Nieuws

685 nieuwsberichten gevonden
Apple iOS 16.0.2 3 uur
Apple heeft versie 16.0.2 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In iOS 16, die geschikt is voor de iPhone 8 en later, treffen we onder meer een nieuwe vergrendel scherm aan met widgets. Verder kunnen berichten tot vijftien minuten na...
tweakers techniek
Jellyfin 10.8.5 5 uur
Versie 10.8.5 van Jellyfin is uitgekomen. Deze mediaserver is een fork van Emby en is ontstaan nadat Emby closedsource werd en er voor zogenaamde premiumfeatures betaald moest gaan worden, zoals dat ook bij Plex het geval is. Jellyfin is echter volledig opensource gebleven en alle functionaliteit is aanwezig. Het draait op Windows, macOS, Linux of in een Docker-container. Verder zijn er clients...
tweakers techniek
Unraid 6.11 8 uur
Versie 6.11 van Unraid OS is uitgekomen. Met dit besturingssysteem kan een server worden opgezet voor taken als network attached storage, applicatieserver en virtualisatiehost. Het is eenvoudig op te zetten en enorm flexibel met betrekking tot de gebruikte hardware en grootte van de harde schijven. Docker wordt gebruikt om functionaliteit toe te voegen en deze apps worden door een actieve...
tweakers techniek
James Earl Jones is gestopt als stem van Darth Vader 9 uur
James Earl Jones stopt met het vertolken van zijn iconische stemrol als Darth Vader. Een AI-stem die gebaseerd is op de gearchiveerde geluidsfragmenten van de 91-jarige acteur vertolkt de rol van de Sith Lord voortaan en is al gebruikt in de Disney+-serie Kenobi.
tweakers techniek
PayPal stopt vanaf eind november met het vergoeden van retourkosten 10 uur
Betaaldienst PayPal gaat vanaf 27 november stoppen met vergoeden van retourkosten, vanwege 'het werk aan bestaande en nieuwe functies'. Het is na die datum ook niet meer mogelijk om een verzoek voor een retourkostenvergoeding in te dienen.
tweakers techniek
Google Home kan Nest-speakers gebruiken om aanwezige gebruiker te detecteren 11 uur
Google Home kan Nest-speakers gebruiken om de aanwezigheid van de gebruiker waar te nemen. Dit kan door middel van interactie met de speakers. De functie is opt-in en wordt niet geactiveerd door omgevingsgeluid, benadrukt Google.
tweakers techniek
Lancering SLS-raket Artemis-missie gaat niet door wegens slecht weer 12 uur
De lancering van de Artemis-raket die op 27 september moest plaatsvinden, is uitgesteld. Door de overtrekkende tropische storm Ian besloot NASA om de lancering uit te stellen. Zondag komt het ruimtevaartagentschap met een nieuwe lanceerdatum.
tweakers techniek
[Plus] AI Act: hoe beperken we de risico's van AI? 16 uur
Hoe zit het met de opkomst van kunstmatige intelligentie en de pogingen van de wetgever het te reguleren? En wat betekent de AI Act vanuit de EU?
tweakers techniek
Apple iPhone 14 Pro (Max) - Prachtig en prijzig 16 uur
De nieuwe iPhone 14 Pro (Max) lijkt bij de eerste oogopslag erg veel op zijn voorganger. Heeft deze telefoon genoeg nieuwe features om voor naar de winkel te rennen?
tweakers techniek

'System-level-geheugen Apple A16-soc is minder groot dan bij A15' 1 dag
Er zijn beelden opgedoken van de Apple A16-soc. Het L2-cachegeheugen van de performance cores zou 16MB groot zijn, dat is 33 procent meer dan bij de A15. Het system-level-cachegeheugen van de soc zou 24MB bedragen, terwijl dat bij de A15-soc nog 32MB was.
