Nieuws

78 nieuwsberichten gevonden
Ssd kopen: Waar moet je op letten? 2 maanden
Het staat niet ter discussie dat de komst van de ssd de grootste impact heeft gehad op het snelheidsgevoel van computers en laptops. Stel, je wil ook een ssd kopen. Wat zijn dan belangrijke eigenschappen om op te letten?
pcmweb consument
De beste atx-behuizingen vergeleken 2 maanden
De juiste behuizing kiezen valt niet mee. In de praktijk blijkt dat simpelweg afgaan op de foto’s van de fabrikant vrij riskant is en daarom helpen we je graag op weg. Wij haalden van zeven fabrikanten verschillende modellen in huis, om te achterhalen wat de beste atx-behuizingen van het moment zijn.
pcmweb consument
Eigen geheugenkaarten maken: een nieuwe trend? 2 maanden
Is het een trend om eigen geheugenkaarten te gaan ontwikkelen? Huawei heeft vorig jaar, toen de Mate 20-serie werd aankondigd, de wenkbrauwen doen fronzen door ook meteen een eigen geheugenkaart bij te presenteren. Het gaat om de NM-kaart, waarvoor de micro-sd plaats moet maken. Is dit een nieuwe trend in de smartphone-industrie, of blijft Huawei hierin waarschijnlijk alleen?
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: Alles wat je moet weten over PSD2 2 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument
Draadbreuk: Beste netwerktips- en tools van februari 2 maanden
Op netwerkgebied komen er iedere maand handige tools bij en met de juiste tips ontdek je mogelijkheden die je eerder nog niet voor mogelijk hield. In deze maandelijkse rubriek praten we je daarover bij. Netwerkbeheerders, opgelet!
pcmweb consument
Dag afstandsbediening: besturen we straks allemaal onze televisies met onze smartphone? 2 maanden
Komt er binnenkort een dag waarop televisies niet meer standaard worden voorzien van een afstandsbediening? Het lijkt er niet op, maar er zijn wel grote ontwikkelingen op dit gebied. Is zo’n afstandsbediening nog wel nodig, nu we praktisch altijd een smartphone met infraroodtechnologie bij ons dragen?
pcmweb consument
Welke Linux-versie past het beste bij jou? 2 maanden
Linux komt in zoveel verschillende smaken, dat je al snel niet meer weet waar je moet beginnen. Dat is zonde, want de kracht van Linux is juist dat het veel te bieden heeft voor ieder type gebruiker of pc. Welke Linux-versie past het beste bij jou? Daar kom je in dit artikel achter.
pcmweb consument
Harde schijf controleren met All-in One System Rescue Toolkit 2 maanden
De harde schijf of de ssd zijn misschien wel de meest kritische onderdelen in de pc. Niet alleen omdat de harde schijf nog bewegende delen bevat en daarmee bovengemiddeld gevoelig is voor een storing, maar meer nog omdat er waardevolle gegevens op bewaard worden. Je harde schijf controleren kan als volgt.
pcmweb consument
Wat verandert er met de PSD2 (richtlijn voor banken) 2 maanden
Altijd al een eigen bank willen oprichten? Dat wordt een stuk makkelijker nu PSD2 is ingevoerd! Maar de nieuwe 'richtlijn voor banken' is ook een groot privacyrisico. PSD2 heeft zowel voor- als nadelen, en net zoveel voor- als tegenstanders.
pcmweb consument

