Nieuws

1030 nieuwsberichten gevonden
Ontoforce wint AI-wedstrijd 2 dagen
Ontoforce werd donderdag uitgeroepen tot winnaar van een AI-wedstrijd die Startups.be, Scale-ups.eu en Huawei samen organiseerden.
datanews belgië
HPE koopt supercomputerbouwer Cray 2 dagen
HP Enterprise (HPE) neemt de bouwer van supercomputers Cray over. Met de deal is een bedrag van ongeveer 1,3 miljard dollar gemoeid.
datanews belgië
Dit zijn de winnaars van de Data News Awards 2019 2 dagen
Uit een longlist van een paar honderd bedrijven selecteerde u als lezer een kleine veertig genomineerden. Met die lijst trok onze vakjury zich terug in het verborgene om al debatterend tot een consensus te geraken. De stemformulieren zijn intussen tot witte rook herleid en wat rest zijn de veertien verdiende winnaars van de Data News Awards for Excellence 2019.
datanews belgië
Start-up wil IoT gebruiken bij weermetingen 2 dagen
Een start-up uit Boston wil het Internet of Things (IoT) gebruiken voor weersverwachtingen. "We kunnen IoT-apparaten veranderen in een weersensor", legt Climacell-oprichter Shimon Elkabetz uit aan Fortune.
datanews belgië
Magic Leap neemt Belgische start-up over 2 dagen
Magic Leap, een van de opmerkelijkste spelers in augmented reality, neemt het Belgisch-Franse Mimesys over. De start-up blijft wel aanwezig op de Hasseltse Corda Campus.
datanews belgië
Microsoft brengt onverwacht nieuwe patch uit voor Windows XP 2 dagen
De vrees voor een globale virusplaag heeft Microsoft ertoe aangezet om patches uit te brengen voor oude Windows-versies, waarvoor de ondersteuning al vijf jaar lang is verlopen. Het lek dat hersteld wordt zou een te ernstig risico vormen.
datanews belgië
Internationale bende achter bankmalware opgerold 2 dagen
Met een internationale actie heeft de politie een bende cybercriminelen opgerold die hun diensten online aanboden. De 'GozNym' bende gebruikte malware om zo'n negentig miljoen euro te stelen van meer dat 40.000 slachtoffers
datanews belgië
In beeld: Data News Awards 2019 2 dagen
De twintigste editie van de Data News Awards met meer dan 1.200 gasten was er eentje om in te lijsten. En dat u er trouwens allemaal beeldig uit zag, zoals deze fotoreeks bewijst. Dank voor uw aanwezigheid, dank aan de sponsors en juryleden en proficiat aan alle winnaars!
datanews belgië
Daan De Wever is ICT Personality of the Year 2019 2 dagen
Data News heeft voor de ondertussen 20ste keer de Data News Awards for Excellence uitgereikt. Daan De Wever is daarbij verkozen tot ICT Personality of the Year 2019.
datanews belgië

