Nieuws

263 nieuwsberichten gevonden
IT-dienstverlener ZiZoo neemt Delta Technics over 7 uur
De Limburgse IT-dienstverlener ZiZoo heeft Delta Technics overgenomen, een leverancier van IT-oplossingen aan bedrijven. Door de acquisitie wordt het klantenbestand van ZiZoo verdubbeld.
datanews belgië
60 miljoen om Vlaamse universiteiten en hogescholen digitaler te maken 8 uur
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil met een Voorsprongfonds van 60 miljoen de hogescholen en universiteiten toekomstgerichter, flexibeler en digitaler maken. 'De coronacrisis heeft ons teruggeslagen, maar we grijpen het momentum aan om een achterstand om te buigen in een voorsprong', zegt hij.
datanews belgië
Ook Nieuw-Zeeland wil akkoorden tussen technologiereuzen en media 8 uur
Nieuw-Zeeland wil net als Australië akkoorden laten sluiten tussen de technologiereuzen en de media. De overheid heeft Google en Facebook daar vorige week al over aangesproken.
datanews belgië
Japanse miljardair biedt acht gratis zitjes aan voor reis rond de maan 8 uur
De Japanse miljardair Yusaku Maezawa gaat acht tickets aanbieden aan mensen die hem willen vergezellen op een toeristische ruimtereis rond de maan. De trip zou in 2023 moeten plaatsvinden met het ruimtevaartbedrijf SpaceX.
datanews belgië
Nederlandse online Belastingdienst al twee dagen verstoord 9 uur
Nederlanders die online hun belastingaangifte willen invullen, hebben het sinds maandag moeilijk met inloggen.
datanews belgië
SoundCloud maakt betalingen aan artiesten 'eerlijker' 9 uur
SoundCloud gaat als eerste onlinemuziekdienst abonnees alleen laten betalen aan de artiesten waar ze daadwerkelijk naar luisteren. Muzikanten zijn daar over het algemeen blij mee omdat dit principe als eerlijker wordt gezien dan het gangbare systeem.
datanews belgië
Microsoft waarschuwt voor veiligheidslek in Exchange-software 11 uur
Microsoft heeft veiligheidslekken in zijn e-mail-software Exchange gedicht. Hackers die werkten vanuit China, hebben er volgens het Amerikaanse softwarebedrijf misbruik van gemaakt.
datanews belgië
Frank Robben uitgeroepen tot 'Big Brother van het Jaar' 1 dag
Ministry of Privacy reikt haar eerste Privacy Awards uit. Hoewel de focus op positieve initiatieven ligt, bleek er vooral veel aandacht voor 'Big Brother van het Jaar'. Al is Frank Robben niet de enige die kritiek krijgt.
datanews belgië
MS Teams laat webinars toe tot 20.000 gebruikers 1 dag
Microsoft Teams krijgt een aantal uitbreidingen die het platform nuttiger moeten maken voor kleine en zeer grote vergaderingen of webinars.
datanews belgië

