hoofd consumentenmarkt bij Proximus 18 uur
Proximus heeft een nieuwe Chief Consumer Market Officer. Jim Casteele volgt zo Guillaume Boutin op die vorig jaar CEO werd.
datanews belgië
Carbon Mobile introduceert vederlichte smartphone van koolstofvezel 1 dag
Carbon fiber oftewel koolstofvezel behoort tot de sterkste en lichtste materialen die er bestaan, en wordt om die reden onder meer gebruikt in de lucht- en ruimtevaartindustrie en in Formule 1-wagens. 'Waarom dan niet in smartphones?', bedacht het Duitse bedrijf Carbon Mobile, dat woensdag zijn nieuwste telefoon uit koolstofvezel voorstelde.
datanews belgië

Coronavrees weegt ook op RSA-securityconferentie en Game Developers Conference 1 dag
Na de annulatie van de MWC-technologiebeurs in Barcelona, ondervindt ook de RSA-securityconferentie hinder uit vrees voor het coronavirus. 14 fabrikanten sturen hun kat, waaronder IBM Security, Verizon en AT&T Cybersecurity. Ook de Game Developers Conference krijgt afzeggingen te verwerken.
datanews belgië
Techreuzen investeren steeds meer in financiële technologie 1 dag
Grote technologiebedrijven als Alibaba, Amazon en Apple investeren steeds geld meer in financiële technologie. Alphabet, het moederbedrijf van Google, is de grootste investeerder onder de techreuzen. Dat meldt het accountantsbureau KPMG op basis van eigen onderzoek.
datanews belgië
AVM introduceert nieuwe WiFi-repeater voor een beter draadloos bereik 1 dag
AVM heeft de Fritz!Repeater 2400 voorgesteld, een toestel om het WiFi-bereik in een gebouw te vergroten. Het is volgens de Duitse fabrikant de op één na krachtigste repeater in het assortiment
datanews belgië
Ritjesdiensten tot 70% vervuilender dan klassieke verplaatsingen 1 dag
Uber en Lyft zijn niet goed voor het milieu. Dat moet blijken uit een nieuwe studie. De ritjesdiensten hebben zichzelf lang verkocht als alternatief voor de auto, maar maken de vervuiling en files er niet beter op.
datanews belgië
Toyota investeert 400 miljoen dollar in robottaxi Pony.ai 1 dag
Pony.ai krijgt een investering van 400 miljoen dollar van Toyota. Samen zullen de twee testen uitvoeren rond zelfrijdende taxi's.
datanews belgië
Veeam stelt Gil Vega aan als CISO 1 dag
Veeam Software, leverancier van back-upoplossingen voor Cloud Data Management, heeft Gil Vega aangesteld als CISO. Hij rapporteert aan CEO Bill Largent en maakt deel uit van het executive managementteam.
datanews belgië
Marc Benioff voortaan enige CEO bij Salesforce 1 dag
Keith Block is niet langer co-CEO bij Salesforce. Tegelijk komt er een nieuwe hoofd voor alle niet-Amerikaanse activiteiten.
datanews belgië
Bijna 8.000 mensen staan op wachtlijst van Virgin Galactic om naar ruimte te reizen 1 dag
Er staan al 7.957 mensen op de wachtlijst van het ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic om als toerist naar de ruimte te gaan. Het bedrijf van miljardair Richard Branson wil tegen de zomer van 2020 de eerste mensen de ruimte in sturen
datanews belgië
Howest internationaliseert opleiding in cybersecurity 1 dag
Vanaf de herfst kunnen ook niet-Nederlandstaligen terecht aan de Howest-campus voor een bacheloropleiding in cybersecurity. Dat kondigt Howest aan op de RSA securityconferentie in San Francisco.
datanews belgië

