Nieuws

680 nieuwsberichten gevonden
Windparken op Noordzee moeten waterstoffabriek in Groningen voeden 5 uur
Gasunie, Groningen Seaports en Shell kondigen NortH2 aan. Het doel van dit project is dat windparken op zee energie genereren voor waterstofproductie. De partijen bekijken dit jaar of hun ambitie haalbaar is.
tweakers techniek
Facebook schrapt zijn F8-conferentie voor ontwikkelaars wegens coronavirus 7 uur
Facebook houdt dit jaar niet zijn grootste ontwikkelconferentie, de F8, vanwege toenemende zorgen omtrent coronavirus covid-19. Het bedrijf zou de F8 2020-conferentie 5 en 6 mei in San Jose houden.
tweakers techniek
Spotify voorziet iOS-app van gewijzigde interface 7 uur
Spotify heeft het ontwerp van zijn iOS-app aangepast. Onder andere is de shuffleplayknop vereenvoudigt en niet meer voorzien van tekst. Ook toont de app voortaan bij nagenoeg alle weergaven de albumart van muzieknummers.
tweakers techniek
Asus Chromebook Flip C436 met Core i5-10210U gaat 999 euro kosten 8 uur
Asus maakt vrijdag versies van zijn Chromebook Flip C436 met Core i3- en Core i5-procesors van de Comet Lake U-generatie beschikbaar. In de tweede helft van het jaar verschijnen varianten met een Core i7.
tweakers techniek
WinSCP 5.17.1 8 uur
Versie 5.17.1 van WinSCP is verschenen. Met dit opensourceprogramma kunnen op een veilige manier bestanden tussen twee computers worden gekopieerd. Het programma ondersteunt ftp, secure ftp en het oudere scp-protocol. WinSCP is niet alleen als een opzichzelfstaand programma beschikbaar, maar ook als plug-in voor de programma's FAR en Altap Salamander. In deze uitgave zijn de volgende problemen verholpen: Changes in version 5.17.1:
tweakers techniek
GeForce Game Ready Driver 442.50 WHQL 9 uur
Nvidia heeft nieuwe stabiele GeForce-drivers uitgebracht. De drivers dragen versienummer 442.50 WHQL, zijn geschikt voor Windows 7 en hoger, en kunnen worden gebruikt op kaarten gebaseerd op de Kepler-architectuur of nieuwer. Deze uitgave onder meer verbeteringen voor de spellen Zombie Army: Dead War 4, Apex Legends Season 4 en Metro Exodus: Sam's Story, en zijn er natuurlijk weer diverse problemen verholpen. De complete release notes staan hieronder: The new Game Ready Driver provides optimal support for
tweakers techniek
Bijna 80 procent van Nederlandse muziekomzet komt van streaming 9 uur
In 2015 kwam de helft van de omzet van de Nederlandse muziekindustrie uit streaming, maar vorig jaar steeg dat naar bijna 80 procent. De omzet uit cd's en vinyl daalde vorig jaar verder, met 10,7 procent.
tweakers techniek
'Dell brengt in april XPS 15 9500-laptop met nieuwe Intel-processors uit' 10 uur
Dell zou in april een XPS 15 in de 9500-serie met de tiende generatie Intel-processors willen uitbrengen. Dat blijkt uit een chatconversatie tussen een Dell-medewerker en een tweaker. Op de Belgische Dell-site zijn veel typenummers van komende Dell-producten verschenen.
tweakers techniek
MediaTek presenteert Helio P95-soc, die 64-megapixelcamera's ondersteunt 10 uur
Processorontwerper MediaTek heeft de Helio P95-soc gepresenteerd. De soc is een nieuwe versie van de twee jaar geleden verschenen P90 en voegt onder meer ondersteuning toe voor camera's met een maximale resolutie van 64 megapixel.
tweakers techniek

Huawei wilde r&d-center openen in Nederland 11 uur
Huawei was van plan een r&d-center te openen in Nederland. Dat blijkt uit een brief die een topman van het bedrijf vorig jaar heeft gestuurd aan minister-president Mark Rutte. Het is nog onbekend wat Huawei wilde doen met het onderzoekscentrum.
