Nieuws

772 nieuwsberichten gevonden
Staatssecretaris Keijzer wil maatregelen tegen grote techbedrijven 1 dag
Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken komt met een pakket maatregelen om de macht van enorme bedrijven als Google, Apple en Facebook in te perken. Dat meldt de Telegraaf.
nu.nl algemeen
'Verenigde Staten overweegt restricties tegen producten van Huawei' 1 dag
Het Amerikaanse ministerie van Handel verlicht mogelijk binnenkort de restricties tegen producten van het Chinese telecombedrijf Huawei. Het ministerie overweegt volgens een zegsvrouw om een tijdelijke ontheffing van 90 dagen in te stellen.
nu.nl algemeen
'Facebook richt bedrijf voor eigen cryptomunt op in Genève' 1 dag
De afgelopen maanden gaan meerdere geruchten over een cryptomunt waar Facebook aan zou werken. Nu heeft Facebook voor dit project een bedrijf opgericht in Genève, meldt de Zwitserse krant Handelszeitung.
nu.nl algemeen
Leiders phishingbende krijgen vijf jaar gevangenisstraf voor miljoenenfraude 2 dagen
Vrijdag zijn in de rechtbank van Breda twee leiders van een cybercrimebende veroordeeld tot vijf jaar cel. Ze hebben zich schuldig gemaakt aan oplichting, computervredebreuk, diefstal en witwassen.
nu.nl algemeen
Europese Unie kan sancties opleggen na buitenlandse cyberaanvallen 2 dagen
De Raad van de Europese Unie, die bestaat uit ministers uit de 28 lidstaten, heeft vrijdag vastgesteld in welke gevallen Brussel sancties kan opleggen in reactie op grote cyberaanvallen.
nu.nl algemeen
Internetfenomeen 'Grumpy Cat' (7) overleden aan blaasontsteking 2 dagen
De beroemde norse kat met de bijnaam 'Grumpy Cat' is dinsdag overleden. Dat heeft de eigenaar van de poes, die eigenlijk Tardar Sauce heet, vrijdag bekendgemaakt.
nu.nl algemeen
'Aantal Nederlandse slachtoffers van helpdeskfraude in 2018 gedaald' 2 dagen
Het aantal Nederlandse slachtoffers van helpdeskfraude is in 2018 gedaald ten opzichte van 2017. Dat meldt de politie aan Security.nl.
nu.nl algemeen
Italië onderzoekt mogelijk machtsmisbruik Google 2 dagen
De Italiaanse mededingingsautoriteit is een onderzoek gestart naar mogelijk machtsmisbruik van Google, schrijft CNBC.
nu.nl algemeen
'Russische overheidswebsites lekken data van 2,25 miljoen mensen' 2 dagen
Verschillende Russische overheidswebsites hebben persoonlijke data van gebruikers gelekt, schrijft ZDNet.
nu.nl algemeen