Telenet herschikt aanwezigheid in Groothertogdom Luxemburg 1 dag
Het Groothertogdom Luxemburg zal binnenkort nog maar één kabelbedrijf hebben. De twee bestaande operatoren, Eltrona en SFR-Coditel, worden samengevoegd. Telenet zal de helft van de aandelen in handen hebben van de eengemaakte maatschappij.
datanews belgië
KBC-klanten kunnen binnenkort met Apple Pay afrekenen 2 dagen
Rekeninghouders van KBC Bank zullen 'nog in de loop van dit jaar' contactloze betalingen kunnen doen met hun iPhone of Apple Watch via Apple Pay. De bank heeft dit zelf laten weten middels een tweet.
datanews belgië
Lenovo introduceert nieuwe laptops in drie series 2 dagen
Computerfabrikant Lenovo heeft zijn ThinkPad-portfolio uitgebreid met een aantal laptops in de T-, X- en L-serie. Enkele nieuwe functies die in het oog springen zijn Modern Standby, Wake on Voice en ondersteuning voor WiFi 6.
datanews belgië
Techbedrijven als Philips voelen de gevolgen van coronavirus 2 dagen
Het Nederlandse zorgtechnologieconcern Philips waarschuwt voor een negatief effect op de resultaten in het eerste kwartaal van dit jaar door de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Daarmee voegt het bedrijf zich in het rijtje techproducenten die economische klappen verwachten door de ziekte.
datanews belgië
Ook diensthoofd Walter Coenraets verlaat de Computer Crime Unit 2 dagen
De Computer Crime Unit van de federale politie zou 44 mensen moeten tellen, maar momenteel werken er slechts 20. Nu trekt ook het diensthoofd Walter Coenraets de deur achter zich dicht, melden de kranten van Mediahuis.
datanews belgië
Imec stopt radiozender in pilletje om lichaamsdata te verzamelen 2 dagen
Imec heeft een zeer kleine radiozender ontwikkeld die in een pil past. Daarmee moet het mogelijk worden om een elektronische pil in te slikken die vanuit het lichaam data doorstuurt.
datanews belgië
Google waarschuwt voor omzeilen van officiële Play Store 2 dagen
Google waarschuwt ervoor dat het installeren van Google-apps buiten de Play Store onveilig is. Iets wat gebruikers van sommige nieuwe Huawei-toestellen voortaan haast wel moéten doen.
datanews belgië
IT-dienstverlener Savaco neemt cloudintegrator IT-Care over 2 dagen
Savaco neemt cloudintegrator IT-Care over. De IT-dienstverlener uit Kortrijk groeit zo door tot een bedrijf met een omzet van 37 miljoen euro en 180 medewerkers.
datanews belgië
'Prijzen Coolblue omhoog omdat aanvoer door corona terugloopt' 2 dagen
Artikelen op Coolblue worden duurder en de webshop maakt voorlopig geen reclame meer. Het wil voorkomen dat spullen uitverkocht raken. Door het coronavirus krijgt de winkel namelijk steeds minder artikelen uit China aangeleverd.
datanews belgië

Microsoft brengt eigen microcontroller uit om IoT te beveiligen 2 dagen
Microsoft brengt na jaren testen zijn Azure Sphere uit. De technologie moet het makkelijker maken om Internet-of-Things toestellen te beveiligen.
datanews belgië
Stany Boes aangesteld als Practice Lead/Innovation bij LACO 2 dagen
De Belgische Data Intelligence nichespeler LACO heeft Stany Boes aangetrokken als Practice Lead/Innovation.
datanews belgië
'De dagen van het libertaire internet, waar alles kon en gebruikers alleen data moesten afstaan, zijn voorbij' 2 dagen
'Fundamenteel gaat de discussie niet over de grenzen van het internet, maar over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting', zegt Marc De Vos, decaan van de Macquarie University in Sydney.
datanews belgië
Huawei wil naast Apple en Google staan 3 dagen
Huawei komt op zijn niet-MWC presentatie met een reeks nieuwe hardware, een uitzonderlijk dure opvouwbare telefoon en het zelfvertrouwen van een bedrijf dat het wil opnemen tegen een wereldmacht.
datanews belgië
Wiskundige Katherine Johnson (101), brein achter maanreizen, overleden 3 dagen
De Amerikaanse wiskundige Katherine Johnson, die achter de schermen een belangrijke rol speelde in de Amerikaanse ruimtevaart, is op 101-jarige leeftijd overleden.
datanews belgië
Ook Proximus komt in 2020 met eSIM-ondersteuning 3 dagen
Proximus wil nog dit jaar ondersteuning gaan bieden voor smartphones en wearables met een eSIM. De operator zegt dit in een reactie op de zet van Orange Belgium, waar klanten sinds vorige week al gebruik kunnen maken van het 'elektronische simkaartje'.
datanews belgië
België vooraan in Europees blockchainproject 3 dagen
Het blockchainproject van de Europese Commissie heeft haar eerste knooppunten online. De primeur is voor ons land.
datanews belgië
AMD profiteert van chiptekort bij Intel 3 dagen
Intel heeft in december marktaandeel verloren aan AMD. Het chiptekort bij Intel doet pc-verkopers terug inzetten op de directe concurrent.
datanews belgië
AZ Jan Palfijn in Gent start met elektronisch patiëntendossier 3 dagen
Het AZ Jan Palfijn in Gent is als derde ziekenhuis in Vlaanderen gestart met het elektronisch patiëntendossier Primuz. CTG Health Solutions begeleidt het ziekenhuis bij de gefaseerde uitrol van de verschillende Primuz-modules.
datanews belgië

