Nieuws

776 nieuwsberichten gevonden
Google gaat individuele identifiers van adverteerders blokkeren 1 uur
Google wil binnen een aantal jaar stoppen met het individueel volgen van gebruikers. Het bedrijf zegt dat alle unieke identifiers worden weggehaald zodra third party-cookies uitgefaseerd zijn. Dat zijn zowel trackers van Google zelf als van andere adverteerders.
tweakers techniek
Steam Link werkt voortaan ook op Linux-apparaten 2 uur
Valve heeft de Steam Link-app uitgebracht voor Linux. Daarmee kunnen gebruikers op een lokaal netwerk games streamen naar andere Linux-apparaten. De app is vanaf nu beschikbaar voor 64-bit x86 Linux-systemen.
tweakers techniek
TU Delft meet luchtweerstand van schaatsers met lasers en heliumbellen 2 uur
TU Delft heeft een meetsysteem ontwikkeld om de luchtweerstand van topschaatsers te meten. De zogenaamde Ring of Fire gebruikt lasers en heliumbellen om de luchtstromen rond bewegende schaatsers zichtbaar te maken.
tweakers techniek
Google is gestopt met de verkoop van kartonnen VR-bril Cardboard 3 uur
Google is gestopt met de verkoop van de kartonnen VR-bril Cardboard. In de Google Store staat dat het accessoire niet meer verkocht wordt, ook niet in multipacks. Het opensourceproject van Cardboard blijft wel online.
tweakers techniek
Microsoft Visual Studio 2019 16.9.0 3 uur
Microsoft heeft versie 16.9 van Visual Studio 2019 uitgebracht. Deze populaire programmeerontwikkelomgeving beschikt over handige opties om het programmeren in onder andere Visual C++, Visual Basic, C#, F#, Python en R gemakkelijker te maken. De complete lijst met de veranderingen in de 2019-uitgave kun je nalezen in de bijbehorende releasenotes. In versie 16.9 heeft Microsoft de volgende veranderingen en verbeteringen doorgevoerd: C++
tweakers techniek
Video toont smartphone van schermfabrikant BOE die twee kanten opvouwt 3 uur
Een video toont een smartphoneprototype van de Chinese schermfabrikant BOE, met een 360-gradenscharnier en een scherm dat twee kanten op kan vouwen. Huidige vouwbare smartphones kunnen maar één kant op vouwen.
tweakers techniek
Renders en specificaties van Xiaomi Redmi Note 10 Pro Max verschijnen 3 uur
Een officiële render en specificaties van de Xiaomi Redmi Note 10 Pro Max zijn online gezet. Het toestel zou een 6,67'-oledscherm krijgen met een refreshrate van 120Hz en een primaire camera met 108-megapixelsensor.
tweakers techniek
Bèta van Arduino IDE 2.0-programmeersoftware is beschikbaar 4 uur
Arduino heeft een bèta van de tweede versie van zijn programmeersoftware Arduino IDE uitgebracht. Arduino IDE 2.0 heeft een uitgebreide code-editor met autocomplete en een live debugger. De bèta werkt op de meeste officiële en thirdparty-Arduino-boards.
tweakers techniek
Zynga neemt studio achter Torchilight III over 4 uur
Gamebedrijf Zynga neemt Echtra Games over. Dat is de ontwikkelaar van Torchlight III. Na de overname gaat het team werken aan een nieuwe closs-platform rpg, in samenwerking met NaturalMotion, een andere studio van Zynga.
tweakers techniek

[Plus] Google en de overheid: hoe doe je daar privacyonderzoek naar? 5 uur
Maandag bleek uit nieuw onderzoek dat Google-producten bij zowel de Rijksoverheid als in het Nederlandse onderwijs veel privacyrisico's met zich meebrengen. Het is niet de eerste keer dat Big Tech bij de overheid voor problemen zorgt.
tweakers techniek
Cryptocurrencyhandelaar LiteBit meldt datalek van Nederlandse persoonsgegevens 6 uur
Cryptocurrencyhandelaar LiteBit meldt een datalek van persoonsgegevens van Nederlandse gebruikers. Criminelen hebben toegang gekregen tot gebruikersgegevens van voor december 2019 en dreigen die te publiceren als LiteBit niet betaalt.