tweakers techniek
Twentse onderzoekers ontwikkelen quantumbeveiliging multimodeglasvezels 11 uur
Onderzoekers van de Universiteit Twente hebben een variant voor de distributie van quantumsleutels ontwikkeld die werkt voor multimodeglasvezels. Voor singlemodeglasvezels was er al dit soort quantumbeveiliging.
tweakers techniek
Ocenaudio 3.7.10 11 uur
Versie 3.7.10 van Ocenaudio is uitgekomen. Dit gratis geluidsbewerkingsprogramma is van Braziliaanse bodem en heeft versies voor Windows, Linux en macOS. Het heeft uitgebreide mogelijkheden, zoals ondersteuning voor vst-plug-ins en het uitvoeren van een bewerking op verschillende plekken in een bestand tegelijk. Het openen en opslaan van bestanden gebeurt op de achtergrond, zodat het programma beschikbaar blijft. Verder is er een spectrumanalyzer aanwezig en het programma gaat zeer efficiënt om met geheugen. Het vergelijkbare Audacity heeft nog meer mogelijkheden en daardoor is Ocenaudio, zeker voor de beginnende gebruiker, wat makkelijker te gebruiken. Sinds versie 3.7.7 zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 3.7.10
tweakers techniek
LibreOffice 6.4.1 11 uur
De Document Foundation heeft versie 6.4.1 van LibreOffice uitgebracht. Dit opensource-officepakket is ontstaan als afsplitsing van OpenOffice en wordt geleverd met tekstverwerker Writer, spreadsheetprogramma Calc, presentatieprogramma Impress, tekenprogramma Draw, databaseprogramma Base en Formula, een applicatie om wetenschappelijke notaties mee te maken. In versie 6.4 zien we onder meer prestatieverbeteringen in Impress en Calc bij het openen en opslaan van documenten en is de compatibiliteit van Microsoft Office-documenten verder verbeterd. De complete release notes zijn op deze pagina te vinden. Versie 6.4.1 kende twee release-candidates, waarin in totaal tachtig verbeteringen zijn aangebracht. Bugs fixed in 6.4.1 (rc1):
tweakers techniek
Google Earth is voor het eerst bruikbaar in andere browsers dan Chrome 11 uur
Google heeft zijn dienst Earth voor het eerst beschikbaar gemaakt in andere browsers dan Chrome. Dat is mogelijk doordat Google Earth nu gebruikmaakt van WebAssembly in plaats van NaCl, zegt de zoekgigant.
tweakers techniek
2GB-versie van Raspberry Pi 4 krijgt prijsverlaging van meer dan 20 procent 12 uur
De Raspberry Pi 4 met 2GB geheugen kost nu evenveel als de versie met 1GB. Dat zegt de Raspberry Pi Foundation. De prijsverlaging is permanent en de 2GB-versie kost nu 35 in plaats van 45 dollar. Dat is een prijsverlaging van 22 procent.
tweakers techniek
Foto's tonen ontwerp onaangekondigde gametelefoon Red Magic 5G 12 uur
De Chinese keuringsinstantie TENAA heeft foto's online gezet van de onaangekondigde gamesmartphone Nubia Red Magic 5G. De telefoon heeft een ontwerp met een blauw-rood kleurverloop aan de achterkant.
tweakers techniek
Onderzoekers ontwikkelen dunnefilmzonnecellen met rendement van 25 procent 12 uur
Onderzoekers van het Percistand-consortium, met onder andere de UHasselt-universiteit, imec en TNO, hebben dunnefilmzonnecellen ontwikkeld met een omzettingsrendement van 25 procent. Dat is ongeveer evenveel als een traditionele zonnecel op basis van silicium.