Data News Awards for Excellence: dit zijn de winnende bedrijven 2 dagen
Dit zijn de veertien winnaars voor de Data News Awards for Excellence.
datanews belgië
Daan De Wever is ICT Personality of the Year: 'Dit is een waanzinnige periode voor ons' 2 dagen
Door een onverwachte overname stapte hij mee in het bedrijf van zijn broer. Samen zouden ze Proximus uitdagen. Elf jaar en vele overnames later staat hij aan het roer van een cloudbedrijf met tientallen miljoenen euro's omzet dat nu ook Nederland verovert. Daan De Wever weet waar hij naartoe wil.
datanews belgië
Wat als de headhunter belt? 3 dagen
IT-talenten zijn bij de meest gegeerde profielen bij bedrijven. Maar hoe ontdekt u of ze ook echt bij uw bedrijf passen en wat als u zelf de vraag krijgt om eens te praten over 'een nieuwe uitdaging'?
datanews belgië
Gamen op GIS-data: 'Wat je ziet is een één-op-één-recreatie van de stad' 3 dagen
Voor zijn nieuwe game The Division 2 bouwde het Franse videogamehuis Ubisoft de volledige Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. digitaal na. Het ging daarin een eind verder dan andere gamemakers: door middel van open geografische data van de overheid kon het de stad - zij het in een fictief ontredderde staat - één op één digitaal nabouwen.
datanews belgië
Securityexperts kregen ransomware jarenlang 'opgelost' door zelf losgeld te betalen 3 dagen
Twee Amerikaanse bedrijven die slachtoffers van ransomware helpen met hun dataherstel, hebben dat jarenlang gedaan door de hackers simpelweg te betalen, en daar hun klanten extra voor aan te rekenen.
datanews belgië
Bosch: '5G cruciaal voor fabrieksomgevingen' 3 dagen
Terwijl in België veiling van 5G licenties nog moet beginnen, wijst de topman van Bosch op het potentieel van kleinschalige private 5G-netwerken voor fabrieksomgevingen. Die opereren los van de nationale netwerken die operatoren willen uitrollen.
datanews belgië
Oost-Vlaamse start-up Clever ontwikkelt chatbots met persoonlijkheid 3 dagen
Voor elk bedrijf met een customer service afdeling is de chatbot de heilige graal. Dat de ene mechanische gesprekspartner niet de andere is, weet echter voor iedereen die al eens met zo'n ding de confrontatie aanging. De Oost-Vlaamse start-up Clever zet daarom extra in op conversational skills en wil zo het verschil maken.
datanews belgië
Google werkt aan rechtstreekse spraakvertaler 3 dagen
Google werkt aan een automatische vertaler die spraak naar spraak vertaalt, en dus alleen met geluid werkt.
datanews belgië
Burgerplatform CitizenLab haalt 2 miljoen op 3 dagen
Het Belgische CitizenLab heeft 2 miljoen euro aan extra kapitaal opgehaald. De start-up wil daarmee de eigen modules uitbouwen en integreren, en sneller uitbreiden in het buitenland.
datanews belgië

Chinese eigenaar van Grindr zwicht voor VS: datingapp wordt verkocht 3 dagen
Onder druk van de Amerikaanse overheid krijgt Grindr een nieuwe eigenaar. De homodatingapp is in handen van het Chinese bedrijf Beijing Kunlun Tech, maar Washington ziet dat niet zetten en eiste dat de Chinezen Grindr zouden verkopen. Die zijn gezwicht: uiterlijk in juni 2020 moet er een nieuwe eigenaar zijn
datanews belgië
Nieuw overlegplatform moet belangen van Belgische dronesector verdedigen 4 dagen
Verschillende private en publieke spelers die actief zijn rond drones, hebben samen een overlegplatform opgericht dat de Belgische dronesector moet ondersteunen. Het is de bedoeling om via de 'Belgian Civil Drone Council' continu overleg te plegen over regelgeving en over technologische en operationele onderwerpen, aldus de initiatiefnemers.
datanews belgië
Deze kaart toont of het al zin heeft om een 5G-smartphone te kopen 4 dagen
Ookla, het bedrijf achter speedtest.net, heeft een wereldkaart samengesteld op basis van de eerste gegevens over openbare 5G-netwerken. De kaart wordt wekelijks geüpdatet.
datanews belgië
San Francisco bant gebruik gezichtsherkenning door politie 4 dagen
San Francisco heeft politiediensten en andere overheidsinstanties verboden om automatische gezichtsherkenningstechnologie te gebruiken. Het is daarmee de eerste stad in de VS om zo'n verbod uit te spreken.
datanews belgië
Cash2All-consortium wil geldautomaten moderniseren 4 dagen
Het Cash2All-consortium wil geldautomaten als een dienst aanbieden aan banken. Dat moet enerzijds een halt toeroepen aan het slinken van het aantal geldautomaten, maar ook nieuwe toepassingen mogelijk maken.
datanews belgië
Nieuw lek maakt alle Intel-chips vanaf 2011 kwetsbaar 4 dagen
Onderzoekers aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) hebben een nieuw lek gevonden in Intel-chips. Daarmee zouden hackers wachtwoorden en andere gevoelige informatie kunnen stelen, rechtstreeks uit de processor.
datanews belgië
Disney krijgt volledige controle over Hulu 4 dagen
Disney krijgt de volledige zeggenschap over streamingdienst Hulu. Met de overname wil het de concurrentie met Netflix aangaan.
datanews belgië
OnePlus lanceert OnePlus 7 en 7 Pro, met pop-up camera 4 dagen
Wat goed is blijft, wat beter kan wordt beter. Met dat in het achterhoofd stelt OnePlus haar nummer 7 en 7 Pro voor, met gebogen schermrand en onzichtbare frontcamera.
datanews belgië
Lenovo toont laptop met opvouwbaar scherm 4 dagen
Lenovo heeft een preview getoond van een laptop met een vouwbaar scherm. Het toestel moet volgend jaar in de winkel liggen.
datanews belgië