Wat kan Huawei van mij allemaal afluisteren? 2 dagen
De AIVD onderzoekt of technologiebedrijf Huawei betrokken is geweest bij Chinese spionage in Nederland. Dat meldt de Volkskrant donderdag. In deze aflevering van de Week van NUtech gaan we dieper in op het nieuws en vragen we ons af wat Huawei allemaal zou kunnen afluisteren.
nu.nl algemeen
85 enkelbanddragers werden preventief ingesloten door storing 2 dagen
Het aantal dragers van een elektronische enkelband die rond 9 mei na een storing preventief werden ingesloten, is vastgesteld op 85 mensen. Dat meldde strafrechtadvocaat Michael Berndsen donderdag via een Twitter-bericht.
nu.nl algemeen
Manning moet opnieuw de cel in voor weigeren getuigenis in WikiLeaks-zaak 2 dagen
De Amerikaanse klokkenluider Chelsea Manning moet opnieuw de gevangenis in, omdat ze weigert te getuigen in een rechtszaak rond WikiLeaks. Dat heeft een federale rechtbank donderdag bepaald, meldt NBC News.
nu.nl algemeen
NUcheckt: Meer mensen in elektronisch patiëntendossier dan beweerd 2 dagen
NU.nl checkt dagelijks berichten op betrouwbaarheid. Bewering: "Minder dan de helft van de volwassenen heeft toestemming gegeven om zijn medische gegevens elektronisch te delen."
nu.nl algemeen
Finale van The Voice Kids in Rusland gemanipuleerd door bots 2 dagen
De finale van de talentenshow The Voice Kids in Rusland moet over nadat bleek dat de stemprocedure is gemanipuleerd door bots. Dat heeft de Russische staatszender Channel One donderdag bekendgemaakt na onderzoek.
nu.nl algemeen
Oost-Europese autoriteiten en VS rollen internationale cybercrimebende op 3 dagen
De autoriteiten van de Verenigde Staten, Duitsland en enkele Oost-Europese landen hebben een cybercrimebende opgerold die verdacht wordt van de diefstal van ongeveer 100 miljoen dollar (omgerekend zo'n 89,3 miljoen euro). Dat is donderdag bekendgemaakt op het kantoor van politieorganisatie Europol in Den Haag.
nu.nl algemeen
Europees Parlement gebruikt Snapchat om opkomst verkiezingen te verhogen 3 dagen
Het Europees Parlement werkt samen met Snapchat om meer kiezers naar de stembus te krijgen tijdens de Europese Verkiezingen op 23 mei. De actie is specifiek gericht op stemgerechtigden tussen 18 en 24 jaar.
nu.nl algemeen
Trump ondertekent decreet voor verbod op spionagetelecom 3 dagen
De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een decreet ondertekend voor een verbod op spionagetelecom. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met telecomgiganten als Huawei.
nu.nl algemeen
AIVD onderzoekt mogelijke spionage van Huawei in Nederland 3 dagen
De AIVD onderzoekt of het technologiebedrijf Huawei betrokken is geweest bij Chinese spionage in Nederland. Dat meldt de Volkskrant woensdag.
nu.nl algemeen

WhatsApp-maatregel die spam moet voorkomen te omzeilen 3 dagen
Een maatregel die WhatsApp heeft genomen om spam op zijn platform tegen te gaan, kan worden omzeild met software die te koop is voor omgerekend 12,50 euro. Dat blijkt uit onderzoek van persbureau Reuters.
nu.nl algemeen
Israëlisch hackbedrijf 'onderzoekt misbruik' na groot WhatsApp-lek 3 dagen
Het Israëlische bedrijf NSO Group, dat spionagesoftware ontwikkelt, zegt elke "geloofwaardige beschuldiging van misbruik" van zijn producten te onderzoeken. Dat heeft het bedrijf laten weten aan mensenrechtenorganisatie Amnesty International.
nu.nl algemeen
Politie ziet dat criminaliteit steeds digitaler en minder 'klassiek' wordt 4 dagen
De politie krijgt steeds meer met digitale criminaliteit en steeds minder met 'klassieke' criminaliteit als woninginbraken en overvallen te maken. Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag van de politie.
nu.nl algemeen
Voorzitter Nederlandse privacywaakhond wordt vicevoorzitter EU-samenwerking 4 dagen
Aleid Wolfsen, de voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP), wordt de komende vijf jaar ook vicevoorzitter voor de European Data Protection Board (EDPB). Dat schrijft de AP in een persbericht.
nu.nl algemeen
Google Street View-auto's gaan luchtkwaliteit in Amsterdam meten 4 dagen
Google en de gemeente Amsterdam werken samen aan Project Air View om de luchtkwaliteit in de stad te meten. Dat gebeurt met Google Street View-auto's.
nu.nl algemeen
Bellen binnen EU kost voortaan maximaal 19 cent per minuut 4 dagen
Bellen en sms'en is vanaf woensdag goedkoper binnen de Europese Unie. Bellen kost voortaan maximaal 19 cent per minuut, een sms-bericht kost maximaal 6 cent.
nu.nl algemeen
Teletekst en DigiD getroffen door storingen 4 dagen
Het is op het moment niet mogelijk om bij DigiD in te loggen met behulp van een sms-code, omdat de inlogdienst is getroffen door een storing. Tegelijkertijd is het bij de NPO niet mogelijk om Teletekst te gebruiken.
nu.nl algemeen
Microsoft dicht ernstig beveiligingslek op oudere versies Windows 4 dagen
Microsoft heeft updates uitgebracht voor oudere versies van het besturingssysteem Windows. De updates dichten een risicovol beveiligingslek, schrijft het bedrijf.
nu.nl algemeen
'Trump wil samenwerking Amerikaanse bedrijven met Huawei verbieden' 4 dagen
De Amerikaanse president Donald Trump zal volgens persbureau Reuters deze week een nieuw decreet voor een verbod op spionagetelecom ondertekenen. Dat betekent dat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met telecomgiganten als Huawei.
nu.nl algemeen