tweakers techniek
Veel aandeelhouders willen dat Apple reageert op verwijdering vpn-apps in China 13 uur
Ongeveer 40,6 procent van de aandeelhouders heeft Apple opgeroepen zich uit te spreken tegen de verwijdering van vpn-apps uit de Chinese App Store. In eerdere jaren kreeg die oproep veel minder steun van aandeelhouders.
tweakers techniek

FCC-documenten tonen onaangekondigde B&O-hoofdtelefoon 13 uur
Een keuring van de Amerikaanse keuringsinstantie FCC toont een onaangekondigde hoofdtelefoon van Bang & Olufsen. De hoofdtelefoon krijgt een ovaal ontwerp, tegenover het ronde ontwerp van de huidige modellen.
tweakers techniek
Planet voegt dualbootoptie toe aan Cosmo Communicator-smartphone 13 uur
De Britse hardwaremaker Planet heeft de beloofde dualbootoptie toegevoegd aan zijn smartphone Cosmo Communicator. Daardoor kunnen gebruikers bij het starten kiezen voor Android of Debian. Voor de installatie is geen pc nodig.
tweakers techniek
Huawei brengt Nova 6 SE-smartphone als P40 lite naar Europa voor 299 euro 13 uur
Huawei gaat de Nova 6 SE-smartphone in Europa uitbrengen als P40 lite. De telefoon komt volgende maand uit in Spanje en gaat 299 euro kosten. Het is onbekend of de telefoon ook naar Nederland en België zal komen.
tweakers techniek
Samsung werkt aan update voor verbetering camera Galaxy S20 Ultra 14 uur
Samsung werkt aan een update voor de verbetering van de camera van de Galaxy S20 Ultra. Reviewers merkten dat de autofocus van de telefoon traag is. Samsung zegt niet of het dat specifieke element gaat verbeteren.
tweakers techniek
Wireshark 3.2.2 14 uur
Versie 3.2.2 van de opensource-protocol-analyzer en -packetsniffer Wireshark is uitgekomen. Met dit programma kunnen verschillende datapakketten en netwerkprotocollen op het netwerk worden geanalyseerd. Ook kan het programma eerder opgeslagen dataverkeer als invoer gebruiken. Wireshark is geschikt voor Windows, Linux en macOS, met aparte downloads voor 32bit- en 64bit-uitvoeringen van de besturingssystemen. De changelog voor deze uitgave laat de volgende veranderingen en verbeteringen zien: The following vulnerabilities have been fixed:
tweakers techniek
Onderzoekers: nieuwe Cerberus-trojan kan 2fa-codes op Android stelen 15 uur
Beveiligingsonderzoekers van het Nederlandse bedrijf Threatfabric hebben een nieuwe variant van de Cerberus-malware ontdekt die tweestapsverificatiecodes van Google Authenticator kan stelen. De nieuwe malwarevorm lijkt nog niet op grote schaal verspreid te worden.
tweakers techniek
Xbox Series X ondersteunt 'audioraytracing' en behoudt savestates bij reboot 16 uur
De Xbox Series X-console ondersteunt hardwarematige raytracing en dat betekent volgens Microsoft dat 'audioraytracing' mogelijk is. De optie om een game op een willekeurige plek te stoppen om later naadloos verder te kunnen, wordt niet gehinderd door een reboot.
tweakers techniek
Qualcomm noemt komst Asus ROG Phone 3 en ZenFone 7 17 uur
Asus komt met een derde versie van zijn ROG-gamesmartphone en een nieuw ZenFone-model. Dat blijkt uit een lijst die Qualcomm online heeft gezet met daarop telefoons die de Snapdragon 865-soc krijgen.
tweakers techniek
Ontwikkelaar en bedenker van Konami-code is overleden 18 uur
De Japanse ontwikkelaar Kazuhisa Hashimoto is op 61 jarige leeftijd overleden. Hij werkte sinds 1981 bij Konami en is de bedenker van een van de bekendste cheatcodes die in tal van games is toegepast: omhoog omhoog, omlaag omlaag, links rechts, links rechts, b, a.