tweakers techniek
Wine 7.18 1 dag
Er is met versienummer 7.18 een nieuwe ontwikkelbuild van Wine verschenen. Wine is een opensource-implementatie van de Windows-api en maakt het mogelijk om DOS- en Windows-programma's op Linux, FreeBSD, Solaris en macOS te draaien. Een grote groep ontwikkelaars draagt bij aan Wine en er is voor gekozen om elke twee weken een nieuwe zogeheten ontwikkelversie uit te brengen in plaats van te wachten...
tweakers techniek
Politie San Francisco kan toegang krijgen tot private beveiligingscamera’s 1 dag
De Amerikaanse stad San Francisco heeft beslist dat de lokale politiediensten via een proefproject tijdelijk en onder bepaalde omstandigheden toegang kunnen krijgen tot de feeds van private beveiligingscamera’s. Hiervoor is wel toestemming nodig van de betrokkenen.
tweakers techniek
Shotcut 22.09.23 1 dag
Shotcut is een uitgebreid opensource- en cross-platform videobewerkingsprogramma voor Windows, Linux en macOS. Het maakt gebruik van FFmpeg en heeft daardoor ondersteuning voor de gangbaarste formaten audio en video. De bestanden worden niet geïmporteerd, maar worden in hun originele formaat bewerkt. Het kan overweg met verschillende sporen en binnen een project kan er een mix van formaten en...
tweakers techniek
'Microsoft Surface Studio 3 vermoedelijk opgedoken bij FCC' 1 dag
Er is een FCC-rapport opgedoken dat wijst op het bestaan van een nieuwe desktopcomputer van Microsoft. Volgens Windows Latest zou het om de Microsoft Surface Studio 3 gaan. Het toestel zou zowel een cpu als een Wi-Fi-kaart van Intel bevatten.
tweakers techniek
Mercedes: elektrische opvolger G-klasse wordt in 2024 geïntroduceerd 1 dag
De Duitse autofabrikant Mercedes zal in 2024 de elektrische opvolger van zijn G-klasse-terreinwagen introduceren. Volgens de voorzitter van het bedrijf wordt het prototype van de wagen momenteel uitvoerig getest in de testfaciliteiten van Mercedes.
tweakers techniek
[Plus] Betalen per kW vermogen - Nettarieven op basis van bandbreedte 1 dag
Er zijn plannen om de huidige nettarieven te vervangen door een bandbreedtemodel op basis van kW-bundels. Wat houdt dit in en is het een vooruit- of achteruitgang?
tweakers techniek
Postbox 7.0.58 2 dagen
Versie 7.0.58 van Postbox is uitgekomen. Postbox is een e-mailclient voor Windows en macOS, die zijn oorsprong heeft in Mozilla's Thunderbird. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals een gemeenschappelijke inbox voor verschillende e-mailaccounts, quick reply, signatures en het openen van mails in tabs. Daarnaast heeft het een uitgebreide contactmanager en veel zoekmogelijkheden. Een...
tweakers techniek
Fast Travel Games kondigt Stellaris-spin-off voor Meta Quest 2 aan 2 dagen
Ontwikkelaar Fast Travel Games kondigt middels een trailer Ghost Signal: A Stellaris Game aan, een VR-spin-off van de 4X-rts-franchise Stellaris. Het spel komt 'begin 2023' exclusief naar de Meta Quest 2.
tweakers techniek

Fractal Design introduceert Lite- en RGB-variant van Meshify 2 Compact 2 dagen
Fractal Design heeft twee nieuwe varianten binnen de Meshify 2-serie behuizingen aangekondigd. De Compact Lite en Compact RGB hebben dezelfde afmetingen als de reguliere Meshify 2 Compact, maar bedienen iets andere doelgroepen.
tweakers techniek
Britse politie pakt 17-jarige hacker op in verband met hack op Rockstar en Uber 2 dagen
De City of London Police heeft in samenwerking met de FBI een 17-jarige hacker opgepakt. Het zou om dezelfde persoon gaan die eerder de verantwoordelijkheid op het lekken van beelden van GTA 6 en het binnendringen van Uber opeiste.
