Nieuws

3592 nieuwsberichten gevonden
'Call of Duty: Black Ops 5 komt in 2020 uit en wordt gemaakt door Treyarch' 3 uur
Activision zou voor 2020 hebben gekozen voor Treyarch voor de ontwikkeling van een nieuwe Call of Duty-game, waarbij volgens de geruchten Black Ops 5 op de planning zou staan. De beslissing valt op omdat aanvankelijk een andere studio de Call of Duty-game zou ontwikkelen.
tweakers techniek
'Bug Linksys-routers maakt inzien verbindingen met andere apparaten mogelijk' 5 uur
Een groot aantal routers van Linksys zou niet goed beveiligd zijn waardoor buitenstaanders gemakkelijk online kunnen uitlezen met welke apparaten zij verbonden zijn. Linksys zelf stelt echter dat het de kwetsbaarheid niet kan reproduceren.
tweakers techniek
Google scant aankopen in Gmail en houdt deze bij op webpagina 6 uur
Google blijkt bij te houden wat gebruikers kopen door e-mails te scannen en aankopen onder te brengen op een aparte webpagina. Deze is weliswaar alleen in te zien door de gebruiker, maar de gegevens lijken verzameld te worden zonder goedkeuring van de gebruiker.
tweakers techniek
EU wil individuen die computersystemen hacken sneller kunnen straffen 8 uur
De Europese Unie heeft nieuwe regels aangenomen waarbij het individuen die zich bezighouden met digitale aanvallen sneller wil kunnen straffen. Daarbij kunnen onder andere bankrekeningen worden bevroren. De maatregelen komen kort voor de Europese verkiezingen plaatsvinden.
tweakers techniek
Pi-hole 4.3 9 uur
Versie 4.3 van Pi-hole is uitgekomen. Pi-hole is een advertising-aware dns- en webserver bedoeld om te draaien op een Raspberry Pi in het netwerk. Als op de router naar Pi-hole wordt verwezen voor dns-afhandelingen, zullen alle apparaten binnen het netwerk er automatisch gebruik van maken zonder dat er instellingen moeten worden aangepast. Vervolgens worden advertenties niet meer opgehaald, waardoor pagina's sneller laden. In potentie kan er ook malware mee buiten de deur worden gehouden. Voor meer informatie verwijzen we jullie door naar de uitleg en video's op deze pagina, of deze handleiding van Tweaker jpgview. In deze uitgave zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht: New
tweakers techniek
Beveiligingslekken in Intels cpu's - Is dit het einde van Hyper-Threading? 10 uur
Er zit opnieuw een groot lek in cpu's van Intel. Die zijn moeilijk te voorkomen, vooral omdat ze door Hyper-Threading zijn uit te buiten. Is dit het einde van de veelbelovende technologie?
tweakers techniek
Smart Defrag 6.2.5 19 uur
IObit heeft versie 6.2.5 van Smart Defrag uitgebracht. Met dit gratis programma kunnen de bestanden op de harde schijf worden gedefragmenteerd, wat een gunstige invloed op de prestaties van het systeem kan hebben. Hierbij kijkt Smart Defrag naar welke bestanden vaak worden geopend en welke tijdens het booten van de computer worden gestart, om daaraan dan prioriteit te geven. Defragmenteren levert doorgaans prestatiewinst op bij een traditionele harde schijf, bij ssd's is het echter minder zinvol. Net als de andere gratis tools van IObit, attendeert dit programma af en toe op het betaalde Advanced SystemCare. De changelog van de afgelopen paar versies ziet er als volgt uit: Smart Defrag 6.2.5 (6.2.5.128) :
tweakers techniek
MKVToolNix 34.0.0 1 dag
Moritz Bunkus heeft versie 34 van MKVToolNix uitgebracht. Met dit opensourceprogramma kunnen matroska-bestanden bekeken, bewerkt en worden geconverteerd. Zo kunnen geluidssporen en ondertiteling worden toegevoegd, verwijderd of juist als standaard worden ingesteld. MKVToolNix is een verzameling afzonderlijke commandline-tools, maar er wordt ook een grafische gebruikersinterface meegeleverd. Downloads zijn beschikbaar voor Windows, diverse Linux-distributies en macOS. In deze uitgave zijn de volgende drie problemen verholpen: Bug fixes
tweakers techniek
Spotify test spraakgestuurde accessoire voor in de auto 1 dag
Spotify heeft met Car Thing een accessoire voor in de auto gebouwd. Een select groepje Premium-gebruikers mag de hardware testen, waarmee het mogelijk is om met spraakcommando's de Spotify-app instructies te geven.