Audi gaat auto's en verkeerslichten op elkaar afstemmen 5 dagen
De Duitse luxewagenbouwer Audi wil zijn nieuwe modellen vanaf juli in verbinding stellen met verkeerslichten in het Duitse Ingolstadt. Autobestuurders moeten op die manier -binnen de snelheidslimiet- hun snelheid kunnen optimaliseren om bij een volgende verkeerslicht aan te komen wanneer het licht op groen staat.
datanews belgië
Wearable voor zwangere vrouwen kan hartslag van ongeboren baby opvolgen 5 dagen
Het Leuvense onderzoeksintituut imec en haar Nederlandse spin-off Bloomlife hebben een prototype voor een draagbare ECG-chip ontwikkeld. Daarmee kunnen aanstaande ouders de hartslag en de beweeglijkheid van de foetus van thuis opvolgen, vanaf twintig weken zwangerschap.
datanews belgië
Agfa zet deel van HealthCare-divisie te koop 5 dagen
De Mortselse beeldvormingsgroep Agfa-Gevaert onderzoekt de verkoop van een deel van de activiteiten van Agfa HealthCare. Het bedrijf verwacht dat het proces in de tweede helft van het jaar opgestart zal worden. Dat meldt het dinsdag bij de publicatie van de kwartaalresultaten.
datanews belgië
WhatsApp dicht spionagelek 5 dagen
WhatsApp heeft een recent ontdekt afluisterlek gedicht. De berichtendienst, onderdeel van Facebook, merkte begin mei dat er een kwetsbaarheid in de software zat waarmee afluistersoftware kon worden geïnstalleerd.
datanews belgië
Imec ontwikkelt compacte radar die ademhaling en hartslag kan detecteren 5 dagen
Het Leuvense onderzoekscentrum Imec heeft een prototype ontwikkeld van een 140GHz-radar die zeer fijne bewegingen, zoals microbewegingen van de huid, kan detecteren en op die manier vitale functies zoals hartslag of ademhaling kan monitoren. De radar, die objecten tot een afstand van 10 meter kan waarnemen, kan ook gebruikt worden als ondersteuning van mens-machine-interacties.
datanews belgië
Apple mag aangeklaagd worden om prijzen apps 5 dagen
Amerikaanse consumenten mogen Apple aanklagen wegens machtsmisbruik. Dat heeft het Amerikaanse hooggerechtshof besloten. Apple wordt beschuldigd van het kunstmatig hoog houden van de prijzen van apps voor iPhones en iPads omdat het bedrijf een commissie van 30 procent vraagt over iedere verkochte app.
datanews belgië
Zeticon gaat Digitaal Archief Vlaanderen bouwen 5 dagen
Het Gentse softwarebedrijf Zeticon heeft samen met Cronos Public Services het contract binnengehaald om de Vlaamse digitale overheidsinformatie te archiveren.
datanews belgië
Antwerpse technologie brengt het beleid dichter bij de burger 6 dagen
Het beleid dichter bij de burger brengen. Die burger op een vlotte manier inspraak geven bij zijn bestuur. Het zijn nieuwe politieke tendensen waar technologie een handje bij kan helpen. De Antwerpse start-up Tree company doet het met advies voor overheden en organisaties, een online SaaS-platform en stemtesten.
datanews belgië
Alle nieuwe Chromebooks zullen Linux kunnen draaien 6 dagen
Alle toekomstige Chromebook-modellen zullen Linux ondersteunen. Het besturingssysteem kan dan eenvoudigweg als virtuele machine binnen Chrome OS gedraaid worden.
datanews belgië

