Nieuws

265 nieuwsberichten gevonden
Windows Server 2022 is beschikbaar als preview 9 uur
De volgende Windows Server krijgt onder meer extra aandacht voor security, hybride capaciteiten in combinatie met Azure en beter beheer.
datanews belgië
Microsoft lanceert low code-programmeertaal 9 uur
Onder de naam Microsoft Power FX brengt Microsoft een eigen programmeertaal voor Power Platform uit.
datanews belgië
Sociaal netwerk Gab is gehackt 14 uur
Gab, een anti-censuurnetwerk dat vooral geliefd lijkt bij uiterst rechtse mensen, is gehackt. De daders vragen een half miljoen dollar losgeld.
datanews belgië
Apple opnieuw aangeklaagd om batterij iPhone 6 14 uur
De Portugese consumentenbond heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf de iPhone 6, 6 Plus, 6s en 6s Plus met softwarematige trucs sneller zou hebben doen verouderen. Een maand geleden diende de Italiaanse consumentenbond om dezelfde reden al een groepsvordering van minstens 60 miljoen euro in tegen Apple.
datanews belgië
Destiny breidt uit in Wallonië 15 uur
Met de overname van Ulysse Group is cloud telecomprovider Destiny voortaan even groot in beide landsdelen. Het krijgt er meteen ook een tweede vestiging in het zuiden bij.
datanews belgië
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken en verkoopt die enkel online 16 uur
Volvo kiest wereldwijd voor een fundamentele transformatie. 'We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit', zegt CEO Håkan Samuelsson.
datanews belgië
Gentse subsidies worden eenvoudig online raadpleegbaar 22 uur
De Gentse gemeenteraad heeft maandagavond op vraag van N-VA de oprichting van een eenvoudig raadpleegbare subsidiedatabank goedgekeurd. Ook in Antwerpen, waar een onderzoek loopt naar misbruik van subsidies door Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi, komt er zo een lijst.
datanews belgië
Zoom verviervoudigde omzet in 2020 23 uur
Zoom Video Communications heeft zijn omzet in coronajaar 2020 ruim verviervoudigd. Het Amerikaanse videoconferentiebedrijf profiteerde van het vele thuiswerken door de coronapandemie.
datanews belgië
Twitter hangt waarschuwingslabel aan misleidende vaccinberichten 1 dag
Twitter voorziet misleidende berichten over coronavaccins voortaan van een waarschuwing. Gebruikers die dergelijke tweets plaatsen worden bij herhaling tijdelijk geblokkeerd en na vijf keer permanent verbannen van het sociale netwerk.
datanews belgië

Chinese regio pakt het minen van bitcoins aan 1 dag
Om te voldoen aan de plannen van de Chinese overheid om het energieverbruik terug te brengen, pakt Binnen-Mongolië nu de bitcoinminers aan. De autonome regio is vanwege zijn goedkope energie en ruimte geliefd bij bedrijven die met grote datacentra de berekeningen maken waarmee nieuwe bitcoins worden toegevoegd.
datanews belgië
TikTok verovert de culinaire wereld: waarom ook jij de app zou moeten leren kennen 1 dag
Afgelopen maanden ontpopte TikTok zich tot een waar online kookplatform. Tijd om afstand te nemen van onze ouderwetse kookboeken en een account aan te maken op de populaire video-app?
datanews belgië
Computerogen, lockdownrugpijn en coronakilo's: een jaar telewerken eist zijn tol 1 dag
Pijn, vermoeide ogen, een paar kilootjes meer ... het 'nieuwe' werken laat na een jaar zijn sporen na op ons lichaam. 18 praktische tips tegen lockdownkwaaltjes.
datanews belgië
Zeker proberen: AI wekt (oude foto's van) je voorouders tot leven 1 dag
Een nieuwe onlinedienst kan oude foto's tot leven wekken met behulp van kunstmatige intelligentie. Deep Nostalgia, zoals de dienst heet, neemt het gezicht van een persoon op een bestaande foto en animeert dat. Zo lijkt het alsof de gefotografeerde met zijn of haar hoofd draait, met de ogen knippert en glimlacht.
datanews belgië
Digitaal plannen in opmars bij Vlaamse wegenwerken 1 dag
Bouwwerk Informatie Management, kortweg BIM, is in opmars bij Vlaamse Wegenwerken. Een kwart van de gepubliceerde studiebestekken maakt al gebruik van digitaal en virtueel plannen.
datanews belgië
LastPass volgt gebruikers in Android-app 1 dag
LastPass gebruikt volgens een nieuw onderzoek een pak meer trackers dan andere wachtwoordbeheerders. Het bedrijf zelf nuanceert dat door te stellen dat de trackers geen al te gevoelige data doorspelen.
datanews belgië
Na de computerproblemen: wellicht één extra virtuele Batibouwdag 1 dag
De virtuele editie van Batibouw is zondag door technische problemen niet doorgegaan. Ook zaterdag gooiden informaticaproblemen al roet in het eten. Vandaag wordt er een nieuwe poging ondernomen om de poorten van de bouwbeurs digitaal te openen.
datanews belgië
PlayStation 5 vanaf de zomer klaar voor geheugenuitbreiding 1 dag
Sony wil de PS5 deze zomer via een update klaarstomen voor een interne geheugenuitbreiding. Dat meldt Bloomberg. Op dit moment is het lastig om de opslagcapaciteit van de spelconsole uit te breiden, terwijl de nieuwste games vaak extreem veel geheugen opslokken.
datanews belgië
TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie 1 dag
ByteDance, de Chinese eigenaar van filmpjesapp TikTok, zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De onderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers aanwerven. Zo wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China.
datanews belgië

