Nieuws

204 nieuwsberichten gevonden
Philips 65OLED937/12 - Spetterend beeld én geluid 1 dag
De Philips 65OLED937 biedt de beste beeldkwaliteit die Philips kan leveren én indrukwekkende geluidsprestaties dankzij een uitgekiende luidsprekerbalk van het gerenommeerde Bowers & Wilkins. Dat is genoeg om de aandacht van elke filmfan te trekken. Maar hoe goed is die combinatie eigenlijk?
computertotaal consument
Samsung HW-Q990B - Overtuigend en omhullend 2 dagen
De HW-Q990B is de allerbeste soundbar die Samsung in 2022 aanbiedt. De Koreanen trekken alle registers open met dit vlaggenschip, zowel qua functionaliteit als qua echte surroundprestaties via gesofistikeerde extra draadloze speakers. Het is de enige soundbar die écht 11.1.4-surround kan aanbieden. Lees onze HW-Q990B review.
computertotaal consument
Virtuele machine op Synology NAS draaien 2 dagen
Een deel van de Synology NAS’en biedt de mogelijkheid om een (of meerdere) virtuele machines te installeren. Theoretisch betekent het dat je Windows 10 zou kunnen draaien. In de praktijk geldt dat voor de meeste modellen ‘alleen’ Linux (en DOS) varianten soepel draaien. Windows is nogal topzwaar voor dit soort toepassingen. We gaan aan de slag met de momenteel meest recente DSM 7 als basis.
computertotaal consument
Analyseer geluid met SpectrumView Plus 4 dagen
Omgevingsgeluid bestaat uit een mengelmoes van afzonderlijke geluiden. Dat geldt ook voor muziek. Jij hoort het als geheel, waarbij je hersens in staat zijn om individuele geluiden te herkennen. Mits je ze al eens eerder gehoord hebt en dus daadwerkelijk kent. Er is ook nog een scala aan onbekende geluiden. Om daar eens in te duiken is een app als SpectrumView Plus voor iOS en iPadOS onmisbaar.
computertotaal consument
LG 65QNED866 - Heldere tv voor de woonkamer 4 dagen
OLED-tv’s zijn het stokpaardje van LG, je zou bijna vergeten dat ze ook nog LCD-modellen verkopen. Onder de vlag ‘QNED’ heeft LG zelfs een aantal miniled-modellen met quantum-dot technologie voor ons in petto. Wat mag je van de 65QNED866 verwachten?
computertotaal consument
Owl Labs Meeting Owl 3 – Iedereen in beeld 4 dagen
De Meeting Owl 3 is een 360graden-vergadercamera die in één keer de hele vergaderruimte in beeld brengt en deelnemers die aan het woord zijn uitlicht. Zo hebben zij die vanaf een andere locatie inbellen een beter overzicht van alle collega's in de normale vergaderruimte. Het ideale product voor je vergaderkamer?
computertotaal consument
OnePlus 10T - voor een select gezelschap 4 dagen
Relatief kort na de introductie van de OnePlus 10 Pro verschijnt er een 10T. Geen beter model met een hogere prijs, maar een voordeligere keuze die op sommige specificaties inlevert. Maar gek genoeg op andere punten wel beter is dan de 10 Pro. In deze OnePlus 10T review lees je voor wie de smartphone een goede keuze is.
computertotaal consument
HP Envy 27-cp0350nd - Rappe all-in-one-pc voor creatievelingen 6 dagen
Op zoek naar een luxe all-in-one-pc voor thuis? Dit stijlvolle exemplaar van HP biedt interessante specificaties in een slank jasje. Zo huist er in het 27inch-scherm een rappe Intel Core i7-processor en discrete videokaart. Opvallend is bovendien de bijgesloten magnetische webcam. Hoe bevalt de HP Envy cp0350nd in de praktijk?
computertotaal consument
Zo kun je 'laatst gezien' in WhatsApp uitzetten 6 dagen
Wil je liever niet dat mensen zien wanneer je op WhatsApp voor het laatst online bent geweest? Dat kun je uitschakelen! Binnenkort kun je zelfs je online-status verbergen. Hoe je dat doet op je iPhone, Android-telefoon of pc leggen we uit in dit artikel.