Windows Server 2022 is beschikbaar als preview 1 dag
De volgende Windows Server krijgt onder meer extra aandacht voor security, hybride capaciteiten in combinatie met Azure en beter beheer.
datanews belgië
Microsoft lanceert low code-programmeertaal 1 dag
Onder de naam Microsoft Power FX brengt Microsoft een eigen programmeertaal voor Power Platform uit.
datanews belgië
YouTube heeft zijn TikTok-kloon klaar 1 dag
YouTube Shorts, een netwerk voor bijzonder korte video's naar het voorbeeld van de populaire app TikTok, wordt in de Verenigde Staten uitgerold.
datanews belgië
Sociaal netwerk Gab is gehackt 1 dag
Gab, een anti-censuurnetwerk dat vooral geliefd lijkt bij uiterst rechtse mensen, is gehackt. De daders vragen een half miljoen dollar losgeld.
datanews belgië
Apple opnieuw aangeklaagd om batterij iPhone 6 1 dag
De Portugese consumentenbond heeft Apple aangeklaagd omdat het bedrijf de iPhone 6, 6 Plus, 6s en 6s Plus met softwarematige trucs sneller zou hebben doen verouderen. Een maand geleden diende de Italiaanse consumentenbond om dezelfde reden al een groepsvordering van minstens 60 miljoen euro in tegen Apple.
datanews belgië
Destiny breidt uit in Wallonië 1 dag
Met de overname van Ulysse Group is cloud telecomprovider Destiny voortaan even groot in beide landsdelen. Het krijgt er meteen ook een tweede vestiging in het zuiden bij.
datanews belgië
Volvo wil tegen 2030 enkel nog elektrische auto's maken en verkoopt die enkel online 1 dag
Volvo kiest wereldwijd voor een fundamentele transformatie. 'We kiezen ervoor om te investeren in de toekomst, die elektrisch en online is, in plaats van in een krimpende activiteit', zegt CEO Håkan Samuelsson.
datanews belgië
Gentse subsidies worden eenvoudig online raadpleegbaar 1 dag
De Gentse gemeenteraad heeft maandagavond op vraag van N-VA de oprichting van een eenvoudig raadpleegbare subsidiedatabank goedgekeurd. Ook in Antwerpen, waar een onderzoek loopt naar misbruik van subsidies door Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi, komt er zo een lijst.
datanews belgië
Zoom verviervoudigde omzet in 2020 1 dag
Zoom Video Communications heeft zijn omzet in coronajaar 2020 ruim verviervoudigd. Het Amerikaanse videoconferentiebedrijf profiteerde van het vele thuiswerken door de coronapandemie.
datanews belgië

Twitter hangt waarschuwingslabel aan misleidende vaccinberichten 1 dag
Twitter voorziet misleidende berichten over coronavaccins voortaan van een waarschuwing. Gebruikers die dergelijke tweets plaatsen worden bij herhaling tijdelijk geblokkeerd en na vijf keer permanent verbannen van het sociale netwerk.
datanews belgië
Chinese regio pakt het minen van bitcoins aan 2 dagen
Om te voldoen aan de plannen van de Chinese overheid om het energieverbruik terug te brengen, pakt Binnen-Mongolië nu de bitcoinminers aan. De autonome regio is vanwege zijn goedkope energie en ruimte geliefd bij bedrijven die met grote datacentra de berekeningen maken waarmee nieuwe bitcoins worden toegevoegd.
datanews belgië
TikTok verovert de culinaire wereld: waarom ook jij de app zou moeten leren kennen 2 dagen
Afgelopen maanden ontpopte TikTok zich tot een waar online kookplatform. Tijd om afstand te nemen van onze ouderwetse kookboeken en een account aan te maken op de populaire video-app?
datanews belgië
Computerogen, lockdownrugpijn en coronakilo's: een jaar telewerken eist zijn tol 2 dagen
Pijn, vermoeide ogen, een paar kilootjes meer ... het 'nieuwe' werken laat na een jaar zijn sporen na op ons lichaam. 18 praktische tips tegen lockdownkwaaltjes.
datanews belgië
Zeker proberen: AI wekt (oude foto's van) je voorouders tot leven 2 dagen
Een nieuwe onlinedienst kan oude foto's tot leven wekken met behulp van kunstmatige intelligentie. Deep Nostalgia, zoals de dienst heet, neemt het gezicht van een persoon op een bestaande foto en animeert dat. Zo lijkt het alsof de gefotografeerde met zijn of haar hoofd draait, met de ogen knippert en glimlacht.
datanews belgië
Digitaal plannen in opmars bij Vlaamse wegenwerken 2 dagen
Bouwwerk Informatie Management, kortweg BIM, is in opmars bij Vlaamse Wegenwerken. Een kwart van de gepubliceerde studiebestekken maakt al gebruik van digitaal en virtueel plannen.
datanews belgië
LastPass volgt gebruikers in Android-app 2 dagen
LastPass gebruikt volgens een nieuw onderzoek een pak meer trackers dan andere wachtwoordbeheerders. Het bedrijf zelf nuanceert dat door te stellen dat de trackers geen al te gevoelige data doorspelen.
datanews belgië
Na de computerproblemen: wellicht één extra virtuele Batibouwdag 2 dagen
De virtuele editie van Batibouw is zondag door technische problemen niet doorgegaan. Ook zaterdag gooiden informaticaproblemen al roet in het eten. Vandaag wordt er een nieuwe poging ondernomen om de poorten van de bouwbeurs digitaal te openen.
datanews belgië
PlayStation 5 vanaf de zomer klaar voor geheugenuitbreiding 2 dagen
Sony wil de PS5 deze zomer via een update klaarstomen voor een interne geheugenuitbreiding. Dat meldt Bloomberg. Op dit moment is het lastig om de opslagcapaciteit van de spelconsole uit te breiden, terwijl de nieuwste games vaak extreem veel geheugen opslokken.
datanews belgië