tweakers techniek

KPN-dochter Simyo begint met ondersteuning e-sim 18 uur
KPN-dochterbedrijf Simyo gaat e-sim ondersteunen. Dat heeft de provider bekendgemaakt. Klanten kunnen vanaf donderdag een e-sim krijgen via de app van de virtuele provider. KPN ondersteunt e-sims voor consumenten vooralsnog niet zelf.
tweakers techniek
TKP bouwt ‘secure by design’-pensioenplatform 18 uur
Hoe kwetsbaar zijn pensioenen? “Nou, je hebt maar één geslaagde DDoS-aanval nodig op een pensioenplatform en miljoenen mensen worden geraakt,” zegt René Huizenga, CISO bij TKP. “Tegelijkertijd denk ik dat grote banken en overheden qua naam en bekendheid kwetsbaarder zijn. Zij zijn misschien iets meer een doelwit dan wij, al zal ik nooit beweren dat wij volledig buiten beeld blijven.”
tweakers techniek
Microsoft verwacht lagere omzet uit Windows- en Surface-divisie door coronavirus 19 uur
Microsoft zegt dat zijn More Personal Computing-divisie de eerder gemaakte financiële verwachtingen over het tweede kwartaal niet gaat halen. De verkoop van Windows en Surface-apparaten wordt meer beïnvloed door het nieuwe coronavirus dan werd verwacht.
tweakers techniek
Tweakers Podcast #101 - Coronaconsequenties, Pi-problemen en vouwbare Flips 20 uur
Kijk nog maar eens naar deze studio; het is de laatste keer dat we de podcst maken vanuit ons hq in Amsterdam-Noord, want dit weekend verhuizen we naar een andere plek in Amsterdam, het Init-gebouw aan de oostkant van het centrum van Amsterdam.
tweakers techniek
Dreams - Fantastische tools, maar niet voor iedereen 20 uur
Met de editor van Dreams is nog meer mogelijk dan met die van LittleBigPlanet. Ondanks de uitstekende tutorials is het maken van een leuke of originele game echter niet voor iedereen weggelegd. Mis je er het geduld, de creativiteit en het doorzettingsvermogen voor, dan biedt Dreams niet meer dan een verzameling minigames.
tweakers techniek
FreeNAS 11.3U1 22 uur
De eerste update voor versie 11.3 van FreeNAS is uitgekomen. Met deze software kan een in het netwerk opgenomen computer als network attached storage worden ingezet. Met behulp van plug-ins kan extra functionaliteit worden toegevoegd. Het geheel is gebaseerd op FreeBSD en voorzien van een overzichtelijke webinterface. Meer informatie over de mogelijkheden van FreeNAS kan op deze pagina worden gevonden. FreeNAS versie 11.3 bevat onder meer een verbeterde replicatie engine die tot wel tien keer beter presteert, er is een access control list-manager waarmee vanuit de interface smb-shares aangemaakt kunnen worden en er is een repository voor communityplug-ins. De complete releasenotes voor deze uitgave kunnen op deze pagina worden gevonden; de releasenotes voor deze update zien er als volgt uit: FreeNAS 11.3-U1
tweakers techniek
Home Assistant Core 0.106.0 22 uur
Versie 0.106 van Home Assistant Core is uitgebracht. Home Assistant Core is een opensourceplatform voor home-automation dat draait onder Python 3. Het draait via Hassbian op een Raspberry Pi 3 of een Linux-, macOS- of Windows-computer. Het ondersteunt het detecteren van apparaten, zoals Nest-thermostaten, Philips Hue, Belkin WeMo-schakelaars, Mr. Coffee-koffiezetapparaten, de slimme schakelaars van IKEA en het mqtt-protocol. Daarnaast kan het waar mogelijk deze apparaten aansturen en automatisering toepassen. Voor meer informatie verwijzen we naar deze pagina en ons Forum. De aankondiging voor deze uitgave is hieronder te vinden. 0.106: Light brightness stepping, better Safe Mode and person dialog
tweakers techniek
Duits bedrijf brengt eind dit jaar smartphone van koolstofvezel uit in Nederland 1 dag
Het Duitse bedrijf Carbon Mobile heeft zijn eerste smartphone gepresenteerd. De telefoon, de Carbon Mobile 1 MK II, moet eind dit jaar uitkomen in Nederland en kost 800 euro. Het toestel wil zich onderscheiden met zijn behuizing van koolstofvezel en lage gewicht.