tweakers techniek

Chinees ruimtevoertuig vindt waarschijnlijk mineralen van de maanmantel 1 dag
De Chinese lander die maanden geleden op de maan landde, heeft waarschijnlijk mineralen gevonden die afkomstig zijn van de mantel van de maan. Het Chang'e-4-voertuig landde op de donkere kant van de maan, in een inslagkrater, waar vervolgens onderzoek is gedaan.
tweakers techniek
Kabinet wil macht grote techbedrijven in Europees verband aanpakken 1 dag
De Nederlandse overheid wil dat grote techbedrijven strenger aangepakt worden om zo hun dominante positie in te perken. Daarvoor moeten binnen de Europese Unie maatregelen genomen worden, en daarvoor zouden al gesprekken gaande zijn.
tweakers techniek
Facebook richt Zwitsers bedrijf op voor cryptovaluta 1 dag
Facebook heeft in Zwitserland een nieuw bedrijf aangemeld dat gericht is op financiële technologie. Waarschijnlijk is het bedrijf bedoeld voor de verdere ontwikkeling van stablecoin, Facebooks eigen cryptomunt.
tweakers techniek
Europese Commissie wil dat techbedrijven meer doen tegen nepnieuws 1 dag
De Europese Commissie heeft grote techbedrijven een reprimande gegeven, omdat ze niet genoeg doen om nepnieuws tegen te gaan. Alhoewel grote techbedrijven zoals Google, Facebook en Twitter beloofd hebben nepnieuws aan te pakken, blijkt hier in de praktijk nog maar weinig van.
tweakers techniek
WinUAE 4.2.1 1 dag
Versie 4.2.1 van WinUAE is uitgekomen. Deze Windows-port van de UAE Amiga-emulator is in staat om een Commodore Amiga perfect te emuleren. Alle modellen, vanaf de allereerste Amiga 1000 tot en met de Amiga 4000, worden ondersteund. Hou er wel rekening mee dat WinUAE wordt geleverd zonder kickstart, bij wijze van spreken het bios/de firmware van een Amiga, of andere software. Meer informatie kan op het supportforum worden gevonden. WinUAE draait op Windows XP en hoger, en de download is nog geen 10MB groot. Voor een kickstart en programma's is Amiga Forever een mogelijke oplossing, met prijzen vanaf 10 euro. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: 4.2.0 bugs fixed:
tweakers techniek
Android Q Bèta 3 - Van navigatiebalk naar gebarenbesturing 1 dag
In deze preview vertellen we je wat onder en boven de motorkap allemaal nieuw is in de derde bèta van Android Q en hoe de nieuwe bediening in de praktijk bevalt.
tweakers techniek
Tesla brengt software-update uit om te voldoen aan Europese regelgeving 1 dag
Tesla heeft een software-update uitgebracht waarmee de Model S en Model X beter voldoen aan Europese regelgeving. De update is specifiek gericht op hoe de automatische piloot werkt.
tweakers techniek
LG ontwikkelt chip voor kunstmatige intelligentie in huishoudelijke apparaten 1 dag
LG heeft een eigen chip voor kunstmatige intelligentie ontwikkeld. Veel details over de cpu zijn er nog niet bekend, maar LG wil de processor gebruiken om slimme huishoudelijke apparaten aan te sturen.
tweakers techniek
Afbeeldingen MSI X570 Gaming Pro Carbon- en Plus voor AMD Ryzen 3000 lekken uit 1 dag
Er zijn nieuwe afbeeldingen uitgelekt van MSI's X570-gamingmoederborden. Het gaat om de X570 Gaming Pro Carbon en de X570 Gaming Plus. Beide moederborden hebben een ventilator aan boord en een dubbel PCIe x16-slot.
tweakers techniek

Ontwikkelaars halen Vampire en Oxygen Not Included uit Epic Store voor mega sale 1 dag
Twee ontwikkelaars hebben hun games uit de Epic Store gehaald vanwege de mega-sale die tot volgende maand plaatsvindt. Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2 en Oxygen Not Included zijn verdwenen uit de digitale gamewinkel omdat de ontwikkelaars niet mee wilden doen aan de uitverkoop.