tweakers techniek
Mozilla Firefox 105.0.1 2 dagen
Mozilla heeft een update voor versie 105 van zijn webbrowser Firefox uitgebracht. In versie 105 heeft Mozilla onder meer de mogelijkheid toegevoegd om alleen de huidige pagina te printen in de printopties, kan met twee vingers vegen voor- of achteruit in de geschiedenis worden genavigeerd en gaat het zoeken in grote lijsten nu een stuk sneller. Versie 105.0.1 is uitgebracht om een probleem bij...
tweakers techniek
Meta moet bijna 180 miljoen euro betalen voor patentinbreuk op walkietalkie-app 2 dagen
Meta moet de appontwikkelaar Voxer een schadevergoeding van omgerekend bijna 180 miljoen euro betalen voor inbreuk op een patent door Facebook Live en Instagram Live. De socialmediagigant gaat in beroep tegen de uitspraak van de Texaanse jury.
tweakers techniek
Nvidia ontwikkelt AI-tool die objecten voor virtuele werelden kan genereren 2 dagen
Nvidia heeft een AI-tool ontwikkeld waarmee ontwikkelaars virtuele 3d-werelden kunnen maken. Get3d is in staat om personages, gebouwen, voertuigen en andere 3d-objecten te creëren. Volgens Nvidia kan de tool ongeveer twintig objecten per seconde genereren met een enkele gpu.
tweakers techniek
‘Google Pixel-tablet heeft 11'-scherm en komt in 128GB- en 256GB-uitvoering’ 2 dagen
Een ontwikkelaar claimt dat de Google Pixel-tablet een scherm van 10,95” zal bevatten. Het apparaat zou in een nieuwe fase van productie zijn terechtgekomen en in een 128GB- of 256GB-variant uitkomen. Het apparaat komt naar verluidt met ondersteuning voor Wi-Fi 6.
tweakers techniek
Google toont Pixel Watch in officiële video met alle kleuropties 2 dagen
Google heeft een officiële video van de Google Pixel Watch naar buiten gebracht. In de video is het ontwerp van de aankomende smartwatch te zien in alle kleuropties en met de wijzerplaten die naar het apparaat komen.
tweakers techniek
ESA wil in 2024 satelliet lanceren om 'quantum key distribution' te testen 2 dagen
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA wil in 2024 de Eagle-1-satelliet lanceren. Deze satelliet krijgt quantum key distribution en is bedoeld om deze vorm van encryptie van communicatieverkeer te testen en demonstreren.
tweakers techniek
Windows 11 22H2 levert problemen op bij sommige pc’s met Nvidia-kaart 2 dagen
Windows 11-update 22H2 lijkt bij sommige gamers met een Nvidia-videokaart problemen op te leveren. Volgens enkele gamers wordt het processorgebruik teruggedrongen, waardoor onder andere het beeld gaat haperen. Het is onduidelijk hoe wijdverspreid het probleem is.
tweakers techniek

Chromecast met Google TV 2K bevat optie om bootloader te ontgrendelen 2 dagen
De nieuwe Chromecast van Google bevat een optie in het ontwikkelaarsmenu waarmee de bootloader van het streamingapparaat ontgrendeld kan worden. Het is onduidelijk of Google de functie later nog zal weghalen.
tweakers techniek
Call of Duty Modern Warfare II - Nieuwe modi en Amsterdam in open bètatest 2 dagen
Eind oktober komt Call of Duty Modern Warfare II uit. Activision en Treyarch laten gamers dit weekend alvast de multiplayer uitproberen in de open bètatest.
tweakers techniek
Steam wil met Steam Charts beter laten zien welke games nu populair zijn 2 dagen
Steam heeft zijn statistiekenpagina vernieuwd waarop realtime ranglijsten van de bestverkochte en meest gespeelde games van het moment worden getoond. De lijsten moeten volgens Valve nu 'een vollediger beeld geven van de games waar spelers enthousiast over zijn'.
tweakers techniek
Topman Sony: PlayStation Plus kan levenscyclus games helpen optimaliseren 2 dagen
Een topman van Sony stelt dat gameontwikkelaars via PlayStation Plus de levenscyclus van hun game kunnen optimaliseren. Sony gelooft nog in een premiumrelease van een game en verwacht dat games pas na enkele maanden beschikbaar zullen zijn via de abonnementsdienst.