tweakers techniek
Code wijst op mogelijkheid herstellen software iOS-apparaten zonder pc 1 dag
Code die is gevonden in de derde bèta van iOS 13.4 wijst erop dat Apple werkt aan een mogelijkheid om de software van iOS-apparaten te herstellen zonder verbinding met een computer. Zo'n mogelijkheid is er op macOS al jaren.
tweakers techniek

'Massale opslag metadata telefoongegevens Amerikanen leverde vrijwel niets op' 1 dag
De vier jaar durende massale opslag van metadata van telefoongesprekken die Amerikanen hebben gevoerd, heeft uiteindelijk vrijwel niets opgeleverd. Dat blijkt uit een rapport van een overheidsinstantie over het project van inlichtingendienst NSA.
tweakers techniek
Hackers stalen klantenlijst van gezichtsherkenningsoftware Clearview AI 1 dag
De klantenlijst van Clearview AI, een bedrijf dat software maakt om gezichten op camerabeelden te vergelijken met openbare foto's en filmpjes op internet, is gestolen. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De code van de software is niet gestolen, claimt het bedrijf.
tweakers techniek
Aarde lijkt tijdelijke 'mini-maan' te hebben 1 dag
Aarde lijkt een tijdelijke 'mini-maan' te hebben. Een vermoedelijke asteroïde met een diameter van enkele meters zit al drie jaar vast in een baan rond de Aarde. Het lijkt erop dat het object binnen twee maanden weer zal ontsnappen aan de zwaartekracht van onze planeet.
tweakers techniek
Google Translate gaat vertalingen opslaan in account gebruikers 1 dag
Google Translate gaat voortaan vertalingen opslaan in het account van gebruikers, in plaats van in de cache van het apparaat. Dat laat de zoekgigant weten in een melding op de site van de vertaaldienst. Mogelijk kunnen gebruikers vertalingen synchroniseren met meerdere apparaten.
tweakers techniek
Bug in wifi-chips treft onder meer iPhones, Galaxy's, Pi 3 en routers 1 dag
Een bug in diverse wifi-chips maakt het mogelijk om een kleine hoeveelheid data te onderscheppen van veel verschillende apparaten. Beveiligingsbedrijf ESET heeft de kwetsbaarheid aangetroffen in onder meer smartphones, speakers en routers.
tweakers techniek
Oppo Find X2 krijgt 1440p-scherm met 120Hz-ondersteuning 1 dag
De Oppo Find X2-smartphone krijgt een 1440p-scherm met ondersteuning voor een verversingssnelheid van 120Hz. Dat zegt een topman van de fabrikant in een teaser. Oppo kondigt de telefoon volgende week aan.
tweakers techniek
Samsung ontwikkelt chip voor beveiliging smartphones en zet die in Galaxy S20 1 dag
Samsung heeft een chip ontwikkeld voor hardwarematige beveiliging van smartphones. Die chip zal voor het eerst verschijnen in de Galaxy S20-telefoons. Onder meer Apple en Google gebruiken zulke chips al langer.
tweakers techniek
LG presenteert V60-smartphone met 5g en 5000mAh-accu 1 dag
LG heeft de V60 ThinQ gepresenteerd, zijn nieuwste high-end smartphone. De telefoon heeft ondersteuning voor 5g en beschikt over een 5000mAh-accu. Bovendien komt er een hoesje met tweede scherm beschikbaar, net als voor de V50 ThinQ.