Tegen muren aanlopen: alles over Harvard's bugbot 2 maanden
Als robotbouwer loop je vaak tegen een muur op. Het is erg moeilijk om een robot te laten wandelen, laat staan te springen. De robot van Harvard kan dit alles en meer: HAMR kan letterlijk tegen muren oplopen.
pcmweb consument
Cpu testen en geheugen controleren bij pc-problemen 2 maanden
De processor en het geheugen vormen samen het hart van de pc. In de loop der jaren zijn beide steeds complexer geworden met steeds kleinere transitoren, steeds meer functies en steeds hogere snelheden. Maar functioneren ze je in jouw pc wel voldoende? Je cpu testen en geheugen controleren doe je zo.
pcmweb consument
Waarom we nog niet overal glasvezel hebben 2 maanden
Waarom kun je niet overal in Nederland snel internet (glasvezel) ontvangen in huis? Zelfs als je in het drukke Amsterdam woont, hoef je niet per se het snelste internet bij je provider te kunnen afnemen. Hoewel er op een heleboel plekken wel glasvezel in de grond ligt, kan het compleet “verglazen” van Nederland nog wel even duren.
pcmweb consument
Systeemanalyse met All-in One System Rescue Toolkit 3 maanden
Computerproblemen opsporen bij een pc die niet van jezelf is en je dus niet van binnen en buiten kent. De software All-in One System Rescue Toolkit helpt bij het maken van een systeemanalyse. Hier leggen we uit hoe.
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: Hoe reëel zijn downloadboetes? 3 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument
Nas-schijf vervangen? Hier moet je op letten 3 maanden
Een nas-schijf vervangen doe je op twee momenten, als alle schijven vol zijn of als een schijf defect is. In beide gevallen moet je beseffen dat een harde schijf in een nas onderdeel is van een complex opslagsysteem. Zomaar een schijf eruit halen en een andere erin, is geen goed idee. Lees hier waar je op moet letten.
pcmweb consument
Hoe zit het met auteursrecht op gifjes? 3 maanden
Inmiddels weet iedereen met een website of blog het wel: je kunt niet zomaar foto’s gemaakt door andere mensen gebruiken op je site. Soms kiezen mensen dan voor gifjes om hun artikelen vorm te geven, zeker als dat bijvoorbeeld over bekende films gaat. Maar is dat wel toegestaan? Wat zijn de regels omtrent gif auteursrecht?
pcmweb consument
Herstel-usb maken met All-in One System Rescue Toolkit 3 maanden
Een opstartbare cd met utilities voor diagnose, test en reparatie, is al jaren hét Zwitserse zakmes van de systeembeheerder. Nu echter steeds minder pc’s een cd- of dvd-speler hebben, ligt een usb-stick met dezelfde functionaliteit meer voor de hand. Lees hier hoe je een herstel-usb maakt met daarop de All-in One System Rescue Toolkit.
pcmweb consument
Online gokken in Nederland: mag dat? 3 maanden
Een online pokerspel kan leuk zijn qua spelelement, maar er is ook vaak geld mee gemoeid. En bij zaken waar geluk en geld een rol spelen, is vaak de overheid betrokken. Voor online gokken is het echter maar moeilijk er de vinger op te leggen, daarom werkt de overheid momenteel hard aan nieuwe wetten met betrekking tot online gokken.
pcmweb consument

Augmented reality aan tafel met FoodStory-app 3 maanden
Iedereen kan nu al op internet een restaurant uitzoeken, vaak al vooraf de menukaart bekijken en een maaltijd kiezen. FoodStory is een app die met behulp van augmented reality het eten in restaurants thuis alvast op tafel laat zien, zodat je alvast kunt zien wat je krijgt. We spraken een van de makers, Idriss Iziyi.
pcmweb consument
De beste gaming-headsets vergeleken 3 maanden
Een hoog draagcomfort is een must om urenlange sessies te garanderen. Bovendien speelt de geluidskwaliteit met eventuele surroundeffecten natuurlijk ook een belangrijke rol. In dit artikel hebben we enkele van de beste gaming-headsets met elkaar vergeleken.
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: De beste cloudopslagdienst voor jou 3 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument
Een goed internetsignaal overal in huis 3 maanden
Een goede internetverbinding is vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Van communicatieve en informatieve tot entertainmentdoeleinden, een stabiele wifiverbinding maakt het mogelijk. Hoe zorg je dat je verbinding tot in alle hoeken en gaten reikt en wanneer is het een goed idee om een wifi-extender te kopen? Dit artikel geeft een overzicht.
pcmweb consument
Raspberry Pi 3 Model B+ review 3 maanden
De Raspberry Pi 3 Model B+ is het nieuwste model van het inmiddels wereldberoemde minicomputertje. We haalden onze kabels en monitoren weer uit de kast en downloadden de meest recente versie van Raspbian voor deze Raspberry Pi 3 Model B+ review.
pcmweb consument
Hoe je dementie kunt bevechten met technologie 3 maanden
Ondanks decennia aan onderzoek is dementie nog steeds niet te genezen. Dat wil echter niet zeggen dat er niets te doen is om de persoon veilig te houden. Je kunt de persoon of zijn of haar spullen voorzien van een GPS-tracker, maar er is veel meer mogelijk. Deze technologie bestaat om dementerenden en hun zorgverleners te helpen.
pcmweb consument
Eigen arcadekast bouwen met Raspberry Pi 3 maanden
Ik zal vroeger als kind wat uren doorgebracht hebben op een tweedehands Commodore 64 en later m’n vaders desktop. Speciaal voor mijn dochters van 7 en 3 probeer ik met een zelfgebouwde arcademachine hen een zelfde soort ervaring te bieden. Een eigen arcadekast bouwen doe je zo.
pcmweb consument
5 Voorbodes dat de opvouwbare smartphone heel groot zal worden 3 maanden
Als er dit jaar iets ‘hot’ is, dan is het wel het opvouwbare beeldscherm. De tijd van prototypes is voorbij en de eerste modellen zijn onderweg naar de winkel. De techniek wordt als dermate vernieuwend gezien, dat het de manier waarop we werken helemaal kan veranderen en zelfs het einde zou kunnen betekenen van de notebook. Dit zijn de 5 belangrijkste ontwikkelingen…
pcmweb consument
Wat is een NM-geheugenkaart? 3 maanden
Kan je het opslaggeheugen van een smartphone uitbreiden dan gaat dit altijd via een micro-sd-kaartje. Huawei bracht daar met de Mate 20-serie verandering in en kiest voor de nieuwe NM-kaart, niet ontoevallig ontwikkeld door Huawei zelf. Op welke manieren verschillen micro sd en NM van elkaar?
pcmweb consument