computertotaal consument

Zo kun je je account op Instagram verwijderen 1 week
Beleef je nog weinig plezier aan Instagram? Dan kun je Instagram verwijderen. Maar er zijn ook andere, minder definitieve opties. Denk aan het deactiveren van je account. In dit artikel lees je hoe je een stapje terug doet op Instagram.
computertotaal consument
Zo verander je de systeemtaal van je Mac of Windows-pc 1 week
Standaard komt de systeemtaal van je Mac en Windows-pc overeen met de taal uit het land waar je je desktop of laptop hebt gekocht. Heb je je pc in Nederland gekocht, dan is de systeemtaal ook Nederlands. Wil je dat veranderen? Dat kan!
computertotaal consument
Oppo Reno8 Pro - Onopvallend goed 1 week
De Reno-serie van Oppo staat altijd garant voor een degelijke smartphone zonder poespas. Met de Oppo Reno8 Pro wordt dezelfde koers gevaren. Je leest er meer over in deze Oppo Reno8 Pro review.
computertotaal consument
Zo kun je de AirTag gebruiken op een Android-smartphone 1 week
De AirTag van Apple is een ideale gadget om nooit meer je sleutels, tas, portemonnee of andere spullen kwijt te raken. Met een iPhone of iPad kun je de tracker gemakkelijk terugvinden, zelfs als deze gestolen wordt. Met een Android-telefoon is dat wat moeilijker, maar het is wel degelijk mogelijk om een AirTag uit te lezen. Wat kun je doen met een AirTag op je Android-smartphone?
computertotaal consument
Zo check je wie er op je wifi zit 1 week
Om te voorkomen dat buren meeliften op je internetverbinding, is het belangrijk dat je je netwerk goed beveiligt. Twijfel je of anderen meeliften op je verbinding, dan zijn er diverse apps waarmee je een snelle check kunt uitvoeren om te zien wie er allemaal op je wifi zitten.
computertotaal consument
Dit kun je doen als je monitor het beeld niet goed weergeeft 1 week
Doet jouw beeldscherm het niet goed? Dan hoef je niet direct naar de winkel te rennen om een nieuwe te kopen. Dit kun je doen als je monitor geen goed beeld weergeeft.
computertotaal consument
Handige iOS-toegankelijkheidsopties voor iedereen 1 week
Toegankelijkheidsopties in iOS en iPadOS zijn in principe bedoeld om het digitale leven te vergemakkelijken van een ieder die een lichamelijke beperking heeft. Denk aan slecht zicht, slecht gehoor, moeite met bewegen enzovoort. Maar: een deel ervan is ook prima geschikt voor bredere inzet!
computertotaal consument
Meldingen uitschakelen op iPhone: Zo keert de rust terug 1 week
Als je op je iPhone of iPad meer en meer apps installeert, neemt het aantal meldingen ook gestaag toe. Elke app heeft op gezette tijden wel iets te zeggen. Soms nuttige informatie, vaak ook niet. Hoe tem je die berichtenstroom en beperk je het tot de essentie?
computertotaal consument
Bestand verwijderen lukt niet? Probeer deze stappen 1 week
Een bestand verwijderen lukt niet altijd. Bijvoorbeeld omdat het bestand in gebruik is of omdat je onvoldoende rechten hebt. Weg met die onzin. Lees hier hoe je vervelende bestanden in Windows 10 en Windows 11 altijd krijgt verwijderd.
computertotaal consument

Zo schakel je OneDrive geheel uit in Windows 2 weken
OneDrive is de clouddienst van Microsoft die direct in Windows zit ingebouwd. Dat kan handig zijn, maar als je er geen gebruik van maakt, wil je de functie waarschijnlijk ook liever niet constant tegenkomen. In dat geval kun je OneDrive uitschakelen op je Windows-pc. Hier laten we je zien hoe je dat doet.