tweakers techniek
Parkeerwekker stopt tijdelijk in Leiden, Rotterdam en Utrecht na sommaties 6 uur
Rotterdam, Utrecht en Leiden hebben Parkeerwekker gesommeerd te stoppen met het aanbieden van zijn diensten. De start-up geeft daar gehoor aan, in afwachting van de uitspraak in hoger beroep over het opgelegde verbod in Amsterdam.
tweakers techniek
Google Chrome 89.0.4389.72 6 uur
Google heeft versie 89 van zijn webbrowser Chrome uitgebracht. Google Chrome is beschikbaar voor Windows, Linux en macOS. Er zijn ook versies voor Android en iOS, maar die volgen een iets ander releaseschema. In versie 89 treffen we onder meer ondersteuning aan voor avif-afbeeldingen, en zijn er api's toegevoegd voor nfs, hid's en seriele communicatie. Meer informatie over de veranderingen die in versie 89 zijn aangebracht, naast de gebruikelijke bug- en security fixes, kunnen hieronder worden gevonden. WebHID API
tweakers techniek
Microsoft dicht zerodays in Exchange 'die misbruikt zijn door Chinese hackers' 7 uur
Microsoft heeft vier zeroday-kwetsbaarheden gedicht in Exchange Server. Die zouden misbruikt zijn door Chinese spionnen om data te stelen van Amerikaanse defensie-aannemers, advocatenkantoren en infectiologen.
tweakers techniek
Nikon ontwikkelt 4k-sensor die kan opnemen met 1000fps en hoog dynamisch bereik 7 uur
Nikon heeft een 1'-sensor ontwikkeld die duizend beelden per seconde kan vastleggen in een hoge resolutie en met een hoog dynamisch bereik. De belichting kan per blok van 16x16 pixels aangepast worden. Er zijn nog geen camera's aangekondigd met de sensor.
tweakers techniek
'Cloudgamingplatform Shadow heeft financiële problemen en zoekt nieuwe eigenaar' 8 uur
Het Franse bedrijf Blade achter cloudgamingplatform Shadow heeft financiële problemen en zoekt een nieuwe eigenaar om schuldeisers te kunnen betalen. Een eerdere reorganisatie en verschillende investeringen in het bedrijf zouden niet voldoende zijn gebleken.
tweakers techniek
Kioxia brengt UFS 3.1-flashopslag van 1TB uit voor smartphones 9 uur
Kioxia stelt samples van zijn UFS 3.1-flashgeheugenmodule met een capaciteit van 1TB beschikbaar aan smartphonefabrikanten. Volgens Kioxia is de chip de dunste in zijn soort, met een hoogte van 1,1mm.
tweakers techniek
Apple verwijdert mogelijk Rosetta uit macOS 11.3 in bepaalde regio's 9 uur
Een bètaversie van macOS 11.3 bevat code met daarin de teksten 'Rosetta wordt verwijderd bij het installeren van deze update' en 'Rosetta is niet meer beschikbaar in deze regio'. Het is niet duidelijk om welke regio het gaat en of dit ook daadwerkelijk gebeurt.
tweakers techniek

Jury veroordeelt Intel tot betalen 2,2 miljard dollar wegens patentschending 10 uur
Intel is in een rechtszaak door een jury in de Amerikaanse staat Texas veroordeeld tot het betalen van 2,18 miljard dollar wegens schenden van patenten van VLSI Technology. Intel zegt dat het bedrijf een patenttrol is en gaat tegen de uitspraak in beroep.