Franse operatoren verzetten zich tegen Huawei-verbod 3 dagen
Na SFR spreekt ook Bouygues zich uit tegen een verbod op Huawei-apparatuur op de Franse telecommarkt. Als het gedwongen op zoek moet naar een andere speler dan kost dat tijd en geld.
datanews belgië
Brukel wint drie Belgian Game Awards 3 dagen
De jaarlijkse Belgian Game Awards willen de beste videospellen van eigen bodem in de verf zetten. Drie van de awards gaan dit jaar naar Brukel, Swen Vincke van Larian Studios kreeg een Lifetime Achievement Award.
datanews belgië
Julie Scherpenseel (ML6): 'ICT is meer dan enkel coderen' 3 dagen
De Young ICT Lady of the Year 2020 is Julie Scherpenseel. De chief growth officer van ML6, een van België's vooraanstaande machine learning scale-ups, overtuigde de jury met haar enthousiasme en haar passie voor technologie.
datanews belgië
Sony stelt nieuwe flagship-telefoon met 5G voor 3 dagen
Sony heeft maandagochtend zijn nieuwste topsmartphone onthuld, de Xperia 1 II oftewel Mark II. Meest opvallende features zijn de 5G-connectiviteit en het drievoudige camerasysteem met ZEISS-objectieven. Het toestel krijgt een richtprijs mee van 1.199 euro.
datanews belgië
Twitter wil schadelijke misleidende tweets markeren 3 dagen
Twitter test een functie waarbij misleidende berichten van politici en publieke personen worden gemarkeerd. Een puntensysteem moet gebruikers motiveren om mee te doen.
datanews belgië
Test-Aankoop: 'Meeste producten van AliExpress en Amazon voldoen niet aan veiligheidsnormen' 3 dagen
Uit een grootschalig Europees onderzoek blijkt dat twee derde van de consumentenproducten die op vijf online verkoopplatformen werden gekocht, niet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen.
datanews belgië
Eén emoji zegt meer dan duizend woorden 6 dagen
De lange lijst van gele gezichtjes en allerhande groente en fruit die tegenwoordig onontbeerlijk zijn in de onlinecommunicatie blijft groeien. Maar hoe, en vooral door wie, wordt bepaald welke emoji's erbij komen en welke verdwijnen?
datanews belgië
Pauwels Consulting neemt Nederlandse detacheerder over 6 dagen
Het Nederlandse Bruggenbouwers is voortaan onderdeel van Pauwels Consulting. Het is de tweede overname in Nederland op één maand tijd.
datanews belgië
NRB neemt IT-staffer People & Technology over 6 dagen
People & Technology uit het Waals-Brabantste Corroy-Le-Grand wordt overgenomen door NRB. Daarmee wil die laatste haar managed staffing-diensten uitbreiden.
datanews belgië

The Ada Talks lanceert met eerste editie in Brussel 6 dagen
Donderdagavond bracht She Goes ICT een tweehonderdtal genodigden naar het centrum van Brussel voor een avond die 'women in tech' in de verf zet. Maar in de uren daarvoor, vond ook een primeur plaats: de allereerste versie van The Ada Talks.
datanews belgië
PMV investeert in software die zelfrijdende wagens veiliger maakt 6 dagen
PMV investeert pompt samen met andere investeerders 1,2 miljoen euro in IVEX. Daarmee wil die laatste haar software voor veilige zelfrijdende wagens sneller op de markt brengen.
datanews belgië
Orange introduceert als eerste de eSIM in België 6 dagen
Orange biedt als eerste operator in België ondersteuning voor embedded SIM's oftewel eSIMS. Bij smartphones en andere gadgets die deze technologie aan boord hebben heeft de consument geen fysiek simkaartje meer nodig. Onder meer Apple en Samsung bieden smartphones en smartwatches aan met eSIM-ondersteuning.
datanews belgië
Orange start rechtszaak tegen verkoop van VOO aan Providence 6 dagen
Orange Belgium heeft een kortgedingprocedure ingeleid om de verkoop van VOO aan investeringsfonds Providence nietig te laten verklaren. Dat meldt het bedrijf zelf.
datanews belgië
Proximus zag omzet dalen met 2,1 procent in 2019 6 dagen
Telecomconcern Proximus heeft de omzet vorig jaar met 2,1 procent zien afnemen ten opzichte van 2018, tot 5,686 miljard euro. Dat is in lijn met de analistenverwachtingen. Ondanks de druk op de omzet kwam de onderliggende ebitda (de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) 0,3 procent hoger uit, op 1,87 miljard euro.
datanews belgië

Pagina's