tweakers techniek
Open Hardware Monitor 0.9.1 1 dag
Open Hardware Monitor is een opensource programma waarmee de hardware in een computer in de gaten gehouden kan worden. Ondersteuning is aanwezig voor een groot aantal monitoringchips die in moederborden, processors, videokaarten en harde schijven aanwezig zijn. De download is slechts 502KB groot en kan, opmerkelijk genoeg, worden gebruikt op Windows- en Linuxmachines. Voor gebruik op Linux is Mono nodig, op Windows is het programma afhankelijk van .Net. Na 3,5 jaar stilte zijn kort achter elkaar versies 0.9.0 en 0.9.1 uitgekomen en de changelog voor die versies zijn hieronder te vinden. Release version 0.9.1
tweakers techniek

Google Afbeeldingen op desktop krijgt iconen met info over sites achter plaatjes 1 dag
Google Afbeeldingen op de desktop toont later deze week icoontjes bij de gevonden plaatjes. Deze icoontjes geven weer of de achterliggende pagina's producten verkopen, recepten tonen of videocontent bevatten. De huidige weergave van de resolutie in de thumbnails verdwijnt.
tweakers techniek
Python 3.8.2 1 dag
Python is een objectgeoriënteerde programmeertaal die kan worden gebruikt om eenvoudige tot complexe, platformonafhankelijke applicaties te ontwikkelen. Het is in de jaren negentig ontworpen door Guido van Rossum, die destijds in Amsterdam voor het CWI werkte. Guido, die tegenwoordig voor Dropbox werkt, is sinds enige tijd niet meer als BDFL betrokken bij de ontwikkeling van Python. Het ontwikkelteam heeft versies 3.8.2 en een early developer preview van Python 3.9 uitgegeven. De aankondiging van deze uitgaven ziet er als volgt uit: Python 3.8.2 Python 3.8.2 is the second maintenance release of Python 3.8 and contains two months worth of bug fixes. Detailed information about all changes made in 3.8.2 can be found in its change log. Note that compared to 3.8.1, version 3.8.2 also contains the changes introduced in 3.8.2rc1 and 3.8.2rc2. The Python 3.8 series is the newest feature release of the Python language, and it contains many new features and optimizations. You can find Python 3.8.2 here: https://www.python.org/downloads/release/python-382/ See the “What’s New in Python 3.8” document for more information about features included in the 3.8 series. Maintenance releases for the 3.8 series will continue at regular bi-monthly intervals, with 3.8.3 planned for April 2020 (at the PyCon US sprints). Python 3.9.0a4 An early developer preview of Python 3.9 is also ready: https://www.python.org/downloads/release/python-390a4/ Python 3.9 is still in development. This releasee, 3.9.0a4 is the fourth of six planned alpha releases. Alpha releases are intended to make it easier to test the current state of new features and bug fixes and to test the release process. During the alpha phase, features may be added up until the start of the beta phase (2020-05-18) and, if necessary, may be modified or deleted up until the release candidate phase (2020-08-10). Please keep in mind that this is a preview release and its use is not recommended for production environments.
tweakers techniek
Brave-browser stuurt desktopgebruikers bij 404-melding naar Wayback Machine 1 dag
De Brave-browser voor de desktop koppelt de functionaliteit van de Wayback Machine aan een 404-foutmelding. Als een gezochte pagina niet wordt gevonden en er een 404-melding volgt, kunnen gebruikers de pagina automatisch laten zoeken in het archief van de Wayback Machine.
tweakers techniek
Editie #1 van 2020 van het Tweakers Magazine komt eraan 1 dag
Het is alweer even geleden dat we jullie op de hoogte brachten van nieuwe edities van Tweakers Magazine. En dat terwijl toch ook in 2019 netjes zes edities van het gecombineerde Tweakers Magazine/Hardware Info bij abonnees op de mat vielen.
tweakers techniek
'YouTube maakt uploadfunctie voor Music breder beschikbaar' 1 dag
Het lijkt erop dat Google de uploadfunctie voor het importeren van lokale muziekbestanden breder beschikbaar heeft gemaakt in YouTube Music. Dat stelt althans de website 9to5Google op basis van eigen bevindingen.
tweakers techniek

Pagina's