computertotaal consument
Maak bijzondere foto’s met PhotoShop Camera 2 weken
Photoshop Camera is een slimme foto-app, waarbij het onderste uit de kan wordt getrokken wat betreft ‘computational’ fotografie. Niet een app voor dagelijks gebruik, maar wel om heel snel en zonder verdere bewerkingen achteraf bijzondere plaatjes te schieten. Om die vervolgens meteen met de rest van de wereld via social media te delen.
computertotaal consument
Mag kunstmatige intelligentie sollicitanten beoordelen? 2 weken
Een robot die je sollicitatiebrief beoordeelt, is dat de toekomst van humanrecources? Het lijkt er wel op voor wie de snelle adoptie van kunstmatige intelligentie bij personeelszaken en recruitmentbedrijven observeert. Het lijkt slim: in plaats van een mogelijk bevooroordeeld mens krijg je nu een objectief rekenende robot die de beste cv’s eruit vist. Maar is dat juridisch wel in de haak?
computertotaal consument
Deze web 3.0-projecten zijn al veelbelovend 2 weken
Het afgelopen jaar is web 3.0 sterk gegroeid. In dit artikel nemen we daarom enkele aantrekkelijke projecten onder de loep. Denk aan DeFi en decentrale exchanges, maar ook lifestyle-toepassingen in categorieën als play-to-earn en move-to-earn. Op deze concepten wordt flink voortgeborduurd. Ook kijken we naar het verdienmodel achter de projecten en de risico’s.
computertotaal consument
Sony XR-65X95K - Kan miniled de strijd nog aan? 2 weken
Met de X95K zet Sony vrij hoog in, en dan hebben we het niet enkel over de prijs. Met een miniled achtergrondverlichting moet deze LCD-tv de strijd aankunnen met Sony’s eigen OLED-modellen. Maar is dat een realistische verwachting?
computertotaal consument
Samsung Galaxy Z Fold4 - Zeldzaam (goed) 2 weken
Ben je in de markt voor zowel een smartphone als tablet, dan hoef je dankzij het opvouwbare scherm van de Samsung Galaxy Z Fold4 niet te kiezen. Tenminste, als je budget het toelaat. In deze Samsung Galaxy Z Fold4 review lees je hoe de smartphone bevalt.
computertotaal consument
Muziekserver maken: Bouw je eigen Spotify 2 weken
Heb je een grote digitale muziekcollectie? Dan kun je je eigen muziekserver maken. Daarmee deel je namelijk liedjes met allerlei afspeelapparatuur; denk bijvoorbeeld aan een receiver of smart-tv in de woonkamer. Ben je vaak onderweg, dan stream je de nummers net zo gemakkelijk naar een smartphone, tablet of laptop. Met de juiste voorbereidingen is je favoriete muziek altijd en overal beschikbaar.
computertotaal consument
Alles over je schijf partitioneren in Windows 2 weken
Een harde schijf is niet zomaar meteen bruikbaar voor een besturingssysteem. Je moet die namelijk ook partitioneren. Maar zo’n partitie kan weleens nukkig doen, of je wilt een schijf partitioneren. We bespreken enkele mogelijke scenario’s en probleemsituaties.
computertotaal consument
Dit zijn de beste apps van september 2022 2 weken
Computer!Totaal zet elke maand de beste apps voor Android en iOS voor je op een rij. Of ze nou superhandig zijn, een groot probleem oplossen of gewoon leuk zijn: dit zijn de beste apps van september.
computertotaal consument

Windows veiliger met deze praktische tips 2 weken
Bij elke grote Windows-versie schroeft Microsoft de beveiliging nog wat op en het bedrijf pusht ook frequent de nodige beveiligingsupdates. Toch blijf je ook als eindgebruiker verantwoordelijk voor de veiligheid van je systeem. We geven je 20 praktische tips om Windows veiliger te maken.
computertotaal consument
Zo maak je een vragenlijst in Word 2 weken
Microsoft Forms is speciaal ontwikkeld om enquêtes, polls en toetsen te maken. Maar vind je deze online tool toch niet helemaal lekker werken dan kun je, mede dankzij enkele handige sjablonen, ook Word gebruiken om een simpele vragenlijst op te stellen. Zo maak je een vragenlijst in Word.