'Huawei wil een eigen elektrische auto uitbrengen' 1 dag
Techgigant Huawei werkt naar verluidt aan een eigen elektrische wagen. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters. Het Chinese bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen.
datanews belgië
'Handelsplatform achter GameStop-saga wil in maart naar de beurs' 1 dag
Beursbemiddelaar Robinhood, een van de hoofdrolspelers in de beursgekte rond fondsen als GameStop en AMC Entertainment, zou daarover al gesprekken hebben gevoerd met banken.
datanews belgië
Uber-chauffeurs mogen smartphone niet meer gebruiken in Brussel 1 dag
Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist.
datanews belgië
N-VA wil dat overheid daders van cyberaanvallen benoemt 4 dagen
In een resolutie roepen vier N-VA parlementsleden op om landen die cyberaanvallen uitvoeren bij naam te noemen, te sanctioneren en de kwestie internationaal aan te kaarten.
datanews belgië
Interview Cegeka en Citymesh: 'Ons doel is om de vierde operator te worden op de zakelijke markt' 4 dagen
Een van de grootste Belgische ICT-spelers bundelt de krachten met een van de prominentste zakelijke telecomspelers. Het Limburgse Cegeka en het Brugse Citymesh hebben elkaar gevonden in een markt die volgens hen groter wordt dan klassieke telecom.
datanews belgië
Aantal vacatures met telewerk meer dan verdubbeld 4 dagen
Het aantal vacatures dat telewerk toelaat is ten opzichte van voor de pandemie meer dan verdubbeld. Voor de IT-sector is de stijging zelfs nog groter.
datanews belgië
Google komt met Autopilot voor Kubernetes 4 dagen
Google, een van de uitvinders van containertechnologie Kubernetes, wil met de dienst het draaien en beheren van containers op het platform vergemakkelijken.
datanews belgië
Belgische bedrijven meest tevreden over IT-outsourcing van TCS, Computacenter en Hexaware 4 dagen
IT-dienstverleners TCS, Computacenter en Hexaware scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Atos valt van een gedeelde eerste plaats vorig jaar terug naar nummer tien.
datanews belgië
Bart Watteeuw ruilt Proximus voor Cegeka 4 dagen
Bart Watteeuw wordt voortaan verantwoordelijk voor de infrastructuur bij Cegeka. Hij werkte twaalf jaar lang voor Proximus.
datanews belgië

Draconische maatregelen leggen internet in Azië aan banden 4 dagen
Schendingen van mensenrechten gebeuren in Azië steeds vaker online, stellen critici. Een resem aan nieuwe reglementen en wetsvoorstellen, zogenaamd bedoeld om foute informatie over het coronavirus te bestrijden, beperken volgens hen de vrijheden in de hele regio.
datanews belgië
Leuvense gamestudio Happy Volcano haalt 1,8 miljoen euro binnen 4 dagen
Het investeringsfonds Hiro Capital van Ian Livingstone investeert 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in de studio voor de ontwikkeling van een parkeerspel. Livingstone is een van de ontwikkelaars van de originele Tomb Raider games.
datanews belgië
Twitter wil omzet verdubbelen met meer reclame 4 dagen
Techbedrijf Twitter kijkt naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers om zijn jaaromzet omhoog te krijgen. Er wordt ook gedacht aan abonnementen op Tweetdeck, de app voor professionale gebruikers.
datanews belgië
3D-objecten verdwijnen uit Windows 10 4 dagen
Een van de meest zichtbare, maar ongebruikte, onderdelen van Windows 10 verdwijnt binnenkort.
datanews belgië
Proximus werkt aan nieuw besparingsplan 4 dagen
Proximus spant de broekriem opnieuw aan. Het telecombedrijf werkt aan een nieuw kostenverminderingsprogramma waarmee het 400 miljoen euro wil besparen tegen 2025.
datanews belgië
Starter van de week: IVEX maakt zelfrijdende auto's veiliger 4 dagen
Elk ongeluk is er een te veel, en als het met een zelfrijdende auto gebeurt is het al helemaal onverteerbaar. Om constructeurs te helpen hun autonoom rijdende wagens te verbeteren, ontwikkelde de Leuvense start-up IVEX een tool die uit alle ritdata de potentieel riskante situaties opspoort.
datanews belgië
Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook 4 dagen
Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet onafhankelijk actie gaat ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.
datanews belgië
1,2 miljoen euro voor dataplatform Twintag 5 dagen
Het Antwerpse Esoptra verandert zijn naam in Twintag en haalde onlangs ook 1,2 miljoen euro op. Dat geld wordt hoofdzakelijk gebruikt om de commercialisering van het softwareplatform voor datatransport te versnellen. Het focust nu vooral op toepassingen waarmeej bedrijven fysieke producten voor eindklanten kunnen verrijken met QR-codes. Via die digitale tweeling kan zo extra informatie gegeven wor...
datanews belgië
Waarom virtueel vergaderen zo vermoeiend is: 'Jezelf continu zien werkt belastend' 5 dagen
Vergaderen via Zoom en andere online videoconferencingtools zijn vermoeiend, constateren onderzoekers van de universiteit van Stanford. Dat heeft te maken met 'ontwerpfouten' in de software.
datanews belgië