tweakers techniek
LanSweeper 7.1.11.5 1 dag
Om de apparaten in je netwerk in kaart te brengen, kun je gebruikmaken van Lansweeper. Dit programma installeert zich op een Windows-server met IIS en een sql-database, en is in staat om de aanwezige software en hardware te inventariseren in het netwerk zonder daarvoor op elke computer een clientprogramma te installeren. Alle informatie is vervolgens via een webinterface te raadplegen. Lansweeper is beschikbaar als freeware voor kleine omgevingen en voor grotere omgevingen zal betaald moeten worden. De ontwikkelaar heeft 2019 voorjaarsupdate uitgebracht. Uitgebreide informatie daarover kan op deze pagina worden gevonden, dit zijn in het kort de belangrijkste veranderingen: In short, the 2019 spring release includes the following features:
tweakers techniek
Hackers vragen losgeld voor gijzelen 12.000 openbare MongoDB-databases 1 dag
Hackers hebben in de afgelopen drie weken ruim 12.000 MongoDB-databases verwijderd van internet. De eigenaren ervan worden afgeperst om geld te betalen om de databases terug te krijgen.
tweakers techniek
WinNc 8.6.0.0 1 dag
Dunes MultiMedia heeft versie 8.6.0.0 van WinNc uitgebracht. Dit bestandsbeheerprogramma is, zoals de naam al probeert aan te geven, een kloon van het aloude Norton Commander. Het kan worden gebruikt als alternatief voor Windows Verkenner en moet concurreren met programma's als Total Commander, Altap Salamander en Directory Opus. Een licentie kost nu met de lentekorting drie tientjes. In deze uitgave zijn de volgende verbeteringen aangebracht: Changes in version 8.6.0.0:
tweakers techniek
Minecraft viert zijn tiende verjaardag 1 dag
Minecraft viert op vrijdag zijn tiende verjaardag. In een decennium explodeerde de game in verkoopcijfers en bracht de verkoop in 2014 2,5 miljard dollar op. Maar waar begon de populaire sandbox-game? En welke veranderingen zijn er door de jaren heen geweest?
tweakers techniek
Microsoft kondigt ar-variant van Minecraft voor smartphones aan 1 dag
Microsoft heeft de free-to-play game Minecraft Earth aangekondigd, een ar-spin-off van de game. Spelers kunnen met hun smartphone Minecraft-bouwsels in de echte wereld plaatsen, zowel alleen als in co-op. Ook wordt Minecraft Earth bevolkt door nieuwe en bekende wezentjes.
tweakers techniek
92 gemeenten krijgen EU-beurs van 15.000 euro voor gratis wifihotspots 2 dagen
Vijftien Nederlandse gemeenten krijgen van de Europese Unie een beurs van 15.000 euro om wifihotspots op openbare plekken op te zetten. In België zijn dat 77 gemeenten. Dat gebeurt in het kader van het Wifi4EU-initiatief.
tweakers techniek
Pc-versie Heavy Rain komt eind juni uit en Detroit: Become Human in de herfst 2 dagen
Quantic Dream heeft de verschijningsdata van de pc-versies van zijn games bekendgemaakt. Heavy Rain komt op 24 juni uit, Beyond: Two Souls volgt op 22 juli en ergens in de herfst volgt Detroit: Become Human. De games krijgen allemaal een demo.
tweakers techniek
Ingenieur en studenten maken robot die fysiek terugslaat bij virtualrealitygame 2 dagen
YouTuber en robotica-ingenieur James Bruton heeft samen met studenten aan de universiteit van Porthsmouth een robot gebouwd die, als je het doelwit raakt in de bijbehorende vr-game, terugslaat in het echte leven.
tweakers techniek

​Kom naar het AV Festival en test de HP ZBook Studio x360 en HP Z4 2 dagen
De Tweakers-community bruist van de kennis over en passie voor tech, en dat wordt onderling en op fora niet onder stoelen of banken gestoken. Natuurlijk h​​eeft iedereen zijn of haar voorkeuren en zelfs vooroordelen. Een veelgehoorde misvatting is bijvoorbeeld dat creatievelingen per definitie met Apple-producten werken.
tweakers techniek
ING maakt Bankieren-app voor iOS geschikt voor Apple Pay 2 dagen
ING heeft ondersteuning voor Wallet toegevoegd in zijn Bankieren-app voor iOS. Daarmee is de app nu klaar voor de komst van Apple Pay. De bank maakte begin deze maand bekend dat de betaaldienst naar Nederland komt, maar wanneer is nog niet duidelijk.