TikTok-eigenaar ByteDance zet vol in op onderwijsdivisie 2 dagen
ByteDance, de Chinese eigenaar van filmpjesapp TikTok, zet volop in op zijn onderwijsdivisie. De onderneming wil dit jaar 13.000 nieuwe werknemers aanwerven. Zo wil ByteDance een grotere rol spelen op de onlineonderwijsmarkt van China.
datanews belgië
'Huawei wil een eigen elektrische auto uitbrengen' 2 dagen
Techgigant Huawei werkt naar verluidt aan een eigen elektrische wagen. De eerste modellen verschijnen mogelijk dit jaar al op de markt, meldt persbureau Reuters. Het Chinese bedrijf zelf, dat kampt met Amerikaanse sancties, ontkent de plannen.
datanews belgië
'Handelsplatform achter GameStop-saga wil in maart naar de beurs' 2 dagen
Beursbemiddelaar Robinhood, een van de hoofdrolspelers in de beursgekte rond fondsen als GameStop en AMC Entertainment, zou daarover al gesprekken hebben gevoerd met banken.
datanews belgië
Uber-chauffeurs mogen smartphone niet meer gebruiken in Brussel 2 dagen
Chauffeurs van Uber mogen niet langer bestellingen voor ritten aanvaarden met hun smartphone. Dat heeft de Brusselse overheid beslist.
datanews belgië
N-VA wil dat overheid daders van cyberaanvallen benoemt 5 dagen
In een resolutie roepen vier N-VA parlementsleden op om landen die cyberaanvallen uitvoeren bij naam te noemen, te sanctioneren en de kwestie internationaal aan te kaarten.
datanews belgië
Interview Cegeka en Citymesh: 'Ons doel is om de vierde operator te worden op de zakelijke markt' 5 dagen
Een van de grootste Belgische ICT-spelers bundelt de krachten met een van de prominentste zakelijke telecomspelers. Het Limburgse Cegeka en het Brugse Citymesh hebben elkaar gevonden in een markt die volgens hen groter wordt dan klassieke telecom.
datanews belgië
Aantal vacatures met telewerk meer dan verdubbeld 5 dagen
Het aantal vacatures dat telewerk toelaat is ten opzichte van voor de pandemie meer dan verdubbeld. Voor de IT-sector is de stijging zelfs nog groter.
datanews belgië
Google komt met Autopilot voor Kubernetes 5 dagen
Google, een van de uitvinders van containertechnologie Kubernetes, wil met de dienst het draaien en beheren van containers op het platform vergemakkelijken.
datanews belgië
Belgische bedrijven meest tevreden over IT-outsourcing van TCS, Computacenter en Hexaware 5 dagen
IT-dienstverleners TCS, Computacenter en Hexaware scoren het hoogst in de jaarlijkse BeLux-tevredenheidsstudie van Whitelane Research. Atos valt van een gedeelde eerste plaats vorig jaar terug naar nummer tien.
datanews belgië