Avaya staat te koop 6 dagen
Avaya, leverancier van callcenter en unified communications software, staat open voor overnemers. Dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. De piste is een van de opties waarnaar de directie kijkt om het bedrijf te redden.
datanews belgië
Uber struikelt bij beursgang 6 dagen
Het aandeel Uber is zijn beursdebuut op Wall Street met verlies gestart. De aandelen waren bij opening 42 dollar waard, terwijl ze werden geïntroduceerd aan 45 dollar.
datanews belgië
Digital Belgium Skills Fund investeert 230.000 euro in workshops Fyxxi in Gent 1 week
Het Gents Fyxxi, dat digitale workshops organiseert voor 'kinderen van 5 tot 99 jaar', krijgt 230.000 euro steun van het Digital Belgium Skills Fund, opgericht om maatschappelijk kwetsbare jongeren digitale vaardigheden bij te brengen.
datanews belgië
G7 oefent cyberaanval 1 week
De zeven rijkste westerse landen, verenigd in de G7, gaan volgende maand een grote cyberaanval simuleren. Bij de oefening, die drie dagen duurt, gaat het om een grensoverschrijdende aanval op de financiële wereld.
datanews belgië
Jurgen Janssens leidt Copaco Belgium 1 week
Jurgen Janssens gaat ICT-distributeur Copaco Belgium aansturen als Director. Hij volgt Luc Schulze op die het bedrijf verlaat.
datanews belgië
Combell wil TransIP overnemen 1 week
Belgische webhoster Combell, het bedrijf van Jonas Dhaenens, is van plan om de Nederlandse leverancier van hosting en cloudopslag TransIP over te nemen.
datanews belgië
België vroeg 41 keer info op bij Twitter 1 week
Ons land contacteerde Twitter het afgelopen jaar 41 keer met de vraag om extra informatie te geven. Wel is het onduidelijk of er ook accounts werden geschrapt.
datanews belgië
Google past beoordeling Android apps aan 1 week
Google gaat de manier veranderen waarop apps in zijn Google Play store worden beoordeeld. Bedoeling is om de huidige kwaliteit van de apps beter te tonen.
datanews belgië
Huawei wil uitlevering topvrouw aan VS tegenhouden 1 week
In de zaak rond Huawei-CFO Meng Wanzhou willen advocaten van het technologiebedrijf dat hun CFO niet wordt uitgeleverd. De aanhouding is volgens hen politiek gemotiveerd en gebaseerd op onwaarheden.
datanews belgië

Met dit toestel wil Jeff Bezos op de maan landen 1 week
Amazon-topman Jeff Bezos heeft ontwerpen getoond van het toestel waarmee hij binnen enkele jaren op de maan wil landen.
datanews belgië
Groei verwacht voor industrieel 3D-printen in België 1 week
Additief 3D-printen, de technologie die op industriële schaal kan worden gebruikt, timmert langzaam aan de weg. Belgische bedrijven die ermee bezig zijn zien de toekomst alvast positief tegemoet.
datanews belgië
Trio 4K HDR OLED-tv's in Sony's Bravia Master-serie 1 week
Sony voegt drie high-end OLED-tv's toe aan de Bravia Master-series die voor een optimale 4K HDR kijkervaring moeten zorgen. De AG9-serie is verkrijgbaar in 55-, 65- en 77-inch formaat.
datanews belgië
Omstreden nepnieuwswet Singapore aangenomen 1 week
Het parlement van Singapore heeft wetgeving aangenomen die is bedoeld om nepnieuws te bestrijden. Socialemediabedrijven kunnen straks opdracht krijgen om correcties te plaatsen of berichten te verwijderen die volgens de regering niet kloppen.
datanews belgië
Aandelen Uber worden vanaf vrijdag verkocht voor 45 dollar 1 week
Taxibedrijf Uber doet vrijdag zijn intrede op de beurs, waarbij de aandelen verkocht zullen worden voor 45 dollar. Dat laat het taxibedrijf weten in een mededeling. Daarmee zal het in San Francisco gevestigde Uber bij de beursgang 82 miljard dollar waard zijn.
datanews belgië

Pagina's