computertotaal consument
Keuzehulp: de 10 beste smartphones tot 600 euro 2 weken
Zoek je een nieuwe smartphone en mag ‘ie wel wat kosten? Met maximaal zeshonderd euro op zak heb je de keuze uit veel topmodellen waar je jaren plezier van hebt. Welke toestellen bieden een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding of springen er om een andere reden uit? Computer!Totaal licht de 10 beste smartphones tot 600 euro uit.
computertotaal consument
NAS uitbreiden met extra opslag, geheugen en meer 2 weken
Voor NAS’en van bekende fabrikanten als Synology en QNAP bestaat er allerlei nuttige randapparatuur. Denk onder meer aan uitbreidingskaarten, montagemateriaal en geheugenmodules. Wil je je NAS uitbreiden met meer mogelijkheden? Voeg met deze handige aansluitaccessoires extra functies toe en profiteer van betere prestaties.
computertotaal consument
Zo gebruik je de slaapstand in Spotify 3 weken
Luister je graag naar muziek voordat je gaat slapen? Dat kan het handig zijn om de slaapstand in Spotify te gebruiken. Je hoeft dan niet meer je bed uit om de muziek uit te zetten: de streamingdienst stopt na verloop van tijd zelf met het afspelen van nummers. Hoe werkt de slaapstand in Spotify en hoe schakel je deze functie in op je iPhone, iPad en Android-telefoon?
computertotaal consument
Bloatware verwijderen met gratis software 3 weken
Een nieuwe pc komt met een hoop promotionele software. Een virusscanner, wat spelletjes en proefversies waar je niet om hebt gevraagd. Met als gevolg dat je na enkele dagen meldingen ontvangt om hiervoor te betalen. Met Bloatware Removal Utility kun je bloatware verwijderen.
computertotaal consument
Zo demp je achtergrondlawaai tijdens videogesprekken 3 weken
Hoor je tijdens videovergaderingen en audiogesprekken regelmatig kabaal op de achtergrond? Met Krisp luister je alleen nog maar naar stemmen. Al het overige filtert de software volgens de makers namelijk resoluut weg. We zijn benieuwd of dit Windows- en macOS-programma deze belofte waarmaakt.
computertotaal consument
De beste buitencamera's voor je NAS 3 weken
Tegenwoordig bestaan er tal van cloudcamera’s. Als je de opnames liever niet aan een online server van pakweg Google of Amazon toevertrouwt, kun je de beelden ook op een eigen NAS bewaren. Voor de Nederlandse markt ontwikkelen D-Link, Dahua, Foscam, Imou, Hikvision en Reolink diverse betaalbare producten. We testen de beste buitencamera’s die je met een NAS kunt verbinden.
computertotaal consument
Browsercache leegmaken in 3 stappen 3 weken
Om webpagina’s sneller op het scherm te brengen, gebruikt de browser het cachegeheugen. Cache is een opslagplaats voor tijdelijke gegevens die je browser aanspreekt uit vorige surfsessies. Het voordeel is dat de hele pagina niet telkens moet worden gedownload. Het nadeel is dat je soms verouderde informatie te zien krijgt. Dan wil je browsercache leegmaken nog weleens helpen.
computertotaal consument

Keuzehulp: de 10 beste smartphones tot 150 euro 3 weken
Ben je op zoek naar een spotgoedkope smartphone voor WhatsApp, e-mail en sociale media? Let dan goed op welk model je koopt, want de ene budgettelefoon is veel beter dan de andere. Computer!Totaal zet daarom de 10 beste smartphones tot 150 euro onder elkaar.
computertotaal consument
Gratis software: De beste freeware-tips van september 2022 3 weken
Freewaremakers zijn meestal enthousiaste computergebruikers die niet programmeren uit winstbejag, maar hun vaardigheden inzetten om iets te verbeteren. Dankzij de gratis programma’s wordt computeren leuker en handiger! We bespreken de beste freeware van dit moment en nieuwe versies van ‘evergreens’.