tweakers techniek
Fitbit-gebruikers moeten vanaf 2025 overstappen naar Google-account 2 dagen
Fitbit gaat stoppen met de ondersteuning van Fitbit-accounts. In plaats daarvan moeten gebruikers een Google-account gebruiken. Vanaf 2023 kunnen gebruikers hun gegevens overzetten naar een Google-account. De ondersteuning voor Fitbit-accounts stopt in 2025.
tweakers techniek
[Plus] Hoe werkt Nvidia's DLSS 3? - AI genereert frames voor hogere framerates 2 dagen
Nvidia's DLSS 3 verhoogt framerates in games door nieuwe frames te genereren met een neuraal netwerk. Hoe werkt dat precies?
tweakers techniek
Ceo Nvidia: kelderende gpu-prijzen behoren tot het verleden 2 dagen
Jensen Huang, de ceo van Nvidia, heeft tijdens een vraag- en antwoordsessie uitleg gegeven over de prijspolitiek van het bedrijf. Volgens de man is de wet van Moore niet meer van toepassing en behoren kelderende gpu-prijzen tot het verleden.
tweakers techniek
Nothing teaset draadloze oortjes met cilindervormige oplaadcase 2 dagen
Nothing, het bedrijf van OnePlus-oprichter Carl Pei, heeft de komst van de 'ear (stick)' geteaset. Het gaat om de tweede set draadloze oortjes van het bedrijf. In de gedeelde afbeeldingen wordt de nieuwe oplaadcase van de oortjes getoond. De oortjes zelf zijn niet duidelijk op de beelden te zien.
tweakers techniek
OBS Studio 28.0.2 2 dagen
Versie 28.0.2 van OBS Studio is uitgekomen. Open Broadcaster Software Studio is opensource en crossplatform software bedoeld voor het opnemen en streamen van videobeelden van een of meer bronnen, zoals een webcam, microfoon, mediabestanden en de desktop. In versie 28 is onder meer ondersteuning voor 10-bit en hdr-video encoding toegevoegd, is er een versie voor Apple hardware uitgerust met een...
tweakers techniek

Ontwikkelaar brengt Dynamic Island-functionaliteit naar Android 2 dagen
Android-ontwikkelaar Jawomo heeft een tool uitgebracht waarmee de Dynamic Island-functionaliteit van de Apple iPhone 14 Pro-toestellen ook beschikbaar komt voor Android-smartphones. De tool, genaamd dynamicSpot, is momenteel in bèta.
tweakers techniek
FLAC 1.4.1 2 dagen
Versie 1.4.1 van de Free Lossless Audio Codec, oftewel FLAC, is verschenen. Dit geluidsbestandsformaat slaat data op zonder dat hierbij informatie verloren gaat, zoals dat wel het geval is bij bijvoorbeeld mp3, Ogg Vorbis en Opus. FLAC is beschikbaar voor diverse besturingssystemen en heeft meestal een extern programma nodig, dat als gebruikersinterface dient. In Windows kan dat bijvoorbeeld met...
tweakers techniek
Apple brengt iOS 16.0.2 uit met fix voor trillende cameramodule iPhone 14 Pro 2 dagen
Apple heeft iOS 16.0.2 uitgebracht voor iPhones. De update moet het probleem met een trillende cameramodule in de iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max oplossen. Daarnaast brengt de update een fix voor een zwart scherm tijdens het instellen van de nieuwe smartphones van Apple.
tweakers techniek
Meta aangeklaagd in VS wegens omzeiling App Tracking Transparency in iOS 2 dagen
Enkele Facebook-gebruikers hebben een collectieve rechtszaak aangespannen tegenover Meta bij een Amerikaanse federale rechtbank. Ze menen dat het socialemediabedrijf App Tracking Transparency-maatregelen in iOS omzeilt door gebruikers te tracken via de in-app-browser.