De beste cloudopslag-diensten vergeleken 3 maanden
Om eenvoudig bestanden te kunnen delen of overal bij je gegevens te kunnen, is cloudopslag een goede optie. Ook kan het een ideale manier zijn om je kostbare bestanden te back-uppen. Maar welke aanbieder is de juiste? PCM zet de tien beste cloudopslag-diensten van dit moment op een rij.
pcmweb consument
Wat kun je als drone-eigenaar verwachten in 2019? 3 maanden
“Mag dat? Nee, natuurlijk mag dat niet! Blijf met uw drone minimaal 50 meter weg van een mensenmenigte! Veilig vliegen met drones, daar horen regels bij.” Al in 2016 kwam de Rijksoverheid met de radiospot over het vliegen met drones en de bijbehorende drone regels, maar in 2019 gaan er pas echt grote dingen veranderen voor drone-eigenaren.
pcmweb consument
Welke nieuwe energiebronnen kunnen worden aangeboord? 3 maanden
Gas raakt ooit op en kernenergie is niet de meest duurzame manier om onze huizen van stroom te voorzien. Dat weten we inmiddels, waardoor we al jaren gebruikmaken van wind-, water- en zonne-energie. Maar welke nieuwe energiebronnen kunnen we nog meer gebruiken?
pcmweb consument
Internet in de auto - ethernet schiet te hulp 3 maanden
Never change a winning team. Als oude technologie goed werkt, waarom zou je dat dan veranderen? Dat is wat steeds meer autofabrikanten geloven als het gaat om auto’s die ‘connected’ worden. Ethernet blijkt namelijk erg geschikt voor internet in de auto te zijn.
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: De uitdagingen voor 5G 3 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument
Samsung Gear Fit 2 Pro review 3 maanden
De Samsung Gear Fit2 Pro is een compacte en goedkopere variant van de horlogevormige Samsung SM-R600 Gear Sport. Wij droegen deze fitnessband enkele maanden rond de pols. Wat zijn de ervaringen na een tijd gebruik? Lees het in de Samsung Gear Fit2 Pro review.
pcmweb consument
Hoe tech ons kan beschermen tegen nepnieuws 3 maanden
Het is je vast weleens overkomen dat een vriend of familielid een berichtje van De Speld doorstuurde, denkende dat het echt was. Nu is de Speld satire, maar het internet staat wel degelijk vol met nepberichten die bedoeld zijn om serieus te worden genomen. Hoe kan technologie ons tegen nepnieuws beschermen?
pcmweb consument
Zijn fabrikanten verantwoordelijk voor schade door IoT-security? 3 maanden
Stel: je beveiligingscamera blijkt onveilige software te hebben waardoor de beelden van jouw huiskamer op internet te zien zijn. Kun je de fabrikant daar verantwoordelijk voor houden? We vragen vier experts op het gebied van IoT-security naar hun mening.
pcmweb consument
Wat er misging bij het Bloodhound SSC-project 3 maanden
De Bloodhound SSC moest de snelste auto ooit worden, maar dat is door gebrek aan financiën nog niet gelukt. Er is echter hoop voor het potloodvormige voertuig.
pcmweb consument