computertotaal consument
RAW-foto's op iPhone maken en bewerken met app 3 weken
RAW-foto's op iPhone of iPad maken? Dat kan met de app Camera+ heel eenvoudig. Deze kun je later optimaal aanpassen in de al dan niet mobiele versie van Lightroom of een andere RAW-bewerker. Recent is ook een bijzondere functie toegevoegd, waarmee foto’s met wel heel weinig kwaliteitsverlies opgeblazen kunnen worden tot meer dan 40 megapixel resolutie. Laten we kijken naar de mogelijkheden.
computertotaal consument
Zo kun je je geld terugvragen op Steam 3 weken
Het leven van een gamer kan best prijzig zijn. Spellen zijn niet goedkoop en dus doet het altijd een beetje pijn als je een game hebt gekocht die totaal niet aan je verwachtingen voldoet. Als je een pc-spel hebt gekocht, dan kun je echter je geld terugvragen op Steam. Hoe werkt dat? Wij leggen het uit.
computertotaal consument
Handtekening toevoegen in Google Docs 3 weken
Wil je een professionele elan aan een brief meegeven, dan voeg je een handtekening toe. Als je heel veel exemplaren van hetzelfde document moet afdrukken of als je het document per e-mail wilt versturen, dan kun je je handtekening ook eenvoudig digitaal toevoegen. Zo kun je eenvoudig een handtekening toevoegen in Google Docs.
computertotaal consument
Nieuw op Netflix: beste films en series van september 3 weken
Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in september nieuw op Netflix!
computertotaal consument
Kobo’s Clara 2E slaat plank weer mis voor luisterboeken 3 weken
Kobo heeft de Clara 2E aangekondigd. Een waterdichte e-reader met ondersteuning voor luisterboeken en een flinke bak groene marketing.
computertotaal consument
Noodstroom voor NAS kopen: Drie opties 3 weken
Een NAS staat veelal dag en nacht aan, en dat maakt het apparaat behoorlijk kwetsbaar voor stroomstoringen. Om te voorkomen dat je NAS zonder stroom komt te zitten, kun je een UPS kopen (Uninterruptible Power Supply). We stellen drie modellen aan je voor.
computertotaal consument
De Oppo Reno8-introductie laat zich voorspellen 3 weken
Oppo introduceert de Reno8 in Nederland. De smartphone van het Chinese merk is voorspelbaar, maar dat hoeft geen nadeel te zijn. Toch lijkt Oppo geen échte keuzes te durven te maken, waardoor de Reno8 en Reno8 Pro (te) weinig opvallen.
computertotaal consument

Verbeter de snelheid van je oude iPad 3 weken
Het is zonde als je je iPad niet meer gebruikt, omdat de tablet traag is geworden. Vaak kun je namelijk nog wat dingen doen om je iPad weer wat sneller te maken. Wij geven enkele tips.
computertotaal consument
PDF bewerken? Deze site helpt erbij 3 weken
Gebruik je een Chromebook, tablet, smartphone of wat dan ook waar je geen arsenaal aan PDF-gereedschappen op hebt staan, dan hebben we een mooie website voor je gevonden. Met PDF Tools van SmallPDF regel je zo ongeveer alles wat er te bedenken valt als je een PDF bewerken wilt.
computertotaal consument
Beste alternatieven voor Instagram 3 weken
Instagram is al jaren een gevestigde naam als het gaat om het bewerken en delen van je foto’s. Maar het is zeker niet de enige plek op internet waar je je mooiste foto's met de wereld kunt delen. We nemen enkele alternatieven voor Instagram onder de loep. En waarom zou je daarvoor kiezen?
computertotaal consument
JBL Tour One M2: oortjes met touchscreen 3 weken
JBL heeft nieuwe audioproducten aangekondigd. Naast een soundbar, koptelefoon en kleine draagbare speakertjes vallen de bluetooth in-ears het meest op. De JBL Tour Pro 2 beschikt namelijk over een klein touchscreen op het oplaaddoosje.
computertotaal consument
Netjes sorteren in Word doe je zo 3 weken
Word heeft een sorteertool om gegevens op verschillende manieren te rangschikken. Met een paar klikken sorteer je datums, namen en zelfs volledige alinea’s. Met deze functie kun je jezelf een heleboel tijd en moeite besparen. Netjes sorteren in Word doe je zo.
computertotaal consument

Pagina's