Facebook perkt livestreamfunctie in na gestreamde aanslag in Nieuw-Zeeland 4 dagen
Facebook heeft zijn livestreamfunctie ingeperkt, nadat een aanslagpleger in Nieuw-Zeeland zijn daden op het sociale netwerk uitzond. Dat heeft het techbedrijf bekendgemaakt.
nu.nl algemeen
San Francisco verbiedt overheidsinstanties gebruik gezichtsherkenning 4 dagen
In San Francisco mogen overheidsinstanties niet langer gezichtsherkenning gebruiken om burgers te identificeren. Daar heeft de gemeente van de Amerikaanse stad mee ingestemd, schrijft The Verge.
nu.nl algemeen
Twitter neemt maatregelen tegen nepnieuws over vaccinaties 4 dagen
Twitter heeft meerdere maatregelen tegen de verspreiding van nepnieuws over vaccinaties genomen. Dat maakt het sociale netwerk bekend op zijn blog.
nu.nl algemeen
China blokkeert Wikipedia in alle beschikbare talen 4 dagen
China heeft Wikipedia in alle beschikbare talen geblokkeerd, heeft de Wikimedia Foundation dinsdag in een verklaring aan de BBC laten weten.
nu.nl algemeen
Onderzoekers Vrije Universiteit Amsterdam vinden lek in chips van Intel 4 dagen
Onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een lek gevonden in een veelgebruikte processorchips (CPU's) van Intel, waarmee het mogelijk is gegevens die op het apparaat verwerkt worden, zoals wachtwoorden of creditcardgegevens, uit te lezen.
nu.nl algemeen
Chinees bedrijf gaat datingapp Grindr verkopen onder druk VS 5 dagen
Het Chinese gamingbedrijf Beijing Kunlun Tech gaat zijn datingapp Grindr verkopen na aanhoudende druk van de Amerikaanse overheid, meldt Reuters.
nu.nl algemeen
Storing UWV.nl maakt inzien documenten onmogelijk 5 dagen
Bezoekers aan de website van het UWV klagen op dinsdagochtend over een storing op de website van de overheidsinstantie, blijkt uit meldingen op Allestoringen.nl.
nu.nl algemeen
Minimumloon voor omstreden werk 'content reviewers' Facebook omhoog 5 dagen
Facebook gaat het minimumloon van de Amerikaanse freelancers verhogen, maakte het bedrijf op maandag bekend, met een extra salarisverhoging voor 'content reviewers', die Facebook-content controleren op aanstootgevend materiaal. Daarvan komt het minimumloon in San Francisco zelfs op 22 dollar (19,5 euro) te liggen.
nu.nl algemeen
Spotify test eigen Instagramachtige 'Storylines'-functie 5 dagen
Spotify test momenteel zijn eigen variant op Snapchat en Instagram Stories, genaamd Storylines. Dat meldt Android Police.
nu.nl algemeen