tweakers techniek
Pale Moon 29.1.0 13 uur
Versie 29.1.0 van Pale Moon is uitgekomen. Deze webbrowser is ooit begonnen als een fork van Mozilla Firefox. Door optimalisaties voor moderne hardware en het weglaten van Accessibility features en Parental Controls presteerde hij toen een stuk beter. Ook was er een 64bit-versie beschikbaar, ruim voordat Mozilla deze zelf aanbood. Sinds Mozilla in versie 57 is overgestapt op Quantum, is er echter weinig meer dat de twee browsers nog verbindt. Vlak voordat Mozilla met Quantum kwam, heeft het Pale Moon-ontwikkelteam de sourcetree van Firefox nog een keer geforkt en er de verbeteringen van Pale Moon aan toegevoegd. Zo is er bijvoorbeeld de lay-outengine Goanna, een fork van Gecko, waarvan nu de vierde generatie uit is. Daarnaast is er het Unified XUL Platform, dat kan worden beschouwd als een tegenhanger van het op Chromium gebaseerde Electron. De download van Pale Moon is alleen in het Engels; een apart Nederlands taalbestand is beschikbaar. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New features:
tweakers techniek
DBeaver 21.0 13 uur
Versie 21.0 van DBeaver is uitgekomen. Met dit programma kunnen databases worden beheerd. Het kan onder andere queries uitvoeren, en data tonen, filteren en bewerken. Ondersteuning voor de bekende databases, zoals MySQL, Oracle, DB2, SQL Server, PostgreSQL, Firebird en SQLite, is aanwezig. Het is verkrijgbaar in een CE- en EE-smaak, waarbij de eerste zonder kosten als open source te gebruiken is. De enterprisesmaak voegt ondersteuning van verschillende nosql-databases toe, zoals MongoDB, Apache Cassandra en Apache Hive, en bevat verder extra plug-ins en jdbc-drivers. De changelog voor deze uitgave ziet er als volgt uit:
tweakers techniek
Private Internet Access 2.7.0 13 uur
Versie 2.7.0 van Private Internet Access is enkele dagen geleden uitgekomen. PIA is een betaalde vpn-dienst met clients voor Windows, macOS, Linux, Android en iOS. Daarnaast is er een browserextensie voor Google Chrome. PIA heeft een groot aantal servers in 77 landen, waaronder in Nederland. Afhankelijk van het gekozen abonnement kost de dienst tussen de 2,50 en 9,29 euro per maand en voor aanschaf kan het dertig dagen gratis worden getest. Sinds versie 2.0 kan er ook voor WireGuard worden gekozen om de verbinding op te zetten. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Changes in version 2.7.0:
tweakers techniek
Audi e-tron GT - Sportieve e-coupé met innovatieve 800V-accu 18 uur
De Audi e-tron gebruikt hetzelfde platform als de Porsche Taycan, met dezelfde 800V-accu als een van de onderscheidende features.
tweakers techniek
Microsoft introduceert online AR- en VR-ontwikkelaarsplatform Mesh 21 uur
Microsoft heeft Mesh geïntroduceerd, een online platform waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen maken voor voornamelijk AR- en VR-headsets. Het gaat bij Mesh om applicaties waarbij meerdere mensen in dezelfde digitale omgeving samenwerken.
tweakers techniek
Microsoft werkt aan eind-tot-eindversleuteling voor Teams-gesprekken 21 uur
Microsoft wil het voor zakelijke Teams-gebruikers mogelijk maken om Teams-gesprekken eind-tot-eind te kunnen versleutelen. Nu zijn de gesprekken wel versleuteld, maar niet eind-tot-eind. Eerst moeten ongeplande een-op-eengesprekken de eind-tot-eindversleuteling krijgen.
tweakers techniek
Epic Games neemt Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic over 22 uur
Epic Games heeft de Tonic Games Group overgenomen, het moederbedrijf van onder meer Mediatonic. Mediatonic is de ontwikkelaar van Fall Guys: Ultimate Knockout. De ontwikkelaar zegt nu meer middelen te hebben om aan Fall Guys te kunnen werken.
tweakers techniek
Volvo toont elektrische suv C40 Recharge met 78kWh-accu en actieradius van 420km 22 uur
Volvo heeft de C40 Recharge geïntroduceerd, de eerste Volvo die alleen als volledig elektrische auto verkocht zal worden. De coupé-suv rijdt op het door Volvo en Geely ontwikkelde CMA-platform, net als de eerder uitgebrachte Volvo XC40 Recharge.
tweakers techniek

Samsung maakt variant van Odyssey G9-monitor met miniledbacklight 1 dag
Samsung gaat dit jaar een variant van zijn Odyssey G9-gamingmonitor uitbrengen met een miniledbacklight. Het gaat net als vorig jaar om een 49'-monitor met een 32:9-verhouding en een kromming van 1000R.
tweakers techniek
DJI brengt FPV-drone uit voor 1349 euro en toont optionele bewegingscontroller 1 dag
DJI heeft zijn eerste first person view-drone aangekondigd en richt daarmee op consumenten. De DJI FPV wordt geleverd als een complete set met bril en controller voor 1349 euro. Er is ook een optionele bewegingscontroller, die kost 149 euro.