tweakers techniek
Visual Studio Code 1.34.0 2 dagen
Visual Studio Code is een opensourcecode-editor met ondersteuning voor IntelliSense, debugging, Git en code snippets. Ondersteuning voor de gangbare script- en programmeertalen is aanwezig en het kan daarnaast via extensies uitgebreid worden. Microsoft heeft versie 1.34 uitgebracht en hierin zijn de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:
tweakers techniek
Spelers hebben twee miljard dollar uitgegeven in mobiele battle-royalegames 2 dagen
Sinds de opkomst van gratis battle-royalegames op smartphones hebben spelers er wereldwijd ruim twee miljard dollar aan uitgegeven. Dat becijferen analisten van Sensor Tower. Dergelijke games bestaan minder dan twee jaar.
tweakers techniek
Google Home Hub werkt in het Nederlands 2 dagen
De Google Home Hub, die eind deze maand in Nederland uitkomt als de Google Nest Hub, heeft ondersteuning voor de Nederlandse taal gekregen. Gebruikers melden dat ze in het Nederlands vragen kunnen stellen en opdrachten kunnen geven.
tweakers techniek
Zweeds bedrijf test zelfrijdende vrachtwagen op openbare weg 2 dagen
In Zweden is Einride begonnen met het testen van zijn zelfrijdende vrachtwagen op de openbare weg. De elektrisch aangedreven Einride T-Pod truck werkt in de stad Jönköping dagelijks een aantal korte ritten af op een lage snelheid in een industriezone.
tweakers techniek
Testversie Mozilla Fenix-browser is beschikbaar in de Google Play Store 2 dagen
Mozilla heeft een previewversie van zijn Fenix-browser beschikbaar gemaakt in de Google Play Store. De app heet Firefox Preview en is bedoeld voor testdoeleinden. Wie ermee aan de slag wil dient zich eerst te registreren voor het testprogramma.
tweakers techniek
Consumentenbond wil dat toezichthouders optreden tegen AliExpress 2 dagen
De voorwaarden van de Chinese marktplaats AliExpress zijn in strijd met Europese consumentenregels, zeggen zes Europese consumentenorganisaties. Zij vinden dat toezichthouders zoals de Autoriteit Consument & Markt moeten optreden.
tweakers techniek
Gerucht: HP Enterprise wil supercomputermaker Cray overnemen 2 dagen
Hewlett Packard Enterprise zou in gesprek zijn met supercomputermaker Cray voor een overname. Mogelijk wordt de deal nog deze week aangekondigd. Als het doorgaat wordt het waarschijnlijk HPE's grootste overname sinds de beursgang in 2015.
tweakers techniek

Bethesda verwijdert Denuvo-drm uit Rage 2 2 dagen
Bethesda heeft twee dagen na de release de Denuvo-drm uit Rage 2 verwijderd. De ontwikkelaars zeggen een 'aantal' verzoeken te hebben gehad om dat te doen. Eerder bleek al dat de versie die Bethesda via zijn eigen launcher verkoopt geen Denuvo heeft.
tweakers techniek
Metro Exodus krijgt twee verhaaluitbreidingen 2 dagen
Ontwikkelaar 4AGames geeft details over de verhaaluitbreidingen die Metro Exodus krijgt. In de zomer verschijnt The Two Colonels en begin 2020 komt Sam's Story uit. De eerste uitbreiding bevat lineaire levels, de tweede een sandboxomgeving.
tweakers techniek
Boeing heeft software-update voor antiovertreksysteem 737 Max gereed 2 dagen
Volgens Boeing is de software-update voor het antiovertreksysteem van de 737 Max gereed. De vliegtuigbouwer heeft tests uitgevoerd en is nu in afwachting van definitieve goedkeuring van de Federal Aviation Administration.
tweakers techniek
Rage 2 - Weet belofte niet helemaal in te lossen 2 dagen
Rage was een game die veel potentie had, maar de verwachtingen niet helemaal waarmaakte. Met Avalanche en id Software beschikt Rage 2 over prima ontwikkelaars. Toch valt de game een beetje in hetzelfde straatje.