Ernstig lek in WhatsApp maakte afluisteren van smartphones mogelijk 5 dagen
Een ernstig lek in WhatsApp voor zowel iOS als Android maakte het mogelijk dat smartphones konden worden afgeluisterd zonder dat de gebruiker daarvan op de hoogte was. Het bedrijf, dat onderdeel is van Facebook, kwam er begin mei achter dat zijn chatapp was voorzien van een kwetsbaarheid, meldt de Financial Times.
nu.nl algemeen
Minder dan helft van Nederlanders deelt elektronisch patiëntendossier 5 dagen
Minder dan de helft van de volwassen Nederlandse bevolking heeft toestemming gegeven om de eigen medische gegevens via het Landelijk Schakelpunt (LSP) beschikbaar te stellen aan zorgverleners, zoals apotheken, huisartsen en ziekenhuizen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.
nu.nl algemeen
Ministerie waarschuwt reizigers voor controle van sociale media in Turkije 5 dagen
Het ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt mensen die naar Turkije reizen maandag in een aangescherpt reisadvies expliciet voor uitingen die op sociale media zijn gedaan en in Turkije strafbaar zijn.
nu.nl algemeen
Cisco heeft maanden nodig om ernstig lek in routers te dichten 5 dagen
De Amerikaanse fabrikant van netwerkapparatuur Cisco heeft maanden nodig om een ernstig lek in met name zijn routers te dichten. Meer dan honderdvijftig soorten Cisco-apparaten zijn door de kwetsbaarheid getroffen. Een klein deel daarvan wordt naar verwachting nog in mei gedicht. Voor andere apparaten duurt het vermoedelijk nog tot november of later.
nu.nl algemeen
Twitter deelde locatiegegevens van iPhone-gebruikers met derden 5 dagen
Twitter heeft per abuis de locatiegegevens van gebruikers van zijn iPhone- en iPad-app gedeeld met derden, maakt het bedrijf maandag bekend op zijn website.
nu.nl algemeen
'Privégegevens van ruim 80 procent van inwoners Panama online gelekt' 5 dagen
Privégegevens, waaronder namen, telefoonnummers en geboortedata, van ruim 80 procent van de bevolking van Panama zijn online gelekt, meldt ZDNet na inzage in de bevindingen van een Amerikaanse beveiligingsonderzoeker.
nu.nl algemeen
'Misbruik honderden Nederlandse kinderen gedeeld op dark web' 6 dagen
Op het dark web worden "veelvuldig" beelden gedeeld waarop te zien is hoe Nederlandse kinderen worden misbruikt, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.
nu.nl algemeen
'Hackers kunnen wachtwoorden op duizenden websites stelen' 6 dagen
Hackers zouden zijn binnengedrongen op in totaal 4.684 websites, waarop ze activiteit van bezoekers kunnen volgen. Hierdoor kunnen de hackers bijvoorbeeld ingevulde wachtwoorden en adresgegevens bemachtigen.
nu.nl algemeen
'Russische trollenfabriek plaatste meer dan 65.000 tweets in twee dagen na crash MH17' 6 dagen
In de twee dagen na het neerstorten van vliegtuig MH17 zou een Russische trollenfabriek meer dan 65.000 tweets hebben geplaatst, waarin Oekraïne de schuld krijgt van het neerhalen van het vliegtuig. Dat meldt De Groene Amsterdammer op basis van eigen onderzoek.
nu.nl algemeen

Chrome-fix stopt websites die terugknop onklaar willen maken 1 week
Google gaat het onmogelijk maken voor websites om de terugknop in zijn browsers buitenspel te zetten, blijkt uit een post van het Chromium-team.
nu.nl algemeen
Alle gebruikersdata verwijderd die bij Firefox-bug werd ingezameld 1 week
Mozilla zal alle data weer verwijderen die het bedrijf verzamelde via een noodoplossing voor een grote bug vorige week. Dat maakt de maker van webbrowser Firefox in een blogpost bekend.
nu.nl algemeen
Alle preventief ingesloten enkelbanddragers weer vrij na einde storing 1 week
Alle dragers van een enkelband die deze week na een storing preventief werden ingesloten, zijn sinds zaterdag 7.00 uur weer op vrije voeten. De personen werden opgesloten omdat justitie door de storing geen continu zicht op de locatie van de enkelbanddragers had.
nu.nl algemeen
Twitter-account Gigi Hadid korte tijd overgenomen door hacker 1 week
Het Twitter-account van model Gigi Hadid is zaterdagochtend gehackt. De hacker plaatste een reeks berichten op de pagina van het model.
nu.nl algemeen
Facebook klaagt Zuid-Koreaans databedrijf aan voor mogelijk misbruik 1 week
Facebook klaagt een data-analysebedrijf uit Zuid-Korea aan voor vermeend misbruik van het platform. Het gaat om het bedrijf Rankwave, meldt het sociale medium op zijn website.
nu.nl algemeen

Pagina's