Bart Watteeuw ruilt Proximus voor Cegeka 5 dagen
Bart Watteeuw wordt voortaan verantwoordelijk voor de infrastructuur bij Cegeka. Hij werkte twaalf jaar lang voor Proximus.
datanews belgië
Draconische maatregelen leggen internet in Azië aan banden 5 dagen
Schendingen van mensenrechten gebeuren in Azië steeds vaker online, stellen critici. Een resem aan nieuwe reglementen en wetsvoorstellen, zogenaamd bedoeld om foute informatie over het coronavirus te bestrijden, beperken volgens hen de vrijheden in de hele regio.
datanews belgië
Leuvense gamestudio Happy Volcano haalt 1,8 miljoen euro binnen 5 dagen
Het investeringsfonds Hiro Capital van Ian Livingstone investeert 2,2 miljoen dollar (1,8 miljoen euro) in de studio voor de ontwikkeling van een parkeerspel. Livingstone is een van de ontwikkelaars van de originele Tomb Raider games.
datanews belgië
Twitter wil omzet verdubbelen met meer reclame 5 dagen
Techbedrijf Twitter kijkt naar advertenties en het aantrekken van meer gebruikers om zijn jaaromzet omhoog te krijgen. Er wordt ook gedacht aan abonnementen op Tweetdeck, de app voor professionale gebruikers.
datanews belgië
3D-objecten verdwijnen uit Windows 10 5 dagen
Een van de meest zichtbare, maar ongebruikte, onderdelen van Windows 10 verdwijnt binnenkort.
datanews belgië
Proximus werkt aan nieuw besparingsplan 5 dagen
Proximus spant de broekriem opnieuw aan. Het telecombedrijf werkt aan een nieuw kostenverminderingsprogramma waarmee het 400 miljoen euro wil besparen tegen 2025.
datanews belgië
Starter van de week: IVEX maakt zelfrijdende auto's veiliger 5 dagen
Elk ongeluk is er een te veel, en als het met een zelfrijdende auto gebeurt is het al helemaal onverteerbaar. Om constructeurs te helpen hun autonoom rijdende wagens te verbeteren, ontwikkelde de Leuvense start-up IVEX een tool die uit alle ritdata de potentieel riskante situaties opspoort.
datanews belgië
Stukken Amazone-regenwoud illegaal te koop op Facebook 5 dagen
Delen van het Amazone-regenwoud in Brazilië worden illegaal te koop aangeboden op Facebook. Dat heeft de Britse publieke omroep BBC ontdekt. Facebook zegt dat het niet onafhankelijk actie gaat ondernemen om de handel via het eigen platform te stoppen.
datanews belgië
1,2 miljoen euro voor dataplatform Twintag 6 dagen
Het Antwerpse Esoptra verandert zijn naam in Twintag en haalde onlangs ook 1,2 miljoen euro op. Dat geld wordt hoofdzakelijk gebruikt om de commercialisering van het softwareplatform voor datatransport te versnellen. Het focust nu vooral op toepassingen waarmeej bedrijven fysieke producten voor eindklanten kunnen verrijken met QR-codes. Via die digitale tweeling kan zo extra informatie gegeven wor...
datanews belgië

Waarom virtueel vergaderen zo vermoeiend is: 'Jezelf continu zien werkt belastend' 6 dagen
Vergaderen via Zoom en andere online videoconferencingtools zijn vermoeiend, constateren onderzoekers van de universiteit van Stanford. Dat heeft te maken met 'ontwerpfouten' in de software.
datanews belgië
HP legt 425 miljoen dollar op tafel voor HyperX 6 dagen
HP gaat zich verder toeleggen op gaming randapparatuur door HyperX over te nemen van Kingston.
datanews belgië
Overheid verlengt samenwerking met Itsme 6 dagen
Itsme wordt ook de komende drie jaar het mobiele identificatieplatform voor overheidsdiensten. De toepassing werd er vorig jaar zo'n 35 miljoen keer gebruikt.
datanews belgië
WhatsApp groeit na twaalf jaar nog amper 6 dagen
Het aantal gebruikers van WhatsApp lijkt na twaalf jaar niet meer echt te groeien. De chatapp kondigde op Twitter aan 'meer dan twee miljard gebruikers per maand' te hebben - terwijl het bedrijf een jaar geleden zei dat het de mijlpaal van twee miljard gepasseerd was.
datanews belgië
Systeem voor banktransfers enkele uren plat in VS 6 dagen
Servers van de Federale Reserve in de Verenigde Staten lagen er de voorbije nacht enkele uren uit. Daardoor waren overschrijvingen tussen banken in het land lange tijd verstoord.
datanews belgië

Pagina's