tweakers techniek
Google werkt aan royalty-free alternatieven voor Dolby Atmos en Dolby Vision 2 dagen
Google werkt aan alternatieve mediaformaten voor Dolby Atmos en Dolby Vision. De mediaformaten zouden HDR-video en driedimensionale audio ondersteunen zonder dat hardwarefabrikanten licentiekosten moeten betalen.
tweakers techniek
[Plus] Firefox: al twintig jaar lang de underdog 2 dagen
Het is precies twintig jaar geleden dat Phoenix 0.1 verscheen, de voorloper van wat later Firefox zou worden. Firefox moest de voornaamste concurrent van Microsoft Internet Explorer worden, maar is nu vooral de uitdager van Google Chrome.
tweakers techniek
Audacity 3.2.0 2 dagen
Versie 3.2.0 van Audacity is uitgekomen. Deze opensource-audio-editor, die beschikbaar is voor Windows, Linux en macOS, kan geluid opnemen, en wav-, aiff-, ogg- en mp3-bestanden importeren en exporteren. Het programma heeft een ongelimiteerde undo-functie en heeft daarnaast een grote verzameling effecten aan boord, zoals fade-in en fade-out, echo, tempowijziging en ruisonderdrukking. Meer...
tweakers techniek
'Google Pixel 7 gaat 599 dollar kosten, 899 dollar voor Pixel 7 Pro' 3 dagen
Artem Russakovskii van Android Police claimt dat de aankomende Google Pixel 7-smartphone 599 dollar zal kosten. Het toestel zou in drie kleuren uitkomen. De Pixel 7 Pro zou voor 899 dollar over de toonbank gaan. Ook die smartphone komt uit in drie kleurvarianten.
tweakers techniek
Update moet ramen van 1,1 miljoen Amerikaanse Tesla-voertuigen veiliger maken 3 dagen
Tesla komt met een update die de elektrische ramen van 1,1 miljoen van zijn Amerikaanse wagens veiliger moet maken. Volgens Tesla is de kalibratie van het antiklemsysteem van de ramen in sommige wagens niet afdoende afgesteld om in regel te zijn met de Amerikaanse wetgeving.
tweakers techniek

Onderzoek: slimme camera’s Universiteit Leiden hadden kwetsbaarheden 3 dagen
Uit onderzoek van de Universiteit Leiden blijkt dat de beveiliging van 371 slimme camera’s die tijdens de coronacrisis werden geïnstalleerd, kwetsbaarheden hadden. Als de universiteit de camera’s opnieuw wil inzetten, moet het ook een risicoanalyse uitvoeren.
tweakers techniek
Mail Nvidia wijst op bestaan Tegra-soc voor mogelijkse opvolger Nintendo Switch 3 dagen
Een Reddit-gebruiker is mailverkeer van een Nvidia-werknemer op het spoor gekomen waarin het bestaan van de Nvidia Tegra 239-soc wordt bevestigd. Deze soc zou volgens geruchten in ontwikkeling zijn voor de opvolger van de Nintendo Switch.
tweakers techniek
Pico kondigt nieuwe VR-bril Pico 4 aan 3 dagen
Pico Interactive kondigt de Pico 4 aan. De VR-bril moet vanaf 18 oktober verkrijgbaar zijn en krijgt een adviesprijs van 430 euro. De Pico 4 is de opvolger van de Pico Neo 3 Link die eerder dit jaar verscheen.
tweakers techniek
Mozilla test functie om geopende tabbladen op andere apparaten te bekijken 3 dagen
Mozilla test de nieuwe functie Firefox View in de testbuilds van zijn browser. De functie voegt een knop toe aan Firefox, waarmee pas geopende of gesloten tabbladen op andere apparaten kunnen worden geopend.
tweakers techniek
Proton brengt cloudopslag Drive officieel uit voor alle gebruikers 3 dagen
Proton brengt zijn cloudopslagdienst officieel uit voor alle gebruikers. Proton Drive is gratis beschikbaar met 1GB opslag en het bedrijf biedt meer opslagruimte via verschillende abonnementen.
tweakers techniek

Pagina's