Nas kopen? Houd rekening met deze ontwikkelingen 3 maanden
Ook op het gebied van nas'en staan de ontwikkelingen niet stil. Iets om rekening mee te houden, wil je een nieuwe nas kopen. Een moderne nas is eigenlijk te beschouwen als een mini-server die je voor allerlei taken kunt inzetten.
pcmweb consument
Zo werkt end-to-end-encryptie met Signal Protocol 3 maanden
Het Signal Protocol voor end-to-end-encryptie is sterk in opmars. Onder meer WhatsApp, Facebook Messenger en Skype gebruiken het al voor het versleutelen van gesprekken. Hoe werkt het protocol en waarom is het zo veilig?
pcmweb consument
De voordelen van FreeNAS installeren op je zelfbouw-nas 3 maanden
Wie opensource-software voor een zelfbouw-nas zoekt, kan FreeNAS overwegen. Hiermee profiteer je van het robuuste bestandssysteem zfs, dat beschermt tegen bitrot en dat handige extra’s mogelijk maakt, zoals encryptie, compressie en snapshots. Een overzicht van de voordelen van FreeNAS installeren.
pcmweb consument
Universele app voor WhatsApp, Instagram en Facebook Messenger: waarom? 3 maanden
One app to rule them all. Als het op berichten versturen aankomt, dan heeft Facebook meerdere sterke merken. Niet alleen heeft het WhatsApp ingelijfd, maar ook Facebook heeft met Messenger een chatdienst en ook Instagram’s ingebouwde berichtenfunctie wint terrein. Het volgende doel lijkt om deze drie chat-applicaties samen te voegen in één ultieme messenger.
pcmweb consument
Waar wordt 5G voor gebruikt? 3 maanden
Waarschijnlijk kun je je nog goed herinneren dat je met de smartphone overstapte van 3G naar 4G. Laat je 4G je in de steek, dan moet je het af en toe weer doen met 3G. Vaak is het bizar hoe traag dat is geworden: hoe konden wij daar ooit zoveel gebruik van maken zonder frustratie? 4G is inmiddels de standaard, maar hoe lang duurt het nog voor we daarom lachen als we 5G hebben?
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: Op naar gedecentraliseerd internet 3 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument
Hoe phishing-mail steeds beter en stiekemer wordt 3 maanden
Het komt dagelijks voor dat medewerkers van bedrijven nietsvermoedend een e-mail openen die ze beter dicht hadden kunnen laten. Als je CEO jou als financieel directeur vraagt om extra fonds over te maken, dan is dat op zich een legitieme vraag. Vergeet het maar, want anno 2018 weten spammers het de gebruiker heel moeilijk te maken een echte mail van een phising-mail te onderscheiden.
pcmweb consument
Online privacy: Is gedecentraliseerd internet haalbaar? 3 maanden
Het internet centraliseert met rasse schreden. Grote tech-bedrijven krijgen telkens meer macht over onze data, met alle gevolgen van dien voor onze online privacy. Is een gedecentraliseerd internet vandaag de dag nog haalbaar en zo ja, hoe dan?
pcmweb consument
Online privacy: De risico's van centralisatie 3 maanden
Veel online diensten zijn tegenwoordig 'walled gardens'. Dat wil zeggen dat je je aan de regels moet houden, anders mag je niet meespelen. We noemen het ook wel centralisatie, en het brengt risico's met zich mee voor online privacy. Wat is precies het gevaar?
pcmweb consument

Waarom we geen vuurtorens meer nodig hebben 3 maanden
Vuurtorens doen inmiddels al vele jaren niet meer waarvoor ze ooit gebouwd zijn: het waarschuwen en signaleren van schepen. De scheepvaart maakt tegenwoordig gebruik van GPS en moderne navigatietechnieken. Toch branden ze vaak nog steeds, hoe zit dat?
pcmweb consument
Online privacy: Hoe het internet centraliseert 3 maanden
We maken tegenwoordig allemaal gebruik van gecentraliseerde silo’s, zoals Facebook, WhatsApp, Gmail en Office 365. Deze bedrijven hebben ontzettend veel data van jou in handen. Maar dat was niet altijd zo. Nog niet zo heel lang geleden had je veel meer opties om je online privacy te behouden en diensten tóch te mogen gebruiken.
pcmweb consument
De beste zakelijke laptops getest 3 maanden
Ooit waren desktops de onverslaanbaar geachte werkpaarden op kantoor, maar laptops tornen al een tijdje aan die hegemonie. Hulp nodig bij het kiezen van een zakelijke laptop? We testen vijf van de beste zakelijke laptops met een prijs van maximaal 1.500 euro die geschikt zijn voor zzp’ers en kleine tot middelgrote bedrijven.
pcmweb consument
Leren solderen: tips voor beginners en de experts 4 maanden
Iedereen die wel eens wat doet met elektronica, moet op een gegeven moment met de soldeerbout aan de slag. Maar als je dat nog nooit gedaan hebt, kun je snel foutjes maken. Leren solderen, zo doe je dat!
pcmweb consument
PCM-weekoverzicht: Het beste van CES 2019 4 maanden
Iedere vrijdag blikt PCM terug op de week. Welk nieuws mag je niet missen en welke how-to's moet je lezen? Dankzij dit handige overzicht ben je zo voor het weekend weer helemaal op de hoogte.
pcmweb consument

Pagina's