tweakers techniek
Sony stopt met verkoop en verhuur van films via PlayStation Store 1 dag
Sony stopt per 31 augustus met het aanbieden van films en tv-series in zijn PlayStation Store. Volgens de fabrikant maken PlayStation-gebruikers veel gebruik van streamingdiensten. Het lijkt erop dat er weinig animo is voor het kopen en huren van films en series.
tweakers techniek
Aliens: Fireteam is coöperatieve survivalshooter voor pc en consoles 1 dag
Ontwikkelaar Cold Iron heeft Aliens: Fireteam aangekondigd. Het is een coöperatieve survivalshooter met een derdepersoonsperspectief, die in de zomer zal uitkomen voor de pc en Xbox- en PlayStation-consoles.
tweakers techniek
Storing Belastingdienst is na een dag nog niet over en oorzaak is onbekend 1 dag
De storing bij Mijn Belastingdienst, waardoor mensen die belastingaangifte willen doen problemen kunnen ondervinden met inloggen, duurt voort. Volgens de Belastingdienst is de oorzaak nog niet bekend, maar komt het niet door overbelasting.
tweakers techniek
Glary Utilities 5.161 1 dag
Glary Utilities is een verzameling tools die een Windows-computer in goede conditie proberen te houden. Zo zijn er tools die de harde schijf van overbodige rommel ontdoen, kan het register worden opgeschoond en kunnen er diverse optimalisaties worden uitgevoerd. Ook wordt de privacy in de gaten gehouden, kunnen dubbele bestanden worden gevonden en kunnen per ongeluk verwijderde bestanden worden teruggehaald. Verder kan het programma informatie geven over de hardware en de lopende processen, waarbij het ook aangeeft of een proces veilig is of niet. Het programma is onder andere in het Nederlands te gebruiken en heeft naast de gratis versie voor thuisgebruikers ook een betaalde variant. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
tweakers techniek
Syncthing 1.14.0 1 dag
Versie 1.14.0 van Syncthing is uitgekomen. Syncthing is een opensourceprogramma waarmee bestanden tussen twee computers kunnen worden gesynchroniseerd. Dit gebeurt net als bij Resilio, voorheen bekend onder de naam BitTorrent Sync, zonder dat er een centrale server tussen zit, zoals dat wel het geval is bij opslagdiensten als bijvoorbeeld Dropbox, Google Drive, OneDrive en iCloud. De software is onder meer beschikbaar voor Windows, Linux, macOS en Android. Ook zijn er packages voor Synology en Qnap. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: Syncthing 1.14.0 This release adds configurable device and folder defaults. The output format of the /rest/db/browse endpoint has changed. Bugfixes:
tweakers techniek
Micron brengt 4TB-versie van externe Crucial X6-ssd uit voor 495 euro 1 dag
Micron brengt twee nieuwe varianten van zijn externe Crucial X6-ssd's met USB-C-aansluiting uit. Er komt een 4TB-model en een uitvoering met 500GB. Vorig jaar verschenen al versies met een opslagcapaciteit van 1TB en 2TB.
tweakers techniek
Adviescommissie: te weinig sites bij overheid gebruiken IPv6 om doel te halen 1 dag
Alle Nederlandse overheidswebsites en e-maildomeinen moeten voor het einde van het jaar bereikbaar zijn met IPv6. Dat doel lijkt niet te worden gehaald, waarschuwt adviescommissie Forum Standaardisatie.
tweakers techniek

Google test ingeven tekstcommando's in Chrome 1 dag
Google is begonnen met het testen van Commander, een functie in Chrome om tekstcommando's in te geven in een aparte interface. Daarmee kunnen gebruikers functies snel activeren, of een Google Docs-, Sheets- of Meet-pagina openen.
tweakers techniek
Ontwikkelaar: uitgever Nacon heeft onze game gekraakt en op Steam gezet 1 dag
De Oekraïense ontwikkelaar Frogwares zegt dat uitgever Nacon zijn game The Sinking City heeft gekraakt en illegaal op Steam heeft uitgebracht. De twee partijen hadden eerder een overeenkomst, maar die is opgezegd. De bedrijven hebben al langer onenigheid.
tweakers techniek
Samsung zet twee onaangekondigde smartphones op lijst voor maandelijkse updates 1 dag
Samsung heeft twee onaangekondigde telefoons op de lijst gezet van modellen die maandelijks updates zullen krijgen. Doorgaans komen telefoons pas na de release op de lijst te staan. Het gaat om de Galaxy A52 5G en de Xcover 5.