tweakers techniek
PacketFence 9.0.0 2 dagen
Voor het beveiligen van een netwerkomgeving kan onder andere een nac-systeem worden ingezet. Hiermee kunnen, op basis van vooraf ingestelde policies, automatisch netwerkapparaten worden geblokkeerd als zich een ongewenste situatie voordoet. Denk daarbij aan onbekende netwerkapparaten van bezoekers, een worm die zich probeert te verspreiden of een geautoriseerd apparaat dat via een bootflop of live-cd van een ander besturingssysteem is voorzien. PacketFence is zo'n nac-systeem, met ondersteuning voor 802.1x, Fingerbank en vlan isolation, waarmee een netwerkapparaat na analyse in het juiste vlan kan worden geplaatst. De ontwikkelaars hebben versie 9.0.0 uitgebracht. New Features
tweakers techniek
.Net Core 2.2.5 / 2.1.11 / 1.1.14 / 1.0.16 2 dagen
Microsoft heeft .Net Core versies 2.2.5, 2.1.11, 1.1.14 en 1.0.16 uitgegeven. Dit is een modulair platform voor het maken van webapplicaties en services die draaien op Linux, macOS en Windows. Het maakt natuurlijk gebruik van .Net en je kunt het vergelijken met Node.js of Go. Het geheel wordt onder een mix van MIT-, Apache 2- en CC BY 4.0-licenties uitgegeven. Deze uitgaven zijn voorzien van de volgende aankondiging op het .Net Blog: .NET Core May 2019 Updates – 1.0.16, 1.1.14, 2.1.11 and 2.2.5 Today, we are releasing the .NET Core May 2019 Update. These updates contain security and reliability fixes. See the individual release notes for details on updated packages. NOTE: If you are a Visual Studio user, there are MSBuild version requirements so use only the .NET Core SDK supported for each Visual Studio version. Information needed to make this choice will be seen on the download page. If you use other development environments, we recommend using the latest SDK release.
tweakers techniek
Google schrapt plan om Windows of Linux te kunnen booten op Chromebooks 2 dagen
Uit opmerkingen en code bij het Chromium-project valt op te maken dat Google de stekker heeft getrokken uit Project Campfire. Uit eerdere commits leek op te maken dat dit project dualbootopties voor Chrome OS als doel had.
tweakers techniek
Asus kondigt ZenFone 6 met klapcamera en accu van 5000mAh aan 2 dagen
Asus heeft donderdag de ZenFone 6 aangekondigd. De smartphone heeft een opvallende module met camera's die omhoog te klappen is. De accucapaciteit van de ZenFone 6 is een relatief riante 5000mAh.
tweakers techniek
Sony en Microsoft willen samenwerken rond gamestreaming 2 dagen
Sony en Microsoft zijn van plan samen te werken op meerdere gebieden rond gaminginfrastructuur, halfgeleiders en kunstmatige intelligentie. Onder andere wil Sony van Microsofts Azure-dienst gebruikmaken voor gamestreams.
tweakers techniek

Tesla geeft accusoftware update na brand Model S 2 dagen
Tesla is begonnen met een over-the-air update voor de accusoftware van de Model S en Model X. De update moet voor meer veiligheid en betere levensduur van de accu zorgen. De update komt na branden van Model S-modellen.
tweakers techniek
Google: bestaande Works with Nest-verbindingen blijven werken na augustus 2 dagen
Bestaande verbindingen tussen Nest-producten en diensten van externe ontwikkelaars blijven vanaf 31 augustus toch functioneren, heeft Google bekendgemaakt. Nieuwe functies via het Google Account komen niet beschikbaar voor wie zijn Nest-account blijft gebruiken.
tweakers techniek
Microsoft voegt nieuwe functionaliteit aan Paint toe 2 dagen
Microsoft geeft de klassieke Paint-applicatie in Windows nieuwe toegankelijkheidsfuncties. Het tekenprogramma krijgt bij het verschijnen van de Windows 10 May 2019 Update uitgebreidere ondersteuning voor toetsebordinput en schermlezers.
tweakers techniek
Internationale opsporingsdiensten ontmantelen netwerk achter GozNym-bankmalware 3 dagen
Opsporingsdiensten uit verschillende Europese landen hebben een bende malwareverspreiders aangepakt. De groep gebruikte de GozNym-banktrojan om meer dan honderd miljoen dollar te stelen van meer dan 41.000 slachtoffers. De malware trof vooral bedrijven en banken.
tweakers techniek
Gerucht: providers testen aangepaste versie Samsung Galaxy Fold 3 dagen
Providers in Zuid-Korea zouden begonnen zijn met het testen van een aangepaste versie van de Samsung Galaxy Fold. De plastic beschermlaag loopt door tot onder de opstaande rand en de openingen bij het scharnier zouden kleiner zijn.
tweakers techniek

Pagina's