HP legt 425 miljoen dollar op tafel voor HyperX 5 dagen
HP gaat zich verder toeleggen op gaming randapparatuur door HyperX over te nemen van Kingston.
datanews belgië
Overheid verlengt samenwerking met Itsme 5 dagen
Itsme wordt ook de komende drie jaar het mobiele identificatieplatform voor overheidsdiensten. De toepassing werd er vorig jaar zo'n 35 miljoen keer gebruikt.
datanews belgië
WhatsApp groeit na twaalf jaar nog amper 5 dagen
Het aantal gebruikers van WhatsApp lijkt na twaalf jaar niet meer echt te groeien. De chatapp kondigde op Twitter aan 'meer dan twee miljard gebruikers per maand' te hebben - terwijl het bedrijf een jaar geleden zei dat het de mijlpaal van twee miljard gepasseerd was.
datanews belgië
Systeem voor banktransfers enkele uren plat in VS 5 dagen
Servers van de Federale Reserve in de Verenigde Staten lagen er de voorbije nacht enkele uren uit. Daardoor waren overschrijvingen tussen banken in het land lange tijd verstoord.
datanews belgië
EU wil gratis roaming met tien jaar verlengen 5 dagen
De huidige roamingregels, waarbij EU-burgers geen toeslag moeten betalen voor bellen vanuit andere Europese landen, vervalt in 2022. De nieuwe roamingregels zouden ook worden uitgebreid.
datanews belgië
Nvidia scoort bij gamers en datacenters, maar worstelt met cryptominers 5 dagen
Nvidia zet uitstekende kwartaalresultaten neer dankzij haar succes bij gamers en datacenters. Dat ook cryptominers fan zijn van haar producten is een mes dat langs twee kanten snijdt.
datanews belgië
Facebook gaat een miljard dollar investeren in nieuws 5 dagen
Facebook gaat de komende drie jaar een miljard dollar (circa 820 miljoen euro) investeren in nieuws. Dat meldt vicepresident Global Affairs van het socialenetwerk, Nick Clegg, in een blogbericht.
datanews belgië
Hackers lekken interne documenten van wetenschapsfinancier NWO 5 dagen
De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is gehackt door hackersgroep DoppelPaymer. Die lekt ondertussen interne documenten.
datanews belgië
EU onderzoekt mogelijkheid boetes bij terugtrekken techbedrijven 5 dagen
EU-commissaris Margrethe Vestager wil onderzoeken of de Europese Unie grote techbedrijven kan beboeten als zij zich van de markt terugtrekken.
datanews belgië

Militair regime Myanmar verbannen van Facebook en Instagram 5 dagen
Facebook heeft alle accounts die verbonden zijn met het Myanmarese leger afgesloten. Dat heeft het platform donderdag laten weten in een communiqué. De militaire junta wordt ook verbannen van Instagram, dat eigendom is van Facebook.
datanews belgië
Australisch parlement keurt omstreden mediawet goed 5 dagen
Het Australische parlement heeft een omstreden mediawet goedgekeurd die digitale platformen verplicht om nieuwsmedia te betalen voor nieuwscontent die via de platformen wordt verspreid. De geamendeerde wet passeerde zoals verwacht met weinig tegenstand door het Australische parlement.
datanews belgië
TikTok verwijderde ruim 89 miljoen video's in half jaar 6 dagen
Filmpjesapp TikTok verwijderde in de tweede helft van 2020 ruim 89 miljoen video's omdat die niet voldeden aan de richtlijnen. Dat is overigens minder dan één procent van alle video's die in die periode werden geplaatst.
datanews belgië
Tech Data neemt financieringsplatform over 6 dagen
IT-distributeur Tech Data neemt Finance Technology over. Daarmee wil het de diensten van het bedrijf naar haar eigen klanten en partners aanbieden.
datanews belgië
Android waarschuwt bij gelekte wachtwoorden 6 dagen
Wie wachtwoorden in Android bewaart, wordt binnenkort geïnformeerd als dat wachtwoord in een gekend datalek is opgedoken.
datanews belgië

Pagina's