tweakers techniek
Code Google TV-app voor Android wijst op komst afstandsbedieningfunctie 1 dag
De code van de nieuwe versie van de Google TV-app voor Android wijst erop dat gebruikers hun telefoon daarmee kunnen verbinden aan hun tv en zo de app als afstandsbediening kunnen gebruiken. Die functie zit er nu nog niet in.
tweakers techniek
Zoom 5.5.4 1 dag
Versie 5.5.4 van de videoconferencingsoftware Zoom is uitgekomen. Dit programma maakt het mogelijk om onder meer onlinevergaderingen, conferenties en colleges bij te wonen. Het is verkrijgbaar voor de meest gangbare besturingssystemen en is beschikbaar in een gratis en betaalde uitvoering met meer mogelijkheden. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New and enhanced features
tweakers techniek
Xiaomi voorziet opvolgers van zijn meest geleverde smartphones van oledschermen 1 dag
Xiaomi gaat zijn Redmi Note-telefoons voorzien van oledschermen, zo heeft een topman bekendgemaakt. De Redmi Note 9 Pro van vorig jaar behoorde tot de top tien van meest geleverde telefoons ter wereld.
tweakers techniek
TikTok richt Europese adviesraad voor contentmoderatie op met Nederlands lid 1 dag
Video-app TikTok heeft een Europese adviesraad opgericht die het bedrijf moet helpen met beslissingen rond contentmoderatie binnen de EU. Een van de negen leden is een Nederlands bestuurslid van de Blijf Groep, een non-profit gericht tegen huiselijk geweld.
tweakers techniek
Volvo verkoopt vanaf 2030 alleen volledig elektrische auto's en alleen online 1 dag
Volvo zegt vanaf 2030 enkel nog volledig elektrische auto's te willen verkopen en aanschaf is dan alleen online mogelijk. In 2025 moet de helft van de verkochte modellen al volledig elektrisch zijn. De andere helft bestaat dan uit hybride modellen.
tweakers techniek
WhatsApp laat gebruikers als test in drie landen stickerpacks importeren 1 dag
WhatsApp is begonnen met een test om gebruikers stickerpacks te laten importeren. Dat is mogelijk in drie landen en Benelux-landen zitten daar niet bij. Het is onbekend of en wanneer de functie beschikbaar komt in Nederland of België.
tweakers techniek

Intel brengt 670p-ssd's met 144-laags qlc-nandgeheugen uit 1 dag
Intel is begonnen met de verkoop van zijn 670p-ssd's. Het gaat om M.2-NVMe-ssd's met capaciteiten van 512GB, 1TB en 2TB, die gebruikmaken van qlc-nandgeheugen dat uit 144 lagen bestaat. Volgens reviews presteren de ssd's goed, maar zijn ze te duur.
tweakers techniek
Ministerie: gebruik Google in onderwijs levert privacyrisico's op 1 dag
Het gebruik van Google Workspace for Education brengt privacyrisico's met zich mee, blijkt uit onderzoek van het onderdeel van het ministerie van Justitie dat overeenkomsten sluit met cloud-bedrijven. Er zijn nog acht privacyproblemen na gesprekken met Google.
tweakers techniek
Intel stopt met Performance Tuning Protection Plan voor overklokgarantie 1 dag
Intel stopt met zijn Performance Tuning Protection Plan. Intel begon in 2012 met dat programma, dat kopers recht geeft op een eenmalige vervanging bij een defect als het gevolg van overklokken. Volgens Intel is er weinig vraag naar.
tweakers techniek
Tweakers Developers Summit 2021: vier dagen lang digitale diepgang 1 dag
We zijn blij én trots dat we kunnen melden dat de Tweakers Developers Summit 2021 ondanks de huidige coronacrisis toch doorgaat. Weliswaar vindt het event dit jaar volledig online plaats, maar dat mag de pret zeker niet drukken. Sterker nog, deze editie duurt maar liefst vier dagen! Hieronder lees je waarom je bij deze bijzondere online conferentie aanwezig wil zijn.
tweakers techniek
ARCore op Android kan tweede camera gaan gebruiken voor diepte-informatie 1 dag
ARCore op Android kan voortaan informatie van meerdere camera's combineren om een betere dieptekaart te maken. Dat was tot nu toe niet mogelijk. De eerste telefoons die dat kunnen, zijn de Pixel 4 en 4XL uit 2019.
tweakers techniek

Pagina's